facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Πυροσβεστική: 27 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη την χώρα το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Από Ω/18:00/04-07-2024 έως Ω/18:00/05-07-2024 εκδηλώθηκαν 27 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 26 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη μία (1).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.


 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 27 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη την χώρα το τελευταίο εικοσιτετράωρο"

Πρέσβης της ΕΕ στα Σκόπια: Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας να χρησιμοποιεί τη συνταγματική ονομασία της χώρας έναντι όλων

Μήνυμα προς τη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας πως οφείλει -βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών- να χρησιμοποιεί τη συνταγματική ονομασία της χώρας σε όλες τις πτυχές της και έναντι όλων στέλνει ο Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Σκόπια.

Την ίδια ώρα, οικοδόμηση καλών σχέσεων με όλους τους γείτονες, δήλωσε ότι επιζητά ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ενόψει της πιθανής συνάντησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στην Ουάσιγκτον από τις 9 μέχρι τις 11 Ιουλίου.

Ο επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Βόρεια Μακεδονία, πρέσβης, Ντέιβιντ Γκιρ επισήμανε πως η νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας οφείλει, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών να χρησιμοποιεί τη συνταγματική ονομασία της χώρας σε όλες τις πτυχές της και έναντι όλων (erga omnes).

«Κατανοώ ότι κάποιοι τρέφουν πολύ έντονα συναισθήματα ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη χρήση της συνταγματικής ονομασίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βόρεια Μακεδονία. Πρόκειται, όμως, για μία Συμφωνία που είναι πλέον πέντε ετών και θα έπρεπε να το έχουμε ξεπεράσει. Είναι μία επιτυχημένη Συμφωνία που έφερε αποτελέσματα, επέτρεψε δηλαδή σε αυτή τη χώρα, τη Βόρεια Μακεδονία, να καταστεί μέλος του ΝΑΤΟ.

Της επέτρεψε να σημειώσει πρόοδο στην ευρωπαϊκή πορεία της. Είχε πολύ θετικά αποτελέσματα ως προς τις εμπορικές συναλλαγές, οι οποίες συνολικά διπλασιάστηκαν από την υπογραφή της Συμφωνίας και μετά. Παρατηρήσαμε πρόοδο στη συνεργασία σε τομείς όπως ο πολιτισμός, ο τουρισμός, ακόμη και στον στρατιωτικό. Υπάρχουν λοιπόν χειροπιαστά οφέλη που προέκυψαν χάρη στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η θέση μας λοιπόν είναι ότι η Συμφωνία πρέπει να γίνει σεβαστή, σε όλες τις πτυχές της, τώρα, όπως γινόταν μέχρι τώρα και περιμένουμε από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να τη σεβαστούν, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της συνταγματικής ονομασίας, erga omnes, έναντι όλων» σημείωσε ο Ντέιβιντ Γκιρ, σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της Βόρειας Μακεδονίας.

Σε ερώτηση σχετικά με τους ισχυρισμούς κυβερνητικών στελεχών που προέρχονται από το VMRO DPMNE, σύμφωνα με τους οποίους η χρήση της συνταγματικής ονομασίας της χώρας (Βόρεια Μακεδονία) στα έγγραφα, στις πινακίδες των θεσμικών οργάνων και στο εξωτερικό είναι αρκετά για να δείξουν ότι σέβονται τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ παράλληλα, χρησιμοποιούν το όνομα «Μακεδονία» στο εσωτερικό, ο πρέσβης της ΕΕ στα Σκόπια επισημαίνει ότι το συνταγματικό όνομα της χώρας πρέπει να χρησιμοποιείται σε όλες τις περιστάσεις.

«Θεωρούμε ότι απαιτείται η χρήση της συνταγματικής ονομασίας από τους αξιωματούχους σε κάθε περίσταση. Αυτή είναι η αντίληψη μέχρι τώρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών και αυτό αναμένουμε να συνεχισθεί στο μέλλον. Βεβαίως επικροτούμε το γεγονός ότι η τελετή ορκωμοσίας (της κυβέρνησης) πραγματοποιήθηκε με τη συνταγματική ονομασία, αλλά η άποψή μας είναι ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιείται από τους αξιωματούχους σε όλες τις περιστάσεις» σημείωσε ο Ντέιβιντ Γκιρ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρέσβης της ΕΕ στα Σκόπια: Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας να χρησιμοποιεί τη συνταγματική ονομασία της χώρας έναντι όλων"

Καιρός αύριο: Μέχρι 36 βαθμούς η θερμοκρασία, έως 7 μποφόρ οι άνεμοι

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο Σάββατο (6.7.24) με τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι τους 36 βαθμούς Κελσίου και τους ανέμους στο Αιγαίο έως και 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός το Σάββατο θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 και κατά τόπους στα δυτικά τους 36 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 και κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 και στα ηπειρωτικά έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Μέχρι 36 βαθμούς η θερμοκρασία, έως 7 μποφόρ οι άνεμοι"

Ρέμος σε Αρχές: Λέτε ψέματα, παραβιάζετε τον νόμο, έχω ελεγχθεί πολλές φορές και δεν έχω κάνει φοροδιαφυγή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δημοφιλής τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος σε συνέχεια της υπόθεσης που αφορά στη δέσμευση της περιουσίας του για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σημειώνοντας πως «δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος».

Συγκεκριμένα όπως ο ίδιος επισημαίνει, «έδωσα άμεσα εντολή στους πληρεξούσιους Δικηγόρους μου, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να καταθέσουν αίτηση, ώστε να κληθώ -τάχιστα- να δώσω εξηγήσεις, να πληροφορηθώ γιατί κατηγορούμαι και να αντικρούσω τις αποδιδόμενες κατηγορίες».

Όπως ο ίδιος λέει, «κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, έχω δε δεχθεί πολλούς ελέγχους από τις φορολογικές αρχές χωρίς να διαπιστωθεί τυχόν παραβατική συμπεριφορά μου». Καταλήγει δε λέγοντας μεταξύ άλλων πως «δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος» και πως «θα ανταποκριθώ στο ακέραιο σε κάθε ελεγκτική διαδικασία και προσμένω την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αντώνη Ρέμου:

«Έδωσα άμεσα εντολή στους πληρεξούσιους Δικηγόρους μου, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να καταθέσουν αίτηση, ώστε να κληθώ -τάχιστα- να δώσω εξηγήσεις, να πληροφορηθώ γιατί κατηγορούμαι και να αντικρούσω τις αποδιδόμενες κατηγορίες.

Έναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι, οι διαρροές, όμως, ψευδών πληροφοριών σε βάρος μου είναι θεσμικό ατόπημα και παραβιάζουν τον Ποινικό Νόμο. Κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, έχω δε δεχθεί πολλούς ελέγχους από τις φορολογικές αρχές χωρίς να διαπιστωθεί τυχόν παραβατική συμπεριφορά μου. Όλως παραπλανητικώς η μεμονωμένη περίπτωση μιας φορολογικής δήλωσης, που συνδέεται με την περίοδο του Covid, όταν και όλα ήταν κλειστά, φέρεται ως δήθεν κανόνας, ενώ καταβάλλω ως φυσικό πρόσωπο και μέσω εταιρειών συμφερόντων μου μεγάλα ποσά σε φόρους. Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος. Θα συνεχίσω κανονικά να εργάζομαι και δεν θα ακυρώσω καμιά συναυλία, γιατί από αυτές ζουν δεκάδες εργαζόμενοι. Θα ανταποκριθώ στο ακέραιο σε κάθε ελεγκτική διαδικασία και προσμένω την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου».

Τι απάντησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Ωστόσο, άμεση ήταν η απάντηση από πηγές της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες  στην ανακοίνωση του τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πηγές από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για την περίπτωση του Αντώνη Ρέμου υπάρχει πόρισμα συνολικά 20 σελίδωνστοιχεία, καθώς και σχεδιαγράμματα που στοιχειοθετούν την υπόθεση.

Παράλληλα το εν λόγω πόρισμα έχει σταλεί από την Αρχή πριν από έναν μήνα στους οικονομικούς εισαγγελείς, όπως υπογραμμίζουν αρμόδιες πηγές.

Σύμφωνα δε με τις ίδιες πηγές, κατά την διάρκεια των ερευνών διαπιστώθηκε πως ο κ. Ρέμος είναι ιδιοκτήτης εταιρείας που εισάγει καφέ, οι οποίες σύμφωνα με τους ελεγκτές της Αρχής, είναι ιδανικές για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος. 

Παράλληλα, όμως, οι έρευνες διαπίστωσαν πως από τα 13 εκατ. ευρώ τα οποία έχει χρέη η ΠΑΕ Ηρακλής, ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρός της, δεν έχει πληρώσει ούτε ευρώ στο μερίδιο που του αναλογεί.

Δεν ήταν 50.000 ευρώ οι φορολογικές δηλώσεις του Ρέμου, λέει ο δικηγόρος του

Υπενθυμίζεταθ πως τα επιχειρήματα του Αντώνη Ρέμου μετά την απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες  να δεσμεύσει την περιουσία του τραγουδιστή για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος παρουσίασε το πρωί της Παρασκευής ο εκ των δικηγόρων του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Όπως υποστήριξε «είναι ψέμα ότι τα τελευταία 5 χρόνια έχει ατομικό εισόδημα 50.000 ευρώ. Αυτό που ισχύει είναι ότι σε μια χρονιά στην ατομική του δήλωση υπήρχε εισόδημα 50.000 ευρώ για συγκεκριμένους λόγους, αλλά στις υπόλοιπες που ήταν πολύ περισσότερα τα χρήματα δεν έγινε αναφορά».

Παράλληλα ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε ότι ο Αντώνης Ρέμος «δεν ζητάει ιδιαίτερη μεταχείριση. Ό,τι ισχύει για όλους τους Έλληνες, θέλει να ισχύσει και για τον ίδιο».

Όσον αφορά, δε, τα επόμενα νομικά βήματα του τραγουδιστή είπε ότι «η εντολή που έχει δώσει είναι από Δευτέρα να πάμε να πάρουμε τη δικογραφία και να κάνουμε αίτηση κατά προτεραιότητα να ερευνηθεί η υπόθεση εξονυχιστικά».

«Μέχρι στιγμής έχουμε ενημέρωση ότι έχουν δεσμευτεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί. Όταν όμως έχουμε τη δικογραφία, θα έχουμε τη δυνατότητα να προσφύγουμε στο δικαστικό συμβούλιο για να ζητήσουμε αποδέσμευση κάποιου εκ των λογαριασμών» εξήγησε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «το παράπονό του (σ.σ. του Αντώνη Ρέμου) είναι ότι παίρνουν τόσο βαριά και επαχθή μέτρα. Φανταστείτε να είναι κλειδωμένος ο λογαριασμός σου και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα. Όταν μια αρχή έχει αυτή την εξουσία, θα πρέπει στοιχειωδώς να ακούσει τις απόψεις αυτού του ανθρώπου που του δεσμεύει όλη την περιουσία. Εάν θες να τον αιφνιδιάσεις με τη δέσμευση των λογαριασμών του, φώναξε τον την επόμενη ημέρα και μετά στείλε τη δικογραφία στον οικονομικό εισαγγελέα».

«Δυστυχώς αυτές οι έρευνες είναι πολύμηνες και ο ιστορικός νομοθέτης έβγαλε διάταξη ότι αν περάσουν 18 μήνες από τη στιγμή που υπάρξει δέσμευση των λογαριασμών, τότε αποδεσμεύονται εκ του νόμου. Η αρχή, που πρέπει να υπάρχει για να αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα, πρέπει να είναι φειδωλή» συμπλήρωσε ο δικηγόρος του τραγουδιστή.

Κατά τον ίδιο «είναι πάρα πολύ μεγάλα τα ποσά» που δήλωνε στις φορολογικές του δηλώσεις ως φυσικό πρόσωπο αλλά και στην εταιρεία που είχε ο Αντώνης Ρέμος και «ως καλλιτέχνης έχει πληρώσει φορολογικές υποχρεώσεις που δεν του ανήκαν, έχει δηλώσει τους περισσότερους φόρους από κάθε άλλο καλλιτέχνη».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρέμος σε Αρχές: Λέτε ψέματα, παραβιάζετε τον νόμο, έχω ελεγχθεί πολλές φορές και δεν έχω κάνει φοροδιαφυγή"

Στούπα: Έβαλαν βόμβα σε beach bar του συζύγου της Φανής Χαλκιά στην παραλία της Καλογριάς

Μια δυνατή έκρηξη αναστάτωσε τη Στούπα, όταν εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός σε beach bar στην παραλία της Καλογριάς, στη Μεσσηνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Live News», πρόκειται για κατάστημα του συζύγου της Ολυμπιονίκη, Φανής Χαλκιά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι του καταστήματος λένε πως πριν από καιρό άγνωστοι επιχείρησαν να βάλουν φωτιά στο beach bar.

Το συμβάν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tharrosnews, συνέβη περίπου στις 4 τα ξημερώματα και έχουν προκληθεί ζημιές στο κατάστημα, που εκείνη την ώρα ήταν κλειστό, ενώ δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Άνδρες της Ασφάλειας Καλαμάτας συλλέγουν στοιχεία με σκοπό να διαλευκάνουν την υπόθεση και να εντοπίσουν τους δράστες.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Στούπα: Έβαλαν βόμβα σε beach bar του συζύγου της Φανής Χαλκιά στην παραλία της Καλογριάς"

Ζάκυνθος: Δώδεκα συλλήψεις για το αιματηρό επεισόδιο στον Λαγανά

Συμπλοκή μεταξύ νεαρών ατόμων σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε κατάστημα στην περιοχή του Λαγανά, στη Ζάκυνθο, με τις αστυνομικές Αρχές να προχωρούν σε 12 συλλήψεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., εκτός από τους 12 συλληφθέντες, ηλικίας από 17 έως 23 ετών, αναζητούνται δύο ακόμα άτομα.

Στο επεισόδιο συμμετείχαν συνολικά 14 άτομα, σε ομάδες των έξι και οκτώ ατόμων αντίστοιχα, ενώ κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ένας 20χρονος τραυμάτισε με μαχαίρι τέσσερα άτομα. Ενα ακόμα άτομο, ηλικίας 20 ετών, τραυματίστηκε από γροθιές και κλωτσιές.

Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της συμπλοκής, ενώ, επιπλέον κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε συνδυασμό με τον νόμο περί όπλων και επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, στο πλαίσιο της οποίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε, καθώς και 9 κινητά τηλέφωνα από τους εμπλεκόμενους. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάκυνθος: Δώδεκα συλλήψεις για το αιματηρό επεισόδιο στον Λαγανά"

ΥΠΕΞ σε Αλβανία για την καθαίρεση Μπελέρη: «Καινοφανής πρακτική, πολλά ερωτήματα για το κράτος δικαίου»

Αυστηρό μήνυμα στην Αλβανία εκπέμπει το υπουργείο Εξωτερικών στη σκιά της καθαίρεσης του Φρέντι Μπελέρη από δήμαρχο Χειμάρρας.

Το ΥΠΕΞ καλεί τις αλβανικές Αρχές να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να δοθεί άμεσα η δυνατότητα στον Φρέντι Μπελέρη να παρίσταται στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αρχής γενομένης από την Ολομέλειά του στις 16 Ιουλίου στο Στρασβούργο.

Ταυτόχρονα, χαρακτηρίζει τη σημερινή απόφαση ως την «προαναγγελθείσα κατάληξη μίας διαδικασίας με πολλά ερωτηματικά».

«Η σημερινή απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Αλβανίας για έκπτωση του Φρέντι Μπελέρη χωρίς καν να έχει πριν ορκιστεί Δήμαρχος Χειμάρρας συνιστά καινοφανή πρακτική και την προαναγγελθείσα κατάληξη μίας διαδικασίας με πολλά ερωτηματικά σε σχέση με θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου.

Η Ελλάδα είχε εγκαίρως εκφράσει την έντονη ανησυχία της για τη στέρηση του τεκμηρίου αθωότητας, την ακεραιότητα της αποδεικτικής διαδικασίας, την απαγόρευση ορκωμοσίας και τη δυσανάλογη ποινή που επιβλήθηκε, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι ο  Δήμος Χειμάρρας διοικείται για ένα έτος από μη νομιμοποιημένα πρόσωπα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει εκ νέου την υποχρέωση των αλβανικών αρχών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να δοθεί άμεσα η δυνατότητα στον κ. Μπελέρη, εκλεγμένο πλέον μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να παρίσταται στις εργασίες του, αρχής γενομένης από την Ολομέλειά του στις 16 Ιουλίου στο Στρασβούργο», αναφέρει η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΞ σε Αλβανία για την καθαίρεση Μπελέρη: «Καινοφανής πρακτική, πολλά ερωτήματα για το κράτος δικαίου»"

Υπογραφές σε ένα από τα μεγαλύτερα νέα έργα ύδρευσης στην Ελλάδα – Στη Λευκάδα ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη το μεσημέρι στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων Λευκάδας, Πρέβεζας και Άρτας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που έγινε στη Λευκάδα, ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κύριοι Περιφερειάρχες, κύριοι Δήμαρχοι, αγαπητοί συνάδελφοι στην κυβέρνηση και στη Βουλή,

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω, συγχαίροντας την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αλλά και όλους τους τοπικούς παράγοντες, ειδικά της Λευκάδας, τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο, τον βουλευτή σας, για τον πολύ καλό συντονισμό και την ταχύτητα με την οποία κινηθήκαμε, προκειμένου να φτάσουμε σήμερα στην ευχάριστη στιγμή να υπογράφουμε αυτό το εξαιρετικά σημαντικό έργο.

Ένα έργο το οποίο, όπως είπε και ο Νίκος Ταχιάος, μας υποχρέωσε ως κυβέρνηση να “βουτήξουμε” βαθιά στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι εξασφαλίζουμε την απαραίτητη χρηματοδότησή του.

Το λέω αυτό διότι ο αρχικός προγραμματισμός της κυβέρνησης ήταν να εντάξει το έργο αυτό στο Ταμείο Ανάκαμψης. Όταν όμως κατέστη εμφανές ότι, όσο γρήγορα κι αν τρέχουμε, δεν θα μπορούσαμε να τηρήσουμε τις ασφυκτικές προθεσμίες του Ταμείου Ανάκαμψης, πήραμε την πολιτική απόφαση να χρηματοδοτήσουμε το πολύ σημαντικό αυτό έργο εξ ολοκλήρου από εθνικούς πόρους.

Και το κάναμε διότι ακριβώς στην προτεραιοποίηση των έργων σε εθνικό επίπεδο, τα έργα τα οποία σχετίζονται με τη σωστή, με τη χρηστή διαχείριση του νερού, έρχονται πάντα σε πρώτη προτεραιότητα, για λόγους τους οποίους νομίζω ότι αντιλαμβάνεστε απόλυτα.

Το έργο, το οποίο θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται άμεσα, είναι από τα μεγαλύτερα νέα έργα ύδρευσης στην πατρίδα μας. Θα καλύψει τις ανάγκες 150 χιλιάδων συμπολιτών μας, πρωτίστως τις ανάγκες της Λευκάδας. Ταυτόχρονα, όμως, είναι κι ένα έργο, κύριοι Περιφερειάρχες, το οποίο ενώνει τρεις Περιφερειακές Ενότητες, παίρνοντας νερό από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου και μεταφέροντάς το μέχρι τη Λευκάδα, προκειμένου να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μία υποδομή ύδρευσης όλης αυτής της περιοχής, η οποία θα αντέξει στον χρόνο, θα αντέξει στις μεγάλες προκλήσεις της κλιματικής κρίσης και θα εξασφαλίσει για πολλές δεκαετίες βιώσιμη ανάπτυξη σε όλες τις περιοχές τις οποίες και θα καλύπτει.

Όπως γνωρίζετε, η κλιματική κρίση είναι πια μαζί μας. Βλέπετε τις συνέπειές της κάθε μέρα γύρω μας. Μία από τις συνέπειές της έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν είμαστε πια απολύτως βέβαιοι ότι αυτά τα οποία ίσχυαν στο παρελθόν για τις βροχοπτώσεις θα εξακολουθούν να ισχύουν στο μέλλον. Αυτό μας υποχρεώνει, όλες και όλους, να είμαστε διπλά προσεκτικοί στη διαχείριση του νερού.

Αυτό αφορά όλες και όλους: το κεντρικό κράτος, το οποίο κατασκευάζει υποδομές οι οποίες εξασφαλίζουν ελάχιστες διαρροές αλλά και καλή ποιότητα νερού, που ανακουφίζουν τον υδροφόρο ορίζοντα της Λευκάδας από τις πολλές γεωτρήσεις. Αυτή η πρωτοβουλία αφορά όμως και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Δήμους και τις κοινότητες και τελικά τον κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε το νερό ως ένα πολύτιμο αγαθό. Να μην το σπαταλάμε αλόγιστα και να αλλάξουμε, θα έλεγα, συνολικά τη νοοτροπία μας για τον τρόπο με τον οποίο το καταναλώνουμε. Αυτό δεν αφορά μόνο το έργο αυτό, αφορά συνολικά ολόκληρη την πατρίδα μας.

Είμαι απολύτως σίγουρος, κυρίες και κύριοι, ότι το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί και ταχύτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Νομίζω ότι το είπε καλά ο Υπουργός, και η καταγωγή πολλών στελεχών της ΤΕΡΝΑ από τη Λευκάδα, θα βοηθήσει και αυτό με τον τρόπο του, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο το έργο αυτό να παραδοθεί εντός αυτής της τετραετίας της Νέας Δημοκρατίας. Και είμαι σίγουρος ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί.

Τελειώνοντας, να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι και άλλα σημαντικά έργα τα οποία σχετίζονται με την ανάπτυξη της Λευκάδας είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα.

Ο δρόμος ο οποίος συνδέει την Αμφιλοχία με την Πρέβεζα, η Αμβρακία Οδός, έχει πια ολοκληρωθεί και παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία από τον περασμένο Ιούνιο. Και με πολύ γρήγορους ρυθμούς -θα το βλέπετε και εσείς κάθε φορά που φεύγετε από τη Λευκάδα-, ολοκληρώνεται και το κομμάτι το οποίο θα συνδέει τελικά τη Λευκάδα με το Άκτιο αλλά και με την Αμβρακία Οδό, έτσι ώστε να μπορέσουμε, μέχρι το τέλος του 2024, το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2025, να εξασφαλίσουμε ότι η πρόσβαση στη Λευκάδα θα είναι γρήγορη και απολύτως ασφαλής.

Και η εικόνα αυτή την οποία είδα σήμερα, ερχόμενος προς τη Λευκάδα, είναι μια εικόνα, κυρίες και κύριοι, την οποία τη συναντώ σε ολόκληρη την πατρίδα μας. Είχα πει πριν από πέντε χρόνια ότι ο σκοπός μας είναι να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα απέραντο εργοτάξιο. Το εργοτάξιο αυτό το βλέπουμε όπου και αν κοιτάξουμε γύρω μας σήμερα. Έχουμε περάσει πια από τη φάση της μελέτης και του σχεδιασμού στη φάση της υλοποίησης και της παράδοσης πολλών σημαντικών έργων εθνικής, περιφερειακής, τοπικής εμβέλειας, που κάνουν τη ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων καλύτερη.

Αυτός είναι ο σκοπός της πολιτικής μας. Αυτή είναι η κεντρική προτεραιότητα την οποία υπηρετεί η κυβέρνησή μας. Η εμπιστοσύνη με την οποία μας περιέβαλε ο ελληνικός λαός στις εκλογές του Ιουνίου του 2023 μας επιβάλλει να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα. Να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, να διορθώσουμε ατέλειες και προβλήματα του παρελθόντος, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε, με γνώμονα τους δημοσιονομικούς περιορισμούς και κάνοντας πάντα τις ορθές πολιτικές επιλογές.

Να κλείσω, μιας και μιλήσαμε για το νερό, κ. Περιφερειάρχα, λέγοντάς σας ότι η ύδρευση της Κέρκυρας θα είναι η επόμενη μεγάλη πρόκληση, την οποία θέλουμε να την εξετάσουμε και πάλι, από μηδενική βάση, για να δούμε πώς θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτό το ζήτημα με τρόπο ουσιαστικό, μόνιμο και βιώσιμο.

Με το καλό, να βρεθούμε και πάλι εδώ για την επίσημη παράδοση αυτού του τόσο σημαντικού έργου. Σας ευχαριστώ πολύ».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας επισήμανε: «Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται η κάλυψη των σημερινών αλλά και των μελλοντικών υδατικών αναγκών των εξυπηρετούμενων περιοχών, αλλά και η μείωση της υπεράντλησης νερού από γεωτρήσεις, με αποτέλεσμα να βελτιωθούν τα ποιοτικά αλλά και τα ποσοτικά χαρακτηριστικά των υδάτινων συστημάτων της περιοχής».

«Θα γλιτώσουμε απώλειες νερού, θα έχουμε την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση νερού, θα μπορέσουμε να έχουμε περισσότερο έλεγχο στο νερό, κάτι που είναι πάρα πολύ βασικό στη διαχείριση αυτού του αγαθού που αφορά όλους μας», σημείωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος.

Η ταυτότητα του έργου

Το νέο δίκτυο αγωγών, δεξαμενών και αντλιοστασίων, μήκους 104 χιλιομέτρων, θα εξυπηρετεί περισσότερους από 150.000 κατοίκους των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, αντικαθιστώντας τα υφιστάμενα υδραγωγεία, τα οποία δεν επαρκούν ώστε να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες.

Έχει σχεδιαστεί ώστε να καλύπτει τη μέγιστη ημερήσια ζήτηση της θερινής περιόδου, κατά την οποία ο πληθυσμός της περιοχής αυξάνεται απότομα, για περίοδο 40 ετών.

Με τη νέα υποδομή θα ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες που διαπιστώνονται σήμερα, οι οποίες υπολογίζονται στο 30%, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πολύτιμων υδατικών πόρων, ενώ χάρη στην ορθολογική διανομή του νερού θα αντιμετωπιστούν φαινόμενα υπεράντλησης από γεωτρήσεις.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2027.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα έργα στο οδικό δίκτυο που συνδέει το Άκτιο με τη Λευκάδα και περιόδευσε στο κέντρο της Λευκάδας, όπου συνομίλησε με πολίτες, τουρίστες, επιχειρηματίες και εργαζόμενους στην εστίαση και στον τουρισμό.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε συσκέψεις με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των φορέων της περιοχής.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπογραφές σε ένα από τα μεγαλύτερα νέα έργα ύδρευσης στην Ελλάδα – Στη Λευκάδα ο πρωθυπουργός"

Μπελέρης: Μου δόθηκε άδεια να παρευρεθώ στην καθαίρεσή μου από δήμαρχος Χειμάρρας και όχι για να ορκιστώ

«Το παζλ μεθοδεύσεων, που εμπνεύστηκε και εκτέλεσε από την αρχή έως το τέλος ο κ. Ράμα, συμπληρώθηκε» αναφέρει στην πρώτη του δήλωση, μετά την καθαίρεσή του από δήμαρχος Χειμάρρας, ο Φρέντης Μπελέρης.

Το σχέδιο του Ράμα, όπως υποστηρίζει, «ήταν εξαρχής να μην μπορέσω να αναλάβω τα καθήκοντα μου ως εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας», επισημαίνοντας πως «αποκορύφωμα είναι ότι μου δόθηκε διοικητική άδεια να παρευρεθώ στην ανακοίνωση της απόφασης καθαίρεσης μου, ενώ δεν μου δόθηκε αντίστοιχη άδεια για να ορκιστώ Δήμαρχος, δημιουργώντας επικίνδυνο δεδικασμένο για τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Αναλυτικά η δήλωση Ευρωβουλευτή ΝΔ, Φρέντη Μπελέρη

«Το παζλ μεθοδεύσεων -που εμπνεύστηκε και εκτέλεσε από την αρχή έως το τέλος ο κ. Ράμα- συμπληρώθηκε. Το σχέδιο του ήταν εξαρχής να μην μπορέσω να αναλάβω τα καθήκοντα μου ως εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας.

Για να γίνει αυτό χρειάστηκε η πραξικοπηματική σύλληψη μου, μια δίκη-παρωδία, με μάρτυρα κατηγορίας που ομολόγησε ότι πληρώθηκε από την αλβανική αστυνομία για να ψευδομαρτυρήσει, μια δικαστή που έχει απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα λόγω πλαστογραφίας εγγράφων και μια διορισμένη και όχι κληρωθείσα πρόεδρο του Εφετείου.

Χρειάστηκε η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας για ολόκληρους μήνες, χρειαστηκε επισης η παραβίαση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, η καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατικής αρχής με την «κατάληψη» που ακολούθησε στον Δήμο Χειμάρρας.

Στο Δήμο, όπου νίκησε η Δημοκρατία και στη συνέχεια -δυστυχώς- εκμαυλίστηκε στον ύψιστο βαθμό.

Αποκορύφωμα είναι ότι μου δόθηκε διοικητική άδεια να παρευρεθώ στην ανακοίνωση της απόφασης καθαίρεσης μου, ενώ δεν μου δόθηκε αντίστοιχη άδεια για να ορκιστώ Δήμαρχος, δημιουργώντας επικίνδυνο δεδικασμένο για τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Ωστόσο, ο δίκαιος αγώνας μας θα συνεχιστεί. Το οφείλουμε στους Χειμαρριώτες, το οφείλουμε στους Έλληνες, το οφείλουμε όμως και στους Ευρωπαίους πολίτες. Σε όσους, δηλαδή, δεν δέχτηκαν ποτέ εκπτώσεις στο κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπελέρης: Μου δόθηκε άδεια να παρευρεθώ στην καθαίρεσή μου από δήμαρχος Χειμάρρας και όχι για να ορκιστώ"

Συνελήφθησαν 4 άτομα για παράνομη διακίνηση υγρών καυσίμων – Κατασχέθηκαν πάνω από 2,3 τόνοι

Υγρά καύσιμα αποθήκευαν και διακινούσαν παράνομα, χωρίς άδεια και παραστατικά, 4 άτομα, που δραστηριοποιούνται σε επιχειρήσεις διακίνησης και εμπορίου υγρών καυσίμων και συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Πρόκειται για ιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με δραστηριότητα τις μεταφορές πετρελαϊκών προϊόντων και εμπορευμάτων, καθώς και οδηγό βυτιοφόρου, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του εθνικού τελωνειακού κώδικα και της νομοθεσίας για την οργάνωση της αγοράς πετρελαιοειδών.

Προηγήθηκε διερεύνηση σχετικής καταγγελίας και από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή υπαλλήλων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων (ΕΛ.Υ.Τ.), σε κατοικία, όχημα και αποθηκευτικούς χώρους του εν λόγω πρατηρίου υγρών καυσίμων, βρέθηκαν συνολικά 2 τόνοι και 351 λίτρα υγρών καυσίμων, τα οποία αποθηκεύονταν και διακινούνταν παράνομα χωρίς άδεια και παραστατικά.

Οι εν λόγω ποσότητες δεσμεύτηκαν από την ΕΛ.Υ.Τ. και λήφθηκαν δείγματα, προκειμένου να αποσταλούν για εξέταση στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία.

Οι συνολικές δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις από τις ποσότητες αυτές ανέρχονται στα 2.039,27 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Η ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζει ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες  ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν 4 άτομα για παράνομη διακίνηση υγρών καυσίμων – Κατασχέθηκαν πάνω από 2,3 τόνοι"

Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές σε οκτώ περιοχές το Σάββατο

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) για το Σάββατο 6 Ιουλίου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, επιπέδου 3 για οκτώ περιοχές.

Οι περιοχές είναι η Αττική, τα Κύθηρα, η Λακωνία, η νότια Εύβοια, η Κρήτη, οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.


Διαβάστε Περισσότερα » "Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές σε οκτώ περιοχές το Σάββατο"

ΑΑΔΕ: Παράνομα πρατήρια καυσίμων σε Ηράκλειο και Κω – Διετής σφράγισή τους

Διετής σφράγιση για λαθρεμπόριο επιβλήθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε παράνομα πρατήρια καυσίμων που εντόπισαν τελωνειακοί ελεγκτές της σε Ηράκλειο Κρήτης και Κω.

Ειδικότερα:

1. Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που προέκυψαν από καταγγελία στην εφαρμογή appodixi της ΑΑΔΕ, διαπιστώθηκε ότι για την πώληση πετρελαίου θέρμανσης εκδόθηκε χειρόγραφη απόδειξη λιανικής πώλησης, η οποία δεν είχε διαβιβαστεί στα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ. Από τον επιτόπιο έλεγχο στο πρατήριο καυσίμων, που βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης, διαπιστώθηκαν ελλιπή παραστατικά για τα καύσιμα στις δεξαμενές και διερευνάται το αδίκημα της λαθρεμπορίας.

2. Ελεγκτές του Τελωνείου της Κω, διενεργώντας τακτικό έλεγχο σε ξενοδοχείο του νησιού, διαπίστωσαν κατοχή νοθευμένων καυσίμων. Ο έλεγχός τους συνεχίστηκε στο πρατήριο από όπου έγινε η προμήθεια και διαπιστώθηκε η ύπαρξη λαθραίων καυσίμων σε:

  • τρία βυτιοφόρα οχήματα, συνολικής ποσότητας 5.960 λίτρων και
  • πέντε δεξαμενές με 1.072 λίτρα πετρέλαιο και 11.853 λίτρα βενζίνη.

Τα καύσιμα κατασχέθηκαν και θα απαντληθούν από τις δεξαμενές και τα βυτιοφόρα.

Ταυτόχρονα, οι υποθέσεις διαβιβάζονται στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικών διώξεων, ενώ, επιπλέον, ενεργοποιούνται άμεσα οι διαδικασίες δέουσας επιμέλειας, για την απαγόρευση διάθεσης καυσίμων σε επιχειρήσεις που συνδέονται με τα πρατήρια.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Παράνομα πρατήρια καυσίμων σε Ηράκλειο και Κω – Διετής σφράγισή τους"

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την καταγγελία θύματος ενδοοικογενειακής βίας

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την καταγγελία που έκανε θύμα ενδοοικογενειακής βίας σε τηλεοπτικό σταθμό χθες, Πέμπτη 4 Ιουλίου. Ειδικότερα, το θύμα δήλωσε ότι πήγε σε Αστυνομικό Τμήμα για να καταγγείλει ενδοοικογενειακή βία αλλά οι αστυνομικοί φάνηκε να μην την παίρνουν στα σοβαρά, ενώ δεν έγινε δεκτό το αίτημά της για απομάκρυνση του συντρόφου της από την κοινή οικία τους.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ τονίζει ότι σχηματίστηκε δικογραφία για την υπόθεση και χορηγήθηκε στη γυναίκα panic button, ενώ ο δράστης αναζητήθηκε στα πλαίσιο του αυτοφώρου για να συλληφθεί.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι το θύμα δεν δέχτηκε να πάει σε safe house, ενώ όταν η ίδια ζήτησε την απομάκρυνση του συντρόφου της από το σπίτι, ο εισαγγελέας δεν έδωσε σχετική άδεια για επέμβαση της αστυνομίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ:

«Σχετικά με ρεπορτάζ που προβλήθηκε σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων χθες Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 με καταγγελία θύματος ενδοοικογενειακής βίας, απ’ το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Την 10-06-2024, γυναίκα μετέβη σε Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής και κατήγγειλε ενδοοικογενειακή απειλή και εξύβριση. Απ’ τους αστυνομικούς σχηματίστηκε δικογραφία, χορηγήθηκε η εφαρμογή του Panic Button και ο δράστης αναζητήθηκε εντός των ορίων του αυτοφώρου. Ωστόσο, το θύμα δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη μεταφορά του σε ασφαλή δομή (safe house) με συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την 11-06-2024, η καταγγέλουσα μετέβη εκ νέου στο Αστυνομικό Τμήμα και ζήτησε την απομάκρυνση του συντρόφου της από την κοινή τους οικία, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σχετική δικαστική απόφαση. Επιπλέον, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο εισαγγελέα για τη συνδρομή δικαστικού λειτουργού, δεν δόθηκε σχετική άδεια για επέμβαση της αστυνομίας εντός της οικίας. Σημειώνεται ότι το θύμα δήλωσε εκ νέου ότι δεν επιθυμεί τη μεταφορά του σε ασφαλή δομή με όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την 12-06-2024, η καταγγέλουσα μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να υποβάλλει μήνυση σε βάρος του συντρόφου της για το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης λόγω της παρουσίας του εντός της κοινής τους οικίας. Ωστόσο, κατόπιν επικοινωνίας με τον αρμόδιο εισαγγελέα, το θύμα ενημερώθηκε ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν στοιχειοθετείται το εν λόγω αδίκημα. Παράλληλα, το θύμα δήλωσε εκ νέου ότι δεν επιθυμεί τη μεταφορά του σε ασφαλή δομή.

Υπενθυμίζεται ότι, με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως “safe houses”, για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειάας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία.

Παράλληλα, τον Ιούνιο του 2024 ιδρύθηκαν και ξεκίνησαν τη λειτουργία τους 45 νέα Επιχειρησιακά Γραφεία, τουλάχιστον ένα σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας. Το προσωπικό που τα στελεχώνει έχει παρακολουθήσει στοχευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με έμφαση στην ενίσχυση επικοινωνιακών δεξιοτήτων και ενσυναίσθησης.

Σημειώνεται ότι τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας εργάζονται συστηματικά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να βρίσκονται κοντά σε όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ενώ παράλληλα καταβάλλουν καθημερινή προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή προστασία τους».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την καταγγελία θύματος ενδοοικογενειακής βίας"

Σκάνδαλο με μολυσμένες κατεψυγμένες πίτσες, ύποπτες για τους θανάτους παιδιών – Κατηγορείται η Nestlé France

Η γαλλική θυγατρική εταιρεία της Nestle κατηγορείται σε μια υπόθεση με μολυσμένες πίτσες που θεωρείται ύποπτο ότι οδήγησαν στον θάνατο δύο παιδιών, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Εναντίον της μονάδας, η οποία διαχειρίζεται το εργοστάσιο στη βόρεια Γαλλία που παρασκεύασε τις κατεψυγμένες πίτσες Fraîch’Up της Buitoni καθώς και της Nestle France, ασκήθηκε δίωξη αυτή την εβδομάδα, όπως σημείωσε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της χωρίς να αναφέρεται σε λεπτομέρειες.

Γάλλοι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα τον Μάιο του 2022 για ακούσια ανθρωποκτονία και ακούσια πρόκληση βλάβης αφού πολλοί πελάτες αρρώστησαν έχοντας καταναλώσει παρτίδες της κατεψυγμένης πίτσας Buitoni Fraich’Up μολυσμένες με το βακτήριο E.coli.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε σήμερα ότι οι εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες κατά της Nestle France και της Societe des Produits Alimentaires de Caudry, της θυγατρικής που επιβλέπει το εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν οι μολυσμένες πίτσες. Η Nestle ανέστειλε την παραγωγή των μολυσμένων προϊόντων τον Μάρτιο του 2022.

Το κατηγορητήριο είναι προκαταρκτικό, δηλαδή υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη και δεν έχει ληφθεί απόφαση.

«Η Nestle France σκοπεύει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της στην υπόθεση. Ελπίζουμε αυτές οι νομικές διαδικασίες να βοηθήσουν στην πλήρη αποσαφήνιση των συνθηκών αυτού του δραματικού γεγονότος και σε κάποια παρηγοριά για τα θύματα και τις οικογένειές τους», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Το σκάνδαλο επηρέασε δεκάδες ανθρώπους το 2022. Ενα χρόνο αργότερα, η Nestle κατέληξε σε συμφωνία για την αποζημίωση 63 θυμάτων και των οικογενειών τους.

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκάνδαλο με μολυσμένες κατεψυγμένες πίτσες, ύποπτες για τους θανάτους παιδιών – Κατηγορείται η Nestlé France"

Ο Φρέντι Μπελέρης καθαιρέθηκε από δήμαρχος Χειμάρρας

Με απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Αλβανίας ο Φρέντι Μπελέρης κηρύχθηκε έκπτωτος δήμαρχος Χειμάρρας. 

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή (05.07.2024) και αποφάσισε ότι ο Φρέντι Μπελέρης χάνει την θητεία του ως δήμαρχος Χειμάρρας.

Ο Φρέντι Μπελέρης είχε εκλεγεί 14 Μαΐου του 2023 επικεφαλής του δήμου Χειμάρρας, αλλά δύο μέρες πριν το αποτέλεσμα συνελήφθη για αγορά ψήφων. Η Χειμάρρα αναμένεται πλέον να πάει σε νέες εκλογές.

Ο επικεφαλής επίτροπος της επιτροπής, Ilirjan Celibashi, τόνισε ότι η επιτροπή δεν ευνοεί κανέναν και ότι η απόφαση δεν λήφθηκε με σκοπό να βλάψει τα συμφέροντα κάποιου. Ο Celibashi υπογράμμισε ότι η ΚΕΕ έχει την αρμοδιότητα να ακυρώνει θητείες βάσει του νόμου περί αποποινικοποίησης, του εκλογικού κώδικα και του συντάγματος.

Ο δικηγόρος του Μπελέρη από την πλευρά του υποστήριξε ότι η ΚΕΕ δεν έχει την εξουσία να ακυρώσει την θητεία του Μπελέρη, καθώς δεν άσκησε ποτέ τα καθήκοντά του ως δήμαρχος.

Από την πλευρά του Celibashi είπε ότι η ΚΕΕ έχει αυτή την αρμοδιότητα, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις υποψηφίων που έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα.

Σύμφωνα με τον νόμο περί αποποινικοποίησης, άτομα που έχουν καταδικαστεί για ορισμένα εγκλήματα απαγορεύεται να κατέχουν δημόσια αξιώματα. Καθώς ο Μπελέρης έχει καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα, η ΚΕΕ έκρινε ότι η θητεία του ως δήμαρχος είναι άκυρη.

Η απόφαση της ΚΕΕ έχει προκαλέσει αντιδράσεις από το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο κατηγορεί την επιτροπή για μεροληψία.


Να σημειωθεί ότι ο Φρέντι Μπελέρης είχε μεταφερθεί από τις φυλακές στο κτίριο της επιτροπής για την συνεδρίαση και την ανακοίνωση της απόφασης καθώς ο ίδιος είχε εκδηλώσει την επιθυμία να είναι «παρών» στη διαδικασία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Φρέντι Μπελέρης καθαιρέθηκε από δήμαρχος Χειμάρρας"

Συναγερμός στα Τρίκαλα: Άγνωστοι έκλεψαν όπλο αστυνομικού – Διέρρηξαν το γκαράζ όπου το φύλασσε

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr άγνωστοι διέρρηξαν το γκαράζ αστυνομικού παίρνοντας μεταξύ άλλων τον οπλισμό του. 

Στο χώρο υπήρχε μια κάμερα και από τα πλάνα που έχει καταγράψει και με πληροφορίες που συλλέγει η Ασφάλεια Τρικάλων προσπαθεί να εντοπίσει τους δράστες.

trikalavoice 

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στα Τρίκαλα: Άγνωστοι έκλεψαν όπλο αστυνομικού – Διέρρηξαν το γκαράζ όπου το φύλασσε"

Ιός Δυτικού Νείλου: Στη Λάρισα το πρώτο φετινό κρούσμα με ασθενή να παρουσιάζει ήπια εγκεφαλίτιδα

Ο Ιός Δυτικού Νείλου επέστρεψε για ακόμα μια χρονιά στην Ελλάδα. Στη Λάρισα, το άτομο που νόσησε μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με συμπτώματα ήπιας εγκεφαλίτιδας.

«Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ενημερώνει ότι διαγνώσθηκε στη χώρα μας το πρώτο περιστατικό λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου για την περίοδο μετάδοσης 2024, με πιθανότερο τόπο έκθεσης στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας (Δήμο Λαρισαίων)» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

«Το περιστατικό παρουσίασε εικόνα ήπιας εγκεφαλίτιδας, είχε έναρξη συμπτωμάτων εντός του τελευταίου δεκαημέρου του Ιουνίου 2024 και έχει λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Κρούσματα της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου εμφανίζονται σε πολλές χώρες παγκοσμίως, όπως και σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, σε ετήσια βάση, συνήθως κατά τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες» αναφέρεται.

Από το 2010 και μετά, εμφανίζονται κρούσματα σχεδόν κάθε χρόνο και στη χώρα μας, και -ως εκ τούτου- θεωρείται αναμενόμενη η επανεμφάνιση περιστατικών σε κάθε περίοδο μετάδοσης.

Τον Μάιο 2024, ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε τους επαγγελματίες υγείας πανελλαδικά για την ανάγκη εγρήγορσής τους για τη νόσο και εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου για την ενημέρωση του κοινού, με συστάσεις για λήψη μέτρων προφύλαξης από τα κουνούπια.

Ο ΕΟΔΥ προειδοποιεί ότι ενδέχεται να είναι έντονη η κυκλοφορία του ιού κατά την τρέχουσα περίοδο, και συστήνει μια σειρά από μέτρα προφύλαξης:

  • Χρησιμοποιείτε εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά σώματος και χώρου (σύμφωνα με τιςοδηγίες χρήσης), σήτες, κουνουπιέρες, κλιματιστικά/ ανεμιστήρες, κατάλληλα (μακριάρούχα.
  • Μην αφήνετε στάσιμα νερά πουθενά (έτσι, βοηθάτε ουσιαστικά στον περιορισμό των εστιών αναπαραγωγής των κουνουπιών στους ιδιωτικούς χώρους).
  • Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα πρέπει να παίρνουν τα μέτρα τους με ιδιαίτερη συνέπεια.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως με το τσίμπημα μολυσμένων «κοινών» κουνουπιών, τα οποία μολύνονται από μολυσμένα (κυρίως άγρια) πτηνά. Οι άνθρωποι που μολύνονται δε μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό σε άλλα κουνούπια ή σε άλλους ανθρώπους (με άμεση επαφή).

Στην πλειονότητά τους, τα άτομα που μολύνονται δεν αρρωσταίνουν καθόλου ή παρουσιάζουν μόνο ήπια συμπτώματα, ενώ σε ένα μικρό ποσοστό (μικρότερο από 1% όσων μολύνονται) εμφανίζουν σοβαρή νόσο που προσβάλλει το νευρικό σύστημα (κυρίως εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα). Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 50 ετών), καθώς και άτομα με ανοσοκαταστολή και χρόνια υποκείμενα νοσήματα, κινδυνεύουν περισσότερο να αρρωστήσουν σοβαρά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιός Δυτικού Νείλου: Στη Λάρισα το πρώτο φετινό κρούσμα με ασθενή να παρουσιάζει ήπια εγκεφαλίτιδα"

Ζάκυνθος: Άγρια συμπλοκή με μαχαιρώματα τα ξημερώματα στον Λαγανά – Τραυματίστηκαν σοβαρά τρία άτομα

Η Ζάκυνθος βρίσκεται στο επίκεντρο για την αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή του Λαγανά.

Τρία άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με ασθενοφόρα. Άλλοι δύο νεαροί τραυματίστηκαν πιο ελαφρά και η κατάσταση της υγείας τους, δεν εμπνέει ανησυχία.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου υπήρξαν μαχαιρώματα με σουγιά και άγρια χτυπήματα με κλωτσιές και γροθιές. Δύο οι αντίπαλες παρέες: μία από τη Ζάκυνθο και άλλη μία από την Αθήνα, που είχε επισκεφθεί το νησί για διακοπές.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται, ενώ περισσότερο φως στα όσα έγιναν, αναμένεται να ρίξουν μια σειρά από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, που κατέγραψαν τα πάντα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάκυνθος: Άγρια συμπλοκή με μαχαιρώματα τα ξημερώματα στον Λαγανά – Τραυματίστηκαν σοβαρά τρία άτομα"

Επεισόδιο με σκάφος μεταναστών στη Χίο - Πυροβόλησαν προς τους λιμενικούς που απάντησαν με πυρά στον αέρα

Επεισόδιο με παράνομους μετανάστες σημειώθηκε ανοιχτά της Χίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 15 άτομα – μετανάστες μαζί με τον διακινητή - επιχείρησαν να πλησιάσουν το νησί για να αποβιβαστούν. Στο σημείο κατέφτασε σκάφος του λιμενικού.

Από το ταχύπλοο των μεταναστών έπεσαν πυροβολισμοί προς το σκάφος του λιμενικού. Οι λιμενικοί ανταπέδωσαν πυροβολώντας τον αέρα. Στη συνέχεια το πλωτό του λιμενικού καταδίωξε το ταχύπλοο το οποίο πρόλαβε και βγήκε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα με κατεύθυνση τα τουρκικά παράλια.

Επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει ακόμη από το Λιμενικό.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Επεισόδιο με σκάφος μεταναστών στη Χίο - Πυροβόλησαν προς τους λιμενικούς που απάντησαν με πυρά στον αέρα"

«Panic button» ζήτησε 49χρονος στην Κρήτη, συνελήφθη η σύζυγος

Ενοχή για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του 49χρονου συζύγου της κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, το μεσημέρι της Παρασκευής η 47χρονη  γυναίκα, για την οποία, όπως έγραψε νωρίτερα το Cretalive, ο άνδρας είχε κάνει σχετική καταγγελία και είχε ζητήσει να εγκατασταθεί στο κινητό του η εφαρμογή "panic-button"..

Όπως αναφέρουν τα Χανιώτικα Νέα, η 47χρονη καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή και απαγόρευση προσέγγισης σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων με τον παθόντα.
Ο 49χρονος στην κατάθεση του στο δικαστήριο περιέγραψε τον τσακωμό με τη 47χρονη το μεσημέρι της Πέμπτης λέγοντας πως τον απείλησε με μαχαίρι και συμπλήρωσε ότι τον τελευταίο χρόνο είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της συζύγου του λόγω της συμπεριφοράς της σε βάρος του.
Στην απολογία της η 47χρονη αρνήθηκε οποιαδήποτε απειλή σε βάρος του άνδρα της και είπε ότι η αιτία του τσακωμού ήταν η χρήση μέσου κοινωνικής δικτύωσης από το παιδί με ευθύνη του πατέρα, όπως είπε.
Νωρίτερα η 47χρονη που είχε επίσης μηνύσει τον σύζυγό της για φθορά (σπάσιμο κινητού) δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την καταδίκη του συζύγου της και ο 49χρονος αρνήθηκε ότι έκανε την οποιαδήποτε φθορά στο κινητό τηλέφωνο. Για αυτό το αδίκημα ο 49χρονος κρίθηκε αθώος.

Η 47χρονη στη συνέχεια δικάστηκε και για υβριστική συμπεριφορά σε βάρος αστυνομικού που έπαιρνε κατάθεση για την υπόθεση. Για την υπόθεση αυτή η 47χρονη καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή.

haniotika-nea

Διαβάστε Περισσότερα » "«Panic button» ζήτησε 49χρονος στην Κρήτη, συνελήφθη η σύζυγος"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news