facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Οι διεθνείς πολίστες δωρίζουν το μισό πριμ του Β.Μαρινάκη στους πυρόπληκτους

Σε μία άκρως αξιέπαινη πράξη προχωρούν οι ασημένιοι Ολυμπιονίκες του πόλο.

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Γιάννης Φουντούλης, ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση όλων των διεθνών να δωρίσουν στους πυρόπληκτους το μισό ποσό από το πριμ των 200.000 ευρώ που θα τους δώσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Όπως τόνισε ο «κάπτεν» της «γαλανόλευκης» η απόφαση ήταν συλλογική, δείγμα του χαρακτήρα των παικτών και της σκέψης τους προς τους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους από τις καταστροφικές πυρκαγιές και οι οποίες συνεχίζουν να καίνε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και κυρίως σε Εύβοια, Πελοπόννησο, αλλά και νωρίτερα στην Αττική.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Μαρινάκη μέσα από την καρδιά μας για την τόσο γενναιόδωρη κίνηση του και με αίσθημα ευθύνης και αναλογιζόμενοι τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας, θεωρούμε χρέος μας βοηθήσουμε κι εμείς με τον τρόπο μας, δωρίζοντας το μισό ποσό στους πυρόπληκτους.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Ελληνες για τη στήριξη που λάβαμε όλες αυτές τις ημέρες και ελπίζουμε να τους κάναμε υπερήφανους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Φουντούλης.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι διεθνείς πολίστες δωρίζουν το μισό πριμ του Β.Μαρινάκη στους πυρόπληκτους"

Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων: Δεν θα αναλάβουμε την υπεράσπιση κανενός εμπρηστή

Με μια δραματική επιστολή η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων με επιστολή προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα αναφέρει, σχετικά με τις φωτιές που καίνε σχεδόν όλη τη χώρα, ότι κανένα από τα μέλη της «δεν θα αναλάβει την υπεράσπιση κανενός εμπρηστή». 

Μεταξύ άλλων, ζητείται ο «άμεσος ορισμός Ειδικού Εφέτη Ανακριτή που με την εμπειρία του και τις γνώσεις του θα μπορέσει να συντονίσει τις ενέργειες των κατά τόπους εισαγγελικών και ανακριτικών υπαλλήλων αλλά κυρίως να συλλέξει και να διερευνήσει τη σύνδεση όλων των εμπρησμών και των εμπρηστών που έχουν συλληφθεί ή θα συλληφθούν στο μέλλον» σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε την ανάρτηση:

«Τις τελευταίες ημέρες η χώρα μας σε όλη της την επικράτεια αντιμετώπισε και συνεχίζει ν’αντιμετωπίζει, από εκατοντάδες πυρκαγιές, μια τεράστια περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική καταστροφή, χωρίς ευτυχώς μέχρι σήμερα ανθρώπινα θύματα.

Προφανώς οι κλιματολογικές συνθήκες (παρατεταμένος καύσωνας, ξηρασία, κλιματική αλλαγή) θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν σε ένα βαθμό ένα τέτοιο φαινόμενο, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε γειτονικές χώρες.

Προφανώς χρειαζόταν καλύτερη πρόληψη (αντιπυρικές ζώνες, περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, λειτουργικοί κρουνοί, υπογειοποιημένα καλώδια υψηλής τάσης κλπ) που θα είχαν περιορίσει τα καταστροφικά αποτελέσματα, και ενδεχομένως να υπάρχουν και πράξεις ή παραλείψεις των αρμοδίων αρχών, που πρέπει να διερευνηθούν και ποινικά.

Είναι όμως αδιαμφισβήτητο το γεγονός διαχρονικά μάλιστα, ότι τέτοιες καταστάσεις και συνθήκες εκμεταλλεύονται διάφοροι επίδοξοι εμπρηστές για οικονομικούς και αντεθνικούς συνήθως λόγους.

Κύριε Εισαγγελέα,

Πληροφορηθήκαμε δημοσιογραφικά, ότι ήδη έγιναν συλλήψεις για κακουργηματικό εμπρησμό δάσους στον Άγιο Στέφανο, Καπανδρίτι, Κρυονέρι, στη Καλαμάτα, στη Φωκίδα, ότι έχουν ανευρεθεί εμπρηστικά σύνεργα στη Βαρυμπόμπη, στα πάρκο Τρίτση, ότι μια γυναίκα πήγε να βάλει φωτιά στο Πεδίο του Άρεως και ότι ο Δήμαρχος Θεολόγου, αλλά και κάτοικοι και φορείς στην Εύβοια και την Αττική, έχουν καταγγείλει εμπρησμούς, ενώ είναι πολύ πιθανόν τις επόμενες μέρες να υπάρχουν και άλλες συλλήψεις.

Η Ένωση μας πιστεύει ότι υπάρχουν πολλές ενδείξεις σύνδεσης αυτών των πυρκαγιών μεταξύ τους, καθώς και ενδεχόμενη ύπαρξη και δράση επιχειρησιακά δομημένης εγκληματικής ή εγκληματικών (ενδεχομένως και τρομοκρατικών) οργανώσεων (σε όλες ή στις περισσότερες περιπτώσεις) που δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν την δράση τους στο μέλλον, για τούτο και πρέπει να υπάρξει άμεση και αποφασιστική απάντηση όλων μας και ειδικά του νομικού κόσμου σ’αυτή την τραγωδία, που υποθηκεύει το μέλλον της χώρας μας και κυρίως αυτό των επόμενων γενεών.

ητάμε τον άμεσο ορισμό Ειδικού Εφέτη Ανακριτή που με την εμπειρία του και τις γνώσεις του θα μπορέσει να συντονίσει τις ενέργειες των κατά τόπους εισαγγελικών και ανακριτικών υπαλλήλων αλλά κυρίως να συλλέξει και να διερευνήσει τη σύνδεση όλων των εμπρησμών και των εμπρηστών που έχουν συλληφθεί η θα συλληφθούν στο μέλλον σε όλη την επικράτεια.

Αυτός θα μπορέσει να διατάξει άμεσα όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες που απαιτούνται, για να ληφθεί γενετικό υλικό από όλα τα ευρήματα, να διερευνηθούν τα στίγματα (κυψέλες και τριγωνισμός) των τηλεφώνων των συλληφθέντων και όχι μόνο, στις επίμαχες περιοχές, να αξιοποιηθεί βιντεοσκοπημένο υλικό από κάμερές ασφαλείας, αν διερευνήσει οικονομικά στοιχεία, καθώς και να διατάξει άμεσα κάθε άλλη απαραίτητη ανακριτική ενέργεια.

Η Ένωση μας και ειδικότερα τα μέλη του ΔΣ, με ευαισθησία σε αυτή την εθνική και οικολογική καταστροφή δηλώνουμε ότι προτιθέμεθα αφενός να μην αναλάβουμε την υπεράσπιση κανενός εμπρηστή, αφετέρου να δηλώσουμε ατομικά ο καθένας μας παράσταση για υποστήριξη της κατηγορίας στη συγκεκριμένη υπόθεση, αφού η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί δικαίωμα του καθενός».

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων: Δεν θα αναλάβουμε την υπεράσπιση κανενός εμπρηστή"

Καταγραφή ζημιών σε Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες τη Δευτέρα 9 Αυγούστου

Καταγραφή ζημιών από κλιμάκια μηχανικών του ΥΠΕΧΩΔΕ αύριο Δευτέρα 9 Αυγούστου στη Βαρυμπόμπη και στους Θρακομακεδόνες

Ο Δήμος Αχαρνών ενημερώνει τους δημότες πως το πρωί της Δευτέρας (9/8) κλιμάκια μηχανικών του ΥΠΕΧΩΔΕ θα βρίσκονται στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και των Θρακομακεδόνων, προκειμένου να προχωρήσουν στην καταγραφή των ζημιών σε κτήρια (κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους κ.α.).
Τα συγκεκριμένα κλιμάκια θα διενεργήσουν αυτοψίες για την εκτίμηση ζημιών στα πληγέντα κτήρια, προκειμένου να προχωρήσουν στη σύνταξη των σχετικών καταστάσεων πληγέντων.
 
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι στα κτήρια ενδιαφέροντος, προκειμένου να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η καταγραφή. Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει στις 9 το πρωί.
 
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγραφή ζημιών σε Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες τη Δευτέρα 9 Αυγούστου"

Meteo: Μέχρι 42 βαθμοί τη Δευτέρα και 6 μποφόρ στο Αιγαίο

Αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο, με μέγιστες θερμοκρασίες στους 40-42 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα πνέουν άνεμοι από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως έξι μποφόρ.

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τη Δευτέρα σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει αίθριος γενικά καιρός με παροδικές νεφώσεις στα ορεινά και πιθανότητα τοπικές βροχές στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο και στο Ιόνιο από δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 38-40 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 15 έως 40-42, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 36-38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 36-38, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 16 έως 33-35 και πολύ τοπικά έως 39 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 36-38 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 22 έως 33-35 βαθμούς.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Meteo: Μέχρι 42 βαθμοί τη Δευτέρα και 6 μποφόρ στο Αιγαίο"

Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια: Καίγονται σπίτια στο Πευκί – 400 εγκλωβισμένοι επιβιβάζονται σε φέρι μποτ

Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης για το νησί της Εύβοιας, με σπίτια να έχουν παραδοθεί ήδη στις φλόγες στο χωριό Πευκί.

Την ίδια ώρα, τις παραλίες της βορειοανατολικής Εύβοιας ελέγχουν διαρκώς για τυχόν εγκλωβισμένους, σκάφη του Λιμενικού Σώματος με τη συνδρομή σκαφών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Στους 400 περίπου υπολογίζονται οι εγκλωβισμένοι που ήδη επιβιβάστηκαν σε φέρι μποτ από το Πευκί για να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τρία πλοία του λιμενικού, δύο πλοία και δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, φέρι μποτ, σκάφη ιδιωτών και αλιέων βρίσκονται σε ετοιμότητα στην περιοχή προκειμένου να βοηθήσουν στην άμεση απομάκρυνση των πολιτών.

Η πυροσβεστική καθώς και κάτοικοι που βρίσκονται στο σημείο, προσπαθεί να δώσει μάχη με τις φλόγες προκειμένου να σώσει ό,τι μπορεί να σωθεί από το οικισμό.

Νωρίτερα, μέσω του 112, δόθηκε εντολή εκκένωσης σε Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Βουλίκι και Πευκί.

Αγώνας δρόμου από την Περιφέρεια Στερεάς για την προσωρινή στέγαση των πυρόπληκτων

τα Καμένα Βούρλα, τον Ορχομενό, τη Θήβα, τη Λιβαδειά, τη Λαμία αλλά και τη Σκιάθο, Σκόπελο, Σκύρο και Αλόννησο αναζητούν ξενοδοχεία ή ακόμα και κλειστά γήπεδα, οι επιτελείς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για να φιλοξενηθούν όσοι έχασαν τα σπίτια τους από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Τα πλάνα και ο προγραμματισμός ανατρέπεται κάθε ώρα. Οι εκκενώσεις περιοχών δημιουργούν πιεστικές συνθήκες και οι μεταφορές με πλοία νέες ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν.

Οι δυνατότητες της Εύβοιας και των γύρω περιοχών εξαντλήθηκαν από το πρώτο βράδυ.

«Είναι αδύνατον να περιγραφούν αυτές οι καταστάσεις με νούμερα. Τα νούμερα αλλάζουν πολλές φορές μέσα στη μέρα» σημειώνει ο Ηλίας Μπουρμάς, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο θέμα μαζί με μία ομάδα επιτελών του.

Την πρώτη μέρα όπως ο ίδιος είπε κλείστηκαν κάποια ξενοδοχεία για να τακτοποιηθούν περίπου 200 άτομα.

«Με την εκκένωση στα παραλιακά της Λίμνης την Τρίτη το βράδυ μεγάλωσαν οι ανάγκες, αλλά φιλοξενήσαμε συνολικά παραπάνω από 500 άτομα. Εκεί που όλα άλλαξαν είναι όταν οι Ροβιές εκκενώθηκαν. Δεχτήκαμε πίεση. Αμέσως χρειάστηκαν κρεβάτια για περισσότερα από 1.000 άτομα μέσα σε λίγες ώρες. Βρήκαμε στην Αιδηψό και την Χαλκίδα και φιλοξενήσαμε κάτι λιγότερο από 2.000 άτομα» σημειώνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ηλίας Μπουρμάς και εξηγεί ότι «φιλοξενήθηκαν και σε ξενοδοχεία στην Αιδηψό, σε 3 ξενοδοχεία στη Χαλκίδα με δυναμικότητα 500 άτομα και σε 4 ξενοδοχεία στη Νέα Αρτάκη και την Ερέτρια με δυναμικότητα άλλων 300 ατόμων».

Όταν αποφασίστηκε η εκκένωση της Αγίας Άννας ο κ. Μπουρμάς εξηγεί ότι υπήρχαν διαθέσιμα περίπου 600 κρεβάτια μαζί με εκείνα που από την προηγούμενη μέρα είχαν δηλώσει ότι θα αναχωρήσουν.

«Οι άνθρωποι που μπήκαν στα πλοία δεν ήθελαν να πάνε στη Χαλκίδα. Αλλά ήθελαν αν πάνε στην Αιδηψό και να εκτιμήσουν στη συνέχεια τι θα κάνουν. Έτσι επειδή δεν υπήρχαν δωμάτια, πολλοί μεταφέρθηκαν στη Χαλκίδα στα Ξενοδοχεία και ανοίξαμε και το Δημαρχείο Μαντουδίου» σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ηλίας Μπουρμάς.

Στη συνέχεια συμπληρώνει ότι ο προγραμματισμός ξεπεράστηκε, καθώς υπήρχε μια μεγάλη ομάδα που δήλωσαν ότι θα φύγουν για Αθήνα, αλλά έκλεισε η Εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης και έπρεπε να φιλοξενηθούν και αυτοί που δεν μπόρεσαν να φύγουν αλλά και εκείνοι που ήταν από άλλες περιοχές και εγκλωβίστηκαν στην Εθνική Οδό μαζί με περίπου 200 άτομα ξένες αποστολές που είχαν φτάσει για να βοηθήσουν στην πυρόσβεση από τους οποίους οι 115 ήταν Ουκρανοί.

«Κρεβάτια διαθέσιμα σε ξενοδοχεία δεν υπήρχαν. Χρησιμοποιήθηκε αρχικά το Δημαρχείο στο Μαντούδι βρήκαμε κρεβάτια σε Θήβα και Λειβαδιά, αλλά δεν ήθελαν να πάνε εκεί. Μιλάμε και για κατοίκους της περιοχής που δεν ήθελαν να φύγουν μακριά από τις περιουσίες τους. Έτσι εξοπλίστηκε πολύ γρήγορα το κλειστό γήπεδο της Χαλκίδας με κρεβάτια και κλινοσκεπάσματα που ήρθαν από την πολιτική προστασία» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ηλίας Μπουρμάς.

Για της επόμενη μέρα βρέθηκαν ξενοδοχεία σε Θήβα – Λιβαδειά αλλά και στη Φθιώτιδα. «Ειδικά για την Φθιώτιδα βρέθηκαν στα Καμένα Βούρλα 650 κρεβάτια, ενώ 300 κρεβάτια μας έδωσε ο μητροπολίτης Φθιώτιδας κκ Συμεών. Με την εκκένωση της Λίμνης συνεννοηθήκαμε να πάνε με το ίδιο καράβι στα Καμένα Βούρλα και να μετακινηθούν από εκεί έχοντας εξασφαλίσει πάνω από 1.000 κρεβάτια» σημειώνει ο κ. Μπουρμάς.

Στη συνέχεια εξηγεί ότι για όσους δεν ήθελαν να κατευθυνθούν προς τα Καμένα Βούρλα βρέθηκε η λύση να εξοπλιστεί με κρεβάτια το κλειστό γήπεδο της Αιδηψού, αλλά και σε όποιους άλλους χώρους μπορούσαν να φιλοξενήσουν τους πυρόπληκτους.

Στο μεταξύ περίπου 85 άνθρωποι που έφυγαν με πλοίο από το Ψαροπούλι χθες βράδυ βρήκαν καταλύματα στη Σκιάθο.

«Έχουμε βεβαίως τις πάνω από χίλιες θέσεις στα Καμένα Βούρλα, τη Λαμία αλλά και την προσφορά της Μητρόπολης Φθιώτιδας. Συγχρόνως παραμένουν και τα ξενοδοχεία που έχουμε κρατήσει σε Καμένα Βούρλα και Λαμία, όπως επίσης σε Θήβα και Λιβαδειά, έχει διαμορφωθεί και ένας χώρος από την συνάδελφό μου την κ. Παπαθωμά σε κοιτώνες φιλοξενίας της εκκλησίας στον Ορχομενό….» τονίζει ο Ηλίας Μπουρμάς.

Με τις νέες εκκενώσεις όμως προκύπτουν συνεχώς και μεγαλύτερες ανάγκες για στέγαση των πυρόπληκτων της Εύβοιας.

«Πλέον τα πάντα ξεκινούν από την αρχή….» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπουρμάς.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια: Καίγονται σπίτια στο Πευκί – 400 εγκλωβισμένοι επιβιβάζονται σε φέρι μποτ"

Στα 1.852 τα νέα κρούσματα - 204 οι διασωληνωμένοι, 17 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.852 , εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 514.192 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 130 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.430 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 17, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.075 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 204 (62.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 82.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.842 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 209 (ημερήσια μεταβολή 0%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 190 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 1.852 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

68 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

64 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

15 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

59 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

139 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

65 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

57 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

14 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

152 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

18 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ανδρου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Αρτας

62 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

49 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου

24 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

15 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

164 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

2 κρούσμα στην Π.Ε. Θάσου

13 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

27 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

31 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

13 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

34 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

17 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

42 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

22 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λήμνου

14 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

31 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

19 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

11 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

38 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

60 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

9 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

3 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

9 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

20 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

25 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

97 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

8 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

101 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Στα 1.852 τα νέα κρούσματα - 204 οι διασωληνωμένοι, 17 θάνατοι"

Φωτιές στην Ελλάδα: Η βοήθεια από το εξωτερικό με αριθμούς – Όλες οι δυνάμεις

Τουλάχιστον 21 χώρες απάντησαν στο αίτημα της Ελλάδας για βοήθεια σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις φωτιές που καίνε σε όλη τη χώρα.

Πυροσβεστικές δυνάμεις από το εξωτερικό έχουν ριχτεί εδώ και ώρες στη μάχη με τις φλόγες, την ώρα η φωτιά συνεχίζει να καίει σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. 

Αυτές είναι οι χώρες που έστειλαν βοήθεια:

  • Κύπρος  2 αεροσκάφη αεροπυρόσβεσης τύπου Air-Tractor (επιχειρούν Αν. Μάνη) και μία ομάδα πεζοπόρου 40 ατόμων (άφιξη 4/8, επιχειρούν Αττική)
  • Γαλλία 2 Canadair CL-415 (άφιξη 6/8, επιχειρούν Β. Εύβοια) 1 Canadair CL-415 (άφιξη 7/8 με βλάβη δεν επιχειρεί) 82 άτομα πεζοπόρο τμήμα (άφιξη 5/8 επιχειρούν Αττική). 1 επιπλέον πεζοπόρο με οχήματα (161 άτομα και 58 οχήματα αναμένονται 10 και 11/8)
  • Κροατία 1 CL 415 (άφιξη 6/8, επιχειρεί Β. Εύβοια)
  • Σουηδία 2 αεροσκάφη αεροπυρόσβεσης τύπου Air-Tractor (άφιξη 6/8, επιχειρούν Β. Εύβοια)
  • Ρουμανία 108 πυροσβέστες με 21 πυροσβεστικά οχήματα (άφιξη 7/8, επιχειρούν Εύβοια)
  • Ισπανία 1 Canadair CL 415 (άφιξη 7/8, επιχειρεί Πελοπόνησσο-Αρκαδία). 
  • Τσεχία 13 οχήματα και 34 άτομα πεζοπόρο τμήμα (αναμενόμενη ημ/νία άφιξης 8/8, θα επιχειρήσουν Αρκαδία)
  • Γερμανία 2 πεζοπόρα τμήματα 221 ατόμων με 46 οχήματα (αναμενόμενη ημ/νία άφιξης 10/8 και 11/8)
  • Πολωνία πεζοπόρο τμήμα 143 ατόμων με 46 οχήματα (αναμενόμενη ημ/νία άφιξης 10/8)
  • Σλοβακία πεζοπόρο τμήμα 75 ατόμων με 30 οχήματα (αναμενόμενη ημ/νία άφιξης 9/8)
  • Αυστρία πεζοπόρο τμήμα 43 ατόμων με 11 οχήματα (αναμενόμενη ημ/νία άφιξης 10/8)
  • Ευρωπαϊκή Επιτροπή Σύνδεσμος (1 άτομο) στην έδρα της ΓΓΠΠ (αφίχθη 6/8)

Διμερώς:

  • Ουκρανία 100 πυροσβέστες (άφιξη 6/8, επιχειρούν Εύβοια)
  • Ισραήλ 16 πυροσβέστες (άφιξη 6/8, επιχειρούν Αττική)
  • Ελβετία 3 ελικόπτερα SuperPuma (άφιξη 7/8, επιχειρούν Β. Εύβοια)
  • Αίγυπτος 2 CHINOOK (άφιξη 7/8, επιχειρούν Εύβοια)
  • Ηνωμένο Βασίλειο  μια ομάδα πεζοπόρου 21 ατόμων (αναμενόμενη ημ/νία άφιξης 8/8)
  • Κουβέιτ 42  άτομα και εξοπλισμός (αναμενόμενη ημ/νία άφιξης 9/8)
  • Κατάρ 66 άτομα 3 οχήματα (άφιξη 8/8)
  • Μολδαβία 25 άτομα με 4 οχήματα (αναμενόμενη ημ/νία άφιξης 10/8)
  • Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα  1/Π (αναμενόμενη ημ/νία άφιξης 10/8) εξοπλισμός (αναμενόμενη ημ/νία άφιξης 13/8)
  • Σερβία 34 άτομα 14 οχήματα (αναμενόμενη ημ/νία άφιξης 8/8, θα επιχειρήσουν Β.Ευβοια), 3 ελικόπτερα (αναμενόμενη ημ/νία άφιξης 9/8)

Σημειώνεται ότι η υποδοχή της διεθνούς βοήθειας πραγματοποιείται με μέριμνα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιές στην Ελλάδα: Η βοήθεια από το εξωτερικό με αριθμούς – Όλες οι δυνάμεις"

Φωτιά στην Αττική: Εμπρηστικός μηχανισμός βρέθηκε στο δάσος της Βαρυμπόμπης - Δείτε φωτογραφίες

Σύνεργα εμπρησμού βρέθηκαν στο δάσος της Βαρυμπόμπης, την Παρασκευή, την ημέρα της μεγάλης πυρκαγιας και ερευνάται απο την Αστυνομία αν κάποιοι σχεδίασαν να κάψουν απο άλλο σημείο το δάσος. Μάλιστα, οι αρχές ψάχνουν αν υπήρχαν και σε άλλα σημεία σύνεργα εμπρησμού που χρησιμοποιήθηκαν απο αγνώστους.

 Όπως φαίνεται στις αποκλειστικές φωτογραφίες που παρουσιάζει το protothema.gr, εθελοντές βρήκαν κάτω απο δέντρο τη συσκευασία ενημέρωσαν την Πυροσβεστική και στη συνέχεια την Αστυνομία. Εκτιμήθηκε οτι πρόκειται για αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, ειδοποιήθηκε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ) και οι αστυνομικοί διαπίστωσαν οτι επρόκειτο για φυτίλια, κερωμένα σπίρτα, βαμβάκι, σπάγγο και άλλα σύνεργα ικανά να προκαλέσουν εμπρησμό.

emprismos_varympompi-2 

 emprismos_varympompi 

Η Αστυνομία ψάχνει να βρει τι γίνεται πίσω απο την περίεργη υπόθεση και τι σχεδίαζαν οι άγνωστοι που τα έκρυψαν στο συγκεκριμένο σημείο.

Περιπολίες στα καμένα υπό τον φόβο εμπρηστών και αναζωπυρώσεων

Στάχτη, αποκαΐδια και καταστροφές άφησε πίσω της η πυρκαγιά που μαινόταν τις τελευταίες ημέρες στη βορειοανατολική Αττική.

Μετά την οριοθέτηση της πυρκαγιάς, αλλά και την σαφώς βελτιωμένη εικόνα που υπάρχει σήμερα, οι αρχές έχουν ήδη αρχίσει να μπαίνουν στον ρυθμό της επόμενης ημέρας. Στόχο να προστατεύσουν την περιουσία των περιουσιών που εγκατέλειψαν οι πολίτες των πυρόπληκτων περιοχών από τυχόν πλιάτσικο, αλλά και η προστασία των υπολοίπων περιοχών της Αττικής από ενδεχόμενες απόπειρες εμπρησμών, κυρίως στα περιαστικά δάση, άλση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κανένα ορατό μέτωπο δεν διακρίνεται. Κάθε τόσο, στην τεράστια περίμετρο, εμφανίζονται κάποιες εστίες, όπως πριν λίγο στο Κατσιμίδι, που αντιμετωπίζονται από δυνάμεις πυρόσβεσης.

Άνοιξαν οι περισσότεροι δρόμοι στις περιοχές της πυρκαγιάς

Η Τροχαία, λόγω της βελτιωμένης εικόνας, άνοιξε τους περισσότερους δρόμους στις περιοχές της φωτιάς. Ωστόσο κάποιοι παραμένουν κλειστοί και κάποιοι έκλεισαν τις πρώτες πρωινές ώρες, στο τμήμα του Κρυονερίου και η λεωφόρος Μαραθώνος προς Καλέντζι.

Οι νέες διακοπές είναι κυρίως επειδή υπάρχει έντονος καπνός κατά διαστήματα και είναι επικίνδυνη η διέλευση από τους πολίτες, αλλά και για να ελέγχονται αποτελεσματικότερα οι περιοχές, σύμφωνα με τις εντολές της Πολιτικής Προστασίας.

Περιπολίες από αστυνομικούς και στρατό

Πάνω από 500 αστυνομικοί της ΓΑΔΑ περιπολούν στα παραπάνω σημεία, ενώ τη νύχτα μπήκε ενεργά στις περιπολίες και ο στρατός, για την επιτήρηση των καμένων και τον εντοπισμό αναζωπυρώσεων. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στις περιοχές της πυρκαγιάς βρίσκονται πεζοπόρα τμήματα από Κύπρο, Γαλλία και Ισραήλ, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί τρία ελικόπτερα. Πέραν του στρατού και της ΕΛΑΣ, συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Η αστυνομία επιτηρεί με ένστολες περιπολίες, αλλά και με κλιμάκια της Ασφάλειας με συμβατικά αυτοκίνητα και πολιτική περιβολή. Πάντως οι πολίτες δείχνουν έντονη ευαισθητοποίηση και ενημερώνουν άμεσα την αστυνομία όταν διακρίνουν κάτι ύποπτο.

Εξαιτίας αυτού, έγιναν και οι τελευταίες τρεις συλλήψεις για εμπρησμούς και συγκεκριμένα του 43χρονου στο Κρυονέρι προχτές, του 47χρονου χτες στο άλσος Πετρούπολης, ο οποίος είχε βάλει φωτιά σε 4 κάδους, αλλά και σε ένα θάμνο και έξω από σούπερ μάρκετ της περιοχής και την αλλοδαπή που επιχείρησε να βάλει φωτιά στο Πεδίο του Άρεως επίσης προχθές.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Φωτιά στην Αττική: Εμπρηστικός μηχανισμός βρέθηκε στο δάσος της Βαρυμπόμπης - Δείτε φωτογραφίες "

Ποινική δίωξη στον 47χρονο που προσήχθη για εμπρησμό στην Πετρούπολη

Δύο κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες περιλαμβάνονται στην ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 47χρονου που συνελήφθη χθες για τη φωτιά στο Άλσος της Πετρούπολης.

Ο κατηγορούμενος προσήχθη στην ασφάλεια το Σάββατο.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στις 17:25 πολίτες κάλεσαν την άμεση δράση για εμπρησμό στο παραπάνω σημείο.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινική δίωξη στον 47χρονο που προσήχθη για εμπρησμό στην Πετρούπολη"

Βίντεο ντοκουμέντο: Καταγγελία εμπρησμού στον Νέο Βουτζά

Βίντεο ντοκουμέντο από την απόπειρα εμπρησμού στον Νέο Βουτζά παρουσιάζει το protothema.gr .  Η απόπειρα έγινε σύμφωνα  με αυτόπτες μάρτυρες, στο ίδιο ακριβώς σημείο που άγνωστοι είχαν επιχειρήσει άλλες τρεις φορές να βάλουν φωτιά το 2019.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου, γύρω στις 19.30 και το σχετικό βίντεο που εξασφάλισε το protothema.gr, δημοσιεύτηκε πρώτα στη σελιδα του εξωραϊστικου συλλόγου Νέου Βουτζα.

Όπως φαίνεται στο αποκαλυπτικό βίντεο,  η φωτιά εξαπλώνεται σε μια ευθεία, σα να εχει πέσει στο έδαφος κάποιο εύφλεκτο υλικό.

Τη φωτιά εντόπισε πρώτος ενας πεζοπορος, ο οποίος ειδοποιησε τους κατοίκους του πρώτου σπιτιού που βρήκε μπροστά του. Σύμφωνα με άλλες μαρτυριες, στο σημείο που εντοπιστηκε η εστία, βρέθηκε έπειτα από λίγα λεπτά και μια ομάδα ανηλίκων, οι οποιοι, όπως φαίνεται στο βίντεο, βοηθούν στην κατάσβεση.

Λιγο αργότερα έφτασαν στη περιοχή άνδρες της ομαδας ΔΙ. ΑΣ. Πήραν καταθέσεις απ όλους τους παρευρισκόμενους κι από τον πεζοπόρο άντρα αλλά κι από τους ανήλικους και πλέον οι έρευνες στρέφονται προς πάσα κατεύθυνση.

Δείτε το βίντεο 

 

Διαβάστε Περισσότερα » " Βίντεο ντοκουμέντο: Καταγγελία εμπρησμού στον Νέο Βουτζά"

Νέος καύσωνας στην Ιταλία – Φόβοι για νέες πυρκαγιές

Κύμα καύσωνα πλήττει από σήμερα την κεντρική και νότια Ιταλία. Ιδίως, την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, οι θερμοκρασίες στην ενδοχώρα της Σικελίας και της Σαρδηνίας, αναμένεται να ξεπεράσουν τους 45 βαθμούς.

Σε σημερινή έκκλησή του, ο επικεφαλής της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσιο, υπογραμμίζει:

«Ζήσαμε δραματικές ημέρες, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Οι θερμοκρασίες των ερχόμενων ημερών, επιβάλλουν ύψιστη επιφυλακή. Πρέπει να αποφύγουμε οποιαδήποτε συμπεριφορά που μπορεί να ευνοήσει το ξέσπασμα πυρκαγιάς και να ειδοποιούμε αμέσως τις αρχές, για οποιαδήποτε, έστω και μικρών διαστάσεων εστία».

Πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ συνεχίζουν και σήμερα τις ρίψεις νερού στην περιφέρεια της Καλαβρίας όπου έχασαν την ζωή τους δυο άνθρωποι και σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές, κυρίως στην περιοχή των ελληνόφωνων χωριών γύρω από την περιοχή της Μπόβα.

Η Ιταλική Πολιτική Προστασία δεσμεύθηκε πως «σε όλες οι περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις φωτιές, θα δοθεί η αναγκαία, έμπρακτη στήριξη».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέος καύσωνας στην Ιταλία – Φόβοι για νέες πυρκαγιές"

Φωτιά στο Κιλκίς: Τέσσερις εστίες μέσα σε λίγες ώρες

Σε συναγερμό βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις του Κιλκίς, καθώς το μεσημέρι της Κυριακής ξέσπασαν τέσσερις πυρκαγιές. Συγκεκριμένα, οι φωτιές εκδηλώθηκαν σε αγροτικές εκτάσεις, στις στις περιοχές Καστανιές και Ηλιόλουστο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πρώτη φωτιά ξεκίνησε στη μιάμιση το μεσημέρι σε υπολείμματα καλλιεργειών και οι υπόλοιπες αργότερα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η μία από τις τέσσερις φωτιές στο Κιλκίς έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης των υπολοίπων.

Σημειώνεται πως σε κάθε εστία βρίσκονται από δύο έως επτά πυροσβεστικά οχήματα μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στο Κιλκίς: Τέσσερις εστίες μέσα σε λίγες ώρες"

Φωτιά στην Ηλεία: Αναζωπύρωση στη Νεμούτα - Μάχη πυροσβεστών και εθελοντών (βίντεο)

Η εστία κοντά στη περιοχή της Νεμούτας συνεχίζει να είναι στο επίκεντρο της μάχης των πυροσβεστών και των εθελοντών

Σύμφωνα με το patrisnews.gr οι πυροσβεστικες δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν νέες αναζωπυρώσεις ενώ εθελοντές με σκαπτικά μηχανήματα προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

 

 1-3-1536x791

 


Διαβάστε Περισσότερα » " Φωτιά στην Ηλεία: Αναζωπύρωση στη Νεμούτα - Μάχη πυροσβεστών και εθελοντών (βίντεο)"

Ζάκυνθος: Έπεσε πυροσβεστικό Πετζετέλ στον Κοιλιωμένο – Είναι καλά ο πιλότος

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι πυροσβεστικό Πετζετέλ που επιχειρούσε στη φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στη θέση Καπελούζο, ανάμεσα σε Μαχαιράδο-Κοιλιωμένο, έκανε αναγκαστική προσγείωση στο δάσος, στην περιοχή Μακριά Ράχη. Ευτυχώς ο πιλότος είναι καλά.

Στο σημείο που έπεσε έχει πιάσει μεγάλη φωτιά!!!

 

imerazante

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάκυνθος: Έπεσε πυροσβεστικό Πετζετέλ στον Κοιλιωμένο – Είναι καλά ο πιλότος"

Ζάκυνθος: Δυο πυρκαγιές μέσα σε λίγη ώρα στα χωριά Λιθακιά και Μαχαιράδο

Δυο πυρκαγιές μέσα σε λίγη ώρα έκαναν την εμφάνιση τους, λίγο μετά τις έξι το απόγευμα σε δασική έκταση, στα χωριά Λιθακιά και Μαχαιράδο στη Ζάκυνθο.

Στο χωριό Λιθακιά, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκαν σε κοντινή απόσταση δύο εστίες φωτιάς ενώ υπήρξε και μια ακόμα εστία στο χωριό Μαχαιράδο στη θέση «Καταλούπο».

Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρίσκεται στα σημεία ενώ πολύτιμή είναι η συνεισφορά των εναέριων μέσων, με δύο καναντέρ και δυο πετζετέλ να επιχειρούν από την πρώτη στιγμή ρίξεις νερού.

Από τα πύρινα μέτωπα του νησιού, δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάκυνθος: Δυο πυρκαγιές μέσα σε λίγη ώρα στα χωριά Λιθακιά και Μαχαιράδο"

Πριμ 200.000 ευρώ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην εθνική πόλο ανδρών!

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακου Βαγγέλης Μαρινάκης πριμοδοτεί με 200.000 ευρώ την εθνική ομάδα πόλο ανδρων της Ελλάδος για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με το ποσό των 200.000 ευρώ πριμοδοτεί την εθνική ομάδα πόλο ανδρών της Ελλάδας για το ασημένιο μετάλλιο που κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός θέλησε μ' αυτό τον τρόπο να επιβραβεύσει τα παιδιά και τους προπονητές γι' αυτή την σπουδαία επιτυχία που ήρθε την ώρα που η Ελλάδα βιώνει τόσο δύσκολες στιγμές.

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

«Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλης Μαρινάκης θα πριμοδοτήσει με 200.000 ευρώ την Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών που σε αυτές τις σκοτεινές μέρες για τον τόπο μας προσέφερε χαμόγελο και υπερηφάνεια και ανέβασε το φρόνημα του λαού μας ψηλότερα με την τεράστια επιτυχία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι είναι υπερήφανοι για τον άθλο της ελληνικής Υδατοσφαίρισης που χαρίζει στην Ελλάδα, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες κορυφές».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης από την πρώτη ημέρα της ενασχόλησης του με τον Ολυμπιακό έχει ρίξει μεγάλο βάρος στον ερασιτέχνη και το πόλο την τελευταία 10ετια έχει κερδίσει 5 ευρωπαϊκά τρόπαια σε άνδρες και γυναίκες.

Με δική του εντολή η ομάδα πόλο ενισχύθηκε με παίκτες παγκόσμιας κλάσης όπως ο Φιλίποβιτς, ο Μπίγιατς, ο Μπούσλιε, ο Φουντούλης αυτό το καλοκαίρι με στόχο την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ που είχε κερδίσει ξανά το 2018 ο Ολυμπιακός στη Γένοβα.

gazzetta

Διαβάστε Περισσότερα » "Πριμ 200.000 ευρώ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην εθνική πόλο ανδρών!"

Άνδρας πυροβόλησε γυναίκα στην παραλία του Πανόρμου στο Ρέθυμνο

Νεκρή είναι η γυναίκα στο Πάνορμο Ρεθύμνου μετά τον πυροβολισμό που δέχθηκε από έναν άνδρα σήμερα το απόγευμα. Την ίδια στιγμή ο δράστης σύμφωνα με πληροφορίες έβαλε τέλος στη ζωή του λίγη ώρα αργότερα. 

Λίγη ώρα πριν τις 19.00 ένας άνδρας είχε πυροβολήσει και σκοτώσει μια γυναίκα στην περιοχή του Πανόρμου στο Ρέθυμνο και στη συνέχεια διέφυγε με το αυτοκίνητό του προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ για να παραλάβει την γυναίκα και να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Δυστυχώς, όμως για εκείνη ήταν πλέον αργά καθώς ο τραυματισμός της ήταν θανάσιμος.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη ο οποίος ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπυροβολήθηκε δίνοντας τέλος στη ζωή του.

flashnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Άνδρας πυροβόλησε γυναίκα στην παραλία του Πανόρμου στο Ρέθυμνο"

Πού είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο

Στο πορτοκαλί είναι και αύριο Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021, επτά περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων η Εύβοια και η Αττική, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, διατηρώντας για μια ακόμα μέρα την γενική επιφυλακή του Πυροσβεστικού Σώματος και την επιχειρησιακή ετοιμότητα ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού.

   Ειδικότερα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

   · Περιφέρεια Αττικής

   · Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

   · Περιφέρεια Κρήτης

   · Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

   · Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καρπάθου, ΠΕ Κω, ΠΕ Καλύμνου)

   · Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κεφαλονιάς, ΠΕ Ιθάκης, ΠΕ Ζακύνθου)

   · Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

CIVILPROTECTION.GR

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Ταυτόχρονα, η πυροσβεστική παραμένει σε γενική επιφυλακή σε όλη την επικράτεια, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Ταυτόχρονα, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και "ευπαθείς" περιοχές.

Παράλληλα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Πού είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο"

Κρήτη: Μεγάλη φωτιά στον Άγιο Θωμά – Επιχειρούν ελικόπτερα και ισχυρή πυροσβεστική δύναμη

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή μεγάλη φωτιά σε περιοχή του δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι στη θέση «Μουζουρά» στον Άγιο Θωμά.

 «Η φωτιά φαίνεται πως είναι μεγάλη και ήδη επιχειρεί μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής. Ευτυχώς για την ώρα δεν απειλούνται κατοικίες ενώ θα συνδράμουν και δύο ελικόπτερα. Εμείς θα βοηθήσουμε με τις υδροφόρες και τα μηχανήματά μας», ανέφερε μιλώντας στο cretapost ο δήμαρχος Γόρτυνας, Λ. Κοκολάκης ο οποίος συνιστά σε όλους τους κατοίκους να είναι ψύχραιμοι.

tsigkenhs-agios-thomas2

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Μεγάλη φωτιά στον Άγιο Θωμά – Επιχειρούν ελικόπτερα και ισχυρή πυροσβεστική δύναμη"

Αυστηρή προειδοποίηση Δ. Φυλής: Οι υπαίτιοι θα παραπέπονται στον Εισαγγελέα

Ο Δήμος Φυλής προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που περιέρχονται σε γνώση των υπηρεσιών του δραστηριότητες οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν φωτιά θα παραπέμπουν τους υπαίτιους στον Εισαγγελέα .

Τούτο, όπως τονίζει,  γιατί παρά τις επανειλημμένες, κόσμιες συστάσεις που προηγήθηκαν της πυρκαγιάς, αλλά και των προσπαθειών του Δήμου στον τομέα της αποψίλωσης, κάποιοι ανεγκέφαλοι  συμπολίτες μας επιμένουν να αγνοούν τα μέτρα πρόληψης, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την περιουσία όλων μας.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστηρή προειδοποίηση Δ. Φυλής: Οι υπαίτιοι θα παραπέπονται στον Εισαγγελέα"

Φωτιά στην Εύβοια: Ζητούσαν εισιτήριο από τον κόσμο που έφευγε από την Αιδηψό

Στιγμές αγωνίες ζουν κάτοικοι και παραθεριστές στην Αιδηψό, οι οποίοι ψάχνουν τρόπο να αποχωρήσουν από την περιοχή, μετά τις εντολές εκκένωσης που έχουν δημοσιοποιηθεί, λόγω της φωτιάς που εξακολουθεί να μαίνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, υποχρεώνονταν τελικά, να πληρώσουν εισιτήρια για να επιβιβαστούν σε κάποιο πλοίο με κατεύθυνση την Αρκίτσα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης έδωσε εντολή η μετακίνηση επιβατών και οχημάτων από τα λιμάνια Αιδηψού και Αγιόκαμπου να πραγματοποιείται δωρεάν.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Φωτιά στην Εύβοια: Ζητούσαν εισιτήριο από τον κόσμο που έφευγε από την Αιδηψό"

Φωτιά στην Αττική: Εμπρηστικός μηχανισμός βρέθηκε στη Βαρυμπόμπη (video)

Εμπρηστικός μηχανισμός εντοπίστηκε στο δάσος στη Βαρυμπόμπη, ο οποίος εξετάζεται από το αρμόδιο κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Από την πρώτη στιγμή, σύμφωνα με το MEGA, ειδικοί βρέθηκαν στο σημείο για να συλλέξουν τα απαραίτητα στοιχεία.

Σύμφωνα με ό,τι αναφέρονται, βρέθηκε ένα κουτί με προσανάμματα και γενικότερα, εξαρτήματα για εμπρηστικό μηχανισμό.

Συλλήψεις για εμπρησμούς

Υπενθυμίζεται ότι έχουν γίνει συλλήψεις για εμπρησμούς στην Αττική και συγκεκριμένα του 43χρονου στο Κρυονέρι, του 47χρονου στο άλσος Πετρούπολης, ο οποίος είχε βάλει φωτιά σε 4 κάδους, αλλά και σε ένα θάμνο και έξω από σούπερ μάρκετ της περιοχής και την αλλοδαπή που επιχείρησε να βάλει φωτιά στο Πεδίο του Άρεως.

Επίσης, τρεις νεαροί συνελήφθησαν σήμερα το πρωί από υπαλλήλους του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Πειραιά, για εμπρησμούς από πρόθεση, σε άλσος στο Πέραμα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, πρόκειται για έναν 21χρονο, έναν 16χρονο και έναν 17χρονο, για τους οποίους ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις νεαροί στις 07.00 σήμερα το πρωί, έβαλαν φωτιές με αναπτήρα σε πευκοβελόνες, χαρτιά και ξύλα σε διάφορα σημεία του άλσους, οι οποίες σβήστηκαν άμεσα. Τους είδαν όμως, περίοικοι οι οποίοι ειδοποίησαν τις αρχές και συνελήφθησαν.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Αττική: Εμπρηστικός μηχανισμός βρέθηκε στη Βαρυμπόμπη (video)"

Φωτιά στην Αρκαδία: Δύσκολη η κατάσταση στη Γορτυνία – Ποια είναι η εικόνα για το δήμο Μεγαλόπολης

«Δύσκολη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση με την φωτιά στην Γορτυνία, που πέρασε από την Ηλεία», είπε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Όπως εξήγησε, «από νωρίς το πρωί επιχειρούσε στο μέτωπο της φωτιάς ένα ελικόπτερο, ενώ όπως έχω ενημερωθεί, αναμένονται και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα». Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι «στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι», προσθέτοντας ότι «υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και μηχανήματα έργου, ενώ έχουν ξεκινήσει προσπάθειες για την δημιουργία μιας αντιπυρικής ζώνης, ώστε να περιοριστεί η φωτιά».

Επίσης, ανέφερε ότι «έχουν εκκενωθεί, για προληπτικούς λόγους, περισσότεροι από οκτώ οικισμοί», ενώ όσον αφορά την πρόκληση ζημιών από την φωτιά, είπε ότι «σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, αλλά ακόμα δεν υπάρχει πλήρης εικόνα».

Σχετικά με το δεύτερο πύρινο μέτωπο στην περιοχή του δήμου της Μεγαλόπολης, που πέρασε από την Μεσσηνία, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τα πράγματα είναι καλύτερα από χθες και εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τα μηχανήματα, επιχειρούσε στην περιοχή και ένα ελικόπτερο».

Ακόμη, ανέφερε ότι «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την πυροσβεστική, τις νυχτερινές ώρες απειλήθηκαν από την φωτιά δύο οικισμοί, χωρίς όμως να προκληθούν ζημιές».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Φωτιά στην Αρκαδία: Δύσκολη η κατάσταση στη Γορτυνία – Ποια είναι η εικόνα για το δήμο Μεγαλόπολης"

Φωτιά στην Ηλεία: Μεγάλη αναζωπύρωση στην Νεμούτα – Αγώνας να περιοριστεί η φωτιά στα Βίλλια

Αναζωπυρώσεις υπάρχουν στην φωτιά που συνεχίζει να καίει την Ηλεία για πέμπτη μέρα, με πυροσβέστες και εθελοντές να προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

«Αναζωπυρώσεις σημειώνονται στην Ηλεία και όπως εκτιμάται, σε αυτό βοηθά ο άνεμος που πνέει», ανέφερε στο ΑΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όπως εξήγησε, «έχει σημειωθεί αναζωπύρωση στην περιοχή Βίλλια της Νεμούτας, όπου ήδη επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να περιορίσουν την φωτιά και να μην μετακινηθεί προς την περιοχή Ξηρόκαμπος».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «είναι σημαντικό να περιοριστεί η φωτιά στα Βίλλια, διότι αν επεκταθεί προς Ξηρόκαμπο, αλλά και προς τις περιοχές Βασιλάκι, Λούβρο, Υψηλό και Άσπρα Σπίτια, τότε θα “βρει” δασικές εκτάσεις που δεν έχουν καεί».

Επίσης, όπως είπε ο Βασίλης Γιαννόπουλος στο ΑΠΕ, «υπάρχει άλλη μία αναζωπύρωση στην περιοχή Δούκας και οι πυροσβεστικές δυνάμεις την αντιμετωπίζουν, ώστε να μην προχωρήσει προς την περιοχή Νεράιδα». 

Χτές υπήρξε κινητοποίηση καθώς είχε εντοπιστεί μικρή εστία φωτιά στο Λούβρο η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Ηλεία: Μεγάλη αναζωπύρωση στην Νεμούτα – Αγώνας να περιοριστεί η φωτιά στα Βίλλια"

Φωτιά στην ανατολική Μάνη: Στη δύσβατη Δεσφίνα το βασικότερο μέτωπο

«Στην δύσβατη περιοχή της Δεσφίνας υπάρχει το βασικότερο μέτωπο της φωτιάς στην Ανατολική Μάνη», είπε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης.

Όπως πρόσθεσε, «στην περιοχή βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ έχουν επιχειρήσει και δύο αεροπλάνα».

Επίσης, ανέφερε ότι «σημειώθηκε μία αναζωπύρωση στην περιοχή του Κρυονερίου, αλλά οι πυροσβέστες πρόλαβαν να την περιορίσουν».

Παράλληλα, ο Θεόδωρος Βερούτης, είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «ο δήμος Ανατολικής Μάνης έχει ξεκινήσει μία διαδικασία για την πρώτη καταγραφή ζημιών από την φωτιά και όπως προκύπτει από αυτή τη διαδικασία, υπάρχουν καμένα σπίτια και ίσως να είναι περισσότερα από αυτά που είχαν εκτιμηθεί τις προηγούμενες ημέρες».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην ανατολική Μάνη: Στη δύσβατη Δεσφίνα το βασικότερο μέτωπο"

Εθνική πόλο: Οι πανηγυρισμοί μετά την απονομή και οι δηλώσεις όλων των πρωταγωνιστών

Η ήττα από την Σερβία στον τελικό του τουρνουά πόλο των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο δεν μπόρεσε να «σβήσει» τη χαρά των διεθνών για την κατάκτηση του πρώτου μεταλλίου στην ιστορία της ομάδας σε Ολυμπιάδα.

Πανηγυρισμοί, πειράγματα και αναμνηστικές φωτογραφίες συνέθεσαν το σκηνικό για τους πολίτες της Εθνικής ανδρών μετά την απονομή του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ρεσιτάλ δόθηκε και στις δηλώσεις, όπου εκτός από τις αφιερώσεις σε όσους παλεύουν με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα και στις γενιές πολιστών που δεν είχαν καταφέρει κάτι ανάλογο με την «γαλανόλευκη» υπήρχαν και στιγμές όπως αυτές με τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου να δηλώνει πως θα… τρίψει στη μούρη του πατέρα του το μετάλλιο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εθνική πόλο: Οι πανηγυρισμοί μετά την απονομή και οι δηλώσεις όλων των πρωταγωνιστών"

Καλαμάτα: Συνελήφθη 71χρονος για εμπρησμό

Ένας 71χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί, σε τοπική κοινότητα του δήμου Πύλου – Νέστορος Μεσσηνίας, διότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Καλαμάτας, για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση και μη, στις αρχές Αυγούστου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 71χρονου εκδόθηκε έπειτα από προανάκριση που διενήργησε η Πυροσβεστική υπηρεσία Γαργαλιάνων και ο συλληφθείς κατηγορείται για τις φωτιές που εκδηλώθηκαν στις 3 και στις 5 Αυγούστου, στην περιοχή Βλαχόπουλο και στο όρος Μαγκλαβά.

Ο συλληφθείς πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

 mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καλαμάτα: Συνελήφθη 71χρονος για εμπρησμό"

Τραυματίστηκε σοβαρά πυροσβέστης στην Πάρνηθα

Παρελήφθη, πριν από λίγη ώρα, από ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε νωρίτερα στη θέση Φλαμπούρι της Πάρνηθας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ο πυροσβέστης δεν έχει κάποιο κάταγμα ή σοβαρό τραύμα, εκ πρώτης όψεως, και μεταφέρθηκε στο 251 ΓΝΑ για περαιτέρω διερεύνηση του τραυματισμού του.

Ο πυροσβέστης, όπως έγινε γνωστό, λιποθύμησε και έπεσε στην πλαγιά με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι, ευτυχώς όχι σοβαρά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Αμέσως έγινε κινητοποίηση και οι συνάδελφοι του τον μετέφεραν σε σημείο που μπορούσε να προσγειωθεί το ελικόπτερο, το οποίο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραυματίστηκε σοβαρά πυροσβέστης στην Πάρνηθα"

Τέλος στο σβήσιμο κλήσεων για τροχαίες παραβάσεις

Τέλος στο σβήσιμο των κλήσεων αλλά και στα χαμένα πρόστιμα που βεβαιώνονται μετά από χρόνια με τον παραβάτη να καλείται να πληρώσει υπέρογκους τόκους θα θέσει η ψηφιοποίηση της διαδικασίας βεβαίωσης και είσπραξης προστίμων από παραβάσεις του ΚΟΚ.

Σημειώνεται ότι σήμερα χρειάζονται 20 βήματα από την στιγμή που μία κλήση θα γραφτεί από το αρμόδιο Όργανο μέχρι να πληρωθεί από τον παραβάτη. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία η οποία δίνει την δυνατότητα «παρεμβάσεων» υπέρ του παραβάτη.

Στόχος, με την συνεργασία των υπουργείων Υποδομών - Μεταφορών, Εσωτερικών αλλά και Οικονομικών καθώς και των Δήμων είναι τα βήματα να μειωθούν στα πέντε με συρρίκνωση του χρόνου που απαιτείται.

Κατόπιν το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα κληθεί να θέσει σε εφαρμογή μια πλατφόρμα που θα επιτρέπει την άμεση ενημέρωση του παραβάτη με μήνυμα και την καταγραφή του προστίμου.

Με τον τρόπο αυτό θα είναι εύκολο να γνωρίζει κανείς άμεσα τις παραβάσεις, βοηθώντας και στην άμεση ενημέρωση του point system αλλά και της Εφορίας ώστε το πρόστιμο να εισπραχθεί.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ενώ το συνολικό ύψος των προστίμων που επιβάλλονται ετησίως φτάνει περίπου τα 140 εκατ. ευρώ, τελικώς το ποσό που πληρώνεται δεν ξεπερνά τα 40 εκατομμύρια!

Στο πλαίσιο αυτό ο υπάλληλος της Τροχαίας, ο οποίος θα βεβαιώνει την παράβαση θα την περνά αυτόματα μέσω τάμπλετ στο κεντρικό Μητρώο της Τροχαίας καταργώντας ουσιαστικά τη μεταγενέστερη καταγραφή του συμβάντος.

Η ψηφιοποίηση της διαδικασίας έχει ενταχθεί από το υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών και στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Δεν είναι τυχαίο ότι κατά τη διάρκεια της δεύτερης Συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια συζητήθηκε η επανεξέταση του πλαισίου που αφορά στη βεβαίωση και είσπραξη των προστίμων, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία, να αναβαθμιστεί η επικοινωνία των συναρμόδιων υπηρεσιών και να βελτιωθεί η εισπραξιμότητα.

Για τον σκοπό αυτό, οι εργασίες της Επιτροπής θα επικεντρωθούν στα ακόλουθα:

  • Απλούστευση των διαδικασιών
  • Πλήρης ψηφιοποίηση της διαδικασίας είσπραξης
  • Προσδιορισμός του τρόπου απόδοσης των συγκεκριμένων ποσών στους Δήμους
  • Η ενίσχυση της χρήσης οπτικοακουστικών μέσων (καμερών) κατά τους ελέγχους
Καταγραφή ατυχημάτων

Παράλληλα αποφασίστηκε και η συλλογή δεδομένων καλής ποιότητας με στόχο την ενιαία και συστηματική καταγραφή των ατυχημάτων.

Ειδικότερα πρόκειται για έναν οδικό χάρτη για την ενεργοποίηση του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας που θα συλλέγει κάθε χρόνο τα στοιχεία για τα τροχαία ατυχήματα στη χώρα.

Προβλέπεται η οργάνωση συλλογής στοιχείων από κάθε έναν από τους εμπλεκόμενους φορείς, η υποστήριξη της συλλογής δεδομένων με συγκεκριμένες μεθοδολογίες και ο συντονισμός των δράσεων των φορέων για την υποστήριξη του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας.

Πλατφόρμα καταγγελιών

Σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα γίνει και πλατφόρμα καταγγελιών για αυτοκινητιστές ταξί ή εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών.

Προβλέπεται ηλεκτρονική καταχώρηση επώνυμων καταγγελιών (μέσω κωδικών Taxis) και υποχρέωση ενημέρωσης του καταγγέλλοντος (feedback) από πλευράς διαχειριστή (ενημέρωση πορεία της καταγγελίας, συστάσεις, πειθαρχικές ποινές).

Θα αφορά τόσο επαγγελματικές κατηγορίες όσο και περιπτώσεις διαφθοράς κατά τη διαδικασία εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών.

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος στο σβήσιμο κλήσεων για τροχαίες παραβάσεις"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news