facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Άρειος Πάγος: 40 κόμματα θα συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές – Ποια «κόπηκαν»

Σαράντα κόμματα και συνδυασμοί θα διεκδικήσουν την ψήφο μας στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογική αναμέτρηση άρχισε και επίσημα με την αποψινή ανακήρυξη από τον Άρειο Πάγο των κομμάτων-συνδυασμών που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ακύρωσε τη συμμετοχή στις εκλογές των 9 από τα συνολικά 49 κόμματα- συνδυασμούς και «άναψε» το πράσινο φως για τα υπόλοιπα.

Εκτός Ευρωεκλογών τέθηκαν:

1. ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ
2.ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ
3.ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ
4.ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΛΛΑΣ
5.ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ
6.ΟΡΑΜ. Α.ΕΛΛΑΔΟΣ
7.ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΚΕ
8.ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ
9.ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ-ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ο Άρειος Πάγος «έκοψε» και 3 υποψηφίους από το συνδυασμό ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΙ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ένα από το συνδυασμό «ΜΕΡΑ 25».

Διαβάστε Περισσότερα » "Άρειος Πάγος: 40 κόμματα θα συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές – Ποια «κόπηκαν»"

Αποθρασύνθηκε η Άγκυρα: Το Barbaros «οργώνει» ανενόχλητο την κυπριακή ΑΟΖ με συνοδεία φρεγατών, ΤΠΚ και υποβρυχίων!

Χωρίς κανένα όριο κινείται η τουρκική επιθετικότητα στην ΑΟΖ της Κύπρου, καθώς η Τουρκία ετοιμάζει και δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο το Yavuz το οποίο θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις στα τεμάχια που ερεύνησε το «ερευνητικό» σκάφος Barbaros νότια της Κύπρου!

Όπως σημειώνουν τα τουρκικά ΜΜΕ τα δυο πλοία συνοδεύονται από UAV, (με τους αριθμούς τους να μεταβάλλονται συνεχώς) φρεγάτες, κορβέτες, ΤΠΚ, υποβρύχια, αεροσκάφη και ελικόπτερα!

Πιο συγκεκριμένα το Barbaros πραγματοποίησε έρευνες, στο τεμάχιο 9 και με την συνοδεία τουρκικού ισχυρού πολεμικού στόλου αποτελούμενου από τέσσερις φρεγάτες, δύο υποβρύχια και δύο ΤΠΚ, τώρα προχωρά ανενόχλητο για έρευνες στα τεμάχια 8 και 12, όλα εντός της κυπριακής ΑΟΖ!

Την ίδια ώρα αναφέρουν ότι οι Τούρκοι επιτελείς του ΤΡΑΟ είναι πολύ αισιόδοξοι από τα πρώτα ευρήματα του πλωτού γεωτρύπανου «Πορθητής» και σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα, το οποίο όπως ισχυρίζονται βρίσκεται δυτικά της Πάφου και εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας!

Ταυτόχρονα ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν τις επαφές με την κυβέρνηση της Λιβύης για τον καθορισμό της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών, πριν η Ελλάδα προλάβει να «υφαρπάξει» μέρος της λιβυκής ΑΟΖ!



Η τουρκική ΑΟΖ έτσι όπως την οραματίζονται οι Τούρκοι

Τα τουρκικά ΜΜΕ υπενθυμίζουν παράλληλα την επερχόμενη άσκηση DENİZKURDU-2019, μεγαλύτερη ακόμη και από την MAvi Vatan που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο μήνες λέγοντας πως τα πλοία της αναλάβουν να πρ4οστατέψουν και τα δύο σκάφη του ΤΡΑΟ στην κυπριακή ΑΟΖ, αν και όπως αναφέρουν ακόμη δεν έχει παρατηρηθεί κάποια "πρόκληση εκ μέρους της Ελλάδας."

Πάλι καλά δηλαδή, να λέμε...






pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποθρασύνθηκε η Άγκυρα: Το Barbaros «οργώνει» ανενόχλητο την κυπριακή ΑΟΖ με συνοδεία φρεγατών, ΤΠΚ και υποβρυχίων!"

Ηλεκτρονικά πατίνια: Πρόστιμα φέρνει σχέδιο του Υπ.Μεταφορών -Τι προβλέπει

Ως πεζοί ή ως ποδήλατα ανάλογα με τη μέγιστη ταχύτητα την οποία μπορούν να αναπτύξουν εκ κατασκευής αναμένεται να αντιμετωπιστούν από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ) τα ηλεκτρονικά πατίνια , που τον τελευταίο καιρό έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους και στους δρόμους των ελληνικών πόλεων δημιουργώντας φίλους αλλά και φανατικούς “εχθρούς“.

H αρχική εισήγηση στο υπουργείο Μεταφορών για το μεταβατικό διάστημα μέχρι την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης βγάζει εκτός δρόμου τα πατίνια με μέγιστη ταχύτητα άνω των 6 και έως 25 χιλιομέτρων την ώρα δίνοντας τους τη δυνατότητα να κυκλοφορούν κατά βάση σε ποδηλατοδρόμους οι οποίοι όμως είναι είδος εν ανεπαρκεία στην Ελλάδα.

Ωστόσο καμία οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα καθώς αναμένονται και τα αποτελέσματα της συνάντησης εργασίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει προγραμματιστεί αυτή την εβδομάδα με στόχο να εξετάσει το θέμα των πατινιών, την δημοφιλία των οποίων κανείς δεν έχει προβλέψει .

Βάσει της αρχικής εισήγησης στο υπουργείο πάντως στο μεταβατικό στάδιο η κυκλοφορία των πατινιών με ταχύτητα μεγαλύτερη των 6 έως 25 χιλιομέτρων την ώρα προτείνεται να επιτρέπεται μόνο σε ποδηλατοδρόμους και σε λοιπούς δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους όπου διεξάγεται δημόσια κυκλοφορία ύστερα από απόφαση του αρμόδιου κατά περίπτωση οργάνου λήψης μέτρων κυκλοφορίας εκτός και εάν κατά τόπους δήμοι προσδιορίσουν οδούς στις οποίες θα επιτρέπεται η κυκλοφορία τους.

Σε κάθε περίπτωση η χρήση κράνους θα καταστεί υποχρεωτική για την οδήγηση τους.

Σε τρεις κατηγορίες

Τόσο τα πατίνια όσο και τα υπόλοιπα οχήματα μικροκινητικότητας θα ενταχθούν στην κατηγορία των Ελαφριών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΕΠΗΟ) και θα διαχωριστούν σε τρεις κατηγορίες:

1. Εκείνα των οποίων η μέγιστη εκ κατασκευής ταχύτητα δεν υπερβαίνει τα 6 χιλιόμετρα την ώρα, τα οποία θα θεωρούνται ως πεζοί και θα μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα σ ε πεζοδρόμια και κάθε άλλο χώρο που προορίζεται για πεζούς.

2. Εκείνα με μέγιστη ταχύτητα μεταξύ 6 και 25 χιλιομέτρων την ώρα, τα οποία θα αντιμετωπίζονται ως ποδήλατα.

3. Εκείνα με ταχύτητα που υπερβαίνει τα 25 χιλιόμετρα τη ώρα και θα απαγορεύεται να κυκλοφορούν στον δρόμο.

Επιπλέον οι οδηγοί των ΕΠΗΟ θα:

– Απαγορεύεται να μεταφερθούν επιβάτες στα οχήματα τους

– Πρέπει να είναι πάνω από 15 ετών ή πάνω από 12 ετών εφόσον συνοδεύονται από ενήλικα.

Υποχρεούται να φορούν εγκεκριμένου τύπου προστατευτικό κράνος κανονικά δεμένο.

Για την κυκλοφορία των οχημάτων αυτής της κατηγορίας με ταχύτητα άνω των 6 χιλιομέτρων σε πρώτη φάση θα προβλεφθεί αυτοκόλλητο σήμα στο οποίο θα αναγράφεται μεταξύ άλλων η μέγιστη ταχύτητα και ο κωδικός ταυτοποίησης του οχήματος και βεβαίωση του οικονομικού φορέα αναρτημένη στην ιστοσελίδα του, στην οποία αναφέρεται κατ΄ελάχιστο η μέγιστη ταχύτητα κατασκευής ανά κωδικό ταυτοποίησης .

Τι ισχύει για τα πρόστιμα

Παράλληλα το σχέδιο εξετάζει και την επιβολή τσουχτερών προστίμων στους παραβάτες τα οποία θα κυμαίνονται 40 και 400 ευρώ. Έτσι για όσους παρανόμως θέτουν σε κυκλοφορία ή οδηγούν πατίνια με ταχύτητα άνω των 6 χιλιομέτρων και έως 25 χιλιομέτρων την ώρα θα προβλεφθεί διοικητικό πρόστιμο 40 ευρώ, ενώ για τους παραβάτες που θέτουν σε κυκλοφορία ή οδηγούν ΕΠΗΟ με ταχύτητα άνω των 25 χιλιομέτρων την ώρα, το ύψος του προστίμου εκτοξεύεται στα 400 ευρώ.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα Έθνος της Κυριακής

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτρονικά πατίνια: Πρόστιμα φέρνει σχέδιο του Υπ.Μεταφορών -Τι προβλέπει"

«Δώρο» στον Ε.Ιμάμογλου - Αποσύρεται υποψήφιος δήμαρχος!

Ένας υποψήφιος της αντιπολίτευσης για την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη τον ερχόμενο μήνα, ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρεται, μια εξέλιξη που πιθανόν να ευνοήσει τον Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος είναι ο νικητής των εκλογών του Μαρτίου στην Τουρκία.

«Από σήμερα δεν είμαι πλέον υποψήφιος για την δημαρχία της Κωνσταντινούπολης με το DSP (το Κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς)», έγραψε στο Twitter ο Μουάμαρ Αϊντίν.

Η νίκη του Ιμάμογλου σηματοδότησε την πρώτη φορά μέσα σε 25 χρόνια που το κόμμα του προέδρου Ερντογάν ή τα παλαιότερα από αυτό ισλαμιστικά κόμματα δεν κερδίζουν τον έλεγχο της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ιμάμογλου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) ανακηρύχθηκε δήμαρχος τον περασμένο μήνα επικρατώντας επί του πρώην πρωθυπουργού και υποψήφιου του κυβερνώντος κόμματος, του Μπιναλί Γιλντιρίμ, έπειτα από εβδομάδες έντονης διαμάχης σχετικά με το αποτέλεσμα και από την διεξαγωγή μερικής επανακαταμέτρησης των ψήφων.

Στη συνέχεια ο Ερντογάν και το κόμμα του κήρυξαν άκυρες τις εκλογές μιλώντας για εκλογικές παρατυπίες. Η Ανώτερη Εκλογική Επιτροπή έκρινε την Δευτέρα ότι οι εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν εκ νέου στις 23 Ιουνίου.

Ο Αϊντίν, ο οποίος χαρακτήρισε παράνομη την απόφαση της Επιτροπής, συγκέντρωσε περισσότερες από 30.000 ψήφους όταν διεξήχθησαν οι εκλογές στις 31 Μαρτίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Δεν είναι σαφές αν οι ψηφοφόροι του DSP θα στηρίξουν τον Ιμάμογλου στις νέες εκλογές τον Ιούνιο αλλά και τα δύο κόμματα έχουν κοσμική εκλογική βάση. Ωστόσο, πολλά μικρά κόμματα έχουν ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι θα τον στηρίξουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την απόφαση για ακύρωση των εκλογών. Το DSP ανακοίνωσε ότι δεν θα κατεβάσει αντικαταστάτη υποψήφιο τον Ιούνιο, σύμφωνα με το δίκτυο NTV.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Δώρο» στον Ε.Ιμάμογλου - Αποσύρεται υποψήφιος δήμαρχος!"

Εξάρχεια: Επίθεση αναρχικών σε άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ - Ένας αστυνομικός τραυματίας

Επίθεση σε μέλη της Ομάδας ΔΙΑΣ στα Εξάρχεια εξαπέλυσε ομάδα αναρχικών.

Όλα ξεκίνησαν, όταν στις 16:45, δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, αρνήθηκαν να σταματήσουν σε σήμα των αστυνομικών. Άμεσα, τέσσερις άνδρες τις ΔΙΑΣ με δύο μηχανές ακολούθησαν τους υπόπτους, οι οποίοι σταμάτησαν στην οδό Ζαΐμη 18, άφησαν την μοτοσικλέτα και συνέχισαν πεζή.

Δύο άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ έμειναν στο σημείο, για να ελέγξουν την μοτοσικλέτα, και οι άλλοι δύο, με μηχανή, ακολούθησαν τους αγνώστους, που χάθηνα μέσα στα στενά των Εξαρχείων.

Εκεί, στους άνδρες της ΔΙΑΣ επιτέθηκε μια ομάδα 20-30 ατόμων με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός και η μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ να υποστεί ζημιές.

IMG_6487

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξάρχεια: Επίθεση αναρχικών σε άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ - Ένας αστυνομικός τραυματίας"

ΥΠΕΞ σε Τουρκία: «Δεν πρόκειται ποτέ να απεμπολήσουμε το δικαίωμα λήψης μέτρων άμυνας»

Την αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας προκάλεσε η τελευταία δήλωση του εκπρόσωπου του τουρικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, περί αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών του Αιγαίου.

«Η επίκληση απαράδεκτων και αβάσιμων διεκδικήσεων έναντι της χώρας μας υπονομεύουν τη σταθερότητα στην περιοχή και τη συνοχή της Συμμαχίας. Παρόμοιες διεκδικήσεις δεν έχουν κανένα έρεισμα στο Διεθνές Δίκαιο και έχουν απαντηθεί καταλλήλως και επανειλημμένως» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς.

«Υπενθυμίζουμε στην Τουρκία ότι το νομικό καθεστώς του Αιγαίου έχει αποσαφηνιστεί ρητά και αδιαμφισβήτητα από τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, καθώς και τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947, από την οποία ωστόσο, η Τουρκία, ως μη συμβαλλόμενο μέρος δεν αντλεί κανένα δικαίωμα», συνεχίζει ο εκπρόσωπος του Υπουργείου. .

«Εξάλλου, επί τη βάσει των όσων προβλέπει ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών, η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ και έναντι οιουδήποτε να απεμπολήσει το δικαίωμα λήψης των ενδεδειγμένων μέτρων για τη νόμιμη άμυνά της και την προάσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητάς της. Περαιτέρω, η Τουρκία προβάλλει εξίσου αβάσιμους ισχυρισμούς ως προς τη θεσμική λειτουργία του ΝΑΤΟ και την εφαρμογή των δραστηριοτήτων του στο Αιγαίο, την ανάπτυξη των οποίων αδικαιολογήτως παρακωλύει» συμπλήρωσε.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΞ σε Τουρκία: «Δεν πρόκειται ποτέ να απεμπολήσουμε το δικαίωμα λήψης μέτρων άμυνας»"

«Πόλεμος» για την 7ήμερη εργασία: Το υπουργείο της Αχτσιόγλου την ενέκρινε, λέει η ΝΔ στο Μαξίμου

«Πόλεμο» ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΝΔ... πυροδότησε η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα, εν όψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η πενθήμερη εργασία να μετατραπεί σε επταήμερη, λέγοντας σχετικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να με κατηγορήσει ότι είμαι κατά του οκταώρου. Το πρώτο που κάνω, είναι να αναγνωρίζω στο νέο κόσμο που έρχεται ότι οι άνθρωποι δουλεύουν με διαφορετικό τρόπο απ' ό,τι δούλευαν μέχρι και σήμερα και πως το κράτος θα πρέπει να εξασφαλίσει εργασιακά δικαιώματα που έχουν άλλες συνήθειες. Μερικές φορές, το να δώσεις σε μία γυναίκα τη δυνατότητα να δουλεύει από το σπίτι της είναι καλό, δεν είναι κακό. Μπορεί να πηγαίνει κόντρα στην παραδοσιακή οκτάωρη εργασία, πέντε μέρες την εβδομάδα αλλά είναι καλό».

Και συνέχισε: «Όταν μία επιχείρηση συμφωνεί με τους εργαζόμενους μέσω επιχειρησιακής σύμβασης για να πάει από πενθήμερο σε επταήμερο με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και με πολύ καλύτερες απολαβές και με αυξημένα δικαιώματα και συμφωνούν τα δύο μέρη, δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε έναν κόσμο που αλλάζει και πρέπει οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις και το κράτος να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα».

«Κάποιοι που τα βλέπουν αυτά και κυνηγούν σκιές, είναι άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα και δεν καταλαβαίνουν τίποτα για τον κόσμο που ξημερώνει μπροστά μας και εξακολουθούν να νομίζουν ότι μπορούμε να γυρίσουμε στην Ελλάδα του '80. Αυτή η Ελλάδα τελείωσε. Η Ελλάδα του 2021 που ξημερώνει μπροστά μας είναι μία άλλη Ελλάδα. Οι άνθρωποι που ισχυρίζονται αυτά φοβάμαι ότι δεν έχουν το βασικό πλαίσιο κατανόησης για να αντιληφθούν που πηγαίνει ο σύγχρονος κόσμος» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Μέγαρο Μαξίμου: Δεσμεύθηκε για επταήμερη εργασία

Τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη για επταήμερη εργασία έσπευσε να σχολιάσει με ανακοίνωσή του τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και ο Νίκος Παππάς, αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«O κ. Μητσοτάκης, στη διακαναλική συνέντευξη, ξεπέρασε ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό του. Χαρακτήρισε τη 13η σύνταξη "ξεδιάντροπο προεκλογικό επίδομα". Και ενώ η σύνταξη αυτή θα είναι μόνιμη, αρνήθηκε κατηγορηματικά να την εγγυηθεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου.

«Για άλλη μια φορά μίλησε περιφρονητικά για τα κοινωνικά επιδόματα (επίδομα ανεργίας, επιδόματα αναπηρίας, οικογενειακά επιδόματα, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης) τα συστατικά δηλαδή του κοινωνικού κράτους σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, χαρακτηρίζοντάς τα ανακύκλωση της φτώχειας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω από την ανατριχιαστική του θέση για το ξεπερασμένο οκτάωρο, δεσμεύθηκε και για επταήμερη εργασία, δεσμεύθηκε δηλαδή ότι θα γυρίσει τους εργαζόμενους στον 18ο αιώνα» τονίζει ακόμη το Μέγαρο Μαξίμου.

«Τελικά, ένα πράγμα εγγυάται ο αρχηγός της ΝΔ. Την ισοπέδωση των πολλών εν ονόματι της απολυταρχίας και του πλουτισμού των ελίτ. Στις 26 του Μάη θα λάβει την απάντηση από τον ελληνικό λαό» καταλήγει η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σχολίασε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συνέντευξη για να μας πει: "7ήμερο δουλειά και κομμένη η 13η". Επίσης, ότι καλά έκανε και είπε όσα είπε, για τον πατέρα του πρωθυπουργού. Προτείνουμε να καθιερώσει καθημερινό briefing».

Παράλληλα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε: «Παρακολουθώντας τη συνέντευξη του κου Μητσοτάκη δεν πίστευα στα αυτιά μου όταν τον άκουσα να μιλάει για την υιοθέτηση 7ήμερης εργασίας. Έπρεπε να το ακούσω 2η και 3η φορά. Ακόμη και για τον κο Μητσοτάκη, του ξεπερασμένου 8ωρου και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, η θέση αυτή ξεπερνά κάθε όριο. Είναι θέση που θα άρμοζε σε βιομήχανο ή φεουδάρχη του 17ου αιώνα».

ΝΔ: Την επταήμερη εργασία την ενέκρινε το υπουργείο της Αχτσιόγλου

«Ο μηχανισμός λάσπης του κ. Τσίπρα που βάφτισε "13η σύνταξη" ένα προεκλογικό επίδομα, σήμερα έκανε μια πρωτοφανή γκάφα. Το Μαξίμου καταγγέλλει τον κ. Μητσοτάκη για μια επιχειρησιακή σύμβαση την οποία ενέκρινε το υπουργείο της κ. Αχτσιόγλου (!), η οποία προβλέπει την επταήμερη λειτουργία της εταιρείας Παπαστράτος και όχι βέβαια την επταήμερη εργασία των υπαλλήλων της» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Πειραιώς προσθέτει: «Και καλά έκανε η κ. Αχτσιόγλου, διότι με τη συμφωνία αυτή, στην οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ., οι εργαζόμενοι τελικά εργάζονται λιγότερες ώρες κάθε εβδομάδα, χωρίς να μειωθούν τα εισοδήματά τους που είναι πάνω από το μέσο όρο στον κλάδο τους. Κατά τα λοιπά, το μόνο σημείο που δεν αποτελεί fake news στην ανακοίνωση του Μαξίμου είναι ότι ο λαός όντως θα μιλήσει στις 26 Μαίου και θα στείλει σε μόνιμες διακοπές τον κουρασμένο κ. Τσίπρα».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πόλεμος» για την 7ήμερη εργασία: Το υπουργείο της Αχτσιόγλου την ενέκρινε, λέει η ΝΔ στο Μαξίμου"

Φαρ ουέστ στο Παγκράτι! Αρπαγή 17χρονου και ληστεία στο σπίτι του

Σκηνές βγαλμένες από ταινία εκτυλίχθηκαν στο Παγκράτι με την αρπαγή ενός 17χρονου. Κακοποιοί στην περιοχή του Ζωγράφου τον έβαλαν σε πορτ παγκάζ αυτοκινήτου και πήγαν σπίτι του, λίγα χιλιόμετρα μακριά, με στόχο τη ληστεία. Οι δράστες ήρθαν αντιμέτωποι με την οικογένεια του νεαρού, με τον πατέρα να τους ορμάει. Παράτησαν το αυτοκίνητο που ανήκει σε Αλβανό στην οδό Φιλολάου.

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε μια οικογένεια τα ξημερώματα του Σαββάτου, 11.05.2019, στο Παγκράτι. Οι σκηνές είναι βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία με τους ληστές να αρπάζουν το γιο και να μπαίνουν με τα κλειδιά του στο σπίτι για να κάνουν ληστεία.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, 11.05.2019, όπου οι κακοποιοί μετά από παρακολούθηση άρπαξαν έναν 17χρονο στου Ζωγράφου και τον έβαλαν στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου τους. Αφού του πήραν τα κλειδιά, πήγαν στο σπίτι του στο Παγκράτι.

Άνοιξαν ανενόχλητοι την πόρτα και εκείνη την ώρα στο διαμέρισμα βρίσκονταν ο πατέρας του, η μητέρα του και ο 15χρονος γιος της οικογένειας με τις στιγμές που ακολούθησαν να είναι συγκλονιστικές.

Ο πατέρας, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr βλέποντας τους κακοποιούς που εισέβαλαν στο σπίτι μαζί με τον γιο του, τους επιτέθηκε, ενώ από τις φωνές «σηκώθηκε» στο πόδι όλη η γειτονιά. Οι ληστές αφού πάλεψαν με τον πατέρα, τον οποίο και τραυμάτισαν πήραν κάποια αντικείμενα από το σπίτι και τράπηκαν σε φυγή.

Ο πατέρας μάλιστα δεν πτοήθηκε και προσπάθησε να καταδιώξει τους ληστές. Αυτοί παράτησαν το αυτοκίνητό τους στην οδό Φιλολάου στο Παγκράτι και εξαφανίστηκαν στα στενά.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά της αστυνομίας όπου σύμφωνα με πληροφορίες προέκυψε ότι δεν είναι κλεμμένο, αλλά ανήκει σε έναν Αλβανό. Ο πατέρας του 17χρονου που δηλώνει επιχειρηματίας – δημοσιογράφος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι η προφορά των ληστών έμοιαζε με αλβανική.

Η αστυνομία έχει συλλέξει όσα περισσότερα ευρήματα μπόρεσε από το αυτοκίνητο και έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Σοκάρει η περιγραφή του πατέρα

Στο βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού OPEN φαίνονται οι κακοποιοί την ώρα που φεύγουν από το σπίτι στο Παγκράτι. Μάλιστα ακούγονται φωνές με τους γείτονες αναστατωμένοι να ρωτούν την οικογένεια αν είναι καλά. Εκείνοι με τη σειρά τους, τους προτρέπουν να φωνάξουν γρήγορα την αστυνομία την ώρα που δίνουν μάχη με τους ληστές.

Ο πατέρας του 17χρονου περιέγραψε σε δηλώσεις του πώς ήρθε αντιμέτωπος με τους κακοποιούς που εισέβαλαν στο σπίτι του, ενώ είναι εμφανή τα τραύματα που αποκόμισε.



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Φαρ ουέστ στο Παγκράτι! Αρπαγή 17χρονου και ληστεία στο σπίτι του"

Κωνσταντοπούλου για διακοπές Τσίπρα σε θαλαμηγό: Όπως αποδείχθηκε ήταν ξελιγωμένοι για χρήμα και εξουσία

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις διακοπές του πρωθυπουργού στη θαλαμηγό Παναγόπουλου λίγες ημέρες μετά τη φωτιά στο Μάτι εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Είναι θέμα τσίπας. Δεν μπορείς να παριστάνεις τον αριστερό και να κρύβεσαι για τις διακοπές σε θαλαμηγό. Δεν μπορείς να παριστάνεις το παιδί του λαού και να ονειρεύεσαι δεξιώσεις» είπε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ. 

Σύμφωνα με την ίδια οι διακοπές του Αλέξη Τσίπρα δείχνουν ότι «η ενασχόλησή τους με την πολιτική δεν ήταν για τους πολίτες αλλα δυστυχώς για να αποκτήσουν ωφελήματα. Ήταν ξελιγωμένοι όπως αποδείχθηκε για χρήμα και εξουσία». Εξέφρασε, μάλιστα, τη λύπη της γιατί «δεν το είχα διακρίνει αυτό. Είναι κατάντια να είσαι νέος άνθρωπος και το απωθημένο σου να είναι να σου τσιμπούν το μάγουλο οι "καρχαρίες"».

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους κατά του πρωθυπουργού είπε ότι «το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να κάτσει σε μια καρέκλα της εξουσίας ή της θαλαμηγού».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου επέκρινε και τη ρητορική του πρωθυπουργού, όπως διατυπώθηκε σε συγκέντρωση στην Πρέβεζα, χαρακτηρίζοντας «μεγάλη πρόκληση να κάνει προεκλογική εκστρατεία λέγοντας ότι ο λαός δεν θέλει άλλους από τις ελίτ».

«Το να αντιμετωπίζεις τους πολίτες ως λωτοφάγους ή βλάκες είναι αντιδημοκρατικό και θα το βρουν μπροστά τους γιατί δεν θα βρουν την ψήφο τους» συνέχισε η πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολίασε και το πάρτι του Παύλου Πολάκη στο υπουργείο για τα γενέθλιά του επισημαίνοντας ότι «οι θέσεις εξουσίας δεν είναι προσωπικό τσιφλίκι και πεδίο εκτόνωσης». Ειδικά, δε, για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας είπε ότι είναι «τσάμπα μάγκας που κάνει τον νταή και δεν κάνει τίποτε για το πεδίο ευθύνης του». 



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κωνσταντοπούλου για διακοπές Τσίπρα σε θαλαμηγό: Όπως αποδείχθηκε ήταν ξελιγωμένοι για χρήμα και εξουσία"

Σαμαράς: «Απασφάλισε» για Τσίπρα! «Είσαι πολύ λίγος…»!

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο τέως πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου «Που Πάμε;» του παλιού στενού συνεργάτη του Δημήτρη Βαρτζόπουλου.

«Χρωστάει παντού και μοιράζει χάντρες και καθρεφτάκια παραμονές των εκλογών» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, σημειώνοντας πώς «δεν είναι κοινωνική πολιτική, είναι νεοβαρβαρισμός».

«Κόλαφος» ο Σαμαράς για Τσίπρα

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα «τιμωρό των πλουσίων που ξεκουράζεται σε κότερο«, γεγονός που έχει «αυθάδεια και αναισθησία γιατί εκείνες τις μέρες μαζεύαμε ακόμη τους νεκρούς στο Μάτι». Για τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι «δεν λύσαμε ένα πρόβλημα αλλά δημιουργήσαμε ένα που θα φανεί στο μέλλον» και υπογράμμισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Είσαι πολύ λίγος κ. Τσίπρα για να επιβάλεις σε όλους εμάς ότι δίπλα μας έχουμε μια δεύτερη Μακεδονία. Η Συμφωνία των Πρεσπών δυναμιτίζει τη σταθερότητα στα Βαλκάνια.

Ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε πλήρως τον αλυτρωτισμό τους ενώ επί 27 χρόνια είχαμε αναπτύξει πολύ καλές οικονομικές σχέσεις χωρίς να τον αναγνωρίζουμε. Τώρα αρχίζει ξανά η αποσταθεροποίηση» τόνισε ο κ. Σαμαράς. «Είναι εθνομηδενιστές», συνέχισε, «και γι’ αυτό πρέπει να καταδικαστούν στη συνείδηση του ελληνικού λαού και με την ψήφο μας στις 26 Μαΐου να τους στείλουμε σπίτια τους».

«Δεν είμαστε ούτε ακροδεξιοί, ούτε φασίστες που αντιδρούμε, είναι μια βρώμικη προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ύβρις στους πατεράδες και τα παιδιά μας. Το Μακεδονικό λύθηκε τέσσερις φορές τον προηγούμενο αιώνα. Πολεμήσαμε και νικήσαμε τέσσερις φορές και υπήρξαν τρεις συνθήκες και τώρα το ξαναφέρνουν από άλλο δρόμο, ένα πρόβλημα που κατασκεύασε η προπαγάνδα της δεκαετίας του 1940″, συμπλήρωσε.

Ο Σαμαράς και η… δική του κυβέρνηση

Κάνοντας μνεία στην κυβέρνησή του και το έργο της τόνισε ότι «το 2014 θέλαμε τρεις μήνες για να βγούμε από τα μνημόνια, αλλά μας ξανάβαλαν» και πρόσθεσε ότι «στο τέλος του 2022 θα ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση, κάτι που δεν θα γίνει ούτε το 2060 αφού το χρέος δεν θα είναι βιώσιμο».

«Ποτέ κυβέρνηση δεν έκανε τόση ζημιά, σε τόσο λίγο χρόνο, πρέπει να το διορθώσουμε και ο μόνος τρόπος είναι η επιστρέψει η ΝΔ στην εξουσία. Πάμε στη λύτρωση από τη χειρότερη κυβέρνηση που υπήρξε ποτέ, πάμε στην αναγέννηση της πατρίδας στην ενωμένη Ευρώπη, στην τελική ευθεία για τη νέα Ελλάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Click4more: Μητσοτάκης: «Δεν είναι 13η σύνταξη, είναι χυδαίο προεκλογικό τέχνασμα, αλλά θα ψηφίσουμε για όσους έχουν ανάγκη»! video
Από την πλευρά του ο κ. Βαρτζόπουλος, σημείωσε ότι «ο λαός ψήφισε κάποιους που υποσχέθηκαν πράγματα αδύνατα», χαρακτήρισε «εθνική ταπείνωση» την συμφωνία των Πρεσπών και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «στο τέλος του 2014 θα είχαμε τελειώσει με τα μνημόνια αλλά ο κόσμος πίστεψε σε άλλη λύση, την οποία την πληρώνουμε ακόμη και σήμερα».

«Πρέπει να υπάρξει πολιτική τιμής και η Ελλάδα οφείλει να συνεχίσει στο σκληρό πυρήνα της χριστιανικής Ευρώπης» κατέληξε.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαμαράς: «Απασφάλισε» για Τσίπρα! «Είσαι πολύ λίγος…»!"

Απο τα 60 ευρώ των ΑΤΜ, στο αντίδωρο

Δημήτρης Παφίλας
Ο ηπειρώτης με το |”καθαρό” κούτελο, όπως ισχυρίζεται, ήταν ο πρωθυπουργός που ανάγκασε τους Έλληνες να σταθούν στην ουρά για τα 60 ευρώ.

Και επειδή έλαβε την ψήφο για τρίτη φορά εφάρμοσε ένα Μνημόνιο χειρότερο απ αυτό που του πρότειναν οι δανειστές. Η χώρα δέθηκε σ ένα πολύχρονο Μνημόνιο και ως ανταμοιβή έλαβε τα καλά “λόγια” των δανειστών. Φούσκωσε τόσο πολύ το εγώ του, ώστε πίστεψε και τα λόγια τους.

Όταν η περιουσία είναι δεσμευμένη επι 99 χρόνια, δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι, είσαι “πολύς”. Ο ίδιος άνθρωπος, όμως, νιώθει τόσο ισχυρός και απο τον συγχρωτισμό με όλες τις ελιτ, ώστε διαστρέφει την ίδια την πραγματικότητα που δημιούργησε.

Πως είναι με τους πολλούς όταν ενδιαφέρθηκε για την πρώτη κατοικία στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2018, αφού πρώτα οι υπουργοί του είχαν παραδώσει φθηνά τις ελληνικές τράπεζες σε ξένους επενδυτές και σε ξένα στελέχη που δεν είχαν σχέση με την ελληνική πραγματικότητα. Με αυτές τις ενέργειες είχε τον έλεγχο της ροής χρήματος μέσω κομισάριων στις ελληνικές τράπεζες οι οποίοι έκλεισαν μέχρι και ιστορικές εφμερίδες.

Ο επόμενος στόχος του ήταν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, τους οποίους σπίλωσε χρησιμοποιώντας ένα μικρό μέρος της ελληνικής δικαιοσύνης.

Μάλιστα κορύφωσε την επίθεση, όταν με αντιδημοκρατική συμπεριφορά επέβαλλε μια κακή συμφωνία για την ελληνική Μακεδονία, παρά την λαϊκή αντίδραση. Όταν αντιλήφθηκε τον ξεσηκωμό, άνοιξε τα ταμεία της υπερφορολόγησης προκειμένου να παραπλανήσει τους ίδιους ανθρώπους που στάθηκαν στις ουρές για 60 ευρώ.

Και σ όλο αυτό το διάστημα χρησιμοποίησε και τους χειρότερους απο το συνοθύλευμα του για να κρύψει το μοναδικό ενδιαφέρον του, για εκείνους που πήγαιναν στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι άνθρωποι, όμως, στις ουρές, οι πιο αδύναμοι σ αυτή τη ρημαγμένη χώρα, δεν πρόκειται να πουν ευχαριστώ για ένα αντίδωρο. Ποτέ δεν λες ευχαριστώ, σ έναν που κλέβει το παρόν και το μέλλον σου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απο τα 60 ευρώ των ΑΤΜ, στο αντίδωρο"

Οργή ΠΑΣ Γιάννινα κατά Τσίπρα: Κύριε πρωθυπουργέ δεν ξέρετε που πέφτουν οι Ζωσιμάδες

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα, με αφορμή τη δήλωση του πρωθυπουργού περί επιστροφής της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα την επόμενη χρονιά.

Στην ανακοίνωσή της, η διοίκηση της ομάδας των Ιωαννίνων εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για όψιμο ενδιαφέρον, υποστηρίζοντας ότι την ώρα που γευμάτιζε με παράγοντες άλλων ομάδων, ξαφνικά, θυμήθηκε τις ρίζες του ως Ηπειρώτης.

«Από που κι ως που το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο κ. Τσίπρα;»

Η ανακοίνωση - «καταπέλτης» ξεκινά με την υπενθύμιση της επίμαχης δήλωσης του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στα Ιωάννινα:

«Θα ήθελα να πω για τους πολίτες των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, καλορίζικο το νέο αεροδρόμιο και θα έχω μάλλον την δυνατότητα να το εγκαινιάσω τέλος Ιουνίου. Ενα έργο πάρα πολύ σημαντικό, έργο πνοής, οπότε ας μην στεναχωριούνται που πέσαμε στην δεύτερη εθνική. Του χρόνου θα ξανανέβουμε».

Η διοίκηση της ομάδας στη συνέχεια αναφέρει:

«Αναρρωτιόμαστε όμως κ. Τσίπρα: Από που και ως που, ένα έργο μπορεί να λειτουργήσει ως παρηγοριά στους φίλους και οπαδούς ενός Ιστορικού συλλόγου σαν τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για την αδικία που έχει υποστεί αυτή τη χρονιά. Και από που και ως που μιλάτε σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, αναφέροντας ότι δήθεν “Πέσαμε;” και “Θα Ξανανέβουμε;”».

Ο ΠΑΣ Γιάννινα σημειώνει, σε δηκτικό τόνο, ότι «υποθέτουμε πως όλως ξαφνικώς προεκλογικώς θυμηθήκατε τις ρίζες σας σαν ΓΝΗΣΙΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ και ότι οι Ηπειρώτες έχουν την δική τους ομάδα, η οποία τη σεζόν που έληξε έπαιζε στην κατηγορία της Superleague», ενώ προσθέτει:

«Πότε όμως επισκεφτήκατε τελευταία φορά τα Γιάννενα και πότε ενδιαφερθήκατε για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και τα προβλήματα του, ή πότε ήρθατε να παρακολουθήσετε έναν αγώνα της ομάδας της πατρίδας σας;».

«Δεν γνωρίζετε κατά που πέφτουν οι Ζωσιμάδες»

Η διοίκηση συνεχίζει λέγοντας προς τον πρωθυπουργό ότι «φυσικά και δεν ήρθατε. Ούτε καν γνωρίζετε κατά που πέφτουν οι Ζωσιμάδες και ουδέποτε κατά τη φετινή ή άλλη σεζόν ενδιαφερθήκατε για την ομάδα μας».

Ο ΠΑΣ υποστηρίζει ότι «ενώ αποδεχτήκατε να συζητήσετε και να γευματίζατε προσφάτως με άλλους παράγοντες – υπαλλήλους ΠΑΕ, πιο ενδιαφέρουσας προφανώς εκλογικής περιφέρειας, αρνηθήκατε από την άλλη επανειλημμένως το τελευταίο διάστημα και πάρα τις προσπάθειες που έγιναν, να συνομιλήσετε έστω και λίγο, με τον Πρόεδρο της “ομάδας σας”!».

Επιπλέον, αναφέρεται στην ανακοίνωση «ακόμα και κατά την τρέχουσα επίσκεψη σας στα Γιάννενα δεν θελήσατε να μας δείτε. Το αρνηθήκατε. Αρκεστήκατε μόνο στην “παρηγοριά”. Αφού λοιπόν δεν μας δεχθήκατε να κάνουμε μία συζήτηση και να μάθετε γιατί έπεσε όπως λέτε η ομάδα σας, να σας ενημερώσουμε έστω από εδώ για κάτι…».

ΠΑΣ Γιάννινα: Ούτε ο λαός της ομάδας είναι λίγος, ούτε η Ηπειρος μικρή

Η ανακοίνωση με αποδέκτη τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καταλήγει ως εξής:

«Μην προδικάζετε τα γεγονότα, γιατί υπάρχει και η Δικαιοσύνη και τα Δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ που θα κρίνουν τελικά για τη νομιμότητα του "ΠΕΣΑΜΕ"! Διότι οι διατάξεις του ΚΑΠ της ΕΠΟ, είναι θεωρούμε σαφείς.

Εκτός βέβαια αν γνωρίζετε από τώρα την απόφαση επί της προσφυγής μας και απλά εχθές μας την ανακοινώσατε!

Μια υπενθύμιση μόνο θα σας κάνουμε για το τέλος: ΟΥΤΕ Ο «ΛΑΟΣ» ΤΟΥ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ.

Με εκτίμηση στο πρόσωπο σας,

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966»

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Οργή ΠΑΣ Γιάννινα κατά Τσίπρα: Κύριε πρωθυπουργέ δεν ξέρετε που πέφτουν οι Ζωσιμάδες "

Ο Κύπριος ΥΠΕΞ ενημερώνει τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τις τουρκικές ενέργειες

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης προκειμένου να πάρει μέρος στις εργασίες της τακτικής συνόδου του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της οποίας θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει επίσης στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ε.Ε. – Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης η οποία θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο του Συμβουλίου με την ευκαιρία της 10ης επετείου της σχετικής πρωτοβουλίας. Θα έχει επίσης διμερείς επαφές με ομολόγους του.

ΚΥΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Κύπριος ΥΠΕΞ ενημερώνει τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τις τουρκικές ενέργειες"

Προκαλεί πάλι η Τουρκία: Τα νησιά του Αιγαίου πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα!

Για ακόμη μία φορά σηκώνει τους τόνους στα ελληνοτουρκικά η Άγκυρα, επαναφέροντας αυτή τη φορά το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, που εκδόθηκε σήμερα Κυριακή, αναφέρεται στο θέμα αυτό, κάνοντας λόγο για «ανοχή εκ μέρους της Τουρκίας», ενώ παράλληλα προειδοποιεί την Ελλάδα να μην εκμεταλλεύεται την ανοχή αυτή και να μην προσπαθεί να δημιουργεί τετελεσμένα.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στις συνθήκες της Λωζάνης (1923) και των Παρισίων (1944), όπου όπως επιμένει η Άγκυρα, γίνεται σαφής επισήμανση για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που πρέπει να παραμείνουν αποστρατιωτικοποιημένα. Αυτό σημαίνει, συνεχίζει η Άγκυρα, πως τα πλοία του ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να προσεγγίζουν τα νησιά, ούτε καν για λόγους τροφοδοσίας. 

Λόγω των πρόσφατων επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στο Ανατολικό Αιγαίο κατά της λαθρομετανάστευσης, αυτό συμβαίνει, λέει η ανακοίνωση, με την ανοχή της Άγκυρας. 

Η Τουρκία έχει ανεχτεί να προσεγγίζουν στα νησιά τα πλοία του ΝΑΤΟ και οι Έλληνες υπουργοί επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την ανοχή αυτή της Τουρκίας, αναφέρει επίσης η ανακοίνωση και παράλληλα απευθύνει «προειδοποίηση»: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να διαστρεβλώνει την ιστορική πραγματικότητα και να δημιουργεί τετελεσμένα στην περιοχή».


turkia-anako


Ολόκληρη η ανακοίνωση όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών:
While the Aegean disputes between Greece and Turkey are actually being addressed through bilateral channels, the attempts of Greece, our neighbour and Ally, to abuse international organizations, including NATO, and draw them into these disputes with the aim of justifying her national positions are not new. The responses of the Greek Ministers of National Defence and Foreign Affairs to a question posed by a member of the Greek parliament constitutes yet another example for such futile attempts on the part of Greece.

The Eastern Aegean islands were put under demilitarized status by virtue of several international agreements, including the Treaty of Lausanne of 1923 and the Treaty of Paris of 1947. These Treaties prohibit the militarization of the Eastern Aegean islands. They are in force, and thus, are legally binding for Greece, imposing legal responsibilities on this country.

NATO civilian and military authorities are bound by the the Alliance’s policy of refraining from involvement in bilateral disputes between Allies and have faithfully been acting on this basis. This is also the case for the NATO Activity in the Aegean Sea. At the time when this Activity was initiated, all Allies, including Greece, agreed that the NATO Activity in the Aegean Sea would be carried out in a manner that does not prejudice NATO Allies’ national policies.

In line with this collective understanding, it was agreed that the military vessels operating in the Aegean Sea under the NATO Activity would refrain from visiting the Aegean islands under demilitarized status according to international law, including with the aim of refuelling or port visits. Moreover, these vessels may only operate in the Aegean Sea on the basis of diplomatic clearances issued concurrently by Turkey and Greece for specified areas at sea.

That being the case, Greece’s claims that the NATO activity in the Aegean sea has rendered Turkey’s legitimate position that is fully in accordance with international law “de facto invalid” are in vain. The NATO Activity is being carried out to support the efforts to stem irregular migration due to humanitarian concerns, upon Turkey’s consent.

On this occasion, we once again renew our call to Greece to put an end to its policy of disregarding international law, historical facts and Turkey’s legitimate rights and interests, and to forgo its efforts to create de facto situations.

We would like to reiterate the fact that bilateral issues between our two countries can only be resolved through mutually constructive approaches and common endeavours and that Turkey carries the necessary will to this end. We maintain our expectation that Greece can also act in the same vein.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαλεί πάλι η Τουρκία: Τα νησιά του Αιγαίου πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα!"

Επίθεση με μολότοφ κατά των ΜΑΤ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ: Ο γιος του Βούτση ανάμεσα στους προσαχθέντες (Βίντεο)

Σε επτά προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ μετά την επίθεση ομάδας αγνώστων το βράδυ του Σαββάτου στους άνδρες των ΜΑΤ που φυλάσσουν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Ανάμεσα στους επτά προσαχθέντες ήταν και ο γιος του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Ωστόσο τόσο ο Γιώργος Βούτσης-Βογιατζής όσο και οι υπόλοιποι έξι προσαχθέντες στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Η επίθεση σημειώθηκε περίπου 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών.

Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο, καθώς και σε μια μοτοσυκλέτα ενώ οι κουκουλοφόροι διέφυγαν στα στενά του Ψυρρή.

Συνεργάτες του προέδρου της Βουλής σχολίαζαν για την προσαγωγή του γιου του Νίκου Βούτση ότι «δεν είχε καμά σχέση με τον χώρο και τον χρόνο των επεισοδίων γι' αυτό και δεν υπήρξε καμία κατηγορία και αφέθηκε ελεύθερος»

Βίντεο από την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως φαίνεται στο βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ οι κουκουλοφόροι πέταξαν αρκετές μολότοφ κατά των αστυνομικών προκαλώντας κατά τη διάρκεια της καταδρομικής επίθεσής τους ζημιές σε τρία αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο, καθώς και σε μια μοτοσυκλέτα



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με μολότοφ κατά των ΜΑΤ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ: Ο γιος του Βούτση ανάμεσα στους προσαχθέντες (Βίντεο)"

Τσίπρας: Εγκαινίασε το Νοσοκομείο Λευκάδας – video

Το νοσοκομείο Λευκάδας εγκαινίασε την Κυριακή ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Είμαι ευτυχής που μπορώ ως πρωθυπουργός να εγκαινιάσω ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο που αξίζει στους αγώνες του λαού της Λευκάδας, στολίδι για την ευρύτερη περιοχή. Δώσαμε σε αντίξοες συνθήκες μια μεγάλη μάχη για να αναστήσουμε το σύστημα της δημόσιας υγείας», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείο στην Λευκάδα.

«Υπήρχε μια αντίληψη ότι η αγορά θα αποφασίζει για το ποιος θα ζήσει και το ποιος θα πεθάνει», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς πιστεύουμε ότι το υπέρτατο αγαθό είναι η ζωή».

Είπε ακόμα ότι «ανοίξαμε τις πόρτες των νοσοκομείων σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας» και τόνισε: «Καταβάλαμε μια πολύ δύσκολη πρωτοπάθεια μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Τα έργα μας είναι όμορφα όχι οι φάτσες μας Ωραία είναι τα έργα μας και η προσπάθεια μας να δώσουμε ανάσα στους πολλούς».

«Η Λευκάδα είναι ένα νησί αγώνων για την ελευθερία που πολλές φορές κατακτήθηκε αλλά ποτέ δεν έχασε την ελληνικότητά του στην πρώτη γραμμή της αντίστασης και του δημοκρατικού αγώνα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Σταματήσαμε το πάρτι στην Υγεία»

«Τα καταφέραμε σταματώντας το πάρτι στο χώρο της Υγείας και τη διαφθορά. Η δική μας ιδεολογία είναι πολύ πιο κοντά από αυτά που πρεσβεύουν και κάνουν όσοι κάνουν μεγάλους σταυρούς» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη Λευκάδος κ. Θεόφιλο Μανωλάτο.

«Διώξαμε από το ναό της Υγείας τους ποντικούς που ροκάνιζαν τα κονδύλια ώστε να μην μπορεί ο λαός να έχει ισότιμη πρόσβαση στο σύστημα Υγείας», τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνέχεια της ομιλίας του κατά τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου της Λευκάδας.

«Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε 2.000 προσλήψεις κάθε χρόνο στο χώρο της Υγείας», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας: «Σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμα τα νοσοκομεία Καρπάθου και Χαλκίδας».

«Θέλω να πω ένα δημόσιο μπράβο στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τον κ. Ξανθό και τον κ. Πολάκη, γιατί κατάφεραν να κάνουν πράξη το όραμά μας για μια δημόσια Υγεία καλύτερη για τους πολλούς», είπε.

Ξενοφώντας Γρηγόρης, ο γιατρός σύμβολο

«Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο κατά την οποία δεν είχαμε πάντα εμείς τη δυνατότητα να παίρνουμε τις αποφάσεις Παραλάβαμε μια χώρα χρεοκοπημένη και μια κοινωνία λεηλατημένη», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε λέγοντας: «Από εδώ από τα Ιόνια νησιά δώσαμε τον Αύγουστο του 2018, το μήνυμα ότι η χώρα γυρίζει σελίδα και μπορούμε με ελεύθερα τα χέρια να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα».

«Έχουμε όραμα και σχέδιο να ανασυγκροτήσουμε το κοινωνικό κράτος, το σύστημα υγείας για τους πολλούς για τους οποίους έχουμε υποχρέωση να δουλεύουμε», τόνισε και πρόσθεσε: «Κάναμε δεκτό αίτημα των κοινωνικών φορέων του νησιού να ονομάσουμε το νέο νοσοκομείο «Ξενοφώντας Γρηγόρης». Ήταν ο γιατρός που υπηρέτησε τον τόπο με ανιδιοτέλεια και με αφοσίωση ήταν το στήριγμα όσων τον είχαν ανάγκη. Μετά την εισβολή των ναζί ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση από τη θέση του γραμματέα του ΕΑΜ Λευκάδας. Φυλακίστηκε από το κατοχικό κράτος και από το μετεμφυλιακό κράτος. Εκλέχτηκε βουλευτής με την ΕΔΑ το 1963 και το 1964 και στη διάρκεια της δικτατορίας εξορίστηκε.

Αγάπησε τη Λευκάδα είτε αγωνιζόμενος κατά του κατακτητή είτε φορώντας τις χειροπέδες της μισαλλοδοξίας. Αφιέρωσε τη ζωή του για τους πολλούς».

Δείτε το βίντεο από την τελετή



Το έργο

Το έργο ανέγερσης του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, προϋπολογισμού 36 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελούσε χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Διαθέτει 123 κλίνες και είναι εξοπλισμένο με άρτιο και υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, παρέχοντας υψηλής ποιότητας, δημόσιες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.

Το νέο κτίριο άρχισε να κατασκευάζεται το 2013.

Η τελευταία ανακαίνιση του παλαιού νοσοκομείου του νησιού, με τη δημιουργία νέας πτέρυγας, έγινε το 1964. Είχε κατασκευαστεί το 1953.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: Εγκαινίασε το Νοσοκομείο Λευκάδας – video"

Εξάρχεια - Κουμουνδούρου: Νύχτα επεισοδίων από κουκουλοφόρους

Επεισοδιακό ήταν το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας με κουκουλοφόρους να κάνουν επιθέσεις με μολότοφ σε αστυνομικούς των ΜΑΤ στα Εξάρχεια και την Κουμουνδούρου.

Η πρώτη επίθεση έγινε περίπου 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου όταν ομάδα αγνώστων επιτέθηκε βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στο υπουργείο Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας.

Περίπου 20 λεπτά αργότερα μια άλλη ομάδα κουκουλοφόρων έβαλε στο στόχαστρο τους αστυνομικούς των ΜΑΤ που φυλάσσουν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε περίπου 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών.

Οι κουκουλοφόροι διέφυγαν προς τα στενά του Ψυρρή, όπου κατά πληροφορίες, προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα με την αστυνομία να προχωρά τελικά σε επτά προσαγωγές. Όλα τα άτομα που προσήχθησαν, όμως, αφέθηκαν αργότερα ελεύθερα, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο, καθώς και σε μια μοτοσυκλέτα.


ΣΥΡΙΖΑ: Δεν εκφοβιζόμαστε

Σε ανακοίνωσή του μετά την επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «εγκληματικές ενέργειες που προσιδιάζουν σε αυτές του υποκόσμου» προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφοβίζεται»

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφοβίζεται από εγκληματικές ενέργειες περιθωριακών στοιχείων που προσιδιάζουν σε αυτές του υπόκοσμου. Η επίθεση δεν στρέφεται ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενάντια στη δημοκρατία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξάρχεια - Κουμουνδούρου: Νύχτα επεισοδίων από κουκουλοφόρους"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news