facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Αποχή από το διαγωνισμό για τους ελεγκτές εσόδων ζητά η ΠΟΕ ΔΟΥ

Να απέχουν από την προκήρυξη για την πλήρωση 4.091 θέσεων Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους κάλεσε του υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ ΔΟY).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η συνδικαλιστική ένωση των Εφοριακών σημειώνεται πως η νέα προκήρυξη για τους ελεγκτές βεβαίωσης - είσπραξης, δεν αλλάζει την ουσία και το περιεχόμενο της προηγούμενης προκήρυξης, που οδήγησε τον κλάδο πριν ένα χρόνο, σε αγώνες με θετικά αποτελέσματα.

Η ΠΟΕ ΔΟΥ σημειώνει ακόμη πως δεν λειτουργεί με λογικές στείρας άρνησης και ως εκ τούτου προτείνει την αξιοποίηση του συνόλου του κλάδου (που έχει δραματικά μειωθεί αριθμητικά) σε ελεγκτικά καθήκοντα, όπως άλλωστε είχε επανειλημμένα εξαγγελθεί ότι θα γίνει, μετά την ολοκλήρωση της μηχανογράφησης.

«Απαντάμε και στη νέα πρόκληση με ενότητα, αποφασιστικότητα και αγώνες, για να μην διασπασθεί και διαλυθεί ο κλάδος. Δεν θα ανεχθούμε τον διαχωρισμό του κλάδου σε «ελεγκτές» και υπαλλήλους Β΄ κατηγορίας, ενόψει μάλιστα αξιολογήσεων, διαθεσιμοτήτων, εφεδρειών, απολύσεων κλπ που είναι διαρκώς στην επικαιρότητα και σε υπόγειους σχεδιασμούς. Απόλυση σήμερα σημαίνει ,εκμηδενισμό αγοραστικής δύναμης, αδυναμία καταβολής φόρων, περισσότερους ανέργους, μηδαμινή πιθανότητα για νέα εργασία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες κάλεσε του εργαζόμενους στις οικονομικές υπηρεσίες να μην καταθέσουν σχετική αίτηση και σε συντονισμό με τους Συλλόγους και την Ομοσπονδία, να αγωνιστούν για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί που οδηγούν τους εφοριακούς, σε επιδείνωση της ζωής μας και τις εφορίες σε αδιέξοδα, με «επικίνδυνους πειραματισμούς».

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη Πέμπτη υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα η προκήρυξη για την πλήρωση 4.091 θέσεων ελεγκτών εσόδων. Στην προκήρυξη αναφέρεται πως το 65% των θέσεων θα καλυφθεί από υπαλλήλους με προηγούμενη εμπειρία σε ελεγκτικά καθήκοντα ή καθήκοντα υπαλλήλου δικαστικού τμήματος και λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι υπάλληλοι όλων των κλάδων του Υπουργείου Οικονομικών, κατηγορίας πανεπιστημιακής (ΠΕ), τεχνολογικής (ΤΕ) και δευτεροβάθμιας (ΔΕ) εκπαίδευσης. Ειδικά για την κατηγορία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ορίζεται ότι ποσοστό 5% του αριθμού των προκηρυσσομένων θέσεων θα καλυφθεί από υπαλλήλους αυτής της κατηγορίας.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news