facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Στα δίχτυα της ΕΛΑΣ κύκλωμα – Διακινούσε botox, υαλουρονικά και άλλα ιατροτεχνολογικά σκευάσματα

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε μη εγκεκριμένα φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά σκευάσματα.

Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 226 φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά σκευάσματα, 160 συσκευασίες μασκών αισθητικής καθώς και 3.910 ευρώ.

Η αξία των κατασχεθέντων προϊόντων ξεπερνά τα 40.000 ευρώ.

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Φ., εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη τη οποίας διακινούσαν μη εγκεκριμένα φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για επεμβάσεις αισθητικής.

Στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, 26 Ιουνίου 2023, σε περιοχή της Αττικής, συνελήφθησαν δύο άτομα (γυναίκα και άνδρας) και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράνομη διακίνηση μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, η συλληφθείσα τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2019 δραστηριοποιούταν στην παράνομη διακίνηση μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών και ιατροτεχνολογικών σκευασμάτων (botox, σκευασμάτων υαλουρονικού οξέως κ.α.) καθώς και μη πιστοποιημένων μασκών αισθητικής προσώπου. Στην παράνομη αυτή δραστηριότητα είχε ενταχθεί προ μηνός περίπου και ο έτερος συλληφθείς, ο οποίος είχε ρόλο διανομέα (delivery).

Για να πετύχουν τον σκοπό τους, εισήγαγαν τα προϊόντα από την Τουρκία και την Πολωνία με δέματα, μέσω εταιριών ταχυμεταφορών ή αυτοπροσώπως, τα αποθήκευσαν σε χώρο σε περιοχή της Αττικής και τα διαφήμιζαν μέσω σελίδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που διατηρούσε η συλληφθείσα.

Το πελατολόγιο τους απαρτιζόταν από πολυάριθμα ιατρεία και κέντρα αισθητικής σε διάφορες περιοχές της Χώρας, στα οποία τα προϊόντα παραδίδονταν με απ’ ευθείας παράδοση ή με αποστολή δεμάτων ενώ η αντίστοιχη πληρωμή πραγματοποιούταν είτε χέρι με χέρι είτε μέσω αντικαταβολής.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον αποθηκευτικό χώρο και σε οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 226 φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά σκευάσματα (botox, σκευάσματα υαλουρονικού οξέως κ.α.),
  • 160 συσκευασίες μασκών αισθητικής,
  • 910 ευρώ και
  • πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Τα κατασχεθέντα φαρμακευτικά σκευάσματα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 40.000 ευρώ, δεν θεωρούνται ασφαλή και αποτελούν κίνδυνο για τον χρήστη τους και θα αποσταλούν στον Ε.Ο.Φ. για εργαστηριακή εξέταση και φύλαξη.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Στα δίχτυα της ΕΛΑΣ κύκλωμα – Διακινούσε botox, υαλουρονικά και άλλα ιατροτεχνολογικά σκευάσματα

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στα δίχτυα της ΕΛΑΣ κύκλωμα – Διακινούσε botox, υαλουρονικά και άλλα ιατροτεχνολογικά σκευάσματα"

Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στις Αφίδνες - Επιτέθηκαν στους αστυνομικούς

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου προχθές στις Αφίδνες, δύο 28χρονοι άνδρες και μια 25χρονη - και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, συμμορία, βία κατά υπάλληλων και απείθεια.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που πραγματοποιούσαν περιπολία, εντόπισαν αυτοκίνητο με τρεις επιβαίνοντες να κινείται στις Αφίδνες, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς και διενήργησαν αστυνομικό έλεγχο. Κατά τη διαδικασία του ελέγχου, ο 28χρονος οδηγός αρνήθηκε να συνεργαστεί με τους αστυνομικούς, τους εξύβρισε και άσκησε σωματική βία σε βάρος τους.

Κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του οδηγού και στο αυτοκίνητο:

* 110 ναρκωτικά δισκία

* πλήθος αυτοσχέδιων συσκευασιών περιέχουσες κοκαΐνη συνολικού βάρους 30,9 γραμμαρίων

* πλήθος αυτοσχέδιων συσκευασιών περιέχουσες MDMA συνολικού βάρους 36 γραμμαρίων

* κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, συνολικού βάρους 5,6 γραμμαρίων

* κατεργασμένη κάνναβη τύπου «σοκολάτα», συνολικού βάρους 18,6 γραμμαρίων

* κάνναβη, συνολικού βάρους 20,6 γραμμαρίων

* ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας

* πλήθος κλειδιών και

* το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ.

Στη συνέχεια, και τα τρία άτομα οδηγήθηκαν στο τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι των συλληφθέντων στο Παλαιό Φάληρο, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

* 45 ναρκωτικά δισκία

* κοκαΐνη συνολικού βάρους 258,6 γραμμαρίων

* MDMA συνολικού βάρους 643,4 γραμμαρίων

* κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, συνολικού βάρους 484,6 γραμμαρίων

* κατεργασμένη κάνναβη τύπου «σοκολάτα», συνολικού βάρους 138,2 γραμμαρίων

* κάνναβη, συνολικού βάρους 144,8 γραμμαρίων

* 602,6 γραμμάρια άγνωστης ναρκωτικής ουσίας

* 5 ζυγαριές ακριβείας

* τρίφτης κάνναβης

* πιστόλι κρότου

* 2 κροτίδες και

* το χρηματικό ποσό των 3.970 ευρώ.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και το όχημα που κινούνταν οι κατηγορούμενοι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στις Αφίδνες - Επιτέθηκαν στους αστυνομικούς"

Πολλές καταγγελίες πολιτών για ύποπτα & ενοχλητικά τηλεφωνήματα -Σηκώνουν τα χέρια ψηλά οι πάροχοι!

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούνται ενοχλητικές κλήσεις (ιδίως σε σταθερά τηλέφωνα), που προέρχονται από το εξωτερικό. Κάποιοι καλούν διάφορες ώρες της ημέρας και δεν σταματούν με τίποτα ακόμη και αν είναι ώρες κοινής ησυχίας.

Μάλιστα, σχεδόν κάθε φορά καλούν από διαφορετικό αριθμό. Σε κάποιες περιπτώσεις ακούγεται κάτι σαν τηλεφωνικό κέντρο. Πολλές φορές δεν καταλαβαίνεις τι λένε. Το φαινόμενο έχει αποκτήσει «διαστάσεις επιδημίας». Τι συμβαίνει τελικά;

Κάποιοι που δέχτηκαν τέτοιες κλήσεις λένε ότι τους μιλούν σε σπαστά αγγλικά. Από τα συμφραζόμενα κατάλαβαν πως τους λένε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στον λογαριασμό της Microsoft ή γενικά σε λογαριασμό… και ζητούν μπουν κάπου από τον υπολογιστή ή το κινητό τους…

«Μας έχουν καλέσει επανειλημμένα από τουλάχιστον 15 διαφορετικά νούμερα, όλα με πρόθεμα -323 και-325, από νωρίς το πρωί και μέχρι τις 15:30. Πρόκειται για κάποιο τηλεφωνικό κέντρο μαζικών κλήσεων γιατί απάντησα και μου μίλησαν σε άθλια αγγλικά με πακιστανική-ινδική προφορά. Από πίσω όμως ακουγόταν πολλές φωνές. Έχω καταγράψει όλα τα νούμερα και είμαι διατεθειμένος να καταθέσω εάν κληθώ», αναφέρει καταγγελία που έχει σε γνωστό site του διαδικτύου, όπου τίθενται ερωτήματα σχετικά με ενοχλητικές κλήσεις.

Οι κλήσεις αυτές, ακόμη και αν απαντηθούν, δεν φαίνεται να χρεώνουν κάτι στο λογαριασμό. Δεν ξέρουμε όμως αν συμβαίνει το ίδιο, αν κάποιος καλέσει πίσω… Γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή!

Μάλιστα, το ότι οι κλήσεις αυτές προέρχονται από πολλά και διαφορετικά νούμερα, δεν βοηθάει τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, να προχωρήσουν αιτήματα φραγής.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Έχουμε πολλές καταγγελίες για αυτά τα νούμερα. Προφανώς είναι κάποιοι από το εξωτερικό που προσπαθούν να αποσπάσουν πληροφορίες, δεν ξέρουμε όμως περισσότερα», μας είπαν από γνωστή εταιρεία τηλεπικοινωνιών και μας συνέστησαν το εξής:

«Εφόσον έχετε αναγνώριση κλήσεων καλό θα είναι να μην απαντάτε. Όσο απαντάτε, συνεχίζουν να καλούν. Και βεβαίως μη δίνετε κανένα στοιχείο! Μας έχουν πει ότι όσο δεν απαντάει κάποιος, σταματούν. Το διερευνούμε».

Πού βρίσκουν όμως τους τηλεφωνικούς μας αριθμούς; Πληροφορίες κάνουν λόγο για… «κυκλώματα» διακίνησης δεδομένων, που καταφέρνουν να αλιεύουν στοιχεία από εταιρείες που πραγματοποιούν προωθητικές ενέργειες και στις οποίες κατά καιρούς μπορεί να έχουμε εκχωρήσει πληροφορίες επικοινωνίας.  Γι’ αυτό και επιμένουν και μας καλούν στοχευμένα και όχι τυχαία.

Για ανάλογη περίπτωση, με τηλεφωνήματα από το εξωτερικό (που σε αυτά όμως προωθούσαν δήθεν επενδύσεις), η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, έκανε λόγο εταιρείες «φαντάσματα» με ψεύτικα ονόματα και ανύπαρκτες έδρες, με την πλειοψηφία των δραστών, να βρίσκονται στο εξωτερικό. Σε κάθε περίπτωση, όπως λένε, μέχρι να διερευνηθεί το ζήτημα, μη δίνετε κανένα στοιχείο! Αποφεύγετε να απαντάτε σε αυτές τις κλήσεις!

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Πολλές καταγγελίες πολιτών για ύποπτα & ενοχλητικά τηλεφωνήματα -Σηκώνουν τα χέρια ψηλά οι πάροχοι! "

«Ψάχνουν» τις σχέσεις του κόμματος Σπαρτιάτες με τον Ηλία Κασιδιάρη – Για 15 ημέρες μπορεί να γίνει προσφυγή στο εκλογοδικείο

Ένσταση
μπορεί να υποβάλλει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο εντός 15 ημερών από την ανακήρυξη των βουλευτών, που θα γίνει τις επόμενες ημέρες, οποιοσδήποτε νομίζει ότι υπάρχουν παρανομίες στη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Αυτό ανέφερε ο συνταγματολόγος και πρώην ευρωβουλευτής, Κώστας Χρυσόγονος, σχολιάζοντας την υπόθεση του κόμματος «Σπαρτιάτες» και της σχέσης του με τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη.

Τα επιτελεία των κομμάτων, σύμφωνα με τον Alpha, έχουν ξεκινήσει σχετική έρευνα ώστε να στοιχειοθετήσουν τη σχέση αυτή και έπειτα να απευθυνθούν στο εκλογοδικείο. Πρώτο βήμα να προκύψουν τα νομικά ερείσματα που θα αποδεικνύουν στενές σχέσεις στελεχών του κόμματος των Σπαρτιατών με τους «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη και τη Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με παλιότερες δηλώσεις και εμφανίσεις τους, πέντε από τους δώδεκα βουλευτές που εξέλεξαν οι «Σπαρτιάτες» ήταν στελέχη και του κόμματος «Έλληνες» που είχε ιδρύσει ο Ηλίας Κασιδιάρης το 2020, ενώ σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Καλαμάτα, εμφανίστηκαν αφίσες του κόμματος «Σπαρτιάτες» με τη φωτογραφία του καταδικασμένου πρώην Χρυσαυγίτη.

Ο Κώστας Χρυσόγονος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο εκλογικός νόμος προβλέπει ότι αν τον ηγετικό πολιτικό ρόλο προς το ελληνικό σώμα τον έχει κατάδικος, τότε υπάρχει κώλυμα συμμετοχής του κόμματος αυτού στις εκλογές. Μια από αυτές τις παρανομίες θα μπορούσε να είναι η ανακήρυξη συνδυασμών κόμματος του οποίου η πραγματική ή υποκρυπτόμενη ηγεσία αποτελείται από πρόσωπα καταδικασμένα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση».

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνει: «Νομίζω ότι διατυπώθηκαν με πολλή μεγάλη θέρμη οι ευχαριστίες εκατέρωθεν και ενθουσιασμός πολιτικός γι’ αυτήν την ταύτιση. Αυτό δείχνει πράγματι ότι καταστρατηγήθηκε η απαγόρευση συμμετοχής συνδυασμών οι οποίοι συνδέονται με πρόσωπα που εμπίπτουν σε απαγορεύσεις του νόμου

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ψάχνουν» τις σχέσεις του κόμματος Σπαρτιάτες με τον Ηλία Κασιδιάρη – Για 15 ημέρες μπορεί να γίνει προσφυγή στο εκλογοδικείο"

Δεν τους δέχτηκαν στο δημαρχείο Αθήνας! Διαμαρτυρία για τα προεκλογικά πρόστιμα

Τις κλειστές πόρτες του δημαρχείου της Αθήνας βρήκε αντιπροσωπεία οργανώσεων ΚΚΕ(μ-λ), ΟΚΔΕ και Μ-Λ ΚΚΕ που θέλησε να παραστεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προεκλογικά πρόστιμα για τις αφίσες.

Η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν δέχτηκε να ακούσει τους εκπροσώπους των συγκεντρωμένων, αλλά -όπως προέκυψε από ενημέρωση δημοτικών συμβούλων- απέρριψε και κάθε ενδεχόμενο ακύρωσης των προστίμων.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Δεν τους δέχτηκαν στο δημαρχείο Αθήνας! Διαμαρτυρία για τα προεκλογικά πρόστιμα "

Δολοφονία 27χρονης στην Κω: Οι αναζητήσεις του 32χρονου στο διαδίκτυο – «Πώς εξαφανίζεις ένα πτώμα»

Ο κατηγορούμενος για αρπαγή, βιασμό και ανθρωποκτονία της 27χρονης Ανασάζια Ρουμπίνκα στην Κω, μπορεί να αρνήθηκε τις κατηγορίες, τα στοιχεία ωστόσο εις βάρος του φαίνεται να είναι συντριπτικά, καθώς από το κινητό του που κατασχέθηκε από τις Αρχές, φέρεται να έχουν βρεθεί αδιάσειστα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, παρά την προσπάθεια που έκανε ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές να σβήσει τα ψηφιακή του ίχνη, τα εγκληματολογικά εργαστήρια κατάφεραν να ανακτήσουν μέρος αυτών και τα όσα βρήκαν, τρομάζουν. Εύρημα πρώτο ήταν τα μηνύματα προς την αδελφή του στην Ιταλία, στα οποία φαίνεται να της έλεγε, ότι έχει κάνει «κάτι φριχτό», με την ίδια να τον συμβουλεύει να πάει στην Αστυνομία.

Αυτό που σοκάρει όμως, είναι το γεγονός πως ο 32χρονος το βράδυ της δολοφονίας της 27χρονης έψαχνε βίντεο στο YouTube, για το πώς θα μπορούσε να εξαφανίσει ένα πτώμα. Μάλιστα, από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε, ότι το βίντεο που παρακολούθησε, έδειχνε βήμα-βήμα όσα ο ίδιος έκανε μετά τη δολοφονία, στην προσπάθεια του να κρύψει το πτώμα της άτυχης γυναίκας.

Έβλεπε βίντεο με βιασμούς

Επιπλέον στοιχείο που βρήκαν οι αστυνομικοί, είναι ότι ο κρατούμενος πλέον κατηγορούμενος δολοφόνος, τη μέρα πριν το έγκλημα, έβλεπε στο διαδίκτυο βίντεο με βιασμούς γυναικών. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, φαίνεται ότι αναζητούσε βίντεο με βιασμούς γυναικών στη ζούγκλα.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Δολοφονία 27χρονης στην Κω: Οι αναζητήσεις του 32χρονου στο διαδίκτυο – «Πώς εξαφανίζεις ένα πτώμα»"

Θεσσαλονίκη: Κηρύχθηκε αθώος παρ’ ότι πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε 4 ανήλικα

Δικαστική απόφαση που αν μη τι άλλο προκαλεί εντύπωση στη Θεσσαλονίκη. Ένας άνδρας κηρύχθηκε αθώος παρ` ότι πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για ασέλγεια σε τέσσερα ανήλικα.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση με την οποία 49χρονος είχε καταδικαστεί σε πολυετή ποινή κάθειρξης για ασέλγεια σε τέσσερις ανήλικες φίλες των παιδιών του, ηλικίας από 6 έως 12 χρονών.

Η πλειοψηφία του δικαστηρίου (4 έναντι 3) τον έκριναν αθώο δεχόμενο και την αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως. Ο 49χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος από το 2021 και από τότε ήταν στις φυλακές. Καταγγέλθηκε από τη μητέρα του ενός κοριτσιού ότι την κακοποίησε σεξουαλικά, την ώρα που η κόρη του ήταν στην τουαλέτα, εκμεταλλευόμενος την απουσία της. Μετά την έρευνα που ακολούθησε, τότε, προέκυψαν κατηγορίες και για άλλα ανήλικα κορίτσια. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ στην απολογία του και σήμερα επέμεινε στην αθωότητά του. Στο πλευρό του ήταν και η σύζυγός του και στο άκουσμα της απόφασης ξέσπασε σε κλάματα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Κηρύχθηκε αθώος παρ’ ότι πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε 4 ανήλικα"

Αλβανία: Χωρίς τον Μπελέρη η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χειμάρρας

Απόντος του εκλεγμένου δημάρχου του Φρέντι Μπελέρη και με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης συνήλθε σήμερα στη Χειμάρρα το νέο εκλεγμένο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Χειμαρραίων σε επίσημη τελετή ανάληψης των καθηκόντων του για την επόμενη τετραετία.

Χθες το Ειδικό Δικαστήριο της Αλβανίας, απέρριψε αίτημα της υπεράσπισης του Μπελέρη ώστε να του επιτραπεί η συμμετοχή στην ορκωμοσία, γεγονός που θα του κατοχύρωνε επισήμως την ανάληψη του χρίσματος του δημάρχου. Το δικαστήριο επικαλέστηκε «νομικό κενό», μια και σύμφωνα με το σκεπτικό του δεν προβλέπονται στο νομικό σύστημα τέτοιες περιπτώσεις.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ξεκίνησε με την εκλογή προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των συμβούλων που θα εκπροσωπήσουν το δήμο Χειμάρρας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αυλώνας. Υποστηρικτές του Φρέντι Μπελέρη είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο και διαμαρτυρήθηκαν τόσο για την σύλληψή του όσο και για την άρνηση του δικαστηρίου να επιτρέψει την συμμετοχή του στη διαδικασία.

Μεταξύ άλλων παρόντες ήταν ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες και η πρέσβης της Ελλάδας Κωνσταντίνα Καμίτση, η οποία χαρακτήρισε την απουσία του Μπελέρη «μεγάλο πλήγμα στο κράτος δικαίου και το τεκμήριο της αθωότητας».

Όπως ανέφερε «θα ήταν μεγάλη οπισθοδρόμηση της προσπάθειας που κάνει η Αλβανία για την ένταξή της στην ΕΕ να χάσει το δικαίωμα άσκησης των καθηκόντων του ένας δημοκρατικά εκλεγμένος δήμαρχος στον οποίο ούτε καν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, δεν έχει δικαστεί, ούτε καταδικαστεί. Η ΕΕ είναι πάνω απ όλα κοινότητα αξιών, αυτές τις αξίες πρέπει να σέβεται και να εφαρμοζει κάθε χώρα που θέλει να γίνει μέλος της».

Δεδομένου ότι το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα ελέγχει την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, ο νέος πρόεδρος του συμβουλίου ανήκει και εκείνος στο κόμμα του Έντι Ράμα.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Δ Σ, που προήδρευσε στη συνέχεια της συνεδρίασης, αρνήθηκε να αναγνώσει ενημερωτικό έγγραφο που παρουσίασε η υπεράσπιση Μπελέρη και στο οποίο αναφέρονταν οι λόγοι απουσίας του νέου δημάρχου. Από την πλευρά του ο Φρέντι Μπελέρης έδωσε στη δημοσιότητα χαιρετισμό προς τους δημοτικούς συμβούλους και τους κατοίκους της Χειμάρρας. Μεταξύ των άλλων, χαρακτηρίζει παράνομη τη σύλληψή του και άδικη την 45ήμερη μέχρι τώρα προφυλάκιση. Θεωρεί την παρεμπόδιση για να μετάσχει σήμερα στην ορκωμοσία προσπάθεια αλλοτρίωσης του εκλογικού αποτελέσματος. Σημειώνει, παρά ταύτα, ότι πιστεύει «στη δύναμη της αλήθειας, της καλοσύνης και της αρετής».

«Σ΄ αυτή τη δοκιμασία», αναφέρει χαρακτηριστικά, δεν θα υπάρχει σταύρωση. Η μάχη, προσθέτει, θα δοθεί και θα κερδηθεί». Επί της ευκαιρίας καλεί τους υποστηρικτές του να δείξουν υπομονή, πίστη στη δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Καλεί, τέλος, τους διεθνείς οργανισμούς να παρέμβουν για την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων. Μέχρις ότου ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία δήμαρχος παραμένει ο απερχόμενος Γιώργος Γκόρο, που υποστηρίχθηκε από το Σοσιαλιστικό Κομμα του κ.Έντι Ράμα και ηττήθηκε από τον Μπελέρη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Αλβανία: Χωρίς τον Μπελέρη η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χειμάρρας"

Καιρός αύριο: Καταιγίδες και κεραυνοί από το μεσημέρι – Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο, Τετάρτη, 28 Ιουνίου. Στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα καταγράψει άνοδο.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 35 με 36 και στη νησιωτική χώρα τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα δυτικά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από αργά το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, από τις μεσημβρινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το βράδυ από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός:Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία δυτικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και το πρωί στα νότια βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Καταιγίδες και κεραυνοί από το μεσημέρι – Ανεβαίνει η θερμοκρασία"

Λουκασένκο: Είπα στον Πούτιν να μην σκοτώσει τον Πριγκόζιν

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο ανέφερε σήμερα ότι είπε στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν να μην δολοφονήσει το αφεντικό της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, κατά τη διάρκεια της ανταρσίας της μισθοφορικής οργάνωσης.

«Είπα στον Πούτιν: μπορούμε να τον σκοτώσουμε, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Είτε με την πρώτη προσπάθεια είτε με τη δεύτερη. Αλλά του είπα: μην το κάνεις», είπε ο Λουκασένκο μιλώντας σε Λευκορώσους αξιωματούχους, σύμφωνα με βίντεο που μεταδόθηκε στο Telegram.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι ο Πριγκόζιν έφτασε στη Λευκορωσία, αφού έλαβε «εγγυήσεις ασφαλείας» τις οποίες έδωσε ο Πούτιν χθες Δευτέρα κατά τη διάρκεια ομιλίας του. Ο Πούτιν έχει επανειλημμένα ευχαριστήσει τον Λουκασένκο για τη μεσολάβησή του για τον τερματισμό της σύντομης ανταρσίας της παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Ο ηγέτης του καθεστώτος της Λευκορωσίας είπε νωρίτερα σήμερα ότι η χώρα του θα επωφεληθεί από την «εμπειρία» των μαχητών της Wagner.

Όπως τόνισε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta, η Λευκορωσία δεν χτίζει στρατόπεδα για την οργάνωση, αλλά θα φιλοξενήσει τους μαχητές της αν αυτοί θέλουν.

«Τους προσφέραμε μια από τις εγκαταλειμμένες στρατιωτικές βάσεις. Με χαρά -έχουμε φράχτη, έχουμε τα πάντα- στήστε τις σκηνές σας», είπε ο Λουκασένκο.

Ο ίδιος δήλωσε παράλληλα ότι δεν σχεδιάζεται να ανοίξει κανένα κέντρο στρατολόγησης της Wagner στη Λευκορωσία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters-dpa/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Λουκασένκο: Είπα στον Πούτιν να μην σκοτώσει τον Πριγκόζιν"

Κολωνός: Προφυλακίστηκε ο ένας εκ των τεσσάρων κατηγορούμενων για τον βιασμό της 12χρονης

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο ένας εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων που απολογήθηκαν σήμερα ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης από τον Κολωνό.

Ο κατηγορούμενος που οδηγήθηκε στη φυλακή είναι ένας 46χρονος από το Πακιστάν, ιδιοκτήτης καταστήματος κινητής τηλεφωνίας στη γειτονιά του Κολωνού. Ο άνδρας, πατέρας δύο παιδιών, ενώπιον του ανακριτή, αρνήθηκε την κατηγορία των γενετήσιων πράξεων με την ανήλικη έναντι αμοιβής και ισχυρίστηκε ότι η ανήλικη έχει μπερδέψει την επιχείρησή του με άλλη και ότι ο ίδιος δραστηριοποιείται επαγγελματικά 20 χρόνια στην περιοχή.

Οι ισχυρισμοί του ωστόσο δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα και οδηγήθηκε στις φυλακές.

Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα ο 43χρονος υπάλληλος πρατηρίου βενζίνης αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε ΑΤ, ο 63χρονος που είχε συλληφθεί για απόπειρα αποπλάνησης ενός ανηλίκου κοριτσιού στην Ομόνοια, αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της υποχρεωτικής εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο ΑΤ και απαγόρευση επικοινωνιας με την ανήλικη, ενώ ο ίδιος όρος επιβλήθηκε και στον 82χρονο κατηγορούμενο.

Και οι τρεις αρνήθηκαν την κατηγορία των γενετήσιων πράξεων με την ανήλικη έναντι αμοιβής, όπως και ο συγκατηγορούμενος τους που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ο 63χρονος ανέφερε, κατά πληροφορίες, στην απολογία του πως δε γνωρίζει ούτε την 12χρονη, ούτε τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση, Ηλία Μίχο. Παράλληλα, υποστήριξε ότι ουδέποτε πλησίασε την ανήλικη με το αυτοκίνητό του, το οποίο αγόρασε μετά από το καταγγελλόμενο περιστατικό.

Ο 43χρονος με καταγωγή από το Πακιστάν, επίσης αρνήθηκε την κατηγορία, πως δηλαδή, προέβη σε σεξουαλικές πράξεις με το κορίτσι, μέσα στο χώρο του βενζινάδικου, όπου εργαζόταν, κατά τις βραδινές ώρες.

Όπως φέρεται να ανέφερε, απολογούμενος, επί πολλά χρόνια εργαζόταν στη συγκεκριμένη επιχείρηση μόνο το πρωί.

Την ίδια στάση τήρησε ενώπιον του ανακριτή και ο 82χρονος κατηγορούμενος, ισχυριζόμενος πως το κορίτσι περιστασιακά τον βοηθούσε με τις σακούλες από τις αγορές στο σούπερ μάρκετ και πως δεν γνωρίζει τον Ηλία Μίχο.

Αύριο, απολογούνται ακόμα δύο κατηγορούμενοι, ένας 43χρονος με καταγωγή από την Αλβανία και ένας 32χρονος, από το Πακιστάν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κολωνός: Προφυλακίστηκε ο ένας εκ των τεσσάρων κατηγορούμενων για τον βιασμό της 12χρονης"

«Καμπάνα» 47 εκατομμυρίων δολαρίων από ρωσικό δικαστήριο στη Google – Πρέπει να πληρώσει σε 30 ημέρες

Ρωσικό δικαστήριο επέβαλε στη μητρική εταιρεία Alphabet της Google πρόστιμο 4 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (47 εκατομμυρίων δολαρίων) επειδή δεν πλήρωσε προηγούμενο πρόστιμο για τη φερόμενη κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που έχει στην πλατφόρμα φιλοξενίας βίντεο, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή της χώρας.

Η απόφαση αφορά στο τελευταίο μεγάλο πρόστιμο ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο της εντεινόμενης από την Μόσχα καμπάνιας εναντίον των ξένων εταιρειών τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στην Google είχε επιβληθεί πρόστιμο 2 δισεκατομμυρίων ρουβλίων τον Φεβρουάριο του 2022. Η Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία (FAS) είχε δηλώσει ότι η υπηρεσία YouTube της Google έχει μια «αδιαφανή, προκατειλημμένη και απρόβλεπτη» προσέγγιση για την «αναστολή και τον αποκλεισμό λογαριασμών και του περιεχομένου των χρηστών», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Google εφεσίβαλε ουσιαστικά την απόφαση αυτή. Η αμερικανική εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα που εστάλη με e-mail να σχολιάσει τι θέμα. Η FAS ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο πρόστιμο που είχε επιβληθεί στην Google διπλασιάσθηκε κατά τη διάρκεια της περιόδου μη καταβολής του. «Η εταιρεία θα πρέπει να καταβάλει επιπροσθέτως περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια ρούβλια στον προϋπολογισμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας», καταλήγει η ανακοίνωση της FAS.

Το YouTube, το οποίο έχει μπλοκάρει τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης σε παγκόσμιο επίπεδο, δέχεται ισχυρές πιέσεις από ρωσικούς κρατικούς φορείς και πολιτικούς, αλλά η Μόσχα απέφυγε να το μπλοκάρει, ένα μέτρο που ελήφθη κατά του Twitter, Facebook και Instagram της Meta.

Η Google σταμάτησε την on-line πώληση διαφημίσεων στη Ρωσία τον Μάρτιο του 2022 μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά έχει διατηρήσει την ελεύθερη πρόσβαση σε κάποιες από τις υπηρεσίες της. Η ρωσική θυγατρική της κατέθεσε επίσημα αίτηση πτώχευσης αφού οι αρχές κατέσχεσαν τον τραπεζικό της λογαριασμό, καθιστώντας αδύνατη την πληρωμή του προσωπικού και των προμηθευτών.

Η Google πρέπει να καταβάλει το πρόστιμο εντός 30 ημερών

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Καμπάνα» 47 εκατομμυρίων δολαρίων από ρωσικό δικαστήριο στη Google – Πρέπει να πληρώσει σε 30 ημέρες"

Μετανάστες - Αλεξανδρούπολη: Πρόσκρουση φορτηγού που μετέφερε παράνομα 21 μετανάστες σε στύλο φωτισμού

Τρεις από τους συνολικά 21 μετανάστες τραυματίστηκαν κατά την πρόσκρουση φορτηγού, στο οποίο επέβαιναν, σε στύλο φωτισμού στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. 

Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί όταν ο οδηγός-διακινητής φέρεται να έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα αυτό να παρεκκλίνει της πορείας του και να ακινητοποιηθεί μετά την πρόσκρουση σε κολώνα φωτισμού.

Κατά τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις εκ των μεταναστών που για προληπτικούς λόγους διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης απ' όπου, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, αναμένεται να αποχωρήσουν εντός της ημέρας καθώς τα τραύματα τα οποία φέρουν δεν χρήζουν νοσηλείας.

Ο συλληφθείς διακινητής θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Αλεξανδρούπολης ενώ για τους μετανάστες θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης των στοιχείων τους.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μετανάστες - Αλεξανδρούπολη: Πρόσκρουση φορτηγού που μετέφερε παράνομα 21 μετανάστες σε στύλο φωτισμού"

Θάσος: τουρίστρια πέθανε περιμένοντας το (μοναδικό) ασθενοφόρο

Τη ζωή της έχασε στην παραλία της Αστρίδας μία γυναίκα 45 έως 50 ετών
από τη Τσεχία, η οποία έκανε διακοπές στη Θάσο.

Η γυναίκα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες λίγα δευτερόλεπτα αφότου είχε βγει από τη θάλασσα κατέρρευσε.

Στο σημείο κλήθηκε ιδιώτης γιατρός ο οποίος διαπίστωσε το θάνατο της γυναίκας.

Το πτώμα της άτυχης γυναίκας παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαταχθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Αυτόπτες μάρτυρες τονίζουν πως για 30 με 40 λεπτά, τέσσερις Ρουμάνοι τουρίστες στην παραλία προσπαθούσαν να της κάνουν ανάνηψη και πως το ασθενοφόρο έφτασε μετά από 51 λεπτά και πως απλά διαπίστωσε το θάνατο της καθώς έφτασε πολύ αργά για να κάνει κάτι.

Πολλοί ξένοι τουρίστες ήδη έχουν αντιδράσει στα social media και αναφέρουν πως έχουν ιδιωτική ασφάλιση αλλά είναι άχρηστη καθώς υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο στο νησί.

Μία Ελληνίδα αναφέρει χαρακτηριστικά "Πολύ λυπάμαι για τα χάλια μας. Θέλουμε τουρισμό με απολαβές Ντουμπάι και έχουμε παροχές τριτοκοσμικές. Λυπάμαι! Ελπίζω σε μια καλύτερη αντιμετώπιση.”

Έκκληση κάνουν Ρουμάνοι τουρίστες μέσω του Forum Thassos, στις τοπικές και τις εθνικές αρχές για αξιοπρεπείς ιατρικές συνθήκες για τους τουριστικούς προορισμούς που είναι γεμάτοι τουρίστες.

Αναφέρουν τα εξής:

“Μόλις ενημερώθηκα μέσω προσωπικού μηνύματος ότι πέθανε άτομο από την Τσεχία στην παραλία της περιοχής του Αστρίς.

Καλώ και πάλι τις τοπικές και εθνικές αρχές στην Ελλάδα, όπως θα κάνουν και το 2021, να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς ιατρικές υπηρεσίες στα νησιά γεμάτα τουρίστες. Είναι εξωπραγματικό πώς το μοναδικό ασθενοφόρο στο νησί έρχεται μετά από 30 χλμ και 51 λεπτά μόνο και μόνο για να βρει τον θάνατο.

Εάν τα επανειλημμένα αιτήματά μου μέχρι τώρα δεν έχουν λάβει ακόμη επίσημη απάντηση, ίσως τώρα, που είναι αργά, κάτι γίνεται και μπορούμε να αποφύγουμε τέτοιες τραγωδίες μεταξύ ντόπιων και τουριστών.

Δεν γνωρίζω ακριβώς τα αίτια θανάτου, αλλά μάλλον αν υπήρχε άλλο ασθενοφόρο στον Ποτό ή στην Κινύρα, η 45-50χρονη γυναίκα θα ζούσε τώρα.

Σας ρωτώ όλους:

- να προσέχετε τους εαυτούς σας και τους γύρω σας.

- πάρτε ασφάλιση υγείας.”

Διαβάστε σχόλια ξένων τουριστών

“Γεια σας, ήμουν ένας από τους ανθρώπους που προσπάθησαν να αναστήσουν αυτήν την κυρία από την Τσεχία, βγήκε από το νερό στα πόδια της και κατέρρευσε αμέσως. Αρκετοί Ρουμάνοι και 2 κυρίες δεν γνωρίζουν ακριβώς την εθνικότητα τους, προσπάθησα τουλάχιστον 40 λεπτά τα μέτρα ανάνηψης αλλά χωρίς επιτυχία. Να είστε όλοι προσεκτικοί γιατί η ζωή είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ.”

“Το ασθενοφόρο ήρθε μετά το 51 λεπτά. Είχε παλμό για 40 λεπτά. Γιατί υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο στο νησί, που έρχεται μόνο για να μάθει τον θάνατο; 4 Ρουμάνοι προσπάθησαν για 30 λεπτά να την αναστήσουν. Υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο. Ήρθε μόνο για να παρατηρήσει τον θάνατο, να τον επιβεβαιώσει. Δεν έκανε τίποτα γιατί ήταν πολύ αργά.”

“Όλοι οι Ρουμάνοι, φυσικά! Συγχαίρω όσους έσπευσαν να βοηθήσουν αυτό το άτομο. Δεν πετάω μίσος αλλά σε αυτό το κεφάλαιο οι Έλληνες είναι πολύ χαλαροί.  Θυμάμαι πέρυσι, με τη φωτιά στην Παναγιά, ήταν το αστέρι τους στο κεφάλαιο κατά των πυρκαγιών. Τι να πούμε για το κεφάλαιο της υγείας, είναι μηδέν! 

Ο Θεός να μας προστατεύει από τέτοιες ασθένειες, γιατί δεν έχουμε καμία πιθανότητα! Θέλουμε δεν θέλουμε, παιδευτήκαμε για τέτοιες στιγμές, ξέρουμε μερικές βασικές έννοιες, έχουμε κλασικά χάπια, λύνουμε γρήγορα τα παιδιά με μίνι θεραπείες από εμπειρίες του παρελθόντος. Δεν είναι φυσιολογικό να θέλεις απλώς να κάνεις μετρητά όταν το νησί κατακλύζεται από τουρίστες.”

“Οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες στην Ελλάδα είναι ελαττωματικές, ειδικά στα νησιά. Είναι έτη φωτός πίσω μας. Ας θυμηθούμε μόνο τους Ρουμάνους πυροσβέστες σε δράση στην Ελλάδα. Είχα μπελάδες και πουθενά να πάω, οπότε περιποιήθηκα τον εαυτό μου, ευτυχώς βγήκε φθηνά. Ο ήλιος μπορεί να σε βλάψει, και από το τίποτα να πάθεις καρδιακή ανακοπή κλπ... ΔΕΝ υπάρχουν ασθενοφόρα και γιατροί. Αν υπάρχουν, είναι πολλά χιλιόμετρα μακριά, ώσπου να φτάσω κρακ, όπως αυτή η γυναίκα, που στην ηλικία της σίγουρα θα μπορούσε να είχε σωθεί, γιατί δεν ήταν 80.”

kavalanews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θάσος: τουρίστρια πέθανε περιμένοντας το (μοναδικό) ασθενοφόρο"

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδες φαρμάκου για την καρδιά

Ο ΕΟΦ αποφάσισε την ανάκληση των παρτίδων του Πίνακα Ι των φαρμακευτικών προϊόντων ‘IMPLICOR F.C.TAB (50+5)MG/TAB’ & ‘IMPLICOR F.C.TAB (50+7.5)MG/TAB’, κατόπιν ενημέρωσης από την εταιρεία SERVIER Hellas ότι σε ορισμένες παρτίδες των ανωτέρω, τα οποία περιέχουν ως δραστικές ουσίες το σταθερό συνδυασμό Metoprolol/Ivabradine, ανιχνεύθηκαν επίπεδα της ουσίας Ν-νιτροζο-μετοπρολόλης άνω του αποδεκτού ορίου της ημερήσιας πρόσληψης των 1500 ng/ημέρα, της εταιρείας Servier.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας SERVIER Hellas, η οποία, ως Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδες φαρμάκου για την καρδιά"

Δολοφονία 27χρονης στην Κω: Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες ο Μπαγκλαντεσιανός – Κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος

Τις κατηγορίες για αρπαγή, βιασμό και ανθρωποκτονία, αρνήθηκε ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, ενώπιον της ανακρίτριας στην Κω, έπειτα από την τρίωρη απολογία του.

Μετά την απολογία του, η ανακρίτρια διέταξε την προσωρινή του κράτηση. Μιλώντας στην ΕΡΤ, η δικηγόρος του 32χρονου, Αθηνά Φουντωτού, σημείωσε ότι ο εντολέας της δεν παραδέχθηκε καμία από τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις της ανακρίτριας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η Αστυνομία έχει «δέσει» με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της την υπόθεση, αφού έγινε έρευνα στα στίγματα που έδωσαν τα κινητά τηλέφωνα, τόσο του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, όσο και του 27χρονου θύματος.

Στην έρευνα αξιοποιήθηκαν τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας, δύο παρακείμενων σπιτιών. Η οικογένεια του θύματος, δια του δικηγόρου της, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας σε βάρος του 32χρονου.

Παράλληλα η οικογένεια της άτυχης κοπέλας, διά του δικηγόρου της, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας εις βάρος του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού, για το έγκλημα που φέρεται να έχει διαπράξει εις βάρος της Αναστάζια.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία 27χρονης στην Κω: Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες ο Μπαγκλαντεσιανός – Κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος"

Άγης Τάτσης: Διακινούσαν στις νομαρχιακές του ΣΥΡΙΖΑ χαρτιά που αφορούσαν ανταλλακτικά νομίσματα

Στους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε το πρώην πλέον στέλεχος του κόμματος Άγης Τάτσης, αποκαλύπτοντας συζητήσεις που γινόταν μεταξύ στελεχών για ανταλλακτικά νομίσματα. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, σε κάποιες από τις νομαρχιακές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διακινούνταν τέτοιου είδους χαρτιά περί ανταλλακτικών νομισμάτων.

Το προερχόμενο από την Προοδευτική Συμμαχία στέλεχος είχε αφήσει χθες με μακροσκελή του ανάρτηση στο Facebook αιχμές για τα αίτια της εκλογικής ήττας.

Όπως τόνιζε μεταξύ άλλων «από την πρώτη στιγμή βρέθηκα και βρεθήκαμε αντιμέτωποι στην σταθερή άρνηση της κομματικής γραφειοκρατίας να συμβάλει στην μετεξέλιξη. Άρνηση που συχνά έπαιρνε τη μορφή της χυδαιότητας και του παραλογισμού» προσθέτοντας πως «άνθρωποι, ανεπάγγελτοι, παντελώς ανίκανοι να διαχειριστούν και το πιο απλό πολιτικό ζήτημα, κράδαιναν ένα «αριστερόμετρο» με το οποίο προσπαθούσαν να μετρήσουν τον ίσκιο του καθενός. Μόνο που μετρούσαν τη σκιά τους το πρωί και όλων των άλλων το βράδυ». Κατά τον ίδιο, «στον ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε και λειτουργεί μία φράξια, η οποία μοναδική στόχευση έχει την καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην λογική ενός «καθαρού κόμματος» της δήθεν ριζοσπαστικής Αριστεράς, η οποία σε κάθε προσπάθεια του κόμματος για ανάκαμψη, φρόντιζε με δημόσιες παρεμβάσεις στελεχών της να την ακυρώνει».

Θυμίζουμε ότι ο κ. Τάτσης είχε διαφωνήσει προεκλογικά με την δήλωση του Νίκου Φίλη για την μουσουλμανική μειονότητα της Ροδόπης, κάνοντας λόγο για «πέμπτη φάλαγγα».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγης Τάτσης: Διακινούσαν στις νομαρχιακές του ΣΥΡΙΖΑ χαρτιά που αφορούσαν ανταλλακτικά νομίσματα"

Βενιζέλος: Τι είπε για τους Σπαρτιάτες και το Εκλογοδικείο

Στο θέμα της εισόδου των Σπαρτιατών στη Βουλή και της συζήτησης για το αν μια προσφυγή στο Εκλογοδικείο, μπορούσε να ανατρέψει τα δεδομένα του εκλογικού αποτελέσματος τοποθετήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η αλήθεια είναι ότι επισήμως με δηλώσεις αναδεικνύεται η σχέση αυτή με τον Ηλία Κασιδιάρη του κόμματος Σπαρτιάτες, νομίζω ότι διατυπώθηκαν με πολύ μεγάλη θέρμη οι ευχαριστίες εκατέρωθεν και ενθουσιασμός πολιτικός για αυτήν την ταύτιση. Αυτό δείχνει πράγματι ότι καταστρατηγήθηκε η απαγόρευση συμμετοχής συνδυασμών οι οποίοι συνδέονται με πρόσωπα που εμπίπτουν σε απαγορεύσεις του νόμου και αυτό είναι μία αποτυχία νομική και θεσμική της μαχόμενης δημοκρατίας την οποία απεδέχθη ως θεωρία ρητά η νομολογία του Αρείου Πάγου με τις δύο αποφάσεις αυτές, τις πολύ σημαντικές που εξέδωσε για τον αποκλεισμό συνδυασμών από τις εκλογές».

Με αυτό τον τρόπο ο Ευ. Βενιζέλος σχολίασε μιλώντας στον ΣΚΑΙ το αν η είσοδος του κόμματος «Σπαρτιάτες» στη Βουλή αποτελεί μία καταστρατήγηση ή αποτυχία του νόμου που προσπάθησε να αποτρέψει την είσοδο ή τη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής με τη συμμετοχή της στην επόμενη Βουλή.

«Εάν θέλετε την επιστημονική μου γνώμη, πρέπει να αθροίσουμε ορισμένα δεδομένα, γιατί όλοι μιλούν αόριστα και γενικόλογα. Στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να θυμηθούμε ότι στις εκλογές του Μαΐου είχε προβληθεί ρητά ο ισχυρισμός ότι πρέπει να απαγορευτεί και το κόμμα του κ. Κανελλόπουλου, το «ΕΑΝ». Αυτό το είχε προβάλει το ΠΑΣΟΚ με το υπόμνημά του και ρητά απάντησε ο Άρειος Πάγος ότι δεν συντρέχει λόγος αποκλεισμού εκείνου του κόμματος» προσέθεσε.

Τι είπε για την πιθανότητα προσφυγής κατά των «Σπαρτιατών»

Στο ερώτημα αν μπορεί κάποιος εκ των υστέρων να προσφύγει στο Εκλογοδικείο, με τον ισχυρισμό αποκαλύφθηκε ότι υπήρχε κρυμμένος αρχηγός καταδικασμένος για τη Χρυσή Αυγή, ώστε να ακυρωθεί η εκλογή, ο κ. Βενιζέλος απάντησε.

«Θα ξεκινούσα αντίστροφα, στα νομικά όλα ξεκινούν από το δικονομικό πλαίσιο. Το δικονομικό πλαίσιο στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, το οποίο λειτουργεί και ως Εκλογοδικείο, είναι πάρα πολύ συγκεκριμένο και αυστηρό και πάρα πολύ επεξεργασμένο νομολογιακά επί δεκαετίες, δεν είναι μία καινούρια διάταξη και μία εκ των ενόντων διαδικασία όπως αυτή της ανακήρυξης συνδυασμών από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, έχουμε μεγάλο πλούτο νομολογιακό και βιβλιογραφικό γύρω από τα θέματα αυτά. Θα ξεκινούσα από το αντίστροφο ερώτημα, οι αποκλεισθέντες από τις εκλογές του Ιουνίου, δηλαδή αυτοί που πήγαν να κάνουν το συνδυασμό ανεξαρτήτων υποψηφίων «Έλληνες» και τελικά διοχέτευσαν ψήφους στους Σπαρτιάτες θα προσφύγουν στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, στο Εκλογοδικείο, ή το θεωρούν περιττό και είναι ικανοποιημένοι και εκπροσωπούνται; Αυτό θα συνιστά μία έμμεση, αλλά θεσμικού χαρακτήρα ομολογία της συνάφειας των δύο σχηματισμών. Από εκεί και πέρα δικονομικά οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον, στην πραγματικότητα κάθε εκλογέας μπορεί να προσφύγει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο δεν είναι κάτι που το ελέγχουν τα κόμματα, δεν είναι κάτι που το ελέγχει η κυβέρνηση, δεν είναι κάτι που το ελέγχει η Εισαγγελία»

Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι « το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο πάρα πολύ συχνά έρχεται αντιμέτωπο με ενστάσεις οι οποίες είναι απροσδόκητες και θέτουν ζητήματα τα οποία είναι μεγάλης σημασίας. Από εκεί και πέρα, θα δούμε που μπορεί να θεμελιωθεί μία τέτοια πρωτοβουλία. Θα έλεγα πολύ απλά, μπορεί να προβληθούν δύο λόγοι, ο ένας είναι η έλλειψη νομίμων προσόντων και ο άλλος είναι η εκλογική παράβαση, όπως λέγεται. Εκλογική παράβαση με την έννοια της αλλοίωσης του εκλογικού ανταγωνισμού δεν έχουμε στην πραγματικότητα, αλλά και να είχαμε αυτό θα οδηγούσε σε επανάληψη των εκλογών, είναι στείρα αυτή η εκδοχή. Η άλλη εκδοχή της έλλειψης νομίμων προσόντων βασίζεται σε μία ερμηνεία του Συντάγματος του άρθρου 58, τι σημαίνει νόμιμο προσόν, εάν σημαίνει δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι ή εάν σημαίνει και συμμετοχή σε συνδυασμό που νομίμως συμμετέχει. Αυτά όμως τελούν υπό το πραγματικό δεδομένο ότι μεσολάβησαν εκλογές και ότι υπήρξαν 250.000 πολίτες οι οποίοι εκφράσθηκαν. Αυτό είναι κάτι που προφανώς λαμβάνουν υπόψη όλοι, το λαμβάνουν υπόψη οι αναλυτές, οι πολίτες που μπορεί να προσφύγουν και οι δικαστές που θα δικάσουν. Άρα πρέπει να συνεκτιμηθεί όλο αυτό το τοπίο, το οποίο όμως δεν μπορούμε να το ελέγξουμε ούτε συγκεντρωτικά ούτε ορθολογικά, υπάρχουν πάντα μεταβλητές οι οποίες δεν υπακούουν σε κανέναν κανόνα».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Βενιζέλος: Τι είπε για τους Σπαρτιάτες και το Εκλογοδικείο "

Το Λιμενικό απεγκλώβισε 37 μετανάστες από βραχώδη ακτή βορειοδυτικά της Καλύμνου

Στελέχη της λιμενικής Αρχής της Καλύμνου, απεγκλώβισαν 37 παράτυπους μετανάστες από βραχώδη ακτή βορειοδυτικά της Καλύμνου.

Κατά δήλωσή τους, κατά τον κατάπλου τους στις ακτές της Ψερίμου, η λέμβος τους παρασυρόμενη προσέκρουσε σε βραχώδη ακτή με αποτέλεσμα να βυθιστεί.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, για την ύπαρξη ικανού αριθμού αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Ψερίμου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε και απεγκλώβισε από βραχώδες σημείο τριάντα επτά (37) αλλοδαπούς. Κατά δήλωση των ανωτέρω, κατά τον κατάπλου τους στις ακτές ν. Ψερίμου, η λέμβος τους παρασυρόμενη προσέκρουσε σε βραχώδη ακτή με αποτέλεσμα να βυθιστεί.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, ενώ οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα ν. Καλύμνου.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Λιμενικό απεγκλώβισε 37 μετανάστες από βραχώδη ακτή βορειοδυτικά της Καλύμνου"

Ηχητικό ντοκουμέντο «καίει» τον Ντόναλντ Τραμπ – Παραδέχεται πως έχει στην κατοχή του απόρρητα έγγραφα

Ένα ηχητικό ντοκουμέντο φαίνεται πως «καίει» τον Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την υπόθεση παράνομης κατοχής απόρρητων εγγράφων. Στο ηχητικό που δημοσιεύει το CNN ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ακούγεται να συζητά και να παραδέχεται στους συνομιλητές του τον Ιούλιο του 2021 σε γκολφ κλαμπ στο Νιού Τζέρσεϊ πως έχει στην κατοχή του απόρρητα έγγραφα.

«Αυτά είναι άκρως εμπιστευτικά», ακούγεται να λέει, ξεφυλλίζοντας χαρτιά. Το CNN αναφέρει πως το ηχητικό απόσπασμα διάρκειας περίπου δύο λεπτών προέρχεται από μια συνέντευξη τον Ιούλιο του 2021 που έδωσε ο Τραμπ μαζί με άτομα που εργάζονταν για τη συγγραφή των απομνημονευμάτων του πρώην προσωπάρχη του, Μαρκ Μέντοους.

Ταυτόχρονα ο Guardian σε δημοσίευμά του υπογραμμίζει ότι πως οι πληροφορίες που προέρχονται από την επίμαχη συνομιλία πιθανώς να αποτελούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία για το κατηγορητήριο του ειδικού εισαγγελέα Τζακ Σμιθ σε βάρος του Τραμπ, καθώς φέρεται να καταγράφει μια στιγμή κατά την οποία ο πρώην πρόεδρος επιδεικνύει ένα μυστικό έγγραφο του Πενταγώνου με σχέδια για επίθεση στο Ιράν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ έχει δηλώσει αθώος στις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί και υποστηρίζει πως είναι θύμα πολιτικής δίωξης. Οι ειδικοί υπογραμμίζουν πως πρόκειται για μια από τις πιο σοβαρές υποθέσεις κατασκοπείας των τελευταίων δεκαετιών, όχι μόνο γιατί οι κατηγορίες είναι εις βάρος ενός πρώην προέδρου, αλλά και επειδή τα έγγραφα που φαίνεται πως είχε στην κατοχή του είναι άκρως απόρρητα με πληροφορίες ύψιστης εθνικής ασφάλειας. 

Ενδεικτική της κρισιμότητας των κατηγοριών είναι η δήλωση του Τζόζεφ Φέργκιουσον, πρώην εισαγγελέα εθνικής ασφάλειας στην Βόρεια Περιφέρεια του Ιλινόις και καθηγητή δικαίου εθνικής ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Loyola του Σικάγο. «Θα του έλεγα: Αν θέλεις να πεθάνεις στη φυλακή, συνέχισε να μιλάς», είπε όταν ρωτήθηκε για τη συμβουλή που θα έδινε στον Ντόναλντ Τραμπ. Όμως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται πως όχι μόνο δεν σώπασε, αλλά επιδείκνυε και σε τρίτους τα απόρρητα έγγραφα που παράνομα είχε στην κατοχή του.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηχητικό ντοκουμέντο «καίει» τον Ντόναλντ Τραμπ – Παραδέχεται πως έχει στην κατοχή του απόρρητα έγγραφα"

Τουρκία - Al Monitor: Η Άγκυρα ζητά τα Στενά να αποκαλούνται «Τουρκικά» για να δώσει το «ΟΚ» για τη Σουηδία

Μια νέα απαίτηση της Τουρκίας, προκειμένου να δώσει το τελικό «ΟΚ» για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αποκαλύπτει η σελιδα «Al Monitor», η οποία καλύπτει θέματα γύρω από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Άγκυρα, δύο εβδομάδες πριν από την επικείμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, φέρεται να έχει ζητήσει να αναφέρονται οι κρίσιμες υδάτινες οδοί που συνδέουν τη Μαύρη Θάλασσα με το Αιγαίο ως «Τουρκικά Στενά» αντί για «Στενά».

«Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει επίσης να πιέζει τη Σουηδία να πατάξει τους φερόμενους ως συμπαθούντες τους Κούρδους τρομοκράτες ως προϋπόθεση για την επικύρωση της προσθήκης της σκανδιναβικής χώρας στη συμμαχία» προσθέτει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το Al Monitor, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Κυριακή με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα συνεργάζεται εποικοδομητικά με τη Σουηδία, αλλά η αυστηροποίηση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας της τελευταίας είναι "χωρίς νόημα" όσο επιτρέπεται στους υποστηρικτές του παράνομου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν και των συριακών θυγατρικών του να διοργανώνουν διαδηλώσεις κατά της Τουρκίας στη σουηδική πρωτεύουσα. Ο Στόλτενμπεργκ έκανε γνωστό ότι μια υψηλού επιπέδου αντιπροσωπεία υπό τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, στην οποία συμμετέχουν αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών, θα συναντηθεί με τους Σουηδούς ομολόγους τους - δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία - για να εκτιμήσουν αν μπορεί να σημειωθεί περαιτέρω πρόοδος πριν από τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

Καθώς οι διπλωμάτες κάνουν αγώνα δρόμου για να προβλέψουν αν ο Ερντογάν θα υποχωρήσει την τελευταία στιγμή και θα δώσει το πράσινο φως για την ένταξη της Σουηδίας στη σύνοδο κορυφής που έχει οριστεί για τις 11-12 Ιουλίου στη λετονική πρωτεύουσα, η Τουρκία συσσωρεύει ξεχωριστά αιτήματα στην ίδια τη Συμμαχία που απειλούν να καθυστερήσουν τη νέα αμυντική στρατηγική της, την πιο φιλόδοξη αναθεώρηση που έχει συνταχθεί από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, σημειώνει το Al Monitor.

Το μέσο αποκαλύπτει επίσης ότι, μεταξύ άλλων, η Τουρκία θέλει το κείμενο της συμφωνίας να αναφέρεται στις κρίσιμες υδάτινες οδούς που συνδέουν τη Μαύρη Θάλασσα με το Αιγαίο ως «Τουρκικά Στενά» και όχι ως «Στενά». Η Σύμβαση του Μοντρέ του 1936, η οποία ρυθμίζει τη θαλάσσια κυκλοφορία μέσω των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων και της Θάλασσας του Μαρμαρά που βρίσκεται μεταξύ τους, αναφέρεται σε αυτά απλά ως «Στενά». Οι σχολιαστές υποστηρίζουν ότι η χρήση του όρου «Τουρκικά Στενά» θα μπορούσε να έχει νομικές συνέπειες που θα έδιναν στην Τουρκία μεγαλύτερο έλεγχο στους υδάτινους όγκους από αυτόν που απολαμβάνει σήμερα βάσει του Μοντρέ και με τρόπους που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τα δυτικά συμφέροντα.

Ωστόσο, έγγραφα της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1950, όταν η Τουρκία προσχώρησε στη συμμαχία, αναφέρονται στα «Τουρκικά Στενά». Οι πηγές που ενημέρωσαν το Al-Monitor αρνήθηκαν να διευκρινίσουν από πού προήλθε η διαφωνία σχετικά με τη χρήση του όρου, αν και ορισμένες ανέφεραν ότι η Ελλάδα αντιτίθεται σε αυτόν και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μεσολαβεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι συνομιλίες για τη νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ είναι άκρως απόρρητες, όπως τόνισε ο διπλωμάτης που επικαλείται το Reuters.

Η στάση της Τουρκίας θεωρείται ευρέως ως μέρος της συνολικής στάσης της απέναντι στη Σουηδία, η οποία αποσκοπεί κυρίως στην εξασφάλιση διαβεβαιώσεων από την κυβέρνηση Μπάιντεν ότι θα μπορέσει να αποκτήσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 και κιτ αναβάθμισης, των οποίων οι πωλήσεις εμποδίζονται από το αμερικανικό Κογκρέσο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τουρκία - Al Monitor: Η Άγκυρα ζητά τα Στενά να αποκαλούνται «Τουρκικά» για να δώσει το «ΟΚ» για τη Σουηδία"

Υποψήφιος οδηγός επαγγελματικού διπλώματος αντέγραφε με «ψείρα» στο αφτί

Υποψήφιος για την απόκτηση άδειας επαγγελματικής οδήγησης συνελήφθη, καθώς διαπιστώθηκε να αντιγράφει στις γραπτές εξετάσεις, έχοντας «ψείρα» στο αφτί του.

Ο 39χρονος υποψήφιος εντοπίστηκε από επιτηρητή της Διεύθυνσης Μεταφορών Δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ μέσα στην μπλούζα του βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη μία συσκευή τηλεφωνικής επικοινωνίας. Όπως προέκυψε, επικοινωνούσε με 70χρονο συνεργό του που τού υποδείκνυε τις σωστές απαντήσεις.

Εκτός από τον 39χρονο συνελήφθη και ο 70χρονος, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Υποψήφιος οδηγός επαγγελματικού διπλώματος αντέγραφε με «ψείρα» στο αφτί"

Βόλος: Ζωή μαρτύριο για ζευγάρι ηλικιωμένων- Άγριοι ξυλοδαρμοί από την ίδια τους την κόρη

Χτυπά ανελέητα τους ηλικιωμένους γονείς της γιατί δεν της δίνουν χρήματα για την δόση της και πουλάει όλα τα πράγματα του σπιτιού. Τελευταία κλοπή από το σπίτι ήταν η τηλεόραση των γονιών της, η οποία κόστιζε 900 ευρώ και πουλήθηκε «κοψοχρονιά», για την εξασφάλιση ηρωίνης. Ήταν η Τρίτη φορά που έκλεβε τηλεόραση από το σπίτι.
«Ναι, την πούλησα 50 ευρώ αλλά όχι για ναρκωτικά. Ήθελε να πάρω εσώρουχα και κρέμα για τα κουνούπια», ήταν η απάντηση της 43χρονης.
Το ηλικιωμένο ζευγάρι κατήγγειλε την 43χρονη κόρη του την Κυριακή το βράδυ . Μπήκε στο σπίτι και απαιτώντας να της δώσουν χρήματα, τα έσπασε όλα, αντιμετωπίζοντας την άρνησή τους. Θύμα της οργής της και ο 80χρονος πατέρας της. Χθες η 43χρονη οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο για ενδοοικογενειακή απειλή, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, εξύβριση και κλοπή, με την ίδια να δεσμεύεται πως θα φύγει από το σπίτι και δεν θα ενοχλήσει ξανά τους γονείς της. Τότε, η μητέρα της «λύγισε» καθώς η 43χρονη δεν είναι το μόνο παιδί της που κάνει χρήση. Ο γιός της είναι φυλακή και το μόνο παιδί που της συμπαραστέκεται είναι η δεύτερη κόρη της. Στα επεισόδια της Κυριακής, μάρτυρες των βίαιων επεισοδίων έγιναν τα δύο εγγόνια της, που η δεύτερη κόρη της ζήτησε να κρατήσει για λίγες ώρες . «Δεν αντέχεται άλλο αυτή η ζωή», είπε η μητέρα, απελπισμένη.

Ο 80χρονος πατέρας της 43χρονης κατέθεσε πως η κόρη του έχει «ρημάξει» το σπίτι στις κλοπές. «Οι καυγάδες είναι καθημερινοί. Εάν δεν της δώσουμε 30 ευρώ, τα σπάει όλα . Η γειτονιά μόνο με εμάς ασχολείται. Βγαίνει ο κόσμος στα παράθυρα και μας χτυπάει τις πόρτες για να δει αν χρειαζόμαστε βοήθεια. Αναγκάζομαι να της δίνω λεφτά γιατί ντρέπομαι τον κόσμο. Της ζητάμε να φύγει και απαιτεί να φύγουμε εμείς. Εχει σπάσει την κουζίνα και το κινητό της μητέρας της γιατί δεν της το έδωσε για να το πουλήσει. Ψάχνει παντού για χρήματα και όταν πήγα να της πάρω την τσάντα της μητέρας της που την ψαχούλευε, με έγδαρε  », είπε για την κόρη του που απειλεί να τους σκοτώσει και να τους κάψει όταν αρνούνται να της δώσουν χρήματα.
Η κατηγορούμενη με την σειρά της κατέθεσε πως οι γονείς της είναι ανυπόφοροι και δεν της συμπαραστέκονται στην αρρώστια της. «Με φωνάζουν πρεζόνι και λένε ότι θα πεθάνω» , είπε στην έδρα, δεσμευόμενη πως θα φύγει από το σπίτι και θα βρει δουλειά.
Καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 9 μηνών χωρίς αναστολή, καθώς είχε παλιότερη καταδίκη για φορολογικό αδίκημα, με δικαίωμα έφεσης, που έχει αναστέλλουσα δύναμη. Το εάν θα φυλακιστεί θα εξαρτηθεί από την απόφαση του Εφετείου.

gegonota

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Ζωή μαρτύριο για ζευγάρι ηλικιωμένων- Άγριοι ξυλοδαρμοί από την ίδια τους την κόρη "

Επεσε άγριο ξύλο σε κλαμπ στο Ρίο! Κάλεσαν και ασθενοφόρο για νεαρή που ήταν… σχεδόν σε κώμα!

Στο ίδιο έργο θεατές τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή του Ρίου. Η παραλιακή ζώνη ήταν γεμάτη κόσμο και στα καταστήματα δεν έπεφτε καρφίτσα. Γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα προκλήθηκε επεισόδιο στο εσωτερικό του καταστήματος. Παρέα νεαρών άρχισε να γρονθοκοπείται και κάποιοι βρέθηκαν στο έδαφος. Επενέβησαν άμεσα οι άνθρωποι της ασφάλειας του καταστήματος και οι ταραξίες νεαροί απομακρύνθηκαν άρον άρον. Στο σημείο δεν εκλήθη αστυνομία ούτε έγιναν μηνύσεις. Ωστόσο σε ένα άτομο παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες 

Την ίδια σχεδόν ώρα εκλήθη και ασθρνοφόρο λίγα μέτρα πιο πέρα. Μια νεαρή είχε καταναλώσει αλκοόλ σε άλλο κατάστημα και οι δικοι της υποστήριζαν πως δεν είχε πιεί αλλά το ππτό ήταν νοθευμένο. Η νεαρή μεταφέρθηκε σε σχεδόν κωματώδη κατάσταση στο Νοσοκομείο. Δενναποκλείεται να υποβληθούν μηνύσεις. Να θυμίσουμε πως το βράδυ της Παρασκευής τρεις ιδιοκτήτες καταστημάτων και υπεύθυνος πανηγυριού προσήχθησαν στην Ασφάλεια για ηχορρύπανση. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.

flamis

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεσε άγριο ξύλο σε κλαμπ στο Ρίο! Κάλεσαν και ασθενοφόρο για νεαρή που ήταν… σχεδόν σε κώμα!"

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίστηκε χθες και μόλις δώσουν τον όρκο τους οι υπουργοί, θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης -παραλαβής στα υπουργεία.

Η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελείται από 63 υπουργούς και υφυπουργούς.

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα συμμετέχουν 23 υπουργοί και 39 αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί. Οι 15 είναι γυναίκες και από αυτές οι 4 είναι υπουργοί, 1 αναπληρώτρια υπουργός και 10 υφυπουργοί. Στο προηγούμενο σχήμα μετείχαν μόλις 9 γυναίκες (3 υπουργοί και 6 υφυπουργοί).

Το νέο υπουργικό συμβούλιο είναι και ηλικιακά ανανεωμένο, καθώς ο μέρος όρος ηλικίας έχει κατέβει στα 53 χρόνια και το 45% είναι από τη γενιά των σαραντάρηδων.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

 
Τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης

Πρωθυπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης

Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης

Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Παπαθανάσης

Υφυπουργός: Χάρης Θεοχάρης

Υφυπουργός: Θάνος Πετραλιάς

Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργός: Γιώργος Γεραπετρίτης

Υφυπουργός: Γιώργος Κώτσηρας

Υφυπουργός: Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου

Υφυπουργός: Κώστας Φραγκογιάννης

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργός: Νίκος Δένδιας

Υφυπουργός: Γιάννης Κεφαλογιάννης

Υφυπουργός: Νίκος Χαρδαλιάς

Υπουργείο Εσωτερικών

Υπουργός: Νίκη Κεραμέως

Αναπληρωτής Υπουργός: Θοδωρής Λιβάνιος

Υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας – Θράκης: Στάθης Κωνσταντινίδης

Υφυπουργός: Βιβή Χαραλαμπογιάννη

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Υπουργός: Κυριάκος Πιερρακάκης

Αναπληρωτής Υπουργός με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό: Γιάννης Οικονόμου

Υφυπουργός: Ζέττα Μακρή

Υφυπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου

Υπουργείο Υγείας

Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Αναπληρώτρια Υπουργός: Ειρήνη Αγαπηδάκη

Υφυπουργός: Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Υφυπουργός: Μάριος Θεμιστοκλέους

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας

Υφυπουργός: Χριστίνα Αλεξοπούλου

Υφυπουργός: Νίκος Ταχιάος

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Υπουργός: Θεόδωρος Σκυλακάκης

Υφυπουργός: Νίκος Ταγαράς

Υφυπουργός: Αλεξάνδρα Σδούκου

Υπουργείο Ανάπτυξης

Υπουργός: Κώστας Σκρέκας

Υφυπουργός: Μάξιμος Σενετάκης

Υφυπουργός: Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Υφυπουργός: Βασίλης Σπανάκης

Υφυπουργός: Πάνος Τσακλόγλου

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υπουργός: Νότης Μηταράκης

Υφυπουργός: Κώστας Κατσαφάδος

Υπουργείο Δικαιοσύνης

Υπουργός: Γιώργος Φλωρίδης

Υφυπουργός: Γιάννης Μπούγας

Υπουργείο Πολιτισμού

Υπουργός: Λίνα Μενδώνη

Υφυπουργός: Χρίστος Δήμας

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Υπουργός: Δημήτρης Καιρίδης

Υφυπουργός: Σοφία Βούλτεψη
 
Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Υπουργός: Σοφία Ζαχαράκη

Υφυπουργός: Μαρία Κεφάλα

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργός: Λευτέρης Αυγενάκης

Υφυπουργός: Διονύσης Σταμενίτης

Υφυπουργός: Σταύρος Κελέτσης

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Υπουργός: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Υφυπουργός: Γιάννης Παππάς

Υπουργείο Τουρισμού

Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη

Υφυπουργός: Έλενα Ράπτη

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Υπουργός: Δημήτρης Παπαστεργίου

Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Υπουργός: Βασίλης Κικίλιας

Υφυπουργός: Χρήστος Τριαντόπουλος

Υφυπουργός: Ευάγγελος Τουρνάς

Υπουργός Επικρατείας: Μάκης Βορίδης

Υπουργός Επικρατείας: Σταύρος Παπασταύρου

Υπουργός Επικρατείας: Άκης Σκέρτσος

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Διευθυντής Γραφείου Πρωθυπουργού: Γιάννης Μπρατάκος

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Θανάσης Κοντογεώργης

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

Διαβάστε Περισσότερα » "Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη"

Ο Σπύρος Πνευματικός παραδίδει τη βουλευτική έδρα του στη Νέα Δημοκρατία

Ο Σπύρος Πνευματικός
γνωστοποίησε σήμερα, με ανάρτησή του στο Facebook, πως παραδίδει τη βουλευτική έδρα του στη ΝΔ μετά την εκλογή του. «Είμαι ειλικρινώς υπόχρεος και ευγνώμων για την ψήφο και τη στήριξη των πολιτών της Εύβοιας. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση και η άνοδος της εμπιστοσύνης των συμπολιτών της σπουδαίας αυτής περιφέρειας στην δεύτερη κάλπη στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δικαιώνουν τον αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα, στον οποίο συμμετείχα τα προηγούμενα χρόνια.

Παρά ταύτα, μετά τον θόρυβο και την ανησυχία που προξένησε σε συναθρώπους μου μια διαστρεβλωμένη ερμηνεία της επιστημονικής και ιατρικής μου υπόστασης με αφορμή μιαν ατυχή αποστροφή δημόσιας συνομιλίας μου, ξεκαθάρισα ότι δεν θα συνεχίσω τη θητεία μου στη Βουλή. Λυπάμαι βαθύτατα για την απογοήτευση που μπορεί να νοιώσουν όσες και όσοι με στήριξαν με την επιλογή τους, αλλά θα ακολουθήσω τις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε η βουλευτική έδρα να μείνει στη Νέα Δημοκρατία», αναφέρει στην ανάρτησή του.

 

 >

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Σπύρος Πνευματικός παραδίδει τη βουλευτική έδρα του στη Νέα Δημοκρατία"

Πανελλήνιες 2023: Αντίστροφη μέτρηση για τις βαθμολογίες – Ανακοινώνονται την Πέμπτη

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλήνιων Εξετάσεων 2023.

Όπως έχει γίνει γνωστό από την περασμένη εβδομάδα, οι βαθμολογίες των Πανελληνίων αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη Πέμπτη (29.06.23).

Την ίδια ώρα, εντός της εβδομάδας θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων και των αγωνισμάτων για τα ΤΕΦΑΑ.
 
Ενημέρωση και με γραπτό SMS

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι θα έχουν και φέτος τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις βαθμολογίες τους (και αργότερα, τη σχολή και το τμήμα στο οποίο εισάγονται) μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας (results.it.minedu.gov.gr), αλλά και με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους (SMS).

Επόμενο βήμα… τα μηχανογραφικά

Ο επόμενος σταθμός θα είναι η συμπλήρωση και υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου. Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής διπλού, παράλληλου μηχανογραφικού και για τα Δημόσια ΙΕΚ. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να απευθυνθούν στα λύκειά τους μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 30 Ιουνίου, προκειμένου να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν μηχανογραφικό ή/και παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο.

Ιούλιο οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων

Στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να γίνουν γνωστές και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων. Όσον αφορά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών, δηλαδή των βάσεων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, αυτή αναμένεται να γίνει στο τέλος του Ιουλίου ή τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανελλήνιες 2023: Αντίστροφη μέτρηση για τις βαθμολογίες – Ανακοινώνονται την Πέμπτη"

Ανταρσία της Wagner: Οργισμένοι μισθοφόροι κατά Πριγκόζιν, κάποιοι βλέπουν συνωμοσία – «Φαλακρή σπατάλη χώρου»

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν μπορεί να καυχιόταν ότι είχε την πίστη και των 25.000 μελών του μισθοφορικού στρατού του, αλλά φαίνεται ότι αυτό μπορεί να άλλαξε γρήγορα. Σε διαδικτυακά μηνύματα που αναλύθηκαν από το BBC Verify, οι μισθοφόροι της ομάδας Wagner και οι συγγενείς τους εξοργίστηκαν με την απόφαση του Πριγκόζιν να σταματήσει τη δραματική του πορεία προς τη Μόσχα και να αποσυρθεί από την κατεχόμενη πόλη Ροστόφ. «Η φαλακρή σπατάλη χώρου κατέστρεψε με τα ίδια του τα χέρια την Wagner PMC. Και γ… όποιον μπορούσε», έγραψε ένας σχολιαστής που ισχυρίστηκε ότι είναι μαχητής της Βάγκνερ σε ένα κανάλι Telegram με 200.000 ακολούθους.

«Ήταν άλλη μια παράλογη εξέγερση», συμπλήρωσαν. Το Telegram είναι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που επιλέγουν οι στρατιώτες της Βάγκνερ και οι φιλοπολεμικοί κύκλοι στη Ρωσία, επιτρέποντας συχνά ανώνυμη επικοινωνία με χιλιάδες ταυτόχρονα. Εκεί επέλεξε ο Πριγκόζιν να ανακοινώσει τη λεγόμενη «Πορεία Δικαιοσύνης» κατά του ρωσικού καθεστώτος, αλλά τώρα έχει γίνει το μέρος όπου πολλοί έχουν στραφεί εναντίον του.

Ο Μαρκ Κρούτοφ, δημοσιογράφος της ρωσικής υπηρεσίας του πρακτορείου RFE/RL, έχει πρόσβαση στις ομαδικές συνομιλίες Telegram που χρησιμοποιούν οι συγγενείς των μαχητών της Βάγκνερ. Μοιράστηκε μερικά από τα μηνύματά τους με το BBC.

«Απλώς προδόθηκαν», έγραψε μια γυναίκα. «Εμπιστευόμουν τον Πριγκόζιν, αλλά αυτό που έκανε είναι ατιμωτικό».

«Δεν έπρεπε να το κάνει αυτό. Αυτό είναι καθαρή προδοσία», συμφώνησε ένας άλλος χρήστης.

Άλλοι βρήκαν καταφύγιο στις θεωρίες συνωμοσίας.

Το Wagner PMC Briefs είναι ένα κανάλι που ο Πριγκόζιν έχει επιβεβαιώσει ως επίσημη σελίδα της Wagner και διευθύνεται από έναν από τους στρατιώτες του. Αυτός σημείωσε ότι όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε την ανταρσία, δεν ανέφερε κανέναν ονομαστικά. «[Ο Πούτιν] δεν κατονόμασε τους στασιαστές και τους προδότες», είπε. «Ίσως για να αφήσει τον Πριγκόζιν να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη και να τιμωρήσει όσους ήταν ένοχοι πραγματικής προδοσίας που είχε ως αποτέλεσμα την αποτυχία [της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία];».

Η θεωρία ότι ο Πούτιν και ο Πριγκόζιν συνωμότησαν για να οργανώσουν μια απόπειρα πραξικοπήματος προκειμένου να «δοκιμάσουν την πίστη των ρωσικών ελίτ» γρήγορα απέκτησε απήχηση στα social media. «Κορίτσια, σκέφτηκα ότι όλα ενορχηστρώθηκαν για την απομάκρυνση του Σοϊγκού, αλλά μέσω του Πριγκόζιν, ο Πούτιν δεν θα έπρεπε να το κάνει μόνος του;», αναρωτήθηκε μια γυναίκα σε συνομιλία των συγγενών της Wagner.

Ο Βολοντίμιρ Φρεσένκο, επικεφαλής του Κέντρου Εφαρμοσμένης Πολιτικής Έρευνας Penta στο Κίεβο, διαφωνεί.

«Για ποιο λόγο να ήταν σκηνοθετημένο (η προέλαση του Πριγκόζιν στη Μόσχα); Για να δουν όλοι πόσο αδύναμος είναι ο Πούτιν;», σχολίασε. «Αυτό που συνέβη ήταν μια δημόσια ταπείνωση του Πούτιν. Και ο Πριγκόζιν; Έχασε εν μέρει τη φήμη του: συνήθιζε να επιδεικνύει τη δύναμη του και μετά απλώς υποχώρησε». Αλλά το τελευταίο δημόσιο σχόλιο του Πριγκόζιν την ημέρα της ανταρσίας που ηχογραφήθηκε αφού συμφώνησε να σταματήσει, συνεχίζει να τροφοδοτεί τις εικασίες στο διαδίκτυο. «Είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Τους χαροποίησε όλους…».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανταρσία της Wagner: Οργισμένοι μισθοφόροι κατά Πριγκόζιν, κάποιοι βλέπουν συνωμοσία – «Φαλακρή σπατάλη χώρου»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news