facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Οδηγίες για μετά τις πλημμύρες: Πετάξτε τρόφιμα που ήρθαν σε επαφή με νερό – Επικοινωνήστε με γιατρό αν αρρωστήσατε

Οι αρχές εξέδωσαν αναλυτικές οδηγίες προστασίας προς τους κατοίκους των περιοχών που πλημμύρισαν από την κακοκαιρία Daniel και τώρα τα νερά έχουν υποχωρήσει.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, μεταξύ άλλων θα πρέπει να πεταχθούν τρόφιμα που ήρθαν σε επαφή με το νερό, ενώ όποιος αρρώστησε εκείνο το χρονικό διάστημα ή μετά, θα πρέπει να επικοινωνήσει με γιατρό, μήπως έχει κολλήσει κάποια ασθένεια, λόγω της πλημμύρας.

Πιο αναλυτικά:

-Μην εισέρχεστε, μην περπατάτε ή οδηγείτε σε πλημμυρισμένες περιοχές με τρεχούμενα ή λιμνάζοντα νερά αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο.

-Μην πλησιάζετε σε πλημμυρισμένες περιοχές που υπάρχουν στύλοι ηλεκτροδότησης ή ηλεκτρικά καλώδια που έχουν πέσει.

-Εάν χρειάζεται να εισέλθετε σε πλημμυρισμένες περιοχές φορέστε γαλότσες και χρησιμοποιήστε ένα μακρύ ραβδί για να ελέγξετε το βάθος του νερού, και να αποφύγετε αγωγούς λυμάτων και αποχετεύσεις που μπορεί να υπάρχουν κάτω από το νερό.

Οδηγίες για τον καθαρισμό του σπιτιού:

-Φορέστε γαλότσες, αδιάβροχα γάντια, μακριά ρούχα και αδιάβροχο.

-Αν για την καθαριότητα χρησιμοποιήσετε λάστιχο ή νερό με πίεση, μπορεί να προκαλέσετε πιτσίλισμα οπότε συστήνεται να φοράτε μάσκα προσώπου και γυαλιά αν είναι εφικτό.

-Συνιστάται απολύμανση των χώρων όπου είναι εφικτό με απολυμαντικό τύπου χλωρίνης η άλλο απολυμαντικό.

-Μετά το πέρας των εργασιών, πλύνετε τα ρούχα αυτά ξεχωριστά με ζεστό νερό και απορρυπαντικό και πλύνετε καλά τα χέρια σας με ζεστό νερό και σαπούνι.

-Απομακρύνετε και πετάξτε από το σπίτι σας αντικείμενα τα οποία έχουν έρθει σε επαφή με το νερό της πλημμύρας, σε περίπτωση που δεν μπορούν να πλυθούν ή να απολυμανθούν (π.χ. στρώματα, είδη οικοσκευής, κτλ.). Προσοχή σε κάθε διαδικασία να φοράτε γαλότσες, αδιάβροχα γάντια, μακριά ρούχα και αδιάβροχο.

Οδηγίες για την κατανάλωση νερού και τροφίμων:

-Μην πίνετε νερό από το δίκτυο ύδρευσης και μην το χρησιμοποιείτε για να πλένετε πιάτα, να πλένετε τα χέρια σας, να βουρτσίζετε τα δόντια ή να πλένετε ή να προετοιμάζετε φαγητό, έως ότου ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα διασφάλισης της ποιότητας του. Να χρησιμοποιείτε εμφιαλωμένο νερό.

-Μην τρώτε κανένα προϊόν που καλλιεργείται σε έκταση ή κήπο που έχει πλημμυρίσει, εκτός εάν έχει μαγειρευτεί.

-Πετάξτε τρόφιμα, σε κλειστές ή ανοιχτές συσκευασίες τα οποία έχουν έρθει σε επαφή με τα νερά της πλημμύρας.

-Πετάξτε οποιοδήποτε φαγητό στο ψυγείο ή τον καταψύκτη σας εάν δεν έχει λειτουργήσει για μερικές ώρες. Τα νερά της πλημμύρας μπορεί να έχουν παρασύρει τρωκτικά και ερπετά από άλλες περιοχές τα οποία μπορεί να είναι επικίνδυνα. Τα ούρα των τρωκτικών μπορεί να επιμολύνουν το νερό με παθογόνους μικροοργανισμούς.

Επισημάνσεις για την ασφάλεια των πολιτών:

-Οι μεγάλες υδατοσυλλογές μπορεί να αποτελέσουν εστία ανάπτυξης κουνουπιών τα οποία μπορεί με τη σειρά τους να προκαλέσουν όχληση και ενδεχομένως νοσήματα όπως ο Ιός του Δυτικού Νείλου.

-Σε περίπτωση που έχετε τραυματισμούς και ανοιχτές πληγές, αποφύγετε την έκθεση τους σε νερό πλημμύρας γιατί υπάρχει κίνδυνος λοίμωξης.

-Μην χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές εάν μπορεί να έχουν βραχεί. Ενεργοποιήστε τες μόνο όταν έχουν ελεγχθεί από εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο.

Kρατήστε τα παιδιά σας ασφαλή ως εξής:

-Μην τα αφήνετε να παίζουν σε περιοχές με πλημμύρες.

-Πλένετε τα χέρια των παιδιών συχνά και πάντα πριν από τα γεύματα.

-Πλένετε τα παιχνίδια που έχουν μολυνθεί από τα νερά της πλημμύρας με ζεστό νερό και απορρυπαντικό. Τα μαλακά παιχνίδια μπορούν να τοποθετηθούν σε ζεστό πλυντήριο (60°C).

-Οι γονείς με βρέφη που δεν είναι καλά με διάρροια και έμετο θα πρέπει να αναζητήσουν ιατρική συμβουλή.

-Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας εάν αρρωστήσετε μετά από κατά λάθος κατάποση μολυσμένου νερού ή λάσπης, ιδιαίτερα εάν αναπτύξετε διάρροια, πυρετό ή κοιλιακό άλγος εντός 2 εβδομάδων από την επαφή με πλημμυρικά νερά ή λύματα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Οδηγίες για μετά τις πλημμύρες: Πετάξτε τρόφιμα που ήρθαν σε επαφή με νερό – Επικοινωνήστε με γιατρό αν αρρωστήσατε"

Μπέος: Σε 15 με 20 μέρες θα αποκατασταθεί πλήρως η υδροδότηση στο Βόλο

Από αύριο, σε ποσοστό 80%, θα έχουν νερό ύδρευσης, με χαμηλή πίεση, ο Βόλος και η Νέα Ιωνία και σε 15 με 20 μέρες πιστεύει ότι η υδροδότηση θα φτάσει στο 100%, δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Βόλου.

Ο δήμαρχος συνέστησε στους πολίτες να κάνουν υπομονή λέγοντας ότι οι υπηρεσίες δουλεύουν και η υδροδότηση θα αποκατασταθεί.

Τόνισε ότι ήταν επιτακτική ανάγκη η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βόλο και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τα έργα αποκατάστασης Θα προχωρήσουν γρήγορα χάρη και στη στήριξη της κυβέρνησης.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Μπέος: Σε 15 με 20 μέρες θα αποκατασταθεί πλήρως η υδροδότηση στο Βόλο"

Μητσοτάκης από το Βόλο: Προτεραιότητα ο απεγκλωβισμός των ανθρώπων – Θα στηρίξουμε τις κοινωνίες που επλήγησαν

«Προτεραιότητά μας είναι ο απεγκλωβισμός των ανθρώπων. Θα στηρίξουμε τις κοινωνίες που επλήγησαν από τη φυσική καταστροφή», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη σύσκεψη στο Δημαρχείο Βόλου σχετικά με τις πληγείσες περιοχές του νομού, από τις πλημμύρες που έφερε η κακοκαιρία “Daniel”.

Η αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης είναι η άμεση προτεραιότητα για το Βόλο, ενώ για τα χωριά του Πηλίου ο απεγκλωβισμός ανθρώπων που εξακολουθούν να παραμένουν εγκλωβισμένοι, δήλωσε συγκεκριμένα ο ίδιος.

Σε ότι αφορά την υδροδότηση του Βόλου ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι από αύριο η κατάσταση θα αρχίσει να εξομαλύνεται, ενώ έχει ζητηθεί και η τεχνική βοήθεια της ΕΥΔΑΠ, για την οποία σημείωσε ότι ανήκει πια στο Ελληνικό Δημόσιο και όχι στο Υπερταμείο.

Τόνισε ότι έχουν αρχίσει και δρομολογούνται τα ζητήματα της κρατικής αρωγής και διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι θα «τρέξουν» πολύ γρήγορα στο μοντέλο του «Ιανού», ώστε να μπορέσουν να πάρουν την πρώτη οικονομική στήριξη για τις οικοσκευές.

Σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του Πηλίου είπε η κυβέρνηση θα κινηθεί σε δύο χρόνους. Άμεση αποκατάσταση των ζημιών με πολύ γρήγορα έργα τα οποία θα δρομολογηθούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, έτσι ώστε το οδικό δίκτυο να ανοίξει εντός των επόμενων εβδομάδων. Και μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις έτσι ώστε τα προσωρινά έργα να μετατραπούν σε μόνιμα και το οδικό δίκτυο να γίνει καλύτερο και πιο ανθεκτικό σε σχέση με αυτό που ήταν πριν.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού

Ευχαριστώ τον Δήμαρχο και τους άλλους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας για την ενημέρωση την οποία μου έκαναν.

Δεν χρειάζεται να επαναλάβω το μέγεθος της καταστροφής το οποίο καλούμαστε να διαχειριστούμε και εδώ, στη Μαγνησία. Εδώ, μάλιστα, σημειώθηκε και το απόλυτο ρεκόρ βροχόπτωσης, το οποίο θα καταγράφεται πια στα παγκόσμια ρεκόρ, όχι μόνο στα εθνικά, για να έχουμε μια αίσθηση του πόσο νερό έπεσε και τι πίεση αυτό έβαλε στις υποδομές, προφανώς, και στις περιουσίες των ανθρώπων.

Πρώτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή, κάτι το οποίο ήδη γίνεται: ο απεγκλωβισμός ανθρώπων οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Πήλιο και η τροφοδοσία τους, έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα και σε νερό. Πιστεύω ότι αυτή η αποστολή εκτελείται με αποτελεσματικότητα και διά της θαλάσσης και διά του αέρα, όπου αυτό είναι απαραίτητο.

Και βέβαια, άμεση προτεραιότητα στις υποδομές του Βόλου η αποκατάσταση της υδροδότησης. Αλλά θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι έχει υποστεί μια πολύ μεγάλη, καταστροφική ζημιά η βασική υδροδότηση της πόλης, που είναι οι πηγές οι οποίες βρίσκονται πάνω στο Πήλιο.

Παρά ταύτα, από αύριο η κατάσταση θα αρχίσει να εξομαλύνεται. Έχουμε, ήδη, ζητήσει την τεχνική βοήθεια της ΕΥΔΑΠ, η οποία θυμίζω ότι ανήκει πια στο ελληνικό Δημόσιο και όχι στο Υπερταμείο, έτσι ώστε να έχουμε την πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή τεχνογνωσία, το συντομότερο δυνατό να μπορέσουμε να ξαναπάρουμε νερό από τις πηγές του Πηλίου για να επανέλθει πλήρως η υδροδότηση στην πόλη. Λίγη υπομονή θα χρειαστεί, όπως είπε ο Δήμαρχος, αλλά εδώ πραγματικά καλούμαστε να διαχειριστούμε μια πλήρη καταστροφή του βασικού δικτύου ύδρευσης της πόλης.

Από εκεί και πέρα, τα ζητήματα της κρατικής αρωγής έχουν ήδη αρχίσει και δρομολογούνται. Όπως είδατε σήμερα, ήδη τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας είναι στο δρόμο, κάνουν τις καταγραφές των ζημιών. Θέλω να διαβεβαιώσω και εδώ τους πολίτες της Μαγνησίας και του Βόλου ότι θα τρέξουμε πολύ γρήγορα στο μοντέλο του «Ιανού». Είναι ένα δοκιμασμένο μοντέλο ώστε να μπορέσουν να πάρουν την πρώτη οικονομική στήριξη για τις οικοσκευές.

Και βέβαια, συζητήσαμε και με τους Δημάρχους του Πηλίου τις πιο δομικές δραστικές παρεμβάσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν στο οδικό δίκτυο. Θα κινηθούμε σε δύο χρόνους: άμεση αποκατάσταση των ζημιών με πολύ γρήγορα έργα τα οποία θα δρομολογηθούν από την Περιφέρεια, έτσι ώστε το οδικό δίκτυο να ανοίξει εντός των επόμενων εβδομάδων. Και φυσικά μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις, ώστε τα προσωρινά έργα να μετατραπούν σε μόνιμα και το οδικό δίκτυο να γίνει καλύτερο και πιο ανθεκτικό σε σχέση με αυτό το οποίο ήταν πριν.

Με ενημέρωσαν εδώ οι Δήμαρχοι ότι ένα έργο αγροτικής οδοποιίας το οποίο έγινε με πόρους του Προγράμματος «Τρίτσης» άντεξε, σε αντίθεση με παλαιότερα έργα τα οποία δεν άντεξαν. Οπότε το σημαντικό δεν είναι μόνο να φτιάχνουμε ξανά τις υποδομές μας, αλλά να τις φτιάχνουμε ξανά πιο ανθεκτικές ώστε να μπορούμε να ξεπερνάμε φαινόμενα. Ελπίζουμε να μην ξαναέχουμε ποτέ ένα τέτοιο φαινόμενο σαν και αυτό το οποίο είδαμε, αλλά σίγουρα άλλες βροχές θα έχουμε και θα πρέπει οι υποδομές μας να είναι πιο ανθεκτικές.

Το κράτος, θα το ξαναπώ και εδώ από το Βόλο, το κεντρικό κράτος είναι εδώ. Δουλεύει σε πολύ καλή συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και θέλω να το τονίσω αυτό. Η συνεργασία μας είναι μία συνεργασία ανεξαρτήτως χρωμάτων και κομματικών αναφορών, με την Περιφέρεια, με τους Δημάρχους. Αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει είναι να στηρίξουμε τις κοινωνίες οι οποίες επλήγησαν.

Το είπα και στη Λάρισα, το ξαναλέω και εδώ: η ελληνική οικονομία σήμερα πατάει καλά στα πόδια της και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε εκείνες τις αντοχές να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας απέναντι σε αυτή την πολύ μεγάλη φυσική καταστροφή. Όμως, ταυτόχρονα να διεκδικήσουμε και όλους τους πόρους που θεωρούμε ότι δικαιούμαστε από την Ευρώπη και να θέσουμε πια με πολύ επιτακτικό τρόπο και σε επίπεδο ευρωπαϊκής χρηματοδότησης τα άμεσα ζητήματα αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών.

Δεν είναι μόνο ελληνικό το πρόβλημα. Είδατε καταστροφικές πλημμύρες αντίστοιχα στη Σλοβενία. Είχαμε και ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι σε επίπεδο πυρκαγιών. Θα έχουμε φυσικές καταστροφές, δυστυχώς, με μεγαλύτερη συχνότητα ως αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης. Αυτό μας υποχρεώνει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο να αναθεωρήσουμε τους προϋπολογισμούς μας και να στηρίζουμε περισσότερο τα κράτη-μέλη απέναντι σε αυτές τις φυσικές καταστροφές.

Καλή δύναμη σε όλους μας.

*Δημοσιογράφος:* Θα γίνει κι ένας επανασχεδιασμός στα έργα που υλοποιούνται, κ. Πρόεδρε; Υπάρχουν γέφυρες που είναι καινούργιες, έγιναν τώρα και λειτούργησαν σαν ανάχωμα για τα νερά των χειμάρρων, εδώ στον Βόλο σας λέω.

*Κυριάκος Μητσοτάκης:* Τα είδα. Καταρχάς θέλω να πω το εξής: καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων ετών -και όχι μόνο- γίνονται έργα. Και πολλά από αυτά τα έργα είναι ανθεκτικά έργα και αποτρέπουν τα χειρότερα. Δεν ξέρουμε ποτέ τι θα είχε γίνει και πόσο άσχημα θα ήταν τα πράγματα εάν δεν είχαν γίνει κάποια από τα έργα τα οποία έγιναν.

Όμως, θα το ξαναπώ, όταν πέφτουν 800 τόνοι νερό το στρέμμα, το νερό αυτό από κάπου θα παροχετευθεί και, δυστυχώς, πολλές φορές τα φερτά υλικά είναι αυτά τα οποία κάνουν τις ζημιές. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα αυτό το οποίο λέτε, αλλά ο σκοπός μας είναι πάντα ο σχεδιασμός να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτουμε το χειρότερο σενάριο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης από το Βόλο: Προτεραιότητα ο απεγκλωβισμός των ανθρώπων – Θα στηρίξουμε τις κοινωνίες που επλήγησαν"

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που πλαστογραφούσε διαβατήρια και τα πωλούσε σε αλλοδαπούς για 800 ευρώ

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που πλαστογραφούσε ταυτοποιητικά και ταξιδιωτικά έγγραφα χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονα μηχανήματα προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν τέσσερις μετανάστες στις περιοχές των Πατησίων και της Ομόνοιας, που προμήθευαν τα πλαστά ταξιδιωτικά και άλλα ταυτοποιητικά έγγραφα σε παράτυπους μετανάστες.



Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, κατασχέθηκαν περισσότερα από 2.700 τεμάχια εγγράφων (διαβατήρια, δελτία ταυτότητας, άδειες διαμονής και άδειες ικανότητας οδήγησης) τρίτων προσώπων και αμφιβόλου γνησιότητας, για καθένα από τα οποία η τιμή πώλησης κυμαινόταν από 200 έως 800 ευρώ.

Το συνολικό ποσό που θα αποκόμιζαν από την εμπορία των κατασχεμένων εγγράφων εκτιμάται ότι θα ξεπερνούσε τις 600.000 ευρώ. Επίσης, βρέθηκαν 14 μεταλλικές μήτρες που χρησιμοποιούνται για την κατάρτιση πλαστών διαβατηρίων και μία σφραγίδα θεώρησης εισόδου αεροδρομίου Κωνσταντινούπολης αμφιβόλου γνησιότητας.

diavatiria_arthro

diavatiria_tmima_allodapon__5_

diavatiria_tmima_allodapon__6_

diavatiria_tmima_allodapon__7_

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: 

Σε μία σημαντική επιτυχία, στην προσπάθεια της διασφάλισης των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και της ασφάλειας των ταυτοποιητικών και ταξιδιωτικών εγγράφων, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία. Εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που πλαστογραφούσε ταυτοποιητικά έγγραφα και διαβατήρια, χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονα μηχανήματα παραχάραξης.

Έπειτα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, τις απογευματινές ώρες της 07/09/2023, στις περιοχές των Πατησίων και της Ομόνοιας, συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που κατάρτιζε και διακινούσε πλαστά ταυτοποιητικά έγγραφα και διαβατήρια.

Όλοι οι συλληφθέντες διέμεναν νομίμως στη χώρα (προσφυγικό καθεστώς και αιτούντος άσυλο), ενώ η εγκληματική οργάνωση διέθετε υπερσύγχρονο εργαστήριο παραχάραξης.

Η εγκληματική οργάνωση, που διερευνάται για τυχόν διεθνείς διασυνδέσεις, προμήθευε τα πλαστά ταξιδιωτικά και άλλα ταυτοποιητικά έγγραφα σε παράτυπους μετανάστες και διέθετε υπερσύγχρονο εργαστήριο, με μηχανήματα προηγμένης τεχνολογίας, εγκατεστημένο σε διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου στην περιοχή των Πατησίων.

Κατασχέθηκε ιδιαίτερα εξελιγμένος εξοπλισμός, αποτελούμενος από σύγχρονες συσκευές εκτύπωσης με τεχνολογία λέιζερ, επαγγελματικούς θερμοκολλητές και πρέσες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές με κατάλληλο λογισμικό, μικροεργαλεία, όπως κοπίδια δράπανος κ.λπ., καθώς και ειδικές κόλλες που χρωματίζονται με την εφαρμογή UV φωτός, χρώματα, κλωστές.

Βρέθηκε μεγάλη ποσότητα πρώτων υλών αποτελούμενη από πλήθος σελίδων διαβατηρίων, διαφανειών που φέρουν απομιμήσεις ιριδιζόντων στοιχείων ασφαλείας ταξιδιωτικών εγγράφων διαφόρων χωρών, τόπια δερμάτινου υφάσματος που χρησιμοποιούνται ως εξώφυλλα των διαβατηρίων, κάρτες PVC που χρησιμοποιούνται για δελτία ταυτότητας και άδειες ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 2.700 τεμάχια εγγράφων (διαβατήρια, δελτία ταυτότητας, άδειες διαμονής και άδειες ικανότητας οδήγησης) τρίτων προσώπων και αμφιβόλου γνησιότητας, για καθένα από τα οποία η τιμή πώλησης κυμαινόταν από 200 έως 800 ευρώ. Το συνολικό ποσό που θα αποκόμιζαν από την εμπορία των κατασχεμένων εγγράφων εκτιμάται ότι θα ξεπερνούσε τις 600.000 ευρώ. Επίσης, βρέθηκαν 14 μεταλλικές μήτρες που χρησιμοποιούνται για την κατάρτιση πλαστών διαβατηρίων και μία σφραγίδα θεώρησης εισόδου αεροδρομίου Κωνσταντινούπολης αμφιβόλου γνησιότητας.

Μεταξύ των κατασχεθέντων εγγράφων βρέθηκε και διπλωματικό διαβατήριο, το οποίο είχε καταχωρηθεί ως έντυπο κλαπέν – απολεσθέν την 21/07/2022.

Πέραν από τη συνεχή προσπάθεια αντιμετώπισης κυκλωμάτων πλαστογραφίας και παραχάραξης, η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει την υλοποίηση του σχεδίου της για καθολική ασφάλεια στα προσωπικά δεδομένα, τα ταυτοποιητικά και τα ταξιδιωτικά έγγραφα, με την επικείμενη έκδοση του νέου ασφαλούς δελτίου ταυτότητας, μέσω του οποίου η χώρα μας συμμορφώνεται με τον ευρωπαϊκό κανονισμό, αλλά και τις απατήσεις διεθνών φορέων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που πλαστογραφούσε διαβατήρια και τα πωλούσε σε αλλοδαπούς για 800 ευρώ"

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας συνελήφθησαν πέντε Ρομά στη Ρόδο

Ποινική δικογραφία σε βάρος πέντε ημεδαπών (Ρομά) για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οπλοκατοχή, σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν με κυνηγετικά όπλα εναντίον 18χρονου, με τον οποίο είχαν προσωπικές διαφορές, τραυματίζοντάς τον.

Σημειώνεται ότι προ ημερών είχαν βγει και πάλι τα όπλα στον καταυλισμό των Ρομά. Είχε συλληφθεί ένας 46χρονος με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Για απόπειρα ανθρωποκτονίας συνελήφθησαν πέντε Ρομά στη Ρόδο"

Θεσσαλία: Στις 18 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία

Στις 18 Σεπτεμβρίου πρόκειται να ανοίξουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί στην περιοχή.

Αυτό αποφασίστηκε μετά από συνεννόηση του υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκου Πιερρακάκη και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνου Αγοραστού, και λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της Θεσσαλίας λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας, ανακοινώνεται με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλία: Στις 18 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία"

Καιρός αύριο: Σταματούν οι βροχές στη Θεσσαλία – Αναλυτική πρόγνωση για όλη την Ελλάδα

Βελτιωμένος θα είναι, επιτέλους, ο καιρός αύριο Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου σε όλη τη χώρα. Πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στη Θεσσαλία.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και την Κρήτη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 29 με 31 βαθμούς (στη Θεσσαλία έως 28) και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις και από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και τα ανατολικά παράκτια βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα στο Ιόνιο βόρειοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές και από το απόγευμα αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία έως 28 βαθμούς.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στην Κρήτη παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα δυτικά τμήματα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας και από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Σταματούν οι βροχές στη Θεσσαλία – Αναλυτική πρόγνωση για όλη την Ελλάδα"

Διακοπή κυκλοφορίας το βράδυ του Σαββάτου στην Αττική Οδό – Ποιο τμήμα θα κλείσει μέχρι το πρωί της Κυριακής

Ολικός αποκλεισμός του κλάδου εξόδου του Α/Κ Αθηνών-Λαμίας (Α/Κ 8) στην κατεύθυνση από αεροδρόμιο προς Πειραιά προγραμματίστηκε στην Αττική Οδό, για το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου από 22:00 έως 10:00 της Κυριακής, λόγω εργασιών βαριάς συντήρησης του οδοστρώματος.

Κατά τη διακοπή, η κυκλοφορία των οχημάτων στον κλάδο εξόδου προς Λαμία θα διεξάγεται κανονικά.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην κατεύθυνση προς Πειραιά θα εξυπηρετείται μέσω εκτροπής στην έξοδο προς Λαμία και αναστροφής στον Α/Κ Τατοϊου της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας με κατεύθυνση προς Πειραιά.

Η Τροχαία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Διακοπή κυκλοφορίας το βράδυ του Σαββάτου στην Αττική Οδό – Ποιο τμήμα θα κλείσει μέχρι το πρωί της Κυριακής"

Κακοκαιρία – Γεωργία: Νεκροί και αγνοούμενοι από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κύμα σφοδρής κακοκαιρίας πλήττει και τη Γεωργία. Ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από πλημμύρες και κατολισθήσεις είναι τουλάχιστον δύο νεκροί.

Από την κακοκαιρία που σαρώνει και τη Γεωργία τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας αγνοείται μετά τις πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να απομακρύνουν δεκάδες ανθρώπους, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου.

«Ανασύρθηκαν δύο πτώματα, συμπεριλαμβανομένου ενός ανηλίκου», τόνισε το υπουργείο, ενώ επιχειρήσεις παροχής βοήθειας συνεχίζονται σε πολλά χωριά στην περιοχή Γκούρι, στο δυτικό τμήμα της χώρας, που επλήγησαν από κατολισθήσεις.

Ένας έφηβος αγνοείται, ενώ οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης προσπαθούν να απομακρύνουν δεκάδες ανθρώπους που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα πληγέντα χωριά.

Τον περασμένο μήνα, 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη τουριστική ορεινή πόλη Σόβι από κατολισθήσεις που προκλήθηκαν λόγω του λιώσιμου παγετώνων και των έντονων βροχοπτώσεων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία – Γεωργία: Νεκροί και αγνοούμενοι από πλημμύρες και κατολισθήσεις"

Κακοκαιρία Daniel: Δέκα οι νεκροί, τέσσερις οι αγνοούμενοι – Βρέθηκαν δύο ακόμα θύματα στον Παλαμά Καρδίτσας

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων της κακοκαιρίας Daniel σε Μαγνησία και Θεσσαλία. Δύο ακόμα νεκροί βρέθηκαν στον Παλαμά Καρδίτσας αλλά και μια 98χρονη το πτώμα της οποίας βρέθηκε να επιπλέει στο σπίτι της. Δέκα νεκρούς και τέσσερις αγνοούμενους ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας, πριν όμως φτάσει η είδηση για τη σορό μιας γυναίκας που «ξεβράστηκε» στο Πήλιο.

Νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή, είχε εντοπιστεί νεκρός επιχειρηματίας του Βόλου στην παραλία Ίσαλος. Την Πέμπτη είχαν εντοπιστεί στην Αστρίτσα Καρδίτσας δύο νεκρές ηλικιωμένες αδελφές 75 και 85 ετών από ομάδα της ΕΜΑΚ.

Νεκροί έχουν ακόμα ανασυρθεί, ένας 49χρονος κτηνοτρόφος από το Πετρωτό Δομοκού, καταπλακωμένος από φερτά υλικά, ένας 82χρονος στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας, ο οποίος καταπλακώθηκε από όχημα, μια 87χρονη από την Πάλτση στο Πήλιο, που βρέθηκε κάτω από ξύλα αλλά και ένας κτηνοτρόφος στον Άγιο Γεώργιο Άνω Βόλου, που τον καταπλάκωσε τοίχος του σπιτιού του που υποχώρησε.

«Υπάρχουν πτώματα στους δρόμους»

Για πτώματα στο δρόμο στην περιοχή Μαραθέα Καρδίτσας, έκανε λόγο ο εγκλωβισμένος στην περιοχή Πολύβιος Πολύζος.

Μιλώντας στο MEGA και το LIVE News και ερωτώμενος για το αν είναι όλοι στο χωριό καλά, ο εγκλωβισμένος πολίτης, ανέφερε: «Όχι. Όχι. Εδώ στο χωριό υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πνιγεί. Δεν έχει πάει κανείς να τους βγάλει. Πέρασαν τα παιδιά με τη βάρκα και είδαν πτώματα στο δρόμο».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Daniel: Δέκα οι νεκροί, τέσσερις οι αγνοούμενοι – Βρέθηκαν δύο ακόμα θύματα στον Παλαμά Καρδίτσας"

Κακοκαιρία – Ισπανία: Βρέθηκαν πτώματα ανθρώπων που αγνοούνταν δυτικά της Μαδρίτης

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται και η Ισπανία. Βρέθηκαν τα πτώματα δύο ανδρών που αγνοούνταν εξαιτίας των πλημμυρών δυτικά της Μαδρίτης.

Η σφοδρότατη κακοκαιρία που πλήττει και την Ισπανία με νεκρούς και αγνοούμενους. Την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, αστυνομικοί και διασώστες βρήκαν τα πτώματα δύο αγνοουμένων ανδρών σε αγροτική περιοχή δυτικά της Μαδρίτης μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την κεντρική Ισπανία στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (2 – 3 Σεπτεμβρίου), όπως δήλωσαν σήμερα (σ.σ. 08.09.2023) οι αρχές.

Οι υπηρεσίες διάσωσης εντόπισαν τα πτώματα κοντά στην πόλη Άλντεα ντε Φρέσνο όπου ο ποταμός Αλμπέρτσε υπερχείλισε την Κυριακή (03.09.2023).

Ο Χοσέ Μανουέλ Αγουάδο, 83 ετών, παρασύρθηκε από τα ισχυρά ρεύματα κοντά στο σπίτι του στη Βιγιαμάντα, ενώ ένας μεσήλικας ονόματι Μανουέλ Λόπεθ αγνοείτο αφού το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε με την οικογένειά του έπεσε στον ποταμό το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Η σύζυγος και η κόρη του Λόπεθ διασώθηκαν το ίδιο βράδυ, ενώ ο 10χρονος, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, γιος του βρέθηκε ζωντανός αφού πέρασε τη νύχτα πιασμένος από ένα δέντρο.

Η σύζυγός του, που λέγεται Μόνικα Ναβάρο όπως ανέφερε σε ανάρτηση στο Facebook, ευχαρίστησε τις υπηρεσίες διάσωσης που διέσωσαν την ίδια και τα δύο παιδιά της, λέγοντας πως αυτό βοήθησε ώστε «η ραγισμένη καρδιά μου ν’ αρχίσει και πάλι να χτυπά».

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν καταρρακτώδεις βροχές σάρωσαν μεγάλες περιοχές της Ισπανίας την Κυριακή (03.09.2023) και τη Δευτέρα (04.09.2023).

Τις μεγαλύτερες ζημιές υπέστησαν οι επαρχίες του Τολέδο, όπου μία γυναίκα παραμένει αγνοούμενη, και της Μαδρίτης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία – Ισπανία: Βρέθηκαν πτώματα ανθρώπων που αγνοούνταν δυτικά της Μαδρίτης"

Λάρισα: Εκκενώνεται και η συνοικία του Αγίου Θωμά

Και δεύτερη συνοικία στην πόλη της Λάρισας εκκενώνεται, μετά τη Γιάννουλη, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που εμφανίζονται στην περιοχή. Πρόκειται για τη συνοικία του Αγίου Θωμά στην πόλη της Λάρισας, όπου έγινε υπερχείλιση των φρεατίων και το νερό έχει πλημμυρίσει τα σπίτια της συνοικίας. Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη περιοχή άρχισαν, νωρίτερα, επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων από την Πυροσβεστική και μετακίνησή τους σε άλλα σημεία της πόλης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων, «ενημερώνονται οι κάτοικοι της συνοικίας του Αγίου Θωμά, στην οποία παρουσιάζονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, ότι πρέπει να εκκενώσουν προς Φιλιππούπολη.

Όσοι έχουν τη δυνατότητα να απομακρυνθούν από τη συνοικία, να το κάνουν άμεσα.

Όσοι δεν μπορούν να απομακρυνθούν και βρίσκονται σε χαμηλούς ορόφους, πρέπει να πάνε σε ψηλότερους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ /euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Εκκενώνεται και η συνοικία του Αγίου Θωμά"

Κλειστά τα σχολεία στη Θεσσαλία από 11 έως 15 Σεπτεμβρίου λόγω της κακοκαιρίας Daniel

Το πρώτο κουδούνι δεν θα χτυπήσει την ερχόμενη Δευτέρα στη Θεσσαλία, καθώς θα είναι κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2023. 

Η απόφαση ελήφθη, ύστερα από συνεννόηση του υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκου Πιερρακάκη, και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνου Αγοραστού, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, λόγω της φονικής κακοκαιρίας Daniel.

Έτσι, λοιπόν, τα σχολεία στη Θεσσαλία θα ανοίξουν τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστά τα σχολεία στη Θεσσαλία από 11 έως 15 Σεπτεμβρίου λόγω της κακοκαιρίας Daniel"

Κακοκαιρία – ΟΣΕ: Τεράστιες καταστροφές στο δίκτυο από Δομοκό μέχρι Κραννώνα Λάρισας - Λεωφορεία στη γραμμή Λάρισα – Βόλος

Καταστροφές σε 50 χιλιόμετρα σιδηροδρομικού δικτύου έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel, ανακοίνωσε ο ΟΣΕ την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου. Θα απαιτηθεί ένας μήνας για να αποκατασταθούν οι ζημιές, διάστημα  κατά το οποίο δεν θα γίνονται δρομολόγια.

Οι καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel στο δίκτυο του ΟΣΕ εκτείνονται σε μήκος περίπου 50 χιλιομέτρων από τον σταθμό του Δομοκού μέχρι τον Κραννώνα, περίπου 10 χλμ. έξω από τη Λάρισα.

«Οι ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο από τη θεομηνία στην κεντρική Ελλάδα είναι τεράστιες», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερζάκης.

Αφορούν καταστροφές τόσο στις γραμμές όσο και στα φωτοσήματα στις κολώνες ηλεκτροδότησης, τους σταθμούς και γενικά στο δίκτυο της υποδομής.

Σύμφωνα με τον κ. Τερζάκη, το κόστος της αποκατάστασης θα φτάσει στα 40 με 50 εκατ. ευρώ και θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για να επισκευαστεί το δίκτυο.

Μέχρι τότε δεν θα μπορούν να εκτελεστούν σιδηροδρομικά δρομολόγια, ανέφερε ο κ. Τερζάκης.

Υποκατάσταση δρομολογίων τρένων με λεωφορεία στη γραμμή Λάρισα – Βόλος

Με λεωφορεία θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια της γραμμής Λάρισα– Βόλος, από σήμερα Παρασκευή, 8/9/2023 και μέχρι νεωτέρας, λόγω των καταστροφών που έχουν προκληθεί από τη φονική κακοκαιρία Daniel, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train.

Αναλυτικά τα δρομολόγια :

  • 11577 (Βόλος- Λάρισα), ώρα αναχώρησης 13:25
  • 11579 (Βόλος- Λάρισα), ώρα αναχώρησης 15:35
  • 12571 (Βόλος- Λάρισα), ώρα αναχώρησης 17:45
  • 12573 (Βόλος- Λάρισα), ώρα αναχώρησης 19:50

και

  • 11578 (Λάρισα- Βόλος), ώρα αναχώρησης 14:35
  • 12570 (Λάρισα- Βόλος), ώρα αναχώρησης 16:40
  • 12572 (Λάρισα- Βόλος), ώρα αναχώρησης 18:50
  • Λεωφορείο C2574 (Λάρισα- Βόλος), ώρα αναχώρησης 21:10.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία – ΟΣΕ: Τεράστιες καταστροφές στο δίκτυο από Δομοκό μέχρι Κραννώνα Λάρισας - Λεωφορεία στη γραμμή Λάρισα – Βόλος"

ΑΑΔΕ: Ηλεκτρονικός φάκελος για όλα τα POS των επιχειρήσεων

Στην πλήρη καταγραφή των τερματικών POS που λειτουργούν στην ελληνική επικράτεια προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Με απόφαση του Διοικητή ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, συστήνεται και τηρείται στην ψηφιακή πύλη myAADE Μητρώο Μέσων Πληρωμών (POS) και ορίζεται η διαδικασία της συνεχούς επικαιροποίησής του. Συντελείται έτσι ένα αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση του εξαιρετικά σημαντικού έργου της διασύνδεσης ταμειακών συστημάτων και POS.

Στόχος της ΑΑΔΕ είναι το μητρώο POS να συσταθεί αυτοματοποιημένα, με βάση τις πληροφορίες που η ΑΑΔΕ θα λάβει από τους παρόχους POS, και οι επιχειρήσεις να διορθώνουν και να συμπληρώνουν την εικόνα τους, δηλώνοντας τα POS που τυχόν δεν περιλαμβάνονται στα στοιχεία που θα έχουν αποσταλεί από τους Παρόχους.

Ειδικότερα, τα ενεργά POS των επιχειρήσεων θα δηλώνονται αυτοματοποιημένα, μέσω διεπαφής (API), ανά δεκαήμερο:

• από τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών (Acquirers) που εκκαθαρίζουν συναλλαγές που εξοφλούνται με τη χρήση καρτών πληρωμής και
• από τους Παρόχους Μέσων Πληρωμών (NSPs) που παρέχουν, εγκαθιστούν και διαχειρίζονται τερματικά μηχανήματα POS.

Από την πλευρά τους, οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν POS:

• Από την 29η Σεπτεμβρίου 2023, λαμβάνουν γνώση των ενεργών POS τους, που έχουν δηλωθεί γι’ αυτές στο Μητρώο POS από τους Παρόχους. Η είσοδος στο Μητρώο γίνεται στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) στη διαδρομή: Μητρώο και Επικοινωνία/Στοιχεία Επιχείρησης.
• Υποχρεούνται, από τις 11 έως τις 30 Οκτωβρίου 2023 να υποβάλουν δήλωση για την τυχόν διόρθωση της εικόνας των ενεργών POS που διαθέτουν κατά την 30η Σεπτεμβρίου 2023.
• Εφεξής, υποχρεούνται, από την 11η έως και την τελευταία ημέρα κάθε μήνα, να υποβάλλουν δήλωση για τις μεταβολές του προηγούμενου μήνα, εφόσον αυτές δεν έχουν δηλωθεί από τους Παρόχους, καθώς και για την επικαιροποίηση ή τυχόν διόρθωση των δηλωθέντων στοιχείων.

Διευκρινίζεται ότι ως ενεργό νοείται το POS που δύναται να χρησιμοποιηθεί για την ολοκλήρωση συναλλαγών με κάρτα, ανεξάρτητα αν χρησιμοποιείται ή διατίθεται ως εφεδρικό για την περίπτωση λειτουργικής βλάβης ή άλλης έκτακτης ανάγκης.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Ηλεκτρονικός φάκελος για όλα τα POS των επιχειρήσεων"

Δήμος Λάρισας: Εκκένωση των ισόγειων κατοικιών στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης λόγω των υδάτων

Τα πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη της Λάρισας συνεχίζονται λόγω της αυξημένης ροής των υδάτων στον Πηνειό. 

Ο δήμος Λαρισαίων με ανακοίνωση του ενημερώνει τους κατοίκους των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης (παλιές και νέες) να εκκενώσουν τις ισόγειες κατοικίες της περιοχής τους.

Αν έχουν πρόσβαση σε διαμερίσματα άνω του ισογείου να οδηγηθούν προς αυτά. Διαφορετικά θα μπορούν να προσεγγίσουν προς τη δομή φιλοξενίας που έχει συσταθεί στο Κλειστό της Νεάπολης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμος Λάρισας: Εκκένωση των ισόγειων κατοικιών στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης λόγω των υδάτων"

ΠΝΟ: 24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλα τα πλοία στις 13 Σεπτεμβρίου μετά τη δολοφονία του Αντώνη

Με αφορμή τα αποτρόπαια γεγονότα στο πλοίο «Blue Horizon» τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του επιβάτη Αντώνη Καρυώτη, συγκλήθηκε σήμερα εκτάκτως η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και εξέτασε όλα τα σχετικά ζητήματα που αναδείχθηκαν από τα πιο πάνω γεγονότα.

Αποφάσισε ομόφωνα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας την πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 από ώρα 00.01 π.μ. μέχρι 23.59 μ.μ. της ίδιας ημέρας και ταυτόχρονα αποφάσισε και την έμπρακτη στήριξη της οικογένειας του εκλιπόντος.

Οι εξελίξεις έρχονται μετά το αποκλειστικό βίντεο που δημοσίευσε το protothema.gr και δείχνει καρέ-καρέ τη δολοφονία του Αντώνη. 

Στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία αναφέρει:

«Δυστυχώς, διαπίστωσε για άλλη μια φορά, ότι η μη ορθή εφαρμογή των Νόμων και των Κανονισμών που αναφέρονται στην ασφάλεια της ναυτιλίας και των λιμανιών μπορούν να οδηγήσουν και οδηγούν σε ολέθρια αποτελέσματα.

Το πάγιο καθεστώς της υπερεργασίας των Ναυτικών μας και η παραβίαση των ορίων και ωρών απασχόλησης και ανάπαυσης, από τον μη εξορθολογισμό των δρομολογίων, οδηγούν μαθηματικά στην διακινδύνευση της ασφάλειας των ίδιων των πλοίων, των επιβατών και των δρομολογίων.

Οι σχετικές διατάξεις και μάλιστα από τις Διεθνείς Συμβάσεις, είναι σαφείς και δεν πρέπει να εφαρμόζονται ευκαιριακά και με χαλαρότητα, ώστε να διαιωνίζεται το πρόβλημα της μη ορθής και μη ασφαλούς εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού.

Δυστυχώς, η όλη κατάσταση επιβαρύνεται περισσότερο και από τις πραγματικές ελλείψεις και ιδιαιτερότητες των λιμανιών, τις οποίες έχουμε επισημάνει πλείστες όσες φορές και παρόλα αυτά εξακολουθούν να διαιωνίζονται, ειδικά δε στα νησιωτικά λιμάνια όπου οι υποδομές είναι υποτυπώδεις και έχουν παραμείνει κυριολεκτικά στην δεκαετία του ’60. Όμως οι σημερινές πραγματικές ανάγκες, το μέγεθος των πλοίων, ο αριθμός των διακινούμενων επιβατών και αυτοκινήτων και οι καιρικές συνθήκες δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που κάνει τον Έλληνα Πλοίαρχο και το πλήρωμα να παίζουν το κεφάλι τους καθημερινά, κορώνα γράμματα.

Χάρη λοιπόν στις προσπάθειες και στην αυτοθυσία των Ναυτικών μας, που καλύπτουν ουσιαστικά τις τραγικές ελλείψεις στις υποδομές των λιμανιών και την ανεπάρκεια της Πολιτείας στον συγκεκριμένο τομέα, αποφεύγονται οι πλέον δυσάρεστες καταστάσεις και σε ετήσια βάση χωρίς ανθρώπινες απώλειες.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, όπως αναφέρουμε και παραπάνω, οι δρομολογήσεις όπως αποφασίζονται από το Σ.Α.Σ. και εγκρίνονται από τον εκάστοτε Υπουργό, ακόμη και στα χαρτιά – και χωρίς να υπολογίζουμε τις έκτακτες δρομολογήσεις – παραβιάζουν με τον πιο εμφατικό τρόπο και στην πράξη όλα τα παραπάνω.

Η Πολιτεία οφείλει και πρέπει να λάβει άμεσα και χωρίς καμία αναβολή όλα τα απαραίτητα μέτρα που σκοπό έχουν την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Οι Έλληνες Ναυτικοί, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους διεθνείς πλόες είναι παραδείγματα προς μίμηση για την ναυτοσύνη τους και για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Αυτός είναι διαχρονικά ο Έλληνας Ναυτικός και δεν είναι ανεκτό με αφορμή το τραγικό αυτό συμβάν και την επιλογή που έκαναν οι εμπλεκόμενοι σε αυτό, να κατηγορούνται και να στοχοποιούνται συλλήβδην όλοι οι Έλληνες Ναυτικοί.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας αφού έλαβε υπόψη της όλα τα παραπάνω, αποφάσισε ομόφωνα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας την πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 από ώρα 00.01 π.μ. μέχρι 23.59 μ.μ. της ίδιας ημέρας και ταυτόχρονα αποφάσισε και την έμπρακτη στήριξη της οικογένειας του εκλιπόντος».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΠΝΟ: 24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλα τα πλοία στις 13 Σεπτεμβρίου μετά τη δολοφονία του Αντώνη"

Ν. Δένδιας: Ουδεμία καθυστέρηση υπήρξε – Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντα στην υπηρεσία της κοινωνίας

Με αυταπάρνηση, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, οι Ένοπλες Δυνάμεις εκτέλεσαν με επαγγελματισμό και αφοσίωση στο καθήκον τις εντολές που τους δόθηκαν για βοήθεια στους συνανθρώπους μας.

«Επιθυμώ να διαβεβαιώσω την ελληνική κοινωνία ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια όπου κληθούν από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για τη Διαχείριση Κρίσεων του υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες αρμόδιες Αρχές, όπως προβλέπεται από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, έχοντας τεθεί σε ετοιμότητα από την Τετάρτη το βράδυ. Ουδεμία καθυστέρηση υπήρξε»

Αυτό τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, σήμερα, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, σχετικά με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση της πρόσφατης κακοκαιρίας

Εξέφρασε τη βαθύτατη οδύνη για τις ζωές που χάθηκαν κατά την πρόσφατη πρωτοφανή κακοκαιρία, καθώς και τη συμπαράστασή του στους οικείους τους, όπως και τη συμπαράσταση της ηγεσίας και του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους κατοίκους των περιοχών οι οποίες επλήγησαν. Για τις καταστροφές στις περιουσίες τους και  στις υποδομές στους τόπους κατοικίας τους», συνέχισε.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας θα είναι και στο μέλλον σε πλήρη ετοιμότητα να τεθούν στην υπηρεσία της κοινωνίας και των πολιτών σε παρόμοιες δύσκολες ώρες, εάν έρθουν» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Σε κάθε περίπτωση, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους, αποτελώντας τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα και σκέπη της», κατέληξε ο κ. Δένδιας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Δένδιας: Ουδεμία καθυστέρηση υπήρξε – Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντα στην υπηρεσία της κοινωνίας"

Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα 112 για εκκένωση χωριών στον Τύρναβο – Έσπασε ανάχωμα του Πηνειού

Σε διαρκή κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι αρχές και οι κάτοικοι στις εκτάσεις γύρω από τον Πηνειό, με αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112 και αδιάκοπες επιχειρήσεις εκκενώσεων και απεγκλωβισμών, εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel.

Πριν από λίγο εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για εκκένωση των χωριών Βρυότοπος και Αμπελώνας.

Βαρύτατος είναι ο απολογισμός της κακοκαιρίας «Daniel», η επέλαση της οποίας προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων, μέχρι στιγμής, αλλά και πρωτοφανείς καταστροφές σε πολλές περιοχές της χώρας, με επίκεντρο τη Θεσσαλία.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα υποχώρησαν και πλέον οι προσπάθειες στρέφονται στις επιχειρήσεις διάσωσης εγκλωβισμένων και αγνοουμένων, ο ακριβής αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος. Αγωνία για το τι θα αποκαλυφθεί κάτω από τις λάσπες και τα ύδατα που έπνιξαν τον θεσσαλικό κάμπο.

Σε διαρκή κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι αρχές και οι κάτοικοι στις εκτάσεις γύρω από τον Πηνειό, με αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112 και αδιάκοπες επιχειρήσεις εκκενώσεων και απεγκλωβισμών.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα 112 για εκκένωση χωριών στον Τύρναβο – Έσπασε ανάχωμα του Πηνειού"

Λέκκας: Σε πέντε χρόνια θα είναι γόνιμος ξανά ο κάμπος της Θεσσαλίας – Καταστράφηκε το 23% της αγροτικής παραγωγής της χώρας

Ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας μίλησε στο MEGA για τα προβλήματα που προκάλεσε στην Λάρισα η υπερχείλιση του Πηνειού.

Όπως είπε ο Ευθύμης Λέκκας, περιφερειακά της Λάρισας έχουν πλημμυρίσει ανοικτοί χώροι, αγροτικές και βιομηχανικές εκτάσεις, ενώ εκτίμησε ότι η πόλη δεν θα αντιμετωπίσει κίνδυνο σήμερα, καθώς όλα δείχνουν ότι η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί.

Ωστόσο, τόνισε πως οι ζημιές περιφερειακά της Λάρισας και κατά μήκος του ποταμού Πηνειού είναι εξαιρετικά μεγάλες.

«Οι αγροτικές εκτάσεις είναι περιοχές που θα αργήσουν να ανακάμψουν. Δεν είναι μόνο η αγροτική αναπαραγωγή που καταστράφηκε ολοσχερώς, δηλαδή το 22-23% της αγροτικής παραγωγής της χώρας, είναι ότι οι αποθέσεις αργίλων και λάσπης πάνω στα γόνιμα εδάφη πάχους τουλάχιστον μισού μέτρου δεν μπορούν να φιλοξενήσουν καλλιέργειες», εξήγησε.

Ο κος Λέκκας εκτίμησε πως το έδαφος θα αργήσει πολύ για να επανέλθει, εκτιμώντας πως μέσα σε μία πενταετία θα αρχίσει και πάλι ο θεσσαλικός κάμπος να είναι γόνιμος.

megatv

Διαβάστε Περισσότερα » " Λέκκας: Σε πέντε χρόνια θα είναι γόνιμος ξανά ο κάμπος της Θεσσαλίας – Καταστράφηκε το 23% της αγροτικής παραγωγής της χώρας"

Καταδρομική σε ΜΑΤ στα Εξάρχεια τα ξημερώματα

Στόχος επίθεσης από αγνώστους έγινε διμοιρία των ΜΑΤ τα ξημερώματα της Παρασκευής (08.09.2023) στα Εξάρχεια.

Η καταδρομική επίθεση στα ΜΑΤ που βρίσκονταν στη Χαριλάου Τρικούπη, στα Εξάρχεια, έγινε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου στις 00:50 μια ομάδα 10 αγνώστων επιτέθηκε με μπουκάλια, πέτρες και άλλα αντικείμενα σε ομάδα διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρισκόταν επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη.

Στη συνέχεια οι άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή.

Από την επίθεση δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ούτε υλικές ζημιές.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδρομική σε ΜΑΤ στα Εξάρχεια τα ξημερώματα"

Εντοπισμός και διάσωση 46 παράτυπων μεταναστών στη Λέσβο και έρευνες προς εντοπισμό πιθανόν αγνοούμενης γυναίκας

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα έξι παράτυπων μεταναστών προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης. Ειδικότερα στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή ¨ΑΓΡΙΕΛΙΑ¨ της Λέσβου, με επιβαίνοντες, ενώ η λέμβος παρουσίαζε εισροή υδάτων με αποτέλεσμα την πτώση των επιβαινόντων στη θάλασσα.

Άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία περισυλλογής των ανωτέρω σαράντα έξι (46) ατόμων. Τα ανωτέρω στελέχη ενημερώθηκαν από τους διασωθέντες για πιθανόν αγνοούμενη γυναίκα.  Στη συνέχεια, στο σημείο έσπευσαν τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ελικόπτερο της δύναμης Frontex, δύο αλιευτικά σκάφη και ένα φουσκωτό σκάφος της Ε.Ο.Δ. ξεκινώντας έρευνες για τον εντοπισμό της πιθανόν αγνοούμενης γυναίκας. Οι σαράντα έξι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ ¨ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ¨.

Οι έρευνες συνεχίζονται. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ η πνευστή λέμβος βυθίστηκε.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Εντοπισμός και διάσωση 46 παράτυπων μεταναστών στη Λέσβο και έρευνες προς εντοπισμό πιθανόν αγνοούμενης γυναίκας"

Κακοκαιρία – Θεσσαλία: 56 διασώσεις από 15 ελικόπτερα από το πρωί – Τα κεφαλοχώρια απ’ όπου έγιναν οι απεγκλωβισμοί

Πυρετώδεις είναι οι προσπάθειες που καταβάλλονται από σήμερα (8.9.2023) το πρωί στη Θεσσαλία, την οποία σάρωσε η κακοκαιρία Daniel. 

Με χωριά της Θεσσαλίας υπάρχουν αγνοούμενοι και εγκλωβισμένοι από τις πρωτοφανείς πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παλεύουν με το νερό και τον χρόνο.

Τα κεφαλοχώρια της Θεσσαλίας απ’ όπου έγιναν οι απεγκλωβισμοί από το πρωί, είναι τα εξής: Παλαμάς, Γεωργανάδες, Μεγάλα Καλύβια, Αγιά Τριάδα, Μαραθέα, Κοσκινάς, Μεταμόρφωση, Φαρκαδόνα, Αγναντερό, Ιτέα, Βλόχος, Φλαμούλι

Στο χωριό Βλοχός Chinook έχει ξεκινήσει από τα ξημερώματα μαζικός απεγκλωβισμό πολιτών. Υπάρχει αξιωματικός της αεροπορίας στρατού στο έδαφος που τους έχει οργανώσει σε 33άδες. Οι πρώτοι 33 έχουν παραληφθεί.

Οι εικόνες από τις διασώσεις είναι συγκλονιστικές. Διασώστες κουβαλούν στα χέρια παιδιά και ηλικιωμένους, που κινδύνευσαν από τους χειμάρρους και τις πλημμύρες που προκάλεσαν τ’ ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Από την πλευρά του στρατού, έχουν γίνει συνολικά 406 διασώσεις. Στο χωριό Βλοχός της Καρδίτσας, στρατιωτικό ελικόπτερο Σικούκ έχει ξεκινήσει από τα ξημερώματα για τον μαζικό απεγκλωβισμό πολιτών.

Στο βυθισμένο χωριό, που έχει καλυφθεί από λασπόνερα λόγω της κακοκαιρίας Daniel, υπάρχει αξιωματικός της αεροπορίας στρατού, ο οποίος έχει οργανώσει τους εγκλωβισμένους σε ομάδες 33 ατόμων.

Οι πρώτοι πολίτες έχουν παραληφθεί από ελικόπτερα που πραγματοποιούν συνεχείς πτήσεις.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν με 326 άτομα μεταξύ των οποίων:

– 1 Λόχος της Ζ΄ ΜΑΚ με 70 άτομα και κατάλληλο εξοπλισμό διάσωσης και υλικά αναρρίχησης.

– 42 άτομα προσωπικό της 32 ΤΑΞ ΠΖΝ.

– 1 Λόχος Εκτάκτων Αναγκών του σχεδίου «Ξενοκράτης» με 71 άτομα.

– 36 άτομα επιπλέον των προβλεπομένων στο Σχέδιο «Ξενοκράτης» σε άμεση ετοιμότητα επέμβασης όπου απαιτηθεί.

– 68 άτομα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας και στην Αγία Κυριακή Τρικάλων, και 19 άτομα της XXIV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στον Παλαμά Καρδίτσας.

– 16 άτομα από το Ειδικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Παράλληλα, συνδράμουν με:

– 23 Ερπυστριοφόρα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού.

– 15 Ειδικά Οχήματα Hummer.

– 46 Οχήματα Γενικής Χρήσης.

– 2 Λεωφορεία.

– 2 Mini Bus.

– 1 Ασθενοφόρο.

– 12 Μηχανήματα Μηχανικού.

– 4 Επικαθήμενα Οχήματα.

– 12 Αρματοφορείς.

– 52 Λέμβοι.

– 5 Οχήματα Μεταφοράς Ζευγμάτων Γεφυρών και 6 Λέμβοι τύπου LCB.

– Τοποθέτηση γέφυρας Bailey στα Καλά Νερά Βόλου, και διεξαγωγή αναγνωρίσεων για ετοιμότητα τοποθέτησης στα Στουρναραίικα Τρικάλων και στο Μουζάκι Καρδίτσας από κλιμάκια της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΕΕΘΑ.

– 1 Φρεγάτα στον Παγασητικό Κόλπο.

– 1 Αρματαγωγό.

– 5 Ελικόπτερα Έρευνας Διάσωσης.

– 400 κουβέρτες για τους Σοφάδες Καρδίτσας.

– 400 κουβέρτες για την Ιτέα Καρδίτσας.

– 170 ράντζα εκστρατείας.

– Χώροι φιλοξενίας των πληγέντων.

Επιπλέον, βρίσκονται σε ετοιμότητα 4 ελικόπτερα, 1 Μεταγωγικό Αεροσκάφος C-130, 1 Πλοίο Ταχείας Μεταφοράς του Πολεμικού Ναυτικού για φιλοξενία των απεγκλωβισμένων, 62 λεωφορεία, 15 μικρολεωφορεία, 19 μηχανήματα Μηχανικού, 121 οχήματα γενικής χρήσης, γέφυρες Bailey προς τοποθέτηση, όπου απαιτηθεί, 932 άτομα του σχεδίου «Ξενοκράτης» στις περιοχές ευθύνης της ΑΣΔΥΣ και της 1ης Στρατιάς, 60 άτομα «Δευκαλίων», 181 άτομα της Δύναμης Συνδρομής Εκτάκτων Αναγκών (ΔΥΣΕΑ) καθώς και κατάλληλοι χώροι φιλοξενίας πλημμυροπαθών πολιτών εντός των στρατοπέδων της ευρύτερης πληγείσας περιοχής.

Βίντεο από επιχειρήσεις που έκανε μες στη νύχτα ο στρατός: 

Εν τω μεταξύ, στην εκκένωση 3 χωριών της Λάρισας προχωρούν οι Αρχές, με τη Θεσσαλία να δίνει μάχη με τα ορμητικά νερά προκαλούν πλημμύρες μέσα στην πόλη ενώ έχουν ήδη καλύψει ολόκληρα χωριά στην Καρδίτσα, μετά το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας Daniel.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία – Θεσσαλία: 56 διασώσεις από 15 ελικόπτερα από το πρωί – Τα κεφαλοχώρια απ’ όπου έγιναν οι απεγκλωβισμοί"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news