facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ δηλώνει ότι βομβάρδισε δύο ισραηλινούς στρατώνες

Η σιιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν, ανακοίνωσε σήμερα ότι βομβάρδισε δύο ισραηλινούς στρατώνες σε “απάντηση” για τον θάνατο τουλάχιστον τριών μελών της κατά τη διάρκεια των ισραηλινών βομβαρδισμών, εν μέσω φόβων κλιμάκωσης μετά την παρείσφρηση Παλαιστινίων μαχητών στο Ισραήλ από τον Λίβανο.

Αποκαλώντας την επίθεσή της “πρώτη απάντηση”, η Χεζμπολάχ δήλωσε σε ανακοίνωση ότι βομβάρδισε δύο ισραηλινούς στρατώνες “χρησιμοποιώντας κατευθυνόμενους πυραύλους και βλήματα όλμων που πέτυχαν” τους στόχους τους.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Λίβανος: Η Χεζμπολάχ δηλώνει ότι βομβάρδισε δύο ισραηλινούς στρατώνες"

Τριετίες: Είναι επίσημο, αυτοί οι μισθοί αυξάνονται από 01/01/2024 – Όλη η εγκύκλιος

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξέδωσε εγκύκλιο οδηγία που υπογράφει η Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων Άννα Στρατινάκη, αναφορικά με την παροχή διευκρινήσεων επί του άρθρου 33 του ν.5053/2023 (Α΄ 158) με τίτλο «Αμοιβή του χρόνου προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα και αναπροσαρμογή των αποδοχών των εργαζομένων».
Τριετίες: Οι βασικότερες οδηγίες που περιλαμβάνει η εγκύκλιος

1.​Από την 1η.1.2024 αίρεται η αναστολή της ισχύος διατάξεων νόμων, κανονιστικών πράξεων, συλλογικών συμβάσεων ή διαιτητικών αποφάσεων, οι οποίες προβλέπουν αυξήσεις μισθών ή ημερομισθίων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων περί υπηρεσιακών ωριμάνσεων, με μόνη προϋπόθεση την πάροδο συγκεκριμένου χρόνου εργασίας, όπως το επίδομα πολυετίας, το επίδομα χρόνου εργασίας, το επίδομα τριετίας και το επίδομα πενταετίας, η οποία επιβλήθηκε με το άρθρο 4 της υπ’ αριθμ. 6/28.2.2012 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου.

2.​Ο τρόπος απόδειξης της προϋπηρεσίας, που διανύθηκε ή θα διανυθεί στα ανωτέρω αναφερόμενα διαστήματα, εξαρτάται από το περιεχόμενο των περί προϋπηρεσίας διατάξεων της Συλλογικής Ρύθμισης Εργασίας (του ν.1876/1990, όπως ισχύει) στην οποία, εκ της φύσης της εργασίας και τις λοιπές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, υπάγεται ο μισθωτός και η οποία δύναται να ρυθμίζει ειδικότερα τα ζητήματα της αναγνώρισης και προσμέτρησης της προηγούμενης εργασιακής εμπειρίας. Εάν δεν ρυθμίζεται διαφορετικά από ένα τέτοιο κείμενο Συλλογικής Ρύθμισης Εργασίας, ως προϋπηρεσία αναγνωρίζεται αυτή που διανύθηκε στον ίδιο ή σε άλλο εργοδότη, στην ίδια ειδικότητα.

3. ​Για όσους εργαζόμενους αμείβονται με τον κατώτατο νομοθετημένο μισθό ή ημερομίσθιο, ως χρόνος προϋπηρεσίας αναγνωρίζεται ο χρόνος εξαρτημένης σύμβασης ή σχέσης εργασίας, που έχει διανυθεί σε οποιονδήποτε εργοδότη και σε οποιαδήποτε ειδικότητα πριν από τη 14η.2.2012 και μετά από την 1η.1.2024. Η κατά τα ανωτέρω προσαύξηση λόγω προϋπηρεσίας καθορίζεται ως εξής: α) Για τους υπαλλήλους με εξαρτημένη σχέση εργασίας, σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) για κάθε τριετία προϋπηρεσίας και έως τρεις (3) τριετίες και συνολικά σε ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) για προϋπηρεσία εννέα (9) ετών και άνω. β) Για τους εργατοτεχνίτες, με εξαρτημένη σχέση εργασίας σε ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) για κάθε τριετία προϋπηρεσίας και έως έξι (6) τριετίες και συνολικά τριάντα τοις εκατό (30%) για προϋπηρεσία δεκαοκτώ (18) ετών και άνω.

4. ​Ο χρόνος εργασίας που έχει διανυθεί έως την 14.2.2012 (ή θα διανυθεί από 1.1.2024 και μετά) με καθεστώς μερικής απασχόλησης, λαμβάνεται υπόψη ως χρόνος προϋπηρεσίας για τους σκοπούς του άρθρου 33 του ν.5053/2023, με τον ίδιο τρόπο που λαμβάνεται υπόψη και για τον συγκρίσιμο εργαζόμενο, δηλαδή τον αντίστοιχο εργαζόμενο πλήρους απασχόλησης της παρ. 2/β΄ του άρθρου 2 του ν.3846/2010 (Α΄ 66) όπως ισχύει. Για τον υπολογισμό της προϋπηρεσίας αυτής, μερική απασχόληση που αντιστοιχεί στον κανονικό (νόμιμο ή συμβατικό) ημερήσιο χρόνο τού ως άνω αναφερόμενου συγκρίσιμου εργαζόμενου, αντιστοιχεί σε μία ημέρα προϋπηρεσίας.

5. ​Αν οι καταβαλλόμενες τακτικές αποδοχές είναι υπέρτερες των νόμιμων αποδοχών, οι αυξήσεις, οι προσαυξήσεις και τα ποσά εν γένει που προκύπτουν από την εφαρμογή των ανωτέρω, συμψηφίζονται με τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ καταβαλλόμενων και νόμιμων αποδοχών, με την καταβολή της οποίας εξοφλούνται ολοσχερώς ή μερικώς.

6. ​ Για το δε χρονικό διάστημα από τη 14η.2.2012 έως και την 31η.12.2023 καμία αξίωση δεν γεννάται, ούτε οφείλονται αυξήσεις μισθών ή ημερομισθίων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων περί υπηρεσιακών ωριμάνσεων, με μόνη προϋπόθεση την πάροδο συγκεκριμένου χρόνου εργασίας, όπως αναφέρονται ανωτέρω, ούτε επιτρέπεται να υπολογιστεί προϋπηρεσία που έχει διανυθεί από τη 14η.2.2012 έως και την 31η.12.2023.

eleftherostypos

Διαβάστε Περισσότερα » "Τριετίες: Είναι επίσημο, αυτοί οι μισθοί αυξάνονται από 01/01/2024 – Όλη η εγκύκλιος"

EE: «Η ανθρωπιστική βοήθεια στην Παλαιστίνη θα συνεχιστεί»

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρίνισε ότι η ανακοινωθείσα επανεξέταση της χρηματοοικονομικής βοήθειας προς την Παλαιστίνη, δεν αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ, η οποία θα συνεχιστεί.

Συγκεκριμένα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε, μέσω της πλατφόρμας “Χ”, ότι η αναστολή κάθε πληρωμής, θα τιμωρούσε ολόκληρο τον παλαιστινιακό λαό, βλάπτοντας παράλληλα και τα συμφέροντα της ΕΕ στην περιοχή και θα ενθάρρυνε ακόμη περισσότερο τους τρομοκράτες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε νωρίτερα διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με το τί περιλαμβάνει η επανεξέταση της χρηματοοικονομικής βοήθειας προς την Παλαιστίνη. “Αυτή η επανεξέταση δεν αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχεται στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων πολιτικής προστασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας (ECHO)”, αναφέρει συγκεκριμένα η Επιτροπή.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "EE: «Η ανθρωπιστική βοήθεια στην Παλαιστίνη θα συνεχιστεί»"

Τελεσίγραφο Χαμάς για εκτελέσεις ομήρων - «Κορώνα γράμματα» η ζωή 100 ισραηλινών αιχμαλώτων

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, με την παλαιστινιακή ισλαμιστικλη οργάνωση να ανακοινώνει ότι θα ξεκινήσει τις εκτελέσεις αιχμαλώτων, αν το Ισραήλ συνεχίσει να βομβαρδίζει και να σκοτώνει αμάχους στη Γάζα.

«Οποιαδήποτε στόχευση αθώων πολιτών χωρίς προειδοποίηση θα αντιμετωπιστεί δυστυχώς με την εκτέλεση ενός από τους αιχμαλώτους που βρίσκονται υπό κράτηση και θα αναγκαστούμε να μεταδώσουμε αυτήν την εκτέλεση», δήλωσε ο Αμπού Ομπέιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Qassam της Χαμάς.

«Λυπούμαστε για αυτήν την απόφαση, αλλά θεωρούμε τον Σιωνιστή εχθρό και την ηγεσία τους την ευθύνη για αυτό», πρόσθεσε, όπως μετέδωσε το Al Jazeera λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Δευτέρας 9/10.

Τι απαντάει το Ισραήλ

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι οι επιθέσεις στη Γάζα θα συνεχιστούν, ακόμη και με το κόστος να βλάψουν τους Ισραηλινούς αιχμαλώτους στη Γάζα.

«Οι επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας θα πραγματοποιηθούν δυναμικά και ευρέως, ακόμη και με το κόστος να βλάψουν τους Ισραηλινούς ομήρους που βρίσκονται σε αιχμαλωσία στη Γάζα.

Εάν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για την τοποθεσία των αιχμαλώτων, σίγουρα το Ισραήλ θα αποφύγει να επιτεθεί σε αυτήν την τοποθεσία. Αλλά όσο δεν υπάρχουν τέτοιες πληροφορίες, όλοι οι στόχοι της Χαμάς θα δεχτούν επίθεση».

Ισραηλινός ΥΠΕΞ: Πάνω από 100 άνθρωποι αιχμαλωτίστηκαν από τη Χαμάς

Ο υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν σημείωσε ότι οι ισραηλινές αρχές πιστεύουν τώρα ότι 100 άνθρωποι αιχμαλωτίστηκαν από τη Χαμάς και μεταφέρθηκαν στη Γάζα.

Μετά την ανακοίνωση των Ταξιαρχιών Al-Qassam που απειλούν να εκτελέσουν αιχμαλώτους και τις αναφορές ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να βομβαρδίζει τη Γάζα παρά την παρουσία των αιχμαλώτων, η ζωή τους βρίσκεται πλέον σε ακραίο κίνδυνο. 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Τελεσίγραφο Χαμάς για εκτελέσεις ομήρων - «Κορώνα γράμματα» η ζωή 100 ισραηλινών αιχμαλώτων "

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Ερντογάν επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ισραήλ – «Θέλουμε ειρήνη, χρησιμοποιήστε την κοινή λογική»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ισραήλ Γιτζάκ Χέρτζογκ.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας.

Τονίζοντας ότι κάθε βήμα που θα μπορούσε να βλάψει τον λαό της Γάζας συλλογικά και αδιακρίτως θα αύξανε περαιτέρω τα δεινά και τη βία στην περιοχή, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι πρέπει να ασκηθεί κοινή λογική και ότι η επικράτηση ηρεμίας στην περιοχή το συντομότερο δυνατό έχει μεγάλη σημασία για την ευημερία ολόκληρης της περιοχής.

Κατά την επικοινωνία τους, ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι προσπάθειες της Τουρκίας θα συνεχιστούν προκειμένου να τερματιστούν οι «ανησυχητικές συγκρούσεις στην περιοχή» και να διασφαλιστεί η διαρκής ειρήνη.

Επικοινωνία και με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς 

Επίσης, ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, τη στιγμή που η Άγκυρα προσπαθεί να δείξει ότι μπορεί να διαδραματίσει τον ρόλο του διαμεσολαβητή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, Ερντογάν και Αμπάς συζήτησαν για την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε πως η Άγκυρα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να τερματιστούν οι εχθροπραξίες το συντομότερο δυνατόν.

Σημειώνεται ότι η επικοινωνία γίνεται ένα 24ωρο αφότου ο Ερντογάν, σε αντίθεση με τη ρητορική της Δύσης, ζήτησε τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Δεν μπορεί να καθυστερήσει ο σχηματισμός ενός ανεξάρτητου, γεωγραφικά ολοκληρωμένου παλαιστινιακού κράτους με βάση τα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ».

«Η Τουρκία είναι έτοιμη να μεσολαβήσει ώστε να τερματιστούν οι συγκρούσεις και να αποκλιμακωθεί η ένταση» πρόσθεσε προσπαθώντας να δείξει ότι διατίθεται να διαδραματίσει τον ρόλο του διαμεσολαβητή.

Σημειώνεται ότι στα προηγούμενα μηνύματα της η Άγκυρα έδειχνε να καταδικάζει τις επιθέσεις και από τις δύο πλευρές.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Ερντογάν επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ισραήλ – «Θέλουμε ειρήνη, χρησιμοποιήστε την κοινή λογική»"

Πόλεμος στο Ισραήλ - O ΟΗΕ καταδικάζει τις επιθέσεις της Χαμάς: «Τίποτα δεν δικαιολογεί την τρομοκρατία»

Ξεκάθαρη θέση κατά των επιθέσεων από τη Χαμάς παίρνει ο ΟΗΕ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, τόνισε ότι τίποτε «δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις τρομοκρατικές ενέργειες».

Σε δηλώσεις του από τη Νέα Υόρκη επισήμανε ειδικότερα τα εξής: «Αναγνωρίζω τα παράπονα των Παλαιστινίων. Τίποτε όμως δεν δικαιολογεί αυτές τις ενέργειες τρομοκρατίας και τις δολοφονίες, τους ακρωτηριασμούς και τις απαγωγές αμάχων». 

«Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου για πάγωμα αυτών των επιθέσεων και την απελευθέρωση όλων των ομήρων» συμπλήρωσε.

Υπογράμμισε ότι ο ΟΗΕ έλαβε αναφορές για ισραηλινά πλήγματα που έπληξαν εγκαταστάσεις υγείας μέσα στη Γάζα, καθώς και οικιστικά συγκροτήματα και ένα τζαμί.

Πρόσθεσε ότι είναι ανήσυχος μετά την ανακοίνωση ότι το Ισραήλ θα ξεκινήσει την πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας.

Προειδοποίησε επίσης για το ενδεχόμενο επέκτασης της βίας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

«Ήρθε η ώρα να τερματιστεί αυτός ο φαύλος κύκλος της αιματοχυσίας, του μίσους και της πόλωσης», πρόσθεσε, καθώς ζήτησε ειρήνη με διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πόλεμος στο Ισραήλ - O ΟΗΕ καταδικάζει τις επιθέσεις της Χαμάς: «Τίποτα δεν δικαιολογεί την τρομοκρατία»"

Η Έλενα Ακρίτα έκανε αγωγή στον Αχιλλέα Μπέο και του ζητάει 100.000 ευρώ

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης ακολουθεί η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έλενα Ακρίτα, μετά τα όσα είπε για εκείνη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Αχιλλέας Μπέος.

Η Έλενα Ακρίτα, μέσω του δικηγόρου της Βασίλη Σωτηρόπουλου, κατέθεσε ήδη αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση κατά του δημάρχου του Βόλου, ο οποίος καλεσμένος σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή είπε μεταξύ άλλων ότι «η Ακρίτα είχε πεθάνει η μάνα της και έπαιρνε τη σύνταξη και την έτρωγε».

Η Έλενα Ακρίτα με την αγωγή της, με την οποία ζητάει από τον Αχιλλέα Μπέο το ποσό των 100.000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης και θα εκδικαστεί τον προσεχή Φεβρουάριο, θέλει να καταστήσει από την πρώτη στιγμή σαφές το εξής:

«Εάν ο επανεκλεγείς δήμαρχος Βόλου νομίζει ότι μπορεί να τραμπουκίζει και να εκτοξεύει τον προσβλητικό, ομοφοβικό, σεξιστικό, αισχρό και κακοποιητικό του λόγο προς πάσα κατεύθυνση, πλανάται πλάνην οικτρά. Αυτός ο κατήφορος μπορεί και πρέπει να σταματήσει. Η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο» αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε παρακάτω την αγωγή της Έλενας Ακρίτα:

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Έλενα Ακρίτα έκανε αγωγή στον Αχιλλέα Μπέο και του ζητάει 100.000 ευρώ"

Ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία – «Εξοργισμένος από την αναμονή, επιτέθηκε με κλωτσιές και μπουνιές»

Μια απίστευτη καταγγελία γνωστοποιήθηκε σήμερα από την ΟΕΝΓΕ, καθώς έλαβε χώρα ένα ακόμη περιστατικό ξυλοδαρμού εις βάρος εργαζομένου στο νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία». Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης (05/10), με θύμα μια παιδοχειρουργό και θύτη έναν συνοδό ασθενή.

 Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, «ο εν λόγω συνοδός, εξοργισμένος από τη διάρκεια αναμονής προς εξέταση του συγγενικού του προσώπου, αφού δημιούργησε αναστάτωση στο χώρο των Επειγόντων περιστατικών, αποφάσισε να επιτεθεί με κλωτσιές και μπουνιές στον πρώτο ιατρό που έτυχε να περνάει από μπροστά του». Ωστόσο, κανένας δεν βοήθησε την παιδοχειρουργό, η οποία έμεινε αβοήθητη στα χέρια του εξαγριωμένου θύτη, ενώ ούτε το προσωπικό ασφαλείας δεν έφτασε στο σημείο.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρει:

Ξυλοδαρμός Ιατρού στο Γ.Ν.ΠΑΙΔΩΝ «Η Αγία Σοφία»

Ένα ακόμη περιστατικό ξυλοδαρμού εις βάρος εργαζομένου σε δημόσια δομή υγείας έρχεται να προστεθεί στη μακριά και συνεχώς αυξανόμενη λίστα βίας κατά των ιατρών και των επαγγελματιών υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, το περιστατικό έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης 5/10/23 που συνάδελφος Παιδοχειρουργός εν ώρα υπηρεσίας σε γενική εφημερία του Γ.Ν.Παίδων «Η Αγία Σοφία» έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συνοδό ασθενή. Ο εν λόγω συνοδός, εξοργισμένος από τη διάρκεια αναμονής προς εξέταση του συγγενικού του προσώπου, αφού δημιούργησε αναστάτωση στο χώρο των Επειγόντων περιστατικών, αποφάσισε να επιτεθεί με κλωτσιές και μπουνιές στον πρώτο ιατρό που έτυχε να περνάει από μπροστά του. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, να σημειωθεί, πως τόσο το προσωπικό του νοσοκομείου όσο και οι λοιποί συνοδοί ασθενών παρέμεναν κρυμμένοι εξαιτίας του φόβου τους,  παρακολουθώντας μια πράξη ξυλοδαρμού αμέτοχοι. Αξιοσημείωτο είναι δε το γεγονός ότι το προσωπικό φύλαξης του νοσοκομείου, παρέμεινε κι αυτό κρυμμένο χωρίς να συμμετέχει στο γεγονός αυτό επικαλούμενο την έλλειψη δικαιοδοσίας του.

 Έπειτα από κλήση στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων ο εν λόγω δράστης προσήχθη, αφού η συνάδελφος έδωσε τα στοιχεία της και λεπτομέρειες για το περιστατικό, με την προϋπόθεση ότι μετά τη λήξη της εφημερίας της θα μεταβεί στο τμήμα για καταγγελία. Τέσσερις ώρες μετά, τόσο το τμήμα Αμπελοκήπων όσο και η ΓΑΔΑ, την ενημέρωσαν πως ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος, αφού η ίδια δεν παρίστατο  τη στιγμή της προσαγωγής του για να δώσει κατάθεση. Επιπρόσθετα αρνήθηκαν να δώσουν τα προσωπικά στοιχεία του δράστη για να κατατεθεί μήνυση εναντίον του. Να σημειωθεί ότι η συνάδελφος λόγω γενικής εφημερίας του νοσοκομείου αδυνατούσε να αφήσει το πόστο της τη στιγμή του συμβάντος για να μεταβεί στο τμήμα, καθώς και το ότι σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού το νοσοκομείο δε θα την κάλυπτε νομικά. Την ίδια ημέρα η συνάδελφος επέστρεψε στο χώρο εργασίας με σκοπό να ενημερώσει το διοικητή του νοσοκομείου για το συμβάν, ο οποίος όμως αρνήθηκε να τη συναντήσει. Μονάχα οι τομεάρχες  του νοσηλευτικού προσωπικού κατέγραψαν το περιστατικό, τη ρώτησαν λεπτομέρειες για το συμβάν, το λόγο για τον οποίο βρισκόταν εκεί, τον ακριβή διάλογο ο οποίος πιθανόν εξόργισε τον ασθενή και αναζήτησαν μάρτυρες για να επιβεβαιώσουν το γεγονός.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό ξυλοδαρμού εντός του έτους στο χώρο των επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου μας, με το πρώτο θύμα να χρειαστεί να νοσηλευτεί.

Ως εργαζόμενοι του νοσοκομείου αισθανόμαστε εκτεθειμένοι και εξοργισμένοι με το γεγονός. Για μία ακόμη φορά γίνεται εμφανής:

  • η ανάγκη για πλήρη νομική κάλυψη και στήριξη στους υγειονομικούς  που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους
  • η αδιαφορία της διοίκησης σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια και τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού
  • η ανεπαρκής φύλαξη του νοσοκομείου Γ.Ν.Παίδων «Η Αγία Σοφία»
  • ο ανεπαρκέστατος κρατικός μηχανισμός που κατ’ επανάληψη αφήνει ελεύθερους δράστες, ενώ με τόση ευκολία στοχοποιεί τα θύματα.

Οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. Παίδων  « η Αγία Σοφία» καταγγέλλουν:

  • τη διοίκηση του Νοσοκομείου η οποία αρνείται να αναλάβει ευθύνες και να προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες.
  • την αστυνομία που ήταν ουσιαστικά απούσα
  • τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ο οποίος ενώ είναι ενήμερος για τα περιστατικά βίας που σημειώνονται σε Δημόσιες  Δομές Υγείας δε λαμβάνει μέτρα αποσόβησης αυτών. 

Οι εργαζόμενοι των Χειρουργικών και  Παιδιατρικών Τμημάτων

Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία – «Εξοργισμένος από την αναμονή, επιτέθηκε με κλωτσιές και μπουνιές»"

Καιρός αύριο: Έως τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία με ισχυρούς ανέμους – Σε ποιες περιοχές θα πέσουν βροχές

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο Τρίτη, 10 Οκτωβρίου με ήλιο αλλά και τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο ενισχύονται.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους κυρίως στη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της Θεσσαλίας.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά 10 με 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 29 και τοπικά 30 και στα νησιά 17 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι με ενίσχυση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικούς όμβρους το μεσημέρι-απόγευμα στη δυτική Μακεδονία.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά τμήματα ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 και τοπικά 30 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πιθανότητα τοπικών όμβρων το μεσημέρι στα ορεινά της ανατολικής Στερεάς και Πελοποννήσου. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 29 και τοπικά 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 και στη νότια Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Έως τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία με ισχυρούς ανέμους – Σε ποιες περιοχές θα πέσουν βροχές"

«Η Αίγυπτος προειδοποίησε τον Νετανιάχου για την επίθεση της Χαμάς αλλά αγνοήθηκε» – Διαψεύδει η κυβέρνηση του Ισραήλ

Πολλοί ήταν εκείνη που προβληματίστηκαν σχετικά με το πως οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ αλλά και η κυβέρνηση του Ισραήλ πιάστηκαν στον «ύπνο» το περασμένο Σάββατο, όταν δυνάμεις της Χαμάς ξεκίνησαν την επίθεσή τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Associated Press αξιωματούχος των Αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών προειδοποίησε την ισραηλινή κυβέρνηση για «κάτι μεγάλο που επρόκειτο να γίνει σύντομα». Η ίδια αυτή πηγή, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, υποστηρίζει ότι οι Ισραηλινοί είχαν στρέψει την προσοχή τους στη Δυτική Όχθη, ενώ δεν ένιωθαν να απειλούνται από τη στρατιωτική οργάνωση στη Γάζα.

Η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου στηρίζεται άλλωστε σε μεγάλο βαθμό σε εποίκους της Δυτικής Όχθης, οι οποίοι απαιτούν δράση στην περιοχή τους μετά από την έκρηξη βίας του τελευταίου 18μηνου.

Όπως αναφέρει ο Αιγύπτιος αξιωματούχος, «τους προειδοποιήσαμε ότι σύντομα η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου και πολύ σύντομα κάτι μεγάλο θα συμβεί. Υποτίμησαν τις προειδοποιήσεις μας» σημειώνει ο ίδιος άνθρωπος τον οποίο επικαλείται το Associated Press.

Το Ισραήλ πιάστηκε στον «ύπνο» το πρωί του Σαββάτου, όταν οι δυνάμεις της Χαμάς άρχισαν να περνούν τα σύνορα στη Λωρίδα της Γάζας και να επιτίθενται σε στρατιωτικούς αλλά και σε αμάχους. «Πρόκειται για μια αποτυχία μεγάλων διαστάσεων» ανέφερε ο Γιακόβ Αρμίντρορ, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Νετανιάχου. «Η επιχείρηση στην πραγματικότητα αποδεικνύει ότι οι ικανότητες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών δεν έφταναν».

Ο ίδιος αρνήθηκε να απαντήσει σχετικά με την εξήγηση αυτής της αποτυχίας, τονίζοντας μόνο πως όποιος βλέπει μια στρατιωτική επιχείρηση να πετυχαίνει άμεσα τους στόχους της πρέπει να μαθαίνει από αυτή». Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού πάντως παραδεχόταν ότι ο ισραηλινός στρατός χρωστά μια εξήγηση στο λαό της χώρας, σημείωνε όμως πως «πρώτα πολεμάμε, έπειτα ερευνούμε».

«Η απάντηση του Ισραήλ θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή»

Η απάντηση του Ισραήλ στην άνευ προηγουμένου πολύπλευρη επίθεση από Παλαιστίνιους ένοπλους της Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας θα «αλλάξει τη Μέση Ανατολή», τόνισε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε δήλωσή του.

Η δήλωση, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, έγινε κατά τη διάρκεια συνομιλίας με δημάρχους των νότιων παραμεθόριων πόλεων που επλήγησαν από την αιφνιδιαστική επίθεση που ξεκίνησε το Σάββατο, ανέφερε μια δήλωση του γραφείου του.

«Ξέρω ότι έχετε περάσει τρομερά και δύσκολα πράγματα. Αυτά που θα περάσει η Χαμάς θα είναι δύσκολα και τρομερά! Βρισκόμαστε ήδη στη μέση της εκστρατείας και μόλις την έχουμε ξεκινήσει. Η ηγεσία σας είναι πολύ ισχυρή σε αυτές τις δύσκολες μέρες, θα χρειαστεί χρόνος και απαιτείται ισχυρή στάση στις επόμενες δύσκολες μέρες», τόνισε ο Νετανιάχου και υποσχέθηκε στους τοπικούς αξιωματούχους:

«Το κράτος θα γυρίσει κάθε πέτρα για να σας βοηθήσει όλους» και πρόσθεσε ότι «σας ζητά να μείνετε δυνατοί γιατί θα αλλάξουμε τη Μέση Ανατολή. Αγκαλιάζω εσάς και τους κατοίκους, είμαστε όλοι μαζί και θα τους νικήσουμε με δύναμη, με πολλή δύναμη».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Η Αίγυπτος προειδοποίησε τον Νετανιάχου για την επίθεση της Χαμάς αλλά αγνοήθηκε» – Διαψεύδει η κυβέρνηση του Ισραήλ"

Αδελφοί Αγγελόπουλοι: Δωρεά 1 εκατ. ευρώ για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Ο θεσσαλικός κάμπος ακόμη καταγράφει ζημιές και προσπαθεί να... γιατρέψει τις μεγάλες πληγές που άφησαν οι φονικές πλημμύρες του περασμένου μήνα...

Στην προσπάθεια αυτοί αρωγοί στέκονται και οι δοικητικοί ηγέτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος οι οποίοι προέβησαν σε μία πολύ σημαντική κίνηση όπως ενημέρωσε η ίδια η ερυθρόλεκη ΚΑΕ.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Οι πρόεδροι της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, κύριοι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, προέβησαν σε δωρεά ποσού 1.000.000 Ευρώ για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας και την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών»

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αδελφοί Αγγελόπουλοι: Δωρεά 1 εκατ. ευρώ για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας"

Παράνομα εργαστήρια νοθευμένων ποτών σε Αθήνα και Άγιο Δημήτριο

Τέσσερις χώρους παράνομης εμφιάλωσης και αποθήκευσης παράνομων - νοθευμένων αλκοολούχων ποτών και πλαστών υλικών εμφιάλωσης και συσκευασίας αλκοολούχων ποτών (πώματα, μεμβράνες αυτοκόλλητες ετικέτες, χαρτοκιβώτια επώνυμων αλκοολούχων) εντόπισε η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στις 03/10/2023, σε αποθηκευτικούς χώρους, οχήματα και οικίες εμπλεκόμενων προσώπων, στις περιοχές της Αθήνας και του Αγίου Δημητρίου Αττικής.

Η Υπηρεσία ύστερα από πολύμηνη, μεθοδική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών αναφορικά με λαθρεμπορία προϊόντων που υπόκεινται σε Ε.Φ.Κ. προχώρησε στη συγκεκριμένη επιχείρηση, στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου προϊόντων που υπόκεινται σε Ε.Φ.Κ., σύμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Στα σημεία ελέγχου κατασχέθηκαν μηχανήματα εμφιάλωσης, πλήρωσης φιαλών, αντλίες με αντίστοιχα φίλτρα καθαρισμού ύδατος, 1.380 πλαστές αυτοκόλλητες ετικέτες και 706 πλαστά πώματα επώνυμων αλκοολούχων ποτών, 40 χαρτοκιβώτια συσκευασίας και 2.249 κενές φιάλες επώνυμων αλκοολούχων ποτών (έτοιμες προς πλήρωση), εργαλεία κόλλησης ετικετών, καθώς και συνολικά 430lt αλκοολούχων ποτών που εμπεριέχονταν σε 382 τεμάχια φιαλών αλκοολούχων ποτών επώνυμων εταιριών ευρείας κατανάλωσης, PET και δεξαμενές, έτοιμα προς διάθεση.

Το σύνολο των κατασχεθεισών ποσοτήτων αλκοολούχων ποτών στερούντο φορολογικών και τελωνειακών παραστατικών.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό ύψους 4.400 ευρώ, καθώς και αντικείμενα που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί παράνομης οπλοκατοχή.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα (ημεδαπός και αλλοδαπός) ηλικίας 60 και 51 ετών, αντίστοιχα, εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία, παράβαση του τελωνειακού κώδικα, παράβαση του νόμου περί σημάτων και αθεμίτου ανταγωνισμού, καθώς και του Αγορανομικού Κώδικα, στο δε ένα εκ των ανωτέρω ατόμων σχηματίσθηκε επιπλέον δικογραφία και για το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής. Ένα τρίτο ημεδαπό άτομο, ηλικίας 30 ετών διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται.

Έγινε λήψη δειγμάτων, ώστε αυτά να εξετασθούν εργαστηριακά από τη Χημική Υπηρεσία και να διαπιστωθεί τυχόν επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία, ενώ οι κατασχεθείσες ποσότητες αλκοολούχων ποτών μεταφέρθηκαν σε αποθηκευτικούς χώρους προς φύλαξη και ενημερώθηκε το αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Ενημερώθηκαν οι δικαιούχοι των σημάτων (παραγωγοί αλκοολούχων ποτών) που έφεραν στην επιφάνειά τους οι πλαστές φιάλες επωνύμων αλκοολούχων ποτών για τον προσδιορισμό της οικονομικής ζημίας που υπέστησαν.

Το λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών εκτείνεται πέρα από τα σύνορα οποιαδήποτε χώρας και αποτελεί σημαντική παγκόσμια απειλή για την υγεία των πολιτών.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Παράνομα εργαστήρια νοθευμένων ποτών σε Αθήνα και Άγιο Δημήτριο"

Ρωσία: Μετά τις δηλώσεις Πούτιν η Βουλή θα εξετάσει τη δυνατότητα επαναφοράς των πυρηνικών δοκιμών

Οι Ρώσοι βουλευτές αποφάσισαν να μελετήσουν σε διάστημα 10 ημερών την δυνατότητα ανάκλησης της επικύρωσης για τη συνθήκη απαγόρευσης των πυρηνικών δοκιμών, σνέφερε η Κρατική Δούμα, δηλαδή η κάτω βουλή της Ρωσίας.

Όπως διευκρινίζει η ανακοίνωση, η Επιτροπή Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας θα πρέπει να ολοκληρώσει τις εργασίες της έως τις 18 Οκτωβρίου.
Η κίνηση έρχεται σε συνέχεια δηλώσεων του προέδρου της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με την οποία μια έξοδος από τη συνθήκη θα μπορούσε να συνιστά «συμμετρική απάντηση» στις ΗΠΑ, οι οποίες δεν έχουν ποτέ επικυρώσει τη συνθήκη.

Ο Πούτιν, σε παρέμβασή του, είχε κρίνει ότι «δεν είναι απαραίτητη» η σκλήρυνση του ρωσικού πυρηνικού δόγματος υπό το φως της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της επιβολής άνευ προηγουμένου διεθνών κυρώσεων στη Μόσχα.

«Ακούω ήδη αιτήματα να αρχίσουμε, για παράδειγμα, δοκιμές πυρηνικών όπλων», είχε δηλώσει.

«Οι ΗΠΑ υπέγραψαν την αρμόζουσα συνθήκη για την απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών και η Ρωσία την υπέγραψε. Η Ρωσία την υπέγραψε και την επικύρωσε, και οι ΗΠΑ την υπέγραψαν, αλλά δεν την επικύρωσαν», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, «θεωρητικώς» η Ρωσία «θα μπορούσε να αποσύρει την συμφωνία της για την επικύρωση» στο πλαίσιο αυτό.

Επίσης σημείωσε ότι η Ρωσία ολοκληρώνει τις δοκιμές πυραύλων νέας γενιάς Μπουρεβέστνικ και Σαρμάτ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρωσία: Μετά τις δηλώσεις Πούτιν η Βουλή θα εξετάσει τη δυνατότητα επαναφοράς των πυρηνικών δοκιμών"

Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο του Αμβούργου: Αποκαθίστανται οι πτήσεις

Με μια νέα ανακοίνωση, το Αεροδρόμιο του Αμβούργου μετέδωσε πως ο συναγερμός έληξε, καθώς οι πτήσεις συνεχίζονται κανονικά. Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρχουν ακόμα καθυστερήσεις, καθώς η διακοπή ήταν μεγάλη.

Υπενθυμίζεται πως το αεροδρόμιο του Αμβούργου είχε προβεί σε αναστολή των πτήσεων με απόφαση της ομοσπονδιακής αστυνομίας, καθώς υπήρχε απειλή για επίθεση σε αεροπλάνο που εκτελούσε το δρομολόγιο Τεχεράνη – Αμβούργο.

Το Αεροδρόμιο Αμβούργου ανακοίνωσε μέσω Χ:

«Οι πτητικές λειτουργίες συνεχίστηκαν. Ενδέχεται να υπάρξουν ακόμη καθυστερήσεις πτήσεων. Παρακαλείστε να παρακολουθείτε την κατάσταση της πτήσης σας».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο του Αμβούργου: Αποκαθίστανται οι πτήσεις"

Ογκολογικό "Άγιοι Ανάργυροι": Καταγγελία για απειλές του διοικητή κατά γιατρών

Επίθεση του διοικητή του Ογκολογικού "Άγιοι Ανάργυροι", καταγγέλλουν γιατροί του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η επίθεση έγινε κατά πνευμονολόγων, οι οποίοι αργήθηκαν να πραγματοποιήσουν περισσότερες εφημερίες από όσες ορίζει η νομοθεσία. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Ο διοικητής 'έχασε την ψυχραιμία του' επειδή οι συνάδελφοι αρνήθηκαν να υπερβούν για πολλοστή φορά τον αριθμό των εφημεριών που ορίζει ο νόμος και να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια, τόσο τη δική τους, όσο και των ασθενών, με αποτέλεσμα η εφημερία στις 7/10/2023 να μην καλύπτεται από πνευμονολόγους.

Είπε με θράσος στους συναδέλφους ότι 'έτσι θα εφημερεύετε από δω και πέρα' και σε μία προσπάθεια να τους εκφοβίσει και να τους φιμώσει τους απείλησε με ΕΔΕ και με πειθαρχικές κυρώσεις επειδή αναδεικνύουν τις ελλείψεις σε προσωπικό και διεκδικούν λύσεις".

Το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα που δίνουν σύσσωμοι οι πνευμονολόγοι, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία και εφημέρευση της Πνευμονολογικής Κλινικής.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Ογκολογικό "Άγιοι Ανάργυροι": Καταγγελία για απειλές του διοικητή κατά γιατρών"

Ισραηλινά στρατεύματα αναπτύσσονται στα σύνορα με τον Λίβανο – Πληροφορίες για εμπλοκή της Χεζμπολάχ

Στρατό αναπτύσσει το Ισραήλ στα σύνορά του με τον Λίβανο
, προκειμένου να αποκρούσει πιθανή διείσδυση. «Ελήφθη μια αναφορά σχετικά με τη διείσδυση ενός αριθμού υπόπτων στο ισραηλινό έδαφος από το έδαφος του Λιβάνου. Στρατιώτες των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του, ενώ προ ολίγου, με νεότερη ανάρτηση υποστηρίζει ότι: «Εξουδετερώθηκε αριθμός τρομοκρατών που διείσδυσαν απο τον Λίβανο στο Ισραήλ» τονίζοντας ότι «Υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας και είμαστε σε εγρήγορση σε όλα τα σύνορα».Σύμφωνα με δημοσίευμα του Anadolu που επικαλείται λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης, ένοπλοι της Χεζμπολάχ και ισραηλινές δυνάμεις ανταλλάσσουν πυρά κοντά στο χωριό Ντάιρα στο νότιο Λίβανο. Το Reuters, ωστόσο μετάδωσε, ότι αξιωματούχος της Χεζμπολάχ διέψευσε τα σενάρια για επιχείρηση στα σύνορα με το Ισραήλ.

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι εννέα Αμερικανοί σκοτώθηκαν στο Ισραήλ και άλλοι πολίτες των ΗΠΑ αγνοούνται, μετά την επίθεση της Χαμάς. «Αυτή τη στιγμή, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τον θάνατο εννέα πολιτών των ΗΠΑ», ανέφερε σε μία δήλωση ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως υπάρχουν πολίτες των ΗΠΑ για τους οποίους δεν υπάρχουν πληροφορίες και εργαζόμαστε από κοινού με τις ισραηλινές αρχές προκειμένου να προσδιοριστεί το πού βρίσκονται», πρόσθεσε. Τον θάνατο των εννέα, επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισραηλινά στρατεύματα αναπτύσσονται στα σύνορα με τον Λίβανο – Πληροφορίες για εμπλοκή της Χεζμπολάχ"

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Αμβούργου: Αναστολή πτήσεων υπό την «απειλή επίθεσης κατά αεροσκάφους από την Τεχεράνη»

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Αμβούργου και αναστολή πτήσεων υπό την «απειλή επίθεσης κατά αεροσκάφους από την Τεχεράνη».

Συγκεκριμένα το αεροδρόμιο του Αμβούργου αναφέρει στον ιστότοπό του τη Δευτέρα ότι δεν γίνονται απογειώσεις ή προσγειώσεις λόγω αστυνομικών μέτρων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το Γερμανικό Πρακτορείο Τύπου επικαλούμενο εκπρόσωπο του αεροδρομίου αναφέρει ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί λόγω απειλής επίθεσης κατά αεροσκάφους από την Τεχεράνη.

Kατά το Associated Press, η ομοσπονδιακή αστυνομία δήλωσε ότι έλαβε το πρωί της Δευτέρας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μια απειλή για επίθεση στην πτήση Τεχεράνη-Αμβούργο και ότι τη λαμβάνει σοβαρά υπόψη της, αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Αμβούργο περίπου στις 12:20 μ.μ. Οι 198 επιβάτες και τα 16 μέλη του πληρώματος υποβλήθηκαν σε έλεγχο ασφαλείας, ενώ το αεροσκάφος και οι αποσκευές που υπήρχαν στο αεροσκάφος ερευνήθηκαν.

Ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου δεν σχολίασε την αναφερόμενη απειλή.

Reuters, Associated Press/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Αμβούργου: Αναστολή πτήσεων υπό την «απειλή επίθεσης κατά αεροσκάφους από την Τεχεράνη»"

Κυψέλη: Βρέθηκε εργαστήριο πλαστών εγγράφων – Δεκάδες ταυτότητες, διαβατήρια, διπλώματα οδήγησης

Ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατασκευής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων εντόπισε η Αστυνομία σε διαμέρισμα στην περιοχή της Κυψέλης, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Για το εργαστήριο στην Κυψέλη συνελήφθη ένας 34χρονος αλλοδαπός, ο οποίος στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές για όμοιες υποθέσεις, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και του νόμου περί αλλοδαπών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία προηγήθηκε κατάλληλη αξιολόγηση πληροφοριακών στοιχείων από την αξιοποίηση των οποίων προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος κατασκεύαζε πλαστά έγγραφα τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη διευκόλυνση της παράνομης διαμονής αλλοδαπών στην Ελλάδα, αλλά και για την παράνομη έξοδό τους σε τρίτες χώρες.

Ο 34χρονος το βράδυ της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου, εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε όχημα σε περιοχή της Αθήνας και κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε κατασχέθηκαν το όχημα καθώς και 8 έγγραφα αλλοδαπών υπηκόων, 6 κλειδιά, 150 ευρώ και 2 κινητά.

Ακολούθησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε σπίτι και σε αποθηκευτικό χώρο του κατηγορούμενου, όπου εντοπίστηκε πλήρως εξοπλισμένο και εξελιγμένο εργαστήριο κατασκευής και παραποίησης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, κυρίως χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στους χώρους αυτούς, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 4 εκτυπωτές,

• 2 πλαστικοποιητές,

• 100 κάρτες πλαστικοποίησης,

• 86 κενά φύλλα πλαστικοποίησης,

• 121 δελτία ταυτότητας τρίτων χωρών,

• 75 κενές κάρτες,

• 70 διαβατήρια,

• 48 άδειες διαμονής,

• 46 άδειες οδήγησης,

• 22 δελτία ασφάλισης ξένων Αρχών,

• 11 μήτρες κατασκευής εγγράφων,

• 5 σφραγίδες άλλων χωρών,

• 3 φορητούς υπολογιστές,

• υλικά κατασκευής πλαστών εγγράφων (κόλλες, χρώματα κλπ),

• χαράκτης,

•USB με πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών,

• μηχάνημα ελέγχου γνησιότητας και

• πλήθος σελίδων διαβατηρίων, φωτογραφιών διαβατηρίου και φωτοτυπιών ταξιδιωτικών εγγράφων

Όπως διαπιστώθηκε, η τιμή κάθε εγγράφου που κατασκεύαζε- πλαστογραφούσε ο κατηγορούμενος, ανερχόταν τουλάχιστον στο ποσό των 500 ευρώ, ενώ το παράνομο προσδοκώμενο όφελος από τη διακίνηση των παραπάνω εγγράφων υπολογίζεται ότι θα υπερέβαινε τα 339.500 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυψέλη: Βρέθηκε εργαστήριο πλαστών εγγράφων – Δεκάδες ταυτότητες, διαβατήρια, διπλώματα οδήγησης"

Ο Δακτύλιος επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας – Οι ώρες και όλες οι λεπτομέρειες

Ο Δακτύλιος επιστρέφει μετά από αρκετούς μήνες στο κέντρο της Αθήνας.

Εντός του μήνα που διανύουμε αναμένεται να επιστρέφει ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας μετά την καλοκαιρινή περίοδο που ήρθη το μέτρο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο υπενθυμίζεται ότι το 2022 ο Δακτύλιος τέθηκε σε ισχύ στις 10 Οκτωβρίου και το 2021 στις 25 Οκτωβρίου, ενώ συνήθως διαρκεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Δακτύλιος: Οι ώρες και μέρες

Θυμίζουμε ότι τις άρτιες (ζυγές) ημερομηνίες κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα με αριθμό κυκλοφορίας που τελειώνει σε 0,2,4,6,8 και τις περιττές (μονές) τα αυτοκίνητα που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο δακτύλιο «περιορίζεται» από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη κατά τις ώρες 07.00-20.00 και την Παρασκευή από 07.00-15.00.

Τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα δεν ισχύουν.

Δακτύλιος στην Αθήνα
 
Όρια Δακτυλίου

Η περιοχή του Δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας περικλείεται από τις οδούς: Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπύρου Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Ανδρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη-28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας».

Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του Μικρού Δακτυλίου τα μέτρα περιορισμού δεν ισχύουν.

Δακτύλιος: Ποια οχήματα κυκλοφορούν ελεύθερα

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που αφορούσε την περίοδο 2022-2023, από τους περιορισμούς εξαιρούνται και εισέρχονται ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας:

Τα εκ κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα, οχήματα φυσικού αερίου και υγραερίου.

Τα αυτοκίνητα EURO 6, πλην των παραπάνω τεχνολογιών κίνησης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 120 γρ./χλμ. (τιμή συνδυασμένου κύκλου, σύμφωνα με το Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης-New European Driving Cycle/NEDC), τα οποία έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως και την 31.12.2020.

Τα αυτοκίνητα EURO 6, πλην των παραπάνω τεχνολογιών κίνησης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 145 γρ./χλμ. (τιμή συνδυασμένου κύκλου σύμφωνα με την Παγκοσμίως Εναρμονισμένη Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων-Worldwide Light Test Procedure/WLTP), τα οποία ταξινομούνται για πρώτη φορά σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 01.01.2021 και εφεξής.»

Όσοι έχουν τη σχετική άδεια δακτυλίου.

Δακτύλιος: Ποιοι έχουν ελεύθερη διέλευση

Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας, που έχουν μόνιμη κατοικία εντός του ορίου του Δακτυλίου μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν από τα όρια ελεύθερα. Ωστόσο, θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί την ειδική κάρτα που χορηγείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων.

Επίσης, ελεύθερα διέρχονται από τον Δακτύλιο, τα οχήματα ιατρών που φέρουν το ειδικό σήμα, φυσιοθεραπευτών, αναπήρων πολέμου, αυτοκίνητα που οδηγούνται από ή μεταφέρουν ΑΜΕΑ ή ασθενείς που χρήζουν συχνής θεραπείας.

Στις εξαιρέσεις συμπεριλαμβάνονται και αυτοκίνητα κρατικών υπηρεσιών, ΟΤΑ, Οργανισμών ή επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας με ειδικούς αριθμούς κυκλοφορίας ή με εμφανή σήματα των υπηρεσιών αυτών, για τους επικεφαλής ξένων διπλωματικών αποστολών, εκπροσώπων του Τύπου με περιορισμό ανά ΜΜΕ.

Δακτύλιος: Πώς βγάζετε κάρτα για είσοδο

Στις εξαιρέσεις του δακτυλίου περιλαμβάνονται οι μόνιμοι κάτοικοι της Αθήνας που περικλείεται από τα όρια του δακτυλίου.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί την ειδική κάρτα εισόδου – εξόδου στον δακτύλιο, η οποία εκδίδεται από τον Δήμο Αθηναίων μέσω της ηλεκτρονικής του πλατφόρμας ψηφιακών υπηρεσιών https://eservices.cityofathens.gr από οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή, με ελάχιστα κλικ.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

  • Αίτηση (χορηγείται από την υπηρεσία).
  • Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου (απλό αντίγραφο). Σε περίπτωση που η άδεια κυκλοφορίας δεν είναι στο όνομα του οδηγού, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ή ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας (όταν πρόκειται για εταιρεία) υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση παραχώρησης χρήσης αυτοκινήτου προς τον ενδιαφερόμενο οδηγό (με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από δημόσια αρχή ή Κ.Ε.Π.).

 lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Δακτύλιος επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας – Οι ώρες και όλες οι λεπτομέρειες"

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αυστρία και Γερμανία σταματούν την οικονομική βοήθεια προς την Παλαιστίνη

Μετά την επίθεση της ένοπλης οργάνωσης Χαμάς προς το Ισραήλ, τόσο η Αυστρία όσο και η Γερμανία ανακοίνωσαν πως σταματούν την οικονομική βοήθεια προς όλη την Παλαιστίνη.

Αναλυτικότερα, η Αυστρία αναστέλλει την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Παλαιστίνη που ανέρχεται σε συνολικά περίπου 19 εκατομμύρια ευρώ για μια σειρά από έργα ως απάντηση στην αιματηρή επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Οι κυβερνώντες συντηρητικοί της ουδέτερης Αυστρίας έχουν υιοθετήσει μια από τις πιο φιλοϊσραηλινές στάσεις στην ΕΕ τα τελευταία χρόνια.

Η ισραηλινή σημαία υψώθηκε στο γραφείο του καγκελαρίου και στο υπουργείο Εξωτερικών.

“Το μέγεθος της φρίκης είναι τέτοιο…ώστε δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στα συνηθισμένα. Επομένως, θα παγώσουμε όλες τις πληρωμές από το αναπτυξιακό πακέτο συνεργασίας επί του παρόντος”, δήλωσε ο Σάλενμπεργκ στον ραδιοφωνικό σταθμό ORF με τα σχόλιά του να επιβεβαιώνονται από εκπρόσωπο, προσθέτοντας την εκτίμηση για το ύψος του ποσού και για τα έργα που αφορά.

Ο Σάλενμπεργκ δεν έκανε διάκριση ανάμεσα στην Γάζα – τον παλαιστινιακό θύλακα που διοικείται από την Χαμάς – και την πολύ μεγαλύτερη Δυτική Όχθη, που διοικείται από την υποστηριζόμενη από τη Δύση Παλαιστινιακή Αρχή υπό τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, το κίνημα του οποίου, η Φατάχ, είναι αντίπαλη της Χαμάς.

Αποσύρει τη βοήθεια και η Γερμανία

Από την πλευρά της, η γειτονική Γερμανία ανακοίνωσε ότι η αναπτυξιακή βοήθεια προς τα παλαιστινιακά εδάφη για την φετινή και την επόμενη χρονιά αναστέλλεται προσωρινά για όσο το ύψος της βρίσκεται υπό ενδελεχή επανεξέταση, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο Βερολίνο.

Το υπουργείο έχει δεσμευτεί ότι θα χορηγήσει περίπου 125 εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο της διμερούς αναπτυξιακής συνεργασίας για τα παλαιστινιακά εδάφη για αυτή και την ερχόμενη χρονιά, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η υπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας Σβένια Σούλτσε του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση ήταν πάντα προσεκτική ώστε τα χρήματα να χρησιμοποιούνται μόνο για ειρηνικούς σκοπούς.

Σήμερα, η υπουργός δήλωσε ότι προς το παρόν δεν παρέχεται χρηματοδότηση, αλλά ερωτηθείσα από δημοσιογράφους αν αυτό σημαίνει πως η Γερμανία παγώνει την βοήθεια, απάντησε: “Σε αυτό το στάδιο δεν θα χρησιμοποιήσω την λέξη ‘πάγωμα’ καθώς βρισκόμαστε εν μέσω πολέμου… Η διατύπωση δεν ανταποκρίνεται στην κατάσταση επί του πεδίου. Βρισκόμαστε σε επαφή με τους εταίρους μας εκεί και επανεξετάζουμε τα πάντα”, είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το υπουργείο Αναπτυξιακής Συνεργασίας δεν απάντησε άμεσα στο αίτημα για να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Σάλενμπεργκ είπε ότι η Αυστρία θα αξιολογήσει τα συγκεκριμένα έργα προτού αποφασίσει πως θα προχωρήσει σε συνεργασία με τους εταίρους της εντός και εκτός της ΕΕ.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στο Ισραήλ: Αυστρία και Γερμανία σταματούν την οικονομική βοήθεια προς την Παλαιστίνη"

Μπέος: «Πήρατε λάθος τη δήλωσή μου, δεν είμαι ομοφοβικός» - Επίθεση ξανά σε Κασσελάκη, αλλά και Ακρίτα

Στο ίδιο κλίμα με τις χθεσινές χυδαίες δηλώσεις του για τον Στέφανο Κασσελάκη και τους ομοφυλόφιλους, συνέχισε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, μιλώντας τη Δευτέρα στον ΑΝΤ1.

Ο δήμαρχος Βόλου που επανεκλέχθηκε από την πρώτη Κυριακή, δήλωσε ότι το 90% των Ελλήνων επικρίνουν όπως ο ίδιος, τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά δε μπορούν να το εκφράσουν ελεύθερα. Επανερχόμενος προσβλητικά ανέφερε «μάγκας και Κασσελάκης δεν πάνε μαζί», ενώ επιχειρώντας να υπερασπιστεί τις δηλώσεις του ισχυρίστηκε ότι «οι κακοπροαίρετοι τις διαστρέβλωσαν και τις παρεξήγησαν».

«Η δήλωσή μου δεν ήταν λάθος, λάθος την παίρνετε εσείς», τόνισε, ενώ υπογράμμισε ότι «η λέξη π…δες πήγαινε στον Κασσελάκη και όχι στους ομοφυλόφιλους. Αν κάποιοι το θεώρησαν προσβλητικό και θίχτηκαν το παίρνω πίσω τη λέξη».

«Δεν ήμουν ποτέ ομοφοβικός. Δούλευα στο θέαμα και είχα πάντα καλές σχέσεις με ομοφυλόφιλους. Άλλο όμως αυτό και άλλο εσείς στις τηλεοπτικές εκπομπές να προσπαθείτε να χειραγωγήσετε ή να οδηγήσετε τον κόσμο τι θα ψηφίσει. Παραδείγματος χάριν αναφέρατε το χαστούκι μου προς δημότη, όχι όμως το κλείσιμο του δρόμου το οποίο πήγα να λύσω», ανέφερε. Σε ερώτηση σχετικά με το πώς είχε καλές σχέσεις με ομοφυλόφιλους έχοντας αυτές τις απόψεις γι’ αυτούς, απάντησε ειρωνικά «είχα καλές σχέσεις μαζί τους επειδή είμαι γλυκός, είμαι γλυκούλης».

Δείτε τις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου:



Αναφερόμενος στην παρότρυνση Κασσελάκη να παρέμβει η δικαιοσύνη σχετικά με τις δηλώσεις του, ο κ. Μπέος επισήμανε –αναφερόμενος προφανώς στη διάκριση εξουσιών– ότι δεν είναι δουλειά του κ. Κασσελάκη να κάνει τέτοιες παροτρύνσεις προς τη δικαιοσύνη και απάντησε: «Θα χαρώ να παρέμβει η δικαιοσύνη. Πρώτα να παρέμβει για εκείνον. Γι’ αυτό το νούμερο, το φρούτο, που μας ήρθε εξ Αμερικής στην Ελλάδα, που τον ψάχνουν στην Ιαπωνία, που ήρθε εδώ και ξαφνικά θα πρέπει να έχουμε δίπλα μας όλοι έναν ράφτη».

Ερωτηθείς για τα «λουλούδια και τα σκισμένα καλσόν» με τα οποία συνηθίζει να απευθύνεται για τους ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό από το δικό του, τοξικά απάντησε «Δεν θα μας αλλάξετε νοοτροπίες εμάς. Αυτός είμαι εγώ και άμα σας αρέσει. Εγώ μιλάω τη γλώσσα της αλήθειας».

Σε άλλα σημεία της τοποθέτησής του ανέφερε: «Συμφωνώ με την μη περιθωριοποίηση και την ισότητα, αλλά δεν θα προβάλλετε τις δηλώσεις Κασσελάκη για τα αγόρια». Ερωτηθείς πώς θα αισθανόταν ένα ομοφυλόφιλο παιδί αν άκουγε τις δηλώσεις του την Κυριακή το βράδυ, αρκέστηκε να απαντήσει ότι «τέτοια ώρα το παιδί θα κοιμόταν».

Τέλος πέραν του κ. Κασσελάκη από τα βέλη του δεν ξέφυγαν και άλλα πρόσωπα της επικαιρότητας όπως η Έλενα Ακρίτα για την οποία δήλωσε «άνθρωποι σαν κι αυτή κατέστρεψαν την Ελλάδα. Απατεώνες όλοι. Είχε πεθάνει η μάνα της και έπαιρνε τη σύνταξη και την έτρωγε». Το Νίκο Μπογιόπουλο κατηγόρησε ότι «έδιωξε τους εργαζόμενους του Ριζοσπάστη, πήρε τα λεφτά και σηκώθηκε κι έφυγε», ενώ για τον καλεσμένο της εκπομπής Βαγγέλη Περρή απευθύνθηκε λέγοντας «εσύ δεν είσαι μάγκας, εσύ εξυπηρετείς πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα».

Η απάντηση της Έλενας Ακρίτα

Λίγο αργότερα από τις παραπάνω δηλώσεις, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα απάντησε στον Αχιλλέα Μπέο μέσω ανάρτησης στο Facebook γράφοντας: «Άθλιε ψεύτη, ελεεινέ συκοφάντη, έπιασες εμένα στο στόμα σου; Έμπλεξες με λάθος άνθρωπο».

Συγκεκριμένα η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα


Μάλιστα, σχετική ανάρτησή έκανε και η μητέρα της δημοσιογράφου η οποία δεν έχει φύγει από τη ζωή, όπως δήλωσε ο Αχιλλέας Μπέος, γράφοντας: «Καλή ψυχή Αχιλλέα Μπέο. Είμαι εδώ στην πύλη με τον Άγιο Πέτρα και σας υποδεχόμαστε, αν συμφωνεί και ο ύψιστος».



Ενώ, στη συνέχεαι η Έλενα Ακρίτα σχολίασε την στάση και του Γιώργου Λιάγκα:

«Γίωργο Λιάγκα, ο Μπέος είπε επανειλλημένα ότι «τρωω τη συνταξη της…πεθαμένης μητέρας μου» κι εσύ απάντησες «δεν τα ξέρω εγώ αυτά»; Δημοσιογραφος είσαι εσύ που επέτρεψες να αιωρούνται τέτοιες άθλιες συκοφαντίες χωρίς να προστατεύσεις το απόν θιγόμενο πρόσωπο;», έγραψε.

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις χυδαίες δηλώσεις Μπέου κατά Κασσελάκη

Αμεση ήταν η παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη στις χθεσινές χυδαίες δηλώσεις του δήμαρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασελάκη, η οποία παρήγγειλε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου να διερευνήσει εάν ο κ. Μπέος έχει παραβεί το νόμο  4285/2014 περί ρατσιστμού, κ.λπ.

Ειδικότερα, με την παρέμβασή του ο Άρειος Πάγος ζητά να ερευνηθούν αν οι δηλώσεις Μπέου θα μπορούσαν να προκαλέσουν βία και να υποκινήσουν μίσος κατά των ομοφυλόφιλων.

Συγκεκριμένα, η παραγγελία της κ. Αδειλίνη  έχει ως εξής:

«Παρακαλούμε, εν όψει της δήλωσης του Δημάρχου Βόλου, που έλαβε χώρα χθές σε live μετάδοση από τα περισσότερα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, με το εξής περιεχόμενο: «Δηλαδή κύριε Κασελάκη θα μεγαλώνουμε κορίτσια για να παράγουμε πούστηδες; Αυτή είναι η Ελλάδα, αυτή είναι η πατρίδα του; Αφήστε με μόνο μου. Σε καμία περίπτωση δεν θα είστε πρότυπο ρε», να ερευνήσετε τυχόν διάπραξη της αξιόποινης πράξης του άρθρου 1 παρ.1 του ν. 4285/2014.

Θα πρέπει, εκτός των άλλων, να ληφθεί υπόψη ότι η πιο πάνω δήλωση του εν λόγω Δημάρχου, ερμηνευόμενη ως ενιαίο νοηματικό σύνολο, σύμφωνα και με τη νομολογία του ΕΔΔΑ, στοχοποιεί προσδιορίζοντας με απόλυτα διακριτό τρόπο τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα των ομοφυλοφίλων, στα άτομα δε αυτά με τον συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό αρνείται ο ανωτέρω το δικαίωμα να υπάρχουν στην κοινωνία, να συμμετέχουν, να ενεργούν και να εκφράζουν τις αντιλήψεις και επιδιώξεις τους στην κοινωνική ζωή.

Συνεπώς, η συγκεκριμένη συμπεριφορά του μπορεί να υποκινήσει μίσος κατά των ομοφυλόφιλων, καθώς η ένταση του λόγου του και μάλιστα δημόσιου, λαμβανομένης υπόψη και της ιδιότητας του Δημάρχου, μπορεί να θεωρηθεί ως πρόσφορη να προκαλέσει στο μέσο άνθρωπο έντονα συναισθήματα απέχθειας, αποστροφής, χαιρεκακίας, αντεκδίκησης και ιδιαίτερης εχθρότητας κατά της ανωτέρω ομάδας προσώπων, τα δε συναισθήματα αυτά είναι αντικειμενικά δυνατόν να προκαλέσουν κίνδυνο τέλεσης πράξεων βίας κατά της συγκεκριμένης ομάδας ή των μελών της, διασαλεύοντας την ειρηνική και ομαλή κοινωνική συμβίωση και τα ατομικά δικαιώματά τους. Με άλλα λόγια πρέπει να διερευνηθεί αν η ως άνω δήλωση του Δημάρχου ήταν πρόσφορη να προκαλέσει διακρίσεις, μίσος και βία κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό, και συγκεκριμένα σε βάρος των ομοφυλόφιλων (βλ. και ΑΠ 858/2020).

Σε κάθε περίπτωση, να διερευνηθεί αν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, επιθυμεί να υποβάλει έγκληση κατά του ως άνω Δημάρχου για εξύβριση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά κλπ».

Τι προβλέπει ο Νόμος 4285/2014 άρθρο 1

Δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους
1. Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 - 20.000) ευρώ.
2. Με τις ίδιες ποινές τιμωρείται όποιος με πρόθεση και με τα μέσα και τους τρόπους που αναφέρονται στην παράγραφο 1, υποκινεί, προτρέπει, προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη φθοράς ή βλάβης πραγμάτων, εφόσον αυτά χρησιμοποιούνταν από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη.
3. Αν η πρόκληση, προτροπή, διέγερση ή υποκίνηση των προηγούμενων παραγράφων είχε ως αποτέλεσμα την τέλεση εγκλήματος, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή δεκαπέντε έως τριάντα χιλιάδων (15.000-30.000) ευρώ.
Σε περίπτωση επιβολής ποινής φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους, επιβάλλεται η αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων από ένα έως πέντε έτη.
4. Όποιος συγκροτεί ή συμμετέχει σε οργάνωση ή ένωση προσώπων οποιασδήποτε μορφής που επιδιώκει συστηματικά την τέλεση των πράξεων των παραγράφων 1 και 2, τιμωρείται με τις ποινές της παραγράφου 1, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.
5. Αν η πράξη των προηγουμένων παραγράφων τελέστηκε από δημόσιο λειτουργό ή υπάλληλο, κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων, επι-βάλλεται: α) στις περιπτώσεις των παραγράφων 1 και 2, φυλάκιση έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων έως είκοσι πέντε χιλιάδων (10.000 - 25.000) ευρώ και β) στην περίπτωση της παραγράφου 3, φυλάκιση τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή είκοσι πέντε χιλιάδων έως πενήντα χιλιάδων (25.000 - 50.000) ευρώ.»

Οι δηλώσεις που ξεσήκωσαν αντιδράσεις

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της ομιλίας του μετά την επανεκλογή του στη δημαρχία του Βόλλου, ο Αχιλλέας Μπέος είπε, μεταξύ άλλων:

«Εγώ ως άνθρωπος είμαι αυτός που ξέρετε, μιλάω τη γλώσσα της αλήθειας, σας κοιτάω στα μάτια και αντιμετωπίζω όλα τα προβλήματα και εκφράζομαι ελεύθερα όπως το λέει και το Σύνταγμά μας. Είμαι ένας από εσάς. Την Ελλάδα την κυβέρνησαν γιατροί και δικηγόροι, εξαθλίωσαν την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό και, αντί να σταθούν οι δημοσιογράφοι στην ουσία, ασχολούνται με τον Κασσελάκη. Τι θες να πεις ρε… να υιοθετούμε παιδιά και να παράγουμε πού…δες; Ρε, είναι αυτή η πατρίδα μου, ρε; Τι προοδευτικοί είστε εσείς, ρε;».


ΣΥΡΙΖΑ: Να παρέμβει ο εισαγγελέας

Άμεση ήταν η αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη όπου σε δηλώσεις του από την Κουμουνδούρου, ανέφερε ότι περιμένει από τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.


Στη συνέχεια παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου κατά του Στέφανου Κασσελάκη ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πηγές από την Κουμουνδούρου ανέφεραν:

«Περιμένουμε από τον αρμόδιο εισαγγελέα να ασκήσει ποινική δίωξη για παραβίαση του άρθρου 1 του ν 927/1979, όπως τροποποιήθηκε το 2014 για την ρητορική του μίσους (οποίος με πρόθεση δημόσια υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατα προσώπου ή ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση την φυλή το χρώμα ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό κατα τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο την δημόσια τάξη).

Εμείς θεωρούνε ότι είναι μια κλασική περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 1 του ν. 927/1979 όπως τροποποιήθηκε μα τον νόμο 4215/ 2014 για την ρητορική του μίσους. Κάτι αντίστοιχο με αυτο που είχε κάνει ο Αμβροσιος!

Δεν ειναι μια απλή περίπτωση εξύβρισης και θα πρέπει ο αρμόδιος Εισαγγελεας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως. Εμείς περιμένουμε το αυτονόητο, ο αρμόδιος Εισαγγελεας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως».


Δεύτερο χτύπημα Μπέου με νέο ομοφοβικό παραλήρημα

Ο δήμαρχος Βόλου δεν έδειξε να πτοείται από τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε να παρέμβει η δικαιοσύνη, ούτε φυσικά από τις πηγές της Κουμουνδούρου που κάλεσαν τον εισαγγελέα να παρέμβει αυτεπαγγέλτως και σε επικοινωνία που είχε στον τηλεοπτικό αέρα του Αντ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου έδειξε να εμμένει στη φράση που είπε στην επινίκια δήλωση του για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μετά το «Δηλαδή εμείς θα υιοθετούμε παιδιά να παράγουμε π…δες;» που προκάλεσε αντιδράσεις αλλά και την απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη, ο νέος δήμαρχος Βόλου «ξαναχτύπησε».

Ο Αχιλλέας Μπέος συνδέθηκε ζωντανά με την εκπομπή του Ant1 για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και αφού άκουσε «συγχαρητήρια» για την εκλογή του από τον Νίκο Χατζηνικολάου, ξέσπασε γι’ άλλη μια φορά κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

«Χαμός θα γίνει από δω και πέρα. Δεν κατάλαβα! Τι είναι; Είναι πρότυπο για τους Έλληνες και τα παιδιά μας ο Κασσελάκης; Για να μην τρελαθούμε… Κάθε πρωί βγαίνουν και λένε… Οι σεξουαλικές προτιμήσεις και τι είναι ο κάθε ένας δεν με αφορά και έτσι πρέπει να είναι. Δικαίωμα τους. Όχι όμως να τις προβάλουμε! Τον κρίνω γιατί ήρθε σε ένα μήνα και… Ούτε πέντε τοις εκατό δεν θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. Τον κρίνω λοιπόν γιατί είπε σε μια δήλωσή του ότι θα ήθελε να μεγαλώσει δύο αγόρια. Όχι κορίτσια. Θα παράγουμε που…ες κύριε Χατζηνικολάου;» αναρωτήθηκε ξανά ο Αχιλλέας Μπέος και ο Νίκος Χατζηνικολάου προσπάθησε να τον επαναφέρει στην τάξη.

Ο νέος δήμαρχος Βόλου δεν έδειξε να πτοείται και συνέχισε: «Θα τρελαθώ δηλαδή! Συγγνώμη αλλά… Τι να κάνουμε; Να σας πω κάτι; Εγώ είμαι ένας άνθρωπος λαϊκός. Απλός, μιλάω τη γλώσσα της αλήθειας. Εκφράζομαι ελεύθερα. Αυτός είμαι. Ούτε υποκριτής είμαι, ούτε πολιτικός απατεώνας. Και δεν με ενδιαφέρει το κόστος. Αυτή τη θέση για τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις μου την έχει δώσει ο κόσμος, και ο κόσμος θα την πάρει».

Ο Νίκος Χατζηνικολάου τότε τον ενημέρωσε πως ο Στέφανος Κασσελάκης στη δήλωσή του κάλεσε τη Δικαιοσύνη να παρέμβει.

«Μεγάλη χαρά. Δεν κατάλαβα… καμία δικαιοσύνη και κανένας νόμος δεν είναι υπεράνω του Συντάγματος. Το Σύνταγμα μιλάει ξεκάθαρα για ελευθερία λόγου και έκφρασης. Ξαφνικά θα έχουμε άλλα δεδομένα; Να επέμβει και σε αυτόν τότε που είπε αυτά τα πράγματα. Εγώ μιλάω και εκφράζομαι ελεύθερα και προσπαθώ με αυτή τη μόρφωση που έχω, τελειόφοιτος δημοτικού, να μην προσβάλλω. Αυτά είναι. Άμα τους αρέσουνε…» επέμεινε ο Αχιλλέας Μπέος.

«Δεν το προσπαθείτε και ιδιαίτερα» σχολίασε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

«Τι να κάνουμε; Να αλλοιώσω την προσωπικότητα μου; Να γίνω υποκριτής; Να βάλω άλλο κουστούμι και άλλο πρόσωπο; Δεν θέλετε να μιλάτε με έναν αληθινό άνθρωπο; Αυτός είμαι. Τι να κάνω; Να υποκρίνομαι;» ρώτησε στην συνέχεια και πρόσθεσε πως στην πορεία του είναι δίπλα στον κόσμο του Βόλου και πως «μιλάει» γι’ αυτόν το έργο που έχει κάνει στην περιοχή.

«Τι να κάνω; Να φορέσω καλσόν;» είπε σε έντονο ύφος ο δήμαρχος Βόλου και ο παρουσιαστής του Ant1 του έκανε «φιλική προτροπή» όπως την χαρακτήρισε, να κατεβάσει τους τόνους.

«Θα χαμηλώσω τους τόνους όταν προσέξουν κι αυτοί. Δεν είναι πρότυπο οι δηλώσεις του Κασσελάκη» ήταν σε έντονο ύφος η απάντησή του.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μπέος: «Πήρατε λάθος τη δήλωσή μου, δεν είμαι ομοφοβικός» - Επίθεση ξανά σε Κασσελάκη, αλλά και Ακρίτα"

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πλήρη πολιορκία της Γάζας – Χωρίς ρεύμα, νερό και καύσιμα

Κλιμακώνει τα μέτρα κατά Λωρίδας της Γάζας το Ισραήλ στο πλαίσιο των αντεπίθεσης μετά την γενικευμένη επίθεση της Χαμάς το περασμένο Σάββατο. Ο Ισραηλινός υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε σήμερα πως έδωσε εντολή να σταματήσει αμέσως η υδροδότηση της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ ότι θα επέλθει πλήρης αποκλεισμός με απαγόρευση της εισαγωγής τροφίμων και καυσίμων, κάνοντας λόγο για «ανθρώπινα κτήνη». «Αυτό που γινόταν στο παρελθόν, δεν θα γίνεται πια στο μέλλον», έγραψε ο Ίσραελ Κατς σε ανάρτησή του.

Νωρίτερα ήχησαν σειρήνες συναγερμού για ρουκέτες στην Ιερουσαλήμ ακολουθούμενες από αρκετές εκρήξεις, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP στην πόλη. Οι σειρήνες είχαν ηχήσει ξάνα στην παλιά πόλη το Σάββατο, την πρώτη ημέρα της στρατιωτικής επίθεσης της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

Το ισραηλινό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι στρατεύματα κατόρθωσαν να ανακτήσουν τον έλεγχο σε 29 περιοχές του Νοτίου Ισραήλ, οι οποίες είχαν καταληφθεί νωρίτερα από Παλαιστίνιους μαχητές. Παράλληλα, οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις σε 800 στόχους στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων «τρομοκρατικών υποδομών και κατοικιών ηγετών της Χαμάς», όπως αναφέρουν. Σύμφωνα με τον υποναύαρχο Ντανιέλ Χαγκάρι, το Ισραήλ έχει καλέσει 300.000 εφέδρους, αριθμό ρεκόρ, και «προχωρά στην επίθεση».

Στο μεταξύ η Χαμάς ανακοίνωσε πως κρατά 130 Ισραλινούς στη Γάζα και πως πέντε έχουν σκοτωθεί από τις πυραυλικές επιθέσεις των Ισραηλινών.

Την ίδια ώρα συνεχώς αυξάνονται τα θύματα από την αιματηρή σύγκρουση που ξέσπασε το περασμένο Σάββατο μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, που μέχρι αυτή τη στιγμή έχει κοστίσει τη ζωή σε 700 περίπου Ισραηλινούς, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 2.100. Από τα αντίποινα των Ισραηλινών, οι αρχές της Γάζας έχουν ανακοινώσει μέχρι τώρα 413 νεκρούς και 1.990 τραυματίες, πληροφορώντας επίσης και για 7 νεκρούς στη Δυτική Όχθη από ισραηλινά πυρά.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Διακόπτεται η υδροδότηση της Γάζας μετά τη διαταγή για πλήρη αποκλεισμό  – Συνεχίζονται οι πυραυλικές επιθέσεις
(Photo by Menahem KAHANA / AFP)

Ισραηλινοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι ο στόχος είναι τις επόμενες 24 ώρες να έχουν εκκενωθεί όλοι οι οικισμοί στην περιφέρεια της Γάζας και γι’ αυτό το λόγο επιχειρούν στην περιοχή χιλιάδες στρατιώτες.  

Η κυβέρνηση έχει ήδη κηρύξει επίσημα τον πόλεμο στη Χαμάς με τον πρωθυπουργό Μπενζαμίν Νετανιάχου να δηλώνει ότι «αυτό που συνέβη στο Ισραήλ δεν έχει προηγούμενο και θα φροντίσω να μην επαναληφθεί».  

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι συνεχώς αποστέλλονται ενισχύσεις σε έμψυχο υλικό και πολεμοφόδια στους πολεμιστές που μάχονται τις ισραηλινές δυνάμεις σε διάφορα μέτωπα, ενώ πληροφόρησε ότι και χθες πραγματοποιήθηκε ρίψη περισσότερων από 110 ρουκετών προς ισραηλινές κοινότητες κοντά στη Λωρίδα της Γάζας. Τουλάχιστον 10 ρουκέτες έπεσαν στη συνοριακή πόλη Σντερότ, η οποία έχει δεχτεί τα περισσότερα χτυπήματα, καθώς και την εισβολή απροσδιόριστου αριθμού Παλαιστινίων μαχητών.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Διακόπτεται η υδροδότηση της Γάζας μετά τη διαταγή για πλήρη αποκλεισμό  – Συνεχίζονται οι πυραυλικές επιθέσεις
(AP Photo/Fatima Shbair)
Βαρύς ο φόρος αίματος

«Είναι η δική μας 11η Σεπτεμβρίου» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ρίτσαρντ Χεστ, που συμπλήρωσε ότι «οι εικόνες που αντικρύζουμε μας θυμίζουν ISIS. Δεν ήταν επίθεση ενάντια σε κάποιο κτίριο, επιτέθηκαν ενάντια σε ηλικιωμένους, παιδιά, μωρά… Όλος ο κόσμος έχει συγκλονιστεί, γιατί όλοι μας γνωρίζαμε κάποιον από τους νεκρούς, από τους αγνοούμενους».

Πόλεμος στο Ισραήλ: Διακόπτεται η υδροδότηση της Γάζας μετά τη διαταγή για πλήρη αποκλεισμό  – Συνεχίζονται οι πυραυλικές επιθέσεις
(Photo by JACK GUEZ / AFP)

Όπως συμβαίνει στις τυφλές μαζικές επιθέσεις, και εδώ ο βαρύτερος φόρος αίματος πληρώνεται από τον άμαχο πληθυσμό. Ιατρικές πηγές στο Ισραήλ επιβεβαιώνουν ότι έχουν πιστοποιηθεί 260 άψυχα σώματα από την επίθεση της Χαμάς στο ρέιβ πάρτυ στην έρημο, ενώ εκατοντάδες άλλοι πολίτες έχασαν τη ζωή τους από την εκτόξευση χιλιάδων ρουκετών και την εισβολή μονάδων της Χαμάς σε περιοχές του Νότιου Ισραήλ. Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, τουλάχιστον 100 άτομα έχουν απαχθεί από άνδρες της Χαμάς, όμως εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Στην αντιπέρα όχθη, ένας εκπρόσωπος της Χαμάς διευκρίνισε ότι ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται τουλάχιστον 20 παιδιά, τονίζοντας ότι τα ισραηλινά αντίποινα χτυπούν αδιακρίτως τον παλαιστινιακό πληθυσμό και κρίσιμες υποδομές. Και η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) επιβεβαίωσε ότι πολλά σχολεία όπου είχαν καταφύγει τουλάχιστον 20.000 Παλαιστίνιοι μετά την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών έχουν υποστεί ζημιές από τα αεροπορικά χτυπήματα. 

Πόλεμος στο Ισραήλ: Διακόπτεται η υδροδότηση της Γάζας μετά τη διαταγή για πλήρη αποκλεισμό  – Συνεχίζονται οι πυραυλικές επιθέσεις
(Photo by Mohammed ABED / AFP)

Reuters, AP, EFE, The Guardian/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στο Ισραήλ: Πλήρη πολιορκία της Γάζας – Χωρίς ρεύμα, νερό και καύσιμα"

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από το μουσικό φεστιβάλ που «χτύπησε» η Χαμάς

Εκατοντάδες είναι οι νεκροί από την επίθεση Παλαιστινίων μαχητών της Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας σε μουσικό φεστιβάλ Ισραήλ.

Εικόνες και βίντεο στα social media δείχνουν τον κόσμο να διασκεδάζει στο Ισραήλ, την ώρα που στον ουρανό φαίνονται να πλησιάζουν οι μαχητές της Χαμάς με hang gliders, τα οποία κανονικά χρησιμοποιούνται ως ένα άθλημα στον αέρα.

Με αυτά πλησίασαν τον κόσμο που διασκέδαζε και εξαπέλυσαν μια «κόλαση», μετατρέποντας το φεστιβάλ σε λουτρό αίματος.

Επικράτησε πανικός παντού, με τους ανθρώπους να τρέχουν να σωθούν, και τον τόπο να γεμίζει αίμα. Πληροφορίες κάνουν λόγο για 260 νεκρούς. Στα βίντεο φαίνεται και άνθρωποι που οδηγούνται αιχμάλωτοι.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

“Στην περιοχή στην οποία έγινε το ρέιβ πάρτι, και μόνο στο ίδιο το ρέιβ πάρτι, ο υπολογισμός μου ο οποίος στηρίζεται στον αριθμό των φορτηγών είναι, θα έλεγα, περίπου 200-250 πτώματα”, δήλωσε ο Μότι Μπούκτζιν, εκπρόσωπος της Zaka, οργάνωσης που ειδικεύεται στην παροχή των πρώτων βοηθειών και την περισυλλογή και ταυτοποίηση των νεκρών σύμφωνα με τον εβραϊκό νόμο.

“Είμαι εθελοντής στη Zaka εδώ και 28 χρόνια, και μετά την καταστροφή του Μερόν (πολύνεκρο ποδοπάτημα στη διάρκεια εβραϊκού προσκυνήματος στο Όρος Μερόν στο βόρειο Ισραήλ) πίστευα ότι είχα πιάσει πάτο και ήθελα να τελειώνω αφού είχα δει 45 πτώματα”, πρόσθεσε ο Μπούκτζιν, καθώς ετοιμαζόταν να επιστρέψει στις περιοχές του νοτίου Ισραήλ οι οποίες πλήττονται από την επίθεση ενόπλων της Χαμάς από το Σάββατο.

“Πίστευα ότι αυτό ήταν το τέλος του κόσμου, αλλά σαφώς, τα πράγματα μπορούν να είναι σαφώς χειρότερα, σαφώς χειρότερα”, πρόσθεσε με τη φωνή του να τρέμει από την συγκίνηση, όταν θυμήθηκε το μακάβριο θέαμα που έπρεπε να αντιμετωπίσει κοντά στο κιμπούτζ Ρέιμ.

“Έσφαξαν τους ανθρώπους εν ψυχρώ με τρόπο που δεν τον χωρά ο νους”, είπε ακόμη.

Ένας άλλος μάρτυρας υποστηρίζει πως οι μαχητές βίασαν γυναίκες δίπλα στα πτώματα των φίλων τους. «Άλλοι αιχμαλωτίστηκαν, δέθηκαν και απήχθησαν. Είδα βίντεο με έναν άνδρα να κρατείται από μια ομάδα Αράβων. Ήταν περίπου 16, 17 ετών. Είναι παιδιά, νεαροί άντρες τους έχουν πιάσει. Η φίλη του ανεβαίνει σε ένα ποδήλατο και τον απομακρύνουν. Ένας θεός ξέρει τι θα βιώσει. Γυναίκες έχουν βιαστεί στον χώρο του πάρτι δίπλα στα πτώματα των φίλων τους. Αρκετά από αυτά τα θύματα βιασμού εκτελέστηκαν αργότερα. Άλλοι μεταφέρθηκαν στη Γάζα. Σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, πολλοί από τα θύματα έτρεχαν στους δρόμους της πόλης και το αίμα να τρέχει ανάμεσα από τα πόδια τους».

Άλλος μάρτυρας, που ήταν στο φεστιβάλ, αναφέρει πως «το πάρτι είχε φτάσει στο αποκορύφωμά του μέχρι τότε – πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν σε κέφι και είχαν πιει. Αρχικά, οι παρευρισκόμενοι άκουσαν μια δυνατή έκρηξη, για την οποία υπέθεσαν ότι ήταν άλλη μια σποραδική επίθεση με ρουκέτες στο νότιο Ισραήλ. Στη συνέχεια όμως οι εκρήξεις έγιναν πιο δυνατές και συνεχείς και είχαν διάρκεια περίπου πέντε λεπτών. Η μουσική σταμάτησε και η αστυνομία που προστάτευε τους 4.000 ή 5.000 ανθρώπους άρχισε να τους λέει να φύγουν».

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στο Ισραήλ: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από το μουσικό φεστιβάλ που «χτύπησε» η Χαμάς"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news