facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Ηράκλειο: Μάχη για την ζωή της δίνει η 17χρονη μαθήτρια που υπέστη ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ

Την πιο δύσκολη μάχη για την ζωή της δίνει η 17χρονη μαθήτρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου που υπέστη ανακοπή, μετά από αλλεργικό σοκ, αφού είχε πάρει πρωινό σε ξενοδοχείο της Αμμουδάρας, όπου διέμενε με τους συμμαθητές της και τους συνοδούς καθηγητές τους, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής.

Η κοπέλα παραμένει διασωληνωμένη και η κατάστασή της κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη από τους γιατρούς που έχουν καταφέρει να την σταθεροποιήσουν, όμως δεν μπορούν να εκτιμήσουν την εξέλιξή της, αν προηγουμένως δεν υποχωρήσει το εκτεταμένο οίδημα που παρουσιάζει στον εγκέφαλο, κάτι που μπορεί να χρειαστεί αρκετές ημέρες, ακόμη και εβδομάδες.

Στο πλευρό του παιδιού τους βρίσκονται οι γονείς της 17χρονης που ήρθαν από την Αθήνα και, σοκαρισμένοι από το συμβάν, ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις από τους γιατρούς, ελπίζοντας ότι το κορίτσι τους θα καταφέρει να ξεπεράσει την περιπέτεια της υγείας της.

Όπως έχει ήδη γράψει το ertnews, η 17χρονη παρουσίασε αλλεργική αντίδραση μετά το πρωινό που πήρε στο ξενοδοχείο, λίγο μετά τις 10 το πρωί.

Από την προανάκριση που διενεργεί το Α.Τ. Μαλεβιζίου προκύπτει ότι έφαγε βούτυρο, ενώ είναι αλλεργική στα γαλακτοκομικά. Παρότι έκανε ένεση αδρεναλίνης που είχε μαζί της, η αλλεργική αντίδραση ήταν οξεία και υπέστη ανακοπή. Ο γιατρός και οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο έκαναν ό,τι μπορούσαν για να την βοηθήσουν, ωστόσο, η κοπέλα διακομίστηκε στο Βενιζέλειο σε κατάσταση ανακοπής. Χρειάστηκαν προσπάθειες των γιατρών του ΤΕΠ για 10 λεπτά ώστε να την επαναφέρουν και να μεταφερθεί στη συνέχεια, διασωληνωμένη, στη ΜΕΘ.

Το ανακοινωθέν του Νοσοκομείου:

Σήμερα Κυριακή 10-12-2023 διακομίστηκε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με συνοδεία Ιατρού, ανήλικη 17 ετών σε καρδιακή ανακοπή (ασυστολία).
Διασωληνώθηκε και μετά από 10 λεπτά εξειδικευμένης αναζωογόνησης ανέκτησε καρδιακό ρυθμό.
Η αρτηριακή πίεση υποστηρίχθηκε με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.
Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου για σταθεροποίηση και νοσηλεία.
Η κατάσταση της υγείας της παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη”.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Μάχη για την ζωή της δίνει η 17χρονη μαθήτρια που υπέστη ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ"

Βουλή: Αυξάνονται τα επιδόματα των δικαστικών λειτουργών

«Ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της πολιτείας για τη σημαντικότητα του λειτουργήματος που επιτελούν», άρθρο που έχει περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που συζητείται, από σήμερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή προβλέπει  αύξηση των επιδομάτων, παροχών και αποζημιώσεων των δικαστικών λειτουργών και του προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Όπως αναφέρει το Γενικό Λογιστήριο του κράτους, εκτιμάται ετήσια δαπάνη 14,5 εκατ. ευρώ περίπου, από την αύξηση των αναφερόμενων επιδομάτων, παροχών και αποζημιώσεων των δικαστικών λειτουργών και του προσωπικού του Ν.Σ.Κ.

Στη διάταξη αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς, μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής, όπως άρχισε η επεξεργασία του νομοσχεδίου.

«Για το άρθρο 39, για την αύξηση των επιδομάτων παροχών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και των Δικαστικών Λειτουργών, να αναφέρω τα εξής. Όπως γνωρίζετε, αυξήσαμε τα επιδόματα θέσης ευθύνης 30%. Αυτό εφαρμόστηκε και στο Ενιαίο Μισθολόγιο. Με την αλλαγή που κάνουμε τώρα και στα ειδικά μισθολόγια των ιατρών, των ενστόλων, των μελών ΔΕΠ. Ειδικά για το μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, δεν έχουν επιδόματα θέσης ευθύνης, συνεπώς δεν είδαν αυτή την αύξηση που βλέπουν όλοι οι άλλοι συνάδελφοί τους. Κατά αναλογία, λοιπόν, προτείνεται η αύξηση 30% του αντισταθμιστικού επιδόματος, η οποία είναι σε ποσά παρόμοια με αυτό με το 30% των επιδομάτων θέσης ευθύνης που εφαρμόστηκε στα άλλα μισθολόγια», είπε ο κ. Πετραλιάς.

Νωρίτερα στη εν λόγω διάταξη αναφέρθηκε ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης Στέλιος Φωτόπουλος. «Παρατηρούμε μια σειρά επιδομάτων, παροχών και αποζημιώσεων για τους δικαστικούς Λειτουργούς. Δεδομένου ότι πρόκειται για τους μακράν καλύτερα αμειβόμενους δημοσίους λειτουργούς, η ρύθμιση, που κοστολογείται περί τα 14,5 εκατ. ευρώ ετησίως, προκαλεί το κοινό αίσθημα, ειδικά από τη στιγμή που οι δικαστές αποφασίζουν για τους εαυτούς τους αναδρομικές αποδοχές, δώρα και επιδόματα, καθώς και επαναφορά των συντάξεών τους στα προ του 2012 επίπεδα, την ώρα που κρίνουν νόμιμες και σύμφωνες με το Σύνταγμα της Ελλάδος, τις ανάλογες περικοπές που επιβλήθηκαν στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών», είπε ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Αυξάνονται τα επιδόματα των δικαστικών λειτουργών"

«Ντροπή σας, έχουμε δικτατορία» - Οργισμένοι οι Έλληνες της Χειμάρρας μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τον Μπελέρ

Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε στους Έλληνες της Χειμάρρας η απόφαση του Αλβανικού Ειδικού Δικαστηρίου να μην δώσει άδεια ορκωμοσίας στον εκλεγμένο δήμαρχο Φρέντι Μπελέρη.

Δεκάδες ομογενείς που συγκεντρώθηκαν απόψε αναμένοντας την απόφαση του Δικαστηρίου, φώναξαν «ντροπή σας, έχουμε δικτατορία» μόλις έγινε γνωστή η απόφαση, ενώ και ο ίδιος ο Φρέντι Μπελέρης  που παραμένει προφυλακισμένος ανέφερε ότι «ο Έντι Ράμα και η σπείρα του ευτελίζουν τη διαδικασία και προκαταβάλουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Δείτε το βίντεο με τις αντιδράσεις των Ελλήνων της Χειμάρρας


Απόφαση που παραβιάζει το κράτος δικαίου και το τεκμήριο της αθωότητας, χαρακτήρισε την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου GJKKO να απορρίψει το αίτημα του Φρέντη Μπελέρη να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας και ο επικεφαλής του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες.

Σε δήλωσή του στα ΜΜΕ μετά τη δικαστική απόφαση, ο Ντούλες είπε ότι η σημερινή απόφαση ενορχηστρώθηκε από τον Έντι Ράμα.

«Η υπόθεση Μπελέρη δεν είναι τίποτα άλλο από μια κακοφωνία της δικαιοσύνης όπου το κείμενο, η μουσική και η ενορχήστρωση γίνονται από έναν αποκλειστικό συνθέτη, τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα. Εδώ και μήνες ο Μπελέρης στερείται το βασικό του δικαίωμα, ενώ οι πολίτες στερούνται το δικαίωμα εκλέγειν. Το θέμα είναι ένα και μοναδικό: ο Ράμα θέλει πάση θυσία να κρατήσει στην καρέκλα του δήμου Χειμάρρας έναν δήμαρχο που δεν έχει ψηφιστεί από τους πολίτες για να συνεχίσει τις υποθέσεις διαφθοράς με στόχο την αλλοτρίωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ακινήτων της Χιμάρας. Δεν πρόκειται για παρέμβαση στις υποθέσεις της δικαιοσύνης αλλά για μια άποψη που μπορούμε να εκφράσουμε για μια απόφαση. Η παρέμβαση στη δικαιοσύνη είναι αυτό που ακούσατε στη συνέντευξη του πρωθυπουργού Ράμα. Είναι πολύ δύσκολες στιγμές που δημιουργούν ένα επικίνδυνο προηγούμενο που παραβιάζει το κράτος δικαίου, το τεκμήριο της ανεξαρτησίας», είπε ο Ντούλες. 

Τι αποφάσισε το Δικαστήριο

Το δικαστήριο Τιράνων αποφάσισε, ειδικότερα, ότι δεν θα δώσει άδεια ορκωμοσίας στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, δίνοντας το δικαίωμα να κάνει μέσα σε 15 ημέρες έφεση της απόφασης.

«Ο Έντι Ράμα και η σπείρα του ευτελίζουν τη διαδικασία και προκαταβάλουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης» δήλωσε ο Μπελέρης μετά την απόφαση.

Αμετακίνητος στην πάγια θέση του ότι η υπόθεση Μπελέρη αφορά αποκλειστικά τη δικαιοσύνη και τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνησή του ούτε αναμείχθηκαν ούτε πρόκειται να αναμειχθούν εμφανίστηκε σε συνέντευξή του, πριν από λίγες ημέρες, ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Α2CNN, επανέλαβε ότι «η Ελλάδα δεν έχει δίκιο στο θέμα του Μπελέρη» και πρόσθεσε: «Η Αλβανία είναι ένα κράτος που δεν έχει άλλη δικαιοσύνη για πολίτες αλβανικής υπηκοότητας και άλλη δικαιοσύνη για Αλβανούς άλλης υπηκοότητας. Δεν είναι θέμα που αφορά τα δικαιώματα της μειονότητας. Δεν έχουμε πρόβλημα με τις μειονότητες. Έχουμε κάνει για τις μειονότητες ό,τι δεν έχουν κάνει πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Ως προς το ζήτημα της ορκωμοσίας του Μπελέρη, ισχυρίστηκε: «εμείς δεν έχουμε καμία δυνατότητα να αποφασίσουμε αν θα γίνει ή όχι η ορκωμοσία, ούτε η Γενική Διεύθυνση Φυλακών, ο νόμος ορίζει ξεκάθαρα πότε γίνεται».

Ο Ράμα εμφανίστηκε να αδιαφορεί για τις ευρωπαϊκές παροτρύνσεις και τις όποιες δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ ώστε να βρεθεί λύση στο όλο ζήτημα λέγοντας μάλιστα πως: «Ακόμα και να γυρίσει ανάποδα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, εμείς δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα και πέραν του στρατηγικού συμφέροντος της Αλβανίας, το οποίο είναι η εφαρμογή της μεταρρύθμισης στη Δικαιοσύνη και η εξασφάλιση της ανεξαρτησίας των θεσμών της δικαιοσύνης».

Με πληροφορίες από Himara.gr

Διαβάστε Περισσότερα » " «Ντροπή σας, έχουμε δικτατορία» - Οργισμένοι οι Έλληνες της Χειμάρρας μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τον Μπελέρ"

Αριστεριστές διέκοψαν παρουσίαση βιβλίου στο ΑΠΘ επειδή θα μιλούσε ο Νατσιός (video)

Ομάδα αριστεριστών φοιτητών και αντιεξουσιαστών εμπόδισε την πραγματοποίηση παρουσίασης βιβλίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαζόταν το βιβλίο της Μαρίας Δελιβάνη – Νεγρεπόντη με τίτλο: «Για την Ελλάδα που ματώνει». Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η εκδήλωση και ενώ στην αίθουσα εκδηλώσεων της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής βρισκόταν αρκετός κόσμος, οι αριστεριστές εισέβαλαν φωνάζοντας συνθήματα. Ζήτησαν από τους παρευρισκόμενους να αποχωρήσουν. Όταν ρωτήθηκαν για ποιον λόγο διακόπτουν την εκδήλωση, απάντησαν ότι το κάνουν επειδή είναι καλεσμένος στην εκδήλωση ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός.

Η 90χρονη συγγραφέας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δήλωσε στους παριστάμενους ότι προετοίμαζε την συγκεκριμένη εκδήλωση τους τελευταίους έξι μήνες. «Αυτό είναι φασισμός. Ο Νατσιός δεν είναι φασίστας. Είναι Έλληνας πατριώτης και σέβεται τις παραδόσεις μας. Τον ξέρω χρόνια. Είναι δάσκαλος. Οι μαθητές που βγαίνουν από τα χέρια του ξέρουν τι είναι ιστορία και τι είναι Ελλάδα. Αυτό που έκαναν είναι ντροπή. Ήρθαν άνθρωποι από την Αθήνα για την εκδήλωση. Ήρθαν ηλικιωμένοι. Δεν δικαιούται κανείς να διακόψει μια εκδήλωση. Θέλω να πω σε αυτά τα παιδιά ότι είναι σε στραβό δρόμο» δήλωσε στο thestival.gr, η συγγραφέας του βιβλίου Μαρία Δελιβάνη – Νεγρεπόντη.

Το βιβλίο με τίτλο «Για την Ελλάδα που ματώνει» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μπαρμπουνάκη.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Αριστεριστές διέκοψαν παρουσίαση βιβλίου στο ΑΠΘ επειδή θα μιλούσε ο Νατσιός (video) "

Βουλή-πολυνομοσχέδιο: Ειδική αποζημίωση στο προσωπικό της ΕΛΑΣ που απασχολείται σε μέτρα τάξης σε αθλητικές συναντήσεις

χορήγηση ειδικής αποζημίωσης στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο απασχολείται σε μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας για τη διεξαγωγή εγχώριων αθλητικών συναντήσεων επαγγελματικής κατηγορίας ποδοσφαίρου ανδρών Super league 1 και διεθνών διασυλλογικών αθλητικών συναντήσεων ποδοσφαίρου ανδρών, προβλέπει διάταξη του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που συζητείται, από σήμερα (11/12/2023), στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Το νομοσχέδιο προβλέπει τη χορήγηση ειδικής αποζημίωσης στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας όταν απασχολείται σε μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας και για τη διεξαγωγή εγχώριων αθλητικών συναντήσεων επαγγελματικών κατηγοριών και κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης και υδατοσφαίρισης, διεθνών διασυλλογικών αθλητικών συναντήσεων καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης και υδατοσφαίρισης και διεθνών αθλητικών συναντήσεων εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης και υδατοσφαίρισης, με την προϋπόθεση ότι ο βαθμός επικινδυνότητάς τους απαιτεί την ανάπτυξη έντονων αστυνομικών μέτρων. Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, η ετήσια δαπάνη για τη χορήγηση της ειδικής αποζημίωσης δεν αναμένεται να υπερβεί το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ.

Το νομοσχέδιο προβλέπει και παράταση της θητείας της Διαρκούς Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Βίας.

Στη συγκεκριμένη διάταξη αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς, όταν μίλησε επί του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

«Ως τώρα δεν υπήρχε ποτέ αποζημίωση για τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας στα γήπεδα. Πλέον, μετά από συζήτηση με την Ελληνική Αστυνομία, περνάει αυτή η διάταξη, την οποία είχαμε συζητήσει μάλιστα πριν από μήνες, και τυχαίνει να έρχεται τώρα για ψήφιση, μαζί με τα γεγονότα», είπε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόσθεσε «περνάει αυτή η διάταξη ώστε να λαμβάνουν οι αστυνομικοί 30 ευρώ και τα αντίστοιχα οδοιπορικά, εφόσον συμμετέχουν στη φύλαξη των γηπέδων και των αθλητικών γεγονότων και νομίζω ότι όλοι πρέπει να το υποστηρίξουμε».

Κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο εισηγητής της ΝΔ Αθανάσιος Καββαδάς αναφέρθηκε στον αστυνομικό που δίνει μάχη για τη ζωή του, πέφτοντας «θύμα τυφλής βίας». Οι ευχές και οι προσευχές όλων μας είναι μαζί του, είπε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «είμαστε κοντά του και κοντά στην οικογένεια του, ηθικά και συναισθηματικά». Ο κ. Καββαδάς συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη του υπαίτιου, επισήμανε ωστόσο ότι «ανεξάρτητα από το χέρι που πέταξε τη φωτοβολίδα, η ελληνική δικαιοσύνη θα πρέπει να διερευνήσει σε ποια έκταση δρουν συμμορίες ή εγκληματικές οργανώσεις που φέρνουν συστηματικά τη βία στα γήπεδα». Στο χώρο του αθλητισμού δεν έχει θέση η βία, είπε ο βουλευτής της ΝΔ και υπογράμμισε πως όλοι, όσο περνάει από το χέρι τους, οφείλουν να διασφαλίσουν ότι πολίτες, αθλητές, φίλαθλοι, οικογένειες, παιδιά θα μπορούν να συμμετέχουν με ασφάλεια. «Η κυβέρνηση σήμερα κατέστησε σαφές ότι έχει τη βούληση να υλοποιήσει σκληρά και αναγκαία μέτρα που αντιμετωπίζουν τη βία στους αθλητικούς χώρους», είπε ο κ. Καββαδάς. Σε σχέση με την αποζημίωση των αστυνομικών που συμμετέχουν σε έκτακτα μέτρα φύλαξης αθλητικών διοργανώσεων, ο εισηγητής της ΝΔ είπε ότι οι αστυνομικοί συμμετέχουν σε πολύ επικίνδυνη αποστολή, όπως αποδείχθηκε δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, πριν από μερικά 24ωρα.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Κωνσταντίνος Μεταξάς αναφέρθηκε στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά τα επεισόδια στον αγώνα βόλεϊ στου Ρέντη και τον τραυματισμό του αστυνομικού. «Καμία κυβέρνηση δεν έχει τολμήσει να κόψει το νήμα που συνδέει τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον αθλητισμό, με τους οπαδικούς στρατούς, ακόμη και με τον ίδιο τον κρατικό μηχανισμό που κατά τα άλλα θα έπρεπε α προστατεύει τους αθλητικούς χώρους. Αντίθετα, όλες οι κυβερνήσεις στηρίζουν τη σαπίλα του αθλητισμού-εμπόρευμα και της ομάδας-επιχείρησης, με διάφορους τρόπους. Γι αυτό το λόγο, εδώ και χρόνια, ανακυκλώνονται τα ίδια ακριβώς μέτρα αυστηροποίησης, τα ιδιώνυμα αδικήματα, οι πρακτικές συλλογικής ευθύνης, χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα, αφού δεν θίγεται ο πυρήνας του προβλήματος», είπε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ και τόνισε ότι μόνη λύση, για την αντιμετώπιση της βίας στους αθλητικούς χώρους, είναι ο αθλητισμός χωρίς επιχειρηματικά συμφέροντα, σε αντίθεση με αυτό που κάνει η κυβέρνηση, δηλαδή «έναν αθλητισμό χωρίς φιλάθλους».

Ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης Στέλιος Φωτόπουλος, με αφορμή τη διάταξη για τις αποζημιώσεις των αστυνομικών για την συμμετοχή τους στα μέτρα τάξης κατά τη διάρκεια των αγώνων, είπε ότι θα πρέπει να ληφθούν πιο αποτελεσματικά μέτρα, για την αντιμετώπιση της βίας. «Δεν μπορεί κάθε λίγους μήνες να μετράμε νεκρούς στα γήπεδα. Ειδικά μετά την περίοδο της καραντίνας, σας είχαμε προειδοποιήσει ότι θα βγουν στην επιφάνεια κοινωνικές αναταραχές και συμπεριφορές ακραίες και δεν μας ακούσατε καθόλου», είπε ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης.

Ο ειδικός αγορητής των «Σπαρτιατών» Ιωάννης Κόντης ευχήθηκε να επανέλθει υγιής ο αστυνομικός που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Αναρωτήθηκε όμως «σε τι θα βοηθήσει η αποβολή των φιλάθλων μέχρι τον Φεβρουάριο, από τα γήπεδα». Ο κ. Κόντης σχολίασε πως σήμερα μιλάμε για κάμερες στα γήπεδα, ενώ είχαν προβλεφθεί πριν από 20 χρόνια για να καταργηθεί στη συνέχεια. Είπε επίσης ότι έχουν ήδη προβλεφθεί τα ονομαστικά εισιτήρια, όπως και η ηλεκτρονική είσοδος. «Η κυβέρνηση είναι για να εφαρμόζει τους νόμους. Όχι να βγάζουμε και να ξαναβγάζουμε νόμους, που δεν τηρούνται στο τέλος της ημέρας», είπε ο βουλευτής και κατήγγειλε ότι καμία κυβέρνηση δεν αγγίζει τα πραγματικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από τους στρατούς οπαδών.

Ο ειδικός αγορητής της «Νίκης» Ανδρέας Βορύλλας αναφέρθηκε στη διάταξη για την παράταση της θητείας της Διαρκούς Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Βίας. «Η παράταση, για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό, κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, δεν είναι αρκετή από μόνη της, όπως δυστυχώς απέδειξαν τα πρόσφατα γεγονότα. Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει σοβαρά μέτρα, κατά της βίας στους αθλητικούς χώρους άμεσα. Πρέπει να δράσουμε άμεσα, αλλιώς θα έχουμε και άλλα θύματα», είπε ο κ. Βορύλλας. Για τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού στο Ρέντη, ο ειδικός αγορητής της Νίκης είπε ότι «πρόκειται για περιστατικό που συμβαίνει σε εμπόλεμες ζώνες» και το θύμα δίνει τον υπέρτατο αγώνα για τη ζωή του. «Αναλογίζομαι τι ηρωικό σθένος επέδειξε αυτός ο αστυνομικός ο οποίος βρέθηκε προπηλακιζόμενος, εν μέσω οχλοκρατούμενης συγκέντρωσης χουλιγκανικών στοιχείων που ήταν εξοπλισμένοι με φονικά όπλα και εκδήλωναν με όλους τους τρόπους της δολοφονικές τους διαθέσεις», είπε ο κ. Βορύλλας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή-πολυνομοσχέδιο: Ειδική αποζημίωση στο προσωπικό της ΕΛΑΣ που απασχολείται σε μέτρα τάξης σε αθλητικές συναντήσεις"

Συνελήφθη ιδιοκτήτης κομμωτηρίου στα Βριλήσσια με κρυφές κάμερες στις τουαλέτες

Η Αστυνομία προχώρησε το Σάββατο στη σύλληψη 49χρονου ιδιοκτήτη κομμωτηρίου στα Βριλήσσια με την κατηγορία της παράβασης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και το νόμο περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μετά από καταγγελία που έγινε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα έγινε έρευνα στο χώρο του κομμωτηρίου όπου εντοπίστηκαν κρυφές κάμερες στις τουαλέτες. Επίσης, οι αστυνομικοί βρήκαν και μικροποσότητα ναρκωτικών ενώ προχώρησαν σε κατάσχεση υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων.

Επιπρόσθετα, την επόμενη μέρα, δηλαδή την Κυριακή (10/12), πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Βριλησσίων η σύζυγος του 49χρονου και κατάγγειλε ότι βρήκε δύο κρυφές κάμερες στο σπίτι τους, όπου διαμένει μαζί τους η 29χρονη κόρη της από προηγούμενο γάμο.

Από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο σπίτι εντόπισαν και κατέσχεσαν δύο κρυφές κάμερες, εκ των οποίων η μια ήταν τοποθετημένη στο υπνοδωμάτιο της 29χρονης και η άλλη στην τουαλέτα του σπιτιού. Παράλληλα κατέσχεσαν τους υπολογιστές και τους σκληρούς δίσκους του 49χρονου.

Ο 49χρονος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ιδιοκτήτης κομμωτηρίου στα Βριλήσσια με κρυφές κάμερες στις τουαλέτες"

Καιρός αύριο: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Τρίτη

Ο καιρός την Τρίτη θα είναι άστατος με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στη Μακεδονία έως τις πρωινές ώρες, στη Θράκη έως το μεσημέρι και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Στα ανατολικά θαλάσσια – παραθαλάσσια πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4, στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -01 (μείον 1) έως 13 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 04 έως 18 με 19 και στη νησιωτική χώρα από 11 έως 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα δυτικά έως 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες έως τις πρωινές ώρες με σποραδικές βροχές και γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Μακεδονία έως τις πρωινές ώρες και στη Θράκη έως το μεσημέρι. Λίγες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά.
Άνεμοι: Mεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες έως το μεσημέρι.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 και στα νότια έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το απόγευμα στην Κρήτη θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές, ενώ στις Κυκλάδες ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στα θαλάσσια – παραθαλάσσια πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και το απόγευμα πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Τρίτη"

Επιλύθηκε το τεχνικό πρόβλημα στο δίκτυο της Nova – Η νέα ενημέρωση της εταιρείας

Συνδρομητές της ΝOVA από το το μεσημέρι της Κυριακής (10/12/2023) ανέφεραν πως δεν μπορούσαν να δεχθούν κλήσεις και sms από άλλα δίκτυα. Στην πρώτη της ενημέρωση, η NOVA ανέφερε πως γινόντουσαν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλυθεί το τεχνικό ζήτημα που είχε προκύψει.

Στη νέα της ανακοίνωση, η NOVA σημειώνει πως το τεχνικό πρόβλημα επιλύθηκε ενώ οι επηρεαζόμενοι πελάτες συμβολαίου θα λάβουν δωρεάν απεριόριστη ομιλία, δεδομένα και sms για 7 ημέρες, ενώ οι πελάτες καρτοκινητής θα λάβουν δωρεάν απεριόριστη ομιλία, δεδομένα και 10.000 sms για 7 ημέρες.

Επίσης, στην ανακοίνωση τονίζεται πως διερευνούν το τεχνικό θέμα που προέκυψε λαμβάνοντας τα απαιτούμενα μέτρα προς αποφυγή παρόμοιου προβλήματος στο μέλλον.

Η ανακοίνωση της NOVA αναφέρει: Χθες μέρος της πελατειακής μας βάσης κινητής τηλεφωνίας αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα στη λήψη κλήσεων και sms. Επιλύσαμε το τεχνικό πρόβλημα το συντομότερο δυνατό ζητώντας συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε. Οι επηρεαζόμενοι πελάτες μας συμβολαίου θα λάβουν δωρεάν απεριόριστη ομιλία, δεδομένα και sms για 7 ημέρες, ενώ οι πελάτες καρτοκινητής θα λάβουν δωρεάν απεριόριστη ομιλία, δεδομένα και 10.000 sms για 7 ημέρες. Αυτά έρχονται επιπλέον της δωρεάν πρόσβασης στην EON που προσφέρει η Nova σε όλους στην Ελλάδα για ένα μήνα. Διερευνούμε το τεχνικό θέμα που προέκυψε λαμβάνοντας τα απαιτούμενα μέτρα προς αποφυγή παρόμοιου προβλήματος στο μέλλον.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιλύθηκε το τεχνικό πρόβλημα στο δίκτυο της Nova – Η νέα ενημέρωση της εταιρείας"

Eurostat: Σχεδόν 2 στους 10 Έλληνες μένουν χωρίς ιατρικές εξετάσεις

Tα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής Αρχής, Eurostat, για το 2022 καταγράφουν αρνητική πρωτιά της Ελλάδας στις ανάγκες για ιατρικές εξετάσεις που μένουν ακάλυπτες. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat την περυσινή χρονιά, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ποσοστό των ανθρώπων που έπρεπε να κάνουν ιατρικές εξετάσεις και δεν μπορούσαν για οικονομικούς λόγους, επειδή υπήρχαν μεγάλες λίστες αναμονής ή λόγω απόστασης ήταν 3,3%.

Συγκριτικά, τα μεγαλύτερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Ελλάδα με 16,7%, τη Φινλανδία, που ακολουθεί με αισθητή διαφορά με 9,6%, τη Ρουμανία με 7,9% και στη Λετονία με 7,1%.

Στο άλλο άκρο, βρίσκονται η Γερμανία, όπου το ποσοστό των ακάλυπτων αναγκών για ιατρικές εξετάσεις ήταν μόλις 0,5%, η Τσεχία με το ακόμη χαμηλότερο 0,3% και η Κύπρος με ποσοστό μόλις 0,1%.

Το ποσοστό των ατόμων στην ΕΕ που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και ανέφεραν τέτοιες ανεκπλήρωτες ανάγκες ήταν 6,1%, διπλάσιο από το ποσοστό εκείνων που δεν κινδυνεύουν από φτώχεια (2,8%).

Παρόμοια μοτίβα ήταν ορατά σε όλη την ΕΕ, με εξαιρέσεις την Ισπανία (όπου το 2,0% των ατόμων που δεν κινδυνεύουν από φτώχεια ανέφεραν ανεκπλήρωτες ανάγκες έναντι 1,6% των ατόμων που κινδυνεύουν) και την Ολλανδία (0,8% των ατόμων που δεν κινδυνεύουν και 0,6% εκείνων που κινδυνεύουν από φτώχεια).

Στην Ελλάδα, το αναφερόμενο ποσοστό ήταν 14,5 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο μεταξύ εκείνων που κινδυνεύουν από φτώχεια (28,8%) σε σύγκριση με εκείνους που δεν κινδυνεύουν (14,3%).

Υψηλές αποκλίσεις εμφανίστηκαν επίσης στη Ρουμανία, όπου η διαφορά ήταν 9,4 π.μ. (15,5% έναντι 6,1%) και στην Πορτογαλία, με 8,5 π.μ. (11,7% έναντι 3,2%).

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Eurostat: Σχεδόν 2 στους 10 Έλληνες μένουν χωρίς ιατρικές εξετάσεις"

Κάτω Αχαΐα: Σπείρα ανηλίκων έκανε 7 διαρρήξεις σε ένα 24ωρο

Επτά διαρρήξεις σε καταστήματα και σπίτια στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας διέπραξε μέσα σε ένα 24ωρο, τα ξημερώματα της Παρασκευής και του Σαββάτου, μια σπείρα τριών ανήλικων παιδιών που άρπαξαν χρήματα, ρούχα, τρόφιμα και διάφορα αντικείμενα αξίας άνω των 1.000 ευρώ.

Οι διαρρήξεις εξιχνιάστηκαν από την αποτελεσματική έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας, οι οποίοι συνέλαβαν το Σάββατο τους δυο από τους ανήλικους δράστες ηλικίας 16 και 13 χρόνων, αρχικά επειδή είχαν παραβιάσει δύο καταστήματα και δύο σπίτια και είχαν κλέψει 20 ευρώ, ρούχα αξίας 450 ευρώ και τρόφιμα.

Στην πορεία της προανάκρισης προέκυψε ότι οι δυο τους, μαζί με ακόμη έναν 15χρονο συνεργό τους που αναζητείται, είχαν διαπράξει και άλλες τρεις διαρρήξεις σε δύο σπίτια και ένα κατάστημα, από τα οποία είχαν αρπάξει διάφορα αντικείμενα συνολικής αξίας 1.000 ευρώ, τρόφιμα και 20 ευρώ.

Οι δύο ανήλικοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και σε βάρος τους και του 15χρονου συνεργού τους ασκήθηκε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος, ενώ σε βάρος των γονέων και των τριών σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας τους.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κάτω Αχαΐα: Σπείρα ανηλίκων έκανε 7 διαρρήξεις σε ένα 24ωρο "

Οπαδική βία: «Λουκέτο» στις εξέδρες σε Super League, τι θα ισχύει για το Κύπελλο και τα ευρωπαϊκά ματς - Όλα τα μέτρα

Σειρά μέτρων αντιμετώπισης της οπαδικής βίας ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παυλος Μαρινάκης, οπότε έγινε γνωστό μεταξύ άλλων πως το σύνολο των αγώνων της Super League έως 12 Φεβρουαρίου θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Αντίστοιχα μέτρα θα ληφθούν για το Κύπελλο Ελλάδος καθώς και για τους ευρωπαϊκούς αγώνες, ενώ αναβαθμίζεται η ασφάλεια κατά την είσοδο στα γήπεδα.

Σήμερα αναμένεται η έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με άμεση εφαρμογή, η οποία θα προβλέπει, παράλληλα, ότι με έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού τα μέτρα θα μπορούν να επεκταθούν κατά περίπτωση και σε εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων για λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Τι ισχύει για Super League 1 και Super League 2

Συνολικά στη Super League 1 για τους επόμενους 2 μήνες, δηλαδή μέχρι 12 Φεβρουαρίου 2024 όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Το μέτρο επεκτείνεται και στη Super League 2, μόνο για όσους αγώνες συμμετέχουν οι ομάδες Β’ των ομάδων της Super League 1.

Τι ισχύει για το Κύπελλο Ελλάδος

Ενώ αρχικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε σε διευκρινίσεις από το υφυπουργείο Αθλητισμού, εν συνεχεία κατέστη σαφές πως το μέτρο της απαγόρευσης διάθεσης εισιτηρίων και της παρουσίας θεατών έως και τις 12 Φεβρουαρίου 2024, ισχύει και στους αγώνες ποδοσφαίρου του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς και φιλικών αγώνων, εφόσον η γηπεδούχος ομάδα συμμετέχει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League 1) περιόδου 2023-2024.

Μεταξύ των συγκεκριμένων αγώνων περιλαμβάνται και τα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και ΑΕΚ - Άρης.

Τι ισχύει για τους ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων

Παράλληλα κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί και το ματς του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League την ερχόμενη Πέμπτη (14/12, 22:00) στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Διευκρινίζοντας ο κ. Μαρινάκης, στην συνέχεια και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως δίνεται η δυνατότητα μέσω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος να εκδίδονται κοινές υπουργικές αποφάσεις από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού για περιπτώσεις ευρωπαϊκών αγώνων των ελληνικών ομάδων.

«Η πρώτη απόφαση για αυτή την εβδομάδα εκδίδεται για τον αγώνα του Ολυμπιακού, για προφανείς λόγους, μετά τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν. Θα επανεξεταστεί και ισχύει μόνο για αυτά που ανέφερα όχι για κάτι άλλο, κάποιο άλλο άθλημα και μόνο σε αυτή την περίπτωση» ξεκαθάρισε.

Ποιοι είναι οι 10 αγώνες που θα παίξουν χωρίς κόσμο οι Big 5

Σημειώνεται πως ένας ολόκληρος γύρος, αλλά και τα πλέι οφ υπάρχουν μπροστά μας στη Super League 1 ωστόσο με τις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης τα δεδομένα έχουν αλλάξει και δημιουργούνται νέες συνθήκες οι οποίες και θα έχουν ισχύ μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Big-5 μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου:

Παναθηναϊκός
Εντός: ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός, Αστέρας Τρίπολης, Ολυμπιακός, Λαμία

Εκτός: Ατρόμητος, Βόλος, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Πανσερραϊκός

ΑΕΚ
Εντός: Βόλος, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης, Κηφισιά

Εκτός: Παναιτωλικός, Πανσερραϊκός, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ
Εντός: ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ

Εκτός: Αστέρας Τρίπολης, Κηφισιά, Άρης, Ατρόμητος, Βόλος

Ολυμπιακός
Εντός: Ατρόμητος, ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ

Εκτός: Πανσερραϊκός, Λαμία, Κηφισιά, Άρης, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ

Άρης
Εντός: ΟΦΗ, Λαμία, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός,

Εκτός: Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, Κηφισιά, Πανσερραϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητος


Οι αλλαγές στην ασφάλεια

Από την ενημέρωση έγινε γνωστό πως στο διάστημα αυτό των δύο μηνών έως τις 12 Φεβρουαρίου, θα εξεταστεί η πλήρωση των ακόλουθων προϋποθέσεων:

- Εγκατάσταση και λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στις προδιαγραφές της UEFA στο σύνολο των γηπέδων της super league 1 και ταυτόχρονη απρόσκοπτη δυνατότητα ελέγχου τους και αξιοποίησης του υλικού τους από τις αρμόδιες αρχές και

- Σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Επιπρόσθετα μέσα στο διάστημα των 2 αυτών μηνών θα ανακοινωθεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού μια σειρά από διοικητικά μέτρα μεταξύ των οποίων αυτόματες κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων, πέραν όσων προβλέπονται στην αθλητική δικαιοσύνη.

Οικονόμου και Βρούτσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Αύριο Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης θα επισκεφτούν την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Γεωργία Αδειλίνη και θα ζητήσουν εκ μέρους της Κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο.

Επιπλέον οι Υπουργοί θα προσκομίσουν όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των αρχών για την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας και θα διαμηνύσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι η ελληνική πολιτεία δεν πρόκειται να επιδείξει καμία ανοχή στα φαινόμενα αυτά.

«Η ελληνική δικαιοσύνη θα διερευνήσει σε ποια έκταση δρουν στον ευρύτερο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού συμμορίες ή εγκληματικές οργανώσεις. Ποιοι χρηματοδοτούν, ενθαρρύνουν ή υποθάλπουν αυτήν την εγκληματική δραστηριότητα. Αν υπάρχουν κάποιοι που με τα όσα υποστηρίζουν δημόσια διαπράττουν αδικήματα διέγερσης σε παράνομες πράξεις. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί το παράδοξο εκατομμύρια φιλάθλων να πληρώνουν την εγκληματική συμπεριφορά νοσηρών μειοψηφιών. Είναι επιτακτική ανάγκη να μπει ένα τέλος στην εγκληματική δράση οργανωμένων στρατών, οι οποίοι κατά καιρούς «ανακαλύπτουν» το βόλεϊ ή το χάντμπολ, μολύνοντας ακόμα και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό», όπως είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Οπαδική βία: «Λουκέτο» στις εξέδρες σε Super League, τι θα ισχύει για το Κύπελλο και τα ευρωπαϊκά ματς - Όλα τα μέτρα"

Συνελήφθη οπαδός ομάδας στα Τρίκαλα γιατί χτύπησε διαιτητή-Αναζητούνται άλλοι τρεις

Συνελήφθη, χθες (10-12-2023) το βράδυ σε περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύλης, ένας ημεδαπός άνδρας, κατηγορούμενος για σωματική βλάβη, απειλή και παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη -3- άτομα, που αναζητούνται, για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού και εξύβριση.   Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα ερασιτεχνικής κατηγορίας, οι δράστες προπηλάκισαν τον διαιτητή του αγώνα, εκδηλώνοντας απειλητική και εξυβριστική συμπεριφορά εναντίον του, ενώ ένας εξ αυτών που στη συνέχεια συνελήφθη, βιαιοπράγησε σε βάρος του.

Ο συλληφθείς οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

trikalavoice

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη οπαδός ομάδας στα Τρίκαλα γιατί χτύπησε διαιτητή-Αναζητούνται άλλοι τρεις"

Εξιχνιάστηκε οπαδική επίθεση με θύμα 22χρονο στη Θεσσαλονίκη – Από 18 έως 20 ετών οι δράστες

Στην εξιχνίαση επίθεσης με οπαδικά κίνητρα προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης επίθεσης με αθλητικό υπόβαθρο και ληστείας σε βάρος 22χρονου που έλαβε χώρα τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, ταυτοποίησαν τα στοιχεία πέντε εμπλεκόμενων ατόμων.

Πρόκειται για τέσσερις νεαρούς, ηλικίας 18,18,19 και 20 ετών και 20χρονο αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και σε συνέργεια και για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά σε αδικήματα βίας, με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις.

Αναφορικά με το συμβάν, ξημερώματα της 05-08-2023, οι προαναφερόμενοι νεαροί, έχοντας οπαδικά κίνητρα, κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του παθόντα και με χρήση σωματικής βίας, ένας εξ’ αυτών αφαίρεσε από το τσαντάκι του προσωπικά του έγγραφα και μία χρεωστική τραπεζική κάρτα, όσο οι υπόλοιποι του παρείχαν συνδρομή.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξιχνιάστηκε οπαδική επίθεση με θύμα 22χρονο στη Θεσσαλονίκη – Από 18 έως 20 ετών οι δράστες"

Οικονόμου: Έρευνα και για υποκινητές που ούτε καν φανταζόμαστε! (βίντεο)

Στον Νίκο Χατζηνικολάου και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε το βράδυ της Δευτέρας ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, αναφορικά με την επίθεση στον αστυνομικό στου Ρέντη, τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας και το κατά πόσον αυτά μπορούν να εφαρμοστούν.

«Η πολιτική αντιμετώπιση της οπαδικής βίας οφείλει να είναι δυναμική και να προσαρμόζεται στις εξελίξεις κάθε φορά. Έχουμε κάνει πράγματα. Βρίσκονται άνθρωποι στην φυλακή επειδή άλλαξε το νομικό πλαίσιο, έχει εργαλεία στα χέρια της η Αστυνομία. Οφείλουμε να προσαρμόσουμε τις δράσεις μας στο κλίμα αποκτήνωσης του χουλιγκανισμού», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Αναφορικά με την αυριανή επίσκεψη του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μαζί με τον Γιάννη Βρούτση, ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη είπε «Θα ζητήσουμε να εξεταστεί σαν δράση εγκληματικών συμμοριών και με συμπεριφορές που συνδέονται με άλλες υποθέσεις όπως εμπορίας ναρκωτικών, και με βαθύ ιστορικό που θα καλύπτει πολύ πίσω, σε δολοφονίες και πρόσωπα. Θα ζητήσουμε επανέλεγχο σειράς υποθέσεων που θα βοηθήσουν τις Αρχές να αναζητήσουν τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς σε αυτές τις αγέλες χουλιγκάνων».

Ειδήσεις - Οικονόμου

Σχετικά με την τήρηση των μέτρων και το κατά πόσον οι αστυνομικοί θα συνεχίζουν να πηγαίνουν στα γήπεδα, ο κ. Οικονόμου ανέφερε, μεταξύ άλλων, «σε ένα γεγονός που υπάρχουν 30.000-40.000 άνθρωποι δεν μπορεί να μην υπάρχει αστυνομική παρουσία. Χρειάζεται να σταθμίσουμε ξανά τον ρόλο και τον τρόπο που η Αστυνομία θα κάνει καλά την δουλειά της».

Ερωτηθείς για τα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά καιρούς, κυρίως μετά από τις δολοφονίες του Άλκη Καμπανού και του Μιχάλη Κατσούρη και το γεγονός ότι αυτά δεν έχουν τηρηθεί, ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη είπε ότι «οι κάμερες που υπάρχουν στα γήπεδα δεν έχουν λειτουργήσει επαρκώς. Δόθηκε χρόνος δύο μηνών στις ΠΑΕ για να κάνουν πράγματα που είναι ψηφισμένα. Η Αστυνομία χρειάζεται στοιχεία πχ. από κάμερες ό,τι ο τάδε που έχει αγοράσει ηλεκτρονικό εισιτήριο βρίσκεται εκεί. Αν δεν πληρωθούν σε δύο μήνες οι συνθήκες, στις 12 Φεβρουαρίου θα δούμε ποια γήπεδα θα λειτουργήσουν πλέον και ποια όχι».

Ειδήσεις - Οικονόμου

Σχολιάζοντας αντιδράσεις ομάδων που καταγγέλλουν ακόμη και τις μαζικές προσαγωγές μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη, ο κ. Οικονόμου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «αυτές οι αντιδράσεις είναι αντίθετες με την κοινή λογική, το κοινό περί δικαίου αίσθημα και τα στοιχεία και τα ευρήματα που υπάρχουν από την έρευνα της αστυνομίας, την δικογραφία και τις ανακρίσεις και όσα έρθουν στην επιφάνεια από την ανάλυση των δεδομένων που έχουν συλλεγεί από τον χώρο εκείνον».

Συμπλήρωσε πως χάρη στην επιλογή της Αστυνομίας για μαζική προσαγωγή, «υπάρχει πλήθος στοιχείων που θα οδηγήσει και θα ξετυλίξει το κουβάρι ακόμη παραπέρα, ενδεχομένως μέχρι και υποκινητές που να μπορεί να μην φανταζόμαστε αυτήν την ώρα».

Παρακολουθήστε το απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με την συνέντευξη του Γιάννη Οικονόμου:

ant1news

Διαβάστε Περισσότερα » "Οικονόμου: Έρευνα και για υποκινητές που ούτε καν φανταζόμαστε! (βίντεο)"

Καταγγελίες ότι τα σκυλιά που κατασπάραξαν την 50χρονη είχαν κινηθεί απειλητικά εναντίον και άλλων κατοίκων

Λέει πως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο. Ισχυρίζεται πως οι σκύλοι του ήταν εκπαιδευμένοι και δεν κυκλοφορούσαν ελεύθεροι, έσκαψαν και βγήκαν από μία τρύπα.

Αυτά είπε ο ιδιοκτήτης των σκύλων στον εισαγγελέα που κατασπάραξαν μία 50χρονη γυναίκα μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη των σκυλιών ανέφερε: «Είναι συντετριμμένος και εκφράζει τη βαθιά λύπη του για τον χαμό της Ελισάβετ, τα σκυλιά τα είχε στην αυλή του σπιτιού του η οποία είναι περιφραγμένη, έχει περίφραξη ύψους 2 μέτρων».

«Η πόρτα ήταν κλειστή. Τα σκυλιά είναι τσοπανόσκυλα πολύ φιλικά, εκπαιδευμένα επιβλέποντα και προστατευμένα. Δεν κυκλοφόρησαν ποτέ ελεύθερα και χωρίς εγώ να το αντιληφθώ άνοιξαν μια μικρή τρύπα στο πλάι σε αθέατη σημείο χαμηλά διαμέτρου 30 εκατοστών που το διαπίστωσε και η αστυνομία και διέφυγαν χωρίς να το αντιληφθώ. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο», ανέφερε ο ιδιοκτήτης των σκυλιών.

Ο εισαγγελέας άλλαξε την κατηγορία για τον 37χρονο από ανθρωποκτονία από αμέλεια διώκεται πια για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Κάτοικοι του χωριού καταγγέλλουν πως τα τρία σκυλιά όχι μόνο δεν ήταν υπό την επίβλεψή του, αλλά σχεδόν καθημερινά δημιουργούσαν προβλήματα στα γύρω σπίτια.

Γειτόνισσα  της 50χρονης δήλωσε: «Εγώ τα κυνήγησα την προηγούμενη μέρα γιατί δεν με άφηναν να βγω από τη δική μου αυλή για να πάω στη δουλειά μου».

Την ώρα που η πλευρά του 37χρονου λέει πως τα είχε εκπαιδεύσει για φύλακες του σπιτιού.

«Τα σκυλιά δεν ήταν επιθετικά, ήταν απλώς σκυλιά τα οποία ήταν φύλακες του σπιτιού διότι στο Ωραιόκαστρο έχουν συχνές επιθέσεις από διαρρήκτες», σημείωσε ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη των  σκυλιών.

Φαίνεται πως οι γείτονες έρχονταν αντιμέτωποι με σκυλιά που κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτα και τους εμπόδιζαν να βγουν μέχρι και από τις αυλές του σπιτιού τους.

«Τα σκυλιά είναι πολύ συνηθισμένη κατάσταση εδώ πέρα να βγαίνουνε και να γαβγίζουν έξω από τις αυλές μας, η φασαρία που γίνεται είναι πολύ συνηθισμένη. Δεν είναι πρώτη φορά και σίγουρα δεν θα ήταν η τελευταία», τόνισε η γειτόνισσα της 50χρονης.

Σοκάρει η ιατροδικαστική

Δεκάδες δαγκωματιές σε όλο της το κορμί δέχθηκε η άτυχη 50χρονη από τα τρία τσοπανόσκυλα που μπήκαν μέσα στον κήπο της.

Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής είναι σοκαριστικά. Η γυναίκα είχε στο σώμα της πολλαπλά βίαια χτυπήματα. Μόνο στο ένα της χέρι έφερε πάνω από δέκα δαγκωματιές.

Το χρονικό

Η 50χρονη το μεσημέρι της Κυριακής φρόντιζε τα φυτά της. Έκοβε κλαδιά όταν οι τρεις σκύλοι του γείτονά της μπήκαν από την κεντρική εξώπορτα της αυλής της και άρχισαν να την κατασπαράζουν.

Ο πρώην σύζυγος της άτυχης 50χρονης ξεσπάει. Ήταν από τους πρώτους που έμαθαν για το τραγικό γεγονός.

«Ήρθα την είδα νεκρή, μπήκαν σκυλιά μέσα και την κατασπάραξαν, την σκότωσαν, επί τόπου, ούτε νοσοκομείο πήγε, δεν πρόλαβε τίποτα».

Η γυναίκα προσπαθούσε να ξεφύγει από τα σαγόνια τους αλλά ήταν μάταιος κόπος. Γείτονες άκουσαν την φασαρία και ένας κυνηγός βγήκε με καραμπίνα για να τρομάξει τα ζώα.

«Ο κύριος δίπλα είναι κυνηγός, βγήκε με καραμπίνες να τα απομακρύνει από πάνω της και ο σύζυγός μου ήταν αυτός που προσπάθησε να τη βοηθήσει με πρώτες βοήθειες, πήρε το ΕΚΑΒ».

«Είδε μία κυρία λιπόθυμη, κατασπαραγμένη».

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νεοχωρούδας δήλωσε: «Τραγική ειρωνεία, ήταν και ο κηπουρός εδώ, δούλευαν τα αλυσοπρίονα και είναι και κωφάλαλος».

Ασθενοφόρα και διασώστες έφτασαν άμεσα, αλλά η 50χρονη είχε δαγκωθεί από τα σκυλιά με τόσο βάναυσο τρόπο που δεν τα κατάφερε. Κατέληξε στην αγκαλιά των παιδιών της.

«Τα παιδιά ήταν μέσα, βγήκαν έξω και την είχαν αγκαλιά και ξεψύχησε στα χέρια τους».

Ο ιδιοκτήτης των σκύλων ισχυρίζεται πως τα σκυλιά ήταν περιφραγμένα, ωστόσο έσκαψαν στο χώμα σε σημείο που εκείνος δεν είχε δει και βγήκαν κάτω από τον φράχτη.

«Σπουδαίο πρόσωπο και εθελόντριας»

Συγγενής 50χρονης ανέφερε: «Ήταν ένα κορίτσι διαμάντι». Την περιγράφουν ως μία γυναίκα που έτρεχε για όλους και όλα.

«Είναι τιτάνας του εθελοντισμού, σήκωσε στην πλάτη της κακοποιημένες γυναίκες. Eίναι πολύ σπουδαίο πρόσωπο εδώ στο χωριό μας να ξέρετε».

Φίλοι της μιλάνε για εκείνη με τα καλύτερα λόγια.

«Ήταν η χαρά της ζωής… ήταν η αγάπη προσωποποιημένη. Ήταν ο άνθρωπος του «προσφέρω», η αγάπη δεν ξοδεύεται».

Ο 37χρονος ιδιοκτήτης ζήτησε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη.

«Ξεψύχησε στα χέρια του μεγάλου γιου»

O πρώην σύζυγος της 50χρονης μίλησε στο Live News κι ανέφερε ότι τα παιδιά τους δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα.

«Ακόμα περιμένουμε λες και θα γυρίσει από τη δουλειά της. Ξεψύχησε στα χέρια του μεγάλου γιου».

«Η Ελισάβετ πάντα φοβόταν αυτά τα σκυλιά», τόνισε η Σοφία Αργυροπούλου που ήταν φίλη της 50χρονης.

Ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη των σκυλιών στο Live News

O Xρήστος Πατούνας, δικηγόρος του ιδιοκτήτη των 3 σκύλων ανέφερε:

«Το σπίτι αυτό είχε την περίφραξή του. Τα σκυλιά ήταν φιλικά και δεν είχαν πειράξει ποτέ κανένα. Πώς εξηγείται ότι ενώ είναι φιλικά να σπάσουν τον φράχτη και να εκδηλώσουν αυτή την επιθετική συμπεριφορά; Εκείνη την ημέρα – κι αυτό το λέω ως εξήγηση δεν επιρρίπτω ευθύνη σε κανέναν – εκτελούνταν κηπουρικές εργασίες με αλυσοπρίονο, πράγμα που ακουγόταν σε όλο το χωριό και τα σκυλιά ένιωσαν ότι απειλούνται».

megatv

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελίες ότι τα σκυλιά που κατασπάραξαν την 50χρονη είχαν κινηθεί απειλητικά εναντίον και άλλων κατοίκων"

Απίστευτο περιστατικό σε σχολείο του Πύργου – Ζήτησαν από εκπαιδευτικό ΑμεΑ να καλύψει το… ανύπαρκτο μέλος του

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό, επισκέφτηκε το σχολείο για να παραβρεθεί σε εκδήλωση λόγω της ημέρας, εκπαιδευτικός, που και ο ίδιος έχει σοβαρή αναπηρία, προκειμένου να μιλήσει στα παιδιά γι’ αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.

Όμως όπως μαθαίνουμε, ο/η διευθυντής/ντρια κάλεσε τον εκπαιδευτικό στο γραφείο και του ζήτησε να καλύψει το… ανύπαρκτο μέλος του, ώστε «να μην έρθουν σε δύσκολη θέση οι μαθητές» όπως χαρακτηριστικά του είπε, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την εμφάνισή του ως «ατημέλητη»…

Ο εκπαιδευτικός σοκαρίστηκε, δεν απάντησε, ούτε σχολίασε κάτι, παρέμεινε, μίλησε στα παιδιά και μετά αποχώρησε. Ήταν όμως σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση και υπό την υποστήριξη Ψυχολόγων, αφού το σοκ που υπέστη ήταν πολύ μεγάλο.

Αναμένεται να υπάρξουν πολλές αντιδράσεις γι’ αυτό το γεγονός, που ήδη έχει αναδειχθεί από εκπαιδευτικούς του Ειδικού Δημοτικού Πύργου στα κοινωνικά δίκτυα και είναι ήδη ενήμερος ο Πανελλήνιος Σύλλογος ΑμεΑ, ο οποίος και θα τοποθετηθεί σχετικά. 

patrisnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο περιστατικό σε σχολείο του Πύργου – Ζήτησαν από εκπαιδευτικό ΑμεΑ να καλύψει το… ανύπαρκτο μέλος του"

Καταγγελία ΟΕΝΓΕ: Η διοίκηση του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" έδιωξε ασθενείς από την εφημερία της Ψυχιατρικής

Εντολή να διακομιστούν σε άλλα νοσοκομεία ασθενείς που είχαν συρρεύσει στην εφημερία της Ψυχιατρικής του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός", έδωσε η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Όπως καταγγέλλεται από την Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), αυτό συνέβη στην εφημερία της 30ής Οκτωβρίου. Στην ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

"Η διοίκηση του νοσοκομείου άσκησε αφόρητες πιέσεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και απαίτησε να διακομιστούν ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία, ακόμα και ασθενείς που είχαν προσέλθει εκουσίως στην εφημερία του Ευαγγελισμού, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη θεραπευτική διαδικασία και τη βίαιη διακοπή της θεραπευτικής σχέσης γιατρού - ασθενούς.

Το όψιμο 'ενδιαφέρον' της διοίκησης του νοσοκομείου για τη νοσηλεία των ασθενών σε ράντζα είναι υποκριτικό, αφού η εντολή για τη μεταφορά των ασθενών δόθηκε αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των απαράδεκτων συνθηκών νοσηλείας που επικρατούν στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου, όπως άλλωστε και στην πλειοψηφία των ψυχιατρικών κλινικών της χώρας, προκειμένου  να κρυφτεί κάτω από το χαλί το πρόβλημα".

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ, αυτή η ενέργεια συνιστά ωμή παρέμβαση στο επιστημονικό έργο των γιατρών και των ψυχολόγων και υπονομεύει τη θεραπεία των ασθενών.

Επικαλείται, μάλιστα, αναφορές γιατρών της Ψυχιατρικής Κλινικής, σύμφωνα με τις οποίες "οι ασθενείς δεν είναι αντικείμενα να μεταφέρονται από το ένα νοσοκομείο στο άλλο. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ασθενείς με ψυχικές διαταραχές οι οποίοι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι και έχουν ανάγκη από ένα σταθερό θεραπευτικό πλαίσιο".

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας τονίζει πως η Ψυχιατρική κλινική του Ευαγγελισμού νοσηλεύει σταθερά μεγαλύτερο αριθμό ασθενών από τις διαθέσιμες κλίνες, με αποτέλεσμα να είναι μόνιμο φαινόμενο τα ράντζα στους διαδρόμους της κλινικής, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις συνθήκες νοσηλείας.

"Όμως, με τέτοιου είδους σπασμωδικές ενέργειες δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των ράντζων. Είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί  ο αναγκαίος αριθμός δημόσιων  κλινών  για  νοσηλεία των ψυχικά ασθενών καθώς και ο αναγκαίος αριθμός δημόσιων δομών στην κοινότητα (Κέντρα Ψυχικής Υγείας, δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης)", σημειώνει.

Οι γιατροί τονίζουν πως, "σε μια περίοδο που με το περίφημο νομοσχέδιο για την 'ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης' έρχεται νέο χτύπημα στις δημόσιες δομές και υπηρεσίες ψυχικής υγείας και η παράδοση του ευαίσθητου τομέα της ψυχικής υγείας στις ΜΚΟ και στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα, θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ψυχική υγεία με κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δραστηριότητας. Νοσοκομεία, Κλινικές, Κέντρα Ψυχικής Υγείας, Δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης πλήρως στελεχωμένα με τον αναγκαίο αριθμό προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και με αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση ώστε να παρέχονται υψηλού επιπέδου ,σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας που συνεχίζουν, κάτω από αντίξοες συνθήκες και μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των ασθενών, να αναδεικνύουν τα προβλήματα και να υπερασπίζονται την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των ασθενών τους, αψηφώντας τις απειλές από όποιον και αν προέρχονται".

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία ΟΕΝΓΕ: Η διοίκηση του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" έδιωξε ασθενείς από την εφημερία της Ψυχιατρικής"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news