facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Ναρκωτικά από τους Ταλιμπάν διακινούνται στην Ομόνοια (βίντεο)

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε το ΣΚΑΪ από την πλατεία Ομόνοιας μέχρι και την πλατεία Καραϊσκάκη όπου συγκεντρώνονται πολλοί τοξικομανείς και άστεγοι.

Το γενικό συμπέρασμα που προκύπτει από την έρευνα που έκανε ο ΣΚΑΙ είναι ότι υπάρχει μια στροφή στη χρήση των συνθετικών ναρκωτικών. Οι χρήστες δηλαδή μεταφέρονται από την ηρωίνη στην κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη.

Η απόφαση της κυβέρνηση των Ταλιμπάν να απαγορέψουν την Άνοιξη του 2022 τη παραγωγή όπιου και κατ΄ επέκταση της ηρωίνης οδήγησε στην αύξηση της προσφοράς των συνθετικών ναρκωτικών και ειδικότερα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης ή σίσα προς την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί στα στέκια των τοξικομανών και το μακρινό 2012. Καταγράφηκε δηλαδή σημαντική αύξηση της χρήσης σίσα ως αποτέλεσμα της μείωσης της παραγωγής όπιου στο Αφγανιστάν. Την απόφαση τότε είχαν λάβει οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Σε πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποίησε η Δίωξη Ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων και ποσότητες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Σύμφωνα με στοιχεία από αξιωματούχο των Ταλιμπάν που παρουσιάσε ο ΣΚΑΙ στο ρεπορτάζ του από την έναρξη της απαγόρευσης μέχρι και σήμερα έχουν γίνει 12.234 συλλήψεις ενώ έχουν καταστραφεί περισσότερα από 1.000 εργαστήρια οπιούχων.

Πέρα από την σταδιακή στροφή στην παραγωγή κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης τα τελευταία 2 χρόνια παρατηρούνται αλλαγές και στα δρομολόγια των ναρκεμπόρων από το Αφγανιστάν προς τις πιάτσες της Ελλάδας και της Ευρώπης γενικότερα.

Πρόκειται για ένα «νέο νότιο δρόμος, με καράβια που φεύγουν από το Ιράν και το Πακιστάν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λοράν Λανιελ, από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τα ναρκωτικά.

Περιορισμένη αύξηση παρατηρείται και στην παραγωγή και διακίνηση συνθετικών οπιούχων ναρκωτικών όπως η φαιντανύλη που ευθύνεται για χιλιάδες θανάτους στην Αμερική και τον Καναδά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προαναφερόμενη αστυνομική επιχείρηση βρέθηκαν και έμπλαστρα φαιντανύλης που είχαν συνταγογραφηθεί παράνομα από γιατρό στο κέντρο της Αθήνας.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ναρκωτικά από τους Ταλιμπάν διακινούνται στην Ομόνοια (βίντεο)"

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε και εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Αττική

Εξαρθρώθηκε, από το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, συμμορία που διέπραττε κλοπές και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της επαρχίας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης (13.02.2024) 3 άνδρες, ηλικίας 41, 46 και 50 και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απάτες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Από την προανακριτική έρευνα προέκυψε ότι η δράση της συμμορίας χρονολογείται τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2023, έχοντας ως ορμητήριο σπίτι στην περιοχή του Ζεφυρίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία πρόκειται για εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της και συγκεκριμένο τρόπο δράσης.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι επέλεγαν ως στόχο ηλικιωμένα άτομα και παρουσιάζονταν σε αυτούς ως ασφαλιστές, λογιστές ή απεσταλμένοι συγγενικών τους προσώπων κ.ά.. Ορισμένες φορές μετέβαιναν απευθείας στις οικίες των θυμάτων τους και άλλες τους οδηγούσαν σε αυτές, αφού τους επιβίβαζαν τεχνηέντως στο επιχειρησιακό τους αυτοκίνητο. Αφού εξασφάλιζαν την πρόσβαση στο εσωτερικό των οικιών, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, τιμαλφή, κοσμήματα και οτιδήποτε άλλο θα τους απέφερε κέρδος.

Ως προς τα καθήκοντά τους, ο 41χρονος ως αρχηγός της συμμορίας αναλάμβανε συνήθως το ρόλο του οδηγού, καθώς τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν ήταν δικά του. Φρόντιζε να σταθμεύει σε ικανή απόσταση από την οικία-στόχο τους, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτός ο αριθμός κυκλοφορίας του.

Ο 46χρονος εισερχόταν στα σπίτια προσποιούμενος τον ασφαλιστή, το λογιστή ή άτομο που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με συγγενικό πρόσωπο των θυμάτων.

Για να γίνει ακόμα πιο πειστικός και να αποσπάσει αντικείμενα αξίας και χρηματικά ποσά, πραγματοποιούσε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον 41χρονο συνεργό του, προσποιούμενος ότι επικοινωνεί με το συγγενικό πρόσωπο του θύματος, εκ μέρους του οποίου είχε αποσταλεί.

Κατά την τηλεφωνική τους κλήση μάλιστα, ο 41χρονος ευρισκόμενος στο αυτοκίνητο, έδινε περαιτέρω κατευθύνσεις και οδηγίες στον 46χρονο. Στη συνέχεια, ο 46χρονος απασχολούσε τα ηλικιωμένα θύματα και χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα, αποχωρούσε τελικά από της οικίες με τα κλοπιμαία.

Σημειώνεται ότι ο 41χρονος και ο 50χρονος κατελήφθησαν τη στιγμή που αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένο άνδρα στην περιοχή της Μαγούλας Αττικής, προκειμένου να του αφαιρέσουν χρηματικό ποσό.

Τα ευρήματα των ερευνών

Μετά από έρευνα στην κατοχή και στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-κυνηγετική καραμπίνα

-42 φυσίγγια

-το χρηματικό ποσό των 3.130 ευρώ

-πλήθος κοσμημάτων

– πλήθος κινητών και κάρτες SIM

– αυτοκίνητο και

– τάμπλετ.

Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί επιπλέον 4 κλοπές και 6 περιπτώσεις απάτης σε περιοχές της Αττικής, στην Κηφισιά, το Χαλάνδρι, το Πέραμα, την Αρτέμιδα, το Χολαργό και τα Μέγαρα, καθώς και στο Αίγιο και το ‘Αργος, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

Όπως σημειώνεται από την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι είναι σεσημασμένοι και έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε και εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Αττική"

Παραμένουν τα τρακτέρ στο τελωνείο των Ευζώνων- Διαμαρτυρία των αγροτών

Αύριο το μεσημέρι σε Πανελλαδική Συνάντηση στη Νίκαια της Λάρισας αποφασίζουν οι αγρότες αν θα πουν ναι ή όχι στα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο τελωνείο Ευζώνων οι αγρότες είχαν προγραμματίσει αποκλεισμό όλων των εισόδων και εξόδων, από τις 19.00 μέχρι τις 21.00 ωστόσο κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς δεν το επέτρεψε η αστυνομία. Αρχικά υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από πλευράς των αγροτών και πραγματοποιήθηκαν διαβουλεύσεις με τις αρχές, οι οποίες τελικά δεν τους επέτρεψαν τον αποκλεισμό. Οι αγρότες έπειτα από σύσκεψη και ως ένδειξη καλής θέλησης αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αυτή τη μορφή της κινητοποίησης, αλλά όπως λένε τις επόμενες ημέρες θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Αύριο στην κρίσιμη συνάντηση στη Νίκαια, τα μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας θα στείλουν αντιπροσωπεία, και παράλληλα αγρότες της περιοχής θα συναντηθούν στο επιμελητήριο Σερρών το μεσημέρι και θα γίνει μια ενημέρωση για το τι συζητήθηκε στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραμένουν τα τρακτέρ στο τελωνείο των Ευζώνων- Διαμαρτυρία των αγροτών"

Βόλος: Αποζημίωση μαμούθ στην οικογένεια ασθενούς που αυτοκτόνησε στο Αχιλλοπούλειο Nοσοκομείο

Μια πρωτοποριακή απόφαση εξέδωσε προ ολίγων ημερών το Πρωτοδικείο Βόλου σχετικά με την υπόθεση αυτοκτονίας ασθενούς στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο, το 2017. Η οικογένεια του θανόντα σύμφωνα με την απόφαση θα λάβει αποζημίωση συνολικά 100.000 ευρώ.

Ο ασθενής επιχείρησε να θέσει τέλος στη ζωή του, αρχικά καταναλώνοντας χάπια και στη συνέχεια πέφτοντας από έναν λόφο. Όταν διακομίσθηκε στο νοσοκομείο δηλώθηκαν ευθύς εξ αρχής οι αυτοκτονικές του τάσεις. Ωστόσο μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό οδηγήθηκε σε θάλαμο στον 7ο όροφο, χωρίς την παραμικρή επιτήρηση.

Την επομένη, ο άνδρας δήλωσε σε φίλο του που τον επισκέφθηκε πως θα επιχειρήσει εκ νέου να θέσει τέλος στη ζωή του μέσα στο νοσοκομείο. Κάτι το οποίο τελικά κατάφερε μετά από λίγο ανοίγοντας το παράθυρο και πηδώντας στο κενό. Ο θάνατος του, ακαριαίος.

“Η ευθύνη των οργάνων του νοσοκομείου ήταν τεράστια”

“Η ευθύνη των οργάνων του νοσοκομείου ήταν τεράστια. Πώς είναι δυνατόν να τοποθετείς έναν άνθρωπο που ήδη επιχείρησε να αυτοκτονήσει στον 7ο όροφο χωρίς επιτήρηση; Όταν μάλιστα υπήρξε και ενημέρωση στην νοσηλεύτρια για την δήλωση στον φίλο του την προηγούμενη μέρα πως θα θέσει τέλος στη ζωή του; Μιλάμε για άγριες καταστάσεις. Το διοικητικό πρωτοδικείο Βόλου δικαίωσε τους γονείς και τους επιδίκασε με αποζημίωση 50.000 στον κάθε γονέα” επισημαίνει σε δηλώσεις του στο ThessToday ο δικηγόρος της οικογένειας, Νικόλαος Διαλυνάς.

Σύμφωνα με τον κ. Διαλυνά, είχε προηγηθεί αναφορά στο σώμα επιθεωρητών Υγείας ενώ είχε διαταχθεί και ΕΔΕ στο νοσοκομείο. Η μήνυση που κατατέθηκε μπήκε στο αρχείο και μάλιστα επικυρώθηκε από τον εισαγγελέα εφετών Λάρισας. “Πρόκειται για μια μεγάλη αντίφαση. Έρχεται το διοικητικό πρωτοδικείο αποδίδοντας ευθύνες στους αρμόδιος, που είναι και το αυτονόητο. Η ποινική δικαιοσύνη και οι διοικητικές αρχές αποφάνθηκαν πως δεν είχε κανένας ευθύνη θέτοντας την υπόθεση αρχικά στο αρχείο. Η υπόθεση στο αρχείο και μια ΕΔΕ που κατέληξε όπως οι περισσότερες σε απαλλακτική κρίση για τους υπεύθυνους του Νοσοκομείου. Τώρα τί έχουν να πουν; Ποιος θα κρίνει τους κρίνοντες;” διερωτάται o έμπειρος δικηγόρος.

Γονείς θανόντος: “Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος”

Οι γονείς του θανόντος, μεταφέρουν μέσω του ThessToday πως αυτή η εξέλιξη είναι μια πρώτη δικαίωση, καθιστούν σαφές παράλληλα όμως πως θα φτάσουν μέχρι το τέλος αυτού του δρόμου. “Ο αγώνας συνεχίζεται. Οι επόμενες ενέργειες σχετίζονται με τις απαντήσεις που αναζητούμε για το πώς η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο όπως ακόμη και για ποιο λόγο η ΕΔΕ κατέληξε σε απαλλακτικό πόρισμα. Υπάρχει αμέλεια η οποία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έκθεση με αποτέλεσμα το θάνατο και οι αρμόδιοι να οδηγηθούν ενώπιον του ΜΟΔ” σχολιάζει καταλήγοντας ο Νικόλαος Διαλυνάς.

thesstoday

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Αποζημίωση μαμούθ στην οικογένεια ασθενούς που αυτοκτόνησε στο Αχιλλοπούλειο Nοσοκομείο"

Η βλάβη στο υποθαλάσσιο αγωγό δεν προέρχεται από δολιοφθορά. Τι είπε ο κ. Γιάννης Ζορμπάς στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση του υποθαλάσσιου αγωγού, και της βλάβης που οδήγησαν στην διακοπή της υδροδότησης της Αίγινας.

Στην ενημέρωση που έκανε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είπε ότι μετά την επιθεώρηση που έγινε σήμερα, από την Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος και την αποκάλυψη του αγωγού από τον ειδικό γερανό της κατασκευάστριας εταιρίας, διαπιστώθηκε ότι δεν πρόκειται για δολιοφθορά, αλλά για μία κάθετη τομή στον αγωγό.  

Για το θέμα αυτό, αύριο Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ του Δήμου Αίγινας και της Περιφέρειας Αττικής, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά, του  Περιφερειάρχη κ. Νίκου Χαρδαλιά, του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Γιάννη Βουτσινά, της Τεχνικής Υπηρεσίας και του αναδόχου του έργου. Στη σύσκεψη θα συζητηθούν ο τρόπος επισκευής και ο χρόνος αποκατάστασης.

zorbas-enimerosi-agogos.jpg

aeginaportal

Διαβάστε Περισσότερα » " Η βλάβη στο υποθαλάσσιο αγωγό δεν προέρχεται από δολιοφθορά. Τι είπε ο κ. Γιάννης Ζορμπάς στο Δημοτικό Συμβούλιο."

Ομόφωνα οι αγρότες του μπλόκου Στεφανοβικείου αποφάσισαν να παραμείνουν μέχρι να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό

Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συνέλευση των αγροτών του μπλόκου του Στεφανοβικείου, όπου αποφασίστηκε παραμονή στο μπλόκο, κλιμάκωση της αντίδρασής τους, ζητώντας να συναντηθούν άμεσα με τον Πρωθυπουργό, αφού τα παρακάρλια χωριά έχουν ιδιαίτερες ανάγκες και ειδικά μέτρα, αφού τα πρόσθετα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός δεν τους αφορούν, δεδομένου ότι δεν θα καλλιεργήσουν.

Ζητάνε να πραγματοποιηθεί άμεσα η αποστράγγιση των 180.000 στρεμμάτων που έχουν θαφτεί κάτω από το νερό, με τις καλλιέργειες να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και να είναι άγνωστο το πότε τελικά θα μπορέσουν να τα καλλιεργήσουν.

Δηλώνουν δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι, αφού πέντε (5) μήνες τώρα δεν έχουν πάρει απαντήσεις για το πώς θα συνεχίσουν την ζωή τους και για το πώς θα επιβιώσουν αφού δεν μπορούν πλέον να ζήσουν από τη γη που καλύφτηκε από νερό.

Παράλληλα, αντιπροσωπεία του μπλόκου του Στεφανοβικείου θα συμμετάσχει στην κοινή σύσκεψη όλων των μπλόκων που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι στη Λάρισα. θα μεταβούν με ειλημμένη την απόφαση τους για κάθοδο στην Αθήνα, εφόσον αυτό αποφασιστεί στην κοινή σύσκεψη και μάλιστα ήδη ετοιμάζονται να δρομολογήσουν λεωφορεία, για να διευκολύνουν την μετάβαση των αγροτών στην Αθήνα.

Ομόφωνα οι αγρότες του μπλόκου Στεφανοβικείου αποφάσισαν να παραμείνουν μέχρι να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό

Εντωμεταξύ αύριο θα πραγματοποιηθεί και συνέλευση των αγροτών του Πηλίου, προκειμένου και αυτοί με την σειρά τους να κάνουν γνωστή την θέση τους. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην Ζαγορά, στις 8 το βράδυ και ενώ θα είναι πλέον γνωστή η απόφαση της κοινής σύσκεψης των εκπροσώπων των μπλόκων της χώρας.

Ομόφωνα οι αγρότες του μπλόκου Στεφανοβικείου αποφάσισαν να παραμείνουν μέχρι να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ομόφωνα οι αγρότες του μπλόκου Στεφανοβικείου αποφάσισαν να παραμείνουν μέχρι να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό"

Συλλήψεις στα Μέγαρα: Διακίνηση ναρκωτικών με «ντελίβερι» και μηχανές POS

Εξαρθρώθηκε η μαφία των Μεγάρων που διακινούσε ναρκωτικά στην περιοχή ακόμη και με ντελίβερι. Οι πελάτες είχαν τη δυνατότητα να πληρώνουν και με pos καθώς τα μέλη διατηρούσαν επιχειρήσεις στα Μέγαρα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όπως βενζινάδικο και άλλα.

Συνολικά συμμετείχαν εννέα άτομα στο κύκλωμα. Από την Αστυνομία συνελήφθησαν πέντε άτομα - τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα. Όλοι είναι από την Αλβανία εκτός από έναν Έλληνα.

Στους συλληφθέντες είναι γυναίκα 52 ετών και άνδρας 30 - πιθανότατα μάνα και γιος - σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Στην κατοχή τους δεν βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών καθώς πρόσεχαν. Οι αστυνομικοί βρήκαν 210 γρ.κοκαϊνη και 100 γραμμάρια χασίς, καθώς και 22.500 ευρώ σε μετρητά και ένα αεροβόλο.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή των Μεγάρων Αττικής.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από την ανωτέρω υπηρεσία με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, της Ο.Π.Κ.Ε. και αστυνομικών σκύλων, πρωινές ώρες της 13-2-2024 στα Μέγαρα Αττικής, συνελήφθησαν 5 μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 30, 35, 44 και 52 ετών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος και άλλων 4 μελών της οργάνωσης για διακίνηση ναρκωτικών, οι οποίοι αναζητούνται.

Κατά τον περασμένο Ιούνιο αποδομήθηκε από την ανωτέρω υπηρεσία η δράση έτερης εγκληματικής οργάνωσης (σχετικό το από 28-6-2023 ΔΤ ΓΑΔΑ), η οποία μετά από τη συνεχιζόμενη έρευνα και την περαιτέρω ανάλυση πληροφοριακών δεδομένων και στοιχείων προέκυψε ότι λειτουργούσε για λογαριασμό της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, η δράση της οποίας εκτείνεται αρκετά χρόνια νωρίτερα και αρχηγός αυτής αποτελεί ο 30χρονος.

Κατά την προανακριτική έρευνα, προέκυψε ότι πρόκειται για εγκληματική ομάδα οργανωμένη στα πρότυπα αλλοδαπής οργάνωσης, διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο την αδιαπερατότητα, την αξιοπιστία και την ενδογενή σταθερότητα.

Τα μέλη της οργάνωσης επιδίδονταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης, με σκοπό την αποκόμιση παράνομων περιουσιακών οφελών, τα οποία νομιμοποιούνταν μέσω επιχειρήσεων που διατηρούσαν ορισμένοι εκ των μελών.

Προκειμένου να επικρατήσουν στις αγορές των περιοχών και να εξαλείψουν τον ανταγωνισμό, ανέπτυσσαν συνεργασίες και κοινή μεθοδολογία δράσης με άλλα άτομα της περιοχής, έχοντας κοινό «τιμοκατάλογο» και «πελατολόγιο».

Συγκεκριμένα, ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη επικοινωνούσαν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, διατηρώντας σύντομες συνομιλίες και χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα προκειμένου να περιορίσουν τον κίνδυνο εντοπισμού τους.

Αποθήκευαν τις ναρκωτικές ουσίες σε σημεία «καβάντζες» που διατηρούσαν, ενώ την απόκρυψη των ουσιών αναλάμβαναν και τρίτα πρόσωπα που δεν εμπλέκονταν στην περαιτέρω διακίνηση.

Επιπλέον, προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες από διάφορα άτομα, σε ελεγχόμενες ποσότητες προκειμένου να διατηρούν τον έλεγχο και να μειώσουν τις πιθανότητες εντοπισμού τους.

Οι συναλλαγές πραγματοποιούνταν με τους εξής τρόπους: με απευθείας παραλαβή από τις κατοικίες τους, πλησίον αυτών καθώς και από τα καταστήματα που διατηρούν, με παράδοση από τα στέκια τους (καταστήματα, οικίες άλλων προσώπων κ.λπ), με παράδοση από προσυμφωνημένα σημεία (delivery) και με παραλαβή από τις «καβάντζες» που απέκρυπταν τις ποσότητες.

Η πληρωμή για την προμήθεια των ναρκωτικών πραγματοποιούνταν με μετρητά, διατραπεζικές μεταφορές, πληρωμές μέσω μηχανημάτων POS που διέθεταν οι επιχειρήσεις που διατηρούσαν ή με υλικές απολαβές.

Πραγματοποιούσαν ακόμα εκπτώσεις και πιστώσεις στους «καλούς πελάτες», ενώ παρουσιάζονταν ιδιαίτερα απειλητικοί σε αυτούς που δεν ήταν συνεπείς στις πληρωμές τους.

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην κατοχή τους, σε οικίες και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • 219,07 γραμμ. κοκαΐνης,
  • 180 γραμμ. κάνναβης,
  • φαρμακευτικά δισκία,
  • το χρηματικό ποσό των -22.460,5- ευρώ και -50- λίρες Αγγλίας,
  • αεροβόλο πιστόλι,
  • 3 αυτοκίνητα,
  • 2 μοτοσυκλέτες,
  • 8 κινητά τηλέφωνα,
  • 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • βιβλιάρια και κάρτες τραπέζης,
  • ιδιόχειρες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

mafia_megara1_97048.jpg

mafia_megara2_933ff.jpg

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Συλλήψεις στα Μέγαρα: Διακίνηση ναρκωτικών με «ντελίβερι» και μηχανές POS "

Καιρός αύριο: Βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας την Πέμπτη

Άστατος αναμένεται ο καιρός στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου προβλέπονται τοπικές βροχές και στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Κρήτη πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά όπου θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 17 και τοπικά στα Δωδεκάνησα τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από το μεσημέρι θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά με πιθανότητα τοπικών βροχών στη Χαλκιδική νωρίς το πρωί.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη δυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην Εύβοια τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Πελοποννήσου.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην Κρήτη νεφώσεις με βρόχες και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νότια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και στις Σποράδες όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας την Πέμπτη"

Βιασμός στο Ρέθυμνο: Ένας από τους συλληφθέντες είναι ο αρραβωνιαστικός της 14χρονης (βίντεο)

Στην φυλακή οι 12 άνδρες που κατηγορούνται για βιασμό και γενετήσιες πράξεις με την 14χρονη στο Ρέθυμνο.

Εκτός από τον 38χρονο υπήκοο του Πακιστάν προφυλακίστηκε και ένας 22χρονος σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα». Ο 22χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι δεν είχε καταλάβει ότι το κορίτσι ήταν ανήλικο.

Στο μεταξύ, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ένας 19χρονος κατηγορούμενος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής του Star, πρόκειται για άνδρα που την περίοδο που είχε επαφές με το κορίτσι ήταν και ο ίδιος ανήλικος και μάλιστα φέρεται να έχει στοιχεία ότι είχε αρραβωνιαστεί με τη 14χρονη.Φέρεται να είπε μάλιστα, ότι είναι αυτός που θα στηρίξει τώρα την οικογένεια.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση απολογούνται σήμερα τρία ακόμη άτομα.

 Νέα κατάθεση της 14χρονης

Το ανήλικο κορίτσι κλήθηκε την περασμένη Δευτέρα (12/2) να καταθέσει εκ νέου παρουσία παιδοψυχολόγου. Το κορίτσι είχε καταθέσει αρχικά όσα συνέβαιναν στη ζωή της τα τελευταία χρόνια. Μέσα σε αυτά είχε αναφέρει 12 άνδρες με τους οποίους είχε συνευρεθεί.

Είπε ακόμη ότι τα βράδια έβγαινε με τον πατέρα της και πήγαινε σε κάποιες καφετέριες και μπαρ. Είπε μέχρι και το ποτό που έπινε. Επίσης ανέφερε ότι έμενε ως αργά έξω, καθώς πήγαινε μαζί με τη μητέρα της, που εργαζόταν σε νυχτερινό μαγαζί.

Αναφορικά με τις συνευρέσεις είπε ότι έγιναν με τη θέληση της, πλην αυτής με τον 38χρονο Πακιστανό και αυτής με τους τρεις που απολογούνται σήμερα. Ειδικά, γι’ αυτούς τους τρεις η ανήλικη είπε ότι είχε ραντεβού με τον έναν και εμφανίστηκαν και οι άλλοι δύο, οι οποίοι προέβησαν σε πράξεις χωρίς τη θέλησή της.

Ωστόσο, στην τελευταία κατάθεσή της φέρεται να άλλαξε κάποια πράγματα. Ειδικότερα, ζήτησε να διωχθεί μόνο ο 38χρονος Πακιστανός και όχι και οι τρεις που απολογούνται σήμερα.

Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα άτομα που κατηγορούνται είναι Έλληνες κι ένας Μολδαβός.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Βιασμός στο Ρέθυμνο: Ένας από τους συλληφθέντες είναι ο αρραβωνιαστικός της 14χρονης (βίντεο)"

Με απόφαση Μητσοτάκη συστήνεται επιτροπή για την αντιμετώπιση της βίας και της παραβατικότητας των ανηλίκων

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη συστήνεται επιστημονική επιτροπή η οποία αναλαμβάνει την εκπόνηση Εθνικής Στρατηγικής Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας και της Παραβατικότητας Ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σήμερα σε σύσκεψη εργασίας με τα μέλη της επιτροπής, κατά την οποία έγινε μία πρώτη συζήτηση σχετικά με το υφιστάμενο πλαίσιο και τους στόχους της Εθνικής Στρατηγικής.

Στη σύσκεψη έλαβαν επίσης μέρος, από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, ο Υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ο Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης.

Τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής είναι:

– Aρτινοπούλου Βασιλική, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Εμπειρογνώμων ΟΗΕ

– Βασιλική Γεωργιάδου, Καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών, Πάντειο Πανεπιστήμιο,

– Θωμάς Μπαμπάλης, Καθηγητής Παιδαγωγικής & δια βίου μάθησης, κοσμήτωρ ΕΚΠΑ

– Aγάπη Κανδυλάκη, Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας & Πολυπολιτισμικότητας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

– Βασίλης Βαμβακάς, Βασίλειος, Αν. Καθηγητής Κοινωνιολογίας της Επικοινωνίας, ΑΠΘ

– Κωνσταντίνος Πατσάκης, Αν. Καθηγητής Πληροφορικής & Διευθυντής Εργαστηρίου Κυβερνοασφάλειας, Πανεπιστήμιο Πειραιώς

– Αλεξανδρίδης Αθανάσιος, Ψυχίατρος-Παιδοψυχίατρος, Ψυχαναλυτής

– Ζαγούρα Παρασκευή, Δρ. Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιμελητών Ανηλίκων Ελλάδος

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Με απόφαση Μητσοτάκη συστήνεται επιτροπή για την αντιμετώπιση της βίας και της παραβατικότητας των ανηλίκων"

Έκθεση Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής: Τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών δεν θα μπορούν να συνδεθούν νομικά με τους δύο γονείς

Παρατηρήσεις αλλά και προβληματισμούς επί συγκεκριμένων διατάξεων του υπό συζήτηση σχεδίου νόμου για την ισότητα γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια, εκφράζει η Έκθεση της επιστημονική υπηρεσία της Βουλής. Ο βασικός προβληματισμός των συντακτών της έγκειται στο γεγονός πως το Δίκαιο της συγγένειας, βασίζεται στις έννοιες της μητρότητας και τη πατρότητας και όχι της γονεϊκότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρεται πως εγείρονται ζητήματα για τα παιδιά που θα γεννηθούν από ομόφυλα ζευγάρια καθώς θα αντιμετωπίζουν προβλήματα στα ληξιαρχεία, αλλά και στα δικαιώματα οικογενειακού και κληρονομικού δικαίου.

Ειδικότερα, η έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής αναφέρει τα εξής όσον αφορά τις ρυθμίσεις για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Όλες οι ανωτέρω διατάξεις για την ίδρυση της συγγένειας δεν αναφέρονται, π.χ., σε «γονεϊκότητα», αλλά σε «πατρότητα» ή «μητρότητα». Υπό την έννοια αυτή, ιδίως στην περίπτωση τέκνων που θα γεννηθούν π.χ. με ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή κατά τη διάρκεια του γάμου ή του συμφώνου συμβίωσης των ομόφυλων γονέων τους, τα παιδιά δεν θα μπορούν να συνδεθούν νομικά και με τους δύο γονείς τους, με ευθεία εφαρμογή των κείμενων διατάξεων για την ίδρυση συγγένειας που βασίζονται στα τεκμήρια της πατρότητας και της μητρότητας.

Συνδέονται με τον ένα γονέα, και αυτό δημιουργεί περαιτέρω ζητήματα που απορρέουν από την έλλειψη νομοθετικά αποτυπωμένου δεσμού με τον ομόφυλο σύζυγο, π.χ., δικαιώματα του οικογενειακού και του κληρονομικού δικαίου και θέματα ιθαγένειας του τέκνου», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση και σημειώνει: «Το ζήτημα της έμφυλης αναφοράς των γονεϊκών ρόλων θα ανακύψει κατά τη ληξιαρχική καταχώρηση της υιοθεσίας, αν δεν υπάρξει τροποποίηση, και μάλιστα παράλληλη, προς τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, της σχετικής νομοθεσίας».

Επίσης, οι συντάκτες της Έκθεσης εκφράζουν προβληματισμό και για το άρθρο 11 στη λογική της ενδεχόμενης δυσμενούς μεταχείρισης ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα έναντι ζευγαριών από το εξωτερικό. Και αυτό γιατί η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να αναγνωρίζει γονεϊκή σχέση η οποία έχει καταχωριστεί ή θα καταχωριστεί στο μέλλον σε δημόσια έγγραφα τρίτης χώρας ανεξαρτήτως του τρόπου που αυτή συνάφθηκε και ανεξαρτήτως του αν η διαδικασία είναι αποδεκτή από το εθνικό Δίκαιο.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκθεση Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής: Τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών δεν θα μπορούν να συνδεθούν νομικά με τους δύο γονείς"

«Κινηματογραφική» καταδίωξη διακινητή στο κέντρο της Αθήνας – Μετέφερε 12 μετανάστες στοιβαγμένους σε αυτοκίνητο

Καταδίωξη διακινητή, ο οποίος μετέφερε 12 μετανάστες στοιβαγμένους σε αυτοκίνητο, στο κέντρο της Αθήνας, σημειώθηκε την Τρίτη (13/2).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. οι μετανάστες, είχαν προωθηθεί την ίδια ημέρα από τη μεθόριο με τη Βόρεια Μακεδονία. Ο 17χρονος οδηγός συνελήφθη από την ομάδα ΔΙΑΣ.

Το χρονικό της καταδίωξης

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης περιπολούντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., κάλεσαν σε έλεγχο οδηγό αυτοκινήτου που κινούνταν στην οδό Στρατηγού Καλλάρη στο κέντρο της Αθήνας, καθώς έκριναν ύποπτη την παρουσία πολλών ατόμων στο εσωτερικό του.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών, επιτάχυνε, πραγματοποιώντας ελιγμό προς την οδό Αχαρνών, με τους αστυνομικούς να ακολουθούν το προπορευόμενο αυτοκίνητο από ικανή απόσταση ασφαλείας, καλώντας διαρκώς με χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων τον οδηγό να σταματήσει το όχημα.

Στη συνέχεια, αφού κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα στην οδό Αχαρνών, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός μετέφερε στοιβαγμένους 12 ομοεθνείς αλλοδαπούς, 8 γυναίκες και 4 άνδρες. Επισημαίνεται ότι οι τρεις εξ’ αυτών εντοπίστηκαν στον χώρο των αποσκευών.

Ακολούθως, οδηγήθηκαν στην έδρα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και επελήφθη προανακριτικά το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης.

Σε βάρος του οδηγού, μέλους κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εισόδου στο ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας, μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό και απείθεια. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε συγκατηγορούμενος του και αναζητείται.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Πρωινές ώρες χθες (13-2-2024) περιπολούντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., κάλεσαν σε έλεγχο οδηγό αυτοκινήτου που κινούνταν στην οδό Στρατηγού Καλλάρη στο κέντρο της Αθήνας, διότι έκριναν ύποπτη την παρουσία πολλών ατόμων στο εσωτερικό του.

Ο οδηγός δε συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών, επιτάχυνε, πραγματοποιώντας ελιγμό προς την οδό Αχαρνών, με τους αστυνομικούς να ακολουθούν το προπορευόμενο αυτοκίνητο από ικανή απόσταση ασφαλείας, καλώντας διαρκώς με χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων τον οδηγό να σταματήσει το όχημα.

Έπειτα, αφού επετεύχθη η ακινητοποίηση του οχήματος στην οδό Αχαρνών, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός μετέφερε στοιβαγμένους (12) ομοεθνείς αλλοδαπούς, (8) γυναίκες και (4) άνδρες. Επισημαίνεται ότι οι τρεις εξ’ αυτών εντοπίστηκαν στο χώρο των αποσκευών.

Ακολούθως, οδηγήθηκαν στην έδρα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και επελήφθη προανακριτικά το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης.

Σε βάρος του οδηγού (17χρονου αλλοδαπού), μέλους κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εισόδου στο ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας, μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό και απείθεια. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε συγκατηγορούμενος του και αναζητείται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 17χρονος παρέλαβε τους μετανάστες, πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας (13-2-2024) πλησίον της μεθοριακής γραμμής της χώρας μας με τη Βόρεια Μακεδονία προκειμένου να τους προωθήσει στην Αθήνα.

Οι μετανάστες εισήλθαν σε δύο υποομάδες στη χώρα μας. Η πρώτη υποομάδα αποτελούμενη από τους (4) άνδρες αρχικά βρισκόταν στη Σερβία, στη συνέχεια μεταφέρθηκε οδικώς στη Βόρεια Μακεδονία έως ότου επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του ανωτέρω διακινητή. Για την εν λόγω διακίνηση κατέβαλλαν το χρηματικό ποσό των -1.700- ευρώ έκαστος.

Η δεύτερη υποομάδα των (8) γυναικών έφτασε στη χώρα μας ομοίως μέσω της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ προηγουμένως είχαν προωθηθεί από την Κύπρο στη Σερβία, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των -3.500- ευρώ έκαστη.

Ακόμη, το κύκλωμα τους ζητούσε να δηλώσουν αν επιθυμούν να προωθηθούν περαιτέρω στη Γαλλία και σε θετική περίπτωση απαιτούνταν επιπλέον το χρηματικό ποσό των -3.500- ευρώ.

Από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης, το οποίο χειρίστηκε την υπόθεση, κινήθηκε η διαδικασία καταγραφής-χαρτογράφησης για τους (12) μετανάστες, προκειμένου να εφαρμοστεί η επιστροφή τους στη χώρα καταγωγής τους.

Κατασχέθηκε το αυτοκίνητο ως μέσο παράνομης προώθησης μεταναστών.

Ο διακινητής, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "«Κινηματογραφική» καταδίωξη διακινητή στο κέντρο της Αθήνας – Μετέφερε 12 μετανάστες στοιβαγμένους σε αυτοκίνητο"

Θεσσαλονίκη: Δικάζεται ο γιατρός που κατηγορείται ότι ζητούσε φακελάκι από καρκινοπαθείς για επίσπευση χειρουργείου

Μετά από τέσσερις αναβολές ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η δίκη του γυναικολόγου - ογκολόγου που κατηγορείται ότι εισέπραττε «φακελάκι» από ασθενείς σε δημόσιο νοσοκομείο, προκειμένου να παρακάμψει τη λίστα αναμονής στα χειρουργεία.

Ο γιατρός, 61 ετών, κατηγορείται για δωροληψία υπαλλήλου, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, αλλά και για απειλή - εκφοβισμό με σκοπό τον επηρεασμό της κατάθεσης των μαρτύρων, ενώ η δίκη που ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης, διεκόπη για την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου όπου αναμένεται και η απόφαση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γιατρός φαίνεται πως λάμβανε «φακελάκι» από τους ασθενείς με καρκίνο, για σχεδόν έναν χρόνο, από τον Ιανουάριο του 2018, μέχρι τελικά να φτάσει καταγγελία στους έμπειρους αστυνομικούς του Εσωτερικών Υποθέσεων και με «χειρουργικές» κινήσεις να τον παγιδεύσουν και να τον πιάσουν «στα πράσα». Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ., ο γιατρός κατηγορείται ότι εκφόβιζε τους μάρτυρες και τους συγγενείς τους για να μη καταθέσουν εναντίον του.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει συνολικά 16 καταγγελίες χρηματισμού από ασθενείς και, σύμφωνα με τη δικογραφία, τα ποσά που ζητούσε ήταν από 800 έως 1.600 ευρώ, τα οποία εισέπραττε άλλοτε ενόψει του χειρουργικών επεμβάσεων κι άλλοτε μετά τη διενέργειά τους. Ο κατηγορούμενος φέρεται να καθόριζε την τιμή κρίνοντας ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του κάθε ασθενή και όπου έκρινε ότι χρειαζόταν έκανε... εκπτώσεις.

Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των ασθενών, ο 61χρονος γιατρός σε κλινική δημοσίου νοσοκομείου, ζητούσε από τους ίδιους ή τους συνοδούς τους, χρηματικά ποσά προκειμένου να παρακάμψει υπέρ τους τη λίστα αναμονής που τους έλεγε ότι είναι μεγάλη και σε πολλές περιπτώσεις θα έπρεπε διαφορετικά να περιμένουν αρκετούς μήνες.

Οι καταθέσεις

Μια από τις ασθενείς - μάρτυρες που βρέθηκε σήμερα στο δικαστήριο, κατέθεσε ότι το 2018, λίγο πριν το Πάσχα, επισκέφτηκε το νοσοκομείο και συνάντησε τον κατηγορούμενο που θα αναλάμβανε να την εγχειρήσει. «Όμως αφού είδε τα “τεφτέρια” του μου είπε ότι δεν έβρισκε ραντεβού. Τον ρωτήσανε αν θέλει 300 ευρώ και μας είπε ότι είναι λίγα. Του είπαμε για 500 ευρώ και μας είπε το ίδιο, ενώ όταν του εξηγήσαμε ότι δε μπορούμε να διαθέσουμε περισσότερα χρήματα μας απάντησε “να πάτε να βρείτε”. Μόλις του είπαμε ότι είμαστε εντάξει με τα λεφτά, βρήκε γρήγορα δύο ραντεβού, ένα για τη Μεγάλη Τρίτη και ένα για τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα, όπου επέλεξα να κάνω την επέμβαση», κατέθεσε.

Η ίδια μάρτυρας είπε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος, μετά από καιρό και όταν είχε ξεκινήσει η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της και της είπε: «Αν σε ρωτήσει η αστυνομία να μη πεις ότι μου έδωσες χρήματα γιατί θα βρεις τον μπελά σου και εσύ και εγώ».

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η πρώτη γυναίκα που απευθύνθηκε στην αστυνομία και εξήγησε ότι μια φίλη της ήταν εκείνη που την έπεισε να επισκεφτεί τον συγκεκριμένο γιατρό, ο οποίος της ζήτησε 1.000 ευρώ προκειμένου να κάνει την εγχείρηση στο δημόσιο νοσοκομείο και να παρακάμψει την αναμονή.

Ο αστυνομικός παρίστανε τον γιο της ασθενούς

Η σύλληψη του γιατρού έγινε τον Ιανουάριο του 2019 με τρόπο που παραπέμπει σε σενάριο… ταινίας, αφού μόλις η γυναίκα απευθύνθηκε στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς να χαθεί χρόνος, οι έμπειροι αστυνομικοί ανέλαβαν δράση.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, ένας αξιωματικός από τους «Αδιάφθορους» παρίστανε τον γιο της γυναίκας και μόλις παρέδωσε τον φάκελο με τα 1.000 ευρώ στον κατηγορούμενο και βγήκε από το γραφείο του, τότε οι συνάδελφοί του τον συνέλαβαν, ενώ κατά την έρευνα φέρεται να βρήκαν και έναν ακόμα φάκελο με 1.000 ευρώ στο γραφείο του.

«Η μάρτυρας μας ανέφερε ότι ο γιατρός στο νοσοκομείο της ζήτησε λεφτά για μια συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση και μας εξήγησε το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Μας είπε ότι έκλεισε ραντεβού με τον γιατρό προκειμένου να βρεθούν από κοντά και να κανονίσουν της λεπτομέρειες», ανέφερε στην αρχή της κατάθεσής του ο έμπειρος αστυνομικός που υπηρετεί στους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ.

«Πήγα με τη μάρτυρα και περιμέναμε έξω από το γραφείο του γιατρού, προσποιήθηκα ότι είμαι ο γιος της κυρίας. Ο κατηγορούμενος μου είπε ότι η “μητέρα μου” στο τηλέφωνο του έλεγε για χρήματα και δεν είναι δυνατόν να λένε τέτοια πράγματα στο τηλέφωνο. Μιλούσα εγώ με τον γιατρό και ρωτούσα τι ακριβώς έχει η μάρτυρας κι αν πρέπει να γίνει άμεσα η επέμβαση. Τότε εκείνος απευθύνθηκε στην μάρτυρα και τη ρώτησε αν πονάει, με τη γυναίκα να απαντάει "πάρα πολύ". Ο γιατρός, τότε, μου είπε, ότι πρέπει να γίνει άμεσα η επέμβαση», ανέφερε.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο αστυνομικός εξήγησε στο δικαστήριο πως παγίδευσαν τον γιατρό με τα προσομοιωμένα χαρτονομίσματα.

«"Τον ρώτησα για τα χρήματα, και μου είπε ότι θέλει 1.000 ευρώ, 500 για εκείνον και 500 για τον αναισθησιολόγο. Μου είπε ότι σε άλλο δημόσιο νοσοκομείο θα αργούσαν και σε ιδιωτική κλινική θα μας στοίχιζε 4-5 χιλιάδες ευρώ. Απάντησα “εντάξει” και μου είπε πως "αν ήταν απλή η επέμβαση δε θα ζητούσα κάτι, ένα μπουκάλι ουίσκι και όλα καλά, απλά αυτή είναι χρονοβόρα εγχείρηση, δε ξέρω τι θα συναντήσω και είναι 8-10 ώρες για αυτό στα ζητάω τα χρήματα" . Ύστερα άνοιξε ένα ημερολόγιο που είχε και μου είπε πότε να πάω μαζί με τη μάρτυρα - που πίστευε ότι είναι η μητέρα μου - αλλά και να έχω μαζί μου τα χρήματα», σημείωσε.

Πράγματι ο αστυνομικός επέστρεψε τη συγκεκριμένη ημερομηνία μαζί με τη «μητέρα» του και έναν φάκελο με 1.000 ευρώ, όμως τα χαρτονομίσματα ήταν προσομοιωμένα από την αστυνομία.

«Προσομοιώσαμε τα χρήματα και όταν πήγαμε στο νοσοκομείο κάναμε όλες τις εξετάσεις, μείναμε ώρες με τη μάρτυρα και μπήκαμε στο δωμάτιο. Ακούγαμε ότι εκείνη την ημέρα δε θα γινόντουσαν χειρουργεία και πήγανε να ρωτήσουμε τον γιατρό. Τον ρώτησα και μου είπε θα γίνει κανονικά η επέμβαση αύριο, 8 Ιανουαρίου, και του είπα ότι έχω τα χρήματα. Μου απάντησε "δώστα τώρα". Μόλις βγήκα έξω μπήκαν οι συνάδελφοί αστυνομικοί μέσα στο γραφείο του και βρήκαν τα χρήματα και ένα ακόμα φακελάκι με άλλα 1.000 ευρώ», ανέφερε στην κατάθεσή του.

«Μας ζήτησε 1.600 ευρώ»

Πριν διακοπή η σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου, κατέθεσε ακόμη μια μάρτυρας, η μητέρα της οποίας υποβλήθηκε σε επέμβαση τον Νοέμβριο του 2018 από τον κατηγορούμενο και ισχυρίζεται ότι του έδωσαν 1.600 ευρώ.

"Είχαμε κλείσει ραντεβού και πήγαμε για να την εξετάσει ο γιατρός και μας είπε ότι θα έπρεπε να γίνει άμεσα η επέμβαση καθώς υπήρχαν δύο μεγάλοι όγκοι. Του είπαμε να κλείσουμε ραντεβού αλλά άνοιξε την ατζέντα του και μας είπε ότι δεν έχει στο κοντινό διάστημα κάποιο διαθέσιμο. Όταν του είπαμε ότι θα ψαχτούμε αλλού μας ζήτησε 1.600 ευρώ και μας είπε ότι μπορεί να βγάλει μια απόψυξη και να βάλει τη μητέρα μου. Τα χρήματα τα δώσαμε πριν η μητέρα μου μπει στο χειρουργείο", ανέφερε η μάρτυρας.

Το δικαστήριο διεκόπη και θα συνεχιστεί την τελευταία βδομάδα του Φεβρουαρίου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Δικάζεται ο γιατρός που κατηγορείται ότι ζητούσε φακελάκι από καρκινοπαθείς για επίσπευση χειρουργείου"

Χαράτσι στα φάρμακα - Έως 3 φορές μεγαλύτερη συμμετοχή των ασθενών [παραδείγματα]

Έως και τριπλάσια συμμετοχή για τους ασφαλισμένους, προκαλεί η παρέμβαση του υπουργείου Υγείας στις ασφαλιστικές τιμές των φαρμάκων.

Πρόκειται για τις τιμές που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ και με βάση τις οποίες καλείται να συμμετάσχει στη δαπάνη ο ασθενής. Για παράδειγμα, ένα φάρμακο που έχει λιανική τιμή 10 ευρώ, ενδέχεται να έχει ασφαλιστική τιμή 8 ευρώ.

Αυτό σημαίνει πως ο ασφαλισμένος θα πληρώσει συμμετοχή 15% επί της ασφαλιστικής τιμής (1,2 ευρώ) συν τη διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής (2 + 1,2), δηλαδή θα πληρώσει συνολικά 3,2 ευρώ, αντί για 1,5 ευρώ που κατέβαλε όταν η ασφαλιστική τιμή ήταν στα 10 ευρώ.

Με την παρέμβαση του υπουργείου, μειώνονται πολλές ασφαλιστικές τιμές φαρμάκων, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να έρχονται αντιμέτωποι με αυξήσεις στο κόστος αγοράς του φαρμάκου τους.

Το εγχείρημα έχει υψηλό πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση, αλλά και αξιοσημείωτη επίπτωση στις τσέπες των ασθενών. Από το υπουργείο Υγείας εκτιμάται πως θα εξοικονομηθούν περί τα 40 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα προκύψει από την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων

Παραδείγματα 

Από λίγα λεπτά έως και αρκετά ευρώ τουλάχιστον στα παραδείγματα που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε φουσκώνει πια ο λογαριασμός για τους ασφαλισμένους. Ακολουθούν κάποια παραδείγματα:

  • Αντιψυχωσικό των 10 mg (30 τεμ.)

Προηγούμενο Δελτίο Τιμών

Λιανική Τιμή 21,23 ευρώ

Ασφαλιστική τιμή 21,23 ευρώ

Συμμετοχή Ασφαλισμένου 0%

Τιμές 12/2/2024

Λιανική Τιμή 20,95 ευρώ

Ασφαλιστική Τιμή 15,26%

Συμμετοχή Ασφαλισμένου 5,69 ευρώ

  • Σκεύασμα για τη χοληστερίνη των 10mg (28 τεμάχια)

Προηγούμενο Δελτίο Τιμών

Λιανική Τιμή 12,41 ευρώ

Ασφαλιστική Τιμή 12,41 ευρώ

Συμμετοχή Ασφαλισμένου 3,10

Τιμές 12/2/2024

Λιανική Τιμή 12,41 ευρώ

Ασφαλιστική Τιμή 7,29 ευρώ

Συμμετοχή Ασφαλισμένου 6,94 ευρώ (+128%)

  • Σκεύασμα για την γαστροπροστασία των 20 mg (28 τεμάχια)

Προηγούμενο Δελτίο Τιμών

Λιανική τιμή 8,13 ευρώ

Ασφαλιστική Τιμή 8,13 ευρώ

Συμμετοχή Ασφαλισμένου 2,03 ευρώ

Τιμές 12/2/2024

Λιανική Τιμή 7,57 ευρώ

Ασφαλιστική Τιμή 6,72 ευρώ

Συμμετοχή Ασφαλισμένου 2,53 ευρώ (+ 25%) 

  • Αντικαταθλιπτικό των 20 mg (28 τεμάχια)

Προηγούμενο Δελτίο Τιμών

Λιανική Τιμή 13,83 ευρώ

Ασφαλιστική Τιμή 13,83 ευρώ

Συμμετοχή Ασφαλισμένου 3,46 ευρώ

Τιμές 12/2/2024

Λιανική Τιμή 13,83 ευρώ

Ασφαλιστική Τιμή 12,72 ευρώ

Συμμετοχή Ασφαλισμένου 4,29 ευρώ (+24%) 

  • Σκεύασμα για τη χοληστερίνη των 20 mg (28 τεμάχια)

Προηγούμενο Δελτίο Τιμών

Λιανική Τιμή 17,49 ευρώ

Ασφαλιστική Τιμή 17,49 ευρώ

Συμμετοχή Ασφαλισμένου 4,37 ευρώ

Τιμές 12/2/2024

Λιανική Τιμή 17,49 ευρώ

Ασφαλιστική Τιμή 7 ευρώ

Συμμετοχή Ασφαλισμένου 12,24 ευρώ (+180%)

  • Σκεύασμα για το Σάκχαρο των 100 mg (30 τεμάχια)

Προηγούμενο Δελτίο Τιμών

Λιανική Τιμή 19,54 ευρώ

Ασφαλιστική Τιμή 19,54 ευρώ

Συμμετοχή Ασφαλισμένου 1,95 ευρώ 

Τιμές 12/2/2024

Λιανική Τιμή 18,18 ευρώ

Ασφαλιστική Τιμή 16,77 ευρώ

Συμμετοχή ασφαλισμένου 3,09 ευρώ (+56%)

  • Σκεύασμα για τη χοληστερίνη των 40 mg (28 τεμάχια)

Προηγούμενο Δελτίο Τιμών

Λιανική Τιμή 21,72 ευρώ

Ασφαλιστική Τιμή 21,72 ευρώ

Συμμετοχή Ασφαλισμένου 5,43 ευρώ

Τιμές 12/2/2024

Λιανική Τιμή 21,72 ευρώ

Ασφαλιστική Τιμή 6,86 ευρώ

Συμμετοχή Ασφαλισμένου 16,58 ευρώ (+205%).

Στην αύξηση αυτή πρέπει να προστεθεί επιπλέον 1 ευρώ ανά συνταγή.

Συμπεράσματα

Από τα λίγα αυτά παραδείγματα προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:

  • Αυξάνεται η επιβάρυνση για τον ασφαλισμένο, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις κάθε άλλο παρά από ευκαταφρόνητη μπορεί να χαρακτηριστεί.
  • Μειώνεται η ασφαλιστική τιμή σε κάποια από τα παραδείγματά μας (1) + (2).
  • Προκύπτει διπλό όφελος εξοικονόμησης πόρων για το κράτος από την αύξηση των συμμετοχών και την μείωση της ασφαλιστικής τιμής αποζημίωσης.

Όσο αυξάνονται τα mg, αυξάνεται και η λιανική τιμή. Από την άλλη, η ασφαλιστική τιμή δεν ακολουθεί ανάλογη πορεία με την πρώτη, όπως δείχνει το τελευταίο από τα παραπάνω παραδείγματα ή μπορεί να είναι και μικρότερη στο ίδιο σκεύασμα με λιγότερα mg όπως δείχνει το δεύτερο παράδειγμα (αφορά το ίδιο σκεύασμα).

Αγορά

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως την αλλαγή στηρίζει η αγορά, παράγοντες της οποίας εκτιμούν πως το μέτρο δίνει τη δυνατότητα στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης να αγοράζουν την ίδια "αποτελεσματικότητα" στην ίδια τιμή.

Η εξοικονόμηση από τη φαρμακευτική δαπάνη θα διευκολύνει - σε έναν βαθμό - τη μείωση της υποχρεωτικής επιστροφής των εταιρειών (clawback) προς τον ΕΟΠΥΥ για υπερβάσεις στον "κλειστό" προϋπολογισμό για φάρμακα.

Το αίτημα για μείωση του clawback είναι πάγιο από την πλευρά της Φαρμακοβιομηχανίας. Η μείωση του clawback έχει τεθεί ως στόχος του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF). 

Η χώρα μας έχει δεσμευτεί να το μειώσει κατά 50 εκατομμύρια ευρώ το 2022, κατά 150 εκατομμύρια το 2023, κατά 300 εκατομμύρια το 2024 και κατά 400 εκατομμύρια ευρώ το 2025.

Στήριξη

Στις επικείμενες παρεμβάσεις του υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε προχθές ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ).

Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου, ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Ολύμπιος Παπαδημητρίου ανέφερε τα εξής:

"Η ανάγκη για ουσιαστικές, αλλά και τολμηρές παρεμβάσεις στη χρηματοδότηση της δημόσιας δαπάνης και της πολιτικής για το φάρμακο είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ και την ανάγκη αυτή αντιλήφθηκε αμέσως ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τις άμεσες και ουσιαστικές παρεμβάσεις του στο σύντομο διάστημα που έχει αναλάβει υπουργός Υγείας και μάλιστα και με προσωπικό κόστος για τον ίδιο.

Αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα των μέτρων και θα πρέπει να κάνουμε έναν απολογισμό στο β’ εξάμηνο του 2024 να δούμε τί λειτούργησε και τί όχι και να συμφωνήσουμε ένα πλάνο διατήρησης ή επέκτασης των μέτρων, πάντα σε συνδυασμό με σταδιακή ενίσχυση της δημόσιας χρηματοδότησης στο φάρμακο".

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαράτσι στα φάρμακα - Έως 3 φορές μεγαλύτερη συμμετοχή των ασθενών [παραδείγματα]"

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις Καρδιτσιώτες και Φαρσαλινοί αγρότες – Σκοπεύουν να αποκλείσουν την εθνική στις 17:30

Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς δεν είχε το αποτέλεσμα που ήθελαν οι αγροκτηνοτρόφοι του Νομού Καρδίτσας και των Φαρσάλων βάσει των συγκεκριμένων αιτημάτων που τέθηκαν.

Στις 5 το απόγευμα θα συγκεντρωθούν στο μπλόκο της Καρδίτσας, και στις 5.30 θα αποκλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Ε – 65, όπου και θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη για τις επόμενες κινήσεις τους. Σε συνεννόηση και με τα άλλα μπλόκα προσανατολίζονται σε συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα. Ο τρόπος και η ημερομηνία καθόδου στην πρωτεύουσα αναμένεται να αποφασιστούν στην αυριανή πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων που θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια της Λάρισας. 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις Καρδιτσιώτες και Φαρσαλινοί αγρότες – Σκοπεύουν να αποκλείσουν την εθνική στις 17:30"

Λασίθι: Έπαιξαν ξύλο ανήλικοι μαθητές – Συνελήφθη η μητέρα του ενός

Στην σύλληψη ενός 16χρονου μαθητή προχώρησαν οι Αρχές στην Σητεία με τις κατηγορίες της εξύβρισης και της σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, προηγήθηκε θερμό επεισόδιο του 16χρονου με έναν 15χρονο στην αυλή του σχολείου όπου για άγνωστο λόγο τα δύο παιδιά λογομάχησαν με αποτέλεσμα ο πρώτος να γρονθοκοπήσει τον συμμαθητή του.

Ο 16χρονος συνελήφθη όπως και η μητέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

flashnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λασίθι: Έπαιξαν ξύλο ανήλικοι μαθητές – Συνελήφθη η μητέρα του ενός"

Οργή Κούγια στη δίκη Πισπιρίγκου – «Η υπόθεση αυτή είναι όνειδος για την δικαιοσύνη» – «Όργιο παρανομίας από ανακρίτρια και εισαγγελέα»

«13 μήνες και λίγες μέρες που εκίνησε αυτή η διαδικασία. Η υπόθεση αυτή είναι όνειδος για την δικαιοσύνη. Είτε στην προανάκριση, είτε στην τακτική ανάκριση. Δεν τηρήθηκε ούτε μια λέξη από αυτά που προβλέπονται» είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας. 

Η πολύκροτη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου συνεχίζεται -χωρίς την παρουσία του Μάνου Δασκαλάκη- με την αγόρευση του Αλέξη Κούγια, ο οποίος μεταξύ άλλων, τόνισε το πρωί της Τετάρτης (14/2/24):

«Η κυρία κατηγορούμενη βρίσκεται στην θέση της κατηγορούμενης εξαιτίας ενός ανεκδιηγητου υπουργού Δικαιοσύνης, του Τσιάρα και έγινε παρέμβαση ενός ασυνείδητου επίσης εισαγγελέα. Στην Ελλάδα δεν είμαστε Ουγκάντα! Είναι η ώρα της κατηγορουμένης.

Έκανε παρατήρηση στην εισαγγελέα για το κινητό

«Έχω ανεχθεί 13 μήνες γιατί μου κάνατε παρατηρήσεις όταν είχα κοντά το κινητό μου. Μαζεύω την οργή μου δεκατρείς μήνες σε μια προκατειλημμένη διαδικασία».

Απευθυνόμενος στους ενόρκους, ο Αλέξης Κούγιας συνέχισε:

«Χρειάζεται η δικαιοσύνη την ψήφο σας, την κρίση σας αυτό που έχετε ζήσει τι σημαίνει για κάποια γυναίκα να αποκτά παιδί. Τι σημαίνει για έναν άντρα να είναι πατέρας του παιδιού. Η κυρία κατηγορούμενη ζητάει από εσάς όταν θα αποφασίσετε να κοιμάστε ήσυχοι. Να έχετε συνείδηση και συναίσθηση ότι με σωστό ηθικό τρόπο. Όχι ό,τι λένε στις μεσημεριανές οι οποίες προκαταδίκασαν αυτή την δυστυχισμένη γυναίκα».

Σε άλλο σημείο, ο Αλέξης Κούγιας είπε για την Ρούλα Πισπιρίγκου:

«Η κυρία κατηγορουμενη έχει καταδικαστεί από την πρώτη μέρα, χωρίς να έχει δικαστεί. Το ζητούμενο είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η ουσία είναι να δικαστεί η κυρία κατηγορούμενη, όχι να καταδικαστεί. Δηλαδή εάν κάποιος εκτελεί ένα παιδί σε χώρο νοσοκομείου είμαστε ένα ξέφραγο αμπέλι. Αυτή δηλαδή η διεστραμμένη, διαβολική γυναίκα σκέφτηκε εάν σκοτώσει εκεί το παιδί καθώς δεν θα το ερευνήσει κανείς.

Η κυρία «διεστραμμένη»

«Η κυρία διεστραμμένη το πήρε με το χέρι να πάει στο νοσοκομείο, το έβαλε να υποκρίνεται ότι έχει πυρετό, ότι έχει σπασμούς. Και όλα αυτά είναι τίποτα γιατί ήταν υγιέστατο».
«Όργιο παρανομίας από την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα…

Γι’ αυτό σας ξαναλέω κύριοι ένορκοι μην έχετε καμία εμπιστοσύνη σε κανέναν και να πείτε ένα ιστορικό “όχι” σε αυτούς που παραπλάνησαν τον ελληνικό λαό».

Για τη σχέση με τον πατέρα των παιδιών της

Ο Αλέξης Κούγιας είπε μεταξύ άλλων, ότι ενώ έχει ειπωθεί ότι τα παιδιά χάνονταν όταν το ζευγάρι Ρούλα – Μάνος ήταν στα μαχαίρια «αντίθετα όταν χάθηκαν τα παιδιά, ειδικά Μαλενα Ίριδα, το ζευγάρι τότε ήταν πανευτυχισμένο, πανερωτευμένο». Είναι ενωμένο, είναι πολεμική μηχανή εναντίον των γιατρών…

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Οργή Κούγια στη δίκη Πισπιρίγκου – «Η υπόθεση αυτή είναι όνειδος για την δικαιοσύνη» – «Όργιο παρανομίας από ανακρίτρια και εισαγγελέα»"

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ζητά ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Παρέμβαση σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 89,5, ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε να πραγματοποιηθεί ονομαστική ψηφοφορία.

«Η χώρα μας είναι μια δημοκρατική χώρα μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και στα παγκόσμια φόρα. Μάλιστα, ο ελληνικός λαός είναι δημοκρατικός και δίδαξε τη δημοκρατία από αρχαιοτάτων χρόνων. Καλό θα ήταν, λοιπόν, στην πλήρη ελεύθερη έκφραση της Δημοκρατίας που εμφορείται το ελληνικό κοινοβούλιο, η συγκεκριμένη ψηφοφορία να είναι ονομαστική. Με αυτόν τον τρόπο και τη δημοκρατία διασφαλίζουμε και τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού, κατά τον καλύτερο τρόπο» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ζητά ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια"

Φθιώτιδα: Κλείνει και πάλι η εθνική οδός από τους αγρότες

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες όλης της χώρας, μετά και τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Αν και η συζήτηση κύλησε μέσα σε πολύ καλό κλίμα και αίσθημα κατανόησης οι λύσεις που προτείνει η Κυβέρνηση δε φτάνουν για τα πολλά και μεγεθυμένα προβλήματα που απασχολούν των πρωτογενή τομέα.

Με εξαίρεση ίσως την τιμή του ρεύματος και τις ρυθμίσεις των παλαιών οφειλών, στα υπόλοιπα ζητήματα, όπως για παράδειγμα στο πετρέλαιο οι δύο πλευρές είναι αρκετά μακριά.

Στη Φθιώτιδα, οι αγρότες του μπλόκου της Ανθήλης και αυτό της Αταλάντης, προχωρούν σε γενικές συνελεύσεις, αποφασίζοντας συγχρόνως κλείσιμο της εθνικής οδού. Όπως αναφέρουν στο κάλεσμα τους οι άνθρωποι του μπλόκου της Ανθήλης, «οι κυβερνητικές προτάσεις δεν αποτελούν ανακούφιση και λύση αλλά προκαλούν δυσαρέσκεια και περαιτέρω οικονομικά αδιέξοδα για τον αγρότη».

Στις 12:00’ λοιπόν το μεσημέρι, έχουμε κλείσιμο της εθνικής οδού στο ύψος της Ανθήλης και στις 16:00’ στον ανισόπεδο κόμβο της Σκάλας Αταλάντης.

Οι αγρότες προσκαλούν όλον τον κόσμο στις κινητοποιήσεις τους, σημειώνοντας ότι η διάσωση του πρωτογενούς τομέα, μας αφορά όλους

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Φθιώτιδα: Κλείνει και πάλι η εθνική οδός από τους αγρότες "

Μητσοτάκης: «Θα διατεθούν 2,1 δισ. ευρώ για υποδομές σε Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία»

«H κλιματική κρίση που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο πλανήτης καθιστά μονόδρομο τα μέτρα πρόληψης και την επένδυση στην Πολιτική Προστασία» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελετή στον Πειραιά για την ένταξη πυροσβεστικών πλοίων στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε θερμές ευχαριστίες σε όσους υπηρετούν το Πυροσεβστικό Σώμα και παράλληλα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Αιγίς» ευχαριστώντας τον Βασίλη Κικίλια για τον γρήγορο σχεδιασμό. Διατίθενται 2,1 δισ. για υποδομές σε πυροσβεστική και πολιτική προστασία τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η ονοματοδοσία του πρώτου πλοίου που εντάσσεται στο Πυροσβεστικό Σώμα κατά τη σημερινή τελετή έγινε στη μνήμη του πυρονόμου Σάββα Σάββαρη που έχασε τη ζωή του στις πυρκαγιές στις Σέρρες ενώ στο δεύτερο πλοίο δόθηκε το όνομα του ανθυποσμηναγού Αριστείδη Μουζακίτη που έχασε τη ζωή του στο Ζευγολατιό.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η μνήμη τους θα κρατηθεί ζωντανή.

Όσα δήλωσε ο Μητσοτάκης

«Με χαρά και συγκίνηση παραβρίσκομαι σήμερα σε αυτή την τελετή ονοματοδοσίας των δύο υπερσύγχρονων σκαφών του πυροσβεστικού σώματος. Ο υπουργός Κλιματικής κρίσης μίλησε για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει η πολιτεία να εκσυγχρονίσει τις υποδομές της πολιτικής προστασίας. Η κλιματική κρίση κάνει μονόδρομο την επένδυση στην πολιτική προστασία» είπε στην αρχή της τελετής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τις γυναίκες και τους άνδρες του πυροσβεστικού σώματος που 365 μέρες τον χρόνο προσφέρουν την υπηρεσία τους για το καλό και την ασφάλεια όλων μας. Σήμερα είναι μια συγκινητική στιγμή καθώς αποφασίσαμε ονόματα σε δύο αυτά τα σκάφη στελεχών του ΠΣ που έπεσαν στην ώρα του καθήκοντος. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σε αυτούς τους ανθρώπους είναι να μην ξεχνάμε τη μνήμη τους» τόνισε ο πρωθυπουργός

«Εύχομαι τα πλοία να είναι καλοτάξιδα και να είμαστε έτοιμοι για την αντιπυρική περίοδο γιατί ξέρουμε ότι η δουλειά της πρόληψης ξεκινάει το χειμώνα. Είμαι σίγουρος ότι το Πυροσβεστικό Σώμα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: «Θα διατεθούν 2,1 δισ. ευρώ για υποδομές σε Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία»"

Καβάλα: Αδέσποτο σκυλί δάγκωσε 7χρονο μαθητή στην Ελευθερούπολη

Μεσημβρινές ώρες την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου μαθητής ενώ αποχωρούσε από το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Ελευθερούπολης όπου φοιτά, δέχθηκε επίθεση από αδέσποτο σκυλί. Το σκυλί δάγκωσε τον μαθητή.

Το περιστατικό έγινε έξω από το σχολείο αλλά σε μικρή απόσταση από την είσοδο του. Οι γονείς συνόδευσαν το παιδί τους (ηλικίας 7 ετών) αρχικά στο Κ.Υ. Ελευθερούπολης, στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ακόμη και σήμερα ο μαθητής ακολουθεί θεραπευτική αγωγή. Οι γονείς του διαμαρτύρονται επειδή το συγκεκριμένο σκυλί ακόμη και σήμερα κυκλοφορεί ελεύθερο- ισχυρίζονται- στην ίδια περιοχή κοντά στο σχολείο.

proininews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καβάλα: Αδέσποτο σκυλί δάγκωσε 7χρονο μαθητή στην Ελευθερούπολη"

Αττική: Ένοπλες ληστείες τα ξημερώματα σε μίνι μάρκετ και βενζινάδικο – Συνελήφθη ένας Αλβανός, αναζητούνται άλλοι τρεις

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν δύο υπάλληλοι σε μίνι μάρκετ και βενζινάδικο στην Αττική.

Σύμφωνα με το Law and Order, λίγο μετά τις δώδεκα και μισή τα ξημερώματα στην οδό Γρηγοροβιου στα Πατήσια, δύο κακοποιοί εισέβαλαν σε μίνι μάρκετ και απείλησαν με όπλο τον υπάλληλο και άρπαξαν την ταμειακή μηχανή.

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, αλλά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που έφτασαν στην περιοχή, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον έναν ληστή, ο οποίος κατάγεται από την Αλβανία. Μάλιστα, πάνω του βρέθηκε και το όπλο, ενώ ο συνεργός του αναζητείται.

Νωρίς σήμερα το πρωί της Τετάρτης (14/2) δύο άλλοι κακοποιοί εισέβαλαν σε βενζινάδικο που βρίσκεται στην οδό Τρωάδων στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο ένας από τους δράστες είχε ζωσμένο στη μέση του ένα όπλο. Οι ληστές άρπαξαν περίπου 150 ευρώ και εξαφανίσθηκαν. Παρά τις αναζητήσεις που έκαναν οι αστυνομικοί που έφτασαν αμέσως μετά στο σημείο, οι δράστες δεν εντοπίστηκαν.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αττική: Ένοπλες ληστείες τα ξημερώματα σε μίνι μάρκετ και βενζινάδικο – Συνελήφθη ένας Αλβανός, αναζητούνται άλλοι τρεις"

Μειωμένη έως και 70% η φετινή παραγωγή μελιού – «Απέχουν μίλια από την πραγματικότητα οι υπεύθυνοι»

Έως και 70% μειωμένη είναι η παραγωγή του μελιού φέτος, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία. Όπως λένε οι παραγωγοί, οι αλλοπρόσαλλες καιρικές συνθήκες αλλά και οι καταστροφές σε Έβρο, Θεσσαλία και Φθιώτιδα συνετέλεσαν στην εξασθένηση των μελισσών λόγω έλλειψης της τροφής τους. Παράλληλα, επισημαίνουν πως και η απαγόρευση χρήσης καπνιστηριού μετά τις 23:00 κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τα πρόστιμα από δασάρχες, που τους απαγορεύουν την είσοδο στα δάση, οδήγησαν στη χαμηλή παραγωγή.

Σε αυτά έρχεται να προστεθεί το σταθερά υψηλό κόστος παραγωγής (πετρέλαιο, υλικά συσκευασίας, προϊόντα τροφοδοσίας των μελισσών), την ώρα που η τιμή της χονδρικής παραμένει στα ίδια επίπεδα από 2,80 ευρώ – 4 ευρώ/ κιλό εξαιτίας και των ελληνοποιήσεων, όπως λένε οι παραγωγοί. Έτσι, προτιμούν να κρατήσουν το μέλι στις αποθήκες τους, ενώ ταυτόχρονα διαφαίνεται ο κίνδυνος να αποχωρήσουν χιλιάδες μελισσοκόμοι από το επάγγελμα.

Τι ζητούν

Από την πλευρά τους, οι μελισσοκόμοι ζητούν:

  • «Στοπ» στις ελληνοποιήσεις με θεσμικά μέτρα, διοικητικούς ελέγχους και γυρεοσκοπική εξέταση του μελιού
  • Άρση πυροσβεστικών διατάξεων
  • Άρση των περιορισμών από τοπικούς δασάρχες
  • Μείωση του κόστους παραγωγής μέσω της μείωσης του ΦΠΑ σε πρώτες ύλες και αφορολόγητο πετρέλαιο
  • Ελεύθερη πρόσβαση των οχημάτων σε παράπλευρες οδούς
«Απέχουν μίλια από την πραγματικότητα οι υπεύθυνοι»

«Ζούμε από τα δάση, οπότε είμαστε προστάτες των δασών», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο μελισσοκόμος Αλέξανδρος Γιαννακόπουλος. «Υπάρχουν τοπικοί δασάρχες που βεβαιώνουν πρόστιμα στους μελισσοκόμους κατά παρερμηνεία του νομού» πρόσθεσε.

«Πρέπει όλα να τα δούμε συνολικά» τόνισε, σημειώνοντας για τις ελληνοποιήσεις:

«Έρχεται μέλι από το εξωτερικό, το οποίο είναι φιλτραρισμένο, στο οποίο δεν υπάρχουν γύρες, οπότε μπορούμε με μια γυρεοσκοπική εξέταση να δούμε από πού προέρχεται αυτό μέλι. Αναμειγνύεται με μια μικρή ποσότητα ελληνικού μελιού (…) και αυτό πάει στο ράφι και πωλείται ως ελληνικό. Αυτό γίνεται από ανθρώπους που εμπορεύονται πολύ μεγάλες ποσότητες μελιού». Όπως σημείωσε ο μελισσοκόμος: «Θέλουμε να μειωθεί το κόστος παραγωγής (…) είναι απλά θέμα βούλησης. (…) Απέχουν μίλια από την πραγματικότητα οι υπεύθυνοι» ανέφερε. «Στη Θεσσαλία χάθηκαν δεκάδες χιλιάδες μελισσοσμήνη, δεν έχουν λάβει στο 100% την αποζημίωση. Ζημιά από τις πλημμύρες στην Φθιώτιδα, που την έχουμε ξεχάσει εντελώς, και οι άνθρωποι δεν έχουν πάρει δεκάρα τσακιστή», καταλήγει.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μειωμένη έως και 70% η φετινή παραγωγή μελιού – «Απέχουν μίλια από την πραγματικότητα οι υπεύθυνοι»"

Περιστέρι: Θύμα ξυλοδαρμού 17χρονος από 14 ανήλικους – Συνελήφθησαν 4 και οι γονείς τους, αναζητούνται οι υπόλοιποι

Ένας 17χρονος μαθητής Λυκείου στο Περιστέρι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού το μεσημέρι της Δευτέρας από 14 άλλους ανήλικους.

Το παιδί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νικαίας για εξετάσεις και την παροχή πρώτων βοηθειών. Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις 17χρονους και τους γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ενώ αναζητά ακόμα 10 άτομα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Περιστέρι: Θύμα ξυλοδαρμού 17χρονος από 14 ανήλικους – Συνελήφθησαν 4 και οι γονείς τους, αναζητούνται οι υπόλοιποι"

Γυναίκα βρήκε χειροβομβίδες, πιστόλι, γεμιστήρες και σφαίρες στην ντουλάπα ηλικιωμένου σε διαμέρισμα στον Άλιμο

Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο εντόπισε μια 49χρονη γυναίκα στο σπίτι ενός ηλικιωμένου άντρα στον Άλιμο, όπου εργαζόταν. Στο σπίτι του γεννημένου το 1931 άντρα και συγκεκριμένα στο διαμέρισμα του 4ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Γρηγορίου Αυξεντίου βρέθηκαν:

  • δύο αμυντικές χειροβομβίδες χωρίς επικρουστήρα,
  • δύο πυροκροτητές,
  • ένα πιστόλι μάρκας VICTOR BERNEDO ABAR,
  • ένα πιστόλι μάρκας ΟΗΒΕΑ ΑΒAR,
  • τέσσερις γεμιστήρες,
  • 120 φυσίγγια των 7,65mm,
  • δύο φυσίγγια των 9mm.

Οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για όσα εντόπισε η γυναίκα στην ντουλάπα του υπνοδωματίου του ηλικιωμένου κάλεσαν το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Τα όπλα, τα πυρομαχικά και οι χειροβομβίδες κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στο ΤΑ Αλίμου.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Γυναίκα βρήκε χειροβομβίδες, πιστόλι, γεμιστήρες και σφαίρες στην ντουλάπα ηλικιωμένου σε διαμέρισμα στον Άλιμο"

Νάξος: Χειροπέδες στον αλλοδαπό που παρενόχλησε ανήλικο παιδί

Χειροπέδες σε νεαρό αλλοδαπό, Πακιστανικής καταγωγής, πέρασαν το μεσημέρι της Τρίτης 13 Ιανουαρίου, οι άνδρες του τμήματος ασφάλειας, του ΑΤ Νάξου.

Ο νεαρός αλλοδαπός, πριν από λίγα 24ωρα, προέβη σύμφωνα με μαρτυρία, σε άσεμνη χειρονομία εις βάρος ανήλικου παιδιού, μπροστά στα έκπληκτα μάτια της μητέρας του, η οποία λίγη ώρα μετά το περιστατικό, είχε δημοσιεύσει τα εξής:

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΑΣ!!! Σήμερα κατά τις 16:00 -16:15 μου έτυχε το εξής: Περνούσα έξω από το Σιροπιαστο με κατεύθυνση προς ACS μαζί με τη κόρη μου. Από δίπλα μας πέρασε δυποδο (πακιστανικής καταγωγής απ’ όσο μπόρεσα να καταλάβω) με κατεύθυνση προς ΑΒ το οποίο έκανε άσεμνη χειρονομία κοιτώντας επιδεικτικά τη μικρή. Δυστυχώς σαστισα και το μονό που του είπα ήταν τι κάνεις εκεί και τον έβρισα. Αυτός γέλασε ειρωνικά και έφυγε. Αν αυτό το “υποκείμενο” δεν δίστασε να κάνει αυτό το πράγμα μπροστά στο παιδί μου, μέρα μεσημέρι, με εμένα μπροστά, δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει αν βρει κάποιο κοριτσάκι μόνο του.

Η μητέρα της ανήλικης, κατέθεσε στο ΑΤ Νάξου, όσα συνέβησαν, με τους άνδρες της ασφάλειας, να ξεκινούν την αναζήτηση του νεαρού αλλοδαπού.

Στο σημείο που συνέβη το περιστατικό, υπήρχαν κάμερες με αποτέλεσμα ο αλλοδαπός να συλληφθεί το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία.

Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα, αυξάνονται ολοένα και περισσότερο τα παράπονα των κατοίκων της Νάξου, για τους πολυάριθμους αλλοδαπούς, οι οποίοι είναι άγνωστο το κατά πόσο, έχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα μας.

cyclades24

Διαβάστε Περισσότερα » "Νάξος: Χειροπέδες στον αλλοδαπό που παρενόχλησε ανήλικο παιδί"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news