facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Με βυτιοφόρα η τροφοδοσία νερού στο νοσοκομείο Βόλου – Προσπάθειες να αποκατασταθούν τα προβλήματα στις υγειονομικές μονάδες

Προσπάθειες να αποκατασταθεί η πρόσβαση και τα προβλήματα που προκάλεσε στα νοσοκομεία Θεσσαλίας η κακοκαιρία βρίσκονται σε εξέλιξη. Τα περισσότερα προβλήματα προκλήθηκαν στο νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η πρόσβαση είναι ελεύθερη και λειτουργούν όλα τα τμήματά του. Υπάρχει τροφοδοσία ρεύματος και όπου χρειάστηκε τέθηκαν σε λειτουργία γεννήτριες. Ειδικότερα για την τροφοδοσία με νερό, και σε σχέση με όσα αναφέρθηκαν νωρίτερα, αυτή πραγματοποιείται με βυτιοφόρα και έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες για τη συνεχή υδροδότηση του νοσοκομείου με τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και ιδιωτών.

Στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται οκτώ ασθενείς λόγω των πλημμυρικών φαινομένων και φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου 13 άτομα.

Προβλήματα, μικρότερης έντασης, προκλήθηκαν και στα άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλίας και των άλλων περιοχών που επλήγησαν από τη θεομηνία, πιο συγκεκριμένα:

  • Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας: Η πρόσβαση στο νοσηλευτικό ίδρυμα είναι ελεύθερη, το ίδιο και η τροφοδοσία με ηλεκτρική ενέργεια. Θα τεθούν σε λειτουργία γεννήτριες εφόσον απαιτηθεί. Παράλληλα, δεν υπάρχει πρόβλημα με την υδροδότηση του νοσοκομείου. Μέχρι τώρα, στο ΓΝ Λαμίας παρατηρείται εισροή υδάτων σε δύο χειρουργικές αίθουσες.
  • Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας: Μία χειρουργική αίθουσα είναι εκτός λειτουργίας στο ΓΝ Καρδίτσας, ενώ κατά τ’ άλλα το νοσηλευτικό ίδρυμα δεν παρουσιάζει προβλήματα. Όταν χρειάστηκε τέθηκαν σε λειτουργία γεννήτριες. Στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου φιλοξενούνται 21 άτομα.
  • Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων: Αδύνατη είναι η πρόσβαση των κατοίκων από τον ορεινό – ημιορεινό όγκο, ενώ παραμένει ελεύθερη για όσους μένουν στην πόλη των Τρικάλων. Κατά τη διάρκεια διακοπής της τροφοδοσίας ρεύματος κατά τις βραδινές ώρες λειτούργησε χειροκίνητα η γεννήτρια. Στο νοσηλευτικό ίδρυμα θα πραγματοποιηθούν μόνο τα έκτακτα χειρουργεία. Παράλληλα, αναμένονται 15 άτομα από ιδιωτική δομή για να φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου.
  • Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας: Η πρόσβαση είναι ελεύθερη, η τροφοδοσία σε νερό και ρεύμα απρόσκοπτη. Δεν νοσηλεύονται ασθενείς λόγω πλημμυρικών φαινομένων, αλλά φιλοξενούνται 3 άτομα στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου.
  • Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας: Κανονική είναι η λειτουργία του και απρόσκοπτη η τροφοδοσία με ηλεκτρική ενέργεια και νερό. Στο Πανεπιστημιακό Λάρισας παραμένουν τέσσερις ογκολογικοί ασθενείς.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Με βυτιοφόρα η τροφοδοσία νερού στο νοσοκομείο Βόλου – Προσπάθειες να αποκατασταθούν τα προβλήματα στις υγειονομικές μονάδες"

Χανιά: Μεγάλη διαμαρτυρία στο λιμάνι της Σούδας για τον Αντώνη και την τραγωδία στο Blue Horizon (φωτο- βιντεο)

Πλήθος κόσμου έχει μαζευτεί στο λιμάνι της Σούδας, θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για τον άδικο θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο Αντώνης έχασε άδικα τη ζωή του προσπαθώντας να επιβιβαστεί στο καράβι Blue Horizon με κατεύθυνση προς το Ηράκλειο, με τους εργαζόμενους στο καράβι να τον σπρώχνουν στη θάλασσα, το βράδυ της Τρίτης 5 Σεπτέμβρη.

Το πλήθος διαδηλωτών που βρέθηκε στο λιμάνι των Χανίων, μαζεύτηκαν μπροστά από το καράβι ΕΛΥΡΟΣ με δρομολόγιο προς Πειραιά, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό διαμαρτυρίας για τον πνιγμό του Αντώνη.

Η οργή του κόσμου είναι μεγάλη, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις μεταξύ κόσμου και λιμενικού.

Ένας άνδρας φαίνεται να φωνάζει εξαγριωμένος «ήρθες να σκοτώσεις τον αδερφό σου;» με έναν άλλον να προσθέτει «δεν ντρέπεστε να’ ρθείτε εδώ;» και «έχει πεθάνει ένα παιδί, δεν θα το ανεχτούμε αυτό».

Παρόμοιες κινητοποιήσεις έχουν σημειωθεί και σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ χθες το βράδυ, το Blue Horizon απέπλευσε από το λιμάνι του Ηρακλείου με έξι ώρες καθυστέρηση λόγω των διαδηλώσεων, με νέο πλήρωμα και διαφορετικό καπετάνιο, λόγω του μεγέθους της κινητοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ που επικοινώνησε με μέλη του πληρώματος, θεωρείται δεδομένη η καθυστέρηση του πλοίου για αναχώρηση, για πάνω από μία ώρα. Πολίτες έγραψαν συνθήματα σε όχημα του πλοίου που χρησιμοποιεί ως αποθήκη εμπορευμάτων και συγκεκριμένα «Στάζει Αίμα».

flashnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Μεγάλη διαμαρτυρία στο λιμάνι της Σούδας για τον Αντώνη και την τραγωδία στο Blue Horizon (φωτο- βιντεο)"

Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Αλεξανδρινής Αγιάς για απομάκρυνση προς το Στόμιο

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της Αλεξανδρινής Αγιάς της περιφερειακής ενότητας Λαρίσης προκειμένου να απομακρυνθούν προς το Στόμιο λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού, εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Αλεξανδρινή Αγιάς απομακρυνθείτε προς το Στόμιο λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

newsbeast

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Αλεξανδρινής Αγιάς για απομάκρυνση προς το Στόμιο"

Λάρισα: Τέσσερις συλλήψεις για τους πυροβολισμούς στη συνοικία της Νέας Σμύρνης – Αναζητούνται άλλα δύο άτομα

Στη σύλληψη 4 ατόμων προχώρησαν χθες (06-09-2023) στη Λάρισα, άνδρες της ατυνομικούς της Ασφάλειας για τους πυροβολισμούς που έπεσαν προχθές το μεσημέρι στη συνοικία της Νέας Σμύρνης. Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη ημεδαπών και άγνωστων δραστών, σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και συνέργεια σε αυτή, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, απειλή, εξύβριση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Επιπλέον, συνελήφθησαν, στα όρια του αυτοφώρου, χθες (06-09-2023) στη Λάρισα και τρεις ημεδαποί άνδρες, κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε από τον έναν ημεδαπό που αναζητείται, προχθές (05-09-2023) το μεσημέρι στη Λάρισα, οι τρεις ημεδαποί άνδρες, αφού τον πλησίασαν, του προξένησαν χτυπήματα σε όλο του το σώμα και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -650- ευρώ, ενώ στη συνέχεια, τράπηκαν σε φυγή.

Χθες (06-09-2023) το πρωί σε περιοχή της πόλης, ο καταγγέλλων τη ληστεία, με ακόμη -5- άτομα, τα στοιχεία των οποίων ταυτοποιήθηκαν, επιβαίνοντες σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, μετέβησαν κοντά σε οικία, όπου αφού αποβιβάστηκαν, ο καταγγέλλων πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, τουλάχιστον -5- φορές προς το μέρος της οικίας όπου βρίσκονταν οι -3- δράστες της καταγγελλόμενης ληστείας.

Επίσης, οι συνεπιβάτες στο όχημα, κατά την αποβίβασή τους από αυτό, έφεραν αντικείμενα και προέβησαν σε απειλές και εξυβρίσεις εναντίον των τριών δραστών της προαναφερθείσας καταγγελλόμενης πράξης.

Τα σκάγια έπληξαν 4 άλλους ημεδαπούς άνδρες που παρευρίσκονταν στο σημείο, οι οποίοι μετέβησαν σε νοσοκομείο της πόλης. Επιπροσθέτως, όπως καταγγέλθηκε, προχθές (5-9-2023) το απόγευμα, οι δύο εκ των δραστών μετέβησαν σε μίνι μάρκετ της πόλης και προκάλεσαν φθορές στην πόρτα αυτού, καθώς και σε σταθμευμένο δίκυκλο, ενώ την ίδια ημέρα, το απόγευμα προς βράδυ, τέσσερις εξ αυτών μαζί με άγνωστους δράστες μετέβησαν επανειλημμένα προς την ανωτέρω οικία όπου ο καταγγέλλων που αναζητείται πυροβολούσε στον αέρα με κυνηγετική καραμπίνα, ενώ όλοι εξύβριζαν και απειλούσαν τους 3 δράστες της καταγγελλόμενης ληστείας.

Στον ευρύτερο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 φυσίγγια κυνηγητικού όπλου κενού περιεχομένου. Το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Τέσσερις συλλήψεις για τους πυροβολισμούς στη συνοικία της Νέας Σμύρνης – Αναζητούνται άλλα δύο άτομα"

Κακοκαιρία Daniel: Ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη του Πηνειού – Εντολή για απομάκρυνση των κατοίκων

Συναγερμός έχει σημάνει και στην περιοχή του Πηνειού, καθώς εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει επικίνδυνα.

Με ανακοίνωσή του ο δήμος Λαρισαίων καλεί τους πολίτες να απομακρυνθούν απομακρυνθούν όσοι βρίσκονται κοντά στην πλημμυρισμένη περιοχή του ποταμού Πηνειού. 

Η πλημμυρισμένη ζώνη του Πηνειού περικλείεται από την κοίτη του ποταμού έως το ανάχωμα της οδού Σάκη Καράγιωργα και από την γέφυρα της Νέας Σμύρνης έως και τον Βιολογικό καθαρισμό (περιοχή Αγίας Μαρίνας).

Ειδικότερα, καλούνται να απομακρυνθούν, το συντομότερο δυνατό, όσοι επίσης μονάδες με ζώα, μικρές επιχειρήσεις κλπ, όλοι όσοι βρίσκονται στην συγκεκριμένη περιοχή.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Daniel: Ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη του Πηνειού – Εντολή για απομάκρυνση των κατοίκων"

Κακοκαιρία Daniel: Προβλήματα στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας – Με γεννήτριες το νοσοκομείο Βόλου

Την κατάσταση που επικρατεί στα 6 νοσοκομεία της Θεσσαλίας που επλήγη από την κακοκαιρία δίνει η 5η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ). Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Βόλου, όπου η ηλεκτροδότηση γίνεται μόνο με γεννήτριες, ενώ η υδροδότηση γίνεται με βυτιοφόρα.

Η εικόνα στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας

Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας: Η πρόσβαση στο νοσηλευτικό ίδρυμα είναι ελεύθερη, το ίδιο και η τροφοδοσία με ηλεκτρική ενέργεια. Θα τεθούν σε λειτουργία γεννήτριες εφόσον απαιτηθεί. Παράλληλα, δεν υπάρχει πρόβλημα με την υδροδότηση του νοσοκομείου. Μέχρι τώρα, στο ΓΝ Λαμίας παρατηρείται εισροή υδάτων σε δύο χειρουργικές αίθουσες.

Γενικό Νοσοκομείο Βόλου: Με γεννήτριες λειτουργεί το νοσηλευτρικό ίδρυμα εξαιτίας της διακοπής ηλεκτροδότησης. Την ίδια στιγμή, η τροφοδοσία με νερό πραγματοποιείται με βυτιοφόρα. Στο ΓΝ Βόλου νοσηλεύονται οκτώ ασθενείς λόγω των πλημμυρικών φαινομένων και φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου 13 άτομα.

Κακοκαιρία Daniel: Προβλήματα στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας – Με γεννήτριες το νοσοκομείο Βόλου

Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας: Μία χειρουργική αίθουσα είναι εκτός λειτουργίας στο ΓΝ Καρδίτσας, ενώ κατά τ’ άλλα το νοσηλευτικό ίδρυμα δεν παρουσιάζει προβλήματα. Όταν χρειάστηκε τέθηκαν σε λειτουργία γεννήτριες. Στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου φιλοξενούνται 21 άτομα.

Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων: Αδύνατη είναι η πρόσβαση των κατοίκων από τον ορεινό – ημιορεινό όγκο, ενώ παραμένει ελεύθερη για όσους μένουν στην πόλη των Τρικάλων. Κατά τη διάρκεια διακοπής της τροφοδοσίας ρεύματος κατά τις βραδινές ώρες λειτούργησε χειροκίνητα η γεννήτρια. Στο νοσηλευτικό ίδρυμα θα πραγματοποιηθούν μόνο τα έκτακτα χειρουργεία. Παράλληλα, αναμένονται 15 άτομα από ιδιωτική δομή για να φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου.

Γενικό Λάρισας

Η πρόσβαση είναι ελεύθερη, η τροφοδοσία σε νερό και ρεύμα απρόσκοπτη.

Δεν νοσηλεύονται ασθενείς λόγω πλημμυρικών φαινομένων, αλλά φιλοξενούνται 3 άτομα στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου.

Τα χειρουργεία λειτουργούν κανονικά, ενώ οι συνεδρίες συνεδρίες των ογκολογικών ασθενών και των νεφροπαθών γίνονται απρόσκοπτα.

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας – Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας: Κανονική είναι η λειτουργία των δύο νοσοκομείων της Λάρισας και απρόσκοπτη η τροφοδοσία με ηλεκτρική ενέργεια και νερό. Στο Πανεπιστημιακό Λάρισας παραμένουν τέσσερις ογκολογικοί ασθενείς.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Daniel: Προβλήματα στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας – Με γεννήτριες το νοσοκομείο Βόλου"

Καιρός αύριο: Βροχές και την Παρασκευή (08/09) σε πολλές περιοχές της χώρας

Λίγες τοπικές βροχές κυρίως στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τη Στερεά και την Κρήτη, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φθάσει στα κεντρικά και βορειοδυτικά ηπειρωτικά τους 25 με 28 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βόρεια και από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τμήματα 7 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Μακεδονία όπου πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά παράκτια βορειοανατολικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ορεινά και από το απόγευμα γενικά αίθριος. Στο νότιο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες το πρωί στα κεντρικά. Από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 και πρόσκαιρα το πρωί έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Κρήτη όπου πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα δυτικά τμήματα 7 και πρόσκαιρα το πρωί έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια 6 τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα νότια 7 και πρόσκαιρα το πρωί έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και την Παρασκευή (08/09) σε πολλές περιοχές της χώρας"

Κακοκαιρία Daniel: Δύο νεκρές γυναίκες στην Αστρίτσα Καρδίτσας – Στα 6 τα θύματα

Δύο γυναίκες ανασύρθηκαν νεκρές στα σπίτια τους στην Αστρίτσα Καρδίτσας από την κακοκαιρία Daniel. Οι δύο ηλικιωμένες βρέθηκαν σε διαφορετικά σπίτια και ανασύρθηκαν από άνδρες της ΕΜΑΚ.

Ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός της κακοκαιρίας Daniel είναι 6 νεκροί.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, νεκρός- από άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ- εντοπίστηκε ο 49χρονος κτηνοτρόφος που αγνοούνταν από το Πετρωτό στον Δήμο Δομοκού. Βρέθηκε καταπλακωμένος από φερτά υλικά. Πρόκειται για τον 4ο νεκρό της φονικής κακοκαιρίας.

Tο απόγευμα της Τετάρτης (6/9) εντοπίστηκε νεκρός 82χρονος στην περιοχή Ελληνόπυργος Καρδίτσας, ο οποίος αγνοούνταν. Ο ηλικιωμένος καταπλακώθηκε από όχημα και τη σορό του εντόπισε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής. Νωρίτερα χθες, ανασύρθηκε νεκρή 87χρονη στη Μαγνησία, ενώ, το πρωί της Τρίτης έχασε τη ζωή του στη συνοικία της Αγίας Αικατερίνης στον Βόλο, ένας ηλικιωμένος κτηνοτρόφος όταν καταπλακώθηκε από τοιχίο που υποχώρησε από τα ορμητικά νερά.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Daniel: Δύο νεκρές γυναίκες στην Αστρίτσα Καρδίτσας – Στα 6 τα θύματα"

Κορονοϊός: Στο 215% η αύξηση του ιικού φορτίου στην Πάτρα

Αυξητική τάση στο ιικό φορτίο του ιού SARSCoV-2 στα αστικά λύματα σε έξι από τις δέκα περιοχές που ελέγθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ καταγράφεται στη νέα έκθεση του ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, καθαρά αυξητική τάση παρατηρήθηκε στην Πάτρα (+215%), στο Ηράκλειο (+74%) και στη Λάρισα (+40%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στο Βόλο (+25%), στα Χανιά (+22%) και στην Ξάνθη (+21%). Πτωτικές τάσεις στο μέσο εβδομαδίαιο ιικό φορτίο παρατηρήθηκαν στην Αττική (-36%) και στα Ιωάννινα (-33%), ενώ οριακή ήταν η μείωση στη Θεσσαλονίκη (-19%). Σταθεροποίηση παρατηρήθηκε στην Αλεξανδρούπολη (+2%).

Δείτε τον πίνακα του ΕΟΔΥ:
 

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Στο 215% η αύξηση του ιικού φορτίου στην Πάτρα"

Blue Horizon: Απομακρύνονται ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά και ο διοικητής του πρώτου λιμενικού τμήματος – Τέσσερα στελέχη σε πειθαρχικό έλεγχο

Tον λιμενάρχη Πειραιά και τον διοικητή του πρώτου λιμενικού τμήματος «καρατομεί» ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και παραπέμπει τέσσερα στελέχη του Σώματος σε πειθαρχικό έλεγχο, καθώς προκύπτουν ευθύνες για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο Blue Horizon. 

Στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη παραδόθηκε τα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο Blue Horizon.

Μετά την παράδοση του πορίσματος, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη να παραπεμφθούν σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της Ε.Δ.Ε.

Παράλληλα, έδωσε εντολή στον Αρχηγό για την απομάκρυνση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά και του Διοικητή του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ακόμη, έδωσε εντολή για την άμεση επιστροφή αποσπασμένων στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από Υπηρεσίες του Υ.ΝΑ.Ν.Π. στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προς ενίσχυση της επιτήρησης και αστυνόμευσης του μεγαλύτερου Λιμανιού της χώρας.

Σημειώνεται πως συνεχίζεται η διερεύνηση για ενδεχόμενες άλλες ευθύνες που σχετίζονται με τον απόπλου του πλοίου «Blue Horizon».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Blue Horizon: Απομακρύνονται ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά και ο διοικητής του πρώτου λιμενικού τμήματος – Τέσσερα στελέχη σε πειθαρχικό έλεγχο"

ΕΟΔΥ: 37 νέοι θάνατοι ασθενών με CoViD - Με παραλλαγή Eris ένα στα δύο κρούσματα

37 θανάτους, 23 διασωληνωμένους και 622 εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας κατέγραψε το σημερινό επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ που αφορούσε την εβδομάδα 28 Αυγούστου - 3 Σεπτεμβρίου 2023.

Στην έκθεση επισημαίνεται πως η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Το ποσοστό θετικότητας ήταν 11,2% σε σύνολο 131.964 εργαστηριακών ελέγχων.

O συνολικός αριθμός θανάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 37.450. Ακολουθεί ο σχετικός πίνακας: 

               Δείκτες CoViD 28 Αυγούστου  - 3 Σεπτεμβρίου

21- 27 Αυγούστου

Νέοι θάνατοι 37 40
Διασωληνωμένοι 23 25
Νέες εισαγωγές  622 629
 
Eris

Tην εβδομάδα της τελευταίας καταμέτρησης, η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 ήταν η Έρις (EG.5) με 45% (16% στα μέσα Αυγούστου, ακολουθούμενη από την Κράκεν (XBB.1.5) με 30%.

Όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί, η Έρις καταγράφει συνεχή αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες και κυρίως στην Κρήτη.

Ποσοστό αλληλουχηθέντων δειγμάτων με απομονωθέν στέλεχος EG.5

 iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΔΥ: 37 νέοι θάνατοι ασθενών με CoViD - Με παραλλαγή Eris ένα στα δύο κρούσματα "

Μπέος: Αγνωστο πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση στον Βόλο

Δραματικές καταστάσεις περιέγραψε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος αναφορικά με την υδροδότηση της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.

Όλο το δίκτυο είναι κατεστραμμένο, τόνισε και εξήγησε ότι έχουν καταστραφεί ολοσχερώς οι πηγές στο βουνό του Πηλίου, που υδροδοτούν το 60% του Βόλου, όπως και τα αντλιοστάσια.

Δεν έχουμε πρόσβαση, έχουν κοπεί οι δρόμοι, σημείωσε και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει εκτίμηση για την αποκατάσταση της υδροδότησης. Ο κ. Μπέος ανακοίνωσε ότι νερό θα έρθει από τις 6 έως τις 11 το βράδυ σε συγκεκριμένες περιοχές και πως το βράδυ το νερό θα κόβεται καθώς θα πρέπει να γεμίζουν οι δεξαμενές.

Είναι τραγική η κατάσταση, ζητάω την κατανόηση των πολιτών, είπε και ανέφερε πως θα μοιράζεται εμφιαλωμένο νερό 24 ώρες το 24ωρο έξω από το δημαρχείο. Όσο για την ηλεκτροδότηση ανέφερε ότι μέχρι αργά το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί σε όλη την πόλη.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπέος: Αγνωστο πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση στον Βόλο"

Αστυνομικός διαψεύδει τον Τόσκα για το Μάτι: «Από τις 7 μ.μ. έβλεπα νεκρούς, είχα ενημερώσει…»

Ωρες πριν από τα μεσάνυχτα γνώριζαν οι Αρχές ότι υπήρχαν νεκροί στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, όπως κατέθεσε ένας ακόμα μάρτυρας στη δίκη, διαψεύδοντας ουσιαστικά τον πρώην υπουργό, Νίκο Τόσκα, ο οποίος επέμεινε στη δική του κατάθεση ότι τα μεσάνυχτα της 23ης Ιουλίου 2018, στη διάρκεια της συνέντευξης που δόθηκε παρουσία του πρωθυπουργού στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο, δεν έγινε καμία αναφορά για νεκρούς γιατί δεν είχαν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες.
Ο αστυνομικός Δημήτρης Παντελής ανέφερε στη δίκη ότι ο ίδιος είχε δει με τα μάτια του νεκρούς γύρω στις 19:00-20:00 της 23ης Ιουλίου και είχε ενημερώσει σχετικά τον διοικητή του, οπότε, όπως είπε, οι αναφορές οπωσδήποτε είχαν φτάσει στα ανώτατα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που βρίσκονταν όλοι στο ΕΣΚΕ, μαζί με τον Ν. Τόσκα…

Ο μάρτυρας, ο οποίος ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που έφτασαν στο Μάτι λίγα λεπτά μετά το πέρασμα της καταστροφικής φωτιάς, έκανε λόγο για «πυρηνική καταστροφή», ενώ η περιγραφή του για τους απανθρακωμένους ανθρώπους που συνάντησε στο δρόμο και στα αυτοκίνητά τους ήταν ανατριχιαστική.

«Νεκρούς έβρισκα σε διάφορα σημεία πάνω στο δρόμο, στα αυτοκίνητα που είχαν εγκλωβιστεί και στο οικόπεδο την επόμενη μέρα. Αυτό που έζησα ήταν σαν μια πυρηνική καταστροφή, που έγινε μέσα σε ελάχιστο χρόνο», ανέφερε ο κ. Παντελής στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών…

«Μετά τις επτά με οκτώ ενημέρωσα τον προϊστάμενο μου ότι υπάρχουν νεκροί», είπε ο μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις των συνηγόρων που εκπροσωπούν την πλευρά των συγγενών των θυμάτων, εκτιμώντας πως οπωσδήποτε στο ΕΣΚΕ έμαθαν γρήγορα για την ύπαρξη νεκρών.

Συνήγορος: Ο πρώην υπουργός Ν. Τόσκας είπε ότι μέχρι τα μεσάνυχτα οι πληροφορίες για νεκρούς ήταν ανεπιβεβαίωτες. Γνωρίζετε αν ο ταξίαρχος στον οποίο εσείς μεταφέρατε την πληροφορία για νεκρούς ανθρώπους ενημέρωσε περαιτέρω;

Μάρτυρας: Ηταν υποχρεωμένος να ενημερώσει το Κέντρο Επιχειρήσεων. Εγώ εκείνη τη στιγμή έβλεπα τους καμένους ανθρώπους…

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 Σεπτεμβρίου.

eleftherostypos
Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομικός διαψεύδει τον Τόσκα για το Μάτι: «Από τις 7 μ.μ. έβλεπα νεκρούς, είχα ενημερώσει…»"

Άνθρωπος παρασύρεται από τα ορμητικά νερά στο ρέμα Εσχατιάς στο Μενίδι – Βίντεο ντοκουμέντο

Βίντεο με έναν άνδρα να επιχειρεί να περάσει το ρέμα Εσχατιάς στο Μενίδι και τελικά να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά.

Ευτυχώς, όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του Σκάι, η επικίνδυνη απόφασή του να προσπαθήσει να διασχίσει το ρέμα δεν του κόστισε τη ζωή.

Eπειτα από κάποια ώρα εντοπίστηκε εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω να έχει πιαστεί από σίδερα και μπάζα που βρίσκονται στο ρέμα. 

Διαβάστε Περισσότερα » "Άνθρωπος παρασύρεται από τα ορμητικά νερά στο ρέμα Εσχατιάς στο Μενίδι – Βίντεο ντοκουμέντο"

Οι δρόμοι που παραμένουν κλειστοί λόγω της κακοκαιρίας στην Θεσσαλία

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο των Π.Ε. Λάρισας και Τρικάλων, έχει ως εξής:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από τη χ/θ 400+265 (όρια Δ.Α. Λάρισας με Δ.Α. Πιερίας) έως την χ/θ 261+280 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Φθιώτιδας), εξαιρούμενων των οχημάτων με προορισμό την πόλη της Λάρισας και την πόλη του Βόλου.

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λάρισας – Φαρσάλων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας από τα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας έως τα Φάρσαλα.

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Αχιλλείου – Καλαμακίου από τα όρια της Τοπικής Κοινότητας Αχιλλείου έως τα όρια της Τοπικής Κοινότητας Καλαμακίου.

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Φαρσάλων.

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Λάρισας – Καρδίτσας, από τη διασταύρωση Κοιλάδας (χ/θ 12+000) έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (χ/θ 23+000).

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου, από το ύψος του κατ/τος (τζάκια ΜΑΛΑΜΑ) (χ/θ 03+000) έως τα όρια με Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας (χ/θ 33+640)

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Κιλελέρ.

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο στην επαρχιακή οδό Αγιοκάμπου – Κόκκινου Νερού, από το ύψος της γέφυρας «ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ» έως τη Δ/ση Παραλιακής οδού με όρια Σωτηρίτσας (αντλιοστάσιο ΔΕΥΑ).

Επιπλέον, έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

· στην επαρχιακή οδό Κουτσουπιάς – Καρίτσας, εντός του οικισμού του Κόκκινου Νερού,

· στην επαρχιακή οδό Γόννων – Ελιάς,

· στην επαρχιακή οδό Μεσαγγάλων-Κουλούρας,

· στον Ανατολικό Παράδρομο Π.Α.Θ.Ε. Μακρυχωρίου – Ευαγγελισμού (ύψος ΣΕΑ Ευαγγελισμού),

· στην επαρχιακή οδό Γόννων – Καλλιπεύκης,

· 3χλμ Αμπελώνα – Δελερίων και στην επαρχιακή οδό Βρυοτόπου – Ροδιάς.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από τη χ/θ 400+265 (όρια Δ.Α. Λάρισας με Δ.Α. Πιερίας) έως την χ/θ 261+280 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Φθιώτιδας), εξαιρούμενων των οχημάτων με προορισμό την πόλη της Λάρισας και την πόλη του Βόλου.

– Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων:

στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου και στον ορεινό όγκο του Πηλίου.

– Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της νήσου Σκιάθου.

– Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων:

στην οδό Λαρίσης, στο Βόλο, και στα δύο -2- ρεύματα κυκλοφορίας, από τον κυκλικό κόμβο με τη Λεωφόρο Αθηνών μέχρι τη διασταύρωσή της με την Περιφερειακή οδό Βόλου, καθώς και στη συνέχεια αυτής (Εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας), ενώ άρθηκε η διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα της Εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας από τον κόμβο του Σέσκλου μέχρι το ύψος της ΠΕΒ,

στην επαρχιακή οδό Ριζόμυλου – Καναλίων, από τη διασταύρωσή της με την ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου έως το χωριό Κανάλια,

στην επαρχιακή οδό Βόλου – Καναλίων, από τα Μελισσάτικα έως και το χωριό Κανάλια,

στην επαρχιακή οδό Αγιάς – Βόλου, από το χωριό Κανάλια έως τα όρια του νομού Μαγνησίας προς το χωριό Καλαμάκι του νομού Λάρισας,

στην επαρχιακή οδό Στεφανοβικείου – Μεγάλου Μοναστηρίου, από τη διασταύρωση με την Π.Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας, στο ύψος του Στεφανοβικείου μέχρι το χωριό Μεγάλο Μοναστήρι,

στην επαρχιακή οδό Βελεστίνου – Μικρού Περιβολακίου από το χωριό Χλόη μέχρι τα όρια του νομού Μαγνησίας προς το χωριό Αγροκήπιο &

στην ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου από τη διασταύρωση με το χωριό Χλόη μέχρι το χωριό Στεφανοβίκειο.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

– Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, με εξαίρεση το τμήμα του οδικού δικτύου που συνδέει τις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Γρεβενών με την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, ήτοι:

· την Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων – Λάρισας

· την Εθνική Οδό Γρεβενών – Μουργκανίου, Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων – Λάρισας

– Απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός οχήματος στην Ε.Ο Τρικάλων – Λάρισας καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

– Απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία παντός είδους οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Μουργκανίου-Γρεβενών και ειδικότερα στο τμήμα που περιλαμβάνεται από το 1ο χλμ. (Κόμβο Μουργκανίου) έως και το 24ο χλμ. (όρια νομού Τρικάλων με νομό Γρεβενών).

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

– Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε όλο το νομό Καρδίτσας, με εξαίρεση την κίνηση στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65 σε όλο το μήκος της περιοχής ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας. Σημειώνεται ότι:

– Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Ε-65, από 111,000 χ/θ έως και την 31,900 χ/θ, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.

– Επιπλέον απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Ε-65 και στο ρεύμα κυκλοφορίας

προς Τρίκαλα, από τη χ/θ 31+900 έως τη χ/θ 111,000.

– Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

1) Επαρχιακή οδό Αγίου Δημητρίου, από Βλοχό προς Αγ. Δημήτριο και από Πέτρινο προς Αγ. Δημήτριο.

2) 2ο χλμ Επ.Ο. Μαγουλίτσας- Μαγούλας.

3) 2ο χλμ Επ.Ο. Μαγούλας- Μ.Καλύβια.

4) ΕΠ.Ο. Καρδίτσας – Λάρισας από Τ.Κ. Συκεώνας έως Τ.Κ. Βούναινα (Στροφές Συκεώνας).

5) Επ. Ο. Ελληνόκαστρου-Αμυγδαλής.

6) 17ο χλμ. Επ. Ο. Καρδίτσας – Μουζακίου.

7) 2ο χλμ. Επ. Ο. Καρδίτσας – Καλλίθηρου.

8) Επ.Οδό Κυψέλης Σοφάδων-Αμπελώνα.

9) Επ.Οδό Πασχαλίτσας-Λεύκης.

10) Επ.Οδό Μάρκου-Γοργοβιτών.

11) Επ.Οδό Φύλλου-Κυψέλης.

12) Επ.Οδό Πέτρινου-Ιτέας.

13) 6ο χλμ. Επ. Οδό Μουζακίου-Άρτας.

14) Επ.Οδό Μουζακίου-Αργιθέας.

15) Ε.Ο. Καρδίτσας – Ν. Μοναστηρίου, στο ύψος της διασταύρωσης Γραμματικού.

16) Επ. Ο. Πορτής – Βατσουνιάς.

17) Επ. Ο. Μαγουλίτσας – Λαζαρίνας.

18) Επ. Ο. Λαζαρίνας – Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων.

19) Επ. Ο. Καππά – Χάρμα.

20) Από 21ο έως 23ο χλμ. Επ. Ο. Μουζακίου – Καρδίτσας (από διασταύρωση Καναλίων έως διασταύρωση Φράγκου)

21) Διασταύρωση Πεζούλας προς Φυλακτή.

22) Διασταύρωση Καλύβια Πεζούλας με Κρυονέρι (ύψος Λανάρα).

23) Γέφυρα Κερασιάς.

24) Επ. Ο. Μουζακίου – Γελάνθης

25) Eπ. Οδό Μουζακίου-Πευκοφύτου.

26) Γέφυρα Καραϊσκάκη, Μουζάκι Καρδίτσας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι δρόμοι που παραμένουν κλειστοί λόγω της κακοκαιρίας στην Θεσσαλία"

Κακοκαιρία Daniel: Νέο μήνυμα 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας στη Σκιάθο

Νέο μήνυμα από το 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας στο νησί της Σκιάθου, που «πνίγεται» στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel, εστάλη λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης (07.09.23). 

Όπως αναφέρεται στο μήνυμα του 112, «υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στο νησί της Σκιάθου με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Σημειώνεται πως η Σκιάθος βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Daniel, με τις ζημιές να είναι ανυπολόγιστες στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής και του Πλατανιά που δέχτηκε μεγάλο όγκο νερού και λάσπης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Daniel: Νέο μήνυμα 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας στη Σκιάθο"

Πότε αναμένεται υποχώρηση της κακοκαιρίας Daniel – Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε στις 03-09-2023/1300 τοπική ώρα, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία. Η κακοκαιρία Daniel θα παρουσιάσει σταδιακή υποχώρηση από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στη Θεσσαλία, κυρίως στο νομό Μαγνησίας και τα ανατολικά τμήματα του νομού Λαρίσης, την κεντρική Στερεά (κυρίως τη Φθιώτιδα), τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια, από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σημαντικά.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα καθημερινά τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr και www.hnms.gr).

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πότε αναμένεται υποχώρηση της κακοκαιρίας Daniel – Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων"

Καρδίτσα: Κατέρρευσαν δέκα σπίτια στο Μορφοβούνι του δήμου Πλαστήρα – Εγκλωβισμένοι κάτοικοι στην Κυψέλη

Στο Μορφοβούνι του δήμου Λίμνης Πλαστήρα κατέρρευσαν δέκα σπίτια, ενώ αλλά έχουν υποστεί ζημιές. Έβγαλαν από ισόγειο σπιτιού πάνω στο οποίο έπεσε σπίτι που κατέρρευσε άτομο με αναπηρία.

Το δίκτυο ύδρευσης είναι σχεδόν κατεστραμμένο, όπως και τα οδικά δίκτυα.

Στον ορεινό δήμο Αργιθέας δεν υπάρχει ρεύμα και τηλεφωνική επικοινωνία με την Ανατολική Αργιθέα, καθώς και η μισή ενότητα Αχελώου. Η Δυτική Αργιθέα είναι αποκομμένη προς το Μουζάκι διότι έπεσε η γέφυρα Αργύρη. Επίσης κόπηκε και ο δρόμος στο χωριό Αργιθέα.

Καρδίτσα: Κατέρρευσαν δέκα σπίτια στο Μορφοβούνι του δήμου Πλαστήρα – Εγκλωβισμένοι κάτοικοι στην Κυψέλη

Περίπου 200 κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στην Κυψέλη. Αυτοκίνητο προσεγγίζει το χωριό, ενώ υπάρχει ένα κομμάτι που θέλει τρακτέρ.

Ήδη ο δήμος έχει μεριμνήσει να μεταφερθούν όλοι όσοι επιθυμούν στους Σοφάδες με λεωφορείο, γιατί ζήτησαν οι ίδιοι να φιλοξενηθούν σε συγγενικά πρόσωπα. Προβλήματα υπάρχουν και στο Ερμητσι.

Επίσης έχουν δεσμευτεί πάνω από 100 δωμάτια στα Λουτρά Σμοκόβου για να φιλοξενηθεί κόσμος αν το επιθυμεί.

Στη διάρκεια τη νύχτας έγιναν τρεις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού. Είχαν πέσει μέσα σε κανάλια στην περιοχή Γεφυριών πατέρας και γιος, και ένας στη περιοχή Ερμητσίου. Τα δύο πρώτα προσεγγίστηκαν με βάρκα της ΕΜΑΚ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καρδίτσα: Κατέρρευσαν δέκα σπίτια στο Μορφοβούνι του δήμου Πλαστήρα – Εγκλωβισμένοι κάτοικοι στην Κυψέλη"

Κακοκαιρία Daniel: Αδύνατη η πρόσβαση στα Κέντρα Υγείας της Ελευσίνας, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Οι πλημμυρισμένοι δρόμοι -απόρροια της κακοκαιρίας Daniel αλλά και της αδιαφορίας των δημοτικών και περιφερειακών αρχών- καθιστούν αδύνατη την πρόσβαση ασθενών και εργαζόμενων στα Κέντρα Υγείας της Ελευσίνας.

Αυτό καταγγέλλει με επιστολή του στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, το Σωματείο Εργαζομένων του Θριάσιου Νοσοκομείου της Ελευσίνας.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, για άλλη μια φορά, η έλλειψη των αναγκαίων έργων, με ευθύνη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, οδήγησε με τις πρώτες έντονες βροχές της Τετάρτης (6/9) να πλημμυρίσουν οι δρόμοι της περιοχής «Καλυμπάκι», προκαλώντας σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας και στη ζωή εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η οδός Χαριλάου Τρικούπη, που βρίσκεται μπροστά από τα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας, η οποία πλημμύρισε, για άλλη μια φορά, με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η πρόσβαση.

«Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Σωματείου μας προς τα αρμόδια υπουργεία, τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής και το Δήμο Ελευσίνας και τις έντονες διαμαρτυρίες εργαζομένων και κατοίκων, εξακολουθούν να μην έχουν γίνει τα αναγκαία έργα, με αποτέλεσμα το πρόβλημα με τους πλημμυρισμένους δρόμους στην περιοχή να διαιωνίζεται», σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Ακατάλληλες και οι υποδομές

Επιπρόσθετα προβλήματα στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας προκαλούν οι ακατάλληλες υποδομές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη συχνή υπερχείλιση του βόθρου.

Ταυτόχρονα, διατηρείται ο διαχωρισμός -αν και συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο- μεταξύ 1ου Κέντρου Υγείας και 2ου Κέντρου Υγείας καθώς και η έλλειψη βασικών ειδικοτήτων στους οργανισμούς, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

«Πληγή» η υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας

Δεν είναι, όμως, μόνο η κακοκαιρία Daniel η μοναδική κακοδαιμονία που χτυπά τους κατοίκους τις περιοχής.

Με αφορμή τις δυσχέρειες στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας, λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού.

Συγκεκριμένα αναφέρουν, πως παραμένουν κενές 7 θέσεις παθολόγων και γενικών γιατρών, 3 θέσεις οδοντιάτρων, 3 θέσεις γιατρών εργασίας ενώ δεν υπάρχει κανένας ακτινολόγος.

Επίσης όπως τονίζουν οι υγειονομικοί της Ελευσίνας, λείπουν γιατροί βασικών ειδικοτήτων όπως οφθαλμίατροι, ενδοκρινολόγοι, γυναικολόγοι, ψυχίατροι, πνευμονολόγοι, δερματολόγοι ενώ και ο μοναδικός ωτορινολαρυγγολόγος … στερείται αναγκαίο εξοπλισμό..

Κενές είναι και οι 6 οργανικές θέσεις παιδιάτρων στο 1ο Κέντρο Υγείας ενώ στον Σταθμό Μάνας και Παιδιού υπάρχει μόνο μία παιδίατρος, που ασχολείται μόνο με τους εμβολιασμούς παιδιών

Χαρακτηριστικό είναι, επίσης, το γεγονός ότι δεν αναπληρώθηκαν ούτε οι δύο χειρουργοί που συνταξιοδοτήθηκαν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας χειρουργός στα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο Κέντρο Υγείας Ασπροπύργου.

Αντίστοιχα, είναι κενές 14 οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, 4 θέσεις μαιών, 10 θέσεις επισκεπτριών υγείας, 3 θέσεις κοινωνικών λειτουργών, 1 θέση διαιτολόγου και 2 θέσεις φυσικοθεραπευτών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην πρωινή βάρδια δεν υπάρχει φύλακας και στην νυχτερινή βάρδια δεν υπάρχει καθαρίστρια.

Κρίσιμες ανάγκες στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας καλύπτουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι (νοσηλεύτριες, μαία, επισκέπτρια υγείας, ψυχολόγος, παρασκευάστρια, διοικητικοί, φύλακες, καθαρίστριες).

«Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και η μονιμοποίηση τους είναι αναγκαία για τη συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της μοναδικής επικουρικής ψυχολόγου που έχει πολύμηνη λίστα αναμονής για ασθενείς», σημειώνουν οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο.
Τι ζητούν οι υγειονομικοί

Οι υγειονομικοί ζητούν με την επιστολή τους στο Υπουργείο Υγείας, να προχωρήσουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες, ώστε:

  • να γίνουν τα αναγκαία έργα για να σταματήσουν οι πλημμύρες στην περιοχής του Κέντρου Υγείας,
  • να ενισχυθεί με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων το κέντρο Υγείας. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις,
  • να ενοποιηθούν το 1ο και 2ο Κέντρο Υγείας και να ολοκληρωθεί ο οργανισμός του ενιαίου Κέντρου Υγείας, με τη σύσταση των αναγκαίων οργανικών θέσεων προσωπικού.
  iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Daniel: Αδύνατη η πρόσβαση στα Κέντρα Υγείας της Ελευσίνας, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι"

Στα όρια της υπερχείλισης ο Πηνειός στο ύψος του Παραπόταμου

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν χθες το βράδυ από την έντονη και συνεχή βροχόπτωση, στο κεντρικό ρέμα των Γόννων.

Όπως αναφέρει ο κ. Δ. Γουγουλιάς που ζει στην περιοχή, «οι εργασίες εκβάθυνσης και η κατασκευή συρματοκιβωτίων προς την πλευρά του χωριού τον Φλεβάρη του 2023 είναι τα έργα που θωράκισαν το ρέμα με τους κατοίκους να μην ανησυχούν πλέον».

Ωστόσο, όπως προσθέτει “δυστυχώς, λίγα μέτρα πιο πάνω από την κατασκευή αυτή το νερό αλλάζοντας φορά σάρωσε μια σειρά παλιότερων συρματοκιβωτίων και έφαγε τα πλαϊνά βγήκε στο δρόμο ενώ η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το μέρος είναι τραγική. Το νερό έφαγε ένα μεγάλο μέρος του δρόμου και φυσικά η κυκλοφορία έχει απαγορευτεί”.

Στα όρια της υπερχείλισης ο Πηνειός στο ύψος του Παραπόταμου

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα όρια της υπερχείλισης είναι και ο Πηνειός ποταμός στο ύψος της γέφυρας Παραποτάμου, όπου θέλει μόλις μισό μέτρο για να ανεβεί στο οδόστρωμα της γέφυρας. Η συνεχής βροχόπτωση και το γεγονός ότι “τα νερά του Θεσσαλικού κάμπου δεν έφτασαν ακόμη στην περιοχή μας ανησυχεί ιδιαίτερα τους κατοίκους και τους παραγωγούς της περιοχής, με δεδομένο ότι άλλες φορές με λιγότερους όγκους νερού ο κάμπος Γόννων-Ιτέας-Ευαγγελισμού υπερχείλιζε, τώρα τα πράγματα γίνονται χειρότερα και πιο καταστρεπτικά”, καταλήγει ο κ. Γουγουλιάς.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στα όρια της υπερχείλισης ο Πηνειός στο ύψος του Παραπόταμου"

Τέλος από τη γραμμή Ηράκλειο-Πειραιάς το Blue Horizon μετά τον θάνατο του Αντώνη

Κάτι που έπρεπε να είχε κάνει από την πρώτη στιγμή, το έκανε έστω και με καθυστέρηση, η εταιρία στην οποία ανήκει το πλοίο από το οποίο σπρώχτηκε ο Αντώνης με αποτέλεσμα να πνιγεί στα θολά νερά του λιμανιού του Πειραιά.

Οι πληροφορίες λένε ότι το Blue Horizon δεν θα ξαναεκτελέσει το δρομολόγιο Ηράκλειο – Πειραιάς.

Στη θέση του θα βρίσκεται από αύριο το πρωί το πλοίο Έλυρος, το οποίο αναχωρεί το βράδυ από τον Πειραιά για το Ηράκλειο.

Διαμαρτυρία έξω από το Blue Horizon με συνθήματα για τον αδικοχαμένο Αντώνη

Υπενθυμίζεται ότι χθες πραγματοποιήθηκε μεγάλη κινητοποίηση στο λιμάνι του Ηρακλείου, έξω από το μοιραίο πλοίο στο οποίο δεν κατάφερε να επιβιβαστεί το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά ο άτυχος 36χρονος, αφού μέλη του πληρώματος τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί.

Όσο κόσμος επιβιβαζόταν στο Blue Horizon, οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα για τον Αντώνη ενώ μετά από λίγη ώρα υπό τον φόβο η διαμαρτυρία να μεταφερθεί και μέσα στο πλοίο ο καταπέλτης σηκώθηκε.

Πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στον προβλήτα του λιμανιού δεν επέτρεψε στο πλοίο να ανοίξει και πάλι τον καταπέλτη.

Άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο πραγματοποίησαν πορεία μέσα στο λιμάνι.

Κρατώντας πανό με συνθήματα «Δεν ήταν ατύχημα, ήταν δολοφονία» κατευθύνθηκαν προς το Blue Horizon.

Λίγο αργότερα πέταξαν μπογιές στα εκδοτήρια της ΑΝΕΚ , όπου έγραψαν με σπρέι «Δολοφόνοι».

Στο λιμάνι βρίσκονταν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία δεν χρειάστηκε να επέμβει αφού η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική, ωστόσο παρέμεινε στο σημείο μέχρι και τον απόπλου του πλοίου που έγινε τελικά μετά από πολύωρη καθυστέρηση στις 2:30 τα ξημερώματα.

 creta24

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος από τη γραμμή Ηράκλειο-Πειραιάς το Blue Horizon μετά τον θάνατο του Αντώνη"

Κακοκαιρία Daniel – Καρδίτσα: Κατέρρευσε διώροφο στο Μουζάκι

Η Καρδίτσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με ένα διώροφο γυμναστήριο στο Μουζάκι να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά του ποταμού που είχαν φουσκώσει. Η κακοκαιρία Daniel έχει προκαλέσει ζημιές και τρόμο…

Νέες συγκλονιστικές εικόνες από την κακοκαιρία Daniel που χτυπάει ανελέητα την Καρδίτσα. Στο Μουζάκι κατέρρευσε ένα διώροφο ακίνητο που λειτουργούσε σαν γυμναστήριο. Ευτυχώς δεν υπήρχαν άνθρωποι μέσα καθώς ολόκληρη η περιοχή είχε εκκενωθεί. Οι εικόνες από drone που τράβηξε ο Πέτρος Ζιώγας αποτυπώνουν το χάος και τις ανυπολόγιστες καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή. Με ένα τεράστιο ποτάμι λάσπης να έχει σκεπάσει τα πάντα και να έχει διαλύσει πολλούς από τους δρόμους που υπήρχαν.

Οι κάτοικοι στο Μουζάκι είναι έντρομοι. Είδαν τη στάθμη του ποταμού να ανεβαίνει ταχύτατα και άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν. Περιουσίες έχουν καταστραφεί και υποδομές έχουν διαλυθεί. Στα πλάνα από drone διακρίνεται και το διώροφο που παρασύρθηκε από τα θεμέλια στο ποτάμι.

Είναι σαν τα ορμητικά νερά της κακοκαιρίας να «ξερίζωσαν» το ακίνητο. Το έριξαν στο ποτάμι και άρχισε να παρασύρεται. Μέσα σε αυτό τον βούρκο αυτοκίνητα και μηχανές, που οι ιδιοκτήτες τους δεν πρόλαβαν έγκαιρα να απομακρύνουν. Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων για την περιοχή επιβεβαιώθηκαν και το Μουζάκι αποδείχθηκε ανοχύρωτο.

Τα λασπόνερα παίρνουν ύψος διαρκώς, ξεχύνονται στο Μουζάκι και σκεπάζουν τα πάντα. Κατεβαίνουν από τα υψώματα της περιοχής ανεξέλεγκτα και παρασύρουν ό,τι υπάρχει στο διάβα τους.

Ο πρόεδρος της κοντινής Κοινότητας Βλοχού στην Καρδίτσα, Γιάννης Κούκας αναφέρει στο newsit.gr: «Έχουν βυθιστεί τα σπίτια μας. Τέλος το χωριό μας. Δεν υπάρχουν ισόγεια, οι μισές στέγες φαινονται. Η στάθμη του νερού φτάνει και τα τέσσερα μέτρα. Τώρα να έρθει η βοήθεια τώρα που πνιγόμαστε; Ας ερχόταν βοήθεια πριν πνιγούμε. 

«Το δικό μας χωριό έχει αναχώματα γύρω γύρω. Τώρα το νερό τα πέρασε, τα καβάλησε και τώρα δεν βγαίνουν με τίποτα. Τα νερά αυτά είναι από τους ποταμούς Ιταλικός, Καλέντζης και Ενιππέας.  

467 κάτοικοι και όλοι μας είμαστε στα σπίτια πάνω στις στέγες όπου μπορούμε. Δεν έγιναν τα έργα που έπρεπε μετα τον Ιανό».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Daniel – Καρδίτσα: Κατέρρευσε διώροφο στο Μουζάκι"

Αναβάλλει την εμφάνισή του στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης – Το Σαββατοκύριακο στις πληγείσες περιοχές

Οι ραγδαίες εξελίξεις με το κύμα κακοκαιρίας οδηγούν σύμφωνα με πληροφορίες στην ακύρωση της μετάβασης του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στις 12.30.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός το Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές, ενώ η ομιλία και η συνέντευξη μετατίθενται για τα μέσα της εβδομάδας.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στις 11:00 στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναβάλλει την εμφάνισή του στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης – Το Σαββατοκύριακο στις πληγείσες περιοχές"

Κακοκαιρία Daniel: 60 εγκλωβισμένοι στο κοινοτικό γραφείο του Παλαμά Καρδίτσας

Άνδρες της ΕΜΑΚ σπεύδουν σε χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων όπου υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα στα Φάρσαλα.

Στην Καρδίτσα υπάρχουν εγκλωβισμένοι στις περιοχές Καλυβάκια, Αγία Τριάδα, Παλαμάς, Γοργοβίτες, Πασχαλίτσα, Κυψέλη, Ερμήτσι, Γραμματικό, Ιτέα και Σοφάδες. Η ΕΜΑΚ σπεύδει με ειδικά φουσκωτά, καθώς όλες οι παραπάνω έχουν πλημμυρίσει. Εγκλωβισμένοι κάτοικοι βρίσκονται σε χωριά των Τρικάλων και συγκεκριμένα σε Φωτάδα (δίπλα στον Πηνειό Ποταμό) και στα Μεγάλα Καλύβια.

Ο κ. Τσούκας κάτοικος της Μεταμόρφωσης Καρδίτσας, όπου τα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης και έχουν μεταμορφώσει το χωριό σε «ποτάμι», μίλησε στην ΕΡΤ για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, με αρκετά άτομα να βρίσκονται εγκλωβισμένα στο κοινοτικό γραφείο και να κάνουν έκκληση για βοήθεια.

«Παιδιά, βρισκόμαστε σε ένα κτίριο στο κοινοτικό γραφείο. Είμαστε περίπου 60 άτομα. Λοιπόν εδώ ήταν κάμπος και τώρα είναι θάλασσα. Πώς γίνεται αυτό το πράγμα;» είπε αρχικά ο κ. Τσούκας σε απόγνωση.

Πρόσθεσε πως: «Πρέπει να φύγουμε από εδώ. Η στατικότητα του κτιρίου δεν ξέρω τι κάνει. Μόλις παίρνουμε πληροφορία ότι στρατός φεύγει, δεν μπορεί να κάνει κάτι. Ζητάμε τον στρατό να έρθει, να έρθουν βάρκες, ΕΜΑΚ. Είμαστε περίπου 60 άτομα, υπάρχουν μικρά παιδιά, υπάρχουν ηλικιωμένοι, υπάρχουν ανήμποροι, άτομα με ειδικές ανάγκες».

Τόνισε πως «όλη νύχτα έχουμε που παρακαλάμε» αλλά και πως χτες το απόγευμα, όταν και ξεκίνησαν τα έντονα φαινόμενα, «υπήρχε ένας χαμός, ένας κακός χαμός. Άλλοι τρέχαμε από εδώ, άλλοι από εκεί. Αγρότες είμαστε. Αγροτική περιοχή».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Daniel: 60 εγκλωβισμένοι στο κοινοτικό γραφείο του Παλαμά Καρδίτσας"

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης 60 μεταναστών σε δύσβατο σημείο στη Σητεία – Ανάμεσά τους και τρία βρέφη

Μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Τετάρτης με μετανάστες που εντοπίστηκαν σε δύσβατη περιοχή βόρεια της Ζάκρου Λασιθίου. Πρόκειται για 60 άνδρες και γυναίκες ανάμεσά τους και τρία βρέφη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι μετανάστες κάλεσαν το 112 πως ο διακινητής τους εγκατέλειψε στο δύσβατο σημείο, δίνοντας το στίγμα που βρίσκονται αναφέροντας παράλληλα ότι υπάρχουν άτομα που έχουν τραυματιστεί ενώ γυναίκες και βρέφη είναι εξουθενωμένα.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν 20 πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σητείας και την 3η ΕΜΑΚ, δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης 60 μεταναστών σε δύσβατο σημείο στη Σητεία – Ανάμεσά τους και τρία βρέφη"

Κακοκαιρία Daniel – Μαγνησία: Νέο μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλο το νομό

Νέο μήνυμα του 112 ήχησε σήμερα Πέμπτη (7.9.2023) στα κινητά των κατοίκων της Μαγνησίας, που ενημερώνει ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία σε όλο το νομό, λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

«Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στο νομό Μαγνησίας με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων», αναφέρει το μήνυμα του 112 για τους κατοίκους της Μαγνησίας, το οποίο είναι το δεύτερο που εστάλη σήμερα στην περιοχή για την κακοκαιρία Daniel.

Λίγο μετά τις 09:00 το πρωί, το μήνυμα του 112 ήχησε στα κινητά των κατοίκων της Κάτω Λεχώνιας Μαγνησίας για εκκένωση προς Άνω Λεχώνια.

Το μήνυμα του 112 για την απαγόρευση κυκλοφορίας:

Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ.:

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώθηκε χθες ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, με εξαίρεση το τμήμα του οδικού δικτύου που συνδέει τις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Γρεβενών με την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας:

  • την Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων – Λάρισας &
  • την Εθνική Οδό Γρεβενών – Μουργκανίου, Εθνική Οδός Ιωαννίνων – Τρικάλων – Λάρισας.

Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης. Από χθες, επίσης, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός οχήματος  στην Ε.Ο. Τρικάλων – Λάρισας καθ’ όλο το μήκος της σε αμφότερα τα ρεύματα κυκλοφορίας.

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι λόγω φθοράς στο οδόστρωμα στη χ/θ 287 του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε., διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από τη χ/θ 400+265 (όρια Δ.Α. Λάρισας με Δ.Α. Πιερίας) έως την χ/θ 261+280 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Φθιώτιδας), εξαιρούμενων των οχημάτων με προορισμό την πόλη της Λάρισας και την πόλη του Βόλου.

Ως προς το ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη, από την χ/θ 261+280 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Φθιώτιδας) μέχρι τον Α/Κ Νίκαιας (χ/θ 348+106) του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε., αίρεται η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο ρεύμα πραγματοποιείται κανονικά.

Από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε επιπλέον ότι απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία παντός είδους οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Μουργκανίου-Γρεβενών και ειδικότερα στο τμήμα που περιλαμβάνεται από το 1ο χλμ. (Κόμβο Μουργκανίου) έως και το 24ο χλμ. (όρια νομού Τρικάλων με νομό Γρεβενών).

Διακοπή κυκλοφορίας σε πολλούς δρόμους της Λάρισας

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από τη χ/θ 400+265 (όρια Δ.Α. Λάρισας με Δ.Α. Πιερίας) έως την χ/θ 261+280 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Φθιώτιδας), εξαιρούμενων των οχημάτων με προορισμό την πόλη της Λάρισας και την πόλη του Βόλου.

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λάρισας – Φαρσάλων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας από τα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας έως τα Φάρσαλα.

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Αχιλλείου – Καλαμακίου από τα όρια της Τοπικής Κοινότητας Αχιλλείου έως τα όρια της Τοπικής Κοινότητας Καλαμακίου.

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Φαρσάλων.

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Λάρισας – Καρδίτσας, από τη διασταύρωση Κοιλάδας (χ/θ 12+000) έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (χ/θ 23+000).

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου, από το ύψος του κατ/τος (τζάκια ΜΑΛΑΜΑ) (χ/θ 03+000) έως τα όρια με Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας (χ/θ 33+640).

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Κιλελέρ.

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο στην επαρχιακή οδό Αγιοκάμπου – Κόκκινου Νερού, από το ύψος της γέφυρας «ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ» έως τη Δ/ση Παραλιακής οδού με όρια Σωτηρίτσας (αντλιοστάσιο ΔΕΥΑ).

Επιπλέον, έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • στην επαρχιακή οδό Κουτσουπιάς – Καρίτσας, εντός του οικισμού του Κόκκινου Νερού,
  • στην επαρχιακή οδό Γόννων – Ελιάς,
  • στην επαρχιακή οδό Μεσαγγάλων-Κουλούρας,
  • στον Ανατολικό Παράδρομο Π.Α.Θ.Ε. Μακρυχωρίου – Ευαγγελισμού (ύψος ΣΕΑ Ευαγγελισμού),
  • στην επαρχιακή οδό Γόννων – Καλλιπεύκης,
  • 3χλμ Αμπελώνα – Δελερίων και
  • στην επαρχιακή οδό Βρυοτόπου – Ροδιάς.
Τεράστιες οι καταστροφές στη Μαγνησία

Τεράστια τα προβλήματα στον Βόλο ενώ δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η διαδικασία της πλήρους αποτίμησης των ζημιών. Από την κακοκαιρία Daniel έχει πληγεί όλη η Μαγνησία απ’ άκρη σ’ άκρη, αφού δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη ούτε μία περιοχή του νομού.

Εικόνες με αυτοκίνητα που είναι κυριολεκτικά θαμμένα από χώμα, λάσπη, ξύλα στους δρόμους πρωταγωνιστούν σε όλο τον νομό. Αξίζει να σημειωθεί πως τα μεσάνυχτα, έβρεξε ξανά για μόλις 10 λεπτά και ήταν αρκετό για να πλημμυρίσει και πάλι ο παραλιακός δρόμος της Αγριάς.

Επιπλέον, σε όλες τις περιοχές της Μαγνησίας, και μέσα στον Βόλο και στα περίχωρα, υπάρχουν δρόμοι που έχουν καταστραφεί σε σημείο που να έχουν αποκόψει την κυκλοφορία ακόμη και του Βόλου με το Πήλιο, ενώ η κατάρρευση της Γέφυρας των Καλών Νερών έχει δημιουργήσει προβλήματα στην οδική σύνδεση με το Πήλιο, στο οποίο παρέμεναν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους οι περισσότεροι χωρίς νερό και χωρίς ρεύμα.

Τις τελευταίες ώρες έχει σημειωθεί μερική αποκατάσταση του ηλεκτρικού και της υδροδότησης σε ένα μέρος των κατοικιών. Οι ίδιες καταστροφικές εικόνες που αντικρίζουν οι κάτοικοι όλου του νομού Μαγνησίας, βλέπουν και οι κάτοικοι του Βόλου με τόνους λάσπης να έχουν καλύψει τα πάντα.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε και στην τηλεόραση της ΕΡΤ, η λάσπη της πρώτες ώρες της νεροποντής είχε καλύψει μέχρι και τους πρώτους ορόφους των πολυκατοικιών και έτσι πολλά σπίτια και οι οικοσυσκευές τους, που βρίσκονταν είτε στο ισόγειο, είτε στον πρώτο όροφο καταστράφηκαν.

Χθες έφτασε στο Βόλο ο στρατός προκειμένου να συμβάλει ώστε να ανοίξουν οι δρόμοι, όμως είναι τέτοιος ο όγκος λάσπης που είναι αδύνατο να επιτευχθεί μέσα σε λίγες ώρες.

Επιπλέον, υπάρχουν και αρκετοί τουρίστες ακόμη στην περιοχή οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα δωμάτιά τους περιμένοντας να περάσει η κακοκαιρία.

Σημειώνεται πως αναμένεται εντός των επόμενων ωρών η έλευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ κλιμάκιο του υπουργείο Κλιματικής Κρίσης υπό τον υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο βρίσκεται ήδη στην περιοχή και διαβεβαιώνει πως θα κινηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες για να δοθούν οι αποζημιώσεις.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Daniel – Μαγνησία: Νέο μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλο το νομό"

Κανονικά λειτουργεί ο σταθμός του Μετρό «Ευαγγελισμός»

Κανονικά λειτουργεί ο σταθμός της Γραμμής 3 του Μετρό «Ευαγγελισμός», από την έναρξη της σημερινής κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται πως ο σταθμός είχε κλείσει από χθες (Τετάρτη) το απόγευμα λόγω εισροής υδάτων στο ανώτερο επίπεδο του σταθμού από τις εισόδους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κανονικά λειτουργεί ο σταθμός του Μετρό «Ευαγγελισμός» "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news