facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Ρέθυμνο: Μάχη με τις φλόγες για δεύτερο βράδυ, εκκενώθηκαν εννέα χωριά

Τεράστιες είναι οι καταστροφές από την πολυμέτωπη φωτιά στον δήμο Αμαρίου στο Ρέθυμνο. Οι καταστροφές αναφέρονται κυρίως σε καλλιέργειες συμμιγή ελαιώνα.

Υπάρχουν εννιά χωριά που έχουνε εκκενωθεί μετά από αλεπάλληλες ειδοποιήσεις από το «112». Το σύνολο σχεδόν των πυροσβεστικών δυνάμεων της Κρήτης σε βρίσκεται σε πλήρη επιστράτευση και κινητοποίηση.

Αυτή την ώρα πυροσβεστικές δυνάμεις κατά ομάδες επιχειρούν σε περιοχές που έχει αναζωπυρωθεί η φωτιά, με το κύριο μέτωπο να αφορά στα χωριά Πλάτανος και Αποδούλου, ενώ αναζωπυρώσεις παρουσιάζονται και στα χωριά Βαθιακό και Αγία Παρασκευή. Τα τέσσερα αυτά χωριά ήταν τα πιο δύσκολα μέτωπα που αντιμετώπισε η Πυροσβεστική μέχρι να πέσει το φως της ημέρας, το οποίο σήμανε και τη λήξη των εναέριων ρίψεων από τα 13 συνολικά ελικόπτερα και αεροσκάφη τα οποία βοηθούσαν τις επίγειες δυνάμεις, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός.

Χιλιάδες είναι τα στρέμματα που έχουν καεί με την πλειονότητα αυτών να αφορά σε ελαιώνες, ενώ τα χωριά που εκενώθηκαν συνολικά είναι εννέα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δήμαρχος Αμαρίου.Τα χωριά που διατάχθηκε να εκκενωθούν είναι η Αγία Παρασκευή, ο Πλάτανο, το Αποδούλου, το Βαθιακό, η Λοχριά, ο Άδραχτος, ο Ρίζικας, η Σάττα και το Χορδάκι.

Ο άνεμος ήταν ο μεγαλύτερος εχθρός διότι άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση αναζωπύρωνε συνέχεια μέτωπα, τα οποία πυροσβέστες είχαν καταφέρει να σβήσουν και αυτό δημιούργησε σχεδόν μία κατάσταση, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Μουρτζανός, «τέλειου πανικού».

Κικίλιας: Κανένας δεν πρόκειται να φύγει από δω εάν δεν κάνουμε πρώτα τη δουλειά μας

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, μετά την άφιξη του στο Ρέθυμνο, στην περιοχή της φωτιάς και την ενημέρωση που είχε στο πεδίο, τόνισε:

«Εδώ και δύο μέρες οι άντρες και οι γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, οι εθελοντές, αλλά και οι δύο βαθμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, δήμαρχοι, πρόεδροι των κοινοτήτων και των χωριών μαζί με τον απλό κόσμο, την αστυνομία και το στρατό δίνουν πολύ μεγάλη μάχη.

Σήμερα ήρθα στην περιοχή με άλλους 50 δασοκομάντος, πλέον ξεπερνάμε τα 250 άτομα, τα 50 οχήματα και τα 23 εναέρια μέσα, μαζί με δύο συντονιστικά. Με ικανοποίηση βλέπω ότι για δεύτερη φορά δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά πρέπει όλοι μαζί, κι αυτό θα οργανώσουμε τώρα, να δουλέψουμε έτσι ώστε να μη βρεθούμε σε δύσκολη θέση αύριο αν ξανανέβουν οι άνεμοι και τα μποφόρ. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά σήμερα το βράδυ και αύριο, επειδή θα παραμείνουν όλα τα εναέρια μέσα και θα έχουμε τις ρίψεις, διαβροχές, τους κύκλους, ευελπιστούμε σε ένα καλό αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση κανένας δεν πρόκειται να φύγει από δω εάν δεν κάνουμε πρώτα τη δουλειά μας».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέθυμνο: Μάχη με τις φλόγες για δεύτερο βράδυ, εκκενώθηκαν εννέα χωριά"

Στέρεψε ο Σπερχειός, νεκρά ψάρια στη λίμνη Κορώνεια – Το αποτύπωμα της παρατεταμένης ανομβρίας και της κλιματικής αλλαγής

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η λίμνη Κορώνεια (ή αλλιώς Λαγκαδά) και ο Σπερχειός ποταμός, που πλέον θυμίζουν βάλτους, εξαιτίας της παρατεταμένης ανομβρίας και ως εκ τούτου λειψυδρίας.

Η λειψυδρία έχει αφήσει το αποτύπωμά της στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με την παρατεταμένη ανομβρία να έχει σχεδόν στεγνώσει τις περισσότερες λίμνες και τα ποτάμια.

Ο Σπερχειός, ένας ποταμός 82 χιλιομέτρων, δεν έχει πλέον νερό, όπως φαίνεται και στα πλάνα που μεταδίδονται από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ΑΝΤ1».

Στη λίμνη Κορώνεια η στάθμη έχει πέσει τουλάχιστον ένα μέτρο. Στην επιφάνειά της επιπλέουν νεκρά ψάρια και υπάρχει έντονη δυσοσμία. Αυτό είναι το αποτέλεσμα τριών μηνών χωρίς βροχή.

Η κλιματική κρίση, πλέον, κάνει ακόμη πιο εμφανή τα σημάδια της και στην καθημερινότητα πλέον, και όχι ως κάτι γενικό και αόριστο.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Στέρεψε ο Σπερχειός, νεκρά ψάρια στη λίμνη Κορώνεια – Το αποτύπωμα της παρατεταμένης ανομβρίας και της κλιματικής αλλαγής"

Νέα Φιλαδέλφεια: Ομάδα ατόμων πέταξε πέτρες σε αστυνομικούς - 10 προσαγωγές

Σε 10 προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικοί μετά από επίθεση που δέχτηκαν από ομάδα ατόμων στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ομάδα ατόμων βγήκε από το Άλσος και εκτόξευσε εναντίον των αστυνομικών πέτρες. 

Στη συνέχεια, τους προσήγαγαν ενώ όπως εκτιμάται, τουλάχιστον οι έξι θα μετατραπούν σε συλλήψεις.

nea-filadelfia1

nea-filadelfia

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα Φιλαδέλφεια: Ομάδα ατόμων πέταξε πέτρες σε αστυνομικούς - 10 προσαγωγές"

Καιρός αύριο: Ζέστη με τη θερμοκρασία έως τους 38 βαθμούς – Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

Ζεστός θα παραμείνει ο καιρός αύριο Παρασκευή 9 Αυγούστου. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα έχουν ένταση έως 7 μποφόρ.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα δυτικά και βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και το μεσημέρι – απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και πιθανώς τοπικά τους 38 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 και τοπικά στα νησιά του Ιονίου, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3, τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα παραθαλάσσια από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 και τοπικά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4, γρήγορα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στην ανατολική Στερεά τοπικά 6 μποφόρ. Στην ανατολική Πελοπόννησο μεταβλητοί 3 με 4, τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6, τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες τοπικά στις Κυκλάδες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 32 και στην Κρήτη 33 με 34, τοπικά στα νότια έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6, τοπικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στις Σποράδες από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 με 37 και πιθανώς τοπικά 38 βαθμούς και στις Σποράδες έως 32 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ζέστη με τη θερμοκρασία έως τους 38 βαθμούς – Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο"

35 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη την χώρα

Από Ω/18:00/07-08-2024 έως Ω/18:00/08-08-2024 εκδηλώθηκαν 35 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 31 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τέσσερις (4).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "35 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη την χώρα"

Έξοδος Δεκαπενταύγουστου: Τα μέτρα της Τροχαίας – Η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών

Αυξημένα μέτρα θα λάβει η Τροχαία σε όλη τη χώρα για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου. Ποιες ημέρες και ποιες ώρες θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών στις εθνικές οδούς.

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Τροχαία εν όψει της εξόδου του Δεκαπενταύγουστου για τη διευκόλυνση των εκδρομέων που θα επιλέξουν να μετακινηθούν εκτός των τειχών.

Όπως κάθε χρόνο, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, στα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων και εθνικών οδών, κατά τις ημέρες και ώρες που ακολουθούν:

Την Τετάρτη 14 Αυγούστου, από ώρα 16:00 έως 22:00, καθώς και το Σάββατο 17 Αυγούστου από ώρα 08:00 έως 13:00:

* Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) στην κατεύθυνση προς Πάτρα.

* Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065), από τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625) μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479), από τα Διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

* Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, από τη γέφυρα Θέρμης έως τον κόμβο Ν. Μουδανιών (61,5 χλμ) στην κατεύθυνση προς Χαλκιδική.

* Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι – Χαλκίδα), από τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) στην κατεύθυνση προς Χαλκίδα.

* Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) μέχρι τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97 + 550) στην κατεύθυνση προς Καβάλα.

* Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» (περιοχή Ρίου Χ.Θ. 11+558,47) έως το πέρας της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) στην κατεύθυνση προς Ιωάννινα.

* Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), από τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) έως τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα.
Στον αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο-Σπάρτη) από τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) έως τον Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000) στην κατεύθυνση προς Σπάρτη.

* Στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας – Αντιρρίου στην κατεύθυνση προς Αντίρριο.

* Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολύγυρου (Ε.Ο.16), από τη γέφυρα Θέρμης έως τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας) στην κατεύθυνση προς Πολύγυρο.

Την Κυριακή 18 Αυγούστου, από ώρα 16:00 έως 23:00:

* Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα), από τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

* Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) μέχρι τα Διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479) μέχρι τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625), και από τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065) μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

* Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης από κόμβο Ν. Μουδανιών (61,5 χλμ.) έως την αερογέφυρα Θέρμης στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

* Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι – Χαλκίδα), από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

* Στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης από τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97+550) μέχρι το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) αυτής στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

* Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός), από το πέρας της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) έως τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» (Περιοχή Ρίου Χ.Θ. 1+558,47) στην κατεύθυνση προς Ρίο.

* Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), από τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) έως τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

* Στον αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο-Σπάρτη), από Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000) έως τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) στην κατεύθυνση προς Λεύκτρο.

* Στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας – Αντιρρίου στην κατεύθυνση προς Ιωάννινα.

* Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολύγυρου (Ε.Ο.16), από τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας) έως τη γέφυρα Θέρμης στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, σύμφωνα με ν. 3651/2008, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν ζώντα ζώα, ευπαθή τρόφιμα, όπως αυτά αναφέρονται στη διεθνή συμφωνία ΑΤΡ, (άρθρο 3 του Κεφαλαίου ΙΙ της υπ’ αρ. 50786/3319/2014 (Β’ 2418) κοινής υπουργικής απόφασης, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

Τα γερανοφόρα οχήματα εφόσον παρέχουν έργο οδικής βοήθειας σύμφωνα με τα άρθρα 1 και 6 του ν.3651/2008 (ΦΕΚ Α 44/18.03.2008) και δεν μεταφέρουν άλλα υλικά ή εξοπλισμό πέρα των αναγκαίων για την παροχή υπηρεσιών για το έργο της οδικής βοήθειας και διαθέτουν έγγραφα ή σχετική ηλεκτρονική ενημέρωση για το κατεπείγοντος της αποστολής τους για την παροχή της οδικής βοήθειας.

Τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

Τα φορτηγά οχήματα (ψυγεία) δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ 1069/2009, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, Φυσικό Αέριο, κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκατάσταση έκτακτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.

Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση και μεταφορά εξοπλισμού για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.

Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.

Τα μηχανήματα έργου των ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από αίτημα της αρμόδιας υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπου αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.

Τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Τα φορτηγά οχήματα και μηχανήματα έργου των εταιρειών παραχώρησης που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους και των υπεργολάβων τους προκειμένου να εκτελούν απρόσκοπτα το έργο που τους έχει ανατεθεί.
Τα φορτηγά οχήματα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς αγωνιστικών αυτοκινήτων και τα φορτηγά οχήματα διασκευασμένα σε αυτοκινούμενα επισκευής-συντήρησης (service) παροχής βοήθειας σε αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, θα λαμβάνει αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια.

Ειδικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν:

Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής,
αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων

* Εντατικά μέτρα τροχαίας αστυνόμευσης στις εισόδους – εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται αυξημένη ροή διέλευσης, ειδικές δράσεις και αυξημένα μέτρα τροχαίας εντός των πόλεων, αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.), συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους κλπ), έγκαιρη εξασφάλιση συνεργασίας και συντονισμού με όλους τους συναρμόδιους φορείς – Υπηρεσίες, όπου αυτό απαιτείται, ενημέρωση των πολιτών μέσω των αρμοδίων Υπηρεσιών επικοινωνίας του Σώματος, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

* Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Η Ελληνική Αστυνομία συνιστά στους πολίτες:

– Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.

– Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

– Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

– Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.

Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.

– Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.

– Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.

– Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.

– Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Έξοδος Δεκαπενταύγουστου: Τα μέτρα της Τροχαίας – Η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών"

Μείωση στις νοσηλείες αλλά αύξηση θανάτων λόγω Covid -19 την τελευταία εβδομάδα

Μειωμένη δραστηριότητα του ιού, που προκαλεί την λοίμωξη Covid-19 -έπειτα από την αυξητική τάση των τελευταίων εβδομάδων- καταγράφεται στη χώρα μας την τελευταία εβδομάδα, από 29 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2024.

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρέμεινε σταθερή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Καταγράφηκαν 833 νέες εισαγωγές παρουσιάζοντας μείωση. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 739 και ο αριθμός των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 469.

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων ήταν εννέα. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 12 ενώ ο αριθμός των διασωληνώσεων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν οκτώ.

Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 25. Ο αριθμός των θανάτων ήταν 40, (38 την προηγούμενη εβδομάδα). Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός των θανάτων τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 34 και ο αριθμός των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 27.

Συνεχίζει να καταγράφεται αυξητική τάση της ΒΑ.2.86 που φέρει έστω μία από τις μεταλλάξεις F456L και R346T, με επικράτησή της κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Σημειώνεται ότι η κατηγορία αυτή παραλλαγμένων στελεχών δεν έχει συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσου.

Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 σε έξι από τις δέκα περιοχές που ελέγχθηκαν.

Στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα) συστήνεται η σχολαστική τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά των λοιμώξεων αναπνευστικού και η έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής συμβουλής επί συμπτωμάτων, προκειμένου να χορηγείται έγκαιρα θεραπεία. Παράλληλα συστήνεται στο γενικό πληθυσμό, επί παρουσία συμπτωμάτων λοίμωξης αναπνευστικού, ο περιορισμός των επαφών με άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες.

Ιός του Δυτικού Νείλου

Δύο επιπλέον θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα. Την ίδια ώρα έως χθες 7/8/2024 είχε αυξηθεί και ο αριθμός των δηλωθέντων περιστατικών με εργαστηριακή διάγνωση λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με και χωρίς εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ) στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας διαγνώσθηκαν/δηλώθηκαν 22 νέα εγχώρια κρούσματα. Από την αρχή του 2024 ο αριθμός των καταγεγραμμένων περιστατικών αριθμεί τα 55 και οι θάνατοι που σχετίζονται με τον ιό του Δυτικού Νείλου φτάνουν τους 8.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Μείωση στις νοσηλείες αλλά αύξηση θανάτων λόγω Covid -19 την τελευταία εβδομάδα"

Ηλεία Πύργος: Κατέληξε 48χρονος που δέχθηκε τσίμπημα από αράχνη

Κατέληξε σήμερα το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, όπου και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση ο 48χρονος άνδρας που δέχθηκε τσίμπημα από αράχνη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο άτυχος άνδρας ήταν διασωληνωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας του “Ανδρέου Παπανδρέου”, και δυστυχώς εξέπνευσε νωρίτερα.

Ο 48χρονος που βρισκόταν στην Ηλεία για διακοπές, δέχθηκε το τσίμπημα χωρίς να το καταλάβει -όπως ο ίδιος είπε στους γιατρούς, κάτι που το μαρτυρά και το γεγονός πως από τους πόνους που είχε στο πόδι, πήγε να τον εξετάσει ιδιώτης ορθοπεδικός με τον ιατρό να τον στέλνεις εκτάκτως στο νοσοκομείο.

Η αρχική εικόνα του 48χρονου δεν ενέπνεε κάποια ανησυχία με τους γιατρούς ωστόσο να προχωρούν στην εισαγωγή του στο νοσοκομείο.

Χθες το μεσημέρι, η κατάσταση του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, με την κλινική του εικόνα να είναι περίεργη, με τα συμπτώματα που παρουσίασε, να παραπέμπουν σε δηλητηριώδες τσίμπημα, με το ιατρικό προσωπικό να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να τον κρατήσουν στη ζωή.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η διευθύντρια χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, Αγγελική Σαραντοπούλου ανέφερε πως «…δυστυχώς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλου του προσωπικού, ο ασθενής μας κατέληξε, δεν τα κατάφερε. Ήταν κάτι που από την αρχή ήταν γνωστό. Δυστυχώς αυτά τα περιστατικά δεν έχουν καλή κατάληξη. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ. Δυστυχώς από τις περιγραφές κι όλα αυτά θεωρούμε ότι ήταν τσίμπημα καφέ αράχνης. Βεβαίως δεν υπάρχει αντίδοτο και γενικά είναι αρκετά ραγδαία η εξέλιξή του. Ενώ από την αρχή δε φαίνεται ότι είναι κάτι σοβαρό, δεν το αντιλαμβάνεται ο ασθενής όταν τους τσιμπάει και σε 72 ώρες έχει μια ραγδαία επιδείνωση. Ήμασταν πάρα πολύ συγκλονισμένοι».

patrisnews

Διαβάστε Περισσότερα » " Ηλεία Πύργος: Κατέληξε 48χρονος που δέχθηκε τσίμπημα από αράχνη"

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο Ρέθυμνο – Εκκενώθηκε το χωριό Βαθιακό, στάλθηκε νέο μήνυμα του 112

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξεκίνησε χθες στο νότιο Ρέθυμνο, στην περιοχή του Αμαρίου, Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα από το 112, λόγω της αναζωπύρωσης που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη.

Καλεί σε ετοιμότητα τους κατοίκους των χωριών Αποδούλου, Αγίου Ιωάννη και Νίθαυρης.

Μάλιστα, μετά από λίγη ώρα στάλθηκε και νέο μήνυμα στο οποίο καλεί τους κατοίκους του Βαθιακού να εκκενώσουν την περιοχή.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Βαθιακού απομακρυνθείτε προς τον Πλάτανο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα.

 

newsbeast 

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο Ρέθυμνο – Εκκενώθηκε το χωριό Βαθιακό, στάλθηκε νέο μήνυμα του 112"

Συνελήφθη υπάλληλος του ΕΦΚΑ για χρηματισμό - Ζητούσε «μίζα» για καταβολή επιδόματος αναπηρίας

Χειροπέδες σε μία υπάλληλο του ΕΦΚΑ για δωροληψία πέρασαν χθες Τετάρτη (7/8) στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. καθώς, όπως κατήγγειλε μία 56χρονη η συλληφθείσα της ζήτησε 4.000 ευρώ προκειμένου να διεκπεραιώσει μία υπόθεση της μητέρας της (καταβολή επιδόματος λόγω αναπηρίας). Μάλιστα η υπάλληλος φέρεται να της δήλωσε πως αν δεν «βάλει το χέρι στην τσέπη» δεν θα εισπραχθεί το επίδομα ποτέ.

Παράλληλα η γυναίκα ανέφερε στους αστυνομικούς ότι και ο σύζυγος της υπαλλήλου γνώριζε για την απαίτηση του χρηματικού ποσού εκ μέρους της και μάλιστα επενέβαινε για τη τελική διευθέτηση του ζητήματος. Στη συνέχεια και δεδομένης της οικονομικής αδυναμίας της καταγγέλλουσας, τελικά η υπάλληλος δέχθηκε να της παραδοθεί σε δύο ισόποσες δόσεις το ποσό των 2.000 ευρώ ανάλογα με την πορεία καταβολής του επιδόματος.

Ακολούθησε αστυνομική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας έγινε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Έτσι από το περιεχόμενο των επικοινωνιών καταδείχθηκε ότι η υπάλληλος είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με έτερους υπαλλήλους του Ε.Φ.Κ.Α., προκειμένου να ενημερώνεται για την εξέλιξη της αίτησης και να παρεμβαίνει για την επιτάχυνση της διαδικασίας.

Επίσης, είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες και με την ίδια την καταγγέλλουσα όπου την ενημέρωνε για την εξέλιξη της υπόθεσης. Τελικά, την περασμένη Τρίτη (6/8) η υπάλληλος, αφού ενημερώθηκε από υπάλληλο του Ε.Φ.Κ.Α. για την θετική εξέλιξη της αίτησης, απαίτησε στη συνέχεια από την καταγγέλλουσα τις 2.000 ευρώ που είχαν συμφωνήσει.

Για την παράδοση του ποσού ορίστηκε ραντεβού την επόμενη ημέρα στην Αθήνα. Κατόπιν αυτών στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. προσημείωσαν τα χρήματα και εν συνεχεία τα παρέδωσαν στη γυναίκα που με τη σειρά της τα έδωσε στην υπάλληλο. Μετά λοιπόν από τη συνάντηση αστυνομικοί ακινητοποίησαν την υπάλληλο και της πέρασαν χειροπέδες.

Εκτός από το προσημειωμένο χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή της, σε σωματική έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ, μία κινητή τηλεφωνική συσκευή, μία συσκευή ψηφιακής αποθήκευσης δεδομένων (USB) και πέντε φύλλα με ιδιόχειρες σημειώσεις, ενώ σε έρευνα στην κατοικία της βρέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 61.530 ευρώ.

Επιπροσθέτως, από την ανάλυση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων προέκυψε ότι η συλληφθείσα είχε ύποπτες τηλεφωνικές επικοινωνίες με έτερη υπάλληλο του Ε.Φ.Κ.Α., με την οποία συνεννοούνταν προκειμένου να τοποθετούν στις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές, ιατρούς της επιλογής τους, προκειμένου να εξυπηρετούν μη εξακριβωμένους μέχρι τώρα σκοπούς τους.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνελήφθη υπάλληλος του ΕΦΚΑ για χρηματισμό - Ζητούσε «μίζα» για καταβολή επιδόματος αναπηρίας"

Μαιευτήριο Έλενα: «Κραυγή αγωνίας» από τους εργαζόμενους για έλλειψη πόσιμου νερού – «Λιποθυμούν έγκυες»

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού βρίσκεται το μαιευτήριο «Έλενα», όπου οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν σοβαρά προβλήματα λόγω της έλλειψης πόσιμου νερού και κλιματισμού.

Η πρόεδρος των εργαζομένων στο μαιευτήριο «Έλενα» μίλησε στο MEGA το πρωί της Πέμπτης, περιγράφοντας δραματικές σκηνές, με έγκυες γυναίκες να λιποθυμούν και να μην υπάρχει πόσιμο νερό για να τους δώσουν.

«Έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα, το βασικότερο είναι η έλλειψη πόσιμου νερού. Εδώ και 2 μήνες για κάποιον λόγο που δεν ξέρουμε, από τους 29 ψύκτες, οι 3-4 δεν κρίθηκαν ακατάλληλοι και αποσύρθηκαν σχεδόν όλοι. Χωρίς να αντικατασταθούν άμεσα εν μέσω καύσωνα.

‘Όλα αυτά σε συνδυασμό με τον κακό κλιματισμό η κατάσταση είναι αφόρητη. Λιποθυμά προσωπικό, λιποθυμούν έγκυες, δεν έχουμε νερό να τους δώσουμε και πάμε και αγοράζουμε από το κυλικείο και κοστίζει στο προσωπικό 30 ευρώ τον μήνα, για πόσιμο νερό εμφιαλωμένο», κατήγγειλε η Μαρία Ζησιμάτου στο MEGA.

Και συνέχισε: «Το ίδιο κάνουν και οι γυναίκες που νοσηλεύονται, για να διατηρηθεί δροσερό το νερό το βάζουν στον κλιματισμό που υποτίθεται ότι βγάζει υποτυπώδη ψύξη. Έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα, και εγγράφως, και δια ζώσης στην διοικήτρια, μας απαντά πως θα το διευθετήσει και ότι το έχει δρομολογήσει, όμως ούτε υπογραφές δεν έχει βάλει. Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα από το τελευταίο 10ήμερο του Ιουνίου.

Περάσαμε χωρίς πόσιμο νερό, οι ψύκτες είναι ειδικοί. Φιλτράρουν το νερό που έρχεται από το δίκτυο που είναι παλιό. Χωρίς ψύκτες δεν έχουμε πόσιμο νερό».

Σύμφωνα με την ίδια, «το «Έλενα» έχει 3 κτίρια. Αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε σε όλα τα κτίρια. Σε όλο το ”Έλενα” από τους 29 ψύκτες λειτουργούν οι 4. Η κατάσταση είναι δραματική. Το ”Έλενα” είναι η ναυαρχίδα των μαιευτικών γυναικολογικών κέντρων πανελλαδικά. Έχει το καλύτερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στην Ελλάδα. Είναι κορυφαίο. Υπάρχει απαξίωση. Το καλύτερο μαιευτήριο στην Ελλάδα καταρρέει.

Επιπλέον έχουμε θέματα με απειλητική συμπεριφορά, δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Έχουμε πρόβλημα και με το πάρκινγκ, είμαστε κάτω από απειλή συνέχεια, δεν μπορούμε να μιλήσουμε», κατέληξε η κυρία Ζησιμάτου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαιευτήριο Έλενα: «Κραυγή αγωνίας» από τους εργαζόμενους για έλλειψη πόσιμου νερού – «Λιποθυμούν έγκυες»"

Πάτρα: Έκαψαν το ΙΧ του Λιμενάρχη τα ξημερώματα

Φωτιά σε ΙΧ που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στον Κεντρικό Λιμενάρχη Πατρών συνέβη στις 5 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το όχημα ήταν σταθμευμένο κοντά στη Λαχαναγορά.

Επί τόπου βρέθηκαν οχήματα της Πυροσβεστικής, άνδρες της οποίας έκαναν κατάσβεση.

Οι αιτίες της πυρκαγιάς διερευνώνται από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Έκαψαν το ΙΧ του Λιμενάρχη τα ξημερώματα"

Προσωρινά κρατούμενος ο καθηγητής πανεπιστημίου που κατηγορείται ότι έβαζε φωτιές στη Βάρη

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του, ο 66χρονος ο οποίος συνελήφθη για την πρόκληση τεσσάρων πυρκαγιών στις 8 και 9 Ιουνίου στην περιοχή Χέρωμα, Βάρης Αττικής.

Ο κατηγορούμενος για εμπρησμό δάσους από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος τις επίμαχες ώρες των πυρκαγιών βρισκόταν στο σπίτι του, καθώς είναι κάτοικος της περιοχής.

Ο 66χρονος δηλώνει συγγραφέας αρχαιολατρικών συγγραμμάτων, διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και είχε διατελέσει και καθηγητής στην ακαδημία της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικές αρχές έφτασαν στα ίχνη του από την αξιοποίηση του βιντεοληπτικού υλικού, ενώ υπάρχουν και καταθέσεις κατοίκων της περιοχής που αναγνωρίζουν τον 66χρονο στα πλάνα.

Σημειώνεται πως ο καθηγητής μαζί με έναν φίλο του, είχαν στείλει τον Μάιο επιστολή στο Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, όπου διαμαρτύρονταν για τα ακαθάριστα οικόπεδα, λέγοντας πως αποτελούν κίνδυνο για εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιάς στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του 66χρονου Ιγνάτιος Κρανιδιώτης τονίζει στο newsit.gr:

«Ο εντολέας μου αρνείται ότι είναι ο δράστης και αρνείται ότι είναι  αυτός που φαίνεται στις φωτογραφίες.

Εμείς υποβάλαμε με το υπόμνημά μας δύο αιτήματα, πρώτον να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να έχουμε οπτικό υλικό μεγαλύτερης ευκρίνειας και πιστότητας.

Δεύτερον να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του εντολέα μου, προκειμένου να εντοπιστεί το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου ις επίμαχες ημερομηνίες και ώρες».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσωρινά κρατούμενος ο καθηγητής πανεπιστημίου που κατηγορείται ότι έβαζε φωτιές στη Βάρη"

Σε έξαρση ο ιός του Δυτικού Νείλου: 22 νέα κρούσματα και 2 θάνατοι την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου – Οι «κόκκινες» περιοχές

Σε επαγρύπνηση για τον ιό του Δυτικού Νείλου καλούν οι ειδικοί, τη στιγμή που αυξάνονται κρούσματα και θάνατοι.

Την προσοχή μας για την προστασία μας από τα μολυσμένα κουνούπια ζητούν οι γιατροί, με τον ιό του Δυτικού Νείλου να καταγράφει έξαρση στη χώρα μας. Δύο θάνατοι σημειώθηκαν την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία.

Όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου καταγράφηκαν 22 νέα κρούσματα, ενώ ακόμα δύο ασθενείς έχασαν την μάχη να κρατηθούν στη ζωή.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που νόσησε ο ιός του Δυτικού Νείλου από τις αρχές Ιουλίου έως και τις 7 Αυγούστου 2024 ανήλθε σε 55. Οι 8 από αυτούς έχουν χάσει τη ζωή τους.

Τα περιστατικά αυτά αφορούν εγχώρια μετάδοση (μόλυνση εντός Ελλάδος). Έχουν επίσης αναφερθεί τέσσερα κρούσματα όπου η μετάδοση συνέβη σε χώρες του εξωτερικού. Ο ΕΟΔΥ όμως δεν συνυπολογίζει τα εισαγόμενα κρούσματα στις αναλύσεις του και περιορίζεται στα εγχώρια.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του, από τα 55 εγχώρια κρούσματα της λοίμωξης που προκάλεσε ο ιός του Δυτικού Νείλου τα 42 ήταν βαριά, καθώς οι ασθενείς είχαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκέφαλος, νωτιαίος μυελός). Οι εκδηλώσεις αυτές ήταν:

  • Εγκεφαλίτιδα ή/και
  • Μηνιγγίτιδα ή/και
  • Οξεία χαλαρή παράλυση

Τα υπόλοιπα 13 κρούσματα ήταν ήπια. Ο νεότερος από τους ασθενείς με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ είχε ηλικία 36 ετών. Ο γηραιότερος ήταν 92 ετών. Ο ΕΟΔΥ τονίζει πως σε κάθε κρούσμα με προσβολή του ΚΝΣ, αντιστοιχούν περίπου 140 άλλοι ασθενείς που είναι ασυμπτωματικοί ή έχουν πολύ ήπια συμπτώματα και έτσι δεν αναφέρονται.

Οι νοσηλείες

Από τους 55 ασθενείς που μολύνθηκαν από κουνούπια εντός Ελλάδος, η συντριπτική πλειονότητα (οι 49) χρειάσθηκαν νοσηλεία στο νοσοκομείο. Οι 30 έχουν λάβει εξιτήριο, ενώ εξακολουθούν να νοσηλεύονται 11. Οι πέντε από αυτούς νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Από τα 55 εγχώρια κρούσματα, τα 17 σημειώθηκαν την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Σχεδόν όλοι οι ασθενείς (οι 32 από τους 33) χρειάσθηκαν νοσηλεία στο νοσοκομείο. Από αυτούς οι 18 έχουν λάβει εξιτήριο. Άλλοι οκτώ εξακολουθούν να νοσηλεύονται, με τους πέντε από αυτούς σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Οι υπόλοιποι οκτώ ασθενείς έχασαν, όπως προαναφέρθηκε, τη ζωή τους. Όλοι τους ήταν ηλικιωμένοι (είχαν ηλικία από 68 έως 92 ετών).

Σε ποιες περιοχές καταγράφηκαν τα κρούσματα
Έως στιγμής ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει προκαλέσει τα περισσότερα κρούσματα στη Θεσσαλία. Ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία. Πιο αναλυτικά τα κρούσματα έχουν ως εξής:

Θεσσαλία
  • Δήμος Λαρισαίων 8 κρούσματα (τα 4 με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Κιλελέρ 3 κρούσματα (όλα με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Αγιάς 3 κρούσματα (το ένα με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Ελασσόνας 1 κρούσμα (χωρίς εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Τεμπών 1 κρούσμα (χωρίς εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Καρδίτσας 3 κρούσματα (όλα με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Παλαμά 1 κρούσμα (με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Σοφάδων 2 κρούσματα (το ένα με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
Κεντρική Μακεδονία
  • Δήμος Λαγκαδά Θεσσαλονίκης 3 κρούσματα (τα 2 με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Βόλβης Θεσσαλονίκης 2 κρούσματα (με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης 1 κρούσμα (με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής 4 κρούσματα (τα 3 με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Κασσάνδρας Χαλκιδικής 1 κρούσμα (με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Πολυγύρου Χαλκιδικής 1 κρούσμα (με  εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Σιθωνίας Χαλκιδικής 1 κρούσμα (με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Σερρών 3 κρούσματα (όλα με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Εμμανουήλ Παππά Σερρών 4 κρούσματα (όλα με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Σιντικής Σερρών 1 κρούσμα (χωρίς εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Σκύδρας Πέλλας 2 κρούσματα (με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Παιονίας Κιλκίς 1 κρούσμα (με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Αλεξάνδρειας Ημαθίας 3 κρούσματα (χωρίς εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
Υπόλοιπη χώρα
  • Δήμος Λευκάδας 2 κρούσματα (και τα 2 με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Αιγιαλείας Αχαΐας 1 κρούσμα (με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Δυτικής Αχαΐας 2 κρούσματα (και τα 2 με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Ηγουμενίτσας Θεσπρωτίας 1 κρούσμα (με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)

 lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε έξαρση ο ιός του Δυτικού Νείλου: 22 νέα κρούσματα και 2 θάνατοι την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου – Οι «κόκκινες» περιοχές"

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα συμπληρώματος διατροφής με μελατονίνη

Στην ανάκληση συγκεκριμένης παρτίδας του συμπληρώματος διατροφής Valetonina Long Sirc προχωρά ο ΕΟΦ, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης (08.08.2024).

Στη συγκεκριμένη παρτίδα του συμπληρώματος διατροφής, αναφέρει ο ΕΟΦ, από τους ελέγχους προέκυψε ότι τα αποτελέσματα δε συμφωνούν με τις προδιαγραφές ως προς τον ποσοτικό προσδιορισμό melatonin.

Η ανάκληση γίνεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο ΕΟΦ καλεί την εταιρία που διακινεί το συμπλήρωμα διατροφής να επικοινωνήσει με τους πελάτες της για να αποσύρουν την παρτίδα G3I080.

Όλη η ανακοίνωση του ΕΟΦ

Την ανάκληση της υπ’ αριθ. G3I080 παρτίδας, του συμπληρώματος διατροφής VALETONINA LONG SIRC λόγω του ότι τα αποτελέσματα των ελέγχων δε συμφωνούν με τις προδιαγραφές και συγκεκριμένα ως προς τον ποσοτικό προσδιορισμό melatonin, βάση της υπ’ αριθ. 87-24 Έκθεσης Δοκιμών/Αναλύσεων της Δ/νσης Εργαστηρίων του ΕΟΦ.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η εταιρεία WIN MEDICA ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΕ., ως θέτουσα σε κυκλοφορία το προϊόν στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά την παρτίδα G3I080.

Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα συμπληρώματος διατροφής με μελατονίνη"

Φορολογική ενημερότητα: Τέλος στο μπλόκο για ξεχασμένες κλήσεις

Χιλιάδες φορολογούμενοι κάθε χρόνο, προσπαθούν μάταια να εκδώσουν φορολογική ενημερότητα καθώς απλήρωτες κλήσεις τις οποίες πολλές φορές αγνοούν ή απλήρωτα δημοτικά τέλη, μπλοκάρουν τη διαδικασία.

Μέχρι σήμερα οι Δήμοι επικοινωνούν με αρχεία τις οφειλές των φορολογουμένων τα οποία πρέπει να διασταυρωθούν για την ύπαρξη οφειλών και ομοίως πρέπει να διασταυρωθούν εκ νέου για να βεβαιωθεί η εξόφληση της οφειλής και να ξεμπλοκάρει η έκδοση φορολογικής ενημερότητας.

Την ταλαιπωρία αυτή έρχεται να σβήσει απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή με την οποία ανοίγει ο δρόμος ώστε από την 1η Σεπτεμβρίου ΑΑΔΕ και Δήμοι να «μιλούν» απευθείας μεταξύ τους μέσω διαλειτουργικότητας που εξασφαλίζει την άμεση ενημέρωση της εφορίας για την ύπαρξη χρεών ή την εξόφλησή τους.

H απόφαση καλύπτει οφειλές τόσο προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και τις Περιφέρειες και δεν αφορά μόνο τις κλήσεις, αλλά πάσης φύσεως οφειλές προς τους ΟΤΑ και τις Περιφέρειες και βεβαιώνονται από την ΑΑΔΕ προς είσπραξη.

Από την 1η Σεπτεμβρίου η διαδικασία ενημέρωσης θα διενεργείται μέσω του Κέντρου Ελέγχου Διαλειτουργικότητας (ΚΕΔ) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, διευκολύνοντας τους πολίτες και τις επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους. Η εφαρμογή επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη αποδέσμευση της φορολογικής τους ενημερότητας, μετά την εξόφληση των οφειλών στους Δήμους και τις Περιφέρειες, ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετεί την ορθή και άμεση αποτύπωση της εικόνας των φορολογουμένων στο ψηφιακό σύστημα της ΑΑΔΕ, διασφαλίζοντας περαιτέρω τα δημόσια έσοδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως εάν ο φορολογούμενος έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών ή έχει οφειλές μη ληξιπρόθεσμες ή σε αναστολή, μπορεί να εκδοθεί αποδεικτικό ενημερότητας περιορισμένης ισχύος, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τον έναν μήνα. Ωστόσο η Φορολογική Διοίκηση και μετά τη συμμόρφωση του οφειλέτη σε πρόγραμμα ρύθμισης ορίζει υποχρεωτικά όρο παρακράτησης στις περιπτώσεις που το αποδεικτικό ενημερότητας εκδίδεται για είσπραξη χρημάτων ή μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπράγματου δικαιώματος επ’ αυτού από επαχθή αιτία.

Το παρακρατούμενο ποσό λαμβάνεται υπόψη για την κάλυψη δόσης ή δόσεων, σύμφωνα με το πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών.

Σε περίπτωση μεταβίβασης ακινήτου το αποδεικτικό ενημερότητας εκδίδεται με ποσό παρακράτησης ποσοστού 70% επί του τιμήματος, εφόσον το τίμημα δεν υπολείπεται της αντικειμενικής αξίας, και έως το ύψος των ληξιπρόθεσμων ρυθμισμένων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση. Εάν υφίστανται ληξιπρόθεσμες οφειλές σε αναστολή άνω των 50.000 ευρώ, ορίζεται ποσοστό παρακράτησης 50% επί του τιμήματος, εφόσον αυτό δεν υπολείπεται της αντικειμενικής αξίας και έως το ύψος των συνολικών οφειλών σε αναστολή.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Φορολογική ενημερότητα: Τέλος στο μπλόκο για ξεχασμένες κλήσεις"

Πύργος: Τραγικό τέλος για τον 45χρονο Γιάννη Σάσσαλο - Διαμελίστηκε σε τροχαίο στην Πατρών - Πύργου (photos & video)

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν το σκηνικό της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου στο ύψος του εστιατορίου Αίγλη πλησίον της διασταύρωσης Βουνάργου.

Σε ένα πρωτοφανούς σφοδρότητας τροχαίο έχασε τη ζωή του ο 45χρονος Γιάννης Σάσσαλος από τη Ζαχάρω. Το αυτοκίνητό του, ένα BMW Z4 - μεγάλου κυβισμού και ιπποδύναμης, προσέκρουσε με πολύ μεγάλη ταχύτητα σε δύο κολώνες ηλεκτροφωτισμού, ο 45χρονος εκτινάχθηκε από το όχημα και διαμελίστηκε. Το άψυχο σώμα του βρήκαν οι περίοικοι που άκουσαν τον εκκωφαντικό κρότο του τροχαίου μέσα στη νύχτα.

Ήταν περίπου 3.30 τα ξημερώματα, όταν πετάχτηκαν έντρομοι και είδαν στο δρόμο αδιανόητες εικόνες…

Ο Γιάννης Σάσσαλος ήταν γνωστός ως τεχνικός και προγραμματιστής αυτοκινήτων και μηχανών. Και μάλιστα ήταν γνωστός σε όλη την Ελλάδα για το επίπεδο της γνώσης που είχε, να “στήσει” ένα γρήγορο αυτοκίνητο σωστά και να του δώσει τη μέγιστη δύναμη.

Λάτρης της ταχύτητας και συμμετείχε με επιτυχία σε αγώνες τόσο στους τέσσερις όσο και στους δύο τροχούς.

Τελευταία είχε εμπλακεί σε δύο ακόμα σοβαρά τροχαία και δυστυχώς αυτή την αγάπη για την ταχύτητα την πλήρωσε με τη ζωή του…

Η συντακτική ομάδα του ilialive.gr εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του.

Δείτε φωτογραφίες και video:

Troxaio Aigli 2

Troxaio Aigli 3

Troxaio Aigli 4

Troxaio Aigli 5

Troxaio Aigli 6

Troxaio Aigli 7

Troxaio Aigli 8a

Troxaio Aigli 9

Troxaio Aigli 10

ilialive 

Διαβάστε Περισσότερα » " Πύργος: Τραγικό τέλος για τον 45χρονο Γιάννη Σάσσαλο - Διαμελίστηκε σε τροχαίο στην Πατρών - Πύργου (photos & video) "

Εύβοια: Αιματηρό επεισόδιο στα Ψαχνά – Άνδρας βρέθηκε μαχαιρωμένος, αναζητείται ο δράστης

Άγριο αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στα Ψαχνά Ευβοίας. Ένας άνδρας εντοπίστηκε μαχαιρωμένος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviathema.gr, ήταν λίγο μετά 23:00 όταν κοντά στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, υπήρξε έντονος διαπληκτισμός μεταξύ δύο αλλοδαπών ανδρών.

Ο ένας από τους δύο όταν τα πράγματα έφτασαν στα άκρα έβγαλε ένα μαχαίρι και άρχισε να μαχαιρώνει τον δεύτερο με μανία και έπειτα διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το θύμα κατάφερε να ειδοποιήσει την Αστυνομία και άμεσα στο σημείο έσπευσαν στελέχη της Ομάδας Ασφαλείας του Τμήματος Διρφύων Μεσσαπίων καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών για τις πρώτες βοήθειες και έπειτα να διακομισθεί στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Ο άνδρας αναμένεται να δώσει κατάθεση για το περιστατικό ενώ ο δράστης αναζητείται στα πλαίσια του αυτοφώρου.

eviathema

Διαβάστε Περισσότερα » "Εύβοια: Αιματηρό επεισόδιο στα Ψαχνά – Άνδρας βρέθηκε μαχαιρωμένος, αναζητείται ο δράστης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news