facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Volton: Από τεχνικό λάθος η αυξημένες χρεώσεις στα δημοτικά τέλη στον Δήμο Αθηναίων

Σε τεχνικό σφάλμα που παρουσιάστηκε στο υποσύστημα υπολογισμού χρεώσεων προς τρίτους της εταιρείας οφείλεται το πρόβλημα με τα αυξημένα δημοτικά τέλη σε λογαριασμούς ρεύματος καταναλωτών στον Δήμο Αθηναίων, αναφέρει με ανακοίνωσή της η VOLTON (KEN A.E).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Δήμου Αθηναίων σχετικά με τις αυξημένες χρεώσεις Δημοτικών Τελών Καθαριότητας, Φωτισμού και Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων, σε συγκεκριμένους
λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος της ΚΕΝ Α.Ε., η εταιρεία διευκρινίζει τα εξής:

Κατά τη διενέργεια εκτεταμένων απολογιστικών ελέγχων διαπιστώθηκε πως υπήρξαν χρεωστικές αλλά και πιστωτικές διαφορές σε ορισμένους λογαριασμούς, οι οποίες οφείλονται σε τεχνικό σφάλμα που παρουσιάστηκε στο υποσύστημα υπολογισμού χρεώσεων προς τρίτους της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, κάποιοι συνδρομητές της εταιρείας έλαβαν λογαριασμούς με αυξημένα και κάποιοι με μειωμένα Δημοτικά τέλη, λόγω τεχνικού σφάλματος στον συντελεστή υπολογισμού χρεώσεων προς τρίτους.

Το σφάλμα αφορά σε ένα μικρό ποσοστό λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος που εκδόθηκαν κατά το διάστημα 26 Ιανουαρίου – 10 Φεβρουαρίου 2022.

Η αποκατάσταση του προβλήματος έχει ήδη ξεκινήσει και η διαφορά στα Δημοτικά τέλη σε όσους λογαριασμούς εντοπίστηκε το πρόβλημα θα διορθωθεί αντίστοιχα στον αμέσως επόμενο
λογαριασμό.

Επισημαίνεται ότι οι ίδιοι έλεγχοι έγιναν και στη μητρική εταιρεία, Volton A.E., όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε ανακύψει κανένα ανάλογο πρόβλημα.

Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη τόσο από τους συγκεκριμένους συνδρομητές της εταιρείας, όσο και από όσους Δήμους επηρεάστηκαν από το τεχνικό πρόβλημα, για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Volton: Από τεχνικό λάθος η αυξημένες χρεώσεις στα δημοτικά τέλη στον Δήμο Αθηναίων"

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Βόμβα» των NYT – «Η Κίνα ήξερε για την εισβολή»

Κι ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται με ανηλεές ρωσικό σφυροκόπημα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, ένα δημοσίευμα – βόμβα των New York Times έρχεται να ταράξει τα νερά αναφορικά με τον ρόλο της Κίνας.

Όπως αποκαλύπτουν οι New York Times, επικαλούμενοι αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν και έναν Ευρωπαίο, ανώτεροι Κινέζοι αξιωματούχοι είχαν ενημερώσει τη ρωσική πλευρά στις αρχές Φεβρουαρίου να μην εισβάλει στην Ουκρανία πριν από το τέλος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο!

Οι Times ανέφεραν ότι μια έκθεση των δυτικών μυστικών υπηρεσιών αποδεικνύει ότι ανώτεροι Κινέζοι αξιωματούχοι είχαν κάποιο επίπεδο γνώσης σχετικά με τα σχέδια ή τις προθέσεις της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία, πριν εκκινήσει τη διαδικασία την περασμένη εβδομάδα.

Πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ στις 4 Φεβρουαρίου στο Πεκίνο πριν την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Μόσχα και Πεκίνο εξέδωσαν μια ανακοίνωση 5.000 λέξεων στην οποία διακήρυτταν πως η συνεργασία τους είναι «δίχως όρια». Στην ίδια ανακοίνωση κατήγγειλαν την διεύρυνση του ΝΑΤΟ και διαβεβαίωσαν πως θα εγκαθιδρύσουν ένα νέο παγκόσμιο σύστημα με αληθινό «δημοκρατία».

Σημειώνεται εδώ πως την Τρίτη, 01.03.2022, η Κίνα πήρε για πρώτη φορά θέση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, όταν ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του τη “βαθιά λύπη” της Κίνας για τη ρωσοουκρανική σύγκρουση.

Ενώ το Πεκίνο αρνήθηκε να καταδικάσει τη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία, ο Ουάνγκ Γι δήλωσε πως η Κίνα “λυπάται βαθιά για τη σύγκρουση που ξέσπασε ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία και αποδίδει μέγιστη προσοχή στα δεινά που υφίστανται οι άμαχοι”, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Σύμφωνα με το CCTV, στη διάρκεια αυτής της συνομιλίας που πραγματοποιήθηκε με αίτημα της Ουκρανίας, ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας κάλεσε επίσης τις δύο χώρες να “βρουν έναν τρόπο να επιλύσουν το πρόβλημα μέσω της διαπραγμάτευσης”.

Η Κίνα “υποστηρίζει όλες τις εποικοδομητικές διεθνείς προσπάθειες που οδηγούν σε μια πολιτική επίλυση”, είπε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τι στάση κρατά η Κίνα

Από την πλευρά του, ο Κουλέμπα δήλωσε πως η Ουκρανία “αναμένει με ανυπομονησία η Κίνα να ξεκινήσει διαμεσολαβήσεις προκειμένου να επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός”, ανέφερε ακόμη το CCTV.

Σε ένα πλαίσιο έντασης, που συνδέεται με τις καλές σινορωσικές σχέσεις, η Κίνα άρχισε να απομακρύνει τους υπηκόους της που έχουν εγκλωβιστεί στην Ουκρανία λόγω της ρωσικής εισβολής, σύμφωνα με την εφημερίδα Global Times, που επικαλείται την πρεσβεία της Κίνας στην Ουκρανία. Έτσι, περίπου 600 Κινέζοι φοιτητές μεταφέρθηκαν από το Κίεβο και την Οδησσό (νότια Ουκρανία) στη Μολδαβία.

Εξάλλου, ένας Κινέζος υπήκοος τραυματίστηκε από σφαίρα ενώ προσπαθούσε να μεταβεί στη Λβιβ –μια πόλη στη δυτική Ουκρανία προς την οποία κατέφυγαν πολλοί Ουκρανοί και όπου πολλές δυτικές χώρες έχουν μεταφέρει τις πρεσβείες τους– μετέδωσε η κινεζική δημόσια τηλεόραση, η οποία προσέθεσε πως λαμβάνει τώρα ιατρική φροντίδα στο νοσοκομείο.

Προσηλωμένη στην εταιρική σχέση της με τη Μόσχα, η Κίνα απέφυγε μέχρι στιγμής να καταδικάσει τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, αρνούμενη ακόμη και να κάνει λόγο για “εισβολή”

Πριν από την επίθεση, το Πεκίνο αγνόησε τις προειδοποιήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών για επικείμενη ρωσική επίθεση, αφήνοντας τους περίπου 6.000 υπηκόους της αντιμέτωπους με ένα μεγάλο κίνδυνο, όταν χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Ιαπωνία επέλεξαν να απομακρύνουν τους διπλωμάτες του και να καλέσουν τους πολίτες τους να φύγουν από τη χώρα, τις εβδομάδες που προηγήθηκαν της εισβολής.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι θα βοηθήσει τους πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει αυτό.

newsit.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στην Ουκρανία: «Βόμβα» των NYT – «Η Κίνα ήξερε για την εισβολή»"

Ο Αμπράμοβιτς πουλά την Τσέλσι και δωρίζει τα έσοδα στα θύματα του πολέμου της Ουκρανίας

Μετά τις επίμονες φήμες των τελευταίων ημερών, η Τσέλσι εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση μέσω της οποίας ο Ρώσος ιδιοκτήτης της, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, επιβεβαίωσε την προθυμία του να πουλήσει τον σύλλογο. 

Ο Αμπράμοβιτς θα παραιτηθεί από την αποπληρωμή των δανείων που χορηγήθηκαν στους «Μπλε» και δεν θα κρατήσει τα έσοδα της πώλησης για τον εαυτό του, τα οποία θα πάνε σε φιλανθρωπικό ίδρυμα υπέρ των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία.

Μένει τώρα να γίνει γνωστό σε ποιον θα πουληθεί η εταιρεία του Λονδίνου. Μεταξύ των πιθανών αγοραστών είναι ο Ελβετός δισεκατομμυριούχος Χάνσγιοργκ Βις. Ο επιχειρηματίας θα ενδιαφερόταν για τη συμφωνία, όμως και πάλι δεν θα είχε την πρόθεση να κινηθεί μόνος του, αλλά μαζί με έξι ή επτά άλλους επενδυτές. 

Η ανακοίνωση πώλησης του συλλόγου:

«Θα ήθελα να αναφερθώ στις εικασίες των μέσων ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την ιδιοκτησία μου στην Τσέλσι. Όπως έχω ήδη δηλώσει, πάντα έπαιρνα αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον του συλλόγου, επομένως στην παρούσα κατάσταση πήρα την απόφαση να πουλήσω, καθώς πιστεύω ότι αυτό είναι προς το συμφέρον του συλλόγου, των φιλάθλων, των εργαζομένων, καθώς και των χορηγών και των συνεργατών.

Η πώληση του συλλόγου δεν θα επιταχυνθεί αλλά θα ακολουθήσει τη δέουσα διαδικασία. Δεν θα ζητήσω την αποπληρωμή κανενός δανείου. Για μένα δεν είναι ποτέ  ζήτημα επιχειρηματικό ή χρημάτων, αλλά καθαρό πάθος για το ποδόσφαιρο και τον σύλλογο. Επιπλέον, ανέθεσα στην ομάδα μου να δημιουργήσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα στο οποίο θα διατεθούν όλα τα καθαρά έσοδα από την πώληση.

Το ίδρυμα θα ωφελήσει όλα τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία. Αυτό περιλαμβάνει την παροχή βασικών πόρων για τις βασικές ανάγκες των θυμάτων, καθώς και την υποστήριξη της μακροπρόθεσμης ανάκαμψης. Να ξέρετε ότι αυτή ήταν μια απίστευτα δύσκολη απόφαση και με πονάει που αποχωρίζομαι με αυτόν τον τρόπο τον Όμιλο. Ωστόσο, πιστεύω ότι αυτό είναι προς το συμφέρον της Τσέλσι.

Ελπίζω να είμαι παρών για τελευταία φορά στο Στάμφορντ Μπριτζ για να σας χαιρετήσω όλους από κοντά. Ήταν ένα προνόμιο της ζωής μου να είμαι μέλος της Τσέλσι και είμαι περήφανος για όλα τα επιτεύγματά μας. Η Chelsea Football Club και οι οπαδοί της θα είναι πάντα στην καρδιά μου».

 naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αμπράμοβιτς πουλά την Τσέλσι και δωρίζει τα έσοδα στα θύματα του πολέμου της Ουκρανίας"

Σουηδία: Τέσσερα ρωσικά μαχητικά παραβίασαν τον εναέριο χώρο της πάνω από τη Βαλτική

Τέσσερα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν σήμερα τον σουηδικό εναέριο χώρο πάνω από την Βαλτική Θάλασσα, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Σουηδίας.

«Υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων, αντιμετωπίζουμε αυτό το συμβάν πολύ σοβαρά», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο των Ενόπλων Δυνάμεων της Σουηδίας.

Η παραβίαση του σουηδικού εναέριου χώρου σημειώθηκε ανατολικά της νήσου Γκότλαντ, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

 mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σουηδία: Τέσσερα ρωσικά μαχητικά παραβίασαν τον εναέριο χώρο της πάνω από τη Βαλτική"

Διπλή Ανάπλαση: Εγκρίθηκαν οι συμβάσεις από το ΔΣ Αθηναίων

Κατά πλειοψηφία και την θετική ψήφο των τριών μεγαλύτερων παρατάξεων αλλά και άλλων μεμονωμένων συμβούλων, εγκρίθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων, οι συμβάσεις μεταξύ Δήμου Αθηναίων, ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός και ΑΕΠ Ελαιώνα, εξέλιξη που δίνει το μεγάλο «πράσινο φως» για την εξέλιξη του μεγάλου πρότζεκτ.

Με την «Διπλή Ανάπλαση» βρίσκει στέγη σε νέο, σύγχρονο γήπεδο (τεσσάρων αστέρων, προδιαγραφών FIFA/UEFA και χωρητικότητας έως 40.000 θέσεων) ο Παναθηναϊκός, αλλά και επίσης «μεγαλώνει η πόλη», όπως τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αναφερόμενος στα έργα υποδομής που πρόκειται να λάβουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή του Βοτανικού. «Η έναρξη της Διπλής Ανάπλασης σηματοδοτεί τη μεταφορά των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΠΑΟ από την Λ. Αλεξάνδρας στον Βοτανικό. Η μεταφορά των εν λόγω εγκαταστάσεων στην περιοχή του Βοτανικού, με ταυτόχρονη μετατροπή της από άναρχη ζώνη βιομηχανίας, βιοτεχνίας και χονδρεμπορίου σε ορθολογικώς πολεοδομούμενη περιοχή με σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, κοινόχρηστους χώρους και χώρους πρασίνου, καθώς και κτήρια κεντρικών λειτουργιών έχει διπλό στόχο: την ουσιαστική βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης και την πολεοδομική εξυγίανση της περιοχής, η οποία παρά τις θεσμοθετημένες ήδη από το 1985 προβλέψεις ουδέποτε μπόρεσε να υλοποιηθεί και τη διερεύνηση των επιλογών αθλητισμού, αναψυχής, ψυχαγωγίας και εργασίας προς όφελος υποβαθμισμένων περιοχών της πρωτεύουσας», εξήγησε ο δήμαρχος.

Οι δύο μεγαλύτερες παρατάσεις της αντιπολίτευσης («Ανοιχτή Πόλη», «Αθήνα Είσαι Εσύ») υπερψήφισαν το πρότζεκτ, αναγνωρίζοντας κέρδη και στον ιστορικότερο σύλλογο της Αθήνας αλλά και στην ίδια την πόλη, αλλά την ίδια στιγμή εξέφρασαν κάποιες επιφυλάξεις και ζήτησαν να διασφαλιστεί ακόμη περισσότερο πράσινο για την Αθήνα, καθώς και να διασφαλιστούν έργα πνοής τόσο για την γειτονιά του Βοτανικού, όσο και για την περιοχή των Αμπελοκήπων.

Το πλάνο και το χρονοδιάγραμμα έναρξης των έργων κι αποπεράτωσης του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Βοτανικό προσδιορίζεται για την τριετία Οκτώβριος 2023-Ιούλιος 2026. Εχουν εξασφαλιστεί πόροι ύψους 115 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του υπουργείου Περιβάλλοντος. Τα έργα υποδομών στον περιβάλλοντα χώρο προϋπολογίζονται με περίπου 140 εκατ. ευρώ από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Από τα 140 εκατ. ευρώ, τα 97 αφορούν υποδομές πρασίνου και τα 43 εκατ. ευρώ για έρευνες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου ενώ θα δοθούν κίνητρα μεταγκαταστάσεων εταιριών. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, από τις συνολικές επενδύσεις σε Βοτανικό αλλά και Λεωφόρο Αλεξάνδρας –όπου θα κατεδαφιστεί το σημερινό γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης»- θα κινητοποιήσουν ιδιωτικές επενδύσεις που υπολογίζεται ότι θα αγγίξουν τα 470 εκατ. ευρώ.

Επόμενη ημερομηνία – «σταθμός» για την εξέλιξη του πρότζεκτ αποτελεί η 30η Μαρτίου, οπότε είναι προγραμματισμένη η γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, στην οποία θα τεθούν προς έγκριση οι συμβάσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων. Για την έγκρισή τους απαιτείται πλειοψηφία 2/3.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Διπλή Ανάπλαση: Εγκρίθηκαν οι συμβάσεις από το ΔΣ Αθηναίων "

Reuters: Στους 498 οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία, λέει το ρωσικό πρακτορείο RIA

Επτά ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία,  ένας πρώτος αριθμός γύρω από τις ρωσικές απώλειες έρχεται από τη Ρωσία.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, στις μάχες έχουν  σκοτωθεί 498 Ρώσοι στρατιώτες και έχουν τραυματισθεί 1.597 από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης.

Μέχρι σήμερα η Ρωσία είχε αρνηθεί να δώσει στοιχεία για τις απώλειές της, προκαλώντας ερωτήματα στη διεθνή κοινότητα, την ώρα που η Ουκρανία υποστήριζε πως έχει σκοτώσει χιλιάδες Ρώσους στρατιώτες.

Αντίθετα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε  ότι περισσότεροι από 2.870 Ουκρανοί στρατιώτες και «εθνικιστές» έχουν σκοτωθεί και περίπου 3.700 είναι οι τραυματίες σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax. Ο αριθμός αυτός δεν κατέστη δυνατόν να επαληθευθεί και δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο εκ μέρους της Ουκρανίας.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Reuters: Στους 498 οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία, λέει το ρωσικό πρακτορείο RIA"

Εισβολή στην Ουκρανία: Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ απαιτεί από τη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισμα που «απαιτεί από τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως τη χρήση βίας κατά της Ουκρανίας».

Από τα 193 κράτη μέλη του ΟΗΕ, 141 χώρες ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος, μόλις 5 κατά και 35 δήλωσαν αποχή.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας χαιρετίστηκε με χειροκροτήματα.

Το ψήφισμα απαιτεί από τη Μόσχα «άμεσα, πλήρως και άνευ όρων να αποσύρει όλες τις στρατιωτικές της δυνάμεις» από την Ουκρανία και «καταδικάζει την απόφαση της Ρωσίας να αυξήσει τον συναγερμό των πυρηνικών της δυνάμεων».

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Εισβολή στην Ουκρανία: Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ απαιτεί από τη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο"

Καιρός αύριο: Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Αναλυτική πρόγνωση

Ο καιρός αύριο, Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Θα φθάσει στα βόρεια τους 10 με 11 βαθμούς, στα κεντρικά τους 12 με 13 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά που θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Καιρός αύριο: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τη νύχτα θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το βράδυ μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά.
Άνεμοι: Στη Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το βράδυ μεταβλητοί ασθενείς. Στη Θράκη μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες αρχικά στο Ιόνιο, όπου θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και από το απόγευμα βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά, όπου θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα βόρεια τοπικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το βράδυ μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από αργά το βράδυ μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές. Στα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα στην περιοχή του Καστελλόριζου, τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Αναλυτική πρόγνωση"

Γεωργία: Ζητά να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Επίσημο αίτημα για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα υποβάλει η Γεωργία, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο της κυβέρνησης της χώρας.

Πρόκειται για ένα ακόμα χτύπημα  έναντι της  Ρωσίας, καθώς τα κράτη της περιοχής συνειδητοποιούν ότι μπορεί να αποτελέσουν τους επόμενους στόχους του καθεστώτος Πούτιν.

Το ψήφισμα του Κοινοβουλίου της Γεωργίας καλεί τα κράτη μέλη και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επιταχύνουν την ένταξη της Γεωργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την εισβολή του Πούτιν και του Κρεμλίνου στην Ουκρανία.

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » "Γεωργία: Ζητά να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση "

Ανδραβίδα: Οικογενειακή τραγωδία με νεκρούς πατέρα, μητέρα και 2 παιδιά (video)

Τέσσερα άτομα βρέθηκαν νεκρά μέσα στο σπίτι τους στην Ανδραβίδα σε μία ανείπωτη τραγωδία που συγκλονίζει του πανελλήνιο. Πατέρας, μάνα και τα δύο παιδιά ηλικίας 1 και 2 ετών βρέθηκαν άγρια δολοφονημένα, από τον 10χρονο γιο της γυναίκας, παιδί από τον πρώτο της γάμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 10χρονο παιδί, επέστρεψε στο σπίτι περίπου στις 7:30 το απόγευμα και βρήκε χωρίς τις αισθήσεις τους, την μητέρα, τον πατέρα και τα δύο αδέρφια του. Τα δύο άτομα ήταν στην αυλή και τα άλλα δύο μέσα στο σπίτι.

Το παιδί είδε σημάδια ζωής στο ένα αδερφάκι του, το οποίο πληροφορίες θέλουν να το έσυρε έξω από το σπίτι καλώντας σε βοήθεια τους γείτονες.

Στο σημείο έχουν φτάσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr στο χώρο έχει βρεθεί τουλάχιστον ένας κάλυκας από πυροβολισμό και συνεχίζεται η έρευνα από την σήμανση και τους αστυνομικούς. Το 10χρονο αγόρι, βρίσκεται σε γειτονικό κατάστημα, κοντά στο σπίτι και εξετάζεται από τους αστυνομικούς σχετικά με το τι έχει δει από την πρώτη στιγμή που ήταν στο σπίτι.

Νεότερη ενημέρωση

Αν και αρχικά οι αρχές εξέταζαν το ενδεχόμενο κάποιος από τους γονείς να διέπραξε τις δολοφονίες και να αυτοκτόνησε, φαίνεται πως με νεότερα στοιχεία της έρευνας εξετάζουν άλλο πρόσωπο να μπήκε στο σπίτι και να σκότωσε και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας.

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για χτύπημα με τσεκούρι στον πατέρα και πνιγμό για τα παιδιά.

Ο 10χρονος γιος σοκαρισμένος αφού μετέφερε έξω από το σπίτι το αδελφάκι του, κάλεσε σε βοήθεια και άμεσα μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Γαστούνης όπου έγινε προσπάθεια ανάνηψής του, χωρίς όμως να καταφέρουν οι γιατροί να το επαναφέρουν.

ilialive

Διαβάστε Περισσότερα » " Ανδραβίδα: Οικογενειακή τραγωδία με νεκρούς πατέρα, μητέρα και 2 παιδιά (video) "

Η ουκρανική Βουλή ετοιμάζει νομοσχέδιο για την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας

Η αρμόδια επιτροπή της ουκρανικής Βουλής για ζητήματα οικονομικής ανάπτυξης σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών εκπονούν νομοσχέδιο για την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην επικράτεια της Ουκρανίας, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform επικαλούμενο ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Βουλής που αναρτήθηκε στο Telegram.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «αυτή τη στιγμή η επιτροπή σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών της Ουκρανίας και αλλά κεντρικά όργανα της εκτελεστικής εξουσίας εργάζεται πάνω στο νομοσχέδιο, το οποίο καλείται να διευθετήσει ζητήματα εθνικοποίησης όλων των περιουσιακών στοιχείων, εγκαταστάσεων, κεφαλαίων και καταθέσεων του επιτιθέμενου, που βρίσκονται στην επικράτεια της Ουκρανίας».

Επίσης έχει ανακοινωθεί ότι το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με Ουκρανούς οικονομικούς εμπειρογνώμονες άρχισε την καταγραφή και την αξιολόγηση των ζημιών που έχουν προκληθεί ως αποτέλεσμα της επίθεσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ukrinform/ protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Η ουκρανική Βουλή ετοιμάζει νομοσχέδιο για την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας"

Βουλή: Κυρώθηκαν από την ολομέλεια οι τρεις αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με την Ιταλία, την Κύπρο και το Ισραήλ

Κυρώθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής, με ευρεία πλειοψηφία, οι συμβάσεις του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, οι οποίες αφορούν:

Πρώτον, την τεχνική διευθέτηση του τομέα της ακαδημαϊκής έρευνας μεταξύ του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας εκπροσωπούμενου από τη Σχολή Εθνικής ‘Αμυνας (ΣΕΘΑ) και του υπουργείου ‘Αμυνας της Ιταλικής Δημοκρατίας (εκπροσωπούμενου από το Στρατιωτικό Κέντρο Στρατηγικών Μελετών) που είχε υπογραφεί στις 29/11/2017 στην Αθήνα.

Δεύτερον, την συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία όπου επιδιώκεται η εξειδίκευση κανονισμών προστασίας των διαβαθμισμένων πληροφοριών μεταξύ της χώρας μας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Καθορίζονται ειδικότερα, όροι και προϋποθέσεις που διέπουν την αμοιβαία προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών. Δημιουργείται ένα κοινό πλαίσιο μεταξύ των μερών, που περιλαμβάνει θέματα όπως η διαβάθμιση ασφαλείας, τα λαμβανόμενα μέτρα προστασίας, η διαβίβαση, πρόσβαση, αναπαραγωγή, μετάφραση, αλλά και καταστροφή όταν χρειάζεται, των διαβαθμισμένων εγγράφων και εν γένει πληροφοριών.

Τρίτον, τη συμφωνία με το κράτος του Ισραήλ για τον καθορισμό πλαισίου και γενικών όρων που διέπουν τη συνεργασία της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του υδρογραφικού κλάδου του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ.

Τι επιδιώκεται με την πρώτη συμφωνία

Όσον αφορά στην πρώτη συμφωνία, όπως τόνισε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, επιδιώκεται ο καθορισμός των όρων και της διαδικασίας που θα διέπει την συνεργασία στον ακαδημαϊκό τομέα της ΣΕΘΑ αφενός και του Στρατιωτικού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών της Ιταλίας αφετέρου. Πρόκειται για μια τεχνική διευθέτηση η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει συνεργασία και αμοιβαία ενημέρωση για ερευνητικά προγράμματα μεταξύ των δύο μερών. Επίσης, τονίζεται η προσήλωση των μερών σε ένα κοινό ακαδημαϊκό όραμα και αξίες. Παρέχεται η δυνατότητα ανταλλαγής προσκλήσεων για εκδηλώσεις διαφόρων ειδών, με σκοπό την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας τους. Καθιερώνεται η υποχρέωση παροχής υποστήριξης και κάθε δυνατής συνδρομής και διευκόλυνσης από αμφότερα τα μέλη σε κάθε ερευνητή που έχει αναλάβει την διεξαγωγή έρευνας στο άλλο μέρος. Ρυθμίζονται ζητήματα χρηματοδότησης της συνεργασίας αυτής. Γίνεται κάλυψη των εξόδων των πραγματοποιούμενων ερευνητικών δραστηριοτήτων. Καθορίζεται το νομικό καθεστώς του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού του κράτους αποστολής κατά την παραμονή τους στο κράτος υποδοχής για την εκτέλεση κάποιου έργου στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας.

«Είναι προφανές ότι μέσα από αυτήν τη συμφωνία αναβαθμίζεται ο ρόλος της ΣΕΘΑ ως ενός εκ των κορυφαίων επιστημονικών φορέων επί θεμάτων αμυντικής πολιτικής και εθνικής στρατηγικής. Αναβαθμίζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο και το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων μας, τα κορυφαία στελέχη των οποίων, ως γνωστόν, φοιτούν στη ΣΕΘΑ» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. «Επίσης, από την δραστηριότητα που θα αναπτυχθεί μεταξύ των μερών, αναμένεται βάσιμα να αντλήσουν χρήσιμες γνώσεις, εμπειρία και τεχνογνωσία που θα μπορούν να αξιοποιηθούν από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ασφαλώς πρόκειται και για μία δραστηριότητα εξωστρέφειας των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν νομίζω ότι η συνεργασία με την Ιταλία, είναι κακό ή βλαπτικό για το εθνικό συμφέρον ζήτημα, δεδομένου ότι οι Ιταλοί είναι και εταίροι στη Μεσόγειο, είναι και εταίροι και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ και όπως και να το κάνουμε πρέπει να αναζητούμε κάθε τρόπο προσέγγισης με αυτές τις χώρες με τις οποίες λίγο-πολύ μοιραζόμαστε τις αυτές αντιλήψεις για την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή. Το επιχείρημα ότι “μιλάνε με τους Τούρκους, άρα να μην συνεργαζόμαστε μαζί τους” για μένα δεν ευσταθεί. Αντιθέτως ένας λόγος παραπάνω να επιδιώκουμε προσέγγιση και συνεργασία μαζί τους είναι και αυτός, το ότι δηλαδή έχουν σχέσεις με την Τουρκία ή εμπορικές συναλλαγές. Ο καθένας άλλωστε προωθεί τα δικά του συμφέροντα και εμείς προωθούμε τα δικά μας – και η προσέγγιση με την Ιταλία νομίζω ότι τα εξυπηρετεί» συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Τι θεσπίζονται με την δεύτερη συμφωνία

Με την δεύτερη Συμφωνία θεσπίζονται ειδικότεροι κανόνες σχετικά με τη σύναψη διαβαθμισμένων συμβάσεων από τα μέρη. Καθορίζεται η ακολουθητέα διαδικασία σε περίπτωση που διαπιστωθεί τυχόν παραβίαση ασφαλείας. Προφανώς – όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος – στη συμφωνία αντικατοπτρίζονται οι άριστες σχέσεις μεταξύ της χώρας μας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, καλύπτεται ένα σημαντικό νομικό κενό που υφίσταται στον ιδιαίτερα νευραλγικό τομέα της αμοιβαίας προστασίας και ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των δύο χωρών, και η υπογραφή συμβάλλει καταλυτικά στην εδραίωση στενότερης συνεργασίας αναφορικά με θέματα ανταλλαγής πληροφοριών και εκτιμήσεων επί γεγονότων κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ των δύο χωρών.

«Έτσι αναβαθμίζονται περαιτέρω οι σχέσεις μας με την Κύπρο. Είναι γνωστή η αδελφική – όχι στρατηγική, αλλά αδελφική – σχέση μεταξύ των δύο χωρών στη γεωπολιτική σκακιέρα και στο σύνθετο γεωπολιτικό περιβάλλον της Ανατολικής Μεσογείου και προφανώς δι’ αυτής της συμφωνίας προάγονται επιπλέον και οι επιδιώξεις και οι στοχεύσεις της στρατιωτικής διπλωματίας, όπως έχουν καταγραφεί στο πλαίσιο πολιτικής εθνικής άμυνας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Τι αφορά η συμφωνία με το κράτος του Ισραήλ

Σχετικώς με την συμφωνία με το κράτος του Ισραήλ, η οποία αφορά στον καθορισμό των επιμέρους τομέων συνεργασίας των μερών, στη ρύθμιση ζητημάτων διακίνησης και ανταλλαγής πληροφοριών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι συμβάλλει στην ενίσχυση της θαλάσσιας ασφάλειας και στην προστασία του περιβάλλοντος στην ευρύτερη και ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών και υλικού μεταξύ των μερών και την από κοινού ανάπτυξη και εκτέλεση προγραμμάτων στα πεδία της ωκεανογραφίας και υδατογραφίας.

«Προφανώς μέσα από αυτή τη συμφωνία αντικατοπτρίζεται για άλλη μια φορά η άριστη σχέση και η στρατηγική σχέση Ελλάδας και Ισραήλ και θεσπίζεται συνεργασία σε έναν επιπλέον τομέα πέραν των υφιστάμενων. Νομίζω ότι είναι καλό γενικώς, διότι, καθότι αυτές οι υπηρεσίες διοικητικά υπάγονται στο Πολεμικό Ναυτικό των δύο χωρών, είναι άλλη μία ευκαιρία προσέγγισης των αντίστοιχων κλάδων των δύο χωρών», προσέθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος και κατέληξε εκφράζοντας την εκτίμηση ότι από τις συμφωνίες αυτές προάγονται και ικανοποιούνται, τόσο οι επιδιώξεις της ιδιαίτερα εντατικής στρατιωτικής διπλωματίας, που άλλωστε αποτυπώνεται για το αποτέλεσμα στις συμφωνίες αυτές, όσο και της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, όπως αυτές έχουν ήδη καταγραφεί στο πλαίσιο της ΠΕΑ, της Πολιτικής Εθνικής Άμυνας.

Τον λόγο στην ολομέλεια έλαβαν οι ειδικοί αγορητές των κομμάτων, που εκφράζουν αντιρρήσεις για τις συμφωνίες και ειδικότερα: εκ μέρους του ΚΚΕ ο Ν. Παπαναστάσης, ο οποίος καταψήφισε και τις τρεις συμφωνίες, ο Αντ. Μυλωνάκης από την Ελληνική Λύση, ο οποίος εκφράστηκε με το «παρών» για την συμφωνία με την Ιταλία και ο Κλέων Γρηγοριάδης από το ΜεΡΑ 25, ο οποίος καταψήφισε τις συμφωνίες με το Ισραήλ και την Ιταλία και ψήφισε «παρών» στην συμφωνία με την Κύπρο.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Κυρώθηκαν από την ολομέλεια οι τρεις αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με την Ιταλία, την Κύπρο και το Ισραήλ"

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Πυροβόλησε την πρώην σύντροφό του και αυτοκτόνησε (video)

Τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας άντρας μπούκαρε με όπλο σε καφέ της οδού Παπάφη και πυροβόλησε μια γυναίκα.

Στη συνέχεια έστρεψε το όπλο επάνω του και αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival, ο δράστης είναι πρώην σύντροφος του θύματος. Μπήκε στα κατάστημα με κοντόκανη καραμπίνα και πυροβόλησε το θύμα στην κοιλιακή χώρα. Από τον πυροβολισμό τραυματίστηκε και η ανήλικη κόρη του θύματος.

Η γυναίκα που δέχτηκε τον πυροβολισμό μεταφέρθηκε σοβαρότατα τραυματισμένη στον νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Ο χώρος έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

 

 

Διαβάστε Περισσότερα » " Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Πυροβόλησε την πρώην σύντροφό του και αυτοκτόνησε (video) "

Αύριο οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας: «Το πρωί θα φτάσει η ουκρανική αποστολή στη Λευκορωσία», λέει η Μόσχα

Ανατροπή με τις συζητήσεις σχετικά με την κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία φαίνεται πως έγινε πριν λίγη ώρα. Όπως μετέδωσε το Reuters η Ρωσία αναμένει τους Ουκρανούς αξιωματούχους στη Λευκορωσία για τις διαπραγματεύσεις και τον επόμενο γύρο συνομιλιών, αύριο, Πέμπτη (03/03) σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διαπραγματευτής της Μόσχας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι την Τετάρτη, και αναμεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Στη Λευκορωσία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και ο πρώτος γύρος διαπραγματεύσεων.

Ο ρωσικός στρατός παρέχει έναν διάδρομο ασφαλείας για την ουκρανική αντιπροσωπεία, ανέφερε το TASS επικαλούμενο τον Μεντίνσκι.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αύριο οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας: «Το πρωί θα φτάσει η ουκρανική αποστολή στη Λευκορωσία», λέει η Μόσχα"

Εισβολή στην Ουκρανία: Φόβοι για χτύπημα στο κονβόι των Ελλήνων πολιτών από τη Μαριούπολη

Η επιχείρηση εκκένωσης από τη Μαριούπολη βρίσκεται σε εξέλιξη, με την πομπή αυτοκινήτων που μεταφέρει τους 82 Έλληνες πολίτες να έχει περάσει ήδη από τον πρώτο σταθμό ελέγχου και δύο ώρες μετά να συναντά τον δεύτερο.

Ο στόχος είναι να μετακινηθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια το κονβόι προς τα σύνορα της Ουκρανίας με τη Μολδαβία, όπου θα υπάρχει κλιμάκιο της πρεσβείας Βουκουρεστίου υπό την πρέσβη Σοφία Γραμματά για να παράσχει στους Έλληνες πολίτες κάθε δυνατή αρωγή.

Πληροφορίες λένε πως 21 είναι τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν 82 Έλληνες πολίτες, ομογενείς αλλά και αποστολές ελληνικών μέσων ενημέρωσης, ωστόσο σήμανε συναγερμός καθώς υπάρχουν προειδοποιήσεις πως μπορεί ο ρωσικός στρατός να χτυπήσει το ελληνικό κονβόι από τη Μαριούπολη, ώστε να κατηγορήσουν τους Ουκρανούς, που μάχονται στην περιοχή!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Κώστας Ονισένκο, δημοσιογράφος και ανταποκριτής στο Κίεβο, αυτή η πληροφορία μεταδίδεται από ουκρανικά κανάλια telegram, που λαμβάνουν πληροφορίες από υπηρεσίες ασφαλείας. «Στόχος είναι να κατηγορηθεί το Αζόφ και να μειωθεί η μαζικότητα της υποστήριξης της Ουκρανίας» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε την ανάρτηση
 

Το κονβόι ξεκίνησε από τις 11 το πρωί από την πολιορκημένη Μαριούπολη με στόχο να διασχίσουν την εμπόλεμη ζώνη και να φτάσουν σώοι στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Μολδαβία.

Ο πρώτος στόχος ήταν να φτάσουν αρχικά στην πόλη Ζαπορίζια, σε απόσταση 230χλμ., κάτι που έγινε. Έπειτα, θα συνεχίσουν προς την πόλη Ντνίπρο και από εκεί, κρίνοντας εκ νέου τα δεδομένα, θα ακολουθήσουν διαδρομή η οποία θα τους οδηγήσει στα σύνορα με την Μολδαβία. Τελικός προορισμός, φυσικά, η Ελλάδα, μέσω Ρουμανίας.

Τους Έλληνες συνοδεύει ο πρέσβης Φραγκίσκος Κωστελλένος, ο οποίος σκοπεύει αμέσως μετά, να επιστρέψει πάλι πίσω στην Μαριούπολη και τα καθήκοντά του.

Στις 12:10 το μεσημέρι το κονβόι των Ελλήνων πέρασε τον 1ο σταθμό ελέγχου, στα όρια της πόλης της Μαριούπολης, ουκρανικών δυνάμεων, γεγονός που αποδεικνύει ότι η πόλη, παραμένει έως αυτήν την ώρα, στα χέρια των αμυνομένων.

Σχεδόν δύο ώρες μετά, το κομβόι συνάντησε 2ο σταθμό ελέγχου, αυτή τη φορά Ρώσων στρατιωτών. Σκοπός είναι όλα τα αυτοκίνητα να παραμένουν το ένα πίσω απ’ το άλλο, ωστόσο, αυτό, δεν είναι πάντα εφικτό.

Η επικοινωνία γίνεται μόνο μέσω δορυφορικού τηλεφώνου για λόγους ασφαλείας, καθ’ όλη τη διάρκεια της δύσκολης διαδρομής, που πραγματοποιείται με μεγάλη προσοχή και χαμηλή ταχύτητα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εισβολή στην Ουκρανία: Φόβοι για χτύπημα στο κονβόι των Ελλήνων πολιτών από τη Μαριούπολη"

Ο Δήμος Αθηναίων θα ανοίξει τις κατασκηνώσεις του Αγ. Ανδρέα για φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων

Βάρβαρη χαρακτήρισε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ηρωική την αντίσταση των Ουκρανών, μιλώντας νωρίτερα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, που συνεδριάζει.

Ο κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε ότι ο δήμος είναι «σε ανοιχτή γραμμή με την ουκρανική πρεσβεία στην Αθήνα για φιλοξενία προσφύγων» και ήδη έχει καταρτίσει σχέδιο για να λειτουργήσουν για τον σκοπό αυτό οι κατασκηνώσεις στον Αγ. Ανδρέα. Επίσης, τις επόμενες ημέρες ο δήμος ξεκινά εκστρατεία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας. Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Νάσος Ηλιόπουλος, τόνισε ότι η ρωσική εισβολή παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο, χαρακτήρισε λάθος την αποστολή στρατιωτικού υλικού από την κυβέρνηση και ζήτησε ο δήμος να συμμετάσχει σε πρωτοβουλίες ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ» Παύλος Γερουλάνος, επισήμανε ότι «είναι ένας πόλεμος που ανοίγει τις ορέξεις πολλών άλλων χωρών που τον παρακολουθούν» και αν ήταν «χλιαρή» η αντίδραση της Ευρώπης, θα έστελνε το μήνυμα «ότι έχει καταθέσει τα όπλα στην άμυνα της και ο καθένας είναι μόνος του».

«Καταδικάζουμε τη ρωσική εισβολή και λέμε όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο» τόνισε από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Βουρδουμπάς, σημειώνοντας ότι «η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι η πλευρά με τους λαούς και όχι με τους ιμπεριαλιστές».

Να εκφράσει το Δημοτικό Συμβούλιο τη συμπαράσταση του στους Έλληνες της Ουκρανίας, αλλά και στους Ρώσους πολίτες που αντιστέκονται στον Πούτιν και τους σχεδιασμούς του, ζήτησε μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα για την Ελλάδα» Γιώργος Καραμπελιάς.

Για δεκαετίες θα βιώνουμε τις συνέπειες αυτού του πολέμου, προέβλεψε ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα και πάλι Αθήνα» Γιώργος Βουλγαράκης. «Ζούμε την αρχή μιας νέας πραγματικότητας που επαναφέρει το ψυχροπολεμικό κλίμα του παρελθόντος αλλά με πιο καταστροφικούς όρους» είπε.

Πρόκειται για «εγκληματική βάρβαρη εισβολή» σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας» Πέτρος Κωνσταντίνου και έκανε λόγο για υποκρισία, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «κανείς δεν μίλησε όταν η Ρωσία εισέβαλε στο Τατζικιστάν».

Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα» Παναγιώτης Κεφαλληνός, ανέφερε ότι ο πόλεμος αυτός «δείχνει ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή πολεμικών συγκρούσεων προς όφελος του κεφαλαίου».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Δήμος Αθηναίων θα ανοίξει τις κατασκηνώσεις του Αγ. Ανδρέα για φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων"

Γενική 24ωρη απεργία στις 6 Απριλίου κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Στην κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας στις 6 Απριλίου 2022 προχώρησαν οι συνομοσπονδίες των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Απεργιακή απόφαση έλαβε η ΓΣΕΕ, που σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας, εκτιμώντας την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, διαρκούσης της πανδημίας και της πρωτοφανούς πληθωριστικής έξαρσης, η οποία οφείλεται και στις δύσκολες και επικίνδυνες γεωπολιτικές καταστάσεις που ώθησαν τις τιμές των καυσίμων στα ύψη, έλαβε αποφάσεις για δράσεις – καμπάνιες που θα εκτυλιχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και θα κορυφωθούν στις 6 Απριλίου με Πανελλαδική Απεργία και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα».

Σε άλλο σημείο της ίδιας ανακοίνωσης αναφέρεται πως: «Η ΓΣΕΕ, διεκδικεί και η κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει την πρωθυπουργική προεκλογική δέσμευση, επαναφέροντας -έστω και υπολειπόμενη αυτής (αύξηση διπλάσια της οικονομικής μεγέθυνσης για κάθε χρόνο)- τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και μετά να παραδώσει τον προσδιορισμό του στην ΕΓΣΣΕ (δηλαδή ΓΣΕΕ και εργοδοτικές οργανώσεις).

Διεκδικούμε Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, για τους ανυπεράσπιστους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, με απόλυτη ελευθερία διαπραγμάτευσης των οικονομικών όρων και ταυτόχρονα καλούμε τις Ομοσπονδίες – μέλη μας να εκκινήσουν άμεσα διαδικασίες διαπραγματεύσεων και σύναψης κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις και όρους που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των μελών τους».

ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, ανακοίνωσε πως: «υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της, που συνεδρίασε στις 28 του Φλεβάρη του 2022, κηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη, 6 του Απρίλη 2022, με αιτήματα:

Οικονομικά:

  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού
  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
  • Ξεπάγωμα της διετίας 2015 – 17
  • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
  • Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού
  • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
  • Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.
  • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.
    Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων».

 news

Διαβάστε Περισσότερα » " Γενική 24ωρη απεργία στις 6 Απριλίου κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ"

Στάση εργασίας την Πέμπτη 3/3 ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Στάση εργασίας την Πέμπτη 3/3 από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, διαμαρτυρόμενοι στην κυβερνητική τροπολογία που προβλέπει επιστροφή χρημάτων από τους υπαλλήλους, για την περίοδο 1/1/2016, μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2019.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ, κάνοντας λόγω για «αιφνιδιαστική» κίνηση των εργαζομένων, κίνησε τις διαδικασίες για να κηρυχθεί η στάση εργασίας παράνομη και καταχρηστική.

Στην επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ, το Συνδικάτο εργαζομένων του οργανισμού αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι ομόφωνα αποφάσισαν τη στάση εργασίας και για όλες τις ειδικότητες. «Ο λόγος που αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε στην ενέργεια της κινητοποίησης, απορρέει από την κατάθεση τροπολογίας της Κυβέρνησης για ψήφιση στη Βουλή , ζητώντας επιστροφή χρημάτων από τους εργαζόμενους για την περίοδο 01/01/2016 έως τον 09/2017», τονίζεται στην επιστολή.

Από την πλευρά της η διοίκηση του ΟΑΣΘ αναφέρει:

«Εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς προηγουμένως να υπάρξει οποιαδήποτε ειδοποίηση ή σχετική ενημέρωση, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ προκήρυξε νέα στάση εργασίας, για την Πέμπτη 3 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Ο ΟΑΣΘ κινεί τις νομικές διαδικασίες προκειμένου η στάση εργασίας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, καθώς παραβιάζει ξεκάθαρα το νόμο και επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού και επισημαίνει προς το Συνδικάτο ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν βοηθούν στην επίλυση των όποιων προβλημάτων».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας την Πέμπτη 3/3 ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ"

ΕΝΦΙΑ-υπουργικό συμβούλιο: Μειώνεται κι άλλο με τις νέες αντικειμενικές

Τη θέσπιση του νέου ΕΝΦΙΑ, που μειώνεται για μια ακόμη φορά, με την εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο, στη συνεδρίαση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά την εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, οι αρμόδιοι Υπουργοί ανέπτυξαν τις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα:

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος παρουσίασαν τις εξής νομοθετικές πρωτοβουλίες

α) Ο νέος ΕΝΦΙΑ – Μείωση ΕΝΦΙΑ με εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών,

β) Ενδιάμεσο Πρόγραμμα Συνεισφοράς Δημοσίου για τη στήριξη ευάλωτων οφειλετών,

γ) Ανεξάρτητη Αρχή Πιστοληπτικής Αξιολόγησης,

δ) Αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας,

ε) Άσκηση τελωνειακής αντιπροσώπευσης – Ρύθμιση επαγγέλματος τελωνειακού αντιπροσώπου.

Μείωση ΕΝΦΙΑ με εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών

Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο τροποποιείται το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και αντιμετωπίζονται τα νέα δεδομένα λόγω αναπροσαρμογής των τιμών εκκίνησης αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας ακινήτων, οι οποίες εφαρμόζονται από την 1η Ιανουαρίου 2022. Με τις προτεινόμενες διατάξεις:

Μειώνεται ο φόρος ακόμη και για ακίνητα σε ζώνες στις οποίες αυξήθηκαν οι τιμές.

Καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος για τα φυσικά πρόσωπα (διατηρείται για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες) και ενσωματώνεται στον κύριο φόρο.

Διορθώνονται στρεβλώσεις και αδικίες του παρελθόντος, με στόχο ένα φόρο πιο ορθολογικό και αναλογικό.

Ενδεικτικά:

Αναπροσαρμόζονται συντελεστές και κλιμάκια υπολογισμού του κυρίου φόρου κτισμάτων και οικοπέδων (μειώνονται συντελεστές και ενοποιούνται κλιμάκια).

Χορηγείται εφεξής σε μόνιμη βάση η μείωση του φόρου με βάση τη συνολική αξία της περιουσίας.

Αυξάνονται σημαντικά οι συντελεστές έκπτωσης του φόρου των φυσικών προσώπων για τη μικρομεσαία ιδιοκτησία.

Διευκολύνονται οι φορολογούμενοι στην αποπληρωμή του φόρου, καθώς παρέχεται η δυνατότητα πληρωμής του φόρου σε 10 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο επιδιώκεται:

1ον: Η μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα φυσικά πρόσωπα και ιδίως για εκείνα που διαθέτουν ακίνητα που εντάσσονται σε χαμηλές και μεσαίες τιμές ζώνης, παρά την αύξηση των τιμών εκκίνησης στις περισσότερες ζώνες.

2ον: Η κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου φυσικών προσώπων (ως σήμερα υπολογιζόταν στη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, εφόσον αυτή υπερέβαινε τις 250.000 ευρώ) και η ενσωμάτωσή του στον κύριο φόρο.

3ον: Η διόρθωση στρεβλώσεων και αδικιών, προκειμένου ο φόρος να γίνει πιο ορθολογικός, δίκαιος και αναλογικός.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΝΦΙΑ-υπουργικό συμβούλιο: Μειώνεται κι άλλο με τις νέες αντικειμενικές "

Στέρηση μισθού και οριστική παύση για δικαστές που καθυστερούν αδικαιολόγητα αποφάσεις

Αξιολόγηση των δικαστών και προαγωγή τους με την προυπόθεση παρακολούθησης επιμορφωτικών σεμιναρίων, ηλεκτρονική δημοσίευση των δικαστικών αποφάσεων αλλά και ευρύτερες αλλαγές στην λειτουργία των δικαστηρίων περιλαμβάνει το Σχέδιο Νόμου για την αναμόρφωση του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Δικαστικών Λειτουργών που παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Η αναμόρφωση του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Δικαστικών Λειτουργών στοχεύει στην εξάλειψη δυσλειτουργιών του συστήματος που καθυστερούν την απονομή της Δικαιοσύνης και περιορίζουν την αποτελεσματικότητά της και ταυτόχρονα εισάγει σημαντικές καινοτομίες ως προς την οργάνωση και λειτουργία των Δικαστηρίων και ρυθμίσεις για την ταχύτερη ενσωμάτωση των πολιτικών για την ηλεκτρονική δικαιοσύνη.

Οι βασικότερες αλλαγές του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών διαρθρώνονται ως εξής:

• Οργάνωση και λειτουργία των δικαστηρίων:

- Πλέον και οι δικαστικοί υπάλληλοι δικαιούνται να συγκαλέσουν την Ολομέλεια των δικαστηρίων
- Προβλέπεται η δυνατότητα σύγκλησης ολομελειών για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με κρίσιμα νομικά ζητήματα.
- Αν για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή η ομαλή λειτουργία περισσοτέρων δικαστηρίων ή εισαγγελιών της ίδιας περιφέρειας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, μετά από αίτημα του δικαστή που διευθύνει το πολιτικό Εφετείο της περιφέρειας, μπορεί να αποφασίσει την αναστολή μέρους ή του συνόλου των εργασιών όλων των δικαστηρίων και των εισαγγελιών της περιφέρειας μέχρι να εκλείψουν οι λόγοι αυτοί. Το ίδιο μπορεί να κάνει και για το σύνολο των δικαστηρίων της χώρας μετά από αίτημα ενός εκ των Προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων. Δυνατότητα να αναστείλει μερικώς ή πλήρως τη λειτουργία του δικαστηρίου για λόγους ανωτέρας βίας έχει και ο διευθύνων το δικαστήριο. - Περιορισμός των αναχρονιστικών κωλυμάτων εντοπιότητας βάσει των τελευταίων διαθέσιμων δημογραφικών δεδομένων.
- Ρύθμιση των οργανωτικών και λειτουργικών ζητημάτων των ειρηνοδικείων μετά την έναρξη λειτουργίας της κατεύθυνσης ειρηνοδικών στην ΕΣΔΙ και την κατάργηση των πταισματοδικείων.

• Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη:
- Τα Δικαστήρια διαθέτουν στο κοινό σε ηλεκτρονική μορφή δια μέσου της οικείας ιστοσελίδας τους τις δικαστικές αποφάσεις, τις οποίες δημοσιεύουν και οι οποίες έχουν υποστεί κατάλληλη επεξεργασία ανωνυμοποίησης.
- Δημιουργίας τμημάτων Πληροφορικής των Δικαστηρίων για την τεχνική υποστήριξη, συντήρηση και περαιτέρω ανάπτυξη των συστημάτων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) που στελεχώνονται από εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο υποστηρίζει την λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων της Δικαιοσύνης αδιαλείπτως.
- Επιτροπές Πληροφοριακών Συστημάτων του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου
- Αρχείο του Δικαστηρίου και σε ηλεκτρονική μορφή.

• Προαγωγές μέχρι και τον βαθμό του προέδρου εφετών:
- μόνο εφόσον οι υπό προαγωγή δικαστικοί λειτουργοί έχουν ολοκληρώσει την παρακολούθηση των υποχρεωτικών προγραμμάτων επιμόρφωσης της παρ. 2 του άρθρου 40 του ν. 4871/2021.
- κατ’ απόλυτη εκλογή - δεν προάγεται ο δικαστικός λειτουργός που έχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση

• Οι επιθεωρητές και η υποβοήθησή τους:
- Ο πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου Επιθεώρησης και οι επιθεωρητές αρεοπαγίτες και σύμβουλοι επικρατείας ορίζονται για διετή θητεία με κλήρωση: στην κληρωτίδα τοποθετούνται τα ονόματα των αρεοπαγιτών και συμβούλων, τους οποίους η ίδια Ολομέλεια ορίζει σε αριθμό διπλάσιο του απαιτουμένου για το σύνολο των μελών του Συμβουλίου Επιθεώρησης και των επιθεωρητών από αυτούς που έχουν διετή υπηρεσία.
- Πριν την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, τα μέλη των Συμβουλίων Επιθεώρησης και οι Επιθεωρητές παρακολουθούν υποχρεωτικά έκτακτα προγράμματα επιμόρφωσης που διοργανώνονται από την ΕΣΔΙ.
- Στην έδρα του μεγαλύτερου από τα εφετεία κάθε περιφέρειας, ιδρύεται Γραφείο Γραμματείας Επιθεώρησης, στο οποίο παρέχουν τις υπηρεσίες τους, με αποκλειστική απασχόληση, ένας ή περισσότεροι γραμματείς από το προσωπικό των δικαστηρίων της έδρας του εφετείου. Αρμοδιότητα του γραφείου είναι να επικουρεί τον επιθεωρητή στο έργο του και ιδίως να συλλέγει τα απαιτούμενα για την διενέργεια της επιθεώρησης των δικαστηρίων και δικαστικών λειτουργών στατιστικά στοιχεία και να συγκεντρώνει τις απαιτούμενες πληροφορίες σχετικά με την πορεία των αποφάσεων των επιθεωρουμένων.

• Ετήσιες εκθέσεις επιθεώρησης για:
- τα δικαστήρια και τις εισαγγελίες. Στην επιθεώρηση ελέγχονται α) τα κριτήρια με βάση τα οποία συγκροτούνται τα τμήματα του δικαστηρίου ή της εισαγγελίας, και κατανέμονται οι υποθέσεις και τα λοιπά καθήκοντα, β) η ενημερότητα της υπηρεσίας ως προς τη διεκπεραίωση των υποθέσεων και, ιδίως, ως προς τους μέσους χρόνους των διαδικασιών ανά φάση (προσδιορισμό, εκδίκαση, έκδοση απόφασης) και κατηγορία, γ) η τακτική και ομαλή διεξαγωγή συνεδριάσεων, δ) η χρήση των νέων τεχνολογιών και ε) η καταλληλότητα, ασφάλεια και την καθαριότητα των κτιρίων.
- τους διευθύνοντες τα δικαστήρια και τις εισαγγελίες με βάση τα ίδια ως άνω κριτήρια.
- τους προέδρους και προεδρεύοντες τμημάτων και δικαστικών σχηματισμών. Στην επιθεώρηση ελέγχεται α) η ικανότητά τους στην απονομή της δικαιοσύνης, β) η διεύθυνση της διαδικασίας, γ) λειτουργία του τμήματος ή του δικαστικού σχηματισμού που προΐστανται, δ) η διατύπωση των δικαστικών αποφάσεων και βουλευμάτων του τμήματός / σχηματισμού τους και ε) ο χρόνος δημοσίευσης των σχεδίων που τους παραδίδονται.
- όλους τους δικαστικούς λειτουργούς μέχρι και το βαθμό του Προέδρου Εφετών. Στην επιθεώρηση α) ελέγχεται ι) η επεξεργασία κάθε υπόθεσης σε συνάρτηση με τη σοβαρότητα και τη δυσχέρειά της, ιι) οι δοθείσες με την απόφαση απαντήσεις και ιιι) η ταχύτητα διεκπεραίωσης κάθε υπόθεσης, β) διεξάγεται λεπτομερώς κάθε χρήσιμη έρευνα, χωρίς περιορίζεται ο επιθεωρητής στα υποδεικνυόμενα από τους επιθεωρούμενους δικαστικούς λειτουργούς αποφάσεις και στοιχεία, γ) μελετώνται τα σχετικά με την εργασία των επιθεωρούμενων στατιστικά στοιχεία, δ) ζητείται η γνώμη του διευθύνοντος του δικαστηρίου, ε) λαμβάνονται υπόψη οι γραπτές εκθέσεις των προέδρων των τμημάτων που υπηρετούν οι επιθεωρούμενοι, στ) παρακολουθούνται οι συνεδριάσεις στις οποίες συμμετέχουν οι επιθεωρούμενοι, ζ) διαπιστώνεται η συμμετοχή των επιθεωρούμενων στα υποχρεωτικά επιμορφωτικά σεμινάρια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και η) και υπάρχει προσωπική επικοινωνία με τους επιθεωρουμένους.

• Κριτήρια επιθεώρησης: - Οι ολομέλειες των ανώτατων δικαστηρίων, προκειμένου να διασφαλίσουν το ενιαίο μέτρο και την αποτελεσματικότητα της επιθεώρησης καταρτίζουν κατά την έναρξη κάθε δικαστικού έτους ενιαίο πλαίσιο οδηγιών, πρακτικών και κατευθύνσεων προς το Συμβούλιο Επιθεώρησης και τους επιθεωρητές για την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους καθώς και ένα ενιαίο έντυπο επιθεώρησης
- Στους κανονισμούς των δικαστηρίων περιλαμβάνονται υποχρεωτικά ρυθμίσεις προς το σκοπό της ισομερούς κατανομής υποθέσεων στους δικαστές σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος που διενεργεί τη χρέωση των υποθέσεων τις κατατάσσει, ανάλογα με τη σοβαρότητα και τη δυσχέρειά τους, από το ένα (την λιγότερο απαιτητική) έως το πέντε (την πιο απαιτητική)
. - Στην επιθεώρηση ελέγχονται: α) το ήθος, το σθένος και ο χαρακτήρας, β) η επιστημονική κατάρτιση, γ) η προσαρμοστικότητα σε νέα καθήκοντα και αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των νέων τεχνολογιών, δ) η κρίση και η αντίληψη, ε) η επιμέλεια και η εργατικότητα, στ) η υπηρεσιακή απόδοση ήτοι η ποιότητα, η ποσότητα και η ταχύτητα διεκπεραίωσης υποθέσεων σε σχέση με τη σοβαρότητα και τη δυσχέρειά τους, ζ) η ικανότητα στην απονομή της δικαιοσύνης και στη διεύθυνση της διαδικασίας, η) η αναίρεση ή εξαφάνιση των αποφάσεων που συνέταξαν οι επιθεωρούμενοι, κατά παραδοχή του αντίστοιχου ένδικου μέσου, θ) η ικανότητα συνεργασίας, ι) η συμπεριφορά του δικαστικού λειτουργού στο δικαστήριο και ιδιαίτερα στο ακροατήριο καθώς και η κοινωνική του παράσταση, ια) η επιβάρυνση από τυχόν πρόσθετα καθήκοντα και η ανταπόκριση σε αυτά.

• Επιθεώρηση των επιθεωρητών: - Το Συμβούλιο Επιθεώρησης συγκεντρώνει τις εκθέσεις του κάθε επιθεωρητή, ελέγχει την πληρότητά τους και διατυπώνει σε ιδιαίτερη έκθεσή του ενδεχόμενες παρατηρήσεις του σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της επιθεώρησης από αυτόν.

• Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων (πέραν του εξαμήνου):
- στέρηση μισθού
- κώλυμα προαγωγής
- λόγος οριστικής παύσης

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Στέρηση μισθού και οριστική παύση για δικαστές που καθυστερούν αδικαιολόγητα αποφάσεις"

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ενδεχόμενο απαγορευτικό από τις χώρες της Βαλτικής στη Ρωσία για τον ελλιμενισμό πλοίων

Συνεχίζεται το «μπλόκο» από τη Δύση σε βάρος της Ρωσίας. Τα τρία κράτη της Βαλτικής ενδέχεται να απαγορεύσουν τον ελλιμενισμό ρωσικών πλοίων στα λιμάνια τους, αν κωλυσιεργήσει μια απόφαση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της Ινγκρίντα Σιμονίτε σε συνέντευξη Τύπου.

Το πρακτορείο ειδήσεων BNS μετέδωσε νωρίτερα σήμερα ότι η κυβέρνηση της Λιθουανίας σχεδιάζει να απαγορεύσει τον ελλιμενισμό σε πλοία που πλέουν υπό ρωσική σημαία ή έχουν οποιαδήποτε άλλη σύνδεση με τη Ρωσία, τους πολίτες ή τις εταιρείες της.

Η κυβέρνηση είπε αργότερα ότι θα αναβάλει την απόφαση σε εθνικό επίπεδο, καθώς υποβλήθηκε η πρόταση για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιβληθεί αυτή η απαγόρευση σε ολόκληρη την ΕΕ.

«Εάν υπάρξουν μεγαλύτερες συζητήσεις (για απαγόρευση σε ολόκληρη την ΕΕ), τότε θα προτείναμε να εφαρμοστεί σε συντονισμό με τους γείτονες (βαλτικές χώρες). Συμφωνήσαμε κατ' αρχήν», είπε η Σιμονίτε, αναφερόμενη στα γειτονικά κράτη Εσθονία και Λετονία.

Ρώσοι ολιγάρχες στέλνουν τα σούπερ γιοτ στις Μαλδίβες για να τα «σώσουν» από τις κυρώσεις

Τουλάχιστον πέντε σούπερ γιοτ, που ανήκουν σε Ρώσους δισεκατομμυριούχους, ήταν σήμερα αγκυροβολημένα στις Μαλδίβες ή έπλεαν προς το νησιωτικό αυτό κράτος του Ινδικού Ωκεανού, το οποίο δεν έχει συμφωνία έκδοσης και δικαστικής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δείχνουν τα δεδομένα υπηρεσιών που παρακολουθούν τους πλόες των πλοίων.

Η άφιξη των σκαφών στο αρχιπέλαγος αυτό, που βρίσκεται στα ανοικτά της Σρι Λάνκα, ακολουθεί την επιβολή αυστηρών δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία σε αντίποινα για την εισβολή που πραγματοποίησε στις 24 Φεβρουαρίου στην Ουκρανία.

Το σούπερ γιοτ Clio, που ανήκει στον Όλεγκ Ντεριπάσκα, τον ιδρυτή της γιγάντιας επιχείρησης αλουμινίου Rusal, σε βάρος του οποίου είχαν επιβληθεί κυρώσεις το 2018 από τις ΗΠΑ, αγκυροβόλησε σήμερα ανοικτά της πρωτεύουσας Μαλέ, σύμφωνα με τη ναυτιλιακή βάση δεδομένων MarineTraffic.

Το Titan, το οποίο ανήκει στον Αλεξάντρ Αμπράμοφ, συνιδρυτή της χαλυβουργίας Evraz, έφθασε στις 28 Φεβρουαρίου.

Άλλα τρία γιοτ, που ανήκουν σε Ρώσους δισεκατομμυριούχους, εθεάθησαν σήμερα να πλέουν στα ύδατα των Μαλδίβων, σύμφωνα με τα δεδομένα. Σε αυτά περιλαμβάνεται το μήκους 88 μέτρων Nirvana που ανήκει στον πλουσιότερο άνθρωπο της Ρωσίας, τον Βλαντίμιρ Ποτάνιν.

Τα περισσότερα από τα σκάφη αυτά είχαν θεαθεί νωρίτερα φέτος αγκυροβολημένα σε λιμάνια της Μέσης Ανατολής.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Μαλδίβων δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει πως θα αναλάβουν δράση για την κατάσχεση ιδιοκτησιών Ρώσων σε βάρος των οποίων έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πόλεμος στην Ουκρανία: Ενδεχόμενο απαγορευτικό από τις χώρες της Βαλτικής στη Ρωσία για τον ελλιμενισμό πλοίων"

Μπόρις Τζόνσον: Οι ενέργειες του Πούτιν στην Ουκρανία χαρακτηρίζονται εγκλήματα πολέμου

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι ενέργειες του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία έχουν ήδη χαρακτηριστεί ως έγκλημα πολέμου, μεταδίδει το Reuters.

Το γραφείο του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα ζητήσει την έγκριση του δικαστηρίου για να ξεκινήσει έρευνα για φερόμενα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

«Αυτό που έχουμε ήδη δει από το καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ότι έχει ρίξει πυρομαχικά σε αθώους πολίτες… κατά την άποψή μου ήδη χαρακτηρίζεται πλήρως ως έγκλημα πολέμου», είπε ο Τζόνσον στο κοινοβούλιο.

Οι σφοδρές μάχες και οι ρωσικοί βομβαρδισμοί από την έναρξη της εισβολής την περασμένη εβδομάδα έχουν σκοτώσει δεκάδες ανθρώπους στην Ουκρανία, ενώ χιλιάδες πρόσφυγες έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες.

Ο πιο σοβαρός βομβαρδισμός έπληξε το Χάρκοβο, μια πόλη 1,5 εκατομμυρίου κατοίκων στα ανατολικά, το κέντρο της οποίας έχει μετατραπεί σε μια βομβαρδισμένη έρημο από ερειπωμένα κτίρια και συντρίμμια.

Την Τρίτη, ο Τζόνσον είπε ότι ο βομβαρδισμός στο Χάρκοβο από τις ρωσικές δυνάμεις ήταν μια θηριωδία που θυμίζει τις επιθέσεις στο Σεράγεβο τη δεκαετία του 1990.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Μπόρις Τζόνσον: Οι ενέργειες του Πούτιν στην Ουκρανία χαρακτηρίζονται εγκλήματα πολέμου"

Εξαρθρώθηκε η συμμορία που λήστευε χρηματαποστολές – Αυτά είναι τα ευρήματα της Αστυνομίας

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η συμμορία που λήστευε χρηματαποστολές στην Αττική, τη στιγμή που γίνονταν ανεφοδιασμοί σε ATM.

Χθες (1-3-2022), ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της παραπάνω Υπηρεσίας και συνδρομή της ΟΠΚΕ, στις περιοχές της Ηλιούπολης, του Κορυδαλλού, του Αγίου Δημητρίου και της Παιανίας,  συνελήφθησαν πέντε Έλληνες,  ηλικίας 46, 48, 49, 51 και 53 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι δύο από τους δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ο ένας με κράνος μοτοσικλετιστή και ο άλλος με μάσκα σιλικόνης, ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιού και καλάσνικοφ, υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, τη στιγμή που αυτός έκανε ανεφοδιασμό ΑΤΜ Τράπεζας που βρίσκεται στην Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι. Στη συνέχεια, έκλεψαν τέσσερις κασετίνες του ΑΤΜ, που περιείχαν μεγάλο χρηματικό ποσό και επιβιβάστηκαν σε μηχανή που βρισκόταν στο σημείο. 

Ωστόσο, λόγω μηχανικής βλάβης, δεν κατάφεραν να διαφύγουν και στη συνέχεια ακινητοποίησαν διερχόμενη οδηγό, της αφαίρεσαν το αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψαν σε κοντινό σημείο και… έγιναν καπνός.

Ως προς τους ρόλους των μελών της οργάνωσης, ο 46χρονος κατείχε ηγετικό ρόλο, ο 49χρονος και ο 51χρονος το ρόλο του φυσικού αυτουργού, ο 53χρονος διέθετε τους χώρους που αποκρύπτονταν τα επιχειρησιακά-κλεμμένα οχήματα, ο οπλισμός και ο εξοπλισμός (αλεξίσφαιρα γιλέκα, είδη ρουχισμού) που χρησιμοποιούσε η οργάνωση κατά τη διάπραξη των ληστειών και ο 48χρονος είχε αναλάβει την επιδιόρθωση και προετοιμασία των επιχειρησιακών-κλεμμένων αυτοκινήτων.

Ως προς τον τρόπο δράσης:

· είχαν πάντοτε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους φορώντας κράνη μοτοσικλέτας, ενώ σε κάποιες από τις περιπτώσεις, μάσκα σιλικόνης

· έφεραν βαρύ οπλισμό (πολεμικό τυφέκιο τύπου KALASHNIKOV AK -47), καθώς και πιστόλια, με τα οποία απειλούσαν τους υπαλλήλους των χρηματαποστολών, ενώ είχαν προμηθευτεί και αλεξίσφαιρα γιλέκα

· για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένες μοτοσυκλέτες, ενώ μετά τη διάπραξη των ληστειών, τις εγκατέλειπαν σε κοντινά σημεία και διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο, στο οποίο είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας

· κατά την διάπραξη των ληστειών είχαν τη συνδρομή έτερων ατόμων-συνεργών, που ενεργούσαν ως προπομποί και ¨τσιλιαδόροι¨, ώστε να ενημερώνονται για την άφιξη του οχήματος της χρηματαποστολής και τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή

· πριν τη διάπραξη των ληστειών, κατόπτευαν τα συγκεκριμένα Α.Τ.Μ και επιτηρούσαν-χρονομετρούσαν τα δρομολόγια των οχημάτων των χρηματαποστολών.

· ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη χρήση των κινητών τους τηλεφώνων, εγκαταλείποντας τις «επιχειρησιακές» τηλεφωνικές συνδέσεις μετά την διάπραξη των ληστειών, ενώ για τις επικοινωνίες τις λοιπές ημέρες και κατά την διάρκεια των προπαρασκευαστικών πράξεων, είχαν τηλεφωνικές συνδέσεις με τις οποίες μιλούσαν αυστηρά και μόνο μεταξύ τους, με κωδικοποιημένες λέξεις.

· διέθεταν χώρους που απέκρυπταν τα επιχειρησιακά αυτοκίνητα και τον οπλισμό τους

Διενεργήθηκαν οκτώ έρευνες σε σπίτια και αποθηκευτικούς χώρους, κατά τις οποίες μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 231.400 ευρώ, δύο πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ, έξι πιστόλια, δύο περίστροφα, δύο καραμπίνες και αεροβόλα όπλα, πλήθος φυσιγγίων, πυροκροτητές, εκρηκτικές ύλες και αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, κυνηγετικά μαχαίρια, αλεξίσφαιρα, χρονόμετρα, φορητοί ασύρματοι, διαρρηκτικά εργαλεία, πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και κινητών τηλεφώνων, τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκύπτει ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν διαπράξει επιπλέον, δύο ένοπλες ληστείες σε χρηματαποστολές και δύο κλοπές μοτοσυκλετών.

Επιπρόσθετα οι κατηγορούμενοι έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για πλήθος παρόμοιων και άλλων αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαρθρώθηκε η συμμορία που λήστευε χρηματαποστολές – Αυτά είναι τα ευρήματα της Αστυνομίας"

Κορωνοϊός: 57+1 θάνατοι από Covid, κάτω από 400 οι διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 15.557, εκ των οποίων 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.454.429, εκ των οποίων 49,5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 295 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.805 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0,93 (95% ΔΕ: 0,82 - 1,01). 

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 297.556 τεστ, εκ των οποίων τα 22.355 μοριακά και τα 275.201 rapid. Στο σύνολο η θετικότητα ήταν 5,23% έναντι 3,68% χθες, αλλά με 466 χιλιάδες τεστ.

Aπό τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 5.442 στην Αττική (6.283 χθες).
  • 1.586 στη Θεσσαλονίκη (1.809 χθες)

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 635 από την Ανατολική Αττική (766 χθες).
  • 878 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (1.053 χθες).
  • 181 από τη Δυτική Αττική (273 χθες).
  • 746 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (882 χθες).
  • 1.550 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (1.777 χθες).
  • 686 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (704 χθες).
  • 648 από τον Πειραιά (708 χθες).
  • 118 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (120 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 66 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 1 στο Άγιο Όρος.
  • 284 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 10 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 120 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 115 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 66 στην ΠΕ Άρτας.
  • 531 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 158 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 23 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 117 στην ΠΕ Δράμας.
  • 139 στην ΠΕ Έβρου.
  • 358 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 41 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 57 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 146 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 86 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 911 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 13 στην ΠΕ Θάσου.
  • 41 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 18 στην ΠΕ Θήρας.
  • 2 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 29 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 289 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 191 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 29 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 120 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 17 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 60 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 10 στην ΠΕ Κέας - Κύθνου.
  • 114 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 47 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 103 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 255 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 179 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 93 στην ΠΕ Κω.
  • 92 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 350 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 128 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 108 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 39 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 26 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 283 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 258 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 15 στην ΠΕ Μήλου.
  • 19 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 21 στην ΠΕ Νάξου.
  • 115 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 27 στην ΠΕ Πάρου.
  • 122 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 97 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 86 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 177 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 73 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 170 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 58 στην ΠΕ Σάμου.
  • 121 στην ΠΕ Σερρών.
  • 9 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 20 στην ΠΕ Σύρου.
  • 6 στην ΠΕ Τήνου.
  • 184 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 183 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 80 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 40 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 126 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 217 στην ΠΕ Χανίων.
  • 98 στην ΠΕ Χίου.
  • 368 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (453 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 57, ενώ εκ των υστέρων καταγράφηκε μια ακόμα απώλεια. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 25.972 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 399 (χθες 408). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 89,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 287 (71,93%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 112 (28,07%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.279 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 281 (ημερήσια μεταβολή -6,02%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 290 ασθενείς.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 57+1 θάνατοι από Covid, κάτω από 400 οι διασωληνωμένοι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news