facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Σε αποχή οι δικηγόροι την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των δικαστηρίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων Αθηνών την προσεχή Τρίτη, 28.4.2020 από την άσκηση των καθηκόντων τους, τόσο των δικαστικών, όσο και των εξωδικαστικών (υποθηκοφυλακεία, κτηματολογικά γραφεία), χωρίς την χορήγηση κατ’ εξαίρεση αδειών από τον ΔΣΑ

Η στάση του δικηγορικού σώματος της Αθήνας θα επανακαθοριστεί κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Τρίτη, 28.4.2020.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε αποχή οι δικηγόροι την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των δικαστηρίων"

Μητσοτάκης: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η γενοκτονία των Αρμενίων

Στην γενοκτονία των Αρμενίων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στο διαδίκτυο για τη γενοκτονία των Αρμενίων: «Ημέρα μνήμης, σήμερα, των θυμάτων της Αρμενικής Γενοκτονίας. Ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας που αμαύρωσε την αυγή του 20ου αιώνα. Παντοτινό δίδαγμα απόρριψης του μίσους, του ρατσισμού και της τυφλής βίας. Γιατί «η λήθη του κακού είναι άδεια για την επανάληψή του».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η γενοκτονία των Αρμενίων"

Κορωνοϊός - Μαλακάσα: Συνελήφθησαν και οι πέντε αλλοδαποί που έσπασαν την καραντίνα

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, και οι πέντε αλλοδαποί που έφυγαν από τη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας η οποία τελεί υπό καραντίνα.

Όπως είναι γνωστό, στη συγκεκριμένη δομή εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού.

Οι πέντε αλλοδαποί οδηγήθηκαν, από ειδικά διαμορφωμένα οχήματα, στη δομή της Μαλακάσας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση μέτρων σχετικά με την πρόληψη ασθενειών και τους επιβλήθηκε το αντίστοιχο πρόστιμο.

Σημειώνεται, επίσης, ότι στα υπηρεσιακά οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις μετακινήσεις, πραγματοποιήθηκε άμεσα απολύμανση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Μαλακάσα: Συνελήφθησαν και οι πέντε αλλοδαποί που έσπασαν την καραντίνα"

Γαλλία: 22.245 οι νεκροί του κορονοϊού – Ένας στους τρεις θανάτους σε γηροκομεία

Στους 22.245 ανέρχονται οι νεκροί από τον κορονοϊό στη Γαλλία από τις αρχές Μαρτίου οπότε άρχισε να “χτυπά” τη χώρα η πανδημία. Ενθαρρυντικό γεγονός ότι μειώνεται ο αριθμός των νοσηλευομένων στην εντατική.

Το τελευταίο 24ωρο στη Γαλλία αναφέρθηκαν άλλοι 389 θάνατοι, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής Υγείας Ζερόμ Σαλμόν. Ο ίδιος σημείωσε, πάντως, ότι ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται στην εντατική εξακολουθεί να μειώνεται, για 16η συνεχόμενη ημέρα.

Από τους 22.245 θανάτους συνολικά στη χώρα, οι 13.852 καταγράφηκαν σε νοσοκομεία και οι 8.393 σε οίκους ευγηρίας και άλλα προνοιακά ιδρύματα.

Την Παρασκευή (24.04.2020) ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ “έπεσε” κάτω από τις 5.000 – συγκεκριμένα 4.870 – για πρώτη φορά από τις 29 Μαρτίου.

Ο δείκτης αυτός είναι σημαντικός όσον αφορά την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας της Γαλλίας, όμως “θα πρέπει να παραμείνουμε σε επιφυλακή επειδή η επιδημία δεν έχει τελειώσει”, προειδοποίησε ο Σαλμόν.

Έχει επίσης μειωθεί ο συνολικός αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται (σε απλούς θαλάμους ή στην εντατική), στους 28.658, από 29.219 που ήταν την 23η Απριλίου. Σε ό,τι αφορά τα διαγνωστικά τεστ, γίνονται περισσότερα από 40.000 ημερησίως.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: 22.245 οι νεκροί του κορονοϊού – Ένας στους τρεις θανάτους σε γηροκομεία"

Κορωνοϊός - Ζεφύρι: Ρομά οργάνωσαν μεγάλο πάρτι με χορούς και ποτά

Απειθαρχία επιδεικνύουν ορισμένοι Ρομά στα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Απόδειξη του συγκεκριμένου γεγονότος αποτελεί το γλέντι που οργανώθηκε σε κλειστό χώρο στο Ζεφυρι, την Πέμπτη το βράδυ, με το Instagram να γεμιζει από σχετικά στιγμιότυπα που ανέβαζαν οι καλεσμένοι. 

Οι Ρομα που έδωσαν το «παρων» στο πάρτι έκαναν το ακριβως αντίθετο απ όσα ορίζουν οιοδηγίες και οι συστάσεις των ειδικών, δηλαδή, συγκεντρωθηκαν πολλά άτομα μέσα σε κλειστό χώρο που θύμιζε μάλιστα νυχτερινό κέντρο, χωρίς να τηρούν κανένα απολύτως μετρο προστασίας. 

Εμφανίστηκαν τραγουδιστές με μικρόφωνα στο χερι, άνοιξαν δεκάδες μπουκάλια ουίσκι και καλλιγραμμες υπάρξεις χόρεψαν πάνω στα τραπέζια σα να πρόκειται για μια συνηθισμένη μέρα.
Screenshot_20200424_190342
Screenshot_20200424_190508
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Ζεφύρι: Ρομά οργάνωσαν μεγάλο πάρτι με χορούς και ποτά"

Κορωνοϊός - Λάρισα: Πέντε νέα κρούσματα σε Ρομά στη Νέα Σμύρνη

Πέντε νέα κρούσματα έδειξε η ινχηλάτηση των επαφών γυναίκας Ρομά που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό χθες στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας.

Ειδικότερα μετά το κρούσμα, έγινε ιχνηλάτηση συνολικά 10 επαφών, εκ των οποίων οι πέντε βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το larissanet.gr πρόκειται για έναν άνδρα 54 ετών, μία ακόμη γυναίκα 34 ετών και τρία παιδιά, ένα αγόρι 11,5 ετών και δύο κορίτσια 13 και 14 ετών αντίστοιχα.

Και οι πέντε είναι μέλη του στενού περιβάλλοντός της.

larissanet
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Λάρισα: Πέντε νέα κρούσματα σε Ρομά στη Νέα Σμύρνη"

Κορωνοϊός: «Καθαροί» οι 15 αστυνομικοί που ήρθαν σε επαφή με θετικό κρούσμα στη Μαλακάσα

Αρνητικά στον κορωνοϊό βγήκαν μετά τους εργαστηριακούς ελέγχους τα τεστ που έγιναν στους αστυνομικούς που ήρθαν σε επαφή με τον 38χρονο Αφγανό από τη δομή της Μαλακάσας, ο οποίος βρέθηκε θετικός.

Πρόκειται για 15 αστυνομικούς της ΓΑΔΑ, της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και του ΑΤ Ωρωπού.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: «Καθαροί» οι 15 αστυνομικοί που ήρθαν σε επαφή με θετικό κρούσμα στη Μαλακάσα"

Κλινική «Ταξιάρχαι»: Γιατρός θετικός στον κορωνοϊό αρνείται να σταματήσει τα εξωτερικά ιατρεία

Έντονη ανησυχία προκαλούν οι εξελίξεις στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων και των θάνατο τριών ασθενών από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον Alpha, θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ένας από τους 50 συνεργαζόμενους γιατρούς της κλινικής, που έχει εξετάσει περί τους 50 ασθενείς στο ιδιωτικό του ιατρείου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας δήλωσε στην ΕΡΤ ότι ο γιατρός σταμάτησε μεν να συνεργάζεται με την κλινική λόγω των κρουσμάτων, ωστόσο αρνείται να σταματήσει τα εξωτερικά ιατρεία. «Ο γιατρός διαγνώστηκε θετικός, ωστόσο, αρνείται να το δεχτεί και θεωρεί ότι μπορεί να συνεχίσει τα εξωτερικά του ιατρεία», ανέφερε.

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν και μέλη του στενού συγγενικού περιβάλλοντος του 65χρονου που έπασχε από τον κορωνοϊό και κατέληξε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα κρούσματα του κορωνοϊού που διαπιστώθηκαν στην κλινική στο Περιστέρι δεν έχουν απομακρυνθεί. Στην κλινική βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που έχει αναλάβει τη φροντίδα τους.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλινική «Ταξιάρχαι»: Γιατρός θετικός στον κορωνοϊό αρνείται να σταματήσει τα εξωτερικά ιατρεία"

Χαρδαλιάς: Κλειστά όλα τα τζαμιά ενόψει Ραμαζανιού

Κλειστά είναι τα τζαμιά σε όλη τη χώρα, όπως υπενθύμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό.

Ενόψει του Ραμαζανιού, που γιορτάζουν οι μουσουλμάνοι από σήμερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε πως: «Σε ισχύ παραμένει και η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την απαγόρευση λειτουργίας λατρευτικών χώρων όλων των δογμάτων, ανεξαρτήτως θρησκείας. Η ΚΥΑ αφορά όλα τα δόγματα, όλες τις θρησκείες και τις πάσης φύσεως θρησκευτικές τελετές».

Συνέχισε λέγοντας πως:

«Κατά συνέπεια και για το Ραμαζάνι η λειτουργία των λατρευτικών χώρων επιτρέπεται μόνο κεκλεισμένων των θυρών, παρουσία θρησκευτικού λειτουργού και του απαιτούμενου βοηθητικού προσωπικού. Συνολικά επιτρέπονται μέχρι 4 άτομα. Αγαπητοί συμπολίτες μας μουσουλμάνοι, θα πρέπει να προσευχηθείτε από το σπίτι σας. Τα τζαμιά θα είναι κλειστά για το κοινό».

Με τη σειρά του ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας είπε πως «σεβόμαστε όλες τις θρησκείες» αλλά πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαρδαλιάς: Κλειστά όλα τα τζαμιά ενόψει Ραμαζανιού"

Θετικές η σύζυγος και η πεθερά του 35χρονου που πέθανε από κορωνοϊό

Θετικές στον κορωνοϊό, βρέθηκαν η σύζυγος και η πεθερά του 35χρονου, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες έχασε τη ζωή του, “χτυπημένος” από τον COVID-19, στο Νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος” της Θεσσαλονίκης.Η σύζυγος και η πεθερά του 35χρονου, ο οποίος ήταν το νεαρότερο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας, είχαν δώσει δείγματα, όπως και το 18 μηνών κοριτσάκι του ζευγαριού. Οι δυο γυναίκες που βρέθηκαν θετικές, παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και παραμένουν στο σπίτι. Το τεστ του παιδιού, ήταν ευτυχώς αρνητικό.

Και άλλοι συγγενείς του άτυχου άνδρα έχουν λάβει οδηγίες να μείνουν σε καραντίνα και να παρακολουθούν την πορεία της υγείας τους.

Ο 35χρονος φέρεται να είχε έρθει σε επαφή με τουλάχιστον 13 συγγενικά του πρόσωπα και πιθανόν να δώσουν και εκείνοι δείγματα προς εξέταση, τις επόμενες ώρες.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Θετικές η σύζυγος και η πεθερά του 35χρονου που πέθανε από κορωνοϊό"

Κορωνοϊός – Τουρκία: Τους 2.600 έφτασαν οι νεκροί

Η Τουρκία επιβεβαίωσε σήμερα 109 επιπλέον θανάτους από κορωνοϊό, με αποτέλεσμα ο συνολικών αριθμός των νεκρών στη χώρα να φτάσει τους 2.600.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 104.912, καθώς προστέθηκαν 3.122 το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του τουρκικού υπουργείου Υγείας.

Από τη νόσο έχουν αναρρώσει συνολικά 21.737 άτομα – οι 3.246 χθες. Συνολικά έχουν γίνει περισσότερα από 830.000 διαγνωστικά τεστ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός – Τουρκία: Τους 2.600 έφτασαν οι νεκροί"

Πρόστιμα για περιφορά εικόνας στο Αίγιο

Στην επιβολή διοικητικών προστίμων προχώρησε σήμερα η Αστυνομία στην πόλη του Αιγίου, λόγω της μη τήρησης των μέτρων κατά την διάρκεια της περιφοράς της εικόνας της πολιούχου Παναγίας Τρυπητής, με αφορμή την σημερινή εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.

Ειδικότερα, μετά το τέλος της θείας λειτουργίας, που τελέσθηκε χωρίς την παρουσία πιστών στον ιερό ναό της Φανερωμένης όπου φιλοξενείται η εικόνα λόγω προγραμματισμένων εργασιών στο ιερό προσκύνημα, ακολούθησε περιφορά.

Στην συνέχεια, σύμφωνα με την Αστυνομία, επιβλήθηκε τροχονομικό πρόστιμο σε οδηγό ημιφορτηγού αυτοκίνητου που μετέφερε την εικόνα, καθώς και διοικητικό πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση σε περίπου 10 πολίτες, οι οποίοι συμμετείχαν στην περιφορά.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμα για περιφορά εικόνας στο Αίγιο"

Ιταλία -Κορωνοϊός: 420 νέοι θάνατοι – 25.969 στο σύνολο

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 192.994. Οι νεκροί έφτασαν τους 25.969. Παράλληλα, 60.498 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 189.973 και είχαν χάσει την ζωή τους 25.549 άνθρωποι ενώ 57.576 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 420 άνθρωποι και καταγράφηκαν 3.021 νέα κρούσματα. 2.922 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

2.173 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 22.068 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 82.286 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο αυξάνεται (375 περισσότερα κρούσματα), αλλά έχασαν την ζωή τους 46 λιγότεροι άνθρωποι. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για εικοστή πρώτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία . Ο συνολικός αριθμός των ιαθέντων παραμένει σε υψηλά επίπεδα, αν και σε σχέση με χθες, συνολικά, είναι 11 λιγότεροι.

Οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας και του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας της Ιταλίας συνεχίζουν να παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή την κατάσταση στην πόλη του Μιλάνου, όπου σήμερα αυξάνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και τις περασμένες ημέρες δεν παρατηρήθηκε ο περιορισμός που καταγράφηκε σε άλλες περιοχές της χώρας. Και για το λόγο αυτό, οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν να υπογραμμίζουν ότι η μετάβαση στην λεγόμενη «φάση δύο», με βαθμιαία επιστροφή στην καθημερινότητα, θα πρέπει να γίνει με ιδιαίτερα προσεκτική τήρηση όλων των προϋποθέσεων ασφαλείας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία -Κορωνοϊός: 420 νέοι θάνατοι – 25.969 στο σύνολο"

Κορωνοϊός - Τσιόδρας για την κλινική «Ταξιάρχαι»: Δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο

Αιχμές για την κατάσταση που επικρατούσε στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, όπου εντοπίστηκαν 37 κρούσματα, εκ των οποίων τρία κατέληξαν, άφησε κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

«Θέλει πάρα πολλή προσοχή, θέλει εκπαίδευση, θέλει επαγρύπνηση, να συμμετέχουμε όλοι σε αυτή την προσπάθεια. Γι' αυτό καταργήθηκαν τα επισκεπτήρια σε αυτές τις δομές, δεν είμαστε απάνθρωποι. Η έλλειψη εκπαίδευσης δεν πιστεύω ότι είναι γενική, είναι ειδική. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη σημασία έχει να μην μεταδοθεί σε μία ευαίσθητη ομάδα» επισήμανε.

«Σχετικά με τη μονάδα υγείας με νεφροπαθείς, πρόκειται για μια σημαντική επιδημία σε δομή υγείας, όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος κι ευπαθείς ομάδες. Δυστυχώς, τρεις από τους συμπολίτες μας, ασθενείς της κλινικής, κατέληξαν, ενώ 17 ακόμη βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Όλοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Αττικής και να πω εδώ ότι μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς τους, συντονίστηκε η εφαρμογή αυστηρών μέτρων, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ, ώστε να μηδενιστεί η οοιαδήποτε επαφή και επικοινωνία θετικών και αρνητικών ασθενών» είπε ο κ. Τσιόδρας

Και συνέχισε: «Όλο το προσωπικό, που είχε διαγνωστεί ως θετικό, 17 άτομα, είναι σε καραντίνα σε κατ' οίκον απομόνωση, και παρακολουθείται η υγεία τους, ενώ απομακρύνθηκαν από την κλινική. Απ' ό,τι πληροφορήθηκα σε επιτόπια επίσκεψή μου σήμερα και συνάντηση με το προσωπικό, αλλά και τους ασθενείς, έχουν ενημερωθεί όλοι τους, ακόμα και αυτοί που είχαν νοσηλευτεί τις δύο τελευταίες εβδομάδες για οποιοδήποτε λόγο στην κλινική, καθώς και όλοι οι συνεργαζόμενοι επαγγελματίες υγείας».

«Ο ΕΟΔΥ προμήθευσε την κλινική με μέτρα ατομικής προστασίας, για τη σωστή αντιμετώπιση των ασθενών, γιατί ακόμα και οι αρνητικοί ασθενείς που παρέμειναν, έχουν εκτεθεί στο συγκεκριμένο περιβάλλον της μονάδας. Υπάρχει ευξημένη επαγρύπνηση για τους ανθρώπους αυτούς και θα γίνει επαναληπτικός εργαστηριακός έλεγχος ανά δύο με τρεις μέρες, ανάλογα την ημέρα της αιμοκάθαρσης, ώστε να είμαστε έγκαιρα έτοιμοι να παρέμβουμε σε κάποια περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων ή θετικού αποτελέσματος. Επίσης, δόθηκαν φάρμακα για την έναρξη προφυλακτικής αγωγής σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι θεωρούνται αυξημένου κινδύνου για πρόοδο της νόσου. Επίσης, σήμερα το πρωί, εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΟΔΥ εκπαίδευσε το προσωπικό της κλινικής για τη σωστή εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας. Επιπρόσθετα, συνεχίζεται η ιχνηλάτηση, σε συνεργασία με τον υπουργό και την Πολιτική Προστασία» τόνισε, αναφερόμενος στις ενέργειες που έγιναν στην κλινική Ταξιάρχαι.

Και συμπλήρωσε: «Εύχομαι κανένας άλλος ασθενής να μην εμφανιστεί εκεί κι ελπίζω γρήγορα να αντιμετωπίζονται παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον. Όταν πρόκειται για ανθρώπινες ζωές, νομίζω, ελπίζω να μην κάνω λάθος, δεν αρκεί να πούμε "το πάθημα να γίνει μάθημα", αλλά περισσότερο να ακούσουμε αυτό σαν ένα σημαντικό καμπανάκι κινδύνου για όλους μας. Είτε είμαστε στην πρώτη γραμμή, ακόμα περισσότερο, είτε στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα -η αμέλεια, όπως μού είπε κάποιος σήμερα, δεν έχει κάποιο ιδεολογικοκό πρόσημο- είτε στο περιβάλλον του σπιτιού μας».

Από την πλευρά του, o υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είπε: «Yπογραμμίζω κάθε λέξη του κυρίου καθηγητή. Κάθε φορά που υπάρχει οποιαδήποτε αμέλεια, όχι μόνο σε αυτές τις δομές, η δουλειά είναι να δημιουργούνται δεδομένα, για να μην γίνει διασπορά στην κοινωνία. Γίνεται τεράστια προσπάθεια ιχνηλάτησης, 16 άτομα προσωπικό προχωρούσαν μέσα στη νύχτα για να μην χαθεί ούτε μία ώρα».

Από τη διαδικασία ιχνηλάτησης για την κλινική «Ταξιάρχαι», προέκυψαν 121 στενές επαφές, που τέθηκαν σε καραντίνα. Επίσης, 39 συνεργαζόμενοι γιατροί της κλινικής τέθηκαν σε καραντίνα. Στην κλινική Κασταλία όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά και έχουν δοθεί οδηγίες για τα μέτρα προστασίας των τροφίμων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Τσιόδρας για την κλινική «Ταξιάρχαι»: Δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο"

ΣτΕ: «Ναι» στη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στον Ελαιώνα

Ενέκρινε με δύο αποφάσεις της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την λειτουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στην περιοχή του Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων.

Ειδικότερα:

Η Ολομέλεια του ΣτΕ με τις υπ΄ αριθμ. 707 και 708/2020 αποφάσεις της απέρριψε αιτήσεις ακυρώσεως που είχαν καταθέσει ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής του Ελαιώνα Αττικής κατά της από 8.3.2019 απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος, με την οποία καθορίστηκαν τα οικοδομικά τετράγωνα 17 και 29 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Αθηναίων, ως χώρος για την εγκατάσταση Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν νόμιμη την προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση, με την οποία χωροθετήθηκε, μεταξύ των άλλων, το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών σε κοινόχρηστους χώρους του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Αθηναίων. Ακόμη, απέρριψαν όλους τους λόγους ακυρώσεως που είχαν προβάλει οι κάτοικοι, όπως είναι περί παραβίασης του υπέρτερου χωροταξικού σχεδιασμού που περιέχεται στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθηνών, περί παραβίασης της συνταγματικής υποχρέωσης μη μειώσεως των κοινόχρηστων χώρων, περί παράβασης νόμου και περί πλημμελούς αιτιολογίας, κ.λπ.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: «Ναι» στη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στον Ελαιώνα"

Τσιόδρας: Ποιες ομάδες υψηλού κινδύνου εμφανίζουν αυξημένη θνητότητα

Tις κατηγορίες ασθενών που είναι πιο ευάλωτοι και διατρέχουν περισσότερο κίνδυνο να νοσηλευτούν, ακόμα και να καταλήξουν, ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με επιστημονική ανάλυση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, οι κάτωθι κατηγορίες ασθενών είχαν τον υψηλότερο κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου: οι καρδιοπαθείς (19,4%), οι χρόνια αναπνευστικοί (εξαιρείται το άσθμα) 16,5%, οι ασθενείς με διαβήτη (14,8%), οι νεφροπαθείς (9,5%) και οι υπερτασικοί (11,6%).

Όσον αφορά στα παιδιά, εξακολουθεί να ισχύει ότι ο δευτερογενής δείκτης προσβολής, δηλαδή η πιθανότητα ότι μια λοίμωξη συμβαίνει μεταξύ ευαίσθητων ατόμων, που δεν έχουν ανοσία, εξακολουθεί να είναι χαμηλότερος σε σχέση με τους ενηλίκους. Συγκεκριμένα ο αριθμός αυτός για τα παιδιά αντιστοιχεί στο 4/7% σε σχέση με το 11.7% για τους ενήλικες.

Η πιθανότητα λοίμωξης σε παιδιά είναι 0.26 φορές σε σχέση με αυτή που έχουν οι ενήλικες άνω των 60.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσιόδρας: Ποιες ομάδες υψηλού κινδύνου εμφανίζουν αυξημένη θνητότητα"

Μακελειό από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ: Πάνω από 50.000 οι νεκροί με 3.000 σε μια ημέρα

Οι ΗΠΑ ματώνουν από τον κορονοϊό και πληρώνουν την αργή αντίδραση της κυβέρνησής τους απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού.

Ο φόρος που πλήρωσαν και την Πέμπτη ήταν βαρύς με τους νεκρούς να περνούν τους 3.000 και στο σύνολο τους 50.000 σύμφωνα με τα στοιχεία από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Τα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ είναι 870.000 και επισημαίνεται ένα περίεργο φαινόμενο οι ΗΠΑ να έχουν χαμηλότερο δείκτη θνησιμότητας αναλογικά με τα κρούσματα που καταγράφονται.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μακελειό από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ: Πάνω από 50.000 οι νεκροί με 3.000 σε μια ημέρα"

Βαρουφάκης: Ξανά για... «διακοπές στην Αίγινα» παρά τα περιοριστικά μέτρα

Το είπε και το έκανε ο Γιάννης Βαρουφάκης, καθώς έφτασε στην Αίγινα με το πλοίο «Αχαιός». Στο λιμάνι βρέθηκε και ο δήμαρχος, Γιάννης Ζορμπάς ο οποίος ελέγχει όλα τα δρομολόγια προκειμένου να αποτρέψει την είσοδο σε μη μόνιμους κάτοικους.

Το πλοίο της γραμμής έπιασε λιμάνι και ακολούθησε έλεγχος από τις Λιμενικές Αρχές. Αυτη τη φορά, ο Βαρουφάκης δεν πάτησε γκάζι να εξαφανιστεί, αλλά περίμενε μέχρι οι λιμενικοί να απολυμάνουν το όχημά του.

Νωρίτερα ο κ. Βαρουφάκης είχε εμφανιστεί στη Βουλή και ενημέρωσε την πρόθεση του να επιστρέψει στο νησί με το πλοίο των 16.30. «Το λέω σε όσους θέλουν και πάλι να οργανώσουν προβοκάτσιες» ανέφερε.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίστηκε προκλητικός στην Ολομέλεια της Βουλής, ενημερώνοντας τον ελληνικό λαό ότι για τον ίδιο δεν ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα καραντίνας και πως ετοιμάζεται πάλι για την επιστροφή του στην Αίγινα με το πλοίο των 16:30.

Ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 βρέθηκε στην Ολομέλεια, προκειμένου να συμμετάσχει στην συζήτηση για την νέα ΠΝΠ με τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων, αλλά και για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων στην Σύνοδο Κορυφής. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του είπε ότι επιστρέφει στο αγαπημένο του νησί. «Εγώ τώρα επιστρέφω στην Αίγινα. Το λέω σε όσους θέλουν και πάλι να οργανώσουν προβοκάτσιες. Τους ενημερώνω ότι στις 4.30 αναχωρεί το πλοίο».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρουφάκης: Ξανά για... «διακοπές στην Αίγινα» παρά τα περιοριστικά μέτρα"

Νίκος Χαρδαλιάς: Παρατείνεται έως τις 10 Μαΐου η χρήση της άδειας ειδικού σκοπού για γονείς

Τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 4 Μαΐου, επανέλαβε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι θετικά, γεγονός που μας επιτρέπει να συζητάμε για τη σταδιακή άρση των μέτρων, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για να συνεχίσουν τα πράγματα να εκτυλίσσονται θετικά, πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση, σε απόλυτη επαγρύπνηση.

Ενημέρωσε ότι η χρήση της άδειας ειδικού σκοπού για γονείς παρατείνεται μέχρι τη 10η Μαΐου.

Απευθυνόμενος στους μουσουλμάνους που γιορτάζουν από σήμερα το Ραμαζάνι, υπενθύμισε ότι τα τζαμιά θα είναι κλειστά για το κοινό.

Σε σχέση με τη δομή στα δυτικά προάστια, ενημέρωσε ότι από την εν εξελίξει διαδικασία ιχνηλάτησης σε σύνολο 34 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων προέκυψαν μέχρι τώρα 121 στενές επαφές που τέθηκαν σε καραντίνα.

Όσον αφορά τη δομή στα νότια προάστια, ανέφερε ότι όλα τα τεστ προέκυψαν αρνητικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νίκος Χαρδαλιάς: Παρατείνεται έως τις 10 Μαΐου η χρήση της άδειας ειδικού σκοπού για γονείς"

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το νέο αντι-ιϊκό φάρμακο για το οποίο μίλησε ο Τσιόδρας

Για ένα νέο αντι-ιϊκό φάρμακο κατά του κορωνοϊού μίλησε την Παρασκευή ο Σωτήρης Τσιόδρας, δίνοντας ελπίδα για το μέλλον της επιδημίας. Πρόκειται για το φάρμακο ερευνητών στο Emory, που φαίνεται ότι μπορεί να μειώσει τη βλάβη των πνευμόνων.

Το φάρμακο ονομάζεται EIDD-2801. Ήδη, έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές σε ποντίκια και σύντομα αναμένεται ότι θα γίνουν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Εάν οι δοκιμές επαληθεύσουν τις προσδοκίες, το φάρμακο αναμένεται ότι θα αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης της νόσου, εν μέρει και επειδή μπορεί να λαμβάνεται και με τη μορφή χαπιού.

Για ενθαρρυντικά νέα μίλησε ο Σωτήρης Τσόδρας

Ενθαρρυντικά χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, κ. Σωτήρης Τσιόδρας το πειραματικό χάπι που αναπτύσσει επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Emory στις ΗΠΑ.

Το αντι-ιϊκό φάρμακο ευρέος φάσματος σε μορφή δισκίου, που μπορεί να ληφθεί από το στόμα, με την κωδική ονομασία EIDD-2801, βάσει των προκαταρκτικών ερευνητικών δεδομένων δείχνει να μπορεί να μειώσει τη σοβαρή βλάβη που προκαλεί στους πνεύμονες ο κορωνοϊός.

O Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει ήδη δώσει άδεια για την έναρξη κλινικής δοκιμής σε ανθρώπους. Κάτι που θα γίνει άμεσα.

Το EIDD-2801, έχει ήδη δοκιμασεί καλλιέργειες ανθρωπίνων κυττάρων του πνεύμονα και σε ποντίκια, και φαίνεται να μπορεί να αποτρέψει τη σοβαρή πνευμονία και τον θάνατο.

Όταν το φάρμακο χρησιμοποιήθηκε προφυλακτικά στα τρωκτικά, απέτρεψε τη σοβαρή βλάβη των πνευμόνων, ενώ όταν χορηγήθηκε 12 έως 24 ώρες μετά τη λοίμωξη COVID-19, μείωσε επίσης το ιικό φορτίο και την πνευμονική βλάβη, αφού αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό του ιού, χωρίς τοξικές παρενέργειες.

Για «υψηλές δυνατότητες θεραπείας» μιλούν οι επιστήμονες

Σύμφωνα με τη μελέτη, όταν το φάρμακο χορηγείται ως θεραπεία 12 ή 24 ώρες μετά την έναρξη της λοίμωξης, μπορεί να μειώσει τον βαθμό πνευμονικής βλάβης και απώλειας βάρους σε ποντίκια. Αυτό το παράθυρο ευκαιρίας αναμένεται να είναι μεγαλύτερο στους ανθρώπους γιατί η περίοδος έναρξης της νόσου επεκτείνεται.

Ο επικεφαλής της μελέτης δήλωσε ότι το φάρμακο «όχι μόνο έχει υψηλές δυνατότητες για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19, αλλά φαίνεται επίσης αποτελεσματικό για τη θεραπεία άλλων σοβαρών λοιμώξεων κορωνοϊού».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Αυτό είναι το νέο αντι-ιϊκό φάρμακο για το οποίο μίλησε ο Τσιόδρας"

Συναγερμός στου Ζωγράφου: Οπλοβομβίδα σε αποθήκη πολυκατοικίας

Έντονη κινητοποίηση στην περιοχή του Ζωγράφου όπου την Παρασκευή (24.04.2020) βρέθηκε μία οπλοβομβίδα σε αποθήκη πολυκατοικίας.

Το πολεμικό εύρημα στου Ζωγράφου σήμανε συναγερμό στις Αρχές. Στην πολυκατοικία επί της οδού Χρυσανθέμων 40 έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ στο σημείο βρέθηκε και κλιμάκιο πυροτεχνουργών του ΤΕΝΞ, πυροσβεστικά οχήματα και το ΕΚΑΒ.

Η οπλοβομβίδα παραλήφθηκε από ομάδα του Στρατού για περαιτέρω έλεγχο, ενώ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για πολεμικό υλικό που είναι παλαιό.

Στη διάρκεια της επιχείρησης ασφαλούς απομάκρυνσης της οπλοβομβίδας, η περιοχή είχε αποκλειστεί για προληπτικούς λόγους.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στου Ζωγράφου: Οπλοβομβίδα σε αποθήκη πολυκατοικίας"

Έρευνα: Κορωνοϊός ανιχνεύθηκε σε σωματίδια ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Κορωνοϊός ανιχνεύθηκε σε σωματίδια ατμοσφαιρικής ρύπανσης από επιστήμονες που ερευνούν εάν με αυτό τον τρόπο ο ιός μπορεί να ταξιδέψει σε μεγαλύτερες αποστάσεις και να αυξηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Guardian, η μελέτη αυτή βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο και δεν είναι γνωστό εάν ο ιός παραμένει ενεργός πάνω στα αιωρούμενα σωματίδια ή σε αρκετά μεγάλη ποσότητα ώστε να προκαλέσει ασθένεια.

Οι Ιταλοί επιστήμονες χρησιμοποίησαν τυπικές τεχνικές για τη συλλογή δειγμάτων ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε εξωτερικούς χώρους σε μια αστική και σε μία βιομηχανική περιοχή στο Μπέργκαμο και εντόπισαν ένα γονίδιο που σχετίζεται με τον Covid-19 σε πολλαπλά δείγματα. Η ανίχνευση επιβεβαιώθηκε με τυφλή δοκιμή σε ανεξάρτητο εργαστήριο.

Ο Λεονάρντο Σέτι στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας, είπε ότι είναι σημαντικό να διερευνηθεί εάν ο ιός θα μπορούσε να διασπαρεί ευρύτερα από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Δύο άλλες ερευνητικές ομάδες έχουν υποδείξει ότι τα σωματίδια της ατμοσφαιρικής ρύπανσης θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον κορωνοϊό να ταξιδέψει μακρύτερα στον αέρα.

Μια στατιστική ανάλυση από την ομάδα του Σέτι υποδηλώνει ότι υψηλότερα επίπεδα ρύπανσης σωματιδίων θα μπορούσαν να εξηγήσουν τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης σε περιοχές της βόρειας Ιταλίας πριν από την επιβολή του lockdown. Την ιδέα αυτή υποστηρίζει μια άλλη προκαταρκτική ανάλυση. Η περιοχή της βόρειας Ιταλίας είναι μια από τις πιο μολυσμένες στην Ευρώπη.

Καμία από τις μελέτες της ομάδας του Σέτι δεν έχει αξιολογηθεί εξωτερικά ως εκ τούτου δεν έχει εγκριθεί από ανεξάρτητους επιστήμονες. Ωστόσο, οι ειδικοί συμφωνούν ότι το εύρημα είναι εύλογο και γι' αυτό απαιτείται περαιτέρω έρευνα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα: Κορωνοϊός ανιχνεύθηκε σε σωματίδια ατμοσφαιρικής ρύπανσης"

Συνεχίζεται το δράμα στη Βρετανία με 684 θανάτους

Στους 19.506 ανέρχεται συνολικά ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στη Βρετανία, με τους 684 νέους θανάτους που καταγράφηκαν σε νοσοκομεία το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Στα στοιχεία που διαθέτει το υπουργείο αναφέρεται ότι χθες πραγματοποιήθηκαν πάνω από 28.500 διαγωνστικά τεστ. Η ιστοσελίδα της κυβέρνησης που άρχισε να λειτουργεί από σήμερα το πρωί για την ηλεκτρονική κράτηση διαγνωστικής εξέτασης προς τους βασικούς εργαζόμενους και της οικογένειές τους, σταμάτησε μέσα σε λίγες ώρες να δέχεται αιτήσεις των ενδιαφερομένων, λόγω της υψηλής ζήτησης.

Ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, ανακοίνωσε χθες την έναρξη της λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος κράτησης για διαγνωστικά τεστ είτε στους προσωρινούς σταθμούς εξέτασης που λειτουργούν στη χώρα ή στο σπίτι με οικιακό κιτ, το οποίο όπως είπε ήταν σημαντικό για την αύξηση του αριθμού των διαγνωστικών τεστ, και αφορά όλους τους βασικούς εργαζόμενους και τις οικογένειές τους στην Αγγλία.

Μετά από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος, το υπουργείο Υγείας απολογήθηκε για την ταλαιπωρία με μήνυμά του στο οποίο αναφέρει ότι υπήρξε υψηλός αριθμός αιτήσεων και ότι περισσότερα τεστ θα είναι διαθέσιμα από αύριο. Για οποιεσδήποτε νέες αιτήσεις κρατήσεων η ιστοσελίδα ενημερώνει «Οι αιτήσεις έκλεισαν. Δεν μπορείτε αυτή τη στιγμή να εγγραφείτε για τεστ κορoνοϊού. Παρακαλώ ελέγξτε αργότερα».

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ και σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τα οικιακά κιτ για το τεστ που διατέθηκαν σήμερα μέσω της ηλεκτρονικής κράτησης ήταν 5.000, αλλά στόχος είναι να διατίθενται καθημερινά 18.000 μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζεται το δράμα στη Βρετανία με 684 θανάτους"

Χαρδαλιάς: Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο και για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

«Η κοινή μας προσπάθεια συνεχίζεται μέρα με την ημέρα. Να παραμείνουμε σε εγρήγορση, σε απόλυτη επαγρύπνηση» ζήτησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ενόψει του Σαββατοκύριακου και παρά το γεγονός ότι «ο καιρός μας προσκαλεί».

«Μεγάλη προσοχή» ζήτησε ο κ. Χαρδαλιάς και για το επόμενο Σαββατοκύριακο, αυτό της Πρωτομαγιάς, υπενθυμίζοντας με νόημα πως επιτρέπεται «η έξοδος από το σπίτι για συγκεκριμένους μόνο λόγους».



Μέχρι τις 10 Μαΐου η άδεια για γονείς

Στην κατεύθυνση αυτή, «δεν υπάρχει χώρος για χαλάρωση» προειδοποίησε ο Υφυπουργός και ανακοίνωσε ακόμη ότι η χρήση άδειας ειδικού σκοπού για γονείς παρατείνεται μέχρι την 10η Μαΐου.

Κλειστά τα τζαμιά

Αναφορικά με τους μουσουλμάνους πολίτες που από σήμερα γιορτάζουν το ραμαζάνι, «υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται η παρουσία κοινού σε πάσης φύσεως θρησκευτικές τελετές κάθε δόγματος και θρησκείας» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς με υπόμνηση της σχετικής υπουργικής απόφασης, βάση της οποίας όλες λειτουργίες πραγματοποιούνται «κεκλεισμένων των θυρών» και με ανώτατο όριο 4 συνολικά (μαζί με το θρησκευτικό λειτουργό) ατόμων στο θρησκευτικό χώρο. «Οι μουσουλμάνοι θα προσευχηθούν από τα σπίτια τους και τα τζαμιά θα παραμείνουν κλειστά για κοινό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Αναφορικά με τη δομή στο Περιστέρι, εξακολουθεί μέχρι αυτήν την ώρα η διαδικασία της ιχνηλάτησης στα 34 επιβεβαιωμένα κρούσματα, και 121 στενές επαφές τους τέθηκαν σε καραντίνα. «Αυτή τη στιγμή διερευνάται το σύνολο των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων» σημείωσε ο Υφυπουργός, ενώ τόνισε ότι ιδιαίτερη προσοχή δίνεται και στην μετάβαση των ατόμων που πραγματοποιούν αιμοκάθαρση. Επιπλέον, 39 ιατροί συνεργαζόμενοι με την κλινική τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό, με τη διαδικασία ανίχνευσης στενών επαφών τους να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αρνητικές οι επαφές σε Ελληνικό και Καπανδρίτι

Στην περίπτωση της υγειονομικής δομής στα νότια προάστια, όλα τα τεστ βρέθηκαν αρνητικά στις επαφές που χαρτογραφήθηκαν από τον θετικό στην νόσο τρόφιμο, ενώ το επόμενο 24ώρο θα γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης. Αρνητικά βγήκαν και όλα τεστ από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στο Καπανδρίτι, πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Επιπλέον, για προληπτικούς παρατείνεται μέχρι τις 9 Μαΐου ο περιορισμός της κίνησης των πολιτών στην περιπατητική ζώνη που εφάπτεται στην οδό Ανδρέα Τρίτση, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε την «ευθύνη να διατηρήσουμε όλα όσα έχουμε πετύχει. Να μην εφησυχάζουμε» και «μέχρι τις 4 Μάϊου ο στόχος δεν αλλάζει. Συνεχίζουμε να μένουμε σπίτι και σε επαγρύπνηση για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω μια ώρα αρχύτερα».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαρδαλιάς: Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο και για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς"

Κατακραυγή επιστημόνων εναντίον Τραμπ μετά τις δηλώσεις για ενέσεις με απολυμαντικά

Αίσθηση έχουν προκαλέσει στην αμερικανική επιστημονική κοινότητα οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων σχετικά με τη χρήση απολυμαντικών ή της υπεριώδους ακτινοβολίας ως θεραπεία κατά του νέου κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, με αφορμή αμερικανική έρευνα, σύμφωνα με την οποία ο νέος κορωνοϊός χάνει την ισχύ του όταν αυξάνεται η θερμοκρασία και η υγρασία και κυρίως όταν εκτίθεται στο φως του ήλιου, ο Ντόναλντ Τραμπ πήγε ένα βήμα παρακάτω αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ήλιος μπορεί να θεραπεύσει ανθρώπους που έχουν διαγνωστεί θετικοί.

«Υπάρχει μια φήμη, μια πολύ καλή φήμη ότι βγαίνεις έξω στον ήλιο ή τη ζέστη κι αυτό επιδρά σε ιούς», είπε ο Τραμπ και στη συνέχεια απευθύνθηκε στην συντονίστρια της ειδικής ομάδας για τον κορωνοϊό, Ντέμπορα Μπιρξ λέγοντας της να μιλήσει με γιατρούς για να δουν εάν υπάρχει κάποιος τρόπος να χρησιμοποιηθεί το φως και η ζέστη ως θεραπεία».

Και συνέχισε απευθυνόμενος στην Μπίρξ λέγοντας: «ας υποθέσουμε ότι το φως μπορούσε να εισέλθει στο σώμα, είτε μέσω του δέρματος, είτε με κάποιο άλλο τρόπο. Νομίζω είπατε ότι θα το δοκιμάσετε, ακούγεται ενδιαφέρον».

Δεν απέφυγε μάλιστα να την ρωτήσει ευθέως «εάν έχει ακούσει για την επίδραση της ζέστης και του φωτός στους ιούς» για να λάβει την απάντηση «ναι αλλά όχι ως μορφή θεραπείας».

Η παραπληροφόρηση από τον Αμερικανό πρόεδρο δεν σταμάτησε εδώ. Αφότου ο Ουίλιαμ Μπράιαν, ο ασκών χρέη επικεφαλής στην Υπηρεσία Επιστημών και Τεχνολογίας του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, αναφέρθηκε στην έρευνα σύμφωνα με την οποία η χλωρίνη θα μπορούσε να σκοτώσει τον ιό στο σάλιο ή άλλα αναπνευστικά υγρά μέσα σε πέντε λεπτά και η ισοπροπυλική αλκοόλη ακόμα πιο γρήγορα, ο Τραμπ αναρωτήθηκε εάν απολυμαντικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως θεραπεία κατά του ιού με τη μορφή ένεσης.

«Σχετικά με τη δράση των απολυμαντικών που εξουδετερώνουν τον ιό σε ένα λεπτό. Σε ένα λεπτό. Υπάρχει τρόπος να κάνουμε κάτι σαν ένεση ή κάτι σαν καθαρισμό; Θα είχε ενδιαφέρον να το διερευνήσουμε αυτό» πρόσθεσε ο Τραμπ.

Οπως δήλωσε στο CNN o Τζόναθαν Ράινερ, καρδιολόγος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τζορτζ Ουάσιγκτον, «πολύ λίγα από αυτά που είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σχετικά με την απολύμανση ή τη φωτοθεραπεία έχουν νόημα. Ολοι θέλουν μια γρήγορη λύση. Και ο πρόεδρος θέλει σαφώς μια γρήγορη λύση. Αλλά δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις. Πρέπει να το κάνουμε με τον σωστό τρόπο. Πρέπει να ενεργήσουμε σύμφωνα με την επιστήμη».

BBC,CNN/kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατακραυγή επιστημόνων εναντίον Τραμπ μετά τις δηλώσεις για ενέσεις με απολυμαντικά"

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: 130 θάνατοι - 27 νέα κρούσματα - 2.490 συνολικά - 48 διασωληνωμένοι

Στα 2.490 συνολικά ανέρχονται μέχρι σήμερα τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε άλλα 27 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Παράλληλα, με πέντε καταγεγραμμένους θανάτους το τελευταίο 24ωρο, ο αριθμός των νεκρών από τη νόσο COVID-19 στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον στους 130.

Ακόμη, 48 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.




Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο καθηγητής, η κατάσταση στη χώρα μας διαμορφώνεται συνοπτικά ως εξής:

- 27 νέα κρούσματα λοίμωξης με κορωνοϊό SARS-Cov 2. Συνολικά 2.490 συνολικά κρούσματα από την αρχή της επιδημίας. Το 55,6% αφορά άνδρες.

- 48 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Συνολικά 60 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από ΜΕΘ.


- Καταγράφηκαν πέντε νέοι θάνατοι. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 130.

- Έχουν διενεργηθεί 61.407 εξετάσεις για τον κορωνοϊό (59.241 χθες).

Σε ό,τι αφορά την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι έχουν ενημερωθεί όλοι και ότι υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση για όσους ασθενείς έχουν παραμείνει στη μονάδα. Υπήρξε, παράλληλα, εκπαίδευση του προσωπικού για τα σωστά μέτρα προστασίας.

Όπως είπε ο καθηγητής, προέκυψαν κάποια δεδομένα, τα οποία θα καταγραφούν σε ειδικό σημείωμα από τον ΕΟΔΥ. Δήλωσε ότι προσωπικό με συμπτώματα εξετάστηκε από γιατρό και παρ’ όλα αυτά δεν έγινε τεστ και συνέχισε να δουλεύει. «Οσο βλέπουμε έλλειψη εκπαίδευσης και μη τήρηση του πρωτοκόλλου, πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση» τόνισε.

Για την κλινική στο Περιστέρι

«Σχετικά με τη μονάδα υγείας με νεφροπαθείς, πρόκειται για μια σημαντική επιδημία σε δομή υγείας, όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος κι ευπαθείς ομάδες. Δυστυχώς, τρεις από τους συμπολίτες μας, ασθενείς της κλινικής, κατέληξαν, ενώ 17 ακόμη βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Όλοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Αττικής και να πω εδώ ότι μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς τους, συντονίστηκε η εφαρμογή αυστηρών μέτρων, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ, ώστε να μηδενιστεί η οοιαδήποτε επαφή και επικοινωνία θετικών και αρνητικών ασθενών» είπε ο κ. Τσιόδρας

Και συνέχισε:  «Όλο το προσωπικό, που είχε διαγνωστεί ως θετικό, 17 άτομα, είναι σε καραντίνα σε κατ' οίκον απομόνωση, και παρακολουθείται η υγεία τους, ενώ απομακρύνθηκαν από την κλινική. Απ' ό,τι πληροφορήθηκα σε επιτόπια επίσκεψή μου σήμερα και συνάντηση με το προσωπικό, αλλά και τους ασθενείς, έχουν ενημερωθεί όλοι τους, ακόμα και αυτοί που είχαν νοσηλευτεί τις δύο τελευταίες εβδομάδες για οποιοδήποτε λόγο στην κλινική, καθώς και όλοι οι συνεργαζόμενοι επαγγελματίες υγείας».

«Ο ΕΟΔΥ προμήθευσε την κλινική με μέτρα ατομικής προστασίας, για τη σωστή αντιμετώπιση των ασθενών, γιατί ακόμα και οι αρνητικοί ασθενείς που παρέμειναν, έχουν εκτεθεί στο συγκεκριμένο περιβάλλον της μονάδας. Υπάρχει ευξημένη επαγρύπνηση για τους ανθρώπους αυτούς και θα γίνει επαναληπτικός εργαστηριακός έλεγχος ανά δύο με τρεις μέρες, ανάλογα την ημέρα της αιμοκάθαρσης, ώστε να είμαστε έγκαιρα έτοιμοι να παρέμβουμε σε κάποια περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων ή θετικού αποτελέσματος. Επίσης, δόθηκαν φάρμακα για την έναρξη προφυλακτικής αγωγής σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι θεωρούνται αυξημένου κινδύνου για πρόοδο της νόσου. Επίσης, σήμερα το πρωί, εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΟΔΥ εκπαίδευσε το προσωπικό της κλινικής για τη σωστή εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας. Επιπρόσθετα, συνεχίζεται η ιχνηλάτηση, σε συνεργασία με τον υπουργό και την Πολιτική Προστασία» τόνισε, αναφερόμενος στις ενέργειες που έγιναν στην κλινική Ταξιάρχαι.

Και συμπλήρωσε: «Εύχομαι κανένας άλλος ασθενής να μην εμφανιστεί εκεί κι ελπίζω γρήγορα να αντιμετωπίζονται παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον. Όταν πρόκειται για ανθρώπινες ζωές, νομίζω, ελπίζω να μην κάνω λάθος, δεν αρκεί να πούμε "το πάθημα να γίνει μάθημα", αλλά περισσότερο να ακούσουμε αυτό σαν ένα σημαντικό καμπανάκι κινδύνου για όλους μας. Είτε είμαστε στην πρώτη γραμμή, ακόμα περισσότερο, είτε στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα -η αμέλεια, όπως μού είπε κάποιος σήμερα, δεν έχει κάποιο ιδεολογικοκό πρόσημο- είτε στο περιβάλλον του σπιτιού μας».

Για τις ομάδες αυξημένου κινδύνου

Σχετικά με τις ομάδες αυξημένου κινδύνου, είπε ο καθηγητής, σύμφωνα με πρόσφατη ευρωπαϊκή ανάλυση που δημοσιεύθηκε χθες, οι κάτωθι κατηγορίες ασθενών είχαν τον υψηλότερο κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου: οι καρδιοπαθείς 19,4%, οι χρόνια αναπνευστικοί άρρωστοι -με το άσθμα να εξαιρείται από αυτούς- 16,5%, ο διαβήτης 14,8%, η νεφροπάθεια 9,5% και η υπέρταση 11,6%. Αυτές φαίνεται ότι είναι οι κύριες κατηγορίες ασθενών αυτή τη στιγμή, που ασθενούν με τον ιό και κινδυνεύουν από κακή έκβαση.

Όσον αφορά τα παιδιά, εξακολουθεί να ισχύει αυτό που λέγαμε, ότι ο δευτερογενής δείκτης προσβολής, δηλαδή η πιθανότητα ότι μια λοίμωξη συμβαίνει μεταξύ ευαίσθητων ατόμων, που δεν έχουν ανοσία, μέσα σε μια συγκεκριμένη ομάδα της κοινωνίας, είτε αυτό λέγεται το σπίτι μας, είτε στενή επαφή, εξακολουθεί να είναι χαμηλότερος αυτός ο αριθμός για τα παιδιά, σε σχέση με τους ενηλίκους. 4/7% σε σχέση με 11,7% με τους ενήλικες. Η πιθανότητα λοίμωξης σε παιδιά είναι 0,26 φορές σε σχέση με αυτή που έχουν οι ενήλικες άνω των 60.

Για τα φάρμακα και τις εξελίξεις των κλινικών μελετών

«Σχετικά με κάποια δημοσιεύματα για την αποτελεσματικότητα κάποιων φαρμάκων, όπως η ρεμντεσεβίρη, να αναφέρω» είπε ο καθηγητής, «πως η επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις, όπως και για τη χλωροκίνη, είναι πολύ νωρίς να τοποθετηθούμε, χωρίς επαρκή δεδομένα για το πότε ακριβώς έχει δοθεί το φάρμακο και σχεδιασμό μιας μελέτης, η οποία δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα. Έτσι συνέβη και με αυτή τη μελέτη 158 ανθρώπων, αποτελέσματα της οποίας διέρρευσαν στο διαδικτυακό τόπο του ΠΟΥ. Στη μελέτη συμμετείχαν σοβαρά ασθενείς, η μελέτη δεν είχε καταφέρει να ολοκληρώσει τον απαραίτητο αριθμό ασθενών που θα ήθελε κι έδειξε αντίθετα αποτελέσματα από προηγούμενη μελέτη στο Σικάγο. Πρέπει να περιμένουμε ακόμα, δεν έχουμε όλα τα δεδομένα για τα φάρμακα και χρησιμοποιούμε τα φάρμακα με την καλύτερη δυνατή επιστημονική γνώση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο».

«Υπάρχουν κάποια ελπιδοφόρα μηνύματα για ένα φάρμακο που θα δίνεται από το στόμα. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Έμορι αναγνώρισαν αυτό το φάρμακο, το οποίο μπορεί να δοθεί και από το στόμα, και θα είναι ένα μεγάλο βήμα στην αντιμετώπιση του ιού, αν πραγματικά δουλεύει, όπως δούλεψε στα πειράματα στο εργαστήριο» προσέθεσε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Τσιόδρας: 130 θάνατοι - 27 νέα κρούσματα - 2.490 συνολικά - 48 διασωληνωμένοι"

«Η Ρωσία παρακολουθεί εξελίξεις στην ΑΟΖ, καλεί σε τήρηση διεθνούς δικαίου»

Η Ρωσία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και καλεί σε αποφυγή ενεργειών που μπορεί να οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση και αύξηση της πιθανότητας κρίσεων στην περιοχή, σε αυστηρή τήρηση των αρχών του διεθνούς δικαίου, σε αποφυγή απειλών χρήσης βίας και σε επίλυση των διαφορών διαφορών αποκλειστικά με ειρηνικό τρόπο.

Αυτό αναφέρεται σε απάντηση προς το ΚΥΠΕ της ρωσικής πρεσβείας στη Λευκωσία που κλήθηκε να σχολιάσει την κάθοδο του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου "Γιαβούζ" στην κυπριακή ΑΟΖ. Παράλληλα σημειώνεται πως "αυτή η κατάσταση ακόμα μια φορά επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα της επίτευξης μιας μόνιμης, βιώσιμης και δίκαιης επίλυσης του Κυπριακού, η οποία να αντανακλά τα συμφέροντα των ιδίων των Κυπρίων, καθώς και του στόχου διασφάλισης της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο".

"Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Καλούμε όπως αποφεύγονται ενέργειες οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση και αύξηση της πιθανότητας κρίσεων στην περιοχή καθώς επίσης να τηρούνται αυστηρά οι αρχές του διεθνούς δικαίου, να αποφεύγονται οι απειλές χρήσης βίας και να επιδιώκεται η επίλυση των διαφορών αποκλειστικά με ειρηνικό τρόπο, μέσω της ανάπτυξης ενός διαλόγου και της επεξεργασίας μέτρων εμπιστοσύνης, ιδιαίτερα υπό το φως της καταπολέμησης από τη διεθνή κοινότητα της πανδημίας του κορωνοϊού", σημειώνει η πρεσβεία της Ρωσίας.

Θεωρούμε, προσθέτει, "ότι αυτή η κατάσταση ακόμα μια φορά επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα της επίτευξης μιας μόνιμης, βιώσιμης και δίκαιης επίλυσης του Κυπριακού, η οποία να αντανακλά τα συμφέροντα των ιδίων των Κυπρίων, καθώς και του στόχου διασφάλισης της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Εμείς ως ένα από τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ εκφράζουμε την ετοιμότητά μας να προσφέρουμε την αναγκαία συμβολή".

sigmalive
Διαβάστε Περισσότερα » "«Η Ρωσία παρακολουθεί εξελίξεις στην ΑΟΖ, καλεί σε τήρηση διεθνούς δικαίου»"

Αδιανόητη ερώτηση Τραμπ για κορωνοϊό: Μήπως μπορούμε να κάνουμε ενέσεις με απολυμαντικά;

Αδιανόητη ήταν η ερώτηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων για τον κορωνοϊό.

Ανάμεσα στις ανορθόδοξες προτάσεις του προέδρου ήταν η χρήση απολυμαντικών σε ασθενείς με σε ενέσιμη μορφή αλλά και «βομβαρδισμό» τους με υπεριώδεις ακτίνες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεκριμένα αναρωτήθηκε, απευθυνόμενος στον William Bryan, τον προσωρινό υπεύθυνο εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ: «Αν «βομβαρδίζαμε» το σώμα με μια τρομακτική ποσότητα υπεριώδους ακτινοβολίας ή ενός δυνατού φωτός;».

Ο συγκεκριμένος αξιωματούχος ενημέρωσε τον Πρόεδρο και στην συνέχεια τους δημοσιογράφους ότι νέα τεστ δείχνουν ότι η αυξημένη ποσότητα ηλιακού φωτός, υπεριωδών ακτινών και υγρασίας αποδυναμώνουν τον κορωνοϊό σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Τραμπ όμως είχε άλλη μια αδιανόητη ιδέα. «Και μετά υπάρχει και το απολυμαντικό. Που τον σκοτώνει σε ένα λεπτό (τον κορωνοϊό), σε ένα λεπτό! Μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό; Με ένεση, ή με έναν καθαρισμό. Όπως βλέπετε μπαίνει στους πνεύμονες και πολλαπλασιάζεται στους πνεύμονες. Οπότε θα ήταν ενδιαφέρον να το δοκιμάσουμε κι αυτό».

Ο αξιωματούχος που συνόδευε τον Τραμπ μίλησε στους δημοσιογράφους για έρευνες που γίνονται στα κρατικά εργαστήρια. Έδειξαν λοιπόν ότι η αυξανόμενες θερμοκρασίες έχουν σταδιακά οφέλη που μειώνουν στο μισό την ζωή του κορωνοϊού όταν εμφανίζεται.

Αλλά σημείωσε ότι ακόμα και αν ο ιός πεθάνει για παράδειγμα σε μια ηλιόλουστη παιδική χαρά το καλοκαίρι θα μείνει στις επιφάνειες που δεν τις βλέπει ο ήλιος ή δεν ζεσταίνονται αρκετά.

Πηγή: BBC/skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Αδιανόητη ερώτηση Τραμπ για κορωνοϊό: Μήπως μπορούμε να κάνουμε ενέσεις με απολυμαντικά; "

Βήμα βήμα η σωστή χρήση της μάσκας με αναλυτικές οδηγίες

Αναπόσπαστο κομμάτι της «νέας κανονικότητας» στην οποία θα μεταβούμε σταδιακά με την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, μετά την 4η Μαΐου, φαίνεται πως θα είναι και οι μάσκες.

Παρότι η χρήση της μάσκας δείχνει απλή, χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς η λανθασμένη τοποθέτησή της μπορεί όχι μόνο να μην προστατεύει από τον ιό αλλά να έχει και αντίθετα αποτελέσματα.

Όπως έδειξε βήμα βήμα από τον αέρα της ΕΡΤ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος, είναι σημαντικό το πλύσιμο των χεριών πριν την τοποθέτηση της μάσκας αλλά και μετά την αφαίρεσή της. Δεν πρέπει να την ακουμπάμε αλλού παρά μόνο στα κορδονάκια που μπαίνουν πίσω από τα αυτά ενώ προφανώς δεν έχει καμία αξία να τη φοράμε και να την ανεβοκατεβάζουμε ή να επαναχρησιμοποιούμε μάσκες μιας χρήσης.

Δείτε βήμα βήμα τις αναλυτικές οδηγίες



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Βήμα βήμα η σωστή χρήση της μάσκας με αναλυτικές οδηγίες"

Λάρισα: Νέα διαμαρτυρία των κατοίκων στη Νέα Σμύρνη για την επέκταση της καραντίνας – “Θα την σπάσουμε και σε όποιον αρέσει…” (φωτο – βίντεο)

Νέα διαμαρτυρία λαμβάνει χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής στη συνοικία της Νέας Σμύρνης μετά την χθεσινή ανακοίνωση που ήρθε δια στόματος του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά, για επέκταση της καραντίνας σε τμήμα της εν λόγω συνοικίας.

Οι κάτοικοι της περιοχής εμμένουν στην διαμαρτυρία τους κόντρα στην απόφαση, καθώς επιθυμία τους είναι να σπάσει η καραντίνα. Μάλιστα μία κάτοικος της περιοχής μιλάει στην κάμερα του onlarissa.gr δηλώνοντας πως: “Ζητάμε ΤΩΡΑ κάποιον υπεύθυνο να έρθει να μας εξηγήσει τους λόγους της επέκτασης της καραντίνας. Αν μέχρι τις 7 το απόγευμα που ξεκινούν τα δελτία ειδήσεων δεν έρθει κάποιος υπεύθυνος να μας μιλήσει, εμείς θα σπάσουμε την καραντίνα μπροστά σε όλους. Θα σπάσουμε την καραντίνα και σε όποιον αρέσει…”
Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:
Λάρισα: Νέα διαμαρτυρία των κατοίκων στη Νέα Σμύρνη για την επέκταση της καραντίνας - "Θα την σπάσουμε και σε όποιον αρέσει..." (φωτο - βίντεο)Λάρισα: Νέα διαμαρτυρία των κατοίκων στη Νέα Σμύρνη για την επέκταση της καραντίνας - "Θα την σπάσουμε και σε όποιον αρέσει..." (φωτο - βίντεο)Λάρισα: Νέα διαμαρτυρία των κατοίκων στη Νέα Σμύρνη για την επέκταση της καραντίνας - "Θα την σπάσουμε και σε όποιον αρέσει..." (φωτο - βίντεο)Λάρισα: Νέα διαμαρτυρία των κατοίκων στη Νέα Σμύρνη για την επέκταση της καραντίνας - "Θα την σπάσουμε και σε όποιον αρέσει..." (φωτο - βίντεο)
onlarissa
Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Νέα διαμαρτυρία των κατοίκων στη Νέα Σμύρνη για την επέκταση της καραντίνας – “Θα την σπάσουμε και σε όποιον αρέσει…” (φωτο – βίντεο)"

Νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ από την Πρωτομαγιά

Ο καιρός έφτασε για να αλλάξει ωράριο και πάλι το νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος.

Από την 1η Μαΐου τίθεται σε ισχύει το νυχτερινό τιμολόγιο της θερινής περιόδου, ανακοίνωσε ο ΔΕΔΗΕΕ.

Η ισχύς της θερινής περιόδου διαρκεί από την 1η Μαΐου 2020 έως τις 31η Οκτωβρίου 2020 και με συνεχές ωράριο από 23:00 έως 07:00.

Καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό, μπορούν να λάβουν πληροφορίες από τον προμηθευτή τους.

Διαβάστε Περισσότερα » "Νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ από την Πρωτομαγιά"

ΟΑΕΔ – Κάρτα ανεργίας: Νέα παράταση για την αυτόματη ανανέωση

Παρατείνεται η αυτόματη ανανέωση όλων των καρτών ανεργίας που λήγουν έως και τις 10 Μαΐου σύμφωνα με απόφαση του ΟΑΕΔ.

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε την παράταση της αυτόματης ανανέωσης όλων των δελτίων ανεργίας που λήγουν έως και τις 10 Μαΐου 2020, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Οργανισμού.

Είχε προηγηθεί η αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας που θα έληγαν στο χρονικό διάστημα από 18 Μαρτίου έως και 30 Απριλίου 2020. Με αυτό τον τρόπο, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που υποχρεούνται να ανανεώσουν το δελτίο ανεργίας τους κατά το παραπάνω διάστημα, δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια ανανέωσης.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΕΔ – Κάρτα ανεργίας: Νέα παράταση για την αυτόματη ανανέωση"

Βουλή - Γεραπετρίτης: Κρεσέντο εχθροπάθειας η τοποθέτηση Τσίπρα

Ως κρεσέντο μισαλλοδοξίας και εχθροπάθειας χαρακτήρισε την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης με παρέμβασή στην Ολομέλεια της Βουλής.

Απαντώντας στην τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε: «Ακούσαμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα κρεσέντο εχθροπάθειας», ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε «Ακούσαμε να μιλά για ρεζίλι των σκυλιών, για ψέματα, για τηλέφωνα του πρωθυπουργού για να μην πάρουν διαφήμιση συγκεκριμένα ΜΜΕ. Αυτός είναι ο λόγος της αντιπολίτευσης. Ακούσαμε επίσης ότι το κλίμα επιτυχίας της κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα των ελεγχόμενων ΜΜΕ. Μάλλον ελέγχουμε και τα διεθνή ΜΜΕ που επαινούν την χώρα για κάτι που θα έπρεπε να είμαστε όλοι υπερήφανοι. Η επιτυχία δεν είναι της κυβέρνησης αλλά του ελληνικού λαού».

Αναφορικά με την υπόθεση των ΚΕΚ είπε: «Υπήρξε πράγματι αστοχία. Γιατί; Η επιδίωξη της κυβέρνησης ήταν να υπάρξει απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων. Η απόφαση της Ευρωπαικής Επιτροπής να στηριχθούν απευθείας οι επιστήμονες ήταν μεταγενέστερη της κυβερνητικής απόφασης. Διαπιστώσαμε με παρεμβάσεις της κοινωνίας και της αντιπολίτευσης ότι το πρόγραμμα δεν ανταποκρίνεται στην ποιότητα που εμείς επιθυμούσαμε και στο προσωπικό επιστημονικό και προβήκαμε σε άμεση κατάργηση του προγράμματος. Κάνουμε και κάτι σημαντικότερο. Δηλώνουμε ότι θα υπάρξει μια συνολική αναμόρφωση του πλαισίου επι της βάση του οποίου γίνεται η κατάρτιση στην Ελλάδα και κάποια στιγμή θα δούμε αν έχουν βάση οι ενστάσεις. Θα αναμορφώσουμε το πλαίσιο για γνήσια και ποιοτική κατάρτιση. Εμείς αναλαμβάνουμε το τίμημα να καταργήσουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα χωρίς να θιγούν οι ωφελούμενοι και δεσμευόμαστε για νέο πλαίσιο υγιές».

Τέλος, ο υπουργός επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της διαρκούς λογοδοσίας δρομολογεί την ερχόμενη εβδομάδα προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση «για όλο το πακέτο της κυβέρνησης και για την τηλεκατάρτιση ώστε η εθνική αντιπροσωπεία να γνωρίζει ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα και εκεί θα ακουστούν όλα και θα λογοδοτήσουμε όλοι».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή - Γεραπετρίτης: Κρεσέντο εχθροπάθειας η τοποθέτηση Τσίπρα"

Κοροναϊός: Στα χέρια του εισαγγελέα οι φάκελοι των ασθενών της κλινικής στο Περιστέρι

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα μπαίνουν οι φάκελοι των ασθενών της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της κατεπείγουσας έρευνας που διενεργείται προκειμένου να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος.
Η έρευνα ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Νίκο Αντωναράκο, ο οποίος θα εξετάσει το σύνολο των στοιχείων που προκύπτουν από τους ιατρικούς φακέλους αλλά και κάτω από ποιες συνθήκες εκτέθηκαν ασθενείς και προσωπικό στον κοροναϊό.
Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα ληφθούν καταθέσεις μαρτύρων ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο αρμόδιος εισαγγελέας να προχωρήσει σε αυτοψία πριν καταλήξει ο ίδιος στο συμπέρασμα για την απόδοση ή μη ποινικών ευθυνών.
Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν πως στην κλινική στο Περιστέρι βρίσκεται κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία και να παραδώσει το σχετικό πόρισμα με τα συμπεράσματά του στον εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος σχηματίζει δικογραφία για την υπόθεση.
Υπενθυμίζεται ότι στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν οι υπεύθυνοι παραβίασαν τα μέτρα πρόληψης για την διάδοση του ιού, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα στον οποίο ορίζεται ότι «όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:
  • με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων
  • με κάθειρξη έως 10 χρόνια αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα μεταδοθεί σε άνθρωπο
  • με κάθειρξη έως 10 χρόνια εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου
  • με ισόβια αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων.
news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊός: Στα χέρια του εισαγγελέα οι φάκελοι των ασθενών της κλινικής στο Περιστέρι"

Βόλος: Άνοιξε την ταβέρνα, έβγαλε τραπέζια στην ακροθαλασσιά και το… πλήρωσε ακριβά

Τι να σκεφτόταν άραγε ο 49χρονος στο Βόλο όταν αποφάσισε, εν μέσω καραντίνας και περιοριστικών μέτρων, να ανοίξει την ταβέρνα του και να δεχτεί κόσμο; Ό,τι και να σκεφτόταν το μετανιώνει πολύ πικρά γιατί τον συνέβαλαν και θα πληρώσει πρόστιμο.

Το ίδιο ισχύει και για τους πέντε πελάτες που έσπασαν την καραντίνα, πήγαν στην ταβέρνα, κάθισαν, παρήγγειλαν και άρχισαν να τρώνε σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Ο βιαστικός 49χρονος έχει ταβέρνα σε παραθαλάσσιο προάστιο του Βόλου. Αποφάσισε να ανοίξει το μαγαζί του παραβιάζοντας κάθε μέτρο απαγόρευσης που έχει επιβληθεί λόγω κορονοϊού: και την απαγόρευση κυκλοφορίας και την εντολή να μείνουν κλειστές ταβέρνες, μπαρ, καφετέριες κτλ.

Και όχι μόνο άνοιξε την ταβέρνα του ο 49χρονος. Έβαλε τραπέζια και καρέκλες μπροστά στη θάλασσα για να και να απολαμβάνουν τα εδέσματά του οι πελάτες!

Ενημερώθηκε η Αστυνομία και όταν έφθασαν στο Μαλάκι οι αστυνομικοί από το Α.Τ. Νοτίου Πηλίου, στον περιβάλλοντα χώρο της ταβέρνας υπήρχαν πέντε πελάτες, οι οποίοι είχαν σερβιριστεί και έτρωγαν κανονικά!

Ο 49χρονος ιδιοκτήτης συνελήφθη και σε βάρος του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ σε βάρος των πέντε πελατών επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση μέτρων κυκλοφορίας.

Στον Βόλο γενικότερα συνεχίσθηκαν οι έλεγχοι. Συνολικά ελέγχθηκαν 365 περιπτώσεις από δυνάμεις της Αστυνομίας από χθες μέχρι και σήμερα το πρωί και διαπιστώθηκαν 16 παραβάσεις, εκ των οποίων οι εννέα για πεζούς και οι έξι για οδηγούς οχημάτων που δεν είχαν βεβαίωση μετακίνησης.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Άνοιξε την ταβέρνα, έβγαλε τραπέζια στην ακροθαλασσιά και το… πλήρωσε ακριβά"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news