facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Δασικές πυρκαγιές του τελευταίου 24ώρου

Από Ω/19:00/31-07-2021 έως Ω/19:00/01-08-2021 εκδηλώθηκαν 60 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 950 πυροσβέστες με 23 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 386 οχήματα, 21 Α/Φ και 17 Ε/Π. Συνδρομή από τον Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές το μεσημέρι στη θέση Ζήρια του Δήμου Αιγιαλείας, Αχαΐας, είναι σε ύφεση με διάσπαρτες ενεργές καύσεις οι οποίες αντιμετωπίζονται και συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και περιοδικά εναέριες δυνάμεις.

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στην περιοχή Παντάνασσα Ρόδου είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 3 ομάδες αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΑΚ και του Βορείου Αιγαίου, 20 οχήματα, 4 E/Π και 3 Α/Φ με το Beriev-200. Συνδρομή παρέχει ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

fireservice

Διαβάστε Περισσότερα » "Δασικές πυρκαγιές του τελευταίου 24ώρου"

Πάρος - Νάουσα: Επιχειρηματίες αποφάσισαν...λουκέτο σε όλα τα μπαρ - Ο λόγος που διαμαρτύρονται

Πρώτη ημέρα του Αυγούστου και ενώ τα περισσότερα κυκλαδίτικα νησιά βουλιάζουν με κόσμο, στην Πάρο οι επιχειρηματίες των μπαρ προχώρησαν σε μια πρωτοφανή απόφαση.

Η απόφαση που ελήφθη ομόφωνα από τους επιχειρηματίες της Νάουσας στην Πάρο ήταν να μην ανοίξει ούτε ένα μαγαζί, την στιγμή που όπως υπολογίζεται υπάρχουν στο νησί σχεδόν 100.000 τουρίστες  οι οποίοι συρρέουν στα μπαρ και τα μαγαζιά της συγκεκριμένης περιοχής για τη βραδινή τους διασκέδαση.

Η απόφαση για το αποψινό λουκέτο ελήφθη μετά τα αλλεπάλληλα πρόστιμα και την αναστολή εργασιών που επεβλήθησαν τις τελευταίες ημέρες σχεδόν σε όλα τα μπαρ της Νάουσας, για «αστείους λόγους», όπως τονίζουν οι επιχειρηματίες.

Σε αρκετές περιπτώσεις γεμάτων μαγαζιών, εντοπίστηκε ένας όρθιος πελάτης και οι επιχειρήσεις κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμο 5.000 ευρώ και να κλείσουν για επτά μέρες.

«Η απόφαση δεν ήταν συλλογική» μας λέει ο ιδιοκτήτης γνωστού μπαρ. «O καθένας αποφάσισε για τον εαυτό του και όλοι καταλήξαμε στο ίδιο πράγμα: Θα μείνουμε απόψε κλειστοί, διότι θέλουμε να προστατεύσουμε τις δουλειές μας και, κυρίως, την ψυχική υγεία μας. Η συνεργασία μας με τις αρχές είναι εξαιρετική, οι αστυνομικοί κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, αλλά όλοι προσπαθούμε να εφαρμόσουμε μη εφαρμόσιμα μέτρα».

Η Πάρος είναι ανάμεσα στα νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ μόνο στην Πάρο οι νέες μολύνσεις ανέρχονται στις 21.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάρος - Νάουσα: Επιχειρηματίες αποφάσισαν...λουκέτο σε όλα τα μπαρ - Ο λόγος που διαμαρτύρονται"

Σουφλί: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κοτρωνιά - Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Με ενισχυμένες τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες ανέρχονται σε 108 πυροσβέστες με 26 οχήματα, οκτώ πεζοπόρα τμήματα και τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι, σε δασική έκταση, στην περιοχή της Κοτρωνιάς Σουφλίου.

Σημειώνεται ότι μέχρι και την έλευση της νύχτας από αέρος επιχειρούσαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Η επιχείρηση κατάσβεσης θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με τους ανέμους στην περιοχή να μην ξεπερνάνε τα τρία μπορφόρ, ενώ σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, αύριο ο δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς στο νότιο τμήμα του Νομού Έβρου, είναι πολύ υψηλός, επιπέδου τέσσερα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σουφλί: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κοτρωνιά - Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις"

Έβρος: Απαγόρευση κυκλοφορίας τη Δευτέρα 2/8 σε δάση της περιοχής για την πρόληψη πυρκαγιών

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δάση και δασικές εκτάσεις για τις περιοχές των δασαρχείων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου θα ισχύσει αύριο Δευτέρα 2/8.

Η απόφαση του περιφερειάρχη πάρθηκε, καθώς σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για αύριο Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (δείκτης 4) για τις περιοχές αυτές.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έβρος: Απαγόρευση κυκλοφορίας τη Δευτέρα 2/8 σε δάση της περιοχής για την πρόληψη πυρκαγιών"

Φωτιά στη Ρόδο: Παραδομένο στις φλόγες το νησί – Τεράστιος ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε όλη τη χώρα

Δύσκολες ώρες περνά η Ρόδος, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο. Μετά την Αχαία και το νησί των ιπποτών δοκιμάζεται από πυρκαγιά την ώρα που αύριο σχεδόν όλη η χώρα θα βρίσκεται στο κόκκινο εξαιτίας του κινδύνου εκδήλωσης φωτιάς όπως ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία.

Η φωτιά στη Ρόδο μαίνεται ανεξέλεγκτη από το μεσημέρι της Κυριακής (01.08.2021) και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί.

Από νωρίς εκκενώθηκε από επισκέπτες και προσωπικό η περιοχή της κοιλάδας των Πεταλούδων ενώ προέκυψε πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση σε μεγάλο μέρος του νησιού. Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί και τα δύο εργοστάσια της ΔΕΗ στη Ρόδο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις , πάντως, κατάφεραν να αποτρέψουν την φωτιά και να μη εισέλθει στην κοιλάδα των Πεταλουδών

Οπως ανέφερε ο δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης δόθηκε εντολή να εκκενωθούν από τους κατοίκους οι οικισμοί  Μαριτσά, Ψίνδος και Δαματριά. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα.

Σύμφωνα πάντως με τις αρχικές εκτιμήσεις έχουν σημειωθεί εκτεταμένες καταστροφές, ενώ εξαιτίας της φωτιάς όλο σχεδόν το νησί έμεινε χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες. 

Ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου, μιλώντας στο MEGΑ είπε ότι στη περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι. «Ήμασταν στην κατηγορία 4 σήμερα, ήμασταν σε επιφυλακή» σημείωσε.

Όπως είπε, στην προσπάθεια κατάσβεσης συνδράμουν και εθελοντές, ενώ υπογράμμισε ότι δεν γνωρίζει εάν έχει εγκλωβιστεί κόσμος από τις πυρκαγιές.

«Σε επιφυλακή τα χωριά. Ελπίζω να πάει καλά. Πιστεύει ότι μέχρι το βράδυ θα οριοθετηθεί η φωτιά» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Ψίνθου Βασίλης Κωστομοίρης ο οποίος παραμένει στο χωριό ενώ σχεδόν το 90% έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους μετά το μήνυμα του 112 που καλούσε σε εκκένωση μιλώντας στο Open είπε πως… «Η φωτιά στην Ψίνθο είναι 200 μέτρα από τα σπίτια. Βλέπω τη φωτιά πάνω από το βουνό να καίει τα πάντα». Όπως εξήγησε ο κ. Κωστομοίρης, η φωτιά κινείται προς τις Καλυθιές.

Προσπάθειες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης

Προσπάθειες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στη Ρόδο πραγματοποιούν αυτήν την ώρα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ύστερα από την διακοπή που σημειώθηκε εξαιτίας της πυρκαγιάς. Το πρόβλημα σύμφωνα με τον Διαχειριστή προκλήθηκε από τις ρίψεις νερού στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης και στη συνέχεια στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του νησιού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Ατμοηλεκτρικός σταθμός Σορωνής έχει ξεκινήσει να δίνει σταδιακά ρεύμα και σε συνεργασία με το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ γίνονται προσπάθειες για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Στους κατοίκους μάλιστα της περιοχής της Ψίνδου στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112.

Η νύχτα αναμένεται δύσκολη, καθώς πλέον επιχειρούν μόνον οι επίγειες δυνάμεις, καθώς τα εναέρια μέσα σταμάτησαν με το τελευταίο φως της ημέρας.

Από το λιμάνι του Πειραιά σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελιδας dimokratiki.gr αναχωρούν υδροφόρες και πυροσβεστικά οχήματα προκειμένου να συνδράμουν  στην κατάσβεση.

 
Τεράστιος ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε όλη τη χώρα αύριο Δευτέρα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 02 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, ΠΕ Καβάλας)
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Σερρών, ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής)
Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας)
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Περιφέρεια Ηπείρου (ΠΕ Θεσπρωτίας, ΠΕ Πρέβεζας, ΠΕ Άρτας)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φωκίδας)
Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Πελοποννήσου

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
Περιφέρεια Κρήτης
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καρπάθου-Κάσου, ΠΕ Κω, ΠΕ Καλύμνου)

 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στη Ρόδο: Παραδομένο στις φλόγες το νησί – Τεράστιος ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε όλη τη χώρα"

Καμπανάκι Ζερεφού για μεγάλες φωτιές μετά τον καύσωνα - Όλο και πιο συχνά τα ακραία φαινόμενα

Σήμα κινδύνου για πολύ μεγάλες φωτιές μετά τον καύσωνα, όπως οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία, «εξέπεμψε» μέσω του ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και Εκπρόσωπος της Ελλάδας για την Κλιματική Αλλαγή, Χρήστος Ζερεφός

«Είναι τέτοιες οι συνθήκες αερισμού της Ελλάδας οι οποίες μετριάζουν τον καύσωνα το γράφει κι ο Αριστοτέλης στα μετεωρολογικά, το πρόβλημα είναι ότι όταν με το καλό επανέλθει το σύστημα των ετησίων ανέμων, τέλος εβδομάδας, τότε ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι τεράστιος, ακόμα πιο μεγάλος από αυτόν που ζούμε τώρα... Είναι όλα πυρωμένα, αποξηραμένα έτοιμα να καούν. Το είδαμε το 2007 στην Ηλεία με τις τεράστιες πυρκαγιές που κινδύνεψε η αρχαία Ολυμπία, το είδαμε και το ’87 και το ‘58». 

Οι άνεμοι, διευκρίνισε ο κ. Ζερεφός, καθορίζουν πόσο γρήγορα θα διασπαρεί η πυρκαγιά και προς ποια κατεύθυνση θα πάει. «Οι πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου θα είναι χαρακτηριστικά επικίνδυνες και δεν πρέπει να πούμε ‘ουφ πέρασε ο καύσωνας’» προειδοποίησε ο καθηγητής.

«Οι μελέτες που έχουμε κάνει είναι ότι τα ακραία φαινόμενα θα είναι όλο και συχνότερα, όπως στη μεγάλη μελέτη της ΤτΕ. Το κόστος μακροπρόθεσμα, στην Ελλάδα, θα είναι 700 δισεκ. αν προσαρμοστούμε μπορεί να μειωθεί στα 400. Συχνότερες ακραίες βροχοπτώσεις.

Από κάθε 5 με κάθε 10 χρόνια καύσωνα να έχουμε κάθε χρόνο τέτοιους μετά το 2050 με 2060. 

Όπως επισήμανε ο Χρήστος Ζερεφός, «όταν φτάσουμε στο σημείο το ακραίο να γίνει σύνηθες, το έχω πει πολλές φορές, τότε δε θα μπορούμε να γυρίσουμε πίσω το ρολόι, δηλαδή θα έχουμε μπει σε μια νέα κατάσταση την κατάσταση της θερμοπληκτης γης που ό,τι και να κάνουμε αυτή θα εξελίσσεται ανεξάρτητα από τα όποια μέτρα».

Ευτυχώς, διευκρίνισε ο καθηγητής, δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο δε θα υπάρξει επιστροφή. «Όμως ακόμα έχουμε περιθώριο να το αποφύγουμε αυτό, μολονότι τα περιθώρια έχουν στενέψει πάρα πολύ. Διότι πρέπει μέχρι το 2030 να έχουμε μια πολύ σημαντική μείωση των εκπομπών του αερίων του θερμοκηπίου δηλαδή του αποτυπώματος άνθρακα στο σύνολο του πλανήτη μέχρι 2050 πρέπει να απεμπλακούμε από τα ορυκτά καύσιμα και να πάμε σε νέες μορφές ενεργείας».

Τρίτος καύσωνας στον Ιούλιο, τόσο μεγάλος, δεν είναι φυσιολογική αυτή τόνισε ο κ. Ζερεφός. Διευκρίνισε ότι στο παρελθόν έχουμε δει καύσωνες το ‘58, το ‘63, το ‘87 το 2007 το 2017 και τώρα. Αυτός είναι ίσως όχι ο μεγαλύτερος, αλλά με τη μεγαλύτερη διάρκεια.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Καμπανάκι Ζερεφού για μεγάλες φωτιές μετά τον καύσωνα - Όλο και πιο συχνά τα ακραία φαινόμενα"

Καιρός αύριο: Καίγεται όλη η χώρα – Επελαύνει ο καύσωνας

Μια δύσκολη εβδομάδα ξεκινά από αύριο Δευτέρα (02.08.2021) με τo σφοδρό κύμα καύσωνα να επελαύνει σε όλη τη χώρα.

Αίθριος και πολύ ζεστός θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή σε όλη τη χώρα (επίπεδα καύσωνα) και θα σημειώσει επιπλέον μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά.

Οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά θα φθάσουν τους 41 με 43, κατά τόπους στη Στερεά, την Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία τους 44 με 45 ενώ στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι σε αρκετές περιοχές πάνω από 26 με 27 βαθμούς Κελσίου, εντείνοντας το αίσθημα δυσφορίας.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Δευτέρα (02.08.2021) από την ΕΜΥ για όλη την Ελλάδα
 
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 42 και κατά τόπους 43 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 41 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι τις βραδινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 41 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία 42 με 43 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως της Πελοποννήσου και της Στερεάς.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα νησιά από 26 έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά από 25 έως 42 και κατά τόπους στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο έως 44 με 45 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 42 και κατά τόπους 44 με 45 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 38 και στην Κρήτη τοπικά έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 40 με 41 και κατά τόπους 42 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Καίγεται όλη η χώρα – Επελαύνει ο καύσωνας"

Κορονοϊός: 1605 νέα κρούσματα 10 θάνατοι και 176 διασωληνομένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.605 , εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με την ενημέρωση. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 494.907 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 155 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.806 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 10, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.975 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 176 (64.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 83.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.808 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 163 (ημερήσια μεταβολή +7.95%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 172 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 1.605 κρουσμάτων covid-19 

57 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής 

62 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών 

13 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής 

69 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

138 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών 

53 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών 

54 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς 

7 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων 

161 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης 

14 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Άνδρου 

9 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας 

3 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας 

45 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας 

34 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας 

1 κρούσμα στην Π.Ε. Δράμας 

22 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου 

30 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας 

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας 

24 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου 

9 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας 

7 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας 

90 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Θάσου 

5 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας 

15 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας 

19 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων 

18 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας 

4 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου 

18 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας 

2 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

16 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας 

5 κρούσμαta στην Π.Ε. Κεφαλληνίας 

4 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς 

10 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης 

29 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας 

4 κρούσματα στην Π.Ε. Κω 

11 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας 

28 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας 

11 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου 

14 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου 

10 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας 

2 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου 

7 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας 

32 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας 

25 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου 

11 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου 

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης 

21 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου 

6 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας 

8 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας 

17 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

41 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου 

5 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης 

36 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου 

3 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου 

10 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών 

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων 

4 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου 

6 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου

9 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων 

9 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας 

17 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας 

2 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας 

14 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής 

84 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

2 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου 

79 κρούσματα υπό διερεύνηση.

capital

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: 1605 νέα κρούσματα 10 θάνατοι και 176 διασωληνομένοι"

Φωτιά στην Αχαϊά: Άγρια κόντρα Τσίπρα-κυβέρνησης – Οι «σέλφι από τις παραλίες» και το Μάτι

«Η σκέψη μου σήμερα είναι στην Αχαϊά που δοκιμάζεται. Είναι στους ανθρώπους που είδαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να καίγονται σε αυτούς που νοσηλεύονται με εγκαύματα στο Ρίο, στους πυροσβέστες και τους εθελοντές που συνεχίζουν για μία ακόμη μέρα να δίνουν τη μάχη κατά της φωτιάς», τονίζει σε ανάρτηση του ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας και προσθέτει:

«Δεν είναι η ώρα για απόδοση ευθυνών. Τουλάχιστον όμως, όσοι έχουν ευθύνη ας μην προκαλούν, είτε με δηλώσεις αυτοθαυμασμού είτε με σέλφι από παραλίες».

 
Στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα απάντησαν κυβερνητικές, αναφέροντας:
«Η κοινωνία απεχθάνεται την κομματική αντιπαράθεση, τη στιγμή που συμβαίνει μια φυσική καταστροφή.  Και δεν είχαμε κανένα σκοπό να απαντήσουμε στον κ. Τσίπρα αν δεν προκαλούσε με αυτό τον απολύτως ευτελή τρόπο.  Επειδή μας προκαλεί λοιπόν να θυμηθούμε το Μάτι, του θυμίζουμε ότι δεν εγκαλείται μόνο για την απαράδεκτη διαχείριση με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Αλλά και για την προσπάθεια συγκάλυψης και την ασέβεια προς τη μνήμη των νεκρών και το θέατρο που έπαιζε και το ίδιο βράδυ και τις επόμενες μέρες μαζί με τους υπουργούς του,  για να καλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους.
 
Μιλώντας δε για φωτογραφία του Πρωθυπουργού σε δημόσια παραλία με πολίτες, αυθόρμητα το μυαλό όλων πηγαίνει στις διακοπές του ύστερα από την τραγωδία, σε ιδιωτική θαλαμηγό. Αν έχει λοιπόν να πει κατι για να ασκήσει κριτική στον τρόπο διαχείρισης, ας το κάνει. Ας σταματήσει όμως τη φθηνή αντιπαράθεση, εκμεταλλευόμενος τις καταστροφές που προκάλεσε μια πυρκαγιά. ΥΓ. Για τον ΣΥΡΙΖΑ που επενδύει στην καταστροφή, οι πραγματικοί αριθμοί έχουν μικρή σημασία. Έτσι λοιπόν τα 5.000 στρέμματα που κάηκαν για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το μισό της Αχαϊας των 3.272.000 στρεμμάτων».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Αχαϊά: Άγρια κόντρα Τσίπρα-κυβέρνησης – Οι «σέλφι από τις παραλίες» και το Μάτι"

ΑΑΔΕ: Επιχειρήσεις στη Μύκονο λειτουργούσαν με παράνομο λογισμικό που ακυρώνει τις αποδείξεις

Στο κλείσιμο επτά επιχειρήσεων έχουν προχωρήσει στη Μύκονο οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, διαπιστώνοντας κάθε είδους τεχνικές φοροδιαφυγής, μέσω των οποίων οι επιχειρηματίες εισπράττουν από τους καταναλωτές τον ΦΠΑ και δεν τον αποδίδουν στο Δημόσιο, κρατώντας τον στα ταμεία της επιχείρησής τους.

Οι τεχνικές αυτές αφορούν, μεταξύ άλλων:

Την έκδοση και παράδοση στους πελάτες των γνωστών Δελτίων Παραγγελίας, το απόκομμα των οποίων μοιάζει με απόδειξη, αλλά δεν είναι. Έτσι, εισπράττουν το ποσό του λογαριασμού, χωρίς να καταχωρείται αυτό στον φορολογικό μηχανισμό τους.

Ακόμα χειρότερα, κάποιοι έχουν το θράσος να πληρώνονται με κάρτα, δηλαδή η πληρωμή να φαίνεται στον τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησής τους, αλλά να μην κόβουν στη συνέχεια απόδειξη!

Την εγκατάσταση παράνομου λογισμικού στον φορολογικό μηχανισμό, μέσω του οποίου καταφέρνουν να εκδίδουν κανονικά απόδειξη, αλλά αυτό το ποσό να εξαφανίζεται από τα έσοδα της ημέρας και να μην φαίνεται στην εφορία!

Το τελευταίο 48ωρο λουκέτο μπήκε χθες το βράδυ, στο γνωστό εστιατόριο, Hippie Fish, στον Αϊ Γιάννη.

 

Χθες, έκλεισαν ακόμα:

  • Το beach restaurant, Jackie ‘O, και
  • Το sushi restaurant, Tokyo Joe.

Είχαν προηγηθεί 48ωρα λουκέτα στα εξής καταστήματα:

  • Promenade
  • Paradise
  • Tropicana
  • Avra Market.

Το σχέδιο της ΑΑΔΕ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, σε όλη τη χώρα.

Στόχος των ελέγχων είναι οι επιχειρήσεις να τηρούν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και να εντοπίζονται όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις φοροδιαφυγής, οι οποίες λειτουργούν σε βάρους των καταναλωτών, των συνεπών και νόμιμων επιχειρηματιών και του κοινωνικού συνόλου.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Επιχειρήσεις στη Μύκονο λειτουργούσαν με παράνομο λογισμικό που ακυρώνει τις αποδείξεις"

Πολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται τη Δευτέρα για πολλές περιοχές της χώρας σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα οι περιοχές είναι οι εξής:

  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, ΠΕ Καβάλας)
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Σερρών, ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας)
  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
  • Περιφέρεια Ηπείρου (ΠΕ Θεσπρωτίας, ΠΕ Πρέβεζας, ΠΕ 'Αρτας)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φωκίδας)
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καρπάθου-Κάσου, ΠΕ Κω, ΠΕ Καλύμνου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα"

Η Αθήνα απορρίπτει τις τουρκικές αιτιάσεις για το «επεισόδιο» στον Έβρο – Η απάντηση στο τουρκικό διάβημα

Η Αθήνα απέρριψε κατηγορηματικά τις τουρκικές αιτιάσεις για το φερόμενο επεισόδιο στον Έβρο, δηλαδή τις αναφορές τουρκικών μέσων ενημέρωσης περί πυροβολισμών από το ελληνικό έδαφος με αποτέλεσμα να σκοτωθεί Τούρκος πολίτης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα που κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, «επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.

Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

Σε ανάλογη διάψευση προχώρησε και η Ελληνική Αστυνομία, με μια λιτή ανακοίνωση που αναφέρει: «Σχετικά με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες, ανακοινώνεται ότι δεν υπήρξε εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στο φερόμενο σε αυτά περιστατικό στον Έβρο».

Λίγο νωρίτερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, με έκτακτες ανταποκρίσεις, μετέδιδαν την είδηση της κλήσης στο Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών της Ελληνίδας επιτετραμμένης για την επίδοση διαβήματος.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Αθήνα απορρίπτει τις τουρκικές αιτιάσεις για το «επεισόδιο» στον Έβρο – Η απάντηση στο τουρκικό διάβημα"

Φωτιά στην Ζήρια: Καλύτερη η κατάσταση – Ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα

Στο μεταξύ, έχουν ενισχυθεί τα εναέρια μέσα και στην περιοχή πραγματοποιούν ρίψεις νερού, πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και επτά ελικόπτερα, ενώ ισχυρές είναι και οι επίγειες δυνάμεις που αποτελούνται από 294 πυροσβέστες με 77 οχήματα και επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, συνεδρίασε πριν από λίγη ώρα το συντονιστικό όργανο, στο κινητό επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής που βρίσκεται στην περιοχή Λαμπίρι. Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο εθνικός διοικητής πολιτικής προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο δήμαρχος Αιγιάλειας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, η περιφερειακή συντονίστρια πολιτικής προστασίας Δυτικής Ελλάδας, Ευσταθία Γιαννιά, καθώς και αιρετοί εκπρόσωποι της περιφέρειας και του δήμου Αιγιαλείας.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, «δόθηκαν στοιχεία για την πορεία της φωτιάς και για τις ισχυρές δυνάμεις που επιχειρούν», προσθέτοντας ότι «ζήτησα να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά, διότι όταν έχεις τέσσερις πυρκαγιές σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στην ίδια περιφερειακή ενότητα, θεωρώ πως κάτι ύποπτο συμβαίνει».

Επίσης, ανέφερε ότι «υπήρξε άμεση συνεργασία με όλους και ό,τι μας ζητήθηκε από πλευράς περιφέρειας το δώσαμε, όπως μηχανήματα και υδροφόρες, ώστε να διευκολύνουμε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων».

Σχετικά με την καταγραφή των ζημιών, ο Χαράλαμπος Μπονάνος είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «η διαδικασία θα ξεκινήσει μόλις σβήσει η πυρκαγιά», επισημαίνοντας ταυτόχρονα, ότι «ως Περιφέρεια θα συμπαρασταθούμε στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από την φωτιά».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Ζήρια: Καλύτερη η κατάσταση – Ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα"

Προβοκάτσια της Άγκυρας στον Έβρο; Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για νεκρό Τούρκο από ελληνικά πυρά

Ομοβροντία δημοσιευμάτων τουρκικών μέσων ενημέρωσης τις τελευταίες ώρες που κάνουν λόγο για νεκρό Τούρκο στα σύνορα του Έβρου, από ελληνικά πυρά.

Κάποια τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πυρά από Έλληνες στρατιώτες και άλλα για πυρά από άνδρες με πολιτικά ρούχα.

Ωστόσο οι πρώτε πληροφορίες κάνουν λόγο για υπόθεση διακίνησης μεταναστών και συμπλοκής ατόμων που είχαν ανάμιξη σε κάτι τέτοιο στον Έβρο.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει και το evros-news.gr, η yenicaggazetesi.com.tr, αναφέρει ότι «Σύμφωνα με το DHA, ένας πολίτης σκοτώθηκε από ελληνικά πυρά στην Αδριανούπολη. Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 19.00 στο χωριό Adasarhanlı, στα ελληνικά σύνορα της περιοχής του Έβρου. Ο Μεχμέτ Ντουργκούν και ο φίλος του Σ.Σ. πήγαν στη νησίδα στον ποταμό Έβρο για να πάρουν τα σκάφη που χρησιμοποιούσαν παράνομα μετανάστες για να διασχίσουν τον ποταμό μαζί του. Εν τω μεταξύ, υπήρξε μια αντιπαράθεση μεταξύ Mehmet Durgun και S.Ş. με κάποιους που φορούσαν πολιτικά ρούχα από την ελληνική πλευρά. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Μεχμέτ Ντουργκούν πέθανε στο σημείο με μια σφαίρα που χτύπησε στο πρόσωπό του ως αποτέλεσμα των πυροβολισμών που άνοιξε η ελληνική πλευρά».

Αυτό είναι το δημοσίευμα της yenicaggazetesi:

 

Αντίθετα -και πάντα κατά το evros-news.gr- η INTEPENDENT Turkce υποστηρίζει ότι οι πυροβολισμοί προήλθαν από Έλληνες στρατιώτες που περιπολούσαν στην περιοχή. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Έλληνες στρατιώτες πυροβόλησαν δύο φίλους που περπατούσαν κατά μήκος του ποταμού Έβρου στο χωριό Adasarhanlı της περιοχής Meriç της Αδριανούπολης. Ως αποτέλεσμα των πυροβολισμών, ο Μεχμέτ Ντουργκούν έχασε τη ζωή του και ο Σουλεϊμάν Σενέρ τραυματίστηκε… Ο 43χρονος Mehmet Durgun και ο 50χρονος Süleyman Şener, που ζουν στο χωριό Adasarhanlı στα τουρκο-ελληνικά σύνορα της περιοχής Meriç, ήθελαν να ξεκουραστούν στην αμμώδη περιοχή στις όχθες του ποταμού Έβρου περίπου στις 19.00, λόγω της ζέστης. Μετά από λίγο, ο στρατιώτης που υπηρετούσε ως συνοριακός περίπολος από την Ελλάδα πυροβόλησε. Ο Ντούργκουν πέθανε στο σημείο όταν η σφαίρα από το όπλο του Έλληνα στρατιώτη χτύπησε κάτω από το δεξί του μάτι. Ο Süleyman Şener, ο οποίος βρισκόταν στην όχθη του ποταμού, διέφυγε στο χωριό και ενημέρωσε ότι Έλληνες στρατιώτες άνοιξαν πυρ. Ο εισαγγελέας και η επιφυλακή της Χωροφυλακής έφτασαν στο σημείο για να διερευνήσουν».

Αυτό είναι το δημοσίευμα της INTEPENDENT Turkce:

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η υπόθεση αφορά σε κύκλωμα παράνομης μετακίνησης μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Οι δύο άνδρες που βρέθηκαν στην πλευρά της Τουρκίας πιθανότατα διαπληκτίστηκαν και ο ένας πυροβόλησε τον άλλον.

Πληροφορίες από τις ελληνικές αρχές κάνουν λόγο ότι δεν έπεσε κανένας πυροβολισμός από την ελληνική πλευρά, διαψεύδοντας έτσι τα γραφόμενα σε τουρκικά ΜΜΕ. Ανάλογη διάψευση υπάρχει και από στρατιωτικές πηγές, με τις οποίες επικοινώνησε το Newsit.gr.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Προβοκάτσια της Άγκυρας στον Έβρο; Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για νεκρό Τούρκο από ελληνικά πυρά"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news