facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Το Κίεβο παρέλαβε εξελιγμένα αντιαεροπορικά συστήματα από τις ΗΠΑ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σε συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα (25/9) ότι η Ουκρανία έλαβε εξελιγμένα συστήματα αεράμυνας από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ήταν η πρώτη παραδοχή ότι η Ουκρανία έλαβε το σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος NASAMS, το οποίο επιζητούσε εδώ και καιρό το Κίεβο και του οποίου η αποστολή εγκρίθηκε από την Ουάσινγκτον στα τέλη του περασμένου μήνα.

Τα αντιαεροπορικά συστήματα NASAMS μπορούν να εκτοξεύσουν πυραύλους εδάφους-αέρος μικρού και μεσαίου βεληνεκούς. Κατασκευάζονται από την αμερικανική Raytheon και τον νορβηγικό όμιλο Kongsberg.

«Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τις ΗΠΑ να επιδείξουν ηγετικό ρόλο και να δώσουν στην Ουκρανία τα συστήματα αεράμυνας. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο (Τζο) Μπάιντεν για μια θετική απόφαση που έχει ήδη ληφθεί», είπε ο Ζελένσκι, σύμφωνα με απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης μεταφρασμένο στα αγγλικά.

«Αλλά πιστέψτε με, αυτό απέχει πολύ να καλύψει την μη στρατιωτική υποδομή, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τα σπίτια των Ουκρανών».

Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε επίσης τις ΗΠΑ για την αποστολή συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων (HIMARS) και άλλα αντίστοιχα συστήματα εκτόξευσης πυραύλων που επιτρέπουν στην Ουκρανία να επιτίθεται ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις κατοχής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters / ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Κίεβο παρέλαβε εξελιγμένα αντιαεροπορικά συστήματα από τις ΗΠΑ"

Προκλητικός Τσελίκ: «Να σταματήσει την αιματοχυσία στο Αιγαίο ο Μητσοτάκης»

Επιμένουν στις προκλήσεις οι Τούρκοι. Σε μια νέα επίθεση, από τον Ομέρ Τσελίκ ο οποίος αρέσκεται να κατηγορεί την Ελλάδα, αυτή τη φορά, ισχυρίζεται ότι «για να είναι πειστικός για την ειρήνη, ο Μητσοτάκης πρέπει να σταματήσει την αιματοχυσία που πραγματοποείται από τα ελληνικά σώματα ασφαλείας στο Αιγαίο».

Μάλιστα, όπως επισημαίνει, η Τουρκία είναι μια χώρα ειρηνική ενώ η ελληνική κυβέρνηση, είναι μια κυβέρνηση που προκαλεί.

mononews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Προκλητικός Τσελίκ: «Να σταματήσει την αιματοχυσία στο Αιγαίο ο Μητσοτάκης»"

Βίντεο – ντοκουμέντο με Τούρκους στρατοχωροφύλακες να στέλνουν μετανάστες στον Έβρο

Ακόμα ένα βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στο φως, να επιβεβαιώσει τις μαρτυρίες, που υποστηρίζουν ότι οι τουρκικές αρχές όχι μόνο δεν εμποδίζουν τους μετανάστες να περάσουν στην Ελλάδα αλλά… πολλές φορές, τους βοηθούν.

Στο βίντεο του Open, φαίνονται παράτυποι μετανάστες να περνούν το ποτάμι του Έβρου χωρίς βάρκα. Κρατώντας ένα σχοινί διασχίζουν το ποτάμι και δίπλα, Τούρκοι στρατοχωροφύλακες τους βοηθούν να μπουν στο ελληνικό έδαφος.

«Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών» είπε στο Open ο Γ.Γ. της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου.

grtimes 

Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο – ντοκουμέντο με Τούρκους στρατοχωροφύλακες να στέλνουν μετανάστες στον Έβρο"

Σερβία: Δεν αναγνωρίζει τα δημοψηφίσματα που γίνονται στην Ουκρανία

Η Σερβία μπαίνει και εκείνη στην μεγάλη λίστα των χωρών που δεν αναγνωρίζουν τα δημοψηφίσματα που γίνονται στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας. Παρά τις καλές σχέσεις της Σερβίας με τη Μόσχα, η κυβέρνηση του Βελιγραδίου δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των εικονικών δημοψηφισμάτων στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη της Ουκρανίας.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Νίκολα Σελάκοβιτς σε συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι σήμερα, όπως μετέδωσαν τα σερβικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με την Bild. Η αναγνώριση “θα παραβίαζε πλήρως τα εθνικά και κρατικά μας συμφέροντα, τη διατήρηση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας και το απαραβίαστο των συνόρων”, δήλωσε ο υπουργός.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σερβία: Δεν αναγνωρίζει τα δημοψηφίσματα που γίνονται στην Ουκρανία"

Στο νοσοκομείο διασωληνωμένο τεσσάρων μηνών βρέφος – Συνελήφθη ο πατέρας του

Το μωράκι από τη Μεσσηνία, που έχει συμπληρώσει μόλις 4 μήνες ζωής, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένο, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το μωρό μεταφέρθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από χωριό του δήμου Τριφυλίας στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας, με το βρέφος να παρουσιάζει σπασμούς!

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας και από εκεί, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του διασωληνώθηκε και έφυγε άμεσα για νοσοκομείο της Αττικής. Παράλληλα, ειδοποίησαν και τις αστυνομικές αρχές καθώς διαπίστωσαν πως το παιδί έπασχε από σύνδρομο ανατάραξης και έφερε μώλωπες στο σώμα του.

Ο 20χρονος πατέρας του παιδιού, υπήκοος Αλβανίας, ταξίδεψε μαζί με το βρέφος στην Αθήνα ωστόσο λίγο αργότερα συνελήφθη από τις αρχές.

Αυτή τη στιγμή κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, καθώς έχει σχηματιστεί εις βάρος του δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία και αύριο το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιων των εισαγγελικών αρχών της Κυπαρισσίας.

magnesianews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο νοσοκομείο διασωληνωμένο τεσσάρων μηνών βρέφος – Συνελήφθη ο πατέρας του"

Καιρός αύριο: Βελτίωση του καιρού με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας (26/09)

Ο καιρός αύριο στα δυτικά θα φέρει λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το απόγευμα θα επηρεάσουν τη δυτική Μακεδονία και στα δυτικά θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Η ορατότητα το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από τις μεσημβρινές ώρες νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 και από το απόγευμα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το βράδυ θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Αρχικά ασθενείς, από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από τις μεσημβρινές ώρες από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα φτάσουν στα ανατολικά τα 5 με 6 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως από το απόγευμα στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στα νότια αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από το μεσημέρι θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφορ, που βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα φτάσουν στο βόρειο Ιόνιο τα 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα βαθμιαία θα πυκνώσουν .
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα και δυτικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 και στην Κρήτη έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις αρχικά στα βόρεια και από το απόγευμα βαθμιαία και στις νοτιότερες περιοχές.
Άνεμοι: Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί και από το απόγευμα βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από τις μεσημβρινές ώρες νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βελτίωση του καιρού με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας (26/09)"

Επίδομα θέρμανσης: Θα δοθεί σε 1,3 εκατομμύριο νοικοκυριά

Σε 1,3 εκατομμύριο νοικοκυριά θα χορηγηθεί φέτος το επίδομα θέρμανσης, το συνολικό ύψος του οποίου θα φθάσει τα 300 εκατ. ευρώ, έναντι 174 εκατ. ευρώ το περυσινό διάστημα.

Παράλληλα, οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης, ανεξάρτητα από το εάν λαμβάνουν ή όχι το επίδομα θέρμανσης, θα έχουν έκπτωση 25 λεπτά το λίτρο στην αντλία. Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που το πετρέλαιο θέρμανσης ανοίξει στις 15 Οκτωβρίου στο 1,60 ευρώ το λίτρο, οι καταναλωτές θα το αγοράζουν στο 1,35 ευρώ το λίτρο. Σημειώνεται ότι η οριζόντια επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης αφορά προς το παρόν μόνο τον Οκτώβριο.

Κατά την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι όσοι φέτος χρησιμοποιήσουν πετρέλαιο θέρμανσης αντί ηλεκτρικού ρεύματος ή φυσικού αερίου θα λάβουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης (εφόσον είναι δικαιούχοι), ενώ διπλάσιο επίδομα θα λάβουν και όσοι μετά τη διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων είναι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης.

Επί της ουσίας, όσοι δικαιούχοι καταναλώσουν, για πρώτη φορά φέτος, πετρέλαιο ή υγραέριο ή άλλες μορφές καυσίμων, πλην φυσικού αερίου, δικαιούνται διπλάσιο επίδομα, καθώς και όσοι «πιάνουν» τα εισοδηματικά κριτήρια.

Επίδομα θέρμανσης: Θα δοθεί σε 1,3 εκατομμύριο νοικοκυριά-1

Με βάση τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών, τα εισοδηματικά όρια για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης αυξάνονται από 14.000 ευρώ σε 16.000 ευρώ για τον άγαμο και από 20.000 ευρώ σε 24.000 ευρώ για τον έγγαμο, προσαυξημένα κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Επιπλέον, αυξάνεται το επίδομα, από 300 ευρώ πολλαπλασιαζόμενο με βαθμοημέρες, σε 350 ευρώ.

Πώς υπολογίζεται

Το βασικό ποσό του επιδόματος καθορίζεται πλέον στα 350 ευρώ (από 300 ευρώ).

Οσοι χρησιμοποιήσουν φέτος πετρέλαιο θέρμανσης αντί ηλεκτρικού ρεύματος ή φυσικού αερίου θα λάβουν διπλάσιο επίδομα.

Το επίδομα για κάθε δικαιούχο θα υπολογίζεται με πολλαπλασιασμό του βασικού ποσού των 350 ευρώ με τον συντελεστή επιδότησης 0,12 έως 1,62 (οι λεγόμενες βαθμοημέρες, ανάλογα με το κρύο της περιοχής) που έχει καθοριστεί για τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του. Το ποσό που θα προκύπτει από τον παραπάνω πολλαπλασιασμό θα προσαυξάνεται κατά 20% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου. Π.χ., για κάθε δικαιούχο του επιδόματος που διαμένει μόνιμα στον Δήμο Αθηναίων, όπου ο συντελεστής επιδότησης ανέρχεται σε 0,43, το επίδομα θα προκύπτει ως εξής: 350 ευρώ x 0,43 = 150,5. Για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου αυτού, το ποσό των 150,5 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 20%. Συνεπώς, εάν έχει ένα παιδί το επίδομα θα διαμορφώνεται στα 180,6 ευρώ, εάν έχει δύο τέκνα στα 210,6 ευρώ κ.ο.κ.

Για οικογένεια στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου ο συντελεστής επιδότησης ανέρχεται σε 0,71, το επίδομα θα προκύπτει ως εξής: 350 ευρώ x 0,71 = 248,5. Εάν υπάρχει ένα παιδί το επίδομα θα διαμορφώνεται στα 298,2 ευρώ, εάν υπάρχουν δύο παιδιά θα ανεβαίνει στα 347,9 ευρώ κ.ο.κ.

Στην περίπτωση δικαιούχων που καταναλώσουν, για πρώτη φορά φέτος, πετρέλαιο ή υγραέριο ή άλλες μορφές καυσίμων, πλην φυσικού αερίου, το ανωτέρω ποσά διπλασιάζονται.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη, «το βασικότερο κίνητρο για τη μετάβαση είναι το γεγονός ότι για τους νέους δικαιούχους, δηλαδή γι’ αυτούς που κατά κύριο λόγο θερμαίνονταν με ηλεκτρισμό και θα μεταβούν σε άλλο καύσιμο, πλην του φυσικού αερίου, δίνουμε μια επιδότηση διπλάσια, αυξημένη κατά 100%. Δηλαδή, γι’ αυτούς το επίδομα, αντί για 350 ευρώ πολλαπλασιαζόμενο σε βαθμοημέρες, θα είναι 700 ευρώ πολλαπλασιαζόμενο σε βαθμοημέρες».

Σημειώνεται ότι, πλην των νέων εισοδηματικών κριτηρίων, εξακολουθούν να ισχύουν τα περιουσιακά κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος. Αυτά διαμορφώνονται ως εξής:

Αξία ακίνητης περιουσίας 180.000 ευρώ για τους άγαμους.

Αξία ακίνητης περιουσίας 300.000 ευρώ για τους έγγαμους.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίδομα θέρμανσης: Θα δοθεί σε 1,3 εκατομμύριο νοικοκυριά"

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα εφοδιάσουν τη Γερμανία με LNG και ντίζελ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γερμανία υπέγραψαν σήμερα (25/9), με την ευκαιρία της επίσκεψης του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς στο Άμπου Ντάμπι, μια συμφωνία που προβλέπει τον εφοδιασμό του Βερολίνου με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) και ντίζελ φέτος και το 2023.

Σύμφωνα με το Wam, το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο των Εμιράτων, η συμφωνία προβλέπει μια πρώτη αποστολή ενός φορτίου LNG (137.000 κυβικά μέτρα) στα τέλη του 2022 και κατόπιν την εξαγωγή επιπλέον ποσοτήτων, που δεν διευκρινίζονται, το 2023.

Αναφέρεται επίσης μια πρώτη αποστολή ντίζελ τον Σεπτέμβριο και μια συμφωνία για την παράδοση έως και 250.000 τόνων ντίζελ μηνιαίως το 2023.

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ Σεΐχ Μοχάμεντ μπιν Ζάγιεντ αλ Ναχιάν, υπέγραψε με τον Σολτς μια συμφωνία που καλύπτει την επιτάχυνση της ενεργειακής ασφάλειας και της βιομηχανικής ανάπτυξης.

Μετά την επίσκεψή του στο Άμπου Ντάμπι, ο Σολτς θα μεταβεί στο Κατάρ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters / ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα εφοδιάσουν τη Γερμανία με LNG και ντίζελ"

Αλλάζουν προσεχώς οι ώρες κοινής ησυχίας – Τι απαγορεύεται να κάνουμε

Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας, τόσο κατά τη διάρκεια του μεσημεριού όσο και το βράδυ, ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την Αστυνομική Διάταξη 3 του 1996 οι ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας είναι οι ακόλουθες:

Κατά τη θερινή περίοδο από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00.

- Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30.

Θερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου.

Χειμερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα, από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου.

Τι απαγορεύεται

Κατά τις ώρες κοινής ησυχίας απαγορεύονται:

- Εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.

- Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.

- Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.

- Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.

- Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.

- Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Αλλάζουν προσεχώς οι ώρες κοινής ησυχίας – Τι απαγορεύεται να κάνουμε"

Δένδιας: Τα ελληνοτουρκικά μπορούν να επιλυθούν, εάν η Τουρκία αποδεχθεί το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας

Την πεποίθηση ότι μια επίλυση των ελληνοτουρκικών θα ήταν απολύτως δυνατό να επιτευχθεί, εάν η Τουρκία αποδεχόταν το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τη σχετική Συνθήκη (UNCLOS), εκφράζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό GG Greece, που κυκλοφορεί ως ένθετο στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής, ο Νίκος Δένδιας αναφέρει σε προσωπικό τόνο ότι θα ήταν πραγματικά ευτυχισμένος αν ερχόταν η στιγμή της επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφορών. «Μία επίλυση, η οποία θα ήταν απολύτως δυνατό να επιτευχθεί, εάν η Τουρκία αποδεχόταν το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τη σχετική Συνθήκη (UNCLOS)», διαμηνύει.

Παράλληλα, σε αυτή τη διαφορετική συνέντευξη γύρω από την προσωπική ζωή του, με στόχο να «συναντήσει τον άνδρα πίσω από το βαρύ γραφείο», ερωτηθείς πώς και πού φαντάζεται εαυτόν σε είκοσι χρόνια από σήμερα, ο Νίκος Δένδιας απαντα σε έναν καλύτερο κόσμο και υπογραμμίζει ότι αυτό που τροφοδοτεί ακατάπαυστα τα σχέδια, το πείσμα, την ενέργεια είναι η ελπίδα του να γίνει η πατρίδα μας ισχυρότερη, με διερυμένες συμμαχίες και αναβαθμισμένο ρόλο, και τόσο η ευρύτερη περιοχή μας όσο και ο κόσμος ολόκληρος να γίνουν ένα πραγματικά ασφαλές μέρος.

Ανατρέχοντας στις πιο σημαντικές στιγμές από την ενασχόλησή του με την πολιτική, έχοντας διατελέσει υπουργός σε 5 διαφορετικά υπουργεία, δηλώνει ιδιαίτερα υπερήφανος για τη θητεία του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής, ως απάντηση στην πρόκληση που η δράση της συνιστούσε για το κράτος δικαίου. Όπως επίσης για την αποκατάσταση της εικόνας της Αθήνας, ως πρωτεύουσας συντεταγμένου κράτους στην οποία τηρούνται οι νόμοι της Ελληνικής Δημοκρατίας, εν μέσω της κρίσης, το 2012.

Σε ό,τι αφορά στο τρέχον χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εξωτερικών, ξεχωρίζει τις δύο συμφωνίες οριοθέτησης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) με την Ιταλία και την Αίγυπτο, στις οποίες, υπενθυμίζει, «αδυνατούσαμε να καταλήξουμε επί 50 χρόνια σερί». Όπως εκτιμά, ήταν όντως το σπάσιμο μιας γυάλινης οροφής. «Σιγανά όμως, χωρίς κρότο. Δεν χρειάζεται ποτέ πολύς θόρυβος» συμπληρώνει.

Τέλος, ο Νίκος Δένδιας εκμυστηρεύεται πως το σημαντικότερο μάθημα που διδάχτηκε από την πολιτική ήταν αναμφισβήτητα η αυτοταπείνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δένδιας: Τα ελληνοτουρκικά μπορούν να επιλυθούν, εάν η Τουρκία αποδεχθεί το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας"

Παυλόπουλος: «Αν ο τουρκικός στρατός θίξει έστω και μια σπιθαμή της Ελλάδας, θα έχει την ίδια τύχη με τους δυνάστες στην Τριπολιτσά»

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, βρέθηκε στην Αρκαδία για την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς και σε δήλωση του, έστειλε ηχηρό μήνυμα στον Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι «αν ο τουρκικός στρατός θίξει έστω και μια σπιθαμή της Ελλάδας, έστω και μια κεραία της ελληνικής μας κυριαρχίας, θα έχει την ίδια τύχη με τους δυνάστες στην Τριπολιτσά».

Συγκεκριμένα, σε σχετική δήλωσή του, ο Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε: «Η Άλωση της Τριπολιτσάς ήταν το αποτέλεσμα του επικού, κυριολεκτικώς, στρατηγήματος του Γέρου του Μωριά, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, το οποίο συνέβαλε καθοριστικώς στην εμπέδωση και στην εν συνεχεία ευόδωση της Εθνεγερσίας του 1821. Τα ιστορικά διδάγματα από την Άλωση της Τριπολιτσάς μας εμπνέουν διαχρονικώς, ιδίως δε σήμερα, όταν έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε εκ νέου την αχαλίνωτη τουρκική προκλητικότητα εις βάρος της Πατρίδας μας αλλά και εις βάρος της Μαρτυρικής Κύπρου, η οποία είναι ευθεία συνέχεια της τουρκικής βαρβαρότητας των Γενοκτονιών του Ελληνισμού του Πόντου και του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας».

Ακόμα, ο πρώην πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας πρόσθεσε: «Θεωρώ δε ότι η συγκυρία των ανιστόρητων ιταμών δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Άλωση της Τριπολιτσάς επιβάλλουν και το χρέος μας να διαμηνύσουμε προς την Τουρκία, κατά το “εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης”, μεταξύ άλλων και τα εξής: Πρώτον, την ίδια τύχη με τους τούρκους δυνάστες που ηττήθηκαν κατά κράτος στην Τριπολιτσά θα έχει ο τουρκικός στρατός, αν τολμήσει να θίξει έστω και μια σπιθαμή της Ελληνικής Επικράτειας, έστω και μια κεραία της Εθνικής μας Κυριαρχίας. Και, δεύτερον, για τον Ελληνισμό, στο σύνολό του, η Εθνεγερσία του 1821 συνεχίζεται και θα συνεχίζεται όσο παραμένουν στην Μαρτυρική Κύπρο τουρκικά στρατεύματα κατοχής και Τούρκοι έποικοι, δηλαδή έως ότου αποκατασταθούν, καθ’ ολοκληρίαν, η εδαφική ακεραιότητα και η πλήρης κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Παυλόπουλος: «Αν ο τουρκικός στρατός θίξει έστω και μια σπιθαμή της Ελλάδας, θα έχει την ίδια τύχη με τους δυνάστες στην Τριπολιτσά»"

Ελληνοτουρκικά: Η Δύση πιέζει τον Ερντογάν να ρίξει τους τόνους – Πόσο πιθανό είναι ένα τετ α τετ με Μητσοτάκη

Ισχυρότατες είναι οι δυτικές πιέσεις σε Ερντογάν με σκοπό σταματήσει τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, στη Νέα Υόρκη ασκήθηκαν πάρα πολλές πιέσεις στον Ταγίπ Ερντογάν και στους συνεργάτες του από τις ΗΠΑ και την Γερμανία, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να σταματήσει η τακτική της έντασης από την πλευρά της Άγκυρας.

Πάντως σήμερα ο τουρκικός Τύπος επαναφέρει δημοσιεύματα με ψευδείς ισχυρισμούς περί πνιγμένων προσφύγων στο Αιγαίο από «παράνομες» απωθήσεις των ελληνικών αρχών, στη γραμμή που χάραξε και ο ίδιος ο Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Για την ομιλία Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, η εφημερίδα Hurriyet γράφει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός από τη μια έστειλε μήνυμα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας αλλά από την άλλη η ελληνική πλευρά μιλά για παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας άφησε ανοιχτό ένα μικρό παράθυρο για συνάντηση μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις αρχές Οκτωβρίου στην Πράγα, στην πρώτη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Σε περίπτωση που όντως ο Τούρκος πρόεδρος επιλέξει να μεταβεί στην Πράγα για τη Σύνοδο, «νομίζω δεν μπορεί να μην συναντηθούν», τόνισε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ελληνοτουρκικά: Η Δύση πιέζει τον Ερντογάν να ρίξει τους τόνους – Πόσο πιθανό είναι ένα τετ α τετ με Μητσοτάκη"

Θεσσαλονίκη: Παγίδευσαν ΑΤΜ και υπέκλεψαν στοιχεία τουλάχιστον 665 τραπεζικών καρτών

Δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην υποκλοπή στοιχείων τραπεζικών καρτών, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω χθες το πρωί στην περιοχή του Ευόσμου. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αλλοδαποί είχαν παγιδεύσει τρία μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) στη Θεσσαλονίκη -στον Εύοσμο, τη Νεάπολη κια τη Χαριλάου – με σκοπό την υποκλοπή στοιχείων και την κατασκευή αντιγράφων καρτών – κλώνων.

Οι φερόμενοι ως δράστες τοποθετούσαν έναν μηχανισμό παγίδευσης στον καρτο-υποδοχέα του ΑΤΜ, καθώς και ένα πλαστικό κάλυμμα στο οποίο είχε προσαρμοστεί κατάλληλα μικροκύκλωμα και κάμερα, το οποίο επικολλούσαν στο επάνω πλαστικό περίβλημα του ΑΤΜ για την καταγραφή του κωδικού PIN που πληκτρολογούσε ο κάτοχος της κάρτας κατά τη χρήση της (skimming).

Ύστερα από σχετική καταγγελία διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς ότι οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022 είχαν τοποθετήσει τους τρεις μηχανισμούς παγίδευσης σε ΑΤΜ τραπεζικών υποκαταστήματων υποκλέπτοντας έτσι δεδομένα τουλάχιστον εξακοσίων εξήντα πέντε τραπεζικών καρτών, οι οποίες και ακυρώθηκαν εγκαίρως από τα τραπεζικά υποκαταστήματα, με την αποτραπείσα ζημιά να υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 665.000 ευρώ, ενώ παράλληλα προστατεύθηκε μεγάλος αριθμός κατόχων χρεωστικών και πιστωτικών καρτών από τη δημιουργία καρτών – κλώνων.

Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 51 και 36 ετών σε βάρος των οποίων, καθώς και ενός ακόμη συνεργού τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτη, απάτη με υπολογιστή σε βαθμό κακουργήματος, παρακώλυση λειτουργίας πληροφοριακών συστημάτων και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν αρμοδίως.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Παγίδευσαν ΑΤΜ και υπέκλεψαν στοιχεία τουλάχιστον 665 τραπεζικών καρτών"

Νέο κρεσέντο τουρκικής προκλητικότητας για την στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου - Παραδέχονται πως παραβιάζουν τον Ελληνικό εναέριο χώρο

Το ζήτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου προσπαθεί να “ξαναζεστάνει” η Τουρκία, καθώς τουρκικά ΜΜΕ αναπαράγουν νέες αβάσιμες κατηγορίες κατά της Ελλάδας. 

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν από το πρωί ότι οι αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας εντόπισαν πολεμικά πλοία να αποβιβάζουν τεθωρακισμένα οχήματα στα νησιά της Λέσβου και της Σάμου. «Από τα UAV αποκαλύφθηκε ότι τα εν λόγω πλοία παρέδωσαν στη Λέσβο 23 τεθωρακισμένα οχήματα και 18 τεθωρακισμένα στη Σάμο. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα εν λόγω τεθωρακισμένα ήταν μεταξύ των οχημάτων που απέστειλαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης οι ΗΠΑ», αναφέρει το δημοσίευμα του Anadolu, κατηγορώντας ξανά την Ελλάδα για «παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών τονίζουν ότι δεν μπαίνουν στη διαδικασία να σχολιάζουν… δημοσιεύματα. 

Οι φωτογραφίες από τα UAV είναι πιθανόν προϊόν των παράνομων υπερπτήσεων που πραγματοποιούν καθημερινά τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από ελληνικά νησιά.

Παρόλο που η Ελλάδα δρα πάντα νόμιμα και με βάση το Διεθνές Δίκαιο, η Τουρκία επίμένει να εξαπολύει μια επιθετική προπαγάνδα, βάζοντας για ακόμη μια φορά στο «στόχαστρο» και τις ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι τον τελευταίο καιρό, Τούρκοι αξιωματούχοι, ακόμα και ο ίδιος ο Ερντογάν, έχουν αντιδράσει έντονα στη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη. Επίσης, κατηγορούν την Ελλάδα ότι δρα ως προμετωπίδα ξένων δυνάμεων και ως «υποχείριο του ΝΑΤΟ».

Τα σημερινά τουρκικά δημοσιεύματα συνδέουν τις ΗΠΑ και την Αλεξανδρούπολη, καθώς υποστηρίζουν ότι τα τεθωρακισμένα που έφτασαν στα ελληνικά νησιά ήταν αμερικανικής προελέυσεως και πιθανόν αναφέρονται στα Τεθωρακισμένα Τροχοφόρα Οχήματα Αναγνωρίσεως (ΤΤΟΑ-ASV) Μ1117, τα οποία παραχωρούνται στη χώρα μας μέσω του προγράμματος Πλεονάζοντος Αμυντικού Υλικού των ΗΠΑ (Excess Defense Articles – EDA) και χρησιμοποιούνται σε αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης περιοχής.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο κρεσέντο τουρκικής προκλητικότητας για την στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου - Παραδέχονται πως παραβιάζουν τον Ελληνικό εναέριο χώρο"

Πλεύρης: Το πρώτο εξάμηνο του 2023 ο προσωπικός γιατρός για παιδιά

Για τον θεσμό του προσωπικού γιατρού, την επέκτασή του και για τα παιδιά, την πορεία της πανδημίας αλλά και τους ανεμβολιαστούς υγειονομικούς μίλησε το πρωί της Κυριακής (25/09) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Αρχικά ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι οι εγγραφές των πολιτών στον Προσωπικό Γιατρό ξεπέρασαν τα 4 εκατ., έναν στόχο που αναμενόταν να επιτευχθεί στα τέλη της χρονιάς. Σύμφωνα με όσα είπε στο MEGA ο υπουργός Υγείας, στο σύστημα έχουν ενταχθεί 3.250 γιατροί και συγκεκριμένα στις ειδικότητες της παθολογίας, των γενικών και οικογενειακών γιατρών η συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών άγγιξε το 30%, με τον ίδιο να σχολιάζει πως υπάρχουν περιθώρια για να αυξηθεί η συμμετοχή.

«Όλες οι χώρες έχουν ένα σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας. Η πανδημία μας έδειξε ότι πολλοί συμπολίτες μας επειδή δεν έχουν κάποιον να τους συμβουλέψει, πάνε στα νοσοκομεία ακόμα και όταν δεν χρειάζεται. Το 55% των εξωτερικών ιατρείων στα νοσοκομεία είναι άνθρωποι που εάν είχαν ένα γιατρό να τους πει τι να κάνουν δεν θα πήγαιναν», δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.

«Προσπαθούμε να κάνουμε ένα σύστημα όπου ο πολίτης δεν θα πληρώνει τίποτα και θα μπορεί να έχει ένα γιατρό όχι όταν είναι ασθενής, αλλά όντας υγιής», διευκρίνισε ο υπουργός σχετικά με τον Προσωπικό Γιατρό.

Όπως διευκρίνισε ο στόχος του υπουργείου Υγείας είναι ο Προσωπικός Γιατρός να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2023 για τον ενήλικο πληθυσμό και το πρώτο εξάμηνο του 2023 για τα παιδιά.

Δεν είμαστε στην ίδια φάση με πέρυσι για την πανδημία

Όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι οι νοσηλείες φέτος είναι πολύ χαμηλές συγκριτικά με πέρυσι με τον ίδιο να εξηγεί ότι σε αυτό έπαιξαν ρόλο οι λιγότερο νοσηρές μεταλλάξεις, ο εμβολιασμός του πληθυσμού, ο οποίος ξεπερνά τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, και τα αντιικά φάρμακα.

«Παρακολουθούμε και βλέπουμε ότι θα έχουμε αύξηση και σε άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού, που δύο χρόνια τις είχαμε ξεχάσει λόγω πανδημίας. Θα υπάρξει και επόμενο κύμα και αύξηση στις νοσηλείες, όπως γίνεται κάθε χειμώνα, αλλά δεν φαίνεται ότι θα είμαστε στην ίδια φάση με πέρυσι», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Ερωτηθείς, δε, για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή ο Θάνος Πλεύρης σημειώσε ότι το υπουργείο Υγείας σκοπεύει να επανεξετάσει το μέτρο στα τέλη του 2022 τονίζοντας πως οι αποφάσεις θα ληφθούν με βάση την πορεία της πανδημίας.

«Η προσωπική μου θέση, που την λέω και δεν είναι πολιτικά ευχάριστη, άνθρωποι που δεν εμβολιάζονται και ανήκουν στο ΕΣΥ δεν θα έπρεπε να παραμείνουν» δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλεύρης: Το πρώτο εξάμηνο του 2023 ο προσωπικός γιατρός για παιδιά"

Χατζηδάκης: Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν διπλή και τριπλή αύξηση - Δείτε παραδείγματα

«Μετά από 12 χρόνια ξεπαγώνουν οι συντάξεις και τουλάχιστον το 87% των συνταξιούχων θα δει κατευθείαν αύξηση στη σύνταξη, πολλοί από τους οποίους, μάλιστα, θα δουν διπλή και τριπλή αύξηση», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε ότι η αύξηση, που θα δοθεί αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2023, συνδέεται με τον τιμάριθμο και την ανάπτυξη και ανέφερε ότι το ποσοστό της αύξησης θα προσδιοριστεί μόλις ανακοινωθούν από την ΕΛΣΤΑΤ τα επίσημα στοιχεία για την αύξηση του ΑΕΠ και την αύξηση του τιμαρίθμου την τρέχουσα χρονιά.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι για πάρα πολλούς συνταξιούχους οι αυξήσεις θα είναι περισσότερες. Όπως εξήγησε, το 2023 θα υπάρξει αύξηση των αποδοχών από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, αύξηση από την 4η δόση του επανυπολογισμού συντάξεων για 30 έτη και άνω και τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης των 250 ευρώ, καθώς και η προαναφερόμενη αύξηση βάσει πληθωρισμού και ανάπτυξης.

«Η μεγάλη πλειονότητα των συνταξιούχων θα δει κατευθείαν αύξηση στη σύνταξη», αποσαφήνισε ο κ. Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι κάποιοι, παρότι δεν θα δουν κάτι αμέσως στην τσέπη τους διότι έχουν μεγαλύτερη προσωπική διαφορά, λόγω του νόμου Κατρούγκαλου, με αυτές τις αυξήσεις θα «ροκανίσουν» σημαντικά την προσωπική διαφορά και θα βρεθούν σε καλύτερη θέση για μελλοντικές αυξήσεις. Ωστόσο, η πλειονότητα όσων υπάγονται στις διατάξεις για την προσωπική διαφορά θα δει αύξηση στο εισόδημα, λόγω της κατάργησης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης. «Έχουμε υπολογίσει, χωρίς να λογαριάσουμε την επίδραση που μπορεί να έχει η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση των 250 ευρώ ή η 4η δόση επανυπολογισμού του νόμου Βρούτση, ότι μόνο το 13% των συνταξιούχων θα μείνει χωρίς πραγματικές αυξήσεις, το 87% θα έχει αυξήσεις και πολλοί από αυτούς θα έχουν διπλή αύξηση και άλλοι θα έχουν και τριπλή αύξηση», επεσήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι από τους 850.000 συνταξιούχους που εμπίπτουν στην προσωπική διαφορά του νόμου Κατρούγκαλου οι 504.000 θα ωφεληθούν άμεσα λόγω της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης.

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε συγκεκριμένα παραδείγματα, υπογραμμίζοντας τα εξής:

Παράδειγμα 1: Αν υποτεθεί ότι το ποσοστό της αύξησης θα ανέλθει στο 7%, οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη 750 ευρώ θα έχουν μηνιαίο όφελος 53 ευρώ, ενώ το ετήσιο όφελος θα είναι 636 ευρώ, (δηλαδή το 85% της 13ης σύνταξης). Όμως, όπως συμπλήρωσε ο υπουργός, οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας θα είναι στη συντριπτική πλειονότητα τους επιλέξιμοι για το επίδομα των 250 ευρώ. Επομένως, αν προστεθεί στα 636 ευρώ, που είναι το ετήσιο όφελος από την αύξηση, η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση των 250 ευρώ, το όφελος φτάνει τα 886 ευρώ.

Παράδειγμα 2: Με σενάριο αύξησης 7%, συνταξιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη 900 ευρώ θα έχουν μηνιαίο όφελος 63 ευρώ και ετήσιο όφελος 756 ευρώ, (δηλαδή το 90% της 13ης σύνταξης).

Παράδειγμα 3: Αν υποτεθεί ότι το ποσοστό της αύξησης διαμορφωθεί στο 7%, κάποιος που λαμβάνει αναπηρική σύνταξη των 514 ευρώ, θα έχει μηνιαίο όφελος 36 ευρώ και ετήσιο όφελος 432 ευρώ. Αν προστεθεί και το ποσό της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης των 250 ευρώ, το συνολικό όφελος θα ανέλθει στα 682 ευρώ.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι το θέμα της έκδοσης των ληξιπρόθεσμων εκκρεμών κύριων συντάξεων βρίσκεται στην τελική ευθεία για την οριστική επίλυσή του και ότι από τις αρχές του νέου έτους θα ξεκινήσει το πρόγραμμα χορήγησης χαμηλότοκων δανείων σε νέους ή νέα ζευγάρια.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και σε ακόμη ένα νέο μέτρο που αφορά το επίδομα μητρότητας, το οποίο επεκτείνεται στον ιδιωτικό τομέα από το 2023 για τρεις μήνες. Από τους έξι μήνες, δηλαδή, στους εννέα. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί εναλλακτικά και για τον πατέρα και αποσκοπεί πρωτίστως στη στήριξη της οικογένειας και στην εξίσωση, ουσιαστικά, μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Με βάση το παράδειγμα που έχει δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο, μία μητέρα λαμβάνει σήμερα για ειδική παροχή προστασίας μητρότητας τον βασικό κατώτατο μισθό επί έξι μήνες, δηλαδή 713 Χ 6 = 4.278 ευρώ (μεικτά). Με την επέκταση του επιδόματος κατά τρεις μήνες θα λάβει 713 Χ 9= 6.417 ευρώ μεικτά.

Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα που κάνει λόγο για «πάγωμα» της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι οι ασφαλιστικές εισφορές δεν θα «παγώσουν» γι' αυτές τις κατηγορίες των ασφαλισμένων και σημείωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον νόμο Κατρούγκαλου, τσάκισε τους αυτοαπασχολούμενους. Η κυβέρνησή μας άλλαξε άρδην το σύστημα αυτό υπέρ των αυτοαπασχολουμένων και των ελεύθερων επαγγελματιών. Πλέον, ο μισθωτός που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό δίνει σε εισφορές στον ΕΦΚΑ 20% περισσότερο από ό,τι δίνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Αν παγώσουμε τις εισφορές, οι άνθρωποι αυτοί δεν θα πάρουν υψηλές συντάξεις, διότι για να πάρεις σύνταξη πρέπει να καταβάλεις προηγουμένως εισφορές. Δεν μπορεί ο εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό να δίνει υψηλότερες εισφορές από ό,τι δίνει ένας γιατρός, ένας δικηγόρος και ένας μηχανικός. Μπορεί να διανύουμε το τελευταίο έτος πριν από τις εκλογές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαστε υπεύθυνοι».

Τέλος, σχετικά με τα αναδρομικά, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι θα δοθούν σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χατζηδάκης: Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν διπλή και τριπλή αύξηση - Δείτε παραδείγματα"

Λαβρόφ: Υπό την «πλήρη προστασία» της Ρωσίας οι ουκρανικές περιοχές που θα προσαρτηθούν μετά τα δημοψηφίσματα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε χθες, Σάββατο, ότι οι περιοχές της Ουκρανίας στις οποίες διεξάγονται δημοψηφίσματα θα τελούν υπό την “πλήρη προστασία” της Ρωσίας αν προσαρτηθούν από την Μόσχα, εν μέσω φόβων ότι η Ρωσία μπορεί να κλιμακώσει περαιτέρω την σύγκρουση και να χρησιμοποιήσει ακόμη και πυρηνικά όπλα.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και την συνέντευξη που παραχώρησε σε διεθνή μέσα ενημέρωσης στη Νέα Υόρκη, προσπάθησε να αιτιολογήσει την εισβολή της χώρας του στην γειτονική της Ουκρανία, επαναλαμβάνοντας τους ψευδείς ισχυρισμούς της Μόσχας, ότι η εκλεγμένη κυβέρνηση του Κιέβου είναι παράνομη, γεμάτη νεοναζί και καταπιέζει τους ρωσόφωνους στην ανατολική Ουκρανία.

Την Παρασκευή ξεκίνησαν τα δημοψηφίσματα της Ρωσίας σε τέσσερις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, τα οποία αποσκοπούν στην προσάρτηση των εδαφών αυτών που κατέλαβε δια της βίας. Το Κίεβο κατήγγειλε ότι οι κάτοικοι εξαναγκάζονται να ψηφίσουν και δεν τους επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τις περιοχές αυτές κατά τη διάρκεια του τετραήμερου δημοψηφίσματος, το οποίο οι δυτικές χώρες χαρακτήρισαν “απάτη” που έχει ως στόχο να αιτιολογήσει μια κλιμάκωση στον πόλεμο διάρκειας επτά μηνών στην Ουκρανία.

“Μετά τα δημοψηφίσματα αυτά, η Ρωσία βεβαίως θα σεβαστεί την έκφραση της βούλησης αυτών των ανθρώπων που για πολλά χρόνια υποφέρουν από τις καταχρήσεις του νεοναζιστικού καθεστώτος”, δήλωσε ο Λαβρόφ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Στην ερώτηση αν η Ρωσία θα είχε λόγους να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να υπερασπιστεί προσαρτημένες περιοχές της Ουκρανίας, ο Λαβρόφ απάντησε ότι το ρωσικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένου εδάφους “που θα κατοχυρωθεί περαιτέρω” στο Σύνταγμα της Ρωσίας στο μέλλον “τελεί υπό την πλήρη προστασία του κράτους”.

“Όλοι οι νόμοι, τα δόγματα, οι αντιλήψεις και οι στρατηγικές της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα εφαρμόζονται σε όλη την επικράτειά της”, σημείωσε, αναφερόμενος επίσης ειδικά στο δόγμα της Ρωσίας για τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά την ρητή προειδοποίηση την Πέμπτη του πρώην προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, συμμάχου του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι οποιοδήποτε όπλο στο οπλοστάσιο της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών πυρηνικών όπλων, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την υπεράσπιση εδαφών που ενσωματώνονται στη Ρωσία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι τα σχόλια του Λαβρόφ και η προηγούμενη δήλωση του Πούτιν, όταν είπε ότι δεν μπλοφάρει για τη χρήση πυρηνικών όπλων, είναι “ανεύθυνα” και “απολύτως απαράδεκτα”.

“Η Ουκρανία δεν θα υποχωρήσει. Καλούμε όλες τις πυρηνικές δυνάμεις να μιλήσουν τώρα και να καταστήσουν σαφές στη Ρωσία ότι τέτοιου είδους ρητορικές θέτουν τον κόσμο σε κίνδυνο και δεν θα γίνουν ανεκτές”, έγραψε στο Twitter ο Κουλέμπα.

Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ και άλλες χώρες ότι είναι μέρη της σύγκρουσης επειδή αποστέλλουν όπλα για να βοηθήσουν την Ουκρανία να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Η πιθανή προσάρτηση ουκρανικού εδάφους εγείρει το ερώτημα πώς η Ρωσία μπορεί να ανταποκριθεί στη χρήση δυτικών όπλων σε αυτές τις περιοχές.

Η Ουκρανία ζήτησε επίσης την σύγκληση έκτακτης συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα δημοψηφίσματα αυτά, αιτούμενη η Ρωσία να “λογοδοτήσει για τις περαιτέρω προσπάθειές της να αλλάξει τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα της Ουκρανίας κατά παράβαση του Χάρτη του ΟΗΕ”, όπως σημείωσε στο Twitter ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο.

Επιστράτευση

Ο Πούτιν έδωσε εντολή την Τετάρτη για την πρώτη επιστράτευση στη Ρωσία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ανακοίνωση που εξώθησε κάποιους Ρώσους να κατευθυνθούν γρήγορα προς τα σύνορα, με την κυκλοφορία στα μεθοριακά σημεία με την Φινλανδία και την Γεωργία να αυξάνεται και τις τιμές των αεροπορικών ταξιδιών από τη Μόσχα να απογειώνονται.

Ερωτηθείς χθες γιατί τόσο πολλοί Ρώσοι εγκαταλείπουν τη χώρα, ο Λαβρόφ αναφέρθηκε στο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης.

Ο Πούτιν εξαπέλυσε την εισβολή πλήρους κλίμακας στην Ουκρανία επιχειρηματολογώντας ότι η διεύρυνση της συμμαχίας του ΝΑΤΟ υπό τις ΗΠΑ μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης απειλεί τη Ρωσία.

Στην ερώτηση αν μπορεί να προβλέψει μελλοντικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ που θα έκαναν τη Ρωσία να αισθανθεί πιο ασφαλής σχετικά με την παρείσφρυση του ΝΑΤΟ, όπως την χαρακτηρίζει η Μόσχα, ο Λαβρόφ απάντησε ότι η Δύση είναι αυτή που διέκοψε προηγούμενες συνομιλίες. Ο Αμερικανός ομόλογός του Άντονι Μπλίνκεν σταμάτησε τις συνομιλίες παραμονές της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, λέγοντας ότι η ανάπτυξη δυνάμεων της Ρωσίας στα σύνορα της Ουκρανίας συνιστά “απόρριψη της διπλωματίας”.

“Δεν λέμε όχι στις επαφές. Και όταν έρχονται προτάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, συμφωνούμε. Αν οι εταίροι μας θέλουν να συναντηθούμε διακριτικά, ώστε κανείς να μην μάθει γι’αυτό, είναι εντάξει, διότι πάντα είναι καλύτερο να μιλάμε από το να μην μιλάμε”, δήλωσε ο Λαβρόφ. “Ωστόσο στην παρούσα κατάσταση, η Ρωσία πολύ απλά δεν πρόκειται να κάνει το πρώτο βήμα”, σημείωσε.

Ο Λαβρόφ επεδίωξε να δώσει την εικόνα ότι η αντίθεση στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία περιορίζεται στην Ουάσινγκτον και τις χώρες υπό την επιρροή της. Η Ρωσία προσπαθεί να ξεπεράσει τη διεθνή της απομόνωση ενώ σχεδόν τα τρία τέταρτα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ψήφισαν υπέρ της επίπληξης της Μόσχας τον Μάρτιο.

Ο στρατηγικός εταίρος της Ρωσίας, η Κίνα είναι σταθερή στις θέσεις της, επικρίνοντας τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τη Δύση στη Ρωσία, αλλά απέχοντας από το να ενστερνιστεί ή να προσφέρει βοήθεια στην στρατιωτική εκστρατεία. Ωστόσο σε μια απροσδόκητη παραδοχή του την περασμένη εβδομάδα, ο Πούτιν δήλωσε ότι ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είχε ανησυχίες για την Ουκρανία.

Στην ερώτηση τέλος αν η Ρωσία δέχεται οποιεσδήποτε πιέσεις από την Κίνα για τον τερματισμό του πολέμου, ο Λαβρόφ απάντησε: “Μπορείτε να πείτε στους αναγνώστες, ακροατές, τηλεθεατές σας ότι απέφυγα να απαντήσω στην ερώτησή σας”.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λαβρόφ: Υπό την «πλήρη προστασία» της Ρωσίας οι ουκρανικές περιοχές που θα προσαρτηθούν μετά τα δημοψηφίσματα"

Αποπειράθηκε να τη σκοτώσει, καταδικάστηκε αλλά είναι… ελεύθερος!

Μάιος 2016… Μία γυναίκα βγαίνει από το σπίτι της στη Βούλα και μπαίνει στο αυτοκίνητό της…. Αγνοεί ότι την παραμονεύει ο εν διαστάσει σύζυγός της. 

Ξαφνικά τον βλέπει μπροστά στο όχημα και πριν προλάβει να αντιδράσει, εκείνος μπαίνει μέσα και θεωρώντας ότι έχει εξωσυζυγική σχέση της λέει: “…κάθισε να σου δώσω κάτι”.  Το… “κάτι”, ήταν μία… βαριοπούλα με την οποία άρχισε να τη χτυπά με μανία στο κεφάλι πάνω από δώδεκα φορές και μία στο στήθος.

Η μανία του ήταν τέτοια που δεν σταματούσε τα χτυπήματα παρά μόνο όταν είδε να πλησιάζουν το αυτοκίνητο γείτονες. Εκείνοι ήταν που σταμάτησαν την ανεξέλεγκτη πορεία του οχήματος Που είδαν τι συνέβαινε και έλεγαν μεταξύ τους “θα τη σκοτώσει τη γυναίκα”

“Με χτύπησε στο κεφάλι, θα πεθάνω…” φώναζε η πρώην σύζυγος η οποία βγαίνει αιμόφυρτη από το αυτοκίνητο. Από καθαρή τύχη δεν έχασε τη  ζωή της…

Στην κατάθεσή της, σοκαρισμένη από τα χτυπήματα που δέχθηκε περιγράφει τον εφιάλτη της: 

“Του είπα να κατέβει από το αυτοκίνητο γιατί θα αργήσω και μου είπε “κάτσε να σου δώσω κάτι” και κάτω από το μπουφάν του είχε κρυμμένη μία βαριοπούλα  και άρχισε να με χτυπά κατευθείαν στο κεφάλι .Με χτύπησε αρκετές φορές…  Είμαι πεπεισμένη ότι ο εν διαστάσει σύζυγός μου  ήθελε να με σκοτώσει και φοβάμαι και για μένα και για τα ανήλικα παιδιά μου. Έχω αρκετά ράμματα Έχω έντονο άγχος ,δεν κοιμάμαι καθόλου  και στον λίγο χρόνο που κοιμάμαι βλέπω εφιάλτες”.

Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι είχε τη βαριοπούλα διότι ήθελε να την τρομάξει. Ότι βρισκόταν σε βρασμό ψυχικής ορμής…

“Ήμουν θυμωμένος γιατί εκείνη διέλυσε την οικογένειά μας και με προκαλούσε συνεχώς… Δεν ήθελα να της κάνω κακό, τη χτύπησα  δύο ή τρεις φορές… Δεν είχα πρόθεση να την πλήξω σε ζωτικά σημεία του σώματός της για να τη θανατώσω.  Δεν θυμάμαι ακριβώς που τη χτύπησα, νομίζω στο κεφάλι και στα χέρια. Το αυτοκίνητο κινιόταν, έπεσε πάνω σε κολωνάκια, εγώ βγήκα και έφυγα τρέχοντας. Ήμουν σε σύγχυση  που δεν καταλάβαινα  τι έκανα ενώ λαμβάνω και αντικαταθλιπτική αγωγή. Ζητάω συγνώμη από την πρώην σύζυγό μου και τα παιδιά μου”.

Για εκείνη την ημέρα ισχυρίστηκε ότι πήγε να δει τα παιδιά τους καθώς όπως δήλωσε η σύζυγός του δεν τον άφηνε…

“Δεν τα πρόλαβα τα παιδιά είχαν φύγει για το σχολείο… Δεν πρόλαβα γιατί καθυστέρησα. Τα παντζούρια ήταν κλειστά, εγώ ετοιμάστηκα  να μπω στο αυτοκίνητο και να φύγω, τότε βγήκε η πρώην σύζυγός μου, άρχισε να φωνάζει να με σπρώχνει και μου έλεγε εγώ δεν έχω δουλειά με τα παιδιά. Ότι μπορούσα έδινα στα παιδιά. Ποτέ δεν την είχα χτυπήσει ούτε τα παιδιά. Μπήκε στο αυτοκίνητό της να φύγει μπήκα και εγώ στο δικό μου  στη συνέχεια αυτή βγήκε πάλι και άρχισε να φωνάζει βγήκα και εγώ… Τα αυτοκίνητά μας ήταν δίπλα -δίπλα. Άρχισα και εγώ να τη σπρώχνω. Στη συνέχεια πήγαμε στο αυτοκίνητό της να ηρεμήσει να μιλήσουμε να μην ακουγόμαστε”.

Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες περιγράφει: “Ο άνδρας που καθόταν στην θέση του οδηγού άφησε κάτω μία βαριοπούλα και κινούμενος μπροστά από το αυτοκίνητο ήρθε στην πλευρά του συνοδηγού που ήμουν εγώ κρατώντας μία νάυλον μπλε σακούλα  που προεξείχε  το στέλεχος ενός κατσαβιδιού, φοβούμενος εγώ για τη δική μου σωματική ακεραιότητα του άρπαξα το χέρι  και του πήρα το κατσαβίδι”…

Η υπόθεση παίρνει τη δικαστική οδό και το βούλευμα είναι καταπέλτης για τον κατηγορούμενο…

“Βρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παραμονεύοντας την παθούσα, την αιφνιδίασε και της επιτέθηκε καταφέροντάς της πολλαπλά χτυπήματα με βαριοπούλα στο κεφάλι και στο θώρακα με πρόθεση να τη θανατώσει. Αυτό δε συνάγεται τόσο από το μέσο που χρησιμοποίησε, την ένταση των χτυπημάτων που κατάφερε και κυρίως από τα ζωτικά και ευπαθή σημεία του σώματος της παθούσας τα οποία έπληξε, καταδεικνύουν δε τον ανθρωποκτόνο δόλο με τον οποίο στράφηκε εναντίον της παθούσας δεδομένου ότι εάν ήθελε απλώς να την εκφοβίσει  και να την τραυματίσει ως ισχυρίζεται θα επέλεγε να πλήξει κάποιο άλλο σημείο του σώματός της”.

Παραπέμπεται να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησία… αλλά η υπόθεση παίρνει 15 αναβολές και διακοπές.

Τελικά εξίμιση χρόνια μετά την επίθεση στην πρώην σύζυγό του το δικαστήριο βγάζει απόφαση και  καταδικάζεται σε 9 χρόνια φυλάκιση. Παίρνει όμως αναστολή και αφήνεται… ελεύθερος. Είναι η δυσάρεστη έκπληξη για την πρώην σύζυγό του.

Ο δικηγόρος της, Παναγιώτης Γκούσκος, δηλώνει στην εφημερίδα Πατρίς:

“Η αντίφαση στην καταδικαστική αυτή απόφαση  είναι ότι ενώ καταδικάζεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δεν του αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό  τον κρίνει δηλαδή ως αμετανόητο και πρόσωπο που διαρκώς επιδεικνύει παραβατική συμπεριφορά τον αφήνει ελεύθερο. Το θύμα του είναι σε απόλυτο πανικό και είναι μία γυναίκα που αυτή τη στιγμή νιώθει απροστάτευτη”.

Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου Γιάννης Γλύκας, δήλωσε στην εφημερίδα Πατρίς: 

“Θα τιμήσει την εμπιστοσύνη της Ελληνικής Δικαιοσύνης και φυσικά δεν θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα σε σχέση με το παρελθόν για τη μία και μοναδική στιγμή που έκανε ένα σοβαρό λάθος. Έχει ζητήσει συγνώμη εξ αρχής, όλα αυτά τα χρόνια έδειξε έμπρακτα ότι μετάνιωσε και δεν προκάλεσε κανένα επεισόδιο”.

patrisnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποπειράθηκε να τη σκοτώσει, καταδικάστηκε αλλά είναι… ελεύθερος!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news