facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Μπάιντεν: Καλεί τον Τραμπ να απαιτήσει τον τερματισμό της «πολιορκίας» του Καπιτωλίου

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ να βγει ζωντανά στην τηλεόραση και να απαιτήσει τον τερματισμό της «πολιορκίας» του Καπιτωλίου.

Με τη μορφή διαγγέλματος, ο Τζο Μπάιντεν απηύθυνε μήνυμα προς τους εισβολείς με στόχο να κατευνάσει τα πνεύματα και να σταματήσουν τα πρωτοφανή επεισόδια που διαδραματίζονται αυτή την ώρα από τους φανατικούς οπαδούς του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

«Με έχετε ακούσει και προηγουμένως να λέω ότι τα λόγια ενός προέδρου έχουν μεγάλη σημασία. Να βγει ο Τραμπ στην τηλεόραση και να ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Τζο Μπάιντεν.

«Είμαι σοκαρισμένος και λυπημένος για όσα συμβαίνουν στο έθνος μας. Έχουμε φτάσει σε μία σκοτεινή περίοδο για τη Δημοκρατία μας. Η δουλειά των επόμενων τεσσάρων χρόνων πρέπει να είναι η ανάσταση της δημοκρατίας με σεβασμό στο κράτος δικαίου. Ο ρόλος της πολιτικής είναι να λύνουμε προβλήματα και όχι να φτάνουμε σε σκηνές χάους», πρόσθεσε.

«Η Δημοκρατία είναι εύθραυστη και απαιτεί ηγέτες που δεν είναι αφοσιωμένοι στην αναζήτηση της δικής τους ισχύος. Σε μια δημοκρατία 250 χρόνων μπορούμε να κάνουμε πολύ καλύτερα από αυτά που είδαμε σήμερα. Θυμάμαι τα λόγια του Λίνκολν αναφορικά με το πως η δημοκρατία θα πρέπει να υπηρετείται από τους πατέρες του Έθνους. Ο Τραμπ να βγει μπροστά. Ο Θεός να ευλογεί όσους προσπαθούν να επιβάλλουν την τάξη στην Ουάσινγκτον», συμπλήρωσε.

«Η αμερικανική Δημοκρατία δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση», είπε.

 mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπάιντεν: Καλεί τον Τραμπ να απαιτήσει τον τερματισμό της «πολιορκίας» του Καπιτωλίου"

Κέρδισαν την Γερουσία οι Δημοκρατικοί – Νέο χαστούκι στον Τραμπ

Οι Δημοκρατικοί κέρδισαν σήμερα και τη δεύτερη έδρα για τη Γερουσία των ΗΠΑ στις επαναληπτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Τζόρτζια, δίνοντας στο κόμμα τον έλεγχο του σώματος και ενισχύοντας τις προοπτικές του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν για τη φιλόδοξη νομοθετική ατζέντα του.

Ο Δημοκρατικός Τζον Όσοφ συγκεντρώνει το 50,3% και ο Ρεπουμπλικανός Ντέιβιντ Περντιού το 49,7% με καταμετρημένο το 98% των ψήφων που υπολογιζόταν ότι θα κατατεθούν στην πολιτεία αυτή, σύμφωνα με τα δεδομένα της εταιρίας Edison Research. Το προβάδισμα του Όσοφ είναι μεγαλύτερο από εκείνο που απαιτείτο προκειμένου να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη ανακαταμέτρηση και η Edison ανέφερε ότι η διαφορά του από τον αντίπαλό του αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κέρδισαν την Γερουσία οι Δημοκρατικοί – Νέο χαστούκι στον Τραμπ"

Χάος στις ΗΠΑ : Δεκάδες αστυνομικοί τραυματισμένοι στην Ουάσιγκτον - Απαγόρευση κυκλοφορίας

Δεκάδες αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Ουάσιγκτον. Μία γυναίκα δέχθηκε σφαίρα στο στήθος. Υποστηρικτές του απερχόμενου πρόεδρου συγκεντρώθηκαν έξω από το Καπιτώλιο. Κάποιοι από αυτούς έσπασαν το οδόφραγμα, εισέβαλαν στο κτίριο, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έφτασαν μέχρι και την αίθουσα συνεδριάσεων. Εκείνη την ώρα διεξαγόταν σε κοινή συνεδρίαση των δύο σωμάτων του Κογκρέσου, της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας των ΗΠΑ, η επικύρωση της νίκης του Δημοκρατικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές.

Όπως ήταν φυσικό, επικράτησε πανικός. Οι συμμετέχοντες κρύφτηκαν κάτω από τα καθίσματά τους, ενώ αστυνομικός έβγαλε όπλο εντός της αίθουσας. Ο αντιπρόεδρος Πενς φυγαδεύτηκε. Το αμερικανικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες από το εσωτερικό του κτιρίου με άντρες των δυνάμεων ασφαλείας να έχουν παρατεταμένα τα όπλα τους και να ασφαλίζουν μία πόρτα με ένα βαρύ έπιπλο. Το CNN με πρωτοσέλιδό του κάνει λόγο για «Επίθεση στη Δημοκρατία». Τον γύρο των Μέσων κάνουν φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν τους οπαδούς του Τραμπ εισέρχονται στο Καπιτώλιο σπάζοντας παράθυρα. Μόλις λίγη ώρα νωρίτερα ο απερχόμενος αντιπρόεδρος είχε με δημόσια επιστολή του αρνηθεί την προτροπή του Ντόναλντ Τραμπ να μην επικυρώσει την εκλογή του Μπάιντεν. Μετά τα επεισόδια, η δήμαρχος της Ουάσιγκτον επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 τοπική ώρα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ενώ διεκόπη και η συνεδρίαση στο Κογκρέσο. Οπλισμένοι αστυνομικοί περιφρουρούν πλέον την περιοχή.

Εξαιτίας της κατάστασης, ζητήθηκε να ενισχυθούν άμεσα οι δυνάμεις ασφαλείας, ενώ η Εθνοφρουρά έχει πλέον αναλάβει. Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Νάνσι Πελόζι με επιστολή της ζητά από τον Τραμπ να παρέμβει και να καταδικάσει τους διαδηλωτές. Μέλη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μία απόπειρα πραξικοπήματος. Στα σόσιαλ μίντια αυξάνονται οι εκκλήσεις να παυτούν οι λογαριασμοί του Τραμπ ως συνέπεια των σημερινών γεγονότων και των αναρτήσεων που τα προκάλεσαν. Οργή έχει προκαλέσει και ανάρτηση της Ιβάνκ Τραμπ, η οποία αποκάλεσε τους διαδηλωτές πατριώτες. Λίγο μετά αυτή διεγράφη. Ο Πενς επίσης παρενέβη, ζητώντας από τους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν το Καπιτώλιο. Ο Τραμπ μετά από πίεση, κάλεσε τους συμμετέχοντες στα επεισόδια να «σεβαστούν την αστυνομία». «Είναι πραγματικά στο πλευρό της χώρας μας. Μείνετε ειρηνικοί!», έγραψε.Ο εκλεγμένος Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν
 βρίσκεται στην Πολιτεία Ντελαγουέρ. Αναμένεται να πραγματοποιήσει δηλώσεις για τα επεισόδια. Η αστυνομία του Καπιτωλίου διέταξε το προσωπικό του Κογκρέσου να απομακρυνθεί από το κτίριο Cannon καθώς και από άλλα που βρίσκονται περιμετρικά του Καπιτωλίου. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χάος στις ΗΠΑ : Δεκάδες αστυνομικοί τραυματισμένοι στην Ουάσιγκτον - Απαγόρευση κυκλοφορίας"

Ίμια: Σύγκρουση σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής και του ελληνικού λιμενικού

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής συγκρούστηκε στην περιοχή των Ιμίων με δύο σκάφη του Λιμενικού! 

Η σύγκρουση έγινε όταν η τουρκική ακτοφυλακίδα επιχείρησε να απομακρύνει το σκάφος του Λιμενικού από την περιοχή. 

Δεύτερο σκάφος του Λιμενικού έσπευσε προς υποστήριξη αλλά το τουρκικό σκάφος όχι μόνο δεν αποχώρησε αλλά συνέχισε τους επικίνδυνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί και με τα δύο ελληνικά σκάφη, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχουν υποστεί ζημιές.

militaire

Διαβάστε Περισσότερα » "Ίμια: Σύγκρουση σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής και του ελληνικού λιμενικού"

ΗΠΑ: «Απόπειρα πραξικοπήματος» καταγγέλλουν βουλευτές και γερουσιαστές του Κογκρέσου

Αρκετά εκλεγμένα μέλη του Κογκρέσου καταγγέλλουν μια απόπειρα «πραξικοπήματος» με επικεφαλής τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι κατάφεραν να εισβάλλουν στο Καπιτώλιο, με ορισμένους από τους αυτούς τους εκλεγμένους αξιωματούχους να προειδοποιούν ότι αυτή η ενέργεια είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

«Είμαστε μάρτυρες μιας απόπειρας πραξικοπήματος που ενθαρρύνεται από τον εγκληματία του Λευκού Οίκου. Είναι καταδικασμένη να αποτύχει», ανέφερε στο Twitter ο Δημοκρατικός βουλευτής Γουίλιαμ Πασκρέλ, αναφερόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Αυτό δεν είναι μια διαδήλωση. Αυτό είναι μια απόπειρα πραξικοπήματος», δήλωσε η βουλευτίνα Νταϊάνα Ντεζίτ από την πλευρά της, καταγγέλλοντας την «αναρχία που προκάλεσε ο δικός μας πρόεδρος».

ΑΜΠΕ, AFP/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: «Απόπειρα πραξικοπήματος» καταγγέλλουν βουλευτές και γερουσιαστές του Κογκρέσου"

Κύπρος: Τέσσερις νεκροί και 573 νέα κρούσματα κορονοϊού

Τέσσερις θανάτους και 573 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε την Τετάρτη 6/1/2021 το υπουργείο Υγείας Κύπρου. Οι τρεις από τους τέσσερις θανόντες, ηλικίας 76, 76 και 79 ετών αντίστοιχα, έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα, ενώ ο τέταρτος, 69 ετών, δεν έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Κύπρου:

-Τέσσερα άτομα έχουν αποβιώσει από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 138.

-187 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 49 σε σοβαρή κατάσταση.

-Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 10.201 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

-573 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 25.781.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Τέσσερις νεκροί και 573 νέα κρούσματα κορονοϊού"

Διοικητής Γ.Ν. Καρδίτσας: Καταθέτω μήνυση και αστική αγωγή για όσους συνεχίζουν να με συκοφαντούν Κύριο

Σε νέα δήλωση προχώρησε σήμερα Τετάρτη (6/1) ο Διοικητής του Γ.Ν. Καρδίτσας κ. Δημ. Κεχαγιάς γνωστοποιώντας -μεταξύ άλλων- ότι πλέον το λόγο έχει η Δικαιοσύνη για όσους συνεχίζουν να διαδίδουν ψεύδη σχετικά με την διακίνηση εγγράφου για τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 στο Γ.Ν. Καρδίτσας.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κεχαγιά:

Με λύπη μου διαπίστωσα ότι την προειδοποίηση που απηύθυνα χθες με το από 05/01/2021 Δελτίο Τύπου, δεν την έλαβε σοβαρά υπόψιν του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννάκος. Και σήμερα Τετάρτη συνέχισε να διαδίδει ψευδώς ότι γνώριζα την ύπαρξη και διακίνηση του εγγράφου συναίνεσης.    

Θεωρώ ότι με την ΕΔΕ που ήδη διενεργείται θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Όμως δηλώνω ότι τις επόμενες ημέρες θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη  με την κατάθεση μήνυσης κατά του κ. Γιαννάκου και κατά παντός άλλου που θα συνεχίσει να διαδίδει παρόμοια ψεύδη εις βάρος μου.

Ταυτόχρονα θα καταθέσω και αστική αγωγή ζητώντας αποζημίωση ύψους 1.000.000 ευρώ, τα οποία θα διαθέσω στο σύνολό τους υπέρ του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Καρδίτσας

Δημήτρης Κεχαγιάς

karditsalive

Διαβάστε Περισσότερα » " Διοικητής Γ.Ν. Καρδίτσας: Καταθέτω μήνυση και αστική αγωγή για όσους συνεχίζουν να με συκοφαντούν Κύριο "

Κορονοϊός: Δέκα κρούσματα σε γηροκομείο της Αθήνας – Τέσσερις ηλικιωμένοι στο νοσοκομείο

Νέα εστία μόλυνσης κορονοϊού εντοπίστηκε σε γηροκομείο στην Αθήνα και μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον δέκα θετικά κρούσματα. 

Συγκεκριμένα, την παραμονή πρωτοχρονιάς ανέβασε πυρετό μια ηλικιωμένη σε γηροκομείο της Αθήνας και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σωτηρία. Εκεί έγινε έλεγχος και βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Ξεκίνησε από τον ΕΟΔΥ μια διαδικασία με τεστ και βρέθηκαν άλλοι τέσσερις ηλικιωμένοι θετικοί στον ιό.

Οι τρεις μεταφέρθηκαν στο ΕΛΠΙΣ και μια γυναίκα στο Λαϊκό. Μέχρι στιγμής είναι πάνω από δέκα τα κρούσματα, ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι και στο προσωπικό.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Δέκα κρούσματα σε γηροκομείο της Αθήνας – Τέσσερις ηλικιωμένοι στο νοσοκομείο"

Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ την ήττα »

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ενώπιον υποστηρικτών του που πανηγύριζαν ότι δεν θα παραδεχτεί ποτέ την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2020 κάνοντας λόγο για εκτεταμένη εκλογική νοθεία, μόλις δύο εβδομάδες πριν αναλάβει καθήκοντα στον Λευκό Οίκο ο εκλεγμένος πρόεδρος Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν.

«Ποτέ δεν θα παραιτηθούμε. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ. Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που χρηματοδοτήθηκε από εκστρατεία στην περιοχή του πάρκου Ellipse, κοντά στον Λευκό Οίκο, κάτω από έναν ουρανό γεμάτο σύννεφα, ισχυριζόμενος χωρίς αποδείξεις ότι «εκατοντάδες χιλιάδες» άνθρωποι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. «Θα σταματήσουμε την κλοπή», δήλωσε.

«Κερδίσαμε αυτές τις εκλογές και τις κερδίσαμε ευρέως», είπε, πέρα από κάθε πραγματικότητα και παρά την απουσία αποδεικτικών στοιχείων που να υποστηρίζουν την υπόθεση της εκλογικής απάτης.

H ομιλία Τραμπ:

Ο Τραμπ επιτέθηκε τόσο στους Δημοκρατικούς όσο και στα ΜΜΕ, τα οποία χαρακτήρισε ως μέσα μετάδοσης fake news. Από τα πυρά του δεν γλίτωσαν και μερικοί από τους Ρεπουμπλικανούς Γερουσιαστές, οι οποίοι δεν είναι τόσο μαχητικοί υπέρ την ακύρωσης της νίκης του Μπάιντεν, χαρακτηρίζοντάς τους ξανά «αξιολύπητους».

Παράλληλα, επανέλαβε μια σειρά από κατηγορίες του για παράνομα ψηφοδέλτια, ενώ χαρακτήρισε διεφθαρμένο το σύστημα ψηφοφορίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως αμέσως μετά την ομιλία του θα ηγηθεί μιας πορείας προς το Καπιτώλιο, στο οποίο ξεκίνησε ήδη η διαδικασία για την επικύρωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών.

Μάλιστα, ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τον Μάικ Πενς,  να «κάνει αυτό που πρέπει» προκειμένου να μην κυρωθεί η νίκη του Μπάιντεν. «Εάν ο Μάικ Πενς κάνει το σωστό, κερδίζουμε τις εκλογές», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος. «Αν δεν το κάνει, θα είναι μια θλιβερή ημέρα για τη χώρα μας», πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αμφιβάλλει για τη στάση του αντιπροέδρου του.

Ο Μάικ Πενς, πάντως, απέρριψε το αίτημα Τραμπ και προεδρεύει κανονικά στην κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου με σκοπό την επίσημη καταγραφή των ψήφων των μεγάλων εκλεκτόρων υπέρ του Τζο Μπάιντεν. Ο ρόλος του ορίζεται αυστηρά από το πρωτόκολλο.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ την ήττα »"

Κορονοϊός: Μισό εκατομμύριο ευρώ πρόστιμα σε 24 ώρες από 1.666 παραβιάσεις

Συνολικά 89.407 ελέγχους διενήργησαν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές (ΕΛΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, ΕΑΔ, ΣΕΠΕ, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021 και κατέγραψαν 1.666 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων για τον κορονοϊό. Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 529.100 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε μία (1) επιχείρηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αρχής Διαφάνειας, η Ελληνική Αστυνομία ήταν αυτή που επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (80.695). 

 

Οι κυριότερες παραβάσεις που σημειώθηκαν και έφεραν τα πρόστιμα ήταν:

1. Μη χρήση μάσκας

2. Μη τήρηση ειδικών όρων λειτουργίας επιχειρήσεων

3. Μη νόμιμη μετακίνηση (πεζοί και οχήματα)

4. Ιδιωτικές συναθροίσεις σε επιχειρήσεις

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

1) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε είκοσι οκτώ (28) συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και για διοργάνωση ή/και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε επιχειρήσεις.

2) Επίσης προχώρησε σε σύλληψη υπευθύνου καφετέριας και σε επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε αυτόν και 5.000 ευρώ στην επιχείρηση, καθώς και σε επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε δύο (2) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

3) Επιπλέον προχώρησε σε σύλληψη υπευθύνου καταστήματος λιανικού εμπορίου και σε επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε αυτόν και 5.000 ευρώ στην επιχείρηση, ενώ συνελήφθησαν και δύο (2) πελάτες και τους επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

4) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη υπευθύνου καταστήματος λιανικού εμπορίου και σε επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε αυτόν, 5.000 ευρώ στην επιχείρηση και σε δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας, καθώς και σε επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε επτά (7) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

5) Επίσης προχώρησε στο σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος ατόμου για παραβίαση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού, στη Θεσσαλονίκη.

6) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και σε επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε επιχείρηση, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Επιπλέον, συνελήφθησαν οι επτά (7) συμμετέχοντες για παράνομο τυχερό παίγνιο και τους επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

7) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και σε επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε επιχείρηση, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Επιπλέον, συνελήφθησαν και οι οκτώ (8) συμμετέχοντες και τους επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

8) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και σε επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε επιχείρηση, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Επιπλέον, συνελήφθησαν και οι πέντε (5) συμμετέχοντες και τους επιβλήθηκε πρόστιμο 600 ευρώ στον καθένα για: α) παραβίαση περιορισμού κίνησης και β) μη χρήση μάσκας.

9) Επιβλήθηκαν από το Λιμενικό πρόστιμα συνολικού ύψους 7.700 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

10) Επιβλήθηκαν από την ΕΑΔ διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 600 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας (2×300 ευρώ), στον δήμο Ηλιούπολης.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Μισό εκατομμύριο ευρώ πρόστιμα σε 24 ώρες από 1.666 παραβιάσεις"

Κατάσχεσαν το επίδομα τέκνων από πολύτεκνο με 4 παιδιά και ΑμΕΑ (βίντεο)

Μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη περίμενε πατέρα τεσσάρων παιδιών με ΑΜΕΑ στην οικογένεια όταν σήμερα που περίμενε το επίδομα τέκνων με το οποίο θα έκαναν Πρωτοχρονιά, είδε ότι είχε κατασχεθεί από τον τραπεζικό του λογαριασμό που είχε δηλωθεί κιόλας ως ακατάσχετος.

Ο κ. Θάνος Νότης συγκλονισμένος από αυτή την εξέλιξη απευθύνθηκε στην τράπεζα για να μάθει τους λόγους που είχε κλειδώσει ο λογαριασμός του και ενημερώθηκε ότι ήταν εξαιτίας ενός διοικητικού προστίμου 560 ευρώ από το δήμο Τρίπολης.

Συγκλονισμένος μιλάει για το περιστατικό στην κάμερα του ekorinthos.gr και ζήτα να του επιτραπεί να ζήσει αυτός και τα παιδιά του τις γιορτές με αξιοπρέπεια.

 

ekorinthos

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάσχεσαν το επίδομα τέκνων από πολύτεκνο με 4 παιδιά και ΑμΕΑ (βίντεο)"

Βρετανία: 62.322 κρούσματα κορονοϊού και 1.041 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Οι υγειονομικές αρχές στην Βρετανία ανακοίνωσαν την Τετάρτη, 06.01.2021, 62.322 νέα κρούσματα κορονοϊού και 1.041 θανάτους ασθενών μέσα σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωσή τους με τον ιό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Τα επίσημα στοιχεία χθες, Τρίτη, ανέφεραν 60.916 νέες μολύνσεις από τον κορονοϊό και 830 θανάτους.
Βρετανία: Το λοκντάουν θα χαλαρώσει σιγά σιγά, λέει ο Μπόρις Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε σήμερα το βρετανικό κοινοβούλιο ότι το τέλος του λοκντάουν στην Αγγλία θα απαιτήσει μια «σταδιακή διαδικασία χαλάρωσης», ενώ δεσμεύτηκε πως τα σχολεία θα είναι τα «πρώτα που θα ανοίξουν».

Σε ομιλία του ενώπιον του κοινοβουλίου, πριν από την ψηφοφορία των βουλευτών για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Τζόνσον υπεραμύνθηκε της απόφασής του να επιβάλει το νέο λοκντάουν τη χρονική στιγμή που το έκανε, λέγοντας πως η νέα, πιο μεταδοτική μετάλλαξη του νέου κορονοϊού δεν είχε αφήσει πολλά περιθώρια ελιγμών.

Επιχειρώντας να απαντήσει στην κριτική που έχει δεχθεί για την απόφασή του να κλείσει τα δημοτικά σχολεία μία ημέρα αφότου ανακοίνωσε ότι θα έπρεπε να ανοίξουν, ο Τζόνσον είπε ότι έκανε «ό,τι μπορούσε για να τα κρατήσει ανοικτά», μέχρι να «αποκλειστεί οποιαδήποτε άλλη επιλογή».

«Και όταν αρχίσουμε να εξερχόμαστε από το λοκντάουν, σας υπόσχομαι ότι θα είναι τα πρώτα που θα ξανανοίξουν. Αυτή η στιγμή ενδέχεται να έρθει μετά τα μέσα Φεβρουαρίου, αν και θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί σχετικά με το χρονοδιάγραμμα μπροστά μας», τόνισε.

«Και όπως συνέβη την περασμένη Άνοιξη, η ανάδυσή μας από το «κουκούλι» του λοκντάουν δεν θα είναι μια μεγάλη έκρηξη, αλλά μια σταδιακή χαλάρωση»

Ο Τζόνσον, που δέχθηκε επικρίσεις ότι άργησε πάρα πολύ να επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στο πρώτο κύμα της πανδημίας, δεν αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με μια ανταρσία από το κόμμα του, τους Συντηρητικούς, στην ψηφοφορία για το λοκντάουν.

Ωστόσο, η διστακτικότητά του να εισαγάγει αυστηρότερα μέτρα κατά της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων και τα ανάμεικτα μηνύματα που έστειλε για το άνοιγμα ή όχι των δημοτικών προκάλεσε την κριτική στελεχών όχι μονάχα του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, αλλά επίσης από τους κόλπους των Συντηρητικών.

Ορισμένοι στο κόμμα του αποδοκιμάζουν επίσης την επιβολή «δρακόντειων» περιορισμών ζητώντας να αρθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Όμως, ο Τζόνσον είναι προσεκτικός με οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα.

Είπε ότι ο νόμος θα έχει ισχύ έως τις 31 Μαρτίου, «όχι επειδή αναμένουμε το καθολικό, πανεθνικό λοκντάουν να συνεχιστεί έως τότε, αλλά προκειμένου να επιτρέψουμε μια σταθερή, ελεγχόμενη και με αποδείξεις κάθοδο από τα επίπεδα σε περιφερειακή βάση».

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανία: 62.322 κρούσματα κορονοϊού και 1.041 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο"

«Πράσινο φως» και από την Κομισιόν για το εμβόλιο της Moderna

Tο πράσινο φως από την Κομισιόν πήρε το εμβόλιο της Moderna. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το δεύτερο ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά της COVID-19. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε υπό όρους άδεια κυκλοφορίας για το εμβόλιο COVID ‑ 19 που αναπτύχθηκε από τη Moderna, το δεύτερο εμβόλιο COVID-19 εγκεκριμένο στην ΕΕ. Αυτή η έγκριση ακολουθεί μια θετική επιστημονική σύσταση που βασίζεται σε διεξοδική αξιολόγηση της ασφάλειας, της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και εγκρίνεται από τα κράτη μέλη.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν τόνισε ότι η ΕΕ παρέχει «περισσότερα εμβόλια COVID-19 για τους Ευρωπαίους. Με το εμβόλιο Moderna, το δεύτερο που έχει πλέον εγκριθεί στην ΕΕ, θα έχουμε επιπλέον 160 εκατομμύρια δόσεις. Και θα έρθουν περισσότερα εμβόλια. Η Ευρώπη έχει εξασφαλίσει έως και δύο δισεκατομμύρια δόσεις πιθανών εμβολίων COVID-19. Θα έχουμε περισσότερα από αρκετά ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια για την προστασία όλων των Ευρωπαίων".

Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, τόνισε ότι «Είμαστε όλοι σε αυτό μαζί και ενωμένοι. Γι 'αυτό έχουμε διαπραγματευτεί το ευρύτερο χαρτοφυλάκιο εμβολίων στον κόσμο για όλα τα κράτη μέλη μας. Σήμερα εγκρίνουμε ένα δεύτερο ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο από τη Moderna, το οποίο μαζί με το BioNTech-Pfizer, θα διασφαλίσουν ότι θα διατεθούν 460 εκατομμύρια δόσεις με αυξανόμενη ταχύτητα στην ΕΕ και θα έρθουν περισσότερες. Τα κράτη μέλη πρέπει να διασφαλίσουν ότι ακολουθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών. Οι προσπάθειές μας δεν θα σταματήσουν έως ότου είναι διαθέσιμα εμβόλια για όλους στην ΕΕ» όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

 news

Διαβάστε Περισσότερα » " «Πράσινο φως» και από την Κομισιόν για το εμβόλιο της Moderna"

Κορωνοϊός: Στα 816 τα νέα κρούσματα - 399 οι διασωληνωμένοι, 48 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 816 νέα κρούσματα της λοίμωξης του κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 142267, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5547 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 42716 (30.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

399 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 270 (67.7%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 82.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.912 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 48 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5099 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3023 (59.3%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από τα 816 νέα κρούσματα, τα 363 εντοπίζονται στην Αττική. Την πρωτιά καταλαμβάνει ο Κεντρικός Τομέας της Αθήνας (87) και ακολουθεί η Δυτική Αττική (78).  Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 95 κρούσματα.

Αναλυτικά η κατανομή των 816 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

50 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

39 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

35 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

78 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

87 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

28 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

95 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

6 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

4 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

23 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

3 κρούσματα στην Π.Ε Δράμας

20 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

1 κρούσμα στην Π.Ε Ηλείας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

4 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

2 κρούσματα στην Π.Ε Καστοριάς

5 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

23 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

24 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

23 κρούσματα στην Π.Ε Λασιθίου

9 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

2 κρούσματα στην Π.Ε Μυκόνου

1 κρούσμα στην Π.Ε Νάξου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

8 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

46 κρούσματα στην Π.Ε Πειραιώς

9 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

4 κρούσματα στην Π.Ε Πρέβεζας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

2 κρούσματα στην Π.Ε Ρόδου

9 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

7 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

9 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

19 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

2 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

6 κρούσματα υπό διερεύνηση

Δείτε ΕΔΩ την επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα από την «Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού» το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 4.136 εμβολιασμοί. Συνολικά, από τις 28.12.2020 μέχρι σήμερα 06/01.2021 έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας  20.466 εμβολιασμοί. Δείτε τον σχετικό πίνακα

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 816 τα νέα κρούσματα - 399 οι διασωληνωμένοι, 48 θάνατοι"

Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Ο καιρός αύριο Πέμπτη (07.01.2021) θα είναι άστατος σε ορισμένες περιοχές της χώρας με την θερμοκρασία ωστόσο να σημειώνει άνοδο.

Τοπικές βροχές προβλέπονται στα δυτικά, τα βόρεια και πιθανώς στα κεντρικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά και λίγα χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Πέμπτη (07.01.2021) από την ΕΜΥ σε όλη την Ελλάδα
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Nεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως από το απόγευμα.
Άνεμοι: Νότιοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί, στα Δωδεκάνησα 3 με 5, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 5 με 6 και από το βράδυ πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΜΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

kairos

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας"

Δερμιτζάκης για τις εικόνες στις εκκλησίες: Μην απορήσετε αν ξανακλείσουν τα σχολεία και παραταθεί το lockdown

«Καταπέλτης» είναι ο καθηγητής γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης σε ανάρτησή του στο facebook, για τα όσα είδαμε να γίνονται σήμερα στις εκκλησίες, στις λειτουργίες για τα Θεοφάνεια.

Παρά τα μέτρα και τις απαγορεύσεις, δεν ήταν λίγες οι εκκλησίες που έγινε το αδιαχώρητο, με κόσμο να σχηματίζει μεγάλες ουρές και το συνωστιμό να πηγαίνει… σύννεφο.

Ο καθηγητής, σε ανάρτησή του ανέφερε ξεκάθαρα πως ο συνωστισμός αυτός μπορεί να κάνει ακόμα χειρότερη την κατάσταση με τον κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς προειδοποίησε ότι δε θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη αν ξαναπαρθεί απόφαση να κλείσουν τα σχολεία και αν παραταθούν τα σκληρά μέτρα.

Κατόπιν τούτου μην απορεί κανεις γιατι η Ελλαδα θα βρίσκεται σε αυστηρά μέτρα και lockdown για πολυ καιρο, και ισως και με κλειστά σχολεία παλι σύντομα.Κρίμα…» γράφει η ανάρτηση του κ. Δερμιτζάκη, συνοδευόμενη από δύο φωτογραφίες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δερμιτζάκης για τις εικόνες στις εκκλησίες: Μην απορήσετε αν ξανακλείσουν τα σχολεία και παραταθεί το lockdown"

Τσίπρας για ανοιχτές εκκλησίες: Και τραγική & ανεύθυνη η κυβέρνηση - Ταραντίλης: Να δείρουμε τους πιστούς;

Εκτός από τραγικοί αποδεικνύονται συνάμα και κωμικοί, αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αλέξης Τσίπρας.

«Η διαχείριση ακόμη και των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώνει ο κ. Μητσοτάκης, εξελίσσεται σε θέατρο του παραλόγου.

Προχθές μας είπαν κλειστές οι εκκλησίες τα Φώτα, σε αντίθεση με Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά, υπό τον φόβο συνωστισμού και αύξησης των κρουσμάτων.

Η ιεραρχία διαφώνησε, αγνόησε τα μέτρα και σήμερα οι εκκλησίες άνοιξαν, όπως και τα Χριστούγεννα.

Η κυβέρνηση όμως γιατί πανηγυρίζει ότι δεν έκανε βήμα πίσω;

Τελικά εκτός από τραγικοί αποδεικνύονται συνάμα και κωμικοί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ταραντίλης: Να δείρουμε τους πιστούς;

Στην απάντησή του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Χρήστος Ταραντίλης, τονίζει:

«Θα περιμέναμε από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παράλληλα με την αναμενόμενη κριτική του, να ακούγαμε και την πρότασή του. Δεν την ακούσαμε πάλι. Προτείνει να μείνουν κλειστοί οι ναοί με τη χρήση βίας; Ας το πει ευθέως. Δεν το λέει όμως και προτιμά να ψαρεύει σε θολά νερά.

Σε μια κρίσιμη φάση για τη δημόσια υγεία, όλοι οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν ώστε να βάλουμε φρένο στην πανδημία αντί να αναλωνόμαστε σε άγονες αντιπαραθέσεις», καταλήγει ο κ. Ταραντίλης.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας για ανοιχτές εκκλησίες: Και τραγική & ανεύθυνη η κυβέρνηση - Ταραντίλης: Να δείρουμε τους πιστούς;"

Εξαδάκτυλος: Πολύ ανησυχητικές οι εικόνες συνωστισμού έξω από εκκλησίες

Για τις εικόνες συνωστισμού έξω από τις εκκλησίες και το πού στρέφεται η προσοχή των ειδικών σχετικά με τα επιδημιολογικά δεδομένα μίλησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μέλος της επιτροπής των ειδικών και πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, στον ΣΚΑΪ.

«Πάρα πολύ ανησυχητικές» χαρακτήρισε τις εικόνες αυτές ο κ. Εξαδάκτυλος και τόνισε ότι «δεν βρισκόμαστε σε σημείο που επιτρέπεται να νιώσουμε ότι ο κίνδυνος έχει φύγει. Είμαστε σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, για να επανέλθουμε σε μια εν μέρει κανονικότητα».

Επεσήμανε, επίσης, ότι η μη τήρηση των μέτρων έχει επιπτώσεις.

Κρίσιμες είναι οι επόμενες 15 μέρες για την εξέλιξη της πανδημίας. Από τη Δευτέρα, εφόσον, ανοίγουν τα σχολεία θα λήξει και το «σκληρό» lockdown, όπως ανέφερε. Ωστόσο, αύριο ή μεθαύριο θα αποφασιστεί οριστικά τι θα γίνει τη Δευτέρα.

Για ένα lockdown τύπου Μαρτίου ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι ελπίζει να μη χρειαστεί και ότι θα ήταν χρήσιμο αν είχε γίνει στην αρχή. «Η πορεία θα μας δείξει προς τα πού θα πάμε.»

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει εισήγηση να ξεκινήσουν τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί». Οι ειδικοί δεν αισθάνονται ασφάλεια να ανοίξουν περισσότερες δραστηριότητες, όπως ανέφερε.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι θα πρέπει να ξανασχεδιαστεί το πλάνο που ορίζει τον μάξιμουμ αριθμό. «Η χώρα διαθέτει 20.000 ιατρεία που παραμένουν αναξιοποίητα. Οι εμβολιασμοί μέχρι στιγμής εξελίσσονται με ένα ρυθμό που χρειάζεται βελτίωση. Είναι εφικτό να εμβολιάζεται ο κόσμος στα ιατρεία, ειδικά αν το εμβόλιο μπορεί να διατηρηθεί σε απλό ψυγείο, όπως εκείνο της Moderna».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Εξαδάκτυλος: Πολύ ανησυχητικές οι εικόνες συνωστισμού έξω από εκκλησίες"

ΚΙΝΑΛ για συνωστισμό στις εκκλησίες: Ευθύνεται αποκλειστικά ο Μητσοτάκης

«Επί ΝΔ αποδεικνύεται ότι οι νόμοι και τα διατάγματα του κράτους, δεν ισχύουν για όλους. Παρά τους κινδύνους και τις προειδοποιήσεις των ειδικών για την δημόσια υγεία», τονίζει το ΚΙΝΑΛ με αφορμή τον σημερινό συνωστισμό στις Εκκλησίες.

«Η Κυβέρνηση ανακάλεσε ουσιαστικά τις αποφάσεις της και ο συνωστισμός σε εκκλησίες ήταν γεγονός.

Νέες συγγνώμες τύπου Γεωργιάδη θα ηχούν πλέον ως κοροϊδία.

Οι ευθύνες είναι μεγάλες και ανήκουν αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη», καταλήγει το ΚΙΝΑΛ.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΙΝΑΛ για συνωστισμό στις εκκλησίες: Ευθύνεται αποκλειστικά ο Μητσοτάκης"

Ιερώνυμος και Αμβρόσιος έκαναν αγιασμό της θάλασσας στο Αίγιο! Στον Εισαγγελέα ο Μητροπολίτης – Επεσε πρόστιμο

Αγιασμό των υδάτων στην θάλασσα, στο Αίγιο, έκανε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιο. 

Η τελετή έγινε στο Αίγιο παρουσία πιστών, και μάλιστα δύο κολυμβητές έπεσαν στα νερα για να πιάσουν τον σταυρό! 

Πληροφορίες αναφέρουν πως παρενέβη ο Εισαγγελέας και κάλεσε τον Μητροπολίτη Ιερώνυμο. 

Το Λιμενικό επενέβη, κατόπιν εισαγγελικής εντολής και επέβαλε στον Μητρπολίτη 1500 ευρώ πρόστιμο και από 300 ευρώ στους δύο πιστούς, βάσει των σχετικών διατάξεων προστασίας κατά covid-19. 

flamis

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιερώνυμος και Αμβρόσιος έκαναν αγιασμό της θάλασσας στο Αίγιο! Στον Εισαγγελέα ο Μητροπολίτης – Επεσε πρόστιμο"

Εριξαν το Σταυρό στη Θεσσαλονίκη, ένταση και προσαγωγές

Ενταση και προσαγωγές το πρωί στην παραλία της Θεσσαλονίκης, όταν ομάδα περίπου 30 ατόμων που συγκεντρώθηκε στο ύψος του Λευκού Πύργου με σκοπό να κάνει τη δική της εναλλακτική τελετή καθαγιασμού των υδάτων, σπάζοντας την απαγόρευση, ήρθε σε σύγκρουση με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν δύο άτομα –έναν άνδρα και μια γυναίκα- και διέλυσαν τη συγκέντρωση, ενώ βεβαίωσαν και πρόστιμα σε ορισμένους από τους συγκεντρωμένους, για μη χρήση μάσκας.

Το κάλεσμα έγινε διαδικτυακά, μέσω των κοινωνικών δικτύων για συγκέντρωση τις 11 το πρωί στο ύψος του Λευκού Πύργου, από μέλη εθνικιστικών και παραθρησκευτικών οργανώσεων της συμπρωτεύουσας. Από νωρίς στο σημείο είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αποτελούμενες από πεζές περιπολίες και δικυκλιστές, ενώ στη θάλασσα περιπολούσαν σκάφη του Λιμενικού, προκειμένου να αποτραπεί η συγκέντρωση.

Παρά τα αυστηρά αστυνομικά μέτρα, οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να φτάσουν στο κρηπίδωμα της παραλίας, όπου μάλιστα ένας εξ αυτών ξέφυγε από την επιτήρηση των αστυνομικών και πρόλαβε να ρίξει τον Σταυρό στη θάλασσα και να τον τραβήξει με ένα κορδόνι. Μέσω μικροφωνικής οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν τα μέτρα απαγόρευσης καθαγιασμού των υδάτων, ενώ έκαναν γνωστό πως είχαν καλέσει στη συγκέντρωση 50 ιερείς, αλλά κανένας από αυτούς δεν ανταποκρίθηκε.

Μετά τη διάλυση της συγκέντρωσης αστυνομικοί παρέμειναν στο σημείο για επιτήρηση.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εριξαν το Σταυρό στη Θεσσαλονίκη, ένταση και προσαγωγές"

Ιερώνυμος: Η Εκκλησία είναι έτοιμη για όλα - Κοιτάξτε τι μέτρα έχουμε λάβει και μετά πηγαίνετε σε παραλίες και πλατείες

Νωρίτερα, το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στον ναό τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του νέου κορωνοϊού, με τους πιστούς να κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις, όπως υποδεικνύονταν στο εγκύκλιο σημείωμα της Ιεράς Συνόδου. Μετά την Ακολουθία ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους, τονίζοντας: «Του χρόνου με υγεία ενωμένοι όλοι μαζί να γιορτάσουμε κάτω από άλλες συνθήκες και να νιώσουμε ελεύθεροι το μεγαλείο της πίστης μας, της ορθοδοξίας, της παράδοσης».

Εξερχόμενος του ιερού ναού, απαντώντας σε δημοσιογράφους, ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι μίλησε με τον πρωθυπουργό και αναφέρθηκαν σε «όσα πέρασαν και όσα περιμένουμε». Επισήμανε, ακόμη, ότι «σήμερα έχουμε μια μεγάλη μέρα. Πρέπει να προβληματιστούμε με την γνώση της ιστορίας. Και η ιστορία μας λέει ότι κάνει κύκλους η ζωή. Μέσα σε αυτούς τους κύκλους ζούμε και εμείς. Όποιος ξέρει ιστορία, πάντα περιμένει περίεργα πράγματα. Η Εκκλησία είναι για όλα έτοιμη», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον.

Παράλληλα, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν τηρούνται τα μέτρα, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε: «Κοιτάξτε γύρω σας τι μέτρα έχει λάβει η Εκκλησία και μετά πηγαίντε στις παραλίες και στις πλατείες».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ιερώνυμος: Η Εκκλησία είναι έτοιμη για όλα - Κοιτάξτε τι μέτρα έχουμε λάβει και μετά πηγαίνετε σε παραλίες και πλατείες"

Δικαστικό βούλευμα: Eμπρηστικός και όχι εκρηκτικός μηχανισμός οι μολότοφ και ρίχνει στα μαλακά όσους τις πετούν

Ένα δικαστικό βούλευμα έρχεται να ρίξει στα μαλακά όσους πετούν βόμβες μολότοφ σε ανοιχτούς χώρους αφού αποφαίνεται πως αφενός είναι εμπρηστικός και όχι εκρηκτικός μηχανισμός και αφετέρου οι αστυνομικοί δεν κινδυνεύουν γιατί φορούν ...ειδική εξάρτηση

Είναι χαρακτηριστικό ότι το βούλευμα κάνει επίκληση συγκεκριμένης μελέτης του Ανδριανού Γκουρμπάτση,

  Αντιστράτηγου – Υπαρχηγού ΠΣ, ε.α, Νομικού που είναι και Ειδικός Ερευνητής – Δικαστικός Πραγματογνώμονας και Διερεύνησης Εγκλημάτων Εμπρησμού με τίτλο <<Η ποινική αξιολόγηση της βόμβας μολότοφ στο νέο ΠΚ>>, που δημοσιεύθηκε στην ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, τεύχος 11/2020 (Διαβάστε ΕΔΩ)

 

Η υπόθεση

Το ναυτοδικείο ενεπλάκη όταν κλήθηκε να αποφανθεί λόγω αρμοδιότητας για την τύχη ενός νεαρού ναύτη που κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε επεισόδια με μολότοφ που σημειώθηκαν στις 6 Δεκεμβρίου 2018 στην επέτειο από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στο κέντρο της Αθήνας στην διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί. Ο ναύτης αντιμετώπιζε κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης, έκρηξη από κοινού, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών από κοινού, απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από κοινού, εμπρησμό από κοινού, αντίσταση, παράνομη οπλοφορία, παράνομη χρήση εκρηκτικών υλών και οπλοχρησία.

  Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι αστυνομικοί του απέδωσαν ρόλο πρωτοστάτη στα επεισόδια λέγοντας πως “έριχνε κατά των αστυνομικών δύο διμοιριών από απόσταση 10-15 μέτρων βόμβες μολότοφ, πέτρες και μάρμαρα”.

 

Το βούλευμα όμως αποφαίνεται πως “…οι μόνοι άνθρωποι που βρίσκονταν στην ακτίνα βολής του ήταν οι άνδρες των ΜΑΤ. Αυτοί έφεραν εξάρτυση αντιμετώπισης ταραχών δηλαδή ήταν αρκετά προστατευμένοι από ρίψεις μολότοφ. Το κοκτέιλ μολότοφ που εκτοξεύεται νύχτα είναι ορατό διότι φλέγεται και δεν έχει μεγάλη ταχύτητα βολής διότι ρίχνεται με το χέρι. Άρα υπάρχει χρόνος αποφυγής του. Ακόμα και εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν καθίστατο δυνατή η αποφυγή του, δεν υπήρχε πιθανότητα εξάπλωσης της φωτιάς στη στολή αστυνομικών διότι όπως οι μάρτυρες αστυνομικοί κατέθεσαν, δίπλα τους επιχειρούσε θωρακισμένο όχημα εκτόξευσης νερού ΚΕΡΒΕΡΟΣ που έσβηνε τυχόν φωτιά που προκαλείτο από τις μολότοφ. Εκτός αυτού είναι γνωστό ότι όλες οι διμοιρίες ΜΑΤ διαθέτουν φορητό πυροσβεστήρα”.

 

 

Συγκεκριμένα:

Ο παλιός Ποινικός Κώδικας είχε ως εξής:

1. Όποιος κατασκευάζει, προμηθεύεται ή κατέχει εκρηκτικές ύλες ή εκρηκτικές βόμβες με σκοπό να τις χρησιμοποιήσει για να προξενήσει κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα ή κίνδυνο για άνθρωπο ή να τις παραχωρήσει σε άλλον για τέτοια χρήση, τιμωρείται με κάθειρξη.

2. Όποιος κατασκευάζει, προμηθεύεται, παραδίδει, παραλαμβάνει, φυλάσσει, αποκρύπτει ή μεταφέρει εκρηκτικές ύλες ή εκρηκτικές βόμβες, για τις οποίες γνωρίζει ότι προορίζονται για την εγκληματική χρήση της παραγράφου 1, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος, ενώ γνωρίζει ότι κάποιος άλλος έχει σκοπό να κάνει εγκληματική χρήση εκρηκτικών υλών ή εκρηκτικών βομβών της παραγράφου 1, τον καθοδηγεί με οποιονδήποτε τρόπο για την κατασκευή, χρήση, προμήθεια, παράδοση, μεταφορά ή φύλαξή τους.

Οποιαδήποτε ποινική πράξη επομένως αφορούσα εκρηκτικές ύλες αποτελούσε κακούργημα με ελάχιστη ποινή τα πέντε έτη και μέγιστη τα 20 έτη. 

Αντιθέτως, ο νέος κώδικας τροποποίησε το άρθρο 272 ΠΚ λαμβάνοντας την κάτωθι μορφή:

1. Όποιος κατασκευάζει, προμηθεύεται ή κατέχει εκρηκτικές ύλες ή εκρηκτικές βόμβες από τις οποίες μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών.

2. Ο δράστης δεν τιμωρείται αν πριν εξεταστεί από τις αρχές παρέδωσε με τη θέλησή του σ’ αυτές τα πιο πάνω υλικά ή αντικείμενα ή κατέστησε γι’ αυτές δυνατό να τα αποκτήσουν στην κατοχή τους ή απέτρεψε με άλλο τρόπο τον κίνδυνο να γίνει χρήση αυτών.

Πρακτικά δηλαδή μετέτρεψε το αδίκημα σε βαρύ πλημμέλημα με ποινή βάσης τα τρία έτη και μέγιστη ποινή τα 5.

Ο Ν. 4637/2019 ήρθε να βελτιώσει τις αρχικές αλλαγές από τον ποινικό Κώδικα της προηγούμενης κυβέρνησης αλλάζοντας ξανά την αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος προσθέτοντας την κάτωθι παράγραφο:

«Η πράξη της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη αν ο υπαίτιος την τελεί ενώ διαπράττει διατάραξη κοινής ειρήνης (άρθρο 189 παρ. 1-3)».

Επαναφέρει επομένως, τον κακουργηματικό χαρακτήρα του κυρίως αδικήματος σε ειδικές περιπτώσεις.

Ωστόσο όπως αναφέρεται στο βούλευμα 16/2020 του Ναυτοδοικείου Πειραιά «η βόμβα μολότοφ που εκσφενδονίζεται σε εξωτερικό περιβάλλον δεν μπορεί να προκαλέσει έκρηξη, γιατί η συγκέντρωση των αερίων είναι πάντοτε μικρότερη από το κατώτερο αναφλέξιμο μίγμα, κάτω από 1,5 %, και συνεπώς είναι πολύ φτωχό ως καύσιμο μίγμα, λόγω της παρουσίας μεγάλου ποσοστού οξυγόνου του ατμοσφαιρικού αέρα και αντίστοιχα μικρού ποσοστού ατμών βενζίνης. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να γίνει κατηγορία για την πράξη της έκρηξης από κοινού. Για τον ίδιο λόγο δεν γίνεται κατηγορία για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών από κοινού και για παράνομη χρήση εκρηκτικών υλών”.

 

Επιπλέον, όσον αφορά την εμπλοκή του εν λόγω νεαρού στα επεισόδια το δικαστικό συμβούλιο, αποφάνθηκε ότι «δεν προέκυψαν ενδείξεις ενοχής εις βάρος του κατηγορουμένου, αφού κανείς από τους μάρτυρες δεν ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος είχε βάλει φωτιά, ενώ η έκταση της φωτιάς δεν ήταν τέτοια ώστε να εξαπλωθεί. Εξάλλου οι φωτιές που είχαν τεθεί στους κάδους απορριμμάτων έσβησαν μόνες τους».

Έτσι αποφάνθηκε να υπάρξει μεταβολή της κατηγορίας “από απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε απόπειρα απλής σωματικής βλάβης εις βάρος δημοσίων υπαλλήλων (αστυνομικών), αφού δεν προέκυψε κοινή δράση του κατηγορουμένου με άλλους που να οδήγησε άμεσα στην πρόκληση σωματικής βλάβης σε κάποιον από τους αστυνομικούς. Ωστόσο, η ρίψη κοκτέιλ μολότοφ δεν ήταν εντελώς ακίνδυνη και, ως εκ τούτου, μεταβάλλεται η κατηγορία».

Ο κατηγορούμενος πάντως παραπέμπεται και για άλλες πράξεις.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το βούλευμα: ΝΑΥΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

dikastiko

Διαβάστε Περισσότερα » " Δικαστικό βούλευμα: Eμπρηστικός και όχι εκρηκτικός μηχανισμός οι μολότοφ και ρίχνει στα μαλακά όσους τις πετούν"

Τουρκικά ΜΜΕ: «Απειλή» η άσκηση Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας – Τι λένε για τη συμφωνία με το Ισραήλ

Οι πληροφορίες για κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας, το αμέσως επόμενο διάστημα σε ελληνικό έδαφος, έχουν θορυβήσει τα τουρκικά ΜΜΕ.

Δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, κάνουν λόγο γι’ «απειλή» κατά της Τουρκίας, σχολιάζοντας πληροφορίες για μεταστάθμευση μαχητικών αεροσκαφών F-15 του Ριάντ στη Σούδα, στο πλαίσιο συνεργασίας με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της ενημερωτικής πύλης haberler.com: «Απειλή για την Τουρκία ! Ο πρίγκηπας Σαλμάν έδωσε οδηγία: Τα F-15 που θα χρησιμοποιήσουν οι Έλληνες πιλότοι θα προσγειωθούν στην βάση της Σούδας».

Το δημοσίευμα αναφέρει πως: «μ’ εντολή του πρίγκηπα Μουχάμεντ μπιν Σελμάν, μεγάλος αριθμός F-15, θα προσγειωθούν στη βάση της Σούδας στο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας την Κρήτη, για να απειλήσουν την Τουρκία. Στις ειδήσεις αναφέρεται ότι τα πολεμικά αεροσκάφη F-15, θα τα χρησιμοποιήσουν και Έλληνες πιλότοι».

Σ’ άλλο σημείο του δημοσιεύματος το haberler.com, στο «τόξο» που σχηματίζεται στην περιοχή κατά της Τουρκίας, στην αγορά γαλλικών μαχητικών Rafale από την Ελλάδα, καθώς και στην στρατιωτική συνεργασία της χώρας μας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και τις ΗΠΑ.
 

tourkika-mme-1

 
Αναφέρει συγκεκριμένα: «Γαλλία, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΠΑ, Ισραήλ και τελευταία Σαουδική Αραβία. Φουρτουνιασμένο άρχισε το 2021 στην Αν. Μεσόγειο, όπου η Τουρκία με τις κινήσεις της έχει κλονίσει τα ρήγματα.

Η Ελλάδα και και η "Νότια Κύπρος", που σταδιακά στριμώχνονται στη γωνία, κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, έκαναν πολλές ασκήσεις στα ταραγμένα ύδατα μαζί με τους συμμάχους τους ενάντια στην Τουρκία. Η βάση που προβλήθηκε περισσότερο στις ασκήσεις σε θάλασσα και αέρα, ήταν η βάση της Σούδας στο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας την Κρήτη. Ως στήριξη στην Ελλάδα, προσγειώθηκαν εκεί τα πρώτα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale.

Ακολούθως τα ΗΑΕ, που σε μία περιοχή από τη Λιβύη ως την Συρία, βρίσκονται ενάντια στην Τουρκία, έστειλαν 9 μαχητικά αεροσκάφη στην Κρήτη. Τα F-16 των ΗΑΕ, εκτέλεσαν άσκηση μαζί με τις αεροπορικές δυνάμεις της Ελλάδας. Ενώ οι ΗΠΑ που στηρίζουν ανοιχτά την Ελλάδα στην Αν. Μεσόγειο, αποσαφήνισαν την θέση τους, με την επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών Μάικ Πομπέο στη Σούδα και με ένα αεροπλανοφόρο που θα εγκατασταθεί στην Κρήτη.

Ευρεία κάλυψη των τουρκικών ΜΜΕ για τη συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ

Η συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ για δημιουργία Σχολής Πολεμικής Αεροπορίας στη χώρα μας, που θ’ αγγίξει τα 1,68 δισεκατομμύρια δολαρίων για 20 χρόνια, καλύπτεται ευρέως στα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου.

«Η Ελλάδα και το Ισραήλ επεκτείνουν τη στρατιωτική συνεργασία» αναφέρει ο τίτλος της τουρκικής έκδοσης της DW, σχολιάζοντας πως οι δύο χώρες κατέληξαν σε μία στρατηγική συνεργασία, την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε διαμάχη με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Το Ισραήλ επικυρώνει αμυντική συμφωνία 1,68 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Ελλάδα» γράφει το αμυντικό site haber.aero, αναδημοσιεύοντας τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκάντς, σύμφωνα με τις οποίες η συμφωνία αντικατοπτρίζει τις εξαιρετικές και αναπτυσσόμενες σχέσεις που έχει η χώρα του με την Ελλάδα.
 

 1

 
«Στρατηγική συμφωνία Ισραήλ με την Ελλάδα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του εξειδικευμένου airturkhaber.com, το οποίο σχολιάζει πως η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, έρχεται ως αντιστάθμισμα στις δραστηριότητες εξερεύνησης φυσικού αερίου που πραγματοποιεί η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Ελλάδα και το Ισραήλ επεκτείνουν τη στρατιωτική συνεργασία» αναφέρει το aktifhaber.com, επισημαίνοντας πως λόγω της έντασης με την Τουρκία, η χώρα μας αύξησε τον αμυντικό προϋπολογισμό της πέντε φορές σε σχέση με πέρυσι.

Στο ίδιο ύφος και το δημοσίευμα του Ahval : «Το Ισραήλ και η Ελλάδα εντείνουν τη συνεργασία», αναφέρει ο τίτλος, σχολιάζοντας στη συνέχεια πως η Τουρκία αμφισβητεί τις δύο χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Το Ισραήλ επικυρώνει συμφωνία 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Ελλάδα» αναφέρει η Sozcu, τονίζοντας πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία αμυντικού εφοδιασμού που έχει υπογραφεί ποτέ μεταξύ των δύο χωρών.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την προμήθεια δέκα αεροσκαφών M-346 (Lavi), τη συντήρηση αεροσκαφών Τ-6 (Efroni) καθώς και την παροχή προσομοιωτών, εκπαίδευσης και υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη συμφωνία για αμυντική προμήθεια μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας μέχρι σήμερα, η οποία εγκρίθηκε από την ελληνική κυβέρνηση έπειτα από διεθνή διαγωνισμό. Η έγκριση της Αθήνας δίνει την δυνατότητα στις δύο πλευρές να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν στην υπογραφή συμφωνίας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τουρκικά ΜΜΕ: «Απειλή» η άσκηση Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας – Τι λένε για τη συμφωνία με το Ισραήλ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news