facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στην Αθήνα λόγω της διεξαγωγής αγώνα δρόμου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή (2/10) στην Αθήνα λόγω της διεξαγωγής του "4ου Αγώνα δρόμου και Περιπάτου «Race for the Cure».

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, κατά τις ώρες 07.00΄ έως 13.00΄, ως εξής:

-Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

-Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Βασ. Αμαλίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πλ. Συντάγματος.

-Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Αμαλίας και της οδού Ζαχάρωφ και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

-Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

-Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

-Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου), στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Αμαλίας και της οδού Πεσμαζόγλου και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

-Μελεάγρου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ησιόδου και της Λ. Βασ. Κων/νου.

-Αραβαντινού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ησιόδου και της Λ. Βασ. Κων/νου.

-Κλεάνθους, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Βασ. Γεωργίου Β΄ και της Λ. Βασ. Κων/νου.

-Ακαδημίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Χαρ. Τρικούπη και της Λ. Βασ. Σοφίας και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

-Βασ. Γεωργίου Β΄, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

-Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

-Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

-Λ. Βασ. Κων/νου: Σε όλο το μήκος της, ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Αρδηττού και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

- Στο τμήμα αυτής μεταξύ της οδού Σπ. Μερκούρη και Λ. Βασ. Σοφίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Κηφισίας και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

Παράλληλα θα ισχύει απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων κατά τις ώρες 06.00΄ έως 13.00΄, επί της οδού Πεσμαζόγλου, σε όλο το μήκος της.

-Απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής της εκδήλωσης [Λ. Βασ. Αμαλίας - Λ. Βασ. Σοφίας - αναστροφή στο ύψος της οδού Ξενίας - Λ. Βασ. Σοφίας (ρεύμα ανόδου) - Λ. Βασ. Κων/νου (ρεύμα καθόδου) - Λ. Βασ. Όλγας], τις ώρες που τα τμήματα αυτής θα είναι αποκλεισμένα από την κυκλοφορία των οχημάτων εκτός των παρακάτω διασταυρώσεων:

-Λ. Βασ. Σοφίας - Ρηγίλλης

-Λ. Βασ. Κων/νου - Βασ. Γεωργίου Β΄

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στην Αθήνα λόγω της διεξαγωγής αγώνα δρόμου"

Πολυτεχνειούπολη: «Το κλίμα στις εστίες θυμίζει γκέτο» – Συγκλονίζουν οι περιγραφές από φοιτητές και φύλακες

Η ανομία που επικρατούσε στην παλιά εστία της Πολυτεχνειούπολης όπου είχε μετατραπεί σε άντρο των συμμοριών, όπου αρκετά από τα μέλη του έμεναν ακόμα και με συγγενικά τους άτομα στα δωμάτια των κτιριακών εγκαταστάσεων, αποτυπώνεται από τις καταθέσεις φοιτητών αλλά και των ατόμων που ήταν επιφορτισμένα με την φύλαξή τους.

Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση ενός από τους φύλακες των εστιών, ο οποίος μέσα σε διάστημα λίγων μόνο μηνών είχε γίνει αποδέκτης για πληθώρα περιστατικών κλοπών.

Εξιστορώντας στους αστυνομικούς τα όσα αντίκρισε και βίωσε, ενώ εκτελούσε την βάρδια του στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, παραπέμπουν σε ταινία τρόμου. “Πριν περίπου μια εβδομάδα ενώ βρισκόμουν στο ισόγειο γραφείο άκουσα 4-5 πυροβολισμούς από πάνω στα δωμάτια και μετά είδα τρία άτομα να βγαίνουν και να φεύγουν κρυμμένοι στο σκοτάδι”.

Ένας άλλος φύλακας ανέφερε στους αστυνομικούς πολλά περιστατικά διαρρήξεων σε δωμάτια φοιτητών, αλλά και την αδυναμία των εργαζομένων να διατηρήσουν την τάξη. Αναφέρθηκε σε κατάληψη δωματίων, αλλά και σε αλισβερίσια εμπόρων ναρκωτικών. “Κάνουν διακίνηση ναρκωτικών ουσιών εντός των φοιτητικών εστιών” ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του.

Σοκαριστικά όμως είναι και τα όσα περιέγραψαν στους αστυνομικούς φοιτητές οι οποίοι διέμεναν, είτε στους ίδιους ορόφους είτε σε διαφορετικούς από αυτούς. Ανέφεραν διαρρήξεις δωματίων αλλά και κλοπές διαφόρων αντικειμένων και ρούχων, ενώ το μεγάλο πλιάτσικο έγινε κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

“Πολλοί κάτοικοι των φοιτητικών εστιών έγραψαν ότι όταν γύρισαν από διακοπές τα δωμάτια τα βρήκαν διαρρηγμένα και από μέσα έλειπαν πράγματα”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ένορκη εξέταση ενός 24χρονου φοιτητή, ο οποίος διαμένει στις φοιτητικές εστίες. Ο ίδιος περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί μέσα στις εστίες μίλησε για “γκέτο”. “Υπάρχει μια συμμορία ατόμων που διαπράττουν διάφορα αδικήματα”.

Ανέφερε άτομα τα οποία προκαλούν κλίμα τρομοκρατίας και μπουκάρουν στα δωμάτια των φοιτητών. “Επικρατεί έντονος φόβος και ανησυχία αφού το κλίμα στις εστίες θυμίζει γκέτο… Παλιότερα ακούγαμε κανονικά μουσική ενώ πλέον φοβόμαστε μην έρθουν και μας κλέψουν μέχρι και τα ηχοσυστήματα”.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολυτεχνειούπολη: «Το κλίμα στις εστίες θυμίζει γκέτο» – Συγκλονίζουν οι περιγραφές από φοιτητές και φύλακες"

Γκουτέρες: Επικίνδυνη κλιμάκωση η προσάρτηση ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία

Εάν η Ρωσία προχωρήσει στα σχέδιά της να προσαρτήσει τέσσερις ουκρανικές περιοχές, αυτό θα σηματοδοτήσει μια «επικίνδυνη κλιμάκωση» η οποία θα θέσει σε κίνδυνο τις προοπτικές για ειρήνη στην περιοχή, προειδοποίησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

«Οποιαδήποτε απόφαση να προχωρήσει η προσάρτηση των ουκρανικών περιοχών του Ντονέτσκ, του Λουχάνσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια δεν θα έχει νομική αξία και αξίζει να καταδικαστεί», δήλωσε ο Αντόνιο Γκουτέρες στους δημοσιογράφους.

Οποιαδήποτε τέτοια απόφαση «θα παρατείνει τις δραματικές συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία, κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες και θα εμποδίσει την ικανότητά μας να παρέχουμε σωτήρια βοήθεια σε όλη την Ουκρανία και πέραν αυτής».

Μπλίνκεν: Τα ψευδοδημοφίσματα διοργανώθηκαν για να συγκαλυφθεί η ρωσική προσπάθεια αρπαγής ουκρανικών εδαφών

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν καταδίκασε σήμερα τα δημοψηφίσματα για την προσάρτηση ουκρανικών περιφερειών στη Ρωσική Ομοσπονδία ως προσπάθεια «αρπαγής εδαφών».

«Αυτή η παρωδία των δημοψηφισμάτων που διοργάνωσε το Κρεμλίνο είναι απλώς μια μάταιη προσπάθεια να συγκαλύψει αυτό που ισοδυναμεί με ακόμη μια προσπάθεια αρπαγής εδαφών από την Ουκρανία», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας και συμπλήρωσε: «Για να είμαστε σαφείς: τα αποτελέσματα ενορχηστρώθηκαν από τη Ρωσία και δεν αντικατοπτρίζουν τη βούληση του ουκρανικού λαού».

Αύριο Παρασκευή, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να ανακοινώσει την προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών -- Ντονέτσκ και Λουχάνσκ (ανατολικά), Χερσώνα και Ζαπορίζια (νότια) -- την οποία έχει καταδικάσει το Κίεβο και η Δύση.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ» αυτές τις προσαρτήσεις εδαφών και ότι θα εξακολουθήσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία. 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Γκουτέρες: Επικίνδυνη κλιμάκωση η προσάρτηση ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία "

Οι ΗΠΑ άνοιξαν τον δρόμο για να δικαστεί η Τουρκία μετά την επίθεση των μπράβων του Ερντογάν σε διαδηλωτές στην Ουάσινγκτον

Πολύ κοντά στο οριστικό τέλος πλησιάζουν οι συνεχείς εφέσεις που είχε καταθέσει η τουρκική κυβέρνηση με στόχο να ανατρέψει τις αποφάσεις που είχε λάβει η αμερικανική δικαιοσύνη για τις βιαιοπραγίες που είχαν εκδηλωθεί εναντίον διαδηλωτών στην Ουάσιγκτον. Υπενθυμίζεται ότι το 2017, οι άνδρες της ασφάλειας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν επιτεθεί και χτυπήσει βίαια ειρηνικούς διαδηλωτές που βρίσκονταν έξω από την κατοικία του Τούρκου πρέσβη και στην συνέχεια είχαν εμπλακεί σε αψιμαχίες με το προσωπικό της αμερικανικής μυστικής αστυνομίας.

Η τουρκική πλευρά είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, καθώς είχε ζητήσει να επανεξεταστούν οι αποφάσεις που είχε λάβει τόσο το Περιφερειακό Δικαστήριο της Ουάσιγκτον όσο και το Εφετείο, τα οποία είχαν αποφανθεί ότι η βία που ασκήθηκε από το προσωπικό ασφαλείας του Τούρκου προέδρου δεν χρήζει ασυλίας και συνεπώς τα αμερικανικά δικαστήρια διαθέτουν την απαραίτητη δικαιοδοσία για να εκδικάσουν τις αγωγές που έχουν ασκηθεί.

Ωστόσο, η αμερικανική κυβέρνηση απέρριψε κατηγορηματικά τη βάση του νομικού επιχειρήματος της Τουρκίας και εισηγήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο μέσω του νομικού της εκπροσώπου (solicitor general) να απορρίψει αυτό το αίτημα και να ανοίξει έτσι τον δρόμο για την εκδίκαση της υπόθεσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με νομικούς κύκλους η σημερινή γνωμοδότηση της νομικής εκπροσώπου θεωρείται ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο και ότι θα ληφθεί σοβαρά υπόψιν από το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο αναμένεται ότι σύντομα θα εκδώσει την τελική του απόφαση.

Στο σκεπτικό που παρουσιάζει στην απόφαση της, η νομική εκπρόσωπος των ΗΠΑ, Ελίζαμπεθ Πρέλογκαρ, σημειώνει ότι «τα γεγονότα που διαπιστώθηκαν από το Περιφερειακό Δικαστήριο και έγιναν αποδεκτά από το Εφετείο των ΗΠΑ αποδεικνύουν ότι το τουρκικό προσωπικό ασφαλείας χρησιμοποίησε βία που υπερβαίνει κάθε αντίληψη της προστατευτικής λειτουργίας του. Ως εκ τούτου, η χρήση βίας δεν προστατεύεται από την εξαίρεση του FSIA (Foreign Sovereign Immunities Act)». Υπό αυτό το πρίσμα, η νομική εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι το Εφετείο κατέληξε στο σωστό συμπέρασμα και συνεπώς η απόφασή του δεν δικαιολογεί επανεξέταση από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Συνεχίζοντας το σκεπτικό της, η νομική εκπρόσωπος αντέκρουσε ακόμα ένα επιπλέον επιχείρημα της τουρκικής πλευράς, το οποίο πρόβαλε το σκεπτικό ότι μια τέτοια απόφαση θα έχει αρνητικές συνέπειες για τις διεθνείς σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο, η εκπρόσωπος έκρινε ότι η συγκεκριμένη εκτίμηση είναι λανθασμένη, καθώς όπως υπογράμμισε «οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν τη σχέση τους με την Τουρκία, σύμμαχο του ΝΑΤΟ, και έχουν πρωταρχικό συμφέρον να προστατεύσουν τους διπλωμάτες και τους ανώτερους αξιωματούχους τους που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Όμως, η απόφαση δεν υπονομεύει αυτά τα συμφέροντα. Η απόφαση συνάδει με άλλες αποφάσεις στις οποίες τα δικαστήρια των ΗΠΑ έκριναν ότι τα ξένα κράτη δεν δικαιούνται κυρίαρχη ασυλία για αδικοπραξίες που περιλαμβάνουν τη χρήση βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Εάν τελικώς το Ανώτατο Δικαστήριο υιοθετήσει την απόφαση της νομικής εκπροσώπου των ΗΠΑ, Ελίζαμπεθ Πρέλογκαρ, και απορρίψει την προσφυγή της τουρκικής κυβέρνησης, αυτό πρακτικά θα σημαίνει πρακτικά ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί κανονικά, καθώς η Τουρκία θα έχει εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα νομοθετικά εργαλεία για την ανατροπή των προηγούμενων αποφάσεων. Την νομική εκπροσώπηση των διαδηλωτών εναντία στην τουρκική κυβέρνηση έχει αναλάβει ο ομογενής δικηγόρος Ανδρέας Άκαρας.

Το Ιστορικό της Υπόθεσης

Η μήνυση κατατέθηκε από Αμερικανούς πολίτες εναντίον όχι φυσικών προσώπων αλλά εναντίον του τουρκικού κράτους. Από την πλευρά της, η Τουρκία υποστήριξε ότι χρήζει ασυλίας και συνεπώς το συγκεκριμένο περιστατικό δεν μπορεί να τεθεί στη κρίση του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Ουάσιγκτον.

Σε πρωτόδικο επίπεδο, το Περιφερειακό Δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι δεν πληρούνται τα κριτήρια της ασυλίας. Η τουρκική πλευρά, όμως, άσκησε έφεση με βασικό επιχείρημα ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες έγιναν για λόγους προστασίας του προέδρου, ο οποίος βρισκόταν στα σκαλιά της πρεσβευτικής κατοικίας. Με δεδομένο ότι η υπόθεση αφορούσε την εμπλοκή μιας ξένης κυβέρνησης, οι δικαστές ζήτησαν τη γνωμοδότηση των τριών αρμόδιων κυβερνητικών υπηρεσιών (Υπουργείο Δικαιοσύνης, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μυστική Αστυνομία).

Στη συνέχει ακολούθησε η κοινή γνωμοδότηση που κατατέθηκε με υπόμνημα στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Ουάσιγκτον. Σε αυτό το κείμενο, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την μυστική αστυνομία (secret service) κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία δεν πληροί τα κριτήρια της ασυλίας που προβλέπεται στον νόμο «Foreign Sovereign Immunities Act» (FSIA). Αιτιολογώντας το σκεπτικό τους, οι τρεις υπηρεσίας υποστήριξαν ότι οι επίμαχες πράξεις δεν έγιναν για λόγους προστασίας του Τούρκου προέδρου και συνεπώς δεν απολαμβάνουν την ασυλία που προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις του νόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ηγετικά στελέχη από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας είχαν στείλει επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν με την οποία του ζητούσαν να ξεκαθαρίσει ότι η Τουρκία δεν διαθέτει ασυλία βάσει του νόμου «Foreign Sovereign Immunities Act» (FSIA).

Η Οριστική Απόφαση του Εφετείου της Ουάσιγκτον που Οδήγησε την Τουρκία στο Ανώτατο Δικαστήριο

Με μια οριστική και ομόφωνη απόφαση το Εφετείο της πόλης της Ουάσιγκτον απέρριψε το αίτημα της Τουρκίας για την επανεξέταση της απόφασης που είχε λάβει για τις βιαιοπραγίες που είχαν εκδηλωθεί εναντίον Κούρδων διαδηλωτών. Υπενθυμίζεται ότι το 2017, οι άνδρες της ασφάλειας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν επιτεθεί και χτυπήσει βίαια ειρηνικούς διαδηλωτές που βρίσκονταν έξω από την κατοικία του Τούρκου πρέσβη και στην συνέχεια είχαν εμπλακεί σε αψιμαχίες με το προσωπικό της αμερικανικής μυστικής αστυνομίας.

Σε πρωτόδικο επίπεδο, το Περιφερειακό Δικαστήριο της Ουάσιγκτον είχε αποφανθεί ότι δεν πληρούνται τα κριτήρια της ασυλίας. Στη συνέχεια, μετά την προσφυγή της Τουρκίας, οι τρεις δικαστές του Εφετείου που εξέτασαν την υπόθεση κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα. Ωστόσο, η γειτονική χώρα αποφάσισε να εξαντλήσει όλα τα νομικά εργαλεία που είχε διαθέσιμα, ζητώντας και από τους 10 δικαστές του Εφετείου να επανεξετάσουν την απόφαση. Ωστόσο, δεν είχε και αυτή την φορά καμία τύχη, και πλέον η απόρριψη του συγκεκριμένου αιτήματος σημαίνει ότι η προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο είναι μονόδρομος για την Τουρκία.

Εκφράζοντας την ικανοποίηση του, ο ομογενής δικηγόρος Ανδρέας Άκαρας είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η απόρριψη του εν λόγω αιτήματος αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στις προσπάθειες που καταβάλει η Τουρκία για να αποφύγει την ευθύνη που έχει για τις επαίσχυντες ενέργειες του κ. Ερντογάν και των σωματοφυλάκων του».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι ΗΠΑ άνοιξαν τον δρόμο για να δικαστεί η Τουρκία μετά την επίθεση των μπράβων του Ερντογάν σε διαδηλωτές στην Ουάσινγκτον"

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 8,4% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – «Αγκάθι» η οικονομία

Σταθερό προβάδισμα με 8,4% διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Στα υπόλοιπα ευρήματα της δημοσκόπησης Metron Analysis η οικονομία και η ακρίβεια είναι τα θέματα που απασχολούν περισσότερο τους πολίτες ενώ πάνω από τους μισούς πιστεύουν πως η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

Στην ερώτηση για το αν η χώρα κινείται προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση αυτή την περίοδο το 56% λέει προς τη λάθος, το 38% προς τη σωστή ενώ ένα 4% ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Για το ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες η οικονομία είναι πρώτο με 31% και ακολουθεί η ακρίβεια με 26%, η ενεργειακή κρίση με 11%, η εξωτερική πολιτική και πόλεμος στην Ουκρανία με 8%, η ανεργία με 6%.

Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης το 39% και 16% αντίστοιχα την κρίνει θετικά ενώ το 54% και 74% αντίστοιχα αρνητικά.

Στην αξιολόγηση του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 41% και 21% αντιστοιχα κρίνουν θετικά ενώ το 54% και 69% αρνητικά.

 

Στην πρόθεση ψήφου για τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 29% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,6%, το ΠΑΣΟΚ με 12,2%, το ΚΚΕ με 5,1%, η Ελληνική Λύση με 4,8% και το ΜεΡΑ25 με 3,4%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 7,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει συνολικά το 10,1%.

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ έχει ποσοστό 35,8% έναντι 25,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 15%, το ΚΚΕ με 6,3%, η Ελληνική Λύση με 5,9% και το ΜεΡΑ25 με 4,9%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός σε ποσοστό 35% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας σε 16% με τον κανένας να είναι δεύτερος με 30%.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 8,4% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – «Αγκάθι» η οικονομία"

Πολυτεχνειούπολη: Συνελήφθησαν στην Πρέβεζα δύο ακόμη άτομα – Ταυτοποιήθηκαν ως μέλη μίας εκ των συμμοριών

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, στην Πρέβεζα, δύο άτομα, μέλη συμμορίας που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και κλοπές οχημάτων, σε Αττική, Λαμία, Κόρινθο και Ναύπακτο.

Tαυτοποιήθηκαν ως μέλη μίας απ’ τις εγκληματικές οργανώσεις που δρούσαν με έδρα και ορμητήριο την Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της συμμορίας τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2022, δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη ένοπλων ληστειών σε καταστήματα, ενώ προέβαιναν και στην κλοπή οχημάτων τα οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσα μετάβασης και διαφυγής από τα σημεία των ληστειών.

Εξιχνιάστηκαν 3 περιπτώσεις ενόπλων ληστειών και μία απόπειρα ληστείας σε καταστήματα, καθώς και 2 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • υποπολυβόλο,
  • 2 γεμιστήρες,
  • 50 φυσίγγια,
  • 535 ευρώ,
  • ρολόι χειρός,
  • είδη ρουχισμού και παπούτσια που χρησιμοποιήθηκαν σε ληστείες,
  • αυτοκίνητο και
  • 3 κινητά τηλέφωνα.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, περιλαμβάνονται δύο ακόμη άτομα τα οποία είναι έγκλειστα σε Καταστήματα Κράτησης.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολυτεχνειούπολη: Συνελήφθησαν στην Πρέβεζα δύο ακόμη άτομα – Ταυτοποιήθηκαν ως μέλη μίας εκ των συμμοριών"

Ειδικό Δικαστήριο-Λοβέρδος: Δεν ξέρω αν είχε δόλο η Τουλουπάκη, αλλά όφειλε να διαβιβάσει αμελλητί τη δικογραφία

Δεν γνωρίζει εάν ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος καθοδήγησε την τότε εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη να μην αποστείλει έγκαιρα στη Βουλή αναφορές κατά του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή, κατέθεσε σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος.

Πρώτος μάρτυρας στη δίκη για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ο κ. Λοβέρδος κατέθεσε για την Ελένη Τουλουπάκη ότι δεν γνωρίζει εάν είχε δόλο, ωστόσο “όφειλε να διαβιβάσει αμελλητί τη δικογραφία διότι όταν το έπραξε έίχε ήδη παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία και η Βουλή δεν μπορούσε πλέον να ελέγξει ενδεχόμενες ποινικές ευθυνες του τότε υπουργού”.

Ο κ. Λοβέρδος ήταν μάρτυρας καθώς εκείνος και άλλοι 2 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ είχαν καταθέσει 3 αναφορές για “παράλειψη του Παν. Κουρουμπλή  να προχωρήσει σε τιμολόγηση των φαρμάκων”. Και οι 3 αναφορές κατατέθηκαν στην προκάτοχο της κας Τουλουπάκη, Ελένη Ράικου.

Στο Ειδικό Δικαστήριο δικάζονται η Ελένη Τουλουπάκη, για κατάχρηση εξουσίας και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για ηθική αυτουργία στην κατάχρηση εξουσίας.

Στην κατάθεση του ο κ. Λοβέρδος μίλησε για παράβαση καθήκοντος της Ελένης Τουλουπάκη.

Πιο αναλυτικά κατέθεσε:

Η κατάθεση Λοβέρδου

“Με τις  αναφορές μας στην κυρία Ράικου είχαμε επισημάνει πόσο επιβλαβές ήταν να μην τιμολογηθούν τα φάρμακα δύο φορές . Κινηθήκαμε πολιτικώς. Αλλά δεν υπήρχε αντίδραση. Αντίθετα το Φεβρουάριο του 2018 ήρθε η  υπόθεση  αυτή μαζί με τα φάκελο Νοβάρτις και είχαν αποσβεστεί οι ενδεχόμενες ευθύνες υπουργών. Στην δικογραφία των δέκα πολιτικών ήταν αναλυτικά τα ονόματά μας και το δικό μου , ενώ από τη συγκεκριμένη αναφορά ήταν μόνο τα αρχικά ΠΚ.

Πρόεδρος: Ενήργησε η κυρία Τουλουπάκη δολίως;

Λοβέρδος: Οταν φθάνει φάκελος στη Βουλή με δέκα ονόματα πολιτικών και ένας μόνον ήταν με αρχικά( ΠΚ, ήταν μια σαφής ενέργεια, που δεν ξέρω πως πέρασε από την τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Δεν θέλω να προσθέσω κάτι άλλο. Οτι είπα είναι τόσο σαφές.

Δεν γίνεται εισαγγελέας Διαφθοράς να μην γνωρίζει την αποσβεστική προθεσμία της Βουλής, όταν μάλιστα ασχολείται και με το πολιτικό έγκλημα.

Όλη η Ελλάδα ξέρει το άρθρο 86.

Πρόεδρος: Η 1η αναφορά σας βρισκόταν.1,5 με.2 μήνες στην κα Ραικου. Και δεν έκανε τίποτα, όπως και η κα Τουλουπάκη. Προκάλεσε κάποιος την απόφαση της κατηγορουμένης ;

Λοβέρδος: Δεν γνωρίζω.

Πρόεδρος, Ο κ.Κουρουμπλής ήθελε να βλάψει το κράτος;

Λοβέρδος: Εξ αντικειμένου αυτό έκανε. Ήθελε να ωφελήσει τις εταιρείες. Δεν ξέρω αν είχε δόλο.

Εξ αντικειμένου ωφελήθηκαν. Δεν θέλω να κατηγορήσω ανθρώπους και μάλιστα, όταν το θέμα έχει κλείσει, όταν κάποιοι φρόντισαν γι αυτό.

Εισαγγελέας: Αυτές τις αναφορές όταν τις παρέλαβε η τότε εισαγγελέας διαφθοράς θα έπρεπε να τις διαβιβάσει αμέσως στη Βουλή;

Λοβέρδος: Δεν είναι ταχυδρόμος ο εισαγγελικός λειτουργός αλλά δεν κάνει και έρευνα σε αντίθεση με το Σύνταγμα. Θα ήθελε μία εβδομάδα, δέκα ,δεκαπέντε μέρες ένα μήνα προλαβαίνεις.

Σύνεδρος:

Δηλαδή η κυρία Τουλουπάκη δεν έκανε το καθήκον της;

Λοβέρδος: Αυτό εννοώ. Όχι μετά βεβαιότητας ότι θα υπήρχε δίωξη για τον υπουργό. Μόνο ό,τι όφειλε να διαβιβάσει.

“Είμαστε αθώοι”

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και  Ελένη Τουλουπάκη ρωτήθηκαν νωρίτερα από την πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου και αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος:

«Είμαι αθώος. Τις καταγγελίες από τους 3 εισαγγελείς, θα τις αντικρούσω όχι με το δικό μου λόγο ενάντια στο δικό τους λόγο, αλλά με το δικό τους λόγο, ενάντια στο δικό τους λόγο διότι εκτός από αντιφάσεις που αγγίζουν τα όρια του παρολογισμού, τα ψεύδη τους είναι αυταπόδεικτα.
Θα αντικρούσω τα ψεύδη τους με τα αρχικά τους ψεύδη με τα μεταγενέστερα δικά τους ψεύδη».

Ελένη Τουλουπάκη:

“Παντελώς αρνούμαι την κατηγορία και θα αποδείξω στην πορεία το ψευδές”.

Η επόμενη συνεδρίαση του Ειδικου Δικαστηρίου ορίστηκε για το μεσημερι της ερχόμενης Τρίτης.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ειδικό Δικαστήριο-Λοβέρδος: Δεν ξέρω αν είχε δόλο η Τουλουπάκη, αλλά όφειλε να διαβιβάσει αμελλητί τη δικογραφία"

Πολυτεχνειούπολη: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. – Ομάδα ατόμων στον «Ερυθρό Σταυρό» για τον 30χρονο Αλβανό κακοποιό

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης στην ΕΛ.ΑΣ. , όταν ομάδα ατόμων βρέθηκε έξω από το νοσοκομείο «Ερυθρό Σταυρό», προκειμένου να δουν, όπως αναφέρθηκε σε αστυνομικούς, τον 30χρονο Αλβανό που νοσηλεύεται φρουρούμενος, κατηγορούμενος για συμμετοχή του σε συμμορίες της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε ο Alpha, οι αστυνομικοί-φρουροί εντόπισαν δύο αυτοκίνητα να κινούνται γύρω από το νοσοκομείο. Όταν στην περιοχή έφθασαν ενισχύσεις, οι οδηγοί των οχημάτων έσπευσαν να εξαφανιστούν, ωστόσο έμεινε πίσω ένα άτομο, το οποίο δεν κατάφερε να μπει σε ένα από τα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, που επικαλείται πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., τα άτομα αυτά μπήκαν στο νοσοκομείο, οι αστυνομικοί τους είπαν ότι απαγορεύεται να τον δουν και τα άτομα αυτά στη συνέχεια αποχώρησαν.

Προσήχθη όμως ένας άνδρας στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, ο οποίος σύμφωνα με τον Alpha, δήλωσε ότι είναι θείος του 30χρονου Αλβανού κακοποιού. Ο άνδρας κρατείται και ανακρίνεται. 

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Πολυτεχνειούπολη: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. – Ομάδα ατόμων στον «Ερυθρό Σταυρό» για τον 30χρονο Αλβανό κακοποιό"

Πούτιν: Η Δύση υποκινεί «επαναστάσεις» στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε ότι η Δύση είναι έτοιμη να προκαλέσει «έγχρωμες επαναστάσεις» και «λουτρό αίματος» σε οποιαδήποτε χώρα, χωρίς να κατονομάσει κάποια συγκεκριμένη.

Ο Πούτιν δεν έδωσε καμία απόδειξη που να στηρίζει αυτόν τον ισχυρισμό του. Η δήλωση του έγινε στην ομιλία του, μέσω βιντεοκλήσης, στους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών, στην οποία μετέχουν πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

«Ξέρουμε ότι η Δύση εκπονεί σενάρια για να υποδαυλίσει νέες συγκρούσεις στον χώρο της ΚΑΚ. Όμως έχουμε ήδη αρκετές».

Ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε επίσης ότι οι συρράξεις στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και ιδίως εκείνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, είναι «φυσικά» το αποτέλεσμα της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης.

«Αρκεί να δούμε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αυτό που συμβαίνει στα σύνορα ορισμένων χωρών της ΚΑΚ. Όλα αυτά, φυσικά, είναι αποτελέσματα της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης», υποστήριξε.

Ο Πούτιν είπε ότι μια «πιο δίκαιη παγκόσμια τάξη» είναι σε διαδικασία σχηματισμού «μέσω μιας δύσκολης διαδικασίας». «Μια μονοπολική ηγεμονία καταρρέει αμείλικτα, είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα την οποία η Δύση αρνείται κατηγορηματικά να αποδεχθεί. Και βλέπουμε τι απορρέει από αυτό», συνέχισε. «Προσκολλημένη στο παρελθόν και προσπαθώντας να επιβάλει μια πολιτική υπαγόρευσης σε όλους τους τομείς, από τις διεθνείς σχέσεις μέχρι την οικονομία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, αυτή η περίφημη συλλογική Δύση δημιουργεί νέα προβλήματα και νέες κρίσεις», υποστήριξε επίσης ο Ρώσος πρόεδρος.

Στο παρελθόν ο Πούτιν είχε χαρακτηρίσει την κατάρρευση της ΕΣΣΔ «τη μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή» του 20ού αιώνα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πούτιν: Η Δύση υποκινεί «επαναστάσεις» στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ"

Καιρός αύριο: Ανεβαίνει και άλλο η θερμοκρασία – Πού θα βρέξει

Η ζέστη θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού αύριο Παρασκευή (30.09.2022) με τη θερμοκρασία να σημειώνει νέα άνοδο.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά προβλέπονται λίγες τοπικές βροχές με γρήγορη βελτίωση.

Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και το Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 28 με 30 και στα υπόλοιπα τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Η πρόγνωση για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 2 με 3 και στα ανατολικά έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Άνεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 και κατά τόπους έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Ανατολικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 και τοπικά στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ανεβαίνει και άλλο η θερμοκρασία – Πού θα βρέξει"

Φινλανδία, Σουηδία και Λιθουανία παίρνουν μέτρα μετά την φθορά του Nord Stream

Η Φινλανδία, γείτονας της Ρωσίας, διέταξε σήμερα την ενίσχυση της ασφάλειας σε στρατηγικής σημασίας υποδομές της χώρας, μετά την υποτιθέμενη δολιοφθορά των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα, ενώ οι σουηδικοί πυρηνικοί σταθμοί αύξησαν το επίπεδο επαγρύπνησης.

Επίσης και η Λιθουανία λαμβάνει πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειάς της στον τερματικό σταθμό εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), ανακοίνωσε ο πρόεδρος Γκιτάνας Ναουσέντα.

“Ζητήσαμε από όλα τα τμήματα της κυβέρνησης να διασφαλίσουν την επαγρύπνηση και την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας για αρκετές υποδομές ζωτικής σημασίας”, ανακοίνωσε η Φινλανδή υπουργός Οικονομικών Ανίκα Σααρίκο σε συνέντευξη Τύπου. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται επίσης στο ηλεκτρικό δίκτυο, είπε.

Στη Σουηδία, οι δύο κύριοι πυρηνικοί σταθμοί της χώρας, που βρίσκονται στο Φόρσμαρκ (κεντροανατολικά) και στο Ρίνγκαλς (νοτιοδυτικά) ανακοίνωσαν ότι τέθηκαν σε “αυξημένη επαγρύπνηση” λόγω των γεγονότων στη Βαλτική Θάλασσα.

Αρκετές χώρες έχουν ήδη ανακοινώσει την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας γύρω από ενεργειακές ή στρατηγικές υποδομές, όπως η Γερμανία, η Δανία και η Νορβηγία, η οποία είναι πλέον ο κορυφαίος εξαγωγέας φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φινλανδία, Σουηδία και Λιθουανία παίρνουν μέτρα μετά την φθορά του Nord Stream"

Τσαβούσογλου: Θα στείλουμε πρόσθετο στρατό στην Κύπρο σαν «απάντηση» στην άρση του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ

Την αποστολή πρόσθετων στρατευμάτων στην Κύπρο σαν απάντηση στην άρση του εμπάργκο που είχαν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Κύπρο για την πώληση όπλων, προανήγγειλε σε δηλώσεις του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος για άλλη μια φορά σχολίασε την «στρατιωτικοποίηση» ελληνικών νησιών υπό την ανοχή των ΗΠΑ.

«Θα στείλουμε περισσότερες δυνάμεις εκεί (στην Κύπρο) για να προστατεύσουμε τους Τουρκοκύπριους και θα καλύψουμε ό,τι χρειάζονται σε όπλα» είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Pamukkale,

«Ακόμα και αν ο κόσμος ορθώσει το ανάστημά του απέναντί μας, εμείς θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τους νόμους μας στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Και είμαστε αποφασισμένοι και σε αυτό το θέμα. Οι ΗΠΑ ήραν το εμπάργκο όπλων κατά της ελληνοκυπριακής πλευράς. Σα να είπαν πως (οι Ελληνοκύπριοι) "συνεργάστηκαν στο ξέπλυμα χρήματος" και αυτή η απόφαση ελήφθη για να τους επιβραβεύσει. Δεν έχετε τίποτα άλλο να δώσετε εκτός από τα όπλα; Δώστε χρήματα. Έχουν και αυτοί ανάγκες. Εναντίον ποιου θα δώσετε αυτά τα όπλα; Τι θα κάνουμε εμείς; Θα στείλουμε περισσότερες δυνάμεις εκεί για να προστατεύσουμε τους Τουρκοκύπριους και θα καλύψουμε ό,τι χρειάζονται ως όπλα. Θα λάβουμε αποφασιστικά τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ασφάλειας των Τουρκοκυπρίων» ανέφερε.

Αναφορικά με τη «στρατιωτιτκοποίηση» των ελληνικών νησιών για την οποία απειλούν διαρκώς οι Τούρκοι, ο Τσαβούσογλου είπε: «Όσο η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς των νησιών που ήταν άοπλα, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, εμείς δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, θα λάβουμε και εμείς τα απαραίτητα μέτρα. Οι ΗΠΑ διέκοψαν την πολιτική ουδετερότητας και κάνουν βήματα υπέρ της Ελλάδας. Στο παρελθόν ακολούθησεανμια πολιτική ισορροπίας. Θα διασφαλίσουμε τη δική μας ασφάλεια τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τσαβούσογλου: Θα στείλουμε πρόσθετο στρατό στην Κύπρο σαν «απάντηση» στην άρση του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ"

Επίτροπος Ενέργειας ΕΕ: Απαιτείται πλαφόν στην τιμή για όλες τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου

Το θέμα της ενέργειας και του φυσικό αερίου παραμένει υπ’ αριθμόν έναν πρόβλημα για την Ευρώπη που προσπαθεί να βρει λύσεις.

«Πρέπει να δράσουμε στο σημείο όπου το φυσικό αέριο εισέρχεται στην αγορά μας» σημείωσε η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον σε δηλώσεις της μία ημέρα πριν από το έκτακτο συμβούλιο των υπουργών ενέργειας στις Βρυξέλλες και επανέλαβε την πρόταση της Κομισιόν για ανώτατο όριο τιμής στις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου.

Επισήμανε ότι γίνονται «διαπραγματεύσεις με τους αξιόπιστους προμηθευτές μας φυσικού αερίου μέσω αγωγών. Αν αυτό δεν φέρει αποτελέσματα, τότε είναι δυνατό ένα ανώτατο όριο τιμής. Η Ρωσία δεν είναι αξιόπιστος εταίρος. Στην πραγματικότητα, είναι η πηγή του προβλήματος. Εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι χρειαζόμαστε ανώτατο όριο τιμής για όλες τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, σε επίπεδο που εξακολουθεί να το καθιστά ελκυστικό για αυτούς για εξαγωγή στην Ευρώπη».

Παράλληλα, ανέφερε ότι για να θωρακιστούν οι καταναλωτές από τις εξαιρετικά υψηλές τιμές, η Επιτροπή προωθεί έκτακτη παρέμβαση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

«Αυτό θα δημιουργήσει έσοδα για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από τα κέρδη των εταιρειών που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια με χαμηλό κόστος και την εισφορά αλληλεγγύης από εταιρείες ορυκτών καυσίμων» τόνισε η Κάντρι Σίμσον.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίτροπος Ενέργειας ΕΕ: Απαιτείται πλαφόν στην τιμή για όλες τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου"

Στο αρχείο για δεύτερη φορά η μήνυση Βγενόπουλου κατά Θάνου

Στο αρχείο μπαίνει για δεύτερη φορά η δικογραφία που είχε σχηματιστεί μετά από μήνυση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου που έχει φύγει από τη ζωή, κατά της επίτιμης προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου.

Η μηνυτήρια αναφορά ανασύρθηκε από το αρχείο και μπήκε για δεύτερη φορά στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης με αφορμή τη δημοσιοποίηση ηχητικού ντοκουμέντου από την ιστοσελίδα iefimerida.

Mετά από τη νέα δικαστική εξέλιξη η Βασιλική Θάνου εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει:

Μετά την ανάσυρση της από 11-05-2016 μηνυτήριας αναφοράς του Ανδ.Βγενόπουλου, που διατάχθηκε, την 5-5-2022, από τον Οικονομικό Εισαγγελέα Αθηνών Χρ. Μπαρδάκη και μετά από νέα έρευνα, που διεξήχθη από τον επίκουρο Οικονομικό Εισαγγελέα Μ. Ποιμενίδη, ο τελευταίος, με την υπ’ αριθμόν 1503/2022 διάταξή του, έκρινε ότι ουδόλως αποδείχθηκαν οι καταγγελίες του Α. Βγενόπουλου κατά της Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου και ότι η ως άνω μηνυτήρια αναφορά πρέπει να τεθεί στο αρχείο, για δεύτερη φορά.

Ο Οικονομικός Εισαγγελέας, εκτός από την εκ νέου αξιολόγηση όλου του αποδεικτικού υλικού, το οποίο είχε ήδη συλλεγεί και αξιολογηθεί, κατά το 2016, από την Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη, συγκέντρωσε και άλλα στοιχεία και ερεύνησε, επιπλέον και το ηχητικό – συνομιλία, μεταξύ του Α. Βγενόπουλου και της Δ.Μ., την οποία είχε καταγράψει, τον Απρίλιο του 2016, ο ίδιος ο μετέπειτα αποβιώσας επιχειρηματίας, χωρίς όμως ουδέποτε να επικαλεσθεί το εν λόγω ηχητικό, ούτε κατά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς του ούτε και αργότερα, όταν κλήθηκε και εξετάσθηκε, ως μάρτυρας, ενώπιον του Εισαγγελέα.

Το ηχητικό αυτό δημοσιοποιήθηκε, δια μέσου του διαδικτύου, μετά πάροδο έξι (6) χρόνων, με το από 23-2-2022, δημοσίευμά της ιστοσελίδας iefimerida, χωρίς ο υπεύθυνος αυτής να εξηγήσει ποτέ με ποιόν σκοτεινό και ύποπτο τρόπο περιήλθε στα χέρια του και κυρίως για ποιο λόγο, αντί να καταθέσει το εν λόγω στοιχείο στην Εισαγγελία, όπως υποχρεούται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, να το αναρτήσει το διαδίκτυο, παρουσιάζοντας ψευδώς ότι από το ηχητικό αυτό αποδεικνυόταν δήθεν πως η «Θάνου εκβίαζε τον Βγενόπουλο», διασύροντας έτσι την επίτ. Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και πρώην Πρωθυπουργό, η οποία υπηρέτησε, επί 42 χρόνια την Δικαιοσύνη, χαρακτηριζόμενη από όλους ως ακέραιη και έντιμη Δικαστική Λειτουργός. Ο Οικονομικός Εισαγγελέας μετά από ενδελεχή έρευνα αρκετών μηνών, εκτιμώντας το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων, αποφάσισε ότι ουδόλως αποδείχθηκε ότι η Πρόεδρος Βασιλική Θάνου απέστειλε την Δ.Μ., ως αγγελιοφόρο της, για να ζητήσει ανταλλάγματα από τον επιχειρηματία Ανδ. Βγενόπουλο. (Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια κρίση είχε καταλήξει και η έρευνα της Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Άννας Ζαΐρη που διεξήχθη το 2016).

Ως ιδιαιτέρως εξάρσιμο σημειώνεται το γεγονός ότι η ίδια η επιτ. Πρόεδρος, Βασιλική Θάνου, την 1/9/2022, με αίτηση η οποία κατετέθη ενώπιον του αρμοδίου Οικονομικού Εισαγγελέα, ζήτησε να κληθεί και να καταθέσει, εκ νέου, για την αρχειοθετημένη πλέον υπόθεση, πλην όμως ο ίδιος ο διενεργών την έρευνα κ Εισαγγελέας, έκρινε ότι ουδόλως τούτο ήταν αναγκαίο για την πορεία/2η αρχειοθέτηση της εν λόγω μηνυτήριας αναφοράς.

Κατά συνέπεια, κατέπεσαν πλήρως οι συκοφαντίες εναντίον της Βασιλικής Θάνου, οι οποίες περιέχονταν στο δημοσίευμα της ως άνω ιστοσελίδας δηλ. α)ότι δήθεν, από το ηχητικό που δημοσιοποίηση πρόκυπτε πως η Θάνου εκβίαζε τον Βγενόπουλο και πως αποδεικνύονταν οι εναντίον της καταγγελίες, παραβιάζοντας έτσι και το τεκμήριο αθωότητας, το οποίο υποχρεούνται να σέβονται οι δημοσιογράφοι, σύμφωνα με τους κανόνες της δημοσιογραφικές δεοντολογίας και β) ότι δήθεν η προηγούμενη, περί αρχειοθέτηση εισαγγελική διάταξη ήταν διαβλητή με αποτέλεσμα μεθόδευσης μεταξύ της Βασιλικής Θάνου και της Άννας Ζαΐρη.

Αναμένεται η έκδοση της απόφασης, επί της αγωγής αποζημίωσης, την οποία έχει ασκήσει η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου επίτ. Βασιλική Θάνου, κατά του υπευθύνου της ως άνω ιστοσελίδας, Χρήστου Ράπτη, για την προσβολή της προσωπικότητάς της.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο αρχείο για δεύτερη φορά η μήνυση Βγενόπουλου κατά Θάνου"

Το «γύρισε» στη διπλωματία ο Ακάρ: «Η Ελλάδα είναι κακός γείτονας, αλλά θέλουμε να λύσουμε τις διαφορές μας ειρηνικά»

O Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, φαίνεται να προσπαθεί να χαμηλώσει τους τόνους μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας, μετά το μπαράζ των προκλητικών δηλώσεων τις τελευταίες ημέρες από την τουρκική πλευρά.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, σήμερα Πέμπτη, σχετικά με την επιχείρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ και την βόρεια Συρία, ο Ακάρ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα.

«Δυστυχώς, η Ελλάδα είναι κακός γείτονας. Το κάνουν αυτό για να μπερδέψουν τα πράγματα. Είμαστε υπέρ του να εγκαταλείψει η Ελλάδα αυτές τις συμπεριφορές και να λύσει το πρόβλημα με ειρηνικά μέσα και μεθόδους. Είτε έρθουν εδώ είτε πάμε στην Ελλάδα, ας διορθώσουμε αυτά τα προβλήματα. Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, δεν αποτελεί κίνδυνο. Ο ελληνικός λαός υποφέρει περισσότερο από την ένταση». δήλωσε ο τούρκος Υπουργός Άμυνας.

Αναφερόμενος επίσης και στις προσπάθειες που κάνει η Τουρκία να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου, ο Ακάρ δήλωσε: «Συνεχίζουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των φίλων, αδελφών και συμμάχων μας στον δίκαιο σκοπό τους, ιδιαίτερα στα αδέρφια μας στην Κύπρο».

Παράλληλα, ο Ακάρ, δήλωσε ότι η Τουρκία σέβεται απόλυτα την κυριαρχία της Συρίας και του Ιράκ, αλλά διεξήγαγε επιχειρήσεις (δηλαδή εισέβαλε, καθώς το Ιράκ δεν εγκρίνει τις τουρκικές ενέργειες), 140 χιλιόμετρα στα βόρεια της χώρας. Αυτό αναστρέφει, ουσιαστικά, όλες τις προηγούμενες «ήρεμες» δηλώσεις του, καθώς η Τουρκία ενεργεί ενάντια της εδαφικής κυριαρχίας των γειτόνων της.

onalert

Διαβάστε Περισσότερα » "Το «γύρισε» στη διπλωματία ο Ακάρ: «Η Ελλάδα είναι κακός γείτονας, αλλά θέλουμε να λύσουμε τις διαφορές μας ειρηνικά»"

ΕΟΔΥ: Εφτασαν 80 τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων

Ο συνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox) από την έναρξη της καταγραφής ανέρχεται σε 80 [όλοι άνδρες, διάμεση ηλικία: 36 έτη (19-61)], εκ των οποίων 20 ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου (25%), σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται ότι τα καταγεγραμμένα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση.

Η ευλογιά των πιθήκων είναι ιογενής λοίμωξη που αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 1958. Έκτοτε, εμφανίζεται σε τροπικές περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής. Μεταδίδεται μέσω της επαφής με άγρια ζώα και από άνθρωπο σε άνθρωπο με τη στενή σωματική επαφή.

Τον Μάιο του 2022 καταγράφηκε αυξημένος αριθμός κρουσμάτων ευλογιάς πιθήκων σε μη ενδημικές χώρες. Συνολικά, στην Ευρώπη, μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2022 καταγράφηκαν 24.662 κρούσματα της νόσου σε 44 διαφορετικές χώρες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΔΥ: Εφτασαν 80 τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων"

Νέα επίθεση σκύλου στη Λαμία - Στο νοσοκομείο 59χρονη

Τρεις επιθέσεις σκύλων σε πολίτες μέσα σε τρια 24ώρα σημειώθηκαν στη Λαμία.  Tο βράδυ της Τρίτης (27/9), κατεγράφη επίθεση σκύλου σε ένα 5χρονο αγοράκι ενώ το βράδυ της Κυριακής σε μία 35χρονη η οποία πήγαινε στη δουλειά της.

Θύμα αυτή τη φορά είναι μία 59χρονη που είχε βγάλει βόλτα το σκυλάκι της. Ήταν λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Τετάρτης (28/9), όταν η γυναίκα κινούνταν στην οδό Λευκαδίτη, που είναι η οδός που βγαίνει στο γήπεδο των Γαλανέικων στην Αλύτρωτων Πατρίδων. Ξαφνικά ένα μεγαλόσωμο σκυλί επιτέθηκε στο σκυλάκι της το οποίο για να το προστατέψει το πήρε στην αγκαλιά της.

Το αδέσποτο τότε την δάγκωσε στο πόδι και ελαφρά στο χέρι. Η γυναίκα κατάφερε να απομακρυνθεί και να αναζητήσει βοήθεια λίγο πιο πάνω στην οδό Σίφνου, έξω από το 17ο Δημοτικό, όπου έφτασαν πληρώματα της ΔΙ.ΑΣ. αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με το lamiareport.

Οι διασώστες πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες στην 59χρονη και στη συνέχεια τη διακόμισαν στο Νοσοκομείο Λαμίας. Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στη γύρω περιοχή εντοπίζοντας τέσσερα τουλάχιστον μεγαλόσωμα σκυλιά, τα οποία δεν ταίριαζαν στην περιγραφή, ούτε έδειξαν επιθετικότητα.

Ειδοποιήθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Στασινός που μαζί με τον υπεύθυνο περισυλλογής άρχισαν να οργώνουν τη βόρεια Λαμία για τον εντοπισμό του σκυλιού.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα επίθεση σκύλου στη Λαμία - Στο νοσοκομείο 59χρονη"

Στα «χαρτιά» η υποχρέωση ιδιοκτητών ΙΧ για αντιολισθητικές αλυσίδες

Ενόψει της έναρξης της περιόδου για την υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών μέσων στα οχήματα κατά τη χρονική περίοδο από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο κάθε έτους, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, παρέχει τις κάτωθι διευκρινίσεις.

Με βάση τη σχετική Απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών η υποχρέωση εφοδιασμού των οχημάτων τους με αντιολισθητικές αλυσίδες, ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, όπως χιονοκουβέρτες ελαστικών και χιονολάστιχα (που φέρουν την ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου με την ένδειξη M+S).

Η τήρηση των ανωτέρω αντιολισθητικών μέσων καθίσταται υποχρεωτική μόνο όταν και εφόσον εκδοθούν αποφάσεις από τις αρμόδιες αρχές (Αστυνομικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις Τροχαίας, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας), σύμφωνα με το άρθρο 52 του Κώδικά Οδικής Κυκλοφορίας, που προβλέπει ότι οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες επιβάλλουν οι οδηγοί να φροντίζουν για τον εφοδιασμό των οχημάτων που οδηγούν με κατάλληλα αντιολισθητικά μέσα.

Συνεπώς, όταν οι κλιματολογικές συνθήκες δεν το απαιτούν και εφόσον δεν έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις από τις παραπάνω αρμόδιες αρχές, οι οδηγοί δεν έχουν την υποχρέωση να φέρουν τα αντιολισθητικά μέσα στα οχήματά τους.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, οφείλουν να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας αυτών των μέσων, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ορθή τους χρήση.

Ειδικότερα, υπενθυμίζονται τα εξής:

- Οι αντιολισθητικές αλυσίδες τοποθετούνται και στα δύο ελαστικά του κινητήριου άξονα του οχήματος.

- Εάν το όχημα διαθέτει κίνηση σε παραπάνω από έναν άξονα τοποθετούνται ανάλογα με τις οδηγίες του εργοστασίου κατασκευής του οχήματος.

- Εάν δεν υπάρχουν οδηγίες και ο οδηγός έχει μόνο ένα ζευγάρι αντιολισθητικών, τότε αυτά τοποθετούνται στον εμπρόσθιο άξονα.

- Εάν υπάρχει και δεύτερο ζευγάρι τοποθετούνται ταυτόχρονα και στον οπίσθιο άξονα.

- Εάν το όχημα διαθέτει διπλά ελαστικά στον κινητήριο άξονα (δηλαδή 4 ελαστικά στον άξονα) τοποθετούνται ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή του οχήματος ή εάν δεν υφίστανται τέτοιες τοποθετούνται στα εξωτερικά ελαστικά της κάθε πλευράς.

- Η τοποθέτηση των αντιολισθητικών μέσων πρέπει να γίνεται σε κατάλληλο και ασφαλές σημείο επί του οδοστρώματος και να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τον ΚΟΚ (π.χ. προειδοποιητικό τρίγωνο, απόσταση) για την ασφάλεια του οδηγού και για να μη δημιουργούνται προβλήματα στην κίνηση των λοιπών οχημάτων.

Επίσης, με νεότερη Απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ρυθμίστηκε και το θέμα του υπόχρεου εφοδιασμού με αντιολισθητικά μέσα στην περίπτωση ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, ορίζεται ότι στην περίπτωση ενοικίασης αυτοκινήτων, εφόσον ζητηθεί από τον μισθωτή η προμήθεια αντιολισθητικών μέσων και αναγραφεί το αίτημά του στο μισθωτήριο συμβόλαιο, η εκμισθώτρια εταιρεία είναι υποχρεωμένη να παράσχει τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Σε αντίθετη περίπτωση και εφόσον δεν ζητηθεί, η υποχρέωση αυτή δεν υφίσταται.

Ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Η μεταβολή των κλιματολογικών συνθηκών επιβάλλει σε όλους τους οδηγούς να φέρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο, σε περίπτωση χιονοπτώσεων, αλλά και να γνωρίζουν την ορθή τους χρήση. Η σχετική υποχρέωση κρίνεται αναγκαία για την προαγωγή της οδικής ασφάλειας, αλλά και τη διευκόλυνση της μετακίνησης όλων της χρηστών του οδικού δικτύου. Υπενθυμίζεται, επίσης, η υποχρέωση των εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών να περιλάβουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης την εκμάθηση της διαδικασίας τοποθέτησης αντιολισθητικών αλυσίδων, όπως έχει θεσμοθετηθεί, άλλωστε, με σχετική Απόφασή μου».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Στα «χαρτιά» η υποχρέωση ιδιοκτητών ΙΧ για αντιολισθητικές αλυσίδες "

Πολυτεχνειούπολη: Πώς η δόκιμη αστυνομικός ειδοποιούσε τη συμμορία του «Έσκο» ότι επίκειται επιχείρηση

Για τους έμπειρους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών οι οποίοι όπως προκύπτει από την δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr, ξεκίνησαν να παρακολουθούν την σκληρή ομάδα του Αλβανού «Έσκο» ή Julio από τις 11 Ιουλίου 2021, η 22χρονη δόκιμος αστυφύλακας που υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου, είναι ο άνθρωπος που αποτελούσε το «βαθύ λαρύγγι» της εγκληματικής οργάνωσης.

Μάλιστα είναι το ίδιο πρόσωπο όπου είχε ακυρώσει αστυνομικές επιχειρήσεις για την σύλληψη των Αλβανών, που είχαν μετατρέψει τις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου σε φωλιά κακοποιών. Χαρακτηριστικό είναι το συμβάν που αναφέρεται στην σελίδα 7 της μίας εκ των τριών δικογραφιών που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών μετά το «ξεδόντιασμα» των οργανώσεων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στις 28 Ιανουαρίου 2022 η νεαρή ενημερώνει με κωδικοποιημένο τρόπο τον κακοποιό Βασίλ ότι επίκειται αστυνομική επιχείρηση:

«Με δεδομένη την απόκρυψη, και σχεδόν καθημερινή διαμονή του «Έσκο» ή Julio στο χώρο του πανεπιστημίου και συγκεκριμένα σε διάφορα δωμάτια των φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου, ο ανωτέρω εντοπίστηκε εκ νέου από αστυνομικούς της υπηρεσίας μας στις 28 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 19:30 να εισέρχεται μόνος του σε πολυκατοικία επί της οδού Παπάγου. Οικία στην οποία διαμένει η οικογένειά του.

Περί ώρα 21:30 αστυνομικοί της ΟΠΚΕ μετέβησαν στο ΑΤ Ζωγράφου με σκοπό την προετοιμασία των δυνάμεων για επικείμενη επιχείρηση σύλληψης του φυγόποινου Ferhati Ermin. Εκείνη τη χρονική στιγμή στο ΑΤ Ζωγράφου ήταν η δόκιμος αστυφύλακας. Στις 00: 02 ώρα της 29 Ιανουαρίου 2022 η δόκιμη αστυφύλακας επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον Βασίλη Βασίλ κι απ’ τη συνομιλία προκύπτει ότι τον ενημερώνει με κωδικοποιημένη ορολογία ότι επιτηρούνται από αστυνομικές αρχές ο Ferhati Ermin. Στην συνομιλία με αριθμό α/α 2356 στο cd 41 «Vasil» παρατίθεται κομμάτι συνομιλίας:


309433520_623051826082561_1294391157623099232_n


Βασίλ: έλα

Γεωργία: να σου πω ρε τι κάνετε;

Βασιλ: εδώ καθόμαστε μας τρελαίνουν με τον …ποιος είναι αυτός; Ο χαιλο.

Γεωργία: θυμάσαι τότε που είχαμε πάει για καρτ και ήταν και ο ατζού;

Βασίλ: ναι Γεωργία: και θα ερχόταν και ο φίλος του ο Γιάννης;

Βασίλ: ο;

Γεωργία: ο Γιάννης ο φίλος του

Βασίλ: ποιος Γιάννης φίλος του ρε;

Γεωργία: ο φίλος του ατζου ρε ο Γιάννης Βασιλ: αα

Γεωργία: έφυγε αυτός η είναι εδώ;

Βασίλ: δεν ξέρω, γιατί;

Γεωργία: εεε για να προσέχει μωρέ με το αμάξι. Γιατί μου είχες πει ότι δεν έχει καλά λάστιχα.

Βασίλ: α OK».

Ο κακοποιός έξι λεπτά αργότερα, στις 00:08 της 29ης Ιανουαρίου, μετά την κλήση με τη δόκιμη αστυνομικό επικοινωνεί με τον αδερφό του Έσκο και τον ενημερώνει για την επιχείρηση των αστυνομικών αρχών. Στις 00:15, ο Βασίλ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο διαβιβαστικό, «μετέβη στην πύλη της πανεπιστημιούπολης και αφού συνομίλησε με τον Ferhati Ermin εισήλθαν εντός της πανεπιστημιούπολης όπου χάθηκαν τα ίχνη τους. Άμεσα και σχεδόν ταυτόχρονα, ο Ferhati Esmin, δηλαδή ο Έσκο, αποχώρησε από την οικεία τρέχοντας, αφού πρώτα ο χώρος κατοπτεύθηκε από τον Ατζού και από έτερο άγνωστο άτομο προ της αφίξεως των αστυνομικών δυνάμεων». 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πολυτεχνειούπολη: Πώς η δόκιμη αστυνομικός ειδοποιούσε τη συμμορία του «Έσκο» ότι επίκειται επιχείρηση"

Πλήρη άρνηση κατηγορητηρίου από Παπαγγελόπουλο-Τουλουπάκη

Στην πλήρη άρνηση του κατηγορητηρίου προέβησαν αμέσως μετά την ανάγνωσή του από την εισαγγελέα του Ειδικού Δικαστηρίου, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Η κ. Τουλουπάκη σύντομη τοποθέτηση της είπε: «Αρνούμαι παντελώς την κατηγορία και θα αποδείξω στην πορεία το ψευδές όσων που αποδίδονται»

Ο κ. Παπαγγελόπουλος από την πλευρά του, επέλεξε να είναι πιο αναλυτικός στην τοποθέτηση του σχετικά με το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος που κατηγορείται. «Η αλήθεια είναι σημείο αναφοράς» τόνισε ο πρώην υπουργός αρνούμενος τις κατηγορίες.

«Δηλώνω αθώος για τις δυο κατηγορίες. Για την πρώτη κατηγορία, για τη μη αποστολή της δικογραφία στη Βουλή δεν έχω καμία σχέση και ευθύνη. Τα στοιχεία αυτά κατατέθηκαν στην κα. Ράϊκου πριν αντικαταστήσει την κα. Τουλουπάκη κι εκείνη αποφάσισε να τα συσχετίσει με την υπόθεση Novartis. Εδώ θα μπορούσα να κατηγορηθώ ως ηθικός αυτουργός στην παράβαση της κας Ράϊκου αλλά αυτό θα ήταν αστείο» σημείωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος και συνέχισε λέγοντας: «Θα αντικρούσω τα ψεύδη τους όχι με το λόγο μου κόντρα στο δικό τους λόγο, αλλά με το δικό τους λόγο κόντρα στο δικό τους λόγο.

Οπουδήποτε κατέθεσαν, στους αντεισαγγελείς Ζάχαρη και Σοφουλάκη, στη Βουλή, στην ανακρίτρια κα. Αλεβιζοπούλου έπειτα, είπαν διαφορετικά πράγματα. Όπου κατέθεσαν, κατέθεσαν κάθε φορά και διαφορετικά πράγματα, που αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού. Όσες φορές κι αν καταθέσει κανείς τα ίδια θα πει. Αν ψεύδεσαι με την πάροδο του χρόνου μπερδεύεσαι και αναγκάζεσαι να επινοήσεις νέα όμματα για να βγεις από το λαβύρινθο των ψευδών σου. Η αλήθεια είναι σημείο αναφοράς. Αν λες αλήθεια λες πάντα τα ίδια. Αν ψεύδεσαι ξεχνάς και επινοείς ψέματα».

Η δίκη συνεχίζεται με ενστάσεις επί του κατηγορητηρίου από τους νομικούς παραστάτες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου οι οποίοι κάνουν λόγο για απόλυτη ακυρότητα και αοριστία.

Μετά  την ανάγνωση του κατηγορητηρίου αναμένεται να ξεκινήσει η εξέταση μαρτύρων, εκτός και αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που φέρουν τους κατηγορούμενους να υποβάλλουν και νέες ενστάσεις.

Οι πρώτοι πέντε μάρτυρες που έχουν κληθεί να εξεταστούν είναι οι Ανδρέας Λοβέρδος, Ανδρέας Ξανθός, Εύη Χριστοφιλοπούλου, καθώς και οι πρώην επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστήριο απέρριψε αίτημα για την τηλεοπτική κάλυψη της δίκης αλλά και το αίτημα της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, εκ των καταγγελόντων στην υπόθεση, για παράσταση πολιτικής αγωγής.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλήρη άρνηση κατηγορητηρίου από Παπαγγελόπουλο-Τουλουπάκη"

Ν. Δένδιας: Να εγκαταλείψει η Τουρκία την απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει καθημερινές απειλές που προέρχονται από τη γείτονά μας, την Τουρκία, υπογραμμίζοντας πάντα τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, καθώς και στην αρχή της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών, διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον πρώην γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Αναφερθείς στη χθεσινή ανακοίνωση της Τουρκίας μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής της Ασφαλείας ότι θα χρησιμοποιήσει «όλα τα νόμιμα μέσα και μεθόδους για να προστατεύσει τα συμφέροντά της», ο Νίκος Δένδιας επισήμανε ότι αντιλαμβάνεται την αναφορά σε «νόμιμα μέσα», ως αναγνώριση, έστω και έμμεση, από την Τουρκία ότι πρέπει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο. Προφανώς, υπογράμμισε, αυτό περιλαμβάνει, τουλάχιστον, την εγκατάλειψη της απειλής πολέμου κατά της Ελλάδας, του περιβόητου casus belli.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε εκ νέου την ετοιμότητα της Ελλάδας να συμμετέχει πάντα σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία, αλλά σε μια σταθερή βάση, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

«Aναθεωρητικές δυνάμεις καταπατούν θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου»

Απευθυνόμενος στον Μπαν Κι-μουν, είπε ότι υπηρέτησε τη διεθνή κοινότητα για μια δεκαετία κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και παρατήρησε πως δυστυχώς, η κατάσταση της ανθρωπότητας δεν έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα. Αντιθέτως, επισήμανε, οι αναθεωρητικές δυνάμεις καταπατούν θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου. Ειδικότερα, τον Χάρτη του ΟΗΕ, του οποίου το άρθρο 2.4 απαγορεύει ρητά την απειλή ή τη χρήση βίας και αυτή είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σήμερα στην Ουκρανία, σημείωσε.

Κατά τη συνάντηση, ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τον Μπαν Κι Μουν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις τρέχουσες διεθνείς προκλήσεις. «Επανέλαβα την ακλόνητη προσήλωση της Ελλάδας στο Διεθνές Δίκαιο και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» αναφέρει σε ανάρτησή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ν. Δένδιας.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ για τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και τον ρόλο της ΕΕ, είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Δένδιας: Να εγκαταλείψει η Τουρκία την απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας"

Οικονόμου: Όχι στην παράταση επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης – Θα επιμείνουμε για το πλαφόν στο φυσικό αέριο

Απέρριψε, τουλάχιστον προς το παρόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, το ενδεχόμενο να παραταθεί η επιδότηση των 15 λεπτών στο πετρέλαιο κίνησης που λήγει αύριο. «Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τέτοια σκέψη. Παρακολουθούμε τις διακυμάνσεις των τιμών και η όποια δυνατότητα υπάρχει θα ακολουθείται» είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Newsbeast.

Αναφορικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι θα απορριφθεί η πρόταση για επιβολή πλαφόν στο φυσικό αέριο ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι θα επιμείνουμε στην ανάγκη επιβολής πλαφόν. Βλέπουμε ότι γύρω από τις προτάσεις μας συγκροτείται μια διευρυνόμενη πλειοψηφία κρατών – μελών. Έχουμε μπροστά μας το συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας αλλά και τις δυο συνόδους κορυφής και θα επιμείνουμε».

newsbeast

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Οικονόμου: Όχι στην παράταση επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης – Θα επιμείνουμε για το πλαφόν στο φυσικό αέριο"

Η Ρωσία προσαρτά από την Ουκρανία: Ντονμπάς, Χερσώνα και Ζαπορίζια – Ανακοινώσεις αύριο

Μέρες Κριμαίας και 2014 ξαναζούν, εν μέσω πολέμου αυτή τη φορά, η Ρωσία και η Ουκρανία. Η Μόσχα έκανε πράξη την απειλή της και αύριο Παρασκευή (30.09.2022) θα ανακοινώσει ότι προσαρτά τις τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας όπου τις προηγούμενες μέρες έγιναν τα «δημοψηφίσματα».

Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ (το Ντονμπάς δηλαδή), Χερσώνα και Ζαπορίζια (όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης) θα προσαρτηθούν στη Ρωσία και η εξέλιξη αναμένεται ότι θα κλιμακώσει τις εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε την προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας, ανακοινώνοντας ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα παραστεί στην τελετή στο Κρεμλίνο για την υπογραφή των συμφωνιών για την ένταξη των κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Τελετή υπογραφής των συμφωνιών για την ένταξη των νέων περιοχών στην Ομοσπονδία της Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 15:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο Κρεμλίνο», δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα εκφωνήσει σημαντική ομιλία στη διάρκεια της τελετής», πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι στη συνέχεια ο Ρώσος πρόεδρος θα συναντηθεί με τους διορισμένους από τη Μόσχα επικεφαλής των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών.

Για την προσάρτηση φαίνεται ότι η Μόσχα ετοιμάζει… σόου και ήδη έχουν στηθεί και εξέδρες στην Κόκκινη Πλατεία με αναφορές στις περιοχές που θα προσαρτηθούν.


Ήδη, στη Μόσχα βρίσκονται οι ηγέτες των τεσσάρων αυτονομιστικών περιοχών της Ουκρανίας, που τελούν υπό τον έλεγχο των Ρώσων, με σκοπό για να οριστικοποιήσουν την προσάρτηση μετά τα δημοψηφίσματα που διεξήχθησαν εκεί και χαρακτηρίστηκαν “απάτη” από το Κίεβο και τους Δυτικούς.

Οι αξιωματούχοι, που έχουν διοριστεί από τη Μόσχα στις περιοχές του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπως και στην Ζαπορίζια και την Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία, έφτασαν χθες, Τετάρτη, το βράδυ αεροπορικώς στη Μόσχα, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Είμαι στη Μόσχα», ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο διορισθείς από τη Ρωσία επικεφαλής της περιοχής του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία Λέονιντ Πασέτσνικ.

Αυτούς αναμένεται να υποδεχθεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν για την επικύρωση της προσάρτησης από την Ρωσία.

Χθες οι τέσσερις αυτοί αυτονομιστές αξιωματούχοι είχαν ήδη απευθύνει στον Πούτιν “επίσημα” αιτήματα προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Βεβαίως και προβλέπεται συνάντηση με τον πρόεδρο. Δεν μπορώ να πω πού, τι είδους, πότε. Δεν έχω αυτήν την πληροφορία», δήλωσε ο αξιωματούχος της ρωσικής κατοχικής διοίκησης της Χερσώνας Κίριλ Στρεμούσοφ.

Η διαδικασία προσάρτησης των τεσσάρων περιοχών, που τελούν υπό τον έλεγχο των Ρώσων στην Ουκρανία, επιταχύνθηκε τις τελευταίες ημέρες, με τη διοργάνωση βιαστικά δημοψηφισμάτων.

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, το κοινοβούλιο της Ρωσίας αναμένεται να ψηφίσει τις προσεχείς ημέρες κείμενο, με το οποίο θα επισημοποιείται η προσάρτηση. Επίσης αναμένεται ομιλία του προέδρου Πούτιν ενώπιον των μελών της Δούμας (κάτω Βουλή) και του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω Βουλή).

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ρωσία προσαρτά από την Ουκρανία: Ντονμπάς, Χερσώνα και Ζαπορίζια – Ανακοινώσεις αύριο"

Η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδας για τον «προσωπικό γιατρό»

Τις θέσεις της για το θεσμό του «προσωπικού γιατρού», αλλά και τις αδυναμίες που υπάρχουν στον αρχικό σχεδιασμό, καταγράφει η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:
«Ο θεσμός του προσωπικού ιατρού είναι μια απαραίτητη μεταρρύθμιση
α) Για καθοδήγηση των πολιτών στο σύστημα υγείας
β) Για την πρόληψη υγείας των πολιτών
γ)Για την οικονομία του συστήματος υγείας (είναι οικονομικότεροι ιατροί από τους εξειδικευμένους )
δ) Αποσυμφόρηση των ΤΕΠ των νοσοκομείων
Τι συμβαίνει λοιπόν με αυτή τη μεταρρύθμιση ;
Γίνεται μια προσπάθεια συμπλήρωσης του δικτύου ιατρών που ήταν ελλιπές ενώ ταυτόχρονα προωθούν τους πολίτες να εγγραφούν στο ελλειμματικό δίκτυο.
Προσπάθεια δημιουργίας δικτύου προσωπικών Ιατρών
Γίνεται προσπάθεια προσέλκυσης ιδιωτών ιατρών με σχετικά περιορισμένο ενδιαφέρον παρόλο που η χρηματοδότηση είναι ικανοποιητική.
Οι ιατροί διστάζουν να συμβληθούν διότι:
α) Δεν υπάρχει περιορισμός στην επισκεψιμότητα των πολιτών με αποτέλεσμα ο ιατρός να είναι απροστάτευτος στην ανασφάλεια των ασθενών.
β) Οριοθετεί την επίσκεψη στα 15 λεπτά
γ) Δυσανάλογη δέσμευση ωραρίου. Η 7ωρη απασχόληση στο πενθήμερο είναι αποτρεπτική και ανασταλτική.
δ) Πιθανότητα εφημέρευσης σε παρακείμενη δομή του ΕΣΥ χωρίς την θέληση του ιατρού είναι εξοργιστική
ε) οι άδειες των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών ρυθμίζονται από το παρακείμενο Κρατικό Κέντρο Υγείας
Όλα αυτά αλλάζουν τα στάνταρ παροχής υπηρεσιών. Τα ιατρεία με εξατομικευμένη υπηρεσία μετατρέπονται σε ιατρεία μαζικής ιατρικής.
Το υπουργείο δεν πρέπει να παραγνωρίζει ότι η βασική αγωνία των αυτοαπασχολούμενων ιατρών είναι το μέλλον. Η διαχρονική υποβάθμιση των υπηρεσιών τους και κατά συνέπεια της φήμης τους σίγουρα αποτελεί σοβαρό αποτρεπτικό παράγοντα Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδας».

Συνεχίζοντας επισημαίνει πως: «Αναφορικά με την προσπάθεια εγγραφής πολιτών σε προσωπικό ιατρό επικρατεί επικοινωνιακό αλαλούμ. Η εγγραφή των πολιτών σε ένα ήδη προβληματικό δίκτυο που δεν παρέχει πλήρη κάλυψη του πληθυσμού είναι εξ’ ορισμού προβληματική. Η απειλή προστίμου οδήγησε σε μεγάλη σύγχυση προκαλώντας ανασφάλεια σε χρόνιους ασθενείς και στις οικογένειες τους αγωνιώντας μήπως και αποκλειστούν από το σύστημα.

Ειδικά οι ασθενείς που είχαν μια χρόνια σχέση εμπιστοσύνης με ιατρούς που αρνούνται να ενταχθούν στο θεσμό του προσωπικού ιατρού έχουν βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση. Βέβαια οι εκπρόσωποι του υπουργείου με άνεση απαντούν “αλλάξτε ιατρό“ υπονοώντας ότι δεν είναι μείζον ζήτημα να είναι ιατρός της επιλογής τους.
Κανείς δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς είναι ο προσωπικός ιατρός. Όλοι νομίζουν ότι θα είναι ο ιατρός τους που θα απευθύνονται για ζητήματα υγείας και από την άλλη το υπουργείο διατείνεται ότι είναι εντελώς τυπικό αρκεί να γραφτείς όπου να ‘ναι σε όποιον να ‘ναι καταλύοντας το ουσιαστικό νόημα του προσωπικού ιατρού.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε με την ανακοίνωση ότι o προσωπικός ιατρός μπορεί να είναι και εξειδικευμένος ιατρός που έχει στοιχειώδεις γνώσεις παθολογίας όπως γαστρεντερολόγος νευρολόγος κ.α. Πως θα αντιμετωπίσει προβλήματα εκτός της ειδικότητας του?

Τελικά λοιπόν το νέο αυτό σύστημα έχει αναστατώσει τον ιατρικό κόσμο παραβιάζοντας επαγγελματικά δικαιώματα, κανόνες δεοντολογίας και την κοινή λογική, επιστρατεύοντας ειδικότητες εκτός αντικειμένου να διαχειριστούν προβλήματα για τα οποία ελάχιστη εμπειρία έχουν.
Έχει αναστατώσει τους πολίτες με το αντικρουόμενο μήνυμα ότι πρέπει όλοι υποχρεωτικά να εγγραφούν σε ουσιαστικά “απρόσωπους” προσωπικούς ιατρούς αλλά και μπορούν να πηγαίνουν άλλους ιατρούς.

Το υπουργείο υγείας θα πρέπει να πάρει πιο σοβαρά το ρόλο του. Να αντιληφθεί ότι ο προβληματισμός των πολιτών και ειδικά των χρόνιων ασθενών για την υγεία τους είναι υψίστης σημασίας και ότι περνάει μέσα από την σχέση τους με τον Ιατρό.

Να αντιληφθεί ότι η συνομιλία με τα επαγγελματικά θεσμικά όργανα των Ιατρών πρέπει να είναι ουσιαστική και όχι επικοινωνιακή. Δεν φαίνεται να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος με τις επαγγελματικές ενώσεις των Παθολόγων και των Γενικών Ιατρών. Το ουσιαστικό μήνυμα. Γραφτείτε όπως σε όποιον νάναι και όπως νάναι. Δυστυχώς μόνο σοβαρό δεν είναι».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδας για τον «προσωπικό γιατρό»"

Reuters: Έρχεται μπλακ άουτ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας σε όλη την Ευρώπη

Κάποτε ήταν αδιανόητο, όμως τώρα μπορεί να μείνουμε χωρίς κινητά στην Ευρώπη αυτόν τον χειμώνα, αν οι διακοπές ρεύματος ή η προμήθεια ενέργειας με δελτίο «χτυπήσουν» τμήματα των δικτύων κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή.

Η απόφαση της Ρωσίας να σταματήσει τις ροές αερίου μέσω της βασικής διαδρομής, μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, έχει αυξήσει τις πιθανότητες για διακοπές ρεύματος.

Στη Γαλλία, όπως μεταδίδει το Reuters, η κατάσταση έχει γίνει χειρότερη λόγω του κλεισίματος πολλών πυρηνικών εργοστασίων για συντήρηση.

Οι αξιωματούχοι της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών αναφέρουν ότι φοβούνται πως ένας βαρύς χειμώνας θα βάλει σε δοκιμασία τις υποδομές τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, αναγκάζοντας τις εταιρείες και τις κυβερνήσεις να προσπαθήσουν να μετριάσουν τον αντίκτυπο.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλά συστήματα υποστήριξης σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες που να μπορούν να χειριστούν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, όπως αναφέρουν τέσσερα στελέχη τηλεπικοινωνιακών ομίλων, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα μπλακ άουτ και στα κινητά τηλέφωνα.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Γερμανίας, προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι επικοινωνίες μπορούν να συνεχιστούν ακόμη και αν οι διακοπές ρεύματος καταλήξουν να εξαντλήσουν τις εφεδρικές μπαταρίες που είναι εγκατεστημένες στις χιλιάδες κεραίες κινητής τηλεφωνίας που είναι απλωμένες σε όλη την επικράτειά τους.

Η Ευρώπη έχει σχεδόν μισό εκατομμύριο πύργους τηλεπικοινωνιών και οι περισσότεροι από αυτούς διαθέτουν εφεδρικές μπαταρίες που διαρκούν περίπου 30 λεπτά για να λειτουργήσουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
Γαλλία

Στη Γαλλία, ένα σχέδιο που προτάθηκε από τον διανομέα ηλεκτρικής ενέργειας Enedis, περιλαμβάνει πιθανές διακοπές ρεύματος έως και δύο ωρών στο χειρότερο σενάριο, ανέφεραν δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Τα γενικά μπλακ άουτ θα επηρεάσουν μόνο τμήματα της χώρας εκ περιτροπής. Οι βασικές υπηρεσίες όπως τα νοσοκομεία, η αστυνομία και η κυβέρνηση δεν θα επηρεαστούν, ανέφεραν οι πηγές.

Η Enedis ανέφερε σε δήλωση στο Reuters ότι όλοι οι τακτικοί πελάτες αντιμετωπίζονται ισότιμα σε περίπτωση έκτακτων διακοπών.

Ανέφερε επίσης ότι μπόρεσε να απομονώσει τμήματα του δικτύου για την παροχή πελατών προτεραιότητας, όπως νοσοκομεία, βασικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις και στρατός και ότι εναπόκειται στις τοπικές αρχές να προσθέσουν υποδομές τηλεπικοινωνιακών φορέων στη λίστα πελατών προτεραιότητας.
Σουηδία, Γερμανία και Ιταλία

Οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες στη Σουηδία και τη Γερμανία έχουν επίσης εκφράσει ανησυχίες για πιθανές ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας στις κυβερνήσεις τους.

Η σουηδική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών PTS συνεργάζεται με τηλεπικοινωνιακούς φορείς και άλλους κυβερνητικούς φορείς για την εξεύρεση λύσεων. Αυτό περιλαμβάνει συζητήσεις για το τι θα συμβεί εάν η ηλεκτρική ενέργεια διανεμηθεί με δελτίο

Η PTS χρηματοδοτεί την αγορά μεταφερόμενων πρατηρίων καυσίμων και κινητών σταθμών βάσης που συνδέονται με κινητά τηλέφωνα για να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερες διακοπές ρεύματος, δήλωσε εκπρόσωπος της PTS.

Το ιταλικό λόμπι των τηλεπικοινωνιών είπε στο Reuters ότι θέλει το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας να αποκλειστεί από οποιαδήποτε διακοπή ρεύματος ή διακοπή εξοικονόμησης ενέργειας και θα το συζητήσει με τη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας.

Οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων Nokia και Ericsson συνεργάζονται με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να μετριάσουν τον αντίκτυπο μιας έλλειψης ρεύματος, ανέφεραν τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα. Και οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Στη Γερμανία, η Deutsche Telekom διαθέτει 33.000 πύργους κινητής και τα κινητά της συστήματα έκτακτης ανάγκης μπορούν να υποστηρίξουν μόνο έναν μικρό αριθμό από αυτούς ταυτόχρονα, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Deutsche Telekom  θα χρησιμοποιήσει κινητά συστήματα τροφοδοσίας έκτακτης ανάγκης που βασίζονται κυρίως στο ντίζελ σε περίπτωση παρατεταμένων διακοπής ρεύματος.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » " Reuters: Έρχεται μπλακ άουτ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας σε όλη την Ευρώπη "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news