facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Πυροβόλησαν ζευγάρι στον Βύρωνα μπροστά στο παιδί τους – Οι πρώτες εικόνες από το σημείο

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Πέμπτης στον Βύρωνα, όταν άγνωστος πυροβόλησε ζευγάρι, που βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο.

Ειδικότερα, οδηγός μηχανής πλησίασε από το πλάι ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο επί των οδών Μεσολογγίου και Τσαλδάρη, πυροβόλησε τρεις φορές και έφυγε.

Από τους πυροβολισμούς έπεσε νεκρός ένας άνδρας 32 ετών με καταγωγή από την Αλβανία, ενώ η γυναίκα, που ήταν συνοδηγός, τραυματίστηκε, αλλά ελαφρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι είχε πάει σε πάρκο της περιοχής, για να πάρει το παιδί του, που έπαιζε και μάλιστα είχαν σταματήσει για να πάρουν σουβλάκια. Όταν το παιδί μπήκε στο σουβλατζίδικο, ο άγνωστος πυροβόλησε από το τζάμι και η γυναίκα φέρεται να λιποθύμησε από τον φόβο της.

Οι δράστες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, παρακολουθούσαν το θύμα και περίμεναν τη στιγμή που θα ακινητοποιούσε το ΙΧ του.

Την προανάκριση της υπόθεσης ανέλαβε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροβόλησαν ζευγάρι στον Βύρωνα μπροστά στο παιδί τους – Οι πρώτες εικόνες από το σημείο"

Tο Ισραήλ προχωρά στις επιχειρήσεις στη Ράφα - «Οι διαπραγματεύσεις του Καΐρου έληξαν»

Το Ισραήλ θεωρεί ότι οι διαπραγματεύσεις του Καΐρου «έληξαν» και ως εκ τούτου πρόκειται να προχωρήσει τις σχεδιασμένες επιχειρήσεις του στη Ράφα.

Η ισραηλινή πλευρά παρουσίασε στους μεσολαβητές για την εκεχειρία στη Γάζα τις επιφυλάξεις του όσον αφορά την πρόταση της Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων και θεωρεί ότι αυτός ο γύρος των διαπραγματεύσεων στο Κάιρο έχει λήξει, ανέφερε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Ισραήλ θα προχωρήσει στις επιχειρήσεις του στη Ράφα και σε άλλες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Νετανιάχου: «Στο Ισραήλ θα πολεμήσουμε ακόμη και με τα νύχια μας αν χρειαστεί»

Από την πλευρά του, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου φαίνεται να μη δίνει ιδιαίτερη βάση στη χθεσινή (8/5) προειδοποίηση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ότι η χώρα του θα σταματήσει ορισμένες προμήθειες όπλων στο Ισραήλ, σε περίπτωση που επιτεθεί στη Ράφα.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να σταθεί μόνη της εάν το φέρουν έτσι οι συνθήκες. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Θα πολεμήσουμε με τα νύχια μας (αν χρειαστεί). Αλλά, έχουμε πολύ περισσότερα από ό,τι τα νύχια μας, και με αυτή την πνευματική δύναμη, με τη βοήθεια του Θεού, μαζί θα νικήσουμε».

Καμία συμφωνία για εκεχειρία - Αποχώρησε η Χαμάς από τις διαπραγματεύσεις

Νωρίτερα την Πέμπτη (9/5), η Χαμάς είχε αναφέρει ότι η αντιπροσωπεία της έφυγε από το Κάιρο, όπου διεξήγαγε συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, και ότι βρίσκεται καθ' οδόν προς τη Ντόχα του Κατάρ.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, σε ανακοίνωσή της η Χαμάς σημείωσε ότι η εισβολή του Ισραήλ στη Ράφα και η κατάληψη του συνοριακού περάσματος της περιοχής είχαν στόχο να εμποδίσουν τις προσπάθειες των μεσολαβητών και να κλιμακώσουν τον πόλεμο. Επίσης, επαναβεβαίωσε τη «δέσμευση και προσήλωσή της» στην τρέχουσα πρόταση.

Παράλληλα, το Al-Qahera News που πρόσκειται στις υπηρεσίες πληροφοριών της Αιγύπτου, ανέφερε και αυτό ότι οι εκπρόσωποι της Χαμάς και του Ισραήλ έφυγαν από το Κάιρο.

Οι προσπάθειες της Αιγύπτου και άλλων μεσολαβητριών χωρών, όπως του Κατάρ και των ΗΠΑ, «συνεχίζονται ώστε να υπάρξει κάποια προσέγγιση στις απόψεις των δύο μερών», προσέθετε το Al-Qahera News, το οποίο επικαλέστηκε υψηλόβαθμο αξιωματούχο.

ΟΗΕ: 80.000 άνθρωποι έφυγαν από τη Ράφα

Σε μια άλλη εξέλιξη, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες ανακοίνωσε ότι περίπου 80.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα από τις 6 Μαΐου, όταν το Ισραήλ διέταξε τους Παλαιστίνιους που ζούσαν στο ανατολικό τμήμα της πόλης να απομακρυνθούν.

«Από τότε που οι ισραηλινές δυνάμεις ενίσχυσαν τις επιχειρήσεις τους στις 6 Μαΐου, περίπου 80.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα, αναζητώντας καταφύγιο αλλού, το τίμημα που πληρώνουν αυτές οι οικογένειες είναι αφόρητο», ανέφερε η UNRWA στο X (πρώην Twitter), διευκρινίζοντας ότι «κανένα μέρος δεν είναι ασφαλές» στη Λωρίδα της Γάζας.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Tο Ισραήλ προχωρά στις επιχειρήσεις στη Ράφα - «Οι διαπραγματεύσεις του Καΐρου έληξαν» "

«Παγώνουν» μεταβιβάσεις ακινήτων λόγω… ασυμφωνίας τετραγωνικών μέτρων

Μεγάλο πρόβλημα δημιουργεί στους ιδιοκτήτες ακινήτου που θέλουν να το πουλήσουν ή να το μεταβιβάσουν, η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου που καλούνται να εκδώσουν πριν τη συμβολαιογραφική πράξη.

Όταν ένα διαμέρισμα βρίσκεται σε μια πολυκατοικία και πρέπει να αλλάξει το δηλωθέν εμβαδόν επιφανείας του, καλούνται και οι ιδιοκτήτες των διπλανών διαμερισμάτων να πράξουν το ίδιο, καθώς η επιφάνεια του ορόφου είναι συγκεκριμένα τετραγωνικά μέτρα. Αν δεν το κάνουν δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η πώληση.

Η έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου, από τους πολιτικούς μηχανικούς προϋποθέτει εμβαδομέτρηση και αποτύπωση όλων των μεταβιβαζομένων ακινήτων.

Λόγω των συγκεκριμένων δυσκολιών που δεν μπορούν να ξεπεράσουν οι ιδιοκτήτες τους, χιλιάδες είναι τα ακίνητα σε όλη τη χώρα των οποίων ακυρώνεται ή αναβάλλεται η μεταβίβασή τους.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "«Παγώνουν» μεταβιβάσεις ακινήτων λόγω… ασυμφωνίας τετραγωνικών μέτρων"

Έδωσαν σε 14χρονο επικίνδυνο ναρκωτικό και κατέρρευσε στο κέντρο της Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Πανικός επικράτησε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης (9/5) στην πλατεία Πάρκου, όταν 14χρονος Ρομά, σωριάστηκε στο έδαφος χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ο μικρός είχε πάρει από μεγαλύτερα παιδιά, ναρκωτική ουσία, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την επαφή με το περιβάλλον!

Ακολούθησαν φωνές από τους Ρομά που καλούσαν σε βοήθεια, με τον Αντιδήμαρχο Κώστα Κερπινιώτη που έτυχε να βρεθεί στο σημείο, να καλεί ασθενοφόρο και αστυνομία και να προσπαθεί να βοηθήσει. Τελικά ο 14χρονος παρελήφθη από το ΕΚΑΒ σε κωματώδη κατάσταση για να μεταφερθεί στα Επείγοντα.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport, ο 14χρονος είχε πάρει το επικίνδυνο ναρκωτικό «Σάλβια», το οποίο τα τελευταία 10 χρόνια κάνει θραύση στα παράνομα στέκια και το οποίο για οικονομικούς λόγους εμπλουτίζεται με χημικά, όπως υγρά μπαταρίας, ακόμη και χλωρίνη. Προκαλεί από μόνο του παραισθήσεις και θεωρείται υπαίτιο για αρκετούς θανάτους και στην Ευρώπη.

Στο παιδί χορηγήθηκε άμεσα αντίδοτο και φάνηκε να συνέρχεται και να έχει επαφή ξανά με το περιβάλλον μετά από δύο και πλέον ώρες. Για το περιστατικό βέβαια ήδη γίνεται έρευνα από την αστυνομία, ενώ ενημερώθηκε και η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Δείτε φωτογραφίες:

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Έδωσαν σε 14χρονο επικίνδυνο ναρκωτικό και κατέρρευσε στο κέντρο της Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ) "

Τέλος η έντυπη ενημέρωση των φορολογούμενων- Μόνο ψηφιακά οι κοινοποιήσεις

Τις διευθύνσεις ηλεκτρονικής αλληλογραφίας τους καλούνται να επικαιροποιήσουν όλοι οι έχοντες ΑΦΜ, καθώς πλέον όλες οι πράξεις προσδιορισμού φόρου, τελών, εισφορών, προστίμων αλλά και κάθε πράξη ή έγγραφο της εφορίας θα κοινοποιούνται μόνο ψηφιακά.

Από τις 3 Μαΐου η επικοινωνία της ΑΑΔΕ με τους φορολογούμενους γίνεται μόνο ηλεκτρονικά. Με την παρέλευση 10 ημερών από την αποστολή ειδοποίησης, η ΑΑΔΕ θεωρεί αυτόματα ότι ο πολίτης έχει διαβάσει το μήνυμα και έχει ενημερωθεί.

Παράλληλα, ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων του 2023, καθώς εισόδημα κάτω από τις 10.000 ευρώ δηλώνουν 6 στους 10 πολίτες. Την ίδια στιγμή 1,5 εκατ. φορολογούμενοι είχαν δηλώσει εισοδήματα χαμηλότερα από εκείνα που προσδιορίζονται με βάση το τεκμαρτό τους εισόδημα και καλούνται να πληρώσουν επιπρόσθετους φόρους.

Από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, προκύπτει ότι οι φορολογούμενοι στη χώρα μας μειώθηκαν κατά 77.353 ΑΦΜ σε έναν χρόνο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος η έντυπη ενημέρωση των φορολογούμενων- Μόνο ψηφιακά οι κοινοποιήσεις"

Καιρός αύριο: Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές σε όλη τη χώρα

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο Παρασκευή 9 Μαΐου σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ ο καιρός θα είναι βροχερός και τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια, το βόρειο τμήμα της ανατολικής Στερεάς (Φθιώτιδα). και την Κρήτη.

Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 19 με 22 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Τις πρωινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τα φαινόμενα.θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά ενώ το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: 11 Έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί με πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή στο βόρειο Ιόνιο.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 Έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα στη βόρεια Εύβοια και το βόρειο τμήμα της Στερεάς θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.
Ανεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στην Κρήτη, όπου τις πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι τοπικά ισχυρές, και από το μεσημέρι στις Κυκλάδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφορ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το το μεσημέρι οπότε και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 πιθανόν πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στις Σποράδες 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές σε όλη τη χώρα"

Σε φιλικό σπίτι «ξετρύπωσαν» οι αστυνομικοί τον 28χρονο για τον βιασμό της ανήλικης

Ταχύτατα κινήθηκαν οι αστυνομικοί της Χερσονήσου για τον εντοπισμό και την σύλληψη του 28χρονου Πακιστανού, ο οποίος καταγγέλλεται ότι βίασε στην τουαλέτα μπαρ στα Μάλια 16χρονη Βρετανίδα που κάνει διακοπές στην περιοχή μαζί με τη μητέρα της.

Το υλικό από κάμερες ασφαλείας σε συνδυασμό με την αξιοποίηση πληροφοριών οδήγησαν τους αστυνομικούς μέχρι το σπίτι στο οποίο κρυβόταν ο 28χρονος αλλοδαπός. Για την υπηρεσία ήταν πολύ σημαντικό να φθάσουν στην σύλληψη άμεσα καθώς το καλοκαίρι είναι μπροστά, αναμένεται μία δύσκολη σεζόν, και ζητούμενο είναι να σταλεί το μήνυμα.

Ο νεαρός Πακιστανός, όπως έγραψε το Cretalive, αρνείται ότι βίασε το κορίτσι και ισχυρίζεται ότι το τετ-α-τετ στην τουαλέτα περιορίστηκε σε ερωτικές περιπτύξεις.

Ο 28χρονος φέρεται να βρέθηκε στο μπαρ προκειμένου να συζητήσει για μία δουλειά. Παρέμεινε στο χώρο και γνώρισε την ανήλικη, με την οποία μάλιστα υποστηρίζεται ότι  έβγαλαν φωτογραφίες και  τις ανέβασαν στο Instagram.

Εκείνος ισχυρίζεται ότι το κορίτσι τον ακολούθησε στην τουαλέτα του μαγαζιού, η ανήλικη πάλι καταγγέλλει ότι ο 28χρονος ήταν αυτός που την ακολούθησε, την ακινητοποίησε και την κακοποίησε σεξουαλικά. Η ίδια ωστόσο, κατά πληροφορίες, δεν θέλησε να εξεταστεί από ιατροδικαστή.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε φιλικό σπίτι «ξετρύπωσαν» οι αστυνομικοί τον 28χρονο για τον βιασμό της ανήλικης"

Οι «Γκρίζοι Λύκοι» βγήκαν παγανιά και στη Γαλλία - Απειλούν και την ελληνική κοινότητα

«Αναζωπύρωση της δράσης των Γκρίζων Λύκων στη Γαλλία» «βλέπει» η Le Figaro σε δημοσίευμά της. Όπως σημειώνεται, ενώ μετά την απαγόρευσή τους από τις γαλλικές αρχές το 2020 ήταν «σχετικά διακριτικοί», τους τελευταίους μήνες δείχνουν να επαναδραστηριοποιούνται και απειλούν.

Οι Γκρίζοι Λύκοι, όπως αναφέρει η Le Figaro, απειλούν μια Γαλλίδα βουλευτή, αλλά και την αρμενική, ελληνική και κουρδική κοινότητα.

Όσον αφορά τη Γαλλίδα βουλευτή Ιζαμπέλ Σουρπλί, έχει βρεθεί στο στόχαστρό τους επειδή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ζήτησε το κλείσιμο ενός τζαμιού στην περιοχή Σεντ Ετιέν (Saint-Etienne). Όπως αναφέρεται, ήταν μέλος του ισλαμο-συντηρητικού δικτύου της Ισλαμικής Συνομοσπονδίας Millî Görüs, προσκείμενης στο κόμμα του Ερντογάν.

Αναφέρεται επίσης ότι η περιοχή του Σεντ Ετιέν είναι ένα από τα προπύργια των Γκρίζων Λύκων στη Γαλλία. Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό οι γαλλικές αρχές έχουν συλλάβει μέλη τους για υποστήριξή της τρομοκρατίας στο Διαδίκτυο, με φόντο την ισραηλινό-παλαιστινιακή σύγκρουση.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται επίσης ότι οι Γκρίζοι Λύκοι είναι «υπερεθνικιστές, μοχθηροί και ισλαμιστές» και ότι υπό την αιγίδα της Άγκυρας καλλιεργούν «τον εκρηκτικό χαρακτήρα μιας ιδεολογίας, που αναμιγνύει διάφορα μίση, έναν υπερεθνικισμό και έναν αχαλίνωτο ισλαμισμό».

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Οι «Γκρίζοι Λύκοι» βγήκαν παγανιά και στη Γαλλία - Απειλούν και την ελληνική κοινότητα "

Γεωργιάδης: «Ανοίγουν» 600 θέσεις διασωστών του ΕΚΑΒ και αγοράζονται 250 νέα ασθενοφόρα

Κατά την διάρκεια σύσκεψης με τους φορείς της Υγείας ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε έκκληση που διατύπωσαν εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας για προσλήψεις προσωπικού και νέο στόλο ασθενοφόρων ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα «θα προκηρυχθούν 600 θέσεις διασωστών του ΕΚΑΒ και θα αγοραστούν 250 ασθενοφόρα από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα για το εάν η κυβέρνηση σκέφτεται να προχωρήσει σε λύσεις εξομάλυνσης που αφορούν τα διαφορετικά μισθολόγια αμοιβής γιατρών που υπηρετούν με διάφορες σχέσεις εργασίας εντός του ΕΣΥ ο κ . Γεωργιάδης τόνισε ότι «δεν είναι εύκολο θέμα κι ότι δεν είναι αρμοδιότητα μόνο του Υπουργείου Υγείας».

Οι δηλώσεις έγιναν στην υπό κατασκευή νέα πτέρυγα του «Μαμάτσειου» νοσοκομείου Κοζάνης, που επισκέφθηκε σήμερα, πρώτο σταθμό της διήμερης περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Γεωργιάδης: «Ανοίγουν» 600 θέσεις διασωστών του ΕΚΑΒ και αγοράζονται 250 νέα ασθενοφόρα"

«Κλείδωσε» το γήπεδο του Γαλατσίου για την ομιλία του Έντι Ράμα – Απείλησε πως θα κάνει ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Στο γήπεδο Γαλατσίου (Christmas Theatre) θα πραγματοποιηθεί τελικώς η ομιλία του αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, ο οποίος θα μιλήσει σε ομοεθνείς του την Κυριακή 12 Μαΐου.

Την άδεια, σύμφωνα με το «MEGA» και την εκπομπή «LIVE News», έδωσε η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, ενώ τη συμφωνία φέρεται να έκλεισε ο ιδιώτης που διαχειρίζεται μέρος των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Πρακτικά επικυρώθηκε το αρχικό αίτημα, που είχε απορριφθεί, για το γήπεδο Γαλατσίου. Φαίνεται πως υπήρξε έντονο διπλωματικό παρασκήνιο το βράδυ της Τετάρτης. Ο αλβανός πρωθυπουργός δεχόταν τη μία άρνηση μετά την άλλη, την ώρα που η αντιπολίτευση στην Ελλάδα αντιδρούσε έντονα για τη συγκεκριμένη συγκέντρωση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «MEGA», ο αλβανός πρωθυπουργός απείλησε ανοιχτά πως αν δεν του δοθεί κλειστός χώρος για τη συγκέντρωση, τότε θα κάνει ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Κλείδωσε» το γήπεδο του Γαλατσίου για την ομιλία του Έντι Ράμα – Απείλησε πως θα κάνει ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα"

Αλέξης Κούγιας: Σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Λιάγκα – «Να απολύσει αύριο κιόλας ο Κυριακού αυτό το σίχαμα»!

Ευθεία επίθεση στον Γιώργο Λιάγκα έκανε ο Αλέξης Κούγιας μέσα από μία ανακοίνωση – κόλαφο, χαρακτηρίζοντας τον «σίχαμα» και «επικίνδυνο άτομο», ενώ έκανε έκκληση στον πρόεδρο του ΑΝΤ1, Θοδωρή Κυριακού να τον απολύσει αύριο!

Η ανακοίνωση του Κούγια αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Τι σίχαμα και τι επικίνδυνο άτομο για την ελληνική οικογένεια και για την ελληνική κοινωνία είναι αυτό το τηλεοπτικό υποκείμενο που ονομάζεται Γιώργος Λιάγκας;

Αυτό το τηλεοπτικό υποκείμενο που κατά την γνώμη μου έχει πάρει πολύ «χοντρό πακέτο», για να λέει αυτά που λέει και για να κάνει αυτά που κάνει σχετικά με αυτό το πολιτικό υποκείμενο που λέγεται Κασσελάκης και το οποίο μέσα σε λίγους μήνες μαζί με τηλεοπτικά υποκείμενα, αρσενικά και θηλυκά τύπου Λιάγκα, προσπαθούν να αλλάξουν τη ζωή μας και τη ζωή της ελληνικής οικογένειας, έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Κάνω μια έκκληση στον Θοδωρή Κυριακού, με τον πατέρα του οποίου αλλά και με την οικογένεια του οποίου έχουμε και είχαμε προσωπικούς δεσμούς που ξεπερνούν τα 45 χρόνια, αύριο κιόλας να τον απολύσει.

Ο Λιάγκας και η κάθε Σκορδά μπορεί να μην ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους και για τα αναπάντητα ερωτήματα, τα οποία θα έχουν στο μέλλον στη ζωή τους, αλλά υπάρχουμε και εμείς που προερχόμαστε από την υγιή ελληνική κοινωνία με τα πραγματικά κοινωνικά, οικογενειακά προβλήματα και οικονομικά προβλήματα, για να επιβιώσουμε, μέχρι να σταθούμε στα πόδια μας με τίμιο τρόπο, και δεν μπορούμε πλέον να ανεχτούμε αυτή την επικίνδυνη παράφραση της κοινωνικής πραγματικότητας.

Κανείς δεν μπορεί να καταργήσει τη φύση και την αληθινή ζωή και επιτέλους πρέπει οι θεσμοί να παρέμβουν».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλέξης Κούγιας: Σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Λιάγκα – «Να απολύσει αύριο κιόλας ο Κυριακού αυτό το σίχαμα»!"

Πυροσβεστήρας εξερράγη και εκτίναξε στη θάλασσα εργαζόμενο στο Βόλο – Συγκλονιστικό βίντεο

Σοκαριστικό είναι το βίντεο από τα όσα συνέβησαν στο λιμάνι του Βόλου, όταν έσκασε πυροσβεστήρας.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο που καταγράφηκε από την κάμερα του σκάφους, ένα νεαρός εργαζόμενος επεξεργαζόταν τον πυροσβεστήρα.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα φαίνεται ο πυροσβεστήρας να σκάει στα χέρια του με αποτέλεσμα ο άνδρας να εκτινάσσεται στη θάλασσα χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.

 

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστήρας εξερράγη και εκτίναξε στη θάλασσα εργαζόμενο στο Βόλο – Συγκλονιστικό βίντεο"

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιουνίου

Τις ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Ιουνίου 2024 ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών και διαμορφώνονται ως ακολούθως:

  • Την 28η/5/2024, ημέρα Τρίτη, θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων μη μισθωτών (ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ) και οι συντάξεις ΟΠΣ-ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι από 1/1/2017 και έπειτα (ν. 4387/2016) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).
  • Την 30ή/5/2024, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιουνίου"

Απειλεί το Ισραήλ ο Μπάιντεν: Αναστολή παράδοσης όπλων αν εξαπολύσετε χερσαία επίθεση ευρείας κλίμακας στη Ράφα

Ο Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε χθες Τετάρτη ότι «δεν θα παραδώσει» κάποια όπλα και πυρομαχικά στο Ισραήλ, του οποίου οι ΗΠΑ είναι ο βασικός σύμμαχος και προμηθευτής στρατιωτικού υλικού, ειδικά «οβίδες του πυροβολικού», αν οι δυνάμεις του προχωρήσουν σε ευρείας κλίμακας χερσαία επίθεση στη Ράφα — διάβημα χωρίς προηγούμενο από πλευράς Ουάσιγκτον.

«Αν μπουν στη Ράφα, δεν θα παραδώσω τα όπλα που χρησιμοποιούνται (…) εναντίον πόλεων», είπε ο Δημοκρατικός πρόεδρος στο πλαίσιο συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Η εισβολή στη Ράφα θα ήταν «απλά λάθος» και «δεν θα παραδώσουμε τις οβίδες του πυροβολικού που χρησιμοποιούνται» από τον στρατό Ισραήλ, επέμεινε ο κ. Μπάιντεν.

Είναι η πρώτη φορά που ο αμερικανός πρόεδρος, 81 ετών, θέτει —δημόσια— όρους για τη συνέχιση της αμερικανικής στρατιωτικής υποστήριξης στο Ισραήλ. Μολαταύτα, διευκρίνισε πως δεν θεωρεί πως το Ισραήλ «έχει ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή ακόμη», ερωτηθείς σχετικά με την κατάληψη της διέλευσης στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο και τις επιχειρήσεις «περιορισμένης» εμβέλειας που διεξάγει σε τομείς της Ράφας.

«Δεν έχουν μπει σε πυκνοκατοικημένες περιοχές», ανέφερε, αφήνοντας να εννοηθεί πως αν γίνει επίθεση στη Ράφα, θα αντιδράσει. «Είπα καθαρά στον Μπίμπι (σ.σ. στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου) και στην κυβέρνηση πολέμου του πως δεν θα έχουν την υποστήριξή μας αν πάνε σε πυκνοκατοικημένες περιοχές», δήλωσε.

Ερωτηθείς για την απόφαση της κυβέρνησής του να ανασταλεί την περασμένη εβδομάδα η παράδοση φορτίου βομβών, σχολίασε: «Έχουν σκοτωθεί άμαχοι στη Γάζα εξαιτίας αυτών των βομβών», προσθέτοντας «είναι άσχημο αυτό».

Μολαταύτα, υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να «εγγυώνται πως το Ισραήλ προστατεύεται με τον Σιδηρό Θόλο», το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, που χρησιμοποιεί αμερικανικής κατασκευής πυραύλους.

Ο Τζο Μπάιντεν δεν σταματά να εκφράζει την αταλάντευτη υποστήριξή του στο Ισραήλ στην επιχείρηση που διεξάγουν οι ένοπλες δυνάμεις του στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την άνευ προηγουμένου επίθεση του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας τον Οκτώβριο. Ωστόσο, η σχέση του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου έχει σημαδευτεί από εντάσεις και η υπόθεση της Ράφας απειλεί να προκαλέσει ρήξη.

Ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησής του είπε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί πως την περασμένη εβδομάδα ανεστάλη παράδοση «1.800 βομβών 2.000 λιβρών (907 κιλών) και 1.700 βομβών 500 λιβρών (226 κιλών)» στον ισραηλινό στρατό, διότι η κυβέρνηση Νετανιάχου δεν καθησύχασε τις «ανησυχίες» της Ουάσιγκτον για τους άμαχους.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε χθες πως το Ισραήλ δεν έχει παρουσιάσει αξιόπιστο σχέδιο που θα εγγυάτο την προστασία των αμάχων και την πρόσβασή τους στην ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο κ. Νετανιάχου χαρακτηρίζει τη Ράφα το «τελευταίο» οχυρό της Χαμάς και δεν παύει να δηλώνει πως ο στρατός του θα «μπει» στην πόλη για να «νικηθεί» ο στρατιωτικός βραχίονας του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλεί το Ισραήλ ο Μπάιντεν: Αναστολή παράδοσης όπλων αν εξαπολύσετε χερσαία επίθεση ευρείας κλίμακας στη Ράφα"

Ηλεία: Πανηγύρι μετατράπηκε σε «εφιάλτη» – 37 άτομα στο κέντρο υγείας με τροφική δηλητηρίαση

Ένα υπαίθριο γεύμα, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου έστειλε με τροφική δηλητηρίαση 37 άτομα στο Κέντρο Υγείας Βάρδας. Όλοι κάτοικοι χωριού της Βουπρασίας, συμμετείχαν στο πανηγυρικό εορταστικό τραπέζι που είχε στηθεί στον αύλειο χώρο εκκλησίας του Αγ. Γεωργίου. Η καθιερωμένη γιορτή του χωριού όμως, κατέληξε σε μεγάλη περιπέτεια για τους κατοίκους που λίγο μετά την κατανάλωση του γεύματος κατέληξαν με έντονα συμπτώματα στο Κέντρο Υγείας.

Κάτοικοι κάθε ηλικίας, από 15 έως και 90 ετών κατέληξαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας με έντονους πόνους για τις πρώτες βοήθειες.

Όπως κατήγγειλε στο ilialive.gr κάτοικος του χωριού που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, 37 άτομα, όλοι συνδαιτυμόνες στο ίδιο τραπέζι, λίγη ώρα μετά το γεύμα παρουσίασαν τα πρώτα συμπτώματα με έντονους πόνους στο στομάχι και την κοιλιακή χώρα. «Όλοι φάγαμε από το ίδιο φαγητό. Υπήρχε βραστό κρέας και γλυκά. Λίγη ώρα μετά άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα. Έντονη αδιαθεσία, πόνοι στην κοιλιά και 37 άτομα καταλήξαμε στο Κέντρο Υγείας με τροφική δηλητηρίαση. Οι γιατροί που εφημέρευαν μας πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, φαρμακευτική αγωγή και ορούς».

Από νωρίς το μεσημέρι, γύρω στη μια μέχρι και το βράδυ στις οκτώ το Κέντρο Υγείας Βάρδας δέχτηκε δεκάδες κατοίκους ακριβώς με τα ίδια συμπτώματα.

Όπως δήλωσε στο ilialive.gr ο αναπληρωτής διευθυντής του Κ.Υ. Σταύρος Λεβέντης, οι πρώτοι ασθενείς ήταν δύο αδέρφια 15 και 16 ετών και η μητέρα τους. «Αρχικά νομίσαμε ότι πρόκειται για γαστρεντερίτιδα. Μόλις όμως άρχισαν να έρχονται και άλλοι ασθενείς, οι οποίοι ήταν όλοι από το ίδιο χωριό και βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι, διαπιστώσαμε αμέσως ότι πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση. Τα συμπτώματα ήταν έντονα: πόνοι στη κοιλιακή περιοχή, ναυτία, εμετός και διάρροια. Αμέσως παρασχέθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και διαχειριστήκαμε την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας, χωρίς να χρειαστεί καμία διακομιδή. Οι ασθενείς παρέμειναν στην βραχεία νοσηλεία με ορούς και μόλις ένιωσαν καλύτερα επέστρεψαν όλοι στα σπίτια τους. Πάντως μέχρι να ενεργήσουν τα φάρμακα, υπέφεραν από τους πόνους» καταλήγει ο κ. Λεβέντης, που σημειώνει ότι αν οι συνθήκες μαγειρέματος ή και συντήρησης του κρέατος δεν είναι οι κατάλληλες, υπάρχει πάντα μεγάλος κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης.

ilialive

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεία: Πανηγύρι μετατράπηκε σε «εφιάλτη» – 37 άτομα στο κέντρο υγείας με τροφική δηλητηρίαση"

Ανήλικη τουρίστρια κατήγγειλε τον βιασμό της σε μπαρ στα Μάλια

Θύμα βιασμού, κατήγγειλε ότι έπεσε μια ανήλικη Βρετανίδα τουρίστρια η οποία διασκέδαζε μαζί με τους γονείς της, σε μπαρ στα Μάλια.

Το περιστατικό έγινε χθες το βράδυ, όταν η 16χρονη θέλησε να πάει στην τουαλέτα του καταστήματος. Εκεί, όπως κατήγγειλε στους αστυνομικούς του Τμήματος Χερσονήσου, βρισκόταν ο δράστης ο οποίος της επιτέθηκε και την βίασε.

Μετά την πράξη του, ο δράστης έσπευσε να εξαφανιστεί, ενώ η 16χρονη σε κατάσταση σοκ μετέβη με την μητέρα στο αστυνομικό τμήμα όπου κατήγγειλαν τον βιασμό της.

Οι αστυνομικοί αναζήτησαν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος και άλλων επιχειρήσεων της γύρω περιοχής και δεν άργησαν να φτάσουν στην ταυτοποίηση του άνδρα. Πρόκειται για έναν 28χρονο από το Πακιστάν ο οποίος αναζητείται από τις αρχές.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Ανήλικη τουρίστρια κατήγγειλε τον βιασμό της σε μπαρ στα Μάλια"

61χρονος συνελήφθη μετά από καταγγελία 18χρονης για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας συνελήφθη, μετά από καταγγελία 18χρονης, ένας άνδρας, 61 ετών, στη Θεσσαλονίκη.

Η εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη φέρεται να τελέστηκε, χθες το μεσημέρι, στην περιοχή του Φαλήρου, οπότε η καταγγέλλουσα απευθύνθηκε στην Άμεση Δράση και ακολούθησε η σύλληψή του με την αυτόφωρη διαδικασία.

Στο μεταξύ, αστυνομικοί συνέλαβαν τα ξημερώματα, στη Θεσσαλονίκη, μία 23χρονη, καθώς διαπιστώθηκε ότι εκκρεμεί εναντίον της ένταλμα των ανακριτικών αρχών της πόλης, με το οποίο διώκεται για τα αδικήματα της σωματεμπορίας και της εκβίασης.

Η νεαρή κατηγορούμενη οδηγείται στον αρμόδιο εισαγγελέα για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης και στη συνέχεια θα κληθεί να απολογηθεί στον ανακριτή.

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "61χρονος συνελήφθη μετά από καταγγελία 18χρονης για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας"

Καλώδιο Κρήτης – Κύπρου: Τελεσίγραφο Nexans σε ΑΔΜΗΕ «ή πληρώνετε τις δόσεις ή σταματώ το έργο»

Στην αυριανή συνεδρίαση της Oλομέλειας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας αναμένεται να εγκριθεί η μεθοδολογία εσόδου για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης- Κύπρου  που υλοποιεί ο ΑΔΜΗΕ.

Πρόκειται για μία σημαντική εκκρεμότητα για την κατασκευή του έργου συνολικού ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την οποία πιέζει και η Ευρωπαΐκή Επιτροπή προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση του καλωδιου και η συνέχιση της κατασκευής του από την γαλλική εταιρεία Nexans.

H τελευταία φέρεται να έχει στείλει τελεσίγραφο στο Διαχειριστή ότι αν δεν πληρωθεί η δόση του Απριλίου και του Μαίου που τρέχει,  το έργο θα τεθεί σε παύση εργασιών από αρχές Ιουνίου.  Τον κίνδυνο να σταματήσει η κατασκευή έχει επισημάνει από πριν το Πάσχα και η Κομισιόν με συνεχείς οχλήσεις προς την ΡΑΑΕΥ και την ΡΑΕΚ, ζητώντας μάλιστα και νέα τηλεδιάσκεψη την Μεγάλη Εβδομάδα, η οποία δεν έγινε με ευθύνη της Κυπριακής πλευράς. Για το θέμα είναι πλήρως ενημερωμένη και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ, η οποία επίσης ζητά να κλείσουν τα ανοικτά ζητήματα που εμποδίζουν την ομαλή πορεία του έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεθοδολογία εσόδου της ΡΑΑΕΥ είναι έτοιμη από πριν το Πάσχα και θα δοθεί άμεσα σε δημόσια διαβούλευση αμέσως μετά την έγκρισή της από την Ολομελεια. Βρίσκεται δε πολύ κοντά στην μεθοδολογία που έχει εισηγηθεί ο ΑΔΜΗΕ. Ωστόσο ο Ρυθμιστής δεν θα ικανοποιήσει το αίτημα του Διαχειριστή για απόσβεση του έργου σε 25 χρόνια καθώς στοχεύει στην μείωση της επιβάρυνσης των καταναλωτών και για το σκοπό αυτό ο χρόνος αποσβέσεις εκτιμάται ότι θα παραμείνει στα 35 χρόνια. Η Ρυθμιστική Αρχή φαίνεται να κάνει αποδεκτή και την απαίτηση του ΑΔΜΗΕ ως προς την κατανομή του ρίσκου σε περίπτωση που για τεχνικούς λόγους το έργο σταματήσει να κατασκευάζεται αλλά και για την χορήγηση premium με κάποιες διαφοροποιήσεις στο χρόνο εφαρμογής. Στην περίπτωση αυτή φαίνεται ότι το βάρος πέφτει στους καταναλωτές στους οποίους επιμερίζονται τα τέλη χρήσης δικτύου.

Ενώ πάντως η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Ελλάδας φαίνεται να ανάβει το πράσινο φως για την μεθοδολογία εσόδου, πράσινο φως δεν υπάρχει από την Ρυθμιστική Αρχή της Κύπρου, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον, τουλάχιστον επί του παρόντος να εφαρμοστεί ενιαία μεθοδολογία για το έργο. Η ΡΑΕΚ παραπέμπει στην μεθοδολογία εσόδου που έχει εγκρίνει από πέρσι πριν ακόμη το έργο μεταβιβαστεί στον ΑΔΜΗΕ, κάτι ωστόσο που φαίνεται να δυσχεραίνει την χρηματοδότηση του έργου από τις τράπεζες και δεν ικανοποιεί τον ΑΔΜΗΕ. Και αυτό γιατί η μεθοδολογία αυτή δεν φαίνεται να ξεκαθαρίζει πότε θα αρχίσει να πληρώνεται το έργο, με τον Διαχειριστή να ζητά οι πληρωμές να γίνονται στο στάδιο της κατασκευής, όπως άλλωστε προβλέπει και η εθνική μεθοδολογία εσόδου. Αυτό συνεπάγεται ότι η ηλεκτρική διασύνδεση που θα επιβαρύνει κατά αναλογία τις δύο χώρες σε ποσοστό 37% (Ελλάδα) -67% (Κύπρος) θα έχει δύο μεθοδολογίες.

Η Κυπριακή πλευρά συνεχίζει την σκληρή της στάση προς τον ΑΔΜΗΕ και ζητά όπως αντίστοιχα και η ΡΑΑΕΥ, την προσκόμιση μίας σειράς στοιχείων της σύμβασης με την Nexans, τα οποία ο Διαχειριστής ισχυρίζεται ότι έχει προσκομίσει. Στα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται τα χρήματα που έχει πληρώσει ο ΑΔΜΗΕ στον κατασκευαστή του καλωδίου, οι πηγές προέλευσης των χρημάτων αυτών, τί ποσά έχουν αντληθεί από Ευρωπαϊκούς πόρους, τί προκαταβολές έχουν δοθεί κ.α.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » " Καλώδιο Κρήτης – Κύπρου: Τελεσίγραφο Nexans σε ΑΔΜΗΕ «ή πληρώνετε τις δόσεις ή σταματώ το έργο» "

Ανενόχλητοι διαρρήκτες εισέβαλαν σε σπίτι στη Θέρμη Θεσσαλονίκης: «Φύγετε, έχουμε καλέσει το 100» – «Tο ξέρουμε»

Ένα βίντεο διάρρηξης από κάμερα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη, δείχνει θρασύτατους διαρρήκτες που δίχως κανέναν ενδοιασμό, εισβάλουν σε σπίτι τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ, οι διαρρήκτες με λοστούς και κατσαβίδια παραβιάζουν σπίτι στη Θέρμη, με έναν από αυτούς να προσπαθεί να σπάσει την κάμερα ασφαλείας που βρισκόταν στην είσοδο.

Αφού ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού πολύ γρήγορα, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, επειδή ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός της οικίας. Κατευθύνθηκαν σε κοντινό δρόμο όπου τους περίμενε συνεργός τους με αυτοκίνητο. Επιβιβάστηκαν σε αυτό και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

«Πήρανε χρυσαφικά και κάποια χρήματα που είχαμε εντός του σπιτιού»

Η γυναίκα που μένει στο σπίτι που διέρρηξαν οι δράστες μίλησε στην κάμερα και είπε πως οι ληστές κατάφεραν να πάρουν χρήματα και χρυσαφικά από την οικία της αλλά παράλληλα έκανε λόγο για θρασύτατους διαρρήκτες που ενώ γνώριζαν ότι είχε ειδοποιηθεί η Αστυνομία, συνέχισαν ανενόχλητοι να κλέβουν πράγματα. «Λίγες ώρες αφού φορτώσαμε το αυτοκίνητο και φύγαμε με την οικογένεια μου, άρχισαν να βαράνε σαν τρελοί οι συναγερμοί. Πήρανε χρυσαφικά και κάποια χρήματα που είχαμε εντός του σπιτιού.

Οι γείτονες που είδαν το σκηνικό φώναζαν «έχουμε καλέσει το 100, φύγετε τώρα», γύρισαν με απάθεια και τους απάντησαν «το γνωρίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η γυναίκα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανενόχλητοι διαρρήκτες εισέβαλαν σε σπίτι στη Θέρμη Θεσσαλονίκης: «Φύγετε, έχουμε καλέσει το 100» – «Tο ξέρουμε»"

Πλοίο έγινε... ιπτάμενο ανοιχτά της Κύμης - Το φαινόμενο Fata Morgana που προκάλεσε την εικόνα

Ιπτάμενο έγινε ανοιχτά της Κύμης το πλοίο «Αχιλλέας» που εκτελούσε τη γραμμή Σκύρος-Κύμη-Σκύρος σε μια εικόνα που έχει καταγραφεί αρκετές φορές σε πλοία στη θάλασσα.

Η εικόνα που κατέγραψε φωτογράφος είναι αποτέλεσμα του φαινομένου που είναι γνωστό ως Fata Morgana.

Δείτε τις φωτογραφίες

evia-ploio

evia-ploio2

To φαινόμενο Fata Morgana δημιουργεί έναν αντικατοπτρισμό όταν ο ήλιος θερμαίνει την ατμόσφαιρα πάνω από τη γη ή τη θάλασσα, δημιουργώντας ποικιλία κλιμακούμενων θερμοκρασιών.

Έτσι, ένα στρώμα ζεστού αέρα «κάθεται» πάνω από ένα στρώμα κρύου αέρα, δημιουργώντας ένα κατακόρυφα αντεστραμμένο είδωλο, επί του οποίου φαίνεται να αιωρείται το απομακρυσμένο αντικείμενο.

Επομένως όταν επικρατούν ιδανικές συνθήκες, αντικείμενα (π.χ. πλοία, βράχοι κλπ.) μπορεί να φαίνονται σαν οπτασία, εν μέρει στον ουρανό και εν μέρει στη θάλασσα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πλοίο έγινε... ιπτάμενο ανοιχτά της Κύμης - Το φαινόμενο Fata Morgana που προκάλεσε την εικόνα"

Τα επτά μοιραία λάθη στους Αγίους Αναργύρους – Η «Κ» αποκαλύπτει την ΕΔΕ

«Το άτομο (άνδρας) κρατώντας μαχαίρι συνολικού μήκους 34 cm με λάμα 20 cm στο δεξιό του χέρι, προσέγγισε την ΓΡΙΒΑ Κυριακή και εκδήλωσε επίθεση σε βάρος της, τραυματίζοντάς την θανάσιμα, σε απόσταση περίπου ενάμισι (1,5) μέτρου από το φυλάκιο, εντός του οποίου βρισκόσουν και πάλι χωρίς να προβείς σε καμία ενέργεια προκειμένου να αποτρέψεις την εκδηλωθείσα επίθεση».

Πρόκειται για απόσπασμα από την Ενορκη Διοικητική Εξέταση που διεξάγεται εις βάρος του αστυνομικού – σκοπού του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, μπροστά στα μάτια του οποίου δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της η 28χρονη Κυριακή Γρίβα. Η ΕΔΕ για όσα δραματικά συνέβησαν στην είσοδο του τμήματος, τη νύχτα της 1ης Απριλίου έχει ήδη ολοκληρωθεί και το πόρισμα αναμένεται να υποβληθεί σήμερα ή αύριο στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Κρίσιμα έγγραφα από τον φάκελο της πολύκροτης υπόθεσης φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Κ».

Στα μέσα Απριλίου, περίπου δύο εβδομάδες δηλαδή μετά τη δολοφονία της Κυριακής, ο ενεργών την ΕΔΕ ταξίαρχος της υποδιεύθυνσης Διοικητικών Εξετάσεων της ΓΑΔΑ απέστειλε έγγραφο στην αξιωματικό, που τη μοιραία νύχτα εκτελούσε χρέη επόπτριας στη Δυτική Αττική. Η αστυνόμος Β΄ βρισκόταν στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων όταν η 28χρονη πήγε μαζί με έναν φίλο της να ζητήσει βοήθεια, φοβούμενη ότι ο πρώην σύντροφός της περίμενε να της επιτεθεί έξω από το σπίτι της.

Με το εν λόγω έγγραφο που βρίσκεται στη διάθεση της «Κ» ο υπεύθυνος της ΕΔΕ κατηγορεί την επόπτρια ότι «δεν μερίμνησες για τη διάθεση περιπολικού οχήματος, αν και στην υπηρεσία σου ήτο διαθέσιμο το υπ’ αριθμ. Ε.Α.31… περιπολικό όχημα προς εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας, για τη μεταφορά της ανωτέρω στην οικία της και δεν ενημέρωσες τον διοικητή της υπηρεσίας σου και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής για τη λήψη εντολών – οδηγιών, με αποτέλεσμα η καταγγέλλουσα να αποχωρήσει από το τμήμα…».

Ο διενεργών την ΕΔΕ ταξίαρχος κατηγορεί ακόμα την επόπτρια ότι δεν έδωσε σωστές οδηγίες στην αξιωματικό υπηρεσίας ώστε εκείνη να καταγράψει τα στοιχεία της καταγγέλλουσας αλλά και του πρώην συντρόφου της και στη συνέχεια να ζητήσει από το κέντρο της Αμεσης Δράσης να στείλει περιπολικό στο σπίτι της 28χρονης για τον εντοπισμό και την προσαγωγή του υπόπτου.

Βαρύ είναι το κατηγορώ και προς τη νεαρή αστυφύλακα που τη νύχτα της 1ης Απριλίου εκτελούσε καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων. «Αν και σου καταγγέλθηκε από την Κυριακή Γρίβα ότι ο πρώην σύντροφός της βρίσκεται έξωθεν της οικίας της, αναφέροντας ότι αδυνατεί να μεταβεί σ’ αυτή φοβούμενη για τη σωματική της ακεραιότητα, αιτούμενη παράλληλα αστυνομική συνοδεία για τη μετάβασή της και ειδικότερα τη διάθεση περιπολικού οχήματος, δεν αξιολόγησες τους λόγους προσέλευσής της στην υπηρεσία σας ώστε να ενεργήσεις ως ώφειλες και ως είχες υποχρέωση τις προβλεπόμενες υπηρεσιακές ενέργειες προς διερεύνηση της καταγγελίας».

Την κατηγορεί ακόμα ότι δεν ενημέρωσε για το περιστατικό το Κέντρο Επιχειρήσεων της Αμεσης Δράσης ώστε να εξαντληθούν οι πιθανότητες εξεύρεσης διαθέσιμου περιπολικού για την ασφαλή μεταφορά της 28χρονης σπίτι, παρά περιορίστηκε να ρωτήσει την άτυχη κοπέλα εάν θέλει να καταθέσει μήνυση και εάν στο παρελθόν ο πρώην σύντροφός της την έχει απειλήσει.

Ο αστυφύλακας της Αμεσης Δράσης που εκτελούσε υπηρεσία στο τηλεφωνικό κέντρο της ΓΑΔΑ και στα ηχητικά που διέρρευσαν στον Τύπο ακούγεται να λέει στην Κυριακή Γρίβα πως «το περιπολικό δεν είναι ταξί», κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το παράπτωμα της πλημμελούς εκτέλεσης της υπηρεσίας του.

Στην κλήση σε απολογία που του αποδόθηκε αναφέρεται ότι «παρέλειψες να ζητήσεις τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά του πρώην συντρόφου της προκειμένου να προβείς στη σχετική καταχώρησή τους προς διάθεση περιπολικού οχήματος για τη μετάβασή του στο σημείο και σε περίπτωση ανεύρεσής του να προσαχθεί (…) Απαντώντας δε στο αίτημά της για αποστολή περιπολικού για την ασφαλή μετάβαση στην οικία της, της ανέφερες μεταξύ άλλων ότι “το περιπολικό δεν είναι ταξί”, η οποία (σ.σ. επικοινωνία) μετά την παρέλευση δύο λεπτών διεκόπη τελικά λόγω του θανάσιμου τραυματισμού της».

Εγινε μπροστά του

Πειθαρχικά ελεγκτέος είναι και ο αστυνομικός – σκοπός του τμήματος που πάντως ήδη από τότε τελούσε υπό απόταξη μετά την καταδίκη του για συμμετοχή σε σοβαρή ποινική υπόθεση. Στο πλαίσιο της τρέχουσας πειθαρχικής έρευνας πάντως ο διενεργών την ΕΔΕ τον κατηγορεί ότι όταν η Κυριακή Γρίβα και ο φίλος της που την συνόδευαν του απηύθυναν τον λόγο ρωτώντας τον εάν υπάρχει διαθέσιμο περιπολικό για να συνοδεύσει την 28χρονη στο σπίτι της εκείνος απάντησε αρνητικά. Κυρίως όμως τον κατηγορεί ότι ενώ η επίθεση έγινε μπροστά του εκείνος δεν αντέδρασε για να την αποτρέψει. «Δεν εξήλθες ως ώφειλες από το φυλάκιο, με αποτέλεσμα να μην αντιληφθείς άτομο (άνδρας) το οποίο επιβιβαζόμενο σε μοτοσικλέτα προσέγγισε το ανωτέρω Α.Τ. και στάθμευσε επί του πεζοδρομίου τη μοτοσικλέτα, σε απόσταση 30 μέτρων από το φυλάκιο».

Το τελικό πόρισμα της ΕΔΕ αναμένεται να παραδοθεί στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής και στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Τα επτά μοιραία λάθη στους Αγίους Αναργύρους – Η «Κ» αποκαλύπτει την ΕΔΕ"

Αρχηγός συμμορίας 150 ατόμων «σπάει» τη σιωπή του: «Οι ανώτεροί μου έχουν άκρες στην αστυνομία» (vid)

Για τη «στρατολόγηση» ανηλίκων και την παραβατικότητα μίλησε στην εκπομπή «Ζήνα το βράδυ» στο STAR, ένας 19χρονος, ο οποίος είναι αρχηγός συμμορίας που αποτελείται από 150-200 άτομα, ηλικίας 16-30 ετών.

Όπως αποκάλυψε, «στρατολογήθηκε» όταν ήταν ακόμα ανήλικος και πλέον ο ίδιος έχει φτάσει να ελέγχει μεγάλη ομάδα ατόμων που κάνουν ληστείες πουλάνε ναρκωτικά και «φερμάρουν».

Ο Μάρκος ξεκίνησε ως μέλος σε μια σκληρή συμμορία, κέρδισε την εμπιστοσύνη του «αρχηγού» και στη συνέχεια έγινε και ο ίδιος αρχηγός συμμορίας 150 ατόμων, όπως υποστηρίζει. «Ήθελα να βγάλω λεφτά. Να φτάσω σε σημείο να με φοβούνται γιατί ήμουν αδύναμος», είπε.

Όπως υποστήριξε, όλα ξεκίνησαν από μια συζήτηση που είχε με έναν 17χρονο φίλο του, ο οποίος ήταν ήδη «στρατολογημένος». «Του είπα ότι θέλω να κάνω κάτι για να μη με κοροϊδεύουν, ήθελα να κουμαντάρω και μου είπε ότι θα κάνει κάποια τηλέφωνα και μετά θα πάμε να γνωρίσω κάποιον», είπε.

Μάλιστα, όπως είπε στην εκπομπή είχε συλληφθεί για οπλοκατοχή και κλοπή ωστόσο μέσω γνωριμιών κατάφερε να αφεθεί ελεύθερος. «Με κρατήσανε στο κρατητήριο, αλλά επειδή είχα κάποιες άκρες με άφησαν», ανέφερε, ενώ όταν τον ρώτησαν τι άκρες είχε απάντησε: «Για παράδειγμα αν με ''δέσουν'' μπορώ με το τηλεφώνημα μου έχω δικαίωμα να κάνω, μπορώ να πάρω κάποιον πολύ ανώτερό μου και να με βοηθήσει. Αυτοί που είναι ανώτεροι από μένα έχουν κι άλλες άκρες, πχ στην αστυνομία κι αλλού...».

Μιλώντας για την εγκληματικότητα σε αυτές τις συμμορίες, αποκάλυψε ότι υπάρχουν μέλη που έχουν δολοφονήσει ενώ υπάρχουν συχνά απειλές απέναντι σε όσους «θέλουν να ανοίξουν το στόμα τους». Όσο για το αν έχει χρησιμοποιήσει ο ίδιος όπλο, είπε: «Μπορώ να πω ότι το κουβαλούσα, αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω...».

gazzetta

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχηγός συμμορίας 150 ατόμων «σπάει» τη σιωπή του: «Οι ανώτεροί μου έχουν άκρες στην αστυνομία» (vid)"

Συνελήφθη στη Γαλλία ο 39χρονος που πυροβόλησε άνδρα έξω από νυχτερινό κέντρο στην Πετρούπολη

Εξιχνιάστηκε από την ΕΛΑΣ η απόπειρα ανθρωποκτονίας 33χρονου, στις 10 Σεπτεμβρίου 2023, έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Πετρούπολη.

Έπειτα από πολύμηνη έρευνα και κατόπιν συνδυαστικής αξιολόγησης αποδεικτικών μέσων και πληροφοριακών στοιχείων ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 39χρονος.

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος άνδρας συνελήφθη από τις γαλλικές Αρχές το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου (04/05) στη Λυών.
Τι συνέβη στην Πετρούπολη

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, τις πρώτες πρωινές ώρες της 10ης Σεπτεμβρίου, έξω από κέντρο διασκέδασης, ο 39χρονος μετά από διαπληκτισμό, πυροβόλησε τον 33χρονο με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο πόδι. 

reader

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη στη Γαλλία ο 39χρονος που πυροβόλησε άνδρα έξω από νυχτερινό κέντρο στην Πετρούπολη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news