facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Επιτέθηκαν με φωτοβολίδα ευθείας βολής σε αστυνομικούς – 17 προσαγωγές

Επίθεση με φωτοβολίδα ευθείας βολής έγινε σε αστυνομικούς της Ομάδας Δράσης ενώ διέσχιζαν δρόμο πλησίον της Μιχαλακοπούλου.

Η επίθεση σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Αλεξανδρουπόλεως και Καισαρείας, στα Ιλίσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πίσω από την επίθεση βρίσκεται ομάδα ατόμων που αποκόπηκε από πορεία ακροδεξιών για τη συμπλήρωση 28 χρόνων από την κρίση των Ιμίων.

Οι αρχές προχώρησαν σε 17 προσαγωγές.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιτέθηκαν με φωτοβολίδα ευθείας βολής σε αστυνομικούς – 17 προσαγωγές"

Κακοκαιρία: Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά – Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Κλειστά θα είναι από αύριο Δευτέρα (29.1.2024) έως την Τετάρτη τα σχολεία στον Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας στην Εύβοια, λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την περιοχή ενώ σε άλλες περιοχές οι σχολικές μονάδες θα ανοίξουν τις πόρτες τους πιο μετά από το καθιερωμένο πρόγραμμα.

Πιο αναλυτικά, στην Εύβοια τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για 3 ημέρες στον Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας αλλά και τα σχολεία των Στροπώνων (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό) και της Στενής (Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο), μετά από απόφαση των τοπικών Αρχών, λόγω κακοκαιρίας.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ενημερώσει ότι όσα σχολεία μείνουν κλειστά, τότε τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κανονικά αλλά με τηλεκπαίδευση.

Παράλληλα, λόγω κακοκαιρίας, τα μαθήματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας και του Δήμου Αμυνταίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα μία ώρα αργότερα, μετά από απόφαση των δημάρχων. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί.

Σημειώνεται, επίσης, ότι κλειστά θα παραμείνουν: το 2ο Δημοτικό Παλλήνης, το 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης και το 1ο Λύκειο Παλλήνης λόγω προγραμματισμένης διακοπής ρεύματος.

Στην Αττική, η κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει κυρίως τα βόρεια προάστια. Το χιόνι που θα πέσει μπορεί να το «στρώσει» στον Διόνυσο, την Εκάλη, τη Ροδόπολη, τη Δροσιά, την Πεντέλη, το Ντράφι, τους Θρακομακεδόνες, το Κρυονέρι, την Άνοιξη και τον Άγιο Στέφανο.

Οι δήμοι και οι περιφέρειες βρίσκονται σε επιφυλακή και μέσα στις επόμενες ώρες θα αποφασιστεί εάν και πού θα παραμείνουν τα σχολεία κλειστά ή θα λειτουργήσουν με καθυστέρηση μίας ή 2 ωρών.

Λόγω κακοκαιρίας, υποχρεωτικές θα είναι από αύριο Δευτέρα (29.1.2024) από τις 22:00 οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλα τα οχήματα που θα κυκλοφορούν στην Αττική, λόγω της κακοκαιρίας, μετά από απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής.

Παράλληλα, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ ανακοίνωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών από τις 22:00 της Κυριακής (28/1).

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από το 5ο χλμ (πρατήριο καυσίμων REVOIL – πρώην CYCLON) του Ν. Αττικής έως το 34ο της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας Θηβών του Ν. Βοιωτίας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία: Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά – Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα"

Σύσκεψη για αγροτικές κινητοποιήσεις στο Μαξίμου: «Δεν επιδιώκουμε ένταση, ακούμε τα αιτήματα – Κανονικά η καταβολή αποζημιώσεων»

«Έγινε επισκόπηση των συνολικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης για τους πληγέντες από τα συναρμόδια υπουργεία» επισημαίνεται σε συνέχεια της διϋπουργικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

«Η πόρτα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι πάντοτε ανοιχτή. Δεν επιδιώκουμε την ένταση και ακούμε τα αιτήματα. Η καταβολή των αποζημιώσεων συνεχίζεται κανονικά» αναφέρεται ακόμη. 

Ως προς το αν συζητήθηκαν μόνο ζητήματα αγροτικής ανάπτυξης, η απάντηση που δόθηκε ήταν:

«Όχι μόνο. Γίνεται συνολική επισκόπηση, όπως σε κάθε αντίστοιχη σύσκεψη, όλων των ζητημάτων των εμπλεκομένων υπουργείων, όπως κόστους παραγωγής και ενεργειακού κόστους, υποδομών και κρατικής αρωγής».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύσκεψη για αγροτικές κινητοποιήσεις στο Μαξίμου: «Δεν επιδιώκουμε ένταση, ακούμε τα αιτήματα – Κανονικά η καταβολή αποζημιώσεων»"

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ 36χρονος με «πειραγμένο» όπλο – Η συμπλοκή με αστυνομικούς και η σχέση του με τους Lions

Στη σύλληψη ενός ποινικού ο οποίος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές και φέρεται να διατηρεί καλές σχέσεις με μέλη της συμμορίας Lions προχώρησαν τα ξημερώματα της Κυριακής στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Ο λόγος για έναν 36χρονο Βούλγαρο ο οποίος συνελήφθη για οπλοκατοχή έπειτα από τυχαίο έλεγχο που του έγινε ενώ βρισκόταν έξω από γνωστό νυχτερινό κέντρο στη Λιοσίων. Πιο συγκεκριμένα, στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι Tokarev καθώς και επτά σφαίρες.

bravos-2

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η λαβή του όπλου ήταν τυλιγμένη με μονωτική ταινία. Και αυτό γιατί υποδηλώνει μία πρακτική η οποία δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να μπορεί να τραβά το όπλο και να το πετά χωρίς να αφήνει πάνω του αποτυπώματα.

bravos-1

Διατηρούσε σχέσεις με τους Lions

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο συλληφθείς είχε πριν από μερικούς μήνες συμπλακεί με αστυνομικούς στο Γκάζι και μάλιστα είχε προχωρήσει σε κατάθεση μήνυσης σε βάρος τους καταγγέλλοντας ξυλοδαρμό. Παράλληλα ο 36χρονος φέρεται να διατηρεί καλές σχέσεις με μέλη της συμμορίας Lions.

bravos-3

Υπενθυμίζεται ότι μέλη της εν λόγω εγκληματικής ομάδας είχαν εμπλακεί στη δολοφονία ενός 39χρονου υδραυλικού στη Νέα Ιωνία. Τα μέλη της συμμορίας, έχουν απασχολήσει για διακίνηση ναρκωτικών, σωματεμπορία και παροχή προστασίας καταστημάτων, κυρίως σε Σεπόλια και Γκάζι, ενώ είχαν επεκταθεί και στη Ζάκυνθο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ 36χρονος με «πειραγμένο» όπλο – Η συμπλοκή με αστυνομικούς και η σχέση του με τους Lions"

Λακωνία: Συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων

Λακωνική συγκέντρωση αγροτών με τα αυτοκίνητά τους στο 17ο χλμ. της εθνικής οδού Σπάρτης – Γυθείου, στο ύψος του κόμβου Δαφνίου – Κροκεών.

Η συγκέντρωση έγινε με πρωτοβουλία των αγροτικών συλλόγων της Λακωνίας.

Την κινητοποίηση στηρίζει η Ομοσπονδία των Αγροτικών και των Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Πελοποννήσου.

Οι αγρότες, ζητούν άμεση αναπλήρωση του εισοδήματός τους, ενώ, βέβαια, βάζουν και άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με το κόστος παραγωγής, με το κόστος της ενέργειας κλπ.

Λακωνία: Συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων

πηγή φωτό: Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου

Έγινε μηχανοκίνητη πορεία, ενώ, αρχικά, υπήρξαν προσυγκεντρώσεις σε Σπάρτη, Γύθειο και Σκάλας.

Είναι άγνωστες οι επόμενες κινήσεις των αγροτών. Λογικά, θα επιχειρήσουν να φτιάξουν μπλόκο, ενώ θα προσπαθήσουν αυτό να τον ενισχύσουν.

Εν τω μεταξύ, σε συζητήσεις βρίσκονται αυτές τις ημέρες και σύλλογοι της Αργολίδας, ώστε να ξεκινήσουν και αυτοί τις υπαίθριες κινητοποιήσεις.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λακωνία: Συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων"

Αγία Παρασκευή: Ανήλικος ξυλοκόπησε 15χρονο

Στη σύλληψη τριών ανηλίκων προχώρησαν οι αρχές σε δύο διαφορετικά περιστατικά. Το ένα εξ αυτών σημειώθηκε στην Αγία Παρασκευή όταν ανήλικος συνελήφθη επειδή ξυλοκόπησε 15χρονο.

Από τους αστυνομικούς της επιχειρησιακής δράσης για την αντιμετώπιση της ανήλικης παραβατικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, εντοπίστηκε και συνελήφθη 15χρονος βραδινές ώρες της 26-1-2024, ο οποίος από κοινού με έτερα άτομα επιτέθηκε σε έτερο 15χρονο.

Το 15χρονο θύμα βρισκόταν με φίλους του στην πλατεία Αγίας Παρασκευής, όταν τον προσέγγισε η ανωτέρω ομάδα ατόμων με απειλητικές διαθέσεις.

Ο 15χρονος απομακρύνθηκε από το σημείο, με την ομάδα ατόμων να τον καταδιώκουν και αφού έπεσε στο έδαφος, ο κατηγορούμενος του επιτέθηκε με γροθιές και λακτίσματα, απευθυνόμενος στο θύμα με υβριστικές εκφράσεις.

Ανωτέρω αστυνομικοί αναζήτησαν το δράστη και αφού τον ακινητοποίησαν, τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για εξύβριση και σωματική βλάβη.

Στο δεύτερο περιστατικό αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης συνέλαβαν την 26η Ιανουαρίου, δύο 17χρονους που επέβαιναν σε αυτοκίνητο που κινούνταν στην περιοχή της Βουλιαγμένης.

Οι αστυνομικοί που περιπολούσαν στα νότια προάστια, έκριναν ύποπτη την κυκλοφορία του ανωτέρω οχήματος και τους κάλεσαν σε έλεγχο.

Κατά την διενέργεια λεπτομερούς ελέγχου στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, κατελήφθησαν να κατέχουν αναδιπλούμενο σουγιά και -7- αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν 12,5 γραμμ. κάνναβη, επιμελώς κρυμμένες εντός λούτρινης κούκλας και στο πορτμπαγκάζ.

Ακολούθως, οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω και το εν λόγω αυτοκίνητο.

Επιπλέον, συνελήφθησαν και οι γονείς των ανωτέρω για την παραμέληση της εποπτείας τους.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγία Παρασκευή: Ανήλικος ξυλοκόπησε 15χρονο"

Καιρός αύριο: Χιονισμένη Δευτέρα με μονοψήφιες θερμοκρασίες και μποφόρ – Πού θα υπάρχει παγετός

«Παγωμένος» θα είναι ο καιρός αύριο Δευτέρα 29 Ιανουαρίου με χαμηλές θερμοκρασίες, δυνατούς ανέμους και χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. Τοπικά θα υπάρχει παγετός.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου και από το μεσημέρι και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά των νησιών του Αιγαίου και στα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης.

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου, της Κρήτης καθώς και στα ορεινά των νησιών του Αιγαίου. Από το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο, οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300-400μ.). Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στη Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά. Θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια από -05 (μείον 5) έως 08 με 09 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -02 (μείον 2) έως 12 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός. 

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και τη νύχτα θα χιονίσει και σε περιοχές σχετικά χαμηλού υψομέτρου (ενδεικτικά 300-400μ.).
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και το πρωί έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 08 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια παραθαλάσσια καταιγίδες, από το μεσημέρι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές στην Εύβοια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και ημιορεινά, οι οποίες από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε περιοχές σχετικά χαμηλού υψομέτρου (περίπου 300-400μ.).
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά 7 και από το βράδυ έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, από το μεσημέρι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Κρήτης (περίπου 600μ).
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία κατά τόπους 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 10 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στις Σποράδες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι ισχυρά στις Σποράδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές που από το μεσημέρι θα ενταθούν και τη νύχτα θα χιονίσει και σε περιοχές σχετικά χαμηλού υψομέτρου (περίπου 300-400μ).
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις Σποράδες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Χιονισμένη Δευτέρα με μονοψήφιες θερμοκρασίες και μποφόρ – Πού θα υπάρχει παγετός"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Αστυνομία λόγω της κακοκαιρίας – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε οχήματα άνω των 3,5 τόνων!

Με την κακοκαιρία να βρίσκεται προ των πυλών και τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν ότι υπάρχει πιθανότητα να χιονίσει ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αθήνας, οι Αρχές και ειδικά η Αστυνομία έχουν σημάνει συναγερμό.

Σε ανακοίνωσή της Ελληνική Αστυνομία έκανε γνωστό ότι από το βράδυ της Δευτέρας όλα τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα.

Τι ανακοίνωσε η Αστυνομία

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων με αποφάσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων από την 22:00΄ώρα σήμερα 28-01-2024 έως ύφεσης των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL – πρώην CYCLON) του Ν. Αττικής έως χ/θ 34,000 της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας Θηβών του Ν. Βοιωτίας.

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται:

  • Οχήματα οδικής βοήθειας.
  • Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι.
  • Οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, με Απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής από την 22.00΄ώρα αύριο Δευτέρα 29-01-2024 τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Αττικής.

Περαιτέρω, λόγω της επικείμενης εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων τη Δευτέρα (29-01-2024) σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα) ενδέχεται να ισχύσει διακοπή κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων σε τμήματα των Εθνικών Οδών.

Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι οδηγοί βαρέων οχημάτων να επιλέγουν εναλλακτική διαδρομή για τη μετάβασή τους από τη Βόρεια προς τη Νότια Ελλάδα μέσω εναλλακτικών οδών της Δυτικής Ελλάδας.

Συστήνεται στους πολίτες να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους και τις ισχύουσες κάθε φορά Αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας ή Τροχαίας, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον χρειαστεί να μετακινηθούν και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών ή άλλων συναρμόδιων Αρχών.

Τέλος, οι οδηγοί των οχημάτων επιβάλλεται να:

  • φροντίζουν για τον εφοδιασμό των οχημάτων τους με κατάλληλα αντιολισθητικά μέσα, καθώς και ικανή ποσότητα καυσίμων,
  • να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας των αντιολισθητικών μέσων που φέρουν,
  • να προσαρμόζουν την οδήγησή τους ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες,
  • να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση,
  • να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Περισσότερες συμβουλές και οδηγίες για την οδική ασφάλεια, λόγω κακοκαιρίας και έντονων καιρικών φαινομένων, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (βλ. εδώ), ενώ, στο ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας υπάρχει και αναλυτική – επικαιροποιημένη ενημέρωση σχετικά με διακοπές -απαγορεύσεις κυκλοφορίας, χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κ.λπ. λόγω καιρικών φαινομένων, για όλη την επικράτεια.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Αστυνομία λόγω της κακοκαιρίας – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε οχήματα άνω των 3,5 τόνων!"

Δεκάδες μετανάστες εντοπίστηκαν στην Γαύδο – Ανάμεσά τους και παιδιά

Δεκάδες μετανάστες εντοπίστηκαν στην Γαύδο κινητοποιώντας – για μία ακόμα φορά – τις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν σήμερα το μεσημέρι όταν 74 περίπου μετανάστες αποβιβάστηκαν στην παραλία «Τρυπητή» του ακριτικού νησιού.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, οι περισσότεροι μετανάστες είναι άνδρες ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και παιδιά ηλικίας 12-14 και ένα κορίτσι ηλικίας 7 χρονών περίπου.

Στο σημείο έσπευσαν υγειονομικοί προκειμένου να ελέγξουν την υγεία των μεταναστών ενώ έχουν ειδοποιηθεί η αστυνομία αλλά και το λιμενικό σώμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι έφεραν πληγές στα πόδια και τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στη συνέχεια οι μετανάστες μεταφέρθηκαν προσωρινά σε προσωρινό χώρο του δήμου ο οποίος εξοπλίστηκε με σώματα θέρμανσης αλλά δεν επαρκεί να στεγάσει τα 74 περίπου άτομα. Την ίδια ώρα τους έχουν προσφερθεί νερά ενώ ο μοναδικός φούρνος του νησιού θα τους προσφέρει σάντουιτς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι του νησιού έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να προσφέρουν ό,τι μπορούν στους μετανάστες αλλά οι προμήθειες στο ακριτικό νησί δεν επαρκείς και ήδη με την υπάρχουσα κακοκαιρία το κάνει ακόμα πιο δύσκολο.

Πιθανότατα και αυτοί οι μετανάστες ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Λιβύη με προορισμό την Ιταλία ωστόσο οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Λιβυκό πέλαγος τους έφερε στα νότια της Κρήτης.

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεκάδες μετανάστες εντοπίστηκαν στην Γαύδο – Ανάμεσά τους και παιδιά"

Πειραιάς: 18χρονος πέθανε από κατανάλωση αλκοόλ σε νυχτερινό κέντρο - Δύο συλλήψεις για οπλοφορία - Το ένα όπλο είχε κλαπεί από αστυνομικό

Ένα τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στον Πειραιά που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 18χρονος νεαρός άνδρας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες, στις 04:40 το ΕΚΑΒ έλαβε κλήση να μεταβεί σε νυχτερινό κέντρο στον Πειραιά. Εκεί βρήκε έναν νεαρό άνδρα σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν τον 18χρονο να είναι σε αυτή την κατάσταση από την κατανάλωση αλκοόλ.

Το ΕΚΑΒ μετέφερε τον 18χρονο στο Τζάνειο Νοσοκομείο όπου έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ωστόσο λίγη ώρα αργότερα το νοσοκομείο ενημέρωσε τις αρχές πως ο νεαρός κατέληξε.

Πλέον η σορός του 18χρονο αναμένεται να υποβληθεί σε νεκροψία-νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Η Ελληνική Αστυνομία έκανε επιτόπια έρευνα στο σημείο όπου παρελήφθη ο 18χρονος στο νυχτερινό κέντρο στον Πειραιά όπου και εντοπίστηκαν δύο άνδρες, ο ένας γεννηθείς το 1987 και ο άλλος το 1982 να φέρουν όπλα.
 
Δύο συλλήψεις για οπλοφορία

Από αστυνομικό είχε κλαπεί το ένα από τα δύο όπλα που έφεραν πάνω τους δύο άνδρες οι οποίοι ελέγχθηκαν και τελικά συνελήφθησαν στο νυχτερινό κέντρο στον Πειραιά από το οποίο ο 18χρονος μεταφέρθηκε στο Τζάνειο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από το αλκοόλ όπου και πέθανε.

Συγκεκριμένα η ΕΛΑΣ έκανε επιτόπιο προληπτικό έλεγχο στο σημείο από το οποίο ο άτυχος 18χρονος παρελήφθη από το ΕΚΑΒ και διαπίστωσε πως δύο άνδρες έφεραν όπλα τους οποίους και συνέλαβε, όπως αποκάλυψε το protothema.gr.

Οι δύο άνδρες, οι οποίοι δεν εμπλέκονται με την υπόθεση του θανάτου του 18χρονου, όπως ενημερώνει η ΕΛΑΣ με ανακοίνωσή της στην θέα των αστυνομικών επιχείρησαν να διαφύγουν ωστόσο, οι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα και κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο πιστόλια, από τα οποία το ένα διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί την 12-06-2020 από αστυνομικό, καθώς και 20 φυσίγγια που περιέχονταν στις γεμιστήρες αυτών.

Δείτε φωτογραφίες:

oplo-225

oplo-4452

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Στην αυτόφωρη σύλληψη δύο ημεδαπών ηλικίας 37 και 42 ετών προχώρησαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στον Πειραιά, καθώς κατείχαν όπλα ενώ επίσης προέβαλαν και σθεναρή αντίσταση.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν, στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων της ανωτέρω Υπηρεσίας, έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ωστόσο στη θέα των αστυνομικών προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας, εξάγοντας ο καθένας από ένα πιστόλι.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα και κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο πιστόλια, από τα οποία το ένα διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί την 12-06-2020 από αστυνομικό, καθώς και 20 φυσίγγια που περιέχονταν στις γεμιστήρες αυτών.

Σημειώνεται ότι ο ένας από τους συλληφθέντες περιλαμβάνεται σε δικογραφία για εκβιάσεις σε βάρος καταστηματαρχών, ενώ και οι δύο έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για -κατά περίπτωση- επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εκβιάσεις, απειλές, εξύβριση και παράβαση της νομοθεσίας για τη ρατσιστική βία. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πειραιάς: 18χρονος πέθανε από κατανάλωση αλκοόλ σε νυχτερινό κέντρο - Δύο συλλήψεις για οπλοφορία - Το ένα όπλο είχε κλαπεί από αστυνομικό "

Ηράκλειο: Μάχη για τη ζωή δίνει το δίχρονο αγόρι που τραυματίστηκε στο τροχαίο

Σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύεται διασωληνωμένο το δύο ετών αγοράκι, που τραυματίστηκε σοβαρά στο τροχαίο που σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, στο Παλαιόκαστρο, λίγο πριν την Λυγαριά.

Τα άλλα δύο άτομα που τραυματίστηκαν είναι σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24, ο αναπληρωτής Διοικητής του ΠαΓΝΗ Στέλιος Κτενιαδάκης.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε σε καλή κατάσταση, άλλος ένας τραυματίας.

Όπως έγραψε το Creta24, το συμβάν σημειώθηκε, όταν η ασημί κλούβα κατέβαινε από Αγία Πελαγία και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες μπήκε στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το λευκό όχημα.

Στο σημείο βρέθηκαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική για των απεγκλωβισμό των τραυματιών και η τροχαία για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

creta24

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Μάχη για τη ζωή δίνει το δίχρονο αγόρι που τραυματίστηκε στο τροχαίο"

Χιόνια και στην Αττική - Έκλεισε η λεωφόρος Πάρνηθας

Επιδείνωση παρουσίασε ο καιρός, κυρίως στα ανατολικά και νότια, με προοδευτική πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα. Τοπικές βροχές στα πεδινά με καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη αλλά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά διαπιστώνονται σήμερα.

Άσπρες νιφάδες έπεσαν και στην Αττική με την αστυνομία να προχώρα σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή των Αχαρνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας, και στα δύο ρεύματα, από το ύψος του Τελεφερίκ. 

Διαβάστε Περισσότερα » "Χιόνια και στην Αττική - Έκλεισε η λεωφόρος Πάρνηθας"

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ – Χιόνια και στην Αττική Δευτέρα και Τρίτη

Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, προχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής η ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα:

Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός καθώς δύο διαταραχές, η πρώτη από σήμερα Κυριακή (28-01-24) και η δεύτερη από το μεσημέρι της Δευτέρας (29-01-24) και την Τρίτη (30-01-24) θα επηρεάσουν τη χώρα. Εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από τη δεύτερη διαταραχή.

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κατά την διάρκεια του τριημέρου Κυριακής – Τρίτης (της τάξεως των 10 βαθμών Κελσίου) και οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα.

Πιο αναλυτικά

Α. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

α) Σήμερα Κυριακή (28-01-24) στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου ενώ από τις απογευματινές ώρες θα χιονίσει και σε ορεινές περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας και της Κρήτης.

β) Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (29-01-24) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300-400m). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα νησιά του Αιγαίου (στα ορεινά) καθώς και σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές της Κρήτης.

Ειδικότερα για την Αττική προβλέπεται ένταση των χιονοπτώσεων από το απόγευμα της Δευτέρας (29-01-24) στα ορεινά και ημιορεινά και από το βράδυ σε περιοχές με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300-400m).

γ) Την Τρίτη (30-01-24) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, τις βόρειες και ανατολικές περιοχές της Πελοποννήσου καθώς και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

δ) Την Τετάρτη (31-01-24) οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης.

Β. Πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 9 και τοπικά 10 μποφόρ θα πνέουν:

α) Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (30-01-24) αρχικά στο βόρειο και βαθμιαία στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο.

β) Την Τετάρτη (31-01-24) οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στο Αιγαίο αλλά από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Γ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από την πρώτη διαταραχή σήμερα Κυριακή (28-01-24) κατά τόπους στην Εύβοια και την Κρήτη και κυρίως από τη δεύτερη διαταραχή από το μεσημέρι της Δευτέρας (29-01-24) έως και την Τρίτη (30-01-24) κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ – Χιόνια και στην Αττική Δευτέρα και Τρίτη"

Καιρός: Με αλυσίδες η κίνηση των αυτοκινήτων σε τμήμα του δρόμου Καλαμάτας – Σπάρτης

Ο καιρός παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση και τα αυτοκίνητα κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήμα του ορεινού δρόμου Καλαμάτας – Σπάρτης (μέσω Ταυγέτου).

Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, χρειάζονται αλυσίδες, λόγω παγετού, απ’ το 42ο έως και το 53ο χλμ. του συγκεκριμένου εθνικού δρόμου, σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση της Πελοποννήσου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Με αλυσίδες η κίνηση των αυτοκινήτων σε τμήμα του δρόμου Καλαμάτας – Σπάρτης"

Πάνω από 80.000 ακίνητα δεν έχουν δηλωθεί στο Ε9

Πάνω από 80.000 ή και 90.000 ακίνητα-φαντάσματα που έχουν δηλωθεί μεν στο Κτηματολόγιο από τους κατόχους τους (για να μη τα χάσουν ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» από το Δημόσιο) αλλά όχι στο Ε9 (για να μην πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, τεκμήρια, φόρους ενοικίων κ.λπ.) φέρνει στο φως η διασύνδεση του Περιουσιολογίου της Εφορίας με τα ηλεκτρονικά αρχεία του Κτηματολογίου.

Το έργο της διασύνδεσης έμενε για δεκαετίες… στα χαρτιά  καθώς έπρεπε να ολοκληρωθεί πρώτα το Κτηματολόγιο. Γίνεται πράξη πλέον όμως το 2024, καθώς η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων -με οδηγίες του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας– ξεκινά διασταυρώσεις νομό τον νομό στις περιοχές όπου θα ολοκληρώνεται η κτηματογράφηση. Πρακτικά, μέσα στη φετινή χρονιά αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της κτηματογράφησης σε ολόκληρη την Ελλάδα, με μόνες εξαιρέσεις την Κέρκυρα και τη Θεσπρωτία.
Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Στη συνέχεια -από το 2025- έρχονται… τετραπλές διασταυρώσεις με Κτηματολόγιο, Εφορία (ΕΝΦΙΑ/δηλώσεις εισοδήματος/My Property-μισθωτήρια), δήμους με δηλώσεις ΤΑΠ και υπουργείο Περιβάλλοντος για στοιχεία από τακτοποιήσεις ημιυπαίθριων και αυθαίρετων μιας 20ετίας.

Εσοδα «μπετόν αρμέ»

Καθώς η ΑΑΔΕ απαλλάσσεται από φέτος σε μεγάλο βαθμό από ελέγχους στους 1 εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες (λόγω της επιβολής συστήματος τεκμαρτής φορολόγησής τους), οι φορολογικοί έλεγχοι εντείνονται και επεκτείνονται προς άλλους τομείς που φοροδιέφευγαν.

Η αποκάλυψη κρυφών εισοδημάτων από άλλες πηγές αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση για αλλαγές και νέες ελαφρύνσεις στις φορολογίες εισοδήματος και περιουσίας -που δεν έχουν ακόμα εξαγγελθεί- προς όφελος της μεσαίας τάξης, η οποία σηκώνει ακόμα δυσανάλογα μεγάλο βάρος πληρωμών – και ειδικά στη φορολογία ακινήτων που αυξήθηκε εντυπωσιακά κατά τη δεκαετία της μεγάλης κρίσης επειδή θεωρήθηκε η πιο σταθερή πηγή φορολογικών εσόδων υπό τις τότε συνθήκες.

Φόροι μιας 5ετίας

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι διασταυρώσεις του Περιουσιολογίου της Εφορίας με το Κτηματολόγιο οδηγούν σε περισσότερα από 80.000 κρυμμένα ακίνητα (κατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, αποθήκες και επαγγελματικές εγκαταστάσεις) τα οποία είχαν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο αλλά ήταν άφαντα στο Ε9, με αποτέλεσμα να αγνοούνται για δεκαετίες από τις φορολογικές αρχές.
Πρόθεση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών είναι να μη χαθεί άλλος χρόνος για διασταυρώσεις αναμένοντας να ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο παντού στην Ελλάδα. Η αρχή θα γίνει από δήμους της περιφέρειας και της πρωτεύουσας (Αθήνα, Μαρούσι, Αγία Παρασκευή) ή όπου «κλείνει» η διαδικασία ενστάσεων και οριστικοποιούνται οι πίνακες κτηματογράφησης. Στις περιοχές αυτές οι ιδιοκτήτες έρχονται αντιμέτωποι με αναδρομικούς φόρους, τόκους και πρόστιμα πενταετίας τουλάχιστον για ΕΝΦΙΑ ή άλλους φόρους που δεν είχαν πληρώσει.

Ενώ μπορεί να αναζητηθούν και κοινωνικά επιδόματα (στέγασης, θέρμανσης, φοιτητικό κ.ά.) τα οποία λάμβαναν καθώς είχαν καταφέρει να μηδενίσουν τα τεκμήρια διαβίωσης και να παρακάμπτουν συστηματικά όλα τα εισοδηματικά και περιουσιακά όρια. Με την αποκάλυψη της ακίνητης περιουσίας τους μάλιστα γίνεται ευκολότερη και η επιδίωξη της είσπραξης, με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς τις οποίες απέφευγαν στα ακίνητα που δεν φαίνονταν στο όνομά τους με βάση τα ηλεκτρονικά αρχεία της Εφορίας.

Ελεγχοι με «ρομπότ»

Οπως αναφέρουν αρμόδιοι παράγοντες, οι διασταυρώσεις με τα αρχεία του Κτηματολογίου και στοιχεία από άλλους φορείς θα ενταθούν και θα επεκταθούν με στόχο να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν δηλώσει την πραγματική περιουσιακή τους κατάσταση, καθώς και φορολογούμενοι που ενώ διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία αφήνουν απλήρωτους φόρους. Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων που αποκρύπτουν ακίνητα ή «αλλοιώνουν» την περιουσιακή τους εικόνα, δηλώνοντας στο Ε9 ανακριβή στοιχεία για τη θέση, την κατάσταση και την έκταση των ακινήτων τους προκειμένου να αποφύγουν την πληρωμή φόρων για τα εξαφανισμένα ακίνητα.

Και συγκεκριμένα:

■ του ΕΝΦΙΑ λόγω υποεκτίμησης της ακίνητης περιουσίας τους,
■ των δημοτικών τελών και του ΤΑΠ,
■ του φόρου εισοδήματος με βάση τις τεκμαρτές δαπάνες διαβίωσης, οι οποίες πολλαπλασιάζονται με βάση και την αντικειμενική αξία των ακινήτων,
■ του φόρου μισθωμάτων για ακίνητα (κατοικίες, πάρκινγκ, αγροτεμάχια, αποθήκες κ.λπ.) τα οποία εκμίσθωναν χωρίς να δηλώνουν ότι τους ανήκουν,
■ την αποφυγή των κατασχέσεων για χρέη προς την Εφορία ή τις τράπεζες.

Ηλεκτρονικό «φακέλωμα»

Σε συνέχεια των διασταυρώσεων για απόκρυψη των ακινήτων και των εισοδημάτων (από ενοίκια κ.λπ.) έρχεται το Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων (ΜΙΔΑ) που με βάση το επικαιροποιημένο σχέδιο της ΑΑΔΕ θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο του 2024. Εκεί θα αποτυπώνονται όλα τα χαρακτηριστικά των ακινήτων, όπως επιφάνεια, θέση, όροφος, ποσοστό συνιδιοκτησίας, αν είναι ηλεκτροδοτούμενο, ημιτελές ή κενό και σε περίπτωση εκμισθούμενων ακινήτων, τα ποσά των μηνιαίων και ετήσιων μισθωμάτων καθώς και τα στοιχεία των ενοικιαστών.

Στο ΜΙΔΑ θα συνδυαστούν τα στοιχεία από τις δηλώσεις ακινήτων (Ε9) και των 7 εκατομμυρίων ιδιοκτητών (φυσικών και νομικών προσώπων) με τα επικαιροποιημένα στοιχεία από τακτοποιήσεις και νομιμοποιήσεις ακινήτων, αλλά και στοιχεία για τα ενοικιαζόμενα ακίνητα, τα οποία προκύπτουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα myProperty και το έντυπο Ε2 των φορολογικών δηλώσεων. Η τεράστια βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί θα ελεγχθεί με «ρομπότ» (λογισμικό) Τεχνητής Νοημοσύνης, το οποίο θα  τη «σαρώσει» με ειδικούς αλγόριθμους και με τις συντεταγμένες που έχουν δηλωθεί τα ακίνητα στο Κτηματολόγιο αλλά και στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
Τα στοιχεία των ακινήτων που θα συγκεντρώνονται με βάση τον αλγόριθμο θα συγκρίνονται με τα δεδομένα των φορολογικών δηλώσεων ώστε να εντοπιστούν οι φορολογούμενοι με αδήλωτα ή και αυθαίρετα κτίσματα.

Οι ιδιοκτήτες που έχουν αποκρύψει ακίνητα ή έχουν δηλώσει μικρότερη επιφάνεια θα κληθούν να καταβάλουν αναδρομικούς φόρους και πρόστιμα (ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, τεκμήρια, δημοτικά τέλη, ΤΑΠ), ενώ τα στοιχεία τους θα αποσταλούν και στις πολεοδομικές αρχές για να επιβάλουν τα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία σε περίπτωση αυθαίρετων κατασκευών. Επιπλέον, με τον νέο ηλεκτρονικό φάκελο κάθε ακινήτου, ο ελεγκτικός μηχανισμός θα έχει τη δυνατότητα να διασταυρώνει άμεσα τα ακίνητα που δηλώνονται ως εκμισθούμενα, καθώς και τα ποσά των ενοικίων που εισπράττονται και δηλώνονται από τους ιδιοκτήτες και τους ενοικιαστές.

Ενώ στη συνέχεια το Μητρώο θα διασυνδεθεί και με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων προκειμένου οι ιδιοκτήτες να βρίσκουν προσυμπληρωμένα από την ΑΑΔΕ στις φορολογικές τους δηλώσεις (στα έντυπα Ε1 και Ε2) τα εισοδήματα που αποκτούν από εκμετάλλευση ακινήτων.

 newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάνω από 80.000 ακίνητα δεν έχουν δηλωθεί στο Ε9 "

OHE: H απάντηση της Ελλάδας στην ανακήρυξη συνορεύουσας ζώνης από την κυβέρνηση της Τρίπολης

Ηχηρή είναι η απάντηση της Ελλάδας που συντάχθηκε με τις οδηγίες του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, στη ρηματική διακοίνωση της 5ης Δεκεμβρίου 2023 της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Λιβύης προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, με την οποία η κυβέρνηση της Τρίπολης γνωστοποιεί την απόφαση θέσπισης συνορεύουσας ζώνης.

Η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας στη λιβυκή απόφαση, που έγινε με τη μορφή επιστολής του Έλληνα Μονίμου Αντιπροσώπου στα Ηνωμένα Έθνη πρέσβη Ευάγγελου Σέκερη προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, αναρτήθηκε χθες, Σάββατο, ως επίσημο έγγραφό της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Η ελληνική επιστολή έχει αριθμό πρωτοκόλλου Α/78/718 και εντάχθηκε στην κατηγορία: Ωκεανοί και Δίκαιο της Θάλασσας ως 75ο σημείο της ημερησίας διάταξης της 78ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Απορρίπτοντας τη ρηματική διακοίνωση της 5ης Δεκεμβρίου 2023 της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Λιβύης, η Ελλάδα υπογραμμίζει πως η εν λόγω υπουργική απόφαση της Λιβύης δεν προκαταλαμβάνει ούτε θα προκαταλάβει τυχόν δικαιώματα της Ελλάδας που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας και των θέσεων που έχει ήδη εκφράσει η Ελλάδα σε σχέση με τέτοιες αξιώσεις της Λιβύης.

OHE: H απάντηση της Ελλάδας στην ανακήρυξη συνορεύουσας ζώνης από την κυβέρνηση της Τρίπολης

Ειδικότερα, η Ελλάδα διαμηνύει με σαφήνεια ότι τα όρια της διεκδικούμενης από τη Λιβύη συνορεύουσας ζώνης, όπως προκύπτει από τις σχετικές συντεταγμένες και τον χάρτη που απέστειλε η Λιβύη στον Γενικό Γραμματέα, δεν συνάδουν με το διεθνές δίκαιο σε τέσσερα σημαντικά σημεία:

Πρώτον, τα όρια βόρεια του Κόλπου της Σύρτης μετρώνται από μια γραμμή κλεισίματος κατά μήκος των εκβολών του κόλπου, η οποία δεν δικαιολογείται βάσει των σχετικών κανόνων του εθιμικού διεθνούς δικαίου, όπως αποτυπώνονται στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα αμφισβητεί από το 1974 την ανωτέρω διεκδίκηση του κόλπου της Σύρτης από τη Λιβύη, θεωρώντας ότι πρόκειται για μονομερή πράξη που θίγει βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου.

Δεύτερον, τα εναπομένοντα όρια της διεκδικούμενης συνορεύουσας ζώνης μετρούνται από ευθείες γραμμές βάσης που καθορίστηκαν από τη Λιβύη το 2005. Δεδομένου ότι η ακτογραμμή της Λιβύης δεν είναι ούτε βαθιά χαραγμένη ούτε πλαισιωμένη από νησιά, οι εν λόγω γραμμές βάσης είναι ακατάλληλες και παράνομες βάσει του άρθρου 7 της UNCLOS, το οποίο το διεθνές δικαστήριο θεωρεί ότι αντικατοπτρίζει εθιμικό διεθνές δίκαιο. Επ’ αυτού, υπενθυμίζει την υπόθεση Νικαράγουα εναντίον Κολομβίας και τη σχετική Απόφαση (21 Απριλίου 2022).

Τρίτον, το ανατολικό όριο της διεκδικούμενης από τη Λιβύη συνορεύουσας ζώνης ακολουθεί τα “ανατολικά θαλάσσια σύνορα της Λιβύης” που περιγράφονται στη ρηματική διακοίνωση της Λιβύης με ημερομηνία 13 Φεβρουαρίου 2023 από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Λιβύης στα Ηνωμένα Έθνη προς τον Γενικό Γραμματέα. Τα εν λόγω “ανατολικά θαλάσσια σύνορα” διεκδικήθηκαν από τη Λιβύη επίσης βάσει του “Μνημονίου Συνεννόησης του 2019 μεταξύ της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας-Κράτους της Λιβύης και της Τουρκίας για την οριοθέτηση των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο”. Το εν λόγω τουρκολιβυκο “Μνημόνιο” και οι συντεταγμένες που αναφέρονται σε αυτό απορρίφθηκαν κατηγορηματικά από την Ελλάδα. Το “μνημόνιο” θεωρείται από την Ελλάδα άκυρο και ανυπόστατο και συνιστά κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών κανόνων του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένων των θαλάσσιων δικαιωμάτων των ελληνικών νησιών στην περιοχή αυτή.

Επίσης, στην επιστολή υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις συντεταγμένες αυτές, πιο πρόσφατα μέσω επιστολής του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΗΕ, ημερομηνίας 24 Απριλίου 2023, προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, σε απάντηση της ανωτέρω ρηματικής διακοίνωσης της Μόνιμης Αποστολής της Λιβύης στα Ηνωμένα Έθνη της 13ης Φεβρουαρίου 2023, που απευθυνόταν στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Τέταρτον, η Ελλάδα αντιτίθεται στην πρόθεση της Λιβύης να ασκεί στη ζώνη αυτή ελέγχους για θέματα παραβιάσεων ασφαλείας και περιβάλλοντος. Πρόκειται για παραβίαση του άρθρου 33 της UNCLOS, το οποίο έχει καθιερωθεί και ως εθιμικό διεθνές δίκαιο.

Η απάντηση της Ελλάδας επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο, ως καθώς και κάθε πράξη που εκδίδεται κατ’ εφαρμογή του, και πιο συγκεκριμένα κάθε πράξη που βασίζεται στις παράνομες συντεταγμένες που περιέχονται σε αυτό, είναι αντίθετα προς το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του δικαίου της θάλασσας. Στην επιστολή τονίζεται, ακόμα, ότι για την Αθήνα, η εν λόγω λιβυκή υπουργική απόφαση δεν θίγει τυχόν δικαιώματα της Ελλάδας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του δικαίου της θάλασσας και των θέσεων που έχει ήδη εκφράσει η Ελλάδα σε σχέση με τέτοιους ισχυρισμούς της Λιβύης».

Τέλος, επιφυλασσόμενη όλων των δικαιωμάτων της βάσει του Διεθνούς Δικαίου, η Ελλάδα επαναλαμβάνει ότι παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην επίλυση τυχόν ζητημάτων οριοθέτησης με γειτονικές χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο με ειρηνικά μέσα, καλή τη πίστει και σύμφωνα με τους κανόνες του δικαίου της θάλασσας, όπως έχει ήδη κάνει με την Ιταλία και την Αίγυπτο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "OHE: H απάντηση της Ελλάδας στην ανακήρυξη συνορεύουσας ζώνης από την κυβέρνηση της Τρίπολης"

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Περιμένουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης

Τις αποφάσεις της κυβέρνησης κατά τη διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, περιμένουν οι αγρότες που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. 

Στη σύσκεψη, στην οποία θα δώσει το «παρών» η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και οι συναρμόδιοι υπουργοί αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι εξελίξεις γύρω από τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των αγροτών.

Πορεία με τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας σχεδιάζουν για σήμερα (28.01.2024) οι αγρότες της Θεσσαλίας, με την προσυγκέντρωση να έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι σε χωριά και σε εισόδους της πόλης.

Οι αγρότες έχουν προγραμματίσει πορεία στο κέντρο της Λάρισας και αύριο Δευτέρα, ενώ έως την Τρίτη αναμένεται να έχει οριστεί και η σύνθεση της επιτροπής που θα συναντήσει τον πρωθυπουργό είτε τον αρμόδιο υπουργό.

Μεγάλη κινητοποίηση προγραμματίζεται και εν όψει της έκθεσης Agrotica που ξεκινά την προσεχή εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Περιμένουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης"

Στο στόχαστρο για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» – «Καλά κάνουν και ψάχνουν, δεν έχω θέμα» (βίντεο)

Ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος», Κώστας Πολυχρονόπουλος, ελέγχεται για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος.

Μια υπόθεση που προκαλεί σοκ, έφερε στην δημοσιότητα, η εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καταπέλτης είναι το πόρισμα της «Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες» για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας, που έγινε γνωστός από τα συσσίτια σε πρόσφυγες και ανέργους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έπαιρνε τα χρήματα από επώνυμους και απλούς πολίτες, τα έβαζε σε προσωπικούς λογαριασμούς και τα έπαιζε τυχερά παιχνίδια, ενώ την ίδια στιγμή κατηγορείται ακόμα μια συγγενής και μία συνεργάτης του.

Ένα χρόνο μετά υπόθεση της Κιβωτού, άλλος ένας από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς της χώρας, βρίσκεται στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών. Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και είπε «Δεν είναι 600 χιλιάρικα, είναι πάνω από 1 εκατομμύριο τα τελευταία δύο – τρία χρόνια. Μόνο το φαγητό που έχουμε μοιράσει 18.000.000 μερίδες φαγητό, κάντε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνει». Συνέχισε λέγοντας: «Καλά κάνουν και ψάχνουν, δεν έχω θέμα».

«Ο Άλλος άνθρωπος» είναι η πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης που ξεκίνησε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος στην Αθήνα το 2011. Το κάνει ακόμη και σήμερα και μάλιστα έχει επηρεάσει πολύ κόσμο ο οποίος έχει φτιάξει πλέον τις δικές του κουζίνες και μαγειρεύει σε πλατείες και event.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο στόχαστρο για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» – «Καλά κάνουν και ψάχνουν, δεν έχω θέμα» (βίντεο)"

Κατώτατος μισθός: Ξεκινoύν άμεσα οι διαβουλεύσεις για την αύξηση του πριν την τουριστική σεζόν

Ξεκινάνε σύντομα οι συζητήσεις για τον προσδιορισμό της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επεξεργάζεται ήδη την τροπολογία η οποία ορίζει το χρονοδιάγραμμα, που θα ακολουθηθεί, μέχρι την εισήγηση της υπουργού, Δόμνας Μιχαηλίδου, προς το υπουργικό συμβούλιο για την αύξηση του κατώτατου μισθού των υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών.

Στόχος είναι οι διαβουλεύσεις να «τρέξουν», ώστε ο νέος κατώτατος μισθός να εφαρμοστεί από την τρέχουσα χρονιά και στους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο.

Με βάση όσα ορίζει η νομοθεσία, αρχικά, θα αποσταλεί έγγραφη πρόσκληση από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης προς τους εξειδικευμένους επιστημονικούς και ερευνητικούς φορείς για τη σύνταξη έκθεσης για την αξιολόγηση του ισχύοντος νομοθετημένου κατώτατου μισθού και θα πραγματοποιηθεί η σύνταξη και η υποβολή της έκθεσης.

Το επόμενο στάδιο είναι η διαβίβαση του υπομνήματος και της τεκμηρίωσης κάθε διαβουλευόμενου από την Επιτροπή Συντονισμού προς τους λοιπούς εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, με πρόσκληση για προφορική διαβούλευση.

Στη συνέχεια, έπεται η διαβίβαση όλων των υπομνημάτων και της τεκμηρίωσης των διαβουλευόμενων, καθώς και της έκθεσης των φορέων, στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για τη σύνταξη του σχεδίου πορίσματος διαβούλευσης.

Τέλος, υποβάλλεται η εισήγηση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προς το υπουργικό συμβούλιο για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού των υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών.

Γνώμονας για το τελικό ύψος που θα «κλειδώσει» το ποσοστό αύξησής του είναι η ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων και η διαφύλαξη της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Προς την κατεύθυνση αυτή, θα προσμετρηθούν οι εισηγήσεις των κοινωνικών εταίρων και των επιστημονικών φορέων, που θα κατατεθούν στο πλαίσιο της σχετικής διαβούλευσης, οι αντοχές της οικονομίας, αλλά και οι ανάγκες των εργαζομένων.

Σήμερα, ο κατώτατος μισθός ανέρχεται σε 780 ευρώ και το κατώτατο ημερομίσθιο στα 34,84 ευρώ, ενώ, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, προηγήθηκαν και άλλες αυξήσεις. Συγκεκριμένα, από 650 ευρώ το 2019, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε σε 663 ευρώ τον Ιανουάριο του 2022, σε 713 ευρώ τον Μάιο του 2022 και, από τον Απρίλιο του 2023, έφτασε τα 780 ευρώ.

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι, σε ορίζοντα της τετραετίας, ο κατώτατος μισθός να ανέλθει στα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είναι ωφελημένοι επίσης από το «ξεπάγωμα» των τριετιών, χωρίς αναδρομική ισχύ για την περίοδο από τις 14 Φεβρουαρίου 2012 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η απόφαση για την επαναφορά της προσαύξησης του κατώτατου νομοθετημένου μισθού με επίδομα προϋπηρεσίας (τριετίες) τόσο για τους υπαλλήλους όσο και για τους εργατοτεχνίτες, από την 1η Ιανουαρίου 2024, προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και επιταχύνει τη μισθολογική εξέλιξή τους, συνυπολογίζοντας ταυτόχρονα την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και τη βιωσιμότητα των ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατώτατος μισθός: Ξεκινoύν άμεσα οι διαβουλεύσεις για την αύξηση του πριν την τουριστική σεζόν"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news