facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Λογαριασμοί ρεύματος: Δέκα ερωτήσεις – απαντήσεις για τα νέα τιμολόγια

Το νέο τοπίο στους λογαριασμούς ρεύματος ενόψει δύο κρίσιμων ημερομηνιών προσπαθεί να αποσαφηνίσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Την 1η Δεκεμβρίου όλοι οι καταναλωτές θα κληθούν από τους παρόχους τους να επιλέξουν το πρόγραμμα ηλεκτρικής ενέργειας που επιθυμούν με βάση τις οικονομικές τους δυνατότητες. Και αυτό οφείλουν να το κάνουν καθώς από την 1η Ιανουαρίου του 2024 παύει να ισχύει το έκτακτο καθεστώς των ρυθμιζόμενων τιμολογίων ρεύματος. Πλαίσιο το οποίο είχε θεσπιστεί το καλοκαίρι του 2022 μετά το ξέσπασμα της ενεργειακής κρίσης.

Τα χρωματιστά τιμολόγια

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατόπιν και σχετικών αποφάσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων προχωρά στην κατηγοριοποίηση των τιμολογίων ρεύματος επισημαίνοντας τα χρωματιστά ώστε να είναι πιο εύκολη η επιλογή των καταναλωτών.

Ωστόσο, το όλο πλαίσιο δημιουργεί σύγχυση στους καταναλωτές, οι οποίοι από την 1η Ιανουαρίου του 2024 θα πρέπει να ξεχάσουν τη μία κατηγορία τιμολογίου και τις επιδοτήσεις ρεύματος.

Έτσι, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχώρησε στη δημοσίευση 10 ερωτήσεων – απανήσεων για τα νέα τιμολόγια:

1.      Γιατί έχουμε τόσα πολλά τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος;

Γιατί οι προμηθευτές έχουν το δικαίωμα να έχουν όσα τιμολόγια θέλουν. Επίσης, γιατί η φύση του συστήματος αγορών ηλεκτρικής ενέργειας που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σύνθετη. Υπάρχει μία αγορά χονδρικής που η τιμή είναι κυμαινόμενη (αλλάζει διαρκώς, ανά ημέρα και ώρα). Υπάρχουν οι προμηθευτές λιανικής, που αγοράζουν στη χονδρική και πωλούν στη λιανική, με πολλές διαφορετικές, εμπορικές πολιτικές. Επιπλέον, γιατί οι ανάγκες και οι επιθυμίες των καταναλωτών είναι πολύ διαφορετικές, ανάλογα με το προφίλ κάθε καταναλωτή (νοικοκυριό, επιχείρηση, ενεργοβόροι καταναλωτές κ.λπ.).

2.      Τι είδους τιμολόγια υπάρχουν;

Καταρχάς, υπάρχουν τριών ειδών τιμολόγια (σταθερά, κυμαινόμενα και δυναμικά) και ο καταναλωτής (είτε πρόκειται για νοικοκυριό είτε για επιχείρηση) επιλέγει αυτό που κρίνει ότι είναι το πιο συμφέρον για εκείνον. Πιο συγκεκριμένα:

  • Σταθερά είναι τα τιμολόγια ορισμένου χρόνου, με σταθερή τιμή χρέωσης για όλη την περίοδο της σύμβασης.
  • Κυμαινόμενα, είναι τα τιμολόγια, τα οποία είναι συνδεδεμένα με την τιμή της χονδρεμπορικής στο Χρηματιστήριο ενέργειας. Αυτά, διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες: i. με καθορισμό τιμής εκ των προτέρων της περιόδου κατανάλωσης και ii. με καθορισμό τιμής εκ των υστέρων.
  • Δυναμικά, τα οποία αφορούν στη δυνατότητα δυναμικής τιμολόγησης, με διαφορετικές τιμές -ακόμα και μέσα στη διάρκεια της ημέρας- με βάση τις τιμές της αγοράς. Προϋπόθεση για την επιλογή αυτών των τιμολογίων συνιστά η λειτουργία έξυπνου τηλεμετρούμενου μετρητή στην παροχή των καταναλωτών.

Για τη διευκόλυνση του καταναλωτή, τα τιμολόγια συνδέθηκαν με ένα χρώμα. Με το μπλε τα σταθερά, με το κίτρινο τα κυμαινόμενα και με το πορτοκαλί τα δυναμικά.

Σε αυτά τα τιμολόγια προσθέτουμε ειδικό τιμολόγιο, πράσινου χρώματος, που το ειδικό χαρακτηριστικό του είναι πως η δομή του θα είναι απλή και κοινή, επιτρέποντας τη συγκρισιμότητα, για όλους τους προμηθευτές. Σε αυτό θα μεταπέσουν όλοι οι καταναλωτές, την 1η Ιανουαρίου του 2024, οι οποίοι δεν θα έχουν επιλέξει -μέσα στο 2023- κάποιο συγκεκριμένο είδος τιμολογίου για τη μετάβασή τους την 1.1.2024. Αυτό το ειδικό τιμολόγιο, που θα διατίθεται από κάθε προμηθευτή, θα είναι ομοιόμορφο για όλους τους προμηθευτές.

3.      Για ποιο λόγο εισάγεται αυτό το ειδικό, πράσινο τιμολόγιο;

Το βασικό πλεονέκτημα του πράσινου τιμολογίου είναι πως διευκολύνει, για πρώτη φορά, τη σύγκριση των τιμών μεταξύ προμηθευτών και τη διαφανή και απλοποιημένη πληροφόρηση των καταναλωτών για τις τιμές των προμηθευτών. Την 1η κάθε μήνα, η τιμή χρέωσης θα ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα του εκάστοτε προμηθευτή και θα κοινοποιείται στην ΡΑΑΕΥ. Ο καταναλωτής θα γνωρίζει, στις αρχές του μήνα, τι πληρώνει στον προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος, για τον επόμενο μήνα και το κυριότερο, τί τιμές προσφέρουν, όλοι οι υπόλοιποι προμηθευτές.

4.      Στο πράσινο τιμολόγιο η τιμή μέσα στο μήνα θα αλλάζει;

Όχι, ο καταναλωτής θα βλέπει μία τιμή κάθε 1η του μήνα, η οποία θα είναι «κλειδωμένη» για όλη τη διάρκεια του μήνα.

5.      Μπορεί ο καταναλωτής να επιλέξει κάποιο άλλο τιμολόγιο από αυτό που έχει;

Ναι, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα οποτεδήποτε το επιθυμεί να επιλέξει οποιοδήποτε προσφερόμενο τιμολόγιο, υπογράφοντας νέα σύμβαση με τον προμηθευτή της επιλογής του. Μόνη εξαίρεση αποτελούν τα σταθερά τιμολόγια, που από τη φύση τους έχουν μακροχρόνιες συμβάσεις. Η αλλαγή προμηθευτή ή τιμολογίου προμήθειας, δηλαδή, γίνεται οποτεδήποτε και δεν συνεπάγεται δικαίωμα αποζημίωσης του προμηθευτή λόγω της πρόωρης αποχώρησης του πελάτη, εκτός των περιπτώσεων διακοπής σύμβασης τιμολογίου σταθερής τιμής.

6.      Γιατί έχουμε διαφορετικά χρώματα στα τιμολόγια;

Για να διευκολυνθεί ο καταναλωτής, να κατανοήσει τη φύση των πολλών, διαφορετικών τιμολογίων, ώστε να μπορεί να συγκρίνει, καλύτερα, τα τιμολόγια μεταξύ των προμηθευτών.

7.      Δεν είναι το σύστημα αυτό πολύ «μπερδεμένο»;

Ναι, το Ευρωπαϊκό σύστημα ενέργειας είναι πολυσύνθετο και για τον καταναλωτή είναι λογικό ότι δεν υπάρχει χρόνος και διάθεση να ασχολείται, διαρκώς, με τον ποιον προμηθευτή θα επιλέξει. Γι’ αυτό και εισάγεται το «πράσινο τιμολόγιο, στο οποίο χωρίς να ασχολείται, ιδιαιτέρως, ξέρει τα δύο πιο θεμελιώδη που τον ενδιαφέρουν: Πρώτον, ποια είναι η τιμή τον επόμενο μήνα και δεύτερον ποιος είναι ο πιο φθηνός τον επόμενο μήνα.

8.      Θα πρέπει να αλλάζω κάθε μήνα προμηθευτή, για να βρω τον φθηνότερο;

Έχετε το δικαίωμα να το κάνετε. Στο πράσινο τιμολόγιο, παρακολουθείτε ποιος προμηθευτής είναι ο φθηνότερος κάθε μήνα και αν δεν είστε ευχαριστημένος κάποιον μήνα ή μετά από κάποιους μήνες με τις τιμές που δίνουν οι προμηθευτές, μπορείτε πάντα να αλλάξετε. Είναι λογικό ο καταναλωτής να μην μπαίνει στη διαδικασία, διότι είναι ταλαιπωρία, να αλλάξει προμηθευτή για μία διαφορά της τάξεως του 1-2 ευρώ το μήνα. Είναι, επίσης, λογικό ότι αν βλέπει πως κάποιος είναι συστηματικά ακριβός, τον αφήνει και πάει σε κάποιον που είναι συστηματικά πιο φθηνός.

9.      Γιατί εγώ που έχω σταθερό μπλε τιμολόγιο σε συγκεκριμένο προμηθευτή, δεν μπορώ να κάνω σύγκριση τιμών με τους υπόλοιπους προμηθευτές;

Σε αντίθεση με το ένα ειδικό (πράσινο) τιμολόγιο ανά προμηθευτή, στις υπόλοιπες κατηγορίες τιμολογίων, οι προμηθευτές μπορούν να παρέχουν περισσότερα του ενός τιμολόγια σε κάθε κατηγορία, συνδεδεμένα, πολλές φορές, είτε με υπηρεσίες είτε και με άλλα προϊόντα είτε με συνδυασμό αυτών. Επιπλέον, το ύψος του παγίου μπορεί να διαφέρει, σημαντικά, ανά προμηθευτή, γεγονός που μειώνει το βαθμό συγκρισιμότητας των προσφερόμενων τιμών ενέργειας. Για τους λόγους αυτούς, η καθιέρωση του πράσινου τιμολογίου, καθιστά πιο άμεση, εύκολη και διαφανή τη σύγκριση των τιμολογίων των διαφορετικών προμηθευτών.

10.  Θα είναι διαθέσιμο κάποιο εργαλείο επαλήθευσης και σύγκρισης τιμών;

Στους λογαριασμούς ρεύματος (ηλεκτρονικούς και έντυπους) και στα άλλα μηνύματα και e-mails που θα αποστέλλουν οι προμηθευτές στους καταναλωτές, θα υπάρχει πλέον και ο κωδικός QR (θα σκανάρεται και θα διαβάζεται μέσω έξυπνου κινητού) και link, τα οποία θα παραπέμπουν στον ιστότοπο δημοσίευσης του εργαλείου σύγκρισης τιμών της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ). Εκεί, οι καταναλωτές θα μπορούν να ενημερώνονται, κάθε μήνα για την τιμή του ειδικού κοινού τιμολογίου του προμηθευτή τους και να τη συγκρίνουν με το σύνολο των προσφερόμενων τιμολογίων.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Λογαριασμοί ρεύματος: Δέκα ερωτήσεις – απαντήσεις για τα νέα τιμολόγια"

Guardian: Διαρροή πυρηνικών στο πιο επικίνδυνο εργοστάσιο της Βρετανίας – Φόβοι για νέο Τσερνόμπιλ

Ο Guardian αποκαλύπτει ότι το Σέλαφιλντ, το πιο επικίνδυνο πυρηνικό εργοστάσιο της Βρετανίας και της Ευρώπης, έχει μια διαρροή από ένα τεράστιο σιλό ραδιενεργών αποβλήτων που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τους πολίτες και από τις δύο πλευρές της Μάγχης.

Οι ανησυχίες για την ασφάλεια στο ετοιμόρροπο κτίριο, καθώς και οι ρωγμές σε μια δεξαμενή τοξικής λάσπης, γνωστή ως Β30, έχουν προκαλέσει διπλωματικές εντάσεις με χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Νορβηγία και η Ιρλανδία, οι οποίες φοβούνται ότι το Σέλαφιντ δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Η διαρροή ραδιενεργού υγρού από έναν από τους «μεγαύτερους πυρηνικούς κινδύνους στο Ηνωμένο Βασίλειο» – ένα ετοιμόρροπο κτίριο στο τεράστιο εργοτάξιο της Κάμπρια, γνωστό ως Magnox swarf storage Silo (MSSS) – είναι πιθανό να συνεχιστεί μέχρι το 2050. Αυτό θα μπορούσε να έχει «δυνητικά σημαντικές συνέπειες» εάν συνεχιστεί, με κίνδυνο να μολυνθούν τα υπόγεια ύδατα, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο.

Ρωγμές έχουν επίσης δημιουργηθεί στο σκυρόδεμα και την άσφαλτο που καλύπτουν την τεράστια λίμνη που περιέχει πυρηνική λάσπη δεκαετιών, μέρος ενός καταλόγου προβλημάτων ασφαλείας στην περιοχή.

Οι ανησυχίες αυτές αναδείχθηκαν στο πλαίσιο των πυρηνικών διαρροών, μιας ετήσιας έρευνας του Guardian σχετικά με προβλήματα που εκτείνονται από την παραβίαση του κυβερνοχώρου, τη ραδιενεργό μόλυνση και την τοξική εργασιακή κουλτούρα στην τεράστια πυρηνική χωματερή.

Ένα έγγραφο που στάλθηκε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Σέλαφιλντ τον Νοέμβριο του 2022 και το οποίο είδε ο Guardian, εξέφρασε εκτεταμένες ανησυχίες για την υποβάθμιση της ασφάλειας σε ολόκληρη την περιοχή, προειδοποιώντας για τον «σωρευτικό κίνδυνο» από παραλείψεις που κυμαίνονται από την πυρηνική ασφάλεια έως τον αμίαντο και τα πρότυπα πυρασφάλειας.

Κάτω από το χαλί

Ένας επιστήμονας που συμμετέχει σε επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει τη βρετανική κυβέρνηση σχετικά με τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας στην υγεία δήλωσε στον Guardian ότι οι κίνδυνοι που εγκυμονούν η διαρροή και άλλες διαρροές χημικών ουσιών στο Σέλαφιντ έχουν «σπρωχτεί σταθερά κάτω από το χαλί».

Μια πυρκαγιά το 1957 στο Windscale, όπως ήταν παλαιότερα γνωστή η τοποθεσία, ήταν το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι σήμερα.

Μια έκθεση της ΕΕ το 2001 προειδοποίησε ότι ένα ατύχημα στο Σέλαφιλντ θα μπορούσε να είναι χειρότερο από το Τσέρνομπιλ, τον τόπο της καταστροφής του 1986 στην Ουκρανία, που εξέθεσε πέντε εκατομμύρια Ευρωπαίους σε ραδιενέργεια. Το Σέλαφιλντ περιέχει σημαντικά περισσότερα ραδιενεργά υλικά από το Τσερνόμπιλ.

Το Σέλαφιλντ, χώρος 6 τετραγωνικών χιλιομέτρων (2 τετραγωνικά μίλια) στην ακτή της Κάμπρια, όπου απασχολούνται 11.000 άτομα, αποθηκεύει και επεξεργάζεται πυρηνικά απόβλητα από οπλικά προγράμματα και παραγωγή πυρηνικής ενέργειας και είναι η μεγαλύτερη εγκατάσταση στην Ευρώπη.

Guardian

Διαβάστε Περισσότερα » "Guardian: Διαρροή πυρηνικών στο πιο επικίνδυνο εργοστάσιο της Βρετανίας – Φόβοι για νέο Τσερνόμπιλ"

Συνελήφθη ο 71χρονος γυναικοκτόνος της Σαλαμίνας – Ομολόγησε την πράξη του

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο 71χρονος άνδρας που σκότωσε την 43χρονη σύντροφό του στη Σαλαμίνα. Ο άνδρας συνελήφθη στο Κερατσίνι μέσα στο αυτοκίνητο της συζύγου του, ενώ δίπλα του βρέθηκε το κυνηγετικό όπλο με το οποίο αφαίρεσε τη ζωή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φερόμενος ως δράστης ομολόγησε την πράξη του κατά τη διάρκεια της προδικασίας.

Μόλις το Σάββατο, η γυναίκα είχε προχωρήσει σε καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση και υπεξαίρεση εναντίον του 71χρονου συντρόφου της. Η καταγγελία είχε γίνει το Σάββατο (2/12) στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, και ανέφερε: «την 22:40 ώρα της 01/12/2023, εντός της οικίας τους, εν λόγω άνδρας προκάλεσε απλές σωματικές βλάβες, απείλησε και εξύβρισε την σύντροφό του, ενώ προέβη στην υπεξαίρεση του κινητού τηλεφώνου και του Ι.Χ. αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας της παθούσας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, διατηρούσαν σχέση τα τελευταία 7 χρόνια, ενώ ο 71χρονος φέρεται να χτύπησε και τον 15χρονο γιο της άτυχης γυναίκας, τον οποίο είχε αποκτήσει από τον προηγούμενο γάμο της.

Δεν πρόλαβε να πατήσει το panic button

Όπως ανέφεραν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί του Α.Τ. Σαλαμίνας της πρότειναν να πάρει «panic button» και σε περίπτωση που κινδυνεύσει να το ενεργοποιήσει, με την καταγγέλλουσα να το δέχεται και να εγκαθίσταται η εφαρμογή άμεσα στο κινητό της χωρίς όμως να γίνεται χρήση σήμερα το πρωί. Επίσης, της προτάθηκε να επιστρέψει στο πατρικό της σπίτι -στην οδό Αίαντος στα Αμπελάκια- κάτι που έκανε μαζί με τη μητέρα της. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αναζήτησαν τον 71χρονο όχι μόνο στο σπίτι του στην Κακιά Βίγλα, αλλά και στα στέκια του χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Έφερε τραύματα στην κοιλιακή χώρα και στο στήθος από πυροβόλο όπλο

Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου στις 09:30 ειδοποιήθηκε το κέντρο Άμεσης Δράσης από περιοίκους πως άκουσαν φασαρία και στη συνέχεια πυροβολισμούς στην οδό Αίαντος, στα Αμπελάκια. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί που εντόπισαν νεκρή τη 43χρονη.

Το θύμα έφερε τραύματα στην κοιλιακή χώρα και στο στήθος από πυροβόλο όπλο, ενώ στο σημείο εντοπίστηκαν και δύο κάλυκες. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ο 71χρονος γυναικοκτόνος της Σαλαμίνας – Ομολόγησε την πράξη του"

Υπόθεση Μπελέρη: Για τις 19 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη

Νέα αναβολή για τις 19 Δεκεμβρίου πήρε η δίκη για την αποφυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρας Φρέντι Μπελέρη, καθώς δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο τρίτος μάρτυρας κατηγορίας.

Η Αθήνα διαμηνύει ότι η ορκωμοσία Μπελέρη αποτελεί προϋπόθεση για την συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας.

Σε κάθε δικάσιμο η διαδικασία αποδεικνύεται όλο και πιο διάτρητη, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα, όπως λένε και από το περιβάλλον του Φρέντι Μπελέρη, ότι πρόκειται για μια πολιτικά υποκινούμενη δίκη, μεταδίδει από την Αλβανική πρωτεύουσα, Πιέρρος Τζανετάκος.

Σήμερα επρόκειτο να προσαχθεί ο τρίτος μάρτυρας κατηγορίας, με τις αλβανικές αρχές όμως να αδυνατούν τις τελευταίες 20 ημέρες να τον εντοπίσουν.

Παρά τις αντιρρήσεις της πλευράς Μπελέρη το δικαστήριο αποφάσισε να διαβαστούν οι καταθέσεις που είχε δώσει ο εν λόγω μάρτυρας στην Αστυνομία πριν από έξι μήνες. Από τις καταθέσεις προκύπτει ότι ο μάρτυρας απλώς γνώριζε τον Μπελέρη, χωρίς να δίνεται κανένα παραπάνω στοιχείο.

Άρα στην ουσία αυτή τη στιγμή από τους τρεις μάρτυρες κατηγορίας, ο ένας έχει παραδεχθεί ότι χρηματίστηκε προκειμένου να ενεργήσει ως πληροφοριοδότης της Αστυνομίας, ο δεύτερος ήταν αξιωματικός της Αστυνομίας, ο οποίος μετά τη σύλληψη Μπελέρη προήχθη σε διευθυντής της Αστυνομίας Χειμάρρας και ο τρίτος αναζητείται, έχοντας καταθέσει ότι απλώς γνωρίζει ποιος είναι ο Μπελέρης.

Ο δήμαρχος Χειμάρρας αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις της Εισαγγελίας, χαρακτηρίζοντάς την μεροληπτική.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στις 11 Δεκεμβρίου όταν και το Ειδικό Δικαστήριο θα συνεδριάσει για να εγκρίνει ή όχι το αίτημα της ορκωμοσίας του Μπελέρη, κάτι το οποίο απαιτεί επιτακτικά η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, αν η απόφαση είναι αρνητική, τότε η Αθήνα θα σκληρύνει έτει περαιτέρω τη στάση της, θέτοντας και τυπικά βέτο στα επόμενα βήματα της ενταξιακής διαδικασίας της Αλβανίας στην ΕΕ, με την ελληνική κυβέρνηση να έχει επισημάνει ότι η υπόθεση Μπελέρη δεν είναι διμερής, αλλά παραβιάζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο, καθώς τα Τίρανα αγνοούν τις βασικές αρχές του κράτους δικαίου.

Το ποινικό σκέλος της δίκης αναμένεται να συνεχιστεί στις 19 Δεκεμβρίου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Μπελέρη: Για τις 19 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη"

Καιρός αύριο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες ακόμα και στην Αττική – Πού θα ρίξει χιόνια

Ακόμα πιο «άγριος» θα είναι ο καιρός αύριο Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν σε όλη τη χώρα. Στα ίδια επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία στις μέγιστες τιμές της.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Σε όλη τη χώρα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια, έως το απόγευμα στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα), τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως την Πιερία), τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από το πρωί και μέχρι το βράδυ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ και στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ στρεφόμενοι στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα σε δυτικούς με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα κυμανθεί από 02 έως 12 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 06 έως 17 και τοπικά 18 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης με βαθμιαία εξασθένιση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια έως το απόγευμα και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία). Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Το μεσημέρι από τα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα αναμένεται βελτίωση.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση από το μεσημέρι και από τα δυτικά.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Από τις πρωινές ώρες αναμένεται βαθμιαία ύφεση των φαινομένων και αργότερα βελτίωση.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ και στα νότια δυτικοί ίδιας έντασης στρεφόμενοι σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης με βαθμιαία εξασθένιση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς ίδιας έντασης με βαθμιαία εξασθένιση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές έως το απόγευμα και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές από τις πρωινές ώρες έως το βράδυ και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι σε δυτικούς 4 με 6 με βαθμιαία εξασθένιση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές έως το απόγευμα κυρίως στα ανατολικά τμήματα και τις Σποράδες και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση με βαθμιαία εξασθένιση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες ακόμα και στην Αττική – Πού θα ρίξει χιόνια"

Ακατανόητη πρόκληση από την Τουρκία λίγο πριν την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα – Θέτει θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών!

Λίγο πριν έρθει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, η Τουρκία με έκδοση αντι-ΝΟΤΑΜ για ελληνικές ασκήσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Αιγαίο θέτει εκ νέου θέμα αποστρατιωτικοποίησης νησιών.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα εξέδωσε τρεις ΝΟΤΑΜ για την πραγματοποίηση ασκήσεων στο Αιγαίο. Οι ΝΟΤΑΜ αυτές αφορούν μια περιοχή ανατολικά της Καρπάθου και νότια της Ρόδου, μία περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου και, τέλος, μια περιοχή βορειοδυτικά της Χίου.

Πρόκειται για συνεκπαιδεύσεις του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας. Όπως επισημαίνουν επιτελείς του υπουργείου Άμυνας, πρόκειται για ασκήσεις τύπου «ΤΡΙΑΙΝΑ» που θα πραγματοποιηθούν κανονικά σε διεθνή ύδατα και δεν αφορούν σε νησιά.

Προκαλεί η Τουρκία

Ωστόσο, κατά την πάγια πρακτική της η Τουρκία, εξέδωξε αντι-ΝΟΤΑΜ για τις ελληνικές ασκήσεις, καθώς όπως υποστηρίζει παραβιάζουν τη Συνθήκη της Λωζάνης, καθώς γίνονται κοντά σε νησιά τα οποία «υπόκεινται σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης».

Η Τουρκία, το τελευταίο διάστημα που οι ελληνοτουρκικές βρίσκονται σε στάδιο ύφεσης, δεν εκδίδει NAVTEX, αλλά η έκδοση αντι-ΝΟΤΑΜ είναι μια πάγια διαδικασία, η οποία δεν προκαλεί ανησυχία στους Έλληνες επιτελείς.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακατανόητη πρόκληση από την Τουρκία λίγο πριν την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα – Θέτει θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών!"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πέμπτη στην Αθήνα λόγω της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης), σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του Κέντρου της Αθήνας.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενδεικτικά, σε τμήματα των κάτωθι οδικών αξόνων:

•Λ. Κατεχάκη,

•Λ. Μεσογείων,

•Λ. Βασ. Σοφίας,

•Λ. Κηφισίας,

•Λ. Βασ. Κωνσταντίνου,

•Λ. Βασ. Αμαλίας,

•Λ. Αλεξάνδρας,

•Μιχαλακοπούλου,

•Σταδίου,

•Πανεπιστημίου και

•Ακαδημίας.

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων.

H Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πέμπτη στην Αθήνα λόγω της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου"

Αποχή των διαιτητών της Super League: «Δεν σφυρίζουμε μέχρι οι συνθήκες να καταστούν ομαλές για τη σωματική ακεραιότητα μας»

Οι διαιτητές κινητοποιήθηκαν, μετά τις απειλές που δέχθηκε ο Τάσος Παπαπέτρου κι έτσι η προσεχής 14η αγωνιστική της Super League αναμένεται να πάρει αναβολή. “Το ποτήρι ξεχείλισε” αναφέρουν μεταξύ άλλων και τονίζουν πως έλαβαν την απόφαση να μην ασκήσουν τα καθήκοντά τους, χωρίς να αναφέρουν το πότε θα επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους. “Μέχρι να καταστούν ομαλές οι συνθήκες” αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σοβαρή εξέλιξη στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Super League. Μετά από το επεισοδιακό παιχνίδι Βόλος – Ολυμπιακός (2-2), ο διαιτητής της συνάντησης, Τάσος Παπαπέτρου, κατήγγειλε ότι δέχτηκε απειλές, κάτι για το οποίο έχει ενημερωθεί τόσο η ΕΛ.ΑΣ., όσο και η UEFA.

Το συγκεκριμένο γεγονός κινητοποίησε τους -συναδέλφους- διαιτητές του Ιωάννη Παπαπέτρου αποφάσισαν να μην «κατέβουν» στα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος «… και μέχρι οι συνθήκες να καταστούν ομαλές για την σωματική ακεραιότητα» τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας!

Παράλληλα, ζητούν συνάντηση με τους Πρωθυπουργό, Υπ. Δημοσίας Τάξεως και Υπουργό Αθλητισμού και πρόεδρο της ΕΠΟ. Όπως τονίζεται…. «στόχος όλων από αυτήν μας την ενέργεια είναι να προστατεύσουμε εμάς και τις οικογένειές μας».

Η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της ΚΕΔ

Αξιότιμα μέλη της ΚΕΔ

Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες και ξένοι διαιτητές όπως επίσης και μέλη της εκάστοτε ΚΕΔ έχουν γίνει μόνιμος στόχος, σάκος του μποξ και αποδιοπομπαίος τράγος μετάθεσης των ευθυνών.

Ανακοινώσεις που μένουν ατιμώρητες, προπηλακισμοί, bulling, καταστροφή χαρακτήρων, απειλές, λεκτικές και φυσικές επιθέσεις, άγνοια βασικών κανονισμών των κανόνων παιχνιδιού, άγνοια βασικών κανόνων λειτουργίας του VAR είναι μόνο λίγα από αυτά που έχουν καταστήσει το κλίμα τοξικό για ποδόσφαιρο.

Τα συμβάντα του τελευταίου μήνα, με την βομβιστική επίθεση στο σπίτι και το μαγαζί του διαιτητή Ανδρέα Γκάμαρη αλλά και τις απειλές που δέχθηκε ο διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου και η οικογένεια του μετά τον αγώνα της Super League 1 στις 3/12/2023 Βόλος- Ολυμπιακός είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Στο παρελθόν έγιναν συναντήσεις, πήραμε  υποσχέσεις αλλά δυστυχώς τα πράγματα οδεύουν όχι απλά προς το χειρότερο αλλά περισσότερο προς τον γκρεμό. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχουν οι συνθήκες ώστε οι Έλληνες διαιτητές και βοηθοί διαιτητές της 1ης κατηγορίας να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντα τους με ασφάλεια.

Ως συνέπεια των ανωτέρω το σώμα διαιτητών και βοηθών διαιτητών 1ης κατηγορίας έχει λάβει την απόφαση να μην ασκήσει τα καθήκοντα του σε κανένα αγώνα ξεκινώντας από την 14η αγωνιστική της Super League 1 και μέχρι οι συνθήκες να καταστούν ομαλές για την σωματική ακεραιότητα μας!

Στόχος όλων από αυτήν μας την ενέργεια είναι να προστατεύσουμε εμάς και τις οικογένειές μας

Γι’ αυτό το λόγο:

– Παρακαλούμε άμεσα σε συνάντηση με τους Πρόεδρο ΕΠΟ, Πρωθυπουργό, Υπ. Δημοσίας τάξεως και  Υπουργό Αθλητισμού

– Να απαγορεύονται και να τιμωρούνται  οι επίσημες δηλώσεις αξιωματούχων ομάδων κατά την δημοσίευση των ορισμών, πριν και μετά των αγώνων.

– Άμεση εξιχνίαση των υποθέσεων ΒΙΑΣ κατά αξιωματούχων διαιτησίας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποχή των διαιτητών της Super League: «Δεν σφυρίζουμε μέχρι οι συνθήκες να καταστούν ομαλές για τη σωματική ακεραιότητα μας»"

Γερμανία: Τέσσερις νεκροί από την κακοκαιρία – Συνεχίζονται τα προβλήματα στο αεροδρόμιο του Μονάχου

Τέσσερις άνθρωποι – ανάμεσά τους ένα παιδί – έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε περιοχές οι οποίες επλήγησαν τις τελευταίες ημέρες ιδιαίτερα από την κακοκαιρία. Με προβλήματα και καθυστερήσεις λειτουργεί το αεροδρόμιο του Μονάχου, ενώ η κίνηση στους αυτοκινητοδρόμους γίνεται με δυσκολίες, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Σε αυτοκινητόδρομο της νότιας Βαυαρίας δύο άνδρες σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε σε φορτηγό, λόγω της «παγωμένης» βροχής, η οποία καθιστούσε εξαιρετικά ολισθηρό τον δρόμο. Το ίδιο φαινόμενο προκάλεσε πολλά ακόμη τροχαία ατυχήματα στην περιοχή του Μονάχου, περιορισμένης ωστόσο σοβαρότητας.

Σε ημιορεινή περιοχή της Σαξονίας, λεωφορείο προσέκρουσε σε εκχιονιστικό μηχάνημα και στη συνέχεια σε δέντρο, προκαλώντας τον θάνατο ενός 10χρονου αγοριού, το οποίο επέβαινε στο λεωφορείο. Σοβαρά τραυματίστηκαν ο οδηγός και ένας ακόμη επιβάτης. Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη ένας 57χρονος άνδρας δεν κατόρθωσε να χρησιμοποιήσει εγκαίρως το σύστημα πέδησης και συγκρούστηκε με λεωφορείο. Από την σύγκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα.

Στο αεροδρόμιο του Μονάχου, το οποίο παρέμεινε κλειστό για το μεγαλύτερο μέρος του Σαββατοκύριακου, οι πτήσεις διακόπηκαν σήμερα εκ νέου, λόγω του πάγου. Το πτητικό πρόγραμμα παραμένει περιορισμένο, με αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία εκατοντάδων επιβατών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: Τέσσερις νεκροί από την κακοκαιρία – Συνεχίζονται τα προβλήματα στο αεροδρόμιο του Μονάχου"

Από θύμα… θύτης η Μπίκα: Η καταγγελία βιασμού που έγινε δίωξη για αρπαγή – «Εχεις τελειώσει και δεν το ξέρεις!»

Eνα απίστευτο παρασκήνιο εκτυλίχθηκε γύρω από την υπόθεση της 25χρονης Γεωργίας Μπίκα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία κατήγγειλε τον βιασμό της την Πρωτοχρονιά του 2022 στο ξενοδοχείο «The Met». Αναμείχθηκαν ένας επιχειρηματίας από τη συμπρωτεύουσα με τον οποίο η 25χρονη διατηρούσε κοντινή σχέση, εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., κουκουλοφόροι μπράβοι αλλά και δημοσιογράφοι. Επιχείρησαν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη γύρω από την υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού, χρησιμοποιώντας βία, απειλές και εκβιασμούς, όπου αυτό χρειαζόταν.

Το αποτέλεσμα; Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, ο επιχειρηματίας, ένας φίλος και συνεργάτης του καθώς και η νεαρή Θεσσαλονικιά διώκονται για αρπαγή και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών εις βάρος ενός νεαρού που εργαζόταν ως μετρ σε κοσμικό καφέ της συμπρωτεύουσας. Η δίωξή τους βασίστηκε σε έρευνα που διεξήγαγε η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης. Οι απολογίες των τριών ήταν προγραμματισμένες για το μέσον της εβδομάδας, ωστόσο αναβλήθηκαν για το τέλος του μήνα λόγω της αποχής των δικηγόρων. Γι’ αυτή καθεαυτήν την καταγγελία περί βιασμού έχει εκδοθεί τελεσίδικο βούλευμα που απαλλάσσει τον φερόμενο ως δράστη από τις κατηγορίες, με τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να αποφαίνονται ότι οι σχετικές αναφορές ήταν ψευδείς.

Η υπόθεση άρχισε να εκτυλίσσεται τα ξημερώματα της 1ης Ιανουαρίου 2022. Η Γεωργία Μπίκα μαζί με φίλες της ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα που της είχε απευθύνει γνωστός της, εργαζόμενος σε δημοφιλές καφέ της πλατείας Αριστοτέλους, και έδωσαν το «παρών» σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι που διοργάνωναν σε σουίτα ξενοδοχείου γόνοι πλούσιων οικογενειών της Αθήνας. Από την έρευνα που έγινε για την υπόθεση του βιασμού προέκυψε ότι λίγο μετά τις 3.30 π.μ. η 25χρονη και οι δύο φίλες της αποχώρησαν από το ξενοδοχείο, αλλά και ότι στις 4.05 π.μ. η νεαρή κοπέλα επέστρεψε μόνη της στο «The Met». Η ΕΛ.ΑΣ. επικαλείται μαρτυρίες ατόμων που ήταν παρόντα στο πάρτι και τα οποία κατέθεσαν ότι τελικά η 25χρονη έφυγε από τη σουίτα μαζί με τον έναν από τους νεαρούς διοργανωτές.

Ενας επιχειρηματίας, εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., μπράβοι αλλά και δημοσιογράφοι φέρονται αναμεμειγμένοι στην υπόθεση.

Στις 11 το πρωί της Πρωτοχρονιάς, η κοπέλα, που στο μεταξύ είχε διανυκτερεύσει στο ξενοδοχείο, αντάλλαξε τηλεφωνήματα με τον επιχειρηματία – φίλο της καθώς και τον μετρ του καφέ της Αριστοτέλους που την είχε προσκαλέσει στο πάρτι. Μερικά λεπτά αργότερα, ο επιχειρηματίας συνοδευόμενος από έναν φίλο και συνεργάτη του πέρασε με το τζιπ και πήρε από το ξενοδοχείο την Μπίκα. Κατευθύνθηκαν στο σπίτι του μετρ, στον οποίον η νεαρή είχε στο μεταξύ τηλεφωνήσει ζητώντας του να την περιμένει στο πεζοδρόμιο.

Η συνέχεια παραπέμπει σε θρίλερ. Οι δύο άνδρες έβαλαν με τη βία τον υπάλληλο του καφέ στο αυτοκίνητο και άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές αλλά και τη λαβή ενός όπλου στο πρόσωπο ζητώντας του να ομολογήσει ποιος είχε βιάσει την 25χρονη. Κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού του το θύμα άρχισε να αιμορραγεί, ενώ φέρεται προσωρινά να έχασε τις αισθήσεις του. Οταν συνήλθε τον γύρισαν σπίτι του και έφυγαν.

Ενα δεκαήμερο αργότερα, ωστόσο, επανήλθαν. Οπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα που έχουν συμπεριληφθεί στον φάκελο της δικογραφίας, ο επιχειρηματίας έκανε τραπέζι σε αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών Θεσσαλονίκης, επιλέγοντας ως χώρο της συνάντησης –καθόλου τυχαία– το δημοφιλές καφέ της πλατείας Αριστοτέλους. Σύμφωνα με μια εκδοχή, στόχος του ήταν να ασκήσει πίεση στον νεαρό μετρ (επιδεικνύοντας τις επαφές που διατηρούσε με αστυνομικούς) προκειμένου να πεισθεί να τον συναντήσει εκ νέου. Αυτό συνέβη τελικά το απόγευμα της 13ης Ιανουαρίου και αφού προηγουμένως είχε διαβεβαιώσει τον νεαρό ότι ήθελε απλώς να του δείξει κάποια βίντεο σχετικά με όσα είχαν συμβεί τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς. Ο νεαρός πήγε στο ραντεβού με έναν φίλο του. Ο επιχειρηματίας φέρεται να τον παρέσυρε στο δώμα, όπου τον περίμεναν δύο κουκουλοφόροι. Αρχισαν να τον χτυπούν με μανία και τον υποχρέωσαν να τους παραχωρήσει το κινητό του και τους κωδικούς πρόσβασης στο Instagram. Μέσα από το δικό του προφίλ προχώρησαν σε μια ανάρτηση εμφανίζοντάς τον να απολογείται για τον βιασμό της 25χρονης το ξημέρωμα της Πρωτοχρονιάς.

Οταν και ο δεύτερος γύρος ξυλοδαρμού και απειλών ολοκληρώθηκε, ο νεαρός πήγε στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου να υποβάλει μήνυση. Εκεί, ο αστυνομικός του συνέστησε να καταγγείλει τα γεγονότα στο αρμόδιο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών. Το θύμα πήγε πράγματι στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, με τους αστυνομικούς του Εκβιαστών, ωστόσο, να μην κάνουν δεκτή την καταγγελία του. Η μήνυση τελικά υπεβλήθη στο τμήμα Λευκού Πύργου, με τον καταγγέλλοντα να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο επιχειρηματίας τον απείλησε πως «έχει τελειώσει η ζωή σου και δεν το ξέρεις, θα βάλω κοπέλες να σε καταγγείλουν ότι τους δίνεις ναρκωτικά, ότι τις πας σε πάρτι και τις βιάζετε». Τις ημέρες και εβδομάδες που ακολούθησαν είχαν πράγματι δει το φως της δημοσιότητας καταγγελίες με παρόμοιο περιεχόμενο, οι οποίες, αν και ερευνήθηκαν, δεν οδήγησαν σε αποτέλεσμα.

Οι επαφές με αστυνομικούς

Τις καταγγελίες ανέλαβε να ερευνήσει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης. Αστυνομικοί της υπηρεσίας προχώρησαν σε άρση απορρήτου στα κινητά τηλέφωνα των εμπλεκομένων. Προέκυψε λοιπόν ότι ο επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης σε κρίσιμες χρονικά στιγμές της υπόθεσης αντάλλαξε τηλεφωνικές κλήσεις με τρεις αστυνομικούς από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων και τον επικεφαλής του. Φέρεται ακόμη να κάλεσε στο κινητό του και έναν απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., με τον οποίο φέρεται να διατηρεί από 20ετίας φιλικές σχέσεις.

Οι τρεις πρώτοι κλήθηκαν να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεσή τους κατέληξε στο αρχείο, ωστόσο ο τότε επικεφαλής του τμήματος απομακρύνθηκε. Ο απόστρατος αξιωματικός, που παραμένει ενεργός κατέχοντας κρίσιμο πόστο σε υπηρεσία ασφαλείας, κατέθεσε ως μάρτυρας. Τόνισε ότι ο επιχειρηματίας του τηλεφώνησε στο πλαίσιο γνωριμίας που διατηρούν, καθώς και ότι από την πρώτη στιγμή τον είχε συμβουλεύσει να αφήσει την 25χρονη να χειριστεί μόνη της την υπόθεση.

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψαν επικοινωνίες του επιχειρηματία με δημοσιογράφους, ενώ στο αυτοκίνητό του ανιχνεύθηκαν κηλίδες αίματος του καταγγέλλοντος.

Από την άρση απορρήτου προέκυψαν επικοινωνίες του επιχειρηματία και με δημοσιογράφους, τηλεοπτικούς και μη, τα ρεπορτάζ των οποίων προσπάθησε ή πέτυχε να διαμορφώσει. Στο αυτοκίνητό του ανιχνεύτηκαν κηλίδες αίματος του καταγγέλλοντος.

Ο συνήγορος της 25χρονης, κ. Δημήτρης Ραπτόπουλος, δήλωσε ότι η μηνυτήρια αναφορά του νεαρού δεν στρεφόταν κατά της εντολέως του, καθώς και ότι λόγω της δύσκολης κατάστασης στην οποία εκείνη βρισκόταν τον Ιανουάριο του 2022 δεν θα μπορούσε να έχει οποιαδήποτε ανάμειξη στα υπό έρευνα γεγονότα. Ο συνήγορος του επιχειρηματία, κ. Νίκος Βασιλειάδης, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί μετά την απολογία του εντολέα του.

Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την υπόθεση στα επίσημα έγγραφά τους φέρονται να αποδίδουν τα γεγονότα στην προσπάθεια του επιχειρηματία να αποκαταστήσει το κύρος του, το οποίο κατά την ΕΛ.ΑΣ. επλήγη από τα γεγονότα της Πρωτοχρονιάς 2022.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Από θύμα… θύτης η Μπίκα: Η καταγγελία βιασμού που έγινε δίωξη για αρπαγή – «Εχεις τελειώσει και δεν το ξέρεις!»"

Απεργούν τη Δευτέρα 11/12 οι εργαζόμενοι στο Κτηματολόγιο

Με αφορμή το προς ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το Κτηματολόγιο, το Σωματείο Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο (Σ.Ε.ΚΤ.), προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία για τη Δευτέρα 11/12/2023.

Τα αιτήματα των εργαζομένων αφορούν:

  • την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του Φορέα, τόσο μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ όσο και μέσω των διαδικασιών της κινητικότητας,
  • τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων απαρχαιωμένων συστημάτων πληροφορικής και δικτύων.
  • τη διατήρηση της οργανικής δομής του Ελληνικού Κτηματολογίου,
  • την αναγνώριση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και την αναγνώριση της προϋπηρεσίας του συνόλου των υπαλλήλων, για κάθε νόμιμη χρήση,
  • την ένταξη των υπαλλήλων του Ελληνικού Κτηματολογίου σε ειδικό μισθολόγιο,
  • τη χορήγηση του κινήτρου απόδοσης οριζόντια σε όλο το προσωπικό του Φορέα και για το 2023, χρονιά κατά την οποία ολοκληρώνεται η μετάβαση,
  • την ισότιμη αντιμετώπιση των αναπληρωτών προϊσταμένων με τους προϊστάμενους του Φορέα,
  • την κατάργηση της παραγράφου 2 του άρθρου 38 του νόμου 5046/23, που αφορά τον περιορισμό δικαιωμάτων του προσωπικού (συμμετοχή στις διαδικασίες της κινητικότητας).

Οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Σωματείου τους, αντιδρούν στην τραγική υποστελέχωση του Φορέα, στην απαξίωση του έμπειρου προσωπικού του, στην αδικαιολόγητη ανάθεση υπηρεσιών και εργασιών σε εξωτερικούς φορείς με τη διαδικασία του outsourcing, καθώς και στην υπονόμευση του ρόλου των Κτηματολογικών Γραφείων και των Υποκαταστημάτων του Φορέα.

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο, καθώς καλείται να διαχειριστεί παράλληλα την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης όλης της χώρας, την απορρόφηση όλων των υπό κατάργηση υποθηκοφυλακείων της χώρας και παράλληλα να παράσχει αξιόπιστες υπηρεσίες προς τους συναλλασσόμενους, υπογραμμίζει το Σ.Ε.ΚΤ.

Το μεγαλύτερο από τα μεγάλα έργα όπως είχε χαρακτηριστεί κατά το παρελθόν, το «νούμερο ένα αναπτυξιακό εργαλείο του τόπου», αντιμετωπίζει σήμερα σωρεία προβλημάτων που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη της χώρας, προσθέτει η ανακοίνωση, καλώντας «την πολιτική ηγεσία να στρέψει το βλέμμα της στα σοβαρά ζητήματα του προσωπικού του Ελληνικού Κτηματολογίου και της υπηρεσίας, ώστε όλοι μαζί να αποδώσουμε στην ελληνική κοινωνία υπηρεσίες άξιες ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους, με σεβασμό στον συναλλασσόμενο και την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργούν τη Δευτέρα 11/12 οι εργαζόμενοι στο Κτηματολόγιο"

Κύκλωμα ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή μετά τις απολογίες τους δυο από τους κατηγορούμενους, ανάμεσά τους και ο πρώην πρόεδρος ομάδας μπάσκετ!

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν σήμερα μετά τις απολογίες τους στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων δυο εκ των πέντε κατηγορουμένων για την υπόθεση απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ που ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στις φυλακές οδηγούνται με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος, πρόεδρος ορισμένων εκ των εμπλεκόμενων εταιρειών και πρώην πρόεδρος σε ΚΑΕ της Βορείου Ελλάδος και ένας λογιστής, ο οποίος επίσης φέρεται και αυτός να είναι αρχηγικό μέλος του κυκλώματος. Αντίθετα, οι υπόλοιποι τρεις που απολογήθηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι με καταβολή εγγυοδοσίας ύψους από 8.000 μέχρι 10.000 ευρώ.

Οι πέντε κατηγορούμενοι έδωσαν σήμερα απολογίες στην ανακρίτρια για βαριά αδικήματα, όπως εγκληματική οργάνωση, απάτη, ψευδές βεβαιώσεις, δωροδοκία υπαλλήλου, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα με τους ίδιους να αρνούνται την διάπραξη τους. Μάλιστα, εκτός από τους πέντε κατηγορούμενους που απολογήθηκαν σήμερα στην υπόθεση εμπλέκονται και ιατροί του δημοσίου για τους οποίους όμως δεν εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να συνεργάζονταν με γιατρούς έναντι αμοιβής και να προχωρούσαν στη συστηματική έκδοση ψευδών συνταγογραφήσεων υγειονομικού υλικού σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αλλά εν αγνοία τους.

Κατά τις πληροφορίες η δράση του κυκλώματος, μέσω πέντε τουλάχιστον εταιρειών, φέρεται να εκτείνεται από το 2018 ενώ στη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνονται καταθέσεις ασθενών οι οποίοι αναφέρουν πως δεν γνωρίζουν καν τους γιατρούς του δημοσίου που συνταγογράφησαν με το ΑΜΚΑ τους ενώ κάποιοι εκ των ασφαλισμένων, που χρησιμοποιήθηκαν τα ΑΜΚΑ τους, δεν βρίσκονται καν στη ζωή.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύκλωμα ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή μετά τις απολογίες τους δυο από τους κατηγορούμενους, ανάμεσά τους και ο πρώην πρόεδρος ομάδας μπάσκετ!"

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας λόγω πορείας ελεύθερων επαγγελματιών για το φορολογικό νομοσχέδιο

«Έμφραγμα» στο κέντρο της Αθήνας. Ελεύθεροι επαγγελματίες πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο. 

Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας λόγω της πορείας διαμαρτυρίας από ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι αντιδρούν στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Την ίδια στιγμή, η ελληνική αστυνομία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας και στην οδό Σταδίου.

Φωτογραφίες της Eurokinissi από το συλλαλητήριο:

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστό το κέντρο της Αθήνας λόγω πορείας ελεύθερων επαγγελματιών για το φορολογικό νομοσχέδιο"

Βουλή: Την εξαίρεση της Κωνσταντοπούλου από την εξεταστική των Τεμπών αποφάσισε η πλειοψηφία της επιτροπής

Την εξαίρεση της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου από τις εργασίες της εξεταστικής για το δυστύχημα των Τεμπών αποφάσισε η πλειοψηφία της επιτροπής με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίζουν το σχετικό αίτημα. Καταψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, Σπαρτιατών, Νίκης και Ελληνικής Λύσης.

Της ψηφοφορίας προηγήθηκε σφοδρή αντιπαράθεση με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να εξαπολύει βαρύτατες καταγγελίες κατά πάντων και κυρίως κατά του προεδρείου, των βουλευτών της πλειοψηφίας και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αιτία της σύγκρουσης αποτέλεσε η γνωμοδότηση του Επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής που αναφέρει ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, η κα Κωνσταντοπούλου πρέπει να εξαιρεθεί από μέλος της επιτροπής καθώς στο πρόσωπο της συντρέχουν οι ασυμβίβαστες ιδιότητες του συνηγόρου κατηγορίας και του μέλους ανακριτικής επιτροπής στην ίδια υπόθεσης.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας χαρακτήρισε παράνομη την απόπειρα αποβολή της από την εξεταστική ενώ επικαλέστηκε εξώδικη διαμαρτυρία του Συλλόγου πληγέντων του τραγικού δυστυχήματος που μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι η παρουσία της κυρίας Κωνσταντοπούλου στην επιτροπή διασφαλίζει τις προσπάθειες διερεύνησης της υπόθεσης.

Η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από εντάσεις και διακοπές με την κυρία Κωνσταντοπούλου να συγκρούεται με το προεδρείο με αρκετά μέλη της επιτροπής.

Οι διάλογοι από το σχεδόν πρώτο λεπτό της συνεδρίασης είναι χαρακτηριστικοί:

Mαρκόπουλος (πρόεδρος): Δεν έχετε το λόγο κυρία Κωνσταντοπούλου

Κωνσταντοπούλου: Υπάρχει εξώδικο εναντίον σας δεν πρέπει να προεδρεύετε

Μαρκόπουλος: Δεν έχετε το λόγο

Κωνσταντοπούλου: Δεν σέβεστε τους νεκρούς

Μαρκόπουλος: Κάνετε εμπόριο νεκρών… το προεδρείο δεν θα ανεχθεί ειρωνίες, επιθέσεις στην γραμματεία της επιτροπής, παροξυσμούς

Κωνσταντοπούλου: Εσείς κάνετε επιθέσεις

Μαρκόπουλος: Είμαστε εδώ να ερευνήσουμε και να φωτίσουμε την αλήθεια δεν θα δεχθούμε παρελκυστικές τακτικές

Στην συνέχεια λαμβάνοντας τον λόγο ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης είπε: “πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε συζήτηση πρέπει να εξεταστούν τα θέματα που ζητήσαμε άπαντες . Για να έχουμε νόμιμη σύνθεση θα πρέπει να πάρουμε θέση μετά την γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να καταγγείλω τις επιθέσεις στα μέλη του επιστημονικού συμβουλίου. Η κυρία Κωνσταντοπούλου ως Πρόεδρος της Βουλής ζητούσε τη γνώμη του συμβουλίου και τώρα το καταγγέλλει. Η γνωμοδότηση λεει το αυτονόητο. Η κα Κωνσταντοπούλου είναι συνήγορος και μέλος της επιτροπής που ερευνά την ίδια υπόθεση. Η κα Κωνσταντοπούλου θα έπρεπε να αυτοεξαιρεθεί. Δεν το κάνει οπότε πρέπει να πάρουμε θέση”.  

Η τοποθέτηση του κ. Πλεύρη πυροδότησε νέα αντιπαράθεση:

Κωνσταντοπούλου: Είστε κατηγορούμενος κ. Πλεύρη

Πλεύρης: Δεν είμαι κατηγορούμενος

Κωνσταντοπούλου: Είστε

Μαρκόπουλος: Ντροπή σας ήσασταν και Πρόεδρος Βουλής. Καταλαβαίνετε τι σας λέω; Δεν έχετε το λόγο. Δεν σέβεστε τη διαδικασία. Ντροπή σας

Πλεύρης: Μη με διακόπτετε. Οι εποχές που ήσασταν πρόεδρος και παραβιάζατε τον κανονισμό εχουν περάσει. Το επιστημονικό συμβούλιο όταν γνωμοδοτούσε για την μητέρα σας ήταν καλό τότε, και σήμερα τους λοιδορείτε. Αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να κάνετε προσωπικές εμφανίσεις. Εμείς θέσαμε θεσμικά το ζήτημα Επι της γνωμοδότησης θα τοποθετηθούμε . Υπάρχει βάσιμος λόγος εξαίρεσης της κυρίας Κωνσταντοπούλου.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου κατά την τοποθέτηση της είπε «Η επιτροπή σήμερα συνεδριάζει με μη νόμιμη συγκρότηση. Έχετε ανακοινώσει αντικατάσταση νόμιμων μελών με μη νόμιμα μέλη. Καμία ανακριτική αρχή δεν λειτουργεί με αντικαταστάσεις.

Εσείς κ Μαρκόπουλε οφείλατε να κατέβετε από την έδρα καθώς λειτουργήσατε με τρόπο μεροληπτικό για το έγκλημα των Τεμπων καθώς το χαρακτηρίσατε ατύχημα. Αυτό που κάνατε είναι χυδαίο και το καταγγέλλω, με την γνωστή πρακτική των σκοτεινών μηχανισμών προκαλέσατε δημοσίευμα στην εφημερίδα Αξία για να αμυνθείτε επειδή την ώρα που κάνατε τον πολλά βαρύ από έδρας ήρθατε κατ ίδιαν και μου πείτε ότι η γιαγιά μου ήταν δάσκαλος του πατέρα σας. Δημιουργήσατε δημοσίευμα στην Αξία με τίτλο “είναι για ζουρλομανδύα η Ζωή”. Ψυχιατρικοποίηση επιχειρείτε, φασιστική μέθοδος και άνανδρη πρακτική».

Μαρκόπουλος: Ψεύδεστε χυδαία. Δημιουργείτε εντυπώσεις πάνω στα πτώματα 57 ανθρώπων

Κωνσταντοπούλου: Σας εκθέτει ο τρόπος σας. Φοβάστε γιατί αν παραμείνω στην επιτροπή δεν θα υπάρξει συγκάληψη. Αυτό που θέλετε είναι συγκάληψη. Κρύβεστε πίσω από το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής.

Ο Σύλλογος ατόμων πληγέντων έχει επιδώσει εξώδικη δήλωση με την οποία σας καταγγέλλει για μεθοδεύσεις. Σας λέει ότι εργαλειοποιείτε την διαδικασία και προσπαθείτε να με πετάξετε έξω. Έχετε βάλει μπροστά τον Πλεύρη που είναι μηνυόμενος γιατί ήταν μέλος επιτροπής που αποφάσισε να μπαζώσει το σημείο του εγκλήματος. Σας καταγγέλλουν ότι παίζετε με τις διαδικασίες. Αυτό σας λένε οι οικογένειες των θυμάτων που τολμάτε να ονειδίζετε εμένα.

Απαντώντας ο κ. Μαρκόπουλος κάλεσε την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να μην διαστρεβλώνει λόγια άλλων βουλευτών ενώ σχολιάζοντας την ενέργεια της κυρίας Κωνσταντοπούλου να σηκωθεί και να μοιράσει έγγραφα στα άλλα μέλη είπε “μην γίνεστε γελοία. Μην συμπεριφέρεστε ως κακομαθημένη . Είμαστε διατεθειμένοι να καλέσουμε Συλλόγους πληγέντων. Εμείς δεν χτίζουμε καριέρες με τον πόνο των άλλων”.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βασίλης Κόκκαλης υποστήριξε ότι η επιτροπή λειτουργεί στο πλαίσιο που ορίζει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και ως εκ τούτου η κα Κωνσταντοπούλου πρέπει να εξαιρεθεί. Η τοποθέτηση του όμως προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης.

Κόκκαλης: Κανείς και καμία δεν έχει το μονοπώλιο να έχει ή να δείχνει ότι ενδιαφέρετε περισσότερο από άλλους. Όλοι θέλουμε την αλήθεια και αυτό θα φανεί στην πράξη. Πρέπει να καταλήξουμε αν στην εξεταστική εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Εμείς θεωρούμε ότι στην επιτροπή μας εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κώδικα και υπό αυτό το πλαίσιο πρέπει να εξαιρεθεί και ο κ. Πλεύρης καθώς έχει μηνυθεί. Αν έχει μηνυθεί στο πλαίσιο του “κατα παντός υπευθύνου” θα πρέπει να διερευνηθεί εάν αφορά τον ίδιο ή Τριαντόπουλο.

Κανείς δεν θέλει να αποκλειστεί η κα Κωνσταντοπούλου. Στο εξώδικο αναφέρεται ότι η κα Κωνσταντοπούλου γνωρίζει περισσότερα πράγματα για την υπόθεση λόγω της φερόμενης εμπλοκής της ως συνήγορος. Με βάση τον Κώδικα υπάρχει κόλλημα

Κωνσταντοπούλου: Ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας είναι για τους δικαστές

Κόκκαλης: Σας παρακαλώ δεν σας διέκοψα

Κωνσταντοπούλου: Σας παρακαλώ ήρθατε ως χρήσιμη υπεράσπιση όσων θέλουν να συσκοτίσουν. Είστε δικηγόρος κ Κόκκαλη;

Μαρκόπουλος: Σταματήστε κα Κωνσταντοπούλου. Σεβαστείτε τον συνομιλητή σας. Δεν έχετε μάθει το “όχι” στην ζωή σας

Κόκκαλης: Δεν μπορούμε να να λέμε απ την μια ότι δεν ισχύει ο ΚΠΔ για την κα Κωνσταντοπούλου και να επικαλούμαστε τον ΚΠΔ για τον Πλεύρη.

Κωνσταντοπούλου: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Μαζί

Κόκκαλης: Δείχνετε ότι δεν σέβεστε κανένα. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει αίτημα εξαίρεσης και για τον Πλεύρη

Υπέρ της παραμονής στην επιτροπή της κυρίας Κωνσταντοπουλου τοποθετήθηκε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής. “Εκ του πονηρού και το αίτημα εξαίρεσης. Μεθόδευση η προσπάθεια εξαίρεσης μελών με το σκεπτικό ότι είναι συνήγορος των οικογενειών των θυμάτων. Όλοι είμαστε ή πρέπει να είμαστε συνήγοροι και υπερασπιστές των οικογενειών και καταψηφίζουμε την εξαίρεση Κωνσταντοπούλου” είπε.

Κατά της αποβολής μελών τοποθετήθηκε και ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βουλή: Την εξαίρεση της Κωνσταντοπούλου από την εξεταστική των Τεμπών αποφάσισε η πλειοψηφία της επιτροπής"

Καιρός: Σφοδρές καταιγίδες τη νύχτα στην Αττική – Νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου

Καμπανάκι για ισχυρές βροχές και καταιγίδες απόψε στην Αττική και σε άλλες τέσσερις περιοχές χτυπά η ΕΜΥ, που επικαιροποίησε εκ νέου το μεσημέρι της Τρίτης (05.12.23) το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που εκδόθηκε στις 02-12-2023/1300. 

Πιο συγκεκριμένα,  πρόσκαιρη επιδείνωση με σφοδρές βροχές και καταιγίδες θα παρουσιάσει ο καιρός, η οποία θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, από το βράδυ της Τρίτης (05-12-2023) και από τα δυτικά μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (06-12-2023).

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Την Τρίτη (05-12-2023)

α) Από το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.

β) Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και τις δυτικές Κυκλάδες.

2. Την Τετάρτη (06-12-2023)

α) Στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια τις πρωινές ώρες.

β) Στη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία), τις Κυκλάδες και την Κρήτη έως το απόγευμα.

γ) Από το πρωί και μέχρι το βράδυ της Τετάρτης στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Σφοδρές καταιγίδες τη νύχτα στην Αττική – Νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου"

Πρόστιμα €670.000 σε Cepal και doValue για οχλήσεις οφειλετών

Δύο διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους €670.000 σε ισάριθμες Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις επέβαλε το Υπουργείο Ανάπτυξης σε εφαρμογή του άρθρου 13α του ν. 2251/1994.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση:

1. doValue Greece - Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (A.E.Δ.Α.Δ.Π.): Η Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης επέβαλε διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €435.000 στη συγκεκριμένη εταιρεία επειδή:

  • Προέβη σε επαναλαμβανόμενες οχλήσεις για ενημέρωση οφειλετών περί ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών οι οποίες είχαν υποβληθεί σε ρύθμιση που τηρούνταν χωρίς, όμως, να έχει προηγηθεί η απαιτούμενη εκ μέρους της εταιρείας επιβεβαίωση αυτών (πρόστιμο ύψους €385.000) και
  • Προέβη σε αθέμιτη πρακτική επιδεικνύοντας προσβλητική συμπεριφορά με χρήση καταφανώς προσβλητικών εκφράσεων εναντίον οφειλέτη κατά την ενημέρωσή του περί ύπαρξης ληξιπρόθεσμης οφειλής (πρόστιμο ύψους €55.000).

2. Cepal Hellas Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (A.E.Δ.Α.Δ.Π.): Η Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης επέβαλε διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €235.000 στη συγκεκριμένη εταιρεία επειδή:

  • Προέβη σε επαναλαμβανόμενες οχλήσεις οφειλέτη περί ύπαρξης ληξιπρόθεσμης οφειλής χωρίς να έχει προηγηθεί η απαιτούμενη εκ μέρους της εταιρείας επιβεβαίωση αυτής καθώς και σε ενέργειες αναγκαστικής εκτέλεσης με έκδοση διαταγής πληρωμής κατά του οφειλέτη, παρά το γεγονός ότι η οφειλή είχε υποβληθεί σε ρύθμιση βάσει δικαστικής απόφασης στο πλαίσιο του ν.3869/2010 και τηρούνταν απαρέγκλιτα και
  • Προέβη σε αναθέσεις εντολών σε Εταιρείες Ενημέρωσης Οφειλετών για ενημέρωση των οφειλετών για ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, οι οποίες είχαν υποβληθεί σε δικαστική ρύθμιση και τηρούνταν απαρέγκλιτα.

Το καταναλωτικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται για θέματα που αφορούν την προστασία του καταναλωτή στη γραμμή 1520 καθώς και να υποβάλλει καταγγελίες για παραβάσεις της καταναλωτικής νομοθεσίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://kataggelies.mindev.gov.gr/https://kataggelies.mindev.gov.gr/.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η παραβίαση της νομοθεσίας και οι απαράδεκτες συμπεριφορές από τις εισπρακτικές εταιρείες δεν γίνονται αποδεκτές. Οι εταιρείες πρέπει να σέβονται τους πολίτες και να τηρούν τη νομοθεσία που ρυθμίζει τη λειτουργία τους. Το Υπουργείο Ανάπτυξης θα συνεχίσει τους εντατικούς ελέγχους».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμα €670.000 σε Cepal και doValue για οχλήσεις οφειλετών"

Σαλαμίνα: 43χρονη γυναίκα δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της – Αναζητείται ο πρώην σύντροφός της

Συναγερμός σήμανε στη Σαλαμίνα καθώς μια γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μετά από πυροβολισμούς.

Η 43χρονη γυναίκα δέχθηκε δυο πυροβολισμούς, έναν στην κοιλιά και ένα στο στήθος.

Οι γείτονες άκουσαν γύρω στις 9:30 φασαρία μέσα από τι διαμέρισμα της που βρίσκεται στην οδό Αίαντος στα Αμπελάκια Σαλαμίνας. Σχεδόν ταυτόχρονα με τις φωνές άκουσαν και δυο πυροβολισμούς και άμεσα ειδοποίησαν την αστυνομία.

Όταν έφτασε το πρώτο περιπολικό δέκα λεπτά μετά οι αστυνομικοί βρήκαν τη γυναίκα μέσα σε μια λίμνη αίματος. Δίπλα της ήταν δυο κάλυκες.

Κάλεσαν ασθενοφόρο αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Αυτή την ώρα φτάνουν στο σημείο αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών ώστε να ξεκινήσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δολοφόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Lawandorder.gr, η 43χρονη είχε δεσμό με έναν άνδρα πολύ μεγαλύτερο της και τώρα οι αστυνομικοί τον αναζητούν προκειμένου να τον εξετάσουν.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σαλαμίνα: 43χρονη γυναίκα δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της – Αναζητείται ο πρώην σύντροφός της"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news