facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Μπ. Τζόνσον για τα γλυπτά του Παρθενώνα: Κατανοώ το αίτημα αλλά...αποφασίζει το Μουσείο

«Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον καλωσόρισε τον Έλληνα ομόλογό του σήμερα στην Ντάουνιγκ Στριτ. Οι ηγέτες πρώτα από όλα επεσήμαναν την αξία των Ελληνοβρετανικών σχέσεων καθώς διανύουμε την επέτειο των 200 χρόνων της ελληνικής επανάστασης για ανεξαρτησία». Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε το βρετανικό πρωθυπουργικό γραφείο μετά την συνάντηση Τζόνσον - Μητσοτάκη στο Λονδίνο.

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν να δουλεύουν από κοινού για να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους σε πολλούς τομείς όπως το εμπόριο, η εκπαίδευση και ο τουρισμός.

Αναφορικά με την πανδημία η Ντάουνιγκ Στριτ επισημαίνει ότι οι δυο πρωθυπουργοί καλωσόρισαν την πορεία των εμβολιασμών στις δύο χώρες η οποία όπως είπαν επιτρέπει ξανά τα ταξίδια μεταξύ των πολιτών τους.

Για την κλιματική αλλαγή τονίζεται ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η πρόσφατη Διάσκεψη για το κλίμα στην Γλασκώβη στέφτηκε με επιτυχία καθώς, όπως επισημαίνεται, «τέθηκε ο φιλόδοξος στόχος της μηδενικής εκπομπής ρύπων στην ατμόσφαιρα». Στο πλαίσιο αυτό συζήτησαν και το σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει η τεχνολογία στο να παράγει καθαρές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε το σκεπτικισμό του για το πρωτόκολλο της βόρειας Ιρλανδίας από την ΕΕ τονίζοντας ότι υπάρχουν σημαντικά κενά μεταξύ των δύο θέσεων και ότι παραμένει προτεραιότητα μας ( της βρετανικής πλευράς) να βρεθεί μια κοινή λύση.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης και άλλα πολλά ζητήματα, συνεχίζει η ανακοίνωση του βρετανικού πρωθυπουργικού γραφείου, όπως «το Κυπριακό, το θέμα της Λιβύης και την κοινή ανησυχία τους για την Βοσνία- Ερζεγοβίνη». Για το Κυπριακό οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεργαστούν από κοινού ώστε να βρεθεί βιώσιμη λύση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα της επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα, τονίζει η ανακοίνωση της Ντάουνιγκ Στριτ ενώ ο Μπόρις Τζόνσον του απάντησε «ότι κατανοεί τη δύναμη των αισθημάτων του ελληνικού λαού γι' αυτό το θέμα», επανέλαβε όμως την πάγια θέση του Ηνωμένου Βασιλείου ότι είναι ζήτημα που αφορά το συμβούλιο του Βρετανικού Μουσείου.

Τέλος οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν ότι αυτό το ζήτημα δεν θα επηρεάσει τις διμερείς τους σχέσεις, καταλήγει η ανακοίνωση της Ντάουνιγκ Στριτ.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπ. Τζόνσον για τα γλυπτά του Παρθενώνα: Κατανοώ το αίτημα αλλά...αποφασίζει το Μουσείο"

Γονικές παροχές με λεφτά από τα… σεντούκια

Κάθε τρόπο που θα τους επιτρέψει να περάσουν όλη την περιουσία τους στις νεότερες γενιές αναζητούν χιλιάδες φορολογούμενοι, προσπαθώντας να βρουν ακόμα και… παραθυράκια του νόμου!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι δωρεές μεταξύ αδελφών που βάζουν στη μέση… τους γονείς τους, όχι για να τους βρουν λύση, αλλά για να αποτελέσουν οι ίδιοι τη λύση! Επίσης, γονείς επιχειρούν να βγάλουν λεφτά από τα σεντούκια και να τα κάνουν δωρεά σε παιδιά ή σε εγγόνια, προκειμένου να αγοράσουν (στις περισσότερες περιπτώσεις) ένα αυτοκίνητο ή σπίτι.

Τα αδέρφια και οι… αφορολόγητοι γονείς

Για να αποφύγουν το φόρο 20%, για τις μεταβιβάσεις χρηματικών ποσών μεταξύ αδελφών και μεταξύ θείων και ανιψιών, τα αδέλφια μπορούν να βάλουν στο ενδιάμεσο της συναλλαγής, τους γονείς τους.

Η χρηματική δωρεά από τον γιο ή την κόρη προς τη μητέρα ή τον πατέρα είναι αφορολόγητο έως το ποσό των 800.000 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο ο αδερφός μπορεί να παρακάμψει… το φόρο και να δώσει χρήματα πχ στην αδερφή του, χωρίς να καταβάλει ούτε ένα ευρώ στην εφορία.

Ενδιάμεσος «σταθμός» θα είναι ένας εκ των δυο γονέων, ο οποίος θα δεχθεί ως παροχή τα λεφτά από το παιδί του, κάτι που γίνεται αφορολόγητα. Στη συνέχεια ο ίδιος γονιός θα μπορέσει και πάλι αφορολόγητα έως 800.000 ευρώ, να δώσει αυτά τα χρήματα στο άλλο παιδί της οικογένειας.

Φυσικά, αυτή η διαδικασία ενέχει και κινδύνους, αφού η εφορία θα ελέγξει την προέλευση των χρημάτων. Δηλαδή, ότι τα χρήματα θα πρέπει να «φύγουν» από τον έναν αδερφό μέσω τραπέζης προς τους γονείς και εκείνοι να τα δώσουν διατραπεζικά στο άλλο παιδί της οικογένειας. Επίσης, αυτός που θέλει να πραγματοποιήσει την παροχή στον αδερφό ή την αδερφή του θα πρέπει να δικαιολογήσει στην εφορία τα χρήματα, δηλαδή θα πρέπει να καλύπτονται από τα εισοδήματά του.

Χρήματα από τα… σεντούκια

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που καταφθάνουν στα γραφεία των φοροτεχνικών, με γονείς να ρωτούν πως μπορούν να κάνουν γονική παροχή χρήματα που έχουν κρυμμένα κάτω από τα στρώματα και μέσα σε… σεντούκια. Αυτή η διαδικασία επιτρέπεται από το νόμο, ωστόσο οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού εγκυμονεί ο κίνδυνος να πληρώσουν φόρο 10%.

Με διάταξη που πέρασε πρόσφατα το οικονομικό επιτελείο, οι δωρεές και οι παροχές χρηματικών ποσών επιτρέπονται εφόσον πραγματοποιούνται μέσω τραπέζης. Κι αυτό γιατί έχουν υπάρξει χιλιάδες περιπτώσεις, που οι γονείς δήλωσαν δωρεά προς τα παιδιά τους χρηματικά ποσά έως 800.000 ευρώ, χωρίς όμως να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Οι εν λόγω φορολογούμενοι, σύμφωνα με φοροτεχνικούς, αναφέρουν τα ποσά της δωρεάς, αλλά και δεν έχουν προσκομίσει τις δηλώσεις ότι η συναλλαγή έγινε μέσω τραπέζης.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να κληθούν από την εφορία για να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά και αν αποδειχθεί ότι έγιναν με μετρητά εκτός τραπέζης, τότε θα ξεκινήσει ένα τεράστιο «γαϊτανάκι» ελέγχων, για το πως βρέθηκαν τα χρήματα στα χέρια των φορολογούμενων γονέων και αν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις. Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα, πέραν από το φόρο 10% που θα κληθούν να πληρώσουν, θα βρεθούν αντιμέτωποι και με επιπλέον κυρώσεις από την εφορία!

Υπενθυμίζεται πως το νέο πλαίσιο αφορά τις γονικές παροχές ανά γονέα ή δωρεές προς συγγενείς πρώτης κατηγορίας μέχρι το ποσό των 800.000 ευρώ, καθώς για υψηλότερα ποσά θα υπόκειται σε φόρο.

Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται οι σύζυγοι, τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, τα παιδιά, τα εγγόνια και οι γονείς και αφορά τόσο την ακίνητη περιουσία όσο και την κινητή περιουσία. Ενδεικτικά αφορά ακίνητα, χρηματικά ποσά, μετοχές.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γονικές παροχές με λεφτά από τα… σεντούκια"

Αδειάζει και πάλι το Στέιτ Ντιπαρτμεντ την Τουρκία για τους S-400

Την αντίθεση της Ουάσιγκτον στην παραμονή του ρωσικού συστήματος S-400 στην Τουρκία εκφράζει για μια ακόμα φορά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ και της Hellas Journal, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών εμφανίστηκε να απορρίπτει την πρόταση του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι η Άγκυρα θα ήταν διατεθειμένη να υιοθετήσει το «ελληνικό μοντέλο των S-300» σαν μια συμβιβαστική λύση που θα επέτρεπε να ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την κατοχή των S-400.

Υπενθυμίζεται ότι οι S-300 είχαν αγοραστεί από την Κυπριακή Δημοκρατία και τελικά κατέληξαν στην Κρήτη λόγω της αντίδρασης που είχε προβάλλει η ίδια η Τουρκία.

Στη δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκαθαρίζει ότι ο νόμος CAATSA ξεκίνησε να ισχύει τις 2 Αυγούστου 2017 και συνεπώς καλύπτει από τότε όλες τις σημαντικές συναλλαγές που πραγματοποιούνται με την ρωσική αμυντική βιομηχανία.

Υπό αυτό το πρίσμα, γίνεται σαφές το ελληνικό θεμα με τους  S-300 δεν εμπίπτουν στο πλαίσιο CAATSA (νόμος για την αντιμετώπιση των αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων), καθώς είχαν μεταφερθεί στην Κρήτη πριν από την θέσπιση του αμερικανικού νόμου.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «η Τουρκία είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που έχει εμπλακεί σε σημαντική νέα προμήθεια ρωσικών οπλικών συστημάτων μετά τη θέσπιση του CAATSA. Αρκετοί άλλοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ διαχειρίζονται στρατιωτικό εξοπλισμό ρωσικής ή σοβιετικής προέλευσης παλαιού τύπου που απέκτησαν χρόνια ή δεκαετίες πριν από την θέσπιση του CAATSA. Αυτοί οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ έχουν όλοι δεσμευτεί να εργαστούν για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων εξαρτήσεων από τέτοιο εξοπλισμό και οι περισσότεροι βρίσκονται σε καλό δρόμο. Συνεχίζουμε να προτρέπουμε την Τουρκία σε κάθε επίπεδο και ευκαιρία να μην διατηρήσει το σύστημα S-400 και να απέχει από την αγορά πρόσθετου ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Αδειάζει και πάλι το Στέιτ Ντιπαρτμεντ την Τουρκία για τους S-400"

Έσκασε «κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική οχημάτων -Επιστροφή χρημάτων

Η Τράπεζα της Ελλάδος παρέχει νεότερη ενημέρωση για την ασφαλιστική επιχείρηση Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. που αφορά και τους Έλληνες καταναλωτές που είχαν ασφαλίσει τα οχήματά τους στην ασφαλιστική ΕΠΥ City Insurance.

Η εποπτική αρχή της Ρουμανίας Financial Supervisory Authority ενημέρωσε ότι οι ασφαλισμένοι και οι δικαιούχοι αποζημίωσης από ασφάλιση στην Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. (CITY) μπορούν να ανατρέξουν για οδηγίες στον ιστοχώρο της, καθώς και στον ιστοχώρο του Εγγυητικού Κεφαλαίου της Ρουμανίας (FGA).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, επίσης, να βρουν κατευθύνσεις στην ελληνική γλώσσα για την υποβολή αίτησης επιστροφής ασφαλίστρου και καταβολής αποζημίωσης στον ιστοχώρο του FGA με τον τίτλο «Απαραίτητα διαβήματα για τη λήψη των αποζημιώσεων/παροχών».

Σημειώνεται ότι έχει ανακληθεί η άδεια της ασφαλιστικής στη Ρουμανία ενώ η εταιρία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με καθεστώς Eλεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ), εκπροσωπούμενη από την εταιρεία N. Bourgazas & Associates E.E.

Ειδικά οι Έλληνες πελάτες της City Insurance για την επιστροφή των ασφαλίστρων θα πρέπει να ακολουθήσουν ειδική διαδικασία σε λίγο χρόνο από 60 έως 90 ημέρες από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης ανάκλησης της άδειας η οποία πραγματοποιήθηκε στην Εφημερίδα της Ρουμανίας.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Έσκασε «κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική οχημάτων -Επιστροφή χρημάτων "

Νίκαια: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας έπειτα από πυροβολισμούς σε βενζινάδικο στη Θηβών

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός των πυροβολισμών που έπεσαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Νίκαια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άγνωστοι πυροβόλησαν και τραυμάτισαν 2 άτομα σε βενζινάδικο επί της λεωφόρου Θηβών.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο ενώ μετά από λίγη ώρα ο ένας από τους δύο κατέληξε.

Από τις έρευνες της ΕΛΑΣ έχει εντοπιστεί ένα εγκαταλελειμμένο όχημα στον Κηφισό που πιθανόν να είναι των δραστών.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Νίκαια: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας έπειτα από πυροβολισμούς σε βενζινάδικο στη Θηβών"

«Θρίλερ» με μονοκινητήριο αεροσκάφος – Αγνοείται ο πιλότος (video)

Ένας 60χρονος αγνοείται από χθες, Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, όταν πετούσε με ένα υπερ-ελαφρύ αεροσκάφος. Οι έρευνες εστιάζονται στην περιοχή της Θεσσαλίας τόσο στον ηπειρωτικό κορμό όσο και στη θαλάσσια περιοχή. Το γεγονός έκανε γνωστό με ανάρτησή της στο Facebook η κόρη του πιλότου και μέλους της Αερολέσχης Δράμας.

Όπως έγινε γνωστό, η τελευταία ενημέρωση που είχε η οικογένεια του πιλότου, ήταν ότι θα πετούσε το μεσημέρι της Δευτέρας με το αεροπλάνο του από τη Θήβα στη Δράμα.

Στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έγινε γνωστό σήμερα το πρωί το περιστατικό, ενώ στις έρευνες μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας πήρε μέρος η Πολεμική Αεροπορία.

Ο 60χρονος αγνοούμενος πετούσε, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά στην αεροπορία, από την Δράμα προς την Θήβα, προσγειώθηκε στην αερολέσχη κι έπειτα από ώρες φέρεται να ξεκίνησε με το υπερ- ελαφρύ αεροπλάνο πιθανά για την Δράμα.

Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος δεν είναι γραμμένο στο νηολόγιο της Πολιτικής Αεροπορίας.

Οι έρευνες από ένα Canadair & Augusta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας εστίασαν στην περιοχή της Χάλκης, Νοτιοανατολικά της Λάρισας.

Δεν έχει καταγραφεί η πορεία του από κανένα ραντάρ, δεν υπάρχει σχέδιο πτήσης, δεν είχε υπάρξει καμία επικοινωνία με τις αρχές.

Το μόνο χειροπιαστό που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι το τελευταίο στίγμα από την κινητή τηλεφωνία στη συγκεκριμένη περιοχή και γι’ αυτό τον λόγο από την ώρα που ενημερώθηκαν οι αρχές, ξεκίνησε και η έρευνα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "«Θρίλερ» με μονοκινητήριο αεροσκάφος – Αγνοείται ο πιλότος (video)"

Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ την Πέμπτη

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021, από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 το πρωί, και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας.

Τις στάσεις εργασίας εξήγγειλαν το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, ζητώντας άμεση απόδοση ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα στη γραμμή 1 του Μετρό και συντήρηση των υποδομών στους χώρους εργασίας.

Όπως αναφέρει η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ: «Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος εργαζομένου συναδέλφου μας του ΗΣΑΠ. Ένας ακόμα εργάτης δεν γυρίζει στην οικογένειά του από την εντατικοποίηση της εργασίας, την επιλογή της εργοδοσίας να μην παίρνει μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Απαιτούμε: άμεση απόδοση ευθυνών του τραγικού δυστυχήματος. Πρόληψη και Συντήρηση των υποδομών στους χώρους εργασίας».

Από την πλευρά του και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ ζητά την απόδοση των ευθυνών και την κατάργηση των εργολαβικών εταιρειών στους χώρους εργασίας.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ την Πέμπτη"

Δημοσκόπηση Marc: Σχεδόν ένας στους τρεις ανεμβολίαστους σκέφτεται να εμβολιαστεί

«Δεύτερες σκέψεις» στους ανεμβολίαστους δημιουργούν τα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ το περασμένο Σάββατο αλλά και η έξαρση του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Ένας στους τρεις ανεμβολίαστους πολίτες σκέφτεται πλέον να εμβολιαστεί σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Marc που μετέδωσε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με το β΄μέρος της δημοσκόπησης, που προβλήθηκε σήμερα, το ποσοστό των ανεμβολίαστων που το... σκεφτόταν ήταν 26% στις αρχές Οκτωβρίου και πλέον το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 32,2%.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 74% δηλώνει ότι έχει κάνει  το εμβόλιο, το 3,7% ότι έχει νοσήσει, το ποσοστό των ερωτηθέντων που δηλώνει ότι θα εμβολιαστεί ανέρχεται πλέον στο 6,7% ενώ το 14,1% δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν προτίθεται να εμβολιαστεί.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων 53,6% θεωρεί ότι η αιτία της αύξησης των κρουσμάτων είναι η μη τήρηση των περιοριστικών και των υγειονομικών μέτρων.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους και για την ενεργειακή κρίση και τις ανατιμήσεις.

Το 74,5% των πολιτών εκτιμά ότι η ενεργειακή κρίση θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, το 17,2% για κάποιους μήνες και το 8,3% δεν απαντά.

Σε ότι αφορά τις επιπτώσεις στα νοικοκυριά το 6,4% δηλώνει ότι δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα από την κρίση, το 37,4% αναφέρει ότι θα δυσκολευθεί αλλά θα ανταπεξέλθει, το 44,7 ότι θα περιορίσει βασικές ανάγκες λόγω των αντιμήσεων και το 10,5% ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί.

Δείτε τα αποτελέσματα του β' μέρους της δημοσκόπησης

07_142

10_139

09_139

11a_146

11b_140

25_140

27_134

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Δημοσκόπηση Marc: Σχεδόν ένας στους τρεις ανεμβολίαστους σκέφτεται να εμβολιαστεί"

Επέτειος Πολυτεχνείου: Κλειστοί σταθμοί του μετρό-Τροποποιήσεις σε δρομολόγια λεωφορείων και τρόλει την Τετάρτη

Μεταβολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς θα επέλθουν αύριο, Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, λόγω των εκδηλώσεων για την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, και με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, ο σταθμός του μετρό «Μέγαρο Μουσικής» θα κλείσει από τις 15:00 και οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» από τις 16:30. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και σε δρομολόγια των γραμμών λεωφορείων και τρόλεϊ σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΕΛΑΣ.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Επέτειος Πολυτεχνείου: Κλειστοί σταθμοί του μετρό-Τροποποιήσεις σε δρομολόγια λεωφορείων και τρόλει την Τετάρτη"

Καταστροφικές κατολισθήσεις στον Καναδά: Με ελικόπτερα ο απεγκλωβισμός οδηγών (εικόνες)

Καταστροφικές κατολισθήσεις έπληξαν την καναδική επαρχία Βρετανική Κολομβία, όπου δρόμοι καταστράφηκαν, ένας πετρελαιαγωγός έκλεισε και δύο μεγάλες σιδηροδρομικές εταιρείες ανέφεραν ζημιές.

Σχεδόν 300 άνθρωποι παγιδεύτηκαν στα οχήματά τους σε αυτοκινητόδρομο της περιοχής, ενώ για τη διάσωσή τους επιστρατεύτηκαν ελικόπτερα που τους μετέφεραν με ασφάλεια στην πόλη Αγκασί. Ανάμεσα στους παγιδευμένους βρίσκονταν και 50 παιδιά.

Καναδάς - κατολισθήσεις
(Jonathan Hayward/The Canadian Press via AP)

Οχήματα καταπλακώθηκαν, ενώ αυτόπτες μάρτυρες, που σώθηκαν από τα ελικόπτερα, έκαναν λόγο για ένα ανήλικο αγόρι, το οποίο αιμορραγούσε.

Διασώστες με τη βοήθεια εκσκαφέων και σκύλων άρχισαν να απομακρύνουν όγκους συντριμμιών που έχουν κατακλύσει αυτοκινητοδρόμους, ενώ ομάδες διάσωσης με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων αναζητούν ανθρώπους, τα οχήματα των οποίων θάφτηκαν κάτω από όγκους λάσπης.

Καναδάς - Κατολισθήσεις
(Jonathan Hayward/The Canadian Press via AP)

Οι αρχές στο Μέριτ, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Βανκούβερ, έδωσαν εντολή σε 8000 κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς η στάθμη των ποταμών αυξανόταν με ταχείς ρυθμούς, ωστόσο ορισμένοι εξ αυτών παγιδεύτηκαν στα σπίτια τους.

Καναδάς - κατολισθήσεις
(Jonathan Hayward/The Canadian Press via AP)

apnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταστροφικές κατολισθήσεις στον Καναδά: Με ελικόπτερα ο απεγκλωβισμός οδηγών (εικόνες)"

Χαλάνδρι: Προφυλακιστέα η 49χρονη εικαστικός μετά την απολογία της

Προφυλακιστέα κρίθηκε, μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης απολογίας της, η 49χρονη εικαστικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον 68χρονο οφθαλμίατρο στο Χαλάνδρι.

Η 49χρονη εικαστικός σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίστηκε στην απολογία της ότι το όπλο δεν ήταν δικό της, και πως βρέθηκε σε άμυνα. Ωστόσο, από τα στοιχεία της δικογραφίας, φαίνεται να προκύπτει πως η κατηγορούμενη βρισκόταν στον χώρο αναμένοντας τον 68χρονο οφθαλμίατρο.

Σε βάρος της κατηγορούμενης έχει ασκηθεί ποινική δίωξη  για  απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοχρησία, ενδοοικογενειακή απειλή και απόπειρα αρπαγής ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 χρόνια.

Η 49χρονη δεν έχει ορίσει συνήγορο και έτσι εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο που διορίστηκε από τις αρχές για την υπεράσπισή της.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλάνδρι: Προφυλακιστέα η 49χρονη εικαστικός μετά την απολογία της"

Άλμα στα 8.129 κρούσματα, 80 θάνατοι, 547 διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 8.129, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.  Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 847.188(ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 110 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.583 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 80, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.923 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 547 (61.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 83.9% έχει
υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 455 (83.18%) είναι ανεμβολίαστοι
ή μερικώς εμβολιασμένοι και 92 (16.82%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.409 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 442 (ημερήσια μεταβολή +21.1%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του
επταημέρου είναι 415 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων
είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Σε σχέση με την προηγούμενη Τρίτη ο αριθμός των νέων κρουσμάτων  είναι μειωμένος καθώς στις 9/11 είχαν ανακοινωθεί 8.613 νέες λοιμώξεις. Ωστόσο οι σκληροί δείκτες της πανδημίας έχουν επιδεινωθεί καθώς την προηγούμενη Τρίτη έδειξαν 46 θανάτους και 486 διασωληνωμένους.

Από τα 8.129 νέα κρούσματα, η Αττική καταγράφει 2.025 , η Θεσσαλονίκη 1.345 και η Θεσσαλία 812.

Η γεωγραφική κατανομή των 8.129 κρουσμάτων Covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

283 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

295 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

80 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

265 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

597 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

226 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

255 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

24 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

1.345 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

1 κρούσμα στο Αγιο Ορος

69 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ανδρου

44 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

47 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

53 κρούσματα στην Π.Ε. Αρτας

308 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

89 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

37 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

92 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

172 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου45 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

31 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

36 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

155 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

150 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

12 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

36 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

3 κρούσματα την Π.Ε. Ικαρίας

151 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

69 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

95 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

38 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

139 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

84 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

189 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

86 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

33 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

374 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

26 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

85 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

212 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

109 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

1 κρούσμα στη Π.Ε. Νάξου

100 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

4 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

165 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

116 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

42 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

68 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

79 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

53 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

12 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

182 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

6 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου

125 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

142 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

32 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

105 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

44 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

2 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

Τέλος, 223 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Άλμα στα 8.129 κρούσματα, 80 θάνατοι, 547 διασωληνωμένοι"

Κίνημα αρνητών και στην απογραφή – Μετ’ εμποδίων η διαδικασία

Φουλ της άρνησης στην Ελλάδα που έχει γίνει τεράστια μόδα… Από τους αρνητές του κορονοϊού… στους αρνητές των εμβολίων και από εκεί στους αρνητές της απογραφής.

Πολλοί μάλιστα κάνουν λόγο για προσωπικά δεδομένα, ενώ συνδέουν τη διαδικασία της απογραφής με ελέγχους στους ανεμβολίαστους και εφιστούν την προσοχή του κόσμου.

«Σιγά μην κάτσω τώρα εγώ να πω πόσοι μένουν σπίτι μου, να τους πω τις προσωπικές μου πληροφορίες; Είναι η ιδιωτική μου ζωή», ανέφερε αρνητής της απογραφής.

Σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται:

«Προσοχή! Γυρνάνε και λένε ότι κάνουν απογραφή ενημερωμένοι πόσα διαμερίσματα έχει η οικοδομή, πόσα άτομα υπάρχουν. Καρατσεκαρισμένα για ελέγχους ανεμβολίαστων ώστε κατόπιν θα αποστέλλονται κοινωνικοί λειτουργοί, πιθανά δικηγόροι, αστυνομία. Μην αφήνετε κανέναν να μπει στην οικία σας και μην δίνετε καμία πληροφορία και προσωπικά σας δεδομένα σε κανέναν».

«Σίγουρα έχουν επηρεάσει και αυτά που ακούγονται με το εμβόλιο για τσιπάκια και νομίζουν ότι με την απογραφή θα ξεχωρίσουν οι εμβολιασμένοι από τους ανεμβολίαστους. Άλλοι βέβαια, τα έχουν βάλει μέχρι και με το ερωτηματολόγιο της απογραφής, με τον φόβο μην τους πάρουν τα παιδιά», σημείωσε η απογραφέας Μαρία Γλαντζή.

«Γιατί ρωτάτε για τα παιδιά μου; Θα μου τα πάρετε; Δεν θυμάμαι ακριβώς τι ρωτάγαμε το 2001, αλλά τέτοια αναλυτική αναφορά σε βάζει σε ύποπτες σκέψεις… Ίσως χρησιμοποιηθεί και για κάποια αντιστοίχηση στοιχείων ανάμεσα στις υπηρεσίες, δεν ξέρω πάντως είναι άβολο», δήλωσε μία απογραφόμενη.

«Ίσως κάποιες ερωτήσεις για αυτούς να είναι λίγο υπερβολικές και για αυτό να το μεγεθύνουν έτσι», τόνισε η απογραφέας Άννα Σπαθαριώτου.

Το δύσκολο έργο 60.000 απογραφέων έχει αρχίσει, οι αρνητές όμως… το βιολί τους.

«Άλλοι σου λένε ότι τα παίρνεις από το κράτος, σε πληρώνω, πήγαινε πες έτσι στον πρωθυπουργού. Και υπάρχει και η κατηγορία που δεν θέλουν να απογραφούν γιατί δεν θέλουν να φαίνονται, έτσι μου είπαν εμένα», πρόσθεσε η κ. Γλαντζή.

«Είμαι απογραφέας από την μέρα που ξεκίνησε η απογραφή κτηρίων για το έτος 2021. Πραγματικά ο κόσμος μας όλος είναι ένα μεγάλο λάθος. Να σέβεστε τα παιδιά που μπήκαμε σε αυτό και προσπαθούμε και να μην μας φέρεστε σαν τα σκουπίδια σας. Αν και είκοσι χρόνια μετά, το διαφημιστικό σποτ της απογραφής του 2001 ίσως θυμίσει σε μερικούς τον πραγματικό σκοπό της», έγραψε μία απογραφέας σε ανάρτηση της στο twitter.

Τα social media από την άλλη κάνουν πάρτι και τα σχόλια παίρνουν φωτιά.

«Μην απογράφεστε Πατριώτες να νομίζουν οι Τούρκοι ότι είμαστε λιγότεροι και να τους αιφνιδιάσουμε» ανέφερε χρήστης του Twitter, ενώ ένας άλλος επισημαίνει: «Έχουμε ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, τραπεζικό λογαριασμό, κινητό με gps, προφίλ σε όλα τα social media με κοινοποιήσεις παρουσίας, αλλά φοβόμαστε μην τυχόν και μας απογράψουν. Με χαρά σας ανακοινώνω ότι η ηλιθιότητα είναι το εθνικό μας σπορ».

Η διαδικασία της απογραφής είναι υποχρεωτική και για όσους πολίτες δεν αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, αυτό θα γίνει από απογραφέα μέσω προσωπικής συνέντευξης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κίνημα αρνητών και στην απογραφή – Μετ’ εμποδίων η διαδικασία"

Μητσοτάκης σε Τζόνσον: Το αίτημά μας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν είναι φωτοβολίδα, θα επιμείνουμε

Λίγο πριν από τις πεντέμισι το απόγευμα πέρασε την πόρτα της Downing Street 10, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον. Στην ατζέντα εκτός από τα ζητήματα των διμερών σχέσεων και την οικονομία ο πρωθυπουργός έθεσε και το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο κ.Μητσοτάκης είπε στον Μπόρις Τζόνσον για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρνεθώνα: "Το αίτημά μας δεν είναι φωτοβολίδα. Θα επιμείνουμε με μεθοδικότητα για να χτίσουμε τα απαραίτητα ερείσματα και στη βρετανική κοινή γνώμη για την ανάγκη επανένωσης με τα Γλυπτά του Μουσείου Ακροπόλεως. Είναι σημαντικό ζήτημα που αφορά τις διμερείς μας σχέσεις.

 

 Δεν είναι κατά βάση ζήτημα μόνο νομικό, είναι πρωτίστως ζήτημα αξιακό και πολιτικό και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να πετύχουμε το σκοπό μας".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Johnson για την Διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή COP26 και για τις προσπάθειές του να υπάρξει αποτέλεσμα σε ένα θέμα κρίσιμο και εξαιρετικά περίπλοκο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε στον κ. Johnson το πάγιο αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα σημειώνοντας ότι πλέον έχει έρθει η ώρα για την ικανοποίηση του δίκαιου ελληνικού αιτήματος και την αποκατάσταση του μνημείου στην ολότητά του στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Αναφορικά με τις σχέσεις ΕΕ - Ηνωμένου Βασιλείου, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνέχεια του διαλόγου μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ε.Ε. για το Πρωτόκολλο για τη Βόρεια Ιρλανδία και υπογράμμιαε την ανάγκη εφαρμογής του Πρωτοκόλλου στα πλαίσια των δεσμεύσεων του Ηνωμένου Βασιλείου που απορρέουν από τη Συμφωνία αποχώρησης από την Ε.Ε.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο που δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για διάλογο για τον οποίο η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη, με την προϋπόθεση τήρησης του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του δικαίου της θάλασσας, και του σεβασμού της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της.

Ως προς την Κύπρο, ο κ. Πρωθυπουργός υπογράμμισε την αδιαλλαξία και επιθετικότητα που εξακολουθεί να επιδεικνύει η Άγκυρα, με νέες παράνομες, προκλητικές ενέργειες και απειλές, στα Βαρώσια και τις θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τόνισε πως η ακύρωση των παράνομων τουρκικών μεθοδεύσεων στα Βαρώσια, αποτελεί ουσιαστική προϋπόθεση για την ευόδωση των, υπό την αιγίδα του ΓΓΗΕ, προσπαθειών επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Η συνάντηση ξεκίνησε σε θερμό κλίμα, με τους δύο πρωθυπουργούς να έχουν τον εξής διάλογο: 

Boris Johnson: Είναι χαρά μου που υποδέχομαι και πάλι τον φίλο μου Κυριάκο Μητσοτάκη στο Λονδίνο. Εργαζόμασταν επί πολύ καιρό ώστε να γίνει αυτή η επίσκεψη. Και η σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ μεγάλης σημασίας για εμένα, για εμάς.

Φέτος γιορτάζουμε τη 200ή επέτειο από την ιστορική έναρξη του αγώνα των Ελλήνων για την ανεξαρτησία, με την υποστήριξή μας, το 1821.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το 1821, τότε ξεκίνησαν όλα, μολονότι φάνταζε σχεδόν αδύνατο.

Boris Johnson: Μολονότι φάνταζε σχεδόν αδύνατο, με τη στήριξη του Λόρδου Βύρωνα και άλλων. Είναι υπέροχο που σε βλέπω.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι χαρά μου που βρίσκομαι εδώ. Υπάρχουν πολλά θέματα που μπορούμε να συζητήσουμε, σχετικά με τις πολύ ισχυρές διμερείς μας σχέσεις. Αναγνωρίζω στο πρόσωπό σας ένα πραγματικό φιλέλληνα.

Boris Johnson: Ένα πραγματικό φιλέλληνα. Θα ήθελα επίσης να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ Κυριάκο για την ηγετική στάση που επέδειξες στη Σύνοδο COP26 στη Γλασκώβη.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια και σε εσένα Boris. Ήταν ένα πολύ πολύπλοκο project αλλά τελικά είμαστε ευχαριστημένοι.

Boris Johnson: Επιτεύχθηκε μεγάλη πρόοδος. Σας ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μητσοτάκης σε Τζόνσον: Το αίτημά μας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν είναι φωτοβολίδα, θα επιμείνουμε"

Καιρός αύριο: Βροχερή η επέτειος για το Πολυτεχνείο – Πού θα ξεσπάσουν καταιγίδες

Μουντός θα είναι ο καιρός αύριο, Τετάρτη (17.11.2021). Βροχές αναμένονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές μπόρες.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στη δυτική Ελλάδα και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 12 με 14 βαθμούς, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 21 και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νησιά του Ιονίου.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη και πιθανώς τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 και στην Κρήτη έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχερή η επέτειος για το Πολυτεχνείο – Πού θα ξεσπάσουν καταιγίδες"

ΝΑΤΟ: «Ανεύθυνη ενέργεια» της Μόσχας η καταστροφή του δορυφόρου

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε «ανεύθυνη ενέργεια» την καταστροφή ενός δορυφόρου από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Από την καταστροφή του δορυφόρου δημιουργήθηκαν πολλά διαστημικά σκουπίδια –περισσότερα από 1.500, συμφώνα με τις ΗΠΑ– γεγονός που συνιστά «κίνδυνο για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) αλλά επίσης και για τον κινεζικό σταθμό», είπε ο Στόλτενμπεργκ μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Χθες Δευτέρα, οι ΗΠΑ καταδίκασαν την εκτόξευση του αντιδορυφορικού πυραύλου χαρακτηρίζοντάς την «επικίνδυνη και ανεύθυνη».

Η Ρωσία παραδέχτηκε σήμερα ότι προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση στοχεύοντας έναν από τους παλαιότερους δορυφόρους της που βρισκόταν σε τροχιά, αλλά υποστήριξε ότι δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για τον ISS.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ εκτίμησε ότι η καταστροφή του δορυφόρου είναι «πηγή ανησυχίας» επειδή δείχνει ότι «η Ρωσία αναπτύσσει νέα οπλικά συστήματα που μπορούν να καταστρέφουν δορυφόρους αλλά και διαστημικά συστήματα που χρησιμοποιούνται για τις υποδομές στη Γη, όπως είναι οι επικοινωνίες, η ναυσιπλοΐα ή τα συστήματα συναγερμού για την εκτόξευση πυραύλων».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΝΑΤΟ: «Ανεύθυνη ενέργεια» της Μόσχας η καταστροφή του δορυφόρου"

Pfizer: Έδωσε άδεια για χρήση της πατέντας χαπιού Covid-19 για παραγωγή γενοσήμου σε 95 χώρες

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η Pfizer, κατέληξε σε συμφωνία αδειοδότησης η οποία θα επιτρέψει σε άλλες φαρμακοβιομηχανίες, να παράγουν γενόσημα του χαπιού κατά του Covid19 σε φθηνές εκδόσεις σε 95 χώρες.

Η Pfizer ακολούθησε τον παράδειγμα της Merck και ανακοίνωσε σε συμφωνία αδειοδότησης με την υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ Medicines Patent Pool για να επεκτείνει την πρόσβαση χαμηλού κόστους στο αντιικό της χάπι Covid-19 σε όλο τον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Όπως σημειώνουν οι Financial Times, η συμφωνία σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία συμφώνησε να μοιραστεί την τεχνολογία πίσω από ένα ιατρικό προϊόν Covid-19, σε αντίθεση με την άρνησή της να χορηγήσει άδεια χρήσης του εμβολίου της σε κατασκευαστές γενόσημων.

Η συμφωνία χωρίς δικαιώματα με την MPP θα ενισχύσει τις παγκόσμιες προμήθειες του αντιικού χαπιού της Pfizer, το οποίο μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου από τον ιό κατά σχεδόν 90 τοις εκατό σε δοκιμές τελικού σταδίου.

Οι κατασκευαστές γενόσημων θα μπορούν πλέον να παράγουν το φάρμακο πριν από την έγκρισή του από τις ρυθμιστικές αρχές για να επιταχύνουν την προμήθεια του σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, είπαν οι ειδικοί.

«Πρέπει να εργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι άνθρωποι - ανεξάρτητα από το πού ζουν ή τις περιστάσεις τους - έχουν πρόσβαση σε αυτές τις ανακαλύψεις και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την MPP για να προωθήσουμε τη δέσμευσή μας για ισότητα», δήλωσε ο Albert Bourla, Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer. 

Η Pfizer δέχεται πιέσεις λόγω της άρνησής της να μοιραστεί την τεχνολογία πίσω από το εμβόλιο Covid-19 που ανέπτυξε με τον Γερμανό συνεργάτη της BioNTech. Έχει προβλέψει ότι οι πωλήσεις του εμβολίου θα φτάσουν τα 36 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 και τα 29 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Pfizer: Έδωσε άδεια για χρήση της πατέντας χαπιού Covid-19 για παραγωγή γενοσήμου σε 95 χώρες"

Μαφιόζικη επίθεση στο Κορωπί: Αδέρφια οι δράστες – Χτύπησαν με λοστό το θύμα πριν πυροβολήσουν

Σκηνές που παραπέμπουν σε μαφιόζικα χτυπήματα, διαδραματίστηκαν λίγα λεπτά πριν τις 11:00 σήμερα (16.11.2021) έξω από το ΚΕΠ, επί της οδού Αγίων Αναργύρων, στο Κορωπί. 

Όλα ξεκίνησαν στις 10:50, όταν ένας άνδρας που συνοδεύονταν από μια γυναίκα βγήκε από το ΚΕΠ στο Κορωπί. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο newsit.gr, εκείνη την ώρα δύο αυτοκίνητα κινήθηκαν με μεγάλη ταχύτητα και σταμάτησαν μπροστά στον άνδρα και στη γυναίκα, οι οποίοι μόλις είχαν αρχίσει να κινούνται στο δρόμο.

Ξαφνικά μέσα από τα οχήματα βγήκαν δύο άτομα. Άρχισαν να χτυπούν το θύμα με λοστούς κι όταν αυτός έπεσε στο έδαφος, τότε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τον πυροβόλησαν στο πόδι, μπροστά στα μάτια της γυναίκας που τον συνόδευε. Το θύμα τραυματίστηκε πόδι, ενώ όπως εκτιμούν οι αστυνομικό το χτύπημα ήταν προειδοποιητικό. 

Στη συνέχεια οι δράστες μπήκαν μέσα στα αυτοκίνητα τους και αφού ανέπτυξαν ταχύτητα, εξαφανίστηκαν στα στενά της περιοχής. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τον τραυματία στο Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Οι αστυνομικές αρχές που έχουν αναλάβει την υπόθεση, μέχρι στιγμής δεν έχουν φτάσει στο κίνητρο, ωστόσο το άτομο που δέχτηκε τη σφαίρα στο πόδι ήταν σεσημασμένο, καθώς είχε απασχολήσει στο παρελθόν.

Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι δύο Ρομά που ξυλοκόπησαν και πυροβόλησαν το θύμα είναι αδέρφια.  

Αντίπαλες συμμορίες

Ξεκαθάρισμα μεταξύ αντιμαχόμενων συμμοριών, οι οποίες θέλουν να ελέγξουν την εμπορία και τη διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή του Κορωπίου, «βλέπει» ο δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης πίσω από τους πυροβολισμούς έξω από τα ΚΕΠ της περιοχής. Όπως αναφέρει ο ίδιος στο newsit.gr, τα μέλη της μίας συμμορίας που απαρτίζεται από Αλβανούς και Ρομά πέρασαν με ένα αυτοκίνητο έξω από το ΚΕΠ και τότε αντίκρυσαν τους αντιπάλους τους.

«Οι πυροβολισμοί έπεσαν έξω από το ΚΕΠ. Με οδηγίες πλέον του υπουργείου δεν εξυπηρετούμε εντός του καταστήματος λόγω κορονοιού. Εκεί βρίσκονταν, όπως πληροφορήθηκα, δύο άτομα τα οποία φέρεται να ανήκουν στη μια από τις δύο συμμορίες. Πέρασαν με το όχημα τους τα μέλη της αντιμαχόμενης πλευράς και του έριξαν προειδοποιητικά με τη μία σφαίρα να βρίσκει τον ένα άτομο στο πόδι».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαφιόζικη επίθεση στο Κορωπί: Αδέρφια οι δράστες – Χτύπησαν με λοστό το θύμα πριν πυροβολήσουν"

ΕΙΝΑΠ κατά Γ. Οικονόμου: Αθλια προσπάθεια μεταφόρτωσης ευθυνών στους γιατρούς

Σφοδρή επίθεση κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου εξαπολύουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής, με αφορμή δηλώσεις του σχετικά με τις «πρόχειρες» ΜΕΘ που διαμορφώνονται στο ΕΣΥ.

Με επιστολή στον πρωθυπουργό, το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καταγγέλλει πως την ευθύνη για το φαινόμενο έχουν οι αρμόδιοι και όχι οι γιατροί. Εγκαλεί, δε, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τις αναφορές του περί λειτουργίας τους, με βάση τα πρωτόκολλα και περί απόφασης των γιατρών για μεταφορά των ασθενών.

Στην επιστολή, η οποία παρατίθεται πιο κάτω, αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

«Στις 15 Νοεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ιωάννης Οικονόμου διέπραξε μέγιστο ατόπημα. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το σοβαρότατο θέμα των πολλών ασθενών που παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ αλλά και για το θέμα των κυβερνητικών αρμοδίων που ονόμαζαν ως δήθεν ΜΕΘ πρόχειρες πτέρυγες, δήλωσε επί λέξει:

"Κάθε κλίνη που προστίθεται στο ΕΣΥ λειτουργεί με βάση τα πρωτόκολλα, τις τεχνικές προδιαγραφές που αποφασίζουν και εγκρίνουν κάθε φορά οι αρμόδιοι. Η απόφαση για το ποιος και πότε διασωληνώνεται είναι μία απόφαση που παίρνεται με αμιγώς ιατρικά κριτήρια από τους ανθρώπους που έχουν τη γνώση και την ευθύνη να την πάρουν. Όταν κάποιος διασωληνώνεται, γίνεται αμέσως προσπάθεια εύρεσης ΜΕΘ, είτε στο νοσοκομείο που πηγαίνει είτε σε άλλη διαθέσιμη κλίνη. Για να μεταφερθεί, θα πρέπει να είναι εφικτή και η δυνατότητα. Και αυτό αποφασίζεται από τους αρμόδιους επιστήμονες".

Με άλλα λόγια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:

Υπονόησε πως δήθεν είναι νοσοκομειακοί γιατροί και όχι υπουργοί και διορισμένοι από την κυβέρνηση διοικητές νοσοκομείων - ΥΠΕ αυτοί που διατάζουν να ονομάζονται δήθεν "ΜΕΘ" πρόχειρες πτέρυγες χωρίς προδιαγραφές, ενώ ξέρει πολύ καλά πως οι νοσοκομειακοί γιατροί τόσο σε επίπεδο κάθε νοσοκομείου αλλά και μέσω της ΕΙΝΑΠ, των άλλων Ενώσεων και της ΟΕΝΓΕ έχουν κάθετα αντιδράσει σε κάθε τέτοια ανευθυνότητα των κυβερνητικών αρμοδίων.

Υπονόησε πως οι νοσοκομειακοί γιατροί κάνουν επιλογή για το ποιος ασθενής διασωληνώνεται ενώ ξέρει πολύ καλά

1. πως οι γιατροί διασωληνώνουν αποκλειστικά με ιατρικά κριτήρια κάθε ασθενή (πλην εξαιρετικών περιπτώσεων) που χρειάζεται να αεριστεί μηχανικά (π.χ. στις περιπτώσεις βαριάς Covid πνευμονίας κάθε ασθενή που ΔΕΝ μπορεί να οξυγονωθεί επαρκώς ούτε με συσκευή high flow ούτε με μάσκα θετικής πίεσης) και

2. πως μόλις κάποιος ασθενής διασωληνωθεί, αρχίζει να αερίζεται μηχανικά με πρόχειρο αναπνευστήρα και ΑΜΕΣΩΣ καταχωρείται και καταγράφεται το αίτημα για εισαγωγή του σε ΜΕΘ στην επίσημη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα ΕΚΑΒ - ΕΚΕΠΥ - υπουργείου Υγείας.

Υπονόησε πως και για την καθυστέρηση εισαγωγής σε ΜΕΘ των ασθενών αυτών πάλι ευθύνονται οι νοσοκομειακοί γιατροί, γιατί δήθεν κρίνουν πως μεγάλο μέρος των ασθενών "δεν μπορούν να μεταφερθούν". Εκτός από την προφανή άθλια προσπάθεια μεταφόρτωσης στους νοσοκομειακούς γιατρούς των σοβαρότατων κυβερνητικών ευθυνών για τις ελλείψεις κλινών ΜΕΘ, μια αθλιότητα που είχε επαναληφθεί και το εξάμηνο Νοέμβριος 2020 - Απρίλιος 2021, ο κ. Οικονόμου σήμερα προχώρησε ακόμα ένα βήμα πιο πέρα: εμμέσως πλην σαφώς "δίνει αέρα" σε διάφορες οργανωμένες ομάδες ανορθολογιστών - αντιεμβολιαστών - 'αντιδιασωληνωτών' ακροδεξιάς προέλευσης, που συχνά εισβάλλουν σε νοσοκομεία προπηλακίζοντας γιατρούς με την αντίληψη πως δήθεν "η διασωλήνωση είναι που σκοτώνει και όχι ο ιός".

Καλούμε τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη να πάρει αμέσως θέση και να καταδικάσει αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Σε διαφορετική περίπτωση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη απέναντι στους ασθενείς και απέναντι στους νοσοκομειακούς γιατρούς».

Η απάντηση του Γ. Οικονόμου

«Αυτό το οποίο είπα χθες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είναι ότι «η απόφαση για το ποιος και πότε διασωληνώνεται είναι μία απόφαση, που παίρνεται με αμιγώς ιατρικά κριτήρια από τους ανθρώπους που έχουν τη γνώση και την ευθύνη να την πάρουν», υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε ανάρτησή του στα social media, απαντώντας στην ανακοίνωση - αντίδραση της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

«Αυτό προφανώς δεν μεταθέτει ευθύνες σε κανέναν, αφού οι αποφάσεις λαμβάνονται πάντα με βάση τις δυνατότητες του συστήματος. Άλλωστε οι ίδιοι οι υγειονομικοί, που βρίσκονται από την αρχή της πανδημίας στην πρώτη γραμμή της μάχης, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις προσπάθειες που έχουν γίνει για την ενίσχυση του ΕΣΥ και την προσθήκη στο σύστημα εκατοντάδων νέων ΜΕΘ σε πολύ σύντομο χρόνο. Γνωρίζουν επίσης την πίεση που υφίστανται ακόμη και τα πιο ισχυρά συστήματα υγείας στον κόσμο, καθώς και το ότι πριν από την πανδημία υπήρχε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.

Το τελευταίο πράγμα που θα έκανα κι εγώ και η Kυβέρνηση θα ήταν να αντιδικήσουμε με εκείνους που δίνουν καθημερινά τη μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Αυτό που κάνουμε είναι να προσπαθούμε να τους εξοπλίσουμε όσο μπορούμε καλύτερα για να κερδίσουμε αυτό τον πόλεμο», υπογραμμίζει ο κ. Οικονόμου.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΙΝΑΠ κατά Γ. Οικονόμου: Αθλια προσπάθεια μεταφόρτωσης ευθυνών στους γιατρούς"

Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή υπηρεσία «myOAEDραντεβού»

Τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ψηφιακά τις επισκέψεις τους στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ έχουν οι πολίτες από το πρωί της Τρίτης. Πρόκειται για τη νέα υπηρεσία «myOAEDραντεβού» και αφορά μόνον όσες υπηρεσίες δεν παρέχονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά από το gov.gr και το www.oaed.gr. Η υπηρεσία υλοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ.

Η διαδικασία για το κλείσιμο του ραντεβού είναι ιδιαίτερα απλή. Οι πολίτες μπορούν να εισέρχονται στην πλατφόρμα, είτε απευθείας μέσω του rantevouoaed.gov.gr, είτε μέσα από το gov.gr, επιλέγοντας την υπηρεσία «Ηλεκτρονικό αίτημα ραντεβού σε υπηρεσίες του ΟΑΕΔ» που βρίσκεται στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση πολιτών».

Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με κωδικούς Taxisnet. Κατά τη διαδικασία για το κλείσιμο του ραντεβού, ο πολίτης επιλέγει μια από τις παρεχόμενες υπηρεσίες, εισάγοντας τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής που επιθυμεί να εξυπηρετηθεί και στη συνέχεια επιλέγει ημέρα και ώρα, συμπληρώνοντας τα στοιχεία του πολίτη για τον οποίο επιθυμεί να προγραμματίσει την επίσκεψη. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, οι πολίτες θα λαμβάνουν email επιβεβαίωσης του ραντεβού στο email που έχουν δηλώσει. Στο εισερχόμενο ηλεκτρονικό μήνυμα θα αναφέρονται οι πληροφορίες για το ραντεβού και θα παρέχεται η δυνατότητα επαναπρογραμματισμού ή ακύρωσης.

Το «myOAEDραντεβού» καλύπτει και τα 117 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2), καθώς και τα 6 Γραφεία Εργασίας Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων (ΓΕ ΕΚΟ) του Οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι οι περισσότερες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ παρέχονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, τόσο μέσω του gov.gr, με τη χρήση κωδικών Taxisnet, όσο και μέσω των e-Υπηρεσιών ΟΑΕΔ oaed.gr/e-yperesies, με τους κωδικούς Taxisnet ή με τους κωδικούς πιστοποιημένων χρηστών του ΟΑΕΔ.

Οι υπηρεσίες για τις οποίες παρέχεται η δυνατότητα ορισμού ραντεβού μέσω «myOAEDραντεβού» είναι οι εξής:
  • Αιτήσεις παρόχων που δεν διατίθενται ηλεκτρονικά/προσκόμιση δικαιολογητικών
  • Βεβαίωση λήψης Τακτικής Επιδότησης Ανεργίας (εκτός του τρέχοντος έτους)
  • Υποβολή ενστάσεων για τις παροχές ασφάλισης πλην των κοινωνικών παροχών
  • Υπηρεσία εξυπηρέτησης οικιστών εργατικών κατοικιών/ δανειοληπτών τέως ΟΕΚ
  • Αίτηση καταβολής αποδοχών σε μαθητές – σπουδαστές – φοιτητές που απέχουν από την εργασία τους για συμμετοχή στις γραπτές εξετάσεις
  • Υποβολή αιτήσεων για καταβολή επιχορήγησης από εργοδότες/προσκόμιση δικαιολογητικών
  • Υποβολή ενστάσεων από εργοδότες για προγράμματα απασχόλησης
  • Αίτηση επιχορήγησης από εργοδότες για πρακτική άσκηση σπουδαστών ΑΤΕΙ – ΑΣΠΑΙΤΕ
  • Υποβολή αίτησης αναγνώρισης χρόνου ανεργίας λόγω περιστασιακής απασχόλησης
  • Διορθώσεις Στοιχείων Μητρώου/προσκόμιση δικαιολογητικών
  • Έκδοση κλειδαρίθμου (όπου απαιτείται)
  • Συμβουλευτική ανέργων
  • Συμβουλευτική εργοδοτών
  • Συμβουλευτική ανέργων Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή υπηρεσία «myOAEDραντεβού»"

Θεσσαλονίκη: Σε κλινική Covid μετατρέπεται η ογκολογική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου

Σε κλινική Covid αναμένεται να μετατραπεί τις επόμενες ώρες η ογκολογική κλινική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού. Σύμφωνα με το GRTimes, η αλλαγή κρίνεται απαραίτητη ύστερα από τον πολλαπλασιασμό των ασθενών με κορονοϊό.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι ανακατατάξεις στα νοσοκομεία είναι συνεχείς, καθώς οι γιατροί και οι διοικήσεις των νοσοκομείων κάνουν ό,τι μπορούν για να μη καταρρεύσει το ΕΣΥ. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τους επιδημιολογικούς δείκτες δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα αύξηση κρουσμάτων.

Έτσι, στο γενικό νοσοκομείο Παπαγεωργίου θα ανοίξει η 5η κλινική covid, ωστόσο θα κλείσει μέχρι νεωτέρας η ογκολογική κλινική.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Γ.Ν. Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Τουχτίδης, μιλώντας στο GRTimes ανέφερε: «Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα πιεστική και αποφασίστηκε με γνώμονα την αποσυμπίεση να προστεθεί πέμπτη κλινική στις μέχρι πρότινος τέσσερις για περιστατικά covid».

Η νέα κλινική θα τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες 48 ώρες, ενώ θα μπορεί να δέχεται ασθενείς από την Πέμπτη.

Ο κ. Τουχτίδης αναφέρθηκε επίσης και στην τελευταία εφημερία του «Παπαγεωργίου» σημειώνοντας πως 25 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, 13 σε ΜΑΦ  και 108 σε απλές κλίνες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Σε κλινική Covid μετατρέπεται η ογκολογική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου"

Φορολόγηση αναδρομικών συνταξιούχων: Καλούνται να επιστρέψουν μέχρι και 55% όσων εισέπραξαν!

Το Ενιαίο Δίκτυο των Συνταξιούχων, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Μακεδονίας – Θράκης ,το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ και το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΣΑ και θυγατρικών εταιρειών επανέρχονται στο ζήτημα της φορολόγησης των αναδρομικών που προέρχονται από τις περικοπές των συντάξεών μας, και σε ανακοίνωσή τους ξεκαθαρίζουν τα εξής:

Ιστορικό:

Υπενθυμίζουμε ότι οι περικοπές των συντάξεών μας αρχίζουν από το 2012 με νόμους της κυβέρνησης Σαμαρά και υπουργό Εργασίας, τον Γιάννη Βρούτση νόμοι 4093/2012 και 4051/2012.

  • Ερχόμαστε λοιπόν στην κατάπτυστη ξανασυζητημένη απόφαση του ΣτΕ για το 11μηνο που αφορούσε το διάστημα 6/2015 έως 5/2016.

  • Αφού λοιπόν δημοσιεύτηκε η περιβόητη απόφαση στην συνέχεια υπήρξε καταστρατηγημένη νομοθετική ρύθμιση. Η σημερινή κυβέρνηση αποφάσισε να επιλέξει μόνο τις περικοπές στην κύρια σύνταξη των συγκεκριμένων νόμων να αφήσει απέξω Δώρα κύριων και επικουρικών καθώς και των περικοπών στην επικουρική και να επιστρέψει τα συγκεκριμένα ποσά αφορολόγητα στους δικαιούχους (πονηρά σκεπτόμενη)!! Δεν φορολόγησε τα συγκεκριμένα ποσά την ώρα της εκταμίευσης. Οι συνταξιούχοι οι οποίοι θεωρήθηκαν τότε << τυχεροί>> ανερχόντουσαν σε 1,1 εκατ. δηλαδή μόλις το 30% του συνόλου των συνταξιούχων!!

  • Τα αναδρομικά αυτά, προέρχονταν από περικοπές που έγιναν σε κύριες συντάξεις για το διάστημα από τον Ιούνιο του 2015 έως τον Μάιο του 2016, δηλαδή για ένα 11μηνο.

  • Ένα χρόνο μετά λοιπόν, η κυβέρνηση επιλέγει να φορολογήσει αυτά ακριβώς τα αναδρομικά των συνταξιούχων, μέσω του φόρου εισοδήματος και της εισφοράς αλληλεγγύης. Έτσι, οι ανωτέρω «τυχεροί» συνταξιούχοι, θα κληθούν να επιστρέψουν ποσά που κυμαίνονται από 20% έως και 55% όσων εισέπραξαν, με βάση την κλίμακα φορολογίας. <<Καημένοι τυχεροί συνταξιούχοι>>!!

  • Μεσοσταθμικά, το ΕΝΔΙΣΥ υπολογίζει ότι θα κληθούν οι συνταξιούχοι να επιστρέψουν στα δημόσια ταμεία, το 33% από τα «ψίχουλα» των αναδρομικών που έλαβαν. Το 2020 έλαβαν 1 δισ. 197 εκατ. ευρώ, το 2021 άλλα 110 εκατ. ευρώ, άρα σύνολο

1 δισ. 307 εκατ. ευρώ, ( αυτά τα χρήματα προκύπτουν από την απόφαση του ΣτΕ).

  • Το ΕΝΔΙΣΥ υπενθυμίζει ότι τα αναδρομικά που χορηγήθηκαν το 2020, δόθηκαν άτοκα. Με δεδομένο ότι τα αρμόδια δικαστήρια επιδικάζουν έντοκη καταβολή αναδρομικών 6% ανά έτος. Θα έπρεπε η κυβέρνηση για το διάστημα από το 2012 έως το 2016, να καταβάλλει ποσά, με 30% προσαύξηση, κάτι που δεν έπραξε.

  • Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι συνολικά το υπουργείο Οικονομικών, θα εισπράξει από τους συνταξιούχους ένα ποσό στα επίπεδα των 431.100.000 ευρώ (πονηρούλα κυβέρνηση)!

  • Το ΕΝΔΙΣΥ ήδη από τις 8 Ιουνίου, είχε αποστείλει επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, με την οποία ζητούσε να τακτοποιηθεί έγκαιρα και με ορθό τρόπο, το συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν και να μην αδικηθούν ξανά, οι συνταξιούχοι. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Είχε ζητήσει λοιπόν τα αναδρομικά που θα προκύπτουν από δικαστικές αποφάσεις Ολομελειών, Ανώτερων Δικαστηρίων και θα αφορούν περικοπές συντάξεων να μην φορολογούνται.

  • Ζητάμε να σταματήσετε την φορολόγηση των συγκεκριμένων ποσών άμεσα. Καταληστεύετε τους συνταξιούχους και τους εμπαίζετε!! Εκεί που τους χρωστάγατε τους πήρατε και το βόδι!!

Ειδικά σε μια περίοδο ανατιμήσεων και ακρίβειας ακόμα και στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, είναι εγκληματικό να ζητάει η Κυβέρνηση επιστροφές ποσών από τους συνταξιούχους.

Οι συνταξιούχοι σας θεωρούν πολιτικά ανίκανους όσους βάλατε το χέρι σας και ψηφίσατε σε περίοδο μνημονίων την περικοπή των συντάξεων.

Και δεν εννοείται από το 2016 περίοδο εξόδου από τα μνημόνια να μην επαναφέρετε τα κλεμμένα των μνημονίων που ψηφίσατε! 

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Φορολόγηση αναδρομικών συνταξιούχων: Καλούνται να επιστρέψουν μέχρι και 55% όσων εισέπραξαν! "

Απεργία στην εστίαση: Ένταση στα «Λουλουδάδικα» με καταστηματάρχες και ΜΑΤ

Μικροένταση σημειώθηκε μεταξύ καταστηματαρχών και των αστυνομικών, όταν η πορεία που γίνεται στο πλαίσιο της απεργίας στην εστίαση, έφτασε στο Σύνταγμα, στα «Λουλουδάδικα» επί τηςΒασιλίσσης Σοφίας.

Εκεί, ΜΑΤ και αστυνομικοί της ομάδας ΟΔΟΣ εμπόδισαν τους συγκεντρωμένους, εργαζόμενους στην εστίαση και καταστηματάρχες, να περάσουν, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση, με σπρωξιές και φωνές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους συγκεντρωμένους να περάσουν προς τη Βασιλίσσης Σοφίας και τελικά η πορεία κατευθύνθηκε στο υπουργείο Εργασίας.

Η απεργία στην εστίαση γίνεται σήμερα (16.11.2021) γιατί ο κλάδος αντιδρά στα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού που ισχύουν εδώ και μερικές μέρες, με τους καταστηματάρχες να επιφορτίζονται τον έλεγχο πιστοποιητικών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία στην εστίαση: Ένταση στα «Λουλουδάδικα» με καταστηματάρχες και ΜΑΤ"

ΗΣΑΠ: Δυστύχημα με έναν νεκρό και δύο τραυματίες εργαζόμενους – Έρευνες για τα αίτια

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε τη νύχτα στις 04:05 στις γραμμές του ΗΣΑΠ έπειτα από βλάβη σε μηχάνημα που χρησιμοποιούσε αυστριακό εργολαβικό συνεργείο για εξειδικευμένες εργασίες λείανσης των γραμμών, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 41χρονου Ελληνα τεχνίτη – εργοδηγού, υπαλλήλου της ΣΤΑΣΥ και τον ελαφρύ τραυματισμό άλλων δύο, ενός Ελληνα κι ενός Αυστριακού, οι οποίοι διακομίστηκαν στο “Γεννηματάς”.

Την οδύνη τους για το χαμό εν ώρα καθήκοντος ενός συναδέλφου τους επί σειρά ετών και μέλους της οικογένειας των σταθερών συγκοινωνιών, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ. Έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η ΣΤΑΣΥ σε συνεργασία με τις Αρχές.

Τι συνέβη

Το δυστύχημα σημειώθηκε στη Γραμμή 1 όταν ειδική μηχανή λείανσης των γραμμών που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα προτού τελικά συγκρουστεί με άλλο παλαιό συρμό, στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε τοποθετήσει εκεί ως ανάχωμα η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ για να σταματήσει την πορεία της λοκομοτίβας.

Οι κάτοικοι της περιοχής ξύπνησαν από τον δυνατό θόρυβο ενώ αμέσως μετέβησαν στην περιοχή η Πυροσβεστική, η Τροχαία και το ΕΚΑΒ. Από το πρωί βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την απομάκρυνση των συρμών από τις γραμμές.

Σπ. Ρεβύθης: Η λοκομοτίβα έφθασε ανεξέλεγκτη τα 50χμ

Για δύσκολη μέρα για τους εργαζόμενους στη ΣΤΑΣΥ έκανε λόγο στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπός τους Σπύρος Ρεβύθης. Όπως είπε ο οδηγός αντιλήφθηκε το σπάσιμο των φρένων κατά τις εργασίες με την ειδική λοκομοτίβα λείανσης, βάρους 15 τόνων, από την Κηφισιά ακόμα, η οποία έφθασε να τρέχει ανεξέλεγκτα στην κατηφόρα με 50 χλμ την ώρα, περίπου στο ύψος του Σταθμού, στο Ηράκλειο. “Θα έφθανε στο Φάληρο αν δεν γινόταν η σύγκρουση και κανείς δεν ξέρει τι θα μπορούσε να συμβεί” είπε σημειώνοντας πως την ώρα της πρόσκρουσης δεν επέβαιναν οι συνολικά πέντε εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, έναν εκ των επιβαινόντων, όλοι τους πήδηξαν μόλις είδαν τη μηχανή να αυξάνει ταχύτητα στο Νέο Ηράκλειο. Ο συρμός κατευθύνθηκε κενός και έπεσε πάνω στον ακινητοποιημένο, επίσης κενό, συρμό στον σταθμό του Αγ. Νικολάου. “Εαν δεν είχαν πηδήξει θα είχαμε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα τώρα” είπε.

“Ο συρμός λείανσης δεν ήταν της ΣΤΑΣΥ, ήταν εργολάβου το οποίο δεν ξέρουμε τι προδιαγραφές και πιστοποιήσεις είχε. Είναι νέοι συνεργάτες, δεν είναι οι παλιοί με τους οποίους συνεργαζόμασταν. Οι συρμοί της ΣΤΑΣΥ έχουν σύστημα που φρενάρει αυτόματα μόλις παρουσιαστεί βλάβη στους κομπρέσορες αέρος. Πρέπει να το δούμε σοβαρά το θέμα. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και αρκετοί κινδύνευσαν. Ήταν συρμός εργασίας. Είχε εφεδρικά συστήματα φρεναρίσματος; Γιατί δεν λειτούργησαν;” διερωτήθηκε, τονίζοντας πως είναι ευθύνη της αναδόχου εταιρείας η οποία έπρεπε να είχε προχωρήσει σε ενδελεχέστερο έλεγχο της μηχανής.

Όπως είπε η διαδικασία λείανσης είναι απαραίτητη εργασία συντήρησης κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την καλύτερη εφαρμογή των τροχών του τρένου και γίνεται από μηχάνημα που δεν διαθέτει η ΣΤΑΣΥ γιατί είναι πανάκριβο. “Ακόμα και οι πιο παλιοί συρμοί που κυκλοφορούν διαθέτουν εφεδρικά συστήματα. Πρέπει να δούμε σοβαρά τι συνέβη” σημείωσε

Ν. Χαιρέτα: Υπήρχαν εφεδρικά φρένα – Η Προανάκριση θα ρίξει φως

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Νίκος Χαιρέτας διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ εξέφρασε τα συλληπητήρια του για το χαμό του 41χρονου, “ένα από τα καλύτερα παιδιά” όπως είπε και ανέφερε πώς σύμφωνα με τη δική του ενημέρωση η λοκομοτίβα είχε εφεδρικά φρένα, αλλά “το γιατί δεν λειτούργησαν είναι κάτι που θα το δείξει η προανακριτική διαδικασία”. Είπε πως η εταιρεία είναι γερμανική, έχει σύγχρονα μηχανήματα, κάνει συντητηρήσεις σε όλο το ευρωπαϊό δίκτυο και η επιλογή της έγινε έπειτα από διαγωνισμό. “Ως διοίκηση συνδράμουμε την οικογένεια και την αστυνομία στην έρευνα και έλεγχουμε εάν έχει συμβεί κάτι απο πλευράς μας που δεν φαίνεται να έχει συμβεί” είπε.

Ο ίδιος έδωσε συγχαρητήρια στους ανθρώπους της ΣΤΑΣΥ που ενήργησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και κατάφεραν να σταματήσουν την πορεία της μηχανής ενώ ανέφερε πως αργότερα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΣΑΠ: Δυστύχημα με έναν νεκρό και δύο τραυματίες εργαζόμενους – Έρευνες για τα αίτια"

Από Τετάρτη η διάθεση 10 self-tests για τους μαθητές στα σχολεία

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, δύο συσκευασίες με συνολικά δέκα δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 23 Νοεμβρίου μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Στην ανακοίνωσή του, το υπ. Παιδείας θυμίζει ότι:

  • το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο,
  • ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,
  • βεβαίωση αρνητικού self-test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),
  • οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self-test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος (δηλ. κρούσμα σε συμμαθητή),
  • η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Από την 1η Νοεμβρίου, η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για Covid-19.

H πλατφόρμα αφορά επί του παρόντος μόνο τις δημόσιες σχολικές μονάδες. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες θα εξακολουθήσουν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για Covid-19, ακολουθώντας την ιδία ακριβώς διαδικασία που ακολουθούν μέχρι και σήμερα.

Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 12 ετών και άνω που δεν έχουν ακόμα εμβολιάσει τα παιδιά τους, να σπεύσουν να το κάνουν, αξιοποιώντας κατ’ αυτό τον τρόπο το ισχυρό αυτό όπλο απέναντι στην Covid-19 και συμβάλλοντας στην οικοδόμηση τείχους ανοσίας.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Από Τετάρτη η διάθεση 10 self-tests για τους μαθητές στα σχολεία"

Συγκλονίζει η κατάθεση της 12χρονης κόρης του γιατρού: Η μάνα μου άρχισε να τον βρίζει, έβγαλε πιστόλι και τον πυροβόλησε

Συγκλονίζει η κατάθεση του 12χρονου κοριτσιού που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης στον πατέρα της 68χρονο οφθαλμίατρο από την ίδια της τη μάνα, την 49χρονη πρώην σύντροφό του, στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με τη 12χρονη, εκείνη την ημέρα είχε τελειώσει νωρίτερα το σχολείο και πηγαίνοντας προς το σπίτι τους έλαβε μήνυμα από τη σύζυγο του πατέρα της να μην πάει στο σπίτι γιατί ήταν εκεί η βιολογική της μητέρα. Αυτή διαρκώς προκαλεί φασαρίες και - όπως είπε - προσπαθεί να την πάρει μαζί της, οπότε η σύζυγός του πατέρας της τής είπε να πάει σε μια φίλη της που μένει κοντά τους για να προστατευθεί. Στο δρόμο προς το σπίτι συνάντησε τον πατέρα της μπήκε στο αυτοκίνητο του και μαζί ξεκίνησαν να πάνε σπίτι...

"Μόλις μπήκαμε στην πυλωτή η μάνα μου πήγε στο παράθυρο του πατέρα μου. Όταν κατεβήκαμε από το αυτοκίνητο, αυτή άρχισε να βρίζει τον πατέρα μου και έβγαλε από την τσάντα της ένα πιστόλι με το οποίο πυροβόλησε αρχικά στον τοίχο και στη συνέχεια πυροβόλησε τον πατέρα μου, αν θυμάμαι καλά, στο στομάχι”, λέει μεταξύ άλλων το κορίτσι.

Σύμφωνα με το παιδί, αφού πυροβόλησε τον πατέρα της, της έπεσε το όπλο στο έδαφος και μετά ήρθε προς εκείνη και προσπαθούσε να την τραβήξει προς το αυτοκίνητό της, όμως εκείνη έπεσε στο έδαφος και δεν μπορούσε να τα καταφέρει. Εκείνη τη στιγμή κατέβηκε από το διαμέρισμα η σύζυγος του γιατρού και βλέποντας τον πατέρα της τραυματισμένο άρχισε να κλαίει ενώ ταυτόχρονα τον βοηθούσε να μετακινηθεί μέχρι τα σκαλιά της εισόδου της πολυκατοικίας. Εκείνη σηκώθηκε και χτύπησε το κουδούνι του πρώτου ορόφου που ήξερε ότι μένει κάποιος γιατρός και του ζήτησε βοήθεια. Πήρε μαζί της και το όπλο γιατί φοβήθηκε ότι μπορεί να τον ξαναπυροβολήσει.

Μετά τους πυροβολισμούς η μητέρα της βγήκε στον δρόμο, όπως λέει η 12χρονη, ξάπλωσε στο πεζοδρόμιο και φώναζε ότι την πυροβόλησε ο πατέρας της ενώ δεν είχε καν αίμα. Μετά από λίγο ήρθε η αστυνομία κι έπιασε τη μαμά της.

Αργότερα ήρθε το ασθενοφόρο και πήρε τον πατέρα της για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Σε ερώτημα των αστυνομικών αν ήθελε να επιστρέψει στη βιολογική της μητέρα η 12χρονη απάντησε "όχι, ποτέ".

 thetoc

Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκλονίζει η κατάθεση της 12χρονης κόρης του γιατρού: Η μάνα μου άρχισε να τον βρίζει, έβγαλε πιστόλι και τον πυροβόλησε"

Καπραβέλος: Πεθαίνουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Εφιαλτική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, καθώς όπως δήλωσε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», η εφημερία ξεκινάει με ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. 

«Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει την πόρτα του νοσοκομείου ασθενής και να τον διώξουμε. Πεθαίνουν και άνθρωποι εκτός ΜΕΘ, γιατί το σύστημα έχει φτάσει στα όριά του και δεν μπορούμε να κλιμακώσουμε τη θεραπεία... Είναι εφιάλτης να έχουμε ασθενή με δύσπνοια, να μην έχει οξυγόνο και να του λέμε ότι δεν έχει κρεβάτι στην εντατική», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ερωτηθείς για την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, ο κ. Καπραβέλος δήλωσε ότι δεν θα βοηθήσει και αυτό που απαιτείται, είναι να ξεκινήσουν εφημερίες και τα ιδιωτικά νοσοκομεία. «Το σύστημα υγείας ήταν υποστελεχωμένο χρόνια. Δεκτή κάθε βοήθεια, αλλά αυτή γίνεται χωρίς πρόγραμμα. Αν καλέσω κάποιον να έρθει σε μια μονάδα εξειδικευμένη, όπως είναι ένα πνευμονολογικό τμήμα, λίγο θα προσφέρει. Όταν λέμε επιστράτευση, εννοούμε όλο το σύστημα, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, να γίνει ένα», επισήμανε. 

Τόνισε δε ότι κάτι πρέπει να γίνει με τα σχολεία, τα οποία χαρακτήρισε ως έναν κρίκο στην αλυσίδα της διασποράς. «Η ιχνηλάτηση που έχουμε, είναι ότι οι οικογένειες μολύνονται από τα παιδιά τους», σημείωσε. 

Σε ό,τι αφορά στους ανεμβολίαστους, ο διευθυντής της ΜΕΘ του Παπανικολάου σημείωσε ότι πρέπει να περιοριστεί η κινητικότητά τους με lockdown, καλώντας την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα.

Τέλος, επανέλαβε την ανάγκη επέκτασης υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους, όπως για παράδειγμα η εστίαση.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Καπραβέλος: Πεθαίνουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news