facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

Κρήτη | Έκαναν δουλειές σε χωράφια ξένα… Τους είδε να ραβδίζουν τις ελιές της αδερφής της

Λόγο για μία θρασύτατη κλοπή ελαιόκαρπου στο κάμπο της Μεσαράς, κάνει η ομάδα Δια-SOS-τε τη Μεσαρά στο facebook.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην ανάρτησή της η ομάδα, στενή συγγενής ιδιοκτήτριας όμορου λιόφυτου, που πήγε να μαζέψει τις ελιές και πέτυχε τους κλέφτες να ραβδίζουν τις ελιές της αδελφής της στο διπλανό λιόφυτο.

Το περιστατικό συνέβει στα Καπαριανά.

Όταν έφτασε λοιπόν η αδελφή με τον σύζυγο της , είδε δύο άτομα να μαζεύουν ελιές στο διπλανό λιόφυτο της αδελφής της.

Σε ερώτηση της «ποιοί είστε εσείς, μόνοι μαζέυετε;» ,οι θρασύτατοι κλέφτες απάντησαν με ψυχραιμία ότι τους έφερε το αφεντικό , έφυγε και θα ξανάρθει.

Μένοντας λοιπόν ήσυχοι, ξεκίνησαν να ραβδίζουν ανυποψίαστοι τα δικά τους, όχι όμως και οι κλέφτες που κατάλαβαν τι επρόκειτο να συμβεί , τα μάζεψαν γρήγορα και ειδοποίησαν συνεργάτη τους , όπου ήρθε με το αγροτικό, φόρτωσαν και 8 περίπου τσουβάλια , και χωρίς οι διπλανοί να αντιληφθούν τίποτα, έφυγαν

Εν τω μεταξύ, όταν οι «γείτονες» που μάζευαν αμέριμνοι κατάλαβαν τι συνέβη, ειδοποίησαν τους συγγενείς τους που όταν όμως έφτασαν ήταν ήδη αργά. Παρόλα αυτά κατάφεραν να συγκρατήσουν τα χαρακτηριστικά των δραστών ,τη μάρκα και το χρώμα του ελαιοραβδιστικού αλλα και των βεργών.

Αμέσως έγινε καταγγελία στην αστυνομία η οποία φαίνεται να αναζητεί τώρα τους δράστες που μοιάζει να είναι οργανωμένοι, ωστόσο οι συγγενείς δεν μπορούν να «χωνέψουν» ακόμα πως τους ξέφυγαν έτσι οι δράστες…Γιατί να μην υποψιαστούν αμέσως και να πάρουν τηλ. την αστυνομία!

Σύμφωνα πάντως με τον ιδιοκτήτη του λιόφυτου :

» Δύο άτομα με ελαιοραβδιστικό «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» με Robin κινητήρα και κίτρινες βέργες ραβδίζει ξένες ελιές στην περιοχή του αναδασμού, Μοίρες-Καπαριανά!

Αν πέσει κάτι στην αντίληψη σας ενημερώστε άμεσα τις αρχές»

zarpanews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη | Έκαναν δουλειές σε χωράφια ξένα… Τους είδε να ραβδίζουν τις ελιές της αδερφής της"

Καιρός αύριο: Χριστούγεννα σαν άνοιξη – Πού θα φτάσει η θερμοκρασία

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα δυτικά και τη νότια – ανατολική νησιωτική χώρα κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά και τα νότια θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φθάσει στα βόρεια τους 20 με 21 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 στρεφόμενοι από το απόγευμα στα ανατολικά σε νότιους νοτιοδυτικούς τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 20 με 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 22 και κατά τόπους έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα δυτικά τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Χριστούγεννα σαν άνοιξη – Πού θα φτάσει η θερμοκρασία"

Πέθανε ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς

Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Βασίλης Καρράς.

Ο Βασίλης Καρράς «έφυγε» λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Κυριακής 24 Δεκεμβρίου ενώ νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο διάστημα ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Βιογραφία

Ο αγαπημένος Βασίλης Καρράς γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Έχει δύο αδέρφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία. Όταν ήταν 10 χρόνων πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο “Πρόσφυγας” στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, την δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Επίσης, είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του “Εγώ αγάπη μου, εγώ”. Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη, που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Έχει συνεργαστεί με συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Δημήτρης Ρακιτζής Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι. Έχει κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης καθώς και με τον Γιώργο Κακοσαίο. Με τους περισσότερους από αυτούς έχει συνεργαστεί σε ζωντανά προγράμματα. Επίσης, είναι συνθέτης και στιχουργός και έχει γράψει τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς"

Σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας ενόψει των γιορτών – Ο σχεδιασμός

Σε ισχύ βρίσκονται τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

Τα μέτρα της Τροχαίας καλύπτουν το οδικό δίκτυο όλης της χώρας, με βάση τα τοπικά προβλήματα και τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν, ανά ευρύτερη περιοχή ή περιφέρεια.

Από σήμερα και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2024 τα μέτρα της Τροχαίας θα είναι σε ισχύ, ενώ θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρά κατά τις ημέρες της μαζικής εξόδου-εισόδου των οχημάτων, από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Αναλυτικά τα μέτρα της Τροχαίας

Ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

  • Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.
    Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
  • Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)
  • Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
  • Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Παράλληλα, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην προληπτική και αποτρεπτική παρουσία, μέσω της διενέργειας τροχονομικών ελέγχων και ελέγχου μέθης (αλκοτέστ) με σκοπό την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» παραβάσεων, που αποτελούν τις βασικότερες αιτίες, κυρίως των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

Από σήμερα μέχρι της 7 Ιανουαρίου 2024 που θα είναι σε ισχύ τα μέτρα της Τροχαίας, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Μέτρα Τροχαίας: Η έκκληση της ΕΛΑΣ στους οδηγούς

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς

  • να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου,
  • να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση,
  • να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
  • να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους,
  • σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας ενόψει των γιορτών – Ο σχεδιασμός"

ΜΜΜ: Πώς θα κινηθούν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν στο ωράριο λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς τις μέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023 και την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023 τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται με δρομολόγια Κυριακής και αργιών.

Τα δρομολόγια του Αεροδρομίου δεν θα αλλάξουν κατά τις παραπάνω μέρες αλλά την παραμονή Πρωτοχρονιάς θα ολοκληρωθούν νωρίτερα

Τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024, όπως και το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024, θα ισχύσει επίσης πρόγραμμα δρομολογίων Κυριακής και αργιών για τα ίδια Μέσα.

ΗΣΑΠ

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου και Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023: Δρομολόγια ανά 10,5′ μεταξύ 5:30 – 23:30, ανά 15′ τις υπόλοιπες ώρες.
Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου ως Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023: Δρομολόγια ανά 6′ μεταξύ 7:00-10:00, 15:00-18:00, ανά 7,5′ τις υπόλοιπες ώρες μεταξύ 5:30-22:30, μεταξύ 11,5′-15′ τις υπόλοιπες ώρες.
Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023: Δρομολόγια ανά 10,5′ μεταξύ 5:30 – 23:30, ανά 15′ τις υπόλοιπες ώρες.
Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023: Δρομολόγια ανά 10,5′ μεταξύ 5:30 – 23:00. Οι συρμοί θα αποσυρθούν γύρω στις 23:00.
Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024: Δρομολόγια ανά 10,5′ μεταξύ 5:30 – 23:30, ανά 15′ τις υπόλοιπες ώρες.
Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024: Δρομολόγια ανά 7,5′ μεταξύ 5:30-22:30, μεταξύ 11,5′-15′ τις υπόλοιπες ώρες.
Τετάρτη 3 Ιανουαρίου ως Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024: Δρομολόγια ανά 6′ μεταξύ 7:00-10:00, 15:00-18:00, ανά 7,5′ τις υπόλοιπες ώρες μεταξύ 5:30-22:30, μεταξύ 11,5′-15′ τις υπόλοιπες ώρες.
Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024: Δρομολόγια ανά 10,5′ μεταξύ 5:30 – 23:30, ανά 15′ τις υπόλοιπες ώρες.

Γραμμή 2 Μετρό

Τα δρομολόγια στη γραμμή 2 του Μετρό θα είναι ως εξής:

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου και Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023: Δρομολόγια ανά 10′.
Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου ως Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023: Δρομολόγια ανά 4,5′ μεταξύ 7:30-11:00 και 13:30-17:30, ανά 5′ τις υπόλοιπες ώρες μεταξύ 6:00-20:30, ανά 7′ μεταξύ 20:30-22:00, ανά 10′ τις υπόλοιπες ώρες.
Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023: Δρομολόγια ανά 7′ μεταξύ 9:00 – 17:00 και ανά 10′ τις υπόλοιπες ώρες. Κανονικά η παράταση του ωραρίου το βράδυ.
Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023: Δρομολόγια ανά 7′ μεταξύ 9:00 – 17:00 και ανά 10′ τις υπόλοιπες ώρες. Τελευταία δρομολόγια από τις 23:00.
Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024: Δρομολόγια ανά 10′.
Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024: Δρομολόγια ανά 7′ μεταξύ 9:00 – 17:00 και ανά 10′ τις υπόλοιπες ώρες.
Τετάρτη 3 Ιανουαρίου ως Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024: Δρομολόγια ανά 4,5′ μεταξύ 7:30-11:00 και 13:30-17:30, ανά 5′ τις υπόλοιπες ώρες μεταξύ 6:00-20:30, ανά 7′ μεταξύ 20:30-22:00, ανά 10′ τις υπόλοιπες ώρες.
Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024: Δρομολόγια ανά 10′.

Γραμμή 3 Μετρό

Τα δρομολόγια στη γραμμή 3 του Μετρό θα έχουν ως εξής:

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου και Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023: Δρομολόγια ανά 12′.
Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου ως Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023: Δρομολόγια ανά 5′ μεταξύ 6:00-17:30, ανά 6′ μεταξύ 17:30-20:00, ανά 7′ μεταξύ 20:00-22:00, ανά 9′ τις υπόλοιπες ώρες.
Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023: Δρομολόγια ανά 7′ μεταξύ 9:00 – 17:00 και ανά 9′ τις υπόλοιπες ώρες. Κανονικά η παράταση του ωραρίου το βράδυ.
Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023: Δρομολόγια ανά 7′ μεταξύ 9:00 – 17:00 και ανά 9′ τις υπόλοιπες ώρες. Τελευταία δρομολόγια από τις 23:00.
Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024: Δρομολόγια ανά 12′.
Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024: Δρομολόγια ανά 7′ μεταξύ 9:00 – 17:00 και ανά 9′ τις υπόλοιπες ώρες.
Τετάρτη 3 Ιανουαρίου ως Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024: Δρομολόγια ανά 5′ μεταξύ 6:00-17:30, ανά 6′ μεταξύ 17:30-20:00, ανά 7′ μεταξύ 20:00-22:00, ανά 9′ τις υπόλοιπες ώρες.
Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024: Δρομολόγια ανά 9′.
Σημειώνεται ότι τα δρομολόγια του Αεροδρομίου δεν θα αλλάξουν κατά τις παραπάνω μέρες αλλά την παραμονή Πρωτοχρονιάς θα ολοκληρωθούν νωρίτερα.

ΚΤΕΛ Αττικής

Στο ΚΤΕΛ Αττικής θα ισχύουν τα εξής τελευταία δρομολόγια σήμερα, Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023, και την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023:

Στη γραμμή Αθήνα-Μαρκόπουλο-Καλύβια-Κερατέα-Λαύριο το τελευταίο δρομολόγιο θα αναχωρήσει στις 21:45.
Από Λαύριο προς Αθήνα στις 20:00 ενώ από Λαύριο προς Αθήνα στις 21:00 θα τερματίσει στον προαστιακό Κορωπίου.
Το τελευταίο δρομολόγιο από Πόρτο Ράφτη, Αυλάκι θα γίνει ώρα 21:05 και 21:20 αντίστοιχα έως Προαστιακό Κορωπίου.
Από Μαραθώνα προς Αθήνα θα αναχωρήσει στις 20:15.
Από Νέα Μάκρη προς Αθήνα θα αναχωρήσει στις 21:30.
Από Ραφήνα προς Αθήνα θα αναχωρήσει στις 21:50.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΜΜΜ: Πώς θα κινηθούν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά"

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Ο Αλβανός δράστης προσπαθεί να διαφύγει σε Τουρκία ή Μάλτα – Ευρωπαϊκό ένταλμα για τη σύλληψή του!

Ο 38χρονος από την Αλβανία που καταζητείται για τον σοβαρό τραυματισμό των τριών νεαρών από την Κρήτη στο Γκάζι, επιχειρεί να διαφύγει προς Τουρκία ή Μάλτα.

Οι σχετικές πληροφορίες των προσπαθειών διαφυγής του έχουν περιέλθει στην κατοχή των αξιωματικών του τμήματος δίωξης εκβιαστών από αξιόπιστες πηγές. Για αυτό το λόγο έχουν ενημερώσει αστυνομικές υπηρεσίες του Έβρου, νησιών και της δυτικής Ελλάδας προκειμένου να βρίσκονται σε εγρήγορση σε περίπτωση εντοπισμού του.

Η επικινδυνότητα του συγκεκριμένου κακοποιού προϋποθέτει και τις κατάλληλες συνθήκες ασφάλειας για τη σύλληψη του. Επίσης το ένταλμα σύλληψης του έχει μετατραπεί σε ευρωπαϊκό.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο με τον αδίστακτο Αλβανό πιστολέρο στο Γκάζι

Την ψυχρότητα του Αλβανού πιστολέρο αποκαλύπτει ένα ακόμη βίντεο από τους πυροβολισμούς στο Γκάζι.

Σε βίντεο του OPEN φαίνεται η στιγμή που ο πιστολέρο μαζί με τον συνοδηγό επιτίθενται στους Κρητικούς και εν συνεχεία ο πρώτος σηκώνει το όπλο και τους πυροβολεί.

Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό τόσο στη χώρα μας όσο και στην Αλβανία για τον εντοπισμό του 38χρονου.

Ο καταζητούμενος πιστολέρο έχει κατηγορηθεί στη χώρα μας για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και κλοπές.

Σύμφωνα με αλβανικά μέσα, έχει μπει φυλακή για δέκα χρόνια στην Αλβανία, γιατί πυροβόλησε τρεις αστυνομικούς. Αποφυλακίστηκε πριν ακριβώς από ένα χρόνο.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Ο Αλβανός δράστης προσπαθεί να διαφύγει σε Τουρκία ή Μάλτα – Ευρωπαϊκό ένταλμα για τη σύλληψή του!"

Συναγερμός στη Σλοβακία: Συνελήφθη άνδρας που απειλούσε ότι θα προκαλέσει μακελειό «σαν αυτό στη Πράγα»

 Η Αρχές της Σλοβακίας συνέλαβαν έναν άνδρα που απειλούσε να προκαλέσει μακελειό παρόμοιο με αυτή στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στη Πράγα, κατά το οποίο 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ο λόγος για έναν 64χρονο ο οποίος συνελήφθη στην πόλη Ζίλινα, στα βόρεια της χώρας, αφότου κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης την ίδια ημέρα της σφαγής στην Τσεχία υποστηρίζοντας ότι σκόπευε να κάνει «ό,τι συνέβη στην Πράγα».

Αντιμετωπίζει τώρα ποινική δίωξη για πρόκληση αναστάτωσης που επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει αστυνομικούς οπλισμένους με αυτόματα όπλα να σπάνε την πόρτα του διαμερίσματός του λίγο αργότερα και να τον συλλαμβάνουν.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το BBC, στην Τσεχία υπήρξαν αρκετά περιστατικά ασφαλείας, εν μέσω μιας γενικής ανησυχίας της κοινής γνώμης μετά τις δολοφονίες.

Ένας άνδρας συνελήφθη αφού απείλησε να σκοτώσει τα επιζώντα μέλη της οικογένειας του δράστη του μακελειού στην Πράγα. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε ένα όπλο που κατείχε νόμιμα στο σπίτι του έξω από την πρωτεύουσα.

Το βράδυ της Παρασκευής αστυνομικοί κλήθηκαν σε ένα χωριό στην περιοχή Πλζεν στα δυτικά, αφού ένας άνδρας απείλησε να πυροβολήσει τους γείτονές του. Συνελήφθη, αλλά διαπιστώθηκε ότι ήταν μεθυσμένος και άοπλος.

Παράλληλα, ένοπλη μονάδα της αστυνομίας στάλθηκε σε πολυσύχναστη διασταύρωση της Πράγας έπειτα από αναφορές για έναν άνδρα που κρατούσε χειροβομβίδα. Τελικά το όπλο ήταν ρέπλικα. Συνελήφθησαν δύο άνδρες που, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ήταν αλλοδαποί. 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Συναγερμός στη Σλοβακία: Συνελήφθη άνδρας που απειλούσε ότι θα προκαλέσει μακελειό «σαν αυτό στη Πράγα» "

Β. Kικίλιας: Συντονισμός για χιονοπτώσεις και προληπτικά μέτρα

«Δεν μπορεί να προβλέψει κανείς 100% τα φυσικά φαινόμενα ωστόσο η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δρα προληπτικά» δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικού Μητρώου όπου θα ενταχθούν όλα τα εκχιονιστικά ώστε σε περίπτωση χιονοπτώσεων να είναι άμεσα διαθέσιμα.

Στο Μητρώο Εργοληπτών θα καταχωρηθούν υποχρεωτικά όλα τα εκχιονιστικά και άλλα μηχανήματα έργου, προκειμένου να είναι διαθέσιμα άμεσα, σε περίπτωση χιονοπτώσεων στην Αττική. Αυτό ανακοινώθηκε μετά από ευρεία σύσκεψη που είχε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, με τους ιδιοκτήτες εταιρειών καθώς και με εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής και του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων.

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Εμείς δίνουμε τη δυνατότητα να υπάρχει ένας καλύτερος συντονισμός και άρα, να ξέρουμε εκ των προτέρων πόσα μηχανήματα έχουμε και σε μία βαριά χιονόπτωση στην Αττική πόσα μηχανήματα απαιτούνται. Τι απαιτείται για τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων – έχει ήδη γίνει η σχετική συνάντηση και έχει ρυθμιστεί, τι απαιτείται για τις κεντρικές οδούς, όπως είναι η Κηφισίας, η Πεντέλης κ.ο.κ. Αυτό είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας και προσπαθούμε να το συντονίσουμε και να το ρυθμίσουμε».

Σε περίπτωση έντονων χιονοπτώσεων στο λεκανοπέδιο της Αττικής, θα λαμβάνονται προληπτικά μέτρα.

Eπίσης ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως: «Προληπτικά θα πάμε να κλείσουμε οδούς. Ενδεχομένως τις ημέρες εκείνες στις οποίες θα έχει βαριά χιονόπτωση θα πρέπει να κλείσουν τα σχολεία, να υπάρχει τηλεργασία και εκ περιτροπής εργασία, έτσι ώστε να μην υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα στους δρόμους της Αττικής, προκειμένου να μπορέσουν τα εκχιονιστικά και τα μηχανήματα έργου να κάνουν την δουλειά τους».

Στο συντονισμό σημαντικό ρόλο έχουν η ελληνική αστυνομία και η Τροχαία.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Β. Kικίλιας: Συντονισμός για χιονοπτώσεις και προληπτικά μέτρα"

Αιγιάλεια: Συνελήφθη ξανά ο ψευδοεπίσκοπος – «Καταράστηκε», αφόρισε και καλούσε πολίτες να ασκήσουν βία

Συνελήφθη ξανά στο Αίγιο ο άνδρας που εμφανίζει τον εαυτό του ως Επίσκοπο και «καταράστηκε» τις προηγούμενες ημέρες δικαστικούς λειτουργούς, αστυνομικούς και δικηγόρους επειδή είχε συλληφθεί στο παρελθόν για τη δράση του.

Ο άνδρας με ανακοίνωσή του καταράστηκε όσους τον «πολεμούν» και ζητούσε από τους πολίτες να πάρουν τα όπλα και να σκοτώσουν δικαστές, δικηγόρους και παράγοντες της περιοχή του Αιγίου, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αιγιαλείας Γιώργος Μπέσκος ο οποίος μίλησε την Παρασκευή στον Peloponnisos FM 104,1 για την περιπέτεια που έζησε με τον αφορισμό του.

Η Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων πάντως έχει ξεκαθαρίσει πως δεν τον αναγνωρίζει και ότι πρόκειται για ψευδοεπίσκοπο.

pelop

Διαβάστε Περισσότερα » "Αιγιάλεια: Συνελήφθη ξανά ο ψευδοεπίσκοπος – «Καταράστηκε», αφόρισε και καλούσε πολίτες να ασκήσουν βία"

Ουγγαρία: Τέλος στην περιπέτεια των 100 Ελλήνων στη Βουδαπέστη - Πέταξαν για Αθήνα μετά από 21 ώρες

Αίσιο τέλος, μετά από 21 ώρες, είχε η περιπέτεια των 100 Ελλήνων στη Βουδαπέστη καθώς οι ταξιδιώτες μπήκαν περί τις 15:30 στο αεροπλάνο για την επιστροφή τους στην Ελλάδα από την Ουγγαρία.

Ο λόγος για την πτήση, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει χθες στις 18:25, όμως οι καιρικές συνθήκες ήταν αποτρεπτικές και έτσι όσοι περίμεναν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, έμειναν δίχως καμία ενημέρωση για πάνω από 21 ώρες στο Διεθνές Αεροδρόμιο Βουδαπέστης Ferenc Liszt. Πλέον, άπαντες έχουν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο τους και περιμένουν να γυρίσουν στην Ελλάδα, μιας και οι συνθήκες πλέον το επιτρέπουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr μάλιστα, όταν τους ανακοινώθηκε πως μπορούν να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο μετά από σχεδόν μια ολόκληρη ημέρα ταλαιπωρίας, οι 100 Έλληνας ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.



Νωρίς το πρωί σήμερα εκπρόσωπος της ελληνικής πρεσβείας στην Ουγγαρία βρέθηκε στο αεροδρόμιο δίπλα στους Έλληνες, ωστόσο τους ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπορούσαν να παρέμβουν και να τους βοηθήσουν με κάποιο τρόπο. Συγκεκριμένα, όπως τους μεταφέρθηκε, η πτήση είναι ιδιωτικής εταιρείας.

Επιβάτης που ήταν ανάμεσα σε αυτούς που υπέστησαν τεράστια ταλαιπωρία μίλησε το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ δηλώνοντας ότι μέχρι πριν λίγες ώρες δεν είχαν καμία ενημέρωση για την τύχη της πτήσης τους. Κατήγγειλε μάλιστα ότι «μας έχουν αφήσει νηστικούς».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ουγγαρία: Τέλος στην περιπέτεια των 100 Ελλήνων στη Βουδαπέστη - Πέταξαν για Αθήνα μετά από 21 ώρες"

ΑΑΔΕ: Στο φως φοροδιαφυγή 3 εκατ. ευρώ σε γνωστό κέντρο διασκέδασης

Άλλη μία ηχηρή περίπτωση φοροδιαφυγής αποκάλυψαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Ειδικότερα, αξιοποιώντας πληροφορίες που έφτασαν μέσω καταγγελίας, και παρακολουθώντας στοχευμένα τη φορολογική συμπεριφορά της συγκεκριμένης επιχείρησης, διαπίστωσαν απόκρυψη διόλου ευκαταφρόνητου εισοδήματος.

Πρόκειται για γνωστό κέντρο διασκέδασης, στο οποίο οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ προχώρησαν και σε επιτόπιο έλεγχο.

Από την πλήρη επεξεργασία των στοιχείων, διαπίστωσαν ότι για το φορολογικό έτος 2022 η επιχείρηση δεν υπέβαλε δήλωση φορολογίας εισοδήματος, αποκρύπτοντας έσοδα 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ απέφυγε και την καταβολή ΦΠΑ συνολικού ποσού 255.000 ευρώ.

Στην επιχείρηση επιβλήθηκε ο προβλεπόμενος φόρος και προσαυξήσεις, καθώς και πρόστιμο 130.000 ευρώ. Ο έλεγχος συνεχίζεται και σε προηγούμενες χρήσεις, για να διαπιστωθεί εάν η επιχείρηση ήταν το ίδιο… αμελής.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Στο φως φοροδιαφυγή 3 εκατ. ευρώ σε γνωστό κέντρο διασκέδασης"

Χειροπέδες σε γυναίκα στην Κατερίνη που μετέτρεπε τα παράνομα παίγνια σε νόμιμες ιστοσελίδες

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται μία γυναίκα, η οποία εντοπίστηκε να λειτουργεί παράνομα ηλεκτρονικά παιχνίδια σε κατάστημα ιδιοκτησίας της στην Κατερίνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η γυναίκα συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 23 Δεκεμβρίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα ιδιοκτησίας της, διαπιστώθηκε να έχει θέσει σε λειτουργία 16 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μέσω κεντρικού ηλεκτρονικού υπολογιστή (server) να μετατρέπει τα επί των οθονών διενεργούμενα παράνομα παίγνια σε νόμιμες ιστοσελίδες, παρεμποδίζοντας τον αστυνομικό έλεγχο. Κατασχέθηκε ο κεντρικός ηλεκτρονικός υπολογιστής (server).

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Χειροπέδες σε γυναίκα στην Κατερίνη που μετέτρεπε τα παράνομα παίγνια σε νόμιμες ιστοσελίδες"

Ένταση στην Κηφισιά: Στο νοσοκομείο ένας 17χρονος – Έγιναν 8 προσαγωγές

Ένταση επικράτησε στον σταθμό του Ηλεκτρικού στην Κηφισιά το πρωί της Κυριακής (24/12) με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας 17χρονος.

Ο ανήλικος μεταφέρεται στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ με ελαφρύ τραυματισμό στο πρόσωπο.

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε 8 προσαγωγές μέχρι αυτή τη στιγμή.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένταση στην Κηφισιά: Στο νοσοκομείο ένας 17χρονος – Έγιναν 8 προσαγωγές"

Ακροβάτες διαρρήκτες χτύπησαν 27 σπίτια στη Λάρισα – Η λεία τους ξεπερνά τα 130.000 ευρώ

Σε πάνω από 130.000 ευρώ σε μετρητά και τιμαλφή υπολογίζεται η συνολική αξία της λείας από τις 27 διαρρήξεις που είχε διαπράξει με τη μέθοδο της αναρρίχησης μια σπείρα Ελλήνων με ακροβατικές ικανότητες σε μονοκατοικίες, διώροφα σπίτια και διαμερίσματα πρώτου ορόφου γύρω από το κέντρο της Λάρισας.

Η σπείρα, που αποτελείτο από μια άγνωστη μέχρι στιγμής γυναίκα και οκτώ άνδρες οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί από την έρευνα της Ασφάλειας, δρούσε από τις αρχές Μαρτίου ως τον Δεκέμβριο του 2022. Τα μέλη της χρησιμοποιούσαν κάθε φορά διαφορετικά Ι.Χ. αυτοκίνητα για να μην εντοπίζονται, ενώ παρακολουθούσαν και τις κινήσεις της ΕΛ.ΑΣ. με έναν φορητό ασύρματο συντονισμένο στις συχνότητές της.

Όταν εντόπιζαν τους στόχους, σκαρφάλωναν στα μπαλκόνια φορώντας γάντια και χειρουργικές μάσκες και παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες ή τα παράθυρα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ξήλωναν ολόκληρη την κάσα από τις πόρτες με κατσαβίδια, λοστούς και άλλα διαρρηκτικά εργαλεία. Με τον τρόπο αυτό είχαν κάνει 23 διαρρήξεις και τέσσερις απόπειρες με λεία χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών και της άγνωστης συνεργού τους για διακεκριμένη κλοπή κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κλοπή κατά συναυτουργία και απείθεια, κατά περίπτωση, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ακροβάτες διαρρήκτες χτύπησαν 27 σπίτια στη Λάρισα – Η λεία τους ξεπερνά τα 130.000 ευρώ"

Τεράστια ταλαιπωρία για δεκάδες εγκλωβισμένους Έλληνες στα αεροδρόμια της Βουδαπέστης και των Βρυξελλών

Μια τεράστια ταλαιπωρία ζουν δεκάδες Έλληνες σε Βρυξέλλες και Βουδαπέστη αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων.

Αρχικά έγινε γνωστό πως Έλληνες εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών μετά από αιφνιδιαστική στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. 

Εγκλωβισμένοι όμως είναι 100 Έλληνες στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, λόγω καιρικών συνθηκών. Όπως είπε ένας από τους ταξιδιώτες στον ΣΚΑΪ, ακόμα δεν έχουν κάποια επίσημη ενημέρωση από την αεροπορική εταιρεία ή από το αεροδρόμιο.

Αναφέρει ότι η πτήση επρόκειτο να αναχωρήσει στις 18:25 το απόγευμα του Σαββάτου, ωστόσο μέχρι σήμερα το πρωί δεν φύγει.

Όπως ενημερώθηκαν, η πτήση έχει ακυρωθεί. «Μας έχουν αφήσει νηστικούς» κατήγγειλε.

Υπενθυμίζεται πως άλλοι 100 Έλληνες ταξιδιώτες εγκλωβίστηκαν στο δρόμο από Βιέννη για Πράγα, καθώς τα πούλμαν κόλλησαν στο χιόνια, και περίμεναν 17 ώρες για να τους απεγκλωβίσουν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τεράστια ταλαιπωρία για δεκάδες εγκλωβισμένους Έλληνες στα αεροδρόμια της Βουδαπέστης και των Βρυξελλών"

Βηθλεέμ: Ακυρώθηκαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις «λόγω της ανθρωπιστικής τραγωδίας στη Γάζα»

«Αν ο Ιησούς γεννιόταν σήμερα, θα γινόταν στη Γάζα ανάμεσα στα ερείπια», δήλωσε ο κληρικός της Λουθηρανικής εκκλησίας της Βηθλεέμ, όπου η εικόνα του Θείου βρέφους στα ερείπια, κάνει τον γύρο του κόσμου. Στη Βηθλεέμ οι καμπάνες θα σημάνουν τα μεσάνυχτα στην Εκκλησία της Γεννήσεως, την Άγια Νύχτα, αλλά φέτος δεν θα υπάρχει δέντρο, δεν θα γίνουν παρελάσεις δεν θα ακουστεί χαρμόσυνη μουσική, ούτε κάλαντα και κανένας Άγιος Βασίλης δεν θα μοιράζει καραμέλες στα παιδιά της Δυτικής Όχθης, έγραψε η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Aπό το δημαρχείο της Βηθλεέμ, ανακοινώθηκε το χριστουγεννιάτικο μήνυμα, που καταδικάζει το Ισραήλ για εθνοκάθαρση» και «γενοκτονία» στη Γάζα.

«Επεκτείνονται οι χερσαίες επιχειρήσεις στη νότια και βόρεια Λωρίδα της Γάζας»

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι 152 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στην επίθεσή του κατά των μαχητών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, με τουλάχιστον εννέα απώλειες στις σφοδρές μάχες των τελευταίων ωρών.

Οι ένοπλες δυνάμεις επικεντρώνονται στη νότια Γάζα την Κυριακή, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες επικαλέστηκαν ξανά την ανάγκη προστασίας των αμάχων, αλλά δεν έθεσαν θέμα εκεχειρίας όπως ανακοινώθηκε μετά τη νέα συνομιλία Μπάιντεν – Νετανιάχου.

 Ο καπνός πάνω από τη βόρεια πόλη Jabalia επιβεβαιώνει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς ενώ μαρτυρίες αναφέρουν ότι ισραηλινά τεθωρακισμένα προελαύνουν προς το κέντρο της πόλης.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Jonathan Conricus ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις είναι κοντά στον πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο στη βόρεια Γάζα.

Τώρα, είπε, «επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας εναντίον της Χαμάς στη νότια Γάζα».

Ανέφερε ότι εννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν στις μάχες το Σάββατο, μια από τις πιο θανατηφόρες ημέρες για τον στρατό από τότε που εξαπέλυσε χερσαία επίθεση στο παλαιστινιακό έδαφος στις 27 Οκτωβρίου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου «κατέστησε σαφές ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι όλοι οι στόχοι του εκπληρώνονται πλήρως», ανέφερε το γραφείο του.

Στα χαρτιά μένει το σχέδιο που παρουσίασε η Αίγυπτος σχετικά με μια ανθρωπιστική εκεχειρία δύο εβδομάδων που θα μπορούσε να παραταθεί, κατά την οποία η Χαμάς απελευθερώνει 40 ομήρους και το Ισραήλ 120 Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε στο μεταξύ ότι περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 53.000 τραυματίστηκαν στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου. Οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι γυναίκες και παιδιά, λέει η Χαμάς.

Το Ισραήλ υποστήριξε ότι 700 Παλαιστίνιοι μαχητές έχουν συλληφθεί από τότε που ξεκίνησε τη στρατιωτική του επιχείρηση και την εισβολή στη Γάζα με στόχο την εξάλειψη της Χαμάς.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βηθλεέμ: Ακυρώθηκαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις «λόγω της ανθρωπιστικής τραγωδίας στη Γάζα»"

Μπελέρης: Ήταν μαριονέτα ο «δήμαρχος» Χειμάρρας - Ο Ράμα να διορίσει δημοτικό σύμβουλο από την παράταξή μου

Την πρώτη του δήλωση μετά την παραίτηση του δημάρχου Χειμάρρας έκανε ο Φρέντι Μπελέρη. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Χειμάρρας και αντίπαλος του Φρέντι Μπελέρη Γκέργκι Γκόρο παραιτήθηκε, λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις από τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ο οποίος τον χαρακτήρισε ηττημένο.

Σε δήλωση που εξέδωσε το πρωί της 24ης Δεκεμβρίου ο φυλακισμένος εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας αναφέρει ότι ο Γκόρο «στην πραγματικότητα δεν «παραιτήθηκε» αλλά εγκατέλειψε τη δημαρχία που είχε χάσει εδώ και καιρό. Μια μαριονέτα ήταν άλλωστε».

Ενώ αφού καλωσόρισε «τα βήματα Ράμα προς την πραγματικότητα» λέει ότι «Όποιος αναλάβει προσωρινά Δήμαρχος μέχρι την αποφυλάκισή και την ορκωμοσία μου, πρέπει να είναι ένας από τους δημοτικούς συμβούλους που προέρχονται από τη δημοτική παράταξη με την οποία κερδίσαμε τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2023».

Αναλυτικά η δήλωση του Φρέντη Μπελέρη

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα με ανάρτησή του στο δίκτυο X (πρώην Twitter) στις 22 Δεκεμβρίου 2023 έκανε δύο πολύ σημαντικά βήματα προς την πραγματικότητα. Επτά μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές κατάλαβε ότι οι δημότες της Χειμάρρας (1) εξέλεξαν εμένα για δήμαρχο και (2) έστειλαν στο σπίτι του τον προηγούμενο δήμαρχο που ήταν ο δικός του εκλεκτός.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση Ράμα ο άνθρωπος που κατά παγκόσμια δημοκρατική πρωτοτυπία παρέμενε τόσους μήνες δήμαρχος παρ’ ότι είχε χάσει τις δημοτικές εκλογές, έσπευσε να ανακοινώσει την «παραίτησή» του. Στην πραγματικότητα δεν «παραιτήθηκε» αλλά εγκατέλειψε τη δημαρχία που είχε χάσει εδώ και καιρό. Μια μαριονέτα ήταν άλλωστε.

Καλωσορίζω τα σημαντικά βήματα του Έντι Ράμα προς την πραγματικότητα. Είναι όμως μισό βήμα σε σχέση με αυτά που πρέπει να κάνει άμεσα. Πληροφορούμαι ότι αναζητεί να τοποθετήσει εκείνος κάποιον άλλο ως μεταβατικό δήμαρχο. Ανέφερε μάλιστα στην ανάρτησή του ότι θα ακολουθήσει τις «καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές». Τον βοηθάω στην αναζήτησή του επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

Όποιος αναλάβει προσωρινά Δήμαρχος μέχρι την αποφυλάκισή και την ορκωμοσία μου, πρέπει να είναι ένας από τους δημοτικούς συμβούλους που προέρχονται από τη δημοτική παράταξη με την οποία κερδίσαμε τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2023. Δεν μπορεί να είναι άσχετος με την ψήφο του λαού της Χειμάρρας κατά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να είναι από άλλη περιοχή εκτός του δήμου της Χειμάρρας. Αυτό λένε οι «καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές». Οποιαδήποτε προσπάθεια του Ράμα να «φυτέψει» κάποιον εκλεκτό του μακριά από τις επιλογές του λαού της Χειμάρρας είναι αντίθετη προς τις δημοκρατικές αρχές και από τη ρίζα της λανθασμένη.

Υ.Γ. Επτά ημέρες μετά την απόρριψη της αίτησής μου για ειδική άδεια, ο Έντι Ράμα ως εκπρόσωπος τύπου του Δικαστηρίου δημοσιοποίησε τη δικαστική απόφαση. Εγώ μέσω των συνηγόρων μου, εννέα ημέρες μετά δεν έχω πάρει στα χέρια μου την απόφαση. Πώς βρήκε ο Ράμα την απόφαση ενώ δεν είναι διάδικος στη δίκη; Πήγε ο «αμερόληπτος» Δικαστής στον Ράμα και του έδωσε την απόφαση;

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μπελέρης: Ήταν μαριονέτα ο «δήμαρχος» Χειμάρρας - Ο Ράμα να διορίσει δημοτικό σύμβουλο από την παράταξή μου"

Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στην έδρα των ΜΑΤ από την οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη»

Η οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα στην έδρα των ΜΑΤ.

Σε ανάρτηση της οργάνωσης σε γνωστό site του αντιοεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται ότι «μαχητές» της ήταν αυτή που έβαλαν τη βόμβα πολύ κοντά στην έδρα των ΜΑΤ.

Όπως λένε, η ενέργεια αυτή ήταν αφιερωμένη σε όσους έχουν δολοφονηθεί και ξυλοκοπηθεί από την Αστυνομία. Αναφέρουν πως τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα έγιναν να για μην υπάρξουν θύματα τυχαίοι περαστικοί, αφού στόχος ήταν οι αστυνομικοί.

Δίνουν «υπόσχεση» και για άλλες τέτοιες ενέργειες στο μέλλον, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτή τη φορά οι αστυνομικοί ήταν τυχεροί, αλλά δεν θα είναι την επόμενη φορά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Στις 18/12 ένοπλοι μαχητές της οργάνωσης μας προσέγγισαν το Κεντρικό Στρατόπεδο των ΜΑΤ/ΕΚΑΜ (Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής) στην οδό Κοκκινοπούλου και τοποθέτησαν βόμβα κάτω από το φυλάκιο του σκοπού. Αυτή την φορά ήσασταν τυχεροί, δεν θα ισχύσει το ίδιο την επόμενη. Αφιερώνουμε την ενέργεια μας σε όσους και όσες έχουν δολοφονηθεί, βασανιστεί, ξυλοκοπηθεί, βιαστεί από την Ελληνική Αστυνομία. Ο ένοπλος αγώνας απαιτεί υπευθυνότητα και πολιτική συνείδηση. Δεν είναι ούτε χόμπι κάποιων εξτρεμιστών ούτε φετίχ κάποιων φαντασμένων. Είναι πολιτική επιλογή. Το βασικότερο μέλημα μας ήταν, είναι και θα είναι στο μέλλον η προστασία οποιουδήποτε ανθρώπου άσχετου με την ενέργεια μας. Για την ασφαλή απομάκρυνση τυχαίων περαστικών πραγματοποιήθηκαν δύοπροειδοποιητικά τηλεφωνήματα όπου δόθηκαν λεπτομερείς οδηγίες προς την αστυνομία. Για εμάς – και αυτό το τονίζουμε – είναι ύψιστης σημασίας κριτήριο να μην πάθει το οτιδήποτε αθώος άνθρωπος. Οι στόχοι που επιλέγουμε και θα επιλέξουμε στο μέλλον – είτε υλικές υποδομές του συστήματος είτε το ίδιο το ανθρώπινο δυναμικό του – θα είναι σαφώς καθορισμένες ως τέτοιες. Δε θέλουμε να διακινδυνέψουμε την ασφάλεια κανενός άλλου. Ακόμα και αν αυτό θέτει σε αυξημένο ρίσκο την ασφάλεια τη δική μας. Κουβαλάμε την τεράστια ευθύνη που μας αναλογεί εκ των πραγμάτων χρησιμοποιώντας τέτοια μέσα πάλης. Τελεία και παύλα.

Στην Ελλάδα υπάρχει μακρά ιστορική παράδοση οργανώσεων αντάρτικου πόλης. Η δράση τους ανάλογη με το ιστορικό πλαίσιο και τις συνθήκες της εκάστοτε περιόδου, υπήρξε πάντοτε πολιτικά δίκαιη στοχεύοντας τα πουλημένα τομάρια και υποδομές του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου. Με την ενέργεια μας κατέρρευσαν οι κούφιες διακηρύξεις της Νέας Δημοκρατίας που διατυμπανίζει με κάθε ευκαιρία την οριστική εξάλειψη του αντάρτικου πόλης. Θέσαμε υπό αμφισβήτηση το πολυ διαφημισμένο δόγμα νόμος και τάξη βάζωντας βόμβα στα κεντρικά των ΜΑΤ/ΕΚΑΜ. Θα χτυπήσουμε ξανά την κατάλληλη στιγμή, βάζοντας στο στόχαστρο μας τους προκλητικούς εκπροσώπους του σάπιου πολιτικού και οικονομικού συστήματος και τους ένστολους μπράβους τους. Τους ενόχους δηλαδή των πιο ειδεχθών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο όνομα του κράτους. Την επόμενη φορά τα ένστολα καθάρματα θα βρεθούν απέναντι από τις κάννες των όπλων μας. Κι αυτό δεν είναι απειλή. Ούτε προειδοποίηση. Είναι δέσμευση. Δεν μας αρέσουν οι αλαζονικές μεγαλοστομίες, μας αρέσει όμως η συνέπεια να καθορίζει τον πολιτικό μας λόγο. Αυτό το αστυνομικό κράτος βασίζεται στη δύναμη των όπλων και όποιος θέλει να το πολεμήσει οφείλει να θέσει τον εαυτό του στο ίδιο επίπεδο. Σηκώνουμε το γάντι και δηλώνουμε ότι θα μιλήσουμε την ίδια γλώσσα με αυτήν που καταλαβαίνουν τα φασισταριά της ελληνικής αστυνομίας.Το έχουμε εμπεδώσει, τα όπλα των μπάτσων εκπυρσοκροτούν.

Το έχουμε εμπεδώσει, οι μπάτσοι δολοφόνοι δεν μπαίνουν ποτέ στη φυλακή. Το έχουμε εμπεδώσει, τα σώματα των απόκληρων είναι στόχοι σκοποβολής για τα φασισταριά. Το έχουμε εμπεδώσει οι ΕΔΕ είναι απλά κωλόχαρτα. Την στιγμή που όλα έχουν εμπεδωθεί ο διάλογος καταργείται και τον λόγο έχουν τα όπλα. Τόσο καιρό παίζατε μπάλα σε δικό σας γήπεδο με δική σας κερκίδα. Με τα τηλεοπτικά κανάλια να σας καλύπτουν προκλητικά, με τους πολιτικούς να σας χειροκροτούν κάθε φορά που πατάτε την σκανδάλη, με τους δικαστές να σας βγάζουν λάδι. Αυτές οι μαύρες μέρες έφτασαν οριστικά στο τέλος τους. Γνωρίζουμε καλά πως στο σύνολο τους, οι ένστολοι φασίστες επιδοκιμάζουν ή συναινούν με τις δολοφονίες, τις κακοποιήσεις και τους βασανισμούς. Γνωρίζουμε καλά πως έχουν πάρει την έγκριση από το παρακρατικό κέντρο του Μαξίμου ότι δεν θα έχουν καμία συνέπεια. Γνωρίζουμε επίσης καλά ποιοι είναι στο στόχαστρο τους: η προλεταριακή νεολαία που βιώνει στο πετσί της τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ταξική ανισότητα, τα πολιτικά και ταξικά κινήματα αμφισβήτησης της κρατικής πολιτικής. Ρωτάμε φωναχτά. Τι άλλο ακόμα περιμένουμε να συμβεί; Πόσο αίμα πρέπει να στεγνώσει στους δρόμους; Περιμένει κανείς ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη γυρνώντας και το άλλο μάγουλο;

Στην 1η μας ανακοίνωση θέλουμε να είμαστε όσο πιο κατανοητοί γίνεται. Οι ένοπλοι αγωνιστές που διαλέγουν να ενταχθούν στο αντάρτικο πόλης δεν είναι εξωγήινοι. Είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Είναι οι συνάδελφοι σου στη δουλειά, ο προλετάριος στην σκαλωσιά που ρισκάρει την ζωή του για το μεροκάματο του τρόμου, η κοπέλα που ζει 4 μήνες στις τρώγλες τις εργοδοσίας για να σερβίρει τα ποτά των τουριστών σε κάποιον τουριστικό προορισμό, οι συμφοιτητές στη σχολή σου, οι διπλανοί σου σε μια απεργιακή περιφρούρηση. Το αντάρτικο πόλης συγκροτείται ως ένας πόλος αντιπαράθεσης με την αστική ιδεολογία και τις κυρίαρχες κοινωνικές νόρμες. Σε αυτό το πλαίσιο επιλέξαμε την συγκρότηση της Ένοπλης Προλεταριακής Δικαιοσύνης για να εναποθέσουμε με σεμνότητα το λιθαράκι μας στο μεγάλο ψηφιδωτό της ιστορίας και να προχωρήσουμε μπροστά. Αντλούμε πολύτιμα διδάγματα από τις ιστορικές εμπειρίες των προηγούμενων ένοπλων οργανώσεων τόσο σε εγχώριο όσο και διεθνές επίπεδο.

Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη έχει ως κεντρικούς άξονες διαμόρφωσης πολιτικής το δόγμα νόμος και τάξη και την περίφημη κουλτούρα της αριστείας, την πολιτική συνέχεια του σημιτικού εκσυγχρονισμού. Αυτοί οι δύο άξονες είναι το καρότο και το μαστίγιο με το οποίο ασκεί κυβερνητική πολιτική το κόμμα της αστικής τάξης, η Νέα Δημοκρατία. Σε πολιτικό επίπεδο το δόγμα νόμος και τάξη και η αριστεία αποτελούν τους κυβερνητικούς πυλώνες στηνπροσέγγιση της απέναντι στον εργαζόμενο λαό. Τιμωρία όταν παρεκτρέπεται, επιβράβευση όταν συμμορφώνεται, αποθέωση όταν υπηρετεί τα κοινωνικά πρότυπα που καλλιεργεί η Νέα Δημοκρατία μέσω των μίντια. Αυτό είναι το τρίπτυχο που συγκροτεί την παραγωγή και επιβολή των κυβερνητικών πολιτικών θέσεων. Το περίφημο επιτελικό κράτος δεν είναι παρά ένας κόμβος διαμοιρασμού χρημάτων σε αυλικούς της κυβέρνησης, σε λαμόγια επιχειρηματίες, σε υπουργικά στελέχη. Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας συνεχίζεται απρόσκοπτα. Ενώ οι ιδιωτικοποιήσεις σε ενέργεια, υγεία, πανεπιστήμια, φυσικό περιβάλλον διευρύνουν τα πεδία κερδοφορίας του ελληνικού κεφαλαίου. Η εργασία υποτιμάται συστηματικά και δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες ποινικοποιούνται εν μια νυκτί. Παράλληλα σε διεθνές επίπεδο, η ελληνική εξωτερική πολιτική βρίσκεται σε πλήρης ταύτιση και πρόσδεση στην πολιτική του δυτικού ιμπεριαλισμού.

Στον κατακλυσμό βίας και τρομοκρατίας του ιμπεριαλισμού βλέπουμε τα φέρετρα να παρελαύνουν σε ζωντανή μετάδοση, την νιότη σε διαμελισμένα ή τρυπημένα από σφαίρες πτώματα να θάβεται στο χώμα, βλέπουμε την υποκρισία να παίρνει θέση στα τηλεοπτικά παράθυρα. Τα νεκρά παιδιά στην μαρτυρική Παλαιστίνη βαφτίζονται τρομοκράτες, τα νεκρά παιδιά από τα όπλα της αστυνομίας στην Ελλάδα βαφτίζονται επικίνδυνοι κακοποιοί, τα νεκρά παιδιά στα Τέμπη βαφτίζονται απαραίτητη θυσία για τον εκσυγχρονισμό τουσιδηροδρομικού δικτύου, οι νεκροί μετανάστες στις ακτές της Μεσογείου βαφτίζονται βάρβαροι εισβολείς. Τώρα όλα πια είναι ξεκάθαρα : ο θάνατος σου ο θάνατος μου.

Δεν εθελοτυφλούμε όμως και αναγνωρίζουμε και μια άλλη μορφή βίας που ανθεί στις μητροπόλεις του ιμπεριαλισμού. Την βια του να μην δίνεις δεκάρα για τον διπλανό σου και να κοιτάς μόνο τη πάρτη σου. Βια χωρίς αίμα, αλλά βία που το ξεπλένει σιωπηλά. Το όνειρο της ανέλιξης που προσφέρει η δήθεν ταξική κινητικότητα εξαγοράζει συνειδήσεις. Η παραπληροφόρηση που αποτελεί όπλο στα χέρια του συστήματος έτσι ώστε να κάνει πλύση εγκεφάλου,εκμηδενίζει τα ηθικά στάνταρ σε βαθμό τέτοιο ώστε κάποιος να αρνηθεί να αντιδράσει στα εγκλήματα του συστήματος. Αρκεί αυτό να του υποσχεθεί ένα αμάξι με δόσεις, λίγα χρήματα, ένα επιπλωμένο διαμέρισμα, μερικές ημέρες ξένοιαστων καλοκαιρινών διακοπών και μια νυχτερινή έξοδο. Το σύστημα προσπαθεί να μας πείσει ότι οι ζωές μας δεν μπορούν να υπάρξουν έξω από αυτό.

Ο ιμπεριαλισμός δημιουργεί ένα μέλλον ζοφερό, γεμάτο πολέμους, φτώχεια, εξαθλίωση, δυστυχία. Εμείς λέμε ότι ποτέ δεν είναι αργά για το πρώτο αποφασιστικό βήμα. Τα όπλα δεν είναι τίποτα παραπάνω από εργαλεία πολιτικής δράσης, αποκτούν νόημα όταν πάνω τους καθρεφτίζεται ένα πολιτικό και κοινωνικό περιεχόμενο. Ο πολιτικός πυρήνας της προλεταριακής αντάρτικης στρατηγικής έχει ως αφετηρία την εξισορρόπηση του αρνητικού πολιτικού/ταξικού συσχετισμού και θέτει ως στόχο την ανάπτυξη με όρους ισχύος μιας εναλλακτικής πολιτικής πρότασης, όπου στο επίκεντρο της θα βρίσκονται τα προλεταριακά συμφέροντα. Για να ολοκληρώσουμε αυτό το ταραχώδες ταξίδι η ιστορία μας αναγκάζει να σταθούμε σε πολλά λιμάνια και για να το κάνουμε πρέπει να σταθούμε αντάξιοι στις καθημερινές ερωτήσεις που θέτει.

Με ορίζοντα την κατάργηση των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής. Την καταστροφή των πολιτικών μορφών κυριαρχίας της αστικής τάξης. Την απεμπλοκή από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Τον επαναστατικό μετασχηματισμό των κοινωνικών σχέσεων. Εξάλλου η καλύτερη απάντηση σε όσους βιάστηκαν να τελειώσουν με την ιστορία των αγώνων και των επαναστάσεων είναι οι αγώνες των καταπιεσμένων που πολεμάνε τον ιμπεριαλισμό και την εκμετάλλευση. Των μαχόμενων προλετάριων που ορθώνουν ανάστημα στις βάρβαρες πολιτικές του συστήματος. Από την ηρωική παλαιστινιακή αντίσταση έως τις πολυπληθείς αντισιωνιστικές διαδηλώσεις σε όλο τον πλανήτη. Η ιστορία είναι εντελώς απρόβλεπτη. Μια σπίθα αρκεί να ξεσπάσει η πυρκαγιά. Και τότε αν δεν είμαστε έτοιμοι δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε τίποτα. Γιατί κάθε άνθρωπος, πέρα από το φυσικό του ύψος, έχει κ ένα άλλο μπόι. Αυτό του ίσκιου της ευθύνης απέναντι στην αδικία. Θα προτάξουμε την Προλεταριακή Δικαιοσύνη, για όλους τους νεκρούς από την αστυνομική βία. Έχουμε ευθύνη να πολεμήσουμε για αυτούς. Με το όπλο στο χέρι και το όραμα ενός νέου κόσμου στις καρδιές μας».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στην έδρα των ΜΑΤ από την οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη»"

Ρέντη: Έκλεψε αυτοκίνητο, τον καταδίωξαν και ταμπουρώθηκε σπίτι του - Τα ΕΚΑΜ έσπασαν την πόρτα και τον συνέλαβαν

Καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου από την περιφερειακή Αιγάλεω έως και του Ρέντη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Μάλιστα ο δράστης, Αρμένιος 33 ετών, παράτησε το αυτοκίνητο και, συνελήφθη αργότερα, καθώς για ώρες, παρέμενε ταμπουρωμένος στο σπίτι του αρνούμενος να παραδοθεί στους αστυνομικούς. Τα ΕΚΑΜ έσπασαν την πόρτα για να προχωρήσουν στη σύλληψη.

spiti_armenios

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., η καταδίωξη ξεκίνησε στις 04:28 το πρωί όταν αστυνομικοί εντόπισαν δύο αυτοκίνητα να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα προς τα Άνω Λιόσια και παρατήρησαν ότι οι οδηγοί όταν τους αντιλήφθηκαν «δυσανασχέτησαν».

Τότε ξεκίνησε καταδίωξη του ενός εκ των δύο αυτοκινήτων ενώ, στη συνέχεια, ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα στις εργατικές κατοικίες στου Ρέντη και βρήκε καταφύγιο στο σπίτι του, που βρίσκεται σε ένα διαμέρισμα 2ου ορόφου.

armenios_syllipsi__1_

armenios_syllipsi__2_

Η αστυνομία έσπασε την πόρτα και τον συνέλαβε το πρωί της Κυριακής.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρέντη: Έκλεψε αυτοκίνητο, τον καταδίωξαν και ταμπουρώθηκε σπίτι του - Τα ΕΚΑΜ έσπασαν την πόρτα και τον συνέλαβαν"

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων: Ποιες ώρες λειτουργούν σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων

Κορυφώνεται η αγοραστική κίνηση παραμονή των Χριστουγέννων, με τα καταστήματα να είναι ανοικτά σήμερα, Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, σήμερα Κυριακή, παραμονή των Χριστουγέννων, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11.00 το πρωί έως τις 18.00, προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν τις τελευταίες αγορές τους πριν από τα Χριστούγεννα. Ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα μείνουν κλειστά.

Αναλυτικά, το προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την υπόλοιπη εορταστική περίοδο έχει ως εξής:

  • Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 11:00 – 18:00
  • Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου Αργία
  • Τρίτη 26 Δεκεμβρίου Αργία
  • Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 09:00 – 21:00
  • Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 09:00 – 21:00
  • Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 09:00 – 21:00
  • Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 09:00 – 18:00
  • Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 11:00 – 18:00
  • Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024 Αργία
  • Τρίτη 2 Ιανουαρίου Κλειστά

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τις επόμενες ημέρες ως εξής:

 

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Εορταστικό ωράριο καταστημάτων: Ποιες ώρες λειτουργούν σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων"

Ερυθρά Θάλασσα: Νέες επιθέσεις σε πλοία ανοικτά της Ινδίας - ΗΠΑ και Βρετανία κατηγορούν το Ιράν

Χημικό δεξαμενόπλοιο επλήγη χθες Σάββατο σε θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά της Ινδίας από “drone εφόδου που εκτοξεύθηκε από το Ιράν”, ενώ δύο πετρελαιοφόρα και ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό που έπλεαν στην Ερυθρά Θάλασσα επίσης έγιναν στόχος drones που εκτόξευσαν οι σιίτες αντάρτες Χούθι στην Υεμένη, σύμφωνα με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Η επίθεση στο χημικό δεξαμενόπλοιο σημειώθηκε χθες στις 10:00 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα Ελλάδας) προκάλεσε πυρκαγιά στο πλοίο η οποία κατασβέστηκε, ενώ δεν υπήρξαν θύματα, επεσήμανε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας. Το πλοίο Chem Pluto, υπό σημαία Λιβερίας, ανήκει σε ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία και το διαχειρίζεται ολλανδική εταιρεία, διευκρίνισε.

Σύμφωνα με την εταιρεία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας Ambrey, το πλοίο “συνδέεται με το Ισραήλ” και πλέει μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Ινδίας, με τη Wall Street Journal να σημειώνει ότι η ολλανδική εταιρεία που διαχειρίζεται το Chem Pluto “συνδέεται με τον Ισραηλινό μεγιστάνα των θαλάσσιων μεταφορών Ιντάν Οφέρ”.

Η επίθεση σημειώθηκε στη Θάλασσα της Αραβίας, 200 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του ινδικού λιμανιού Βερεβάλ, στο κρατίδιο Γκουτζαράτ, επεσήμαναν η Ambrey και η υπηρεσία Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO).

Το ινδικό πολεμικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι έστειλε στην περιοχή ένα αεροσκάφος και ένα πολεμικό πλοίο για να συνδράμουν το MV Chem Pluto.

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο ποιος εξαπέλυσε το drone αυτό, η επίθεση αυτή αποτελεί την πιο πρόσφατη σε μια σειρά επιθέσεων με drones και πυραύλους που έχουν εξαπολύσει τις τελευταίες εβδομάδες στην Ερυθρά Θάλασσα οι Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, καθώς μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Τον Νοέμβριο ισραηλινό εμπορικό πλοίο υπέστη ζημιές στον Ινδικό Ωκεανό λόγω επίθεσης με drone, για την οποία η Ουάσινγκτον κατηγόρησε το Ιράν.

Δύο πετρελαιοφόρα

Παράλληλα χθες ένα πετρελαιοφόρο ιδιοκτησίας ναυτιλιακής εταιρείας της Γκαμπόν με σημαία Ινδίας, το MN Saibaba, εξέπεμψε σήμα κινδύνου όταν βρισκόταν στην Ερυθρά Θάλασσα, αφού επλήγη από drone που προήλθε από τις περιοχές της Υεμένης που ελέγχουν οι Χούθι, ανακοίνωσε το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM), διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν θύματα.

Άλλο πετρελαιοφόρο, το MV Blaamanen με σημαία Νορβηγίας, επίσης δέχθηκε επίθεση από drone που εκτόξευσαν οι Χούθι, χωρίς ωστόσο να πληγεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Αυτές ήταν η 14η και η 15η επίθεση εναντίον εμπορικών πλοίων που εξαπέλυσαν οι Υεμενίτες αντάρτες στην Ερυθρά Θάλασσα από τις 17 Οκτωβρίου, σημείωσε η CENTCOM.

Αμερικανικό αντιτορπιλικό που πραγματοποιούσε περιπολία στην Ερυθρά Θάλασσα, το USS Laboon, κατέρριψε χθες τέσσερα άλλα επιθετικά drones των Χούθι που το στοχοθέτησαν.

Οι επιθέσεις αυτές με στόχο εμπορικά πλοία μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου, έχουν αναγκάσει μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες να αλλάξουν την πορεία των πλοίων τους, κατευθύνοντάς τα προς τη Νότια Αφρική, παρά το μεγαλύτερο κόστος αυτού του πιο μεγάλου ταξιδιού.

Οι Χούθι, που ελέγχουν μεγάλες περιοχές της Υεμένης, επαναλαμβάνουν ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις τους εφόσον δεν εισέρχονται αρκετά τρόφιμα και φάρμακα στον υπό πολιορκία θύλακα της Γάζας, η οποία βομβαρδίζεται ασταμάτητα από το Ισραήλ.

Αντίδραση από ΗΠΑ και Βρετανία

Χθες αξιωματούχος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, ο Μοχαμάντ Ρεζά Νακντί, προειδοποίησε ότι και άλλες θαλάσσιες οδοί θα καταστούν επικίνδυνες, αν συνεχιστεί ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. “Με τη συνέχιση των εγκλημάτων, η Αμερική και οι σύμμαχοί της θα πρέπει να αναμένουν τη γέννηση νέων δυνάμεων αντίστασης και το κλείσιμο άλλων οδών ναυσιπλοΐας”, τόνισε. “Θα πρέπει να αναμένουν σύντομα το κλείσιμο της Μεσογείου, του Γιβραλτάρ και άλλων θαλάσσιων οδών”, πρόσθεσε, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Η Ερυθρά Θάλασσα συνδέει τη Μεσόγειο με τον Ινδικό Ωκεανό και κατά συνέπεια την Ευρώπη με την Ασία. Περίπου 2.000 πλοία διέρχονται κάθε χρόνο από τη διώρυγα του Σουέζ, αριθμός που αντιστοιχεί σχεδόν στο 40% του παγκόσμιου εμπορίου. Την Παρασκευή, ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε το Ιράν ότι "εμπλέκεται ενεργά στον σχεδιασμό" αυτών των επιθέσεων καθώς παρέχει στους Χούθι πληροφορίες αλλά και “σύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό”, χωρίς τα οποία οι σιίτες αντάρτες “θα δυσκολεύονταν να εντοπίσουν και να πλήξουν” τα πλοία.

Ωστόσο η Τεχεράνη απορρίπτει τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι προσφέρει στρατιωτικό υλικό στους αντάρτες, αν και παραδέχεται ότι στηρίζει πολιτικά τους Χούθι. Στις 18 Δεκεμβρίου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τον σχηματισμό συνασπισμού για την υπεράσπιση της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, στον οποίο συμμετέχουν περίπου 20 χώρες στο πλαίσιο της “Επιχείρησης Φύλακας της Ευημερίας” (Operation Prosperity Guardian).

Στο μεταξύ ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον κατηγόρησε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα σε βρετανική εφημερίδα το Ιράν ότι ασκεί “μια εντελώς κακόβουλη επιρροή στην περιοχή και τον κόσμο”. “Το Ιράν ασκεί μια εντελώς κακόβουλη επιρροή στην περιοχή και τον κόσμο – αυτό είναι αναμφίβολο”, δήλωσε ο Κάμερον μιλώντας στην Sunday Telegraph.

“Υπάρχουν οι Χούθι, η Χεζμπολάχ, οι παραστρατιωτικές οργανώσεις που στηρίζει το Ιράν στο Ιράκ που επιτίθενται σε βρετανικές και αμερικανικές βάσεις. Και φυσικά η Χαμάς”, πρόσθεσε ο Βρετανός υπουργός. “Πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό το Ιράν να λάβει ένα απολύτως ξεκάθαρο μήνυμα: η κλιμάκωση αυτή δεν θα γίνει ανεκτή”.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ερυθρά Θάλασσα: Νέες επιθέσεις σε πλοία ανοικτά της Ινδίας - ΗΠΑ και Βρετανία κατηγορούν το Ιράν"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news