facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Βρυξέλλες: Εργοστάσιο της Audi απειλείται με κλείσιμο – Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους

Στους δρόμους των Βρυξελλών βρέθηκαν σήμερα χιλιάδες άνθρωποι σε ένδειξη στήριξης των εργαζομένων ενός εργοστασίου της Audi, που απειλείται με κλείσιμο στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων, «Belga», το εργοστάσιο της Audi στις Βρυξέλλες, το οποίο απασχολεί περίπου 3.000 άτομα για την κατασκευή ενός μοντέλου ηλεκτρικού αυτοκινήτου υψηλής τεχνολογίας, είναι πιθανό να βάλει «λουκέτο» εντός του 2025.

Πάνω από 10.000 εργαζόμενοι

Σήμερα το πρωί, χιλιάδες εργαζόμενοι – 5.500 σύμφωνα με την αστυνομία, «περισσότεροι από 10.000» σύμφωνα με τους διοργανωτές – διαδήλωσαν ζητώντας μεγαλύτερες επενδύσεις για την «προστασία των βιομηχανικών θέσεων εργασίας». Εν μέσω κροτίδων και καπνογόνων, οι διαδηλωτές κρατούσαν πανώ που κατήγγειλαν τις κλιμακωτές περικοπές θέσεων εργασίας στη βιομηχανία. Στο πλευρό των βελγικών συνδικάτων βρέθηκαν αντιπροσωπείες από τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Γαλλία και την Ολλανδία.

REUTERS/Yves Herman

Η διαδήλωση πραγματοποιείται τη στιγμή που το «καυτό» ζήτημα του ανταγωνισμού από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Κίνα διχάζει την ΕΕ ως προς τη σκοπιμότητα επιβολής προσαυξήσεων με κίνδυνο να προκληθούν εμπορικά αντίποινα από το Πεκίνο, σχολιάζει το πρακτορείο Belga.

«Οι Ευρωπαίοι έχουν παραμελήσει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων μεσαίας κατηγορίας, ενώ οι Κινέζοι έρχονται να εισβάλουν με πολύ φθηνότερα μοντέλα που παίρνουν μερίδιο αγοράς», δήλωσε ο Υπουργός Απασχόλησης της περιφέρειας των Βρυξελλών, Μπερνάρ Κλερφότ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η οργή των εργαζομένων της Audi είναι «πολύ θεμιτή, πολύ κατανοητή, ειδικά τη στιγμή που η διοίκηση δεν είναι ξεκάθαρη ως προς τα σχέδιά της» και επιπλέον «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι οικονομικές της προοπτικές δεν είναι καλές». Η διοίκηση των Βρυξελλών της θυγατρικής του ομίλου VW ανέφερε εναλλακτικά σενάρια για το εργοστάσιο στο «Forest» και συνεχείς συζητήσεις με «δυνητικούς επενδυτές», χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

Απεργίες

Για τον Γιαν Μπάετενς, επικεφαλής του βελγικού συνδικάτου χριστιανικής ένωσης CSC, η ανησυχία προέρχεται από την προθεσμία του 2035, η οποία κατ’ αρχήν θα σηματοδοτήσει το τέλος των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες στην ΕΕ, υπέρ των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. «Πιέζουμε τον κόσμο να αγοράσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ όσον αφορά τις υποδομές δεν είμαστε έτοιμοι», ανέφερε ο συνδικαλιστής.

Σημειώνεται, τέλος, ότι τα βελγικά συνδικάτα είχαν κηρύξει για σήμερα εθνική διαδήλωση και πραγματοποιήθηκαν απεργίες σε αρκετούς τομείς, όπως στις αστικές συγκοινωνίες στις Βρυξέλλες, όπου διακόπηκε η κυκλοφορία στο δίκτυο του τραμ, των λεωφορείων και του μετρό.

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρυξέλλες: Εργοστάσιο της Audi απειλείται με κλείσιμο – Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους"

Παλαιό Φάληρο: Για τα μάτια μια κοπέλας έστειλαν δύο μαθητές στο νοσοκομείο!

Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν τα περιστατικά άγριας βίας μεταξύ ανηλίκων. Ξυλοδαρμοί, μαχαιρώματα, απειλές και ληστείες είναι μερικά μόνο από τα συμβάντα με αρνητικούς πρωταγωνιστές μαθητές Λυκείου, Γυμνασίου ακόμα και Δημοτικού. Δύο ακόμη περιστατικά με παιδιά που εγκληματούν σημειώθηκαν χθες, Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου.

Σε σχολείο στο Παλαιό Φάληρο δύο 15χρονοι δέχθηκαν επίθεση με ρόπαλα από ομάδα τριών ατόμων, ενώ στην Πετρούπολη μαχαίρωσαν 13χρονο για να τον ληστέψουν.

Τα παιδιά που βρέθηκαν μπροστά στην επίθεση κατά των 15χρονων φίλων στο Γυμνάσιο του Παλαιού Φαλήρου, έζησαν μια νύχτα τρόμου.

Oι τρεις κουκουλοφόροι χτύπησαν με σιδερένια γκλοπ τους δύο ανήλικους μαθητές και τράπηκαν σε φυγή, όπως καταγγέλλει η μητέρα ενός εκ των θυμάτων μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Αυτό το παιδί κρατούσε γκλομπ. Σιδερένιο γκλομπ το οποίο έσπασε πάνω στα χέρια του άλλου παιδιού. Ο δικός μας γιος ήταν μάλλον μπροστά, ήταν ο πρώτος που χτυπήθηκε λέει η μητέρα του ανήλικου τραυματία», λέει συγκεκριμένα.

«Πήρα τηλέφωνο το παιδί και εκεί που μίλαγε έχασε τις αισθήσεις του… Τρελαθήκαμε και πήγαμε να τον πάρουμε λέει επίσης», προσθέτει.

Μάλιστα η στιγμή που πηδούν τα κάγκελα του σχολείου με σκοπό να γίνουν «καπνός», καταγράφηκε σε βίντεο ντοκουμέντο.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Παλαιό Φάληρο: Για τα μάτια μια κοπέλας έστειλαν δύο μαθητές στο νοσοκομείο!"

Αιματηρή συμπλοκή σε σχολείο στα Χανιά – Εξωσχολικοί μαχαίρωσαν μαθητή | Photos

Αναστάτωση επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χανίων (Δαίδαλος) , καθώς ένας μαθητής τραυματίστηκε σε αιματηρή συμπλοκή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, εξωσχολικοί κατάφεραν να μπουν μέσα στον χώρο του σχολείου, όπου διαπληκτίστηκαν με μαθητή του ΕΠΑΛ, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν με μαχαίρι.

Στο σχολείο επικράτησε πανικός, ενώ ο 17χρονος μαθητής, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων με τραύμα στο πρόσωπο.

Η Αστυνομία συλλέγει μαρτυρίες από τους μαθητές που ήταν μπροστά στο περιστατικό, ενώ φέρεται να έγινε και προσαγωγή εμπλεκόμενου.

Τα αίτια που προκάλεσαν την συμπλοκή δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

zarpanews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αιματηρή συμπλοκή σε σχολείο στα Χανιά – Εξωσχολικοί μαχαίρωσαν μαθητή | Photos"

Επιχείρηση «Ασπίδες»: Ρυμουλκήθηκε σε ασφαλή περιοχή το MV Sounion

Το ελληνόκτητο πλοίο MV Sounion ρυμουλκήθηκε σε ασφαλή περιοχή, υπό την προστασία της επιχείρησης «Ασπίδες», χωρίς να υπάρξει η παραμικρή διαρροή πετρελαίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την επιχείρηση «Ασπίδες», οι ιδιώτες που έχουν αναλάβει τη ρυμούλκηση θα ολοκληρώσουν την επιχείρηση διάσωσης.

Η ολοκλήρωση αυτής της φάσης της επιχείρησης είναι αποτέλεσμα στενής συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών προκειμένου να αποφευχθεί μια περιβαλλοντική καταστροφή που θα επηρέαζε ολόκληρη την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

Λειτουργώντας ως ένας αξιόπιστος ευρωπαϊκός πάροχος ασφαλείας για τη ναυσιπλοΐα, η επιχείρηση «Ασπίδες» συνεχίζει να συνεισφέρει στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας προστατεύοντας τις ζωές των πληρωμάτων των πλοίων και προστατεύοντας τα αγαθή που μεταφέρουν τα πλοία, αναφέρεται στην ενημέρωση.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιχείρηση «Ασπίδες»: Ρυμουλκήθηκε σε ασφαλή περιοχή το MV Sounion"

29 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο

Από Ω/18:00/15-09-2024 έως Ω/18:00/16-09-2024 εκδηλώθηκαν 29 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 27 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη δύο (2).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "29 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο"

Επίθεση Τσελίκ σε Δένδια: «Προβοκάτορας, τα λόγια του θα πνιγούν στο Αιγαίο»

Η προ ημερών παρουσία του Νίκου Δένδια στο Καστελλόριζο και οι δηλώσεις για την ΑΟΖ και την ενίσχυση των Ένοπλων Δυνάμεων, ενόχλησαν την Άγκυρα, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του Ομέρ Τσελίκ.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας χαρακτήρισε «προβοκάτορα» τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, προσθέτοντας πως «τα λόγια του θα πνιγούν στο Αιγαίο».

«Η πόρτα του διαλόγου άνοιξε κατά τη συνάντηση Ερντογάν - Μητσοτάκη. Ενώ επιδιώκεται αυτή η προσέγγιση, ακραία στοιχεία εντός της Ελλάδας κάνουν ό,τι μπορούν για να σαμποτάρουν αυτόν τον διάλογο.

Ο προβοκάτορας Δένδιας έκανε δηλώσεις που ξεπέρασαν τα όρια. Πήγε στο Καστελλόριζο και έκανε δηλώσεις εξηγώντας πώς θα επεκτείνουν τους εξοπλισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στοχοποίησε την Τουρκία» είπε ο Τσελίκ.

«Τα λόγια του δεν μπορούν να φτάσουν σε εμάς χωρίς να πνιγούν στο Αιγαίο. Η δήλωση Δένδια είναι μια δήλωση που είναι κατά του διαλόγου. Το λόμπι του χάους θέλει να σαμποτάρει τις προσπάθειες για διάλογο.

Αυτό είναι το αντίθετο από τη δήλωση Μητσοτάκη πως πρέπει να συνεχίσουμε τον διάλογο. Ο Δένδιας στοχοποιεί τις δηλώσεις Μητσοτάκη.

Λέει πράγματα στον δικό του πρωθυπουργό μέσω της Tουρκίας και αυτό είναι πρόβλημα της ελληνικής κυβέρνησης» σημείωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Επίθεση Τσελίκ σε Δένδια: «Προβοκάτορας, τα λόγια του θα πνιγούν στο Αιγαίο» "

Καιρός αύριο: Έντονες βροχές σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Ιόνιο και Εύβοια – Έως τους 28 βαθμούς ο υδράργυρος

Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αύριο Τρίτη (17.09.2024) κυρίως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και το Ιόνιο. Το μέγιστο της θερμοκρασίας θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο με τα φαινόμενα στα δυτικά το βράδυ να είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά. Καταιγίδες θα σημειωθούν στο βόρειο και το δυτικό τμήμα της χώρας με τη θερμοκρασία να παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς και στα ανατολικά και τα νότια τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο από βόρειες με την ίδια ένταση.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές ή όμβρους κυρίως στη Μακεδονία όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στη Θράκη βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ στα ηπειρωτικά ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα κατά τόπους τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ηπειρωτικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Στην Κρήτη αρχικά λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες κατά τόπους θα αυξηθούν και είναι πιθανό στα ορεινά να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Ανεμοι: Στις Κυκλάδες μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στην Κρήτη δυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στη Μαγνησία και τις Σποράδες και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις πρωινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Έντονες βροχές σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Ιόνιο και Εύβοια – Έως τους 28 βαθμούς ο υδράργυρος"

Σοκ στο Κολωνάκι: Τοξικομανής αποπειράθηκε να σφάξει αστυνομικό!

Το συμβάν σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου 14/9, όταν η Δημοτική Αστυνομία ξεκίνησε επιχείρηση σε παρκάκι του Κολωνακίου, επί των οδών Μερλιέ και Πρασσά, έπειτα από συνεχείς καταγγελίες κατοίκων, ότι εκεί συγκεντρώνονται τοξικομανείς.

Ωστόσο ο ένας από αυτούς παρουσιάστηκε ιδιαίτερα επιθετικός, αρνούμενος να αποχωρήσει από το πάρκο, και έτσι η Δημοτική Αστυνομία ζήτησε τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της Ομάδας Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της ΓΑΔΑ.

Όταν τον πλησίασαν και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει, ο τοξικομανής, κουρδικής καταγωγής, έβαλε ένα μαχαίρι μέσα στη γροθιά του και πλησίασε τον αστυνομικό. Ο συνάδελφός του αμέσως αντιλήφθηκε τι έγινε και φώναξε «μαχαίρι», για να τον προειδοποιήσει.

1726489636356-600301510-ce03cf2a-73c6-4e70-8682-42a530463c83.jpg

Εκείνη τη στιγμή ο τοξικομανής έκανε μια αιφνίδια κίνηση να τον μαχαιρώσει στην κοιλιά, ο αστυνομικός όμως ευτυχώς σώθηκε με το ένα βήμα πίσω που έκανε, αποφεύγοντας τη λεπίδα για ελάχιστα εκατοστά.

Τότε, ο τοξικομανής έστρεψε το μαχαίρι προς τον εαυτόν του, απειλώντας ότι θα βάλει τέλος στη ζωή του, εάν δεν αποχωρήσουν οι αστυνομικοί.

Στο πάρκο κατέφθασαν ενισχύσεις και περικυκλώθηκε ο χώρος, και τότε ξεκίνησαν άτυπες διαπραγματεύσεις μεταξύ του επικεφαλής της ομάδας των εξορμήσεων και του αλλοδαπού, ο οποίος χαρακτηριστικά έλεγε ότι δεν θέλει να ξαναπάει στη φυλακή -προφανώς είχε εγκλειστεί στο παρελθόν.

Τελικώς, έπειτα από σχεδόν μια ώρα, ο άνδρας πείστηκε να πετάξει το μαχαίρι και συνελήφθη, ενώ οδηγήθηκε στο Α.Τ. Εξαρχείων, όπου σχηματίστηκε δικογραφία.

Το συμβάν αυτό καταδεικνύει τον διαρκή κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί, ανά πάσα στιγμή, που επιχειρούν στο κέντρο της Αθήνας, καταβάλλοντας τα μέγιστα για την προστασία του πολίτη. Άλλωστε, εκεί όπου επιχειρούν, παρατηρούνται πολύ χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ στο Κολωνάκι: Τοξικομανής αποπειράθηκε να σφάξει αστυνομικό!"

Χάρης Δούκας: Στο στόχαστρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα τα sms που εστάλησαν σε πολίτες

Η συνταγματικότητα και νομιμότητα των sms που στέλνονται σε πολίτες ενόψει των εσωκομματικών εκλογών από τον υποψήφιο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Χάρη Δούκα είναι στο μικροσκόπιο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής «προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από υποψήφιο αρχηγό πολιτικού κόμματος ενόψει εκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Αρχή έχουν αποσταλεί 4 καταγγελίες πολιτών (δηλαδή φυσικών προσώπων και όχι πολιτικών προσώπων) οι οποίοι έλαβαν sms από τον κ. Δούκα και ζητούν να ερευνηθεί ο τρόπος και η νομιμότητα απόκτησης των προσωπικών τους στοιχείων από τον εν λόγω υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Η απάντηση Δούκα

Στέλνω μηνύματα από το ίδιο μητρώο που στέλνουν και οι συνυποψήφιοί μου, απάντησε με δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, κάνοντας παράλληλα λόγο για στοχοποίησή του: «Ας γνωρίζουν ότι όσο τα χτυπήματά του σε εμένα και τους συνεργάτες μου πληθαίνουν, τόσο περισσότερο μας δυναμώνουν. Η κοινωνία θα απαντήσει στις κάλπες στις 6 Οκτώβρη» καταλήγει.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χάρης Δούκας: Στο στόχαστρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα τα sms που εστάλησαν σε πολίτες"

Κρήτη: Ποινή κάθειρξης 7 ετών στον Σέρβο που παρέσυρε και σκότωσε ηλικιωμένο – «Ναι πρέπει να πάω φυλακή»

Μέχρι το ... Βελιγράδι ακούστηκε η "καμπάνα" του Δικαστηρίου στον 47χρονο Σέρβο οδηγό, που σε κατάσταση μέθης παρέσυρε μια μητέρα και μια κόρη από την Τσεχία, στα Μάλια, ενώ λίγες ημέρες πριν στη Σητεία, πάλι υπό την επήρεια αλκοόλ, είχε τραυματίσει ηλικιωμένο που κατόπιν εξέπνευσε στο νοσοκομείο.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 7 ετών και 3 μηνών στον 47χρονο, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Το δικαστήριο διέταξε ολική έκτιση της ποινής.

Όταν ο 47χρονος άκουσε την πολύ μεγάλη ποινή, χαμογέλασε και ζήτησε μέσω του διερμηνέα του να κάνει δήλωση στην έδρα "ναι, πρέπει να πάω φυλακή, για να βοηθηθώ γιατί αλλιώς θα ξαναπιώ και μπορεί να έχουμε τα ίδια".

Όμως και νωρίτερα κατά τη διάρκεια των αγορεύσεων, ο 47χρονος έδειξε ότι είχε συναίσθηση της έξης από την οποία πάσχει, αφού κατά τη συζήτηση για ελαφρυντικά, ο ίδιος ζήτησε να μην του αναγνωριστούν, πράγμα μάλλον ασυνήθιστο για τα δικαστικά χρονικά.

«Μακάρι να συνετιστεί στη φυλακή, την οποία ζήτησε και ο ίδιος να μπει. Εμείς υποβάλλαμε αίτημα να παρακολουθήσει και κάποιο πρόγραμμα. Έδειξε όμως ότι έχει επίγνωση της επικινδυνότητας της κατάστασης του λόγω του αλκοόλ», τόνισε ο διορισμένος συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξανδρος Φουκαράκης.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Ποινή κάθειρξης 7 ετών στον Σέρβο που παρέσυρε και σκότωσε ηλικιωμένο – «Ναι πρέπει να πάω φυλακή»"

Απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι της εγκληματικής οργάνωσης – Βαρύ το κατηγορητήριο

Δύο διαφορετικές εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων διέπρατταν κακουργηματικές απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ μέσω εικονικών συνταγογραφήσεων, εξαρθρώθηκαν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Έγραφαν ναρκωτικά και άλλες ψυχοτρόπες ουσίες ή φάρμακα που ήταν σε έλλειψη, ενώ η συνολική ζημιά για τον Οργανισμό ξεπερνά τα 3,5 εκατ ευρώ. Οι συλληφθέντες είναι 16, ανάμεσά τους τους γιατροί, ιδιοκτήτες και υπάλληλοι φαρμακείων.

Το ξεδόντιασμα του κυκλώματος άρχισε έπειτα από καταγγελίες ασθενών που διαπίστωσαν να συμβαίνουν περίεργες  συνταγογραφήσεις με τα ΑΜΚΑ τους. Ενημερώθηκαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΕΟΠΥΥ, έγινε έρευνα και ο οργανισμός στη συνέχεια διαβίβασε πέρσι τον Οκτώβριο τα στοιχεία στην Οικονομική Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί έβαλαν στο στόχαστρό τους τους υπόπτους και κατέγραψαν αποκαλυπτικές συνομιλίες τους.

Σε μία συνομιλία μεταξύ φαρμακοποιών και μίας υπαλλήλου τους -όλοι εμπλεκόμενοι στην απάτη – ακούγονται να μιλάνε για φάρμακα τα οποία θα πρέπει να απομακρυνθούν από την επιχείρηση.

Ο διάλογος

Φαρμακοποιοί: Ρώτα αν θες.

Υπάλληλος: Ρωτήστε κύρια Μ. τον κύριο Σ., μας άφησε τα κουτιά P…. Τα πετάω μακριά από το φαρμακείο;

Φαρμακοποιοί: Ε πάρε τα κουπόνια.

Υπάλληλος: Εκτός από τα κουπόνια. Τα κουπόνια θα τα βγάλω.

Φαρμακοποιοί: 
Τα κουπονάκια κράτα τα. Ε, και τα μεγάλα και τα μικρά, βάλ’ τα σε μαύρη σακούλα να μη φαίνεται τίποτα.

Υπάλληλος: Ωραία.

Φαρμακοποιοί: Βάλ’ τα σε μια μαύρη σακούλα.

Υπάλληλος: Ναι; Και τα πετάω μακριά από το φαρμακείο ή εδώ πέρα σε μας κοντινά;

Φαρμακοποιοί: Όχι. Μακριά εννοείται. Όσο πιο μακριά γίνεται.

Υπάλληλος:
 Τα παίρνω στο σπίτι μου, ντάξει

Φαρμακοποιοί: Ναι. Πάρ’ τα και πέτα τα αλλά σε μαύρη σακούλα, να μη φαίνεται τι είναι μέσα.

Σε άλλο διάλογο μεταξύ ενός εμπλεκόμενου φαρμακοποιού και μίας υπαλλήλου γίνεται λόγος για ένα φάρμακο το οποίο προμηθεύονταν από το φαρμακείο του τοξικοεξαρτημένα άτομα χωρίς συνταγή.

Ενώ σε μια άλλη συνομιλία ακούγεται ένας από τους εμπλεκόμενους ιατρούς να μιλά με έναν συνεργάτη του για την εύρεση σκευάσματος το οποίο βρίσκεται σε έλλειψη.
 
Εκτός της δράσης των εγκληματικών οργανώσεων στο πλαίσιο της έρευνας των αστυνομικών, εξακριβώθηκε και η παράνομη δραστηριότητα ιδιοκτήτριας φαρμακαποθήκης, η οποία έθετε σε κυκλοφορία φαρμακευτικά σκευάσματα, που θεωρούνται επικίνδυνα για την υγεία.

Μέρος των σκευασμάτων αυτών τα προμηθευόταν από φαρμακείο των εγκληματικών οργανώσεων.

Το κατηγορητήριο

Βαρύ κατηγορητήριο αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες για την υπόθεση της απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους για οκτώ κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. 

Τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος με τα οποία βαρύνονται είναι:

  1. Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
  2. Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
  3. Απάτη κατά ΝΠΔΔ άνω 120.000 ευρώ 
  4. Ψευδής βεβαίωση κατά ΝΠΔΔ άνω των 120.000 ευρώ 
  5. Πλαστογραφία κατά ΝΠΔΔ άνω των 120.000
  6. Διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών τελεσθείσα από ιατρό
  7. Παράβαση νόμου περί προσωπικών δεδομένων με σκοπό προσπορισμό οφέλους άνω των 120.000
  8. Ξέπλυμα μαύρου χρήματος άνω των 120.000 στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα πλημμελήματα που αφορούν:

  1. Κυκλοφορία επιβλαβών φαρμάκων
  2. Βία κατά υπαλλήλου

Οι συλληφθέντες έχουν ζητήσει ήδη προθεσμία από τον ανακριτή για να προετοιμάσουν την απολογία τους και κρατούνται.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι της εγκληματικής οργάνωσης – Βαρύ το κατηγορητήριο"

Γερμανία: Έλληνας σκότωσε τη σύζυγό του και προσπάθησε να αυτοκτονήσει!

Μία ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στο Κούνζεσλαου της Γερμανίας, στη Στουτγάρδη, όταν ένας άνδρας ελληνικής καταγωγής (Τ.Β.), ηλικίας 61 ετών, σκότωσε την 50χρονη επίσης Ελληνίδα σύζυγό του και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών (Λ.Α.) και ύστερα, προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

Το ζευγάρι είχε καταγωγή από τη Νικησιανή Καβάλας, με την τοπική κοινωνία να βρίσκεται σε σοκ.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (13/09), οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν σε συγκρότημα διαμερισμάτων. Όταν βρήκαν τον άντρα αιμόφυρτο και λόγω της φύσης των τραυμάτων, κάλεσαν την αστυνομία. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, βρήκαν τον τραυματισμένο άνδρα και στη συνέχεια, τη νεκρή γυναίκα του.

Η εισαγγελία ερευνά την υπόθεση ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ωστόσο, το κατηγορητήριο αναμένεται να αναβαθμισθεί. Ήδη, έχει διαταχθεί νεκροψία ώστε να διευκρινισθούν οι συνθήκες θανάτου της γυναίκας, ενώ, οι έρευνες συνεχίζονται.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: Έλληνας σκότωσε τη σύζυγό του και προσπάθησε να αυτοκτονήσει!"

ΔΟΕ: 18.000 κενά σε εκπαιδευτικούς – «Λουκέτο» σε πάνω από 1.000 τμήματα λόγω συγχωνεύσεων

Τεράστια παραμένουν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, παρά τις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και αναπληρωτών, όπως καταγγέλλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Σπύρος Μαρίνης, ανέφερε ότι τα κενά στα σχολεία υπολογίζονται σε περίπου 18.000, με τα 10.000 περίπου εξ' αυτών να είναι στην Πρωτοβάθμια Εκπαιδευση, δηλαδή σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.

Όπως σημείωσε ο κ. Μαρίνης, αυτός ο αριθμός αφορά όλες τις ειδικότητες, καθώς επίσης και την παράλληλη στήριξη. Ενδεικτικά, στη Γ' Αθήνας, τα κενά είναι περίπου 700, στον νομό Αχαΐας 224, στον νόμο Κορινθίας 169 και στην Εύβοια 152. Επιπλέον, είπε ότι περίπου το 50% των ολοήμερων δεν λειτουργούν.

«Ακούμε μεγάλα λόγια, που προσπαθούν να κρύψουν τα πολύ μεγάλα προβλήματα που συσσωρεύονται στην εκπαίδευση και είναι εκρηκτικά», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ.

Πέραν των προβλημάτων στελέχωσης των σχολείων, ο κ. Μαρίνης επεσήμανε το ζήτημα της συγχώνευσης τμημάτων πανελλαδικά, με περισσότερα από 1.000 τμήματα να έχουν κλείσει, και, όπως είπε, «σε αρκετές περιπτώσεις αυτό συνεπάγεται και αλλαγή σχολείου».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι έχουν πολλαπλασιαστεί οι ακατάλληλοι χώροι διδασκαλίας και τα κοντέινερ στα οποία κάνουν μάθημα οι μαθητές και εκτίμησε ότι τα 250 εκατομμύρια ευρώ που εχουν εξαγγελθεί για τη βελτίωση των σχολικών υποδομών «δεν θα είναι επί της ουσίας».

Όλα αυτά, μαζί με τις διεκδικήσεις του κλάδου, αναμένεται να συζητηθούν στην εφ' όλης της ύλης συνάντηση που θα έχει το ΔΣ της ΔΟΕ με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στις 18 Σεπτεμβρίου 2024.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " ΔΟΕ: 18.000 κενά σε εκπαιδευτικούς – «Λουκέτο» σε πάνω από 1.000 τμήματα λόγω συγχωνεύσεων "

Τουρισμός: Τα τέλη για βραχυχρόνιες μισθώσεις – Στα 20 ευρώ το τέλος κρουαζιέρας για Μύκονο και Σαντορίνη

Η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, συμμετείχε στη διυπουργική συνέντευξη για την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας και της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων στον πρωτογενή τομέα, στην μεταποίηση και τον τουρισμό κι αφού επεσήμανε ότι εφέτος οι προβλέψεις για τα έσοδα του ελληνικού τουρισμού αναμένεται να φτάσουν τα 22 δισ. ευρώ, διευκρίνισε, μεταξύ άλλων, ότι για το τέλος της Ανθεκτικότητας, η αύξηση αφορά στο διάστημα από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο, αναλογικά για ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καθώς και ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Για τους μήνες Νοέμβριο έως Μάρτιο το τέλος παραμένει σταθερό με εξαίρεση την βραχυχρόνια  μίσθωση που θα αυξηθεί στα 2 ευρώ. Η αύξηση του διαμορφώνεται συνολικά απο 0,5 ευρώ εως 5 ευρώ.

Στις βραχυχρόνιες μισθώσεις θα ισχύσουν τα εξής:

Ειδικότερα για τα ακίνητα μικρότερου μεγέθους, το ύψος του τέλους αυξάνεται και για τη χαμηλή περίοδο, από 0,5 σε 2 ευρώ ανά ημερήσια χρήση, ενώ σε 8 ευρώ ανα ημερήσια χρήση αυξάνεται κατά τους μήνες από Απρίλιο έως και Οκτώβριο.

Επιπλέον λαμβάνεται ένα ακόμα μέτρο: Στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο 1ο, 2ο και 3ο δημοτικό διαμέρισμα, δεν θα επιτρέπεται νέα βραχυχρόνια μίσθωση για ένα έτος, με δυνατότητα παράτασης του μέτρου αυτού.

Τέλος το υπουργείο Τουρισμού επεξεργάζεται ένα σχέδιο πλαισίου που αφορά στη θέσπιση λειτουργικών προδιαγραφών και αντίστοιχων προδιαγραφών ασφαλείας. Κριτήριο είναι η διασφάλιση της ποιότητας της φιλοξενίας, και τελικά της ποιότητας της τουριστικής προσφοράς στη χώρα μας, επεσήμανε.

Το χρονικό διάστημα ισχύος του μειωμένου τέλους επεκτείνεται κατά ένα μήνα, και περιλαμβάνει πλέον και τον Μάρτιο. Δηλαδή το μειωμένο τέλος, εφαρμόζεται για πέντε (5) μήνες αντί τεσσάρων που ισχύει μέχρι σήμερα.

Το τέλος ανθεκτικότητας που  επιβάλλεται σήμερα ανά ημερήσια χρήση και ανά δωμάτιο ή διαμέρισμα, κατά τους μήνες Μάρτιο έως Οκτώβριο, έχει ως εξής:
Για κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα:
-1-2 αστέρων, ενάμιση (1,50) ευρώ,
-3 αστέρων, τρία (3,00) ευρώ,
-4 αστέρων, εφτά (7,00) ευρώ,
-5 αστέρων, δέκα (10,00) ευρώ,
-σε ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια – διαμερίσματα ενάμιση (1,50) ευρώ,
-σε ακίνητα που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης ενάμιση (1,50) ευρώ.
-σε αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα – τουριστικές επιπλωμένες επαύλεις (βίλες) δέκα (10) ευρώ.

Το τέλος για την Κρουαζιέρα θα κυμαίνεται από 1 έως 20 ευρώ

Στην Μύκονο και την Σαντορίνη το τέλος θα είναι 20 ευρώ ανά επιβάτη από την 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου. Το τέλος θα είναι μειωμένο κατά 40%, δηλαδή 12 και 3 ευρώ αντίστοιχα, τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Οκτώβριο και κατά 80% για τους μήνες Νοέμβριο έως Μάρτιο, δηλαδή 4 ευρώ και 1 ευρώ αντίστοιχα.

Όπως είπε η κυρία Κεφαλογιάννη, το τέλος κρουαζιέρας θα είναι αυξημένο για προορισμούς που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση, ιδίως κατά τους μήνες αιχμής, δηλαδή για τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, και χαμηλότερο στα υπόλοιπα λιμάνια, με κλιμάκωση ανά χρονική περίοδο.

Αυτό, ορίζεται σε 20 ευρώ ανα επιβάτη κρουζιέρας που θα αποβιβάζεται στην Μύκονο και την Σαντορίνη. Την ίδια στιγμή για τα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας ορίζεται στα 5 ευρώ. για την περίοδο 1 ιουνίου εως 30 Σεπτεμβρίου, 40% μειωμένο τους μήνες Απρίλιο εως Μάιο και 80% μειωμένο από τον μήνα Νοέμβριο και Μάρτιο.

Συνολικά το ετήσιο όφελος εκτιμάται σε 50 εκατ. ευρώ.

Μέρος του εσόδου αυτού, θα εγγράφεται στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Τουρισμού με σκοπό την βελτίωση των τουριστικών υποδομών για την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας. Επιπλέον βεβαίως το Υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία – επεξεργάζεται ένα σχέδιο ρυθμίσεων και δράσεων για τη συνολική διαχείριση της κρουαζιέρας στην χώρα μας.

Συνοπτικά, το εν λόγω μέτρο, όπως είπε η Ολγα Κεφαλογιάννη στοχεύει στα εξής:

– Στην ανάπτυξη του homeporting

– Την ανάπτυξη υποδομών στους λιμένες για την ορθή διαχείριση τόσο του berth allocation, όσο και για τον έλεγχο των ροών στην ξηρά.

– Σε κίνητρα για την προσέλκυση μικρότερων πλοίων, με επιβάτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου- Καθώς επίσης και μία ολοκληρωμένη μελέτη για τη αξιολόγηση της συμβολής της κρουαζιέρας στην οικονομία και του αποτυπώματος για τις τοπικές κοινωνίες.

Δέκα μέρες παράταση της διαβούλευσης για το χωροταξικό του τουρισμού

Με φόντο τις προκλήσεις της βιωσιμότητας των τουριστικών περιοχών το αρμόδιο υπουργείο θέτει ως ύψιστη προτεραιότητα την κατάρτιση ενός χωροταξικού που θα είναι σύμφωνο με τις αρχές του μέτρου και της ισορροπίας, πυρνήνα της στρατηγικής που διέπει κάθε δράση του υπουργείου.

Κατά συνέπεια όποια βελτίωση που θα προτείνουν τα εμπλεκόμενα μέρη θα ληφθεί σοβαρά προς την τελική του διαμόρφωση, από τα αρμόδια υπουργεία.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρισμός: Τα τέλη για βραχυχρόνιες μισθώσεις – Στα 20 ευρώ το τέλος κρουαζιέρας για Μύκονο και Σαντορίνη"

ΕΝΦΙΑ: Απαλλάσσονται και για το 2024 οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας

Για τέταρτη συνεχή χρονιά (2021-2024) απαλλάσσονται από την καταβολή ΕΝΦΙΑ όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που ευρίσκονται στα διοικητικά όρια των πυρόπληκτων δήμων Ιστιαίας Αιδηψού και Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

Ειδικότερα, στο άρθρο 35 του νομοσχεδίου “Ψηφιακό Τέλος και άλλες διατάξεις”, που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής προστέθηκε νομοτεχνική βελτίωση ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία: “Η απαλλαγή από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας ακινήτων του τελευταίου εδαφίου της παρ. 7Β του άρθρου 3 του ν.4223/2013 επεκτείνεται και για το έτος 2024”.

«Πρόκειται για μια νέα, γενναία, οριζόντια παρέμβαση οικονομικής στήριξης προς τη περιοχή, και δη προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, με την οποία η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός δείχνουν το έμπρακτο ενδιαφέρον και την ευαισθησία τους για τη Βόρεια Εύβοια», ανέφερε ο εισηγητής της πλειοψηφίας του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, βουλευτής Εύβοιας, Θανάσης Ζεμπίλης, μιλώντας για τη ρύθμιση στην δευτερολογία του στη Βουλή.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΝΦΙΑ: Απαλλάσσονται και για το 2024 οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας"

Εγκληματικές οργανώσεις διέπρατταν απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ: Πώς δρούσαν τα μέλη (βίντεο)

Οι Αρχές εξάρθρωσαν δύο εγκληματικές οργανώσεις, που διέπρατταν κακουργηματικές απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, με ψευδείς συνταγογραφήσεις φαρμάκων.

Συνελήφθησαν 16 άτομα, μεταξύ των οποίων, ιατροί, ιδιοκτήτες και υπάλληλοι φαρμακείων καθώς και ιατρικός επισκέπτης.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περισσότερα από 9.000 φαρμακευτικά σκευάσματα καθώς και 451.140 ευρώ, με τη συνολική ζημιά του Οργανισμού, να ξεπερνά τα 3.500.000 ευρώ.

Ορισμένα από τα φάρμακα που ψευδώς συνταγογραφούσαν, βρίσκονται σε έλλειψη

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες είναι 4 γιατροί Δημοσίων Δομών Υγείας σε Αττική και Βοιωτία, ιδιοκτήτες και υπάλληλοι 8 φαρμακείων στην Αττική, 1 ιατρικό επισκέπτη εταιρείας παραγωγής φαρμάκων και 1 άτομο που είχε το ρόλο του μεσάζοντα.

Πώς δρούσαν

Η παράνομη δραστηριότητα των εγκληματικών οργανώσεων ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020, ενώ όπως προέκυψε, διέθεταν παρόμοιο σκοπό, τρόπο δράσης καθώς και κοινά κατά περίπτωση μέλη που δραστηριοποιούνταν παράλληλα.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη των δύο οργανώσεων έχοντας διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, προέβαιναν αρχικά μέσω των ιατρών- μελών τους στη συστηματική έκδοση ψευδών συνταγογραφήσεων σε Α.Μ.Κ.Α. -κυρίως αλλοδαπών- ατόμων.

Τα άτομα αυτά, είτε είχαν απομακρυνθεί από τη χώρα, είτε βρίσκονταν έγκλειστα σε Καταστήματα Κράτησης, ή φιλοξενούνταν σε διάφορες δομές, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να διαπιστώσουν τη ψευδή συνταγογράφηση. Μάλιστα, τα μέλη για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους χρησιμοποιούσαν και Α.Μ.Κ.Α. ανασφάλιστων ατόμων, καθώς η συμμετοχή τους στη δαπάνη του ΕΟΠΥΥ ήταν μηδενική.

Στη συνέχεια, μέσω των εταιρειών/ φαρμακείων των μελών τους, προέβαιναν σε εικονικές εκτελέσεις των συνταγογραφήσεων, υπογράφοντας παραστατικά εκτέλεσης αντί των ασφαλισμένων, πλαστογραφώντας τις υπογραφές τους. Η περαιτέρω διάθεση των παρανόμως συνταγογραφημένων φαρμακευτικών σκευασμάτων πραγματοποιούνταν μέσω των φαρμακείων καθώς και των ιατρών σε πελάτες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Ακολούθως, τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητά τους, είτε αναμιγνύονταν με νόμιμα εισοδήματα μέσω της έκδοσης εικονικών αποδείξεων λιανικής πώλησης, είτε φυλάσσονταν σε θυρίδες τραπεζικών ιδρυμάτων.

Σημειώνεται ότι, μεταξύ των φαρμάκων που ψευδώς συνταγογραφούσαν, περιλαμβάνονται ναρκωτικά καθώς και άλλες ψυχότροπες ουσίες, ενώ ορισμένα από τα φάρμακα βρίσκονται σε έλλειψη, τόσο στην ελληνική, όσο και στη διεθνή αγορά.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, έχει διαπιστωθεί η παράνομη χρήση 3.516 Α.Μ.Κ.Α. βάσει των οποίων εκδόθηκαν ψευδώς 90.186 συνταγές, με τη ζημία του ΕΟΠΥΥ, να ξεπερνά τα 3.500.284,98 ευρώ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών εξακριβώθηκε και η παράνομη δραστηριότητα ιδιοκτήτριας φαρμακαποθήκης, η οποία έθετε σε κυκλοφορία φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία μπορούσαν να προκαλέσουν κίνδυνο στην ανθρώπινη υγεία, ενώ μέρος των σκευασμάτων αυτών τα προμηθευόταν από φαρμακείο των εγκληματικών οργανώσεων.

Σε βάρος όλων των ανωτέρω συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση-, συγκρότηση – ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση, ψευδή βεβαίωση, κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και Ν.Π.Δ.Δ. με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία που υπερβαίνουν το ποσό των 120.000 ευρώ, απάτη από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και Ν.Π.Δ.Δ. με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία που υπερβαίνουν το ποσό των 120.000 ευρώ, χωρίς δικαίωμα επέμβαση σε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, λήψη γνώσης των δεδομένων αυτών και χρησιμοποίηση αυτών, με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία που υπερβαίνουν το ποσό των 120.000 ευρώ, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και εμπορία επιβλαβών φαρμάκων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους, ιατρεία, φαρμακεία, Δημόσιες Δομές Υγείας και τραπεζικές θυρίδες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πάνω από 9.000 συσκευασίες παρανόμως συνταγογραφηθέντων φαρμακευτικών σκευασμάτων, μεταξύ των οποίων και σκευάσματα που περιέχουν ναρκωτικές ουσίες,
  • 451.140 ευρώ, 10.000 δολάρια Η.Π.Α., 8.000 δολάρια Αυστραλίας,
  • 2 ράβδοι χρυσού συνολικού βάρους 1 κιλού, 109 χρυσές λίρες,
  • πλήθος εγγράφων (χειρόγραφες σημειώσεις με πληρωμές ιατρών, σφραγίδες ιατρών, συνταγές/γνωματεύσεις κλπ),
  • κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές καθώς και άλλα ψηφιακά πειστήρια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκληματικές οργανώσεις διέπρατταν απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ: Πώς δρούσαν τα μέλη (βίντεο)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news