facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Λοιμωξιολόγοι: Μπλόκο σε λιανεμπόριο και μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα

Η σύσκεψη το βράδυ της Παρασκευής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων βάζει μπλόκο με εισήγηση της σε τρεις περιοχές οι οποίες τους ανησυχούν ιδιαίτερα καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού είναι αυξημένα.

Η επιτροπή εισηγήθηκε να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα καθώς αλλά και να μην επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις στις ίδιες τρεις περιοχές.

Για τη Θεσσαλονίκη το είχε πει και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ότι είναι ανησυχητική η κατάσταση.

Βεβαίως, την τελική απόφαση θα την πάρει η κυβέρνηση και το μέλλει γενέσθαι με το lockdown, γι' αυτό και στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, τόσο ο Κικίλιας, όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, έχει αυτή την στιγμή 3.776 ενεργά κρούσματα, το 89,74% των οποίων είναι συμπτωματικά, ενώ από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης έχουν εντοπιστεί 7.250 στενές επαφές, το 44,07% των οποίων είναι με συμπτώματα. Άρα στην Περιφερειακή Ενότητα υπάρχουν 6.971 ενεργά και εν δυνάμει πιθανά κρούσματα. Επιπρόσθετα, τα ενεργά κρούσματα στο Δήμο Θεσσαλονίκης έχουν αυξηθεί κατά 45,69% το τελευταίο δεκαήμερο.

H Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης έχει 738 ενεργά κρούσματα, από τα οποία το 87,91% είναι συμπτωματικά, ενώ από την διαδικασία της ιχνηλάτησης έχουν εντοπιστεί επιπλέον 1.771 στενές επαφές, από τις οποίες το 40,65% είναι με συμπτώματα. Δηλαδή, υπάρχουν 1.458 ενεργά αλλά και πιθανά κρούσματα, δηλαδή άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και έχουν κλινικά συμπτώματα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας έχει 1.062 ενεργά κρούσματα, το 81,26% των οποίων είναι συμπτωματικά, ενώ από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης έχουν εντοπιστεί 2.124 στενές επαφές, το 38% των οποίων είναι με συμπτώματα. Δηλαδή στην Αχαΐα υπάρχουν 1.889 ενεργά και πιθανά κρούσματα, τη στιγμή που υπάρχουν εξαιρετικές δυσκολίες στη διάθεση κλινών ΜΕΘ-COVID.

Από την ημέρα που η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας μπήκε στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, βαθύ κόκκινο, μέχρι σήμερα, τα ενεργά κρούσματα αντί να μειώνονται, αυξάνονται με αύξηση 46,89%, ενώ ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις 11 Ιανουαρίου η Αχαΐα είχε 113 ενεργά κρούσματα, ενώ σήμερα έχει 1.062.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Λοιμωξιολόγοι: Μπλόκο σε λιανεμπόριο και μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα"

Γερμανία: Με εμβόλιο mRNA θα πρέπει να εμβολιαστούν όσοι έλαβαν ήδη την πρώτη δόση με AstraZeneca

Με εμβόλιο τύπου mRNA θα πρέπει να εμβολιαστούν όσοι έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση με AstraZeneca και είναι κάτω των 60 ετών, συνιστά η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) για την Γερμανία.

Η δεύτερη δόση, σύμφωνα με την Επιτροπή, θα πρέπει να χορηγηθεί δώδεκα εβδομάδες μετά την πρώτη, καθώς ακόμη δεν υπάρχουν μελέτες για την ασφάλεια του συνδυασμού δύο διαφορετικών εμβολίων. Η σύσταση αυτή θα ισχύει μέχρις ότου υπάρξουν νέα επιστημονικά δεδομένα. Αυτή τη στιγμή στην Γερμανία εγκεκριμένα εμβόλια τύπου mRNA είναι της BioNTech/Pfizer και της Moderna.

Την περασμένη Τρίτη η Επιτροπή, έπειτα από τα νέα περιστατικά θρομβοεμβολών, εξέδωσε οδηγία, σύμφωνα με την οποία, το εμβόλιο της AstraZeneca θα πρέπει στο εξής να χορηγείται σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF ανέφερε πάντως σήμερα ότι η Καγκελαρία γνώριζε από την προηγούμενη Παρασκευή την απόφαση που θα ελάμβανε η Stiko, αλλά η ‘Αγγελα Μέρκελ δεν ανέφερε οτιδήποτε κατά την τηλεοπτική της συνέντευξη την περασμένη Κυριακή. Κυβερνητικός εκπρόσωπος περιορίστηκε να δηλώσει ότι η Καγκελάριος, «λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ομοσπονδιακό πεδίο εφαρμογής της απόφασης, ζήτησε πρώτα την γνώμη του Συμβουλίου Δεοντολογίας και της Ομοσπονδιακής Ακαδημίας Επιστημών Leopoldina. Από τότε που η Stiko ενημέρωσε την κυβέρνηση έως την Τρίτη που εκδόθηκε η σύστασή της, εμβολιάστηκαν 300.000 άτομα με εμβόλιο της AstraZeneca.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: Με εμβόλιο mRNA θα πρέπει να εμβολιαστούν όσοι έλαβαν ήδη την πρώτη δόση με AstraZeneca"

Βρετανία: Καταγράφηκαν 30 περιπτώσεις θρομβώσεων σε 18,1 εκατ. εμβολιασμούς με AstraZeneca

Τριάντα περιπτώσεις σπάνιων θρομβώσεων μετά τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca για τον νέο κορονοϊό έχουν εντοπιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι εδώ, ανακοίνωσε ο αρμόδιος εποπτικός φορέας χθες Πέμπτη.

Πρόκειται για 25 περισσότερες από αυτές για τις οποίες γινόταν λόγος ως χθες.

Ο οργανισμός φαρμάκων και προϊόντων υγείας (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency, MHRA) έκρινε σκόπιμο να προσθέσει ότι δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως αναφορά για περιστατικά θρομβώσεων μετά τη λήψη του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τον νέο κορονοϊό.

Σύμφωνα με στελέχη του MHRA, ο οργανισμός συνεχίζει να πιστεύει ότι τα δυνητικά οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca, που η αγγλοσουηδική φαρμακευτική βιομηχανία ανέπτυξε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είναι πολύ μεγαλύτερα από τους δυνητικούς κινδύνους οι λήπτες του να παρουσιάσουν θρομβώσεις.

Ορισμένες χώρες αποφάσισαν να περιορίσουν τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, ενώ άλλες ξανάρχισαν τις εκστρατείες ανοσοποίησης που διεξάγουν, καθώς η έρευνα για τα σπάνια – αλλά μερικές φορές πολύ σοβαρά – περιστατικά θρομβώσεων μετά τη λήψη του συνεχίζεται.

Τη 18η Μαρτίου, ο MHRA έκανε λόγο για 5 περιπτώσεις θρόμβωσης στον εγκέφαλο επί συνόλου 11 εκατομμυρίων δόσεων που έχουν χορηγηθεί.

Χθες έκανε λόγο για 22 περιπτώσεις θρόμβωσης στον εγκέφαλο και 8 περιστατικά άλλων θρομβώσεων επί συνόλου 18,1 εκατ. δόσεων του εμβολίου που έχουν χορηγηθεί.

ΑΠΕ - ΜΠΕ/capital

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανία: Καταγράφηκαν 30 περιπτώσεις θρομβώσεων σε 18,1 εκατ. εμβολιασμούς με AstraZeneca"

Μυτιλήνη: 63χρονη νοσηλεύεται στη ΜΕΘ μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης νοσηλεύεται από χθες περιστατικό 63χρονης γυναίκας που υπέστη θρομβοεμβολικό επεισόδιο λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της εταιρείας AstraZeneca.

Για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου ο οποίος και το διερευνά όπως και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Ας σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για το αν υπάρχει κάποια ένδειξη συσχέτισης του θρομβοεμβολικού επεισοδίου με το εμβόλιο.

stonisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Μυτιλήνη: 63χρονη νοσηλεύεται στη ΜΕΘ μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca"

Λιμενικό: Έξι τουρκικές απόπειρες προώθησης λέμβου με αλλοδαπούς εντός ελληνικών χωρικών υδάτων

Έξι περιστατικά κατά τα οποία λέμβοι με αλλοδαπούς επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα με τη συνοδεία τουρκικών ακταιωρών σημειώθηκαν από χθες το βράδυ μέχρι και σήμερα νωρίς το μεσημέρι στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέσβου, τονίζει σε νέα ανακοίνωσή του το Λιμενικό.

Πρόκειται για νέα ανακοίνωση αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο καθώς το πρωί της Παρασκευής είχε δοθεί στη δημοσιότητα βίντεo ντοκουμέντο στο οποίο απεικονίζεται μία τουρκική ακταιωρός να παρενοχλεί σκάφος του λιμενικού στα ανοιχτά της Λέσβου.

Όπως σημειώνει, και στις έξι αυτές περιπτώσεις Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης καθώς και περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής ήταν παρόντα στο πεδίο και παρακολουθούσαν στενά τα περιστατικά.

Καμία από τις λέμβους αυτές δεν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρά τις συνεχείς προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να τις ωθήσουν εντός αυτών, συμπληρώνει το Λιμενικό, που κάνει λόγο και για περιστατικό παρενόχλησης σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τουρκική ακταιωρό. Σε όλες τις περιπτώσεις όλοι οι αλλοδαποί επιβαίνοντες περισυνελέγησαν τελικά από τουρκικές ακταιωρούς.

Το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή δηλώνει πως «λαμβάνει σταθερά όλα τα απαραίτητα μέτρα, εφαρμόζοντας με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητά του την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Συνάμα, επιτηρεί αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάτω από τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που προκαλεί η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λιμενικό: Έξι τουρκικές απόπειρες προώθησης λέμβου με αλλοδαπούς εντός ελληνικών χωρικών υδάτων"

Ψυρρή: Χαμός από κόσμο – «Ντου» της αστυνομίας με πρόστιμα (video)

Δεν… κρατιούνται. Τι κι αν η Αττική βρίσκεται ακόμη σε καθεστώς σκληρού lockdown, τι κι αν το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 1.383 (!) νέα κρούσματα από το σύνολο των 3.080 σε όλη τη χώρα, κάποιοι είναι αμετανόητοι, με τις εικόνες από του Ψυρρή να μην θυμίζουν σε τίποτα πως έχουμε πανδημία.

Αν δεν υπήρχαν οι μάσκες στα πρόσωπά τους, τότε θα μιλούσαμε για εικόνες μιας… απλής Παρασκευής προ κορονοϊού, ωστόσο οι φωτογραφίες καταγράφηκαν από το newsit.gr σήμερα, 02 Απριλίου του 2021, λίγο μετά τις 20:00.

Εικόνες που δείχνουν εκατοντάδες άτομα να κάνουν αμέριμνα την βόλτα τους και πολλούς από αυτούς να παίρνουν take away ποτά από ανοιχτά μαγαζιά στου Ψυρρή.

Ήταν τόσος πολύς ο κόσμος που «μοιράστηκε» στα στενά, ώστε η αστυνομία κατέφθασε για να… επιβάλλει την τάξη. Δεκάδες άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ έφτασαν στην περιοχή και υπό τις οδηγίες αστυνομικού διευθυντή παρότρυναν τους πολίτες να απομακρυνθούν από τους δρόμους, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που δεν είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά κι έτσι τους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Δείτε τις απίστευτες εικόνες από του Ψυρρή
 

Ψυρρή 

 Ψυρρή 

 Ψυρρή 

 Ψυρρή 

  

 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ψυρρή: Χαμός από κόσμο – «Ντου» της αστυνομίας με πρόστιμα (video)"

Εμβόλιο της AstraZeneca - Γαλλία: Τρεις νέες περιπτώσεις θρομβώσεων και δύο θάνατοι

Τρεις νέες περιπτώσεις άτυπων θρομβώσεων που σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19, με δύο επιπλέον θανάτους, καταγράφηκαν στη Γαλλία μεταξύ 19 και 25 Μαρτίου, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

Από την έναρξη των εμβολιασμών, υπάρχουν «δώδεκα περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων θανάτων» αυτών των σπάνιων θρομβώσεων που έχουν συμβεί στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Φαρμάκων (ANSM).

Πρόκειται για «άτυπες φλεβικές θρομβώσεις τοπικού χαρακτήρα (κυρίως εγκεφαλικές αλλά και του πεπτικού συστήματος), που μπορεί να συσχετιστούν με θρομβοπενία (ανεπάρκεια αιμοπεταλίων) ή με διαταραχές πηκτικότητας του αίματος».

Η εθνική υπηρεσία, που είχε αναφέρει αυτόν τον κίνδυνο πριν από μια εβδομάδα, «επιβεβαιώνει ξανά την πολύ σπάνια εμφάνιση αυτού του θρομβωτικού κινδύνου» σε άτομα που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ωστόσο, υπενθυμίζει ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) επιβεβαιώνει το θετικό ισοζύγιο οφέλους-κινδύνου του εμβολιασμού με το εν λόγω εμβόλιο στην πρόληψη της Covid-19.

Αυτά τα περιστατικά εμφανίστηκαν εντός διαμέσου χρόνου εννέα ημερών μετά τον εμβολιασμό, κυρίως σε γυναίκες, χωρίς να έχει εντοπιστεί συγκεκριμένο κοινό ιστορικό (εννέα άτομα ήταν κάτω των 55 ετών, τρεις ασθενείς άνω των 55 ετών).

Η ANSM συνιστά στα άτομα που έλαβαν αυτό το εμβόλιο να αναζητήσουν άμεση ιατρική βοήθεια αν μετά από τρεις ημέρες επιμένουν συμπτώματα όπως «δύσπνοια, πόνος στο στήθος, πρήξιμο στα πόδια, κοιλιακό άλγος, έντονος πονοκέφαλος, θολή όραση ή μώλωπες μακριά από το σημείο εμβολιασμού».

Η προηγούμενη έκθεση παρακολούθησης ανέφερε εννέα περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων δύο θανάτων. Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων συγκροτήθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για να αξιολογήσει τον μηχανισμό δράσης, τυχόν υποκείμενους παράγοντες κινδύνου και τυχόν πρόσθετα δεδομένα για να εξηγήσει τέτοιες περιπτώσεις.

Οι παρατηρήσεις τους θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης της ΕΕ από την ερχόμενη Τρίτη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εμβόλιο της AstraZeneca - Γαλλία: Τρεις νέες περιπτώσεις θρομβώσεων και δύο θάνατοι"

Χαρδαλιάς: Καμπανάκι για την κατάσταση σε Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα – Ποιες περιοχές παραμένουν σε «βαθύ κόκκινο»

Τον κώδωνα του κινδύνου για την υγειονομική κατάσταση ειδικά στην Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα έκρουσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας την Παρασκευή.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς στις συγκεκριμένες περιοχές υπάρχει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, παρά το γεγονός πως οι περιοχές βρίσκονται σε αυστηρό lockdown εδώ και εβδομάδες. Την ίδια ώρα οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ασκούν ιδιαίτερη πίεση στο σύστημα.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στις περιοχές στο επίπεδο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν η Περιφέρεια Αττικής, οι ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πέλλας, Κοζάνης, Λέσβου, Ζακύνθου, Μυκόνου καθώς και οι Δήμοι Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων, Ιωαννιτών, Κατερίνης, Αμφίπολης, Βέροιας, Σκιάθου, Καρδίτσας, Καστοριάς, Ορεστίδος και Γρεβενών.

Επίσης, στο ίδιο επίπεδο μπαίνουν η ΠΕ Κιλκίς και οι Δήμοι Σερρών, Κόνιτσας, Σκύρου, Αστυπάλαιας, Ρόδου και Χάλκης στην Λάρισα, όπως επίσης και ο Δήμος Λέρου και η Τοπική Κοινότητα Γαλατινής, στις οποίες λήγει το ειδικό καθεστώς.

Από το επίπεδο του πολύ αυξημένου κινδύνου βγαίνουν οι ΠΕ Θεσπρωτίας, Ηρακλείου καθώς και ο Δήμος Μετσόβου.

Τελος σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και σε κήρυξη έκτακτης ανάγκης μπαίνουν:

Η τοπική κοινότητα Διστράτου του δήμου Κόνιτσας και ο καταυλισμός Ρομά της τοπικής κοινότητας Περάματος του δήμου Ιωαννιτών, καθώς και η δημοτική κοινότητα Λέκα του δήμου Σάμου.

Στις περιοχές αυτές, από αύριο στις 6 π.μ. θα ισχύουν τα εξής:

-Προσωρινή επιβολή περιορισμού των κατοίκων.
-Απαγόρευση κυκλοφορίας όλο το 24ωρο, με εξαίρεση τη μετακίνηση για λόγους υγείας ή για λόγους τροφοδοσίας (sms 1 και 2 και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ 18:00 και 06:00 της επόμενης) ή για λόγους εργασίας.
-Μετακίνηση των κατοίκων εκτός γεωγραφικών ορίων επιτρέπεται μόνο για λόγους υγείας.
-Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση σουπερμάκρετ, φαρμακεία και βενζινάδικα.
-Τα ντελίβερι επιτρέπονται έως τις 11 μ.μ.
-Αναστολή συναθροίσεων και εκδηλώσεων.
-Αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών.
-Αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες  με συμμετοχή μέχρι 9 άτομα.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαρδαλιάς: Καμπανάκι για την κατάσταση σε Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα – Ποιες περιοχές παραμένουν σε «βαθύ κόκκινο»"

Νέα ένταση στα ελληνοτουρκικά: Το Γιαβούζ επιστρέφει στην Ανατολική Μεσόγειο

Σε νέες προκλήσεις προχωρά η Τουρκία, ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την πολυαναμενόμενη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στις 14 Απριλίου, στην Άγκυρα. 

Σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, αναφέρθηκε στις έρευνες που πραγματοποιούν τα γεωτρύπανα της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και στις έρευνες που σχεδιάζει στην Ανατολική Μεσόγειο.

“To Oruc Reis συνεχίζει τις σεισμικές έρευνες του στα ανοιχτά της Αττάλειας. Το Barbaros πήγε για μακροχρόνια συντήρηση και είναι στα ναυπηγεία στην Τούζλα. ΤoYavuz ολοκληρώνει τις προμήθειες του και σύντομα θα επιστρέψει στις προγραμματισμένες του εργασίες στην Ανατολική Μεσόγειο”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα ένταση στα ελληνοτουρκικά: Το Γιαβούζ επιστρέφει στην Ανατολική Μεσόγειο"

Κορωνοϊός: Στα 3.080 τα νέα κρούσματα - 753 οι διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.080, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 270.230 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 101 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.003 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από γεωγραφικής πλευράς, τα 1.383 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική (389 στο κέντρο της Αθήνας) και τα 350 στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά, η γεωγραφική κατανομή των 3.080 κρουσμάτων:

197 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

173 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών

195 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών

85 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής

389 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών

138 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών

190 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

16 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

350 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

18 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

21 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

141 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

59 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

10 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

32 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

32 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

34 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

40 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Θάσου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

33 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

35 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

27 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

21 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου

8 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

21 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

94 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

30 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

6 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

94 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

38 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Μήλου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

27 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου

60 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

33 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

12 κρούσματα στην Π.Ε Ροδόπης

14 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου

38 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σύρου

8 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

26 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας

36 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

9 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

12 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

2 κρούσματα στο Άγιο Όρος

90 κρούσματα υπό διερεύνηση

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.232 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 753 (65.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 83.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.733 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 562 (ημερήσια μεταβολή +0.18%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 465 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 3.080 τα νέα κρούσματα - 753 οι διασωληνωμένοι"

Μόνο με βεβαίωση διενέργειας self test οι μαθητές στα σχολεία - Υποχρεωτική η βεβαίωση διενέργειάς τους από τους γονείς

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει το όπλο των self test υποστήριξε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης. Σήμερα ολοκληρώνεται η παράδοση της πρώτης παρτίδας. Θα ακολουθήσουν άλλες δυο την επόμενη εβδομάδα.

Οπως είπε τα τεστ θα αρχίσουν να διατίθενται στα φαρμακεία στα μέσα της εβδομάδας και ελπίζεται ότι στα τέλη της θα υπάρχει επαρκής ποσότητα στα ράφια.

Πρώτη προτεραιότητα θα έχουν οι μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και οι εκπαιδευτικοί. Θα ακολουθήσουν οι παραγωγικές ηλικίες και τέλος οι μεγαλύτερες που έχουν ήδη σε σημαντικό βαθμό εμβολιαστεί.

Οι πολίτες μαζί με το self test θα παραλαμβάνουν και ένα φυλλάδιο για τη χρήση τους.

Τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας θα οργανώσουν το πώς θα γίνεται η δήλωση θετικού κρούσματος σε πλατφόρμα. Η τελευταία θα λειτουργήσει την Τετάρτη. Με τη δήλωση θετικού κρούσματος θα κανονίζεται ραντεβού για rapid test το οποίο αν γίνει σε δημόσια δομή είναι δωρεάν. Από την άλλη πλευρά, το αρνητικό τεστ θα γνωστοποιείται με υπεύθυνη δήλωση (για τα παιδιά από τους γονείς).

Οι γονείς θα μπορούν να παραλάβουν τα self test για τα παιδιά τους με χρήση του ΑΜΚΑ. Το test θα πρέπει να γίνει 24-48 ώρες πριν πάνε τα παιδιά στην τάξη. Αν υπάρχει αρνητικό τεστ ο γονέας θα εκδίδει και θα υπογράφει την σχετική βεβαίωση που θα πρέπει για όλη την εβδομάδα να έχει το παιδί στο σχολείο και να την δείχνει στον απουσιολόγο.

Οποιο παιδί δεν έχει βεβαίωση δεν θα μπορεί να κάνει μάθημα ούτε τηλεκπαίδευση.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν εκτιμά ότι κάποιος θα δηλώνει ότι είναι θετικός ο Βασίλης Κοντοζαμάνης είπε ότι στόχος είναι να αυτοπεριοριστεί κάποιος που είναι θετικός και ασυμπτωματικός. Ερχεται σε επαφή με τον γιατρό του και παίρνει πληροφορίες. Το αν θα το δηλώνει επαφίεται στον ίδιο. Εξέφρασε την ελπίδα ότι ακόμα και αν το δηλώσει θα αυτοπεριοριστεί.

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Μόνο με βεβαίωση διενέργειας self test οι μαθητές στα σχολεία - Υποχρεωτική η βεβαίωση διενέργειάς τους από τους γονείς"

Πέτρος Φιλιππίδης: Καλείται στον εισαγγελέα ως ύποπτος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού

Κλήση προκειμένου να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις για τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος εστάλη από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη. Η κλήση στον γνωστό κωμικό, αφορά στο αδίκημα του βιασμού όπως επίσης και σε αδικήματα για δυο απόπειρες βιασμού, πράξεις που φέρονται να τελέστηκαν τα έτη 2008, 2010 και 2014.

Τον δημοφιλή ηθοποιό έχουν καταγγείλει τρεις γυναίκες ηθοποιοί καταθέτοντας στις εισαγγελικές αρχές, ενώ για τη μια από τρεις συνολικά καταγγελίες, φαίνεται πως προέκυψε και το αδίκημα του βιασμού. Το εν λόγω αδίκημα φέρεται να τελέστηκε μέσα σε θεατρικό χώρο με τον ηθοποιό, σύμφωνα πάντα με την πλευρά της καταγγέλλουσας, να προβαίνει σε σεξουαλικές πράξεις παρά τη θέλησή της.

Σε ό,τι αφορά, στις απόπειρες βιασμού, η μια καταγγελία φέρεται να έχει κατατεθεί από γυναίκα, η οποία αναζητούσε εργασία και ο ηθοποιός φέρεται να υποσχέθηκε ένα ρόλο στη θεατρική παράσταση που ο ανέβαζε. Σύμφωνα με την πλευρά της καταγγέλλουσας, ο Π. Φιλιππίδης της ζήτησε να παρακολουθεί τις παραστάσεις, πριν παίξει το ρόλο που της έδωσε. Σε ένα διάλλειμα αυτών των παραστάσεων ο ηθοποιός, όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα, την κάλεσε στο καμαρίνι του. Μπαίνοντας στο καμαρίνι, η γυναίκα είδε τον συνάδελφό της με το εσώρουχο και τότε άρχισε ο εφιάλτης της, όπως αναφέρει. Ο δημοφιλής κωμικός τής επιτέθηκε, άπλωσε τα χέρια του στο σώμα της και άρχισε να τη φιλάει και να ασελγεί πάνω της. Και ενώ η καταγγέλλουσα τον ικέτευε να σταματήσει, εκείνος συνέχιζε, κρατώντας την εγκλωβισμένη στον καναπέ λόγω της σωματικής του υπεροχής. Κατάφερε να της κατεβάσει το παντελόνι και να της επιτεθεί.

Στη συνέχεια και σε κατάσταση απόγνωσης η γυναίκα του ζητούσε να σταματήσει, αλλά εκείνος, σύμφωνα με την καταγγελία της, συνέχισε να ασελγεί πάνω της. Η παθούσα φέρεται να έχει καταθέσει πως κατάφερε να απωθήσει τον ηθοποιό, χτυπώντας τον με το πόδι της. Φωνάζοντάς του, του ζητούσε να την αφήσει να φύγει, και όταν άρχισε να τρέχει προς την πόρτα, εκείνος της είπε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη! Εντέλει, όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα, ο ηθοποιός τής άνοιξε την πόρτα, αφού πρώτα την απείλησε πως θα την καταστρέψει. Μάλιστα, η καταγγέλλουσα φέρεται να αποδίδει στον Π. Φιλιππίδη το γεγονός ότι την απέρριψαν σε κάστινγκ που είχε κάνει, έναν χρόνο μετά, ώστε να συμμετάσχει σε μεγάλη τηλεοπτική παραγωγή.

Στη περίπτωση της δεύτερης, καταγγελλόμενης υπόθεσης απόπειρας βιασμού, η παθούσα φέρεται να έχει καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές πως τον Αύγουστο του 2014, είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού ήταν ανατριχιαστική. Η γυναίκα, σύμφωνα με την καταγγελία της, μπήκε στο αυτοκίνητο του Π. Φιλιππίδη για να την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό. Εκεί, όπως έχει αναφέρει, ο συνάδελφός της αποπειράθηκε να τη βιάσει. «Πάτησε το κεντρικό κλείδωμα και άρχισε να απλώνει το χέρι του πάνω μου και να μου σηκώνει το φόρεμα. Του άρπαξα τα χέρια και του είπα να σταματήσει. “Κόφ’ το! Θα σε βγάλω στα κανάλια”. Γέλαγε και χαϊδευόταν! “Τα @@ θα μου κλάσουν τα κανάλια!”», είχε περιγράψει η παθούσα σε καταγγελία της που έχει δει το φως της δημοσιότητας και συνέχισε: «Τον έβλεπα να ξεφεύγει. Άνοιξε το παντελόνι και άρχισε να αυνανίζεται. Είχε ιδρώσει και ήταν απαίσιος. Του φώναζα να ανοίξει τις πόρτες. Με έπιασε από τον σβέρκο και με τράβηξε πάνω του. Ο σιχαμένος! Δεν ξέρω... Ίσως θα έπρεπε να τον δαγκώσω με λύσσα και να του κάνω ζημιά. Ούτε αυτό, όμως, άντεχα να κάνω εκείνη τη στιγμή. Εκανα πως παθαίνω κρίση. Χτυπιόμουν. Χέρια, πόδια, γόνατα, αγκώνες. Υστερία. Σοκ. Κρίση. Στην αρχή τού άρεσε. Έβαζε περισσότερη δύναμη και πόθο. “Πάρ’ τον! Πάρ’ τον στο στόμα”, μου έλεγε σχεδόν αυτιστικά. Μετά από λίγα λεπτά, και αφού είχε δίπλα του ένα αγρίμι, άνοιξε την πόρτα και με πέταξε έξω απ’ το αυτοκίνητο. Έπεσα με τα γόνατα. “Αντε γαμ... που θες και ρόλο!»...

Τέλος, να σημειωθεί πως μετά την παροχή εξηγήσεων από τον Π. Φιλιππίδη (η παρουσία του δεν είναι απαραίτητη στο εισαγγελικό γραφείο καθώς μπορεί να εκπροσωπηθεί από το δικηγόρο του), ο εισαγγελέας θα μελετήσει τη δικογραφία και θα αποφασίσει αν θα ασκήσει δίωξη όχι σε βάρος του. Σε περίπτωση που ασκήσει δίωξη, η δικογραφία θα ανατεθεί σε ανακριτή, ο οποίος θα καλέσει τον ηθοποιό σε απολογία και αμέσως μετά μαζί με εισαγγελέα θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε προφυλάκιση η όχι.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πέτρος Φιλιππίδης: Καλείται στον εισαγγελέα ως ύποπτος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού"

Φαρμακοποιοί: Αμοιβή ένα ευρώ για κάθε επιβεβαίωση εμβολιασμού

Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας, ορίζεται η αμοιβή των φαρμακοποιών για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία ενημέρωσης και επιβεβαίωσης της προγραμματισμένης ημερομηνίας εμβολιασμού, μέσω της ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Διαχείρισης Συνεδριών Εμβολιασμού κατά της Covid-19, που λειτουργεί μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ). Η αμοιβή ορίζεται στο ποσό του ενός ευρώ πλέον ΦΠΑ ανά επιβεβαίωση ημερομηνίας εμβολιασμού, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Οι φαρμακοποιοί, εντός των πέντε πρώτων εργάσιμων ημερών κάθε μήνα, θα υποβάλλουν στον ΕΟΠΥΥ, σε ξεχωριστό φάκελο μαζί με την υποβολή των λογαριασμών φαρμάκων, συγκεντρωτική κατάσταση των επιβεβαιώσεων ημερομηνίας εμβολιασμού που έχουν διενεργηθεί στο φαρμακείο τους κατά τον προηγούμενο μήνα, εξαγόμενη εκ της ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Διαχείρισης Συνεδριών Εμβολιασμού κατά του νέου κορωνοϊού, με διακριτό τιμολόγιο, που θα περιλαμβάνει το αιτούμενο ποσό.

Αντίστοιχες καταστάσεις αποστέλλονται ηλεκτρονικά μέσω διασύνδεσης στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να γίνει διασταύρωση των στοιχείων υποβολής. Μαζί με την πρώτη υποβολή από τη δημοσίευση της παρούσας, οι φαρμακοποιοί θα υποβάλλουν στον ΕΟΠΥΥ συγκεντρωτική κατάσταση των επιβεβαιώσεων ημερομηνίας εμβολιασμού που έχουν διενεργηθεί στο φαρμακείο τους καθ' όλο το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2021, μαζί με διακριτό τιμολόγιο, που περιλαμβάνει το αιτούμενο ποσό.

Η καταβολή της αμοιβής από τον ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς θα λαμβάνει χώρα εντός της προθεσμίας των εξήντα ημερών από την παραλαβή της συγκεντρωτικής κατάστασης των επιβεβαιώσεων ημερομηνίας εμβολιασμού.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Φαρμακοποιοί: Αμοιβή ένα ευρώ για κάθε επιβεβαίωση εμβολιασμού"

Στην αναμονή για δίπλωμα οδήγησης περισσότεροι από 50 χιλ. πολίτες – Αίτημα για άμεσο άνοιγμα

Την άμεση επαναλειτουργία των σχολών οδήγησης και την επανέναρξη των εκπαιδευτικών μαθημάτων ζητεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με επιστολή του προς τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου και πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδήγησης Δυτικής Αττικής, Νίκος Γρέντζελος.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται η έκπληξη των εκπαιδευτών σχολών οδήγησης όταν διαπίστωσαν ότι, παρά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο κλάδος τους παραμένει κλειστός.

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος, στην επιστολή παρατίθενται τα εξής στοιχεία:

-Οι επαγγελματίες του κλάδου είναι χωρίς εισόδημα από το Νοέμβριο

-Το 80% των εκπαιδευτών σχολών οδήγησης δεν είχαν πρόσβαση σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο, ούτε καν σε Επιστρεπτέα Προκαταβολή

-Ολόκληρος ο κλάδος βλέπει μπροστά του το φάσμα της ανεργίας και χιλιάδες άνθρωποι που εξαρτώνται από αυτόν, όπως τα μέλη οικογενειών των επαγγελματιών, απειλούνται με καταστροφή

-Περισσότεροι από 50.000 πολίτες είναι στην αναμονή για έκδοση διπλώματος οδήγησης, κάτι όμως που δεν μπορεί να γίνει αν δεν ξεκινήσουν τα μαθήματα

Υπογραμμίζεται ότι εφαρμόζονται από τον κλάδο όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Η αγανάκτηση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη από τη στιγμή που ορισμένα επαγγέλματα, όπως οι αυτοκινητιστές, λειτουργούν τόσο καιρό κανονικά, έχοντας τη δυνατότητα να βρίσκονται στο όχημά τους έως τρία άτομα, τη στιγμή που για τα μαθήματα οδήγησης τα επιβαίνοντα άτομα είναι δύο, ο εκπαιδευτής και ο εκπαιδευόμενος, ενώ πολύ εύκολα μπορεί να γίνει και η ιχνηλάτηση επειδή τα ραντεβού είναι προκαθορισμένα», τονίζεται στην επιστολή.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στην αναμονή για δίπλωμα οδήγησης περισσότεροι από 50 χιλ. πολίτες – Αίτημα για άμεσο άνοιγμα"

Νόμιμα έκρινε τα self test το Ελεγκτικό Συνέδριο

Νόμιμη κρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η προμήθεια 9.400.000 ταχέων διαγνωστικών του κορωνοϊού SARS-CoV-2 τεστ, συνολικής αξίας 30.155.000 ευρώ, (το ποσό αυτό δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ).

Συγκεκριμένα, το ΣΤ΄ Κλιμάκιο του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου με την υπ΄ αριθμ. 109/2021 πράξη του αποφάνθηκε ότι δεν κωλύεται η υπογραφή πέντε σχεδίων σύμβασης για την προμήθεια από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 9.400.000 ταχέων διαγνωστικών του κορωνοϊού SARS-CoV-2 τεστ με τη διαδικασία του self-testing.

Στο «δια ταύτα» της 16σέλιδης πράξης του Κλιμάκιου του ΕΣ αναφέρεται:

«Αποφαίνεται ότι δεν κωλύεται η υπογραφή των ελεγχομένων πέντε (5) σχεδίων σύμβασης για την προμήθεια από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εννέα εκατομμυρίων τετρακοσίων χιλιάδων (9.400.000) ταχέων διαγνωστικών του κορωνοϊού SARSCoV-2 τεστ με τη διαδικασία του self-testing (αυτοελέγχου-αυτοδιάγνωσης)».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Νόμιμα έκρινε τα self test το Ελεγκτικό Συνέδριο "

Δημήτρης Κουφοντίνας: Στο ΣτΕ το ζήτημα μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα, με την οποία ζητάει να ακυρωθεί η απόφαση του μεταγωγή στις φυλακές Δομοκού.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος η Μαίρη Σαρπ και εισηγητής ο Ευθύμιος Αντωνόπουλος) ο Δημήτρης Σαραφιανός, ένας εκ των δικηγόρων του Δημήτρη Κουφοντίνα, τόνισε πως η απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου, για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, είναι μη νόμιμη και πρόσθεσε ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος 4760/2020 για τις μεταγωγές κρατουμένων.

Ακόμη, κ. Σαραφιανός, υποστήριξε ότι υπό το φως του ισχύοντος Συντάγματος για το επίμαχο θέμα αρμόδια να επιληφθούν είναι Διοικητικά Δικαστήρια, αφού ήδη επιλαμβάνονται επί της εκτέλεσης των χρηματικών ποινών.

Από την πλευρά του Δημοσίου, το μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Παναγιώτης Παππάς, παραστάθηκε με δήλωση (δεν αγόρευσε) και συντάχθηκε με την άποψη που εκφράστηκε στην αίτηση αναστολής του ΣτΕ, δηλαδή ότι το όλο θέμα υπάγεται στην αρμοδιότητα των Ποινικών Δικαστηρίων, ζητώντας να απορριφθεί η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μετά από 66 ημέρες, σταμάτησε την απεργία πείνας και παραμένει προσωρινά στο νοσοκομείο της Λαμίας, μέχρι να επανέλθει η υγεία του στην κανονικότητα.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της, ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι έχουν απορριφθεί από το ΣτΕ τόσο το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής “παγώματος” της απόφασης της κυρίας Νικολάου όπως και το αίτημα για αναστολή της επίμαχης απόφασης.

newsit

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημήτρης Κουφοντίνας: Στο ΣτΕ το ζήτημα μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού"

Τραγωδία στην Εύβοια: Ελεύθεροι οι 3 συλληφθέντες

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι τρεις συλληφθέντες που οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα της Χαλκίδας για το χθεσινό δυστύχημα στο Γυμνό της Ερέτριας όπου έχασαν την ζωή τους τρεις εργαζόμενοι από ηλεκτροπληξία.

Ωστόσο, η έρευνα συνεχίζονται προκειμένου να προσδιοριστούν με σαφήνεια οι πιθανές ευθύνες των τριών κατηγορουμένων.

Να σημειωθεί ότι για τον εργοδηγό και τον μηχανικό του έργου όπως επίσης και για την επιβλέπουσα ασκήθηκαν διώξεις για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, βαριές σωματικές βλάβες και για παραβάσεις που έχουν σχέση με την ασφάλεια των εργασιών.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Τραγωδία στην Εύβοια: Ελεύθεροι οι 3 συλληφθέντες "

ΟΕΝΓΕ: Καταγγέλλει νέα απόλυση γιατρού

Η κυβέρνηση απολύει επικουρικό γιατρό, μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας με ανήλικο τέκνο! Αυτό αναφέρει σε ανακοινωσή της, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και σημειώνει:

Μετά την απόλυση του συναδέλφου Κώστα Καταραχιά, επικουρικού ακτινολόγου και προέδρου του σωματείου των εργαζομένων του Αγίου Σάββα, λόγω συνδικαλιστικής δράσης, η κυβέρνηση απολύει συνάδελφο επικουρικό γαστρεντερολόγο στο νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων. Η συνάδελφος μπήκε στο στόχαστρο του διοικητή του νοσοκομείου Χατζηκώστα επειδή διεκδίκησε τα αυτονόητα!

Απαιτούμε να μην απολυθεί η συνάδελφος επικουρικός!

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΕΝΓΕ: Καταγγέλλει νέα απόλυση γιατρού"

Καρέ – καρέ η παρενόχληση σκάφους του λιμενικού από τουρκική ακταιωρό – Βίντεο ντοκουμέντο

Για ακόμα μια φορά η Τουρκία προκαλεί και μάλιστα υπάρχουν και ντοκουμέντα γι’ αυτό. Σε παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού Σώματος προχώρησε πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέσβου, τουρκική ακταιωρός.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού, η τουρκική ακταιωρός εισήλθε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και παρενόχλησε το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς σε βάρος του. 

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο
 

Παράλληλα, σε δεύτερο περιστατικό στην ίδια θαλάσσια περιοχή, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, λέμβος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες επιχείρησε να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα συνοδεία τουρκικής ακταιωρού, η οποία και εντοπίστηκε από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

 

 

Πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας από το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με την τουρκική ακταιωρό, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα. Η λέμβος με τους αλλοδαπούς, δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα και οι επιβαίνοντές της περισυνελλέγησαν τελικά από έτερη τουρκική ακταιωρό και ενώ η πρώτη είχε ήδη αποχωρήσει από την εν λόγω θαλάσσια περιοχή.

Επίσης, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην ίδια θαλάσσια περιοχή και εντός τουρκικών χωρικών υδάτων πλησίον της οριογραμμής, εντοπίστηκε από έτερο Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, λέμβος με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Η ανωτέρω λέμβος προσεγγίστηκε από δύο τουρκικές ακταιωρούς, οι οποίες επιχείρησαν να την ωθήσουν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, ανεπιτυχώς.

Τελικά, οι επιβαίνοντες της λέμβου περισυνελλέγησαν από τις τουρκικές ακταιωρούς, κατόπιν επανειλημμένων οχλήσεων από το πλήρωμα του Πλοίου Ανοιχτής Θαλάσσης. Σημειώνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση η λέμβος με τους αλλοδαπούς δεν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καρέ – καρέ η παρενόχληση σκάφους του λιμενικού από τουρκική ακταιωρό – Βίντεο ντοκουμέντο"

Από σήμερα τα ραντεβού για εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 65-69

Άνοιξε σήμερα, 2 Απριλίου, η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της Covid-19 για την ηλικιακή ομάδα των 65-69. Επίσης, ενεργοποιείται η διαδικασία ειδοποίησης των εκπαιδευτικών, μέσω της Ομάδας Συντονισμού Εμβολιασμών, για την αναπλήρωση αδιάθετων δόσεων εμβολίων στα αντίστοιχα εμβολιαστικά κέντρα.

Σημειώνεται ότι τώρα εμβολιάζονται πολίτες από 60 έως 64 ετών, άνω των 70 ετών, πολίτες με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι η σειρά προτεραιοποίησης των ομάδων του πληθυσμού για εμβολιασμό κατά της Covid-19 διαμορφώνεται σε εννέα επιμέρους κατηγορίες:

1α. Υγειονομικοί και προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών

β. Ασθενείς και προσωπικό σε θεραπευτήρια χρονίως πασχόντων, κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης, κέντρα κοινωνικής πρόνοιας, κέντρα διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας

γ. Εκπαιδευτικοί, προσωπικό και μαθητές (ηλικίας 16 ετών και άνω) ειδικών σχολείων και κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία

δ. 'Ατομα, που έρχονται σε επαφή με ζώα, που μπορεί να φέρουν μεταλλαγμένα στελέχη του ιού SARS-CoV-2

ε. Άτομα σημαντικά για τη διασφάλιση της λειτουργίας και της συνέχειας του κράτους

2. Άτομα ηλικίας 85 ετών και άνω

3. Άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω

4. Άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω

5α. Άτομα με υποκείμενα νοσήματα υψηλού κινδύνου (ανεξαρτήτως ηλικίας)

β. Άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω

6. Άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω

7α. Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω

β. Άτομα ηλικίας 18-59 ετών με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου

8α. Εκπαιδευτικοί ηλικίας έως 59 ετών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και εργαζόμενοι σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

β. Προσωπικό υπηρεσιών κρίσιμων τομέων της κρατικής λειτουργίας

γ. Άτομα ηλικίας 18-59 ετών που διαμένουν σε δομές ομαδικής διαβίωσης με μεγάλο συγχρωτισμό

9. Άτομα 18-59 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα (προτεραιότητα βάσει ηλικίας: 55-59 ετών, κατόπιν 50- 54 ετών, 45-49 ετών κ.ο.κ.)

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Από σήμερα τα ραντεβού για εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 65-69"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news