facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Η Τουρκία έχει μεταφέρει στη Λιβύη έως και 13.000 μισθοφόρους από την Συρία που πολεμούν τον Χαφτάρ

Με τη βοήθεια της Τουρκίας, έως και 13.000 αντάρτες από τη Συρία έχουν φτάσει μέχρι σήμερα στη Λιβύη για να πολεμήσουν εναντίον των δυνάμεων του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συνολικά 300 από τους αντάρτες σκοτώθηκαν σε μάχες στη Λιβύη αφού μεταφέρθηκαν από τη Συρία στην βορειοαφρικανική χώρα μέσω του τουρκικού εδάφους υπό την επίβλεψη της Τουρκίας, ανέφερε σήμερα το Παρατηρητήριο.

Οι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία άνοιξαν τέσσερα κέντρα στην πόλη Αφρίν της βόρειας Συρίας για να στρατολογήσουν μαχητές που θα σταλούν στη Λιβύη.

Η Τουρκία προσφέρει μηνιαίο μισθό 2.000 αμερικανικών δολαρίων για όσους συμφωνούν να πάνε στη Λιβύη με συμβόλαια μεταξύ τριών και έξι μηνών, πρόσθεσε το παρατηρητήριο.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τουρκία έχει μεταφέρει στη Λιβύη έως και 13.000 μισθοφόρους από την Συρία που πολεμούν τον Χαφτάρ"

Βρετανία: Ξεπέρασαν τους 35.000 οι νεκροί, 545 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Ο αριθμός θανάτων από κορονοϊό που καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο σε όλους τους χώρους στη Βρετανία είναι 545, και ο συνολικός αριθμός έφτασε τους 35.341, σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν στην ενημέρωση της κυβέρνησης για την πανδημία.

Στο Λονδίνο ο αριθμός νοσηλευόμενων φαίνεται πως μειώνεται σημαντικά, ενώ σε άλλες περιοχές της Βρετανίας, η μείωση γίνεται με πιο αργούς ρυθμούς, ανέφερε η αναπληρώτρια επικεφαλής επιστημονική σύμβουλος της κυβέρνησης, Άντζελα ΜακΛιν.

Σχετικά με την απόφαση χαλάρωσης του lockdown διευκρίνισε ότι η επιστημονική επιτροπή είχε επισημάνει στην κυβέρνηση ότι θα πρέπει να προχωρήσει όταν τεθεί σε εφαρμογή ένα κατάλληλο σύστημα ιχνηλάτησης επαφών. «Οι επιστήμονες ήταν πολύ ξεκάθαροι στην συμβουλή τους ότι οι αλλαγές στο lockdown χρειάζονται ένα πολύ αποτελεσματικό σύστημα εντοπισμού, ιχνηλάτησης και απομόνωσης. Και είμαστε επίσης ξεκάθαροι ότι οποιαδήποτε αλλαγή στα μέτρα κοινωνικής απόστασης θα πρέπει να βασίζονται σε παρατηρήσεις στα περιστατικά, στις περιοχές όπου πρόκειται να αλλάξουν και όχι σε μία συγκεκριμένη ημερομηνία» είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί περιορίστηκαν τα διαγνωστικά τεστ μόνο για τους ασθενείς των νοσοκομείων, τον Μάρτιο, σχολίασε ότι η συμβουλή που είχε δοθεί στην κυβέρνηση λάμβανε υπόψη τον αριθμό των διαγνωστικών τεστ που ήταν διαθέσιμα. «Ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε με τα τεστ που είχαμε. Δεν μπορούσαμε να έχουμε ασθενείς σε νοσοκομεία με συμπτώματα Covid, χωρίς να μπορούμε να επιβεβαιώσουμε εάν είχαν ή όχι» είπε.

Ο υπουργός Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων, Τζορτζ Γιουστίς, ξεκινώντας την ενημέρωση εκτίμησε ότι μόνο το ένα τρίτο των εργατών – κυρίως Ρουμάνων και Βουλγάρων – που μέχρι τώρα εργάζονταν για την συγκομιδή φρούτων και λαχανικών από τα χωράφια, βρίσκεται στη χώρα, και ενθάρρυνε τους Βρετανούς πολίτες να συμμετέχουν στις εργασίες, ειδικά όσοι βρίσκονται σε προσωρινή αναγκαστική άδεια λόγω της πανδημίας και χρειάζονται επιπλέον εισόδημα.

Νωρίτερα, σε επείγουσα ερώτηση στη Βουλή της σκιώδους υπουργού Υγείας, υπεύθυνη για την φροντίδα ηλικιωμένων, Λιζ Κένταλ, για τους καθυστερημένους χειρισμούς σε ότι αφορά τις επιπτώσεις της Covid-19 στα κέντρα φροντίδας, ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, υπερασπίστηκε την προσέγγιση της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι ο αριθμός των θανάτων στους χώρους αυτούς είναι συνεχώς μειούμενος. Επικαλέστηκε τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με τα οποία οι θάνατοι στα κέντρα φροντίδας έπεσαν κατά περίπου 1.000 την πρώτη εβδομάδα του Μαϊου (από 2.423 σε 1.666), πτώση που αντιστοιχεί στο 31%.

Από την πλευρά της η σκιώδης υπουργός επεσήμανε ότι κατά τους τέσσερις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους έχασαν τη ζωή τους σε κέντρα φροντίδας, 23.000 περισσότεροι άνθρωποι από ότι την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρονιάς και ζήτησε από τον Χάνκοκ να απαντήσει γιατί δεν απέσυρε μέχρι τις 12 Μαρτίου την οδηγία που έλεγε ότι τα κέντρα φροντίδας είναι «πολύ απίθανο» να επηρεαστούν από την πανδημία. Ο Χάνκοκ απάντησε ότι η συγκεκριμένη οδηγία είχε δοθεί όταν ακόμη ο κίνδυνος μεταδοτικότητας στην κοινότητα βρισκόταν σε χαμηλά επίπεδα και ότι ανανεώθηκε αμέσως μόλις άλλαξαν τα δεδομένα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανία: Ξεπέρασαν τους 35.000 οι νεκροί, 545 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο"

Συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα έκαψαν τουρκική σημαία – Φωταγωγήθηκε η Βουλή για τη μέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Μικρή εστία έντασης υπήρξε στο Σύνταγμα το απόγευμα της Τρίτης κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Μικρή ομάδα συγκεντρωμένων έκαψε τουρκική σημαία μπροστά στη Βουλή με αποτέλεσμα να αποδοκιμαστούν από άλλους παρευρισκόμενους.Κάποιοι προσπάθησαν να τους αποτρέψουν σε συνέπεια να υπάρξει ένταση.

Στο Σύνταγμα από νωρίς το απόγευμα βρέθηκε αρκετός κόσμος αποτίοντας φόρο τιμής στην μνήμη των 353.000 Ελλήνων του Πόντου. Έγινε κατάθεση στεφάνου, ενώ πολλοί φορούσαν παραδοσιακές στολές.

Να σημειώσουμε ότι το βράδυ το κτήριο της Βουλής φωταγωγήθηκε με το σήμα για τη μνήμη της θλιβερής επετείου.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα έκαψαν τουρκική σημαία – Φωταγωγήθηκε η Βουλή για τη μέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων"

ΗΠΑ: 1,52 εκατ. τα κρούσματα – Αγγίζουν τους 91.000 οι νεκροί

Οι νεκροί από τον φονικό κορονοϊό έχουν αρχίσει να μειώνονται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Ωστόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνεται με ταχύ ρυθμό ο αριθμός των θυμάτων, οι οποίοι ανέρχονται πλέον στους 91.000 ενώ τα κρούσματα φτάνουν τα 1.5 εκατομμύρια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απειλεί εκ νέου να διακόψει τη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κατηγορώντας τους επικεφαλής του ότι δεν αντέδρασαν αρκετά γρήγορα ή «επιθετικά” στα πρώτα στάδια της πανδημίας.

Σε επιστολή του προς τον επικεφαλής του ΠΟΥ Δρ. Τέντρος Αντενόμ Γκεμπρεγέσουες, ο Τραμπ επιρρίπτει στον Οργανισμό ευθύνες αντίστοιχες με αυτές για τις οποίες έχει κατηγορηθεί και ο ίδιος, ήτοι για καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και για αποτυχία διαχείρισης των προβλημάτων με τα διαγνωστικά τεστ και διασφάλισης του απαραίτητου υγειονομικού υλικού.

Ο Τραμπ κατηγορεί ακόμη τον Οργανισμό ότι «αγνόησε επανειλημμένως αξιόπιστες αναφορές για τη διάδοση του ιού στην Ουχάν στις αρχές Δεκεμβρίου του 2019 ή ακόμη νωρίτερα, συμπεριλαμβανομένων των αναφορών στην ιατρική επιθεώρηση Lancet».

Ωστόσο, το έγκριτο ιατρικό περιοδικό «‘αδειασε” τον ένοικο του Λευκού Οίκου, επισημαίνοντας ότι δεν έχει δημοσιεύσει οποιαδήποτε έκθεση τον Δεκέμβριο σχετικά με τον ιό που ξέσπασε στην Ουχάν ή οπουδήποτε αλλού στην Κίνα, προσθέτοντας ότι οι πρώτες του δημοσιεύσεις για τον κορονοϊό έγιναν στα τέλη Ιανουαρίου, μερικές ημέρες προτού ο ΠΟΥ κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του κορονοϊού.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των θανάτων αλλά και των κρουσμάτων του κορονοϊού στις ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνεται, με τη χώρα να κατέχει τη «θλιβερή” πρωτιά παγκοσμίως. Ειδικότερα, οι θάνατοι από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ αγγίζουν πλέον τις 91.000, καθώς μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 90.994 θάνατοι, ενώ τα κρούσματα πλησιάζουν τα 1,52 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Johns Hopkins. Σε επίπεδο πολιτειών, τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων θρηνεί η Νέα Υόρκη, με 28.339 θανάτους, ενώ ακολουθεί το Νιου Τζέρσι με 10.586 νεκρούς.

Παγκοσμίως τα κρούσματα του κορονοϊού ανέρχονται σε 4,63 εκατομμύρια, ενώ οι θάνατοι έχουν φτάσει τις 297.380.

Η Ρωσία εμφανίζει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, μετά τις ΗΠΑ, με σχεδόν 300.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις και 2.837 θανάτους. Ακολουθεί η Βραζιλία με 262.545 κρούσματα και 17.509 νεκρούς, και μετά το Ηνωμένο Βασίλειο με 250.121 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, τον υψηλότερο αριθμό στην Ευρώπη, και 35.421 θανάτους, ήτοι τους περισσότερους μετά τις ΗΠΑ, παγκοσμίως.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: 1,52 εκατ. τα κρούσματα – Αγγίζουν τους 91.000 οι νεκροί"

Δημοσκόπηση MRB: «Νταμπλ σκορ» σε πρόθεση ψήφου και καταλληλότητα για ΝΔ και Μητσοτάκη

Με διπλάσια διαφορά προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα των πολιτικών αρχηγών και την αξιολόγησή τους σε ότι αφορά την διαχείριση της πανδημίας.



zaxarea
Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 40% έναντι 20,3% του ΣΥΡΙΖΑ.

gallop-1
Δημοφιλέστερος υπουργός είναι ο Βασίλης Κικίλιας και ακολουθούν οι Θεοδωρικάκος, Πιερρακάκης, Χρυσοχοΐδης και Νίκος Δένδιας.


gallop-2
Συντριπτική είναι η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ότι αφορά την αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη  αξιολογεί θετικά το70,6% ενώ τον Αλέξη Τσίπρα το 34,6%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Φώφη Γεννηματά με 19,8% και ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 14,8% θετικές γνώμες.

gallop-3

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας θέλει όμως το 59,7% των ερωτωμένων.

Σε ότι αφορά την πανδημία, το 82,2% των πολιτών ανησυχεί πολύ ή αρκετά για τις οικονομικές επιπτώσεις της. 

Στα αξιοσημείωτα της έρευνας είναι ότι το 57,2 % συμφωνεί με την επαναλειτουργία των λυκείων και των γυμνασίων ενώ το ίδιο ποσοστό πέφτει στο 27,7% όταν τίθεται το ερώτημα για τα δημοτικά σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα το 66,8% δηλώνει αντίθετο με το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση MRB: «Νταμπλ σκορ» σε πρόθεση ψήφου και καταλληλότητα για ΝΔ και Μητσοτάκη"

Κοροναϊός: Κατέληξε 73χρονη στο ΝΙΜΙΤΣ – Στους 166 οι θάνατοι στην Ελλάδα

Μια 73χρονη γυναίκα που είχε προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ, κατέληξε το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα. Με τον θάνατό της ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από τον κοροναϊό ανέβηκε στους 166.

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, είχε ανακοινώσει ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού, με το σύνολο των κρουσμάτων να είναι πλέον 2.840.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊός: Κατέληξε 73χρονη στο ΝΙΜΙΤΣ – Στους 166 οι θάνατοι στην Ελλάδα"

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας - Τελεσίγραφο Τραμπ: Θα διακόψουμε τη χρηματοδότηση εάν δεν δούμε αλλαγή

Οι κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για φιλοκινεζική στάση δεν έχουν κοπάσει. Μάλιστα ο πρόεδρος των ΗΠΑ έθεσε τελεσίγραφο στον Οργανισμό υπογραμμίζοντας πως εάν δεν υπάρξει μεταρρύθμιση ως προς την πολιτική του, τότε θα διακοπεί η χρηματοδότηση. 

Μια ημέρα μετά την απειλή του ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα διακόψει μόνιμα τη χρηματοδότηση στον ΠΟΥ, ο Αμερικανός πρόεδρος επανήλθε λέγοντας πως ο Οργανισμός πρέπει να βελτιώσει τον τρόπο που μεταχειρίζεται τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, αλλιώς η Ουάσινγκτον θα αποσυρθεί από αυτόν.

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους. Πρέπει να κάνουν καλύτερη δουλειά. Οφείλουν να είναι πολύ πιο δίκαιοι σε άλλες χώρες, ανάμεσά τους και τις ΗΠΑ, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα εμπλακούμε μαζί τους άλλο», τόνισε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο.

Τη Δευτέρα ο μεγιστάνας πρόεδρος σε επιστολή του προς τον Οργανισμό Υγείας απείλησε ότι θα σταματήσει μόνιμα την αμερικανική χρηματοδότηση, εάν ο ΠΟΥ δεν δεσμευτεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις εντός 30 ημερών.

Μετά τις απειλές Τραμπ, η διευθύντρια του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας (PAHO), εξέφρασε την ελπίδα το παράρτημα αυτό του ΠΟΥ, αρμόδιο για την αμερικανική ήπειρο, να συνεχίσει να συνεργάζεται με την αμερικανική κυβέρνηση. Η Καρίσα Ετιέν αναφέρθηκε στις συνεργασίες στο παρελθόν με την αμερικανική κυβέρνηση για την καταπολέμηση ασθενειών όπως η ελονοσία και ο κίτρινος πυρετός και σημείωσε πως οι συνεισφορές των ΗΠΑ αντιστοιχούν σε περίπου 60% του προϋπολογισμού του PAHO.

«Ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας ελπίζει ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις ΗΠΑ και με όλους τους συμμάχους μας», είπε σε διαδικτυακή ενημέρωση δημοσιογράφων η Ετιέν.

Η ίδια πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ είναι ένα ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού και αναφέρθηκε στην πάνω από έναν αιώνα συνεργασία.

«Αυτή η αμοιβαία συνεργασία με τις ΗΠΑ έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια και προσβλέπουμε στη μελλοντική μας συνεργασία», είπε.

Ποιες είναι όμως οι βασικές πηγές χρηματοδότησης της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών που εδρεύει στη Γενεύη;

Η Ουάσινγκτον είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης και τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε ιδιαίτερα υποστηρικτική σε προγράμματα που αφορούσαν την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας, την καταπολέμηση του HIV/AIDS και τονεμβολιασμό των μικρών παιδιών.

Τι ποσό χορηγεί η Κίνα και ποιοι είναι οι άλλοι χρηματοδότες του ΠΟΥ

Για την τρέχουσα, διετή περίοδο, που λήγει τον Δεκέμβριο του 2021, οι ΗΠΑ επρόκειτο να συμβάλουν με το ποσό των 553 εκατομμυρίων δολαρίων ή το 9% του προϋπολογισμού του ΠΟΥ, ύψους 5,8 δισεκ. δολαρίων. 

Το ποσό αυτό είναι σχεδόν τριπλάσιο από τα 187,5 εκατομμύρια δολάρια που θα καταβάλει η Κίνα, σύμφωνα με στοιχεία του ίδιου του ΠΟΥ.

Άλλοι σημαντικοί χρηματοδότες είναι η Βρετανία, με 519 εκατομμύρια δολάρια, το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς με 340,9 εκατομμύρια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με 269,8 εκατ., η Γερμανία με 228,7 εκατ. και η Ιαπωνία με 217,2 εκατομμύρια. 


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας - Τελεσίγραφο Τραμπ: Θα διακόψουμε τη χρηματοδότηση εάν δεν δούμε αλλαγή"

Σουηδία: Πρώτη σε θανάτους στην Ευρώπη τις τελευταίες 7 ημέρες

Η Σουηδία, που επέλεξε μια πιο «ανοιχτή» προσέγγιση στη μάχη κατά του νέου κορονοϊού, σε σύγκριση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, καταγράφει τον μεγαλύτερο κατά κεφαλήν αριθμό θανάτων στην Ευρώπη από τη νόσο COVID-19 τις τελευταίες 7 ημέρες, καταδεικνύουν τα στοιχεία.

Η Σουηδία κράτησε ανοικτά τα περισσότερα σχολεία, τα εστιατόρια και τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αν και οι θάνατοι ακολουθούν πτωτική τάση, η Σουηδία καταγράφει 6,25 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους την ημέρα, κατά μέσο όρο, για επτά συνεχόμενες ημέρες, το διάστημα μεταξύ 12ης Μαΐου και 19ης Μαΐου, σύμφωνα με το Ourworldinsata.org.

Ο αριθμός αυτός είναι ο υψηλότερος στην Ευρώπη και μεγαλύτερος από εκείνον της Βρετανίας, που καταγράφει 5,75 θανάτους ανά εκατομμύριο.

Βέβαια, κατά την πορεία της πανδημίας, η Σουηδία συνεχίζει να καταγράφει λιγότερους κατά κεφαλήν θανάτους σε σύγκριση με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Ιταλία, το Βέλγιο και τη Γαλλία, χώρες που επέλεξαν την επιβολή καραντίνας, όμως ο αριθμός των θανάτων στη Σουηδία είναι πολύ υψηλότερος από τους γείτονές της, τη Δανία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία.

Η στρατηγική της Σουηδίας, που βασίστηκε κυρίως σε εκούσια μέτρα για την τήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης και βασικούς κανόνες υγιεινής, επικρίθηκε από ορισμένους ως ένα επικίνδυνο πείραμα με ανθρώπινες ζωές, ωστόσο προκρίθηκε από τον ΠΟΥ ως ένα μελλοντικό μοντέλο.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σουηδία: Πρώτη σε θανάτους στην Ευρώπη τις τελευταίες 7 ημέρες"

Κορωνοϊός: Αύξηση σε νεκρούς σε Ιταλία και Ισπανία

Συνεχίζει να αφήνει πίσω του νεκρούς και κρούσματα ο κορωνοϊός στην Ιταλία, καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν περισσότερα θύματα σε σύγκριση με χθες.

Συγκεκριμένα, 162 ήταν οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, ενώ 99 ήταν αυτοί που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα. Συνολικά, οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Ιταλία ανήλθαν σε 32.169.

Την ίδια στιγμή, ανακοινώθηκαν 813 νέες μολύνσεις (οι περισσότερες στη Λομβαρδία) από τις χθεσινές 451, ενώ 2.075 ήταν οι ασθενείς που ανέρρωσαν το τελευταίο 24ωρο.

Διψήφιος ο αριθμός νεκρών στην Ισπανία

Ο ημερήσιος απολογισμός θανάτων στην Ισπανία από τη νόσο Covid-19 αυξήθηκε σήμερα κατά 83 από 59 το προηγούμενο 24ωρο, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Πλέον, το σύνολο των νεκρών ανέρχεται σε 27.778, σύμφωνα με το υπουργείο, την ώρα που ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 232.037.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Αύξηση σε νεκρούς σε Ιταλία και Ισπανία"

«Καρφιά» Παπαγγελόπουλου κατά του Νίκου Παππά – Τι είπε για το ραντεβού με τον επιχειρηματία Σ. Μιωνή

Την παρουσία του στο περίφημο ραντεβού με τον επιχειρηματία Σαμπύ Μιωνή επιβεβαίωσε μιλώντας στη Βουλή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος παράλληλα άφησε «καρφιά» για τον ρόλο του Νίκου Παππά.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος παραδέχθηκε ότι έθεσε ζήτημα καταβολής χρημάτων ως δικαστικά έξοδα προκειμένου να κλείσουν οι δικαστικές εκκρεμότητες του εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατίας», Γιάννη Φιλιππάκη. Σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, ο ίδιος συνάντησε τον Σαμπύ Μιωνή για μια και μοναδική φορά στο γραφείο του Νίκου Παππά. Υποστήριξε πως η συνάντηση, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και επίμονα αιτήματα του ίδιου του κ. Μιωνή, παρ’ ότι ο ίδιος είχε αρχικά αρνηθεί να την δεχτεί.

«Στην αρχή αρνήθηκα να συναντηθώ μαζί του γιατί είχα επηρεαστεί αρνητικά από τα δημοσιεύματα που τον αφορούσαν. Στις 10 Μαρτίου του 2016 τελικά δέχτηκα να συναντηθούμε επειδή ο κ. Παππάς επικαλέστηκε λόγους εθνικού συμφέροντος και την γεωστρατηγική συνεργασία Ελλάδος Ισραήλ. Η συνάντηση κράτησε μόνο μισή ώρα και όταν έφτασα στο γραφείο του κ. Πάππα, ο κ. Μιωνή ήταν εκεί δεν ξέρω πόση ώρα ήταν και τι είχαν συζητήσει», είπε αρχικά.

Όπως υποστήριξε, επιχειρηματίας είχε ζητήσει να παρέμβει η κυβέρνηση σε δικαστικές αποφάσεις, καθώς θεωρούσε ότι οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς είναι σφόδρα αντισημίτες. «Ο κ. Παππάς προσπάθησε να τον ηρεμήσει αλλά μάταια, ενώ εγώ ελάχιστα συμμετείχα στην συζήτηση. Η έξαλλη συμπεριφορά του και οι ακατανόητοι και παράλογοι ισχυρισμοί του με είχαν οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι κάτι δεν πάει καλά στην ιστορία αυτή. Επικαλέστηκα φόρτο εργασίας και επιχείρησα 2- 3 φορές να αποχωρήσω από το γραφείο του κ. Παπά αλλά ο τελευταίος με απέτρεπε με κρυφά νοήματα και μου ψιθύρισε το όνομα Νετανιάχου».

«Εγώ και ο Νίκος Παπάς δεν υιοθέτησαμε τις θεωρίες συνωμοσίας ότι ο κ. Μιωνής καταδιώκεται από ναζιστές και αντισημίτες, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να αποχωρήσει σε πιο έξαλλη κατάσταση και οργισμένος μας απείλησε “δεν ξέρετε τι Εβραίος είμαι εγώ με λάθος Εβραίο τα βάλατε θα δείτε τι θα πάθετε»», ανέφερε.

«Τον είχαμε διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης στην ελληνική δικαιοσύνη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, ο κ. Μιωνής τελικά επέστρεψε και παρέδωσε το σημείωμα με τους όρους συμφωνίας. “Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία Μιωνή για να ζητήσει πολιτική παρέμβαση στις υποθέσεις του”, ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Αναφορικά με το ποσό των 350.000 ευρώ και τις καταγγελίες του κ. Μιωνή, ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε: «Ισχυρίζεται ότι τον εκβίαζα παρουσία του Παππά. Πόσο βλάκας θα ήμουνα να το κάνω παρουσία άλλου υπουργού; Δεν θα με έστελνε σπίτι μου ο Τσίπρας;»

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Καρφιά» Παπαγγελόπουλου κατά του Νίκου Παππά – Τι είπε για το ραντεβού με τον επιχειρηματία Σ. Μιωνή"

Χαρδαλιάς: Τη Δευτέρα ξεκινούν οι μετακινήσεις στα νησιά

«Η μέχρι σήμερα πορεία μας είναι θετική. Η προσπάθειά μας έχει αναγνωριστεί διεθνώς και η χώρα μας μνημονεύεται ως παράδειγμα προς μίμηση» ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, υπογραμμίζοντας σε αυτό το πλαίσιο ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να χαλαρώσουμε».

Με δεδομένο ότι «χθες ξεκίνησε το τρίτο στάδιο επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας, άνοιξαν ξανά τις πόρτες τους οι αρχαιολογικοί χώροι», ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως «τα προβλήματα δεν αναιρούν την εικόνα της συντεταγμένης προσπάθειας». Ο ίδιος ανέφερε ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας με «σχέδιο, ευθύνη και σοβαρότητα» από την Ελλάδα έκανε το γύρο του κόσμου, εφιστώντας για το λόγο αυτό την προσοχή όλων στην τήρηση των μέτρων προστασίας.



Αναφορικά με το επόμενο κύμα άρσης των περιορισμών, ο Υφυπουργός υπενθύμισε πως τη Δευτέρα 25 Μάϊου:

· Ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης

· Επιτρέπονται μετακινήσεις από και προς τα νησιά με τήρηση των κανόνων

· Θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, όπως είχαμε πει, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ θα ακολουθήσουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Ο Υφυπουργός έκανε γνωστό επίσης ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι στα τελωνεία, με την κατάσχεση στο τελωνείο του αεροδρομίου από την ΑΑΔΕ υγειονομικού υλικού (850.000 μάσκες), καθώς δεν διέθετε σημάνσεις και πιστοποιητικά΄ καταλληλόλητας. Επιπλέον, ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι το μέτρο της 14ημερης καραντίνας έχει παραταθεί και ισχύει μέχρι τις 31 Μάϊου.

46.000 σε καραντίνα

Συνολικά, πάνω από 46.000 άτομα πέρασαν τα σύνορα από την εκκίνηση των μέτρων και τέθηκαν σε προληπτική καραντίνα, ενώ αυτήν την ώρα σε καραντίνα βρίσκονται 3.389 πολίτες.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ότι εξακολουθεί ο έλεγχος των επιβατών στις πτήσεις εξωτερικού, καθώς όσοι φτάνουν στην Ελλάδα υποβάλλονται στο τεστ, παραμένουν μία ημέρα σε ξενοδοχείο μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων του τεστ και ακολούθως αν αυτό είναι αρνητικό, παραμένουν σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι, ενώ αν το τεστ βγει θετικό, παραμένουν σε αυτοπεριορισμό υποχρεωτικά στο ξενοδοχείο. Η διαδικασία αυτή θα παραταθεί μέχρι και τις 31 Μάϊου ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ στις 45 πτήσεις το τελευταίο δίμηνο, μόνο 10 δείγματα ήταν θετικά.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι χθες μετά από 2 μήνες έφτασε στην Αθήνα η πρώτη πτήση της Lufthansa, στους 196 επιβάτες της οποίας όλα τα δείγματα που ελήφθησαν, βγήκαν αρνητικά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαρδαλιάς: Τη Δευτέρα ξεκινούν οι μετακινήσεις στα νησιά"

Ηλεία - ΣΟΚ: Βρέθηκε νεκρός αστυνομικός στην Ολυμπία

Αστυνομικός βρέθηκε νεκρός σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή της Αρχ. Ολυμπίας, λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο και φέρεται να αυτοκτόνησε.

Ωστόσο οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Το σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός έχει αποκλειστεί από συναδέλφους του, που ερευνούν τις συνθήκες αυτή την ώρα.

ilialive
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεία - ΣΟΚ: Βρέθηκε νεκρός αστυνομικός στην Ολυμπία"

Τσιόδρας: Γιατί είναι καλύτερα να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία

Θέση υπέρ της επιστροφής των μαθητών του δημοτικού στα θρανία πήρε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να επιστρέψουν τα παιδιά στο περιβάλλον τους».

Όπως έκανε γνωστό κατά το τελευταίο 24ωρο, επιβεβαιώθηκαν τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού, κανένας θάνατος, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων είναι πλέον 2.840.
Από τις εντατικές έχουν πάρει εξιτήριο 95 ασθενείς, ενώ 22 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.



Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στις προσπάθειες για να βρεθεί εμβόλιο, και αναφέρθηκε στα ενθαρρυντικά αποτελέσματα τουλάχιστον δύο ερευνών που περνούν στη φάση 2, δηλαδή να πάρουν μέρος περισσότεροι άνθρωποι. Εξέφρασε, δε, την αισιοδοξία ότι ακόμη και στο τέλος του έτους θα μπορούσε να υπάρξει εμβόλιο.

Για τα σχολεία ο κ. Τσιόδρας είπε ότι υπάρχουν διάφορες απόψεις. Δεν υπάρχουν, είπε, απόλυτα επιστημονικά δεδομένα ότι τα παιδιά δεν διατρέχουν κίνδυνο με την επιστροφή τους στο σχολείο. Τα δεδομένα που υπάρχουν δεν αποτελούν εγγύηση ότι θα πάει το παιδί στο σχολείο και δεν θα νοσήσει - υπάρχουν και παιδιά που νοσούν σοβαρά. Δεν είναι ότι δεν μπορεί να συμβεί, αλλά ότι είναι σπάνιο. Ακούγονται διαφορετικές τοποθετήσεις που μπερδεύουν τους ανθρώπους. Ορισμένα επιχειρήματα θα μπορούσαν να αφορούν κι άλλες ασθένειες, όπως τη γρίπη. Η παρουσία του ιού δεν μπορεί να σταματήσει τη ζωή. Τα επιχειρήματα υπερ της επιστροφής στο σχολείο: Κρυφή ανισότητα στη μάθηση για τα παιδιά των πιο φτωχών οικογενειών, κόστος σε χαμένη γνώση - η πλειονότητα των παιδιών είτε δεν είχε πλήρη πρόσβαση είτε δεν παρακολουθούσαν πλήρως, όπως προκύπτει από έρευνες στο εξωτερικό. Υπάρχουν, επίσης, και συνέπειες για την ψυχική υγεία των παιδιών. Υπάρχουν οικονομικοί λόγοι που αφορούν τους γονείς και την κοινωνία. Δεν υπάρχει εγγύηση 100% για την επιστροφή στην τάξη, ειδικά για τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς. Το άνοιγμα παραμένει σύνθετο δίλημμα. Η δεδομένη στιγμή, ωστόσο, μοιάζει η καταλληλότερη για να επιστρέψουν τα παιδιά στα δημοτικά με κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Τα παιδιά ήδη παίζουν μαζί στις γειτονιές, πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας. Ερωτηθείς ειδικότερα για τα δημοτικά σχολεία και την προσωπική του θέση, είπε ότι υπάρχει ανησυχία στην κοινωνία, το ζήτημα συζητείται στην επιτροπή, πράγματι έχουν καλύτερα δεδομένα επιδημιολογικά τα παιδιά από τις μεγαλύτερες ηλικίας και έχει δοθεί το δικαίωμα στους ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να μην έρχοντσι σε επαφή. «Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να επιστρέψουν τα παιδιά στο φυσικό τους περιβάλλον», είπε και πρόσθεσε ότι στην Επιτροπή η ημερομηνία επιστροφής των παιδιών στα θρανία είναι η 1η Ιουνίου και υπάρχουν οι εισηγήσεις για τα μέτρα.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έκανε γνωστό ότι οι οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα ή μη των δημοτικών σχολείων θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα, 25 Μαϊου.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας είπε ότι «είμαστε χαρούμενοι γιατί η πρώτη άρση των μέτρων συνοδεύεται από καλή πορεία, που σημαίνει ότι ο κόσμος τηρεί τα μέτρα και είναι προσεκτικός, αυτό είναι επιτυχία όλων μας. Κάποιες εικόνες αδικούν τον κοινό σκόπο και ευτυχώς που δεν υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία του ιού, γιατί αλλιώς θα είχαμε αύξηση. Θα περιμένουμε δεκαπέντε μέρες ακόμη».

Η πορεία των επιδημιολογικών δεικτών είναι καλή στην Ελλάδα, είπε ο κ. Τσιόδρας, και πρόσθεσε ότι δεν τηρήθηκαν σε άλλες χώρες περισσότερο τα μέτρα στη διάρκεια της καραντίνας. «Δεν θεωρώ ότι αυξήθηκε η ανοσία, περιμένουμε τα αποτελέσματα επιδημιολογικών ερευνών». Με τα επιδημιολογικά δεδομένα φαίνεται ότι έπεσε κατά 80% η κυκλοφορία του ιού, πράγμα που σημαίνει ότι όχι μόνο ήταν αποτελεσματικά τα μέτρα, αλλά και ότι τα τήρησε ο κόσμος.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κλήθηκε να σχολιάσει και τη δήλωση Τραμπ ότι λαμβάνει χάπι χλωροκίνη, είπε ότι οι έρευνες δείχνουν ότι δεν ξέρουμε ακόμη αν «δουλεύει» περιμένουμε μελέτες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσιόδρας: Γιατί είναι καλύτερα να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία"

Στους δρόμους πάλι οι εκπαιδευτικοί για το πολυνομοσχέδιο και τις κάμερες

Νέα κινητοποίηση πραγματοποιούν στο κέντρο της Αθηνάς σήμερα, Τρίτη (19/5) οι εκπαιδευτικοί.

Τα μέλη των συλλόγων που συμμετέχουν στην κινητοποίηση ζητούν να αποσυρθεί άμεσα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, να αποσυρθεί η τροπολογία για τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κατά την λειτουργία των σχολείων.

Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στα Προπύλαια και από εκεί ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για την Παιδεία, στο άνοιγμα των σχολείων που έγινε «χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών», αλλά και στη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος που θέτει «σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία».

Η Ομοσπονδία ζητά επίσης να αυξηθεί η χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε 3ωρη στάση εργασίας (11 έως 2 μ.μ.).

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις δράσεις μας μέχρι τη δικαίωση» αναφέρει στη δική της ανακοίνωση η ΔΟΕ.

Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στηρίζει η ΑΔΕΔΥ.

Λόγω της κινητοποίησης διακόπηκε η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Δείτε το βίντεο και το φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr:


newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Στους δρόμους πάλι οι εκπαιδευτικοί για το πολυνομοσχέδιο και τις κάμερες"

Πλωτές ομάδες του ΕΟΔΥ θα κάνουν τεστ για τον κορονοϊό στα νησιά – Αρχή από Μήλο, Κίμωλο, Φολέγανδρο και Σίκινο

Ο ΕΟΔΥ, αξιολογώντας την ιδιαιτερότητα της ελληνικής γεωγραφικής κατανομής και τις δυσκολίες επικοινωνίας με τα δεκάδες ελληνικά νησιά, προχώρησε στην σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με την «Σύμπλευση ΑΜΚΕ» για την πραγματοποίηση τεστ για τον COVID-19 σε μικρά και απομονωμένα νησιά του Αιγαίου.

Επεκτείνοντας δημιουργικά το πρόγραμμα των Κινητών Ομάδων και σε επικοινωνία με τους Δήμους των μικρών νησιών θα πραγματοποιηθούν δειγματοληψίες σε ευπαθείς ομάδες.

Η Σύμπλευση με τα φουσκωτά και τα πληρώματά της θα μεταφέρει τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ από την Αττική σε κάθε νησί που θα αποφασιστεί, για την διενέργεια διαγνωστικών τεστ για την ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από κοινού με τους ιατρούς και τους εθελοντές της Σύμπλευσης και πάντα με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που θα μεταβούν στα νησιά θα εξεταστούν πρώτα για COVID-19.

Στη συνέχεια η Σύμπλευση θα μεταφέρει τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και τα βιολογικά δείγματα που συλλέχθηκαν και συσκευάστηκαν κατάλληλα στα συνεργαζόμενα εργαστήρια στην Αττική. Στο πλαίσιο της συνεργασίας θα πραγματοποιείται μεταφορά δειγμάτων από τεστ για COVID-19, όποτε χρειάζεται, από τα νησιά του Αιγαίου στην Αττική από τις ομάδες της Σύμπλευσης.

Η πρώτη δράση της ανωτέρω συμφωνίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 και Τρίτη 26 Μαΐου και οι Πλωτές Ομάδες του ΕΟΔΥ θα επισκεφτούν τη Μήλο, την Κίμωλο, τη Φολέγανδρο και την Σίκινο.

Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει τον καθημερινό αγώνα με καινοτόμες ιδέες και συνεργασίες προκειμένου όλοι μαζί να προασπίσουμε αποτελεσματικά τη δημόσια υγεία.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πλωτές ομάδες του ΕΟΔΥ θα κάνουν τεστ για τον κορονοϊό στα νησιά – Αρχή από Μήλο, Κίμωλο, Φολέγανδρο και Σίκινο"

Η συγκινητική αλλαγή φρουράς εις μνήμην της Γενοκτονίας των Ποντίων

Συγκίνηση προκάλεσε η σημερινή αλλαγή φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας, Πόντιοι Έυζωνες πραγματοποίησαν την αλλαγή φρουράς των Τσολιάδων στην Προεδρική Φρουρά σήμερα, ημέρα μνήμης για τα 101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Δείτε τη συγκλονιστική αλλαγή φρουράς


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η συγκινητική αλλαγή φρουράς εις μνήμην της Γενοκτονίας των Ποντίων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news