facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Βουλή: Ομόφωνα η ακύρωση της περικοπής συντάξεων, κατα πλειοψηφία οι τροπολογίες

Ομόφωνα ψηφίστηκε απόψε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τη μη περικοπή των συντάξεων.

Η τροπολογία με το πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών για νέους έως 25 ετών ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ που δήλωσε "όχι" και της Χρυσής Αυγής που δήλωσε "παρών".

Η τροπολογία για την ένταξη του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" σε οργανικές μονάδες των ΟΤΑ α΄βαθμού και τη στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής που δήλωσε "παρών".

Η τροπολογία για την κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, πλην Χρυσής Αυγής που δήλωσε "παρών".

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Ομόφωνα η ακύρωση της περικοπής συντάξεων, κατα πλειοψηφία οι τροπολογίες"

ΒΒC: Συγκεντρώθηκαν οι 48 επιστολές για πρόταση μομφής σε βάρος της Μέι

Συγκεντρώθηκε ο αριθμός των 48 επιστολών που απαιτούνται προκειμένου να κατατεθεί πρόταση μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι από το κόμμα της, ανέφερε σήμερα το βράδυ το BBC, επικαλούμενο πολλαπλές πηγές, που εκτιμούν ότι ο απαιτούμενος αριθμός έχει συγκεντρωθεί.

Ο πρόεδρος της λεγόμενης Επιτροπής 1922, Γκρέιαμ Μπρέιντι ζήτησε να συναντηθεί με την Μέι αύριο μετά την συνεδρίαση του κοινοβουλίου, δήλωσε με ανάρτηση στο twitter η πολιτική συντάκτρια του BBC, Λόρα Κούνσμπεργκ.

Οι βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος ενδέχεται να ψηφίσουν για την πρόταση μομφής σε βάρος της Τερέζα Μέι από το κόμμα της, το συντομότερο μέχρι αύριο το βράδυ, δήλωσε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Άντριου Μπρίντζεν. Με δηλώσεις του στο Sky News είπε ότι η μυστική ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά της Μέι θα γίνει με την πρώτη ευκαιρία και αυτή μπορεί να είναι αύριο, Τετάρτη βράδυ.

To Sky News

Νωρίτερα με ανάρτησή της στο Twitter, η πολιτική συντάκτρια του Sky News Μπεθ Ρίγκπι, επικαλούμενη τις "πηγές της στο ERG", ανέφερε ότι "ορισμένοι βουλευτές" των Συντηρητικών εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι έχουν υποβληθεί ήδη αρκετές επιστολές ώστε να κινηθεί η διαδικασία καθαίρεσης της Μέι από την ηγεσία. Προκειμένου να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει 48 Συντηρητικοί βουλευτές να καταθέσουν επιστολές στον πρόεδρο της λεγόμενης Επιτροπής 1922, τον Γκρέιαμ Μπρέιντι. Η Μέι μπορεί να ανατραπεί αν την καταψηφίσουν οι 158 από τους 315 βουλευτές του κόμματος.

Κοινή επιστολή από τέσσερις ηγέτες κομμάτων

Νωρίτερα, οι επικεφαλής τεσσάρων κομμάτων της αντιπολίτευσης είχαν υπογράψει ανοιχτή επιστολή προς τον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, με την οποία του ζητούν να συνταχθεί μαζί τους και να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης εντός της εβδομάδας

Την επιστολή υπέγραφαν οι επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Βινς Κέιμπλ, του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP), Ίαν Μπλάκφορντ, του ουαλικού κόμματος Plaid Cymru, Λιζ Σάβιλ Ρόμπερτς, και των Πρασίνων, Κάρολαϊν Λούκας. Σε αυτήν υποστήριζαν ότι η ανικανότητα της κυβέρνησης να περάσει την συμφωνία αποχώρησης από το Κοινοβούλιο, δεν αφήνει άλλη επιλογή στους ηγέτες των κομμάτων αντιπολίτευσης από την πρόταση μομφής. Εκφράζουν μάλιστα την πρόθεσή τους, να καταθέσουν την πρόταση στο Κοινοβούλιο με την ελπίδα να συνταχθεί μαζί τους και ο επικεφαλής των Εργατικών.

Χθες, το κόμμα των Εργατικών εξέδωσε ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής όταν θα είναι περισσότερο πιθανό να είναι επιτυχής, δηλαδή όταν η Τ.Μέι θα επιστρέψει στο κοινοβούλιο με μία αναθεωρημένη συμφωνία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΒΒC: Συγκεντρώθηκαν οι 48 επιστολές για πρόταση μομφής σε βάρος της Μέι"

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δένδρο στην πλατεία Συντάγματος

Το έναυσμα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου έδωσε απόψε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος.

«Εμείς είμαστε πάντοτε για τα δύσκολα. Από την καρδιά της πόλης, εδώ από την πλατεία Συντάγματος, η Αθήνα στέλνει σήμερα με την επίσημη φωταγώγηση ένα μήνυμα γιορτής, αλληλεγγύης κι αισιοδοξίας» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Καμίνης. Και πρόσθεσε: «Φέτος τα Χριστούγεννα είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί έχουμε ετοιμάσει για την πόλη μας, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες ένα πρόγραμμα γεμάτο αγάπη με οδηγούς τους αγγέλους. 230 εκδηλώσεις εντελώς δωρεάν για τις επόμενες 30 ημέρες μεταμορφώνουν την κάθε γειτονιά της όμορφης μας πόλης σε γειτονιά των αγγέλων και μας καλούν να ζήσουμε τη μαγεία των γιορτών».

Ακόμη, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε: «Πίσω από τα όμορφα πράγματα λοιπόν που έχουμε ετοιμάσει, υπάρχει μία ομάδα που έχει δουλέψει και συνεχίζει να δουλεύει σκληρά αλλά με κέφι, για μεγάλο διάστημα, προκειμένου όλοι μας να νιώσουμε τη μαγεία των εορτών. Τους ευχαριστώ».

Ο κ. Καμίνης κάλεσε μικρούς και μεγάλους να περπατήσουν στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας καθώς και να συμμετάσχουν σε όσες περισσότερες εκδηλώσεις θέλουν και μπορούν ώστε «να νιώσουν το πνεύμα των ημερών».

Ο δήμαρχος αφού ευχήθηκε σε όλους κι όλες καλές γιορτές με «υγεία, ειρήνη κι ελπίδα», έδωσε ραντεβού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Θησείο όπου θα γίνει και φέτος η αλλαγή της χρονιάς «κάτω από τη μοναδική εικόνα της φωτισμένης Ακρόπολης, συντροφιά με εκλεκτούς καλλιτέχνες.

Η εορταστική βραδιά συνεχίστηκε με την Πέννυ Μπαλτατζή και την Athens Big Band, αλλά και το χορευτικό δρώμενο «Άγγελοι στην πόλη».

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δένδρο στην πλατεία Συντάγματος"

Επιστολή Σκοπιανών της Διασποράς στον ΟΗΕ

Το «Μακεδονικό διεθνές κίνημα για τα ανθρώπινα δικαιώματα- ММДЧП" καταδικάζει την ‘αντι-μακεδονική’ υποκρισία των Ηνωμένων Εθνών και τον εορτασμό τους για την 70η επέτειο της Ημέρας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και έχουν ίσα δικαιώματα και αξιοπρέπεια», λέει το άρθρο 1 του Παγκόσμιου Χάρτη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Εκτός εάν είναι ‘Μακεδόνες’.

Γιατί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, ο ΟΗΕ παραβίασε το δικό του Χάρτη, το διεθνές δίκαιο και τις συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε μια προσπάθεια να αλλάξει το όνομα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, το νόημα της λέξης ‘Μακεδονία’ και την ταυτότητα και την ιστορία μια ολόκληρης εθνικής ομάδας.

Οι ενέργειες αυτές δεν αντιπροσωπεύουν μόνο μια πολιτιστική γενοκτονία, αλλά μια πραγματική γενοκτονία- σύμφωνα με τον ορισμό των Ηνωμένων Εθνών.

Το ‘ММДЧП’ ζητά από τα Ηνωμένα Έθνη να σεβαστούν τις δικές τους αρχές και να αποδεχθούν αμέσως τη Δημοκρατία της Μακεδονίας ως μέλος με το πραγματικό της όνομα, καταργώντας έτσι νομικά και μόνιμα όλες τις προσπάθειες αλλαγής του ονόματος και της ταυτότητας της Μακεδονίας.

Το Μακεδονικό Διεθνές Κίνημα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εργάζεται ενεργά στον τομέα των ανθρωπίνων και εθνικών δικαιωμάτων των Μακεδόνων και άλλων καταπιεσμένων λαών από την ίδρυση του το 1986», γράφει το σλαβικό κίνημα της διασποράς- που εδρεύει στον Καναδά, σε επιστολή του προς τα Ηνωμένα Έθνη.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή Σκοπιανών της Διασποράς στον ΟΗΕ"

Αναστέλλεται και για το 2019 ο φόρος υπεραξίας στη μεταβίβαση ακινήτων - Παρατείνεται ο εξωδικαστικός

Αναστέλλεται για ένα ακόμη φορολογικό έτος και συγκεκριμένα έως την 31η Δεκεμβρίου 2019, η επιβολή του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων από επαχθή αίτια.

Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, και στην οποία επισημαίνεται ότι η νέα αναστολή δίδεται για λόγους ενίσχυσης της αγοράς ακινήτων σε μια κρίσιμη περίοδο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Με άλλη διάταξη, παρατείνεται για ένα ακόμη έτος και ειδικότερα έως την 31η Δεκεμβρίου 2019, η μη αναπροσαρμογή των μισθωμάτων που καταβάλλουν το Δημόσιο και οι φορείς του δημόσιου τομέα. Το μέτρο αυτό, όπως αναφέρεται, κρίνεται αναγκαίο, καθώς η αγορά των ακινήτων εξέρχεται μεν από μια πολυετή κρίση (στην οποία είχε εισέλθει από το 2010), αλλά βρίσκεται ακόμη σε μεταβατικό στάδιο σταθεροποίησης. Για αυτό κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής, ειδικότερα στον τομέα των επαγγελματικών ακινήτων που προσφέρονται για τη στέγαση των δημοσίων υπηρεσιών.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστέλλεται και για το 2019 ο φόρος υπεραξίας στη μεταβίβαση ακινήτων - Παρατείνεται ο εξωδικαστικός"

Η Κομισιόν τράβηξε το «αυτί» στην Τουρκία: «Μην απειλείτε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου»

Την υποχρέωση της Τουρκίας να αποφεύγει ενέργειες που απειλούν την κυριαρχία των κρατών μελών, περιλαμβανομένου του δικαιώματος εξερεύνησης και εκμετάλλευσης φυσικών πόρων, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Κομισιόν απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση που της απεύθυναν τρεις Κύπριοι ευρωβουλευτές.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ερώτηση των τριών Κυπρίων ευρωβουλευτών (Νεοκλή Συλικιώτη, Λευτέρη Χριστοφόρου και Δημήτρη Παπαδάκη) αφορούσε την παρεμπόδιση κυπριακών αλιευτικών σκαφών από την Τουρκία και συγκεκριμένα με ποιους τρόπους θα παρέμβει η Κομισιον για τον τερματισμό των αυθαίρετων ενεργειών της Τουρκίας σε βάρος της κυπριακής αλιείας.

Οι ευρωβουλευτές τόνισαν ότι η Τουρκία επανειλημμένα παρεμποδίζει τη διακίνηση κυπριακών αλιευτικών σκαφών πέριξ της Κύπρου και ως αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης συμπεριφοράς της Τουρκίας, τα αλιευτικά σκάφη στην Κύπρο έχουν περιοριστεί σε τέσσερα μόνο.

«Στα συμπεράσματα του Μαρτίου 2018, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδίκασε απερίφραστα τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Τον Ιούνιο 2018, στα συμπεράσματά του, τα οποία στη συνέχεια εγκρίθηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το Συμβούλιο τόνισε ότι εξακολουθεί να αναμένει από την Τουρκία να επιδείξει αταλάντευτη προσήλωση στην ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας και στην ειρηνική επίλυση των διαφορών. Κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί την κυριαρχία όλων των κρατών μελών της ΕΕ και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διαπραγματευτικό πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους εφαρμογής του πρόσθετου πρωτοκόλλου της συμφωνίας σύνδεσης σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ» επεσήμανε στην απάντησή του εκ μέρους της Κομισιόν, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ναυτιλιακών Θεμάτων και Αλιείας της ΕΕ, Καρμένου Βέλα.

Σημείωσε επίσης ότι «η Τουρκία πρέπει να αποφεύγει ενέργειες που απειλούν την κυριαρχία των κρατών μελών, περιλαμβανομένου του δικαιώματος εξερεύνησης και εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων, σύμφωνα με το ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας (UNCLOS)».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Κομισιόν τράβηξε το «αυτί» στην Τουρκία: «Μην απειλείτε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου»"

Βούλγαρος διπλωμάτης: Από επιστημονική άποψη, δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα

Καθ’ όν χρόνο ο Βούλγαρος Ευρωβουλευτής Αντρέι Κοβάτσεφ, συνεχίζει την εκστρατεία κατά των Σκοπίων, ανακοίνωσε ο ίδιος σήμερα ότι έχει συνάντηση με τον Επίτροπο Γιόχανες Χαν, στον  οποίο θα εκθέσει τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τις σχέσεις με την πΓΔΜ και τα κοινωνικά δίκτυα της χώρας αυτής που συνεχίζουν τα προκλητικά άρθρα τους…, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


Αμφιλεγόμενα είναι τα μηνύματα- συνεχίζει το κείμενο- για την ύπαρξη της μακεδονικής γλώσσας, που στάλθηκαν από τον πρώην πρέσβη της Βουλγαρίας στα Σκόπια, Αλεξάνταρ Γιορντάνοφ.

«Υπάρχει ή όχι, κατά τη γνώμη σας, μακεδονική γλώσσα;»

«Σύμφωνα με εμένα; Από επιστημονική άποψη, όχι!»

Εκεί που σταμάτησε ο Καρακατσάνοφ και ο Κοβάτσεφ, συνεχίζει ο πρώην πρέσβης της Βουλγαρίας στα Σκόπια. Ο Αλεξάνταρ Γιορντάνοφ σε τηλεοπτική συνέντευξή του, δήλωσε ότι η μακεδονική γλώσσα υπάρχει μόνο από πολιτική άποψη και ότι δεν μπορεί (η γλώσσα) να μοιραστεί  σε μια κοινή ιστορία.

Λέει ότι η ευθύνη είναι της βουλγαρικής κυβέρνησης, η οποία σε αντίθεση με την ελληνική, στην περίπτωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, άφησε τη Συμφωνία Καλής Γειτονίας να δημιουργηθεί από τους ιστορικούς και τους επιστήμονες.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η μακεδονική γλώσσα είναι ο κανόνας (νόρμα- норма), δηλαδή μία διάλεκτος( ντιάλεκτ- дијалект) του βουλγαρικού λαού. 

Εάν τα έθνη είναι διαφορετικά, όπως ισχυρίζεται η (σλαβο)μακεδονική πλευρά, υπάρχει ένα βουλγαρικό έθνος, και δεν μπορεί να έχουν μια κοινή ιστορία. Κοινή ιστορία μπορεί να έχει μόνο ένα έθνος, λέει ο Αλεξάνταρ Γιορντάνοφ.

Εν τω μεταξύ, οι προκλήσεις συνεχίζονται και σήμερα από τον Βούλγαρο Ευρωβουλευτή, Αντρέι Κοβάτσεφ, ο οποίος για τρίτη ημέρα συνεχίζει την αντι-μακεδονική προπαγάνδα, γράφει το κείμενο.

«Κανείς δεν αμφισβητεί πώς οι άνθρωποι μιλούν σήμερα (οι Σλάβοι των Σκοπίων), αλλά και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει αυτά που πρεσβεύει η ιστορία και το παρελθόν τους», είπε ο Κοβάτσεφ, παρουσιάζοντας έγγραφα στη βουλγαρική γλώσσα από το 1863 και μια επιγραφή ενός τεχνουργήματος στο Μοναστήρι (Μπίτολα).

Και ενώ το κοινό από τις δύο χώρες περιμένει να σπάσει τη σιωπή του ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ,  μετά τις σκανδαλώδεις δηλώσεις του Καρακατσάνοφ ότι θέλει αναθεώρηση της Συνθήκης Καλής Γειτονίας, έρχεται η δήλωση ενός γνωστού Βούλγαρου δημοσιογράφου.

Ο Λιούπτσκο Νεσκόφ, δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του βουλγαρικού πρακτορείου ειδήσεωνBGNES, μέσω ανοικτής επιστολής του γράφει στον Μπορίσοφ: 

«Κύριε Μπορίσοφ, η σιωπή σας καταστρέφει το κύρος της Βουλγαρίας. Τις τελευταίες τρεις ημέρες, ο αναπληρωτής σου (δηλαδή ο Καρακατσάνοφ) υποβαθμίζει συστηματικά όλα όσα έχει δημιουργήσει το βουλγαρικό κράτος τους τελευταίους 18 μήνες στις σχέσεις με τη Μακεδονία. Γιατί αυτό το μίσος για τους «άγνωστους» Μακεδόνες… Γιατί μετά το 1990, ο σημερινός ηγέτης του (βουλγαρικού)  VMRO συμμετέχει ενεργά στην καταστροφή της αδελφοσύνης των μακεδόνων και την κατάχρηση της περιουσίας τους;
Το άρθρο 11 της Συνθήκης με τη Βουλγαρία είναι σαφές- καμία από τις δύο πλευρές δεν θα λάβει μέτρα που έχουν εχθρικό χαρακτήρα  στην άλλη πλευρά".




echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Βούλγαρος διπλωμάτης: Από επιστημονική άποψη, δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα"

Επίθεση με μολότοφ στην έδρα των ΜΑΤ στην Καισαριανή - Δείτε βίντεο

Μια ομάδα από 15-20 άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους πραγματοποιησαν καταδρομική επιθεση με μολότοφ στο κτίριο όπου στεγάζεται το Κέντρο Επιχειρήσεων των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ, στην Καισαριανή.

Οι άγνωστοι βγήκαν μέσα από την Πανεπιστημιούπολη, πέταξαν τις μολότοφ στο κτίριο, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι και στη συνέχεια εξαφανιστηκαν, βρίσκοντας «άσυλο» στην Πανεπιστημιούπολη.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προέβη σε δύο προσαγωγές υπόπτων, οι οποίοι φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση. Οι δράστες επιτέθηκαν στο κτίριο από τη συμβολή των οδών Υμηττού και Μανωλίδη και εκσφενδόνισαν πολλές βόμβες μολότοφ οι οποίες εξερράγησαν απ' έξω. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, από τις φωτιές προκλήθηκαν ζημιές σε πέντε ιδιωτικές μοτοσικλέτες που ήταν παρκαρισμένες έξω από το κτίριο.

Είναι η δεύτερη επίθεση που δέχεται το συγκεκριμένο κτίριο της Αστυνομίας μέσα σε λίγες μέρες.
Οι νεαροί εκτός από τη βροχή από τις μολότοφ που εκτόξευσαν έριξαν και τρικάκια με αναφορές στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.










mat001
mat002
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με μολότοφ στην έδρα των ΜΑΤ στην Καισαριανή - Δείτε βίντεο"

Ερώτηση 21 βουλευτών της Ν.Δ. για τον Μ. Πετσίτη

Είκοσι ένας βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν σήμερα Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκο Παππά. Η Ερώτηση αφορά τα νέα στοιχεία που εμφανίζουν άνθρωπο του στενού περιβάλλοντός του κ. Παππά, τον κ. Μάνο Πετσίτη, να αμείβεται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και ο κ. Λαυρεντιάδης, και μάλιστα στο ίδιο διάστημα των ετών 2016 και 2017 κατά το οποίο είχαν εκτιναχθεί τα χρέη της εταιρίας ELFE, συμφερόντων Λαυρεντιάδη, προς τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ).

Οι βουλευτές καλούν τον κ. Παππά να εξηγήσει στη Βουλή:

• Ποια είναι ακριβώς η σχέση του με τον κ. Πετσίτη, και με ποια ιδιότητα επισκεπτόταν συχνότατα το Μαξίμου όσο ο κ. Παππάς ήταν Υπουργός Επικρατείας.
• Για ποιες ακριβώς υπηρεσίες ο κ. Πετσίτης αμειβόταν από τον κ. Λαυρεντιάδη με υπέρογκα ποσά, και μάλιστα ενόσω η εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη αύξανε διαρκώς το χρέος της στο Δημόσιο με την ανοχή της κυβέρνησης;
• Ποια είναι η σχέση του κ. Πετσίτη με τον κ. Αρτεμίου και ποιος ακριβώς ήταν ο σκοπός της επίσκεψης του τελευταίου στο Μέγαρο Μαξίμου το 2016.

Οι βουλευτές επίσης καλούν με την ερώτησή τους τον κ. Παππά να αποκαλύψει εάν γνωρίζει και άλλες ανεξήγητες αμοιβές του κ. Πετσίτη από άλλους επιχειρηματίες ιδιοκτητών Μέσων Ενημέρωσης, και αν ναι, να διευκρινίσει πώς τις εξηγεί, ως αρμόδιος υπουργός.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερώτηση 21 βουλευτών της Ν.Δ. για τον Μ. Πετσίτη"

Καταργείται με τροπολογία ο Ειδικός Φόρος στο κρασί

Την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί προβλέπει τροπολογία, η οποία συμπεριελήφθη στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για την κατάργηση των περικοπών στις συντάξεις.
Σήμερα, ο ΕΦΚ στο κρασί ορίζεται στα 20 ευρώ ανά εκατόλιτρο τελικού προϊόντος.
Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, η κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί προτείνεται για την αντιμετώπιση στρεβλώσεων που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά του κρασιού, με σκοπό την ενίσχυση του κλάδου.
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταργείται με τροπολογία ο Ειδικός Φόρος στο κρασί"

Θερμαινόμενο χώρο διαθέτει ο Δ. Αθηναίων για την προστασία των αστέγων

Σε ετοιμότητα εκ νέου θα παραμείνει από σήμερα Τρίτη 11/12 στις 5 το απόγευμα έως και την Πέμπτη 13/12 στις 3 το μεσημέρι, ο μηχανισμός του δήμου Αθηναίων, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Δεδομένων των προβλέψεων για την αίσθηση ψύχους τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, ο δήμος Αθηναίων διαθέτει θερμαινόμενο χώρο για τις ευάλωτες ομάδες, ενώ παράλληλα συνεργεία του ΚΥΑΔΑ θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι συμπολίτες μας (κουβέρτες, ρόφημα, φαγητό στους άστεγους) και θα τους ενημερώνουν για τη διαθέσιμη αίθουσα. Ο ειδικά διαμορφωμένος θερμαινόμενος χώρος βρίσκεται στην οδό Σοφοκλέους, στον αριθμό 66, και θα παραμείνει ανοιχτός από σήμερα το απόγευμα έως το μεσημέρι της Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου. H Υπηρεσία Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων στελεχώνει τον θερμαινόμενο χώρο με εξειδικευμένο προσωπικό.

Για τη συνδρομή και αναφορές πολιτών για έκτακτα περιστατικά θα λειτουργούν όλο το 24ωρο οι τηλεφωνικές γραμμές 210 5246515 – 210 5246516 καθώς και ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός του δήμου Αθηναίων 1595.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Θερμαινόμενο χώρο διαθέτει ο Δ. Αθηναίων για την προστασία των αστέγων"

Σοβαρά επεισόδια στη Βόρεια Ήπειρο: Συγκρούσεις Ελλήνων-αλβανικής Αστυνομίας - Ο Ράμα γκρεμίζει σπίτια Βορειοηπειρωτώ

Σοβαρά επεισόδια έγιναν σήμερα στη Χιμάρα μεταξύ των αλβανικών Αρχών ασφαλείας και Βορειοηπειρωτών όταν  η αλβανική υπηρεσία ‘IKMT’ προσπάθησε να καταστρέψει σπίτια των κατοίκων της περιοχής.
Τα κρατικά μηχανήματα έφθασαν σε αρκετά σπίτια για να τα καταστρέψουν, στο πλαίσιο του νέου πολεοδομικού σχεδίου, όπως σημειώνεται, αλλά σε αυτήν την απόφαση αντιτάχθηκαν οι κάτοικοι.
Αναβρασμός επικρατεί στην ελληνική ομογένεια στην Αλβανία, μετά την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της χώρας να παραχωρήσει για τουριστική εκμετάλλευση οικόπεδα που όμως δεν είναι δημόσια, αλλά ανήκουν σε Έλληνες ομογενείς!
Η κίνηση αυτή από την Αλβανία δεν έρχεται φυσικά ως κεραυνός εν αιθρία καθώς εδώ και καιρό έχει προχωρήσει στην καταπάτηση γης που ανήκει σε ομογενείς, αλλά και στην κατεδάφιση σπιτιών τους, με το πρόσχημα της “ανάπλασης”
Το βίντεο που παρουσιάζει το «Politiko.al» καταγράφονται στιγμές έντασης και συγκρούσεων των κατοίκων με τους κρατικούς υπαλλήλους.

Υπουργική απόφαση δια χειρός Ράμα περνά παράνομα την παράκτια ζώνη της Χιμάρας στην δικαιοδοσία του Υπουργείου τουρισμού
Μια κατάπτυστη απόφαση που φέρει την υπογραφή του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα ανοίγει εκ νέου τον δρόμο για την υφαρπαγή περιουσιών στην Χιμάρα. Η απόφαση κάνει λόγο για την καταγραφή και το πέρασμα ακινήτων περιουσιών του «δημοσίου» στην αρμοδιότητα του υπουργείου τουρισμού. Το πρόβλημα μη ύπαρξης τίτλων ιδιοκτησίας στην περιοχή της Χιμάρας δίνει την δυνατότητα στον Αλβανό πρωθυπουργό να χαρακτηρίσει όλες τις περιουσίες δημόσιες.
Διαβάστε μεταφρασμένη την απόφαση της 21ης Νοεμβρίου 2018:
ΑΠΟΦΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΉ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΥΛΩΝΑ – ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ
Κατ’εφαρμογή του άρθρου 100 του Συντάγματος, των άρθρων 13 και 15 του Ν. 8743 της 22.2.2001 «περί ακινήτων περιουσιών του Κράτους», όπως έχει τροποποιηθεί και των άρθρων 34 αι 41 του Ν.93/2015 «Για τον τουρισμό», τροποποιηθέντα, με πρόταση του Υπουργού Τουρισμού και Περιβάλλοντος, το Υπουργικό Συμβούλιο
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:
  • Την καταχώρηση και πέρασμα στις αρμοδιότητες του αρμόδιου για τον τουρισμό υπουργείου των κρατικών περιουσιών, στις κτηματογραφικές ζώνες που ανήκουν στην παραλιακή γραμμή Αυλώνα – Αγ. Σαράντα, σύμφωνα με το παράρτημα που επισυνάπτεται στην παρούσα απόφαση και αποτελεί συστατικό μέρος αυτής, με σκοπό την χρήση τους για βιώσιμη ανάπτυξη στον τουρισμό.
  • Απαγορεύεται στο αρμόδιο για τον τουρισμό υπουργείο να αλλάξει τον προορισμό χρήσης των ακινήτων περιουσιών, σύμφωνα με το σημείο 1της παρούσας απόφασης, να αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς ή να παραχωρήσει την χρήση τους σε τρίτους, εκτός των επενδυτικών σχεδίων στις ζώνες με προτεραιότητα την τουριστική ανάπτυξη.
  • Η καταγραφή των ακινήτων περιουσιών, σύμφωνα με το σημείο 1 της παρούσας απόφασης, γίνεται στο όνομα της Δημοκρατίας της Αλβανίας με διοικητική φροντίδα του αρμόδιου για τον τουρισμό Υπουργείου.
  • Η Ανώτατη Αρχή Καταγραφής Ακίνητης Περιουσίας της Δημοκρατίας της Αλβανίας να προβεί στην καταγραφή και τις απαραίτητες διορθώσεις στην ξεχωριστή περιγραφή στους πίνακες ακινήτων περιουσιών.
  • Επιφορτίζεται το αρμόδιο για τον τουρισμό Υπουργείο και η Ανώτατη Αρχή Καταγραφής Ακινήτου Περιουσίας της Δημοκρατίας της Αλβανίας για την παρακολούθηση και εφαρμογή της παρούσας απόφασης.
  • Η παρούσα απόφαση τίθεται σε ισχύ μετά την δημοσίευση της στο Φύλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.
  • 21.11.2018 
Καταπάτηση ιδιωτικών περιουσιών στην Χιμάρα - Η Αλβανία απαλλοτριώνει 1.377 εκτάρια γης
Σε συνέχεια της νομοθεσίας για την δωρεάν παραχώρηση εκτάσεων σε "στρατηγικούς επενδυτές", ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, υπέγραψε την από 21/11 απόφαση αρ. 708 του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία ορίζει πως 46 τεμάχια στα νότια παράλια της χώρας περνάνε στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Τουρισμού με σκοπό την τουριστική τους αξιοποίηση. Ενώ ο νόμος αναφέρεται σε κρατικές ιδιοκτησίες, από τους χάρτες που επισυνάπτονται γίνεται ξεκάθαρο πως υπάρχει καταπάτηση ιδιωτικών περιουσιών.
Σε σύνολο 46 τεμαχίων συνολικής έκτασης 1614 εκταρίων, τα 41 τεμάχια έκτασης 1377 εκταρίων βρίσκονται στον δήμο Χιμάρας και μόνο 5 τεμάχια έκτασης 237 εκταρίων βρίσκονται στην Αυλώνα και τα Εξαμήλια. Οι εκτάσεις που οικειοποιείται το Υπουργείο Τουρισμού με σκοπό την παραχώρησή τους έναντι ενός ευρώ, ανήκουν σε Έλληνες, Χριστιανούς Ορθόδοξους του δήμου Χιμάρας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον νόμο στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Τουρισμού περνάνε:
  • 92,46 εκτάρια στους Δρυμάδες (και Γκιλεκάτες)
  • 78,87 εκτάρια στο Βούνο
  • 62,77 εκτάρια στην Χιμάρα (μεταξύ άλλων 34,66 στο Λειβάδι, 4,97 στο Ποτάμι, 2, 76 στο Φιλικούρι)
  • 60,1 εκτάρια στο Παλέρμο
  • 4,48 εκτάρια στο Πικέρνι
  • 24,48 εκτάρια στο Λούκοβο
  • 46,46 εκτάρια στον Άγιο Βασίλη
  • 993 εκτάρια στην Νίβιτσα
Το ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του εξέφρασε την έντονη ανησυχία του τόσο για τα επεισόδια όσο και σχετικά με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Αλβανίας να παραχωρήσει αυθαιρέτως στο υπουργείο Τουρισμού, προς τουριστική αξιοποίηση, οικόπεδα  στα οποία συμπεριλαμβάνονται  ιδιωτικές περιουσίες Ελλήνων ομογενών.
«Η απόφαση αυτή είναι αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αλλά και σε αλβανικές δικαστικές αποφάσεις», τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών και συνεχίζει:
«Τόσο αυτή όσο και το δρομολογούμενο προς ψήφιση συναφές νομοσχέδιο, οδηγούν σε κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας της ελληνικής γηγενούς μειονότητας στην Αλβανία. Παρόμοιες ενέργειες δεν συνάδουν με τις διακηρυγμένες ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Αλβανίας και είναι αντίθετες στις σχετικές υποχρεώσεις της.
Καλούμε την αλβανική κυβέρνηση να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη απόφαση και να επανεξετάσει το νόμο, μεριμνώντας ώστε να αποδοθούν άμεσα τίτλοι ιδιοκτησίας σε όλους ανεξαιρέτως τους νόμιμους ιδιοκτήτες.
Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, επαναλαμβάνοντας την προσήλωσή του στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τη γείτονα Αλβανία».




pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σοβαρά επεισόδια στη Βόρεια Ήπειρο: Συγκρούσεις Ελλήνων-αλβανικής Αστυνομίας - Ο Ράμα γκρεμίζει σπίτια Βορειοηπειρωτώ"

Μοίρασε πρόστιμα το ΕΣΡ, σε ποιο κανάλι επιβάλει «μαύρο» για μια ημέρα!

Άστραψε και βρόντηξε» το ΕΣΡ μοιράζοντας τσουχτερά πρόστιμα σε κανάλια και επιβάλλοντας μέχρι και το… «μαύρο» για μια ημέρα. Στο στόχαστρό του βρέθηκαν ο ΣΚΑΪ, το Νέο Κανάλι, αλλά και το Open Beyond, αν και η υπόθεσή του αφορά την εποχή του Epsilon.

Αναλυτικότερα, το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon (νυν Open Beyond) για τον τρόπο κάλυψης του θανάτου του τραγουδιστή Π. Παντελίδη. Το ΕΣΡ επιβάλλει το πρόστιμο για την ποιότητα του εκπεμπόμενου προγράμματος και τη δραματοποίηση των γεγονότων. Το πρόστιμο αφορά τις εκπομπές της Τατιάνας Στεφανίδου και του Μένιου Φουρθιώτη.

Παράλληλα, επέβαλε πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ στην εταιρεία ΣΚΑΪ Ειδήσεις Ντοτ Κομ ΑΕ, για την ταυτόχρονη μετάδοση του τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων από το ραδιόφωνο. Είναι η δεύτερη φορά που τιμωρείται ο ΣΚΑΪ για το ίδιο θέμα, ο οποίος είχε προσφύγει και στο ΣτΕ με απόρριψη της αίτησής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΣΡ εμφανίζεται αποφασισμένο, σε περίπτωση που ο σταθμός δεν εφαρμόσει την απόφασή του, να επανέλθει με πρόστιμα για την κάθε ημέρα παραβίασης της νομοθεσίας.

Από εκεί και πέρα, με την επιβολή διακοπής προγράμματος για μία ημέρα (η ποινή επιβάλλεται την 10η Ιανουαρίου 2019) τιμωρείται ο τηλεοπτικός σταθμός Νέο Κανάλι «Ε» (πρώην EXTRA) από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για τον προσβλητικό λόγο στην εκπομπή του Τάκη Τσουκαλά, αναφορικά με τον παίκτη του μπάσκετ Θ. Αντετοκούνμπο.

Στον σταθμό επιβάλλονται επίσης χρηματικά πρόστιμα ύψους 30.000 ευρώ για μετάδοση ρατσιστικού λόγου και χαμηλής ποιότητας προγράμματος. Για το μικρό ύψος των προστίμων, συνεκτιμήθηκε από τα μέλη του ΕΣΡ, το γεγονός ότι ο σταθμός έδειξε έμπρακτη μεταμέλεια, διακόπτοντας και τη μετάδοση της συγκεκριμένης εκπομπής. Σημειώνεται ότι την ημέρα της ποινής (10 Ιανουαρίου 2019) το κανάλι θα εκπέμπει «μαύρο» χωρίς καμία άλλη σήμανση.

Στο μικροσκόπιο και η υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, το ΕΣΡ εξετάζει πλέον και την υπόθεση κάλυψης από τα ΜΜΕ, των γεγονότων αναφορικά με τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο.

Μέχρι στιγμής έχουν ανοίξει επτά φάκελοι (επτά ξεχωριστές υποθέσεις) για το θέμα και σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΣΡ, κρίνει την υπόθεση ως εξόχως σοβαρή.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μοίρασε πρόστιμα το ΕΣΡ, σε ποιο κανάλι επιβάλει «μαύρο» για μια ημέρα!"

Πρώτες στη διαφθορά η αστυνομία και η δικαιοσύνη στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την έκθεση της διεθνούς οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια», βελτιωμένη κατά 10 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη για τον Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς του 2017 ήταν η θέση της Ελλάδας. Ωστόσο, οι περισσότερες περιπτώσεις διαφθοράς αφορούν τις αστυνομικές αρχές. Η έκθεση κάνει λόγο και για περιπτώσεις βίαιης συμπεριφοράς αστυνομικών. Στις συνολικά 201 τέτοιες περιπτώσεις από το 2009 μέχρι το 2017, οι 65 αφορούν αδικήματα σε βάρος ημεδαπών και οι 136 σε βάρος αλλοδαπών. Ο μεγαλύτερος αριθμός καταγγελιών και πληροφοριών για διαφθορά ήταν και για τον τομέα της δικαιοσύνης (246 από σύνολο 459).

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα από την 69η θέση που κατείχε το 2016, κατατάχθηκε στην 59η θέση για το 2017 επί συνόλου 168 χωρών, όπως αναφέρεται στην ετήσια έκθεση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για το 2017. Η εν λόγω μείωση αφορά την ύφεση του αριθμού των καταγγελιών (-8,5%) για περιπτώσεις διαφθοράς, αλλά και τη μείωση των δικογραφιών των Εσωτερικών Υποθέσεων (-15%). Επιπλέον, μειώθηκε και ο αριθμός των προσώπων που συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία (-44%).

Η έκθεση, ωστόσο, αναφέρει ότι «η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει σήμερα τη χειρότερη κρίση στην ιστορία της και η αιτία για την κατάσταση αυτή βρίσκεται κυρίως στην εκτεταμένη διαφθορά σε μια σειρά τομέων της». Τα στοιχεία αναφέρουν ότι από το 2014 παρατειρείται μεγάλη άνοδος στις καταγγελίες περί διαφθοράς.

Τη μερίδα του λέοντος στις καταγγελίες εις βάρος δημοσίων λειτουργών έχει το αστυνομικό προσωπικό (αστυνομικοί όλων των βαθμών και ειδικοί φρουροί), καθώς από τις 1.126 καταγγελίες, οι 703 (62%) αφορούσαν τη συγκεκριμένη κατηγορία. Οι υπόλοιπες 244 (ποσοστό 22%) αναφέρονταν σε καταγγελίες κατά δημοσίων υπαλλήλων, 99 (9%) αφορούσαν ιδιώτες και 80 (ποσοστό 7%) αφορούσαν καταγγελίες/πληροφορίες για εγκλήματα στα οποία συμμετέχουν αστυνομικοί και δημόσιοι υπάλληλοι.

Για το δημόσιο τομέα γενικότερα, ο μεγαλύτερος αριθμός καταγγελιών και πληροφοριών για διαφθορά ήταν για τον τομέα της δικαιοσύνης (246 από σύνολο 459) και ακολουθούν οι υπηρεσίες ΟΤΑ (54), νοσοκομεία (33), υπουργεία (28), δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί (21), οικονομικές υπηρεσίες (17), Περιφέρειες (15), πυροσβεστική (9), στρατιωτικές υπηρεσίες (8), λιμενικό και εκπαιδευτικά ιδρύματα (από 7), τελωνειακές υπηρεσίες (5), ασφαλιστικά ταμεία (3), προξενικές αρχές και Βουλή (από 1), και άλλοι οργανισμοί (4).

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων χειρίστηκε το 2017, 473 δικογραφίες, εκ των οποίων οι 284 αφορούσαν αστυνομικό προσωπικό. Σε περιπτώσεις αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθησαν το 2017 συνολικά 73 άτομα, από τα οποία οι 20 ήταν αστυνομικοί, οι 3 ειδικοί φρουροί, οι 19 δημόσιοι υπάλληλοι και οι 31 ιδιώτες.

Επιπροσθέτως, η έκθεση κάνει λόγο και για περιπτώσεις βίαιης συμπεριφοράς αστυνομικών. Στις συνολικά 201 τέτοιες περιπτώσεις από το 2009 μέχρι το 2017, οι 65 αφορούν αδικήματα σε βάρος ημεδαπών και οι 136 σε βάρος αλλοδαπών. Για τις περιπτώσεις των βασανιστηρίων, οι Εσωτερικές Υποθέσεις χειρίστηκαν 55 (39 σε βάρος αλλοδαπών και 16 σε βάρος ημεδαπών) το ίδιο διάστημα. Τέλος, ασκήθηκαν συνολικά 164 ποινικές διώξεις για τις υποθέσεις που αφορούσαν ακραία αστυνομική συμπεριφορά αυτά τα 8 χρόνια.

«Η διαφθορά είναι ένα παγκόσμιο και πολυδιάστατο φαινόμενο το οποίο συναντάται σε όλες τις εποχές και σε όλα τα κράτη, ανεπτυγμένα και υπανάπτυκτα»ενώ «σε ακραίες περιπτώσεις, η διαφθορά υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους δημοκρατικούς θεσμούς και τις διαδικασίες» καταλήγει η έκθεση.

thepressproject
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρώτες στη διαφθορά η αστυνομία και η δικαιοσύνη στην Ελλάδα"

Σαράντα παιδιά έως 14 ετών φιλοξενούνται στο Παίδων «Αγία Σοφία» γιατί δεν υπάρχουν δομές

Σαράντα παιδιά, ηλικίας από μηνών έως 14 ετών βρίσκονται εγκαταλελειμμένα και φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Τα παιδιά βρίσκονται στο νοσοκομείο κατόπιν εισαγγελικής εντολής, ενώ ορισμένα εξ αυτών παραμένουν εκεί για διάστημα έως και 10 χρόνια. Αιτία της παραμονής τους στο νοσοκομείο είναι η έλλειψη κατάλληλων δομών, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, που όπως επισημαίνει: «Είναι κρίμα να μετατρέπεται το Παίδων Αγία Σοφία σε αποθήκη ψυχών».

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι «πολλά εξ αυτών εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά, επιθετικότητα προς το προσωπικό και άλλα νοσηλευόμενα παιδιά. Δρουν ως συμμορίες κλέβοντας συνοδούς και προσωπικό».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και παράσταση στον Διοικητή

Σήμερα εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αγία Σοφία» πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και παράσταση στον Διοικητή, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί λύση με συνεννόηση των δύο υπουργών Υγείας και Εργασίας στο οποίο ανήκει η αρμοδιότητα των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας.

«Τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο Παίδων θα πρέπει άμεσα να μεταφερθούν σε Προνοιακές Μονάδες που διαθέτουν την υποδομή φιλοξενίας, προκειμένου να κινήσουν τις διαδικασίες αναδοχής, υιοθεσίας και τα μεγαλύτερα παιδιά να ζουν με αξιοπρέπεια συμμετέχοντας σε προγράμματα αποϊδρυματοποίησης», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Προσθέτει ότι παράλληλα θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση των δύο Υπουργείων με τις Εισαγγελικές Αρχές της χώρας προκειμένου για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά να διατάσσουν τη φιλοξενία τους σε Προνοιακές Μονάδες σε συνεννόηση με τις κοινωνικές υπηρεσίες των αντίστοιχων Μονάδων και ταυτόχρονα να ενισχυθούν οι Προνοιακές Μονάδες με προσωπικό για να έχουν τη δυνατότητα φιλοξενίας των παιδιών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαράντα παιδιά έως 14 ετών φιλοξενούνται στο Παίδων «Αγία Σοφία» γιατί δεν υπάρχουν δομές"

Οι ΠΑΣΟΚοι που έγιναν ΣΥΡΙΖΑίοι: Δείτε τον πίνακα που έδωσε ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα

Τον ισχυρισμό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί το νέο και η αξιωματική αντιπολίτευση το παλιό, κατέρριψε από το βήμα της βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας ονομαστικές αναφορές σε συγκεκριμένα πρόσωπα.
Ειδικότερα, ο κ.Μητσοτάκης είπε: «Λέτε ότι είστε το νέο και εμείς το παλιό. Για να δούμε: Νίκος Κοτζιάς, Χρήστος Σπίρτζης , Γιώργος Κατρούγκαλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής – και εσείς νέος και χειροκροτείτε όρθιος - Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, Μάρκος Μπόλαρης, Τζάκρη, Τόσκας, Μιχελογιαννάκης κ.α. Εχω και ορισμένους που άνηκαν στον δικό μας χώρο. Πάνος Καμμένος Κόλλια, Κουντουρά. Το καταθέτω στα πρακτικά ώστε την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για το παλιό και νέο για κοιταχτείτε λίγο στο υπουργικό και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Όταν πρόκειται για τις ψήφους του παλιού είναι καλοδεχούμενες».
O κ.Μητσοτάκης κατέθεσε στα πρακτικά την παρακάτω εικόνα:
pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι ΠΑΣΟΚοι που έγιναν ΣΥΡΙΖΑίοι: Δείτε τον πίνακα που έδωσε ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα"

Ο Τσίπρας πρώτη φορά αφήνει παράθυρο να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών [βίντεο]

Πρώτη φορά μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση των Σκοπίων και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και να μην κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών από την Ελλάδα.

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του σκοπιανού πρωθυπουργού τις τελευταίες ημέρες ο κ.Τσίπρας, στην σφοδρή αντιπαράθεση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε: «Τα Σκόπια οφείλουν να τηρούν το πνεύμα και το γράμμα της συνθήκης των Πρεσπών. Αν αυτό δεν γίνει έχουμε δηλώσει και στους ίδιους και σε όλους πως δεν θα προχωρήσει ούτε η συμφωνία ούτε η ένταξη της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς».

Πρόσθεσε δε πως «εμείς περιμένουμε με πολύ μεγάλη προσοχή την ολοκλήρωση της συνταγματικής διαδικασίας και έχουμε δώσει μηνύματα όπου απαιτούνται και εκεί πρέπει να δοθούν όχι στο δημόσιο διάλογο για εντυπωσιασμό».



Καμμένος: «Χαίρομαι για την θέση που πήρε ο Πρωθυπουργός»

Την αναφορά Τσίπρα δεν άφησε ασχολίαστη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

«Οσο επαναλαμβάνει ο Ζάεφ την λέξη «Μακεδονία», «μακεδονικό έθνος» και «μακεδονική γλώσσα» δεν υπάρχει περίπτωση τέτοια συμφωνία να επικυρωθεί από την ελληνική πλευρά και χαίρομαι για την δημόσια θέση που πήρε ο πρωθυπουργός σήμερα ότι δεν πρόκειται η ελληνική πλευρά να δεχθεί καμία ερμηνεία περί μακεδονικής εθνότητας» τόνισε

Επανέλαβε εξάλλου την πρόθεσή του να αποσύρει την στήριξη του στην κυβέρνηση εάν έρθει για κύρωση στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών.

«Αν έρθει η ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι μας θα χωρίσουν γιατί παρά την συμφωνία που είχαμε κάνει έρχεται η ώρα να έρθει αυτή η συμφωνία στη Βουλή για να επικυρωθεί» είπε και πρόσθεσε: «Αν για οποιοδήποτε λόγο η συμφωνία αυτή έρθει στη Βουλή των Ελλήνων δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποχωρούμε από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία» επεσήμανε ο κ. Καμμένος.

Επιμένει ο Ζάεφ: Είμαι Μακεδόνας, μιλώ μακεδονικά, είναι δικαίωμά μου

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός τηςΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ δεν δείχνει να κάνει πίσω. Απαντάντας στις αιτιάσεις που δέχθηκε και από τον αντιπρόεδρο και υπ. Αμυναςτης Βουλγαρίας για την «μακεδονική» γλώσσα, επέμεινε πως είναι «Μακεδόνας» και μιλά την «μακεδονική» γλώσσα.

Οπως υποστήριξε κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εθνικότητα κάποιου, κάτι, που -όπως είπε σύμφωνα με το b92.net- είναι ευρωπαϊκή αξία που ο καθένας πρέπει να σέβεται.

«Είμαι Μακεδόνας, μιλάω μακεδονικά, αυτό είναι δικαίωμά μου, είναι ευρωπαϊκή αξία, περιμένω όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να αποδεχτούν και να σεβαστούν τις ευρωπαϊκές αξίες». «Συμφωνήσαμε να μοιραστούμε την κοινή ιστορία και να συνεχίσουμε να συζητάμε στο πνεύμα της φιλίας, για να οικοδομήσουμε σχέσεις καλές γειτονίας» δήλωσε ο Ζάεφ, όπως μετέδωσε το Radio Free Europe.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Τσίπρας πρώτη φορά αφήνει παράθυρο να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών [βίντεο] "

Ιερώνυμος: Παρατείνεται για μία διετία το ισχύον καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών

«Κάθε διάλογος είναι καλός», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος μετά το πέρας της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου υπό την προεδρία του. Νωρίτερα, στην εισήγησή του προς τη ΔΙΣ και αναφορικά με τον σχηματισμό Ειδικής Επιτροπής διαλόγου για τις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι με την προτεινόμενη ρύθμιση - άρθρο 16- «παρατείνεται για μία διετία το ισχύον καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών της επικρατούσας θρησκείας δαπάναις του Κράτους, αλλά με μέριμνα της Εκκλησίας της Ελλάδος (καθώς και της Εκκλησίας της Κρήτης και των Μητροπόλεων της Δωδεκανήσου για τους δικούς τους λειτουργούς, αντιστοίχως)».

Και τούτο, όπως διευκρίνισε, για να δοθεί στην Εκκλησία της Ελλάδος η δυνατότητα, χωρίς επ' αόριστον παρατάσεις, να ρυθμίσει τα της περιουσίας της και να διοργανώσει τη διαχείρισή της. Εξάλλου, προκειμένου να υπάρξει άνεση χρόνου για την επιστροφή από το Κράτος στην Εκκλησία των ακινήτων που η ίδια του έχει παραχωρήσει από 1-1-1945 για να αναλάβει τη μισθοδοσία του Κλήρου, παρέχεται η δυνατότητα εφάπαξ παράτασης της προθεσμίας για δύο ακόμη το πολύ χρόνια με ΠΥΣ, (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου).

Επ' αυτού, ανέφερε ότι το άρθρο 17 επεξηγεί περισσότερο την περίπτωση: «Επιβάλλεται στο Ελληνικό Δημόσιο η υποχρέωση να επιστρέψει στην Εκκλησία της Ελλάδος όσα ακίνητα αυτή του είχε παραχωρήσει από την 1η-1-1945 και εφ' εξής προκειμένου να αναλάβει τη μισθοδοσία των λειτουργών όλων των βαθμίδων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Εκκλησίας της Κρήτης και των Μητροπόλεων της Δωδεκανήσου. Προς τούτο, τίθεται δύο (2) ετών προθεσμία, η οποία μπορεί να παραταθεί εφάπαξ με ΠΥΣ για δύο ακόμη χρόνια και ορίζεται ότι για τον ακριβή προσδιορισμό των ως άνω ακινήτων η Εκκλησία οφείλει να καταθέσει στις κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες του Δημοσίου τίτλους και άλλα αποδεικτικά στοιχεία». Τέλος, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πρότεινε τα μέλη για τον σχηματισμό της Ειδικής Επιτροπής διαλόγου με την Πολιτεία, όπερ και εγένετο.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιερώνυμος: Παρατείνεται για μία διετία το ισχύον καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών"

Μάνος Πετσίτης, «the whole story»: Όλο το παρασκήνιο πίσω από τις καταιγιστικές αποκαλύψεις

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει τις τελευταίες ημέρες οι αποκαλύψεις για τον παιδικό φίλο του Νίκου Παππά, Μάνο Πετσίτη, ο οποίος από το 2015 και μετά εμφανίζεται να έχει ιλιγγιώδη εξέλιξη τόσο σε επίπεδο κοινωνικών επαφών όσο και σε οικονομικές απολαβές. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο Μάνος Πετσίτης περιγράφεται ως ο άνθρωπος που μέχρι το 2014 εργαζόταν ως σερβιτόρος με εισοδήματα περίπου 5.000 ευρώ ετησίως, ενώ από το 2015 και μετά τα εισοδήματά του αυξάνονται εντυπωσιακά, γίνεται «θαμώνας» του Μεγάρου Μαξίμου, έχει επαφές με γνωστούς Έλληνες επιχειρηματίες και πληρώνεται από κάποιους από αυτούς.

«Μήπως ήταν ταμίας της κυβέρνησης;» ήταν το ερώτημα που έθεσε σήμερα το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Σκάι και αφήνοντας υπόνοιες πως δεν ήταν μόνο ένα «δικό μας παιδί».
Οικονομικά στοιχεία του Μάνου Πετσίτη που δημοσίευσε πρόσφατα το newsbomb, δείχνουν ότι προσελήφθη στην Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE ΑΒΕΕ, από την οποία έλαβε 72.693 ευρώ. Προσέφερε, επίσης, τις υπηρεσίες του στην Alpha Δορυφορική Τηλεόραση το 2016 με αμοιβές ύψους 45.935 ευρώ.
Επίσης, εμφανίζεται να εργάζεται και στην εταιρεία TAF SPORTS MARKETING AE, ιδιοκτησίας Κωνσταντίνου Ντέρη, με αμοιβή 32.500 ευρώ. Από την D-Project, εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών και ασφαλιστικών υπηρεσιών έλαβε 20.032 ευρώ. Τέλος, από μια ΙΚΕ με την ονομασία L.M.I. είχε αμοιβές 5.000 ευρώ.
Οι σχέσεις με τον δικηγόρο Αρτεμίου
Ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, σήμερα, αναφέρουν ότι ο Μάνος Πετσίτης φέρεται να ήταν αυτός που ανέλαβε για λογαριασμό Κύπριου δικηγόρου να προβεί σε συγκεκριμένη συναλλαγή στην Ελλάδα. Η εφημερίδα, που σημειώνει ότι τα πλήρη στοιχεία βρίσκονται στην κατοχή της, συμπληρώνει ότι ο εν λόγω Κύπριος δικηγόρος ήταν επί σειρά ετών συνεργάτης στο ίδιο δικηγορικό γραφείο με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, που εμφανιζόταν στα Panama Papers ως δημιουργός offshore εταιρειών.
Το όνομα του κ. Αρτεμίου είχε έρθει στην επικαιρότητα στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2016, όταν ο Ελεύθερος Τύπος είχε δημοσιεύσει φωτογραφία του να εξέρχεται του Μεγάρου Μαξίμου. Λίγες ημέρες αργότερα είχε αποκαλυφθεί πως ο κ. Αρτεμίου είχε ταξιδέψει με τον κ. Παππά στην Βενεζουέλα το 2013.
Ο Μανώλης Πετσίτης εμφανίζεται να συνεργάζεται και με άλλον εταίρο της ίδιας κυπριακής δικηγορικής εταιρείας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των κυπριακών αρχών, ο τελευταίος είναι διευθυντής του νομικού γραφείου. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι δύο Κύπριοι δικηγόροι που φέρεται ότι συνεργάζονται με τον Μανώλη Πετσίτη εμφανίζονται να συμμετέχουν διαδοχικά με μερίδιο 50% σε διαφημιστική εταιρεία στην Ελλάδα, η οποία στα τρία χρόνια της λειτουργίας της στην Αθήνα, κατάφερε να αποσπάσει επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ δουλειές από πολλές ΔΕΚΟ.
Τα δικαιώματα μετάδοσης και η ΕΡΤ
Στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί και η μαρτυρία του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Γιώργου Προκοπάκη, περί εμπλοκής του κ. Πετσίτη σε υποθέσεις με δικαιώματα μετάδοσης και την ΕΡΤ: «Είδα στα ρεπορτάζ πως ένας από τους πελάτες του κ. Πετσίτη, κολλητού του Παππά, είναι ο διακινητής δικαιωμάτων. Έψαξα λίγο στο αρχείο μου και βρήκα πως συζητάμε για αντικείμενο πολλών εκατομμυρίων, όχι για το ψωρόεκατομμυριάκι του στίβου. Να θυμηθούμε πως με το νόμο Παππά, τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα διοικεί (δι’ αντιπροσώπου, του Διευθύνοντος Συμβούλου) ο υπουργός – ο κ. Παππάς εν προκειμένω. Το είδαμε με συμφωνία για τα δικαιώματα μετάδοσης του ποδοσφαιρικού κατιμά. Λιγότερο γνωστό αλλά ακόμη πιο σπαρταριστό είναι το ζήτημα με τα δικαιώματα της Football League.
» Ψάχνοντας λίγο την ιστορία με τους εργοδότες του κ. Πετσίτη παρατηρούμε ότι μεταξύ αυτών είναι οι Nova/Forthnet, ένας σκασμός διευκολύνσεων με αξία για τον πελάτη του κ. Πετσίτη κάμποσων εκατομμυρίων. Επίσης ο Alpha ή ο κ. Κοντομηνάς ο ίδιος. Υπάρχει πεδίο ενδιαφέροντος.
» Ο κ. Πετσίτης πελάτη είχε την εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη. Το αντικείμενο ενασχόλησής του ας το ψάξουν. Στο πεδίο των δικαιωμάτων, όποιος μπορεί να φαντασθεί τι μπορεί να αγόρασε ο κάτοχος των δικαιωμάτων Mundial ας το πει.
» Αν ήμουν εισαγγελέας θα ενδιαφερόμουν για την περίπτωση. Θα έκανα φύλλο και φτερό όλα τα τιμολόγια των πελατών του κ. Πετσίτη. Έχω την εντύπωση πως σχετικά με το χρήμα τα συριζόνια είναι όπως οι κατσαρίδες: για κάθε μία που βρίσκεις είναι δέκα που δεν έχεις βρει ακόμη. Είναι πιθανόν να έχουν τους ίδιους πελάτες και άλλοι φίλοι φίλων του κ. Πετσίτη» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Προκοπάκης.
Τι απαντά ο Νίκος Παππάς
Οι αποκαλύψεις έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, Νίκο Παππά. Ο ίδιος, σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο Κόκκινο, παραδέχτηκε ότι ο Μάνος Πετσίτης είναι παιδικός φίλος του, ωστόσο κράτησε αποστάσεις από την υπόθεση λέγοντας ότι «είναι ο ίδιος αρμόδιος, για να απαντήσει για την πορεία του». Πρόσθεσε ότι «επί δική μας διακυβέρνησης δεν υπήρξε καμία εύνοια συμφερόντων».
Μάλιστα, υποστήριξε ότι πρόκειται «για σκανδαλολογία» που εκπορεύεται από τη ΝΔ. «Επειδή η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της και της έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι στην οικονομία, σκανδαλολογεί ασύστολα. Έχει κάτσει, ψειρίσει τη μαϊμού, ψάξει και τα ίδια τα πρόσωπά μας, τους φίλους και συγγενείς μας και τους παλιούς μας συμμαθητές. Αυτό που πρέπει να ψάξει κανείς να δει είναι πότε και αν ευνοήθηκαν συγκεκριμένα συμφέροντα και με ποια διακυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.
Με την παραδοχή ότι είναι φίλοι από παλαιά, ενδεχομένως ο κ. Παππάς εκτίμησε ότι θα έκλεινε το θέμα, όπως και με την παρότρυνση προς τον κ. Πετσίτη να δώσει μόνος του εξηγήσεις για την ιλιγγιώδη πορεία του τα τελευταία χρόνια. Όμως, τα αμείλικτα ερωτήματα δεν αφορούν στη φιλία, η οποία σαφώς δεν ελέγχεται ποινικά. Αυτό που επισημαίνουν οι πάντες έχει να κάνει με το γεγονός ότι μετά το 2015 ο κ. Πετσίτης άρχισε ξαφνικά να έχει -και έμμισθες- σχέσεις με γνωστούς επιχειρηματίες της χώρας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Μάνος Πετσίτης, «the whole story»: Όλο το παρασκήνιο πίσω από τις καταιγιστικές αποκαλύψεις"

Άρθρο παρέμβαση: Γιατί ο Παππάς έστειλε τον επιστήθιο φίλο του στον Λαυρεντιάδη (το καινούργιο μοντέλο εγκληματία με σπουδές στο ξέπλυμα)

Κάποιος είναι σερβιτόρος και παίρνει τον μήνα 500 η 600 ευρώ. Ξαφνικά επειδή έχει φίλο υπουργό (Νίκος Παππάς) διορίζεται στις «καλύτερες»  εταιρίες και το εισόδημα του πάει στα 20.000 τον μήνα. Μα είναι κακό αυτό; Όχι φυσικά. Αρκεί το κολλητός αυτός να έχει και τα απαραίτητα προσόντα. Τα είχε;  Προφανώς και όχι. Αλλιώς εδώ και χρόνια θα δούλευε σε κάποια σοβαρή εταιρία. Και εδώ τίθενται τα σοβαρά ερωτήματα. Τι προσόντα πρέπει να έχει κάποιος να για κάνει τον “υπάλληλο”  σε έναν επιχειρηματία δηλαδή τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη που έχει  μπει φυλακή για κακουργηματικές πράξεις και τον ξέρει όλη η Ελλάδα ακριβώς για τις λαμογιές που αποδεδειγμένα έκανε.  Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ο ίδιος ο τότε πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα βρωμικού χρήματος εισαγγελέας Παναγιώτης Νικολούδης, τον Μάρτιο του 2014 μιλώντας στην Βουλή είχε αναλύσει τον τρόπο που λειτουργούσε η τράπεζα Proton του κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Στα όσα ανέφερε χρησιμοποίησε πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς υποστηρίζοντας πως ο τρόπος λειτουργίας της Τράπεζας αυτής έφερε στο φως ένα καινούργιο μοντέλο εγκληματία με σπουδές στο ξέπλυμα χρήματος.
«Αυτοί οι εγκληματίες δεν έχουν καλάσνικοφ και μάσκες, άλλα ΜΜΕ. Καθένας απ´ αυτούς ή είχε δικό του ΜΜΕ -εφημερίδα ή κανάλι- η είχε μισθώσεις ΜΜΕ. Παντού υπάρχει διαφθορά και παντού υπάρχει διαπλοκή.
Όσον αφορά τη διαπλοκή στις άλλες χώρες το τρίγωνο είναι οικονομική ελίτ, πολιτική ελίτ και ΜΜΕ.
Εδώ είναι ανάποδα: οικονομική ελίτ, ΜΜΕ και τρίτη η πολιτική ελίτ. Τα πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής παίζουν μειωμένο ρόλο.
Τα πολιτικά πρόσωπα παίζουν τριτεύοντα ρόλο στη διαπλοκή».
Μάλιστα, τόνισε πως όλες οι ληστείες που έχουν γίνει, όσα χρόνια είναι εισαγγελέας, δεν φτάνουν το αντικείμενο του εγκλήματος σε μια και μόνο τράπεζα και στη συνέχεια είπε πως οι τράπεζες αυτές χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: 
Στην πρώτη κατηγορία βρίσκονται η Proton Bank του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη , η FBB του Βίκτορα Ρέστη και η τράπεζα Χαλκίδας.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως ανέφερε ο κ. Νικολούδης, οι τράπεζες λειτουργούσαν και ό,τι έκαναν το έκαναν για να ωφεληθούν οικονομικά οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των τραπεζών.
Όμως όλα αυτά έγιναν το 2014.
Και φτάνουμε στο 2018 
Ο Λαυρέντης επανήλθε δριμύτερος στην επιχειρηματική ζωή του τόπου μετά την αποφυλάκιση του. Και φτάνουμε στο 2018. Στον Λ.  Λαυρεντιάδη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετά από παρέμβαση εφτά υπουργών επιτράπηκε στην βιομηχανία λιπασμάτων (ΕΛΦΕ) που του ανήκει, να λειτουργεί, ενώ χρωστά στην ΔΕΠΑ περίπου 120.000.000 ευρώ. 
Και αυτό έγινε παρά την διαφωνία του τέως διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ, που όπως ισχυρίζεται, ζητούσε την λήψη νομικών μέτρων.
Άρα τα ερωτήματα είναι πολλά: 
  1. Τι δουλειά έκανε ο Μάνος Πετσίτης για λογαριασμό του Λαυρεντιάδη; Πώς ένας «τύπος» από σερβιτόρος έφτασε να γίνει μυστικοσύμβουλος του Λαυρέντη και να αμοιβεται με τόσα πολλά λεφτά; 
  2. Γιατί ο Νίκος  Παππάς ένιωσε την ανάγκη να βάλει έναν κολλητό του φίλο στο γραφείο του Λαυρεντιάδη; Ήθελε απλά να βοηθήσει οικονομικά τον φίλο του η ήθελε ο φίλος του να ελέγχει και κάποια άλλα πράγματα μέσα στα γραφεία του Λαυρεντιάδη; 
  3. Τι υπηρεσίες προσέφερε στον διαπλεκόμενο ολιγάρχη;
  4. Γιατί δεν πήγε να δουλέψει ο Πετσίτης σε κάποιον άλλο σοβαρό επιχειρηματία αλλά στον άνθρωπο που ο κ. Νικολούδης τον είχε χαρακτηρίσει «καινούργιο μοντέλο εγκληματία με σπουδές στο ξέπλυμα χρήματος»;  
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Άρθρο παρέμβαση: Γιατί ο Παππάς έστειλε τον επιστήθιο φίλο του στον Λαυρεντιάδη (το καινούργιο μοντέλο εγκληματία με σπουδές στο ξέπλυμα)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news