facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Κλειστά σχολεία αύριο 26/9 - Δείτε τις περιοχές

Κλειστά θα είναι τα σχολεία τις επόμενες μέρες στη Θεσσαλία λόγω της κακοκαιρίας Elias που σαρώνει τη χώρα. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό κλειστές θα μείνουν και οι σχολικές μονάδες στο Ξυλόκαστρο.

Ειδικότερα, κλειστά για τουλάχιστον άλλες τρεις μέρες θα μείνουν τα σχολεία στη Θεσσαλία, εξαιτίας της νέας κακοκαιρίας. Μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης, αλλά όχι σε όλα τα σχολεία.

Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τα κλειστά σχολεία στη Θεσσαλία ελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής και όπως έγινε γνωστό τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν έως την Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, όμως τα παιδιά θα κάνουν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Από την τηλεκπαίδευση εξαιρούνται τα σχολεία των δήμων και των περιοχών: Παλαμά, Φαρκαδόνας, Μεγάλων Καλυβίων, Φαλάνης, εργατικών κατοικιών Γιάννουλης, Αρμενίου και Κυψέλης.

Παράλληλα, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, με απόφαση του Δημάρχου Βλάση Τσιώτου, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου, θα παραμείνουν κλειστά, λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Επίσης και στη Λαμία τα σχολεία θα είναι κλειστά μετά από απόφαση του δήμου. Ειδικότερα, λόγω πιθανότητας προκλήσεως έντονων καιρικών φαινομένων και της ενδεχόμενης αδυναμίας μετακινήσεως μαθητών και εκπαιδευτικών, μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, με απόφαση του Δημάρχου Λαμιέων, Θύμιου Καραΐσκου, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, δεν θα λειτουργήσουν οι εκπαιδευτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ.

Παράλληλα και στη Στυλίδα δεν θα ανοίξουν τα σχολεία την Τρίτη και την Τετάρτη μετά από απόφαση της δημάρχου Βιργινίας Στεργίου. 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Κλειστά σχολεία αύριο 26/9 - Δείτε τις περιοχές "

Μπλακ άουτ: Στο σκοτάδι βυθίστηκαν περιοχές μέσα στη Λάρισα και χωριά λόγω της κακοκαιρίας

Διακοπή ηλεκτροδότησης παρατηρείται νωρίς το βράδυ της Δευτέρας σε δρόμους μέσα στη Λάρισα, στα Φάρσαλα, αλλά και σε χωριά κυρίως της Ελασσόνας.

Η κακοκαιρία Elias, όλα δείχνουν πως κατέφτασε φέρνοντας προβλήματα, καθώς ήδη λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Σε ότι αφορά την πόλη της Λάρισας χωρίς ρεύμα βρίσκονται αυτή την ώρα οι οδοί Πολέμη, Καραγάτση, Μυριβήλη, Δεκέλη, Πλάτωνος, ενώ όσο περνάει η ώρα το πρόβλημα παρουσιάζεται και σε άλλους δρόμους.

Αναφορικά με τα χωριά αυτή την ώρα βυθισμένα στο σκοτάδι είναι: το Μαυροβούνιο, η Χάλκη, το Δαμάσι, το Αμούρι, η Μαγούλα και το Μεσοχώρι.

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται προς αποκατάσταση των προβλημάτων και η εκτίμηση είναι ότι μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα θα έχει λυθεί το θέμα της ηλεκτροδότησης.

onlarissa

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπλακ άουτ: Στο σκοτάδι βυθίστηκαν περιοχές μέσα στη Λάρισα και χωριά λόγω της κακοκαιρίας"

Λαμία: Ανήλικοι έβαλαν βενζίνη, δεν πλήρωσαν και χτύπησαν τον υπάλληλο

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση ληστείας και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, σε βάρος αλλοδαπού υπαλλήλου υγρών καυσίμων, η οποία διαπράχθηκε απογευματινές ώρες της (21-09-2023), στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας.

Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων και μεθοδικής έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τέσσερις ημεδαποί, οι τρεις ανήλικοι, οι οποίοι κατηγορούνται κατά περίπτωση για τα ανωτέρω αδικήματα.

Ειδικότερα, αρχικά οι δύο εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προσέγγισαν το πρατήριο υγρών καυσίμων και αποπειράθηκαν να βάλουν καύσιμα στο όχημα τους, χωρίς να επιθυμούν να καταβάλουν το αντίστοιχο αντίτιμο, με αποτέλεσμα να διαπληκτιστούν με τον παθόντα, ασκώντας του σωματική βία, ενώ παράλληλα προκάλεσαν φθορές στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

Λίγη ώρα αργότερα, μαζί με τους δύο ακόμα συνεργούς του, προσέγγισαν με το όχημα τους εκ νέου το πρατήριο και επιτέθηκαν στον υπάλληλο, ασκώντας του σωματική βία, ενώ του απέσπασαν χρηματικό ποσό που έφερε στην κατοχή του, από τις εισπράξεις του πρατηρίου, το οποίο ο παθόντας δεν αντιλήφθηκε άμεσα και τράπηκαν πάλι σε φυγή.

Κατόπιν άμεσων αναζητήσεων, εντοπίσθηκαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και συνελήφθησαν δύο εκ των κατηγορουμένων, ενώ επιπλέον συνελήφθη και ένας ακόμα ημεδαπός, για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το όχημα των κατηγορουμένων, ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκαν για να οδηγηθούν σήμερα (25-09-2023) στον κ. Ανακριτή Λαμίας.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λαμίας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Ανήλικοι έβαλαν βενζίνη, δεν πλήρωσαν και χτύπησαν τον υπάλληλο"

Κακοκαιρία Elias – Τρίκαλα: Κεντρικός δρόμος μετατράπηκε σε ποτάμι μέσα σε μια ώρα βροχής

Μια ώρα καταιγίδας που έφερε η κακοκαιρία Elias στα Τρίκαλα και η οδός Καλαμπάκας πλημμύρισε και οι οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί.

Σύμφωνα με το trikalavoice η οδός Καλαμπάκας στα Τρίκαλα έχει μετατραπεί σε λίμνη για τρίτη φορά μέσα σε 4 μήνες και οι οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί, αναζητώντας εξόδους διαφυγής.

Στο μεταξύ ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει τους πολίτες για τα μέτρα προστασίας από καταιγίδα, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.
 
ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Πώς να εκτιμήσετε την απόσταση από μια καταιγίδα

-Μετρήστε το χρόνο που μεσολαβεί μεταξύ της αστραπής και της βροντής σε δευτερόλεπτα. Διαιρέστε το χρόνο που μετρήσατε με το 3 ώστε να υπολογίσετε την απόσταση της καταιγίδας σε χιλιόμετρα.
-Λάβετε γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα, πριν η καταιγίδα σας πλησιάσει. Η απόσταση είναι ενδεικτική καθώς η καταιγίδα μπορεί να εμφανιστεί πολύ γρήγορα πάνω από την περιοχή στην οποία βρίσκεστε.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ

Αν βρίσκεστε στο σπίτι

-Ασφαλίστε αντικείμενα, που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
-Ελέγξτε τον τρόπο στερέωσης διαφημιστικών πινακίδων που τυχόν έχετε αναρτήσει.
-Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα.
-Αποφύγετε να αγγίξετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο) καθώς συνιστούν καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού.

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο
-Ακινητοποιείστε το στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.
-Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
-Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα.
-Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο

-Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο διαφορετικά καθίστε αμέσως στο έδαφος χωρίς να ξαπλώσετε.
-Προστατευτείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων στην περίπτωση που είστε μέσα σε δάσος.
-Μην καταφύγετε ποτέ κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε ανοιχτό χώρο.
-Αποφύγετε τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας.


-Μην στέκεστε πλάι σε πυλώνες, γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνικές γραμμές και φράκτες.
-Μην πλησιάζετε μεταλλικά αντικείμενα (π.χ. αυτοκίνητα, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης κλπ.).
-Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού.
-Αν είστε μέσα στη θάλασσα βγείτε αμέσως έξω.
-Αν βρίσκεστε απομονωμένοι σε μια επίπεδη έκταση και νιώσετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) πετώντας τα μεταλλικά αντικείμενα που έχετε επάνω σας.

Κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης

-Προφυλαχθείτε αμέσως. Μην εγκαταλείψετε τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθείτε ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Elias – Τρίκαλα: Κεντρικός δρόμος μετατράπηκε σε ποτάμι μέσα σε μια ώρα βροχής"

Κυλλήνη: «Ο ένας μου κρατούσε τα χέρια και ο άλλος με βίαζε» καταγγέλλει στο newsit.gr η 28χρονη

«Με άρπαξαν, με πήγαν σε ένα χωράφι και με βίασαν διαδοχικά. Ο ένας μου κρατούσε τα χέρια και ο άλλος με βίαζε». Αυτή είναι η σοκαριστική περιγραφή της 28χρονης κοπέλας που βίωσε, όπως αναφέρει στο newsit.gr, έναν πρωτόγνωρο εφιάλτη στα χέρια δύο αντρών στην Κυλλήνη, την Κυριακή (25.09.2023).

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της 28χρονης, οι δύο άντρες που συνελήφθησαν, κατάφεραν να την πείσουν να πάει το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Κυλλήνη, από τους Αγίους Θεοδώρους που μένει η ίδια μόνιμα.

Η άτυχη κοπέλα περιγράφει στο newsit.gr λεπτό προς λεπτό τα όσα φρικτά έζησε με το ταξίδι της να αποδεικνύεται το πιο επικίνδυνο και μοιραίο της ζωής της. «Αυτοί οι δύο με κορόιδεψαν. Μιλούσα μαζί τους έναν ολόκληρο χρόνο από το Facebook και μου είχαν τάξει ότι θα περνούσαμε καλά. Το Σάββατο, με πήγαν οι γονείς μου στον προαστιακό της Κορίνθου και έπειτα πήγα στο Κιάτο. Από εκεί πήρα το λεωφορείο για Πάτρα και εκεί ήρθε να με παραλάβει με το αυτοκίνητό του ο ένας από αυτούς και πήγαμε Κυλλήνη.

Τίποτα όμως δεν προμήνυε ποιος ήταν ο πραγματικός σκοπός των δύο «φίλων» της από τα social media. «Στην αρχή όλα ήταν τέλεια αλλά έως και την Κυριακή ο άλλος ήταν εξαφανισμένος. Όμως την Κυριακή το μεσημέρι, την ώρα που έτρωγα ήσυχα με τον έναν, τον πήρε τηλέφωνο ο άλλος και άκουσα να του λέει «είναι η γκόμενα εδώ» και τον προέτρεπε να συνευρεθούν ερωτικά με την 28χρονη.

Τότε όπως αναφέρει η άτυχη 28χρονη στο newsit.gr άλλαξαν όλα. «Πήρα την τσάντα μου και πήγα να φύγω. Με το που πάω να φύγω, έρχεται και ο δεύτερος στο σπίτι. Τα δύο καθίκια με άρπαξαν και με πήγαν σε ένα χωράφι κοντά στο σπίτι που βρισκόμασταν. Με βίασαν και οι δύο διαδοχικά. Ο ένας μου κρατούσε τα χέρια και ο άλλος με βίαζε». Και σαν να μην έφτανε αυτό, όπως ισχυρίζεται η νεαρή γυναίκα «μετά με έβαλαν μέσα στο αμάξι και με πήγαν στο σπίτι του δεύτερου και με ξαναβίασαν. Και τα δύο μέρη ήταν πολύ ερημικά».

Η ίδια σε άθλια κατάσταση, ειδοποίησε από το λιμάνι της Κυλλήνης τη μητέρα της και εκείνη με τη σειρά της την Αστυνομία, με αποτέλεσμα οι βιαστές να εντοπιστούν και να συλληφθούν.
Η κραυγή για δικαιοσύνη της 28χρονης μέσα από το Newsit.gr, είναι κάτι περισσότερο από δυνατή. «Δεν θέλω να τους ξαναδώ ποτέ στην ζωή μου. Δεν περίμενα να μου κάνουν τέτοιο πράγμα. Θέλω να τιμωρηθούν. Θα κλείσω φυλακή τα καθάρματα, για να μην πάθουν κι άλλες κοπέλες το ίδιο πράγμα που έπαθα κι εγώ». Σε βάρος των δύο αντρών σχηματίστηκε δικογραφία ενώ για την νεαρή γυναίκα παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυλλήνη: «Ο ένας μου κρατούσε τα χέρια και ο άλλος με βίαζε» καταγγέλλει στο newsit.gr η 28χρονη"

Μενέντεζ: Δεν έχω κάνει τίποτα, δεν παραιτούμαι

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Μπομπ Μενέντεζ αρνείται ότι διέπραξε οτιδήποτε το επιλήψιμο και τόνισε ότι σκοπεύει να κρατήσει την έδρα του στο Κογκρέσο, αφού οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν δίωξη στον ίδιο και τη σύζυγό του με την κατηγορία ότι δωροδοκήθηκαν από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσι.

Αιρετοί αξιωματούχοι της Πολιτείας , μεταξύ των οποίων και ο Δημοκρατικός κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι Φιλ Μέρφι, κάλεσαν τον Μενέντεζ να παραιτηθεί. Η απόφασή του να παραμείνει γερουσιαστής ενδέχεται να περιπλέξει τις προσπάθειες του κόμματος να διατηρήσει την ισχνή πλειοψηφία (51-49) που διαθέτει στο Σώμα. Να σημειωθεί πάντως ότι το Νιου Τζέρσι δεν έχει εκλέξει Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή εδώ και μισό αιώνα, από το 1972.

Ο Μενέντεζ αποχώρησε προσωρινά από την προεδρία της πανίσχυρης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, επειδή ο κανονισμός της Γερουσίας ορίζει ότι εκείνοι που κατηγορούνται για κακουργήματα πρέπει να εγκαταλείπουν τα ηγετικά αξιώματά τους. Μπορεί όμως να επανέλθει στην προεδρία, εφόσον κριθεί αθώος.

«Πιστεύω ακράδαντα πως όταν παρουσιαστούν όλα τα γεγονότα όχι μόνο θα αθωωθώ αλλά θα είμαι ακόμη ο ανώτερος γερουσιαστής του Νιου Τζέρσι», είπε ο 69χρονος Μενέντεζ, στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του αφότου του ασκήθηκε δίωξη.
Ράβδοι χρυσού και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο Μενέντεζ δέχτηκε ράβδους χρυσού και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά προκειμένου να ασκήσει την επιρροή του ώστε να βοηθήσει την αιγυπτιακή κυβέρνηση αλλά και να παρέμβει υπέρ των τριών επιχειρηματιών στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου που τους ερευνούσαν.

Είναι η τρίτη φορά που ο γερουσιαστής μπαίνει στο στόχαστρο ομοσπονδιακής έρευνας, ωστόσο ποτέ δεν καταδικάστηκε.

Ο Μενέντεζ, η σύζυγός του και οι τρεις επιχειρηματίες θα εμφανιστούν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν την Τετάρτη. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν επισύρουν ποινή κάθειρξης έως και 45 ετών όμως οι δικαστές συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλλουν πολύ μικρότερες ποινές.

Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ /naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Μενέντεζ: Δεν έχω κάνει τίποτα, δεν παραιτούμαι"

Καιρός αύριο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πέφτει η θερμοκρασία

Ο καιρός αύριο Τρίτη (26.09.2023) σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Ο καιρός θα δώσει αύριο ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν: στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας), στη Στερεά (στους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας) και στην Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας).

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 2 με 3 βαθμούς σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα δυτικά τους 24-26 και στα ανατολικά τους 28 με 31 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα
εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά από τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που γρήγορα θα σταματήσουν ενώ από το απόγευμα θα εκδηλωθούν εκ νέου σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα νότια τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής προβλέπεται να σημειωθούν στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας της Ηπείρου.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα ηπειρωτικά και από τις βραδινές ώρες στη βόρεια Εύβοια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι στην Κρήτη όπου από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν στα δυτικά και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πέφτει η θερμοκρασία"

Κακοκαιρία: Μεγάλη χαλαζόπτωση σε Ήπειρο, Καλάβρυτα και Ξυλόκαστρο - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η κακοκαιρία έχει ξεκινήσει την επέλασή της από διάφορες περιοχές της Ηπείρου και της Αχαΐας.

Όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες και βίντεο, έχει πέσει χαλάζι στο Πωγώνι Ηπείρου και στο Χιονάτο Καστοριάς ενώ πολύ ισχυρές είναι και οι χαλαζοπτώσεις στα Μαζέικα Αχαΐας και στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το χαλάζι στην Κλειτορία Καλαβρύτων προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα καθώς και σε καλλιέργειες. Επίσης, μεγάλη χαλαζόπτωση υπάρχει στο Ξυλόκαστρο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την επέλαση της κακοκαιρίας:

Βίντεο από το Ξυλόκαστρο:



Βίντεο από το Χιονάτο Καστοριάς:



Βίντεο από τα Μαζέικα Αχαΐας:



kakokairia_2
Ισχυρό χαλάζι στο Πωγώνι Ηπείρου

kakokairia2

kakokairia3

kakokairia5
Χαλαζόπτωση στα Γιάννενα

kakokairia6
Χαλάζι στα Μαζέικα

ΕΜΥ: Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Σήμερα Δευτέρα (25-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Θεσσαλία, καθώς και στη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και τους νομούς Φωκίδας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας της Στερεάς. Πρόσκαιρα είναι πιθανό να επηρεαστούν η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η βόρεια Πελοπόννησος. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων καθώς και στα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Αύριο Τρίτη (26-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν: στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας), στη Στερεά (στους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας) και στην Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας).

Την Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, την κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), τις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Φθιώτιδας, στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως το μεσημέρι στις Σποράδες, τη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια, και τα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία: Μεγάλη χαλαζόπτωση σε Ήπειρο, Καλάβρυτα και Ξυλόκαστρο - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες"

Κακοκαιρία Elias – Πατρών-Αθηνών: Προβλήματα στην Εθνική Οδό από κατολίσθηση – Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα

Σε εξέλιξη είναι η κακοκαιρία Elias στη δυτική Ελλάδα, όπου το μεσημέρι σημειώθηκαν έντονες βροχές, αλλά και ισχυρή χαλαζόπτωση σε Αχαΐα και Κορινθία, με το φαινόμενο να κινείται ανατολικά.

Η έντονη χαλαζόπτωση, προκάλεσε κατολισθήσεις στην περιοχή που κάηκε το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία από τα διόδια Ελαιώνα έως τον κόμβο Καλαβρύτων στη νέα Εθνική οδό, με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Στο Αίγιο και τα χωριά Λαμπίρι και Κάτω Κλειτορία η χαλαζόπτωση ήταν ιδιαίτερα έντονη. Το χαλάζι ήταν σε ορισμένες περιπτώσεις σε μέγεθος μπαλάκι του πινγκ πονγκ, ενώ η βροχή που έπεφτε στην περιοχή ήταν μεγάλης έντασης.

Στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών, από το ύψος του Ξυλόκαστρου έως και την Πάτρα, η βροχή ήταν εξίσου ισχυρή, με τον ουρανό να είναι μαύρος.

pelop

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Elias – Πατρών-Αθηνών: Προβλήματα στην Εθνική Οδό από κατολίσθηση – Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα"

Νοσοκομείο Σαντορίνης: Λειτουργεί χωρίς παθολόγο, καρδιολόγο και αναισθησιολόγο!

Περισσότερους γιατρούς σε βασικές ειδικότητες, διέθετε το Κέντρο Υγείας Σαντορίνης, πριν γίνει νοσοκομείο, το 2016.

Το πολυδιαφημισμένο νοσοκομείο βρίσκεται σε αποδρομή και οι κάτοικοι του νησιού πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποστελέχωσή του.

Το νοσοκομείο Σαντορίνης λειτουργεί με καθεστώς Ανώνυμης Εταιρείας (μονομετοχική του Δημοσίου), χωρίς να δικαιώνει τις προσδοκίες:

"Ένας - ένας, οι γιατροί παραιτούνται", καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Όπως εξηγεί, λόγω του νομικού του καθεστώτος, δεν γίνονται προκηρύξεις γιατρών ΕΣΥ, αλλά ζητούνται ιδιώτες γιατροί, με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Δεν υπάρχει, όμως ενδιαφέρον, αν και ο μισθός για τους ιδιώτες είναι μεγαλύτερος από τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, στο νοσοκομείο λειτουργεί παθολογική κλινική χωρίς παθολόγο, χωρίς πνευμονολόγο, με τρείς μόνο γενικούς γιατρούς. Παρά τις ελλείψεις, νοσηλεύονται πάνω από δέκα παθολογικά περιστατικά.

Έμπειρος γενικός γιατρός φέρεται να έχει επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, στον οποίο εξέφρασε την απόγνωση του και τη πρόθεσή του να παραιτηθεί άμεσα, λόγω της επικινδυνότητας και της εξάντλησης.

Ο κ. Γιαννάκος τονίζει πως, εδώ και τέσσερις μήνες, δεν υπηρετεί κανένας αναισθησιολόγος, καθώς συνταξιοδοτήθηκε ο 72χρονος που εργαζόταν εκεί. 

Το νοσοκομείο καλύπτεται με μετακίνηση - για λίγες μέρες - αναισθησιολόγων από διαφορα νοσοκομεία της Αττικής, ενώ πολλές μέρες μένει ακάλυπτο.

Οι δύο μοναδικοί καρδιολόγοι παραιτήθηκαν και είναι εκτός προγράμματος τον επόμενο μήνα.

"Τι νοσοκομείο είναι αυτό που δεν έχει παθολόγο, καρδιολόγο και αναισθησιολόγο;", διερωτάται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αναφέροντας πως υπηρετεί μόνον ένας μικροβιολόγος, ένας παιδίατρος και δύο ακτινολόγοι. 

"Το μοναδικό νοσοκομείο του ΕΣΥ, που λειτουργεί ως ανώνυμη εταιρεία, καταρρέει", τονίζει.

Επιχειρώντας να ερμηνεύσει την κατάσταση, ειδικά των δομών στα νησιά, ο κ. Γιαννάκος επισημαίνει πως "ευθύνονται" οι χαμηλότατοι μισθοί των υγειονομικών, που δεν καλύπτουν το κόστος διαβίωσης και οι δυσμενείς συνθήκες εργασίας.

"Το ΕΣΥ δεν είναι πια ελκυστικό στο υγειονομικό προσωπικό, όπως ήταν πριν από τα μνημόνια", τονίζει.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομείο Σαντορίνης: Λειτουργεί χωρίς παθολόγο, καρδιολόγο και αναισθησιολόγο!"

Πανικός σε γυμνάσιο της Λαμίας. Έπεσε μαθητής από μεγάλο ύψος

Πανικός και αναστάτωση επικράτησε στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας, όταν στις 12 περίπου το μεσημέρι της Δευτέρας, μαθητής της Α΄ Γυμνασίου, κατά τη διάρκεια παιχνιδιού, έπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες από μεγάλο ύψος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των συμμαθητών του, ο 12χρονος έπεσε με φόρα πάνω σε κάγκελο, υποχώρησε το πλέγμα και βρέθηκε στο κενό, από ύψος 5 μέτρων.

Άμεσα κλήθηκε το ΕΚΑΒ όπου παρέλαβε το παιδί, το οποίο είχε τις αισθήσεις του.

Ο μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας, όπου νοσηλεύεται με συντριπτικά κατάγματα στα πόδια.

Σε νοσοκομείο στην Αθήνα ο μαθητής

Στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», μεταφέρθηκε ο μαθητής ο οποίος νωρίτερα σήμερα, βρέθηκε στο κενό από ύψος πέντε μέτρων, όταν υποχώρησε το πλέγμα σε κάγκελο του σχολείου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 12 περίπου το μεσημέρι, στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες συμμαθητών του, ο 12χρονος έπεσε με φόρα πάνω σε κάγκελο, υποχώρησε το πλέγμα και βρέθηκε στο κενό.

Το παιδί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αρχικά στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου μετά τις απαραίτητες εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι φέρει αρκετά τραύματα, κυρίως στα πόδια και αποφασίστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο Παίδων, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες χειρουργικές επεμβάσεις.

Στο σημείο βρέθηκαν ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραϊσκος, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελένη Μπενιάτα, ο διευθυντής Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Κων/νος Σπαλιώρας, αλλά και ο Γ.Γ του Υπουργείου Παιδείας που βρισκόταν εκείνη την ώρα στη Λαμία, σε σύσκεψη με τους φορείς της εκπαίδευσης.

Έρευνα από τον δήμο Λαμιέων για τον τραυματισμό του μαθητή. Τι αναφέρει το πόρισμα.

Με εντολή του δημάρχου Θύμιου Καραΐσκου έγινε έρευνα από τη Διεύθυνση Υποδομών και Τεχνικών Έργων του Δήμου.

Μεταξύ των άλλων στο πόρισμα αναφέρεται πως “η μεταλλική κατασκευή στο σύνολο της δεν παρουσιάζει κάποια φθορά παρά μόνο επιφανειακή οξείδωση, η οποία όμως δεν καθιστά την μεταλλική κατασκευή αποσαθρωμένη και μη λειτουργική.

Σημειώνουμε ότι στους ετήσιους τακτικούς ελέγχους της Υπηρεσίας μας ουδέποτε διαπιστώθηκε επικινδυνότητα στην περίφραξη του 3ου Γυμνασίου, αλλά ούτε έχουν υπάρξει και αιτήματα του σχολείου για τον έλεγχο της συγκεκριμένης περίφραξης [….]”.

Διαβάστε την ανακοίνωση του δήμου Λαμιέων:

Σε σχέση με το περιστατικό που συνέβη σήμερα στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας στον Αφανό, και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μαθητή, σημειώνουμε τα παρακάτω:

1.- Με εντολή του Δήμαρχου, αμέσως μετά το περιστατικό και για να μην υπάρξει η οποιαδήποτε αλλοίωση των στοιχείων, διετάχθη έρευνα από την Διεύθυνση Υποδομών και Τεχνικών Εργων του Δήμου,  στο συγκεκριμένο σημείο που έγινε το ατύχημα και για την κατάσταση της περίφραξης, σε αυτό το σημείο.

2. Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, εκδόθηκε πόρισμα και με εντολή του Δημάρχου, διαβιβάζεται στην Αστυνομική Αρχή, στα πλαίσια της προκαταρκτικής έρευνας που είναι σε εξέλιξη για τα αίτια του ατυχήματος.

3.  Όπως, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται στο εν λόγω πόρισμα :

«[….] Από την περίφραξη αποκολλήθηκε το εσωτερικό-κεντρικό πλέγμα ενός τμήματος, που στηρίζεται σε πλαίσιο σιδερογωνιάς. Η μεταλλική κατασκευή στο σύνολο της δεν παρουσιάζει κάποια φθορά παρά μόνο επιφανειακή οξείδωση, η οποία όμως δεν καθιστά την μεταλλική κατασκευή αποσαθρωμένη και μη λειτουργική.

Το εσωτερικό πλέγμα της μεταλλικής κατασκευής δέχτηκε μεγάλη ώθηση με αποτέλεσμα να στραβώσει η σιδερογωνιά στο πάνω μέρος και να υποχωρήσει.

Σημειώνουμε ότι στους ετήσιους τακτικούς ελέγχους της Υπηρεσίας μας ουδέποτε διαπιστώθηκε επικινδυνότητα στην περίφραξη του 3ου Γυμνασίου, αλλά ούτε έχουν υπάρξει και αιτήματα του σχολείου για τον έλεγχο της συγκεκριμένης περίφραξης [….]»

4.- Ως Δήμος Λαμιέων εκφράζουμε την λύπη μας για αυτή την εξέλιξη, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον 13χρονο μαθητή  και θεωρούμε ότι πρέπει να πέσει άπλετο φως για τα αίτια του ατυχήματος.

Ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος επισκέφτηκε το 3ο Γυμνάσιο Λαμίας, αλλά και το Νοσοκομείο Λαμίας και συνομίλησε με υπηρεσιακούς παράγοντες της εκπαίδευσης και τους γονείς του μαθητή, στους οποίους και εξέφρασε την πλήρη στήριξη του Δήμου σε όλα τα επίπεδα. Παράλληλα ενημέρωσε και τον Υπουργό Παιδείας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Προς πλήρη ενημέρωσή σας, σας κοινοποιούμε και το πόρισμα της αρμόδιας αρχής, το οποίο διαβιβάζεται στην δικαιοσύνη.

tvstar

Διαβάστε Περισσότερα » " Πανικός σε γυμνάσιο της Λαμίας. Έπεσε μαθητής από μεγάλο ύψος "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news