facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων: Ποιοι δικαιούνται τα 360 ευρώ - 11 ερωτήσεις και απαντήσεις

Χρήσιμες πληροφορίες μέσα από ερωτήσεις και απαντήσεις για το επίδομα των 360 ευρώ που χορηγείται σε δικαιούχους ανασφάλιστους υπερήλικες δίνει ο ΟΠΕΚΑ. Αναλυτικά:
1.Τι είναι το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων ;
Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, το οποίο χορηγείται από τον ΟΠΕΚΑ λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε μια ευαίσθητη ηλικία και δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο για την συνταξιοδότηση ασφαλιστικό χρόνο.
2.Ποιο είναι το μηνιαίο ποσό που χορηγείται ;
Το μηνιαίο ποσό ανέρχεται σε 360 ευρώ.
3.Δικαιούμαι να υποβάλω αίτηση ;
Αν έχετε συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας σας και δεν λαμβάνετε σύνταξη από το εξωτερικό ή οποιαδήποτε ασφαλιστική ή προνοιακή παροχή στην Ελλάδα, μεγαλύτερη των 360 ευρώ.
Αν η σύνταξη αυτή ή η παροχή από δημόσιο φορέα είναι μικρότερη από το επίδομα των 360 ευρώ, δικαιούστε το ποσό της διαφοράς που προκύπτει μετά την αφαίρεση του ποσού της σύνταξης ή παροχής που λαμβάνετε από αλλού.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1 : Αν το ποσό που προκύπτει ως διαφορά είναι μικρότερο από είκοσι (20) ευρώ, το επίδομα δεν καταβάλλεται.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2 : Σε περίπτωση μεταβολής του ποσού της σύνταξης ή της παροχής που λαμβάνετε από το εξωτερικό ή την Ελλάδα, αντίστοιχα, έχετε υποχρέωση να το δηλώσετε αμέσως, προκειμένου να τροποποιηθεί αναλόγως το ποσό του επιδόματος.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 3: Για όσους λαμβάνουν σύνταξη ή άλλη παροχή από οποιοδήποτε φορέα του εξωτερικού, η νομισματική ισοτιμία λαμβάνεται υπόψη την 1η εργάσιμη ημέρα του έτους κατά τη χορήγηση, την επαναχορήγηση ή την τροποποίηση του ποσού της παροχής που λαμβάνουν από τον αρμόδιο για την καταβολή αυτής φορέα, λόγω αλλαγής του ποσού της σύνταξης που λαμβάνουν από τον φορέα του εξωτερικού.
4.Πόσα χρόνια οφείλω να ζω μονίμως και νομίμως στην Ελλάδα, ώστε να δικαιούμαι αίτησης ;
Για να υποβάλετε το σχετικό αίτημα θα πρέπει να διαμένετε μονίμως και νομίμως στην Ελλάδα δεκαπέντε (15) συνεχή έτη πριν από την υποβολή της αίτησης σας ή 15 έτη μεταξύ του 17ου και 67ου έτους της ηλικίας σας, εκ των οποίων τα δέκα (10) συνεχόμενα πριν από την υποβολή της αίτησης και να εξακολουθείτε να διαμένετε στην Ελλάδα και μετά τη λήψη της παροχής.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ποσό του επιδόματος καταβάλλεται πλήρες ή μειωμένο λόγω σύνταξης εξωτερικού ή προνοιακής παροχής εντός Ελλάδας για όσους πληρούν αθροιστικά τα ανωτέρω κριτήρια και έχουν συμπληρώσει στη χώρα τουλάχιστον τριάντα πέντε (35) πλήρη έτη διαμονής και μειώνεται κατά 1/35 για κάθε ένα (1) έτος που υπολείπεται των τριάντα πέντε (35) ετών διαμονής στη χώρα.
5.Ποιο πρέπει να είναι το ετήσιο φορολογητέο εισόδημά μου ;
Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα δεν πρέπει υπερβαίνει το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων τριακοσίων είκοσι (4.320) ευρώ ή, στη περίπτωση εγγάμων, το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των οκτώ χιλιάδων εξακοσίων σαράντα (8.640) ευρώ.
6.Τι εξαιρείται από το ετήσιο φορολογητέο εισόδημά μου ;
Στο εισόδημα δεν υπολογίζονται:
α. Οι οικονομικές ενισχύσεις που χορηγούνται σε άτομα με αναπηρίες λόγω της αναπηρίας τους.
β. Το διατροφικό επίδομα που χορηγείται στους πάσχοντες από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου και στους μεταμοσχευμένους.
γ. Το επίδομα ανεργίας.
δ. Η διατροφή που καταβάλλεται σε ανήλικο τέκνο με δικαστική απόφαση ή με συμβολαιογραφική πράξη ή με ιδιωτικό έγγραφο
7.Ποιο πρέπει να είναι το ύψος της ακίνητης και κινητής περιουσίας μου, ώστε να υποβάλλω τη σχετική αίτηση ;
Ακίνητη περιουσία:
Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας σας δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολο της το ποσό των ενενήντα χιλιάδων (90.000) ευρώ.
Κινητή περιουσία:
Το τεκμήριο αντικειμενικής δαπάνης της κινητής περιουσίας (επιβατικά ΙΧ, ΜΧ αυτοκίνητα ή και δίκυκλα) δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της, το ποσό των έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ.
8.Ποιοι εξαιρούνται από το δικαίωμα υποβολής αιτήματος ;
Εξαιρούνται της παροχής οι μοναχοί/ες, οι οποίοι διαμένουν σε Ιερές Μονές και συντηρούνται από αυτές και όσοι εκτίουν ποινή στερητική της ελευθερίας.
Εξαιρούνται επίσης οι ανασφάλιστοι υπερήλικες και αυτοί που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, εφόσον ο/η σύζυγος λαμβάνει σύνταξη από οποιαδήποτε πηγή μεγαλύτερη από την παροχή.
9.Πότε καταβάλλεται το μηνιαίο επίδομα ;
Η παροχή καταβάλλεται σε μηνιαία βάση για όσους δικαιούχους κάνουν αίτηση από την 1η του επόμενου της υποβολής της αίτησης μήνα.
10.Δικαιούμαι ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης ;
Όσιο λαμβάνουν επίδομα και δεν καλύπτονται για παροχές υγείας από τυχόν άλλη παροχή, δικαιούνται ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη από τις Δημόσιες Δομές Υγείας με χρήση του ΑΜΚΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4368/2016
11.Μπορώ να υποβάλλω ένσταση αν απορριφθεί το αίτημά μου ;
Κατά της απόφασης περί απονομής ή μη του επιδόματος επιτρέπεται ένσταση ενώπιον του οργάνου εξέτασης ενστάσεων του άρθρου 40 του Π.δ. 78/1998 (Α΄ 72), εντός προθεσμίας τριών μηνών, που αρχίζει από την κοινοποίηση της απόφασης στον αιτούντα. Το ως άνω όργανο εξετάζει την ένσταση και κατά νόμο και κατ’ ουσίαν και υποχρεούται να αποφανθεί μέσα σε ένα μήνα από την υποβολή της.
ΠΡΟΣΟΧΗ
1.Οι ανασφάλιστοι υπερήλικες που ελάμβαναν ήδη πριν τη 12η Μαΐου 2016 παροχή από τον ΟΓΑ εξακολουθούν να λαμβάνουν την παροχή σύμφωνα με το παλαιό καθεστώς.
2.Από 1-1-2022 κατ’ έτος με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το επίδομα αυξάνεται με βάση συντελεστή που διαμορφώνεται κατά 50% από τη μεταβολή του ΑΕΠ και κατά 50% από τη μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου έτους και δεν υπερβαίνει την ετήσια μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.
Διαβάστε περισσότερα για το μηνιαίο επίδομα των 360 ευρώ εδώ και εδώ

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων: Ποιοι δικαιούνται τα 360 ευρώ - 11 ερωτήσεις και απαντήσεις"

ΕΛ.ΑΣ: Πάνω από 400 πρόστιμα σε 24 ώρες για τη μη χρήση μάσκας

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση:

Χθες, Παρασκευή 7 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα 14.877 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 419 παραβάσεις:

Συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν 404 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας/μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ.

Από αυτές, 121 παραβάσεις σημειώθηκαν στην Αττική, 41 στην Κεντρική Μακεδονία, 35 στη Δυτική Ελλάδα, 33 στη Θεσσαλονίκη, 25 στο Νότιο Αιγαίο, 23 στα Ιόνια Νησιά, 21 στην Πελοπόννησο, από 19 στην Κρήτη και στο Βόρειο Αιγαίο, από 17 σε Ήπειρο και Στερεά Ελλάδα, 16 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 15 στη Θεσσαλία 2 στη Δυτική Μακεδονία.

Επίσης διαπιστώθηκαν 11 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τετραγωνικών μέτρων επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και συνελήφθη ένα άτομο.
Τέλος, σε τέσσερις περιπτώσεις δεν είχε συμπληρωθεί η ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Σημειώνεται ότι από 1 Αυγούστου 2020, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 2.446 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας/μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ενώ για ακόμη μία παράβαση για μη χρήση μάσκας στην Αττική επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ. Την ίδια περίοδο έχουν βεβαιωθεί συνολικά 68 παραβάσεις σχετικές με τους κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων και έχουν συλληφθεί 10 άτομα. Επίσης, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 30 παραβάσεις μη συμπλήρωσης PLF.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛ.ΑΣ: Πάνω από 400 πρόστιμα σε 24 ώρες για τη μη χρήση μάσκας"

Ιατρικός Συλλόγος Πάτρας: Πολίτες επικαλούνται αναπνευστικά προβλήματα για να αποφεύγουν τη μάσκα

Σε μια απίστευτη καταγγελία προέβη ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας, καθώς φαίνεται πως αρκετοί πολίτες πιέζουν τους γιατρούς να τους εκδώσουν πιστοποιητικά που να βεβαιώνουν ότι πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα για να εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, σημειώνοντας πως ήταν αρκετά πιεστικά τα αιτήματα μερίδας των πολιτών προς τους γιατρούς, προκειμένου να τους χορηγήσουν τέτοια βεβαίωση.

«Ήταν ιδιαίτερα πιεστικοί, επικαλούμενοι σε αρκετές περιπτώσεις ελαφριά συμπτώματα όπως δυσφορία και ζάλη, ωστόσο ο Ιατρικός Σύλλογος έδωσε τις κατάλληλες επισημάνσεις, πως ο νόμος εξαιρεί όσους έχουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και παιδιά κάτω των 3 ετών» σημείωσε η κ. Μαστοράκου.

«Μας θλίβει η συμπεριφορά εκ μέρους των πολιτών και ζητήσαμε από τους γιατρούς να έχουν απολύτως επιστημονική τεκμηρίωση για την έκδοση τέτοιων γνωματεύσεων, όμως φανταστείτε να συμβεί κάτι και να υπάρχει και μια τέτοια βεβαίωση» πρόσθεσε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας.



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιατρικός Συλλόγος Πάτρας: Πολίτες επικαλούνται αναπνευστικά προβλήματα για να αποφεύγουν τη μάσκα"

Συναγερμός στη Χαλκιδική: Πληροφορίες για 50 κρούσματα σε βιομηχανία τροφίμων

Συναγερμός έχει σημάνει σε βιομηχανία τροφίμων στη Χαλκιδική, όπου βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό 50 από τους 300 εργαζομένους.

Όπως μετέδωσε το OPEN, με δηλώσεις και εκπροσώπου της εταιρείας, στο εργοστάσιο εργάζονται συνολικά 300 άτομα.

Τα πρώτα δύο θετικά κρούσματα ήταν δύο γυναίκες που είχαν ταξιδέψει πρόσφατα σε γειτονική βαλκανική χώρα.

Όταν διαπιστώθηκε πως οι δύο γυναίκες είναι πιθανό να νοσούν από κορονοϊό το εργοστάσιο προέβη σε μαζικά τεστ όλων των εργαζομένων και διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία του, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Από τους 300 εργαζόμενους βρέθηκαν θετικοί οι 50, οι οποίοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμοί καθώς ουδείς έχει σοβαρά συμπτώματα της νόσου.

Όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό η νομική σύμβουλος της εταιρείας, πρόκειται για 50 εργαζομένους, οι οποίοι είναι σε καραντίνα, ενώ εξετάστηκαν και οι συγγενείς τους, παρόλο που δεν εργάζονται στην εταιρεία. Όπως σημείωσε η εταιρεία έλαβε όλα τα μέτρα και έχει γίνει απολύμανση.

Παράλληλα σημείωσε ότι «ήταν δύο κυρίες οι οποίες στις άδειές τους είχαν πάει στην Αλβανία και βρέθηκαν θετικές, ήταν τα δύο πρώτα κρούσματα που εντοπίστηκαν θετικά, είχαν πάει στο νοσοκομείο Πολυγύρου. Από εκεί και πέρα όμως όταν έχουμε 50 άτομα δεν μπορούμε να πούμε ότι αποκλειστικός υπαίτιος ήταν μόνο αυτές οι δύο κυρίες».

Το εργοστάσιο είναι παραγωγής και τυποποίησης ελιάς.



Επισημαίνεται πως σήμερα ανακοινώθηκαν 152 νέα κρούσματα στη χώρα, τα 43 εκ των οποίων εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη, ενώ ακόμη 4 είναι στη Χαλκιδική.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στη Χαλκιδική: Πληροφορίες για 50 κρούσματα σε βιομηχανία τροφίμων"

Γαλλία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους

Οι αρχές του Παρισιού ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, στις πολυσύχναστες περιοχές της γαλλικής πρωτεύουσας από την προσεχή Δευτέρα, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφει αύξηση.

Το μέτρο αφορά τους πολίτες ηλικίας από 11 ετών και άνω, επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η περιφέρεια του Παρισιού.

Οι ζώνες όπου οι μάσκες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται θα αξιολογούνται σε τακτική βάση, σύμφωνα με την περιφέρεια.

«Όλοι οι δείκτες δείχνουν ότι από τα μέσα Ιουλίου ο ιός κυκλοφορεί εκ νέου ενεργότερα στην περιοχή», τονίζεται στο σχετικό δελτίο τύπου που δεν αναφέρει ακριβώς τις περιοχές τις οποίες αφορά το μέτρο.

Η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική από τη Δευτέρα στις 08.00 το πρωί τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδας).

Το ποσοστό των θετικών τεστ έφθασε σήμερα, όπως σημειώνουν οι αρχές, στο 2,4% στην Ιλ ντε Φρανς (το Παρίσι και η ευρύτερη περιοχή του) έναντι 1,6% κατά μέσο όρο σε εθνικό επίπεδο.

«Η επίπτωση είναι ιδιαίτερα σημαντική στους πολίτες μεταξύ 20-30 ετών. Είναι επίσης μεγαλύτερη στο Παρίσι και στους νομούς Σεν Σαν Ντενί, Βαλ ντε Μαρν, Οτ ντε Σεν, όπως και σε ορισμένες κοινότητες του Βαλ ντ’ Ουάζ», διευκρινίζεται.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους"

Βηρυτός: Έφοδος διαδηλωτών στο υπουργείο Εξωτερικών – Τουλάχιστον 109 τραυματίες

Δεκάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Εξωτερικών στη Βηρυτό σήμερα, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του πολιτικού κατεστημένου, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι διαδηλωτές έκαψαν επίσης μια φωτογραφία του προέδρου Μισέλ Αούν.

«Θα μείνουμε εδώ. Καλούμε τον λαό του Λιβάνου να καταλάβει όλα τα υπουργεία», φώναζε ένας διαδηλωτής από το μεγάφωνο.

Η έφοδος των διαδηλωτών στο κτίριο του ΥΠΕΞ, που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση, πραγματοποιήθηκε, την ώρα που οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν στραμμένη την προσοχή τους στη συγκέντρωση χιλιάδων άλλων ανθρώπων στο κέντρο της πόλης, οι οποίοι αξίωναν από τις αρχές του Λιβάνου να λογοδοτήσουν για τη γιγαντιαία έκρηξη στο λιμάνι πριν από 4 ημέρες, η οποία στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 150 ανθρώπους.

Πριν από λίγο μάλιστα, ακούστηκαν πυροβολισμοί στα σημεία των κινητοποιήσεων στο κέντρο της πρωτεύουσας του Λιβάνου, με την αστυνομία να επιβεβαιώνει στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τη ρίψη πυρών.

Στις εικόνες που μεταδίδουν απευθείας τα τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται άνθρωποι, αιμόφυρτοι, έχοντας τραυματιστεί από πλαστικές σφαίρες, την ώρα που η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, επικαλούμενο τον Ερυθρό Σταυρό, ο αριθμός των διαδηλωτών που έχει τραυματιστεί στα επεισόδια ανέρχεται σε τουλάχιστον 109.

«Διαδηλώσεις στη Βηρυτό: 22 άνθρωποι διακομίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία. 87 άνθρωποι δέχονται τις πρώτες βοήθειες στο σημείο», έγραψε στο Twitter ο Ερυθρός Σταυρός.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Βηρυτός: Έφοδος διαδηλωτών στο υπουργείο Εξωτερικών – Τουλάχιστον 109 τραυματίες"

Ρόδος: Προσήχθη στην Αστυνομία επιχειρηματίας που ετοίμαζε μεγάλη συναυλία

Η πλωτή εξέδρα είχε στηθεί μέσα στο νερό, σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από την άμμο, εκεί όπου είχαν τοποθετηθεί τα πρώτα τραπέζια για τους εκλεκτούς καλεσμένους, χωρίς όμως να τηρούνται οι αποστάσεις του 1,5 μέτρου, όπως μπορείτε να δείτε τόσο στο σχετικό βίντεο, όσο και στη φωτογραφία που ανέβασαν οι υπεύθυνοι του μπιτς μπαρ στο Instagram, για να δείξουν ότι όλα είναι έτοιμα για το αποψινό event.



Όπως αποδείχθηκε κατά την επιτόπια αυτοψία αστυνομικών και λιμενικών δυνάμεων που έσπευσαν στην παραλία κατόπιν καταγγελιών από περίοικους, ο επιχειρηματίας δεν είχε λάβει άδεια για το στήσιμο της πλωτής εξέδρας και γι’ αυτό προσήχθη στην αστυνομία. Μάλιστα, αυτή την ώρα κρατείται στο Τμήμα Ασφάλειας Ρόδου και την Δευτέρα θα απολογηθεί ενώπιον του εισαγγελέα. Η δικογραφία πήγε στο λιμεναρχείο Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποψινή συναυλία του Αντώνη Ρέμου στο Santa Marina ήταν sold out, καθώς είχαν πουληθεί εκατοντάδες εισιτήρια και υπήρχαν φόβοι ότι θα προκληθεί μεγάλος συνωστισμός.

Γι’ αυτό το λόγο είχαν τεθεί σε επιφυλακή οι αστυνομικές δυνάμεις του νησιού, έχοντας εντολή να προχωρήσουν σε επιτόπια έρευνα, για να διαπιστώσουν αν τηρούνται οι αποστάσεις και αν μέσα στο χώρο βρίσκεται ο επιτρεπόμενος αριθμός καθημένων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: Προσήχθη στην Αστυνομία επιχειρηματίας που ετοίμαζε μεγάλη συναυλία"

Κορονοϊός: Νέα απόφαση για τις μάσκες – Που θα είναι υποχρεωτικές

Ο κορονοϊός παραμένει σε έξαρση στη χώρα μας με 152 νέα κρούσματα να ανακοινώνονται το Σάββατο (08.08.2020).
Εκμεταλλευόμενος τη χαλάρωση και την απειθαρχία μας, ο κορονοϊός επιτίθεται. Για να προφυλαχθεί η ατομική και η δημόσια υγεία, η υποχρεωτική χρήση της μάσκας γενικεύεται. Με νέα απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ καθορίζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων (δημοσίων υπηρεσιών ή ιδιωτικών επιχειρήσεων) και άλλους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους συνάθροισης κοινού έως την 31η Αυγούστου 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Υποχρεωτική είναι η χρήση της μάσκας και σε χώρους θρησκευτικής λατρείας.
Κορονοϊός: Υποχρέωση χρήσης μάσκας σε χώρους συνάθροισης κοινού
Σε εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων (δημοσίων υπηρεσιών ή ιδιωτικών επιχειρήσεων) και άλλους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους συνάθροισης κοινού, όπως εξειδικεύονται στον παρακάτω πίνακα.
Στον πίνακα που ακολουθεί δεν συμπεριλαμβάνονται πάντως οι χώροι εστίασης:


Κορονοϊός: Υποχρεωτική η μάσκα και σε χώρους θρησκευτικής λατρείας.
1. Στους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησιών, ευκτηρίων οίκων, τεμενών και συναγωγών), κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητάς τους, στο σύνολο της Επικράτειας, επιβάλλεται η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορoνοϊού COVID-19. Η ίδια υποχρέωση υφίσταται και κατά την τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών (και των σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων) και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών ή εκδηλώσεων στους αύλειους χώρους των χώρων θρησκευτικής λατρείας ή γενικά σε υπαίθριους χώρους. Από την υποχρέωση των προηγούμενων εδαφίων εξαιρούνται οι θρησκευτικοί λειτουργοί κατά την τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών (και των σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων) και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών ή εκδηλώσεων, καθώς και το απολύτως αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό που συμμετέχει σε αυτές, όπως ιεροψάλτες.
2. Τα προσωρινά μέτρα στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19 κατ’ εφαρμογή της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 34060/2.6.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας (Β’ 2111), όπως η ισχύς αυτής έχει παραταθεί με την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.43195/8.7.2020 κοινή απόφαση των ιδίων Υπουργών (Β’ 2775), όπως εκάστοτε ισχύει, δεν θίγονται από την εφαρμογή της παρούσας.
Κορονοϊός: Υποχρέωση χρήσης μάσκας σε πλοία
Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους δημόσιους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους χώρους όλων των επιβατηγών και επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων, των ημερόπλοιων, των θαλασσίων ταξί και των λαντζών. Στα πλοία και σκάφη του πρώτου εδαφίου απαγορεύεται η οργάνωση και πραγματοποίηση εκδηλώσεων διασκέδασης.
Ειδικότεροι κανόνες:
Οι ειδικότεροι κανόνες που προβλέπονται ως προς την υποχρέωση χρήσης μάσκας στην υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.48976/31.7.2020 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (Β’ 3165), όπως εκάστοτε ισχύει, δεν θίγονται από την εφαρμογή της παρούσας.
Κορονοϊός: Εξαιρέσεις
Από την υποχρέωση των άρθρων 1 έως 3 εξαιρούνται α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών (3) ετών.
Κορονοϊός: Κυρώσεις και διαδικασίες ελέγχου
1. Στην περίπτωση εργαζομένων που δεν τηρούν τους κανόνες του άρθρου 1, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, επιβάλλεται στην επιχείρηση για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ.
2. Στα φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν τους κανόνες των άρθρων 1 και 2 επιβάλλεται για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ.
3. Για κάθε παράβαση των διατάξεων του άρθρου 3, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, επιβάλλεται κατά περίπτωση:
α) στους επιβάτες, τους ναυτικούς πράκτορες και τα μέλη του πληρώματος διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ και β) στον πλοιοκτήτη, τον διαχειριστή και τον πλοίαρχο διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ.
4. Ως προς τις αρμόδιες αρχές ελέγχου και επιβολής κυρώσεων, τις διαδικασίες ελέγχου και την πιστοποίηση των παραβάσεων, την επιβολή, βεβαίωση και είσπραξη προστίμων, καθώς και την αρμόδια αρχή για την ενημέρωση του κοινού εφαρμόζονται τα άρθρα 24 έως 27 και 29 της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.48976/31.7.2020 (Β’ 3165) κοινής υπουργικής απόφασης, όπως εκάστοτε ισχύει.
Κορονοϊός: Ισχύς
1. Η παρούσα ισχύει από τη δημοσίευσή της έως την 31η Αυγούστου 2020.
2. Η υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.48967/31.7.2020 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εσωτερικών «Εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους στο σύνολο στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (Β’ 3162), όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.49329/3.8.2020 (Β’ 3224) κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Εσωτερικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καταργείται από τη δημοσίευση της παρούσας.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Νέα απόφαση για τις μάσκες – Που θα είναι υποχρεωτικές"

Πυροσβεστική:41 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σήμερα

Από Ω/19:00/07-08-2020 έως Ω/19:00/08-08-2020, εκδηλώθηκαν 41 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 415 πυροσβέστες, 178 οχήματα, 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, οχτώ (8) Α/Φ και έξι (6) Ε/Π, με συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

• Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα 8 Αυγούστου στην περιοχή Σκουτάρι του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας είναι σε ύφεση και επιχειρούν 57 πυροσβέστες, 21 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 4 Α/Φ. Συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

fireservice
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική:41 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σήμερα"

Κορωνοϊός: Στα 152 τα νέα κρούσματα - 43 στη Θεσσαλονίκη, 26 στην Αττική

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 152 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, Tα 43 στη Θεσσαλονίκη, 26 στην Αττική. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5421, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

Αναλυτικότερα τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν:

εικοσιδύο (22) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
εικοσιέξι (26) κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής,
σαραντατρία (43) στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης,
ένα (1) στην Π.Ε. Βοιωτίας,
ένα (1) στην Π.Ε. Δωδεκανήσου,
πέντε (5) στην Π.Ε. Έβρου,
τέσσερα (4) στην Π.Ε. Ημαθίας,
ένα (1) στην Π.Ε. Ικαρίας,
δύο (2) στην Π.Ε. Ιωαννίνων,
έξι (6) στην Π.Ε. Καβάλας,
ένα (1) στην Π.Ε. Καστοριάς,
δύο (2) στην Π.Ε. Κέρκυρας,
ένα (1) στην Π.Ε. Κιλκίς,
ένα (1) στην Π.Ε. Κοζάνης,
ένα (1) στην Π.Ε. Κυκλάδων,
δέκα (10) στην Π.Ε. Λάρισας,
δύο (2) στην Π.Ε. Λέσβου,
τρία (3) στην Π.Ε. Μαγνησίας,
τρία (3) στην Π.Ε. Πέλλας,
δύο (2) στην Π.Ε. Πιερίας,
τρία (3) στην Π.Ε. Πρεβέζης,
ένα (1) στην Π.Ε. Τρικάλων,
δύο (2) στην Π.Ε. Φλώρινας,
τέσσερα (4) στην Π.Ε. Χαλκιδικής,
δύο (2) στην Π.Ε. Χανίων


1405 (25.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2645 (48.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.


exelixi8_8






17 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 4 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 70.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.


xartis





Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 211 θανάτους συνολικά στη χώρα. 68 (32.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.


Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Στα 152 τα νέα κρούσματα - 43 στη Θεσσαλονίκη, 26 στην Αττική"

Καιρός αύριο: “Θάλεια” έξω φρενών – Που θα ρίξει καταιγίδες και χαλάζι

Με έντονα φαινόμενα ο καιρός αύριο, Κυριακή (09.08.2020). Ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Θερμαϊκό τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς και στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου ειναι πιθανό κατά τόπους, να είναι ισχυρές.
Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα ισχυρά κυρίως στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Σταδιακή εξασθενήση αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: “Θάλεια” έξω φρενών – Που θα ρίξει καταιγίδες και χαλάζι"

Στους 158 οι νεκροί στη Βηρυτό – Μεταξύ των θυμάτων η σύζυγος πρέσβη της Ολλανδίας

Ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού αυξήθηκε σε 158, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, ενώ ο αριθμός των τραυματισμένων σε 6.000.

Από την έκρηξη, αγνοούνται 21 άνθρωποι.

Ανάμεσα στα θύματα της φονικής έκρηξη βρίσκεται η σύζυγος του Ολλανδού πρεσβευτή στον Λίβανο, Ζαν Γουόλτμανς, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ολλανδίας.

«Με μεγάλη λύπη αναφέρουμε τον θάνατο της συναδέρφου μας Χέντγουικ Γουόλτμανς -Μολιέ. Υπέκυψε στα τραύματα που προκλήθηκαν από την έκρηξη στη Βηρυτό» ανέφερε η δήλωση.

Να σημειωθεί πως η Γουόλτμανς χτυπήθηκε από συντρίμμια από την έκρηξη λίγο μετά την επιστροφή της στον Λίβανο από διακοπές με τον εδώ και 38 χρόνια σύζυγό της.

«Η Χέντγουικ βρισκόταν στο σαλόνι δίπλα στον άντρα της όταν χτυπήθηκε, σαφώς από κακοτυχία, από την έκρηξη» πρόσθεσε το υπουργείο.

Η 55χρονη είναι η μόνη Ολλανδή πολίτης που αναφέρθηκε ότι πέθανε από την έκρηξη που στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 158 άτομα και προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στην περιοχή.

Πέντε άλλοι Ολλανδοί πολίτες έχουν τραυματιστεί ελαφρά, ανέφερε το υπουργείο.

Συνάντηση του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου και τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου

Στη Βηρυτό βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Σαρλ Μισέλ είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου και με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου. Ο κ. Μισέλ, όπως αναφέρει με ανάρτησή του στο Twitter, τους διαβεβαίωσε ότι «η ΕΕ βρίσκεται με πλήρη αλληλεγγύη στο πλευρό του λαού του Λιβάνου» και συμπλήρωσε ότι «όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συνεργαστούν για το κοινό καλό του λαού και να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις για να δώσουν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Στους 158 οι νεκροί στη Βηρυτό – Μεταξύ των θυμάτων η σύζυγος πρέσβη της Ολλανδίας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news