facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Το απόγευμα του Σαββάτου το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο Μάριο / Ελεύθερος ο οδηγός του ΙΧ (εικόνες)

Αύριο στις 5μμ στον Ιερό Ναό του Αγιου Δημητρίου Λαμίας, η κηδεία του αδικοχαμένου παιδιού.

Στο μεταξύ ελεύθερος αφέθηκε ο 44χρονος οδηγός του ΙΧ που χτύπησε το παιδί οδηγώντας το στο θάνατο και έθεσε σε κίνδυνο την ζωή του δίδυμου αδερφού του Μάριου και ενός ακόμη φίλου του. Η δικογραφία θα συμπληρωθεί όταν βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, που θα δείξουν αν ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών. Ο 44χρονος έφτασε αμίλητος αργά το μεσημέρι στο Αστυνομικό Μέγαρο της Λαμίας, χωρίς να πει λέξη στους δημοσιογράφους που κάλυπταν το ρεπορτάζ.
Σύμφωνα με την δικηγόρο του τα επίσημα αποτέλεσμα του αλκοτέστ θα ανακοινωθούν σε διάστημα ενός μήνα, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.
Η έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Στυλίδας βρίσκεται σε εξέλιξη, για να εξακριβωθεί κάτω από ποιες συνθήκες ο αλλοδαπός έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε πάνω στα ποδήλατα του Μάριου και του φίλου του, στον δρόμο- καρμανιόλα Αχινού- Καραβόμυλου, γύρω στις 10 τη νύχτα της Πέμπτης.
Δείτε εικόνες

Συγκλονίζουν εν τω μεταξύ, οι λεπτομέρειες από το τραγικό δυστύχημα.
Μαζί με τον 14χρονο είχαν βγει για βόλτα με τα ποδήλατά τους άλλα τρία παιδιά, μεταξύ των οποίων και ο δίδυμος αδελφός του, αλλά η τύχη έπαιξε άσχημο παιχνίδι στην εφηβική παρέα.
Λίγο μετά τις 10 το βράδυ έπεσε πάνω στην παρέα το μαύρο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 44χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, που διατηρεί επιχείρηση στην περιοχή.
Τα παιδιά που κινούνταν στον παλιό επαρχιακό δρόμο Στυλίδας-Καραβόμυλου και παρά το γεγονός ότι στα ποδήλατά τους είχαν φωτισμό εμπρός και πίσω, δεν έγιναν αντιληπτά από τον οδηγό του αυτοκινήτου, ο οποίος τα κατάλαβε την τελευταία στιγμή, προσπάθησε να τα αποφύγει αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να συμβεί το τραγικό δυστύχημα.
To παιδί  μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο της Λαμίας, αλλά δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ ο δίδυμος αδελφός του και ένα ακόμη παιδί νοσηλεύονται χωρίς να διατρέχουν κάποιο κίνδυνο για την ζωή τους αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Συγκλονίζει όμως και μία άλλη σύμπτωση: Στο νοσοκομείο Λαμίας όπου μεταφέρθηκε το νεκρό παιδί είναι γιατροί και οι δύο γονείς του. Ο πατέρας του μάλιστα είναι και διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.
Παράλληλα ο οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε τα παιδιά, συνελήφθη αμέσως μετά το συμβάν. Χθες την νύχτα εδωσε αίμα προκειμένου να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις και να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή ουσίες. Τα αποτελέσματα όμως των εξετάσεων δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ αναφέρουν πως ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.
Το σημείο που έγινε το νέο τραγικό δυστύχημα με ποδηλάτες είναι ένα επικίνδυνο σημείο αφού ο δρόμος είναι μία μεγάλη ευθεία αλλά κατασκότεινη, χωρίς δημοτικό φωτισμό και συνήθως οι οδηγοί αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες στην συγκεκριμένη διαδρομή.
Γείτονες αφηγούνται  ότι στις 22.10 περίπου άκουσαν το «μπαμ» και είδαν τι είχε συμβεί μέσα στο σκοτάδι, καλώντας το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία, ενώ τόνισαν την ανυπαρξία φωτισμού στον δρόμο που τον καθιστά πραγματική καρμανιόλα. Κάτοικος της περιοχής δήλωσε ότι έχει αναγκασθεί να βάλει με δική της πρωτοβουλία φωτισμό στον δρόμο, έξω από το σπίτι της, για λόγους ασφαλείας.
Σύμφωνα δε με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής,η μητέρα του 15χρονου, είχε συμβουλέψει χθες το βράδυ τα παιδιά να μην κάνουν την βόλτα τους στον συγκεκριμένο δρόμο λόγω της επικινδυνότητάς του. Η τραγική οικογένεια διατηρεί εξοχική κατοικία κατοικία στην περιοχή του Καραβόμυλου και περνούσε τις διακοπές της λόγω της κοντινής απόστασης από την Λαμία.
Σε κατάσταση σοκ συγγενείς και φίλοι του άτυχου Μάριου που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι το αγγελούδι τους έφυγε από την ζωή  όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω του και τον παρέσυρε, την ώρα που έκανε ποδήλατο.
Συλλυπητήρια επιστολή εξέδωσε ο Ιατρικός σύλλογος
Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδος εκφράζει την οδύνη του για τον απροσδόκητο και αναίτιο χαμό του 14 χρονου Μάριου Λέτσου, ο οποίος έφυγε από κοντά μας χθες Πέμπτη 08-08-2019 τόσο πρόωρα βυθίζοντας την οικογένειά του αλλά κα όλους μας σε βαθύτατη θλίψη.
Το σύνολο του Ιατρικού κόσμου του Νομού μας αδυνατώντας ακόμα να πιστέψει το τραγικό αυτό γεγονός εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια αλλά και την αμέριστη συμπαράστασή του στους αγαπημένους φίλους και συναδέλφους Λέγγα Όλγα και Λέτσο Σωτήριο για την ανείπωτη τραγωδία που έπληξε την οικογένειά τους.
Στις δύσκολες αυτές στιγμές η σκέψη και οι προσευχές όλων μας θα είναι κοντά τους

Τον Μάριο αποχαιρετά σήμερα και το Πέτρινο Γυμνάσιο Λαμίας

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 6ου Γυμνασίου Λαμίας εκφράζει την οδύνη του για τον απροσδόκητο και αναίτιο χαμό του 14 χρονου Μάριου Λέτσου, μαθητή της Β’ τάξης του σχολείου μας , οποίος έφυγε από κοντά μας χθες Πέμπτη 08-08-2019 τόσο πρόωρα βυθίζοντας την οικογένειά του αλλά και όλους μας σε βαθύτατη θλίψη.
Στις δύσκολες αυτές στιγμές η σκέψη και οι προσευχές όλων μας θα είναι κοντά τους.

Δήλωση συμπαράστασης και από το Νοσοκομείο Λαμίας

Σεβόμενοι το πόνο και την θλίψη της οικογένειας, νοιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε ως Διοίκηση μαζί με όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου μας, την αμέριστη συμπαράσταση μας στους Γονείς και Ιατρούς του Νοσοκομείου μας, τον πατέρα κύριο Σωτήριο Λέτσο – Διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων περιστατικών και στην Μητέρα κυρία Όλγα Λέγγα – Επιμελήτρια Α΄ Ιατρικής Βιοπαθολογίας, για τον απρόσμενο και άδικο θάνατο του τέκνου τους, Μάριου Λέτσου.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και συγγενείς.
Όλοι μας συμπάσχουμε μαζί σας.

Η ομάδα της Λαμίας αποχαιρετά τον Μάριο

Στα γήπεδα του ουρανού ο Μάριος
Σύσσωμη η οικογένεια του ΠΑΣ Λαμία, εκφράζει την απέραντη θλίψη της και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του νεαρού ποδοσφαιριστή των Τμημάτων Υποδομής Κ17, Μάριου Λέτσου, για τον άδικο χαμό του.
Τα λόγια είναι φτωχά, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Κουράγιο και δύναμη στην οικογένειά του.
Σύνδεσμος Διαιτητών Φθιώτιδας
«Το ΔΣ/ΣΔΠΦ και όλοι οι συνάδελφοι Διαιτητές , εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη μας , για τον άδικο χαμό του Μάριου Λέτσου, ενός νέου παιδιού που έφυγε ξαφνικά και εντελώς αναίτια  από κοντά μας.
Κάλο Ταξίδι φίλε Μάριε..
Ο Θεός να δώσει δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του..»
lamianow
Διαβάστε Περισσότερα » "Το απόγευμα του Σαββάτου το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο Μάριο / Ελεύθερος ο οδηγός του ΙΧ (εικόνες)"

Ικαρία: Το χτύπημα στο κεφάλι ήταν αυτό που σκότωσε την αστροφυσικό σύμφωνα με την νεκροτομή

Νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία στην Ικαρία, όπου εκτυλίχθηκε ο ακαριαίος θάνατος της 34χρονης Βρετανίδας αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ κατά την πτώση της στη χαράδρα, φέρνει το πόρισμα της νεκροτομής.

Το χτύπημα στο κεφάλι της ήταν αυτό που κόστισε τη ζωή στην αστροφυσικό, όπως συμπεραίνει ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης, που από την πρώτη εξέταση στη σορό της 34χρονης είχε μιλήσει για ακαριαίο θάνατο.

Η Νάταλι Κρίστοφερ υπέστη συντριπτικό κάταγμα ινιακής χώρας (στο πίσω μέρος του κεφαλιού), όταν έπεσε στη χαράδρα.

Επιπλέον, η αστροφυσικός υπέστη κάταγμα κλείδας, κακώσεις στα γόνατα και στο αριστερό χέρι.

Υπάρχουν δείγματα ότι υπήρξε ανακοπή της πτωτικής πορείας της, σε εξοχή βράχου, δηλαδή πέφτοντας χτύπησε σε κάποιο σημείο, προτού καταλήξει στη χαράδρα βάθους 20 μέτρων.

Από τη νεκροτομή δεν προέκυψαν ίχνη πάλης ή κάποιο άλλο εύρημα που να παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια.

Η σορός της βρέθηκε κατά τύχη από εθελοντή που έπαιρνε μέρος στις έρευνες καθώς όπως είπε διασώστης, από το σημείο είχαν περάσει πολλές φορές αλλά δεν στάθηκε δυνατός ο εντοπισμός της.

Λίγες ώρες προτού χάσει τη ζωή της η Νάταλι ανάρτησε, την Κυριακή στις 21:05, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook φωτογραφία από την παραλία Σεϋχέλλες της Ικαρίας, με την λεζάντα «υπέροχο μέρος για κολύμπι και αναρρίχηση, θα ήθελα να ξαναέρθω»...

Η ανάρτηση μαρτυρούσε την αδυναμία της στην αναρρίχηση, το περάτημα και την εξερεύνηση.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της κυπριακής αστυνομίας, ύστερα από σχετική καταγγελία, διερευνά υπόθεση πλαστογραφίας μέσω συστημάτων ηλεκτρονικού υπολογιστή, που αφορά τη δημιουργία λογαριασμού σε ιστοσελίδα εισφορών για κοινωνικά θέματα, όπου ζητούνται εισφορές για την κηδεία της Βρετανίδας.

Ο εν λόγω λογαριασμός δημιουργήθηκε στο όνομα προσώπου, το οποίο δεν ήταν ενήμερο για τη συγκεκριμένη ενέργεια.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ικαρία: Το χτύπημα στο κεφάλι ήταν αυτό που σκότωσε την αστροφυσικό σύμφωνα με την νεκροτομή"

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου 2019, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:

1. (i) Την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16:00 έως 21:00, το Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 08:00 έως 13:00 και την Κυριακή 11 Αυγούστου 2019 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 08:00 έως 13:00,
(ii) Τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16:00 έως 21:00 και την Τρίτη 13 Αυγούστου 2019 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16:00 έως 21:00,
(iii) Την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16:00 έως 23:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

(α) Στον Αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660).

(β) Στον Αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065), από τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625) μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479), από τα Διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359).

(γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.

(δ) Στον Αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι -Χαλκίδα), από τη διασταύρωσή της με τον Αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300).

(ε) Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) μέχρι τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97 + 550).

(στ) Στον Αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000) έως το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991).

(ζ) Στον Αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Καλαμάτα, από τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) έως τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας).

(η) Στον Αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο-Σπάρτη) από τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) έως τον Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000).

2.Την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 16:00 έως 23:0, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

(α) Στον Αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500).

(β) Στον Αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη- Εύζωνοι), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) μέχρι τα Διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291) από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479) μέχρι κόμβο τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625), και από τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065) μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960).

(γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών − Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

(δ) Στον Αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι -Χαλκίδα), στο ρεύμα προς Σχηματάρι, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τον Αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820).

(ε) Στην Εθνική Οδό Καβάλας -Θεσσαλονίκης από τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97 + 550) μέχρι το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) αυτής.

(στ) Στον Αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός), στο ρεύμα προς Αντίρριο, από το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) έως τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000).

(ζ) Στον Αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) έως τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300).

(η) Στον Αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο-Σπάρτη), στο ρεύμα προς Λεύκτρο, από Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000) έως τον τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000).

3. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, σύμφωνα με ν. 3651/2008, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.)που μεταφέρουν ζώντα ζώα, ευπαθή τρόφιμα όπως αυτά αναφέρονται στη διεθνή συμφωνία ΑΤΡ (άρθρο 3 του Κεφαλαίου ΙΙ της κοινής υπουργικής απόφασης 50786/3319/2014 (Β΄ 2418), εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

β) Τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

γ) Τα φορτηγά οχήματα (ψυγεία) δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

δ) Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ 1069/2009, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

ε) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκατάσταση έκτακτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

στ) Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.

ζ) Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση και μεταφορά εξοπλισμού για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.

η) Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.

θ) Τα μηχανήματα έργου της ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από αίτημα της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπου αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.

ι) τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου."

Σύγκρουση σκαφών με δύο νεκρούς έξω από το Πόρτο Χέλι

Συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ της Παρασκευής στο Λιμενικό καθως στο Θύνι Αργολίδας (και συγκεκριμένα στην περιοχή Δουρούφι), κοντά στο Πόρτο Χέλι συγκρούστηκαν δύο σκάφη, με αποτέλεσμα  δύο νεκρούς άνδρες και μια γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη. 

Η σύγκρουση έγινε όταν μεγάλο φουσκωτό σκάφος με δύο πολύ ισχυρές μηχανές - στο οποίο όπως αναφέρθηκε από το Λιμενικό Σώμα επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες (πέντε ενήλικοι και πέντε παιδιά)- κάτω από άγνωστες προς το παρόν συνθήκες συγκρούστηκε με μικρό πλαστικό σκάφος.
Το φουσκωτό (φέρει Βρετανική σημαία) στο οποίο επέβαιναν οι Γάλλοι έχει μήκος 12 μέτρα και φέρει δύο μηχανές 350 ίππων η κάθε μια. 

Το φουσκωτό όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες πέρασε κυριολεκτικά πάνω από το βαρκάκι με αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί και να ανασυρθούν δύο νεκροί άνδρες και μια γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη που επέβαιναν σε αυτό.  Η γυναίκα διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και από εκεί σε νοσοκομείο. Οι δύο νεκροί και η τραυματίας είναι Ελληνες κάτοικοι της περιοχής του Κρανιδίου. 
Δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός για τους επιβάτες του φουσκωτού

Στην περιοχή σπεύδει κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού, τέσσερα πλωτά του Λιμενικού, δύο θαλάσσια ταξί ενώ παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί και οι τοπικές αρχές.



Καταγραφη9_8




protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύγκρουση σκαφών με δύο νεκρούς έξω από το Πόρτο Χέλι"

«Επίσημα» Τουρκική επαρχία η Αλβανία;

Ως «μνημείο αίνιγμα» αναφέρει η Φωνή της Αμερικής στην αλβανική γλώσσα, την αποκάλυψη στην αλβανική πρωτεύουσα, Τίρανα, μνημείου (φωτό) για τα θύματα του τουρκικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία.

«Στα Τίρανα, με την ευκαιρία της τρίτης επετείου από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, στις 15 Ιουλίου 2016, αποκαλύφθηκε μνημείο αφιερωμένο στα θύματα της απόπειρας.

»Το γεγονός αυτό δημοσιοποιήθηκε μόλις σήμερα από τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, αν και το γεγονός έλαβε χώρα στις 15 Ιουλίου με την παρουσία του αναπληρωτή δημάρχου των Τιράνων Αρμπιάν Μαζνίκου.



Μάλιστα, η τουρκική πρεσβεία που συμμετείχε στην εκδήλωση ανακοίνωσε ότι με τους «αδελφούς Σκιπτάρους με επιτυχία και υπερηφάνεια εγκαινιάσαμε τον ‘Δρόμο των Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου’ και το ‘Πάρκο της Δημοκρατίας της 15ης Ιουλίου’», σημειώνει η Φωνή της Αμερικής.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι «είναι ένα ασυνήθιστο γεγονός (για μια ανεξάρτητη χώρα) όπως η Αλβανία, να αποκαλύπτει μνημεία αφιερωμένα σε γεγονότα που συμβαίνουν σε μια ξένη χώρα, όπως είναι η περίπτωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος, για το οποίο οι τουρκικές αρχές κατηγόρησαν τον Μουσουλμάνο κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν».

Η Φωνή της Αμερικής αναφέρει την πρόσφατη επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στη θερινή κατοικία του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στη Μαρμαρίς και λίγες μέρες αργότερα την επίσκεψη στα Τίρανα του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σόιλου, «όπου συζήτησαν για θέματα τρομοκρατίας»…

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "«Επίσημα» Τουρκική επαρχία η Αλβανία;"

Καταγγελία σοκ: Αρνήθηκαν αιμοκάθαρση σε ασθενή στο Νοσοκομείο Άρτας

Σοκ προκαλεί μια νέα καταγγελία για το Κρατικό Νοσοκομείο Άρτας που αρνήθηκε αιμοκάθαρση σε ασθενή.

Η γυναίκα που βρέθηκε στην Άρτα για διακοπές ενημέρωσε το δημόσιο νοσοκομείο προκειμένου να κάνει αιμοκάθαρση και άκουσε έκπλήκτη τον γιατρό της μονάδας τεχνητού νεφρού - τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση του protothema. gr - να της αναφέρει ότι δεν θα την εξυπηρετήσει καθώς δεν έχει θέση!

Αλλες πληροφορίες που έφτασαν στο protothema.gr αναφέρουν ότι τους τελευταίους δύο μήνες στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας έχουν καταγραφεί πολλά παρόμοια περιστατικά με νεφροπαθείς, τους οποίους οι υπεύθυνοι τους προτρέπουν να απευθυνθούν για τις αιμοκαθάρσεις στα νοσοκομεία της Πάτρας και των Ιωαννίνων!

Ανεπισήμως, οι υπεύθυνοι αποδίδουν την αδυναμία εξυπηρέτησης των νεφροπαθών στην έλλειψη γιατρών, ωστόσο το γεγονός έχει λάβει διαστάσεις και από την στάση της διοίκησης του Νοσοκομείου η οποία παρά τις οχλήσεις που έχουν γίνει, δεν έχει αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

To νέο περιστατικό έρχεται να αναδείξει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στη χώρα μας οι αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς αλλά και τις τραγικές ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών.

Το ερώτημα που γεννάται είναι αν η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο περιστατικό και αν σκοπεύει να το διερευνήσει. Πρόκειται στην ουσία για ένα από τα πολλά περιστατικά με αρνητικό πρωταγωνιστή το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία σοκ: Αρνήθηκαν αιμοκάθαρση σε ασθενή στο Νοσοκομείο Άρτας"

Διευρυμένη συνάντηση για την αποκατάσταση σε Μάτι και Ραφήνα

Θέματα για την άμεση σύσταση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Μάτι ξανά» της οποίας αποστολή είναι η προώθηση δράσεων αποκατάστασης και ανάπλασης των πληγεισών περιοχών και η βελτίωση της ζωής των κατοίκων, απασχόλησαν τη διευρυμένη συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων που πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό αρμόδιου για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκη Σκέρτσου.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, του προέδρου της ΚΕΔΕ και νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, του γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, του δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς, του νέου δημάρχου Μαραθώνα ΣτέργιουΤσίρκα, του προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού κ.α.

Ο Γ. Πατούλης αναφερόμενος στη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει τη σύσταση της εταιρείας, χαρακτήρισε «σημαντικό γεγονός» την άμεση κινητοποίηση της νέας κυβέρνησης ως προς την αποκατάσταση των καταστροφών που σημειώθηκαν στην περιοχή.

«Τα έμπρακτα βήματα που σημειώνονται σήμερα, έρχονται να βάλουν τέλος στην αδράνεια της προηγούμενης κυβέρνησης. Όλοι μαζί κεντρική διοίκηση, Περιφέρεια και δήμοι θα συνεργαστούμε στενά προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πληγέντες», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η ΚΕΔΕ από την πρώτη στιγμή της μεγάλης τραγωδίας βρέθηκε στο πλευρό των κατοίκων συνδράμοντας πρακτικά αλλά και οικονομικά.

Ο ίδιος ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αλλά και ως νέος περιφερειάρχης Αττικής δεσμεύτηκε ότι θα συνδράμει με κάθε μέσο στις προσπάθειες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών «είτε με ιδίους πόρους, είτε με κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ». Χαρακτήρισε προτεραιότητα την καταγραφή των αναγκών ώστε «να δούμε μαζί με την κυβέρνηση με ποιο τρόπο θα γίνει η κατανομή των αρμοδιοτήτων και των πόρων». Επίσης χαρακτήρισε αναγκαίο τον προγραμματισμό έργων υποδομής όπως και την «αναδάσωση και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής προκειμένου να πάψει να είναι νεκρόπολη».

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Διευρυμένη συνάντηση για την αποκατάσταση σε Μάτι και Ραφήνα"

Κάτοικοι αγοράζουν ιώδιο μετά την έκρηξη πυραύλου στη Ρωσία

Οι κάτοικοι δύο πόλεων στην περιοχή του Αρχάγκελσκ στο βόρειο τμήμα της Ρωσίας, και συγκεκριμένα των πόλεων Αρχάγκελσκ και Σεβεροντβίνσκ σπεύδουν στα φαρμακεία για να αγοράσουν ιώδιο, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε χθες σε πεδίο δοκιμών του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή του δύο άτομα και να τραυματισθούν έξι.

Η ζήτηση σε σκευάσματα που περιέχουν ιώδιο έχει αυξηθεί στις δύο αυτές πόλεις και στα φαρμακεία σήμερα είναι σχεδόν αδύνατον να αγοράσει κανείς σκευάσματα που περιέχουν ιώδιο.

Ο πανικός αυτός ξεκίνησε από χθες το βράδυ, δήλωσε στο πρακτορείο Interfax μια φαρμακοποιός. «Χθες αγόρασαν τα πάντα. Στην αρχή αγόραζαν ιώδιο σε χάπια, ιωδιομαρίνη και στην συνέχεια συνηθισμένο ιώδιο και ιωδιούχο κάλιο. Μέχρι την ώρα που κλείσαμε είχαν αγοράσει ότι υπήρχε και δεν υπήρχε», δήλωσε η φαρμακοποιός ενός φαρμακείου. Σε άλλο φαρμακείο , δήλωσαν στο ίδιο πρακτορείο ότι σήμερα αναγκάστηκαν να παραγγείλουν εκτάκτως σκευάσματα ιωδίου, επειδή χθες οι πελάτες τα είχαν αγοράσει όλα και σήμερα συνεχίζουν να έρχονται και να ζητούν τέτοιους είδους ιωδιούχα σκευάσματα.

Στην έλλειψη ιωδίου στα φαρμακεία των δύο πόλεων αναφέρεται και η τοπική ιστοσελίδα 29.ru. Οι δημοσιογράφοι του εν λόγω ιστότοπου επισκέφθηκαν 15 φαρμακεία, όπου διαπίστωσαν ότι στα εννέα δεν υπήρχαν ιωδιούχα σκευάσματα, ενώ στα υπόλοιπα είχαν απομείνει κάποια σκευάσματα, αλλά οι φαρμακοποιοί δήλωναν ότι υπήρχε αυξημένη ζήτηση σε ιώδιο.

Η εφημερίδα Kommersant γράφει ότι χθες, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε, η Διεύθυνση λιμένων της δυτικής Αρκτικής απέκλεισε για έναν μήνα τη θαλάσσια περιοχή στον Κόλπο Ντβίνσκι στη Λευκή Θάλασσα. Η σχετική ανακοίνωση αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεύθυνσης λιμένων, αλλά σύμφωνα με ναυτικούς του εμπορικού ναυτικού η απαγόρευση έγινε κατ’ απαίτηση των στρατιωτικών. Ναύτης του πολεμικού ναυτικού δήλωσε στην εφημερίδα ότι η απαγόρευση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην περιοχή ενδέχεται να σχετίζεται με την καταστροφή του πυραύλου κατά την διάρκεια της δοκιμής.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως περιστατικά στα οποία πύραυλοι έπεσαν στη θάλασσα υπήρξαν και στο παρελθόν και κάθε φορά που συνέβαινε αυτό υπήρχαν περιορισμοί στην ναυσιπλοΐα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτό γίνεται όπως δήλωσε η πηγή επειδή το καύσιμο που περιέχει διμεθυλυδραζίνη, διαλύεται στο νερό μετά από τρεις –τέσσερις εβδομάδες σε σημείο που οι συγκεντρώσεις δεν είναι επικίνδυνες και ως εκ τούτου δεν υφίσταται λόγος να υπάρξουν περιορισμοί στην ναυσιπλοΐα.

Η έκρηξη σημειώθηκε χθες σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την πόλη Σεβροντβίνσκ, όπου εν συνεχεία παρατηρήθηκε αύξηση των επίπεδων ραδιενέργειας για μισή ώρα όπως ανακοίνωσε χθες ο Διευθυντής της πολιτικής προστασίας της περιοχής Βαλεντίν Μαγκαμέντοφ, προσθέτοντας ότι τα επίπεδα δεν συνιστούν απειλή για την υγεία και την ζωή των κατοίκων.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάτοικοι αγοράζουν ιώδιο μετά την έκρηξη πυραύλου στη Ρωσία"

Τραγωδία στη Λαμία: Είχε καταναλώσει αλκοόλ ο 44χρονος που σκότωσε τον 15χρονο ποδηλάτη

Αυξημένα ποσοστά οινοπνεύματος βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο αίμα του 44χρονου Αλβανού που οδηγούσε το μοιραίο Audi, το οποίο έκοψε το νήμα της ζωής του 14χρονου Μάριου Λέτσου μπροστά στα μάτια του δίδυμου αδελφού του και ενός φίλου τους με τους οποίους έκανε ποδήλατο.

Η έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Στυλίδας βρίσκεται σε εξέλιξη, για να εξακριβωθεί κάτω από ποιες συνθήκες ο αλλοδαπός έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε πάνω στα ποδήλατα του Μάριου και του φίλου του, στον δρόμο- καρμανιόλα Αχινού- Καραβόμυλου, γύρω στις 10 τη νύχτα της Πέμπτης.

Το συγκλονιστικό στην ασύλληπτη τραγωδία, είναι ότι από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο ήταν ο πατέρας των δίδυμων αγοριών Σωτήρης Λέτσος, που είναι χειρουργός και, παρ' όλο που είδε το παιδί του βαρύτατα τραυματισμένο, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να το κρατήσει στη ζωή.

Αλλά και η μητέρα του Μάριου, Όλγα Λέγγα, η οποία είναι και εκείνη γιατρός στο νοσοκομείο Λαμίας, υποδέχθηκε τον αιμόφυρτο γιο της στα Επείγοντα όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο. Οι γιατροί διασωλήνωσαν τον άτυχο μαθητή της Β΄Γυμνασίου, όμως λίγη ώρα αργότερα κατέληξε, βυθίζοντας στο πένθος τους γονείς και τον δίδυμο αδελφό του, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας του δυστυχήματος.

Σήμερα αργά το μεσημέρι ο 44χρονος οδηγός, ο οποίος χθες βράδυ μετά τη θανατηφόρα παράσυρση στον Καραβόμυλο συνελήφθη από αστυνομικούς του ΑΤ Στυλίδας, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Λαμίας.

Ο 44χρονος αφέθηκε ελεύθερος και σε βάρος του θα σχηματισθεί δικογραφία, αφού βγουν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, για να διαπιστωθεί επακριβώς εάν οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών.

Σημειώνεται ότι αυτό ήταν το δεύτερο θανατηφόρο τροχαίο με θύματα ποδηλάτες μέσα σε δυο μήνες. Τον περασμένο Ιούνιο στην Πτολεμαΐδα, μια 62χρονη οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, παρασύροντας έξι ποδηλάτες της ερασιτεχνικής ομάδας ποδηλασίας Assos- Forbikes Cycling Team. Μεταξύ αυτών, ήταν ο 25χρονος Γιώργος Μίλτσης και ο 26χρονος φίλος του Γιώργος Πράσσος, οι οποίοι τραυματίστηκαν θανάσιμα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στη Λαμία: Είχε καταναλώσει αλκοόλ ο 44χρονος που σκότωσε τον 15χρονο ποδηλάτη"

Καιρός: Τριήμερο «φωτιά» με 40αρια – Ο επικίνδυνος συνδυασμός ξηρασίας και βορειάδων

Καυτό θα είναι το τριήμερο από σήμερα Παρασκευή 09/08 έως και την Κυριακή 11/08 σε όλη την χώρα. Το Σάββατο 10/08 η θερμοκρασία θα φτάσει και κατά τόπους θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς στα κεντρικά, βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά.
Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζεται η εκτίμηση της μέγιστης θερμοκρασίας (σε βαθμούς Κελσίου) σε επιλεγμένες πόλεις της χώρας.
Με βάση την εκτίμηση της μέγιστης θερμοκρασίας της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι πιο «καυτές» πόλεις θα είναι το Αγρίνιο (το θερμόμετρο θα φθάσει τους 39 την Παρασκευή, θα ανέβει στους 41 βαθμούς το Σάββατο και θα πέσει ελαφρά στους 40 την Κυριακή), καθώς και η Λάρισα (39 την Παρασκευή, έως 40 το Σάββατο και 37 βαθμοί την Κυριακή).
Η Αθήνα δεν θα έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία (έως 36 την Παρασκευή και το Σάββατο και 34 την Κυριακή), ενώ στη Θεσσαλονίκη, αν και πιο βόρεια, το θερμόμετρο θα ανέβει περισσότερο (έως 38 το Σάββατο και 34 την Κυριακή). Πιο νότια, η Ρόδος θα έχει έως 37 βαθμούς το Σάββατο και 38 την Κυριακή, ενώ χαμηλότερες θα είναι οι αναμενόμενες μέγιστες θερμοκρασίες στο Ηράκλειο Κρήτης (31 το Σάββατο και 32 την Κυριακή).

Από τη μια, το μελτέμι που θα πνέει θα μειώνει το αίσθημα δυσφορίας που θα προκαλείται από τις υψηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές του Αιγαίου καθώς και σε αρκετές περιοχές της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και Πελοποννήσου. Όμως, η απουσία φαινομένων κατά το προσεχές διάστημα θα ενισχύσει την ξηρασία, η οποία σε συνδυασμό με τους ενισχυμένους βόρειους ανέμους που θα πνέουν σε αρκετές περιοχές της χώρας και τους ανατολικούς – βορειοανατολικούς ανέμους που θα επικρατήσουν στη Δυτική Ελλάδα, θα αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Τριήμερο «φωτιά» με 40αρια – Ο επικίνδυνος συνδυασμός ξηρασίας και βορειάδων "

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιών το τριήμερο - Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Σε κατάσταση συναγερμού κηρύχτηκε για αύριο, από την Γενική Γραμματεία πολιτικής Προστασίας, ο κρατικός μηχανισμός σε μεγάλο μέρος της χώρας, λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς. Η Κατάσταση Συναγερμού είναι το ανώτατο στάδιο κινδύνου, (κατηγορία 5) και προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ανατολική Βοιωτία, κεντρική και νότια Εύβοια)

• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, ανατολική Λακωνία)


Ταυτόχρονα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία) • Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου (Κυκλάδες)

• Περιφέρεια Πελοποννήσου

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Σκύρος Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα)

• Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία)

• Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απέστειλε ειδικό έγγραφο σε όλες τις υπηρεσίες που εμπλέκονται σε θέματα πυρκαγιών, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Επίσης, έχουν ενημερωθεί και οι Ένοπλες δυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου να διαθέσουν οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί από την ΓΓΠΠ.

Υπενθυμίζεται ότι στην κατάσταση συναγερμού, αλλά και στην κατηγορία κινδύνου 4, εκτός των άλλων, απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων και πεζών σε δασικές περιοχές, υπάρχουν μπλόκα της Αστυνομίας σε σημεία εισόδου στα δάση, ενώ θα υπάρχει διαρκής επιτήρηση από μεικτές περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ, του Π.Σ. και του Στρατού, από γης και αέρος.

Το απόγευμα θα δώσει έκτακτη συνέντευξη τύπου ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να ενημερώσει λεπτομερώς τον κόσμο για το τι πρέπει να κάνει.

Σημειώνεται ότι παρόμοια κατάσταση έχει να παρουσιαστεί στην χώρα από το 2012

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Χαρδαλιάς: Σε γενική επιφυλακή οι φορείς Πολιτικής Προστασίας της χώρας

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες της χώρας, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το απόγευμα, να δείξουν υπευθυνότητα, εγρήγορση και ψυχραιμία, κατά το εξαιρετικά δύσκολο τριήμερο που έρχεται, με ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς, γεγονός που υποχρεώνει τον κρατικό μηχανισμό να κηρυχτεί σε κατάσταση συναγερμού.

Ο κ. Χαρδαλιάς, τόνισε ότι η χώρα έχει να περιέλθει σε τέτοια κατάσταση από τις 27 Αυγούστου 2012 και οι ακραίες συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν δημιουργούν μια πραγματικά εκρηκτική κατάσταση, γι' αυτό και η πρόβλεψη των επιστημόνων για τον βαθμό επικινδυνότητας είναι στον ύψιστο βαθμό, δηλαδή κατηγορία 5.

Τόνισε ότι οι παράγοντες που συντελούν σε αυτή την κατάσταση, είναι οι παρατεταμένα πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με τους θερμούς ανέμους που έπνεαν τις προηγούμενες μέρες, η ξηρασία, η χαμηλή υγρασία της φυτοκάλυψης του εδάφους, αλλά κυρίως οι ισχυροί Β- Β.Δ. άνεμοι που αναμένονται από αύριο.

Η χειρότερη μέρα αναμένεται ότι θα είναι η Κυριακή, γι' αυτό και ολόκληρος ο μηχανισμός είναι σε συναγερμό και πλήρη ετοιμότητα από αύριο το πρωί, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα και ταχύτατα τυχόν πυρκαγιά, πριν προλάβει να πάρει διαστάσεις.

Λόγω αυτής της κατάστασης πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, ενώ, με εντολή του ίδιου, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, ξεκινά Μητροπολιτική Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων για τον καθορισμό όλων των λεπτομερειών και οδηγιών που αφορούν στην κινητοποίηση τους το επόμενο τριήμερο.

Από αύριο επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, τίθεται σε εφαρμογή και η ενδιάμεση λύση για τη λειτουργία του αριθμού 112, όπως είχε δεσμευτεί και ο πρωθυπουργός. Το προσωπικό που θα επανδρώσει τα δύο κέντρα του 112 πέρασε ήδη την βασική εκπαίδευση και από τις 09.30 το πρωί πιάνει δουλειά, οπότε υπάρχει δυνατότητα ειδοποίησης του πληθυσμού στα κινητά τηλέφωνα, αν υπάρξει ανάγκη.

Ο γγ Πολιτικής Προστασίας, επανέλαβε ότι σε κατάσταση συναγερμού έχουν κηρυχθεί οι παρακάτω περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ανατολική Βοιωτία , κεντρική και νότια Εύβοια)

• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, ανατολική Λακωνία)

Ταυτόχρονα, όμως, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία) • Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου (Κυκλάδες)

• Περιφέρεια Πελοποννήσου

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Σκύρος Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα)

• Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία)

• Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος)

«Προχωρήσαμε σε έκδοση σήματος λήψης επιπλέον έκτακτων μέτρων και ετοιμότητας λόγω της εξαιρετικά επικίνδυνης κατάστασης» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς και συνέχισε:

«Ζητήσαμε την άμεση σύγκληση των συντονιστικών οργάνων Πολιτικής Προστασίας των περιφερειακών ενοτήτων αλλά και των συντονιστικών τοπικών οργάνων των δήμων που εμπλέκονται στην γενική επιφυλακή. Το επόμενο τριήμερο αναμένουμε και καλούμενά να διαχειριστούμε ακραία καιρικά φαινόμενα».

Απευθυνόμενος στους πολίτες ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε τη βοήθειά τους σε αυτή την δύσκολη κατάσταση υπογραμμίζοντας:

«Καλούμε τους συμπολίτες μας να είναι σε πλήρη επαγρύπνηση και συναγερμό σε άμεση προληπτική λήψη μέτρων προστασίας της περιουσίας της ζωής του καθενός, αλλά και του περιβάλλοντος. Σε αποφυγή οποιασδήποτε δραστηριότητας ή πρωτοβουλίας που μπορεί να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς ή ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Σε άμεση κινητοποίηση σε κάθε γειτονιά σε κάθε χωριό σε κάθε κωμόπολη και πόλη και επαφή με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον αριθμό 199.Το Π.Σ. και όλες οι δυνάμεις οι εμπλεκόμενοι φορείς Πολιτικής Προστασίας της χώρας βρίσκονται σε γενική επιφυλακή».

Καταλήγοντας τόνισε:

«Συνιστούμε νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Στο επόμενο τριήμερο επιβάλλεται να είμαστε όλοι προσεκτικοί , όλοι παρόντες, όλοι σε εγρήγορση όλοι σε κινητοποίηση. Είναι ώρα όλοι να συνεργαστούμε για να προστατευτούμε. Καλή δύναμη».

Γενική επιφυλακή των υπηρεσιών όλης της χώρας, διέταξε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος 

Προειδοποίηση για τα ακραία φαινόμενα που αναμένονται το επόμενο τριήμερο, με μεγάλο αριθμό πυρκαγιών ακραίας συμπεριφοράς, απευθύνει το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, με βάση την πρόβλεψη για κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς 5, που σημαίνει συναγερμό.

Για το λόγο αυτό, με εντολή του Αρχηγού του Σώματος, αντιστράτηγου Βασίλη Ματθαιόπουλου, τίθεται σε εφαρμογή του εσωτερικός επιχειρησιακός σχεδιασμός, που προβλέπει γενική επιφυλακή όλων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της χώρας και όχι μόνο στις περιοχές που έχουν κατηγορία κινδύνου 5, καθώς υπάρχουν και άλλες που έχουν κατηγορία 4, δηλαδή πολύ υψηλού κινδύνου.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιούνται ταυτόχρονα περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ ενημερώθηκαν και όλες οι άλλες κρατικές υπηρεσίες, οι Περιφέρειες και οι δήμοι να βρίσκονται επίσης σε αυξημένη ετοιμότητα.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιών το τριήμερο - Συναγερμός στην Πυροσβεστική"

Μαξίμου: Θα προχωρήσει η επένδυση της Eldorado

Συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold, Τζορτζ Μπερνς είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, η κυβέρνηση επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή της να προχωρήσει η επένδυση της εταιρείας στην Ελλάδα με πλήρη τήρηση των όρων σεβασμού του περιβάλλοντος και δημιουργίας θέσεων εργασίας. Η εταιρεία από την πλευρά της, δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση πάνω σε αυτούς τους όρους.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, και ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής Ελλάδας της Eldorado Gold, Χρήστος Μπαλάσκας.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαξίμου: Θα προχωρήσει η επένδυση της Eldorado"

H Huawei παρουσίασε το «αντίπαλο δέος» των iOS και Android

Η Huawei αποκάλυψε σήμερα το δικό της λειτουργικό σύστημα για smartphones και άλλες συσκευές, μετά την απειλή απώλειας πρόσβασης στο Android, στο πλαίσιο των αμερικανικών κυρώσεων.

Το νέο λογισμικό ονομάστηκε «HarmonyOS» και παρουσιάστηκε από τον εκτελεστικό διευθυντή Ρίτσαρντ Γιου σε συνέδριο στο Ντονγκουάν στη βόρεια Κίνα, όπου έχει δημιουργηθεί πολυτελές παράρτημα της εταιρείας.

«Πρόκειται για ένα λογισμικό πολύ διαφορετικό από το Android και το iOS», δήλωσε ο ίδιος αναφερόμενος στα λειτουργικά συστήματα της Google, που ανήκει στην Alphabet, και της Apple αντίστοιχα. Εξήγησε, μάλιστα, ότι στο νέο αυτό λογισμικό θα μπορεί κανείς να κατεβάζει τις εφαρμογές μια φορά και στη συνέχεια να τις προωθεί με ευκολία σε ποικίλες άλλες συσκευές.

Η Huawei, που είναι η δεύτερη σε πωλήσεις smartphones παγκοσμίως και θεωρείται εταιρεία-ηγέτης της τεχνολογίας 5G, βρίσκεται στην «μαύρη λίστα» της κυβέρνησης Τραμπ, που την κατηγορεί για κατασκοπία προς όφελος του Πεκίνου, στο πλαίσιο του εμπορικού πολέμου μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ. Αυτό θεωρητικά σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται πλέον οι αμερικάνικες εταιρείες να πουλούν στην κινεζική εταιρεία τα τεχνολογικά τους προϊόντα. Συμφωνήθηκε όμως να δοθεί μια τρίμηνη παράταση, η οποία λήγει την επόμενη εβδομάδα.

Η απαγόρευση αυτή αφορά και την Google και περιλαμβάνει και τα εξαρτήματα του συστήματος Android, που χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία της πλειοψηφίας των smartphones παγκοσμίως.

Ο Γιου τονίζει πως με το νέο σύστημα επιχειρούν να φέρουν «περισσότερη αρμονία στον κόσμο». Αναγνωρίζει, πάντως, πως θα είναι δύσκολο με τους δεδομένους περιορισμούς να γίνει η Huawei ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο και υπολογίζει πως δίχως τις συγκεκριμένες κυρώσεις η εταιρεία θα πουλούσε τη φετινή χρονιά 300 εκατομμύρια smartphones.

Η εταιρεία επιβεβαιώνει ότι ήταν πάντα ενάντια στην αντικατάσταση του λογισμικού Android, η στάση όμως των Aμερικανών δεν τους άφησε άλλα περιθώρια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "H Huawei παρουσίασε το «αντίπαλο δέος» των iOS και Android"

ΟΑΣΘ: Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για παρακώλυση συγκοινωνιών

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε ύστερα από μαρτυρίες υπηρεσιακών στελεχών για «οργανωμένο σαμποτάζ» στην εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου. Στη μηνυτήρια αναφορά επισημαίνεται ότι κατά τους δύο τελευταίους μήνες «μειώθηκε ουσιωδώς ο αριθμός των λεωφορείων που εκτελούν δρομολόγια, με αποτέλεσμα η διοίκηση του ΟΑΣΘ να αναζητήσει τις αιτίες για την κατάσταση αυτή».

Κατά τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, στις επιστολές τους τα υπηρεσιακά στελέχη του οργανισμού «κάνουν λόγο για πρακτικές με σκοπό «να μπλοκάρει η συντήρηση» των λεωφορείων και περιγράφουν εκπληκτικές συμπτώσεις». Συγκεκριμένα, «αναφέρθηκαν περιστατικά κατά τα οποία εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ «προφασίζονται» βλάβες και αρνούνται τη συνέχιση των δρομολογίων, ενώ περιγράφονται «τεχνάσματα» ώστε να καθυστερήσει ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων». Επίσης, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που προσκομίστηκαν στις δικαστικές αρχές, «το τελευταίο διάστημα διατυπώθηκαν απειλές και εκβιασμοί από πρώην μετόχους οι οποίοι είναι και εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ».

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του ΟΑΣΘ προσκόμισε στη δικαιοσύνη όλα τα σχετικά πρακτικά των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και τα έγγραφα στα οποία περιγράφονται οι πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν, και ζητά την ποινική δίωξη και τιμωρία όσων ευθύνονται.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΣΘ: Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για παρακώλυση συγκοινωνιών"

Τραμπ: Παγώνουμε οποιαδήποτε συνεργασία με τη Huawei

Παγώνουν οι ΗΠΑ οποιαδήποτε συνεργασία με τον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό γίγαντα Huawei, δήλωσε πριν από λίγο ο Ντόναλντ Τραμπ κάτι ωστόσο που θα μπορούσε να αλλάξει σε περίπτωση επίτευξης εμπορικής συνεργασίας με την Κίνα.

Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ έρχονται μετά την απόφαση της Κίνας να παγώσει την αγορά αμερικανικών αγροτικών προϊόντων, αντίμετρο για την προαναγγελία νέων δασμών στις κινεζικές εισαγωγές από πλευράς Τραμπ την περασμένη Πέμπτη. Η Κίνα άφησε επίσης το νόμισμά της να κατρακυλήσει σε χαμηλό περίπου 11 ετών σε σχέση με το δολάριο, κάτω από το «ψυχολογικό» όριο των 7 γουάν/δολάριο.

Οι μετοχές των εταιρειών κατασκευής ημιαγωγών (chips) πλήττονται ιδιαίτερα από τη μεταφορά του εμπορικού πολέμου στο πεδίο της τεχνολογίας. Εκείνη της Micron Technology σημειώνει πτώση 3%, η μετοχή της Advanced Micro Devices «χάνει» περί το 2%, ενώ εκείνη της Skyworks Solutions σημειώνει «βουτιά» 4%.

Οι ΗΠΑ είχαν θέσει την Huawei σε «μαύρη λίστα» από τον Μάιο, επικαλούμενες ζητήματα εθνικής ασφάλειας, απαγορεύοντάς της να αγοράζει αμερικανικούς ημιαγωγούς.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραμπ: Παγώνουμε οποιαδήποτε συνεργασία με τη Huawei"

ΥΠΟΙΚ: Σχέδια σκληρότερων ποινών για επιθέσεις σε δημόσιους υπαλλήλους

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών με ανακοίνωσή της καταδικάζει τη νέα, απρόκλητη και άνανδρη επίθεση που δέχθηκαν εφοριακοί υπάλληλοι εν ώρα καθήκοντος.

Εκφράζουμε τη στήριξή μας προς όλα τα στελέχη της ΑΑΔΕ που δίνουν τη μεγάλη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Ήδη, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με στελέχη της Υπηρεσίας που δέχθηκαν την επίθεση, και εξέφρασε τη συμπαράστασή του.

Οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά των εργαζομένων που εκτελούν το καθήκον τους θα λάβουν τη συντεταγμένη απάντηση της Πολιτείας.

Πρόθεσή μας είναι να αναλάβουμε άμεσα πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λαμβάνοντας υπόψη και την εισήγηση της ΑΑΔΕ, για την αυστηροποίηση των ποινών σε όσους ασκούν βία σε δημοσίους υπαλλήλους εν ώρα καθήκοντος, αναφέρει το υπουργείο.

Το είπαμε και το εννοούμε: Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή στη βία, καταλήγει.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΟΙΚ: Σχέδια σκληρότερων ποινών για επιθέσεις σε δημόσιους υπαλλήλους"

Τέλος ο Παππάς από τον ΟΑΣΘ - Νέος πρόεδρος ο καθηγητής Γιώργος Σκόδρας

Νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ είναι ο Γιώργος Σκόδρας, όπως αποφασίστηκε σε γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Οι εκπρόσωποι του ελληνικού δημοσίου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλής και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρας:

α) αποφάσισαν την παύση του Προέδρου του Δ.Σ. κου Στυλιανού Παππά, του διευθύνοντα συμβούλου κου Σ. Παναγιωτίδη και των μελών του Δ.Σ. κου Εμμανουήλ Λαμτζίδη και κας Όλγα Γιάννη.

β) απεδέχθησαν τις παραιτήσεις του εκτελεστικού μέλους κου Φώτιου Μπίμπαση και του μέλους Ακρίτα Καϊδατζή και

γ) αποφάσισαν ομοφώνως και όρισαν ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα κάτωθι:

Πρόεδρος, Καθηγητής Γεώργιος Σκόδρας, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Διευθύνων Σύμβουλος: Δρ. Γεώργιος Σπανός, Πολιτικός Μηχανικός, Πρώην Διευθυντής Κίνησης ΟΑΣΘ

Μέλη:

-Καθηγητής Ιωάννης Βλαχάβας, Τμήμα Πληροφορικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

-Δρ. Ιωάννης Ρεντζεπέρης, Εκτελεστικό Μέλος, Πολιτικός Μηχανικός

-Θεόδωρος Τζιαμπάζης, Πολιτικός Μηχανικός

-Σοφία Μαυρίδου, Λογίστρια

-Γαβριήλ Αβραμίδης, Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

-Καλυψώ Γούλα, Εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης

Το Δ.Σ. θα συμπληρωθεί με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος ο Παππάς από τον ΟΑΣΘ - Νέος πρόεδρος ο καθηγητής Γιώργος Σκόδρας"

Καύσωνας: Ο Δήμος της Αθήνας ανοίγει οκτώ κλιματιζόμενες αίθουσες

Οι υψηλές θερμοκρασίες και ο καύσωνας κάνουν τη ζωή μας δύσκολη. Γι’ αυτό τον λόγο αύριο Σάββατο (10.08.2019) θα είναι ανοιχτές οκτώ κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των ευάλωτων ομάδων από τις υψηλές θερμοκρασίες, που αναμένεται να επικρατήσουν.
Ταυτόχρονα, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου λειτουργεί ο τηλεφωνικός αριθμός του δήμου Αθηναίων 1595 ως ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Οι αίθουσες που θα λειτουργούν ως σημεία δροσιάς είναι οι Λέσχες Φιλίας Αγίου Παύλου, Κουκακίου, Νέου Κόσμου, ‘Ανω Πετραλώνων, Κολοκυνθούς, Αγίου Ελευθερίου, Αγίου Μελετίου και Αμπελοκήπων.
Ο Δήμος της Αθήνας επίσης καλεί τους πολίτες να φροντίζουν και εκείνοι να παραμένουν γεμάτες με φρέσκο δροσερό νερό οι σαράντα ποτίστρες για τ΄αδέσποτα που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της Αθήνας.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καύσωνας: Ο Δήμος της Αθήνας ανοίγει οκτώ κλιματιζόμενες αίθουσες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news