facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

ΑΔΕΔΥ: Συνεχίζουμε τη διεκδίκηση αναδρομικών & δώρων -Αυτά τα ποσά ζητάμε

Τη συνέχιση της διεκδίκησης των αναδρομικών προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μπράτης.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στη συνάντηση που είχε με τον κ.Τσακαλώτο ,τον περασμένο Μάρτη, του ζήτησε να χορηγήσει η κυβέρνηση με πολιτική της απόφαση τόσο τα αναδρομικά των δώρων ,όσο και την επανανομοθέτησή τους εφεξής. Ο υπουργός Οικονομικών το αρνήθηκε και απάντησε ότι θα περιμένει την απόφαση του ΣτΕ.

Είναι πάντως απορίας άξιο,αν αληθεύουν οι πληροφορίες ,πώς η ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε συνταγματικές τις περικοπές ,τη στιγμή που το ΣΤ τμήμα με ευρύτατη πλειοψηφία 6-1 τις είχε κρίνει αντισυνταγματικές.Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Και οι κρίνοντες κρίνονται.

Σε κάθε περίπτωση,όμως,για την ΑΔΕΔΥ η δικαστική διεκδίκηση δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα επιπλέον μέσο άσκησης πίεσης προς την κυβέρνηση για τη χορήγηση των δώρων. Εξάλλου έχουμε συνηθίσει στις απορριπτικές αποφάσεις από το ΣτΕ.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε με κάθε συνδικαλιστικό τρόπο την επαναχορήγηση των δώρων και απαιτούμε από την κυβέρνηση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να τα επανανομοθετήσει.

Κι όταν λέμε δώρα εννοούμε έναν μισθό τα Χριστούγεννα, 50% του μισθού το Πάσχα και 50% ως επίδομα άδειας κι όχι τα κουτσουρεμένα επιδόματα που χορηγεί η κυβέρνηση μια βδομάδα πριν τις εκλογές».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΔΕΔΥ: Συνεχίζουμε τη διεκδίκηση αναδρομικών & δώρων -Αυτά τα ποσά ζητάμε"

Δημοσκόπηση Rass για το Action 24: Προβάδισμα ΝΔ με 8,5 μονάδες

Την παγιωμένη διαφορά υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε και η δεύτερη δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας και διενεργήθηκε από την εταιρεία Rass για το Action 24. Η δημοσκόπηση παρουσιάσθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά και δίνει προβάδισμα 8,5% στη ΝΔ. 

Ειδικότερα, η ΝΔ λαμβάνει 31,7%, 23,2% ο ΣΥΡΙΖΑ, 8,7% το ΚΙΝΑΛ, 6,7% το ΚΚΕ και 6,4% η Χρυσή Αυγή.

Στην παράσταση νίκης (δηλαδή ποιο κόμμα θεωρούν ότι θα κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής) προηγείται η ΝΔ με 73,5% έναντι 20,3% που στην ίδια ερώτηση απαντά ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται και σε αυτή τη δημοσκόπηση με χαμηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων του -φθάνει το 52,5%, έναντι συσπείρωσης 87,2% των ψηφοφόρων της ΝΔ. Στα σημαντικά ευρήματα της έρευνας περιλαμβάνεται ότι το 80,1% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα ψηφίσει το ίδιο κόμμα με τις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές.

Δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση της Rass εδώ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Rass για το Action 24: Προβάδισμα ΝΔ με 8,5 μονάδες"

Εκλογές 2019: Πότε κλείνουν τα σχολεία και τι γίνεται με τα δικαστήρια

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 – Χαράς ευαγγέλια για τους μαθητές, ειδικά αυτούς των δημοτικών, αφού τα σχολεία θα κλείσουν για τις Εκλογές 2019 (Δημοτικές εκλογές, τι Περιφερειακές και τις Ευρωεκλογές 2019). Συγκεκριμένα τα σχολεία που θα είναι εκλογικά κέντρα -σχεδόν όλα δηλαδή- δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή πριν τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου και τη Δευτέρα, μετά από αυτές. Θα είναι δηλαδή κλειστά στις 24 και στις 29 Μαΐου.

Αξίζει βεβαίως να σημειωθεί ότι, σε όσες περιφέρειες και δήμους δεν εκλεγεί Περιφερειάρχης ή Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή και επαναληφθούν οι εκλογές για την εκλογή των αιρετών περιφερειακών αρχών στις 2 Ιουνίου, τα σχολεία σε αυτούς τους Δήμους ή τις Περιφέρειες δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, ούτε τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019.

Αθροιστικά, τέσσερις ημέρες μαθημάτων θα γλιτώσουν οι μαθητές των Δημοτικών, ενώ δύο ημέρες οι μαθητές Γυμνασίων, καθώς γι αυτούς η σχολική χρονιά λήγει τυπικά στις 29 Μαΐου. Από τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές δεν θα επηρεαστούν οι μαθητές των Λυκείων, καθώς η διδασκαλία ολοκληρώνεται στις 22 Μαΐου, πριν δηλαδή την διεξαγωγή των εκλογών.

Κλειστά τα δικαστήρια για τις εκλογές 2019

Το Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο της Αθήνας σταματούν τη λειτουργία τους από 22 Μαΐου έως και 7 Ιουνίου 2019. Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου (υπ΄ αριθμ. 27002/2019) εν όψει των Ευρωεκλογών (26 Μαΐου 2019), των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, θα δικαστήρια της χώρας θα παραμείνουν «κλειστά» από 22 Μαΐου έως και την 31η Μαΐου 2019 και εφόσον υπάρξουν επαναληπτικές περιφερειακές και δημοτικές εκλογές (2 Ιουνίου 2019), η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων θα παραταθεί μέχρι και την 5η Ιουνίου 2019.Οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν πριν την 22η Μάιου και δεν περατωθούν συνεχίζονται μετά την 5η Ιουνίου 2019.

Όσο αφορά το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, στο οποίο γίνεται η ανακήρυξη των υποψηφίων κομμάτων για τις εκλογές, αναστέλλονται οι δίκες από την 20η έως και την 29η Μαΐου 2019.Επίσης, στο Πρωτοδικείο Αθηνών και το Ειρηνοδικείο Αθηνών αναστέλλονται οι εργασίες από την 22η έως και την 31η Μάιου 2019 και σε περίπτωση διενέργειας επαναληπτικών περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, η αναστολή παρατείνεται μέχρι και την 7η Ιουνίου 2019, ενώ οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν πριν την 22η Μάιου και δεν περατωθούν συνεχίζονται μετά την 7η Ιουνίου 2019.

Παράλληλα, η διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών αναστέλλεται το ίδιο χρονικό διάστημα, ενώ οι εργασίες των εμμίσθων υποθηκοφυλακείων της χώρας αναστέλλονται από 24 έως και 28 Μαΐου 2019 και σε περίπτωση επαναληπτικών περιφερειακών και δημοτικών εκλογών αναστέλλονται από την 31η Μαΐου έως και την 3η Ιουνίου 2019. Τα ζητήματα λειτουργίας των δικαστηρίων για την αυτόφωρη διαδικασία και τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων θα ρυθμιστούν από τους προϊσταμένους (διευθύνοντες) των κατά τόπους δικαστηρίων.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2019: Πότε κλείνουν τα σχολεία και τι γίνεται με τα δικαστήρια"

Πρόεδρος ΣτΕ: Ανακρίβειες σχετικά με την απόφαση για τα δώρα στο Δημόσιο

«Οι δικαστικές αποφάσεις λαμβάνουν υπόσταση και είναι ανακοινώσιμες μόνο με τη δημοσίευσή τους» αναφέρει η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου με αφορμή τις πληροφορίες, ότι κρίθηκε σε διάσκεψη της Ολομέλειας του Δικαστηρίου συνταγματική η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και στους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Αναλυτικά η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρει:

Σε σχέση με δημοσιεύματα του Τύπου, που αναφέρονται σε πληροφορίες για το αποτέλεσμα της διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ για τα επιδόματα εορτών και αδείας δικαστικών υπαλλήλων, επισημαίνεται ότι οι δικαστικές αποφάσεις λαμβάνουν υπόσταση και είναι ανακοινώσιμες μόνο με τη δημοσίευσή τους. Η δημοσιοποίηση αποτελέσματος με βάση “πληροφορίες”, ανεξαρτήτως των ζητημάτων νομιμότητας, δεν υπηρετεί την πλήρη και αξιόπιστη ενημέρωση και δημιουργεί σύγχυση.

Ανεξάρτητα από αυτό, σε μέρος αυτών των δημοσιευμάτων περιέχονται ανακριβείς περιγραφές μυθιστορηματικού χαρακτήρα, που προσβάλλουν το Δικαστήριο και συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς. Υπενθυμίζουμε τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την διαπίστευση στο ΣτΕ και τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόεδρος ΣτΕ: Ανακρίβειες σχετικά με την απόφαση για τα δώρα στο Δημόσιο"

Προσφυγή των ΑΝΕΛ στην UNESCO για την Μακεδονία

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατέθεσαν σήμερα στην UNESCO προσφυγή «για την προστασία της Άυλης Πολιτισμικής Κληρονομιάς των Μακεδόνων, που περιλαμβάνει και το όνομα της Μακεδονίας μας!».

Όπως αναφέρει το σχετικό ενημερωτικό δελτίο των ΑΝΕΛ «Ζητούμε την προστασία της αποκλειστικής χρήσης των όρων "Μακεδονία - Μακεδονικός", καθώς και του Μακεδονικού Πολιτισμού, που ξεκινά 2.500 χρόνια πριν, φθάνοντας έως τις μέρες μας. Ζητούμε την καταχώριση της κληρονομιάς των Μακεδόνων στον Παγκόσμιο Κατάλογο Προστασίας Πολιτισμικών στοιχείων της UNESCO. Συμπαραστεκόμαστε στον δύσκολο αγώνα του ελληνικού λαού. Το πρώτο βήμα για τη Δικαίωση έγινε!».



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσφυγή των ΑΝΕΛ στην UNESCO για την Μακεδονία"

ΔΝΤ: Παραδέχεται «πειράματα» και λάθη στα προγράμματά του για την Ελλάδα

Την (καθυστερημένη) απόφαση να προχωρήσει σε αλλαγές στον σχεδιασμό των προγραμμάτων του, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον σοβαρά λάθη που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, έλαβε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εννέα χρόνια μετά την εμπλοκή του στο 1ο Μνημόνιο.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου αναγνώρισε σοβαρές αστοχίες και παραλείψεις σε αρκετά προγράμματα του διεθνούς οργανισμού κατά την περίοδο 2011-2017 και αποφάσισε να αναπροσαρμόσει τον σχεδιασμό, τα προαπαιτούμενα και τις επιδόσεις των προγραμμάτων του. Μάλιστα, η απόφαση αυτή συνοδεύτηκε από σχετική έκθεση των στελεχών του ΔΝΤ που δημοσιοποιήθηκε απόψε και περιλαμβάνει εκτενείς αναφορές στις υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις που είχε κάνει το Ταμείο για την Ελλάδα, στο πολύ μεγάλο βάρος που δόθηκε στη δημοσιονομική προσαρμογή και στη λανθασμένη προσέγγιση του ΔΝΤ αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Για το θέμα του χρέους, το Ταμείο ομολογεί πως η καθυστέρηση στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους λειτούργησε ως επιχείρηση διάσωσης των τραπεζών της ευρωζώνης που διέθεταν σημαντικό στοκ ελληνικών ομολόγων. Σημειώνεται ότι από το 2011 έως τις αρχές του 2012 η χώρα μας αποπλήρωσε ομόλογα αξίας 50 δισ. ευρώ, που βρίσκονταν στην πλειοψηφία τους στα χαρτοφυλάκια ευρωπαϊκών τραπεζών.

Ειδική αναφορά κάνει η έκθεση και στην αδυναμία των προγραμμάτων του ΔΝΤ να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων. Σχολιάζει ότι σε χώρες όπως η Κύπρος, η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αυξήθηκαν κατά 10,5% κατά μέσο όρο, παρά το γεγονός ότι η χρηματοπιστωτική σταθερότητα αποτελούσε μία από τις προτεραιότητες των προγραμμάτων των χωρών αυτών.

«Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια άρχισαν να μειώνονται μόνο μετά το τέλος του προγράμματος για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, ενώ μέχρι στιγμής παραμένουν αυξημένα για την Κύπρο και την Ελλάδα, εμποδίζοντας την επανάληψη της πιστωτικής επέκτασης. Η εμπειρία από αυτές τις χώρες αντικατοπτρίζει την πρόκληση της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά την περίοδο των προγραμμάτων» επισημαίνεται στην έκθεση.

Ωστόσο, η προσπάθεια του ΔΝΤ να δείξει ότι το πάθημα έγινε μάθημα είναι λειψή, δεδομένου ότι η παραδοχή των σφαλμάτων του δεν συνοδεύεται από τον επιμερισμό ευθυνών σε συγκεκριμένα στελέχη του ή έστω σε τμήματα του διεθνούς οργανισμού.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΝΤ: Παραδέχεται «πειράματα» και λάθη στα προγράμματά του για την Ελλάδα"

Νίκος Ρωμανός για την αποφυλάκισή του: Αισθάνομαι δικαιωμένος

Ικανοποιημένος, δικαιωμένος και χαρούμενος δηλώνει ο Νίκος Ρωμανός για τη σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που ανοίγει τον δρόμο για την αποφυλάκισή του.

Σε δήλωσή του στο OPEN TV, ο Νίκος Ρωμανός, στενός φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αναφέρει: “Αισθάνομαι ικανοποιημένος και χαρούμενος γιατί δημιουργείται ένα ακόμη νομικό προηγούμενο για ανάλογες υποθέσεις. Αισθάνομαι δικαιωμένος».

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μετά την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, που του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μέσα στο φυλακές, του μείωσε τη μία ποινή του από τα 18 στα 14 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012.

Έτσι, μετά από έξι χρόνια εγκλεισμού, ο Νίκος Ρωμανός θα αποφυλακιστεί τις επόμενες ημέρες.

Οι ποινές

Ο Νίκος Ρωμανός είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2013 μαζί με 3 ακόμη άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης.

Αίσθηση είχαν προκαλέσει τότε οι φωτογραφίες των συλληφθέντων με τα χτυπημένα πρόσωπα μετά την συμπλοκή με την αστυνομία. Οι πράξεις αυτές δεν συνδέθηκαν τελικώς με τους «Πυρήνες της Φωτιάς» και ο Ν.Ρωμανός καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε ποινή κάθειρξης 11 ετών.

Καταδικάστηκε επίσης σε 18 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Νίκος Ρωμανός για την αποφυλάκισή του: Αισθάνομαι δικαιωμένος"

Στον εισαγγελέα ο Άκης Τσελέντης για τη ρωγμή στη γέφυρα του Φαληρικού Δέλτα

Ο Άκης Τσελέντης έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία μετά την ανάρτησή του για τη μεγάλη ρωγμή στη γέφυρα του Φαληρικού Δέλτα. Τον κάλεσε ο εισαγγελέας.

Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο Τρίτη ο Ακης Τσελέντης σχετικά με την καταγγελία του για τη ρωγμή στη γέφυρα του Φαληρικού Δέλτα.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό στο Twitter είχε ανεβάσει φωτογραφία με το επίμαχο σημείο προειδοποιώντας για την επικινδυνότητα της. «Η ρωγμή που απεικονίζεται είναι άκρως επικίνδυνη και κανένας δεν θα ήθελε να σκεφτεί τι θα γινόταν στην περίπτωση ενός σεισμού».

Ο Ακης Τσελέντης θα παρουσιαστεί αύριο Τρίτη στην εισαγγελία πρωτοδικών Πειραιά στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται μετά την καταγγελία του που είδε το φως της δημοσιότητας.



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον εισαγγελέα ο Άκης Τσελέντης για τη ρωγμή στη γέφυρα του Φαληρικού Δέλτα"

Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά με 6,3 μονάδες η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφορά 6,3 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτιο ειδήσεων του Open με την Έλλη Στάη, με αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων. Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε 5,6 μονάδες, έναντι 5,9 μονάδων στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας. 




Ειδικότερα, τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ 26,4%
ΣΡΙΖΑ: 20,8%
ΧΑ: 5%
ΚΙΝΑΛ: 5%

ΚΚΕ: 4,4%

Αντίστοιχα με αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ: 29,9%
ΣΥΡΙΖΑ: 23,6%
ΧΑ: 5,7%
ΚΙΝΑΛ: 5,7%
ΚΚΕ: 5% 

To 30% των αναποφάσιστων προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 15% είχε ψηφίσει ΝΔ στις προηγούμενες εθνικές εκλογές. Ωστόσο, ένας στους πέντε από τους αναποφάσιστους δεν δηλώνει την κομματική του προέλευση. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας το 20% απαντά ότι ευνοείται ο ΣΥΡΙΖΑ από τη σκληρή αντιπαράθεση, ενώ το 12% ότι ευνοείται η ΝΔ. Η πλειονότητα ωστόχο πιστεύει ότι δεν ευνοείται κανένας. 

Το 51% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα έπρεπε να γίνει debate μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη, έναντι 39% που απαντά όχι.  

Το 28% απαντά ότι η πολιτική Μητσοτάκη ευνοεί τα οικονομικά της οικογένειας του (έναντι 29% τον περασμένο μήνα). Για τον κ.Τσίπρα τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 23% (έναντι 22 % τον περασμένο μήνα)

Στην παράσταση νίκης σε ποσοστό 55% πιστεύει ότι θα κερδίσει η ΝΔ έναντι17% που έχει αυτή την αντίληψη για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΡΙΖΑ πάντως, εξακολουθεί να εμφανίζει χαμηλή συσπείρωση (51%). Αντίστοιχα η συσπείρωση της ΝΔ βρίσκεται στο 8%%.


prothesi_psifoy
prothesi_psifoy_egkira

Δείτε εδώ τη δημοσκόπηση του OPEN

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά με 6,3 μονάδες η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ"

Πάτρα: Αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να πλησιάσουν το γήπεδο της ΕΑΠ όπου έχει ομιλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Τους σταμάτησε η αστυνομία - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Στο γήπεδο της ΕΑΠ κατευθόνονταν αντιεξουσιαστές μέχρι που βρήκαν μπροστά τους μπλόκο της αστυνομίας. 
Οι κουκουλοφόροι φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα. 
Επί ποδός βρίσκεται η Αστυνομία, ισχυρή δύναμη της οποίας βρίσκεται πέριξ του κλειστού της ΕΑΠ.





tempo24
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να πλησιάσουν το γήπεδο της ΕΑΠ όπου έχει ομιλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Τους σταμάτησε η αστυνομία - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ"

Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Γκρόισμαν

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Γκρόισμαν ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται από το αξίωμά του, επικαλούμενος τις διαφωνίες του με τον νέο πρόεδρο της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

"Αποφάσισα να παραιτηθώ αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης", είπε στους δημοσιογράφους ο Γκρόισμαν.

Στην ομιλία του νωρίτερα σήμερα, στην τελετή της ορκωμοσίας του, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε τη διάλυση του κοινοβουλίου και κάλεσε τους υπουργούς να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, αν και η νομοθεσία δεν υποχρεώνει την κυβέρνηση να παραιτηθεί παρά μόνο μετά τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών.

Με βάση το Σύνταγμα, το κοινοβούλιο έχει την αρμοδιότητα να ορίσει τον πρωθυπουργό. Ο Ζελένσκι όμως δεν έχει κοινοβουλευτική ομάδα που θα του επέτρεπε να σχηματίσει μια κυβέρνηση πιστή στον ίδιο, τουλάχιστον μέχρι να διεξαχθούν εκλογές.

"Όταν εξελέγη ο νέος πρόεδρος, πρότεινα στον πρόεδρο και στο κοινοβούλιο (...) να καθορίσουμε μια νέα ημερήσια διάταξη και να αρχίσουμε να λαμβάνουμε αποφάσεις που θα καταστήσουν πιο ισχυρή την Ουκρανία. Ο πρόεδρος επέλεξε έναν άλλο δρόμο και θεωρώ ότι με τη διακήρυξή του αναλαμβάνει όλη την ευθύνη απέναντι στις απειλές" με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα", είπε ο Γκρόισμαν, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο Ζελένσκι, ένας πρώην κωμικός ηθοποιός χωρίς καμία πολιτική εμπειρία, ορκίστηκε νέος πρόεδρος σήμερα το πρωί, δηλώνοντας ότι βασικός στόχος του είναι να επιτύχει μια εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Γκρόισμαν"

«Καταλληλότερος για δήμαρχος Πάτρας ο Νικολόπουλος με ποσοστό72%»

Σε ποσοστό 72%, ο Νίκος Νικολόπουλος θεωρείται ο καταλληλότερος για δήμαρχος της Πάτρας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» Νίκο Παπαματθαίου, ο οποίος επικαλέστηκε δημοσκοπικά ευρήματα των τελευταίων ημερών, στην καθιερωμένη συνάντησή του με δημοσιογράφους.

Η τοποθέτηση του κ. Παπαματθαίου έχει επακριβώς, ως εξής: «Την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η επεξεργασία νέας δημοσκόπησης. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το 72% των ερωτωμένων θεωρεί ότι ο Νίκος Νικολόπουλος είναι ο καταλληλότερος για Δήμαρχος. Μήπως να σκεφτούμε όλοι ότι έχουμε πολλές ευκαιρίες να συμπαρασταθούμε στον φίλο και τον συγγενή; Ευκαιρία να εκλέξουμε καλό Δήμαρχο όμως δεν έχουμε και πολύ συχνά».

Ενόψει των δημοτικών εκλογών 2019, ο κ. Παπαματθαίου έδωσε τον λόγο στον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Ρηγόπουλο, ο οποίος «έθιξε το θέμα των απευθείας αναθέσεων από τον Πελετίδη και μάλιστα προς τους ίδιους εργολάβους!». «Οι πολίτες της Πάτρας έχουν κάθε δικαίωμα να πληροφορηθούν πόσα χρήματα έχει διαθέσει η δημοτική Αρχή σε απ΄ευθείας αναθέσεις έργων, αλλά και γιατί επιλέγει συστηματικά την παράκαμψη ανοικτών διαδικασιών ή έστω, των πρόχειρων διαγωνισμών» σημείωσε ο κ. Ρηγόπουλος, μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά της η υπεύθυνη ενημέρωσης της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» Νάνσυ Αβραμοπούλου περιέγραψε τον τρόπο της πλήρους διασδύνδεσης του Δήμου με το Πανεπιστήμιο, αναφέροντας:

«Η Πάτρα διαθέτει το διεθνώς αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο της, το μεγάλο ΑΤΕΙ και το μοναδικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με πληθώρα τμημάτων σύγχρονης εξειδίκευσης.

Επιβάλλεται να αναδείξουμε το ρόλο της Πάτρας σαν τον σημαντικότερο πόλο δημιουργίας και εφαρμογής νέων τεχνολογιών.

Ο Δήμος Πατρέων οφείλει να καταστεί πρωταγωνιστής δημιουργικής συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πάτρας, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Για να το πετύχουμε αυτό η Νέα Πάτρα του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ έχει δρομολογήσει:

Ενίσχυση της Σύνδεσης με το Πανεπιστήμιο.

Ενεργοποίηση τις συνεργασίας τις πόλης με τα γραφεία Διασύνδεσης των ανωτάτων πνευματικών ιδρυμάτων της πόλης.

Προσφορά θέσεων πρακτικής άσκησης σε όσο το δυνατόν περισσότερες διευθύνσεις, οργανισμούς και υπηρεσίες του δήμου.

Λειτουργία επιστημονικού βήματος σε Δημοτική αίθουσα.

Ενίσχυση δημοτικών δομών με κοινή δράση σε τομείς σχετικούς με τις ειδικότητες της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Υποστήριξη του δήμου στη διοργάνωση επιστημονικών Συνεδριων.

Επενδυτική αξιοποίηση του Πανεπιστημίου, με στόχο την συγκρότηση εταιριών με Πατρινά κεφάλαια, στον τομέα των νέων τεχνολογιών, σε συνεργασία με το Επιστημονικό Πάρκο.

Αξιοποίηση από το Δήμο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, το ΕΑΠ και το ΤΕΙ των μεταπτυχιακών προγραμμάτων, διπλωματικών εργασιών για την καινοτόμα αντιμετώπιση προβλημάτων τις πόλης.

Πιλοτικά προγράμματα για μια πράσινη πόλη.

Αξιοποίηση της συσσωρευμένης τεχνολογικής γνώσης στα τοπικά ιδρύματα και συνεργασία για ενίσχυση τις χρήσης των Νέων Τεχνολογιών.

Με ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ Δήμαρχο Πατρέων όλα αυτά θα γίνουν πράξη.

Γιατί ο Νίκος και ξέρει και μπορεί»!

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "«Καταλληλότερος για δήμαρχος Πάτρας ο Νικολόπουλος με ποσοστό72%»"

ΣτΕ: Απόφαση βόμβα! Συνταγματικές οι περικοπές δώρων και επιδομάτων στους υπαλλήλους του Δημοσίου Τομέα

Δεν δικαιούνται δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων καθώς και επίδομα θερινής άδειας. Που βασίζεται το σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Γιατί απορρίφθηκαν οι περσινές θετικές αποφάσεις του ΣΤ' Τμήματος του ΣτΕ. Άδοξα φαίνεται πως κλείνει το ζήτημα της αναδρομικής καταβολής στους εργαζομένους.

Μόλις μερικές ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές, σύμφωνα με πληροφορίες, σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίθηκαν συνταγματικές οι περικοπές των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος θερινής άδειας (13ος και 14ος μισθός) των εν ενεργεία υπαλλήλων του Δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Η εξέλιξη αυτή ήρθε παρά τις περσινές θετικές αποφάσεις του του ΣΤ΄ Τμήματος του ΣτΕ που είχαν κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές των τριών επιδομάτων-δώρων, που έγιναν με το νόμο 4093/2012 αλλά και την εισήγηση υπέρ της αντισυνταγματικότητας που διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια της διάσκεψης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των υποθέσεων στην Ολομέλεια του ΣτΕ, εισηγήτρια των υποθέσεων ήταν η σύμβουλος Επικρατείας Κωνσταντίνα Φιλοπούλου. Λόγω ωστόσο σοβαρού οικογενειακού ζητήματος της εισηγήτριας, η πρόεδρος του ΣτΕ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όρισε νέα, τη σύμβουλο Επικρατείας Ελένη Παπαδημητρίου η οποία και είχε ετοιμάσει 13σέλιδη εισήγηση για τη διάσκεψη.

Κατά πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, η νέα εισηγήτρια που ορίστηκε, η Ελένη Παπαδημητρίου, τάχθηκε με τις θέσεις του ΣΤ΄ Τμήματος, δηλαδή, υπέρ των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι στην προκειμένη περίπτωση που απασχόλησε το δικαστήριο ήταν δικαστικοί υπάλληλοι που υπηρετούν εκτός Αθηνών.

Η κυρία Παπαδημητρίου με την εισήγησή της τάχθηκε υπέρ της αντισυνταγματικότητας των περικοπών των τριών δώρων και της αντίθεσης των περικοπών με το πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Η εισηγήτρια επικαλέστηκε και αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όπως και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «λόγω της αποτυχίας είσπραξης των προβλεπομένων φορολογικών εσόδων και των ανείσπρακτων οφειλών παρελθόντων ετών και της αδυναμίας προώθησης των διορθωτικού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεων του προγράμματος προσαρμογής, δεν αρκούν για να καταστήσουν συνταγματικά ανεκτές τις συγκεκριμένες περικοπές».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το δημόσιο συμφέρον για την εξυπηρέτηση του οποίου επεβλήθησαν οι νέες μειώσεις, δεν ήταν τόσο έντονο όσο εκείνο που δικαιολογούσε την υιοθέτηση των αρχικών μέτρων των νόμων 3833/2010 και 3845/2012 που ελήφθησαν, κπρο του κινδύνου άμεσης χρεωκοπίας και εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.

Αντίθετα, σύμφωνα με την εισηγήτρια «οι επίμαχες περικοπές συνιστούν μέτρα που λαμβάνονται μεν για την αντιμετώπιση της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, επιβαρύνουν, όμως και πάλι, κατά παράβαση της κατ΄ άρθρο 25 παράγραφος 4 του Συντάγματος υποχρέωσης όλων των πολιτών για εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης, την ίδια κατηγορία πολιτών».

Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι οι περικοπές δεν μπορούν να δικαιολογηθούν ούτε εκ του λόγου ότι αποτελούν τμήμα ενός ευρύτερου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που παρέχει δέσμη μέτρων για ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας και την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών.

Η εισηγήτρια επικαλέστηκε και απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (4327/2014) τονίζοντας ότι «η συνταγματικότητα των μέτρων αυτών δεν μπορεί να στηριχθεί ούτε στη μεγαλύτερη της αναμενόμενης ύφεση της Ελληνικής οικονομίας, η οποία κατέστη μεν επιβεβλημένη τη λήψη νέων μέτρων, όχι όμως και αναγκαίως τη εκ νέου περιστολή του μισθολογικού κόστους του Δημοσίου, ούτε στην αυξημένη αποτελεσματικότητα των εν λόγω μέτρων, η οποία ωστόσο, δεν μπορεί να δικαιολογήσει την κατ΄ επανάληψη επιβάρυνση των ίδιων προσώπων».

Τελικά, η εισήγηση δεν έγινε αποδεκτή και κατά πληροφορίες, κατά πλειοψηφία κρίθηκαν συνταγματικές οι επίμαχες περικοπές των τριών δώρων των δημοσίων υπαλλήλων, με αποτέλεσμα να κλείσει το ζήτημα της αναδρομικής καταβολής τους στους εργαζόμενους.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Απόφαση βόμβα! Συνταγματικές οι περικοπές δώρων και επιδομάτων στους υπαλλήλους του Δημοσίου Τομέα"

«Έκπληκτη» η Fitch από τις παροχές Τσίπρα: Δεν περιμέναμε τέτοια αντιστροφή των μνημονιακών μέτρων

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις παροχές που ανακοίνωσε πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση και τις επιπτώσεις που θα έχουν τόσο στην πορεία της οικονομίας όσο και στις σχέσεις Ελλάδας έκρουσε η Fitch σε έκθεσή της.

Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, το νέο δημοσιονομικό πακέτο αυξάνει την αβεβαιότητα αναφορικά με την μεσοπρόθεσμη πολιτική στάση της Ελλάδας και αναμένεται να δημιουργήσει εντάσεις με τους Ευρωπαίους πιστωτές.

Όπως θυμίζει, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την μείωση του ΦΠΑ σε σειρά προϊόντων, αύξηση συντάξεων και ένα σχήμα ρύθμισης δόσεων σε Εφορία και Ταμεία. Το πακέτο μέτρων υπολογίζεται σε 1,1 δισ. ευρώ το 2019 και 3,4 δισ. ευρώ το 2020.

Ένα δεύτερο πακέτο μέτρων μπορεί να προχωρήσει αργότερα, πιθανότατα μετά τις εκλογές που προγραμματίζονται έως τις 20 Οκτωβρίου. Περιλαμβάνει μείωση φόρων που θα εφαρμοστεί από τον Ιανουάριο του 2020.

Η ανακοίνωση έγινε πριν από τις τοπικές εκλογές και τις ευρωεκλογές θυμίζει ο οίκος αξιολόγησης. Εκτιμά ότι τουλάχιστον εν μέρει είναι μια προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να τονώσει την δημοφιλία του μετά από τρία χρόνια δημοσιονομικής σύσφιξης. Το εάν το πακέτο θα οδηγήσει σε διατηρήσιμη στροφή στην δημοσιονομική στάση εν μέρει θα εξαρτηθεί από το πώς θα επηρεάσει τις σχέσεις με τους επίσημους πιστωτές, και επίσης την σύνθεση του κοινοβουλίου μετά τις εθνικές εκλογές.

«Είχαμε εκτιμήσει ότι μερική αντιστροφή πολιτικών ήταν πιθανή ως μέρος του διαλόγου της χώρας με τους επίσημους πιστωτές μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος».

«Πράγματι», συνεχίζει η Fitch, «στον προϋπολογισμό του 2019 υπήρξε ήδη εν μέρει αντιστροφή κάποιων μέτρων του προγράμματος, περιλαμβανομένων των μειώσεων στις συντάξεις με την έγκριση των πιστωτών. Ωστόσο οι νέες ανακοινώσεις αντιπροσωπεύουν μεγαλύτερη και ταχύτερη αντιστροφή απ' όσο περιμέναμε», τονίζει ο οίκος.

Ειδικότερα, η άρση της μείωσης του αφορολόγητου εκτιμά ότι θα κάνει δυσκολότερο για τις μελλοντικές κυβερνήσεις να ισορροπήσουν το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής χωρίς να διακυβεύουν την δέσμευση για τους δημοσιονομικούς στόχους.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "«Έκπληκτη» η Fitch από τις παροχές Τσίπρα: Δεν περιμέναμε τέτοια αντιστροφή των μνημονιακών μέτρων"

«Αν ο Κουφοντίνας πάθει οτιδήποτε, θα σας κάψουμε ζωντανούς…»

Την ευθύνη της καταδρομικής επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα της Καισαριανής στις 14 Μαΐου ανέλαβε η ομάδα «Χαοτική συγχορδία», με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η «Χαοτική συγχορδία» μάλιστα απειλεί ξεκάθαρα με νέες και πιο εντυπωσιακές επιθέσεις, όπως αυτή στο Α.Τ. Καισαριανής, σε περίπτωση που κάτι συμβεί στον τρομοκράτη και αρχιεκτελεστή της «17 Νοέμβρη».

«Κάθε λεπτό που δεν ικανοποιείται το αίτημά του, το μίσος μας διογκώνεται και προετοιμάζουμε νέες δράσεις με μεγαλύτερη κλιμάκωση. Αν ο Δημήτρης Κουφοντίνας πάθει το οτιδήποτε, οι συνέπειες θα είναι μη διαχειρίσιμες. Θα σας κάψουμε ζωντανούς» αναφέρουν χαρακτηριστικά στο κείμενό τους.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Αν ο Κουφοντίνας πάθει οτιδήποτε, θα σας κάψουμε ζωντανούς…»"

Θεσσαλονίκη: Χαρές και πανηγύρια από Τούρκους την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Χαρές και πανηγύρια από τους Τούρκους κατά τις χθεσινές εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τον «Εθνικό μας Αγώνα» στην κατοικία του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα μαυροφορεμένες γυναίκες με κεριά στα χέρια ηγούνταν της πορείας, που διοργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, προς το τουρκικό προξενείο της πόλης στη μνήμη των 353.000 ψυχών, που εξοντώθηκαν από τους Τούρκους κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου το 1919.

Η κατοικία, που γεννήθηκε ο ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κοσμικού κράτους Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ήταν σημαιοστολισμένη χθες όπως και το τουρκικό προξενείο, που βρίσκεται μπροστά της. Σε κλίμα ενθουσιασμού, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του προξενείου, εορτάστηκε η «100 η επέτειος της εθνικής μας μάχης και ο εορτασμός του Ατατούρκ, της Νεολαίας και της Αθλητικής ημέρας» με τον Τούρκο πρόξενο στη Θεσσαλονίκη Ορχάν Γιαλμάν Οκάν να εκφωνεί τον πανηγυρικό της ημέρας. Μουσικά συγκροτήματα από την Κωνσταντινούπολη και η ομάδα παραδοσιακών χορών του Συλλόγου «Έρευνας Παραδοσιακών Χορών του Τσανάκκαλε» έδωσαν το παρών παρασύροντας τους συγκεντρωμένους Τούρκους στον χορό. 


kemal06


Και ενώ οι Τούρκοι χόρευαν στην κατοικία-μουσείο αφιερωμένη στην ζωή του Κεμάλ Ατατούρκ επί της οδού Απόστολου Παύλου εκατοντάδες Έλληνες φορώντας μπλουζάκια για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ποντίων έδιναν παρών μνήμης στην πλατεία Αγίας Σοφίας. «Βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη των προγόνων μας, αλλά και για να απευθύνουμε προσκλητήριο αγώνα απέναντι σε κάθε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, κατά της γενοκτονίας, κατά της βαρβαρότητας», τόνισε κατά την εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Χρήστος Τοπαλίδης, υπογραμμίζοντας πως «η άρνηση του θύτη εξακολουθεί 100 χρόνια μετά και υφίσταται».

kemal02
kemal03
kemal04
kemal05
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Χαρές και πανηγύρια από Τούρκους την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων"

Αίτημα προς την ΕΕ για την αποκατάσταση των ζημιών στην Κρήτη

Αίτημα προς το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες Φεβρουαρίου 2019 στην Κρήτη κατατέθηκε στις 15 Μαΐου 2019 από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Πρόκειται για το αίτημα ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών από την κακοκαιρία που έπληξε την Κρήτη στις 23 Φεβρουαρίου 2019 με τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας να έχουν κινητοποιηθεί αμέσως μετά τις πλημμύρες.

Από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας δόθηκαν οι σαφείς κατευθύνσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς για την επίσπευση της καταγραφής των ζημιών και την τεκμηρίωση του κόστους, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, ώστε να υποβληθεί έγκαιρα και εμπρόθεσμα το αίτημα ενεργοποίησης του Ταμείου. Με την θετική αξιολόγηση του αιτήματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Ταμείο Αλληλεγγύης θα έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση των ζημιών στις δημόσιες υποδομές, όπως οδικά δίκτυα, δίκτυα ύδρευσης - αποχέτευσης, σχολεία και υποδομές υγείας αλλά και στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Αίτημα προς την ΕΕ για την αποκατάσταση των ζημιών στην Κρήτη"

Ξανθός: Αλλοδαποί χωρίς να το δικαιούνται έχουν δωρεάν περίθαλψη στα νοσοκομεία

Σε μια παραδοχή που θα συζητηθεί προχώρησε ο Ανδρέας Ξανθός. Ο υπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι αλλοδαποί χωρίς να το δικαιούνται έχουν δωρεάν περίθαλψη στα ελληνικά νοσοκομεία.

Ο Ανδρέας Ξανθός μίλησε για την κριτική που δέχεται από μέρος των γιατρών, ότι η ρύθμιση για τους ανασφάλιστους παρότι τους έδωσε δωρεάν πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία, άνοιξε τις πόρτες των ιδρυμάτων αυτών και σε αλλοδαπούς ασθενείς για δωρεάν περίθαλψη που δεν την δικαιούνται.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε χαρακτηριστικά. «Έχουμε την εικόνα ότι υπάρχει μια μερίδα αλλοδαπών (συνήθως γειτονικών χωρών) που ενώ δεν διαμένουν πλέον στη χώρα μας, διαθέτουν ΑΜΚΑ από το παρελθόν και «εκμεταλλεύονται» τον νόμο χωρίς να το δικαιούνται. Η δικλείδα ασφαλείας που προωθούμε είναι η πιστοποίηση της μόνιμης παραμονής στη χώρα για κάθε αλλοδαπό δικαιούχο ΑΜΚΑ και άρα δωρεάν περίθαλψης».

Ο Ανδρέας Ξανθός είναι κατηγορηματικός όσον αφορά την προσβασιμότητα στα δημόσια νοσοκομεία. «Δυσκολία προσβασιμότητας δεν υπάρχει. Υπάρχουν μεγάλες αναμονές για ραντεβού στα νοσοκομεία και σε ορισμένες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), κυρίως σε ειδικότητες γιατρών υψηλής ζήτησης, υπάρχουν λίστες αναμονής για χειρουργείο που τώρα πια είναι διαφανείς, αλλά συχνά σε μη αποδεκτούς χρόνους, υπάρχει ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση (άτυπες πληρωμές) των πολιτών όταν αναζητούν υπηρεσίες από το ΕΣΥ».

Αυτές οι συνθήκες είναι γεγονός ότι αποτρέπουν αρκετούς ασφαλισμένους από το να απευθυνθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας και τους οδηγούν στον ιδιωτικό τομέα υγείας παραδέχεται ο κ. Ξανθός, αλλά τονίζει πως «το σημαντικό όμως είναι ότι η πρόσβαση στα αναγκαία φάρμακα, ανεξάρτητα από το κόστος τους, είναι εγγυημένη στη χώρα μας, ενώ για τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) είναι εντελώς δωρεάν. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό ότι πλέον έχουμε για πρώτη φορά μηχανισμό αξιολόγησης της προστιθέμενης θεραπευτικής αξίας (ΗΤΑ) των νέων φαρμάκων, επιτροπή διαπραγμάτευσης της τιμής αποζημίωσής τους, καθώς και σύστημα ορθολογικής συνταγογράφησης μέσω θεραπευτικών πρωτοκόλλων. Μπορεί να μην έχει ακόμα ομαλοποιηθεί πλήρως η διαδικασία, αλλά τα πρώτα κρίσιμα βήματα έχουν γίνει».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξανθός: Αλλοδαποί χωρίς να το δικαιούνται έχουν δωρεάν περίθαλψη στα νοσοκομεία"

Υπόθεση Novartis: Μηνύσεις Λοβέρδου κατά Μανία και Κελέση

Νέες μηνύσεις κατά των Νικόλαου Μανία και Αικατερίνης Κελέση κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος επισημαίνοντας ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να υποχωρήσει παρά το γεγονός ότι η «σκευωρία» της Novartis έχει καταρρεύσει. 

«Η προ πολλού καταρεύσασα σκευωρία της Novartis συνιστά το αποτύπωμα και συγχρόνως την επιτομή της αισχρής, ανήθικης και σε επίπεδο τελευταίας ανάλυσης αντιδημοκρατικής ιδιοσυστασίας της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνοι που την εμπνεύστηκαν μαζί με τους εκτελεστές της θα πληρώσουν όπως τους αρμόζει»" τονίζει ο κ. Λοβέρδος σε δήλωσή του και προσθέτει: «Σήμερα κατέθεσα δύο νέες μηνύσεις εναντίον ψευδομαρτύρων και υπογραμμίζω: Δεν πρόκειται να κάνω πίσω ούτε για να πάρω φόρα. Όσοι ελπίζουν ότι θα σταματήσω, κάνουν τεράστιο λάθος. Όχι στη λήθη, ναι στην αλήθεια».

Διαβάστε ΕΔΩ τη μήνυση που υπέβαλε ο κ. Λοβέρδος κατά του Νικόλαου Μανία. 
Διαβάστε ΕΔΩ τη μήνυση του κ. Λοβέρδου κατά της Αικατερίνης Κελέση.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Novartis: Μηνύσεις Λοβέρδου κατά Μανία και Κελέση"

Σαντορινιός: Επεκτείνεται το μεταφορικό ισοδύναμο

Τα επόμενα βήματα και τον μέχρι στιγμής απολογισμό από την πρώτη φάση εφαρμογής του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου παρουσίασε προ ολίγου στο ΕΒΕΑ ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε πως το ετήσιο κόστος του μέτρου έχει υπολογιστεί πως θα φτάνει τα 156 εκατ. ευρώ και θα αφορά μετακινήσεις νησιωτών με πλοίο και αεροπλάνο καθώς και την επιδότηση μεταφορικών αναγκών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε πολύ μικρά, μικρά και μεσαίου μεγέθους νησιά.

Μιλώντας για τα επόμενα βήματα εφαρμογής του μέτρου, ο κ. Σαντορινιός ανακοίνωσε πως η επιδότηση επεκτείνεται και στην Κρήτη (εξαιρούνται Λευκάδα και Εύβοια, λόγω της σύνδεσής τους με τη στεριά) ενώ από 1/1/2020 τίθεται σε πλήρη εφαρμογή η επιδότηση μεταφοράς καυσίμων στα νησιά, η οποία μέχρι σήμερα εφαρμοζόταν πιλοτικά σε 34 μικρά νησιά, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του Euro2day.gr την Παρασκευή 17 Μαΐου.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την επέκταση του μέτρου στην επιδότηση μετακινήσεων με αεροπλάνο. Προβλέπεται η επιστροφή στους ταξιδιώτες και στις επιχειρήσεις ποσό αντίστοιχο με το κόστος μετακίνησης με πλοίο σε εσωτερική καμπίνα β’ θέσης.

Από τη μέχρι στιγμής εφαρμογή του μέτρου προκύπτει πως η επιδότηση φτάνει κατά μέσο όρο στο 44% του κόστους των εισιτηρίων στην ακτοπλοΐα.

Το μέτρο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και κατά τη διάρκεια της τετραετίας χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο από 500 εκατ. ευρώ.

Η μέχρι στιγμής πιλοτική εφαρμογή του μέτρου για την επιδότηση μεταφοράς καυσίμων σε 34 μικρά νησιά είχε, όπως αναφέρθηκε, ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι τιμές στα πρατήρια των νησιών στα επίπεδα των πρατηρίων της Αττικής.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαντορινιός: Επεκτείνεται το μεταφορικό ισοδύναμο"

Πρωτοποριακή νομική απόφαση: Το Εφετείο αποφυλακίζει τον Νίκο Ρωμανό

Το αποφασιστικό βήμα που οδηγεί στην άμεση αποφυλάκισή του έκανε σήμερα το πρωί το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, για τον Νίκο Ρωμανό. Ο νεαρός μετά από έξι χρόνια εγκλεισμού, με βάση μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία ουσιαστικά το αναγνωρίζει ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μέσα στο φυλακές, άκουσε σήμερα το πρωί το Εφετείο να μειώνει τη μία ποινή του από τα 18 σε 14 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012, γεγονός που σημαίνει πως αποφυλακίζεται τις επόμενες ημέρες.

To Εφετείο έχει στα χέρια του μια νομικά πρωτοποριακή απόφαση του Αρείου Πάγου , η οποία για πρώτη φορά σε τέτοιες υποθέσεις αναγνώρισε ελαφρυντικό με βάση την διαγωγή του στις φυλακές. Μάλιστα αν αυτό το ελαφρυντικό, που χρειάστηκε να προσφύγει στον Άρειο Πάγο για να του χορηγηθεί, είχε αναγνωριστεί στη δίκη του στο Εφετείο, θα είχε δικαίωμα να αποφυλακιστεί πριν από περίπου ένα χρόνο.

Οι ποινές

Ο Νίκος Ρωμανός είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2013 μαζί με 3 ακόμη άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης. Αίσθηση είχαν προκαλέσει τότε οι φωτογραφίες των συλληφθέντων με τα χτυπημένα πρόσωπα μετά την συμπλοκή με την αστυνομία.

Οι πράξεις αυτές δεν συνδέθηκαν τελικώς με τους «Πυρήνες της Φωτιάς»(αθωώθηκε για συμμετοχή στην εν λόγω οργάνωση) και ο Ν. Ρωμανός καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε ποινή κάθειρξης 11 ετών.

Καταδικάστηκε επίσης σε 18 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012. Μεταξύ των «στόχων» το σπίτι του έγκλειστου σήμερα πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου. Στην απόφαση της 26ης Μαρτίου του 2018 το Εφετείο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Στον Άρειο Πάγο

Αμέσως προσέφυγε στον Άρειο Πάγο δια του συνηγόρου του Θ. Μαντά, ο οποίος ανέφερε πως ο κατηγορούμενος, «κατάφερε να παρακολουθήσει και να ολοκληρώσει με επιτυχία τη φοίτησή του στο Σχολείο των φυλακών και να λάβει ως εκ τούτου Απολυτήριο Λυκείου. Ακολούθως, ο κατηγορούμενος μετά από πολύ προσπάθεια και παραμένοντας ακόμη έγκλειστος, κατάφερε να εισαχθεί μετά από επιτυχείς εξετάσεις στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας. Από τις 26-10-2016 μάλιστα, και κατόπιν αλλεπάλληλων αξιολογήσεων και αποφάσεων του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού (κι ενώ είχε προηγηθεί απεργία πείνας και είχε υπάρξει τροπολογία που το επιτρέπει), λαμβάνει σε καθημερινή βάση εκπαιδευτικές άδειες με ηλεκτρονική επιτήρηση για παρακολούθηση των μαθημάτων της Σχολής. Τους όρους της χορήγησης των αδειών αυτών τηρεί μάλιστα απαρέγκλιτα, χωρίς να έχει δημιουργηθεί ποτέ το οποιοδήποτε θέμα με την ηλεκτρονική επιτήρησή του».

Παράλληλα, έχει καταφέρει να περάσει με επιτυχία μέχρι και σήμερα σχεδόν είκοσι μαθήματα της Σχολής του, με αποτέλεσμα να βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση των σπουδών του, σαν προστάδιο μάλιστα της μελλοντικής ομαλής κοινωνικής του επανένταξης στην κοινωνία.

Αποφυλάκιση

Ο Άρειος Πάγος αναγνώρισε το ελαφρυντικό και επέστρεψε τη δικογραφία στο Εφετείο, το οποίο σήμερα το πρωί ευθυγραμμίστηκε πλήρως. Ο κ. Μαντάς εξέφρασε «την εξαιρετική ικανοποίησή του για την ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, το οποίο ευθυγραμμιζόμενο με την απόφαση του Αρείου Πάγου δέχτηκε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές. Και η απόφαση αυτή εκτός από το γεγονός ότι ανοίγει το δρόμο σε λίγες μέρες να αποφυλακιστεί ο Νίκος Ρωμανός, είναι σημαντική γιατί αναγνωρίζει και επιβραβεύει τη συμπεριφορά μέσα στις φυλακές όταν αυτή έχει θετικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον δημιουργεί και ένα εξαιρετικό νομικό προηγούμενο σε αντίστοιχες υποθέσεις να τύχουν του ευεργετήματος της θετικής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δικαστήριο αναγνώρισε και σε έναν ακόμη συγκατηγορούμενο του ελαφρυντικό με αποτέλεσμα η ποινή του να μειωθεί στα 20 χρόνια με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί σε λίγους μήνες.

dikastiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρωτοποριακή νομική απόφαση: Το Εφετείο αποφυλακίζει τον Νίκο Ρωμανό"

Ο Τσίπρας αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με την Μέρκελ για το Σκοπιανό

Τον διάλογο που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ για το Σκοπιανό αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times.

Σύμφωνα με όσα είπε στους FT ο πρωθυπουργός ο διάλογος έγινε αφού συζήτησε με την καγκελάριο της Γερμανίας για την οικονομική κρίση, το χρέος, το έλλειμμα, τα Μνημόνια κτλ. 

Ο διάλογος που ακολούθησε- κατά τον Αλέξη Τσίπρα - ήταν ο εξής:

Τσίπρας: Θέλω να λύσω το πρόβλημα ακόμα και με τον Γκρούεφσκι. Θα τον προκαλέσω με το να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι. Αν δεν θέλει να κάτσει, θα τον κατηγορήσω

Μέρκελ: Δεν σε πιστεύω

Τσίπρας: Γιατί;

Μέρκελ: Γιατί κανείς από τους προκατόχους σου δεν ήθελε να ανοίξει αυτό το θέμα, ειδικά ο προκάτοχός σου, ο Σαμαράς

Τσίπρας: Η άποψή μου είναι διαφορετική. Πιστεύω ότι η Ελλάδα όχι μόνο θα ωφεληθεί αν καταφέρουμε να επιλύησουμε τις διαφορές με τους βόρειους γείτονές μας. Η Ελλάδα έχει αρκετές διαφορές με τους γείτοντες στα ανατολικά - δεν θέλουμε περισσότερα προβλήματα με τους βόρειους γείτονές μας, ειδικά αν πρόκειται για χώρες που εγώ πιστεύω ότι δεν απειλούν την Ελλάδα

Στην ίδια συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ισορροπημένη συμφωνία. 

«Φαινόταν ότι η μοναδική μας διαφορά ήταν το όνομα. Αλλά δεν ήταν μόνο το όνομα - ήταν η ιστορία και η ταυτότητά μας. Πιστεύω ότι είναι μια ισορροπημένη συμφωνία. Κανείς δεν κέρδισε τη θέση του κατά 10%... Φανταστείτε, μόνο, ότι η Βόρεια Μακεδονία είναι η μια μικρή χώρα με 2,5 εκατ. κατοίκους. Αν έχουμε μια κανονική σχέση, αυτή η χώρα θα μπορούσε να είναι ένας στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα, ένα πεδίο επενδύσεων» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή των λεγομένων του Αλέξη Τσίπρα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Τσίπρας αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με την Μέρκελ για το Σκοπιανό"

Δημοφιλής εφαρμογή Android με 500 εκατ. χρήστες κρύβει ύποπτο λογισμικό

Κακόβουλο λογισμικό πίσω από το VidMate καταναλώνει data, «φουσκώνει» τους λογαριασμούς με ανεπιθύμητες χρεώσεις και συλλέγει προσωπικά στοιχεία των χρηστών, σύμφωνα με τηνεταιρεία Upstream. Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής ενεργοποιείται λογισμικό προβάλει κρυφά online διαφημίσεις, κάνει ψεύτικα κλικ και πραγματοποιεί εγγραφές σε υπηρεσίες, ενώ εγκαθιστά άλλες ύποπτες εφαρμογές.

Με πάνω από 500 εκατομμύρια downloads παγκοσμίως, το VidMate αποτελεί μία δημοφιλή Android εφαρμογή για streaming, αλλά και κατέβασμα βίντεο και τραγουδιών, από πλατφόρμες όπως το Dailymotion, το Vimeo και το YouTube.

Δεν διατίθεται στο Google Play Store, αλλά διανέμεται μέσω app stores, όπως το CNET και το Uptodown. Σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία, το VidMate δημιουργήθηκε από θυγατρική εταιρεία της UC Web, η οποία ανήκει στον κινεζικό όμιλο Alibaba.

Πρόσφατα και σε διάστημα λίγων μηνών, η ομάδα της πλατφόρμας ασφάλειας της Upstream στην Αθήνα, Secure-D, εντόπισε και απέτρεψε σχεδόν 130 εκατομμύρια ύποπτες mobile συναλλαγές οι οποίες προέρχονταν από την εφαρμογή VidMate.

Οι συναλλαγές αυτές εντοπίστηκαν σε 15 χώρες και αφορούσαν περίπου 5 εκατομμύρια κινητές συσκευές. Ανεμπόδιστες, θα είχαν εγγράψει τους χρήστες σε ψηφιακές υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, με ανεπιθύμητες χρεώσεις ύψους έως και 170 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το μεγαλύτερο μέρος της ύποπτης δραστηριότητας του VidMate, η οποία μάλιστα συνεχίζεται και σήμερα, εντοπίζεται σε 15 χώρες. 43 εκατομμύρια ύποπτες συναλλαγές εντοπίστηκαν στην Αίγυπτο, 27 εκατ. στη Μιανμάρ, 21 εκατ. στη Βραζιλία, 10 εκατ. στο Κατάρ και 8 εκατ. στη Νότια Αφρική. Άλλες αγορές που επηρεάστηκαν σημαντικά είναι η Αιθιοπία, η Νιγηρία, η Μαλαισία και το Κουβέιτ.

Σημειώνεται, στις χώρες αυτές οι online πληρωμές μέσω λογαριασμού κινητής τηλεφωνίας είναι αρκετά δημοφιλείς και, συχνά, αποτελούν και το μοναδικό τρόπο για την πραγματοποίηση πληρωμών και άλλων οικονομικών συναλλαγών καθώς οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες.

Οι εργαστηριακές δοκιμές του Secure-D κατέδειξαν, επίσης, ότι το VidMate ευθύνεται για τη μικρή διάρκεια ζωής της μπαταρίας και τη μείωση της εμβέλειας του κινητού, ενώ καταναλώνει πάνω από 3GB δεδομένων τον μήνα. Αυτό μεταφράζεται σε έως και 100 δολάρια επιπλέον τον χρόνο σε χρεώσεις data, ποσό που σε μια χώρα, όπως για παράδειγμα η Βραζιλία, ισοδυναμεί με μισό μήνα δουλειάς με τον κατώτατο μισθό.

Τέλος, η έρευνα του Secure-D διαπίστωσε ότι το malware πίσω από το VidMate συλλέγει προσωπικά στοιχεία των χρηστών, όπως τη διεθνή ταυτότητα κινητού εξοπλισμού (IMEI) και τη διεθνή ταυτότητα φορέων κινητής τηλεφωνίας (IMSI) ή τη διεύθυνση IP, και τις μεταφέρει σε servers της κινεζικής εταιρείας Nonolive στη Σιγκαπούρη, που χρηματοδοτείται από την Alibaba σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία.

Οι ειδικοί των εργαστηρίων του Secure-D συνιστούν στους χρήστες που έχουν κατεβάσει την εφαρμογή VidMate να τη διαγράψουν αμέσως.

Για την πλήρη έκθεση της έρευνας του Secure-D κάντε κλικ εδώ.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοφιλής εφαρμογή Android με 500 εκατ. χρήστες κρύβει ύποπτο λογισμικό"

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για εγγραφές στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

Ξεκινά σήμερα Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 και έως την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων για τις εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών – νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για τη σχολική χρονιά 2019-2020.

«Ωφελούμενοι» του προγράμματος είναι τα παιδιά (βρέφη-νήπια) των δικαιούχων του ΟΑΕΔ από οκτώ μηνών (την 1η Σεπτεμβρίου 2019) έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, σύμφωνα με την κοινή απόφαση των υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών και, κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 33 του νόμου 4521/2018), για τους 298 δήμους απ τους 325 της χώρας.

Η λειτουργία των βρεφονηπιακών παιδικών σταθμών αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου του επομένου έτους, επί πέντε ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Το ωράριο λειτουργίας των σταθμών ξεκινά στις 06:45 και τελειώνει στις 16:00.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί διακόπτουν τη λειτουργία τους για τις θερινές διακοπές τον Αύγουστο και από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και την 5η Ιανουαρίου από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Θωμά, καθώς και κατά τις επίσημες αργίες των δημόσιων υπηρεσιών και τις τοπικές εορτές.

Στους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς εφαρμόζεται ημερήσιο στην επίσημη απασχόλησης που εξασφαλίζει την αρμονική ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών. Η φιλοξενία των βρεφών-νηπίων είναι δωρεάν.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, οι γονείς – κηδεμόνες των βρεφών – νηπίων, για να υποβάλουν αίτηση, θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους βρεφονηπιακούς σταθμούς τις εργάσιμες ημέρες, από τις 09:00 μέχρι τις 14:00.

Όσον αφορά τα voucher, φέτος είναι πιθανόν να μην γίνουν δύο αλλά μία κατανομή και να δοθούν όλα τον Ιούλιο, ενώ ο αριθμός τους, σε σχέση με πέρυσι, αναμένεται να είναι αυξημένος τουλάχιστον κατά 3.000, ξεπερνώντας τις 130.000.

Περισσότερες πληροφορίες και έντυπα της αίτησης στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για εγγραφές στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news