facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με βόμβες μολότοφ στο Α.Τ. Αμπελοκήπων – 15 προσαγωγές

Επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελόκηπων – Μενεμένης, στη Θεσσαλονίκη.

Περίπου στις 21:30, άγνωστοι πέταξαν πέντε βόμβες μολότοφ προς το Α.Τ. οι οποίες εξερράγησαν στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Δυνάμεις τις αστυνομίας προχώρησαν στην προσαγωγή 15 υπόπτων για την επίθεση. Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Ένας από τους νεαρούς που προσήχθησαν συνελήφθη καθώς στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών.

 


thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Επίθεση με βόμβες μολότοφ στο Α.Τ. Αμπελοκήπων – 15 προσαγωγές"

Συναγερμός στη Λαμία: 18 κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο

Σε υγειονομική βόμβα φαίνεται να μετατρέπεται το Γηροκομείο στο οποίο τις προηγούμενες ημέρες ανιχνεύθηκε θετική στον κορωνοϊό μια 50χρονη υπάλληλός του.

Μετά την εξέταση 50 δειγμάτων από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ σε εργαζόμενους και περιθαλπόμενους στη συγκεκριμένη Δομή, βρέθηκαν 17 ακόμη θετικά κρούσματα. Από αυτά τα 14 είναι σε τροφίμους και τα τρία σε γυναίκες υπαλλήλους ηλικίας 37, 50 και 60 ετών.

Συνολικά δηλαδή στη Δομή υπάρχουν 18 κρούσματα (με το προηγούμενο που αντιστοιχεί σε 50χρονη), ενώ ο έλεγχος θα επαναληφθεί στα αρνητικά την προσεχή Τρίτη, για να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο ότι ο ιός στις συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν ήταν ακόμη ανιχνεύσιμος.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά μας ενημέρωσε ότι η κατάσταση της υγείας των 14 περιθαλπόμενων που βρέθηκαν θετικοί στην covid-19 αξιολογείται από τον ιατρό του ιδρύματος, ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους γιατρούς του ΓΝ Λαμίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος. «Το Νοσοκομείο είναι έτοιμο αν χρειαστεί να περιθάλψει τους ασθενείς από το Γηροκομείο. Η διακομιδή τους θα εξαρτηθεί από τη συμπτωματολογία και τη σοβαρότητα της κατάστασής τους», υπογραμμίζει ο κ. Κολοκυθάς που βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους για την διαχείριση της κατάστασης

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στη Λαμία: 18 κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο"

Βούλιαξε η βόρεια Ιταλία – Σφοδρές πλημμύρες σε πολλές περιοχές

Σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες σήμερα στη βόρεια Ιταλία, ενεργοποιώντας τον κόκκινο συναγερμό σε ορισμένες περιοχές του Βένετο (βορειοανατολικά), του Φριούλι (βόρεια) και της επαρχίας Μπολτσάνο, στο βόρειο άκρο της Ιταλίας.

Μέσα σε λίγες ώρες, οι πυροσβέστες στην περιοχή του Βένετο προχώρησαν σε περισσότερες από 400 επεμβάσεις έκτακτης ανάγκης μεταξύ των περιοχών Μπελούνο, Βιτσέντσα, Τρεβίζο και Βενετίας. “Λόγω του κινδύνου κατολισθήσεων και χιονοστιβάδων εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, καλώ όλους να αποφύγουν να ταξιδέψουν στην επαρχία Μπελούνο”, δήλωσε ο Λούκα Ζαία, πρόεδρος της περιφέρειας του Βένετο στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Στη Μόντενα, στην Εμίλια-Ρομάνια (βόρεια), ο ποταμός Πανάρο υπερχείλισε, προκαλώντας την απομάκρυνση κατοίκων από τις εστίες τους σε ορισμένες περιοχές όπου το νερό ανέβηκε στο 1,5 μέτρο. Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών κλήθηκαν να καταφύγουν στους ψηλότερους ορόφους των σπιτιών τους. Ενισχύσεις στη δύναμη των πυροσβεστών έφθασαν από την Τοσκάνη και το Πιεμόντε.

Η σιδηροδρομική κυκλοφορία μεταξύ του Μπολτσάνο και του περάσματος Μπρένερ στα αυστριακά σύνορα, όπου σημειώθηκε έντονη χιονόπτωση, διακόπηκε για λόγους ασφαλείας λόγω του κινδύνου χιονοστιβάδων και πτώσης πετρωμάτων και δέντρων, καθώς και στον αυτοκινητόδρομο Α22 μεταξύ του Βιτιπένο και του Μπρένερ. Η πόλη του Μπολτσάνο είναι προσβάσιμη μόνο μέσω του αυτοκινητόδρομου, καθώς οι άλλοι δρόμοι που επιτρέπουν την πρόσβαση σε αυτήν έχουν κλείσει.

Ο συναγερμός για πτώση χιονοστιβάδων ενεργοποιήθηκε στην οροσειρά των Δολομιτών και το Άλτο Αντίτζε (στο βόρειο άκρο), όπου οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν 500 παρεμβάσεις τις τελευταίες 24 ώρες.

Άλλη συνέπεια της κακοκαιρίας: ο αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ Ουντινέζε και Αταλάντα αναβλήθηκε γιατί το γήπεδο πλημμύρισε.

Τις τελευταίες 24 ώρες, η στάθμη του Πάδου, του μεγαλύτερου ποταμού της Ιταλίας, ανέβηκε 2,5 μέτρα. “Η κατάσταση του μεγαλύτερου ιταλικού ποταμού είναι αντιπροσωπευτική της κατάστασης των υδατορευμάτων στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου, στο Βένετο μια μικρή γέφυρα κατέρρευσε σε έναν χείμαρρο στο Γκοζάλντο “, σύμφωνα με το Κολντιρέτι, ένα από τα μεγαλύτερα αγροτικά σωματεία.

Ο νότος της χώρας, παρότι επλήγη λιγότερο, δεν γλύτωσε από την κακοκαιρία: στη Σικελία, σφοδρή καταιγίδα έπληξε τη Μεσσήνη τη χθεσινή νύχτα, πλημμυρίζοντας τους δρόμους. Οι θαλάσσιες συνδέσεις με τα νησιά του Αιόλου (βόρεια της Σικελίας) έχουν διακοπεί από το Σάββατο λόγω των ισχυρών ανέμων.

ΑΠΕ ΜΠΕ/ newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βούλιαξε η βόρεια Ιταλία – Σφοδρές πλημμύρες σε πολλές περιοχές"

Nέες δηλώσεις-φωτιά από το τουρκικό ΥΠΕΞ

Νέες δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, ρίχνουν λάδι στη φωτιά στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις.

Σε ερώτηση για δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο περί αύξησης των στρατιωτικών δραστηριοτήτων της Τουρκίας σε Αιγαίο και Μεσόγειο λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, ο Ακσόι απάντησε ότι τα δημοσιεύματα αυτά, είναι «μη ρεαλιστικά».

«Τα δημοσιεύματα σχετικά με αυτό το θέμα δεν αντικατοπτρίζουν καθόλου την αλήθεια. Αντιθέτως, η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές στρατιωτικές ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή, ανακοινώνοντας ότι θα εκτελέσει 24 στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο με 11 NAVTEX και 12 NOTAM που έχει εκδώσει από τις 20 Οκτωβρίου 2020.

Η Ελλάδα είναι επίσης εκείνη που διατηρεί κλειστά τα κανάλια του διαλόγου σε στρατιωτικά ζητήματα, εμποδίζοντας την πρόοδο της πρωτοβουλίας για αποκλιμάκωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα δεν έχει συμμετάσχει στις συναντήσεις που προγραμματίστηκαν από τις στρατιωτικές αρχές του ΝΑΤΟ από τις 9 Οκτωβρίου 2020.

Η Ελλάδα μπορεί να λύσει τα διμερή της ζητήματα με την Τουρκία, όχι εναποθέτοντας τις ελπίδες της για βοήθεια σε άλλους, αλλά στο τραπέζι με την Τουρκία, με διάλογο και συνεργασία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Nέες δηλώσεις-φωτιά από το τουρκικό ΥΠΕΞ"

Κορωνοϊός: «Λουκέτο» σε σούπερ μάρκετ – Δεν απολύμανε καλάθια και καρότσια

Συνολικά πρόστιμα ύψους 510.650€, κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε μία (1) επιχείρηση και κύρωση αναστολής λειτουργίας δέκα (10) ημερών σε άλλη μία (1) επιχείρηση, επιβλήθηκαν από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, Δημοτική Αστυνομία, Σ.ΕΠ.Ε. και Ε.Α.Δ.) διενήργησαν το Σάββατο, 05.12.2020 συνολικά 50.889 ελέγχους και κατέγραψαν 1.628 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (50.444).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

Μη χρήση μάσκας
Μη τήρηση ειδικών όρων λειτουργίας επιχειρήσεων
Μη νόμιμη μετακίνηση (πεζοί και οχήματα)
Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

α) Στην Περιφέρεια Αττικής, κλιμάκιο της ΕΑΔ και της ΕΛ.ΑΣ. επέβαλλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 10.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα υπεραγοράς (super market), λόγω μη επίδειξης προγράμματος ειδικής απολύμανσης σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια (μη τήρηση κανόνων υγιεινής και απολύμανσης).

β) Από την ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα συνολικά για παραβίαση των κανόνων λειτουργίας των καταστημάτων και των ιδιωτικών επιχειρήσεων. γ) Η ΕΛ.ΑΣ., στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επέβαλλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000€ και δέκα (10) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε πολυκατάστημα για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: «Λουκέτο» σε σούπερ μάρκετ – Δεν απολύμανε καλάθια και καρότσια"

Κορονοϊός: Παράταση αεροπορικής οδηγίας για πτήσεις εσωτερικού

Παρατείνεται έως τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 η αεροπορική οδηγία (notam) για τις πτήσεις εσωτερικού, με την οποία επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential Travel) που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.

Πιο αναλυτικά, η Υπηρεσία Πολιτική Αεροπορία, έχοντας ως στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από τη νόσο COVID-19, ενημερώνει το επιβατικό κοινό πως παρατείνεται έως τις 14/12/20 και ώρα 06:00 το πρωί η αεροπορική οδηγία που αφορά πτήσεις εσωτερικού, (τακτικά επιβατικά δρομολόγια, γενικής αεροπλοΐας και επαγγελματικά δρομολόγια – domestic flights, commercial and general/business aviation), η οποία προβλέπει ότι επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential Travel) που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία. Για την αεροπορική οδηγία ισχύουν οι εξαιρέσεις ως έχουν από την προϋπάρχουσα notam.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Παράταση αεροπορικής οδηγίας για πτήσεις εσωτερικού"

Με 101 νέους θανάτους ξεπεράσαμε τους 3.000 στην Ελλάδα - 904 νέα κρούσματα

Στην ανακοίνωση της έκθεσης με τα νέα κρούσματα, τους θανάτους και τους διασωληνωμένους με Covid-19 για το τελευταίο 24ωρο προχώρησε ο ΕΟΔΥ.

Όπως ανακοινώθηκε, καταγράφηκαν άλλοι 101 θάνατοι λόγω Covid-19 το τελευταίο 24ωρο, γεγονός που σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπινων απωλειών από την πανδημία στην Ελλάδα, ξεπέρασε τους 3.000, φτάνοντας στους 3.003.

Αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, ο αριθμός των κρουσμάτων έπεσε κάτω από τα 1.000, σημειώνεται ωστόσο ότι ο αριθμός των τεστ είναι μικρότερο σε σχέση με τις καθημερινές. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 12.968 τεστ, εκ των οποίων τα 9.214 ήταν κλινικά και τα 3.754 ήταν rapid tests.

Ανησυχητικό επίσης, είναι το γεγονός ότι αυξήθηκε εκ νέου ο αριθμός των διασωληνωμένων, καθώς από 594 που ήταν χθες, έφτασαν στους 600.

Πιο αναλυτικά η έκθεση του ΕΟΔΥ: 

Σήμερα ανακοινώνουμε 904 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 115471, εκ των οποίων το 52.8% άνδρες.

4986 (4.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 30594 (26.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

600 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 169 (28.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 651 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 101 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3003 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1197 (39.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων έδωσε και πάλι «πρωτιά» στη Θεσσαλονίκη με 203 νέα κρούσματα, ενώ στην Αθήνα καταγράφηκαν άλλα 164 περιπτώσεις Covid-19.

Αναλυτικότερα:

• 5 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

• 164 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής

• 203 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

• 17 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Άρτας

• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαϊας

• 13 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

• 27 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

• 19 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

• 13 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

• 11 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

• 7 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

• 18 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

• 32 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας

• 23 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

• 44 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

• 63 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

• 18 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

• 7 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου

• 12 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

• 25 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

• 49 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

• 11 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

• 30 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

• 16 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

• 13 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

3 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Με 101 νέους θανάτους ξεπεράσαμε τους 3.000 στην Ελλάδα - 904 νέα κρούσματα"

Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν συγγενείς θυμάτων COVID που έμειναν εκτός ΜΕΘ

Την προσφυγή στη δικαιοσύνη εξετάζουν συγγενείς ασθενών που απεβίωσαν, σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της Βόρειας Ελλάδας, από κορωνοιό.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του thesstoday.gr γνωστό δικηγορικό γραφείο της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας έχει ήδη δεχθεί κρούσεις από συγγενείς ασθενών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε απλούς θαλάμους covid πριν προλάβουν να εισαχθούν σε ΜΕΘ προκειμένου να διασωληνωθούν.

Οι συγγενείς, παρότι αναγνωρίζουν ότι τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα, βρίσκονται “σε κατάσταση πολέμου”, δεν μπορούν να δεχθούν ότι οι άνθρωποί τους πιθανόν να κατέληξαν επειδή δεν υπήρχαν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ.

Αυτό που τους προκαλεί πολλά ερωτηματικά είναι το γεγονός ότι- όπως αποκαλύφθηκε σε δημοσιευμένες συνεντεύξεις- στα μέσα Νοεμβρίου, οπότε η κατάσταση στο ΕΣΥ είχε ξεφύγει, κάποιοι γιατροί παραδέχθηκαν ότι βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να κάνουν επιλογή των ασθενών που θα διασωληνωθούν με ηλικιακά κριτήρια.

Για το λόγο αυτό συγγενείς των ασθενών που απεβίωσαν από κορωνοιό εκτός ΜΕΘ ζήτησαν από τους έμπειρους δικηγόρους να κινήσουν ενέργειες ώστε να διερευνηθούν τα αίτια και οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου των ανθρώπων τους και να διαπιστωθεί αν πράγματι προκύπτουν είτε παραλείψεις είτε επιλεκτική θεραπευτική αντιμετώπιση.

Οι ίδιοι, όπως ανέφεραν στους δικηγόρους τους, δεν επιθυμούν να επιρρίψουν ευθύνες στους γιατρούς οι οποίοι δίνουν -συχνά με αυτοθυσία- μία άνιση μάχη με τον αόρατο εχθρό, ωστόσο θέλουν να ξέρουν εάν οι συγγενείς τους έφυγαν χωρίς την κατάλληλη περίθαλψη. Ο προβληματισμός που διατυπώνουν είναι εάν για το θάνατο των ανθρώπων τους ευθύνεται η ανεπάρκεια του συστήματος, η μη έγκαιρη θωράκιση και εξοπλισμός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας για το 2ο κύμα της πανδημίας που όλοι ήξεραν ότι θα έρθει ή άλλοι λόγοι.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, ανέθεσαν στους δικηγόρους τους να ξεκινήσουν την έρευνα για να διερευνηθεί αν όντως οι συγγενείς τους υπήρξαν οι άτυχοι που, παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής τους, έμειναν εκτός ΜΕΘ γιατί δεν…πληρούσαν τα ηλικιακά κριτήρια εάν και όταν τέθηκε ζήτημα επιλογής.

thesstoday

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν συγγενείς θυμάτων COVID που έμειναν εκτός ΜΕΘ"

Υπ. Υγείας: Ερωτήματα που προκύπτουν από τη γνωστοποίηση Βαξεβάνη πως είναι θετικός στον ιό - -«Περαστικά» ευχήθηκε ο Α. Γεωργιάδης

Για καθυστέρηση καταγραφής στο Εθνικό Μητρώο Covid με ευθύνη του ιδιωτικού εργαστηρίου κάνει λόγο το υπουργείο Υγείας αναφορικά με το κρούσμα covid-19 του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Με ανακοίνωσή του το υπ. Υγείας αναφέρει:

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ο κ. Βαξεβάνης έκανε rapid test σε ιδιωτικό εργαστήριο στις 27 Νοεμβρίου. Η καταγραφή στο Εθνικό Μητρώο Covid έγινε μόλις χθες, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, κοινώς με καθυστέρηση 9 ημερών, με ευθύνη του εργαστηρίου.

Αυτό που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, είναι ότι το συγκεκριμένο εργαστήριο καταχώρησε στο Εθνικό Μητρώο από τις 27 Νοεμβρίου έως χθες – εντός 24 ωρών, ως οφείλει – άλλα επτά θετικά κρούσματα.

Συγκεκριμένα: Στις 30/11 ένα θετικό με ID 111257 και ημερομηνία δειγματοληψίας 30/11/2020, στις 01/12 τρία θετικά με ID 111964, 112046, 113320 και ημερομηνία δειγματοληψίας 30/11/2020, στις 02/12 ένα θετικό με ID 114967 και ημερομηνία δειγματοληψίας 01/12/2020 και στις 04/12/2020 δύο θετικά με ID 121939 και 121970 και ημερομηνία δειγματοληψίας 03/12/2020. Επομένως, το εργαστήριο κατέγραφε στο παρελθόν τα κρούσματα με συνέπεια.

Κατά συνέπεια δημιουργούνται τα εξής πολύ σοβαρά ερωτήματα:

Πρώτον, πώς καταχωρήθηκαν τα υπόλοιπα τεστ πλην αυτό του κ. Βαξεβάνη, ο οποίος καταγγέλλει και ξιφουλκεί για λάθη και παραλείψεις στην ιχνηλάτηση;

Δεύτερον, γιατί σπεύδει να το καταχωρήσει στις 6 το απόγευμα χθες, ταυτόχρονα με τις δημόσιες καταγγελίες του δημοσιογράφου;

Και τρίτον και πιο σημαντικό: ο κ. Βαξεβάνης, γνωρίζοντας ότι είναι θετικός στον κορονοϊό, τήρησε τα προβλεπόμενα από την καραντίνα και φρόντισε να μην εκτεθούν στον κίνδυνο άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί του;

Προφανώς, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ερευνά την περίεργη αυτή υπόθεση.

Εννοείται ότι το εργαστήριο θα υποστεί τις νόμιμες συνέπειες για την απόκρυψη του αποτελέσματος επί σειρά ημερών.

Όσο για τη στάση του κ. Βαξεβάνη και την προσπάθεια δημιουργίας ψευδών «αποκαλύψεων», αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο: χρησιμοποίησε ακόμα και την ασθένειά του.

Αλλά αυτό δεν μας εκπλήσσει»».

«Περαστικά» ευχήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Από την μεριά του, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μέσω social media ευχήθηκε περαστικά στον δημοσιογράφο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά… «Εύχομαι περαστικά στον @KostasVaxevanis για την ασθένεια του από τον COVID-19 και ελπίζω να γίνει γρήγορα καλά. Αυτοί μπορεί στην ανάποδη θέση να μου εύχονταν τα χειρότερα αλλά δεν θα γίνουμε ποτέ απάνθρωποι σαν αυτούς. Η μοίρα των θνητών είναι ίδια για όλους».

Στην ανάρτηση έκανε like και ο ίδιος ο δημοσιογράφος.

 

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ. Υγείας: Ερωτήματα που προκύπτουν από τη γνωστοποίηση Βαξεβάνη πως είναι θετικός στον ιό - -«Περαστικά» ευχήθηκε ο Α. Γεωργιάδης"

Αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από τους δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών Εθνικής Εμβέλειας

Σθεναρή αντίσταση από τους δημοσιογράφους των 6 ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας αποφασίζοντας απεργιακές κινητοποιήσεις, απαιτώντας να αποσυρθεί το άρθρο του νομοσχεδίου της κυβέρνησης με το οποίο μεταξύ άλλων μειώνεται ο απαιτούμενος αριθμός εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 41 διατηρείται ο κανόνας των 400 εργαζομένων όχι πλέον αποκλειστικά υπό καθεστώς εξαρτημένης εργασίας αλλά και υπό καθεστώς σύμβασης παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών ή έργου. Επιπλέον για την κάλυψη του αριθμού των 400 εργαζομένων δύνανται πλέον να υπολογιστούν εργαζόμενοι συνδεδεμένων επιχειρήσεων και εργαζόμενοι ανεξαρτήτων υπηρεσιών παραγωγής με ανώτατο όριο κάλυψης το 30%, δηλαδή τουλάχιστον 120 εργαζόμενοι.

Έτσι λοιπόν με ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αναφέρουν ότι:

«Με την κατάθεση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης  προς διαβούλευση που αφαιρεί ως προϋπόθεση για τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων με συγκεκριμένη μορφή σχέσης εργασίας προκειμένου να λάβουν άδεια λειτουργίας πανελλαδικής εμβέλειας, κλονίζεται συθέμελα η ίδια η ουσία του επαγγέλματος μας που παρά τις προσπάθειες ορισμένων να  υποβιβάσουν τη σημασία του , είναι και θα παραμείνει ιερό και επιβεβλημένο λειτούργημα.

Οι δημοσιογράφοι των έξι τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας και οι εκπρόσωποι τους, αποφασίσαμε ομόφωνα ότι θα αντισταθούμε σθεναρά έναντι όλων αυτών των ενεργειών που κλονίζουν την ουσία της έγκυρης και ακέραιης ενημέρωσης των πολιτών που μέσα από το λειτούργημα μας υπηρετούμε.

Για το λόγο αυτό ενωμένοι, αποφασίσαμε να  δράσουμε άμεσα και δυναμικά μέσα από επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις απαιτώντας την άμεση απόσυρση του άρθρου 41 του νομοσχεδίου της κυβέρνησης.»

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από τους δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών Εθνικής Εμβέλειας"

ΕΔΕ για το βίντεο με τον αστυνομικό που χτυπά κοροϊδευτικά συνάδελφό του με λουλούδια για τον Γρηγορόπουλο

Δεν πέρασε απαρατήρητο από την ηγεσία της ΕΛΑΣ το βίντεο στο οποίο άνδρας των ΜΑΤ χτυπά κοροϊδευτικά συνάδελφό του με λουλούδια για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διενεργηθεί ΕΔΕ για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση γύρω από το βίντεο που έχει κάτι το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας αρνητική εντύπωση.

Μάλιστα, εντός της ημέρας αναμένεται κι επίσημη ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΔΕ για το βίντεο με τον αστυνομικό που χτυπά κοροϊδευτικά συνάδελφό του με λουλούδια για τον Γρηγορόπουλο"

10 χρονος στη ΜΕΘ με covid-19: Υποψίες για νόσο Καβασάκι

Αγωνία για έναν 10χρονο ο οποίο διαγνώστηκε πρόσφατα με covid-19 και έχει πλέον εισαχθεί σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο του Ρίου όπου νοσηλεύεται.

Ο ανήλικος πριν από μερικές ημέρες νόσησε από κορονοϊό, με τα συμπτώματα να είναι ήπια αρχικά. Ωστόσο, όταν φάνηκε να ξεπερνά την Covid, εμφάνισε πρόβλημα στους πνεύμονες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η εισαγωγή του στο νοσοκομείο του Ρίου. Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν, σύμφωνα με το OPEN ότι πιθανότατα πρόκειται για το πρώτο κρούσμα της νόσου Καβασάκι στη χώρα μας.

Μέχρι στιγμής, το παιδί δεν έχει χρειαστεί διασωλήνωση, ενώ παρακολουθείται διαρκώς από τους θεράποντες ιατρούς.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "10 χρονος στη ΜΕΘ με covid-19: Υποψίες για νόσο Καβασάκι"

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πάνω από 100 προσαγωγές σε όλη την Αθήνα – Οι 60 στα Εξάρχεια

Σε περισσότερες από 100 προσαγωγές σε όλη την Αθήνα έχουν προχωρήσει οι αστυνομικές αρχές με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, οι 60 έχουν γίνει στα Εξάρχεια, με τους αστυνομικούς να διαλύουν κάθε συγκέντρωση που έγινε στη μνήμη του μαθητή που δολοφονήθηκε πριν από 12 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά οι άνδρες των ΜΑΤ εφοδιάστηκαν  με φορητές κάμερες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάμερες θα ενεργοποιηθούν μόνο σε περίπτωση επεισοδίων και από τη στιγμή που δοθεί το «πράσινο σήμα» από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι να υπάρχει υλικό για τον εντοπισμό των δραστών σε περίπτωση ακραίων καταστάσεων.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πάνω από 100 προσαγωγές σε όλη την Αθήνα – Οι 60 στα Εξάρχεια"

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Αιφνιδιαστική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη! Οι αποστάσεις και τα συνθήματα (Βίντεο)

Αιφνιδιαστική συγκέντρωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο επί της Λεωφόρου Στράτου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου…

Οι συγκεντρωμένοι, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό, φώναξαν συνθήματα κατά της αστυνομίας αλλά και υπέρ των Γάλλων διαδηλωτών που εξεγείρονται για νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση Μακρόν για την αστυνομία. 

 

 

Μετά τα συνθήματα οι διαδηλωτές αποχώρησαν πριν οι αστυνομικές δυνάμεις φτάσουν στην περιοχή. Δυνάμεις της ΕΛΑΣ πραγματοποιούν αυτή την ώρα ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό των ατόμων, ενώ ο χώρος αποκλείστηκε.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, στη δυτική πλευρά της πόλης στην πλατεία Αμπελοκήπων, μέλη των ίδιων οργανώσεων πραγματοποίησαν και εκεί συγκέντρωση.

Την ίδια ώρα, οργανώσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς συγκεντρώθηκαν στη Νέα Παραλία τηρώντας αποστάσεις και κρατώντας πλακάτ με συνθήματα για την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Αιφνιδιαστική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη! Οι αποστάσεις και τα συνθήματα (Βίντεο)"

Απάντηση Νικολάου στον Πολάκη: «Σε έχω. Όλοι σας και μόνη μου»

Νέος γύρος αντιπαράθεσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξέσπασε με πρωταγωνιστές τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου και τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη. Μολονότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο «αψύς Σφακιανός» εξακοντίζει τα βέλη του κατά της κ. Νικολάου, αφού έχει πολλάκις ασχοληθεί με το χαρτοφυλάκιο της Γ.Γραμματέα (επικοινωνιακή καμπάνια, επιλογή συνεργατών κ.ά), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε χθες κάνοντας λόγο για «λαμόγια», με αφορμή την προμήθεια γαντιών νιτριλίου στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

«Όταν πιάνεις τα λαμόγια στα πράσα ,το ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΟΥΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΛΑΣΠΗ σε αυτόν που τους αποκάλυψε!

Όσους χαρακτηρισμούς και να μου απευθύνεις κυρία Νικολαου ,μέσα στον πανικό που σε έχει πιάσει ,ένα πράγμα σου μένει να κάνεις:

:Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ,αφού ακυρώσεις την υπογραφή σου στην ΑΝΑΘΕΣΗ των 17,5 ευρώ,για να μπορέσουν να προμηθευτούν από τον επόμενο από σένα τα σωφρονιστικά καταστήματα γάντια νιτριλιου με 8,85 ευρώ το ανώτερο όπως τα αστυνομικά τμήματα της χώρας !!!!!

ΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΗ «ΔΟΥΛΕΙΑ».

polakis_nikolaou

Ακαριαία υπήρξε η αντίδραση της Γ. Γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, η οποία καταλογίζει «προφανή σκοπιμότητα» στον κ. Πολάκη αναφορικά με το διαγωνισμό, ενώ περνά στην αντεπίθεση, απαντώντας πως «ο ανοικτός, διεθνής διαγωνισμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την προμήθεια γαντιών νιτριλίου έγινε μήνες πριν όταν η ζήτηση ήταν ελάχιστη και γι’ αυτό η τιμή διαμορφώθηκε στα 8,85 ευρώ ανά συσκευασία». «Ο εθνικός συκοφάντης και γελωτοποιός της Αριστεράς, ο άθλιος Πολάκης, μου επιτίθεται για άλλη μια φορά. Απαντώ με στοιχεία σε ένα βασικό στέλεχος του παρακράτους του ΣΥΡΙΖΑ: «Σε έχω Πολάκη. Ολοι σας και μόνη μου…», σχολιάζει η κ. Νικολάου.

Η ανάρτηση της Σοφίας Νικολάου:

«Για ακόμη μια φορά ο Παύλος Πολάκης επιβεβαιώνει ότι μετά τον πάτο υπάρχει και ο… απόπατος. Με την επίθεσή του εναντίον μου, με τις ύβρεις και τους άθλιους χαρακτηρισμούς του, με τις παντελώς ανυπόστατες κατηγορίες και τη λάσπη που σκοπίμως και κατά σύστημα εξαπολύει σε βάρος μου, δείχνει ότι είναι αδιόρθωτος και εμπαθής.

Εχει, όμως, το ηθικό βάρος ο Πολάκης να μου επιτίθεται ή απλά συνεχίζει να παίζει με επιτυχία το ρόλο του «γελωτοποιού» της Αριστεράς και του yes man του αρχηγού του;

Ποιο ηθικό ανάστημα να έχει κάποιος που ως υπουργός Υγείας κάπνιζε όπου και όποτε γούσταρε κι έγραφε τους νόμους στα παλιά του τα παπούτσια;

Ο γιατρός και βουλευτής Πολάκης που γλεντοκοπάει με φίλους του εν μέσω καραντίνας. Ο ίδιος που κυκλοφορεί χωρίς μάσκα στις ΜΕΘ ενώ πεθαίνουν κάθε ημέρα 100 άνθρωποι.

Αυτός που είχε διπλά βιβλία ως δήμαρχος, και μάλιστα χαιρόταν με το ρόλο του νεοέλληνα «απατεωνίσκου».

Αυτός που παράνομα ηχογραφούσε τον κεντρικό τραπεζίτη σαν … κοριός της τελευταίας υποστάθμης αλλά δεν τόλμησε να εμφανιστεί στο δικαστήριο.

Ο Πολάκης που αποτελούσε βασικό στέλεχος του παρακράτους του ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη και ήθελε να βάλει φυλακή πολιτικούς αντιπάλους για να κερδίσουν τις εκλογές.

Είναι ο ίδιος που έλεγε σε δημοσιογράφο «θα σε χώσω τρία μέτρα στη γη» ή που έκανε έκανε bullying σε βάρος γυναίκας δημοσιογράφου έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και δεν ζήτησε ούτε καν συγγνώμη.

Αυτός, λοιπόν, που έχει κερδίσει επάξια τον χαρακτηρισμό «εθνικός πέτσακας» μου επιτίθεται με τόσο βρόμικα επιχειρήματα.

Κι επειδή ζήτησε την παραίτηση ή την αποπομπή μου θα του απαντήσω χρησιμοποιώντας μια προσφιλή του δήλωση: «Σε έχω Πολάκη. Όλοι σας και μόνη μου…»

Όμως, επειδή οι αθλιότητες του πρώην υπουργού και του συστήματος που υπηρετεί δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες, του απαντώ, λοιπόν, με στοιχεία.

Αν έχει το θάρρος ας πάμε στα δικαστήρια για να δούμε αν η τζάμπα μαγκιά του περνάει εκεί.

Αναφορικά, λοιπόν, με την προμήθεια γαντιών νιτριλίου για τα Καταστήματα Κράτησης έχω να πω στον κ. Πολάκη και την παρέα του τα εξής:

- Οι τιμές όλων των υγειονομικών υλικών τους τελευταίους μήνες διαμορφώνονται ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση. Εάν η ζήτηση παγκοσμίως δεν μπορεί να καλυφθεί από την παραγωγή, τότε υπάρχει άνοδος των τιμών.

- Το ίδιο συμβαίνει και με τα γάντια. Όταν η ζήτηση ήταν ελάχιστη οι τιμές παρέμεναν χαμηλές. Από την επιβολή της δεύτερης καραντίνας και μετά, οι ανάγκες παγκοσμίως αυξήθηκαν με αποτέλεσμα να πωλούνται ακριβότερα όλα τα υγειονομικά προϊόντα, σε σύγκριση με άλλες περιόδους.

- Χώρες όπως η Γερμανία, και ειδικά η Μαλαισία, «πάγωσαν» την παραγωγή γαντιών με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έλλειψη στην αγορά και να αυξηθούν οι τιμές.

- Οι συμβάσεις που επικαλείται ο κ. Πολάκης για την προμήθεια γαντιών στην τιμή των 8,85 ευρώ ανά συσκευασία, έγιναν σε διαφορετική χρονική περίοδο.

Συγκεκριμένα:

- Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, εν μέσω της πανδημίας και με τις ανάγκες στα Καταστήματα Κράτησης και σε όλη την κοινωνία να είναι εξαιρετικά αυξημένες, η Γενική Γραμματεία υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια γαντιών νιτριλίου.

- Η τιμή για κάθε συσκευασία των 100 γαντιών, ήταν 17,5 ευρώ.

- Η συγκεκριμένη σύμβαση υπεγράφη διότι η προμηθεύτρια εταιρεία κατέθεσε -αυτή τη χρονική στιγμή- την χαμηλότερη τιμή. Οι επόμενες προσφορές ήταν 20 ευρώ, 20,75 ευρώ, 20,35 ευρώ και η τελευταία ήταν 17,5 ευρώ ανά συσκευασία, την οποία και αποδεχθήκαμε ως την πλέον συμφέρουσα για το ελληνικό κράτος.

- Ας μας κατονομάσει ο κ. Πολάκης ποιες εταιρείες θα μπορούσαν να προσφέρουν χαμηλότερη τιμή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Γιατί δεν κατέθεσαν προσφορά στα 8,9 ή 10 ευρώ ανά συσκευασία προκειμένου να είναι αυτοί ανάδοχοι;

- Ας μας απαντήσει, βεβαίως, και ποιες εταιρείες αυτή την περίοδο δεσμεύονται ότι μπορούν να χορηγήσουν ΑΜΕΣΑ μεγάλες ποσότητες γαντιών.

- Με προφανή σκοπιμότητα ο κ. Πολάκης επιχειρεί να συγκρίνει ανόμοιες συμβάσεις. Αυτήν της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής και αυτήν του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τα αστυνομικά τμήματα.

Ο ανοικτός, διεθνής διαγωνισμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την προμήθεια γαντιών νιτριλίου έγινε μήνες πριν όταν η ζήτηση ήταν ελάχιστη και γι’ αυτό η τιμή διαμορφώθηκε στα 8,85 ευρώ ανά συσκευασία.

Οι προσφορές των εταιρειών κατατέθηκαν τον Οκτώβριο, όταν η ζήτηση ήταν χαμηλή. Εκείνη την περίοδο οι τιμές στην αγορά κινούνταν μεταξύ 8,85 και 9,95 ευρώ ανά συσκευασία.

Μετά την έξαρση των κρουσμάτων και την αύξηση της ζήτησης για γάντια παγκοσμίως, οι τιμές δεν έχουν καμιά σχέση με αυτές του Οκτωβρίου ή οποιασδήποτε άλλης περιόδου.

Επομένως, αν η Γενική Γραμματεία προμηθευόταν τα γάντια τον Οκτώβριο, με ελάχιστα κρούσματα και χωρίς καραντίνα, η τιμή θα διαμορφωνόταν στα 8-9 ευρώ. Κι αν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έκανε τον διαγωνισμό σήμερα με την Ελλάδα σε lockdown, θα έπαιρνε προσφορές στα 17 – 18 ευρώ.

Τα γνωρίζει όλα αυτά ο Πολάκης αλλά σκοπίμως τα κρύβει».

Και ψεύδεται ασύστολα όταν μιλάει για απευθείας αναθέσεις. Κατατίθενται προσφορές, επιλέγεται η χαμηλότερη τιμή και γίνεται νομικός και οικονομικός έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες, πριν την ανάθεση αλλά και κατά τη διάρκεια της τιμολόγησης.

Συμπερασματικά, ο κ. Πολάκης συνεχίζει απλά να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα γιατί ξέρει ότι απευθύνεται στα πιο ταπεινά ένστικτα των οπαδών και των έμμισθων troll του ΣΥΡΙΖΑ».
nikolaou_nd

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Απάντηση Νικολάου στον Πολάκη: «Σε έχω. Όλοι σας και μόνη μου»"

Με εντολή της ΕΛΑΣ έκλεισαν και άλλοι σταθμοί του μετρό

Με νέα εντολή της ΕΛΑΣ έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό " Πανόρμου", "Αμπελόκηποι", "Συγγρού_Φιξ", "Ν. Κόσμος", "Δάφνη", "Αιγάλεω", "Ελαιώνας", "Κεραμεικός", " Μεταξουργείο" στις γραμμές 2 και 3.

Επίσης, με την ίδια εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας έκλεισαν και οι σταθμοί " Κ.Πατήσια", " Αγ. Νικόλαος", "Θησείο", "Πετράλωνα" και "Καλλιθέα" της γραμμής 1.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Με εντολή της ΕΛΑΣ έκλεισαν και άλλοι σταθμοί του μετρό "

DW: Η Γαλλία τα βάζει με τον ισλαμισμό - Κλείνει σχολές κορανίου και εκπαιδεύει ιμάμηδες

Όταν στη Γαλλία διεξάγεται δημόσια συζήτηση για τους κινδύνους από το αποκαλούμενο «πολιτικό Ισλάμ» γίνεται συχνά λόγος για «ισλαμιστικές τάσεις απόσχισης». Ο όρος πρωτοχρησιμοποιήθηκε στις αρχές του χρόνου από τον γάλλο πολιτικό επιστήμονα Μπερνάρ Ρουζιέ, ο οποίος στο μπεστσέλερ «Εδάφη που έχουν κατακτηθεί από τον ισλαμισμό» κάνει λόγο για προπαγάνδα ισλαμιστών ιμάμηδων και γαλλικές συνοικίες υπό τον έλεγχο ισλαμιστών.

Τη περασμένη άνοιξη ο πρόεδρος Μακρόν έθεσε ως προτεραιότητα τη καταπολέμηση ακραίων ιδεολόγων. Στις αρχές Οκτωβρίου αφιέρωσε αποκλειστικά στο ζήτημα αυτό ομιλία, στην οποία παραδέχθηκε ότι «στη Γαλλία υπάρχει ένα ακραίο Ισλάμ», το οποίο «σχετικοποιεί τη βία και υποσκάπτει τις αξίες της γαλλικής δημοκρατίας». Στην ομιλία του ο Εμανουέλ Μακρόν αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι: «Φέρουμε την ευθύνη για τις ισλαμιστικές αποσχιστικές τάσεις επιτρέποντας τη δημιουργία γκέτο».

Για να ανακόψει αυτή την πορεία ο γάλλος προέδρος προτίθεται να κλείσει σχολές κορανίου, να εκπαιδεύσει ιμάμηδες στη Γαλλία και να επιβάλει αυστηρούς όρους στη χρηματοδότηση ισλαμικών συλλόγων και τζαμιών, κυρίως όταν τα χρήματα προέρχονται από το εξωτερικό. Για το λόγο αυτό ο Εμανουέλ Μακρόν ανέθεσε στη κυβέρνηση να προετοιμάσει νόμο «κατά των αποσχιστικών τάσεων».

2.600 τεμένη λειτουργούν στη Γαλλία

Η προετοιμασία του νομοσχεδίου, το οποίο φιλοδοξεί να καταπολεμήσει και το φαινόμενο των ομιλιών αναμόχλευσης παθών στο ίντερνετ, βρίσκεται ήδη στην τελική ευθεία και θα συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο υπουργικό συμβούλιο. Από εδώ και στο εξής θα απαγορεύεται δια νόμου σε γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, αλλά να τα διδάσκουν στο σπίτι, όπως συμβαίνει σε πολλές μουσουλμανικές συνοικίες.

Μετά το βίαιο θάνατο του καθηγητή ιστορίας Σαμουέλ Πατί στις 16 Οκτωβρίου ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν ανακοίνωσε μέσω twitter ελέγχους σε τζαμιά. Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο 76 τεμένη και άλλοι τόποι λατρείας βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών με την υποψία ότι προωθούν τις «ισλαμιστικές αποσχιστικές τάσεις». Σε συνέντευξή του ο Ζεράλντ Νταρμανέν είπε ότι στο τέλος των ελέγχων θα μπει λουκέτο σε κάποιους χώρους λατρείας.

Στη Γαλλία υπάρχουν σήμερα 2.600 τζαμιά. Κατά συνέπεια τα 76 αποτελούν μια μικρή μειοψηφία. Σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία βρίσκεται στα χέρια της εφημερίδας Le Figaro, στον κατάλογο των τζαμιών που θα ελεγχθούν βρίσκονται 16 στην περιοχή του Παρισιού, ενώ τα υπόλοιπα 60 βρίσκονται διεσπαρμένα σε ολόκληρη τη χώρα. Από τα 76 τεμένη οι γαλλικές αρχές ξεχωρίζουν 18, στα οποία και θα επικεντρώσουν τους ελέγχους. Η έκθεση κάνει για παράδειγμα λόγο για ένα τζαμί, το οποίο απλά αγνόησε το λουκέτο που επέβαλε η τοπική διοίκηση. Ή για ένα άλλο, το οποίο έχει κλείσει επισήμως, εξακολουθεί ωστόσο να λειτουργεί παρανόμως. Σε σειρά τζαμιών κήρυτταν, σύμφωνα πάντα με την έκθεση, ιμάμηδες, σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες για τρομοκρατική δράση και βρίσκονται στο μικροσκόπιο των μυστικών υπηρεσιών.

Διορία για την υπογραφή της «Χάρτας των αξιών της Δημοκρατίας»

Στη γαλλική ιστορία δεν υπάρχει προηγούμενο συντονισμένων ελέγχων από το κοσμικό κράτος, το οποίο δεν παρεμβαίνει παραδοσιακά σε ζητήματα θρησκευτικής λατρείας. Η κυβέρνηση δεν αμφισβητεί την κοσμικότητα, προτίθεται ωστόσο να ξεκινήσει αυστηρότερους ελέγχους των θρησκευτικών κοινοτήτων στη χώρα. Εκτός αυτού ο πρόεδρος Μακρόν αναμένει από την ομοσπονδία ισλαμικών συλλόγων και το Συμβούλιο Παιδείας των Γάλλων Μουσουλμάνων CFCM να συνυπογράψουν μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου τη «Χάρτα των αξιών της Γαλλικής Δημοκρατίας», η οποία θα ορίζει από εδώ και στο εξής το έργο των ιμάμηδων. Παράλληλα η εκπαίδευση των ιμάμηδων θα ελέγχεται μελλοντικά από ένα Συμβούλιο Ιμάμηδων. Τέτοιου είδους περιορισμοί δεν υπήρχαν στη Γαλλία. Μέχρι πρότινος τα τζαμιά είχαν τη δυνατότητα να απασχολούν ιμάμηδες από το εξωτερικό, οι οποίοι πληρώνονταν από μια ξένη χώρα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " DW: Η Γαλλία τα βάζει με τον ισλαμισμό - Κλείνει σχολές κορανίου και εκπαιδεύει ιμάμηδες"

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Χαλάει απότομα ο καιρος από το βράδυ της Κυριακής. Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν. Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι. Πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης εξέδωσε η ΕΜΥ καθώς ο καιρός χαλάει από την Κυριακή το βράδυ. Η ΕΜΥ τονίζει πως πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού προβλέπεται σήμερα Κυριακή (06-12-2020) από τις βραδινές ώρες και από τα δυτικά, η οποία θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Α. Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν :

1. Από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-12-2020) τα νησιά του Ιονίου και από αργά τη νύχτα η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος. Στις περιοχές αυτές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι της Δευτέρας (07-12-2020).

2. Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-12-2020) η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και μέχρι το μεσημέρι βαθμιαία η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες.

3. Πρόσκαιρα, από τις πρωινές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (07-12-2020), η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης τηςΑττικής), η Εύβοια, η ανατολική Πελοπόννησος και οι Κυκλάδες.

Β. Σήμερα Κυριακή (06-12-2020) στο Ιόνιο θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και πρόσκαιρα τις βραδινές ώρες έως 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-12-2020).

Meteo: Έρχεται ψυχρό μέτωπο

Το ψυχρό μέτωπο ενός νέου βαρομετρικού χαμηλού, το οποίο βρίσκεται στην Ιταλία, από τις νυχτερινές ώρες απόψε και κατά τη διάρκεια της Δευτέρας θα σαρώσει την Ελλάδα από τα δυτικά προς τα ανατολικά, προκαλώντας κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις νυχτερινές ώρες της Κυριακής προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας αρχικά στα δυτικά, οι οποίες βαθμιαία θα κινηθούν ανατολικά επηρεάζοντας έως το βράδυ το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας.

Πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων υπάρχει στα νησιά του Αιγαίου, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Τα φαινόμενα όμως θα έχουν σύντομο χαρακτήρα, αφού σταδιακά και από τα δυτικά γρήγορα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Παράλληλα, η διέλευση του ψυχρού μετώπου θα προκαλέσει πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, με εντάσεις που θα φτάνουν τοπικά τα οκτώ μποφόρ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι"

Κορωνοϊός - Προειδοποιεί το ECDC: Η άρση μέτρων για τα Χριστούγεννα ίσως φέρει πολλές νέες νοσηλείες σε 3 εβδομάδες

Μια άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας Covid-19 λόγω της εορταστικής περιόδου θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια νέα αύξηση των νοσηλειών σε περίπου τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νόσων (ECDC), το οποίο εξέδωσε σχετική αξιολόγηση για τον «Κίνδυνο μετάδοσης της Covid-19 που σχετίζεται με την εορταστική περίοδο στο τέλος του έτους».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ECDC, «όσο νωρίτερα αρθούν τα μέτρα, τόσο μεγαλύτερη και πιο γρήγορη μπορεί να είναι η αύξηση στους αριθμούς κρουσμάτων, εισαγωγών στα νοσοκομεία και θανάτων», προκαλώντας πρόσθετη πίεση στα συστήματα υγείας. Από την άλλη, επισημαίνει ένα αντίστροφο πρόβλημα, «την πιθανότητα ότι η χαλάρωση των μέτρων αργότερα, πιο κοντά στην κορύφωση της εορταστικής περιόδου, ιδίως των περιορισμών στις μετακινήσεις, μπορεί να οδηγήσει σε συνωστισμό των ταξιδιωτών σε μέσα μεταφοράς και επίσης να μην επιτρέψει στα άτομα να αυτο-απομονωθούν, προτού συναντήσουν συγγενείς και φίλους».

Λόγω και της «πανδημικής κόπωσης» (που ορίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως «μειωμένη διάθεση να τηρηθούν τα συνιστώμενα προστατευτικά μέτρα»), η οποία έχει παρατηρηθεί σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, το ECDC επισημαίνει ότι «άσχετα αν μια ευρωπαϊκή χώρα βρίσκεται σε σοβαρή ή όχι επιδημιολογική κατάσταση, υπάρχει απειλή ότι θα υπάρξουν αυξήσεις στα κρούσματα Covid-19 και πιθανώς στις σχετιζόμενες εισαγωγές στα νοσοκομεία και στους θανάτους στη διάρκεια ή μετά την εορταστική περίοδο στο τέλος του έτους».

Εν κατακλείδι, τονίζει το ECDC, «η πιθανότητα λοίμωξης με τον κορονοϊό SARS-CoV-2 στη διάρκεια των επερχόμενων γιορτών θεωρείται πολύ υψηλή για το γενικό πληθυσμό και για τα ιατρικώς ευπαθή άτομα». Το ECDC αναφέρει ότι «οι γιορτές στο τέλος του έτους παραδοσιακά σχετίζονται με δραστηριότητες όπως οι κοινωνικές συναθροίσεις, τα ψώνια και τα ταξίδια, που όλα αποτελούν πρόσθετους κινδύνους για πιο έντονη μετάδοση του SARS-CoV-2. Ένας επιβαρυντικός παράγοντας είναιι οι αναφορές περί πανδημικής κόπωσης».

Προβλέψεις του μοντέλου

Όπως εκτιμά η έκθεση ρίσκου (με ημερομηνία 4 Δεκεμβρίου), «η πολύ πρόωρη άρση των μέτρων μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών και αυτή η αύξηση θα είναι ιδιαίτερα γρήγορη, αν τα μέτρα αρθούν απότομα». Σύμφωνα με το μοντέλο του ECDC, αν τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο, αρθούν πλήρως στις 7 Δεκεμβρίου, προβλέπεται αύξηση κρουσμάτων και εισαγωγών στο νοσοκομεία πριν τις 24 Δεκεμβρίου, ενώ αν αρθούν στις 21 Δεκεμβρίου, η αύξηση αυτή μπορεί να συμβεί από την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2021.

Το ECDC τείνει «η άρση των μέτρων να γίνει με στοχευμένο, αναλογικό και συντονισμένο τρόπο, σύμφωνα με την επικρατούσα επιδημιολογική κατάσταση και την ευπάθεια του πληθυσμού». Επίσης επισημαίνει ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχει παρατηρηθεί κάποια σταθεροποίηση ή μείωση στα κρούσματα, το δείκτη θετικότητας των τεστ και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία ή στις ΜΕΘ, αλλά οι δείκτες παραμένουν υψηλοί, πράγμα που δείχνει ότι η μετάδοση της Covid-19 είναι ακόμη εξαπλωμένη στην Ευρώπη. Επιπλέον, τα κρούσματα μεταξύ των ηλικιωμένων, καθώς επίσης τα ποσοστά γεμάτων κλινών σε νοσοκομεία και ΜΕΘ, καθώς και οι θάνατοι, αυξάνονται ακόμη ή παραμένουν υψηλά σε πολλές χώρες.

Ακόμη, το ECDC επισημαίνει ότι κατά το πρώτο ανοιξιάτικο επιδημικό κύμα οι διάφορες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως τα χειμερινά σπορ, αποτέλεσαν σημαντικό παράγοντα για υπερμετάδοση του κορονοϊού, ιδίως στα χιονοδρομικά κέντρα και πέριξ αυτών. Γενικότερα, οι χώροι συνάθροισης κατά τις γιορτές «έχει δειχθεί ότι δρουν ως δυνητικοί ενισχυτές των λοιμώξεων που μεταδίδονται μέσω στενής επαφής, λόγω της ανάμιξης ανθρώπων που ανήκουν σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες». Κάτι που πιο πρόσφατα επιβεβαιώθηκε κατά τους εορτασμούς της Ημέρας των Ευχαριστιών σε Καναδά και ΗΠΑ.

Το ECDC αναγνωρίζει ότι «οι αρχές θα πρέπει να κάνουν ένα συμβιβασμό ανάμεσα σε αυτό που είναι ουσιαστικά ένας επιδημιολογικός κίνδυνος και στον κοινωνικό-οικονομικό κίνδυνο», ισορροπώντας ανάμεσα σε δυνητικά συγκρουόμενα μηνύματα: από τη μία υπέρ της χαλάρωσης των μέτρων λόγω γιορτών και, από την άλλη, υπέρ της διατήρησης περιορισμών που θα μειώνουν τον επιδημιολογικό κίνδυνο. Σε κάθε περίπτωση, τονίζει, «τα νέα μέτρα θα πρέπει να εξηγηθούν με σαφήνεια και να δικαιολογηθούν στον πληθυσμό, με αναφορά στην πιθανή διάρκεια τους».

Συστάσεις του ECDC

Το ECDC συνιστά εν μέσω των γιορτών:

• Μείωση των ταξιδιών και των κοινωνικών δραστηριοτήτων στις πραγματικά σημαντικές. Τα ταξίδια για να επισκεφθεί κανείς την οικογένεια του στις γιορτές, ενέχουν κινδύνους να κολλήσει τον ιό και να τον μεταδώσει.

• Στην λήψη πρόσθετων μέτρων προφύλαξης πριν τη συνάντηση με την οικογένεια και με φίλους, π.χ. με αυτο-απομόνωση εκ των προτέρων για μερικές μέρες (σε διαφορετικό σπίτι).

• Ο αριθμός των συμμετεχόντων σε εορταστικές συναθροίσεις πρέπει να είναι περιορισμένος. Εναλλακτικές λύσεις μπορούν να επιδιωχθούν, όπως η δημιουργία μίας μόνο μικρής κοινωνικής «φυσαλίδας» πριν τις γιορτές (επαφές μόνο με τους ίδιους ανθρώπους που όλοι τηρούν τις προφυλάξεις) ή καταφυγή απλώς στις online επαφές μέσω διαδικτύου.

• Συνειδητοποίηση ότι μια εορταστική συνάντηση μπορεί να μολύνει άλλους και να πυροδοτήσει μια αλυσίδα που θα οδηγήσει κάποιους να αρρωστήσουν σοβαρά από Covid-19 ή να πεθάνουν.

• Οι άνθρωποι με θετικό τεστ κορωνοϊού (μοριακό ή rapid-αντιγόνου) και εκείνοι χωρίς τεστ αλλά με ύποπτα συμπτώματα, οπωσδήποτε δεν πρέπει να έχουν κοινωνικές επαφές μέσα στις γιορτές.

• Οι όποιες μετακινήσεις και επαφές εν μέσω εορτών πρέπει να συνοδεύονται από τήρηση των αποστάσεων ενάμισι έως δύο μέτρων, χρήση μάσκας και πλύσιμο των χεριών, καθώς επίσης μείωση στο ελάχιστο του χρόνου παραμονής σε εσωτερικούς χώρους, ενώ οι πολυσύχναστοι χώροι πρέπει να αποφεύγονται.

• Οι κλειστοί χώροι πρέπει να αερίζονται καλά με φρέσκο αέρα, παρά το χειμώνα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - Προειδοποιεί το ECDC: Η άρση μέτρων για τα Χριστούγεννα ίσως φέρει πολλές νέες νοσηλείες σε 3 εβδομάδες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news