facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Πειραιάς: Ένοπλη ληστεία στα γραφεία της ΑΝΕΚ – Με βαρύ οπλισμό οι δράστες

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε γύρω στις 10 το βράδυ της Κυριακής (6/2) στα γραφεία της ΑΝΕΚ, στην Ακτή Μιαούλη, στον Πειραιά.

Oι δράστες, έξι τον αριθμό, ήταν ντυμένοι αστυνομικοί προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες. Φέροντας βαρύ οπλισμό, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, τους έδεσαν και διέφυγαν με χρηματικό ποσό από το χρηματοκιβώτιο.

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη τους.

 Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία

«Σχετικά με την ένοπλη ληστεία που έγινε σήμερα το βράδυ, στα γραφεία της εταιρίας μας στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά, θέλουμε να ενημερώσουμε το κοινό και τη μεγάλη οικογένεια των εργαζομένων μας, ότι όλοι οι εργαζόμενοι που ήταν παρόντες είναι καλά στην υγεία τους και ασφαλείς. Η εταιρία μας συνεργάζεται στενά με τις αρχές, παρέχοντας κάθε πληροφορία που θα συμβάλλει στη σύλληψη των εγκληματιών».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πειραιάς: Ένοπλη ληστεία στα γραφεία της ΑΝΕΚ – Με βαρύ οπλισμό οι δράστες"

Ραγδαίες εξελίξεις: Οκτώ συνολικά συλλήψεις για τη δολοφονία του Άλκη - Πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ ο ένας από τους οκτώ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη καθώς συνολικά συνελήφθησαν οκτώ άτομα το βράδυ της Κυριακής από τις αστυνομικές αρχές.

Αναζητούνται ακόμη δύο άτομα που εμπλέκονται στη δολοφονία στο πλαίσιο των δέκα ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν σήμερα από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Μεταξύ αυτών είναι και ο 20χρονος Αλβανός ο οποίος διέφυγε στη χώρα του και καταζητείται.

Τι γνωρίζουμε για τους 8 συλληφθέντες

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες που έχει συλλέξει το ThessToday.gr, οι συλληφθέντες είναι όλοι νεαροί, Ελληνικής και Αλβανικής καταγωγής. Πρόκειται για επτά Έλληνες και έναν Αλβανό, ηλικίας από 20 έως 23 ετών ενώ οι τρεις από τους οκτώ έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν την Ελληνική Αστυνομία, εμπλεκόμενοι σε διάφορες υποθέσεις.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο οδηγός, Γ.Κ. του δεύτερου αυτοκινήτου, το οποίο συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση. Ο Γ.Κ είναι πρώην ποδοσφαιριστής στην παιδική ομάδα του ΠΑΟΚ, υπάλληλος σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας υποδημάτων και οργανωμένος στη ΘΥΡΑ 4.

Μάλιστα o Γ.Κ είναι φίλος, στο facebooκ με τον 20χρονο Αλβανό ο οποίος έχει διαφύγει στη χώρα του και καταζητείται.

Οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των δύο ακόμη ατόμων που εμπλέκονται στη δολοφονία του 19χρονου και συγκλόνισε το πανελλήνιο συνεχίζονται.

Σημειώνεται επίσης ότι αύριο απολογείται ο 23χρονος Αλβανός, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση στον Άλκη και την παρέα του ενώ στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν και οι 8 έως τώρα συλληφθέντες.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Δικαιοσύνη μέχρι το τέλους

Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου μετά την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για την δικαιοσύνη ,για την πολιτεία συνολικά, η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό».

thesstoday

Διαβάστε Περισσότερα » "Ραγδαίες εξελίξεις: Οκτώ συνολικά συλλήψεις για τη δολοφονία του Άλκη - Πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ ο ένας από τους οκτώ"

Τοποθετήθηκε η μεταλλική γέφυρα στον Άραχθο

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση της μεταλλικής γέφυρας τύπου Bailey τριών ανοιγμάτων και συνολικού μήκους 50 μέτρων στον ποταμό Άραχθο, για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας της επαρχιακής οδού Μικρής Γότιστας – Ανατολής Ιωαννίνων του Δήμου Μετσόβου. 

Την τοποθέτηση έκανε το μηχανικό του στρατού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου. 

Η τσιμεντένια γέφυρα είχε καταρρεύσει στις αρχές Δεκεμβρίου εξαιτίας της μεγάλης βροχόπτωσης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τοποθετήθηκε η μεταλλική γέφυρα στον Άραχθο"

Καιρός αύριο: Νεφώσεις και σποραδικές βροχές το πρωί, καταιγίδες το απόγευμα

Άστατος θα είναι ο καιρός την Δευτέρα, καθώς από το πρωί αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός θα παρουσιάσει έντονη μεταβολή, καθώς από το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο, από το απόγευμα στην υπόλοιπη Μακεδονία και το βράδυ στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Το βράδυ τα φαινόμενα στα βόρεια θα ενταθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας χώρας, τη νύχτα πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας της Θράκης και της Ηπείρου. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο τους 13 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν.Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές που το βράδυ θα ενταθούν και αργά το βράδυ θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από αργά το βράδυ θα στραφούν βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ ενισχυόμενοι περαιτέρω τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Αισθητή πτώση αναμένεται από τις νυχτερινές ώρες.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση σε όλη τη χώρα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά και τη νύχτα πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Νοτιοοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Από αργά το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ ενισχυόμενοι περαιτέρω τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Αισθητή πτώση αναμένεται από τις νυχτερινές ώρες.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, που το βράδυ στα βόρεια θα ενταθούν. Από τις βραδινές ώρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, τη νύχτα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στο Ιόνιο τοπικά και 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα και από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν στη Θεσσαλία και τις Σποράδες βροχές και τη νύχτα στα ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Τη νύχτα στα βόρεια βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Νεφώσεις και σποραδικές βροχές το πρωί, καταιγίδες το απόγευμα"

Κορωνοϊός: Στα 10.985 τα νέα κρούσματα, 95 θάνατοι από Covid 19

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 10.985 , εκ των οποίων 57 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.047.849 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν μόλις 197.574 τεστ από 320.018 εχθές, με τη θετικότητα να ενισχύεται ελαφρά στο 5,5%. 

Aπό τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 2.772 στην Αττική ( 4.339 χθες).
  • 1.433 στην Θεσσαλονίκη (1.944 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 346 από την Ανατολική Αττική (552 χθες).
  • 351 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (501 χθες).
  • 153 από τη Δυτική Αττική (243 χθες).
  • 389 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (644 χθες).
  • 780 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (1.161 χθες).
  • 310 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (474 χθες).
  • 390 από τον Πειραιά (671 χθες).
  • 53 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (93 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 64 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 2 στο Άγιο όρος
  • 183 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 9 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 77 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 69 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 64 στην ΠΕ Άρτας.
  • 383 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 63 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 13 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 71 στην ΠΕ Δράμας.
  • 248 στην ΠΕ Έβρου.
  • 173 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 9 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 76 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 97 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 90 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 473 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 19 στην ΠΕ Θάσου.
  • 68 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 59 στην ΠΕ Θήρας.
  • 268 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 129 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 44 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 99 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 2 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 29 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 1 στην ΠΕ Κέας- Κύθνου
  • 244 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 34 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 90 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 105 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 171 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 76  στην ΠΕ Κω.
  • 59 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 276 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 91 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 140 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 35 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 40 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 140 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 205 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 10 στην ΠΕ Μήλου.
  • 81 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 58 στην ΠΕ Νάξου.
  • 112 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 23 στην ΠΕ Πάρου.
  • 145 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 119 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 70 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 86 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 199 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 188 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 44 στην ΠΕ Σάμου.
  • 113 στην ΠΕ Σερρών.
  • 3 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 22 στην ΠΕ Σύρου.
  • 4 στην ΠΕ Τήνου.
  • 161 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 76 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 21 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 21 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 103 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 297 στην ΠΕ Χανίων.
  • 65 στην ΠΕ Χίου.
  • 174 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (245 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 95, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 24.094 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 551 (60.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 84.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 428 (77.68%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 123 (22.32%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.088 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 405 (ημερήσια μεταβολή -15.45%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 471 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Στα 10.985 τα νέα κρούσματα, 95 θάνατοι από Covid 19"

Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Άλλες τέσσερις συλλήψεις και νέα εντάλματα σύλληψης

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στις έρευνες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης (01.02.2022). Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό έξι καταζητούμενων.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως για τη δολοφονία στη Θεσσαλονίκη που “πάγωσε” τους πάντες, έχουν γίνει άλλες τέσσερις συλλήψεις, ενώ έχουν εκδοθεί και εντάλματα σύλληψης για άλλα έξι άτομα. 

Στο πλαίσιο των ερευνών για να εντοπιστούν οι συνεργοί του 23χρονου που κατηγορείται ότι έκοψε το νήμα της ζωής του 19χρονου Άλκη, η αστυνομία της Θεσσαλονίκης εξέδωσε σήμερα (06.02.2022) 10 εντάλματα σύλληψης, εκ των οποίων τα τέσσερα εκτελέστηκαν, αφού εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τέσσερις από τους υπόπτους, ενώ είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση στην πόλη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των έξι υπόπτων! 

Οι τέσσερις συλληφθέντες είναι όλοι τους νεαροί, 23, 22, 21 και 20 ετών, όλοι τους σεσημασμένοι. Οι τρεις από τους συλληφθέντες είναι Έλληνες και ο τέταρτος αλβανικής καταγωγής. Όλοι τους ήταν, επίσης, παρόντες στη φονική επίθεση και είναι οργανωμένοι του ΠΑΟΚ, στον ίδιο σύνδεσμο με τον 23χρονο που κατηγορείται για το φόνο του 19χρονου. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο οδηγός του δεύτερου οχήματος (σ.σ. του μαύρου που έφτασε στο σημείο της επίθεσης). Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν επίσης ότι έχει εντοπιστεί και το αυτοκίνητο, το οποίο θα μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. 

Οι τέσσερις συλλήψεις για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη έρχονται μια μέρα αφού έγινε γνωστό ότι ένα από τα άτομα που πιστεύεται πως συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση στο Χαριλάου, ένας 20χρονος σκληροπυρηνικός οπαδός του ΠΑΟΚ, έχει διαφύγει στην Αλβανία από την πρώτη στιγμή και πως αφού πέρασε από το χωριό του, κοντά στην Κορυτσά, εξαφανίστηκε προς τα Τίρανα! Το όνομα του 20χρονου είναι ανάμεσα σ’ αυτά για τα οποία εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. 

Και ενώ αύριο απολογείται ο 23χρονος που θεωρείται ως ο άνθρωπος που κρατούσε το μαχαίρι (καραμπίτ όπως λέγεται) που έκοψε το νήμα της ζωής του Άλκη, στο φως έρχεται η εικόνα του φονικού όπλου. Του μαχαιριού με το οποίο ο δολοφόνος πήρε τη ζωή του 19χρονου. 

Στην άκρη του φαίνονται τα σημάδια από το αίμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο όπλο του φόνου έχουν βρεθεί αποτυπώματα του 23χρονου. 

Θεοδωρικάκος: Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες

Τις νέες συλλήψεις για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη σχολίασε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. «Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για την δικαιοσύνη, για την πολιτεία συνολικά, η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό», ανέφερε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Άλλες τέσσερις συλλήψεις και νέα εντάλματα σύλληψης"

Α.Τσουβελέκης – Γιατί δεν πέφτουν οι θάνατοι από Covid: Ένα 20% δεν πεθαίνει από κορονοϊό αλλά με κορονοϊό

Στη μέτρια εμβολιαστική κάλυψη και με την τρίτη δόση στις ηλικίες άνω των 60 ετών, αλλά και σε μια μειοψηφία του 20-25% ασθενών σε κλινικές Covid που “δεν πεθαίνουν από κορονοϊό αλλά πεθαίνουν με κορονοϊό” απέδωσε μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “με νέα ματιά” ο Αργύρης Τζουβελέκης Καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, το γεγονός ότι οι θάνατοι από επιπλοκές της Covid 19 δεν ακολουθούν την αποκλιμάκωση των μολύνσεων.

Ο καθηγητής έκανε δύο επισημάνσεις:

“Δεν είναι ακόμη ενδημικός ο ιός” ξεκαθάρισε. “Χρειάζεται αρκετός χρόνος για να γίνει ενδημικός ( που σημαίνει ότι μένει για πάντα εδώ)”. “Ακόμη και τότε δεν επιστρέφουμε στην προηγούμενη κανονικότητα” σημείωσε.

Η δεύτερη επισήμανση έχει να κάνει με τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας. Αυτό που παρατηρούμε είναι ότι οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι δεν ακολουθούν την αποκλιμάκωση των μολύνσεων.

Οι δύο βασικότεροι λόγοι που εξηγούν αυτή την αποσύνδεση μεταξύ των καμπυλών των μολύνσεων που πέφτουν και των θανάτων και διασωληνωμένων που εξακολουθούν να είναι υψηλοί” εκτίμησε ο καθηγητής “είναι το γεγονός ότι έχουμε μια σχετικά μέτρια εμβολιαστική κάλυψη σε ηλικίες άνω των 60 ετών και όταν μιλάμε για εμβολιαστική κάλυψη, είναι επιτακτική η ανάγκη να μιλάμε για τρεις δόσεις εμβολίου ( οι δύο δόσεις μόνο σε αυτές τις ηλικίες δεν ξεπερνά το 50%). Όπως ανακοινώθηκε άλλωστε περί τις 250.000 άνω των 60 ετών θα χάσουν τα προνόμια των εμβολιασμένων, επειδή δεν έχουν κάνει τρίτη δόση”.

Ο καθηγητής τόνισε έναν λιγότερο προφανή λόγο, ο οποίος έχει να κάνει με τις παράπλευρες απώλειες που συνεισφέρουν στο ποσοστό των θανάτων:

“Στα ποσοστά των θανάτων συνεισφέρουν οι παράπλευρες απώλειες. Πρόκειται για ένα ποσοστό 20-25% ασθενών σε κλινικές Covid, οι οποίοι έχουν θετικό μοριακό τεστ, αλλά δεν νοσούν από Covid-19. Μπήκαν απλά για άλλο λόγο (έμφραγμα, αιμορραγία) και βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Είτε είναι ανοσοκατεσταλμένοι με βαριές νόσους οι οποίοι μπήκαν στην κλινική Covid, επειδή βρέθηκαν θετικοί. Αυτοί οι ασθενείς “Δεν πεθαίνουν από κορονοϊό, πεθαίνουν με κορονοϊό”.

“Είναι μια μειοψηφία 20-25% των θανάτων σε κλινικές Covid που όμως συνεισφέρουν στο να μην πέφτει ο συγκεκριμένος σκληρός δείκτης

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Α.Τσουβελέκης – Γιατί δεν πέφτουν οι θάνατοι από Covid: Ένα 20% δεν πεθαίνει από κορονοϊό αλλά με κορονοϊό"

Αιτωλοακαρνανία: αστυνομικό «μπλόκο» στους αγρότες που πήγαν για μπλόκο στην Ιόνια Οδό- έκλεισαν προσωρινά την εθνική (βίντεο-φωτό)

Σε «θέση μάχης» στον κόμβο Χαλικίου , κοντά στο Κεφαλόβρυσο, βρίσκονται πλέον οι συγκεντρωμένοι αγροτοκτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας που έφτασαν στο σημείο κατά τις 12.15 το μεσημέρι της Κυριακής. Δεν τους  επέτρεψε η αστυνομία να εισέλθουν στην Ιόνια Οδό. Τεταμένο το κλίμα στις διαβουλεύσεις των εκπροσώπων τους με τους αστυνομικούς. Στις 13.15 οι αγρότες απέκλεισαν προσωρινά (για μισή ώρα) την  Ε.Ο.Αντιρρίου-Ιωαννίνων.

Συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις- που είναι σε εξέλιξη σήμερα σε διάφορες περιοχές της χώρας-  αγροτοκτηνοτρόφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα την Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και μετά την προσυγκέντρωση στη Συκιά κινήθηκαν προς το Χαλίκι Αιτωλικού. Φτάνοντας εκεί μάλιστα επιχείρησαν με τα τρακτέρ να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού ώστε να αποκλείσουν ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Οι αστυνομικές αρχές ωστόσο δεν τους επέτρεψαν της είσοδο στην Ιόνια Οδό έχοντας μάλιστα παρατάξει μια κλούβα των ΜΑΤ στο σημείο του κόμβου που οδηγεί στον αυτοκινητόδρομο. Οι αγρότες δυσαρεστήθηκαν από το αστυνομικό…μπλόκο και διαμαρτύρονται για τις «κυβερνητικές εντολές» με τις «διαβουλεύσεις» να γίνονται σε ελαφρώς τεταμένο κλίμα.


Όπως είναι φυσικό ούτε για τα υπόλοιπα οχήματα είναι  εφικτή η είσοδος στην Ιόνια Οδό από τον κόμβο Χαλικίου κάτι που ωστόσο μπορεί να γίνει στον κόμβο Κεφαλόβρυσου, σε μικρή απόσταση. Παράλληλα τα τρακτέρ είναι σταθμευμένα κατά μήκος της εθνικής οδού.

Στις 13.15 ωστόσο οι αγρότες προέβησαν σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων στο ύψος του κόμβου Χαλικίου και κατά συνέπεια η κυκλοφορία των οχημάτων προς Αγρίνιο προσωρινά δεν ήταν εφικτή μέσω της Κλεισούρας. Μετά από 15 λεπτά άνοιξε το ένα ρεύμα και εν συνεχεια όλος ο δρόμος. Ουσιαστικά η ΟΑΣ προέβη σε έναν πρώτο ολιγόωρο αποκλεισμό.

Σε θέσεις μάχης ωστόσο σήμερα παρατάχθηκαν τα τρακτέρ σε διάφορες περιοχές της χώρας όπως η Λάρισα και η Αργολίδα  .Οι αγρότες εκφράζουν σειρά ετοιμάτων ενώ αντέδρασαν και στις πρόσφατες εξαγγελίες της Κυβέρνησης.

«Η πόρτα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι πάντοτε ανοιχτή για διάλογο», τόνισε από την πλευρά του ο ΥπΑΑΤ, Σπήλιος Λιβανός.«Με μεγάλη χαρά θα δεχτώ και τα συντονιστικά όργανα όλων όσων διαμαρτύρονται για να καθίσουμε να κάνουμε μια εξαντλητική συζήτηση και να τους εξηγήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε ως κράτος. Δεν αμφισβητεί κανείς τα μεγάλα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν σήμερα ούτε οι αγρότες, ούτε ο μέσος Έλληνας», δήλωσε ο κ. Λιβανός σε συνέντευξη του.

«Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής μας νιώθουν καθημερνά στο πετσί τους τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οφείλονται στην πολιτική της ΚΑΠ της ΕΕ και που πιστά εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, προβλήματα που αφορούν την ίδια την επιβίωση των αγροτοκτηνοτρόφων και των οικογενειών τους», υποστηρίζει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας.

 Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας διεκδικεί

  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
  • Να μην υπάρξει καμιά επίπτωση σε ό,τι αφορά την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στον ΟΣΔΕ των αγροτοκτηνοτρόφων στο νομό, σε σχέση με την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Να μην πληρώσουν κανένα χαράτσι για τις ενστάσεις!
  • Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ άμεσα.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω ακαρπίας στην ελαιοκαλλιέργεια και στα εσπεριδοειδή, που αν και έχει πλήξει όλη την Ελλάδα, δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ.




agrinionews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αιτωλοακαρνανία: αστυνομικό «μπλόκο» στους αγρότες που πήγαν για μπλόκο στην Ιόνια Οδό- έκλεισαν προσωρινά την εθνική (βίντεο-φωτό)"

Τατάρ: Δεν αποδεχόμαστε την πρόταση επιστροφής των Βαρωσίων στους ελληνοκύπριους

Η πρόταση της ελληνοκυπριακης πλευράς για επιστροφή των Βαρωσίων με αντάλλαγμα το άνοιγμα του παράνομου αεροδρομίου της κατεχόμενης Τύμπου και του λιμανιού της Αμμοχώστου δεν γίνεται αποδεκτή, ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ.

«Φυσικά αυτά είναι εξαιρετικά παραπλανητικά και δείχνουν τις κακές προθέσεις της άλλης πλευράς για την ουσία της λύσης του Κυπριακού. Το Κυπριακό είναι ζήτημα κυριαρχίας», υποστήριξε ο ηγέτης του ψευδοκράτους σε δηλώσεις του στην τουρκική κρατική τηλεόραση TRT Haber.

Ο Ερσίν Τατάρ έδειξε ενοχλημένος από την επιτάχυνση των εξοπλισμών από την ελληνοκυπριακή πλευρά, υποστηρίζοντας πως αποτελεί επιθετική συμπεριφορά που αυξάνει μόνο την ένταση. «Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να διαχειρίζεται αυτές τις διαδικασίες με αυτόν τον τρόπο», υποστήριξε.

Ο Τατάρ, ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα  έπειτα από τη διάγνωση Covid-19, ανέφερε πως η υγεία του βελτιώνεται και υπογράμμισε ότι ελπίζει να επιστρέψει στην κανονική κατάσταση λειτουργίας του το συντομότερο δυνατό.

Τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση μετέφερε τηλεφωνικώς στον Ερσίν Τατάρ, ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τατάρ: Δεν αποδεχόμαστε την πρόταση επιστροφής των Βαρωσίων στους ελληνοκύπριους"

Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Ο δικηγόρος του 23χρονου στις πρώτες του δηλώσεις για το έγκλημα

Η δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να κρατά ανάστατη ολόκληρη τη χώρα. Για την ώρα έχει συλληφθεί μόνο ο 23χρονος…

Ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπεράσπιση του 23χρονου, που έχει συλληφθεί για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στη Θεσσαλονίκη, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις και έδειξε πως θα κινηθεί τo επόμενο διάστημα κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. Τονίζει πως ο πελάτης του, αρνείται τη συμμετοχή του στο έγκλημα και υποστηρίζει πως εκείνος περίμενε τους δράστες μέσα στο αυτοκίνητό του.

Ο δικηγόρος του 23χρονου επισημαίνει πως ο πελάτης του, δεν είχε καμία φυσική επαφή με τα θύματα και εκτίμησε πως στη φονική επίθεση πήραν μέρος 10 με 12 άτομα. Επιμένει πως ο 23χρονος δεν ήταν μέσα σε αυτά. Όπως λέει ο δικηγόρος, ο πελάτης του περίμενε από την πρώτη στιγμή στο αυτοκίνητο και δεν βγήκε ποτέ από αυτό.

Πιο αναλυτικά είπε: «Ο εντολέας μου αρνείται τη βασική κατηγορία της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Άλκη και της παρέας του. Δεν είχε καμία φυσική επαφή με τα θύματα, ήταν οδηγός ενός εκ των οχημάτων όμως δεν είχε επαφή με τους παθόντες. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία η οποία θα είναι μακρά θεωρώ, καθώς υπάρχουν 10 με 12 άτομα που συμμετείχαν. Πρέπει να δούμε την ευθύνη, ενός εκάστου στο τραγικό αυτό περιστατικό».

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση θεωρούν βέβαιο πως όλοι όσοι συλληφθούν θα ισχυριστούν το ίδιο ακριβώς. Ότι δηλαδή ήταν στο σημείο του εγκλήματος αλλά δεν πήραν μέρος στη δολοφονία του Άλκη και στους τραυματισμούς των φίλων του. Γι’ αυτό οι αναλύσεις στα βίντεο συνεχίζονται, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να βρουν νέα αδιάσειστα στοιχεία για τους δράστες.

Η στάση του 23χρονου

Μετά τα πρώτα 24ωρα που δεν έλεγε το παραμικρό στους αστυνομικούς, αρχίζει σύμφωνα με πληροφορίες να τα γυρνάει και να παραδέχεται πως ήταν στο σημείο του εγκλήματος. Αρνείται όμως ότι σκότωσε τον φοιτητή και επαναλαμβάνει τις τελευταίες ώρες πως δεν κρατούσε όπλο. Πιθανότατα σε αυτή την αλλαγή στάσης, έπαιξαν ρόλο τα στοιχεία της αστυνομίας, που «δένουν» την παρουσία του, στο επίμαχο στενό της Χαριλάου.

Ο ίδιος ίσως έκρινε μάταιο να συνεχίσει να κάνει τον ανήξερο, αφού οι αστυνομικοί του απέδειξαν ότι γνωρίζουν πολλά και πάνω απ’ όλα έχουν αποδείξεις για την παρουσία του. Έτσι τώρα φέρεται να προσπαθεί να μην πάρει πάνω του, τη δολοφονία του αδικοχαμένου Άλκη. Δεν «δίνει» όμως τους συνεργούς του και προσπαθεί να πείσει ότι δεν είδε τη σκηνή του εγκλήματος. Υπενθυμίζεται πως η αστυνομία θεωρεί ως δολοφόνο του παιδιού, τον ίδιο τον 23χρονο.

Για τους αστυνομικούς πάντως προτεραιότητα αυτή την ώρα είναι οι συλλήψεις των συνεργών του. Εκείνων που έδρασαν μαζί του και χτυπούσαν τους τρεις φίλους, με μανία. Ο ένας φέρεται να είναι ένας 20χρονος, με τις πληροφορίες για διαφυγή του στην Αλβανία την περασμένη Πέμπτη, να προκαλούν «πονοκέφαλο». Η ΕΛ.ΑΣ. τονίζει ότι τον έχει ταυτοποιήσει από το 2019, όταν και πάλι με τον 23χρονο είχε πάρει μέρος σε τυφλή επίθεση στη Χαριλάου, αλλά δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για διαφυγή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Ο δικηγόρος του 23χρονου στις πρώτες του δηλώσεις για το έγκλημα"

ΥΠΑ: Σε ισχύ από τη Δευτέρα οι νέες οδηγίες πτήσεων εξωτερικού για την είσοδο στην Ελλάδα

Τις νέες αεροπορικές οδηγίες πτήσεων εξωτερικού με τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα προς περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19, με ισχύ από αύριο Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου έως την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) στο πλαίσιο των νέων κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την ισχύ του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού COVID-19 και τον συντονισμό για ασφαλή ταξίδια στην ΕΕ.

Η notam προβλέπει άφιξη στην Ελλάδα, χωρίς την υποχρέωση αρνητικού τεστ, για όλους τους επιβάτες που προέρχονται από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Συμφωνίας Σένγκεν, καθώς και από τις 33 χώρες εκτός της ΕΕ που έχουν προσχωρήσει στο σύστημα ψηφιακού πιστοποιητικού COVID-19 της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union Digital Covid Certificate, EUDCC).

Οι αεροπορικές οδηγίες πτήσεων εξωτερικού προβλέπουν τα ακόλουθα:

Υποχρεωτική συμπλήρωση PLF για όλους τους επιβάτες : Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr οποιαδήποτε ώρα πριν την αναχώρηση της πτήσης προς Ελλάδα. Η απόδειξη συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, που αποστέλλεται αυτόματα με ηλεκτρονικό μήνυμα στον επιβάτη από το σύστημα, θεωρείται αναγκαίο ταξιδιωτικό έγγραφο.

Χωρίς τεστ άφιξης, οι ταξιδιώτες με Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19

Η είσοδος των ταξιδιωτών που προέρχονται από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Συμφωνίας Σένγκεν, καθώς και από τις 33 χώρες εκτός της ΕΕ που έχουν προσχωρήσει στο σύστημα ψηφιακού πιστοποιητικού COVID-19 της ΕΕ (European Union Digital Covid Certificate, EUDCC), δηλαδή οι ακόλουθες: ‘Αγιος Μαρίνος, Αλβανία, Ανδόρρα, Αρμενία, Βατικανό, Βόρεια Μακεδονία, Γεωργία, Ελβετία, Ελ Σαλβαδόρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλανδία, Ισραήλ, Λιχτενστάιν, Λίβανος, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Μονακό, Νορβηγία, Νέα Ζηλανδία, Ουκρανία, Ουρουγουάη, Παναμάς, Πράσινο Ακρωτήριο, Σερβία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη, Τόγκο, Τουρκία, Τυνησία, Φερόες Νήσοι και Κινεζική Ταϊπέι (η οποία δεν αναγνωρίζεται ως κράτος από την Ελλάδα), επιτρέπεται με την επίδειξη Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19, το οποίο περιέχει πληροφορίες για ένα από τα παρακάτω στοιχεία:

α) Πιστοποιητικό εμβολιασμού με χρονική ισχύ 9 μηνών μετά την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού και χωρίς χρονικό περιορισμό για τους ταξιδιώτες που έχουν λάβει και την ενισχυτική δόση.

β) Πιστοποιητικό νόσησης που διαρκεί έως 180 ημέρες.

γ) Πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος, με τη μέθοδο PCR εντός των 72 ωρών ή εναλλακτικά, με αρνητική διάγνωση από rapid test που έχει πραγματοποιηθεί το πολύ 24 ώρες πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Mε αρνητικό τεστ, η είσοδος στην Ελλάδα ανεξαρτήτως εμβολιασμού για όλους τους υπόλοιπους ταξιδιώτες

Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, πλην των κρατών της Ε.Ε. και της Συμφωνίας Σένγκεν, καθώς και από τις 33 χώρες εκτός της ΕΕ που έχουν προσχωρήσει στο σύστημα ψηφιακού πιστοποιητικού COVID-19 της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των συζύγων τους, ή των προσώπων με τα οποία αυτοί έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και των ανήλικων τέκνων τους, ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης, οφείλουν να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε τεστ με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός 24 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Έλεγχοι σε παιδιά από 5 ετών και άνω

Η υποχρέωση των προϋποθέσεων, για είσοδο στην Ελλάδα ισχύει για παιδιά από πέντε (5) ετών και άνω.

Δειγματοληπτικός έλεγχος ταξιδιωτών και προσωρινός περιορισμός 5 ημερών σε περίπτωση κρούσματος

Σε όλους τους επιβάτες εξωτερικού, επιπρόσθετα θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος (PCR ή rapid test) κατά την άφιξη τους, βάσει της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form. Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό, η καραντίνα/απομόνωση θα ισχύει για 5 μέρες, κατ’ οίκον ή σε κατάλληλο τόπο προσωρινής διαμονής που υποδεικνύεται από τις αρμόδιες αρχές. Ο προσωρινός περιορισμός αρχίζει από την επόμενη ημέρα της διάγνωσής τους ως θετικών στον κορονοϊό COVID-19.

Μετά την πάροδο των 5 ημερών και εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα έχουν βελτιωθεί με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για 24 ώρες χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών, λήγει ο προσωρινός περιορισμός. Εάν ο πυρετός συνεχίζει μετά την πάροδο των 5 ημερών, παρατείνεται ο προσωρινός περιορισμός μέχρι την πλήρη υποχώρηση του πυρετού. Οι συγκεκριμένοι επιβάτες υποχρεούνται να φέρουν μάσκα μόνο υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95) ή εναλλακτικά διπλή μάσκα (χειρουργική και υφασμάτινη) για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες από τη λήξη του περιορισμού. Όλοι οι επιβάτες εξωτερικού πρέπει να τηρούν πιστά τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών της χώρας μας.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική

Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός αεροδρομίων, καθώς και κατά τη διάρκεια των αεροπορικών πτήσεων, το προσωπικό και οι επιβάτες υποχρεούνται να φέρουν μάσκα προστασίας. Επίσης, οι επιβάτες υποχρεούνται να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις του μόνιμου και έκτακτου προσωπικού των αεροδρομίων ή των αεροπορικών εταιρειών, που επιφορτίζεται με τα καθήκοντα εποπτείας, διαχείρισης πλήθους και υποβοήθησης των επιβατών, προκειμένου να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις και να διασφαλίζεται η ελεγχόμενη επιβίβαση-αποβίβαση και αναμονή προς αποφυγή συνωστισμού.

Ο έλεγχος των παραπάνω εγγράφων πραγματοποιείται από τους υπαλλήλους των αεροπορικών εταιρειών και δειγματοληπτικά από τις αστυνομικές αρχές. Οι αεροπορικές εταιρίες υποχρεούνται στον έλεγχο του ταξιδιώτη πριν από την επιβίβασή του, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι φέρει τα απαραίτητα έγγραφα, και σε περίπτωση παραβίασης φέρουν την υποχρέωση επαναπατρισμού του επιβάτη με ευθύνη και έξοδα τους.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΑ: Σε ισχύ από τη Δευτέρα οι νέες οδηγίες πτήσεων εξωτερικού για την είσοδο στην Ελλάδα"

Εντοπίστηκαν νεκροί οι τρεις αναρριχητές στα Καλάβρυτα - Ποιοι ήταν οι τρεις αναρριχητές

Νεκροί εντοπίστηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι τρεις αναρριχητές που αγνοούνταν από το απόγευμα του Σαββάτου. Ο εντοπισμός τους έγινε από τις ομάδες διάσωσης στην περιοχή «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, οι τρεις άνδρες προσπαθούσαν να βρουν πάγο για να σκαρφαλώσουν, εκτός των ορίων του χιονοδρομικού κέντρου, σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο. Εκεί σημειώθηκε χιονοστιβάδα που τους στέρησε τη ζωή, όπως αναφέρει  το kalavrytanews.com.

Αυτοί είναι οι τρεις αναρριχητές που βρέθηκαν νεκροί στον Χελμό


Όπως αναφέρει  το kalavrytanews.com αυτήν την ώρα γίνεται υπερπροσπάθεια για την μεταφορά τους οι: Γιάννης Τορέλλι, 56 χρονών, ένας από τους πιο έμπειρους αναρριχητές της χώρας και από τα πιο ενεργά και δραστήρια μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών .

Ο Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, με καταγωγή από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών και ο Παναγιώτης Τέκος, προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στην Κορινθία και μόνιμος κάτοικος Πατρών.

kalavrytanews

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Εντοπίστηκαν νεκροί οι τρεις αναρριχητές στα Καλάβρυτα - Ποιοι ήταν οι τρεις αναρριχητές"

Καλάβρυτα: Ώρες αγωνίας για τους τρεις ορειβάτες που αγνοούνται – Εντοπίστηκαν προσωπικά τους αντικείμενα

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση τριών ορειβατών στα Καλάβρυτα, καθώς δεν επιβεβαιώνονται οι αρχικές πληροφορίες ότι εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Η μεγάλη επιχείρηση της της Πυροσβεστικής στην περιοχή Ύδατα Στυγός, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με την ΕΡΤ να αναφέρει ότι οι διασωστικές ομάδες προσεγγίζουν σε σημείο όπου έχει σημειωθεί χιονοστοβάδα, περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό. Οι χειριστές του ελικοπτέρου κατάφεραν να διακρίνουν ένα κόκκινο κράνος και ένα μπλε αντικείμενο.

Τα τρία άτομα που θεωρούνται πολύ έμπειρα στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία – είναι και οι ίδιοι εκπαιδευτές – ξεκίνησαν από το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων για να ανέβουν στο Χελμό. Τους είδαν για τελευταία φορά στη Στύγα χθες το πρωί άλλοι αναρριχητές.

Τα τρία άτομα αναζητήθηκαν από το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου, καθώς είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους ήταν το μόνο που υπήρχε στο χώρο στάθμευσης της εγκατάστασης μετά το κλείσιμό της.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του χιονοδρομικού κέντρου, Αλέξη Άγριο βρήκαν στα στοιχεία τους και το προσωπικό προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί τους, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το κινητό του ενός χτυπούσε αλλά χωρίς ανταπόκριση. «Οι καιρικές συνθήκες ευτυχώς είναι καλές. Δεν ξέρουμε τι ώρα ακριβώς ξεκίνησαν, και σύμφωνα με οικείους τους, το εγχείρημά τους θα απαιτούσε αρκετές ώρες. Είχαν φεύγει για μία διαδρομή εκτός των εγκαταστάσεων του βουνού. Μεγάλη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη» είπε ο κ. Άγριος.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνα και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, περιπολικό της ΕΛΑΣ και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπως επίσης και ένα ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης. Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμει κλιμάκιο εννέα εθελοντών – διασωστών, του παραρτήματος Αχαΐας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Στην περιοχή επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες αλλά οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Καλάβρυτα: Ώρες αγωνίας για τους τρεις ορειβάτες που αγνοούνται – Εντοπίστηκαν προσωπικά τους αντικείμενα"

Δολοφονία Άλκη: «Η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα υπόπτους» λέει ο Αλέξης Κούγιας

Στο κυνήγι των δολοφόνων του 19χρονου Αλκη στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται η αστυνομία με τις έρευνες να εντείνονται προκειμένου να βρεθούν και οι υπόλοιποι που συμμετείχαν στην επίθεση μαζί με τον 23χρονο που έχει ήδη συλληφθεί.

Ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη Αλέξης Κούγιας μίλησε στον Mega εκφράζοντας τον προβληματισμό του γιατί δεν έχουν συλληφθεί οι υπόλοιποι δράστες. Πρόσθεσε επίσης για τον 20χρονο που έχει διαφύγει στην Αλβανία ότι δεν πρόκειται να εκδοθεί στην Ελλάδα. 

«Είμαι στο μαύρο σκοτάδι. Θα μάθω τι έχει γίνει μέχρι τώρα για τη διερεύνηση της υπόθεσης, μόλις απολογηθεί ο δράστης που έχει συλληφθεί. Αν δε λάβω αντίγραφα της δικογραφίας δεν μπορώ να πω κάτι. Ακούω φήμες ότι έχουν εντοπίσει 6-7 άτομα ακόμα. Άλλοτε ακούω ότι συμμετείχαν 2 αυτοκίνητα στην επίθεση, άλλοτε 3. Χτες μου είπαν 4. Μου δημιουργεί άσχημη εντύπωση ότι δεν έχουν συλληφθεί οι υπόλοιποι δράστες. Άκουσα ότι ο ένας διέφυγε για την Αλβανία. Αυτό που άκουσα ότι θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης είναι ένα γράμμα κενό, γιατί η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα υπόπτους. Δε θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα να δικαστεί, δεν τους εκδίδει η Αλβανία», είπε χαρακτηριστικά.  

Μάλιστα εξήγησε και πως λειτουργούν οι συγκεκριμένες ομάδες… «Εγκληματική οργάνωση είναι οποιαδήποτε ένωση προσώπων άνω των τριών, που έχει μια διάρκεια και σκοπός της είναι να διαπράττουν εγκλήματα. Σε αυτές τις λέσχες οπαδών δε συγκεντρώνονται για να αλλάξουν ιδέες για τις ομάδες. Αυτοί που πλέον μαζεύονται εκεί μαζεύονται μόνο για το πώς θα οργανωθούν και θα φέρουν μαχαίρια και στειλιάρια, και πηγαίνουν στο γήπεδο και πουλούν ναρκωτικά σε παιδιά. Εξελίσσονται σε ομάδες που κάνουν εκβιασμό σε μαγαζιά και καταλήγουν να κάνουν εκβιασμούς και στην ίδια τη διοίκηση ζητώντας χρήματα και μετατρέπονται σε “security” των ομάδων».

Ο Αλέξης αναφέρθηκε και στους «στρατούς» των οπαδών. «Δεν ασχολούμαι καθόλου με συνδέσμους. Αυτοί έχουν τον μανδύα του συνδέσμου και του οπαδού. Τα πρόσωπα αυτά, η ηγετική ομάδα που είναι 3-4, είναι πολύ γνωστά στο στενό περιβάλλον των ιδιοκτητών ομάδων. Δεν έχουν όλοι υγιές επαγγελματικό περιβάλλον. Κάποιοι έκαναν χρήματα με ακραίες εγκληματικές πράξεις, με λαθρεμπόριο πετρελαίου, ναρκωτικών, τσιγάρων. Δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες υγιείς. Αυτή η εγκληματική ομάδα, οι ιδιοκτήτες αλλά και πολλοί από αυτούς, έχουν διεισδύσει στην αστυνομία και έχουν διασυνδέσεις, το ίδιο και σε άλλους φορείς πολύ σημαντικούς. Για να φτάσουμε στο δικαστήριο πρέπει πρώτα να συλληφθούν οι δράστες. Με ενοχλεί που έκλεισε ουσιαστικά η υπόθεση. Έπιασαν τα όπλα εν κρυπτώ. Δικάστηκε ο 23χρονος στο αυτόφωρο, αλλά αυτός δεν είναι ο ιδιοκτήτης των όπλων», είπε ο ίδιος κλείνοντας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία Άλκη: «Η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα υπόπτους» λέει ο Αλέξης Κούγιας"

Σε θέση «μάχης» οι αγρότες: Συμβολικός αποκλεισμός και διακοπή της κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ

Νωρίτερα σήμερα αγρότες της Αργολίδας απέκλεισαν  Ε.Ο. Μυκηνών

Σε θέσεις μάχης παρατάσσονται από το μεσημέρι της Κυριακής τα τρακτέρ στον κόμβο της Εθνικής Οδού, στη Νίκαια, όπου αυτή την ώρα πραγματοποιείται συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου από τους αγρότες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το onlarissa.gr,  οι αγρότες προχώρούν συμβολικό αποκλεισμό της ΠΑΘΕ έως τις 2.15 μ.μ. όπως και οι εκπρόσωποι φορέων, που έχουν συγκεντρωθεί στον κόμβο της Νίκαιας.

Μετά από συνεννόηση με την Αστυνομία η κινητοποίηση θα γίνει με τους παριστάμενους να κατευθύνονται πεζή.



Τα τρακτέρ είχουν παραταχθεί στον κόμβο της Νίκαιας:





Παράλληλα, έχουν απευθύνει κάλεσμα τόσο προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό όσο και προς άλλους αρμόδιους φορείς να βρεθούν στον κόμβο και στη νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιήσουν, ώστε να συζητήσουν για τα προβλήματα τους.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή 

Λόγω της συγκέντρωσης αγροτών στο ύψος του Ανισόπεδου Κόμβου Νίκαιας (χ/θ 348+106) επί του Π.Α.Θ.Ε., από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι:

Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας διακόπηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από την 12.40΄ ώρα σήμερα (06-02-2022), λόγω της συγκέντρωσης αγροτών, στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε., από τον Ανισόπεδο Κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 351+918) μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Μ. Μοναστηρίου (χ/θ 323+439) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Κατά τη διάρκεια των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, ως ακολούθως:

Όλα τα οχήματα που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στον Ανισόπεδο Κόμβο Μ. Μοναστηρίου (χ/θ 323+439 του Π.Α.Θ.Ε.) προς την Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. από τον Ανισόπεδο Κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 352+918 του Π.Α.Θ.Ε.).
Όλα τα οχήματα που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον Ανισόπεδο Κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 352+918 του Π.Α.Θ.Ε.) προς την Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. από τον Ανισόπεδο Κόμβο Μ. Μοναστηρίου (χ/θ 323+439 του Π.Α.Θ.Ε.).
Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να ακολουθούν και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών για την ομαλή και απρόσκοπτη εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Αναμένουν νέα τρακτέρ και μπλόκα


Την ίδια ώρα υπάρχει αισιοδοξία από την πλευρά των αγροτών πως το μπλόκο θα δυναμώσει τα επόμενα εικοσιτετράωρα με περισσότερα τρακτέρ από την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Αντίστοιχα, προσδοκάται τις επόμενες ημέρες η εξέλιξη των κινητοποιήσεων και σε μία σειρά ακόμη νευραλγικών αγροτικών περιοχών στη χώρα, όπως σε Μακεδονία, Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Ηλία, Αργολίδα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Ημαθία, Πέλλα, Αν. Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Εξ’ αυτού προκύπτει και η διάθεση να υπάρχει ένας συντονισμός σε πανελλαδικό επίπεδο, προκειμένου να ενταθεί η πίεση προς την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση προχθές δια του αρμοδίου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού,  ανακοίνωσε μέτρα στήριξης του αγροτικού τομέα, κάτι που όμως δε φαίνεται να βρήκε ευήκωα ώτα στο μπλόκο της Νίκαιας. Αντίθετα, όπως έλεγε στο onlarissa.gr το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας «ο υπουργός ανακοίνωσε αυτά που είχαν ανακοινωθεί από το περασμένο Φθινόπωρο…» ενώ εστίασε στο χαρακτηριστικό παράδειγμα της μείωσης του ΦΠΑ στο κρυσταλλικό λίπασμα, που όπως είπε, «αφορά κυρίως λουλούδια που μάλλον καλλιεργούνται σε κήπους στα Βόρεια Προάστια…».

Χθες  η Συντονιστική του μπλόκου της Νίκαιας εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Η κυβέρνηση, αντί να ασχοληθεί σοβαρά με τα ζωτικής σημασίας αιτήματά μας και να προχωρήσει στην ικανοποίησή τους, επιχειρεί να κοροϊδέψει εμάς και να παραπλανήσει την κοινή γνώμη. Τα 7 μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με το που βγήκαν τα τρακτέρ στους δρόμους αποτελούν ψίχουλα κοροϊδίας. Στην πλειοψηφία τους δεν πρόκειται για νέα μέτρα, αλλά για αναμάσημα όσων είχαν εξαγγελθεί παλιότερα και τώρα εξειδικεύονται. Δεν ανταποκρίνονται στα συγκεκριμένα αιτήματά μας, δεν λύνουν κανένα από τα προβλήματά μας, δεν μας προσφέρουν καν μια μικρή ανακούφιση».

Αγρότες της Αργολίδας απέκλεισαν  Ε.Ο. Μυκηνών

Μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας προχώρησαν, στις 11 το πρωί της Κυριακής 6 Φεβρουαρίου, με τα τρακτέρ και τα γεωργικά μηχανήματά τους, σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Μυκηνών - Ναυπλίου στο ύψος του "Ενόδιον".

ag1

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας προχώρησε στον αποκλεισμό της οδού με σκοπό την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, καθώς οι εξαγγελίες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης δεν ικανοποιούν τα αιτήματα που έχουν στο σύνολο οι μικρομεσαίοι αγρότες, όπως αναφέρουν.

ag2

Ο Σύλλογος σε ανακοίνωση του γνωστοποιεί τα αιτήματα των αγροτών που είναι:

Να αποζημιωθούν όλοι όσοι επλήγησαν από τον παγετό στο 100% της πραγματικής ζημιάς σε παραγωγή και φυτικό κεφάλαιο χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα διασφαλίζουν το κόστος παραγωγής και ένα ικανοποιητικό εισόδημα να μπορούμε να ζήσουμε της οικογένειες μας, με φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για το λαό.
Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, με κρατική χρηματοδότηση που θα αποζημιώνει στο 100% την πραγματική ζημιά.
Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και μείωση στο 50% στο αγροτικό ρεύμα.
Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ.
Επιδότηση στις ζωοτροφές και στα λιπάσματα.

Η αστυνομία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων από την Παλαιά Εθνική Οδό μέσω Φιχτίων - Κουτσοποδίου για Άργος και Ναύπλιο. Σύμφωνα με τους αγρότες ο αποκλεισμός δεν θα είναι πολύωρος και έχει συμβολικό χαρακτήρα, ενω τις επόμενες ημέρες ο αγώνας τους θα κλιμακωθεί.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σε θέση «μάχης» οι αγρότες: Συμβολικός αποκλεισμός και διακοπή της κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ"

Επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Ομάδα ατόμων επιτέθηκε τα ξημερώματα σε διμοιρία των ΜΑΤ, στην περιοχή των Εξαρχείων. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα άτομα αυτά έριξαν βόμβες μολότοφ, στις 02:45, σε αστυνομικούς που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Διδότου.

Από την επίθεση δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ κάηκε ένα όχημα. Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε μια σύλληψη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια"

Κολομβία: Σε «περιβαλλοντικό συναγερμό» η Μπογκοτά από τις φωτιές στον Αμαζόνιο

Σε κατάσταση «περιβαλλοντικού συναγερμού» κηρύχθηκε στην Μπογκοτά, που απειλείται από τον καπνό δυο δασικών πυρκαγιών που μαίνονται εδώ και μερικές ημέρες στην Αμαζονία της Κολομβίας κι έχουν πλέον μέγεθος ανάλογο αυτού μιας μεγαλούπολης όπως το Παρίσι, ανακοίνωσαν το Σάββατο οι τοπικές αρχές.

Οι άνεμοι ωθούν τον καπνό των πυρκαγιών, που σύμφωνα με την κυβέρνηση οφείλονται σε εμπρησμούς από πλευράς παράνομων ένοπλων οργανώσεων, κάπου 350 χιλιόμετρα βορειοδυτικά, ως την πρωτεύουσα της Κολομβίας.

«Η πόλη τίθεται σε περιβαλλοντικό συναγερμό», ανακοίνωσε μέσω Twitter η δήμαρχος Κλαούντια Λόπες, σύμφωνα με την οποία οι μισοί και πλέον σταθμοί παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα δείχνουν υψηλά επίπεδα μόλυνσης της ατμόσφαιρας για 48 ώρες αδιαλείπτως.

Η αιρετή ζήτησε από τα 8 εκατ. κατοίκους της κολομβιανής πρωτεύουσας να απόσχουν από κάθε σωματική δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους τις επόμενες ημέρες.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι τις πυρκαγιές προκάλεσαν «χέρια εγκληματιών», ενόπλων που αποφάσισαν να μην τηρήσουν τη συμφωνία ειρήνης ανάμεσα στην τότε κυβέρνηση και την πρώην οργάνωση ανταρτών Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC).

Οι αποστάτες, όπως αποκαλούνται, έχουν σκοπό να «θέσουν υπό τον έλεγχό τους εκτάσεις γης (…) για παράνομες δραστηριότητες» όπως «η εκτεταμένη εκτροφή βοοειδών», σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Διέγο Μολάνο, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα κατάλογο με 17 φερόμενους ως εμπρηστές.

«Κόκκινος συναγερμός» κηρύχθηκε στον νομό Γουαβιάρε (νοτιοανατολικά), ο κυβερνήτης του οποίου Έιδερ Παλάσιο μίλησε για «100.000 στρέμματα» που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά.

Το εθνικό φυσικό πάρκο Σερανία δελ Τσιριμπικέτε, που έχει κηρυχθεί μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO, πλήττεται επίσης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που συγκέντρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο τον Οκτώβριο στην περιοχή, αγρότες και γαιοκτήμονες εκμεταλλεύονται την ξηρή περίοδο από τον Ιανουάριο ως τον Απρίλιο για να καίνε κομμένα δέντρα, να φυτεύουν στη θέση τους φυτά κόκας, ή να αξιοποιούν τις εκτάσεις ως βοσκοτόπια για τα βοοειδή.

Σύμφωνα με δεδομένα της κολομβιανής κυβέρνησης, η αποψίλωση του δάσους τα τελευταία χρόνια μεγεθύνεται με εκρηκτικό ρυθμό στο τμήμα της χώρας που διαπερνά ο Αμαζόνιος, εν μέρει εξαιτίας του ότι μετά τη συμφωνία ειρήνης μονάδες των FARC εγκατέλειψαν αχανείς εκτάσεις που έλεγχαν. Άλλες ένοπλες οργανώσεις έσπευσαν να καλύψουν το κενό, χάρη στην απουσία και στην αδράνεια του κρατικού μηχανισμού σε αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές.

Ο Ιανουάριος του 2022 ήταν ο θερμότερος μήνας της τελευταίας δεκαετίας στην κολομβιανή Αμαζονία, με πάνω από 3.300 «καυτά σημεία» στους έξι νομούς που τη συναποτελούν, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Περιβάλλοντος.

ΑΠΕ ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κολομβία: Σε «περιβαλλοντικό συναγερμό» η Μπογκοτά από τις φωτιές στον Αμαζόνιο"

«Μπλόκο» από τη Δευτέρα στους πολίτες που δεν έκαναν την τρίτη δόση – Θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι

Ανεμβολίαστοι οι πολίτες με δυο δόσεις από την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου

Αύριο Δευτέρα 7η Φεβρουαρίου λήγει η μικρή παράταση στην χρονική ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού η οποία είχε δοθεί λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι ενήλικοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει 7 μήνες έως και την 7η Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, αλλιώς από αύριο θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε μικρή παράταση μιας εβδομάδας στη λήξη του πιστοποιητικού, λόγω των προβλημάτων στην εκτέλεση των ραντεβού εμβολιασμού τις ημέρες του χιονιά.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε ότι «λόγω του ότι στην κακοκαιρία δεν μπόρεσαν πολλοί συμπολίτες μας που είχανε προγραμματίσει το ραντεβού τους για εμβολιασμό, να εμβολιαστούν, δίνεται παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού από την 31η Ιανουαρίου έως και την 7η Φεβρουαρίου».

Πρόσφατα άλλαξε ο τρόπος έκδοσης του πιστοποιητικού νόσησης. Οι εμβολιασμένοι πρέπει να έχουν θετικό rapid test για να εκδίδουν πιστοποιητικό νόσησης, ενώ οι ανεμβολίαστοι χρειάζονται θετικό μοριακό έλεγχο PCR για να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης.

Εξάλλου από αύριο Δευτέρα 7η Φεβρουαρίου όσοι ταξιδιώτες διαθέτουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό –έχει ισχύ 9 μηνών– δεν θα υποχρεούνται να κάνουν rapid ή PCR τεστ για να μπουν στην Ελλάδα. Το μέτρο αφορά στους εμβολιασμένους, ενώ για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, ισχύει ό,τι ίσχυε: θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ για να μπουν στη χώρα.

Σε δήλωση του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στην ΕΡΤ ανέφερε πως « από τη Δευτέρα 7η Φεβρουαρίου, η είσοδος στη χώρα, για όσους έχουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, θα γίνεται χωρίς υποχρεωτικό τεστ».

Ως σήμερα Κυριακή 6η Φεβρουαρίου, όλοι όσοι ταξίδευαν προς την Ελλάδα, έπρεπε να διαθέτουν αρνητικό μοριακό τεστ που έχει διενεργηθεί εντός 72 ωρών ή να έχουν διαγνωστεί αρνητικοί σε rapid test 24 ώρες πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Ακόμη, από αύριο Δευτέρα 7η Φεβρουαρίου διατηρούνται σε ισχύ για ακόμη μια εβδομάδα τα υφιστάμενα μέτρα για την αποτροπή της διασπορά του νέου κορονοϊού (ως και τη Δευτέρα 14η Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 6:00). Από την 31η Ιανουαρίου απελευθερώθηκε το ωράριο λειτουργίας εστιατορίων και χώρων διασκέδασης, επιτράπηκε ξανά η μουσική, ωστόσο οι χώροι αυτοί υποχρεούνται να λειτουργούν μόνο με καθήμενους με αποστάσεις και 6 άτομα ανά τραπέζι το μέγιστο. Η είσοδος σε εστίαση και διασκέδαση εξακολουθεί να επιτρέπεται μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους και όσους νόσησαν τους τελευταίους 3 μήνες.

Για επιπλέον χαλάρωση των μέτρων ερωτήθηκε η καθηγήτρια παιδιατρικής Β. Παπαευαγγέλου στην πιο πρόσφατη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. Απάντησε ότι ήδη «γίνεται κουβέντα για το πώς θα ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά του αν θα αρχίσει (επιπλέον χαλάρωση) τι θα εισηγηθούμε εμείς σαν Επιτροπή. Αν είμαστε έτοιμοι να εισηγηθούμε κάποια χαλάρωση, από πού θα ξεκινήσουμε. Γιατί από τη μια βλέπουμε μπροστά μας με αισιοδοξία ότι θα υπάρξει σταδιακά μια αποκλιμάκωση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, από την άλλη υπάρχει πολύ μεγάλη διασπορά, πολύ μεγάλος όγκος ενεργών κρουσμάτων. 140.000 συνάνθρωποί μας αυτή τη στιγμή έχουν τον ιό και δυνητικά μπορούν να τον μεταδώσουν, τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς».

Συνεπώς θέλει σκέψη, πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εμβολιασμένοι και έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν. «Βλέπουμε και άλλες χώρες ευρωπαϊκές να χαλαρώνουν (τα μέτρα). Όλα αυτά πρέπει να τα βάλουμε σε μια ζυγαριά, τα υπέρ και τα κατά, να μην δώσουμε λάθος μηνύματα» κατέληξε η κυρία Παπαευαγγέλου.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "«Μπλόκο» από τη Δευτέρα στους πολίτες που δεν έκαναν την τρίτη δόση – Θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι"

Καλάβρυτα: Αγνοούνται τρεις αναρριχητές στον Χελμό – Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων καθώς από το βράδυ του Σαββάτου αγνοούνται 3 χειμερινοί αναρριχητές.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες πρόκειται για τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση. Ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της “μαυρολίμνης”.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο τους αναζήτησε αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση. 

Οι τρεις άνδρες δεν επέστρεψαν, και έκτοτε σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό τους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση, στην οποία συμμετέχουν τουλάχιστον 15 πυροσβέστες, ενώ οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι σχετικά καλές.

Σύμφωνα με το kalavrytanews.gr με το πρώτο φως της ημέρας οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν επικεντρώνοντας στην περιοχή από “μαυρολίμνη” έως Ύδατα της Στυγός. Τα συνεργεία διάσωσης και οι χιονοδρόμοι του χιονοδρομικού κέντρου προσπαθούν με drone αλλά και με επίγειες προσπάθειες να εντοπίσουν τους τρεις αγνοούμενους, ενώ αναμένεται και η συνδρομή εναέριων μέσων .

 

«Πολύ έμπειροι ορειβάτες οι αγνοούμενοι στα Καλάβρυτα»

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε σχετικά ο γενικός διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, Αλέξης Άγριος.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πολλά δεδομένα. Έχουμε τρεις πολύ έμπειρους ορειβάτες που ξεκίνησαν εχτές να μεταβούν εκτός του κέντρου για παγο-αναρρίχηση. Ο ένας είναι και εκπαιδευτής και από τα πιο γνωστά ονόματα στη χώρα. Είχαμε νυχτερινή λειτουργία στο κέντρο, διαπιστώσαμε όταν κλείναμε ότι υπήρχε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ και ότι ήταν αυτών των τριών ατόμων που δεν είχαν γυρίσει ακόμα. Επικοινωνήσαμε με τους δικούς τους και δεν είχαν δώσει σημάδι ζωής. Έκτοτε είμαστε σε επιφυλακή και σε συντονισμό με την Πυροσβεστική και την αστυνομία», είπε ο κ. Άγριος. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές.

Mega, Kalavrytanews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καλάβρυτα: Αγνοούνται τρεις αναρριχητές στον Χελμό – Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news