facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Τσουχτερά πρόστιμα από την Πυροσβεστική για φωτιά σε ξερόχορτα χωρίς τα απαραίτητα μέτρα

«Καμπάνα» 500 ευρώ επιβλήθηκε από την Πυροσβεστική σε άνδρα, ο οποίος έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα σε περιοχή του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να έχει λάβει τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής: «Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, χθες 16 Μαρτίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Θεσσαλονίκης σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε ξηρά χόρτα, στην Α’ Πάροδο Αρδαμερίου, στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη Θεσσαλονίκης».

Παράλληλα αντίστοιχο χρηματικό πρόστιμο επιβλήθηκε σε άνδρα και στην Αμαλιάδα, ο οποίος έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών χωρίς τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα.

«Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, σήμερα 17 Μαρτίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αμαλιάδας σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε υπολείμματα καλλιεργειών, στην Τ.Κ. Λαγανά του δήμου Ήλιδας Ηλείας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσουχτερά πρόστιμα από την Πυροσβεστική για φωτιά σε ξερόχορτα χωρίς τα απαραίτητα μέτρα"

Ισλανδία: Εξαπλώνεται η λάβα του ηφαιστείου Ρέικιανες – Δείτε live εικόνα από 4 διαφορετικές λήψεις

Τρομακτικές και εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από το ηφαίστειο Ρέικιανες στην Ισλανδία, το οποίο εξερράγη για 4η φορά από τον Δεκέμβριο.

Εικόνες που μεταδίδονται ζωντανά από την Ισλανδία δείχνουν την λάβα του ηφαιστείου να εξαπλώνεται.

Η παγκοσμίου φήμης Blue Lagoon της Ισλανδίας, αλλά και η κοντινή πόλη Grindavik εκκενώθηκαν μετά από έκρηξη του ηφαιστείου, σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RÚV της Ισλανδίας. Πλέον οι αρχές φοβούνται ότι η λάβα θα «καταπιεί» την πόλη Grindavik. 

Η νέα έκρηξη του ηφαιστείου είναι ιδιαίτερα ισχυρή, ενώ βίντεο με τη λάβα να ρέει γρήγορα προς την πόλη Grindavik κάνουν το γύρο του διαδικτύου. 

Δείτε το live με εικόνα από το ηφαίστειο από 4 λήψεις

Αυτή τη φορά το ρήμα του ηφαίστειου έχει μήκος περίπου 3 χιλιόμετρα και πλάτος περίπου 3,5 χλμ αναφέρει το CNN. 

Η τωρινή έκρηξη έχει προκαλέσει μεγαλύτερη και εντονότερη σεισμική δραστηριότητα, δήλωσε στο RUV ο γεωφυσικός Magnús Tumi Gudmundsson.

«Με βάση την ταχύτητα της ροής της λάβας», εκτίμησε ο Guðmundsson ότι δεν θα αργήσει να φτάσει στο δρόμο.

Εκκενώθηκε η Blue Lagoon

Μόλις μια ώρα από την πρωτεύουσα της Ισλανδίας και τη μεγαλύτερη πόλη Ρέικιαβικ, η Blue Lagoon ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της χώρας εκκενώθηκε.

Η τοποθεσία είναι μέρος της χερσονήσου Ρέικιανες της νοτιοδυτικής Ισλανδίας και εκκενώθηκε πριν λίγες μέρες λόγω της σεισμικής δραστηριότητας. 

 Τον Νοέμβριο, έκλεισε και πάλι για μια εβδομάδα αφού σημειώθηκαν 1.400 σεισμοί σε 24 ώρες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισλανδία: Εξαπλώνεται η λάβα του ηφαιστείου Ρέικιανες – Δείτε live εικόνα από 4 διαφορετικές λήψεις"

Τέμπη: Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε εντολή να απομακρυνθούν άρον-άρον τα βαγόνια!

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τα όσα συνέβησαν μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη τον Φεβρουάριο του 2022.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής, προκύπτουν ενδείξεις κεντρικής «επικοινωνιακής διαχείρισης» τις πρώτες ώρες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, οι οποίες οδήγησαν σε εξάλειψη κρίσιμων στοιχείων.

Με το ερώτημά για το ποιος έδωσε την εντολή για τη μεταφορά των βαγονιών από τον τόπο της τραγωδίας να φαίνεται πως καταλήγει στην ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τα πρακτικά της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και τον διευθύνων σύμβουλο του ΟΣΕ, κ. Παναγιώτης Τερεζάκη, ο οποίος ανέφερε πως «την απομάκρυνση των βαγονιών αλλά και την επισκευή της σιδηροδρομικής γραμμής τη ζήτησε η ΕΛ.ΑΣ. με προφορική επικοινωνία αξιωματικού της με υπάλληλο του Τμήματος Γραμμής του ΟΣΕ».

«Δεν έγινε σεβαστός ο νόμος για τη διερεύνηση αεροπορικών και σιδηροδρομικών ατυχημάτων, ο 5014 του 23’ όπου στα άρθρα 21 και 44 ορίζει σαφώς τι γίνεται με τον χώρο του εγκλήματος, ο οποίος πρέπει να παραμείνει φυλασσόμενος και αποστειρωμένος, στον οποίο βέβαια μοναδική πρόσβαση και έλεγχο του χώρου έχουν οι δικαστικές αρχές και η δικαιοσύνη», είπε ο δικηγόρος και πατέρας θύματος, Γιώργος Ηλιόπουλος.

Το «Βήμα» απευθύνθηκε στην Αστυνομία για να διασταυρώσει την πληροφορία.

-Είναι αληθές ότι στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. την εν λόγω χρονική περίοδο 1-6 Μαρτίου 2023 έδωσαν εντολές – όπως μνημονεύεται –για τέτοιου είδους τεχνικές ενέργειες και παρεμβάσεις όπως οι μετακινήσεις βαγονιών, διορθώσεις γραμμών και άλλα σχετικά θέματα;

-Ενέργειες που αναφέρονται στο αίτημά σας δεν προκύπτουν από το περιεχόμενο της προανακριτικής δικογραφίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πολλά ερωτήματα προκύπτουν και για το γεγονός της διαρροής των ηχογραφημένων συνομιλιών τις πρώτες ώρες του δυστυχήματος.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέμπη: Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε εντολή να απομακρυνθούν άρον-άρον τα βαγόνια!"

Η πρώτη αντίδραση του Λευκού Οίκου και του Β. Ζελένσκι για τα ρωσικά exit poll: «Μη ελεύθερες εκλογές – Ο Πούτιν να δικαστεί στη Χάγη»

Οι ρωσικές εκλογές ήταν «προφανώς όχι ελεύθερες ούτε δίκαιες» καθώς ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε φυλακίσει τους αντιπάλους του και εμπόδισε άλλους υποψήφιους να αντιπαρατεθούν», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος λίγα λεπτά μετά την πρώτη ανακοίνωση της Μόσχας για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι «ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με στόχο να κυβερνήσει για πάντα μετέτρεψε την εκλογική διαδικασία σε παράνομη απομίμηση». «Ο Ρώσος δικτάτορας κάνει προσομοίωση εκλογών, άρρωστος για την εξουσία. «Δεν υπάρχει καμία νομιμότητα σε αυτή την απομίμηση εκλογών και δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτό το άτομο θα πρέπει να δικαστεί στη Χάγη. Αυτό πρέπει να διασφαλίσουμε», πρόσθεσε.

Με ποσοστό 87,97%. ο Βλαντιμίρ Πούτιν, 71 ετών οδεύει προς νέα εξαετή θητεία.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Η πρώτη αντίδραση του Λευκού Οίκου και του Β. Ζελένσκι για τα ρωσικά exit poll: «Μη ελεύθερες εκλογές – Ο Πούτιν να δικαστεί στη Χάγη»"

Το χρονικό ενός... προαναγγελθέντος θριάμβου: Με 87% ο Πούτιν επανεξελέγη Πρόεδρος της Ρωσίας

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία η οποία διεξήχθη στην Ρωσία για την ανανέωση της προεδρικής του θητείας, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.

Το περιθώριο νίκης του Πούτιν ήταν το καλύτερο μέχρι στιγμής, ξεπερνώντας το υψηλότερο προηγούμενο ποσοστό στις εκλογές του 2018, που διαμορφώθηκε 76,7%, με συμμετοχή εκείνη τη χρονιά 67,5%.

Από τους αντιπάλους του, ο Χαριτόνοφ, υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας φαίνεται πως λαμβάνει το 4,6% των ψήφων, οφιλελεύθερος Νταβάνκοφ, 4,2% και τέλος ο υπερεθνικιστής Σλούτσκι 3%.

Η συμμετοχή ξεπέρασε εκείνη του 2018 σύμφωνα με το Reuters, όταν και είχε εμφανιστεί στις κάλπες το 67,5%. Τουλάχιστον 74 άνθρωποι συνελήφθησαν την Κυριακή στη Ρωσία. Σύμφωνα με το Reuters, οι δημοσιογράφοι παρατήρησαν αυξημένη ροή κυρίως νέων ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα της Μόσχας, της Αγίας Πετρούπολης και του Εκατέρινγκμπουργκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά, εκλογές για τη ρωσική προεδρία έλαβε χώρα και στις τέσσερις ουκρανικές περιοχές που η Ρωσία έχει προσαρτήσει. Εκλογές έγιναν και στην Κριμαία, την οποία η Ρωσία έχει προσαρτήσει από το 2014.

Περισσότεροι από 8 εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν διαδικτυακά στις εκλογές, δήλωσε αξιωματούχος της εκλογικής επιτροπής την Κυριακή. Η ψηφοφορία ξεκίνησε την Παρασκευή και διήρκησε τρεις μέρες.

Ο Πούτιν βρισκόταν αντιμέτωπος με τρεις υποψηφίους από κόμματα που δεν επέκριναν την κυριαρχία του ή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δύο exit poll που πραγματοποιήθηκαν από τα ινστιτούτα VTsIOM και FOM δίνουν στον Βλαντιμίρ Πούτιν τον νικητή των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία με βαθμολογία που υπολογίζεται σε περίπου 87%.

Οι δύο εκτιμήσεις συμφωνούν με αυτή της εφορευτικής επιτροπής, η οποία ανακοινώνει αποτέλεσμα 87,97% των ψήφων υπέρ του απερχόμενου προέδρου μετά την καταμέτρηση του 24,4% των ψηφοδελτίων.

Η προεκλογική εκστρατεία, κατά την οποία τρεις άλλοι υποψήφιοι απέφυγαν να ασκήσουν κριτική στον πρόεδρο, επισκιάστηκε από τον θάνατο του βασικού αντιπάλου του Πούτιν, του Αλεξέι Ναβάλνι.

Τις δύο πρώτες ημέρες της ψηφοφορίας, χιλιάδες υπάλληλοι του δημόσιου τομέα, φοιτητές και εργαζόμενοι από ρωσικές εταιρείες αναγκάστηκαν να ψηφίσουν.

Η συμμετοχή παρακολουθήθηκε από τη διοίκηση - οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα υποχρεώθηκαν να αναφέρουν το αποτέλεσμα μόλις ψήφιζαν. Σε ορισμένες περιοχές, αναμενόταν ακόμη και να φέρουν συγγενείς και να μοιραστούν τη γεωγραφική τους θέση με τους προϊσταμένους μέσω ειδικά σχεδιασμένης εφαρμογής. 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Το χρονικό ενός... προαναγγελθέντος θριάμβου: Με 87% ο Πούτιν επανεξελέγη Πρόεδρος της Ρωσίας "

«Νέα σελίδα Ε.Ε. -Αιγύπτου» – 7,4 δισ. στο Κάιρο ως επιστέγασμα της εταιρικής σχέσης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

Στα μνημόνια συνεργασίας που υπεγράφησαν στο Κάιρο μεταξύ της ΕΕ και της Αιγύπτου στο Κάιρο αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην κοινή συνέντεξη Τύπου με την οποία ολοκληρώνονται οι συνομιλίες έξι Ευρωπαίων ηγετών και της Προέδρου της Κομισιόν με τον Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Σε ξεκάθαρους στόχους για τη στήριξη των διμερών σχέσεων αναγνωρίζοντας ότι η σταθερότητα και ευμάρεια της Αιγύπτου είναι υψίστης σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Ελλάδα παραμένει σταθερός υποστηρικτής της Αιγύπτου, τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι η συμφωνία στρατηγικής συενργασίας υπογράφεται σε κρίσιμη περίοδο για τη Μ. Ανατολή. «Όλοι ανησυχούμε, η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, απαιτείται κατάπαυση του πυρός, απελευθέρωση των ομήρων. Είμαστε ευγνώμονες για τις προσπάθειες της Αιγύπτου. Είναι τεράστιας σημασίας για τη διεθνή κοινότητα να δράσουμε ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω αποσταθεροποίηση στην περιοχή», είπε. Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στην επιχείρηση Ασπίδες στην Ερυθρά Θάλασσα και αναφέρθηκε στις αιγυπτιακές προσπάθειες για ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών επισημαίνοντας ότι ο στόχος είναι να κλείσουν οι παράνομες δίοδοι και να ανοίξουν νόμιμοι δρόμοι μετανάστευσης.

Η συνεργασία στον ενεργειακό τομέα ευνοεί και τις δύο πλευρές, είπε ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζοντας το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Αιγύπτου GREGY Interconnector.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου στην ομιλία του αναφέρθηκε στη στρατηγική συνεργασία με την ΕΕ για τα κοινά συμφέροντα με βελτίωση της συνεργασίας για την ενέργεια, ενώ χαρακτήρισε κοινή πρόκληση το Μεταναστευτικό και την ανάσχεση ων ροών που έχουν ξεκινήσει από το 2016 με 9 εκατομμύρια μετανάστες να παραμένουν στην Αίγυπτο.

Βαθιά ανησυχία για τον πόλεμο στη Γάζα, εξέφρασε ο Αιγύπτιος πρόεδρος καλώντας σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων. Η Αίγυπτος ήρθε σε επαφή με τον ισραηλινό στρατό και απορρίπτει οποιαδήποτε προσπάθεια εκτοπισμού των Παλαιστινίων από τη Γάζα, τόνισε  ο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, υπενθυμίζοντας ότι τα σύνορα του 1967 ορίζουν παλαιστινιακό κράτος που είναι ανανγωρισμένο από τον ΟΗΕ.

Από την πλευρά της η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν τόνισε ότι η παρουσία έξι ηγετών αντικατοπτρίζει τη σημασία που δίνει η ΕΕ στην εταιρική σχέση με το Κάιρο και τη δύναμη των διμερών σχέσεων ενώ χαρακτήρισε «ιστορική ημέρα» τη σημερινή για την υπογραφή της συμφωνίας που βασίζεται σε έξι πυλώνες κοινού ενδιαφέροντος. Η πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε στο πακέτο οικονομικής βοήθειας 7,4 δισ για την επόμενη τετραετία που προβλέπει ότι τα 200 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στον τομέα της Μετανάστευσης.

Τόνισε ότι η ΕΕ και η Αίγυπτος θα εντείνουν τον πολιτικό διάλογο για θέματα περιφερειακής σημασίας. «Μαζί θα εργαστούμε για τη δέσμευσή μας να προωθήσουμε τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισε, προσθέτοντας ότι θα διοργανώνεται Σύνοδος Κορυφής μία φορά κάθε δύο χρόνια, πέρα από το ετήσιο Συμβούλιο Σύνδεσης.

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά την οικονομική σταθερότητα. «Θα υποστηρίξουμε οικονομικά τις μεταρρυθμιστικές σας προσπάθειες, μαζί με διεθνείς εταίρους. Αυτό είναι στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου μας των 7,4 δισ. Ευρώ», ανέφερε η Πρόεδρος της Επιτροπής.

Ο τρίτος πυλώνας αφορά τις επενδύσεις και το εμπόριο. «Η Αίγυπτος επωφελείται ήδη πολύ από το Οικονομικό και Επενδυτικό Σχέδιο Νότιας Γειτονίας. Μπορούμε όμως να κάνουμε περισσότερα μαζί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το συμπληρώνουμε με πρόσθετες επενδύσεις 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ ως μέρος του σημερινού πακέτου. Και θα χαρούμε να υποστηρίξουμε τη Διάσκεψη Επενδύσεων της ΕΕ στην Αίγυπτο στο Κάιρο αργότερα αυτό το έτος», ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι οι ενεργειακές επενδύσεις είναι κεντρικό στοιχείο της συνεργασίας ΕΕ-Αιγύπτου. «Μαζί αναπτύσσουμε το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Gregy. Για να συνδέσει την Αίγυπτο με την Ελλάδα, φέρνοντας πιο κοντά τις δύο ακτές της Μεσογείου. Η Αίγυπτος έχει επίσης τους πόρους για να γίνει κόμβος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ιδίως όταν πρόκειται για ανανεώσιμο υδρογόνο», υπογράμμισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σημειώνοντας ότι η Αίγυπτος είναι πρόθυμη να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και έχει υπογράψει Μνημόνιο Κατανόησης για αυτό.

Αναφορικά με τον τέταρτο πυλώνα, τη μετανάστευση και την κινητικότητα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η ΕΕ και η Αίγυπτος έχουν ήδη μια πολύ καλή συνεργασία σε αυτόν τον τομέα και πρόσθεσε ότι η ΕΕ θα επενδύσει τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ευρώ από το σημερινό πακέτο για να γίνει η συνεργασία αυτή ακόμα πιο αποτελεσματική. «Θα συνεχίσουμε το έργο μας για τη διευκόλυνση της νόμιμης μετανάστευσης», τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής, αναφέροντας ως παράδειγμα τις «εταιρικές συμφωνίες δεξιοτήτων». Παράλληλα, υπογράμμισε «συνεχίζουμε να υπολογίζουμε στον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης από την Αίγυπτο. Από τη διαχείριση των συνόρων, στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της επιστροφής».

Ο πέμπτος πυλώνας αφορά την ασφάλεια και την επιβολή του νόμου. «Έχουμε μια καθιερωμένη συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Και θα το ενισχύσουμε», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Επιτροπής.

«Ο τελευταίος πυλώνας – από πολλές απόψεις, είναι ο πιο σημαντικός – αφορά τους ανθρώπους, τις δεξιότητές τους και την έρευνα. Οι ανταλλαγές φοιτητών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ήδη ευδοκιμούν. Η Αίγυπτος μπορεί τώρα να διαπραγματευτεί την ένταξή της σε άλλα προγράμματα της ΕΕ, όπως το Creative Europe και το Horizon Europe. Αυτό θα εμβαθύνει τους δεσμούς μεταξύ του λαού μας και στις δύο πλευρές της Μεσογείου», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημείωσε ότι οι συζητήσεις αυτές γίνονται σε περίοδο κρίσης. «Είμαστε όλοι εξαιρετικά ανήσυχοι για τον πόλεμο στη Γάζα και την εκτυλισσόμενη καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση. Η Γάζα αντιμετωπίζει λιμό. Αυτό είναι απαράδεκτο. Είναι κρίσιμο να επιτευχθεί μια συμφωνία για μια εκεχειρία γρήγορα τώρα που θα απελευθερώσει τους ομήρους και θα επιτρέψει σε περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει στη Γάζα», είπε, καλώντας τον Πρόεδρδο της Αιγύπτου να μεσολαβήσει για μια κατάπαυση του πυρός.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής εξέφρασε την ανησυχία της ΕΕ για τους κινδύνους που θα είχε μια πλήρους κλίμακας επίθεση στη Ράφα για τον ευάλωτο άμαχο πληθυσμό. «Αυτό πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος», τόνισε, ενώ ευχαρίστησε την Αίγυπτο για τις προσπάθειές της να διασφαλίσει ότι οι ανθρωπιστικές προμήθειες μπορούν να φτάσουν στη Γάζα.

«Η ΕΕ κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να παράσχει την τόσο αναγκαία βοήθεια. Σήμερα η Γάζα χρειάζεται 500 φορτηγά την ημέρα – ή το αντίστοιχο από ξηρά, αεροπορική και θαλάσσια. Μόνο φέτος, η ΕΕ θα παράσχει 275 εκατομμύρια ευρώ βοήθεια στους Παλαιστίνιους. Έχουμε παραδώσει πάνω από 1.800 τόνους της βοήθειας. Συμπεριλαμβανομένου ιατρικού εξοπλισμού προς την Αίγυπτο και διασφαλίζουμε ότι αυτή η βοήθεια μπορεί να φτάσει στη Γάζα μέσω όλων των πιθανών διαδρομών, συμπεριλαμβανομένου του θαλάσσιου διαδρόμου που άνοιξε πρόσφατα στην Κύπρο», σημείωσε, τέλος, η Πρόεδρος της Επιτροπής.

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης μίλησε για νέα σελίδα στη συνεργασία Ευρωπαϊκής Ενωσης και Αιγύπτου σε διάφορους τομείς, ενώ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Αιγύπτου για τις άοκνες προσπάθειες του. Η Κύπρος από την αρχή του πολέμου παρέχει επιλογές για ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, υπενθύμισε.

Ανησυχία για την κατάσταση στη Γάζα και προειδοποιήσεις να μην ακολουθήσει χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Ράφα, απήυθυναν οι πρωθυπουργοί του Βελγίου και της Ιταλίας, καθώς και ο καγκελάριος της Αυστρίας, που επίσης αναφέρθηκαν στον στρατηγικό ρόλο της Αιγύπτου και στο μεταναστευτικό.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Νέα σελίδα Ε.Ε. -Αιγύπτου» – 7,4 δισ. στο Κάιρο ως επιστέγασμα της εταιρικής σχέσης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού"

Πύργος: Ο γνωστός παραβατικός μπούκαρε με δύο ανήλικους σε σουβλατζίδικο - 10.000 ευρώ η λεία - Συνελήφθησαν και οι τρεις

Συνεχίζει να αλωνίζει παρά τις κλοπές που κάνει ο γνωστός παραβατικός αλλά και τη γενικότερη δράση του, όπως απειλές με μαχαίρι σε ανήλικους.

Το τελευταίο του κατόρθωμα καταγράφηκε από το αστυνομικό δελτίο τα ξημερώματα της Κυριακής, όπου "μπούκαρε" σε ψητοπωλείο στο κέντρο του Πύργου και έφυγε με λεία 10.000 ευρώ.

Ο 32χρονος είχε μαζί του δύο ανήλικοι ΡΟΜΑ, ένα αγόρι περίπου 12 ετών και ένα κορίτσι περίπου 15 ετών, που είχαν το ρόλο του τσιλιαδόρου.

Ο δράστης ήταν πελάτης στο κατάστημα, αλλά όπως αποδείχθηκε, περισσότερο κατέγραφε τις κινήσεις του προσωπικού, για να δει που υπάρχουν χρήματα.

Έτσι πριν λίγες ημέρες κατάφερε να μπει στο κατάστημα νύχτα και να πάρει κάποια χρήματα.

Τα ξημερώματα της Κυριακής περίπου στις 4, ξαναπήγε, μπήκε με τον ίδιο τρόπο και από το σημείο που φύλαγε τα χρήματα ο ιδιοκτήτης πήρε και δεύτερο ποσό.

Συνολικά η λεία του, ανέρχεται σε 10.000 ευρώ. Τα ξημερώματα υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση καθώς ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης από ένα τυχαίο γεγονός για την δράση του 32χρονου.

Ενημέρωσε άμεσα την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου που μέσα σε ελάχιστη ώρα εντόπισε τον δράστη και τον συνέλαβε.

Στην κατοχή του, αλλά και στην κατοχή των ανήλικων που συνελήφθησαν λίγο αργότερα βρέθηκε το ποσό που είχε κλαπεί τα ξημερώματα και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Η δράση του 32χρονου έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. Οι αστυνομικές αρχές έχουν σχηματίσει δικογραφίες για μια σειρά από αδικήματα, οδηγείται ενώπιον της Δικαιοσύνης, αλλά συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος, μέχρι την επόμενη φορά που θα συλληφθεί…

ilialive

Διαβάστε Περισσότερα » " Πύργος: Ο γνωστός παραβατικός μπούκαρε με δύο ανήλικους σε σουβλατζίδικο - 10.000 ευρώ η λεία - Συνελήφθησαν και οι τρεις "

Πάτρα – Καρναβάλι: 250 περιστατικά μέθης και τραυματισμών κλήθηκε να διαχειριστεί ο Ερυθρός Σταυρός

Στην φετινή μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην Πάτρα, φέτος λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 60.000 καρναβαλιστές. Πολλά ήταν όμως και τα περιστατικά μέθης και μικροτραυματισμών που αντιμετώπισε ο Ερυθρός Σταυρός και οι εθελοντές του, τα οποία χθες το βράδυ ανήλθαν στα 250.

Στο υπαίθριο ιατρείο που έχει στήσει ο Ερυθρός Σταυρός στην πλατεία Γεωργίου, κλήθηκε να αντιμετωπίσει περιστατικά κυρίως μέθης και μικροτραυματισμών από γυαλιά.

Ο Γιάννης Καρβέλης διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας ανέφερε πως κάποια περιστατικά πήγαν στο νοσοκομείο μόνοι τους και οι τραυματισμοί προήλθαν από μικροσυμπλοκές μεταξύ νεαρών ατόμων κάτι που δεν είχε συμβεί τα προηγούμενα χρόνια.

Οι διασώστες θα παραμείνουν στην πλατεία έως το ξημέρωμα της Δευτέρας και αφού σιγουρευτούν ότι πλέον δεν είναι απαραίτητοι.

Η αστυνομία πραγματοποίησε:
  • 1052 ελέγχους
  • 124 προσαγωγές
  • 43 συλλήψεις (30 για κατοχή ναρκωτικών, 6 για υπαίθριο εμπόριο χωρίς άδεια, 5 για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και βεγγαλικών, 1 για κλοπή, 1 για απουσία χωρίς άδεια οδήγησης)

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα – Καρναβάλι: 250 περιστατικά μέθης και τραυματισμών κλήθηκε να διαχειριστεί ο Ερυθρός Σταυρός"

Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψουμε δήθεν «πάρτυ» στους πανεπιστημιακούς χώρους να εξελίσσονται σε γιορτές τυφλής βίας

Σε αρκετά ζητήματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον απολογισμό του κυβερνητικού έργου που κάνει κάθε Κυριακή μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook, σημειώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται δίνουν «πραγματική στήριξη και ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή σε συνανθρώπους μας που την έχουν ανάγκη».

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στις μεγάλες επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου και στο ΑΠΘ, υπογραμμίζοντας πώς «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε δήθεν «πάρτυ» στους πανεπιστημιακούς χώρους να εξελίσσονται σε γιορτές τυφλής βίας και καταστροφής».

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

«Καλή Κυριακή της Αποκριάς σε όλες και όλους! Αυτή η εβδομαδιαία ανασκόπηση είναι γεμάτη παραδείγματα για το πώς βοηθούν οι πολιτικές και οι μεταρρυθμίσεις μας να δώσουμε πραγματική στήριξη και ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή σε συνανθρώπους μας που την έχουν ανάγκη.

 Στους νέους μας που δυσκολεύονται να βρουν προσιτή στέγη, με το πρόγραμμα «Σπίτι Μου». Στις νέες μαμάδες και τους νέους μπαμπάδες που αναζητούν βοήθεια για τη φύλαξη των μικρών παιδιών τους όσο εργάζονται, με τις «Νταντάδες της Γειτονιάς»

Σε όσους συσσώρευσαν χρέη στη διάρκεια της κρίσης και θέλουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα με λιγότερα βάρη, με τον νέο, βελτιωμένο εξωδικαστικό μηχανισμό. Στους ασθενείς που περιμένουν 2 και 3 χρόνια σε λίστες αναμονής για ένα χειρουργείο, με τα νέα απογευματινά χειρουργεία. Στα άτομα με αναπηρία που επιτέλους μετά από δεκαετίες υποστηρίζονται από την πολιτεία ώστε να ζουν πιο αυτόνομα και ισότιμα με τους υπόλοιπους πολίτες, χάρη στον «Προσωπικό Βοηθό». Σε όσους συνταξιούχους θέλουν και μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται χωρίς να στερούνται τη σύνταξή τους. Στους αγρότες μας που αγωνιούν για τα υψηλά κόστη παραγωγής και τους παρέχουμε φθηνό ρεύμα σε βάθος δεκαετίας.

Σε εκείνους που ταλαιπωρούνται από τις καθυστερήσεις στη Δικαιοσύνη, με την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων. Εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα πολιτικών που έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο και τα καθημερινά του προβλήματα. Με στόχο η χώρα μας να γίνει πιο ευρωπαϊκή, πιο σύγχρονη, πιο ασφαλής και πιο δίκαιη.

Ξεκινώ από το τέλος, με μια ακόμη σημαντική μεταρρύθμιση που ψηφίστηκε αυτήν την εβδομάδα και έχει σαν στόχο την αναγκαία επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης που καθυστερεί αδικαιολόγητα στη χώρα μας συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη. Πρέπει να γίνουν και κάνουμε ήδη πολλά για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες.

Το τελευταίο και σημαντικό μέτρο που μόλις ψηφίστηκε αφορά στη μεταφορά ύλης σε Δικηγόρους και Συμβολαιογράφους από τα δικαστήρια, μια πρακτική που ακολουθούν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες. Για παράδειγμα η εγγραφή και τροποποίηση καταστατικού πολλών σωματείων και επαγγελματικών ενώσεων, τα κληρονομητήρια και οι πράξεις αποδοχής κληρονομιάς, οι εγγραφές και οι εξαλείψεις συναινετικών προσημειώσεων υποθήκης είναι σχετικά τυποποιημένες διαδικασίες που από εδώ και πέρα θα διεκπεραιώνονται από δικηγόρους και συμβολαιογράφους.

Η αφαίρεση αυτής της ύλης θα επιτρέψει στους δικαστές να αξιοποιούν τον χρόνο τους για τη μελέτη πιο σύνθετων δικογραφιών και την ταχύτερη έκδοση αποφάσεων. Επιπλέον θα αποφορτιστούν και οι γραμματείες των δικαστηρίων, καθώς οι ένορκες βεβαιώσεις θα γίνονται πλέον μόνο από συμβολαιογράφους ή δικηγόρους. Η επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης είναι ένα από τα μεγάλα ζητούμενα για τη χώρα μας, έχουν γίνει βήματα αλλά είμαστε ακόμα πίσω σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Γι’ αυτό και πρέπει να τρέξουμε.

Θα συνεχίσω με τα εντυπωσιακά στοιχεία από την εφαρμογή του νέου βελτιωμένου εξωδικαστικού μηχανισμού που δίνει αυτοματοποιημένες ρυθμίσεις σε κόκκινα δάνεια με «κούρεμα» που προσεγγίζει το 30%. Τον Φεβρουάριο υποβλήθηκαν 7.360 νέες αιτήσεις οφειλετών, υπερδιπλάσιος αριθμός από τους προηγούμενους μήνες. Ο μέσος όρος το 2023 ήταν 3.400 νέες αιτήσεις ανά μήνα. Το ρεκόρ αιτήσεων σχετίζεται με τις βελτιωτικές αλλαγές που έκανε το Υπ. Οικονομικών στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού και τέθηκαν σε ισχύ από τον περασμένο μήνα. Δηλαδή πέρα από το επιπλέον «κούρεμα» της οφειλής σε δάνεια με εμπράγματη εξασφάλιση, την υποχρέωση για τις Τράπεζες, τους servicers και το Δημόσιο να αποδεχτούν την πρόταση του εξωδικαστικού μηχανισμού για τους ευάλωτους οφειλέτες, τη μείωση του επιτοκίου για όλες τις ρυθμίσεις των οφειλών στο 3% για 3 έτη και τη δυνατότητα να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό πρόσωπα που «κληρονόμησαν» οφειλές.

Επίσης αριθμός ρεκόρ καταγράφηκε τον Φεβρουάριο ως προς τις επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών, έγιναν 1.222. Έτσι, μέχρι σήμερα, μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού έχουν ωφεληθεί 14.322 συμπολίτες μας με επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών οι οποίες αντιστοιχούν σε 5,17 δισ. ευρώ αρχικών οφειλών.

Με την πολιτική αυτή, που είναι βαθιά κοινωνική, δίνουμε λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα που κρατάει ομήρους εδώ και πολλά χρόνια χιλιάδες συμπολίτες μας, παρέχοντάς τους μια πραγματική δεύτερη ευκαιρία να ξεκινήσουν ξανά τη ζωή τους με λιγότερα βάρη.

Δείχνει να πετυχαίνει και μια άλλη σημαντική μεταρρύθμισή μας, η παροχή κινήτρων σε συνταξιούχους για την επιστροφή τους στην εργασία και ταυτόχρονα η αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας συνταξιούχων. Πάνω από 41.000 είναι οι δηλώσεις που υποβλήθηκαν από εργαζόμενους συνταξιούχους τις πρώτες 18 ημέρες λειτουργίας της ειδικής πλατφόρμας. Ο αριθμός αυτός είναι περίπου 17% υψηλότερος σε σύγκριση με τα καταγεγραμμένα νούμερα στο τέλος του 2023, πριν καταργηθεί δηλαδή η παρακράτηση του 30% της σύνταξης.

Η επανένταξη στην αγορά εργασίας και μάλιστα έμπειρων εργαζόμενων θα συνεισφέρει στην οικονομική δραστηριότητα και στην αύξηση των εσόδων του κράτους μέσω της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης.

Με την ευκαιρία, να αναφέρω τα νεότερα από την πορεία του πιλοτικού προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός» που έχει στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, την ανεξάρτητη διαβίωσή τους και την ισότιμη συμμετοχή τους σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτικής, πολιτιστικής ζωής. Ήδη οι ωφελούμενοι έφτασαν τους 544, έχουν προσληφθεί 669 προσωπικοί βοηθοί, και έγιναν -από διεπιστημονικές επιτροπές- άλλες 413 αξιολογήσεις ενδιαφερομένων.

Μέχρι στιγμής, το πρόγραμμα εφαρμόζεται μόνο στην Αθήνα, όμως εντός του 2024 θα επεκταθεί σε όλες τις περιφέρειες. Κάθε ωφελούμενος και κάθε ωφελούμενη λαμβάνει ένα συγκεκριμένο ποσό ανά μήνα και επιλέγει ο ίδιος ή η ίδια από το Μητρώο Προσωπικών Βοηθών τον/την Προσωπικό Βοηθό ή τους Προσωπικούς Βοηθούς της επιλογής του.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος για το 2023 προήλθε από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς», ένα καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα πιλοτικό πρόγραμμα στήριξης της οικογένειας και κυρίως της εργαζόμενης γυναίκας, που έρχεται να προστεθεί στη σημαντική αύξηση των voucher που δίνουμε για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ειδικά για τις νταντάδες της γειτονιάς έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα 2449 αιτήσεις, εγκρίθηκαν 1296 και υπογράφηκαν ήδη 207 συμφωνητικά.

Συνεχίζω με το μεγάλο στεγαστικό πρόγραμμα «Σπίτι Μου» που διευκολύνει νέους και νέα ζευγάρια να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι, με χαμηλό επιδοτούμενο επιτόκιο που οδηγεί σε μηνιαία δόση μικρότερη ενός ενοικίου. Μέχρι στιγμής, 4.835 νέοι συμπολίτες μας έως 39 ετών έχουν εκταμιεύσει δάνεια συνολικού ύψους 467,5 εκ. ευρώ. Έως τώρα, έχουν υπογραφεί 5.551 συμβάσεις ύψους 536,5 εκ. ευρώ και εγκριθεί 9.881 δάνεια ύψους 1 δισ. ευρώ.

Πάμε τώρα στα απογευματινά χειρουργεία. Θα έχετε ακούσει ότι τα πρώτα έγιναν την περασμένη Τρίτη στη Βόρεια Ελλάδα -4 στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, τα άλλα 3 στο ΑΧΕΠΑ και στα νοσοκομεία Καβάλας και Αλεξανδρούπολης. Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια η Αθήνα και συγκεκριμένα ο Ευαγγελισμός και το ΚΑΤ, ενώ άλλα δύο μεγάλα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, το Γ. Γεννηματάς και το Σωτηρία, επίσης ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν απογευματινά χειρουργεία. Δεν είναι τα μόνα.

Η συντριπτική πλειονότητα των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να ενταχθεί στη νέα ρύθμιση καθώς δεκάδες ασθενείς κλείνουν ραντεβού για επεμβάσεις. Από μελέτη που έγινε υπολογίζεται ότι με τον νέο θεσμό η δυναμικότητα του συστήματος αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 20%. Η προτεραιοποίηση των επεμβάσεων γίνεται με βάση τη νέα ψηφιακή Ενιαία Λίστα Χειρουργείων και το κόστος των ιατρικών πράξεων είναι κατά πολύ μικρότερο από το αντίστοιχο σε ιδιωτικά νοσοκομεία στα οποία αναγκάζονταν να καταφεύγουν οι ασθενείς λόγω της απαγόρευσης που ίσχυε έως πρότινος να εκτελούνται χειρουργεία στο ΕΣΥ μετά το μεσημέρι, εκτός τακτικού ωραρίου.

Με την πολιτική αυτή, η οποία θέλω να σημειώσω ότι εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, μειώνεται η ταλαιπωρία των πολιτών αλλά και οι δαπάνες που κάνουν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια. Ταυτόχρονα, ενισχύεται και το ΕΣΥ αλλά και το εισόδημα των γιατρών και των νοσηλευτών του. Είναι μια win-win πολιτική για όλους. Τονίζω και πάλι ότι τα πρωινά χειρουργεία δεν επηρεάζονται καθόλου, θα γίνονται κανονικά και μάλιστα θα ελέγχονται αυστηρά οι κλινικές αν όντως κάνουν τις προγραμματισμένες επεμβάσεις.

Περνάω στο αγροτικό ζήτημα και τις δεσμεύσεις που δώσαμε και υλοποιούμε απέναντι στα εύλογα αιτήματα που κατέθεσαν τον προηγούμενο μήνα οι εκπρόσωποι των αγροτών. Ξέρουν πολύ καλά οι αγρότες μας, οι κτηνοτρόφοι μας, τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε με βάση τις υπάρχουσες δυνατότητες. Ξέρουν όμως και πολύ καλά πως αυτή η κυβέρνηση ήταν, είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό τους. Εκτός από την επιστροφή του ΦΠΑ στο πετρέλαιο σε μόνιμη βάση από το 2025 που ήδη συμφωνήσαμε πως θα γίνεται, είχαμε δεσμευτεί για φθηνό ρεύμα. Το είπαμε και το κάνουμε. Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με τα πρόσθετα μέτρα στήριξης των αγροτών, δηλαδή ρύθμιση χρεών και φθηνότερο αγροτικό ρεύμα με σταθερό τιμολόγιο -από 9,3 έως 11 λεπτά την κιλοβατώρα σε βάθος 10ετίας- από μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ως προς τις οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως τις 31/12/2023, παρέχεται η δυνατότητα άτοκης ρύθμισης, καθώς το Δημόσιο αναλαμβάνει να καταβάλει τους τόκους στους προμηθευτές. Αυτή την εβδομάδα αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση και η τεχνική έκθεση των εξειδικευμένων Ολλανδών συμβούλων μας για την ανάταξη της Θεσσαλίας μετά τον σφοδρό μεσογειακό κυκλώνα Daniel. Πρόκειται για την πρώτη ολιστική μελέτη που εκπονείται για την περιφέρεια Θεσσαλίας εδώ και 70 χρόνια, από μια πολυμελή ομάδα ειδικών με σημαντική εμπειρία διεθνώς σε αντίστοιχου μεγέθους καταστροφές και αποκαταστάσεις.

Το Master Plan προφανώς δεν είναι Ευαγγέλιο, δεν σημαίνει ότι θα υιοθετηθεί αυτούσιο αλλά συνιστά μια σοβαρή -επιστημονική βάση- για διαβούλευση, ώστε να καταλήξουμε στις βέλτιστες λύσεις για τις πολλές και άκρως επείγουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή. Δηλαδή για την αντιπλημμυρική προστασία, τη θωράκιση και αναβάθμιση των κρίσιμων υποδομών, τη βέλτιστη διαχείριση των υδάτων που λιγοστεύουν επικίνδυνα, τη βιώσιμη αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή που μπορεί να εγγυηθεί υψηλότερα εισοδήματα και προστασία του περιβάλλοντος.

Χαίρομαι διότι ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι της Θεσσαλίας ήδη βρήκαν πολλά σημεία συναίνεσης με τις προτάσεις της μελέτης, η οποία θα συζητηθεί εκτενώς για να απαντηθούν διεξοδικά όλα τα ζητήματα που θέτει. Τις λύσεις θα τις συμφωνήσουμε μαζί με τους κατοίκους, τους αγρότες και τις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας, χωρίς αιφνιδιασμούς, καθώς μας δίνεται μια ευκαιρία να διορθώσουμε πολλά λάθη του παρελθόντος. Η Θεσσαλία πρέπει και θα γίνει καλύτερη μετά από αυτήν τη μεγάλη δοκιμασία.

Περνώ στο ζήτημα των περιστατικών βίας με πρωταγωνιστές νέους, όπως τα πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, στην Πλατεία Αριστοτέλους και στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου. Βεβαίως, η απαράδεκτη και καταδικαστέα εικόνα μισαλλοδοξίας που είδαμε δεν χαρακτηρίζει σε καμία περίπτωση τη Θεσσαλονίκη. Αδικεί τόσο την ιστορία και την παράδοσή της, όσο και τη σημερινή κουλτούρα της ανοιχτής και φιλόξενης πόλης που όλοι αγαπάμε.

Έγιναν συλλήψεις -η Πολιτεία κινήθηκε αμέσως- και τον λόγο έχει τώρα η Δικαιοσύνη. Όσοι κατηγορηθούν για εμπλοκή στα επεισόδια θα δικαστούν με βάση τον αυστηρότερο αντιρατσιστικό νόμο. Αλλά και η κοινωνία, όλοι εμείς δηλαδή, πρέπει να απομονώσουμε το μίσος προς ευάλωτους συμπολίτες μας και όσους το καλλιεργούν, πολιτικούς και πολίτες. Από τη δική μας πλευρά, είμαστε σταθερά απέναντι σε κάθε μορφή βίας που απειλεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και την ίδια την κοινωνική συνοχή.

Αυτό αφορά και την ασφάλεια στα πανεπιστήμια. Δεν μένουμε μόνο στην καταδίκη και τις διαπιστώσεις. Θέλω να στείλω το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε δήθεν «πάρτυ» στους πανεπιστημιακούς χώρους να εξελίσσονται σε γιορτές τυφλής βίας και καταστροφής. Για τέτοια επεισόδια πρέπει να υπάρχουν επιπτώσεις, και αυτά που προβλέπει ο νόμος φτάνουν μέχρι και την οριστική διαγραφή φοιτητών. Και είναι ευθύνη των πειθαρχικών οργάνων των πανεπιστημίων να εφαρμοστεί ο νόμος, που πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί. Χθες είχαμε μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τα ευρήματα της επιχείρησης αυτής μετά από την εκκένωση της κατάληψης. Σε κάθε περίπτωση, τα πανεπιστήμιά μας ανήκουν σε όλους τους φοιτητές. Δεν γίνεται να στερούνται την πρόσβαση στην ακαδημαϊκή γνώση από μεμονωμένες μειοψηφίες που κάνουν παράνομες καταλήψεις. Κανένας δεν μπορεί να κλειδώνεται μέσα εκεί, να βανδαλίζει τις δημόσιες υποδομές και ίσως ακόμη και να βιαιοπραγεί στο όνομα μίας διαμαρτυρίας.

Στο μεταξύ να τονίσω ότι έχει ήδη ενταθεί και θα γίνει εντονότερη η παρουσία της Αστυνομίας στις γειτονιές, ιδίως των μεγάλων πόλεων, στις πιο δύσκολες γειτονιές, αυτές που μπορεί να έχουν πιο επιβαρυμένο ιστορικό επεισοδίων και εγκληματικότητας, αλλά και εκεί όπου σημειώνονται περιστατικά με ξυλοδαρμούς ανηλίκων. Πρέπει ασφαλώς να γίνουν περισσότερα, ειδικά όσον αφορά στο bullying και τη βία στις νεότερες ηλικίες. Την Τετάρτη ανακοινώθηκαν σε κάθε σχολική μονάδα οι υπεύθυνοι και οι υπεύθυνες που θα δέχονται τις επώνυμες καταγγελίες των μαθητών και των γονέων τους για περιστατικά σωματικού και ψυχολογικού εκφοβισμού.

Ορίστηκαν επίσης οι τετραμελείς Ομάδες Δράσης για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού. Πολύ σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία και η πλατφόρμα επώνυμων καταγγελιών αποκλειστικά από μαθητές, τους γονείς τους ή όσους έχουν την επιμέλεια των παιδιών. Εκτός από την ηλεκτρονική πλατφόρμα, δρομολογείται εθνική καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με το φαινόμενο της βίας στα σχολεία, ενώ η ειδική επιστημονική επιτροπή που συγκροτήσαμε πρόσφατα ήδη εργάζεται πυρετωδώς για την εκπόνηση «Εθνικού Σχεδίου Στρατηγικής Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας και Παραβατικότητας Ανηλίκων».

Κλείνω με ένα ζήτημα που αφορά το κοινό μας σπίτι, το περιβάλλον. Μια θαλασσινή χώρα όπως η Ελλάδα δεν θα μπορούσε παρά να πρωτοστατήσει στην ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διάσωση των ωκεανών και των θαλασσών από τις απειλές της κλιματικής αλλαγής, της ρύπανσης και της άναρχης αλιείας, που οδηγούν σε υποβάθμιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και σε απώλεια μοναδικής βιοποικιλότητας. Στο «Our Ocean Conference 2024» που διοργανώνουμε στην Αθήνα στις 16 και 17 Απριλίου θα επιδιώξουμε να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τις δεκάδες κυβερνήσεις που δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν. Είναι στοίχημα για το σήμερα αλλά και χρέος προς τις μελλοντικές γενιές.

Η Ελλάδα προσέρχεται σε αυτή τη Διάσκεψη έχοντας ήδη δεσμευτεί μεταξύ άλλων για απαγόρευση της αλιείας στο 10% των θαλασσών μας μέχρι το 2030, για επέκταση των θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών ώστε να καλύπτουν το 30% των θαλασσών μας έως το 2025 και για διάθεση κεφαλαίων ύψους 2 δισ. ευρώ, για την απεξάρτηση των νησιών μας από ενεργειακές πηγές που χρησιμοποιούν διοξείδιο του άνθρακα. Κάπου εδώ ολοκληρώνω τη σημερινή ανασκόπηση, με την ευχή να περάσετε καλά τα αυριανά Κούλουμα όπου και αν βρίσκεστε. Άλλωστε, σε όλη την Ελλάδα οι Δήμοι έχουν διοργανώσει παρελάσεις και καρναβαλικές εκδηλώσεις με παραδοσιακά εδέσματα και τραγούδια. Σας εύχομαι καλή Σαρακοστή»!

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψουμε δήθεν «πάρτυ» στους πανεπιστημιακούς χώρους να εξελίσσονται σε γιορτές τυφλής βίας"

Κ. Μητσοτάκης – Αλ Σίσι: Σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Αιγύπτου ― Τι θα συζητηθεί με τους Ευρωπαίους ηγέτες

Την ικανοποίησή του για την αναβάθμιση των σχέσεων Ε.Ε– Αιγύπτου σε Συνολική και Στρατηγική συνεργασία, για την υλοποίηση της οποίας πρωτοστάτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι στο Κάιρο.

Ακόμα ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας της Αιγύπτου στη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης, ώστε να μην ανοίξει ένας νέος μεταναστευτικός διάδρομος από την Λιβύη προς την Κρήτη.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο των διμερών σχέσεων και για την ενεργειακή συνεργασία με έμφαση στο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Αιγύπτου GREGY Interconnector.

 
Σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Αιγύπτου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η απόφαση των δύο ηγετών να αναβαθμίσουν και να εμβαθύνουν την στρατηγική σχέση των δύο χωρών με τη σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδας- Αιγύπτου, η πρώτη συνεδρίαση του οποίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα κατά το επόμενο χρονικό διάστημα. Οι δύο ηγέτες θα υπογράψουν το απόγευμα Κοινή Δήλωση για τη σύσταση του ΑΣΣ.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Αιγύπτου για την οργάνωση της επίσκεψης στη Σίβα. Η όαση της Σίβα έχει ξεχωριστή σημασία για τις πολιτιστικές σχέσεις Ελλάδας Αιγύπτου, καθώς εκεί βρίσκεται το μαντείο του Αμον Ρα το οποίο επισκέφθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος το 331 π.χ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί στις 14:30 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των χωρών. Στις 17:15 οι ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Η σημασία της ευρωπαϊκής αποστολής στο Κάιρο με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού 

Όπως μετέδωσε η απεσταλμένη της ΕΡΤ, Γεωργία Σκιτζή, νωρίτερα προσγειώθηκε στο Κάιρο το αεροπλάνο που μετέφερε τον πρωθυπουργό. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου. Για την Αίγυπτο είναι μια σημαντική μέρα, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με ακόμη τέσσερις Ευρωπαίους ηγέτες, τους ομολόγους του από την Ιταλία, το Βέλγιο, τον καγκελάριο της Αυστρίας, τον πρόεδρο της Κύπρου και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι.

Κ. Μητσοτάκης – Αλ Σίσι: Σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Αιγύπτου ― Τι θα συζητηθεί με τους Ευρωπαίους ηγέτες
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί συμφωνία Βρυξελλών – Καΐρου για πακέτο στήριξης της Αιγύπτου που θα υπερβαίνει τα 7 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και των αυξημένων ροών που καταγράφονται.

Στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψης η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται επίσης να αναβαθμίσει τις σχέσεις της με την Αίγυπτο σε Συνολική και Στρατηγική συνεργασία και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να υπογραφεί μια κοινή δήλωση μεταξύ της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Προέδρου της Αιγύπτου Αλ Σίσι. Πέρα από το μεταναστευτικό, θα προβλέπει η κοινή αυτή δήλωση και το πολιτικό σκέλος, δηλαδή ειρήνη, σταθερότητα, ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά βεβαίως και την οικονομική σταθερότητα της Αιγύπτου. Στο επίκεντρο επενδύσεις, εμπόριο, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ψηφιοποίηση και γεωργία. Και όλα αυτά προκειμένου να δοθούν ευρωπαϊκά κονδύλια για να στηρίξουν την Αίγυπτο στους κρίσιμους αυτούς τομείς.

Μ. Βέμπερ: Η συμφωνία της ΕΕ με την Αίγυπτο δείχνει για άλλη μια φορά ότι η ηγεσία του ΕΛΚ επιλύει τις σημαντικές προκλήσεις

Η σημερινή συμφωνία της ΕΕ με την Αίγυπτο «δείχνει για άλλη μια φορά: η ηγεσία του ΕΛΚ επιλύει τις σημαντικές προκλήσεις» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Σημειώνει ότι «το ΕΛΚ υπογράμμιζε για χρόνια την ανάγκη περιορισμού των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη και εμβάθυνσης της οικονομικής συνεργασίας με τις χώρες της Βόρειας Αφρικής». «Σήμερα χαιρετίζουμε θερμά τα κρίσιμα βήματα που έγιναν από την Πρόεδρο της Επιτροπής  Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Καγκελάριο Καρλ Νεχάμερ και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη μαζί με τη βελγική Προεδρία για την εμβάθυνση των σχέσεων της ΕΕ με την Αίγυπτο» τονίζει ο κ. Βέμπερ.

«Ελπίζουμε ότι ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα δείξουν επίσης μεγαλύτερη δέσμευση με τρίτες χώρες για να σταματήσουν την παράνομη μετανάστευση» καταλήγει.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κ. Μητσοτάκης – Αλ Σίσι: Σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Αιγύπτου ― Τι θα συζητηθεί με τους Ευρωπαίους ηγέτες"

Θεσσαλονίκη: Αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα οι συλληφθέντες από την έφοδο της αστυνομίας στο ΑΠΘ

Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκαν το πρωί της Κυριακής (17.3.2024) οι 49 συλληφθέντες μετά τη χθεσινή έφοδο της αστυνομίας στη Σχολή Θετικών Επιστημών στο ΑΠΘ.

Λίγο πριν τις 11 οι 49 συλληφθέντες από την αστυνομική επιχείρηση μέσα στο ΑΠΘ μεταφέρθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και από την πίσω πόρτα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το thestoday.gr, κάποιοι από τους συλληφθέντες φώναζαν συνθήματα, όπως «ζήτω οι καταλήψεις» κ.α.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας στους 48 από τους 49 για απείθεια, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Για την κατηγορία περί όπλων και φωτοβολίδων που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, διεξάγεται ξεχωριστή έρευνα κατά αγνώστων και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Τα άτομα παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και παραμένουν υπό κράτηση μέχρι την Καθαρά Δευτέρα που θα πραγματοποιηθεί το δικαστήριο. Πρόκειται για 31 άντρες και 18 γυναίκες.

Σε βάρος και των 49 συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράβαση του νόμου περί όπλων και περί φωτοβολίδων.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι που διαμαρτύρονται για την εισβολή της αστυνομίας μέσα στο πανεπιστήμιο αλλά και για τη σύλληψη των 49 ατόμων.  

Κατά την έφοδο της Ελληνικής Αστυνομίας εντοπίστηκαν κοντάρια, τροχοί κοπής, αντισφυξιογόνες μάσκες, κουκούλες, γάντια, πυρσοί, βαριοπούλες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, κατά την έφοδο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 22 ξύλινα κοντάρια, στις άκρες των οποίων ήταν προσαρμοσμένα τεμάχια υφάσματος,
  • 12 αντιασφυξιογόνες μάσκες,
  • 11 πυροσβεστήρες, περιέχοντες μπογιά,
  • 4 πυροτεχνικές κατασκευές (τύπου ναυτικός πυρσός),
  • 1 μεταλλικός κόφτης σιδήρου,
  • 2 μεταλλικοί τροχοί κοπής,
  • 2 δίσκοι κοπής,
  • 1 μεταλλικό κλειδί τροχού,
  • 1 βαριοπούλα,
  • 6 κράνη δικυκλιστή,
  • 2 ενεργοποιημένες αστυνομικές χειροβομβίδες χειρός (κρότου λάμψης και δακρυγόνο),
  • 1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  • είδη ρουχισμού (γάντια, μπαλακλάβες) και
  • πλήθος λουκέτων και αλυσίδων θυρών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα οι συλληφθέντες από την έφοδο της αστυνομίας στο ΑΠΘ"

Ανοιχτά σούπερ μάρκετ την Καθαρά Δευτέρα: Ποια και τι ώρες θα λειτουργήσουν

Με την Καθαρά Δευτέρα να είναι επίσημη αργία του κράτους, τα περισσότερα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Το ίδιο ισχύει και για τα  σούπερ μάρκετ. Ωστόσο υπάρχουν και οι αλυσίδες εκείνες που έχουν αποφασίσει να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές για κάποιες ώρες ή με ορισμένα μόνο καταστήματά τους.

  • Τα Lidl θα είναι ανοιχτά σε όλη τη χώρα, με ωράριο λειτουργίας 08:00 – 14:00 όπως αναφέρεται στη σελίδα τους.
  • Τα My Market θα είναι επίσης ανοιχτά 08:00 – 14:00 στις ακόλουθες περιοχές, που παρατίθενται στον πίνακα.

  • Τα My market Local θα λειτουργήσουν με ωράριο λειτουργίας 08:00 – 22:00, ενώ τα πρατήρια της αλυσίδας σε Ολυμπιακό Χωριό και Ρόδο – Καλλιθέα θα λειτουργήσουν με ωράριο 10:00 – 16:00 
  • Η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος ανακοίνωσε ότι θα είναι ανοιχτό το κατάστημά της στα Σπάτα, με ωράριο 07:00 – 23:00. 
  • Κλειστά θα μείνουν τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, Γαλαξίας, Μασούτης, Κρητικός.
Τι ισχύει για λαϊκές και Βαρβάκειο Αγορά

Κανονικά θα λειτουργούν την Καθαρά Δευτέρα οι λαϊκές και η Βαρβάκειος αγορά, από τις 07:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι, για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, με έμφαση βεβαίως στα αγαπημένα σαρακοστιανά εδέσματα.

Ανοιχτοί και οι φούρνοι, που θα προσφέρουν την παραδοσιακή λαγάνα.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοιχτά σούπερ μάρκετ την Καθαρά Δευτέρα: Ποια και τι ώρες θα λειτουργήσουν"

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΘ: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν και οι 49 προσαγωγές

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν και οι 49 προσαγωγές ατόμων κατά τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Πρόκειται για άτομα ηλικίας 19 έως 30 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράβαση του νόμου περί όπλων και περί φωτοβολίδων.

Θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Επίσης, κατά την έφοδο της Ελληνικής Αστυνομίας εντοπίστηκαν κοντάρια, τροχοί κοπής, αντισφυξιογόνες μάσκες, κουκούλες, γάντια, πυρσοί, βαριοπούλες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.  για την επιχείρηση στο ΑΠΘ

Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, απογευματινές ώρες χθες (16-03-2024) σε χώρους του Α.Π.Θ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από καταγγελία για την πρόκληση φθορών, εξωτερικά της υπό κατασκευής βιβλιοθήκης.

Την επιχείρηση συνέδραμαν αστυνομικοί των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και ΔΡΑΣΗ της ίδια Διεύθυνσης, των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας και Τροχαίας, καθώς και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, προσήχθησαν συνολικά (49) άτομα, τα οποία συνελήφθησαν, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 22 ξύλινα κοντάρια, στις άκρες των οποίων ήταν προσαρμοσμένα τεμάχια υφάσματος,  
  • 12 αντιασφυξιογόνες μάσκες,
  • 11 πυροσβεστήρες, περιέχοντες μπογιά,
  • 4 πυροτεχνικές κατασκευές (τύπου ναυτικός πυρσός),
  • 1 μεταλλικός κόφτης σιδήρου,
  • 2 μεταλλικοί τροχοί κοπής,
  • 2 δίσκοι κοπής,
  • 1 μεταλλικό κλειδί τροχού,
  • 1 βαριοπούλα,
  • 6 κράνη δικυκλιστή,
  • 2 ενεργοποιημένες αστυνομικές χειροβομβίδες χειρός (κρότου λάμψης και δακρυγόνο),
  • 1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  • είδη ρουχισμού (γάντια, μπαλακλάβες) και
  • πλήθος λουκέτων και αλυσίδων θυρών.

epixeirisi apth 17 3 2024

Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΘ: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν και οι 49 προσαγωγές "

Ο Τραμπ κάνει λόγο για «λουτρό αίματος» εάν δεν εκλεγεί

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε ομιλία του στο Οχάιο έκανε λόγο για «λουτρό αίματος» εάν δεν κερδίσει τις εκλογές.

Μιλώντας για τους κινδύνους για την αμερικανική  αυτοκινητοβιομηχανία από τα υποτιθέμενα σχέδια της Κίνας να κατασκευάσει αυτοκίνητα στο Μεξικό και στη συνέχεια να τα πουλήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Τραμπ είπε: «Δεν θα μπορείτε να πουλήσετε αυτά τα αυτοκίνητα εάν δεν εκλεγώ. Εάν δεν εκλεγώ, θα γίνει λουτρό αίματος συνολικά, αυτό θα είναι το ελάχιστο, θα είναι λουτρό αίματος για τη χώρα. Αυτό θα είναι το ελάχιστο».

Ο Τραμπ επανέλαβε την κατηγορία ότι ο αντίπαλός του, Τζο Μπάιντεν, ήταν ο «χειρότερος» πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ.

Οι δηλώσεις Τραμπ προκάλεσαν έντονη αντίδραση στο επιτελείο  Μπάιντεν, που κατηγόρησε τον Τραμπ ότι απειλεί ξανά με «πολιτική βία».

Ο ηττημένος των εκλογών του 2020 απειλεί και πάλι με «πολιτική βία», δήλωσε εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Μπάιντεν. «Θέλει άλλη μια 6η Ιανουαρίου, αλλά ο αμερικανικός λαός θα του δώσει άλλη μια εκλογική ήττα αυτόν τον Νοέμβριο, επειδή οι Αμερικανοί απορρίπτουν τον εξτρεμισμό του, την τάση του για βία και τη δίψα του για εκδίκηση», ανέφερε εκπρόσωπος του επιτελείου Μπάιντεν.

Ο ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ και ο δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν έχουν πλέον εξασφαλίσει τις απαραίτητες ψήφους στις προκριματικές εκλογές των κομμάτων τους, για να διεκδικήσουν την προεδρία της χώρας στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Είναι ήδη σαφές ότι αυτή η προεκλογική εκστρατεία θα είναι μια από τις πιο σκληρές στην ιστορία των ΗΠΑ.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Τραμπ κάνει λόγο για «λουτρό αίματος» εάν δεν εκλεγεί"

Σάλος στην Τουρκία: Έλληνας άνοιξε την ελληνική σημαία στην Αγία Σοφία

Ένας Έλληνας άνοιξε την ελληνική σημαία στην Αγία Σοφία, γράφοντας «Αγαπημένη μου Πόλη, για πάντα ελληνική».

Ο νεαρός Απόστολος Παπαθεοδώρου δεν δίστασε να ανοίξει την ελληνική σημαία μέσα στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας που ανήρτησε στο Instagram ο Έλληνας τουρίστας έγραψε «Αγαπημένη μου Πόλη, για πάντα ελληνική».

anartisi agia sofisa

Φυσικά αυτό δεν άρεσε καθόλου στους Τούρκους, οι οποίοι απάντησαν με απειλές περί «κολυμπιού» στη Σμύρνη.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σάλος στην Τουρκία: Έλληνας άνοιξε την ελληνική σημαία στην Αγία Σοφία"

Συνελήφθη 18χρονος Αφγανός στο ΚΥΤ στο Πυλί για απόπειρα βιασμού 8χρονης από τη Συρία

Ένας 18χρονος με καταγωγή από το Αφγανιστάν συνελήφθη χθες Παρασκευή 15 Μαρτίου στο ΚΥΤ στο Πυλί για απόπειρα βιασμού 8χρονης, με καταγωγή από τη Συρία.

Συγκεκριμένα ο 18χρονος μπήκε στις γυναικείες τουαλέτες, όπου βρισκόταν η ανήλικη και αφού την χτύπησε στο κεφάλι και στην κοιλιά, προσπάθησε να κατεβάσει το παντελόνι της με σκοπό να τη βιάσει.

Η 8χρονη άρχισε να φωνάζει με αποτέλεσμα ο Αφγανός να τραπεί σε φυγή. Μετά από λίγο εντοπίστηκε από άνδρες της αστυνομίας και συνελήφθη, ενώ αναγνωρίσθηκε και από την ανήλικη.

Ο 18χρονος θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω

kosnews24

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 18χρονος Αφγανός στο ΚΥΤ στο Πυλί για απόπειρα βιασμού 8χρονης από τη Συρία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news