facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Εργαζόμενοι Θριάσιου νοσοκομείου: «Κενές το 50% των οργανικών θέσεων βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού»

Σημαντικές ελλείψεις τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου, αναφέρει ότι έχει το Θριάσιο νοσοκομείο, το σωματείο εργαζομένων σε σχετική ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνει το σωματείο: «Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των κλινικών και τμημάτων του ΘΡΙΑΣΙΟΥ Νοσοκομείου προκαλεί η μεγάλη έλλειψη τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου, δεδομένου ότι σύμφωνα με τον (ανεπαρκέστατο) Οργανισμό του νοσοκομείου, κενές είναι περισσότερες από το 50% των οργανικών θέσεων βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού. Συγκεκριμένα, παραμένουν κενές 59 οργανικές θέσεις τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στην πρόσφατη προκήρυξη (7Κ/2022) δεν περιλαμβάνεται ούτε μία θέση τραυματιοφορέα/βοηθού θαλάμου, ενώ δεν έχει εγκριθεί ούτε το αίτημα για πρόσληψη 6 επικουρικών τραυματιοφορέων/ βοηθών θαλάμου, που εκκρεμεί από τον Απρίλιο 2022.

Αποτέλεσμα των ελλείψεων είναι τα πρωινά να υπάρχει μόνο ένας τραυματιοφορέας ανα όροφο, τα απογεύματα και τις νύχτες μόνο ένας ή δυο τραυματιοφορείς καλύπτουν την «κίνηση» όλου του νοσοκομείου ενώ η έλλειψη τραυματιοφορέων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και στα Χειρουργεία έχουν σαν αποτέλεσμα να καθυστερούν η διεκπεραίωση εξετάσεων και εισαγωγών και η μεταφορά ασθενών για χειρουργικές επεμβάσεις. Αντίστοιχα, βοηθοί θαλάμου μετακινούνται από κλινική σε κλινική για να καλυφθούν πρόχειρα οι καθημερινές ανάγκες λειτουργίας.

Η χρόνια καταπόνηση, λόγω της φύσης της εργασίας, σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση λόγω των ελλείψεων προσωπικού, και τις αλλεπάλληλες βάρδιες (απόγευμα – πρωί – νύχτα) έχουν σαν αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας των συναδέλφων.

Οι ελλείψεις προσωπικού θα χειροτερέψουν αν απολυθούν οι 22 επικουρικοί τραυματιοφορείς και βοηθοί θαλάμου, που οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Πρόσθετα προβλήματα στη μετακίνηση των ασθενών για εξετάσεις και χειρουργικές επεμβάσεις προκαλούν οι ελλείψεις και η κακή κατάσταση μεγάλου μέρους του αναγκαίου εξοπλισμού (φορεία, καροτσάκια, κρεβάτια)
Παρόμοιες είναι οι ελλείψεις και σε νοσηλευτικό προσωπικό δεδομένου ότι υπάρχουν 83 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτών και βοηθών νοσηλευτών».

Οι εργαζόμενοι ζητούν: «Προσλήψεις μόνιμων τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου με επείγουσες διαδικασίες.
Ανάκληση των αναστολών εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων.
Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, με καταβολή ολόκληρου μισθού ως επιδόματος Χριστουγέννων. Αύξηση ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εργαζόμενοι Θριάσιου νοσοκομείου: «Κενές το 50% των οργανικών θέσεων βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού»"

Τουρκία: Δεν δέχεται τα συλλυπητήρια των ΗΠΑ για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν δέχεται το συλλυπητήριο μήνυμα των ΗΠΑ, για την βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

«Είναι σαν να φτάνει πρώτος ο δολοφόνος στον τόπο του εγκλήματος», δήλωσε ο Σοϊλού, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Στις ίδιες δηλώσεις, στοχοποίησε και την χώρα μας, λέγοντας ότι η γυναίκα-τρομοκράτης αν δεν είχε συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές θα είχε διαφύγει στην Ελλάδα.

Η Τουρκία έχει επιρρίψει την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και υποστηρίζει ότι η εντολή δόθηκε από το Κομπάνι της Συρίας. Το PKK αρνείται, ωστόσο, οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση.

Επιπλέον, οι Κούρδοι της Συρίας, που υποστηρίζονται από την Ουάσινγκτον, διέψευσαν σήμερα ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη βομβιστική επίθεση που στοίχισε χθες, Κυριακή, τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους στην Κωνσταντινούπολη και για την οποία οι τουρκικές αρχές τούς απέδωσαν την ευθύνη.

«Διαβεβαιώνουμε πως οι δυνάμεις μας δεν έχουν καμιά σχέση με την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη και απορρίπτουμε τις κατηγορίες εναντίον τους», ανέφερε με μήνυμά του στο Twitter ο Μαζλούμ Αμπντί, επικεφαλής διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, η κύρια συνιστώσα των οποίων, η πολιτοφυλακή YPG, κατηγορήθηκε από την Άγκυρα.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Τουρκία: Δεν δέχεται τα συλλυπητήρια των ΗΠΑ για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη "

Πανσαμιακός αγροτικός σύλλογος: Νέο χτύπημα στις τσέπες των παραγωγών η αύξηση του εκθλιπτικού δικαιώματος

Την έντονη δυσφορία του εκφράζει μέσω ανακοίνωσης του ο Πανσαμαικός Αγροτικός Σύλλογος για την απόφαση του τοπικού Συλλόγου των ελαιοτριβείων Σάμου να προχωρήσουν σε αύξηση του εκθλιπτικού δικαιώματος από 14% σε 18% επί του παραγόμενου ελαιολάδου, δηλαδή την αμοιβή τους από τους παραγωγούς σε είδος.

Για νέο χτύπημα στις τσέπες των παραγωγών, οι οποίοι ήδη βρίσκονται αντιμέτωποι με το υψηλό κόστος παραγωγής, κάνουν λόγο οι αγρότες της Σάμου οι οποίοι εξηγούν ότι μόνο για τη συγκομιδή της ελιάς πρέπει να συνυπολογίσουν τα μεροκάματά τους, το κόστος για πετρέλαιο και βενζίνες για τα αμάξια και τα εργαλεία τους (ραβδιστικά, γεννήτριες κλπ) που έχουν ανέβει και αυτά, τα εργατικά χέρια, το κόστος για την αποθήκευση του λαδιού, αλλά και το πρόσθετο χαράτσι έκθλιψης που τους χρεώνουν τα ελαιοτριβεία (πέρα από το δικαίωμα σε είδος).

Επίσης αναφέρουν φέτος η παραγωγή είναι χαμηλή λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας ενώ υπάρχει και ζημιά από το δάκο λόγω της μη έγκαιρης και οργανωμένης δακοκτονίας.

Οι αγρότες της Σάμου μέσω του συλλόγου τους ζητούν τα ελαιοτριβεία να πάρουν πίσω τη συγκεκριμένη απόφαση και να υπάρξει άμεσα συνάντηση με τους εκπροσώπους τους. Τέλος θεωρούν επιτακτική ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση για στήριξη και έκτακτη επιδότηση των ελαιοπαραγωγών ούτως ώστε να κρατήσουν την παραγωγή, τα χωράφια και τη γη τους.

Στα πάγια αιτήματα τους παραμένουν το αφορολόγητο πετρέλαιο για τα αγροτικά μηχανήματα , η κατάργηση του Ειδικού Φόρου σε όλα τα καύσιμα, η μείωση της τιμής του ρεύματος, οι κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα τους και η αλλαγή  του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανσαμιακός αγροτικός σύλλογος: Νέο χτύπημα στις τσέπες των παραγωγών η αύξηση του εκθλιπτικού δικαιώματος"

Οικονόμου για ΣΥΡΙΖΑ: Ποια γραμμάτια ξεπληρώνει και σε ποιους μεσάζοντες, παίζοντας στα ζάρια την ίδια του την πατρίδα;

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία μεταξύ άλλων η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει πως: «Ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε την παρακολούθηση και από την ΕΥΠ υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη» απάντησε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου κάνει λόγο για «απύθμενο θράσος» ενώ αναρωτιέται: «Ποια γραμμάτια ξεπληρώνει και σε ποιους μεσάζοντες, παίζοντας στα ζάρια την ίδια του την πατρίδα;».

Ολόκληρη η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου αναφέρει: «Χρειάζεται απύθμενο θράσος ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου δύο υπουργοί έχουν παραπεμφθεί με βαρύτατα αδικήματα, στο Ειδικό Δικαστήριο κατόπιν αποφάσεων του Δικαστικού Συμβουλίου, να εμφανίζεται σήμερα υπερασπιστής του κράτους δικαίου. Και χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερο θράσος την ίδια ώρα που η Ελλάδα υποδέχεται δυο ακόμα νέα Rafale, ο κ. Τσίπρας να καλεί τον Γάλλο Πρέσβη να τον απειλήσει κι ο ΣΥΡΙΖΑ να υπονομεύει τις συμφωνίες με τη Γαλλία. Ποια γραμμάτια ξεπληρώνει και σε ποιους μεσάζοντες, παίζοντας στα ζάρια την ίδια του την πατρίδα; Επιμένει ότι θα ανατινάξει μια εθνική επιτυχία που έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες και ενόχλησε μόνο δύο κέντρα: την Τουρκία και τους εμπόρους όπλων που δεν είχαν θέση σε μία διακρατική συνεργασία. Εξακολουθεί να μιλάει υποκριτικά για ηθικό πλεονέκτημα όταν ο ίδιος επιλέγει να αποδεικνύεται εθνικό μειονέκτημα».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Οικονόμου για ΣΥΡΙΖΑ: Ποια γραμμάτια ξεπληρώνει και σε ποιους μεσάζοντες, παίζοντας στα ζάρια την ίδια του την πατρίδα;"

Θησαυρίζουν οι ντέτεκτιβ από τις παρακολουθήσεις κινητών – Πόσο πάει η… ταρίφα και τι ζητούν οι Έλληνες

Σε έξαρση φαίνεται πως βρίσκεται στην Ελλάδα η παγίδευση και η παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων. Μάλιστα, αποτελούν πλέον την βασική υπηρεσίας που διαφημίζουν οι ιδιωτικοί ντέτεκτιβ για να προσελκύσουν πελάτους και η... ταρίφα δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη, καθώς «θησαυρίζουν».

Στις ιστοσελίδες αυτές, οι περισσότεροι ερευνητές αναφέρονται στον νόμο και ισχυρίζονται η παρακολούθηση είναι νόμιμη, εάν πρόκειται για την προστασία ανηλίκου ή υπερήλικα, ατόμου που δέχεται εκφοβισμό ή εκβιασμό… Στην πραγματικότητα ωστόσο, οι περισσότερες παρακολουθήσεις γίνονται από πελάτες που ζητούν να μάθουν αν το ταίρι τους, τους απατά.

«Κινητό, για να το παρακολουθήσετε, πρέπει το κινητό αυτό να το έχετε μία δεδομένη στιγμή στα χέρια σας για 10 λεπτά… για να παγιδεύσετε το κινητό τηλέφωνο και να βλέπετε εσείς τι γίνεται επί δύο μήνες μέσα στο κινητό τηλέφωνο του κυρίου σας. Συνομιλίες, Instagram, facebook, messenger, τα πάντα. Συνομιλίες και ήχο. Εκατέρωθεν» εξηγεί ιδιωτικός ερευνητής σε ρεπορτάζ της εκπομπής Live News του Mega.

Κάποιες από ιστοσελίδες διαφημίζουν τις παράνομες παρακολουθήσεις, με τις υπηρεσίες που προσφέρουν να περιγράφονται αναλυτικά. Παρακολούθηση κλήσεων, εφαρμογών, μέσων κοινωνικής δικτύωσης, e- mail. Με την διασφάλιση ότι «μπορούν να εντοπιστούν τα πάντα».

«Για δύο μήνες. Είναι ανάλογα με τις συσκευές. Το κινητό πρέπει να μας το φέρετε να του περάσω πρόγραμμα. Άλλη περίπτωση δεν υπάρχει. Να το έχετε στα χέρια σας δηλαδή, να του περάσουμε πρόγραμμα. Αν δεν το έχετε, δεν γίνεται τίποτα. Για τρία τέταρτα οπωσδήποτε. Σας κάνει να το βλέπετε και να τα ακούτε. Τις φωτογραφίες, μηνύματα, viber, messenger, τα πάντα. Είναι από τα 500 μέχρι 800 ευρώ» αναφέρει ο ιδιωτικός ερευνητής.

Οι περισσότεροι υπόσχονται σύγχρονα λογισμικά και εξειδικευμένο προσωπικό με τεχνογνωσία τέτοια που θα επιτρέψει ο πελάτης να έχει πρόσβαση σε όλες τις κινήσεις, συνομιλίες και συνδιαλέξεις που γίνονται μέσω του «παγιδευμένου» κινητού.

Πόσο πάει η... ταρίφα

«Έρχονται δύο άτομα, όποια ώρα και να το έχετε (το κινητό) στα χέρια σας, 12, 1, 2, 3 το πρωί, για 10 λεπτά το κατεβάζετε, περνάνε μία εφαρμογή και ένα λογισμικό και για δύο μήνες όλα τα δρώμενα του κινητού τηλεφώνου του κυρίου σας θα τα έχετε και εσείς, συν ότι θα γνωρίζετε και πού βρίσκεται» λέει ο ερευνητής.

Σύμφωνα με τα κείμενα στις ιστοσελίδες των ερευνητικών γραφείων, άπαξ και «παγιδευτεί» το κινητό τηλέφωνο, μπορούν να εντοπιστούν από φάκελοι που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης, μέχρι ιστορικό και μηνύματα που μπορούν να διαβαστούν ακόμη κι αν έχουν διαγραφεί.

Και τώρα διαβάστε πώς ιδιωτικός ερευνητής, ο οποίος ο ίδιος παρανομεί «παγιδεύοντας» κινητά τηλέφωνα, προειδοποιεί τους πελάτες του για την ύπαρξη… απατεώνα στην «αγορά».

«Το κόστος είναι 1000 ευρώ για το δίμηνο. Εγώ θα σας κάνω μία άριστη και έντιμη δουλειά. Προσοχή, υπάρχει ένας επιτήδειος που λυμαίνεται όλη την Ελλάδα, μπορεί να σας πει να του βάλετε 700, 800 ευρώ στην τράπεζα τα οποία και θα χάσετε. Άμα ακούσετε λαγούς με πετραχήλια, το χάσατε».

Η έρευνα της εμπομπής έδειξε ότι οι τιμές στην χρέωση των παράνομων παρακολουθήσεων είναι ανεξέλεγκτη, με τις τιμές να ξεκινούν από 500 και να φτάνουν ως και 2000 ευρώ τον μήνα. 

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Θησαυρίζουν οι ντέτεκτιβ από τις παρακολουθήσεις κινητών – Πόσο πάει η… ταρίφα και τι ζητούν οι Έλληνες"

ΟΗΕ: Η Ρωσία πρέπει να καταβάλει πολεμικές αποζημιώσεις στην Ουκρανία

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τόνισε σήμερα πως η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για την εισβολή της στην Ουκρανία, υιοθετώντας ψήφισμα που αναγνωρίζει ότι η Μόσχα οφείλει να καταβάλει στο Κίεβο πολεμικές αποζημιώσεις.

Ειδικότερα, 94 από τα 193 μέλη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος, που προβλέπει ότι η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και πρέπει να υποστεί τις νομικές συνέπειες των παράνομων ενεργειών της, συμπεριλαμβανομένων αποζημιώσεων για τα θύματα και τις καταστροφές που προκάλεσε.

Τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης δεν είναι δεσμευτικά, αλλά έχουν πολιτική βαρύτητα.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " ΟΗΕ: Η Ρωσία πρέπει να καταβάλει πολεμικές αποζημιώσεις στην Ουκρανία "

Περίπου 1.500 ασθενείς στη λίστα αναμονής για χειρουργική επέμβαση στο Θριάσιο

«Περισσότεροι από χίλιοι πεντακόσιοι ασθενείς είναι σε πολύμηνη αναμονή για χειρουργική επέμβαση στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, λόγω των ελλείψεων προσωπικού στο Αναισθησιολογικό και τα Χειρουργεία, ενώ στους εργαζόμενους οφείλονται δεκάδες ημέρες ανάπαυσης και κανονικής άδειας, τονίζει το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου.

Επίσης το σωματείο αναφέρει πως: «Περισσότεροι από εξήντα ασθενείς με χρόνιο πόνο ταλαιπωρούνται λόγω της υποβάθμισης της Μονάδας Πόνου. Αντί για επείγουσες προσλήψεις προσωπικού για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες, η κυβέρνηση προωθεί ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία με νέες επιβαρύνσεις σε βάρος των ασθενών. Σοβαρότατες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και ποιότητα ζωής εκατοντάδων ασθενών προκαλεί ο μειωμένος αριθμός χειρουργικών επεμβάσεων στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο καθώς και η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Μονάδας Πόνου, λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού στο Αναισθησιολογικό τμήμα και τα Χειρουργεία.

Λειτουργούν καθημερινά μόνο 5 από τις 13 διαθέσιμες χειρουργικές αίθουσες (Χειρουργεία 1ου ορόφου, Κέντρο Εγκαυμάτων και Μαιευτήριο), με αποτέλεσμα περισσότεροι από 1500 ασθενείς να είναι σε πολύμηνη αναμονή. Ταυτόχρονα η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της λειτουργίας της Μονάδας Πόνου (από 4 φορές την εβδομάδα σε μόνο 2 φορές) έχει σαν αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται δεκάδες ασθενείς με χρόνιο πόνο.

Η απαράδεκτη κατάσταση οφείλεται στην έλλειψη αναισθησιολόγων και νοσηλευτικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού. Συγκεκριμένα, παραμένουν κενές 3 οργανικές θέσεις ειδικευμένων και 7 θέσεις ειδικευόμενων αναισθησιολόγων ενώ ένας ειδικευμένος γιατρός αποσπάται ανά διαστήματα σε αναισθησιολογικά τμήματα των νησιών».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Περίπου 1.500 ασθενείς στη λίστα αναμονής για χειρουργική επέμβαση στο Θριάσιο"

Μακελειό στην Κωνσταντινούπολη: Σήμα της Interpol στην Ελλάδα για ύποπτο για την επίθεση

Σήμα στις Ελληνικές και Βουλγαρικές Αρχές έστειλε σήμερα η Interpol για το ενδεχόμενο ύποπτος για συμμετοχή στην βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη να διέφυγε σε μία από τις δύο χώρες.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο σύνδεσμος της Interpol στην Τουρκία έδωσε τα στοιχεία και φωτογραφία ενός άνδρα, ο οποίος φέρεται ως ύποπτος για την φονική επίθεση. Σύμφωνα πάντα με τις Τουρκικές Αρχές, ο άνδρας αυτός κατάφερε να διαφύγει στο εξωτερικό, πιθανότατα στη Βουλγαρία.

Ωστόσο, η Interpol λόγω της γειτνίασης των χωρών ενημέρωσε και την Ελληνική Αστυνομία, καθώς δεν αποκλείεται, ο ύποπτος να πέρασε τα σύνορα με την Ελλάδα.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Μακελειό στην Κωνσταντινούπολη: Σήμα της Interpol στην Ελλάδα για ύποπτο για την επίθεση"

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο, Τρίτη (15.11.2022). Σε ορισμένες περιοχές θα αναπτυχθούν λίγα σύννεφα, σε άλλες, όμως, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Στα ίδια επίπεδα θα κινηθεί η θερμοκρασία.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα δυτικά προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα βόρεια.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα κεντρικά και τα βόρεια θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς. Στις ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στις Κυκλάδες το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στη δυτική Μακεδονία, όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά το πρωί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί έως 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στις Κυκλάδες το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια το πρωί πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση"

Γερμανία: Η κυβέρνηση εθνικοποιεί και την εταιρία φυσικού αερίου Sefe

Μετά την εταιρία εισαγωγής φυσικού αερίου Uniper, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας κρατικοποιεί τώρα και την Sefe, πρώην θυγατρική της Gazprom Germania.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας, το Βερολίνο αποτρέπει τη χρεοκοπία της εταιρίας και έχει ως στόχο να εξαναγκάσει με αυτόν τον τρόπο τη Ρωσία να αποχωρήσει από την εταιρία και η ομοσπονδία να αναλάβει το 100% των μετοχών. Η Sefe τελεί από τον Απρίλιο υπό τον έλεγχο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων και έχει λάβει ως τώρα περίπου 10 δισ. ευρώ ως δάνεια με κρατική στήριξη.

Η ενέργεια ήταν απαραίτητη, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ενεργειακή προμήθεια της χώρας, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου. Η Sefe απειλείτο με χρεοκοπία μετά τη συρρίκνωση των εισαγωγών από τη Ρωσία, η οποία την ανάγκασε να στραφεί σε ακριβότερες αγορές φυσικού αερίου.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Γερμανία: Η κυβέρνηση εθνικοποιεί και την εταιρία φυσικού αερίου Sefe"

Μητσοτάκης: «Εξωθεσμικά κέντρα θέλουν έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό, δε μασάμε» – Το δίλημμα της κάλπης και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Με τη φράση «δε μασάμε» ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ μίλησε για σχέδιο φθοράς της κυβέρνησης από εξωθεσμικά κέντρα, τα οποία, όπως είπε, ενοχλούνται από τις τολμηρές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση.

«Αυτός ο δραστικός εκσυγχρονισμός του τόπου έχει ενοχλήσει πολλούς και η συλλογική δυναμική της χώρας έχει στερήσει ισχύ από εξωθεσμικά συμφέροντα.

Κάποια εξωθεσμικά κέντρα θέλουν έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό και μία αγκυλωμένη κυβέρνηση. Μας δείχνουν τα δόντια τους. Δεν μασάμε!» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και καταχειροκροτήθηκε από το «γαλάζιο» ακροατήριο.

«Επιχειρούν να πείσουν» επισήμανε, «για ποιο πράγμα άραγε; Ότι δεν είχα άλλη δουλειά, από το να ακούω τους υπουργούς μου, τις γυναίκες τους; Τη γραμματέα μου; Ηθοποιούς; Ούτε καν τους πολίτικους μου αντιπάλους;».

Ακόμη πιο παρατεταμένο το χειροκρότημα όταν αναφέρθηκε και στη δήλωση Ερντογάν ότι «θα προτιμούσε τον κ. Τσίπρα απέναντι του». «Όμως έχει εμένα.Γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος λαός και κανένας άλλος» δήλωσε.

«Είμαι εκλεγμένος Πρωθυπουργός και λογοδοτώ μόνο στον λαό» πρόσθεσε.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει ό,τι πρέπει για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση των παρακολουθήσεων και αναφέρθηκε στη νομοθετική πρωτοβουλία που προωθεί η κυβέρνηση, με σημείο αιχμής την απαγόρευση της χρήσης και εμπορίας κακόβουλων λογισμικών στην Ελλάδα.

Παράλληλα εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο αριστερός Τραμπισμός του ΣΥΡΙΖΑ σ’ όλο του το μεγαλείο!» τόνισε, χαρακτηρίζοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ένα συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια».

«Την ώρα που εμείς ανακοινώνουμε έρευνες για τον φυσικό μας πλούτο, εκείνοι δημοσιεύουν λίστες από τον δικό τους βούρκο!» πρόσθεσε με έμφαση. «Να πει ευθέως ο κ. Τσίπρας ποια γραμμάτια ξεπληρώνει και σε ποιους», επεσήμανε και έθεσε το ερώτημα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «ποιους ήθελε να προστατέψει με τις αλλαγές που έκανε στον Ποινικό Κώδικα για τις παρακολουθήσεις 5 μέρες πριν από τις εκλογές».

Ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023 και έθεσε το δίλημμα της κάλπης: «θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;»

«Δεύτερη φορά συμφορά ή δεύτερη εντολή για πρόοδο;», «κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό Τσίπρα;», πρόσθεσε.

«Η επόμενη κάλπη είναι από τις πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης.Η πρώτη κάλπη έχει το βάρος της τελικής» τόνισε ο Πρωθυπουργός, ζητώντας ισχυρή ψήφο αυτοδυναμίας στη Ν.Δ.

«Ποιος είναι ικανός να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις κρίσεις, θωρακίζοντας, την πατρίδα, αναπτύσσοντας την οικονομία και στηρίζοντας την κοινωνία; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας; Ο πολίτης μπορεί να διακρίνει μία καλή κυβέρνηση που κάνει και λάθη, από μία πραγματικά λάθος κυβέρνηση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: «Εξωθεσμικά κέντρα θέλουν έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό, δε μασάμε» – Το δίλημμα της κάλπης και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ"

Ανδρουλάκης: Ζητά να κηρυχτεί αντισυνταγματική η διάταξη που απαγορεύει την ενημέρωση όσων παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ

Αίτηση με την οποία ζητά να κηρυχθεί αντισυνταγματική η διάταξη, που απαγορεύει στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) να ενημερώσει όσους, των οποίων τα τηλέφωνα παρακολουθούνταν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Με την αίτηση ακύρωσης προσβάλλει την απόρριψη από την ΑΔΑΕ αιτήματός του να ενημερωθεί σε σχέση με την παρακολούθηση του από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, όπως αναφέρεται σχετικώς σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Επιπλέον ζητείται να αναγνωρισθεί ότι η διάταξη του Ν. 4790/2021 με την οποία απαγορεύθηκε η γνωστοποίηση της παρακολούθησης για λόγους εθνικής ασφάλειας, έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.

Σε δήλωσή του για το θέμα, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημειώνει ότι «η διάταξη του Ν. 4790/2021 θα έπρεπε να είχε καταργηθεί από τις αρχές Αυγούστου οπότε έγινε γνωστή η παρακολούθησή μου. Η κυβέρνηση είχε την ευκαιρία να το κάνει στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας της ΕΥΠ, που εξέδωσε. Δεν το έπραξε. Είχε την ευκαιρία επίσης να κάνει δεκτή σχετική τροπολογία, που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στις 29 Σεπτεμβρίου 2022. Το απέφυγε εκ νέου».

Και η δήλωση Ανδρουλάκη, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, καταλήγει «τελικώς, και αυτή η πτυχή της υπόθεσης έρχεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, ώστε να κριθεί το κύρος της επίμαχης διάταξης. Το απόρρητο εργαλειοποιήθηκε από την κυβέρνηση με στόχο την συγκάλυψη και δημιούργησε νησίδες ανομίας στη λειτουργία του κράτους, κάτι που δεν νοείται σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ανδρουλάκης: Ζητά να κηρυχτεί αντισυνταγματική η διάταξη που απαγορεύει την ενημέρωση όσων παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ"

Πολυτεχνείο: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλο το κέντρο της Αθήνας ενόψει της επετείου από Τρίτη 15 Νοεμβρίου μέχρι Παρασκευή 18/11

Η ΕΛ.ΑΣ. προχωρά σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την 49η Επέτειο Εορτασμού του Πολυτεχνείου, την ερχόμενη Πέμπτη 17 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Επέτειο του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθούν από την Τρίτη (15/11) έως την Παρασκευή (18/11), στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, ως εξής:

Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης, καθώς και διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, από την 06:00 ώρα της Τρίτης 15-11-2022 έως την 06:00 ώρα της Παρασκευής 18-11-2022, ως εξής:
  • Στουρνάρη, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Εξαρχείων και της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου.
  • 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Πεζόδρομος Τοσίτσα
  • Πεζόδρομος Πολυτεχνείου
  • Μπουμπουλίνας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Στουρνάρη και της Λ. Αλεξάνδρας
  • Τζωρτζ, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Στουρνάρη και Καποδιστρίου.
  • Μπόταση, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Στουρνάρη και Καποδιστρίου.
  • Κάνιγγος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Στουρνάρη και Χαλκοκονδύλη
  • Σολωμού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου και της Πλ. Εξαρχείων.
  • Καποδιστρίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μπόταση και Γ΄ Σεπτεμβρίου.
  • Πλατεία Εξαρχείων.
  • Χαλκοκονδύλη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου και της Πλ. Κάνιγγος.
  • Αβέρωφ, στο τμήμα της μεταξύ των οδών 28ης Οκτωβρίου – Πατησίων και Μάρνης.
  • Βερανζέρου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κάνιγγος και Μάρνης.
  • Σπ. Τρικούπη, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της Πλ. Εξαρχείων.
  • Σόλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ιπποκράτους και Πατούσα.
Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, την Πέμπτη 17/11/2022 από ώρα 06:00 καθώς και διακοπή της κυκλοφορίας αυτών από ώρα 12:00 της ιδίας μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων:
  • Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Πλατεία Ομονοίας.
  • Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Σταδίου.
  • Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Πλατεία Συντάγματος.
  • Β. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
  • Λ. Βασ. Σοφίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Γέλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Δορυλαίου και Π. Κόκκαλη.
  • Π. Κόκκαλη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Γέλωνος και της Λ. Βασ. Σοφίας.
  • Δορυλαίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. Σοφίας.
  • Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Βασ. Αμαλίας.
  • Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς), στο τμήμα της μεταξύ της Ιεράς Οδού και της Πλ. Ομονοίας.
  • Αθηνάς, σε όλο το μήκος της.
  • Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθηνάς και Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς).
  • Τσόχα, σε όλο το μήκος της.
  • Σούτσου, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Μαβίλη και της οδού Τσόχα.
  • Ζαχάρωφ, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Αλεξάνδρας και Βασ. Σοφίας.
  • Λ. Κηφισίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Κατεχάκη και Αλεξάνδρας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  • Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Κατεχάκη και της οδού Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  • Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Μεσογείων και Βασ. Σοφίας.
  • Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Φειδιππίδου και Σπ. Μερκούρη και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λ. Βασ. Κων/νου, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισιά.
  • Αρδηττού, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Βασ. Κων/νου.
  • Βασ. Αλεξάνδρου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου.
  • Βεντήρη, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου.
  • Χατζηγιάννη Μέξη στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου.
  • Ηριδανού, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου.
  • Παπαδιαμαντοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Μιχαλακοπούλου και της Λ. Βασ. Σοφίας.
  • Αιγινήτου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Παπαδιαμαντοπούλου.
  • Λούρου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου.
  • Λαμψάκου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου.
  • Σεμιτέλου στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου.
  • Κερασούντος, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου.
  • Καρτάλη, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Έβρου.
  • Λυκαονίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Έβρου.
  • Αγγ. Πυρρή, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Έβρου.
  • Ξενίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

H Τροχαία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς από την Τρίτη 15-11-2022 έως και την Πέμπτη 17-11-2022, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής τής πορείας και πέριξ της πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολυτεχνείο: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλο το κέντρο της Αθήνας ενόψει της επετείου από Τρίτη 15 Νοεμβρίου μέχρι Παρασκευή 18/11"

Παρέμβαση Πλεύρη: Επιστρέφει στην χώρα μας για να χειρουργηθεί η Ελληνίδα που τραυματίστηκε στην Κωνσταντινούπολη

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επικοινώνησε σήμερα με τον δικηγόρο της οικογένειας της Ελληνίδας που τραυματίστηκε στη φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη  και σε συνεννόηση με το Προξενείο θα μεταφερθεί στην χώρα μας.

Μιλώντας νωρίτερα στο MEGA, ο πατέρας της νεαρής τουρίστριας, Φώτης Δεπόλας, σημείωσε πως η κόρη του θα μεταφερθεί στην Ελλάδα για να χειρουργηθεί μετά από παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

«Δεν φτάνει το σοκ, μας είπαν ότι θα αναλάβουμε τα έξοδα όλα στην Κωνσταντινούπολη... Βρίσκεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης και το πόδι της είναι σε γύψο. Από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε μαζί μου το Προξενείο και ο Θάνος Πλεύρης και κανονίζουμε τη μεταφορά της στην Ελλάδα. Ευχαριστώ το Προξενείο για το ενδιαφέρον και γιατί βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα στο παιδί μου» είπε συγκεκριμένα.

Όπως ανέφερε ο κ. Δεπόλας, η κόρη του ήταν τυχερή καθώς μπροστά της ήταν ένα ζευγάρι «που απορρόφησε όλη την έκρηξη».

Συγκλονίζει η περιγραφή της μητέρας

«Έχασε πάρα πολύ αίμα» αποκαλύπτει η μητέρα της Ελληνίδας που τραυματίστηκε στη φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους ενώ άφησε πίσω της 81 πληγέντες.

Για καλή της τύχη,  η νεαρή τουρίστρια από την Ελλάδα έχει διαφύγει τον κίνδυνο, με τη μητέρα της να μιλάει στο Mega και να περιγράφει τις τρομακτικές στιγμές που βίωσε η κόρη της στην Κωνσταντινούπολη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Παρέμβαση Πλεύρη: Επιστρέφει στην χώρα μας για να χειρουργηθεί η Ελληνίδα που τραυματίστηκε στην Κωνσταντινούπολη"

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Κίνας «συγκρούονται» για την Ταϊβάν – Τι είπαν στην πρώτη συνάντησή τους

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι είπε στον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βελτιώσουν τη θέση ασφάλειάς τους στην Ασία αν το Πεκίνο δεν μπορεί να χαλιναγωγήσει τα προγράμματα ανάπτυξης όπλων της Βόρειας Κορέας.

Ο Μπάιντεν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά τις πρώτες απευθείας συνομιλίες που είχε με τον Σι αφότου έγινε πρόεδρος, πως είχαν ειλικρινείς συνομιλίες για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που συντείνουν ώστε οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας να είναι στο πιο χαμηλό επίπεδό τους τις τελευταίες δεκαετίες.

Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνάντησή τους ο Σι είπε πως η Ταϊβάν είναι η “πρώτη κόκκινη γραμμή” που δεν πρέπει να παραβιαστεί στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, μετέδωσαν τα κινεζικά κρατικά ΜΜΕ.

Ο Μπάιντεν είπε ότι επιδίωξε να διαβεβαιώσει τον Σι ότι η πολιτική των ΗΠΑ στο θέμα της Ταϊβάν δεν έχει αλλάξει, στην προσπάθεια να μειώσει τις εντάσεις για το νησί: “Δεν νομίζω πως υπάρχει οποιαδήποτε επικείμενη προσπάθεια εκ μέρους της Κίνας να εισβάλει στην Ταϊβάν”, δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως αν το Πεκίνο δεν μπορεί να χαλιναγωγήσει στη Βόρεια Κορέα, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν περισσότερα προκειμένου να προστατεύσουν περαιτέρω τους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή.

Οι δύο πλευρές δημιούργησαν έναν μηχανισμό για πιο συχνή επικοινωνία και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα ταξιδέψει στην Κίνα σε συνέχεια των συνομιλιών, είπε.

“Νομίζω ότι καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον”, είπε ο Μπάιντεν.

Πριν από τις συνομιλίες τους, οι δύο ηγέτες χαμογέλασαν και αντάλλαξαν θερμή χειραψία μπροστά από τις σημαίες των χωρών τους σε ένα ξενοδοχείο στο Μπαλί της Ινδονησίας, μία ημέρα πριν από μια σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 (G20).

“Χαίρομαι που σας βλέπω”, είπε ο Μπάιντεν στον Σι καθώς έβαζε το χέρι του γύρω από τους ώμους του Κινέζου ηγέτη πριν από μια συνάντηση που κράτησε λίγο περισσότερο από τρεις ώρες.

Ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος ήγειρε έναν αριθμό δύσκολων θεμάτων στη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, περιλαμβανομένων των ενστάσεων των ΗΠΑ για τις “καταναγκαστικές και αυξανόμενα επιθετικές ενέργειες απέναντι στην Ταϊβάν”, “τις οικονομικές πολιτικές εκτός αγοράς” του Πεκίνου και τις πρακτικές στη “Σιντζιάνγκ, στο Θιβέτ και στο Χονγκ Κονγκ, και για τα ανθρώπινα δικαιώματα ευρύτερα”.

Ο Μπάιντεν είπε προηγουμένως πως είναι δεσμευμένος στη διατήρηση ανοικτών γραμμών επικοινωνίας σε προσωπικό και κυβερνητικό επίπεδο.

“Ως ηγέτες των δύο χωρών μας, μοιραζόμαστε την ευθύνη, κατά την άποψή μου, να δείξουμε πως η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να διαχειριστούν τις διαφορές μας, να αποτρέψουν τον ανταγωνισμό… να μετατραπεί σε σύγκρουση, και να βρουν τρόπους να εργαστούν από κοινού για επείγοντα παγκόσμια θέματα που απαιτούν την αμοιβαία συνεργασία μας”, δήλωσε ο Μπάιντεν ενώπιον των δημοσιογράφων.

Ο Σι δήλωσε πριν από τη συνάντηση πως η σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες δεν ανταποκρίνεται στις παγκόσμιες προσδοκίες.

“Η επίλυση του θέματος της Ταϊβάν είναι θέμα των Κινέζων και των εσωτερικών υποθέσεων της Κίνας”, είπε ο Σι, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ.

“Όποιος επιδιώξει να χωρίσει την Ταϊβάν από την Κίνα θα παραβιάσει τα θεμελιώδη συμφέροντα του κινεζικού έθνους.”

Το Πεκίνο που θεωρεί πως η Ταϊβάν του ανήκει, έχει πει εδώ και καιρό πως θα θέσει την Ταϊβάν υπό τον έλεγχό του και δεν έχει αποκλείσει τη χρήση βίας. Η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ταϊβάν εναντιώνεται σφόδρα στους ισχυρισμούς κυριαρχίας της Κίνας και λέει πως μόνον τα 23 εκατ. κάτοικοι της Ταϊβάν μπορούν να αποφασίσουν για το μέλλον της.

Η Ταϊβάν δεν θα συμβιβαστεί σε ό,τι αφορά την κυριαρχία της και ο λαός της Ταϊβάν θα προστατεύσει σθεναρά τον δημοκρατικό και ελεύθερο τρόπο ζωής του νησιού, ανέφερε σήμερα το γραφείο της προεδρίας μετά τη συνάντηση Μπάιντεν-Σι.

Η διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στο Στενό της Ταϊβάν είναι κοινή ευθύνη τόσο της Ταϊβάν όσο και της Κίνας και μια “συνάντηση στο πεδίο της μάχης” δεν είναι καθόλου μια επιλογή για τη μία ή την άλλη πλευρά, ανέφερε η δήλωση του προεδρικού γραφείου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Κίνας «συγκρούονται» για την Ταϊβάν – Τι είπαν στην πρώτη συνάντησή τους"

Πύργος: ΡΟΜΑ επιτέθηκαν και χτύπησαν αστυνομικό έξω από τα Δικαστήρια - Με ράμματα στο νοσοκομείο

Την ώρα που το μεγαλύτερο μέρος της αστυνομικής δύναμης είχε διαθετεί για την τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Ηλείας, στην κεντρική πλατεία του Πύργου, σε μια άλλη πλατεία αυτή του Δικαστικού Μεγάρου, ένας αστυνομικός δεχόταν επίθεση από ΡΟΜΑ.

Από νωρίς το πρωί δεκάδες ΡΟΜΑ είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Δικαστηρίων, καθώς επρόκειτο να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Ηλείας, ο ομόφυλός τους που την περασμένη εβδομάδα, μαζί με άλλο συνεργό, επιτέθηκαν, χτύπησαν και λήστεψαν μια γυναίκα που περπατούσε στο δρόμο στην περιοχή Κολιρέικες Παράγκες Πύργου.

Μετά την απολογία του κατηγορούμενου και στο άκουσμα της απόφασης για προφυλάκιση του, οι ΡΟΜΑ εξαγριώθηκαν και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε επεισόδιο με αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και της ΔΙΑΣ, όπου δέχθηκαν επίθεση.

Μάλιστα ένας εξ αυτών δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι με καρέκλα από πολλά άτομα μαζί με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου του έγιναν ράμματα στο κεφάλι

Από εκείνη την ώρα ξεκίνησαν αναζητήσεις των Αρχών για τον εντοπισμό των δραστών που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, ώστε να συλληφθούν.

ilialive

Διαβάστε Περισσότερα » " Πύργος: ΡΟΜΑ επιτέθηκαν και χτύπησαν αστυνομικό έξω από τα Δικαστήρια - Με ράμματα στο νοσοκομείο "

Οικονόμου: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοιχεία όπως ισχυρίζεται να πάει στη Δικαιοσύνη και να καταθέσει πρόταση μομφής

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία ο Γιάννης Οικονόμου «δεν διέψευσε ότι μπορεί υπουργοί να παρακολουθούνταν και με επίσημη επισύνδεση από την ΕΥΠ εκτός από το κακόβουλο λογισμικό», απάντησε ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι «στο πολιτικό μας σύμπαν δύο πράγματα είναι άπειρα: Η εμπάθεια και η διαστρέβλωση λόγων και γεγονότων στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ» και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να φέρει στη Δικαιοσύνη «στοιχεία γι’ αυτά που ισχυρίζεται και υπονοεί» και να καταθέσει πρόταση μομφής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερα το θεσμικά αυτονόητο: Ότι ο Πρωθυπουργός δεν εμπλέκεται στο έργο της ΕΥΠ, πόσο μάλλον στο ζήτημα των νόμιμων επισυνδέσεων» και σημείωσε ότι «ο Πρωθυπουργός ενημερώνεται από την ΕΥΠ μόνον εάν υπάρξουν ευρήματα, για τα οποία η Υπηρεσία κρίνει ότι πρέπει να τον ενημερώσει».

Ο κ. Οικονόμου συμπλήρωσε: «Και εν πάσει περιπτώσει, αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοιχεία γι’ αυτά που ισχυρίζεται και υπονοεί, για τα οποία η Κυβέρνηση δεν διαθέτει καμία πληροφορία, ας τα φέρει στη Δικαιοσύνη και το προσκήνιο».

Τέλος, αναφερόμενος στην παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή είπε:

«Όσο για την παρουσία του Πρωθυπουργού στη Βουλή, ας μην ανησυχούν. Πολύ σύντομα θα απαντήσει και πάλι – συνολικά και θεσμικά – για τα ζητήματα αυτά στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Εάν ο κ. Τσίπρας ανυπομονεί και νιώθει τόσο έτοιμος, ας καταθέσει πρόταση μομφής, όπως άλλωστε είχε κάνει με αφορμή μια χιονόπτωση».

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Οικονόμου: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοιχεία όπως ισχυρίζεται να πάει στη Δικαιοσύνη και να καταθέσει πρόταση μομφής"

Μητσοτάκης: Δεν είχα άλλη δουλειά να κάνω, από το να ακούω υπουργούς και ηθοποιούς;

Το πολιτικό στίγμα της ΝΔ εν όψει των εκλογών έδωσε κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει το δίλημμα «ή εμείς ή αυτοί». Επικαλέστηκε ως προς αυτό έναν διαδικτυακό διάλογο του Παύλου Πολάκη με χρήστη του Twitter, στον οποίο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας έγραψε «φύγε από τη χώρα, ερχόμαστε».

«Μια κυβέρνηση της παράταξής μας, αν και ενός κόμματος, δεν είναι ενός χρώματος. Η δική μας αυτοδυναμία είναι εγγύηση για εθνική συνεργασία» τόνισε, ενώ διαμήνυσε: «Είμαι εκλεγμένος από τον λαό και σε αυτόν λογοδοτώ».

Αναφερόμενος στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «κάποια κέντρα θέλουν έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό και μια αγκυλωμένη κυβέρνηση», για να προσθέσει: «Δεν μασάμε». «Επιχειρούν να πείσουν» επισήμανε, «για ποιο πράγμα άραγε; Ότι δεν είχα άλλη δουλειά, από το να ακούω τους υπουργούς μου, τις γυναίκες τους; Τη γραμματέα μου; Ηθοποιούς; Ούτε καν τους πολίτικους μου αντιπάλους;».



Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στις εκλογές του 2023. «Πρέπει να αναδείξουμε το έργο μας, ό,τι είπαμε το κάναμε. Να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην τροχιά προόδου, φράζοντας το δρόμο σε μια δεύτερη φορά στη συμφορά» υπογράμμισε.

«Ποτέ άλλοτε η πατρίδα μας δεν αντιμετώπισε τόσες μεγάλες και διαδοχικές κρίσεις. Μέσα σε αυτό το ασταθές περιβάλλον η ελληνική κοινωνία και οικονομία όχι μόνο έμειναν όρθιες. Η ανάπτυξη για το 2022 αγγίζει το 6%. Το ίδιο διάστημα η ανεργία έπεσε στα χαμηλότερα της 12ετίας. Επενδυτικοί κολοσσοί ψηφίζουν Ελλάδα, παντού προχωρούν μεγάλα έργα» τόνισε.

Τα τρία μέτωπα της κυβέρνησης

Μιλώντας για την πορεία προς τις κάλπες, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε τρία μέτωπα για την κυβέρνηση:

- Στα εθνικά, «με πόλεμο στην καρδιά της ηπείρου και έναν επιθετικό γείτονα».

- Ως δεύτερο μέτωπο περιέγραψε την «εσωτερική κατάσταση στη χώρα» και τη διεθνή κρίση, «που γεφυρώνεται με επιδιώξεις άλλων κέντρων, που επιδιώκουν τη φθορά της κυβέρνησης. Επιδιώκουν ρήξη στις σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στην πολιτεία και τους πολίτες και τη διαμόρφωση αρρωστημένης κατάστασης. Εχουμε ενοχλήσει πολλούς, η δυναμική έχει αφαιρέσει ισχύ από κέντρα. Κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους, εμείς οι Νεοδημοκράτες δεν μασάμε».

- Τρίτο μέτωπο, είπε, είναι μια αντιπολίτευση που λέει όχι σε όλα, που βλέπει παντού ευθύνες Μητσοτάκη, σπέρνει διχασμό με λάσπη και απειλές. «Οχι μόνο σε μένα και την κυβέρνηση, αλλά και σε απλούς πολίτες. "Φύγε από τη χώρα, ερχόμαστε" γράφει ο κ. Πολάκης σε έναν απλό πολίτη» υπογράμμισε, λέγοντας ότι το δίλημμα είναι «ή εμείς ή αυτοί».

Για Ερντογάν: «Δεν κάνουμε διάλογο με το παράλογο»

«Υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατική Ευρώπη και την ειρήνη, δεν θέλουμε τετελεσμένο στην Ουκρανία, που θα ήθελε να μιμηθεί και η Τουρκία στη γειτονιά μας. Ο Ερντογάν δεν κρύβει ότι θα ήθελε απέναντί του τον κ. Τσίπρα, αλλά έχει εμένα που του απευθύνομαι» συμπλήρωσε και συνέχισε: «Εχει εμένα, γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος. Στον κ. Ερντογάν απευθύνομαι με ειλικρίνεια, όταν του λέω ότι η Ελλάδα κρατά κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις, αλλά ανοιχτό το παράθυρο στις προσεγγίσεις. Νιώθω φίλο τον τουρκικό λαό, αλλά δεν κάνουμε διάλογο με το παράλογο. Εθνικό δόρυ οι συμμαχίες, ασπίδα οι ένοπλες δυνάμεις».

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στη συνέχεια σε ορισμένα από τα επιτεύγματα της κυβέρνησης: «Μόνο την τελευταία εβδομάδα, στην οικονομία είχαμε τις τελικές υπογραφές για την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Σώσαμε τις δουλειές σε 600 εργαζόμενους και εςλπίζουμε να προστεθούν άλλοι 1.200. Την επόμενη μέρα η ΕΕ αναθεώρησε την ανάπτυξη στο διπλάσιο της ευρωζώνης. Το Καλάθι του Νοικοκυριού, που λοιδωρήθηκε να μειώνει τις τιμές σε 101 προϊόντα. Για την ενέργεια ξεκίνησαν οι έρευνες για φυσικό αέριο από την Exon Mobill. Αποφασίσαμε να πούμε όχι στην αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, αναγνωρίζοντας την εθνική του σημασία. Στην Παιδεία είχαμε τρεις διαδοχικές ειδήσεις. Συναντήθηκα και εγώ με εκπροσώπους 30 αμερικανικών πανεπιστημίων που έχουν συνάψει προγράμματα με ελληνικά πανεπιστήμια. Κορυφαία πανεπιστήμια όπως το Γέηλ δέχονται Ελληνες φοιτητές χωρίς δίδακτρα. Ο ΔΟΑΤΑΠ ανακοίνωσε ότι η αναγνώριση ξένων πτυχίων θα ολοκλρώνεται μέσα σε 60 μέρες. Βάλαμε τίτλους τέλους στη ντροπή των εκκρεμών συντάξεων. Το κράτος πρέπει να στέκεται δίπλα στους πολίτες, να παίρνουν τη σύνταξή τους εντός ευλόγου διαστήματος. Μέσα σε 22 μήνες εκδόθηκαν 470.000 συντάξεις. Ακολουθούν οι επικουρικές και τα εφάπαξ».

«Ο Τσίπρας δηλητηριάζει το κλίμα»

«Το κλίμα το έχει δηλητηριάσει ο Τσίπρας. Αμυνόμαστε στον Έβρο, “ένοχοι όσοι δεν ανοίγουν τα σύνορα”. Ξεσπά πανδημία, “ας διαδηλώσουμε”. Θωρακίζεται η Εθνική Άμυνα, “ξοδεύετε πολλά σε εξοπλισμούς”. Πόλεμος στην Ουκρανία, “δεν φταίει ο εισβολέας”. Δεν πρόκειται για παράταξη, αλλά για συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και ευδοκιμεί στον βούρκο της πολιτικής. Γι' αυτό και κρύβονται πίσω από κάθε χυδαιότητα. Μέχρι και παιδεραστές μας είπαν. Τώρα ετοιμάζουν την ήττα τους και αμφισβητούν ακόμα και την ακεραιότητα των εκλογών. Ο αριστερός Τραμπισμός σε όλο του το μεγαλείο. Όπως έλεγε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, θέλουν να πειστεί ο λαός ότι είναι στηρίγματα της Δημοκρατίας αυτοί που την απειλούν» είπε σε υψηλούς τόνους, επιτιθέμενος ευθέως στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατηγόρησε ακόμη τον Αλέξη Τσίπρα ότι, με τους χειρισμούς του στην αμυντική συνεργασία με τη Γαλλία, «θα ανατινάξει μια εθνική επιτυχία, που έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες και ενόχλησε μόνο δύο κέντρα: Την Τουρκία και τους εμπόρους όπλων, που δεν είχαν θέση σε μια διακρατική συνεργασία. Πώς την αντιλαμβάνεται την τροποποίηση; Αν δεν συμφωνήσει, δεν θα παραλάβουμε τα μαχητικά; Είναι αναπόσπαστα στοιχεία του αμυντικού σχεδιασμού. Από το Go back Merkel στο Go Home Μακρόν. Ποια γραμμάτια ξεχρεώνει και σε ποιους, παίζοντας στα ζάρια την πατρίδα; Αποδεικνύεται εθνικό μειονέκτημα».

Οι παρακολουθήσεις - «Την ώρα που εμείς ανακοινώνουμε έρευνες για τον φυσικό μας πλούτο, εκείνοι δημοσιεύουν λίστες από τον δικό τους βούρκο»

Για τις παρακολουθήσεις, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «συνειδητά μπερδεύουν νόμιμες επισυνδέσεις μιας κρατικής υπηρεσίας ασφάλειας με κακόβουλα λογισμικά, που μπορεί να χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε. Και επιχειρούν να πείσουν, για ποιο πράγμα άραγε; Ότι δεν είχα άλλη δουλειά, από το να ακούω τους υπουργούς μου, τις γυναίκες τους; Τη γραμματέα μου; Ηθοποιούς; Ούτε καν τους πολίτικους μου αντιπάλους;».

«Οι αντίπαλοι μας δεν διδάχτηκαν τίποτα από την υπόθεση Novartis, πάνω σε ένα υπαρκτό γεγονός δεν μπορούν να στήνουν σκευωρίες» συνέχισε. «Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη, που θα κάνει ό,τι πρέπει, για να διαλευκανθεί πλήρως, για να μην υπάρχουν σκιές, να διαλυθούν τα νέφη τοξικότητας που μολύνουν την πολιτική ατμόσφαιρα. Ό,τι απαιτείται. Δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο στις δημοκρατίες από τη Δικαιοσύνη και θα αναμένουμε την ετυμηγορία της. Θα το ξαναπώ, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα» επισήμανε ακόμη, ενώ «κάρφωσε» και τα δημοσιεύματα με λίστες προσώπων που φέρονται να παρακολουθούνταν: «Την ώρα που εμείς ανακοινώνουμε έρευνες για τον φυσικό μας πλούτο, εκείνοι δημοσιεύουν λίστες από το δικό τους βούρκο. Ο καθένας τον ρόλο του».

Υπογράμμισε, παράλληλα: «Δεν παρουσιάζουν την παραμικρή απόδειξη. Εγώ σε συκοφαντώ και απόδειξε εσύ ότι δεν ισχύει η συκοφαντία μου. Έρχεται ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και ρίχνει φως στην εμπλοκή του. Επιβεβαιώνει στην τελευταία του συνέντευξη ότι λειτουργούσαν κακόβουλα λογισμικά στη χώρα, μάλλον από ιδιωτικά συμφέροντα. Έχει τεκμηριωθεί από το 2016, ότι λειτουργούσε το Pegasus. Μιλάμε για την εποχή παρακολούθησης που έχω βάσιμες υποψίες ότι παρακολουθούνταν και το δικό μου τηλέφωνο».

Και συνέχισε: «Και κάτι άλλο που λέει πολλά. Ήταν ο Τσίπρας ο ίδιος που γνώριζε τη λειτουργία τους, που μεταξύ ευρωεκλογών και εθνικών έσπευσε πέντε μέρες πριν τις κάλπες και άλλαξε τον ποινικό κώδικα, που εμπόδιζε τη χρήση και την εμπορία μέσων παρακολούθησης. Μετέτρεψε έτσι το αδίκημα από κακούργημα σε πλημμέλημα. Ποιους ήθελε να προστατεύσει ετεροχρονισμένα; Σε ποιους άνοιγε το δρόμο; Το χθες ίσως να απαντά και στο σήμερα».

«Ήμασταν ειλικρινείς, όταν είπαμε ότι στην υπόθεση Ανδρουλάκη εντοπίστηκαν υπηρεσιακές αστοχίες. Αυξήσαμε τα φίλτρα ελέγχου. Ενεργοποιήθηκαν Δικαιοσύνη και Βουλή» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι τους επιχειρηματίες τους θέλει συμμάχους, «αλλά ούτε υποβολείς, ούτε ρυθμιστές τους θέλει και τους ανέχεται». «Άλλο το τερέν της πολιτικής, άλλο το γήπεδο των ιδιωτικών συμφερόντων» σημείωσε.

«Επαναλαμβάνω λοιπόν προς κάθε κατεύθυνση: Ο καθένας τον ρόλο του. Οι υπουργοί και τα στελέχη μας έχουν ατσαλωθεί από την πρόοδο της χώρας. Ας μην αμφισβητήσει κανείς και την ενότητά μας και την αποφασιστικότητά μας» είπε και έριξε ξανά το... γάντι στον Αλέξη Τσίπρα, προκαλώντας τον να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας και συμπληρώνοντας ότι «δεν τολμά».

Το διακύβευμα των εκλογών

«Η ΝΔ και εγώ είμαστε εμπόδιο σε κάποιους ισχυρούς, αλλά λίγους. Δεν πειράζει. Μας αρκεί που είμαστε με τους πολλούς και στο όνομά τους δηλώνω ότι δεν θα δεχθούμε καμία υπονόμευση. Κανένα φρένο στις αλλαγές που δεσμευτήκαμε [...] Όσοι θέλουν την Ελλάδα μπανανία, τους απαντώ λάθος διεύθυνση. Σ’ αυτούς που ζητούν να μην κάνω αυτά που πιστεύω, τους λέμε όχι, ευχαριστώ. Σε εκείνους που ονειρεύονται αδύναμες κυβερνήσεις, τους προειδοποιώ, θα είμαστε απέναντί τους. Είμαι εκλεγμένος από το λαό και σε αυτόν λογοδοτώ» ξεκαθάρισε.

Και προσέθεσε: «Όλα αυτά καθιστούν την επόμενη κάλπη μια από τις πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης. Όχι μόνο γιατί μπροστά στις φουρτούνες χρειάζεται σταθερό τιμόνι. Δεν μιλάμε για διπλές εκλογές. Μιλάμε για εθνικές εκλογές, δίνοντας στην πρώτη κάλπη το βάρος της τελικής. Αυτή θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει. Δεν υπάρχει χώρος για εσωστρέφεια. Όλοι να μάθουν ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από χαλαρές ψήφους. Δεν μπορεί οι αποφάσεις της πολιτείας και οι δράσεις να ατονούν στους δρόμους κομματικών παζαριών. Δείτε τι συμβαίνει σε συμμαχικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη. Χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις. Αυτοδύναμη Ελλάδα, με πρωταγωνίστρια τη ΝΔ».

«Μια κυβέρνηση της παράταξής μας, αν και ενός κόμματος, δεν είναι ενός χρώματος. Η δική μας αυτοδυναμία είναι εγγύηση για εθνική συνεργασία. Για συστράτευση και δραστικό εκσυγχρονισμό. Η παράταξή μας θα απλωθεί στην κοινωνία. Να παρουσιάσουμε τα πολλά που έγιναν και τα πολλά που πρέπει να γίνουν. Με ρεαλισμό, αλλά χωρίς κομπασμό. Περιμένουν από εμάς οι πολίτες έμπρακτη στήριξη. Αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της πολιτείας αλλά θα ήθελαν κάτι περισσότερο» συνέχισε.

«Ποια παράταξη απέδειξε ότι μπορεί στην πράξη να ενισχύσει το εισόδημα; Η ΝΔ με το χειροπιαστό έργο ή ο ΣΥΡΙΖΑ με τις κλειστές τράπεζες; Ποιος είναι ικανός να διαχειρίζεται τις κρίσεις θωρακίζοντας την πατρίδα; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικεφαλής κυβέρνησης ΝΔ ή ο Αλέξης Τσίπρας επικεφαλής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Ας είμαστε ειλικρινείς: Σ’ αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσει στην κάλπη ο πολίτης που μπορεί και συγκρίνει. Βλέπει τη θέση της χώρας. Μπορεί να διακρίνει μια καλή κυβέρνηση που κάνει και λάθη από μια πραγματικά λάθος κυβέρνηση. Μπορεί πια τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας, τέσσερα χρόνια ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης. Το αν όχι εμείς ποιος δεν το είπα με αλαζονεία, αλλά ισχύει απόλυτα. Οι Έλληνες στις επόμενες εκλογές θα απαντήσουν με μια ψήφο και τρεις λέξεις: Σταθερότητα, συνέχεια, συνέπεια» είπε και κατέληξε. «Κλείνω, όπως άρχισα απευθυνόμενος στους μαχητές του κόμματος. Γιορτάζουμε 48 χρόνια ΝΔ σηκώνοντας το γάντι στην πρόκληση. Ανοίγουμε την εξόρμηση μας στην κοινωνία. Ερχόμαστε από μακριά και πάμε μακριά. Σας θέλω δίπλα μου για την πατρίδα, τη Δημοκρατία, την παράταξη».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μητσοτάκης: Δεν είχα άλλη δουλειά να κάνω, από το να ακούω υπουργούς και ηθοποιούς;"

Το ΣτΕ απέρριψε «πάγωμα» των έργων μετρό στα Εξάρχεια

Η πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αντιπρόεδρος Μαργαρίτα Γκορτζολίδου απέρριψε την αίτηση κατοίκων των Εξαρχείων που ζητούσαν με προσωρινή διαταγής της «να παγώσουν» οι αποφάσεις με τις οποίες αφενός εγκρίθηκαν τα έργα για την κατασκευή του σταθμού του Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων (γραμμή 4) και αφετέρου εγκρίθηκε η κατάληψη της πλατείας Εξαρχείων.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι των Εξαρχείων (πλέον του αιτήματος έκδοσης προσωρινή διαταγής) ζητούν να ανασταλούν και να ακυρωθούν:

- η από 7.10.2022 απόφαση του γενικού διευθυντή περιβαλλοντικής πολιτικής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία εγκρίθηκαν τα έργα για την κατασκευή σταθμού του Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων και

-η από 10.5.2021 απόφαση του υπουργού Υποδομών με την οποία εγκρίθηκε η κατάληψη της πλατείας Εξαρχείων για την κατασκευή του σταθμού «Εξάρχεια».

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η δημιουργία σταθμού του Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη καθώς θα επιφέρει την πλήρη καταστροφή του φυτικού κεφαλαίου και της αισθητικής φυσιογνωμίας της εν λόγω πλατείας, αλλά θα προκαλέσει βλάβη και στην κοινωνικοοικονομική ζωή γύρωθεν της πλατείας.

Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, η περιοχή των Εξαρχείων έχει ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και πολιτιστική φυσιογνωμία και επιβάλλεται να υποδέχεται μόνο ήπιου χαρακτήρα πολεοδομικές παρεμβάσεις οι οποίες δεν επιβαρύνουν το οικιστικό περιβάλλον της περιοχής.

Ακόμη, υποστηρίζουν ότι οι προσβαλλόμενες αποφάσεις εκδόθηκαν χωρίς να έχει προηγηθεί η διαδικασία της διαβούλευσης με τους κατοίκους της περιοχής, έτσι ώστε να μπορέσουν να υποβάλλουν τις απόψεις τους για εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων. Eπιπλέον, υποστηρίζουν ότι παραβιάζεται η συνταγματικά ανεκτή θυσία του αστικού πράσινου και είναι πλημμελής η αξιολόγηση των επιπτώσεων του έργου στο φυσικό κεφάλαιο της πλατείας Εξαρχείων.

Επίσης, υποστηρίζουν ότι δεν έχει εκδοθεί η προβλεπόμενη από τον υπουργό Πολιτισμού απόφαση για την προστασία των προστατευόμενων στοιχείων της πολιτιστικής κληρονομίας και των αρχαιολογικών χώρων.

Τέλος, αναφέρουν οι κάτοικοι ότι ξεκίνησαν τα έργα στην πλατεία Εξαρχείων πριν την εκπόνηση και έγκριση της Τεχνικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΤΕΠΕΜ).

Παρέμβαση υπέρ του κύρους των προσβαλλόμενων αποφάσεων έχει καταθέσει, μέχρι στιγμής, ο Δήμος Αθηναίων, ενώ εισηγητής της υπόθεσης έχει οριστεί ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Βασιλειάδης.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΣτΕ απέρριψε «πάγωμα» των έργων μετρό στα Εξάρχεια"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Τρίτη και Τετάρτη στις σήραγγες της Κακιάς Σκάλας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο Τρίτη 15 Νοεμβρίου και Τετάρτη 16/11 στις σήραγγες τις Κακιάς Σκάλας λόγω διεξαγωγής άσκησης μεγάλης κλίμακας.

Ειδικότερα, από τις 19:00 έως τις 23:00 την Τρίτη θα πραγματοποιηθούν:

Προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη μεσαία, τη δεξιά και τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), στο τμήμα από τη χ/θ 50,200 έως τη χ/θ 52,200, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.
Προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη μεσαία, τη δεξιά και τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), στο τμήμα από τη χ/θ 53,600 έως τη χ/θ 50,600, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
Επιπρόσθετα, από τις 23:00 έως τις 06:00 της Τετάρτης (16-11-2022) θα πραγματοποιηθούν:

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τη χ/θ 50,700 έως τη χ/θ 52,100 ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο (συμπεριλαμβανομένης της σήραγγας «ΑΙΘΡΑ»).
Καθορισμός του ρεύματος κυκλοφορίας προς την Αθήνα από τη χ/θ 50,700 έως τη χ/θ 52,100, ως διπλής κατεύθυνσης (αμφιδρόμηση).
Η κυκλοφορία των οχημάτων προς Κόρινθο θα εξυπηρετείται από την αριστερή λωρίδα της κατεύθυνσης προς Αθήνα και η κυκλοφορία των οχημάτων προς Αθήνα θα εξυπηρετείται από τη δεξιά λωρίδα αυτής. Στη μεσαία λωρίδα της κατεύθυνσης προς Αθήνα δεν θα πραγματοποιείται κυκλοφορία οχημάτων και θα λειτουργεί ως διαχωριστική λωρίδα των δύο κατευθύνσεων.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Τρίτη και Τετάρτη στις σήραγγες της Κακιάς Σκάλας "

Σεπόλια: Πώς η 12χρονη «έκαψε» τον Ηλία Μίχο και «αθώωσε» τη μητέρα της

Στην αθωότητά της μητέρας της, περίπου ένα μήνα μετά την προφυλάκισή της, επιμένει η 12χρονη από τα Σεπόλια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η ανήλικη φέρεται να έβγαλε εκτός κάδρου των υπόπτων την 37χρονη κατηγορούμενη και να τα έριξε όλα στον Ηλία Μίχο.

Δέκα άτομα έχουν προφυλακιστεί για την υπόθεση του Κολωνού. Πολλοί άλλοι έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών, για τη 12χρονη όμως η μητέρα της-η οποία κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία- είναι άδικα στη φυλακή. Όσα φέρεται να είπε το παιδί στους παιδοψυχολόγους του Ανηλίκων είναι χαρακτηριστικά.

Ερώτηση: Σε αυτά τα δύο κινητά που χρησιμοποιούσες η μαμά είχε πρόσβαση;

12χρονη: Τα έβλεπε…Έβλεπε με ποιους μιλάω… αλλά εγώ διέγραφα τα μηνύματα

Ερώτηση: Είναι κινητά δηλαδή τα οποία είχανε κωδικό; Η μαμά σου τον γνώριζε;

12χρονη: Όχι η μαμά μου δε γνώριζε τον κωδικό

Ερώτηση: Είχε τύχει ας πούμε να σου προσφέρει κάποιος χρήματα και να τα δώσεις στη μαμά;

12χρονη: Ναι, μου είπαν ”να δώσεις αυτά στη μαμά σου”

Ερώτηση: Ποιος;

12χρονη: Γνωστοί που ξέρουν πολλά χρόνια τη μαμά

Ερώτηση: Για ποιο λόγο μπορεί να σου έδιναν αυτά τα χρήματα;

12χρονη: Επειδή ήξεραν ότι ήμασταν 8 παιδιά και την ήξεραν τη μαμά μου χρόνια και της έδιναν

Σεπόλια: «Ετοιμάζει μηνύσεις και εξώδικα η μητέρα της 12χρονης»

«Η μητέρα της 12χρονης δε γνωρίζει ούτε για τις φωτογραφίες ούτε ότι ο Μίχος πήγαινε το παιδί με διάφορους. Η μητέρα ζητά τα παιδιά της, θέλει να τα δει, περιμένει να γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης. Δε βγαίνει από το κελί της. Η μητέρα μας έχει πει να στείλουμε εξώδικα και να κάνουμε μηνύσεις σε όσους διαδίδουν ότι είχε ερωτική σχέση με τον Μίχο. Αρνείται ότι είχε ερωτική σχέση», είπε η κ. Ασπασία Ταραχοπούλου, δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης.

Σεπόλια: «Καίει» τον Μίχο, αθωώνει τη μητέρα η 12χρονη

Ο εφιάλτης για τη 12χρονη έχει ένα όνομα, Ηλίας Μίχος. Ακόμη και για τα ύποπτα εμβάσματα που σύμφωνα με το κατηγορητήριο «έκαψαν» την μητέρα της, η 12χρονη φέρεται να την αθωώνει.

12χρονη: Δεν έβλεπε η μητέρα μου τα εμβάσματα. Γιατί πάντα είχε ένα σταθερό ποσό, είχε μόνο 25 λεπτά μέσα.Και πάντα προσπαθούσαμε να αφήσουμε εικοσι πέντε λεπτά.

Ερώτηση: Εκεί λοιπόν έμπαιναν κάποια χρήματα. Ποιος καθοδηγούσε να μπουν τα χρήματα σε αυτόν τον λογαριασμό;

12χρονη: Ο Ηλίας

Ερώτηση: Και μετά ποιος σήκωνε αυτά τα χρήματα;

12χρονη: Όταν δεν μπορούσε αυτός (σ.σ. ο Ηλίας Μίχος) πήγαινα εγώ

Ερώτηση: Υπήρχαν φορές που ο Μίχος είχε χρησιμοποιήσει την κάρτα της μαμάς;

12χρονη: Ναι

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεπόλια: Πώς η 12χρονη «έκαψε» τον Ηλία Μίχο και «αθώωσε» τη μητέρα της"

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Το PKK αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στην επίθεση

Συγκλονισμένος είναι ο κόσμος στην Τουρκία, μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (13.11.2022) στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης. Για την βομβιστική επίθεση στη λεωφόρο Ιστικλάλ, σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, συνελήφθη ως βασική ύποπτη μια γυναίκα που ομολόγησε ότι είχε εκπαιδευτεί από το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). 

«Είναι γνωστό πως δεν έχουμε καμιά σχέση μ’ αυτό το περιστατικό, πως δεν στοχοθετούμε τους αμάχους και απορρίπτουμε τις ενέργειες που τους στοχοθετούν», υποστηρίζει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης και στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους. «Είμαστε ένα κίνημα που διεξάγει έναν δίκαιο και θεμιτό απελευθερωτικό αγώνα (…) Είναι συνεπώς εκτός συζήτησης για εμάς να στοχοθετήσουμε αμάχους με οποιονδήποτε τρόπο στην Τουρκία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η οποία μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Firat. Τέλος το PKK κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση ότι έχει «σκοτεινά σχέδια» και ότι «δείχνει ως στόχο το Κομπάνι».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα (14.11.2022) οι Αρχές της Τουρκίας ανακοίνωσαν πως μια νεαρή γυναίκα συριακής υπηκοότητας, η οποία συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής (13.11.2022), ομολόγησε πως πραγματοποίησε την βομβιστική επίθεση στην λεωφόρο Ιστικλάλ και πως έδρασε «κατόπιν διαταγής του PKK». Σε ανακοινώσεις του για την ισχυρή έκρηξη, ο δε υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλαϊμάν Σοϊλού δεν δίστασε να εμπλέξει και την Ελλάδα, λέγοντας πως αν δεν την είχαν πιάσει, θα είχε περάσει στην Ελλάδα! 

Σύμφωνα μάλιστα με τον Σουλαϊμάν Σοϊλού, ο οποίος φαίνεται ότι διαψεύδει τον εαυτό του…, οι αρχές έχουν στα χέρια τους και ηχητικό ντοκουμέντο που, όπως ισχυρίζεται ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, αποδεικνύει ότι το PKK είχε δώσει εντολή να δολοφονηθεί η δράστης προκειμένου να μη συλληφθεί. Δηλαδή, το PKK ήθελε να τη σκοτώσει αλλά και να τη φυγαδεύσει στην Ελλάδα… (;)
 
46 συλλήψεις μέχρι στιγμής 

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, έχουν συλληφθεί 46 πρόσωπα και οι επιχειρήσεις συνεχίζονται. Η νεαρή γυναίκα συνελήφθη μαζί με άλλους υπόπτους μέσα σε διαμέρισμα στο Κιουτσούκτσεκμετσέ, σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης. Γύρω από την ύποπτη της επίθεση στην Κωνσταντινούπολη στήθηκε, σχεδόν από την πρώτη στιγμή, ένα σόου. Πρώτα δόθηκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία της από τη στιγμή που, ενώ φορά παντελόνι παραλλαγής και μαύρη μαντίλα, φεύγει από το σημείο.

Μία Ελληνίδα ανάμεσα στους τραυματίες

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην βομβιστική επίθεση στην λεωφόρο Ιστικλάλ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, έχασαν την ζωή τους έξι άνθρωποι (ανάμεσα τους δύο παιδιά) και άλλοι 81 τραυματίστηκαν. Ανάμεσα στους τραυματίες, όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, βρίσκεται και μια Ελληνίδα. 

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Δυο παιδιά με τους γονείς τους ανάμεσα στους έξι νεκρούς

Από τους τραυματίες, δύο από τους πέντε που νοσηλεύονται στην εντατική και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κοτζά. Από τους 81 τραυματίες, οι 55 έχουν λάβει εξιτήριο. 

Ο εκρηκτικός μηχανισμός και η εντολή 

Σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από «TNT μεγάλης ισχύος». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο διαμέρισμα όπου συνελήφθη η Αχλάμ Αλμπασίρ ένα σημαντικό ποσό σε ευρώ και χρυσά νομίσματα μέσα σε ένα σάκο, καθώς και ένα πιστόλι και σφαίρες.

Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι το ενδεχόμενο να είναι υπεύθυνη για την επίθεση η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος «δεν έχει απορριφθεί πλήρως». Η Άγκυρα ωστόσο κατηγορεί ξεκάθαρα τους Κούρδους αντάρτες, με τον υπουργό Εσωτερικών να δηλώνει πως εκτιμάται ότι η εντολή για την επίθεση δόθηκε στο Κομπάνι. Πρόκειται για μια πόλη της βόρειας Συρίας, όπου έχουν πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια επιχειρήσεις εναντίον της YPG (η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας). 

Η διπλωματική διάσταση που έδωσε ο Σοϊλού 

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλαϊμάν Σοϊλού προσέδωσε σήμερα μια διπλωματική διάσταση στην βομβιστική επίθεση στη λεωφόρο Ιστικλάλ, δηλώνοντας πως η Τουρκία «απορρίπτει» τα συλλυπητήρια των ΗΠΑ που «υποστηρίζουν τους τρομοκράτες» στο Κομπάνι. Ο ίδιος παρόμοιασε τα συλλυπητήρια των ΗΠΑ με «τον φονιά που φθάνει από τους πρώτους στον τόπο του εγκλήματος».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Το PKK αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στην επίθεση"

Αυστραλία: Πλημμύρες δίχως τέλος σε Βικτώρια και Νέα Νότια Ουαλία

Σε εκατοντάδες διασώσεις παγιδευμένων πολιτών από οροφές κατοικιών, δένδρα και οποιοδήποτε άλλο ψηλό σημείο που αναγκάστηκαν να καταφύγουν για να γλυτώσουν από την επιδρομή του νερού, συνέπεια των επαναλαμβανόμενων ακραίων βροχοπτώσεων, προέβησαν οι Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών στην Αυστραλία.

Το τελευταίο κύμα βροχοπτώσεων, με ποσότητες που ξεπέρασαν σε ορισμένες περιοχές τα 100 χιλιοστά μέσα σε λίγες ώρες, έπληξε και πάλι περιοχές στις δύο ανατολικές Πολιτείες, τη Βικτώρια και τη Νέα Νότια Ουαλία, οι οποίες έχουν υποστεί επί μήνες τις καταστροφικές συνέπειες των πλημμυρών.

Στις επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης λαμβάνουν μέρος χερσαία πληρώματα με τη συνδρομή 11 ελικοπτέρων.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Άμεσης Επέμβασης SES Κέρτις Κισέρ ανέφερε ενδεικτικά πως σε ορισμένες περιοχές οι πλημμύρες είναι οι χειρότερες των τελευταίων 50 ετών.
«Ο ποταμός Μάρεϊ έφτασε τοπικά τα 5,5 μέτρα ύψος, πολύ περισσότερο από τη μέγιστη πρόβλεψη για υπερχείλιση», και πως η τοπική υπηρεσία δέχθηκε 65 κλήσεις για απεγκλωβισμούς και σε μία περίπτωση για τη διάσωση τεσσάρων παιδιών που παρασύρθηκαν από τα μετά ενώ έπαιζαν στον τοπικό βοτανικό κήπο.

Οι εκτεταμένες επαναλαμβανόμενες βροχοπτώσεις του τελευταίου διημέρου, προστίθενται στο ήδη υψηλό υδάτινο φορτίο που έχει συσσωρευθεί από τις υδάτινες επελάσεις των τελευταίων μηνών σε ποταμούς και φράγματα, οδηγώντας σε ανεξέλεγκτες υπερχειλίσεις είτε στους τεχνητούς αποθετήρες είτε στις κοίτες των ποταμών.

Όπως τόνισε ενδεικτικά ο κ. Κισέρ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, «στη Νέα Νότια Ουαλία το φράγμα Γουιαλγκάλα στον ποταμό Λάχιαν απελευθερώνει λόγω υπερχείλισης την ποσότητα-ρεκόρ των 230.000 μεγαλίτρων ημερησίως».

Εκτός από τις πλημμύρες, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε πως αναμένονται και χιονοπτώσεις σε περιοχές των Αυστραλιανών Άλπεων στη Νέα Νότια Ουαλία σε υψόμετρα άνω των 900 μέτρων, γεγονός ιδιαίτερα ασυνήθιστο καθώς η Αυστραλία που βρίσκεται στο Νότιο Ημισφαίριο, είναι στο τέλος της Άνοιξης και στην αρχή του καλοκαιριού.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστραλία: Πλημμύρες δίχως τέλος σε Βικτώρια και Νέα Νότια Ουαλία"

ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ από γνωστό ενεχυροδανειστήριο

Μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής μέσω αγοραπωλησιών χρυσού εντόπισε οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσιών σε ενεχυροδανειστήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Χρησιμοποιώντας το ειδικό λογισμικό ανάλυσης κινδύνου, εντόπισαν περίεργη φορολογική συμπεριφορά σε γνωστό ενεχυροδανειστήριο της Αθήνας, με υποκαταστήματα σε πολλές πόλεις της χώρας και στη συνέχεια διαπίστωσαν μεγάλη φοροδιαφυγή.

Συγκεκριμένα, όταν επισκέφθηκαν την επιχείρηση, έκαναν φύλλο και φτερό τα βιβλία και τα ψηφιακά αρχεία αυτής, και διαπίστωσαν τα εξής:

Πρώτον, το ενεχυροδανειστήριο είχε… ξεχάσει να καταβάλει τέλη χαρτοσήμου (3,6%), ύψους 2,9 εκατ. ευρώ, για αγορές χρυσών κοσμημάτων και άλλων ειδών από ιδιώτες, από το 2016 έως και φέτος.

Δεύτερον, στη φορολογική δήλωση για το 2021, η επιχείρηση υπέβαλε ανακριβή στοιχεία, δεδομένου ότι δεν συμπεριέλαβε στα έσοδα το ύψος των εξαγωγών χρυσού, που πραγματοποίησε, αξίας 1,19 εκατ. ευρώ.

Οι ελεγκτές επέβαλαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, ενώ η έρευνα επεκτείνεται πλέον στα δηλωθέντα φορολογικά στοιχεία των προηγούμενων χρήσεων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ από γνωστό ενεχυροδανειστήριο"

Εκτός λειτουργίας Taxisnet και gov.gr – Ημερομηνίες και ώρες

Για μερικές ώρες οι πολίτες που θέλουν να ολοκληρώσουν ηλεκτρονικά κάποιες υπηρεσίες του gov.gr (και μέσω TaxisNet) δεν θα μπορούν να το κάνουν λόγω αναβάθμισης των συστημάτων.

Συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως λόγω της περαιτέρω αναβάθμιση των υποδομών Ιδιωτικού Υπολογιστικού Νέφους Βάσεων Δεδομένων θα προβεί σε διακοπή μερικών λειτουργιών μέσω του gov.gr.

Συγκεκριμένα το σύστημα δεν θα είναι διαθέσιμο από την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 23:00 έως και Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 9:00.

Έτσι δεν θα λειτουργούν οι εξής υπηρεσίες Gov.gr:

    Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών TAXISnet (όπως ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.ά.),
    Υπηρεσίες όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης,
    Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως TAXISnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ κ.ά.
    Υπηρεσίες σχετικές με COVID-19.

Όπως και σε προηγούμενες εργασίες αναβάθμισης υποδομών, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι εν λόγω εργασίες να ολοκληρωθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, στο πλαίσιο ελαχιστοποίησης της επίπτωσης από τη μη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών. 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκτός λειτουργίας Taxisnet και gov.gr – Ημερομηνίες και ώρες "

Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό συμπλήρωμα διατροφής για την τριχόπτωση

Με επίσημη ανακοίνωσή του, ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) γνωστοποίησε την απόφασή του να ανακαλέσει από την αγορά αρκετές παρτίδες ενός γνωστού συμπληρώματος διατροφής που κυκλοφορεί ως ενδυναμωτικό των μαλλιών.

Σύμφωνα με όσα ανφέρονται στην ανακοίνωση του ΕΟΦ, στις συγκεκριμένες παρτίδες «χρησιμοποιήθηκε παρτίδα α’ ύλης (εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου) με πιθανή παρουσία ξένων σωματιδίων (σκόνης γυαλιού <630 μm )».

Πρόκειται για το συμπλήρωμα διατροφής με την ονομασία DUCRAY ANACAPS EXPERT (της εταιρείας PIERRE FABRE MEDICAMENT).

Η ανάκληση αφορά τις παρτίδες 2K1KT, 2K1MB, 2K1MC, 2K1WK και 2K1RJ.

Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρεία PIERRE FABRE MEDICAMENT στην επιχείρηση PIERRE FABRE HELLAS SA.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το DUCRAY ANACAPS EXPERT

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την ανάκληση των παρτίδων 2K1KT, 2K1MB, 2K1MC, 2K1WK και 2K1RJ του συμπληρώματος διατροφής DUCRAY ANACAPS EXPERT (της εταιρείας PIERRE FABRE MEDICAMENT), στις οποίες χρησιμοποιήθηκε παρτίδα α’ ύλης (εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου) με πιθανή παρουσία ξένων σωματιδίων (σκόνης γυαλιού <630 μm ).

Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρεία PIERRE FABRE MEDICAMENT στην επιχείρηση PIERRE FABRE HELLAS SA.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία έχει προβεί η εταιρεία και αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Η εταιρεία που διακινεί το εν λόγω προϊόν στην Ελλάδα οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά, ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΦ. Κατά την ενημέρωση του ΕΟΦ η εταιρεία υποχρεούται να αποστείλει παραστατικά αγοράς του παραπάνω προϊόντος καθώς και πελατολόγιο και παραστατικά διακίνησης σε αγορές άλλων κρατών μελών της ΕΕ ή τρίτων χωρών.

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΦ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό συμπλήρωμα διατροφής για την τριχόπτωση"

Έρχεται η δικαστική αστυνομία: Μέχρι το τέλος του έτους ο πρώτος διαγωνισμός για τη στελέχωσή της

Μέσα στον επόμενο μήνα θα διεξαχθεί ο πρώτος διαγωνισμός για να στελεχωθεί η δικαστική αστυνομία. Αυτό ανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, επισημαίνοντας πως με την έναρξη λειτουργίας του νέου σώματος θα αποδεσμευτούν περίπου 1.200 αστυνομικοί που απασχολούνται μέχρι τώρα στη διεκπεραίωση δικαστικών διαδικασιών.

Πρόκειται – όπως είπε – για ειδικό σώμα που θα αναλάβει μεταξύ άλλων στην ασφάλεια των δικαστηρίων και τις μεταγωγές κρατουμένων. Σύμφωνα με το νόμο, που ψηφίστηκε τον περασμένο Αύγουστο όπως έγραψε το dikastiko.gr για τη σύσταση της δικαστικής αστυνομίας, αναφέρεται πως ιδρύεται ως αυτοτελές Σώμα που θα υπάγεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και θα στελεχώνεται τόσο από ένστολο όσο και από πολιτικό-επιστημονικό προσωπικό.

Δικαστική αστυνομία

Στα βασικά καθήκοντα του ένστολου τμήματος περιλαμβάνονται αυτά που αφορούν στη φύλαξη των δικαστικών μεγάρων και των δικαστικών αιθουσών και την εκτέλεση ποινικών αποφάσεων και επιδόσεων δικογράφων.

«Η Δικαστική Αστυνομία, ένας επιτυχημένος θεσμός που εφαρμόζεται σε προηγμένα δικαστικά συστήματα, θεσπίζεται και στη χώρα μας, συμβάλλοντας στην επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης» είχε αναφέρει κατά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου ο κ. Τσιάρας.

Τα καθήκοντα της Δικαστικής Αστυνομίας

Ειδικότερα, το ένστολο τμήμα της Δικαστικής Αστυνομίας θα στελεχώνεται από μόνιμα τοποθετημένα στα κατά τόπους Δικαστήρια ένστολα και ένοπλα στελέχη, που θα υπάγονται στις άμεσες οδηγίες των ασκούντων τη διοίκηση των δικαστηρίων, με κύρια καθήκοντα τη διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας εντός των δικαστικών αιθουσών και τη φύλαξη των δικαστικών καταστημάτων, απελευθερώνοντας πολύτιμους ανθρώπινους πόρους για την Ελληνική Αστυνομία. Παράλληλα, στα καθήκοντα του ένστολου τμήματος της Δικαστικής Αστυνομίας περιλαμβάνεται η εκτέλεση των εκκρεμών ποινικών καταδικαστικών αποφάσεων.

Αντίστοιχα, με τη δημιουργία του πολιτικού – επιστημονικού κλάδου προβλέπεται η πρόσληψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, το οποίο θα παρέχει τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις τους σε κρίσιμους τομείς και σε ζητήματα επί εκκρεμών δικών, επικουρώντας ουσιαστικά τους δικαστές και τους εισαγγελείς στο έργο τους.

Επιπλέον, για την υποβοήθηση του έργου των δικαστηρίων, στα βασικά καθήκοντα του πολιτικού – επιστημονικού προσωπικού της Δικαστικής Αστυνομίας περιλαμβάνεται η διενέργεια προανακρίσεων και προκαταρκτικών εξετάσεων, η σύνταξη επιστημονικών – τεχνικών εκθέσεων επί ζητημάτων εκκρεμών υποθέσεων, όταν κρίνεται αυτό αναγκαίο από τις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, η μετάφραση και διερμηνεία από και προς την ελληνική γλώσσα εγγράφων, δικογράφων ή στο πλαίσιο της προφορικής διαδικασίας των δικών.

Δικαστική αστυνομία
 
Δικαστική αστυνομία: Οι διαδικασίες του διαγωνισμού

Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, συστήνονται ή καταργούνται οργανικές θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) για τη στελέχωση του πολιτικού και αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας.

Για τη στελέχωση της Δικαστικής Αστυνομίας προκηρύσσεται διαγωνισμός με την προκήρυξη να εγκρίνεται την Ολομέλεια του ΑΣΕΠ. Στην προκήρυξη ορίζονται: α) ο αριθμός των προς πλήρωση οργανικών θέσεων για την Διεύθυνση του Υπουργείου Δικαιοσύνης ή ανά περιφερειακή υπηρεσία, β) ο συνολικός αριθμός των εισακτέων ανά τομέα, γ) ο τόπος και ο χρόνος έναρξης του διαγωνισμού, δ) η προθεσμία και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, η οποία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δεκαπέντε (15) ημερών από τη δημοσίευση της προκήρυξης, καθώς και ε) ο κατάλογος των δικαιολογητικών που συνυποβάλλονται με την αίτηση συμμετοχής.

Με αποφάσεις της αρμόδιας επιτροπής διαγωνισμού καθορίζονται το πρόγραμμα, η διαδικασία, τα εξεταστικά κέντρα διεξαγωγής του διαγωνισμού, ο ορισμός επιτηρητών, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια, η οποία αναφέρεται στους υποψηφίους, τους όρους και τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού. Η ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού δεν απέχει λιγότερο από τέσσερις (4) μήνες από τη δημοσίευση της προκήρυξης.

Αιτήσεις συμμετοχής – Έλεγχος δικαιολογητικών

Ο υποψήφιος υποβάλλει την αίτηση συμμετοχής του στον διαγωνισμό στη γραμματεία οποιουδήποτε δικαστηρίου της χώρας, επισυνάπτοντας σε αυτή τα δικαιολογητικά, τα οποία αποδεικνύουν τη συνδρομή των προσόντων και την έλλειψη κωλυμάτων.

Οι γραμματείες των δικαστηρίων αποστέλλουν αμελλητί τις αιτήσεις συμμετοχής με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά στην αρμόδια. Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προσωπικού του Υπουργείου Δικαιοσύνης ορίζει τους υπαλλήλους του Υπουργείου Δικαιοσύνης που επικουρούν την ως άνω επιτροπή κατά τη διενέργεια του διαγωνισμού. Η επιτροπή, που επικουρείται από τους ως άνω υπαλλήλους, ελέγχει την πληρότητα των δικαιολογητικών των υποψηφίων, προβαίνει σε αναστημομέτρηση όπου απαιτείται και καταρτίζει για κάθε κατεύθυνση πίνακες τόσο των υποψηφίων που συμμετέχουν στο διαγωνισμό όσο και εκείνων που αποκλείονται. Οι πίνακες αναρτώνται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στην ιστοσελίδα αυτού.

Σε περίπτωση διαπίστωσης έλλειψης φυσικών και σωματικών δεξιοτήτων του υποψηφίου που δεν τον καθιστούν ακατάλληλο για την άσκηση των καθηκόντων του, λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα για τη διευκόλυνση της συμμετοχής του στον εισαγωγικό διαγωνισμό. Στα μέτρα διευκόλυνσης περιλαμβάνεται και η χορήγηση παράτασης για την ολοκλήρωση της εξέτασης. Η παράταση αυτή δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα δεύτερο (1/2) του προβλεπόμενου χρόνου για την ολοκλήρωση της εξέτασης

Δικαστική αστυνομία
 
Δικαστική αστυνομία: Σύσταση οργανικών θέσεων και βαθμοί

Όπως ορίζεται οι θέσεις του προσωπικού του πολιτικού τομέα κατατάσσονται σε τέσσερις (4) βαθμούς, ως ακολούθως:

α) Βαθμός Α’,

β) Βαθμός Β’,

γ) Βαθμός Γ΄,

δ) Βαθμός Δ΄.

Ο κατώτερος βαθμός είναι ο Δ΄ και ανώτερος ο Α’.

Εισαγωγικός βαθμός είναι ο βαθμός Δ΄. Ειδικά, για τους κατόχους μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών συναφούς με την ειδικότητα, εισαγωγικός βαθμός είναι ο Γ΄, στον οποίο κατατάσσονται με διαπιστωτική πράξη του Διευθυντή της Δικαστικής Αστυνομίας. Η παραμονή στον κατά περίπτωση εισαγωγικό βαθμό διαρκεί υποχρεωτικά τρία (3) τουλάχιστον συναπτά έτη, ανεξαρτήτως των τυπικών προσόντων που αποκτά ο υπάλληλος στο ενδιάμεσο διάστημα.

Οι θέσεις όλων των βαθμών είναι σε κάθε κατηγορία, οργανικά ενιαίες. Το προβάδισμα μεταξύ των υπαλλήλων καθορίζεται σύμφωνα με το άρθρο 97 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. [ν. 3528/2007 (A΄26)].

Αντιστοίχως, οι βαθμοί του προσωπικού του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας καθορίζονται ιεραρχικά, ως εξής:

α) Αστυνόμος Δικαστικής Αστυνομίας

β) Αρχιφύλακας Δικαστικής Αστυνομίας

γ) Υπαρχιφύλακας Δικαστικής Αστυνομίας

δ) Φρουρός Δικαστικής Αστυνομίας.

Αξιωματικοί της Δικαστικής Αστυνομίας είναι οι Αστυνόμοι Δικαστικής Αστυνομίας. Οι Αστυνόμοι Δικαστικής Αστυνομίας ασκούν, κυρίως, καθήκοντα Προϊσταμένου του Αστυνομικού Τμήματος της Διεύθυνσης Δικαστικής Αστυνομίας, καθώς και Προϊσταμένου περιφερειακής υπηρεσίας Δικαστικής Αστυνομίας αστυνομικού τομέα.

Εισαγωγικός βαθμός του Αστυνομικού Τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας είναι ο Φρουρός Δικαστικής Αστυνομίας και καταληκτικός βαθμός είναι ο βαθμός του Αστυνόμου Δικαστικής Αστυνομίας. Για τους υπαλλήλους της κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ εισαγωγικός βαθμός είναι αυτός του Υπαρχιφύλακα Δικαστικής Αστυνομίας. Για κατόχους μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου, εισαγωγικός βαθμός είναι αυτός του Αρχιφύλακα Δικαστικής Αστυνομίας, στον οποίο κατατάσσονται με διαπιστωτική πράξη του Διευθυντή της Δικαστικής Αστυνομίας. Η παραμονή στον κατά περίπτωση εισαγωγικό βαθμό διαρκεί υποχρεωτικά τρία (3) τουλάχιστον συναπτά έτη, ανεξαρτήτως των τυπικών προσόντων που αποκτά ο υπάλληλος στο ενδιάμεσο διάστημα.

dikastiko

Διαβάστε Περισσότερα » " Έρχεται η δικαστική αστυνομία: Μέχρι το τέλος του έτους ο πρώτος διαγωνισμός για τη στελέχωσή της"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news