facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Διευκρινίσεις του e-ΕΦΚΑ σχετικά με μειώσεις συντάξεων χηρείας σε 5.500 συνταξιούχους

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με ερωτήματα που τίθενται σχετικά με μειώσεις συντάξεων χηρείας σε 5.500 συνταξιούχους προχώρησε ο e-ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα, ο e-ΕΦΚΑ επισημαίνει σε ανακοίνωσή του τα εξής:

«Οι μειώσεις των συντάξεων χηρείας για τις παραπάνω περιπτώσεις υλοποιήθηκε με βάση τις διατάξεις του άρθρου 12 του Ν. 4387/16 περί επιζώντων συζύγων, όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν. 4611/19 της προηγούμενης κυβέρνησης.

Οι διατάξεις αυτές προβλέπουν πως στον επιζώντα σύζυγο και στις περιπτώσεις όπου ο θάνατος του συζύγου επήλθε, μετά την 13η/5/2016, καταβάλλεται η αναλογούσα σύνταξη του θανόντος σε ποσοστό 70% για μία τριετία.

Μετά την πάροδο, όμως, της τριετίας, αν ο επιζών σύζυγος εργάζεται ή αυτοαπασχολείται ή λαμβάνει άλλη σύνταξη, η σύνταξη, λόγω θανάτου, μειώνεται κατά 50%, (δηλαδή λαμβάνει το 35% της σύνταξης του θανόντος), το ποσό δε αυτής δεν μπορεί να υπολείπεται των κατωτάτων ορίων συντάξεων θανάτου (360 ευρώ).

Εξαιτίας της καθυστέρησης υλοποίησης του λογισμικού από την ανάδοχο εταιρεία, η εφαρμογή των παραπάνω διατάξεων πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με τις καταβολές συντάξεων Ιουνίου, που πραγματοποιούνται αυτήν την εβδομάδα.

Εννοείται πως σε όσους από τους 5.500 συνταξιούχους έγινε εκ παραδρομής περικοπή, ενώ δεν εργάζονται, η περικοπή αυτή είναι προσωρινή και ο e-ΕΦΚΑ δεσμεύεται να εξετάσει τις περιπτώσεις αυτές κατά προτεραιότητα.

Οι συνταξιούχοι που εμπίπτουν σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα τοπικά υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ και να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εργάζονται, ώστε με τις καταβολές Ιουλίου να επανέλθει το ποσό της σύνταξης στο 100% και ταυτόχρονα να καταβληθεί το ποσό που περικόπηκε με τη σύνταξη του Ιουνίου» αναφέρει ο e-ΕΦΚΑ.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Διευκρινίσεις του e-ΕΦΚΑ σχετικά με μειώσεις συντάξεων χηρείας σε 5.500 συνταξιούχους"

Αντιδρούν στα κρατικά μέτρα: Σπάνε την σιωπή μετά μουσικής τα καταστήματα εστίασης στις 28 και 29 Μαΐου

Η εστίαση και οι επιχειρήσεις της προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους μετά την επαναλειτουργία τους, χωρίς όμως μουσική.

Πιο συγκεκριμένα ο Κύκλος Επαγγελματιών του κλάδου γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει σε μία κίνηση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Μαίου 2021.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι από τις 21:00 μέχρι τις 23:45 θα παίξουν μουσική, με στόχο να… σπάσουν τη σιωπή.

Σύμφωνα με τον Κύκλο Επαγγελματιών Εστίασης, το μέτρο που έχει εφαρμοστεί από τις 3 Μαΐου να μην έχουν μουσική τα καταστήματα εστίασης, σε μεγάλο βαθμό επηρεάζει τη λειτουργία και την επιβίωσή τους.

«Η εστίαση έχει μείνει κλειστή σχεδόν έναν χρόνο, ανοίγει με πολλούς περιορισμούς και χωρίς μουσική», σημειώνεται στην ανακοίνωση που μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και προστίθεται: «Θέλουμε να ακουστεί πάλι η μουσική στα μαγαζιά μας αυτές τις δύο ημέρες όπως πριν… όπως ακουγόταν πριν… ως ένδειξη διαμαρτυρίας σε αυτό το μέτρο… θέλουμε πάλι να ακουστούν μελωδίες και μουσικές με την ένταση και τον τρόπο που ακουγόταν πριν την πανδημία… τίποτα περισσότερο… τίποτα λιγότερο».

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιδρούν στα κρατικά μέτρα: Σπάνε την σιωπή μετά μουσικής τα καταστήματα εστίασης στις 28 και 29 Μαΐου"

Αδ. Γεωργιάδης: Σύντομα θα έχουν και πάλι δουλειά οι απολυμένο από την «Pitsos»

Με τη συμφωνία που πετύχαμε με την «Πυραμίδα» και την BSH, θα έχουν σύντομα δουλειά, πάλι, οι απολυμένοι εργαζόμενοι από την «Pitsos», σε ένα νέο εργοστάσιο στη γραμμή παραγωγής της «Πυραμίδος».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του, σήμερα το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας BSH στου Ρέντη όπου έδρευε το εργοστάσιο της «Pitsos» και συνομίλησε με τους εργαζόμενους.

Τον υπουργό συνόδευαν ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης και ο βουλευτής Β' Πειραιά, Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι τον παραγωγικό εξοπλισμό και τα εργαστήρια έρευνας, ανάπτυξης και διαχείρισης ποιότητας του εργοστασίου της «Pitsos» στου Ρέντη, έχει συμφωνήσει με την BSH να εξαγοράσει η «Πυραμίς» Μεταλλουργία προσλαμβάνοντας απολυμένους εργαζόμενους του εργοστασίου.

Ο κ. Γεωργιάδης συναντήθηκε αρχικά με τον Managing Director και CEO της ΒSH, Ιωάννη Γρατσώνη και τον Managing Director και CFO της εταιρείας, Γιώργο Φενδάκη.

Ακολούθησε, παρουσία και του δημάρχου Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργου Ιωακειμίδη, η συνάντησή του με τους απολυμένους εργαζόμενους στο εργοστάσιο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν στον υπουργό τις ευχαριστίες τους «για την πρωτοβουλία και τις προσπάθειές του στο να διασωθούν οι θέσεις εργασίες τους και εκ μέρους του σωματείου της BSH, ο πρόεδρός του, Χρήστος Αθανασιάδης απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την οποία, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, θα έχει σε περίοπτη θέση στο γραφείο του».

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. 'Αδωνις Γεωργιάδης επισήμανε τα εξής:

«Ήρθαμε σήμερα εδώ με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης τον κύριο Παπαθανάση και τον Βουλευτή Β' Πειραιά, τον κύριο Μαρκόπουλο για να συναντήσουμε τους απολυμένους εργαζομένους από την «Pitsos» που με τη συμφωνία που πετύχαμε με την «Πυραμίδα» και την BSH, θα έχουν σύντομα δουλειά πάλι σε ένα νέο εργοστάσιο στη γραμμή παραγωγής της «Πυραμίδος».

Και γιορτάσαμε μαζί την επιτυχία που όλοι μαζί καταφέραμε γιατί αυτούς τους μήνες ήμαστε και εγώ και ο κύριος Παπαθανάσης, μετά την ενημέρωση και το ενδιαφέρον του κυρίου Μαρκόπουλου σε συνεχή επικοινωνία και επαφή μαζί τους.

Ζήσαμε την αγωνία τους για να μη χάσουν τη δουλειά τους και είμαστε ευτυχείς που συμβάλλαμε σε αυτή την επιτυχία.

Πήγαν όλα καλά, θα κάνουμε ακόμα καλύτερα».

Εκ μέρους των μέχρι πρότινος εργαζομένων δηλώσεις έκαναν ο Νίκος Λιανός, ο Δημήτρης Καβούλης και ο Εμμανουήλ Φράγκος οι οποίοι ευχαρίστησαν τον υπουργό Ανάπτυξης, 'Αδωνι Γεωργιάδη , τον αν. υπουργό Ν. Παπαθανάση και τον βουλευτή Β' Πειραιά, Δ. Μαρκόπουλο για την βοήθεια και οι οποίοι , όπως είπαν , ήταν αρωγοί δίπλα στους εργαζόμενους.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » " Αδ. Γεωργιάδης: Σύντομα θα έχουν και πάλι δουλειά οι απολυμένο από την «Pitsos»"

Αναβλήθηκε η δίκη του Πάνου Μουζουράκη για την εξύβριση της ελληνικής σημαίας και της εορτής της 28ης Οκτωβρίου

Αναβολή λόγω κορωνοϊού πήρε η δίκη του Πάνου Μουζουράκη αναφορικά με μήνυση εις βάρος του για εξύβριση της ελληνικής σημαίας και της εθνικής εορτής  της 28ης Οκτωβρίου.

Ο μηνυτής και πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκών Μέσων Ενημέρωσης Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης βρίσκεται σε προληπτική καραντίνα, καθώς μέλος της οικογένειάς του νόσησε από κορωνοϊό, και έτσι η για εχθές  προγραμματισμένη δίκη στο Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αναβλήθηκε.

Να θυμίσουμε ότι ο Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης, όπως είχε αποκαλύψει πρώτη η «Espresso», είχε κινηθεί νομικά κατά του τραγουδιστή αναφορικά με βίντεο που είχε ανέβει στο διαδίκτυο με πρωταγωνιστή τον κριτή του «Voice», ο οποίος καθύβριζε την εθνική μας επέτειο και την ελληνική σημαία.

Έλεγε μεταξύ άλλων:

«Γ@@ώ την 28η Οκτωβρίου. Είναι μια ηλίθια γιορτή, για εθνικιστές. Κανονικά θα έπρεπε να πάρουμε την ελληνική σημαία και να την κάψουμε.

Ενα ύφασμα είναι, που δεν συμβολίζει τίποτα».

Σε άλλο σημείο του ντροπιαστικού βίντεο πιάνει στο στόμα του τους ήρωες που έχασαν τη ζωή τους για την πατρίδα πολεμώντας κατά των Γερμανών κατακτητών:

«Δεν τους καταλαβαίνω αυτούς που λένε “ο προπάππους μου πέθανε για τη σημαία”. Εγώ την αγόρασα από τα Lidl, με 4,99 ευρώ».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκών Μέσων Ενημέρωσης και μηνυτής κατά του τραγουδιστή μιλώντας στην «Espresso» για την υπόθεση είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Είναι ντροπή για τη νεολαία μας να υπάρχουν τέτοια πρότυπα καλλιτεχνών, που χλευάζουν τη σημαία μας και τους προγόνους μας, οι οποίοι έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.

 Ένιωσα την ανάγκη, ως Έλληνας πολίτης, να κινηθώ νομικά εναντίον του, διότι ένιωσα θιγμένος από τις ύβρεις που εξαπέλυσε κατά της σημαίας μας και της επετείου της 28ης Οκτωβρίου».

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναβλήθηκε η δίκη του Πάνου Μουζουράκη για την εξύβριση της ελληνικής σημαίας και της εορτής της 28ης Οκτωβρίου"

Κορονοϊός: Ένας νεκρός και 79 νέα κρούσματα στην Κύπρο

Έναν θάνατο και 79 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Κύπρου. 97 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 37 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 43.347 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται στο 0,18%. Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων Covid-19 στην Κύπρο είναι 72.090. Συνολικά 357 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από κορονοϊό στην Κύπρο.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Ένας νεκρός και 79 νέα κρούσματα στην Κύπρο"

Επίθεση Ντεβλέτ Μπαχτσελί σε Κ.Μητσοτάκη για τα παιδιά των Πομάκων: «Να τα λέτε "Τουρκόπουλα"»!

Ο συνέταιρος του Ερντογάν στην κυβέρνηση, Μπαχτσελί, των «Γκρίζων Λύκων» πραγματοποίησε σύσταση κατά του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη, με αφορμή το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη και την λέξη «Ελληνόπουλα» που χρησιμοποίησε για τα παιδιά των Πομάκων στην Θράκη.

Ο… δημοκράτης Ντεβλέτ Μπαχτσελί αφού πρώτα αναφέρθηκε σε «τουρκική μειονότητα» στη Δυτική Θράκη, κατηγόρησε την Ελλάδα επειδή δεν λέει τα πομακόπουλα… «τουρκόπουλα», κατηγορώντας μας για «ρατσισμό» και «φασισμό»:

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός σε τηλεδιάσκεψη στο χωριό Πάχνη, στην Ξάνθη (στις 18 Μαΐου 2021), μετέβη σε δημόσιο νηπιαγωγείο και απευθύνθηκε σε μαθητές και σε εκπαιδευτικούς, χρησιμοποιώντας εκφράσεις που δεν μπορούμε να τις “χωνέψουμε”.

 Το χωριό Πάχνη το αποκάλεσε χωριό Πομάκων και τα τουρκόπουλα τα αποκάλεσε ελληνόπουλα.

Ο Μητσοτάκης τα θαλάσσωσε και έπεσε στη δίνη του παραληρήματος.

Εκείνα είναι τουρκόπουλα, το Pasavik δεν είναι χωριό Πομάκων. Τι θα πει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε αυτή την πολιτική αφομοίωσης και φασισμού της Ελλάδας, τι θα πει για αυτό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι είναι ρατσισμός το να αποκαλεί τα τουρκόπουλα ως ελληνόπουλα;».

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση Ντεβλέτ Μπαχτσελί σε Κ.Μητσοτάκη για τα παιδιά των Πομάκων: «Να τα λέτε "Τουρκόπουλα"»!"

Έκτακτη συνεδρίαση αύριο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Λευκορωσία

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα πραγματοποιήσει αύριο, Τετάρτη 26 Μαΐου, μια άτυπη έκτακτη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, η οποία θα έχει ως αντικείμενό της τη Λευκορωσία. Αυτό αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Το Μινσκ κατηγορείται ότι έκανε την Κυριακή (23/05) μια πειρατεία σε μια επιβατική πτήση της Ryanair, αναγκάζοντάς την να προσγειωθεί στη λευκορωσική πρωτεύουσα, ώστε οι Αρχές εκεί να μπορέσουν να συλλάβουν τον διαφωνούντα Ρομάν Προτασέβιτς, έναν 26χρονο δημοσιογράφο που επέβαινε στο αεροπλάνο.

«Θα συνεδριάσουμε αύριο», δήλωσε ένας διπλωμάτης στο Γαλλικό Πρακτορείο, μια πληροφορία που επιβεβαιώθηκε από δύο άλλες διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αυτή η συνεδρίαση του ΣΑ, που θα είναι διαδικτυακή, ζητήθηκε από τη Γαλλία, την Ιρλανδία και την Εσθονία, ανέφεραν οι διπλωμάτες.

Ο Μπάιντεν θα θέσει τα θέματα της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας

Επίσης, όπως δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα συζητήσει την εξαναγκαστική προσγείωση ενός αεροσκάφους της Ryanair και τη σύλληψη εντός αντιπολιτευόμενου δημοσιογράφου τον επόμενο μήνα, στη σύνοδο κορυφής με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο Μπάιντεν σκοπεύει να θέσει στον Πούτιν και το θέμα της Ουκρανίας.

Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί επέκριναν τον Μπάιντεν επειδή συμφώνησε να συναντηθεί με τον Πούτιν παρά την προκλητική συμπεριφορά της Ρωσίας στην περιοχή. Η Ψάκι σχολίασε ότι αυτή η κριτική είναι άστοχη.

«Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν φοβάται να ορθώσει το ανάστημά του στους αντιπάλους μας και να χρησιμοποιήσει μια στιγμή αυτοπρόσωπης διπλωματίας για να αναφερθεί σε τομείς για τους οποίους ανησυχεί και να αναζητήσει ευκαιρίες συνεργασίας σε τομείς στους οποίους έχουμε αμοιβαία συμφωνία», δήλωσε.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτη συνεδρίαση αύριο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Λευκορωσία"

«Διαξιφισμοί» στη Βουλή για την ψήφο των ομογενών

Με λεκτικούς διαξιφισμούς μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αλλά και μεταξύ των κομμάτων που τάσσονται υπέρ ή κατά, συνεχίζεται στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, για την άρση των περιορισμών στο εκλογικό δικαίωμα των ομογενών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θανάσης Πλεύρης, υποστήριξε ότι «η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζουν χωρίς εμπόδια οι ομογενείς και τα προσκόμματα που θέτει ως προϋποθέσεις, ξεκινούν από το βαθύ ιδεολογικό πρόβλημα που έχει».

«Στη πραγματικότητα ενοχλείστε που είναι όλοι αυτοί εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Αυτό που λέτε στην ουσία όταν υποστηρίζετε ότι δεν πρέπει να επηρεάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα, είναι ότι δεν θα θέλατε να είναι εγγεγραμμένοι», είπε.

Ακόμα, κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ότι «βάζουν ταξικό πρόσημο» ενώ υποστήριξε ότι «το δικαίωμα του αίματος ισχύει σε όλες τις χώρες του κόσμου» και πρόσθεσε ότι «με το επιχείρημα να μην προσμετράται η ψήφος τους στο εκλογικό αποτέλεσμα, η αξιωματική αντιπολίτευση αυτό που λέει στην ουσία στους ομογενείς, είναι ότι κακώς είναι Έλληνες».

«Έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι οι Έλληνες ομογενείς και δεν μπορείτε να τους το στερήσετε. Όλα τα επιχειρήματα σας είναι ανεδαφικά. Βάζετε ταξικό πρόσημο με αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν εισιτήριο να έρθουν στην Ελλάδα και να ψηφίσουν και αυτούς που θέλουν να έρθουν αλλά δεν έχουν χρήματα», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Το πρόβλημα σας είναι ιδεολογικό. Δεν θέλετε οι ομογενείς να έχουν άποψη για τα ζητήματα της χώρας και δεν αντιλαμβάνεστε ότι είναι οι ομογενείς είναι μέρος του έθνους. Δεν θέλετε να είναι καθόλου Έλληνες πολίτες. Και επειδή είναι αντισυνταγματικό βάζετε αναχώματα για να τους ταλαιπωρήσετε».

Ο κ. Πλεύρης, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως «μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης», τονίζοντας ότι «η ΝΔ τους θέλει ως μέρος του έθνους και δεν θα σταματήσει να παλεύει για να είναι ισότιμοι συμπολίτες όπου και αν βρίσκονται».

Τόσο ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, όσο και ο τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος, Κώστας Ζαχαριάδης, έκαναν λόγο για «πυροτεχνήματα και υποκρισία της κυβέρνησης» και υποστήριξαν ότι «η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την ψήφο και την εκπροσώπηση των αποδήμων, αλλά μόνο για τα στενά κομματικά της συμφέροντα».

«Όσο παραπάνω φωνάζετε τόσο μεγαλύτερο ψέμα λέτε και τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα να τα αλλάξετε σύντομα υπάρχει. Είναι φανερό ότι μετανιώσατε για το νόμο που ψηφίσαμε τον Δεκέμβριο του 2019 και αντί να δουλέψουμε να εφαρμοστεί, εσείς τον υπονομεύετε, γιατί βλέπετε, μαζί με το ΚΙΝΑΛ, τους απόδημους με όρους ψηφοθηρίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης.

Ο Γιώργος Καμίνης, ειδικός αγορητής από το ΚΙΝΑΛ, επέμεινε στην καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, τονίζοντας ότι «στο ζήτημα αυτό το πολιτικό σύστημα αδράνησε».

«Η αναθεώρηση του 2019 αποτέλεσε έναν συμβιβασμό στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο. Ψηφίσαμε έναν νόμο κατώτερο τον περιστάσεων, αποφύγαμε να καθιερώσουμε μια γνήσια καθολική ψηφοφορία των εκλογέων του εξωτερικού», τόνισε ο κ. Καμίνης και συμπλήρωσε:

 «Εδώ λοιπόν μας οδήγησαν ο καιροσκοπισμός της Νέας Δημοκρατίας, η φοβικότητα του ΣΥΡΙΖΑ και ο αριστερός συντηρητισμός του ΚΚΕ. Να σκιαμαχούμε με φαντάσματα του παρελθόντος» .

«Πρέπει πάση θυσία να κρατήσουμε ζωντανούς τους δεσμούς με την πατρίδα των 700.000 νέων Ελλήνων που έφυγαν από την Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης. Πρωτίστως βέβαια τον πολιτικό δεσμό που δημιουργεί η ψήφος τους», κατέληξε ο κ. Καμίνης.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, έκανε λόγο για «δικολαβικά επιχειρήματα της κυβέρνησης που δεν στέκουν ούτε σε μαθηματικό ακροατήριο» και απέρριψε τις αιτιάσεις της κυβερνητικής παράταξης ότι «παντού σε όλες τις χώρες ισχύει το δίκαιο του αιτήματος και άρα ψηφίζουν οι πάντες».

«Σε όλες σχεδόν τις χώρες μπαίνει τσεκούρι με τις προϋποθέσεις για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των κατοίκων εξωτερικού. Δεν μπορεί να αποφασίζει ο κάτοικος του εξωτερικού ποια κυβέρνηση θα έχει η χώρα, χωρίς να υποστεί και τις συνέπειες. Δεν μπορείς να συγκρίνεις την θέση του Έλληνα μισθωτού με έναν του εξωτερικού, για αυτό και εμείς δεν στεκόμαστε στους φιλιππικούς σας λόγους», ανέφερε ο κ. Παφίλης.

Ακόμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ χαρακτήρισε γελοία τα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί ταξικού πρόσημου αντιτείνοντας, μεταξύ άλλων, ότι είναι η ίδια που έχει μειώσει κατά 80% την εκπαίδευση των ομογενών στο εξωτερικό και διέλυσε τα ελληνικά προξενεία.

«Γι’ αυτό λέμε ότι υποκρίνεστε όταν έρχεστε τώρα και λέτε ότι κόπτεστε γιατί δεν θα έρθουν οι Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίσουν», συμπλήρωσε ο κ. Παφίλης και κατέληξε:

 «Σήμερα έρχεστε και κάνετε χαρακίρι και αυτό θα το πληρώσετε».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Βιλιάρδος, τόνισε την ανάγκη «να επικρατήσει η ωριμότητα και να διορθωθούν τα λάθη του παρελθόντος», ενώ κατηγόρησε όσους αντιδρούν στο νομοσχέδιο ότι «δεν θα ψηφίσουν το αυτονόητο επειδή πιστεύουν ότι θα μειωθεί η πολιτική τους ισχύς».

Ακόμα, εκτίμησε ότι «δεν θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή των αποδήμων, οπότε δεν υπάρχει λόγος καταψήφισης του νομοσχεδίου» και επανέλαβε ότι «η Ελληνική Λύση είναι υπέρ του να μην υπάρχει κανένας περιορισμός στην ψήφο των ομογενών και υπέρ της καθιέρωσης της επιστολικής ψήφου».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, έκανε λόγο για μείζον πρόβλημα τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «στην πραγματικότητα τα δύο κόμματα λειτουργούν ψηφοθηρικά και δεν επιθυμούν ούτε θέλουν στην πραγματικότητα να λύσουν τα ζητήματα των ομογενών».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "«Διαξιφισμοί» στη Βουλή για την ψήφο των ομογενών"

Μετρό: Στάση εργασίας αύριο από την έναρξη της λειτουργίας του έως τις 10.00 πμ

Χωρίς μετρό θα μείνει αύριο η πρωτεύουσα, από την έναρξη της λειτουργίας του έως τις 10 το πρωί, λόγω της στάσης εργασίας που ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, παρά το γεγονός ό,τι το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών, μετά την προσφυγή της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, την έκρινε παράνομη και καταχρηστική.

Με νεότερο δελτίο τύπου, το ΣΕΛΜΑ ανακοινώνει ότι η στάση εργασίας στο Μετρό (γραμμές 2 και 3) θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αφού έχει λάβει και την στήριξη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Με ανακοίνωσή του, το ΕΚΑ δηλώνει πως στηρίζει έμπρακτα τους εργαζόμενους στο Μετρό και το σωματείο ΣΕΛΜΑ, που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους.

«Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στο μετρό αγωνίζονται για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας», επισημαίνεται.

Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους, δεν εφαρμόζονται οι διαδικασίες που προασπίζουν την υγεία των εργαζομένων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΣΤΑ. ΣΥ. έναντι στον covid. Ζητούν άμεση αγορά ανταλλακτικών για να μειωθούν τα προβλήματα στα δρομολόγια.

Το ΕΚΑ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων για να προασπίζει με κάθε νόμιμο τρόπο τα δίκαια αιτήματά τους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΕΚΑ.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Μετρό: Στάση εργασίας αύριο από την έναρξη της λειτουργίας του έως τις 10.00 πμ"

Λέσβος: Αεροδιακομιδή στο Ιπποκράτειο μιας 36χρονης με θρόμβωση μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca

Ακόμη ένα περιστατικό θρόμβωσης μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca καταγράφεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λέσβο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο του Open η 36χρονη γυναίκα νοσηλευόταν από τις 22 Μαΐου σε νοσοκομείο της Λέσβου και αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο με συμπτώματα θρόμβωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca, δέκα ημέρες πριν μπει στο νοσοκομείο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Λέσβος: Αεροδιακομιδή στο Ιπποκράτειο μιας 36χρονης με θρόμβωση μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca"

Λευκορωσία: Η Σοφία Σαπέγκα σύντροφος του Λευκορώσου δημοσιογράφου θα παραμείνει κρατούμενη για δύο μήνες σε φυλακή της KGB

Η Σοφία Σαπέγκα, σύντροφος του Λευκορώσου δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς, που συνελήφθη μετά την εξαναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους της Ryanair στο αεροδρόμιο του Μινσκ, θα παραμείνει κρατούμενη για δύο ακόμη μήνες, μεταδίδει το πρακτορείο TASS από το Μινσκ επικαλούμενο δήλωση του πατέρα της, Σεργκέι Ντούντιτς.

«Είναι απολύτως σωστό, την μετέφεραν σε φυλακή της KGB, η κράτηση της παρατάθηκε για δύο μήνες» δήλωσε ο πατέρας της 23χρονης Ρωσίδας φοιτήτριας που συνελήφθη μαζί με τον αντιπολιτευόμενο δημοσιογράφο την Κυριακή, στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λευκορωσία: Η Σοφία Σαπέγκα σύντροφος του Λευκορώσου δημοσιογράφου θα παραμείνει κρατούμενη για δύο μήνες σε φυλακή της KGB"

Καιρός αύριο: Μάιος όπως Ιούλιος – Μέχρι τους 36 βαθμούς σκαρφαλώνει ο υδράργυρος

Περισσότερο ζεστός θα είναι ο καιρός αύριο, Τετάρτη (26.05.2021). Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα άνοδο.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι στη Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές τις βραδινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί το πρωί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και από αργά το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες, που το βράδυ πρόσκαιρα θα ενταθούν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Τη νύχτα θα επικρατήσουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και αργότερα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις βραδινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά 4 μποφόρ, ενισχυόμενοι το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες αραιές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Ιόνιο 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα βόρεια.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Μάιος όπως Ιούλιος – Μέχρι τους 36 βαθμούς σκαρφαλώνει ο υδράργυρος"

Μπλόκο στις κομπίνες e-shops βάζει νέα υπηρεσία

Μία νέα υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης υπόσχεται να βάλει τέλος στην ασυδοσία κάποιων αναξιόπιστων ιδιοκτητών e-shops οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την αύξηση των διαδικτυακών αγορών που σημειώθηκε εν μέσω πανδημίας, αισχροκερδούν πουλώντας είτε προϊόντα-μαϊμού είτε… αέρα κοπανιστό.

Η υπηρεσία Εποπτείας Ηλεκτρονικού Εμπορίου μετρά μόλις τέσσερις μήνες ζωής αλλά έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία της στο χώρο κλείνοντας επτά e-shops που δεν τηρούσαν τις υποχρεώσεις τους προς τον πελάτη, καταλογίζοντας πρόστιμα και κατάσχοντας 20.000 απομιμητικά προϊόντα.

Όπως είπε ο διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου Σπύρος Περιστέρης στο Ο3 της ΕΡΤ3, η υπηρεσία κινείται με βάση τις καταγγελίες πελατών αλλά και στηριζόμενη στη δική της έρευνα. Η μεγαλύτερη δυσκολία της είναι να εντοπίσει τα αναξιόπιστα e-shops αφού τα «ύποπτα» ηλεκτρονικά καταστήματα δεν γνωστοποιούν στοιχεία εντοπισμού τους. Επιπλέον η επιλογή της αντικαταβολής για την πληρωμή του προϊόντος τούς βολεύει γιατί είναι πιο ασφαλής για τους ίδιους εξασφαλίζοντας τον μη εντοπισμό τους. Όσο για το στοιχείο που θα πρέπει να μας καταστήσει καχύποπτους ως πελάτες είναι η πολύ χαμηλή τιμή ενός προϊόντος.

Μια και το ηλεκτρονικό εμπόριο ήρθε για να μείνει οι πολίτες θα είναι καλό να έχουν υπόψη τους ότι οι κακόβουλοι επαγγελματίες δραστηριοποιούνται σε όλα τα είδη εμπορίου (ένδυση, υπόδηση, αξεσουάρ Η/Υ και κινητών) γι’ αυτό μπορούν να επικοινωνούν για οτιδήποτε πηγαίνει στραβά στις διαδικτυακές αγορές τους με τον τετραψήφιο αριθμό 1520.

Ένα ακόμη εργαλείο στα χέρια του πελάτη θα είναι το σύστημα πιστοποίησης των αξιόπιστων e-shops που προτίθεται εφαρμόσει η νέα υπηρεσία σύμφωνα με τον κ. Περιστέρη. Το μέτρο αυτό θα λειτουργεί προληπτικά υπέρ του καταναλωτή αφού τα λουκέτα στα ηλεκτρονικά καταστήματα που πωλούν προϊόντα «μαϊμού» μπορεί να αποτρέπουν επίδοξους απατεώνες αλλά δύσκολα παίρνει κανείς τα χρήματά του πίσω αν έχει ήδη πέσει θύμα απάτης

euro2day 

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπλόκο στις κομπίνες e-shops βάζει νέα υπηρεσία"

Στο Live News o σύζυγος της 63χρονης που πέθανε μετά το AstraZeneca στη Μυτιλήνη

Έναν μήνα και 25 ημέρες πάλεψε μέσα στην εντατική η 63χρονη γυναίκα από τη Μυτιλήνη που έπαθε έμφραγμα και ανακοπή λίγα 24ωρα μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca. «Δεν ξέραμε ότι είναι από το εμβόλιο και την πατήσαμε και την χάσαμε τη γυναίκα μας….», λέει ο σύζυγος της 63χρονης στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Όταν πήγαμε στην εντατική πήγαμε με έμφραγμα και ανακοπή. Και μετά επειδή έκατσε ένα μήνα, έπαθε πάλι ανακοπή και λοίμωξη μέσα στην εντατική», συμπληρώνει ο σύζυγος της άτυχης 63χρονης από τη Μυτιλήνη που πέθανε από επιπλοκές του εμβολίου του AstraZeneca.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Live News, ο θάνατος της 63χρονης παρουσιάζει χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στο σύνδρομο VITT, την παρενέργεια του εμβολίου που συνδυάζει θρόμβωση και θρομβοπενία.

Μυτιλήνη: Οι τελευταίες μέρες της άτυχης 63χρονης 

«Η γυναίκα μου ήταν κι οπαδός του εμβολίου πήγε και το έκανε. Στην αρχή έπαθε κάποιους ιλίγγους, μετά πονούσε το πόδι της και μετά είχε φοβερούς πονοκεφάλους», συνεχίζει ο σύζυγος.

Τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν ώσπου το μεσημέρι της 1ης Απριλίου, η 63χρονη γυναίκα διακομίζεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

«Μιλούσαμε με πάρα πολλούς φίλους από την Αθήνα όλη την ημέρα και ξαφνικά το μεσημέρι 3 περίπου μου λέει «δεν αναπνέω, λίγο νερό». Πήραμε το ασθενοφόρο, έπαθε ανακοπή μέσα στο ασθενοφόρο».

Από την 1η Απριλίου, η 63χρονη γυναίκα πάλευε για να κρατηθεί στη ζωή με τους γιατρούς στη μονάδα εντατικής θεραπείας να υπερβάλλουν εαυτούς για να την επαναφέρουν.

«Παλιά είχαμε κάνει ένα χειρουργείο στον πνεύμονα γιατί είχε έναν καλοήθη όγκο και τον βγάλαμε. Πέρασε πάρα πολλά χρόνια και δεν είχε κανένα πρόβλημα. Η γυναίκα μου έκανε μια συντηρητική ζωή, δεν έκανε σκληρή ζωή. Εμείς τη γυναίκα μου την αγαπούσαμε, την είχαμε καμάρι κι αυτή τη στιγμή την έχουμε χάσει».

Νέος συναγερμός και οι άλλες ασθενείς 

Η τραγική κατάληξη σήμανε νέο συναγερμό στην επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης που διερευνά αν το τραγικό συμβάν συσχετίζεται με τον εμβολιασμό της, ενώ ενημερώθηκε ήδη και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Προσωρινή ήταν ευτυχώς η χθεσινή επιδείνωση της 47χρονης γυναίκας, η οποία νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ με εγκεφαλικό και παράλυση λίγο μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

«Ήταν παρωδικό. Σήμερα είναι καλύτερα. Και βελτιώνεται η κλινική της εικόνα. Μπόρεσε να σηκωθεί όρθια και αυτό είναι ένα καλό σημάδι», σημειώνει ο Γιώργος Χαλκιαδάκης, διοικητής ΠΑΓΝΗ.

Στον αντίποδα, σταθερή, κρίσιμη ωστόσο, παραμένει η κατάσταση υγείας της 44χρονης Γλυκερίας που υπέστη θρόμβωση με τον εμβολιασμό της.

«Η κατάσταση της 44χρονης είναι σταθερά κρίσιμη. Δεν υποστηρίζονται τα λοιπά όργανα με φαρμακευτική αγωγή και περιμένουμε τ’ αποτελέσματα των εξετάσεων που έχουμε στείλει για να δούμε τα επίπεδα φαρμάκων για να ξεκινήσουμε τα τεστ εγκεφαλικής λειτουργίας».

Το αργότερο μέχρι αύριο οι γιατροί θα υποβάλλουν σε νέες εξετάσεις τη 44χρονη μητέρα τριών παιδιών για να διαπιστώσουν τα επίπεδα της εγκεφαλική λειτουργίας.

Κύπρος: Συγκλονίζουν τα μηνύματα της 39χρονης λίγο πριν πεθάνει από θρόμβωση

Την ανησυχία για την κακή κατάσταση της υγείας της μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca μοιραζόταν με τους φίλους της στο Facebook η 39χρονη Βρετανίδα από την Κύπρο, λίγες μέρες πριν πεθάνει από θρόμβωση!

Η Στέφανι Ντιμπουά, μοντέλο στο επάγγελμα, είχε εμβολιαστεί στις 6 Μαΐου και σε αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε γράψει ότι δεν αισθανόταν καλά: «Νιώθω φριχτά», έγραφε χαρακτηριστικά.

Τα συμπτώματα που εμφάνισε…

Στις 14 Μαΐου, η Ντιμπουά έκανε μια δεύτερη ανάρτηση για την κατάσταση υγείας της, αποκαλύπτοντας ότι είχε ξυπνήσει τρέμοντας, με πόνους στις αρθρώσεις, ζαλάδες, πονοκέφαλο και δύσπνοια.

Μάλιστα, είχε αναφέρει ότι φοβόταν ότι κόλλησε κορονοϊό, αλλά έκανε τεστ και βγήκε αρνητικό. «Δεν εξηγεί ποιο είναι το πρόβλημα», έγραφε η 39χρονη, προσθέτοντας ότι της έβαλαν ορό και ότι θα έκανε εξετάσεις αίματος για να φανεί τι της συμβαίνει.

Αρχικώς μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πάφου με θρομβοεμβολικό επεισόδιο, αλλά όταν η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε διακομίστηκε στη Λευκωσία με εγκεφαλική αιμορραγία.

Το κυπριακό υπουργείο Yγείας έχει αποστείλει στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων όλα τα σχετικά στοιχεία ώστε να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση σε σχέση με τον θάνατο της 39χρονης και το εμβόλιο της AstraZeneca.

Μια σελίδα GoFundMe που δημιουργήθηκε από τον Kamran Abassalty για την κηδεία της άτυχης γυναίκας έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής £3,005.

Ο θάνατος της 39χρονης και ακόμα τρία κρούσματα θρόμβωσης μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στην Κύπρο με αποτέλεσμα πολλές γυναίκες να ακυρώνουν τα ραντεβού εμβολιασμού, ενώ άλλες δεν προσέρχονται να κάνουν τη δεύτερη δόση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Live News o σύζυγος της 63χρονης που πέθανε μετά το AstraZeneca στη Μυτιλήνη"

Κορωνοϊός: Στο κέντρο της Αθήνας τα περισσότερα κρούσματα - Μείωση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.433, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 393.583 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 30 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.997 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 50, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.872 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 556 (62.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 84.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.368 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 194 (ημερήσια μεταβολή -7.62%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 251 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 2.433 κρουσμάτων covid-19 έχει ως εξής:

132 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

137 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

66 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

192 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

354 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

113 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

151 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

6 κρούσματα στην Π.Ε.Νήσων

225 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

49 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ανδρου

9 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

5 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

62 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

50 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

3 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

12 κρούσματα στην Π.Ε Δράμας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

41 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

9 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

17 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

61 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

54 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

16 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

7 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

6 κρούσματα στην Π.Ε Καστοριάς

51 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

3 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

26 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

13 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

4 κρούσματα στην Π.Ε.Κω

5 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

72 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

20 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

48 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

2 κρούσματα στην Π.Ε Ροδόπης

9 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

15 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

3 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

13 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

9 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

2 κρούσματα στην Π.Ε.Φωκίδας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

48 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

2 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

155 κρούσματα υπό διερεύνηση

Τα λύματα

Την εβδομάδα 17-23 Μαΐου 2021, παρατηρήθηκαν πτωτικές ή σταθεροποιητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 10-16 Μαΐου 2021, στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των επτά από τις δώδεκα (7/12) περιοχές που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Οι καθαρά πτωτικές μεταβολές κυμάνθηκαν από -78% στην Αλεξανδρούπολη έως -35% στη Θεσσαλονίκη, ενώ σταθερό παρέμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο στην Περιφέρεια Αττικής, παρουσιάζοντας μη σημαντική μεταβολή (-5%). Τρεις από τις δώδεκα (3/12) περιοχές του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ παρουσίασαν αυξητικές τάσεις.

Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στη Λάρισα (+129%) και στο Βόλο (+201%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στην Ξάνθη (+29%). Στον Άγιο Νικόλαο δεν ήταν δυνατή η δειγματοληψία και συνεπώς δεν υπάρχουν αποτελέσματα για την εβδομάδα 17-23/5/21. Τέλος, ανιχνεύθηκε ιικό φορτίο στα αστικά λύματα των Ιωαννίνων, οι μετρήσεις των οποίων προστέθηκαν στο Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ την τελευταία εβδομάδα.

Παρακάτω δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με τα αποτελέσματα της εβδομάδας 17-23/5/21, ανά περιοχή:

Περιφέρεια Αττικής: Την τελευταία εβδομάδα, 17-23/5/21, στην Περιφέρεια Αττικής, καταγράφηκε στατιστικά μη σημαντική μείωση (-5%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των λυμάτων. Για δεύτερη εβδομάδα το ιικό φορτίο στα λύματα εμφανίζει μια σταθεροποιητική τάση του μέσου όρου αυτού, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 10-16/5/21. Το ιικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Θεσσαλονίκη: Την τελευταία εβδομάδα 17-23/5/21, στη Θεσσαλονίκη, παρατηρήθηκε μείωση (-35%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 10-16/5/2021. Η πτωτική τάση που σημειώθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο συνεχίστηκε προοδευτικά καθόλη την εβδομάδα που ακολούθησε, με τη χαμηλότερη τιμή του ιικού φορτίου να καταγράφεται την Κυριακή 23/5/2021.

Λάρισα: Την τελευταία εβδομάδα, 17-23/5/21, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση (+129% ) του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων της
Λάρισας σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 10-16/5/2021.

Βόλος: Την τελευταία εβδομάδα, 17-23/5/21 , παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση (+201%) του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα του
Βόλου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 10-16/5/21.

Ηράκλειο: Την τελευταία εβδομάδα, 17-23/5/21, παρατηρήθηκε μείωση (-54%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων της πόλης του
Ηρακλείου, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 10-16/5/21.

Χανιά: Την τελευταία εβδομάδα, 17-23/5/21, παρατηρήθηκε μείωση (-62%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων της πόλης των Χανίων,  σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 10-16/5/2021.

Ρέθυμνο: Την τελευταία εβδομάδα, 17-23/5/21, συνεχίσθηκε η μείωση (-37%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων της πόλης του Ρεθύμνου, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 10-16/5/21. 

Πάτρα: Την τελευταία εβδομάδα, 17-23/5/21, στην Πάτρα, παρατηρήθηκε σταδιακή αποκλιμάκωση (-50%) του ιικού φορτίου σε σχέση
με την προηγούμενη εβδομάδα, 10-16/5/21.

Ξάνθη: Την τελευταία εβδομάδα, 17-23/5/21, παρατηρήθηκε μικρή αύξηση (+29%) του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Ξάνθης σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 10-16/5/21 .

Αλεξανδρούπολη: Την τελευταία εβδομάδα, 17-23/5/21, το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Αλεξανδρούπολης παρουσίασε σημαντική μείωση (-78%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 10-16/5/21.

Ιωάννινα: Την εβδομάδα, 17-23/5/21, στα αστικά λύματα των Ιωαννίνων ανιχνεύθηκε γενετικό υλικό του ιού SARS-CoV-2.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στο κέντρο της Αθήνας τα περισσότερα κρούσματα - Μείωση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία"

Σκευωρία Novartis: Διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα για τον τρόπο κατάθεσης των προστατευόμενων μαρτύρων

Το “γόρδιο δεσμό” του ενδεδειγμένου τρόπου με τον οποίο μπορούν να εξεταστούν οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis, Αικατερίνη Κελέση και Μάξιμος Σαράφης καλείται να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Κι αυτό διότι προέκυψε νομική διαφωνία ανάμεσα στην ανακρίτρια, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου και την εισαγγελέα, Βασιλική Θεοδώρου, που διερευνούν την υπόθεση της επονομαζόμενης σκευωρίας της Novartis.

H ανακρίτρια που διερευνά την υπόθεση με κεντρικό ερευνώμενο πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, κάλεσε για κατάθεση τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες με διαφορά δύο ωρών.
Μάλιστα, ο Μάξιμος Σαράφης ζήτησε από την ανακρίτρια -και έγινε δεκτό- να μην προσέλθει στον Άρειο Πάγο να καταθέσει, αλλά να καταθέσει ηλεκτρονικά μέσω του ειδικού διαμορφωμένου χώρου της ΕΛ.ΑΣ. με ειδικές κάμερες. Η Αικατερίνη Κελέση προσήλθε στο γραφείο της κυρίας Αλεβιζοπούλου με ελαφρά αλλοίωση των χαρακτηριστικών της και ξεκίνησε να καταθέτει.

Παρέμβαση και… διαφωνία

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της εξέτασης, παρενέβη η κυρία Θεοδώρου, υποστηρίζοντας ότι η Αικατερίνη Κελέση δεν μπορεί να καταθέσει με προστασία των χαρακτηριστικών της αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία της ταυτότητας της και με φυσική παρουσία ενώπιων της ανακρίτριας, όπως έχει γίνει με όλους τους μάρτυρες έως τώρα. Σύμφωνα με την εισαγγελέα η προστασία των δύο μαρτύρων δεν ισχύει στη συγκεκριμένη υπόθεση. Η κυρία Θεοδώρου, επισήμανε ότι ο Μάξιμος Σαράφης, όταν κατέθεσε στο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη, ο οποίος μαζί με τον αρχαιότερο συνάδελφό του Ευάγγελο Ζαχαρή, ερεύνησαν τους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της Novartis, δεν προέβαλε ανάλογο αίτημα να καταθέσει ηλεκτρονικά.

Επίσης, η εισαγγελική λειτουργός διαφώνησε και ως προς τρόπο κατάθεσης που συμφωνήθηκε για τον Μάξιμο Σαράφη (ηλεκτρονικά μέσω της ΕΛ.ΑΣ.), υποστηρίζοντας ότι πρέπει να καταθέσει με τα στοιχεία της ταυτότητας του και με φυσική παρουσία στο γραφείο της ανακρίτριας.

Η άποψη της ανακρίτριας είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι μάρτυρες μπορούν να καταθέσουν με την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα που τους έχει αποδοθεί και στην συναφή, κατά την άποψή της, υπόθεση των μηνύσεων που έχουν κατατεθεί από πολιτικά πρόσωπα σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας κ.λπ.

Υπενθυμίζεται, ότι τόσο η Αικατερίνη Κελέση, όσο και ο Μάξιμος Σαράφης, είχαν προσέλθει στα γραφεία των κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη και κατέθεσαν με ελαφρά αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους.

Η… λύση

Το νομικό ζήτημα θα επιλύσει το 5μελές Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, από το οποίο αναμένεται να οριστεί εισηγητής ένα από τα τακτικά μέλη του και να καταθέσουν η εισαγγελέας και η ανακρίτρια υπόμνημα.

Στο παρελθόν, είχε ανακύψει διαφωνία στο πλαίσιο της κατάθεση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και συγκεκριμένα εάν μπορεί η εισαγγελέας να υποβάλει ερωτήσεις στους μάρτυρες που καταθέτουν ενώπιον της ανακρίτριας.

Τότε το Δικαστικό Συμβούλιο είχε αποφανθεί με βούλευμά του ότι δεν μπορεί να υποβάλλει η εισαγγελέας ερωτήσεις.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκευωρία Novartis: Διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα για τον τρόπο κατάθεσης των προστατευόμενων μαρτύρων"

Ανάβυσσος: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον δάσκαλο που έστελνε μηνύματα σε μαθήτριες Δημοτικού

Ενώπιον της 15ης ανακρίτριας ολοκλήρωσε την απολογία του ο δάσκαλος, που συνελήφθη κατηγορούμενος για αποστολή μηνυμάτων σεξουαλικού περιεχομένου σε μαθήτριες Δημοτικού. Να σημειωθεί πως στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, οι δύο δικαστικοί θα αποφασίσουν εάν ο 46χρονος θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερος, με όρους ή άνευ.

Τι είπε στην απολογία του

Ο συλληφθείς είναι αντιμέτωπος με δίωξη για κακουργηματικές και πλημμεληματικές κατηγορίες.

Ειδικότερα, είναι αντιμέτωπος με το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων κατά συρροή και το πλημμέλημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, o δάσκαλος αρνήθηκε κατηγορηματικά πως έχει τελέσει την πράξη της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας των ανηλίκων, ενώ παραδέχθηκε πως είχε γραπτή επικοινωνία με τις μαθήτριες.

Όπως, μάλιστα, είπε είχε με άλλη λιγότερη και άλλη περισσότερη επικοινωνία.

Τα μηνύματα στις ανήλικες που σόκαραν

Σημειώνεται πως νωρίτερα ήρθαν στο «φως» τα όσα είχε δηλώσει ο συλληφθείς στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

«Τα μηνύματα τα έστελνα για τη διαπαιδαγώγηση των μαθητριών μου και ήταν σε γνώση και των γονέων τους» είπε ο ίδιος.

Ο 46χρονος φαίνεται ότι επιχειρούσε να προσεγγίσει τις ανήλικες κατά τρόπο πανομοιότυπο.

Στην αρχή έστελνε ένα ουδέτερο μήνυμα «τι κάνεις όλα καλά;» και στη συνέχεια βήμα - βήμα προσπαθούσε να τις παρασύρει σε συζητήσεις σεξουαλικού περιεχομένου.

«Είσαι πολύ όμορφη και ώριμη. Θα μπορούσαμε να έχουμε σχέση εμείς οι δύο» φέρεται να έγραφε σε ένα από αυτά τα μνήματα, ενώ στη συνέχεια προχωρούσε περιγράφοντας με χυδαίο τρόπο «το πόσο πολύ ήθελε να τις αγκαλιάσει και να τις φιλήσει».

«Εάν ήσουν λίγο μεγαλύτερη, θα σε κατακτούσα και θα ήμασταν μαζί» φαίνεται να έγραφε σε άλλη ανήλικη μία μέρα, ενώ την επόμενη κιόλας τής έγραφε: «Είσαι τόσο όμορφη που εάν σου έκανα ιδιαίτερα μαθήματα δεν θα μπορούσα να συγκεντρωθώ, το μυαλό μου δεν θα λειτουργούσε».

Ευτυχώς, οι ανήλικες αντέδρασαν σωστά και ενημέρωσαν τους γονείς τους.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάβυσσος: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον δάσκαλο που έστελνε μηνύματα σε μαθήτριες Δημοτικού"

Στάση εργασίας στο Μετρό – Η ΣΤΑΣΥ προσέφυγε στη Δικαιοσύνη

Να κηρυχθεί παράνομη η αυριανή (26.05.2021) στάση εργασίας του Μετρό ζητά η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ). Για τον λόγο αυτό η ΣΤΑΣΥ προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.

Αφορμή η στάση εργασίας της Τετάρτης (26.05.2021) που έχει κηρυχθεί από το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) για τις γραμμές 2 και 3.

Σε ανακοίνωσή της για τη στάση εργασίας η ΣΤΑΣΥ αναφέρει τα εξής:

«Σε μια περίοδο που η κοινωνία μας προσπαθεί να ανακάμψει από το τελευταίο
και πλέον επώδυνο κύμα της πανδημίας, καθώς και την ώρα που οι συμπολίτες
μας αγωνίζονται να επαναφέρουν τη ζωή και τις επαγγελματικές τους
δραστηριότητες σε φυσιολογικούς ρυθμούς, συνδικαλιστικές πρακτικές,
βγαλμένες από το παρελθόν, μεθοδεύουν και προφασίζονται λόγους, για να
στηρίξουν μια απεργιακή κινητοποίηση που όχι μόνο δεν έχει κανένα έρεισμα
στο Νόμο, αλλά για άλλη μια φορά θέτει σε αδικαιολόγητη δοκιμασία την
καθημερινότητα και τις ψυχικές αντοχές των κατοίκων και των εργαζομένων της
πόλης.

Το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων Σ.Ε.Λ.Μ.Α., μόνον αυτό από εννιά (9)
συνολικά συνδικαλιστικές οργανώσεις που υφίστανται στην Εταιρεία, θέλοντας
να υπηρετήσει σκοπιμότητες που δεν έχουν σχέση με τους όρους αμοιβής και
εργασίας του προσωπικού της επιχείρησης, ούτε ασφαλώς με την ποιότητα του
συγκοινωνιακού έργου, εξήγγειλε χθες τελείως αιφνιδιαστικά τετράωρη στάση
εργασίας για αύριο (26.5.2021) από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 10.00
πμ. Στο πλαίσιο αυτό και κατασυκοφαντώντας κάθε πρόσωπο που
αντιστρατεύεται την επιδίωξη ορισμένων συνδικαλιστών να κρατούν υπό ομηρία
την επιχείρηση, προβάλλουν ως «αίτημα»:

– Την ανάγκη σύναψης ΣΣΕ, ενώ πολύ καλά γνωρίζουν ότι η Εταιρεία είναι
υποχρεωμένη να κινείται αυστηρά μέσα στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος,
αναφορικά με το όριο των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
– Την τυχαία, λόγω αιφνίδιας βλάβης, ακινητοποίηση ενός συρμού στο
Μεταξουργείο, που ωστόσο, αντιμετωπίστηκε άμεσα από τα αρμόδια συνεργεία
της επιχείρησης.

Στάση εργασίας στο Μετρό – ΣΤΑΣΥ: Εξυπηρετούμε ισομερώς και δίκαια τις ανάγκες των εργαζομένων μας

– Τη μεταβολή του συστήματος οργάνωσης του χρόνου εργασίας, παρά το
γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων έχει αναγνωρίσει ότι το
σύστημα αυτό όχι μόνο εξυπηρετεί ισομερώς και δίκαια τις ανάγκες των
εργαζομένων, αλλά συμβάλλει τα μέγιστα, ώστε να χορηγούνται σύννομα οι
ετήσιες άδειες του προσωπικού και είναι σύμφωνο με την ΣΣΕ που αυτοί
επικαλούνται,
– Τη μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, παρόλο που
γνωρίζουν ότι η εταιρεία σε στενή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του
Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΔΥ, καθώς και με όλες τις εμπλεκόμενες δομές
και τα στελέχη της, σχεδίασε, οργάνωσε και υλοποιεί μέχρι σήμερα, όλα τα
προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα με σκοπό την αντιμετώπιση της πανδημίας
και των ελάχιστων κρουσμάτων που εμφανίστηκαν στους χώρους εργασίας,
έχοντας εξασφαλίσει την απρόσκοπτη και συνεχή λειτουργία καθ΄ όλη τη
διάρκεια της πανδημίας,
– Την έλλειψη ανταλλακτικών, παρά το γεγονός, που οι ίδιοι ασφαλώς
γνωρίζουν, ότι για πρώτη φορά στα χρονικά της επιχείρησης παρελήφθησαν
ανταλλακτικά συνολικής αξίας 3,6 εκατ. ευρώ, κάνοντας ρεκόρ δεκαετίας, ενώ ο
προϋπολογισμός του 2021 για την προμήθεια ανταλλακτικών
υπερδιπλασιάστηκε φτάνοντας το ποσό των 8,7 εκατ. ευρώ. Ήδη το πρώτο
5μηνο του 2021 βρίσκονται σε εξέλιξη 21 διαγωνισμοί συνολικού
προϋπολογισμού 9,6 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της Εταιρείας απευθυνόμενη στο επιβατικό κοινό, αφενός ζητά την
κατανόησή του, αφετέρου δηλώνει ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια,
προκειμένου να μη διαταράξει την καθημερινότητά του, έχοντας ήδη
προσφύγει στη δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί η ανωτέρω
κινητοποίηση παράνομη και καταχρηστική», καταλήγει η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας στο Μετρό – Η ΣΤΑΣΥ προσέφυγε στη Δικαιοσύνη"

Κύπρος: Συγκλονίζουν τα μηνύματα της 39χρονης λίγο πριν πεθάνει από θρόμβωση

Χρήματα για την κηδεία της 39χρονης Βρετανίδας Stephanie Dubois συγκεντρώνουν φίλοι της στην Κύπρο.

Η Stephanie πέθανε χθες από θρόμβωση που υπέστη μετά από εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca. Η Dubois εργαζόταν ως μοντέλο και είχε κάνει σημαντική πορεία στον χώρο τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Κύπρο που ζούσε τα τελευταία χρόνια.

Είχε εμβολιαστεί στις 6 Μαΐου και σε αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε γράψει ότι δεν αισθανόταν καλά. «Νιώθω φριχτά», έγραφε χαρακτηριστικά.
 

Αρχικώς μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πάφου, αλλά όταν η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε μεταφέρθηκε στην Λευκωσία με εγκεφαλική αιμορραγία. Το κυπριακό υπουργείο Yγείας έχει αποστείλει στον Ευρωπαίκό Οργανισμό Φαρμάκων όλα τα σχετικά στοιχεία ώστε να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση σε σχέση με τον θάνατο της 39χρονης και το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ο Marc Bergmann φωτογράφος της Stephanie σε ανάρτηση του στο facebook έγραψε πως, «η Stephanie ήταν κάτι περισσότερο από ένα απλό μοντέλο για μένα, ήταν μια φίλη, ένα σοβαρό και αστείο άτομο, και στη δουλειά της μια υπέροχη επαγγελματίας. Θα μου λείψει, αλλά ελπίζω να την κρατήσω ζωντανή με τις φωτογραφίες της και να την κρατήσω στην καρδιά μου για πάντα».
 
Ο θάνατος της 39χρονης και ακόμα τρία κρούσματα θρόμβωσης μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στην Κύπρο με αποτέλεσμα πολλές γυναίκες να ακυρώνουν τα ραντεβού εμβολιασμού, ενώ άλλες δεν προσέρχονται να κάνουν την δεύτερη δόση. Παράλληλα επιδεικνύεται ελάχιστο ενδιαφέρον από νέες γυναίκες για εμβολιασμό παρά το ότι υπάρχουν αρκετές χιλιάδες διαθέσιμα εμβόλια.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Συγκλονίζουν τα μηνύματα της 39χρονης λίγο πριν πεθάνει από θρόμβωση"

Νέες έρευνες στο Καστελλόριζο προαναγγέλλει η Τουρκία

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε πως η χώρα του θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, εντός της ΑΟΖ της Κύπρου. Ο κ. Ντονμέζ αναφέρθηκε στο Καστελλόριζο και απέρριψε τις θέσεις της Ελλάδας για ΑΟΖ, ενώ υποστήριξε πως η Τουρκία θα συνεχίσει τις σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία τους τελευταίους μήνες έχει κάνει πολλές συζητήσεις για σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις σε συνεργασία με τη Λιβύη, σε περιοχές νότια της Κρήτης, γεγονός που ενδέχεται να δημιουργήσει -αναλόγως της περιοχής- προβλήματα με την Ελλάδα. Η δήλωση του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας θεωρείται πως είναι μια προαναγγελία της επαναδραστηριοποίησης της Αγκυρας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες κανένα σεισμογραφικό πλοίο αλλά ούτε και γεωτρύπανο δεν βρίσκεται στην περιοχή, μεταδίδει η «Καθημερινή».

«Εχουμε κάνει περίπου 8 γεωτρήσεις στη Μεσόγειο εδώ και 3 χρόνια. Τρεις από αυτές βρίσκονται γύρω από την “ΤΔΒΚ”, οι άλλες πέντε βρίσκονται μέσα στις περιοχές εντός της υφαλοκρηπίδας μας. Οι σεισμικές μελέτες συνεχίζονται επίσης. Αυτό που είπαμε από την αρχή είναι ότι σε αυτές τις περιοχές έχουμε τα δικά μας δικαιώματα και συμφέροντα, σύμφωνα με το διεθνές ναυτικό δίκαιο, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κάνουμε βήμα πίσω», δήλωσε ο κ. Ντονμέζ και ανέφερε πως «οι θέσεις της Ελλάδας έχουν ως κέντρο το νησί του Καστελλόριζου, το οποίο απέχει πολύ από την ηπειρωτική Ελλάδα. Αποτελεί ένα παράξενο παράδειγμα. Υπάρχει ένας τέτοιος ισχυρισμός λόγω ενός μικρού νησιού που απέχει 600 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική χώρα. Συνεπώς θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας εντός αυτού του πεδίου, οπότε δεν υπάρχει κανένα βήμα υποχώρησης».

Το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» παραμένει ελλιμενισμένο και Τούρκοι αξιωματούχοι αναφέρουν πως θα αποπλεύσει σύντομα, χωρίς να διευκρινίζουν την κατεύθυνσή του. Αναλυτές εκτιμούν πως αυτή την περίοδο δεν περιμένουν κινητικότητα της Αγκυρας σε περιοχές κοντά στα ελληνικά νησιά, ωστόσο δεν αποκλείουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο, σε περίπτωση αποτυχίας των συναντήσεων αξιωματούχων των δύο χωρών και των επαφών με την Ε.Ε.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες έρευνες στο Καστελλόριζο προαναγγέλλει η Τουρκία"

Καλογρίτσας σε Πολάκη: Παλικάρια της φακής, ελάτε έξω να λογαριαστούμε!

Με επεισοδιακό τρόπο ολοκληρώθηκε η κατάθεση του κ. Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική επιτροπή, καθώς ο μάρτυρας είχε έντονο διαπληκτισμό με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη.

Πλέον, η επιτροπή θα συνεχίσει τις εργασίες της την ερχόμενη Πέμπτη με την εξέταση του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου, ο οποίος καλείται προκειμένου να απαντήσει ως εκπρόσωπος του γνωστού επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοντομηνάς είχε υποστηρίξει σε συνέντευξή του ότι δέχθηκε παρέμβαση από τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά προκειμένου να παραχωρήσει το 50% του τηλεοπτικού σταθμού Alpha στον κ. Καλογρίτσα.

Πάντως, κατά την σημερινή εξέταση του μάρτυρα, η ένταση μεταξύ του μάρτυρα και του κ. Πολάκη προκλήθηκε από ειρωνικά σχόλια που φέρεται να έκανε ο δεύτερος στις αναφορές του κ. Καλογρίτσα για την καταστροφή που υπέστη ο ίδιος, η οικογένειά του και οι επιχειρήσεις από την εμπλοκή στο ΣΥΡΙΖΑ channel.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διάλογος του Χρήστου Καλογρίτσα με τον Παύλο Πολάκη έχει ως εξής:

Καλογρίτσας: Μέχρι που έχασα τον διαγωνισμό θεωρούμουν από τις κορυφαίους ομίλους. Έχασα τα πάντα. Η οικογένειά μου κλαίει. Δεν έχω ούτε κρεβάτι να κοιμηθώ.

Πολακης: (ειρωνικά) Κοντεύω να κλάψω...

Καλογρίτσα: Χωροφύλακες, ανακριτές δεν δέχομαι!

Τσαβδαρίδης: Να καταθέσεις Καλογρίτσα αυτά που έχεις. Ο,τι έχεις!

Καλογρίτσας: (για Πολάκη) άντε ρε παλικαριά της φακής! Να με προστατεύσετε, κύριε πρόεδρε. Παλικάρι της φακής! Έλα Πολάκη να τα πούμε εξω οι δυο μας.

Τσαβδαρίδης: Να δώσεις στοιχεία, Καλογρίτσα. Πέντε ημέρες μας δουλεύεις!

Πολάκης: Δεν με ακουμπάει καμία σου απειλή, Καλογρίτσα!

Μαρκόπουλος: Να σταματήσει να παίζει ο μάρτυρας. Να τα δώσει όλα τα στοιχεία-κλειδιά. Φυλλομετράς, Καλογρίτσα, διαρκώς στοιχεία όμως τα δίνεις με το σταγονόμετρο. Εδώ δεν παίζουμε, κύριε Καλογρίτσα. Να μιλήσετε. Τέλος με τα αστεία, κύριε μάρτυρα. Μη μας φυλλομετρείτε εδώ 𝑺𝒎𝒔. Τέρμα τα μισόλογα. Δώστε τις επικοινωνίες ΤΩΡΑ. Δεν θα κοροϊδεύετε!

Ταξίδι του ΣΥΡΙΖΑ στη Βενεζουέλα

Τσαβδαρίδης: Στη Βενεζουέλα με τον Παππά και τον Αρτεμίου πήγατε μαζί;

Καλογρίτσας: Πήγαινα συχνά. Μου άρεσε.

Τσαβδαρίδης: Μαζί τους πήγατε;

Καλογρίτσας: Εγώ πήγα με άλλο αεροπλάνο.

Μαρκόπουλος: Αφήστε τα αυτά. Μαζί βρεθήκατε; Μην μας εμπαίζετε. Πήγατε την ίδια περίοδο με τους Παππά - Αρτεμίου;

Καλογρίτσας: Εμένα φίλος μου ήταν ο Λαφαζάνης που του άρεσε η Βενεζουέλα.

Μαρκόπουλος: Καταλάβαμε κύριε μάρτυρα... Καταλάβαμε πολύ καλά.

Καλογρίτσας σε Πολάκη: Οι χωροφύλακες ήταν πιο έξυπνοι από σένα

Η ένταση μεταξύ Καλογρίτσα - Πολάκη είχε και δεύτερο επεισόδιο, με τον μάρτυρα να λέει προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι χωροφύλακες ήταν πιο έξυπνοι από σένα».

Καλογριτσας προς Πολάκη: Δεν είσαι σοβαρός ! Οι χωροφύλακες ήταν πιο έξυπνοι από εσένα. Τι θες; Να σου πω για το το ήταν το White House και το White Porscha; Ε, να ξέρεις. Γνωρίζω τι είναι!

Δ. Μαρκοπουλος: Να μη φύγει ο μαρτυρας αν δεν μας τα αποκαλύψει. Καλογρίτσα δεν θα φύγεις αν δεν μιλήσεις. Μην μας εμπαίζεις. Πες τώρα. Τι ήταν White House - White Porscha. Δεν θα παίζεις εδώ.

Πολακης: Θέλω να ρωτήσω.

Μαρκοπουλος: Δεν φεύγεις αν δεν μας αποκαλύψεις. Δεν θα ξεφεύγεις έτσι.

«Καλέστε την γραμματέα μου»

Σε άλλο σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καλογρίτσας, κληθείς να υποδείξει άλλα πρόσωπα που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς του πρότεινε να κληθεί για κατάθεση η γραμματέας του, υπογραμμίζοντας ότι έχει στη διάθεσή της όλο το αρχειακό υλικό.

Καλογρίτσας: Εγώ έκανα υπουργούς στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Θεοδωρικάκο γραμματέα της ΚΝΕ

Συνεχίζοντας να απαντά σε ερωτήσεις του Παύλου Πολάκη αναφορικά με τη σχέση που είχε με τον κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, είπε: «Εγώ έκανα τον Θεοδωρικακο γραμματέα της ΚΝΕ επειδή είχα πρόσβαση στους παππούδες του κόμματος. Με τον Μιμή Ανδρουλακη μαζί. Εγώ έκανα ομως και υπουργούς στον ΣΥΡΙΖΑ. Τι άλλο θες να σου πω. Μη μιλάς λοιπόν, Πολάκη»!

Πολάκης: Μήπως η white porscha ήταν ΙΧ;

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης κάλεσε μεταξύ άλλων τον μάρτυρα να θυμηθεί το χρώμα της οικίας της οικογένειας Χούρι, αλλά και τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν παρκαρισμένα έξω αυτή.

«Μήπως έξω από το σπίτι ήταν σταματημένο ένα υπερπολυτελές λευκό αυτοκίνητο;» ρώτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας να αναδείξει ότι οι αναφορές σε «white house» και “white porscha» δεν αφορούν το Μέγαρο Μαξίμου και τους τότε ενοίκους του αλλά το σπίτι και τα ΙΧ των Χούρι.

Πολακης: Να ρωτήσω κάτι, αυτό το σπίτι, εκεί πήγατε μέρα ή βράδυ;

Καλογρίτσας: Βράδυ.

Πολακης: Το βράδυ, το λευκό χρώμα δεν φαίνεται;

Καλογρίτσας: Φαίνεται.

Πολάκης: Δεν ήταν άσπρο αυτό το σπίτι;

Κελέτσης: Δεν μας ενδιαφέρει αυτή η ερώτηση.

Πολακης: Μας ενδιαφέρει και μας παραενδιαφέρει.

Κελέτσης: Δεν μας ενδιαφέρει αυτή η ερώτηση.

Πολακης: Μήπως θυμάστε αν έξω από αυτό το σπίτι... Έξω από το σπίτι αυτό που πήγατε ήταν σταματημένο ένα υπερπολυτελές άσπρο αυτοκίνητο; Και τι μάρκα ήταν αυτό το αυτοκίνητο;

Καλογρίτσας: Θέλετε τώρα να σας πω για το White House και τη White Porscha; Ε, ξέρω αλλά δεν σας λέω!!!


«Ο Παππάς εγγυόταν πως θα πάρω τα λεφτά μου πίσω»

Σε περαιτέρω αποκαλύψεις για την εμπλοκή του γνωστού δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου στην απόπειρα δημιουργίας «ΣΥΡΙΖΑ Channel» προχώρησε ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας συνεχίζοντας την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τους χειρισμούς του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Υπενθυμίζεται ότι ο μάρτυρας είχε υποστηρίξει σε προηγούμενες καταθέσεις ότι έχει στην κατοχή του έγγραφο από τον Νίκο Παππά για το πώς θα μοιραστούν οι μετοχές του τηλεοπτικού καναλιού ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος ως «μπροστινός» κατείχε τις μετοχές της «ομάδας Παππά». Ανέφερε επίσης ότι «ο Αρτεμίου έβρισκε τα λεφτά για λογαριασμό του Παππά».

Κατά τη σημερινή του κατάθεση και απαντώντας σε ερωτήσεις του βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου (Κίνημα Αλλαγής) ο Χρήστος Καλογρίτσας είπε ότι στο επίμαχο έγγραφο αναφέρεται και το όνομα του κ. Αρτέμη Αρτεμίου. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι το σχέδιο προέβλεπε πως η «είσοδος» του γνωστού δικηγόρου στο μετοχικό σχήμα θα γινόταν προκειμένου να επιστραφούν στον κ. Καλογρίτσα τα χρήματα που έδινε ως «μπροστινός».

Διαβάστε το διάλογο Καλογρίτσα-Κεγκέρογλου:

Β. Κεγκέρογλου: Το Α2 τι ήταν;

Χρ. Καλογριτσας: Να το τελειώνουμε το Α2. Ηταν ο Αρτεμίου.

Δ. Μαρκόπουλος: Άρα επιβεβαιώνετε όλα αυτά που χθες μας είπατε. Αρτεμίου - Παππάς ήταν ένα. Να αποσαφηνίσετε λοιπόν. Ο Α2 - Αρτεμίου στο σημειωματάριό σας περιγραφόταν ως εκ των μετόχων στο σχήμα;

Χρ. Καλογρίτσας: Το έχω εξηγήσει σαφώς. Το θέμα της χρηματοδότησης και της επιστροφής προς εμένα των χρημάτων έγινε έτσι. Ο Παππάς εγγυόταν πως θα πάρω τα λεφτά μου πίσω. Αναφερόταν ο Α2 100% και θα τα συγχωνεύσουνε την επόμενη ημέρα.

Πέραν αυτών ο κ. Καλογρίτσας επανέλαβε ότι ο Νίκος Παππάς, τότε αρμόδιος υπουργός για τα ΜΜΕ και τον τηλεοπτικό διαγωνισμό, τον είχε ενημερώσει για το ποσό που έπρεπε να προτείνει στην δημοπρασία προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο κ. Παππάς γνώριζε τις προσφορές που θα έκαναν οι άλλοι υποψήφιοι.

Κεγκέρογλου: Πόσα σας είχε πει να βάλετε;

Καλογριτσας: 24-25 εκατ. ευρώ.

Κεγκερογλου: Μας λέτε πως ο Παππάς πατρόναρε τον διαγωνισμό.

Καλογρίτσας: Μου είπε πως έπρεπε να φθάσουμε ένα νούμερο.

Πάντως, η τακτική του κ. Καλογρίτσα να δίνει επιλεκτικά ορισμένα από τα αποδεικτικά έγγραφα που έχει στην κατοχή του προκάλεσε την αντίδραση των μελών της επιτροπής.

Υπό αυτή την πίεση ο μάρτυρας κατέθεσε στην προανακριτική ακόμα μια σελίδα από τα γραπτά μηνύματα που αντάλλασσε με τον κ. Νίκο Παππά.

Πρόκειται για συνομιλία που είχε με τον πρώην υπουργό μετά το «φιάσκο» των τηλεοπτικών αδειών. Όπως εξήγησε ο μάρτυρας η ανταλλαγή των SMS αφορούσαν την πορεία έκδοσης της εφημερίδας Documento την οποία εξέδωσε η οικογένεια Καλογρίτσα μετά από σχετικές εντολές του Νίκου Παππά. Όπως φαίνεται από τον διάλογο, ο τότε αρμόδιος υπουργός για τα ΜΜΕ εκφράζει την ανησυχία του στον κ. Καλογρίτσα για πιθανό κλείσιμο της εφημερίδας.

Οι φοβίες πηγάζουν από πληροφορίες που είχε ο κ. Παππάς ότι ο «καπετάνιος» -όπως αποκαλούσε τον κ. Καλογρίτσα- θα τον προδώσει για την ΝΔ.

Αποσπάσματα των SMS αναφέρουν:

Ν. Παππάς: Αν κλείσει πρόσεξε!

Χρ. Καλογρίτσας: Νίκο μου! Εμείς δεν θα την κλείσουμε. Ποιος θα την κλείσει; Οι μόνοι που μπορούν είναι οι δημοσιογράφοι. Ξέρεις κάτι; Επίσης πάλι ρωτώ: τι εννοείς «πρόσεξε»; σ.α.

Ν. Παππάς: Εννοώ ότι δεν πρέπει να εκτεθούμε. Βουίζει ότι ο Μητσοτάκης μέσω Θεοδωρικάκου σου έχει βάλει θέμα. Εγώ δεν το πιστεύω

Χρ. Καλογρίτσας: Tέτοιες δήθεν αμφιβολίες αλλού. ΟΧΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ! Αφού εσύ δεν το πιστεύεις, τι σε νοιάζει που βουίζει; Εγώ κομματικά πειθάρχησα και πειθαρχώ μόνο στον Αρχηγό μας και στον σύντροφο μου Π.

Νίκος Παππάς: Μπράβο. Αρα συνεχίζουμε.

WhatsApp_Image_2021-05-25_at_13_11_42

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Καλογρίτσας σε Πολάκη: Παλικάρια της φακής, ελάτε έξω να λογαριαστούμε!"

Κορονοϊός – Λαμία: Γεμάτη η ΜΕΘ – Δεν προλαβαίνουν να αδειάσουν κρεβάτια

Ο κορονοϊός έχει φέρει στα όριά του τη ΜΕΘ στο νοσοκομείο Λαμίας. Δύο ακόμη ασθενείς μεταφέρθηκαν στην εντατική πριν από λίγες ώρες.

Πρόκειται για δύο ακόμη ασθενείς που ήταν στη ΜΕΘ αφού τους είχε προσβάλει ο κορονοϊός: ένας 63χρονος που είχε διασωληνωθεί την 1η Μαΐου και μία 52χρονη που είχε εισαχθεί στις 6 του μηνός άλλαξαν μονάδα και μεταφέρθηκαν στη Γενική ΜΕΘ. Η βασική αλλαγή στην κατάσταση της υγείας τους, ήταν ότι αρνητικοποιήθηκαν στον ιό, όπως αναφέρει το LamiaReport.gr.

Την ίδια ώρα οι εισαγωγές με τα εξιτήρια έχουν ισορροπήσει στην κλινική κορονοϊού, όπου οι νοσηλευόμενοι παραμένουν στους 24.

Αυτή τη δύσκολη κατάσταση βιώνει το νοσοκομείο Λαμίας σχεδόν εφτά μήνες τώρα από την έναρξη του δεύτερου κύματος, εξυπηρετώντας περιστατικά όχι μόνο από τη Φθιώτιδα αλλά και από όμορους νομούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΜΕΘ κορονοϊού, που είναι το ύστατο όπλο αντιμετώπισης του ιού για όποιον νοσήσει, παραμένει πλήρης από αρχές Μαρτίου με πολύ μικρά διαλείμματα μέχρι σήμερα, νοσηλεύοντας 12 στους 12 ασθενείς!

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – Λαμία: Γεμάτη η ΜΕΘ – Δεν προλαβαίνουν να αδειάσουν κρεβάτια"

ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ: Το 2020 μαζί με τον Λαγό ψήφιζαν «όχι» στην ευρωβουλή για την καταδίκη του Λουκασένκο

Σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την υπόθεση της κρατικής αεροπειρατείας στην Λευκορωσία που ανάγκασε δια της βίας σε προσγείωση αεροπλάνο της Ryanair στο Μινσκ.

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της αντεπιτίθεται στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία τόνιζε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξέθεσε την χώρα. Όπως λέει η ΝΔ, «αντί να ζητάει εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό της κρατικής αεροπειρατείας στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, περιμένουμε να μας εξηγήσει γιατί στις 25 Νοεμβρίου του 2020 μαζί με τον κατάδικο Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγό οι ευρωβουλευτές του ψήφισαν 'όχι' σε τροπολογία ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καταδίκη του καθεστώτος Λουκασένκο και στην απόρριψη του αιτήματος της Λευκορωσίας που ζητούσε την έκδοση του Ρ. Προτάσεβιτς».

Συνεχίζει δε λέγοντας πως «χρειάζεται μεγάλο θράσος να ζητούν και τα ρέστα και να εμφανίζονται υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όντας υποστηρικτές του καθεστώτος Λουκασένκο».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

Αντί να ζητάει εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό της κρατικής αεροπειρατείας στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, περιμένουμε να μας εξηγήσει γιατί στις 25 Νοεμβρίου του 2020 μαζί με τον κατάδικο Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγό οι ευρωβουλευτές του ψήφισαν «όχι» σε τροπολογία ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καταδίκη του καθεστώτος Λουκασένκο και στην απόρριψη του αιτήματος της Λευκορωσίας που ζητούσε την έκδοση του Ρ. Προτάσεβιτς. Χρειάζεται μεγάλο θράσος να ζητούν και τα ρέστα και να εμφανίζονται υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όντας υποστηρικτές του καθεστώτος Λουκασένκο.

Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετεί θεωρίες συνωμοσίας και να προσπαθεί για ακόμη μια φορά να δυσφημίσει τη χώρα στο εξωτερικό, ας μας πει και αν συμφωνεί ή όχι με τη στάση που κράτησε ο πρωθυπουργός ζητώντας από την πρώτη στιγμή να υπάρξουν ευρωπαϊκές συνέπειες και κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας. Συμφωνεί ή είναι ξανά στο όχι;

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ: Το 2020 μαζί με τον Λαγό ψήφιζαν «όχι» στην ευρωβουλή για την καταδίκη του Λουκασένκο"

Ψήφος απόδημων: Καταψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Άρνηση για συναίνεση καταλογίζει ο Μ. Βορίδης

Με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη να απορρίπτει την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση τεσσάρων εκλογικών περιφερειών αποδήμων και να του επιρρίπτει ευθύνες ότι αρνείται τη συναίνεση και τη σύγκλιση, άρχισε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την άρση των περιορισμών στο εκλογικό δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού.

Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία και ότι συνεχίζει να εξαπατά τους ομογενείς.

Σε παρέμβασή του στην αρχή της συζήτησης, ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι θα ήταν διατεθειμένος να προχωρήσει σε απόσυρση του νομοσχεδίου, αν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αποδεκτή την βασική προϋπόθεση να προσμετράται η ψήφος των αποδήμων στο εκλογικό αποτέλεσμα, ώστε να γίνει εκ νέου συζήτηση για να βρεθεί συγκλίνουσα λύση, η οποία θα συγκεντρώνει την συνταγματική πρόβλεψη των 200 βουλευτών.

Σύμφωνα με τις θέσεις των κομμάτων όπως εκφράστηκαν, υπέρ του νομοσχεδίου έχουν ταχθεί ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση ενώ δήλωσαν ότι καταψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25.

Με δεδομένη την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων, το νομοσχέδιο δεν φαίνεται να συγκεντρώνει στην Ολομέλεια τις 200 θετικές ψήφους, καθώς η κοινοβουλευτική δύναμη της ΝΔ είναι 158 βουλευτές, του ΣΥΡΙΖΑ 86, το ΚΙΝΑΛ έχει 22 βουλευτές, το ΚΚΕ 15, η ΕΛ.ΛΥ 10 και το «ΜεΡΑ25» 9 βουλευτές.

«Είχα πει και στην Επιτροπή ότι είμαι διατεθειμένος ακόμα και να αποσύρω το νομοσχέδιο, για να βρεθεί μια συγκλίνουσα λύση για την επίτευξη του στόχου, που είναι η διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των κατοίκων εξωτερικού, υπό δύο προϋποθέσεις. Ότι δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός στην άρση των εμποδίων και ότι η ψήφος τους θα είναι ισότιμη με όλων των εκλογέων και θα προσμετράτε στο εκλογικό αποτέλεσμα. Εν συνέχεια θα συζητούσαμε τις τεχνικές λεπτομέρειες για το πόσες ή ποιες εκλογικές περιφέρειες, τον τρόπος εκλογής κλπ. Μόνο όμως αν συμφωνήσουμε πάνω στις δύο αυτές, στρατηγικού χαρακτήρα, προϋποθέσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία προτείνοντας την ίδρυση τεσσάρων εκλογικών περιφερειών απόδημου, οι οποίοι δεν θα εκλέγονται με κομματικά ψηφοδέλτια και η ψήφος τους δεν θα λαμβάνεται υπόψη στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Επομένως, στην παράκλησή μου για συναίνεση, απάντησε αρνητικά ο ΣΥΡΙΖΑ.Η απόρριψη του, στη μία εκ των δύο προϋποθέσεων, δηλαδή να προσμετράται η ψήφος τους στο εκλογικό αποτέλεσμα, σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε κανονικά τη συζήτηση του νομοσχέδιου και ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη του. Δεν έχει νόημα να κάνω δεκτή τη τροπολογία από τη στιγμή που δεν υπάρχει η σύγκλιση του ΣΥΡΙΖΑ».

Απαντώντας στον κ. Βορίδη ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία και προσπάθεια εξαπάτησης των αποδήμων, τονίζοντας ότι «το νομοσχέδιο φέρνει στη Βουλή το ύφος και ήθος των τηλεπαραθύρων».

«Συμβαδίζει με τη συνολική υποκρισία που δείχνει η ΝΔ. Εσάς, στη κυβέρνηση δεν σας νοιάζει να έχουν δικαίωμα εκπροσώπησης και επιλογής οι απόδημοι. Το κόμμα σας νοιάζει. Εξακολουθείτε να παίζετε τα κομματικά σας παιχνίδια με τους ομογενείς» αντέτεινε ο κ. Κατρούγκαλος υπεραμυνόμενος της πρότασης του κόμματός του.

«Βασικό δικό μας επιχείρημα, του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι οι χώρες με σημαντικό αριθμό αποδήμων δεν καθιερώνουν αστάθμητη ψήφο των ομογενών τους στο εξωτερικό. Και η δική μας πρόταση, έχει θεωρηθεί από την Επιτροπή της Βενετίας, το συμβουλευτικό όργανο Συμβουλίου Ευρώπης, ως η βέλτιστη πρακτική για χώρες που έχουν σημαντική ομογένεια. Προτείνουμε εκλογή τους με ενιαίο ψηφοδέλτιο κι επομένως πράγματι οι 4 βουλευτές που θα εκλέγονται ανά μεγάλη μείζονα εκλογική περιφέρεια του εξωτερικού θα είναι 4 ασχέτως αν θα ψηφίσει 1 ή 2 εκατομμύρια στις σχετικές εκλογές», υπογράμμισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης, χαρακτήρισε «εντελώς δικαιολογημένη την άρνηση του κ. Βορίδη στην τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, όταν δεν ικανοποιείται η πρώτη απαράβατη προϋπόθεση να προσμετράταιη ψήφος τους στο εκλογικό αποτέλεσμα», ενώ καταλόγισε σκοπιμότητες στην Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Ωστόσο, ο κ. Σκανδαλίδης σημείωσε ότι ανεξάρτητα με την τύχη που θα έχει ο νόμος, « η κυβέρνηση πρέπει να φέρει έναν πλήρη νόμο που θα αίρει τους κόφτες και θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε την επιστολική ψήφο», και πρόσθεσε ότι αν δεν το κάνει η κυβέρνηση θα το κάνει το ΚΙΝΑΛ.

 mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ψήφος απόδημων: Καταψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Άρνηση για συναίνεση καταλογίζει ο Μ. Βορίδης"

Χαμός στην Πάρο: Ρομά έδειραν αστυνομικούς – Πέταξαν μέχρι και καρέκλες

Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (25.05.2021) στο αστυνομικό τμήμα της Πάρου όταν η προσαγωγή δυο ατόμων ξέφυγε από κάθε όριο.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Πολίτες στην Πάρο ειδοποίησαν την αστυνομία και κατήγγειλαν πως Ρομά είχαν κατασκηνώσει σε σημείο της πόλης.

Όταν η αστυνομία πήγε εκεί, πήρε στο τμήμα δυο άτομα. Μόνο που έξω από το αστυνομικό τμήμα συγκεντρώθηκαν άλλοι, περίπου, 20.

Την ώρα που ένας αστυνομικός βεβαίωνε την παράβαση στους δυο προσαχθέντες, δέχτηκε επίθεση από το συγκεντρωμένο πλήθος, που άρχισε να φωνάζει και να πετάει μέχρι και καρέκλες!

Δείτε το video που ανέβασε στο Facebook ο Χάρης Λεμπιδάκης από τη στιγμή της έντασης

 

Όταν τα πνεύματα ηρέμησαν, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δυο άνδρες που είχαν εξαρχής προσαχθεί και αναζητούν άλλον έναν, τον οποίο τον έχουν ταυτοποιήσει.

Σε βάρος τους συντάχθηκε δικογραφία για βία εναντίον υπαλλήλου, εξύβριση αστυνομικού, αντίσταση και απείθεια αλλά και για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαμός στην Πάρο: Ρομά έδειραν αστυνομικούς – Πέταξαν μέχρι και καρέκλες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news