facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

Φανάρι βγάζει φωτογραφία όσους περνούν με κόκκινο

Σε λειτουργία έχει τεθεί ο πρώτος «έξυπνος» φωτεινός σηματοδότης στην Ελλάδα, του οποίου ο στόχος είναι να εντοπίζει αυτόματα τους παραβάτες αλλά και να βελτιώσει τα επίπεδα οδικής ασφάλειας στην πόλη.

Το συγκεκριμένο φανάρι βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Ποσειδώνος με την Καλαμακίου προς Πειραιά και λειτουργεί πιλοτικά από την Περιφέρεια Αττικής.

Πώς λειτουργεί

Συνδέεται με κάμερα που βρίσκεται σε ψηλότερο σημείο και είναι συνδεδεμένη με τον φωτεινό σηματοδότη, οπότε μόλις «ανάψει» κόκκινο φωτογραφίζει τις πινακίδες των αυτοκινήτων, οι οδηγοί των οποίων έχουν προβεί σε παράβαση.

Η κάμερα είναι προγραμματισμένη για να αποθηκεύει μια σειρά φωτογραφιών, ώστε η πορεία του οχήματος να είναι κατανοητή, αλλά και ένα video μερικών δευτερολέπτων όπου η παράβαση από το όχημα γίνεται περισσότερο κατανοητή.

Έπειτα το οπτικό αυτό υλικό αποστέλλεται στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες ξεκινούν τις διαδικασίες για την αποστολή του προστίμου στους παραβάτες.

Προς το παρόν δεν «γράφονται» κλήσεις και αυτός είναι ο λόγος που ανακοινώθηκε το σημείο που έχει τοποθετηθεί στην Παραλιακή, ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Φανάρι βγάζει φωτογραφία όσους περνούν με κόκκινο "

Συνολικά 33 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο – Σε ύφεση η φωτιά στη Φυλιαδώνα Φθιώτιδας

Τριάντα τρεις δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Tα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσής τους.

Σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα σε χορτολιβαδική έκταση στη Φυλιαδώνα Φθιώτιδας, όπου επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και δύο αεροσκάφη, η Πυροσβεστική αναφέρει ότι είναι σε ύφεση.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνολικά 33 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο – Σε ύφεση η φωτιά στη Φυλιαδώνα Φθιώτιδας"

Πυρκαγιά: Πολύ υψηλός κίνδυνος αύριο για πέντε περιφέρειες της χώρας - Δείτε τον χάρτη

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο, Κυριακή 21 Αυγούστου, για πέντε περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο για τις εξής περιφέρειες:

• Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
• Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας)
• Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Μεσσηνίας, ΠΕ Λακωνίας)
• Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Χανίων)
• Περιφέρεια Αττικής (νήσος Κυθήρων)

πολιτικη_προστασια

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά. Επίσης, η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών και καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Παράλληλα, τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Επιπρόσθετα, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των παραπάνω Περιφερειακών Ενοτήτων τίθεται σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Ταυτόχρονα, για τις παραπάνω περιοχές, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο Δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με την πυροσβεστική, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες:

- Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

- Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

- Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τέλος, το Π.Σ. καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πυρκαγιά: Πολύ υψηλός κίνδυνος αύριο για πέντε περιφέρειες της χώρας - Δείτε τον χάρτη"

Καιρός αύριο: Τέλος ο καύσωνας – Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας (21/08)

Άστατος αναμένεται να είναι αύριο Κυριακή (21.8.2022) ο καιρός με βροχές και καταιγίδες να «χαλάνε» το καλοκαιρινό σκηνικό σε αρκετές περιοχές της χώρας, δίνοντας τέλος στον τριήμερο καύσωνα.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, ο καιρός αύριο προβλέπεται άστατος στα βόρεια με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες, τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά διαστήματα έντονα στη Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και στα κεντρικά ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο νότιο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές στη Μακεδονία και τη νησιωτική Ελλάδα στους 28 με 32 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Άστατος. Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία όπου τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα να είναι τοπικά ισχυρά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου και στη Θράκη έως 33 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία τοπικά θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία και σε ορεινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και στα νότια δυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και στην Κρήτη δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα βόρεια του νομού είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Άστατος. Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται τοπικοί όμβροι και καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Τέλος ο καύσωνας – Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας (21/08)"

K. Μητσοτάκης για έξοδο από την Ενισχυμένη Εποπτεία: Τέλος στα μνημόνια, κλείνει ο 12ετής κύκλος που έφερε πόνο

«Η 20ή Αυγούστου του 2022 είναι μία ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες: με τον πιο επίσημο τρόπο, η χώρα μας εξέρχεται από το καθεστώς της Ενισχυμένης Ευρωπαϊκής Εποπτείας. Κλείνει, έτσι, ένας δωδεκαετής κύκλος που έφερε πόνο στους πολίτες, καθήλωση στην οικονομία και διχασμό στην κοινωνία. Για να ξεπροβάλει, όμως, ένας νέος, καθαρός ορίζοντας ανάπτυξης, ενότητας και ευημερίας για όλους» δήλωσε στο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς της Ενισχυμένης Ευρωπαϊκής Εποπτείας.

 
Ιστορική ημέρα

Ειδικότερα στο μήνυμά του για την ιστορική ημέρα της 20ης Αυγούστου 2022 που τελειώνει το καθεστώς της Ενισχυμένης Ευρωπαϊκής Εποπτείας ο πρωθυπουργός αναφέρει:

«Η σημερινή εξέλιξη σηματοδοτεί το τέλος των Μνημονίων και όσων επιβλήθηκαν στο όνομά τους: δυσβάσταχτοι φόροι και περικοπές μισθών και συντάξεων. Τραπεζικοί έλεγχοι και υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας. Υποβάθμιση της εθνικής Άμυνας, της δημόσιας Παιδείας και Υγείας. Αλλά και περιθωριοποίηση της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο. Όλα αυτά ανήκουν, ευτυχώς, στο παρελθόν.

Στο παρελθόν ανήκουν, επίσης, και οι πληγές που άνοιξαν στον κορμό της κοινωνίας μας, αυτά τα 12 χρόνια: φανατισμοί, φωτιές, βία, αλλά και τραγικοί θάνατοι, όπως εκείνοι της Marfin. Τυφλή αμφισβήτηση των θεσμών. Πάνω και κάτω πλατείες, όπου φύτρωσε το ψέμα δίπλα στο δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Για ν’ ακολουθήσει, μετά, μία τετραετία δημαγωγίας που κόστισε 100 δισ. και έσπρωξε τον τόπο στο χείλος του γκρεμού. Χρειάστηκαν σκληρές μάχες κατά του λαϊκισμού για να παραμείνει η χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Μόνον όποιος δεν λησμονεί βρίσκει τη δύναμη να προχωρεί. Γι’ αυτό και οφείλουμε να διδαχθούμε από την πρόσφατη εμπειρία. Από τις διαχρονικές και διακομματικές ευθύνες που οδήγησαν στα Μνημόνια με σπατάλες πέρα από τις αντοχές μας. Από τις πολιτικές που επιδείνωσαν τις συνέπειές τους. Αλλά και από τους χειρισμούς που απέτρεψαν την πιο γρήγορη έξοδο από την εποπτεία των διεθνών εταίρων μας.

Η Ελλάδα σήμερα είναι μία άλλη Ελλάδα. Εμφανίζει υψηλή ανάπτυξη και μεγάλη πτώση της ανεργίας, που ήδη μειώθηκε 3 μονάδες από πέρυσι και 5 από το 2019. Ενώ, ταυτόχρονα, οι πολίτες της έχουν, πλέον, απαλλαγεί ή ελαφρυνθεί από πολλούς φόρους που επιβλήθηκαν τα πέτρινα χρόνια. Όλοι πληρώνουν λιγότερες εισφορές και σχεδόν όλοι χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ. Αυξήθηκε κατά 63 ευρώ ο κατώτατος μισθός. Και στηρίζονται στοχευμένα οι πιο αδύναμοι.

Θα επαναλάβω ότι η ανάταξη της χώρας δεν ήταν ούτε ευνόητη, ούτε εύκολη. Πολύ περισσότερο καθώς επιτεύχθηκε εν μέσω αλλεπάλληλων προκλήσεων: από τις μεταναστευτικές εισβολές στον Έβρο και τη μόνιμη επιθετικότητα των γειτόνων μέχρι την παγκόσμια πανδημία και την «έκρηξη» στην ενέργεια και στον πληθωρισμό από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μέτωπα διαρκή, για τα οποία η Πολιτεία έχει διαθέσει, ήδη, 50 δισεκατομμύρια.

Κι όμως, σ’ έναν αβέβαιο κόσμο, η χώρα μας βαδίζει με τη βεβαιότητα της συνέπειας και του αποτελέσματος. Ενισχύοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις με σύγχρονα μέσα και τη Διπλωματία μας με δυναμικές πρωτοβουλίες. Θέτοντας σε νέες τροχιές τη δημόσια Παιδεία και Υγεία. Αυξάνοντας τα συλλογικά έσοδα από την υπεραπόδοση της οικονομίας. Μετατρέποντας την Ελλάδα σε ένα απέραντο εργοτάξιο με εκατοντάδες μεγάλα και μικρά έργα. Και ψηφιοποιώντας το κράτος σε τέτοιο βαθμό που ξεχνάμε πώς ήταν η ζωή μας πριν το gov.gr.

Η απαλλαγή από την Ενισχυμένη Εποπτεία σημαίνει μεγαλύτερη εθνική ευχέρεια στις οικονομικές μας επιλογές. Όχι όμως και επιστροφή στα λάθη που έφεραν την οδυνηρή μνημονιακή περιπέτεια. Άλλωστε, τα όσα προανέφερα οφείλονται, ακριβώς, σε μία συνετή πολιτική που εξαντλεί τον δημοσιονομικό χώρο, χωρίς όμως να τον ναρκοθετεί. Με μέτρα μετρημένα, που αυξάνουν τον συνολικό πλούτο υπέρ όλης της κοινωνίας.

Προχωράμε χωρίς να ξεχνάμε. Γιατί ξέρουμε, πλέον, ότι οι χαμηλότεροι φόροι οδηγούν στην ανάπτυξη και οι επενδύσεις σε νέες δουλειές. Ξέρουμε πως η Ευρώπη δεν έχει μόνο την όψη του ελέγχου, αλλά και της αλληλεγγύης που δυναμώνει τη θέση της χώρας. Και ότι, τελικά, η οικονομική ανεξαρτησία συμβαδίζει με την εθνική, όπως και η πρόοδος του κράτους μπορεί να μεταφράζεται σε στήριξη και όφελος για κάθε ελληνικό νοικοκυριό.

Η τελευταία τριετία απαντά, έτσι, στην πράξη στα διδάγματα της τελευταίας 12ετίας. Δείχνει τον δρόμο για να μη γυρίσουμε ποτέ, μα ποτέ, πίσω στα όσα ζήσαμε. Σφυρηλατεί την αυτογνωσία μας. Και μας καλεί να βαδίσουμε ενωμένοι με όπλο την αλήθεια και τις ρεαλιστικές λύσεις και όχι το ψέμα και τις εύκολες αρνήσεις. Σε μία πορεία που ίσως να κρύβει και λάθη, αλλά που σίγουρα δεν θα είναι μία λάθος πορεία!

Στα δύσκολα χρόνια που προηγήθηκαν, ο λαός μας υπέφερε πολλά. Όμως απέδειξε και πολλά. Χάρη στις δικές του θυσίες, η πατρίδα στάθηκε γρήγορα στα πόδια της. Τα παθήματα έγιναν μαθήματα ώριμης ευθύνης στις πολιτικές μας συμπεριφορές. Κι όταν χρειάστηκε, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες εμπιστεύτηκαν και συστρατεύτηκαν με την Πολιτεία και τις υπεύθυνες δυνάμεις, απέναντι στις κοινές απειλές. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου.

Το αύριο μπορεί και πρέπει να είναι πιο δίκαιο, με περισσότερες ευκαιρίες σε όλους. Για να μην ξαναζήσουμε το brain drain των νέων, οι γυναίκες να ζουν και να εργάζονται με ασφάλεια και ισοτιμία, τα άτομα με αναπηρία και κάθε αδύναμος να νιώθουν τη φροντίδα του κράτους, σε μία χώρα κατοχυρωμένων δικαιωμάτων και καλά αμειβόμενης εργασίας, ανοιχτής Παιδείας και αξιοπρεπούς Υγείας. Το μπορούμε.

Σήμερα η κυβέρνηση, πριν ακόμη κλείσει η πρώτη της τετραετία, γράφει τους τίτλους τέλους σε μία πολυετή δοκιμασία. Ας τους μετατρέψουμε, λοιπόν, σε πρόλογο μιας νέας συναρπαστικής διαδρομής. Με πρώτο σταθμό την ανάκτηση της Επενδυτικής Βαθμίδας και σταθερή πυξίδα το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης που θα οικοδομήσει την ισχυρή, σύγχρονη και αυτοδύναμη Ελλάδα. Με σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια».

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "K. Μητσοτάκης για έξοδο από την Ενισχυμένη Εποπτεία: Τέλος στα μνημόνια, κλείνει ο 12ετής κύκλος που έφερε πόνο"

Του βεβαίωσαν κλήση άνω των 13.000 ευρώ

Μια απίστευτη ιστορία διαδραματίστηκε στη Λάρισα με «πρωταγωνιστή» έναν νεαρό ιδιοκτήτη αυτοκινήτου και την Ελληνική Αστυνομία, καθώς όπως αποδείχθηκε ο πρώτος κινούσε παράνομα το όχημά του που είχε δηλωθεί ότι βρίσκεται σε φορολογική ακινησία, ωστόσο το άκουσμα της σειρήνας κάποιου περιπολικού και η λειτουργία του φάρου ήταν αρκετά να πιστέψει ότι τον καταδιώκουν και το αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας να ξεκινήσει μια τρελή πορεία μέσα στην πόλη!

Ο 24χρονος Λαρισαίος οδηγός και ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα άνω των 13.000 ευρώ εκ των οποίων οι 10.000 ευρώ αφορούν σε παράνομη κίνηση οχήματος με κατατεθειμένες πινακίδες κυκλοφορίας! Τα υπόλοιπα πρόστιμα αφορούν σε διπλά Τέλη Κυκλοφορίας (600 ευρώ), 2 κόκκινα φανάρια (1.400 ευρώ), αντίθεση κίνηση σε μονόδρομο (200 ευρώ), ανασφάλιστο όχημα (πρόστιμο για ιδιοκτήτη ΙΧ και οδηγό 1.000 ευρώ) και έλλειψη πινακίδων κυκλοφορίας (75 ευρώ). Συνολικά τα πρόστιμα που επέβαλλε η Τροχαία ανέρχονται σε 2.675 ευρώ ενώ τα υπόλοιπα 10.600 ευρώ θα επιβληθούν από την Εφορία και θα χρεωθούν στο Taxisnet μέσω της ΑΑΔΕ! Συνολικά λοιπόν η κίνηση του οχήματος με κατατεθειμένες πινακίδες κυκλοφορίας θα κοστίσει στον οδηγό και τον ιδιοκτήτη του 13.275 ευρώ!

Η καταδίωξη ξεκίνησε εντελώς τυχαία, καθώς ο 24χρονος σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr, είχε καταθέσει τις πινακίδες του οχήματός του ηλεκτρονικά αλλά όπως αποδείχθηκε κινούσε παράνομα το αυτοκίνητο και μόλις αντίκρισε το περιπολικό της ΕΛΑΣ που είχε ενεργοποιήσει την σειρήνα και τον φάρο φοβήθηκε και ξεκίνησε μια τρελή πορεία φυγής, ώστε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί αρχικά δεν κυνηγούσαν τον 24χρονο οδηγό με το όχημα που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται ακινητοποιημένο αλλά ένα δίκυκλο που είχε παραβιάσει ερυθρούς σηματοδότες αλλά δυστυχώς ο οδηγός του κατάφερε να διαφύγει μέσα στην κίνηση.

Ο νεαρός οδηγός του αυτοκινήτου με τις κατατεθειμένες πινακίδες κυκλοφορίας νόμιζε ότι το περιπολικό κυνηγούσε εκείνον και πάτησε το γκάζι για να ξεφύγει. Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών στην προσπάθειά του να ξεφύγει έριξε στο οδόστρωμα δυο οδηγούς μοτοσικλετών οι οποίοι βρίσκονταν μπροστά του και περίμεναν τον πράσινο σηματοδότη για να ξεκινήσουν.

Η συγκεκριμένη κίνηση του 24χρονου προκάλεσε την αντίδραση των αστυνομικών που είδαν μπροστά τους έναν οδηγό IX να προσπαθεί, για λόγους που εκείνος γνωρίζει, να διαφύγει και ξεκινούν την καταδίωξη ενός IX που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας.

Μετά την καταδίωξη οι αστυνομικοί κατάφεραν να εγκλωβίσουν τον οδηγό του αυτοκινήτου και να τον προσάγουν στην Διεύθυνση της Αστυνομίας και να του επιβάλλουν πρόστιμα ύψους άνω των 13.000 ευρώ!

newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » "Του βεβαίωσαν κλήση άνω των 13.000 ευρώ"

Κομισιόν και Eurogroup χαιρετίζουν την έξοδο της Ελλάδας από την Ενισχυμένη Εποπτεία – Δείτε τα tweets

Με αναρτήσεις τους στο Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, χαιρετίζουν την έξοδο της Ελλάδος απο το καθεστώς της Ενισχυμένης Εποπτείας, λίγη ώρα μετά το μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει στο μήνυμά της: «Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα. Χάρη στην αποφασιστικότητα και τη δύναμη της Ελλάδας και των Ελλήνων, η χώρα κλείνει πλέον αυτό το κεφάλαιο και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πάντα στο πλευρό σας».

Aπό την πλευρά του ο πρόεδρος του Eurogroup σημειώνει:

«Σήμερα, για 1η φορά από το 2010, η Ελλάδα αποκαθιστά συνθήκες οικονομικής ομαλότητας βγαίνοντας από την ενισχυμένη επιτήρηση. Αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για την ελληνική κυβέρνηση και τους πολίτες. Ιδιαίτερο φόρο τιμής στους Κ.Μητσοτάκη και Χ. Σταικούρα για τον βασικό τους ρόλο σε αυτή την επιτυχία».

Πρόκειται για μια σημαντική μέρα για την Ελλάδα

Σε ανάρτηση του στο Twitter για την έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, αναφέρει: «Μια σημαντική ημέρα για την Ελλάδα — έξοδος από το ενισχυμένο πλαίσιο επιτήρησης σήμερα. Μια επιτυχία που οφείλεται στη δέσμευση του ελληνικού λαού και των αρχών σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Η Ελλάδα προχωρά».


ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν και Eurogroup χαιρετίζουν την έξοδο της Ελλάδας από την Ενισχυμένη Εποπτεία – Δείτε τα tweets"

Τάκης Θεοδωρικάκος: 1.500 μετανάστες προσπάθησαν να μπουν στην Ελλάδα από τον Έβρο μέσα σε ένα 24ωρο

Στην αποκάλυψη ότι 1.500 μετανάστες προσπάθησαν από τον Έβρο να εισβάλλουν στην Ελλάδα την Πέμπτη, προχώρησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Μέσα σε ένα 24ωρο και κυρίως βραδινές ώρες επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα 1.500 μετανάστες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως δήλωσε ο υπουργός τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μεγάλη κλιμάκωση στο φαινόμενο με τις παράνομες μετακινήσεις μεταναστών. «Έχουμε συλλάβει 60 διακινητές αλλοδαπούς τις τελευταίες ημέρες που είχαν στημένα κυκλώματα να φέρουν αυτούς τους ανθρώπους στη χώρα μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εξήγησε ότι οι διακινητές προσπαθούν ιδίως το καλοκαίρι, που τα νερά του ποταμού πέφτουν, να οδηγήσουν τους ανθρώπους σε νησίδες.

«Μερικοί θέλουν την ελληνική αστυνομία να κάνει τους βαρκάρηδες» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέροντας παράλληλα ότι « πρέπει να σταματήσουν να ονειρεύονται ότι θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα τα κάνουμε ξέφραγο αμπέλι».

Επίσης για την νησίδα στον Έβρο που εντοπίστηκαν οι 38 μετανάστες, παρουσιάσε επίσημο έγγραφο του ΓΕΣ που όπως υπογράμμισε, αναφέρει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι οι συντεταγμένες της είναι εκτός ελληνικής επικράτειας και βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος. Συμπλήρωσε ότι το συγκεκριμένο έγγραφο θα κατατεθεί στη Βουλή.

Απευθυνόμενος επίσης στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «θα πρέπει σήμερα να τοποθετηθεί ξεκάθαρα εάν σέβεται και αποδέχεται αυτό που λέει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τάκης Θεοδωρικάκος: 1.500 μετανάστες προσπάθησαν να μπουν στην Ελλάδα από τον Έβρο μέσα σε ένα 24ωρο"

“Στέγνωσαν” τα ποτάμια στα ιστορικά γεφύρια στο Ζαγόρι (video)

Ανησυχητική εικόνα παρουσιάζει η ελληνική ύπαιθρος όπου δεκάδες μικρά ποτάμια έχουν στερέψει λόγω της ανοβρίας, της ανεξέλεγκτης άντλησης των υδάτων για τις ανάγκες άρδευσης και της κλιματικής αλλαγής,   σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Σιώμου στα ιστορικά γεφύρια του Ζαγορίου.

«Δεν υπάρχει νερό που περνά από κάτω τους, ειδικά στα γεφύρια που είναι σε παραποτάμους» αναφέρει στο ρεπορτάζ που παρουσίασε η εκπομπή «με νέα ματιά».

 

Όπως επισημαίνει το Τμήμα Μετεωρολογίας του Τμήματος των Ιωαννίνων τους θερινούς μήνες του 2022 έχουμε αύξηση της θερμοκρασίας κατά 2 βαθμούς Κελσίου.

Τους καλοκαιρινούς μήνες στο Ζαγόρι όλα τα παραποτάμια και τα ρέματα στερεύουν. Η φετινή ξηρασία και οι ημέρες με βροχόπτωση επιτείνουν το φαινόμενο ενώ το νερό που πέφτει από τις καλοκαιρινές μπόρες δεν απορροφάται από το έδαφος.

Παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις ως αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης που κάνει έντονη την εμφάνισή της σε όλο τον κόσμο.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "“Στέγνωσαν” τα ποτάμια στα ιστορικά γεφύρια στο Ζαγόρι (video)"

Πώς η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα με κλειδιά-κλώνους και τα πουλούσε σαν... ανταλλακτικά

Ο «Μήτσος» ο Αλβανός με τα «μαγικά κλειδιά» που μέσα σε δευτερόλεπτα εξαφάνιζε αυτοκίνητα, η μάντρα του Έλληνα με το ποινικό παρελθόν στη λεωφόρο Σπάτων που διέλυε και έριχνε στη «μαύρη αγορά» τα ανταλλακτικά και το gps που «φορούσε» το κλεμμένο όχημα απο το Παγκράτι και «έδωσε» τους δράστες, είναι τα βασικά κομμάτια της υπόθεσης με το κύκλωμα που εξάρθρωσε η Ασφάλεια.

Μέσα απο τη δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr, αποκαλύπτεται το modus operandi της οργάνωσης που μπήκε στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. Μέχρι στιγμής, στα νύχια των αρχών έχει πέσει ο 34χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ενώ αναζητείται ο «Μήτσος» ο Αλβανός και ένα ακόμη μέλος της ομάδας. Ο δικηγόρος του συλληφθέντος κ. Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης αναφερόμενος στην υπόθεση επισημαίνει στο protothema.gr πως «ο εντολέας μου εξ’ αρχής δήλωσε στην αστυνομία ότι δεν έχει διαπράξει την παραμικρή παράνομη πράξη. Νομίμως εργάζεται και η οικογενειακή επιχείρηση είναι καθ' όλα νόμιμη. Όλα τα στοιχεία θα προσκομισθούν στον αρμόδιο ανακριτή».

Η ακτινογραφία της οργάνωσης

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η αρχή του τέλους για τη δράση του κυκλώματος σημειώθηκε το πρωί της 18ης Αυγούστου. «Πρωινές ώρες της 18ης Αυγούστου 2022, μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Παγκρατίου μια γυναίκα (σ.σ αναφέρονται τα στοιχεία της) και κατήγγειλε την κλοπή αυτοκινήτου μάρκας Hyundai, χρώματός γκρι, συνολικής αξίας περίπου 7500 € το οποίο αφαιρέθηκε από την περιοχή του Παγκρατίου κατά το χρονικό διάστημα από την 16 Αυγούστου 2022 έως την 18 Αυγούστου 2022. Στο αφαιρεθέν αυτοκίνητο, σε προγενέστερο χρόνο, είχε προσαρμοστεί σύστημα εντοπισμού GPS και η παθούσα κατέφυγε στην εφαρμογή για να εντοπίσει τις τελευταίες κινήσεις του οχήματος. Από το ιστορικό της εφαρμογής, προέκυψε ότι την 03:21 ώρα της 18 Αυγούστου 2022, το αυτοκίνητο της ήταν σταθμευμένο στην συμβολή των οδών Βελεστίνου και Γ. Κονδύλη στο Χαϊδάρι, ενώ μετέπειτα έδινε στίγμα στην περιοχή της Παλλήνης. Περί ώρα 11:00, η συσκευή εξέπεμψε στίγμα στο 17ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Σπάτων στην Παλλήνη. Η παθούσα προσεγγίσε το σημείο μέσω του υπαίθριου χώρου στάθμευσης οχημάτων πάρκινγκ που βρίσκεται πλησίον και διαπίστωσε την ύπαρξη συνορεύουσάς σε αυτό μάντρας, εντός της οποίας βρισκόταν το κλαπέν όχημα και ένας άνδρας όποιος αποσυναρμολογούσε τα μέρη του. Άμεσα ενημέρωσε την Άμεση Δράση και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ με κωδικό κλήσης (203 –3), προσέτρεξαν στο σημείο και ακινητοποίησαν το άτομο που περιεργαζόταν το όχημα. Όπως εξακρίβωσαν πρόκειται για τον κατηγορούμενο ιδιοκτήτη ο οποίος τους ανέφερε προφορικά ότι το επίμαχο όχημα του το παρέδωσε πρωινές ώρες χωρίς πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας, άτομο αλβανικής καταγωγής ονόματι «Μήτσος».

Στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας αναφέρεται στις επόμενες γραμμές οτι «Με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, έχοντας συναποφασίσει τη διάπραξη πλημμελημάτων και κακουργημάτων, ενώθηκαν προς τούτο, συγκρότησαν την εγκληματική ομάδα (συμμορία) με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος για βιοπορισμό και σε άγνωστο κατά την προανάκριση χρόνο, διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές Ι.Χ. αυτοκινήτων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Με το πέρας των κλοπών, τα μετέφεραν άμεσα στο 17ο χιλιόμετρο λεωφόρο Σπάτων στην Παλλήνη και συγκεκριμένα στον υπαίθριο χώρο που υφίστανται μάντρα – υποκατάστημα επιχείρηση χονδρικού – λιανικού εμπορίου αυτοκινήτων και ανταλλακτικών με φερόμενη ιδιοκτήτρια την αδερφή του κατηγορουμένου.

Ο χώρος αυτός αποτελούσε την «καβάτζα» της εγκληματικής ομάδας καθώς εκεί πραγματοποιούνταν η αποσυναρμολόγηση των οχημάτων στα διάφορα μέρη τους, με σκοπό την περαιτέρω διάθεση αυτών ως ανταλλακτικά. Μετά την αποσυναρμολόγηση, τα μέρη αυτά τοποθετούνταν μεταξύ άλλων ομοειδών εξαρτημάτων. Η εγκληματική ομάδα πριν την μεταφορά των οχημάτων στον προαναφερόμενο χώρο, απέρριπτε οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να οδηγήσει στον πραγματικό κάτοχο του οχήματος όπως άδεια, πινακίδες κυκλοφορίας, λοιπά έγγραφα ταυτοποίησης κ.λ.π, ελαχιστοποιώντας έτσι τις πιθανότητες σύνδεσης της με την τέλεση των κλοπών.

Ιδιαίτερα σημαντική για την λειτουργία της εγκληματικής ομάδας τύγχανε αφενός η τεχνογνωσία που διαθέτει ο ιδιοκτήτης - κατηγορούμενος στην αποσυναρμολόγηση των οχημάτων και αφετέρου δυνατότητα να χρησιμοποιεί κλειδιά – κλώνους για την κλοπή των οχημάτων. Η προαναφερόμενη νομιμοφανής εταιρεία, δραστηριοποιείται στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο αυτοκινήτων και ανταλλακτικών, παρέχοντας την τέλεια κάλυψη, αξιοποιούμενη ως «βιτρίνα» της επιχείρησης. Ταυτόχρονα νομιμοποιούσε τα κέρδη της που προέρχονται από την πώληση μέσω κλεμμένων οχημάτων. Πίσω όμως από αυτή, είχε αναπτυχθεί η κατάλληλη υποδομή, αποτελούμενη από την τεχνογνωσία για την αφαίρεση κλεμμένων οχημάτων, το εργαστήριο αποσυναρμολόγησης αυτών και την ανάπτυξη του δικτύου διάθεσης των ανταλλακτικών, έτσι ώστε το κλοπιμαίο να μετουσιώνεται σε οικονομικό όφελος για τα μέλη της εγκληματικής ομάδας. Η κυκλική αυτή διαδικασία συντηρούσε την ευρωστία του ταμείου της ομάδας και εξασφαλίζει την συνέχεια της κλιματικής της δράσης».

Το μυστήριο με την κλεμμένη Mercedes SLK

Μυστήριο αποτελεί για τις αρχές και το «κουφάρι» μιας πολυτελούς Mercedes SLK Compressor η οποία βρέθηκε μεταξύ άλλων ανταλλακτικών στη μάντρα των Σπάτων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικογραφία « Σε όλη την έκταση της μάντρας, υπήρχε μεγάλος αριθμός ανταλλακτικών, τα οποία ήταν στοιβαγμένα να είδος, ήτοι πόρτες, καπό οχημάτων, κινητήρας, πλήρης λειτουργικός εξοπλισμός για την αποσυναρμολόγηση οχημάτων καθώς και δύο αποθηκευτικοί χώροι (κοντέινερ) στο εσωτερικό των οποίων υπήρχαν ομοίως διάφορα ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Λόγω του όγκου των ευρημάτων και την σημαντικότητα της υπόθεσης, ειδοποιήθηκε η υπηρεσία μας για την περαιτέρω έρευνα – προανάκριση. Κλιμάκιο της υπηρεσίας μετέβη στην ανωτέρω μάντρα ανταλλακτικών στην οποία ανεβρέθηκαν μεταξύ άλλων: ένα αμάξωμα αυτοκινήτου μάρκας Mercedes χρώματος ασημί που έφερε κινητήρα και το οποίο ήταν κομμένο από τις θέσεις των επιβατών και πίσω και βρέθηκε τυλιγμένο εντός πλαστικής διάφανης ζελατίνης μαζί με τέσσερα ζαντολάστιχα και τον καταλύτη της εξάτμισης του. Ένας σκελετός (κουφάρι) αυτοκινήτου με αποξεσμένο αριθμό πλαισίου.

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την εταιρεία Mercedes προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας που έφερε το αμάξωμα μάρκας Mercedes Benz μοντέλο SLK 200 Kompressor, χρώματος ασημί όπως προέκυψε από τον έλεγχο πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι για το εν λόγω όχημα έχει καταγγελθεί υπεξαίρεση. Γίνεται μνεία ότι υπεξαίρεση έχει καταγγελθεί από την ιδιοκτήτρια του σε βάρος του εν διαστάσει συζύγου της, πλην όμως το γεγονός ότι βρέθηκε εντός της επίμαχης μάντρας, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να έχει αφαιρεθεί από την υπό έρευνα εγκληματική ομάδα»

Το παρελθόν του ιδιοκτήτη

Όπως προέκυψε απο την έρευνα των αρχών και σε ο,τι έχει να κάνει με τον συλληφθέντα ιδιοκτήτη, ο 34χρονος είναι παλιός γνώριμος της Αστυνομίας «30 Απριλίου 2013 σχηματίστηκε δικογραφία από την υπηρεσίας μας, σε βάρος του ανωτέρω μαζί με έτερους συνεργούς του για παράβαση άρθρων 13 στ’, 45,94, 98, 216, 217, 374 του Π.Κ ( για διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση από άτομα που διαπράττουν τέτοιες πράξεις κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια), σε συρροή με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα (εγκληματική οργάνωση). Σύμφωνα με τα παραπάνω συλληφθείς προέβαινε συστηματικά κλοπές οχημάτων, καθώς επίσης στη συνέχεια τα παραποιούσε και τα διέθετε στην αγορά».

Σε ο,τι αφορά στην αδερφή του κατηγορουμενου στο όνομα της οποιας ειναι η επιχείρηση των Σπάτων αναφέρεται στη δικογραφία πως « Για την ιδιοκτήτρια της εταιρείας η οποία παρέχει κάλυψη στην δράση της εγκληματικής ομάδας και τυγχάνει αδερφή του κατηγορουμένου, δεν κατέστη δυνατό, λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων της αυτόφωρης διαδικασίας, να εξακριβωθεί η εμπλοκή ιό ρόλο στις στην υπό έρευνα υπόθεση και κρίνεται σκόπιμη η περαιτέρω διερεύνηση αυτής».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πώς η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα με κλειδιά-κλώνους και τα πουλούσε σαν... ανταλλακτικά"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news