facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Πυροσβεστική Υπηρεσία: 41 δασικές πυρκαγιές σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο

Από Ω/19:00/19-08-2021 έως Ω/19:00/20-08-2021 εκδηλώθηκαν 41 δασικές πυρκαγιές. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνδρομή παρέχουν οι δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

• Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων είναι οριοθετημένη και επιχειρούν 461 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Στην περιοχή έχει ενεργοποιηθεί ομάδα ΣμηΕΑ του Πυροσβεστικού Σώματος. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 18 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 3 Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού, 1 Ε/Π από τα Αραβικά Εμιράτα και 3 Ε/Π ως συντονιστικά, καθώς και 10 Α/Φ συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική Υπηρεσία: 41 δασικές πυρκαγιές σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο"

Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Καμία συσχέτιση των εμβολίων κατά του κορονοϊού και οξέων ισχαιμικών επεισοδίων

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία (ΕΚΕ) δηλώνει ρητά ότι καμία συσχέτιση εμβολίων για τον κορονοϊό και οξέων ισχαιμικών επεισοδίων δεν έχει αποδειχθεί ή αναφερθεί με τη χρήση των μέχρι τώρα σκευασμάτων, τόσο στις κλινικές δοκιμές τους όσο και στην εφαρμογή τους στον γενικό πληθυσμό.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία από την αρχή της πανδημίας COVID-19 – άλλωστε – έχει τοποθετηθεί υπέρ του καθολικού εμβολιασμού.

«Ο εμβολιασμός για τον SARS-COV-2 αποτελεί πράξη ατομικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης», τονίζει η ΕΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί και χορηγούνται έχουν αποδειχθεί ασφαλή κι αποτελεσματικά και αποτελούν το κυριότερο όπλο της επιστήμης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Ιδίως τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα, έχουν σημαντικό όφελος από τον εμβολιασμό, που υπερβαίνει κατά πολύ τον οποιαδήποτε κίνδυνο από πιθανές σπάνιες επιπλοκές», καταλήγει η ΕΚΕ.

Αξίζει να αναφερθεί πως η τοποθέτηση αυτή της εταιρείας έρχεται στον απόηχο των αντιδράσεων από ειδικούς στην προ ημερών ανάρτηση του καθηγητή Δημήτρη Κούβελα ότι το ισχαιμικό επεισόδιο του Νίκου Χαρδαλιά μπορεί να αποτέλεσε παρενέργεια του εμβολιασμού του.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Καμία συσχέτιση των εμβολίων κατά του κορονοϊού και οξέων ισχαιμικών επεισοδίων"

Ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες σε πυρόπληκτα κτήρια: Ακατάλληλες 881 οικίες, 74 επιχειρήσεις και 775 αποθήκες

Σήμερα ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και επανέλεγχος από τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτήρια των πληγεισών περιοχών στις Π.Ε. Αττικής, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Πελοποννήσου.

Συνολικά έχουν διεξαχθεί 2.413 αυτοψίες από τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, στην Αττική διενεργήθηκαν συνολικά 830 αυτοψίες, εκ των οποίων 412 στο Δήμο Αχαρνών, 46 στο Δήμο Κηφισιάς, 335 στο Δήμο Ωρωπού και 37 στο Δήμο Διονύσου.

Αντίστοιχα διενεργήθηκαν 619 αυτοψίες στην Πελοπόννησο, 151 στην Π.Ε. Ηλείας, 51 στην Π.Ε. Μεσσηνία, 205 στην Π.Ε. Λακωνίας και 212 στην Π.Ε. Αρκαδίας.

Στην Εύβοια διενεργήθηκαν 888 αυτοψίες, 688 στο Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας και 200 στο Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού.

Στο Δήμο Λοκρών στην Π.Ε. Φθιώτιδας έχουν διενεργηθεί 12 αυτοψίες.

Στο Δήμο Δωρίδος στην Π.Ε. Φωκίδος έχουν διενεργηθεί 64 αυτοψίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αυτοψιών:

  • 1.441 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 560 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 473 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 408 επικίνδυνες για χρήση και οι οποίες θα επανελεγχθούν.
  • 98 σε επαγγελματικούς χώρους, εκ των οποίων 24 επιχειρήσεις είναι κατάλληλοι για χρήση, 47 προσωρινά ακατάλληλοι και 27 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.
  • Ελέγχθηκαν 845 αποθήκες/στάβλοι κλπ εκ των οποίων οι 70 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση, 362 είναι προσωρινά ακατάλληλοι για χρήση και 413 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.
  • Τέλος ελέγχθηκαν 29 Δημόσια Κτίρια ή/και Ιεροί Ναοί εκ των οποίων 5 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση, 17 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλοι για χρήση και 7 επικίνδυνοι για χρήση και θα επανελεγχθούν.

Συνολικά έχουν γίνει επανέλεγχοι σε 519 κτήρια, εκ των οποίων 412 κρίθηκαν οριστικά ακατάλληλα για χρήση και 107 κρίθηκαν επισκευάσιμα. Από αυτούς, στην Αττική έχουν γίνει 118 επανέλεγχοι, στη Φωκίδα 10 και στην Εύβοια 391.

Τις επόμενες ημέρες κλιμάκια Μηχανικών του Υπουργείου θα διενεργούν ελέγχους σε όσα κτήρια δεν κατέστη μέχρι σήμερα εφικτό λόγω απουσίας των ιδιοκτητών, μετά από συνεννόηση των αρμόδιων τοπικών αρχών με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου, για τον προγραμματισμό των επισκέψεων.

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο με αριθμό 210-6509300 με 8 τηλεφωνικές γραμμές από τις 8:00 έως τις 20:00 τις καθημερινές και 10:00 έως 18:00 το Σαββατοκύριακο για την εξυπηρέτηση των πολιτών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες σε πυρόπληκτα κτήρια: Ακατάλληλες 881 οικίες, 74 επιχειρήσεις και 775 αποθήκες"

Χρυσοχοΐδης: Οριοθετημένη η φωτιά στα Βίλια, παραμένουν σε επιφυλακή οι δυνάμεις

Ενημέρωση για την πορεία των πύρινων μετώπων στην Ελλάδα έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 41 νέες πυρκαγιές. Σε όλη την επικράτεια οι πυροσβεστικές δυνάμεις διαχειρίζονται συνολικά 76 δασικές πυρκαγιές. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα, στη Δυτική Αττική, έχει πλέον οριοθετηθεί. Όλες οι δυνάμεις παραμένουν στην ευρύτερη περιοχή για την διασφάλιση της περιμέτρου και θα παραμείνουν ισχυρές μέχρι και τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Όπως τόνισε, «πραγματοποιείται διαρκώς επιτήρηση της περιοχής από μη στελεχωμένα αεροσκάφη του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και από πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις. Και σήμερα μέχρι το τελευταίο φως επιχείρησαν 18 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένου του Μπέριεβ, κυρίως για την διαβροχή της περιμέτρου της πυρκαγιάς».

Αναφερόμενος στον Ελληνικό Στρατό ο κ.Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι «διαθέτει σημαντικό αριθμό αξιωματικών και οπλιτών, αλλά και πλήθος επίγειων, εναέριων και πλωτών μέσων, τόσο στο πεδίο όσο και σε σταθμούς βάσης, προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα», ενώ για την ΕΛΑΣ, υπογράμμισε:«Διαθέτει πλήθος στελεχών σε όλη την περιοχή, όχι μόνο για την διευκόλυνση των πολιτών αλλά και για την φύλαξη περιουσιών όταν χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν εκκενώσεις τις προηγούμενες ημέρες. Και θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που συνδράμουν αποφασιστικά όλες αυτές τις μέρες ώστε να διασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για το δύσκολο έργο της πυρόσβεσης».

Σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή Δασκαλειό στην Κερατέα, σημείωσε ο υπουργός: «Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και σε ελάχιστο χρόνο επεκτάθηκε προς τα πρώτα σπίτια. Αποτέλεσμα ήταν ο επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος να εισηγηθεί την εκκένωση του οικισμού Πανόραμα και στη συνέχεια αυτή η πυρκαγιά έφτασε στα πρώτα σπίτια απειλώντας τα και μπήκε στους γύρω οικοπεδικούς χώρους. Κι όλα αυτά γιατί, σύμφωνα με μαρτυρίες η πυρκαγιά οφείλεται σε χρήση φωτοβολίδας από κάποιον ή κάποιους συμπολίτες μας.

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών μας η φωτιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο, χωρίς να προκαλέσει ζημιές. Το συγκεκριμένο περιστατικό ερευνάται από την Ασφάλεια Αττικής σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Επίσης, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι, με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η ειδική εισαγγελέας για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, ήδη συνεργάζεται στενά και συστηματικά με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΠΣ και της ΕΛΑΣ για την εις βάθος διερεύνηση των αιτίων όλων των μεγάλων πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν φέτος».

Ο κ.Χρυσοχοΐδης τόνισε ακόμη ότι «παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή νύχτα και μέρα και σε αυτό το πλαίσιο υπενθυμίζουμε ότι πραγματοποιούνται σε 24ωρη βάση συνεχείς προγραμματισμένες περιπολίες από την Αστυνομία, το Στρατό και φυσικά το Πυροσβεστικό Σώμα, στα περιαστικά άλση, στην ύπαιθρο και στις δασικές εκτάσεις, με στόχο την αποτροπή και την άμεση αντιμετώπιση πυρκαγιών», ενώ όσον αφορά τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, επισήμανε:«Αύριο αναμένουμε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας και αυξημένη ένταση των ανέμων. Συνεπώς θα πρέπει να παραμείνουμε σε πλήρη επαγρύπνηση και συναγερμό. Τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να απέχουμε από κάθε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε εκδήλωση πυρκαγιάς. Η συνεργασία όλων μας είναι απολύτως απαραίτητη».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χρυσοχοΐδης: Οριοθετημένη η φωτιά στα Βίλια, παραμένουν σε επιφυλακή οι δυνάμεις"

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν: Έχουμε τις ίδιες προκλήσεις για το προσφυγικό

Σε θετικό κλίμα έγινε η τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και το θέμα με τους πρόσφυγες, λόγω της εκρηκτικής κατάστασης στη χώρα.

Στη συνομιλία τους συνόψισαν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, το γεγονός ότι Ελλάδα και Τουρκία αντιμετωπίζουν την ίδια πρόκληση και με βάση αυτό αποτελεί αναγκαιότητα να να υποστηριχθούν οι χώρες της άμεσης γειτονίας, ώστε οι Αφγανοί να μείνουν όσο το δυνατόν εγγύτερα στις εστίες τους.

Το τηλεφώνημα κράτησε μισή ώρα και έγινε σε θετικό κλίμα.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και για τις προσφυγικές πιέσεις που ενδέχεται να προκύψουν.

Tην Πέμπτη ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα γίνει αποθήκη προσφύγων της Ευρώπης. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα, η οποία έχει αναλάβει αρκετά μεγάλο βάρος ως εξωτερικό σύνορο της Ε.Ε. (και η οποία έχει αναγνωρίσει στο πλαίσιο της Ε.Ε. και το βάρος που έχει δεχθεί η Τουρκία).

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να υποστηριχθούν οι χώρες της άμεσης γειτονίας, ώστε οι Αφγανοί να μείνουν όσο το δυνατόν εγγύτερα στις εστίες τους.

Συζητήθηκε ακόμα η κλιματική κρίση, με αφορμή τις πολλαπλές δασικές πυρκαγιές που έπληξαν τόσο την Ελλάδα όσο και την Τουρκία το τελευταίο διάστημα, μια κοινή πρόκληση που αφορά όλες τις χώρες της Μεσογείου.

Το περιβάλλον είναι ένας τομέας στον οποίο οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν στενά και είναι ένας από τους τομείς της θετικής ατζέντας στην οποία είχαν συμφωνήσει οι κκ. Φραγκογιάννης και Ονάλ.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν: Έχουμε τις ίδιες προκλήσεις για το προσφυγικό"

ΝΔ: Ο φράχτης στον Έβρο ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη των υπουργών κ.κ. Χρυσοχοΐδη και Παναγιωτόπουλου στον Έβρο αναφέρει τα εξής:

«Ο φράχτης στον Έβρο ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τον ήθελε και δεν τον θέλει. Ο φράχτης όμως δημιουργήθηκε για να μας δίνει την ευχέρεια να διαχειριζόμαστε ζητήματα προσφύγων και μεταναστών με βάση τις διαδικασίες που προβλέπει το διεθνές δίκαιο. Έτσι υπερασπιζόμαστε πρωταρχικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την ασφάλεια της χώρας».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Ο φράχτης στον Έβρο ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ"

Καιρός αύριο: Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι το Σάββατο

Ο καιρός αύριο, Σάββατο 21 Αυγούστου 2021, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις, προβλέπεται να εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στη Θεσσαλία. Από τις μεσημβρινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο, κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από αργά το απόγευμα. Στη νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στο Αιγαίο 6 και από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 34 και στα νησιά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση αργά το απόγευμα.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία όπου θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές με βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και στην κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.Το βράδυ από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 και κατά τόπους στη Κρήτη 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι το Σάββατο"

Φθιώτιδα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 14χρονος που κατηγορείται για εμπρησμούς στον Θεολόγο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ο 14χρονος που κατηγορείται για εμπρησμούς στην περιοχή του Θεολόγου, στη Φθιώτιδα.

Ο 14χρονος είχε προχωρήσει στην αναίρεση της αρχικής του ομολογίας, σύμφωνα με την οποία είχε δηλώσει υπεύθυνος για την πρόκληση 9 πυρκαγιών στην περιοχή, επειδή του άρεσε να βλέπει φλόγες.

Ωστόσο, οι εξηγήσεις του δεν έπεισαν την ανακρίτρια, η οποία έκρινε πως υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την τέλεση των πράξεων. Έτσι στον ανήλικο, ο οποίος δεν μπορούσε να προφυλακιστεί καθώς δεν έχει περάσει το 15ο έτος της ηλικίας του, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, η εμφάνισή του κάθε 1ο και 2ο δεκαπενθήμερο στο ΑΤ κατοικίας του, η παρακολούθηση υποστηρικτικού προγράμματος ψυχικής υγείας στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» και η επίβλεψή του για την εφαρμογή των όρων από Επιμελήτρια Ανηλίκων.

Η απολογία του ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής και ενώ η Εισαγγελέας είχε διατάξει την ψυχιατρική του εξέταση σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του ανηλίκου, Κωνσταντίνο Ζεκεντέ, ο 14χρονος δεν ομολόγησε ποτέ πράξεις εμπρησμού και απάντησε συγκροτημένα σε όλες τις ερωτήσεις αρνούμενος κάθε εμπλοκή με τους εμπρησμούς.

Το παιδί κατά την αρχική του προσαγωγή είχε στο πλευρό του τους γονείς του οι οποίοι κατηγορήθηκαν για παραμέληση ανηλίκου, ενώ το τελευταίο 24ωρο είχε μαζί του κοινωνική λειτουργό η οποία τον συνόδευσε και στο ταξίδι του στην πρωτεύουσα.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φθιώτιδα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 14χρονος που κατηγορείται για εμπρησμούς στον Θεολόγο"

Arogi.gov.gr: Καταβλήθηκαν οι πρώτες αποζημιώσεις σε 528 πυρόπληκτους

Στην καταβολή των πρώτων αποζημιώσεων, συνολικού ύψους 3.741.320,31 ευρώ σε 528 δικαιούχους (μοναδιαία ΑΦΜ) της κρατικής αρωγής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και υπέβαλαν αιτήσεις στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, προχώρησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς:

  • 363 δικαιούχων, ποσό 2.342.578,59 ευρώ ως προκαταβολή στεγαστικής συνδρομής,
  • 308 δικαιούχων, ποσό 945.741,72 ευρώ ως αποζημίωση οικοσκευής,
  • 169 δικαιούχων, ποσό 453.000 ευρώ έναντι επιχορήγησης σε επιχειρήσεις.

Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει στο Taxisnet έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.

Προοπτικά, με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των αιτήσεων και των στοιχείων που υποβάλλονται, θα ακολουθήσουν νέες πληρωμές το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μέσω της πλατφόρμας arogi.gov.gr, τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τις 27 Ιουλίου και έως τις 13 Αυγούστου, μπορούν με μόνο μία αίτηση, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης, να ζητήσουν τη χορήγηση έκτακτης εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ως πρώτη αρωγή από το υπουργείο Οικονομικών.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 30ή Σεπτεμβρίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Arogi.gov.gr: Καταβλήθηκαν οι πρώτες αποζημιώσεις σε 528 πυρόπληκτους"

Κορωνοϊός: Στα 3.625 τα κρούσματα - 30 θάνατοι, 296 οι διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Παρασκευή πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.625, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 554.055 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.1% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 129 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.578 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από γεωγραφικής πλευράς, 768 ήταν τα νέα κρούσματα στην Αττική, 376 στη Θεσσαλονίκη, 340 στην Κρήτη, 132 στην Αχαΐα, 133 στην Ηλεία, 124 στην Μεσσηνία, 112 στη Ρόδο και 102 στην Καβάλα. 

Η γεωγραφική κατανομή των 3.625 κρουσμάτων covid-19 έχει ως εξής:

111 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

80 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

25 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

109 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

213 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

88 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

102 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

40 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

376 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

64 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Άνδρου

40 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

132 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

26 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

16 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

64 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου

86 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

133 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

26 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

138 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

19 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιθάκης

10 κρούσματα στην Π.Ε. Ικαρίας

38 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

102 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

20 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

8 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρπάθου

12 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

73 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

92 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

43 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

27 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

86 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

31 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

38 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

12 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

34 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

124 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Μήλου

27 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

35 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

15 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

8 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

30 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

42 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

31 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

65 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

112 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

29 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

22 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

8 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Τήνου

27 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

36 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

19 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

40 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

106 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

10 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

178 κρούσματα υπό διερεύνηση

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 30, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.328 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 296 (61.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 83.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.904 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 267 (ημερήσια μεταβολή -3.26%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 253 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 3.625 τα κρούσματα - 30 θάνατοι, 296 οι διασωληνωμένοι"

Δασκαλιό Κερατέας: Καταγγελίες μέσω της ΕΡΤ για απόπειρα εμπρησμού τα ξημερώματα – Bίντεο ντοκουμέντο

Φωτιά ξέσπασε στις 2 τα ξημερώματα σε χαμηλή βλάστηση κοντά στον οικιστικό ιστό στο Δασκαλιό Κερατέας σημαίνοντας συναγερμό σε κάτοικους και Πυροσβεστική. Λόγω της επικινδυνότητάς της κατάστασης δόθηκε προειδοποίηση προληπτική εκκένωση μέσω του μηνύματος απο το 112 στους κατοίκους της περιοχή, ωστόσο ευτυχώς η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε έγκαιρα προτού επεκταθεί. Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Από τις 6” κατήγγειλε εμπρησμό από φωτοβολίδες που έριξαν άγνωστοι προς την πλαγιά, αναφέροντας μάλιστα ότι υπάρχουν μαρτυρίες κατοίκων που κατέγραψαν μάλιστα τα όσα είδαν σε σχετικό βίντεο ντοκουμέντο.

Στο παρακάτω βίντεο που εξασφάλισε η ΕΡΤ φαίνεται μια κόκκινη φωτοβολίδα καθώς πέφτει στην πλαγιά.

Στο βίντεο που ακολουθεί η φωτιά πλέον έχει ξεπάσπασει και ακούγεται κάτοικος που παρακολουθεί με αγωνία. “Δεύτερο λιμανάκι. Καίγεται… Καίγονται τα σπίτια.. Έρχονται για το πρώτο…” λέει βλέποντας τις φλόγες.

“Υπάρχουν μαρτυρίες αλλά και βίντεο για ρίψη δυο φωτοβολίδων με πιστόλι προς την πλαγιά του βουνού στις 2.05. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ανέμων με κατεύθυνση προς τα σπίτια, ευτυχώς υπήρχαν δρόμοι περιμετρικά και με μεγάλη προσπάθεια αντιμετωπίστηκε έγκαιρα προτού ξεφύγει”, είπε ο δήμαρχος Κερατέας, προσθέτοντας πως αυτόπτες μάρτυρες, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην παραλία σε απόσταση 150 μέτρων, κατέγραψαν σε βίντεο τις φωτοβολίδες και τη φωτιά να εκδηλώνεται.

“Κι εμείς αναρωτιόμαστε αν ήταν εμπρησμός ή όχι, ωστόσο καταλαβαίνουμε πως δεν θα πήγαιναν παιδιά να παίξουν μέσα στη νύχτα, είπε ο κ. Λουκάς τονίζοντας πως εάν έφευγε η φωτιά, υπάρχει δίπλα ένας οικισμός που είναι κυριολεκτικά μέσα στα πεύκα και θα ήταν πολύ δυσκολα τα πράγματα.

“Επειδή η φωτιά ήταν πολύ επικίνδυνη, εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής εκείνης, προληπτικά, και διατέθηκαν 2 λεωφορεία για να μεταφερουν τους ανθρώπους αν χρειαστεί. Τελικά προλάβαμε”, σημείωσε και ανέφερε πως εγιναν αντιληπτά και 2 οχήματα με 2 επιβάτες το καθένα που κινούνταν χωρίς λόγο στην περιοχή. Τα στοιχεία των πινακίδων είναι στη διάθεση των αρχών και θα ελεγχθούν.

Αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν ότι είδαν ύποπτες κινήσεις

Οι υπάλληλοι της ΔΑΕΕ του Πυροσβεστικού Σώματος που πήγαν στο σημείο για τη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς, βρήκαν πράγματι υπολείμματα φωτοβολίδας που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες των κατοίκων, ενώ στις έρευνες μπήκε και η ΕΛ.ΑΣ που εξετάζει τα στοιχεία και αναζητά τους δράστες.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δασκαλιό Κερατέας: Καταγγελίες μέσω της ΕΡΤ για απόπειρα εμπρησμού τα ξημερώματα – Bίντεο ντοκουμέντο"

Δεν επαναλειτουργεί στις 23 Αυγούστου η ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου

Δεν θα επαναλειτουργήσει στις 23 Αυγούστου, όπως αρχικά αναμενόταν, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Αγρινίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του karvasaras.gr, στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Αιτωλοακαρνανίας αναμένεται εκ νέου η άφιξη κλιμακίου του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ), όμως η ΜΕΘ δεν θα ανοίξει την Δευτέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω κλιμάκιο είχε επισκεφθεί ξανά το νοσοκομείο λίγες ημέρες μετά τα δημοσιεύματα για το απόλυτο της θνητότητας των ασθενών στη ΜΕΘ κορωνοϊού και συνέλεξε στοιχεία για τη λειτουργία της, χωρίς όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να βγάλει κάποιο πόρισμα.

Αργότερα μπήκε το «λουκέτο» στη ΜΕΘ, για συντήρηση, σύμφωνα με την 6η ΥΠΕ, η οποία όμως αντί να διαρκέσει μερικές ημέρες, κρατάει ακόμα κλειστή τη μονάδα περίπου ενάμιση μήνα.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται εξελίξεις από εβδομάδα, τόσο σχετικά με το άνοιγμα τη ΜΕΘ, όποτε και αν αυτό αποφασιστεί, αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας της.

Κανένας δεν γνωρίζει ακόμη αν η ΜΕΘ, όταν επαναλειτουργήσει, θα είναι αποκλειστικά και μόνο για περιστατικά κορωνοϊού ή θα λειτουργήσει σαν μία κανονική ΜΕΘ.

Εν κατακλείδι, το πρόβλημα παραμένει. Το νοσοκομείο Αγρινίου παραμένει χωρίς ΜΕΘ και η τοπική κοινωνία «βράζει» καθώς οποιοδήποτε περιστατικό χρήζει νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας πρέπει να μεταφερθεί εκτός Αιτωλοακαρνανίας, χάνοντας πολύτιμο χρόνο που μπορεί να αποβεί μοιραίος…

karvasaras

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν επαναλειτουργεί στις 23 Αυγούστου η ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου"

Δομές ηλικιωμένων: Η απειλή αναστολής εργασίας αύξησε τους εμβολιασμούς

Σήμερα, Παρασκευή 20 Αυγούστου, ολοκληρώνεται η πρώτη εβδομάδα υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων σε όλες τις δομές ηλικιωμένων και αναπηρίας της χώρας, υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Για λόγους προστασίας κυρίως των πιο ευάλωτων πολιτών, από τη Δευτέρα 16 Αυγούστου, σε ιδιωτικές, δημόσιες, δημοτικές και εκκλησιαστικές δομές, μπορούν να εργαστούν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί. Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι τίθενται σε αναστολή εργασίας, μέχρι να εμβολιαστούν, κατ’ εφαρμογή της σχετικής διάταξης του νόμου 4820/2021.

Μια εβδομάδα μετά την τήρηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στις δομές, το ποσοστό των εμβολιασμένων παρουσιάζει ανοδική πορεία. Την περίοδο του Ιουλίου στις ιδιωτικές δομές γήρατος και αναπηρίας, το ποσοστό εμβολιασμού των εργαζομένων ήταν στο 62%, ενώ σήμερα είναι παραπάνω από το 85%. Στις δημόσιες δομές, παρατηρήθηκε τεράστια αύξηση, αφού τον Ιούλιο ήταν εμβολιασμένο το 45% των εργαζομένων και σήμερα έχει εμβολιαστεί το 90% του συνόλου.

Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις απαλλαγής των εργαζομένων που αδυνατούν να εμβολιαστούν για επιβεβλημένους λόγους υγείας -οι οποίες είναι λίγες σε αριθμό- έχουν κατατεθεί και η γνωμοδότησή τους πρόκειται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 23 Αυγούστου. Για την περίπτωση αυτή, υπάρχει χρονική παράταση ως προς το μέτρο της αναστολής εργασίας.

Στο σύνολό του, το μέτρο παρουσιάζεται αποτελεσματικό και δεν φαίνεται να προκύπτουν μεγάλα κενά, υποστηρίζει το υπουργείο. Υπενθυμίζεται πως τον προηγούμενο χρόνο, έγιναν 500 προσλήψεις σε προνοιακές δομές για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση, η αναπλήρωση των εργαζομένων σε αναστολή καθηκόντων, όπου κρίνεται αναγκαίο, πραγματοποιείται με γρήγορες διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού με τρίμηνες συμβάσεις με δυνατότητα ανανέωσης επιπλέον τριμήνου, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για τα θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων στις δομές, δεν είναι προσπάθεια επιβολής μιας άποψης. Είναι ουσιαστικό κομμάτι της προσπάθειάς μας όλους αυτούς τους μήνες για τη διαφύλαξη της υγείας των γιαγιάδων και των παππούδων μας. Η πρώτη εβδομάδα, μας δείχνει πως αυτό γίνεται αντιληπτό. Η υπευθυνότητα και ο επαγγελματισμός των εργαζομένων, αυξάνει ολοένα και περισσότερο το ποσοστό των εμβολιασμένων συμπολιτών μας. Όλοι μαζί, Πολιτεία, εργαζόμενοι και διοικήσεις εδώ και ένα χρόνο, χτίζουμε το τείχος ανοσίας απέναντι στον κίνδυνο του ιού. Προστατεύουμε τους ανθρώπους μας, με όλα τα εργαλεία που διαθέτουμε.»

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Δομές ηλικιωμένων: Η απειλή αναστολής εργασίας αύξησε τους εμβολιασμούς"

Φωτιά στα Βίλια: Καλύτερη η κατάσταση – Υπό έλεγχο και το μεγαλύτερο κομμάτι στο νότιο τμήμα

Ακόμη καλύτερη είναι, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η εικόνα από τη φωτιά στα Βίλια. Για την ώρα, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Δεδομένου του φόβου μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις της φωτιάς στα Βίλια, στην περιοχή επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη την περίμετρο, επίγειες και εναέρια για διαβροχή. Το νότιο τμήμα έχει ελεγχθεί στο μεγαλύτερο κομμάτι του.

Επιπλέον γίνονται ενέργειες σε όλα τα σημεία που εκδηλώνονται καπνοί όπως Αγ. Τριάδα, Καντήλι, Κασταναβα.

Η διαδικασία αυτή θα συνεχίζεται όλη τη μέρα στην περίμετρο και στο εσωτερικό της πυρκαγιάς για την αποφυγή αναζωπυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά, επιχειρούν 461 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Περιπολίες στρατού και αστυνομίας για πρόληψη πυρκαγιών

Στο μεταξύ, στις επικίνδυνες περιοχές, στις κορυφές βουνών και σε δάση περιπολούν ήδη από χθες (19.08.2021) το βράδυ και για τις επόμενες τουλάχιστον 7 ημέρες, στρατιώτες, αστυνομικοί, πυροσβέστες και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας.

Το Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική, μεικτά και αμιγή περίπολα από στελέχη όλων των όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων και αστυνομικούς περιπολούν όπου κρίνεται από την Πολιτική Προστασία, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους, με φάρους, σειρήνες και κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο.

Μόνο από την αστυνομία έγιναν χθες τη νύχτα 216 περιπολίες, οι 50 από αυτές στην Αττική, ενώ για σήμερα, από τις 06:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το πρωί του Σαββάτου, έχουν προγραμματιστεί 723 περιπολίες – οι 168 από αυτές στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 3 Αυγούστου μέχρι σήμερα η αστυνομία έχει προχωρήσει 25 συλλήψεις και 188 προσαγωγές για εμπρησμό. Αντίστοιχα, από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, από τις 5 Αυγούστου μέχρι σήμερα, έχουν γίνει 28 συλλήψεις για 24 περιπτώσεις πυρκαγιών.

Από τους συλληφθέντες από την αστυνομία 4 έχουν προφυλακιστεί ήδη μετά την προσαγωγή τους στον ανακριτή, ενώ σε κάποιες από τις περιπτώσεις επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με αναστολή. Χθες ημεδαπός καταδικάστηκε στη Ζάκυνθο σε 4 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και δικαίωμα έφεσης.  Από τους συλληφθέντες από την Πυροσβεστική, σε μία περίπτωση επιβλήθηκε ήδη ποινή 5 ετών χωρίς αναστολή, σε άλλη μία επιβλήθηκε 2 χρόνια φυλάκιση και σε μία ακόμη 18 μήνες με αναστολή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στα Βίλια: Καλύτερη η κατάσταση – Υπό έλεγχο και το μεγαλύτερο κομμάτι στο νότιο τμήμα"

Τζανάκης για Τσιτσιπά: Πρέπει να τον προσέχει το ιατρικό του τιμ

Απάντηση στον Στέφανο Τσιτσιπά στα όσα είπε αναφορικά με τα εμβόλια τις τελευταίες ημέρες έδωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Νίκος Τζάνακης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε η άποψη Τσιτσιπά έχει δύο πλευρές η μία είναι η ατομική πλευρά του ίδιου του αθλητή η οποία κατά την γνώμη του είναι εντελώς λάθος και θα πρέπει οι γιατροί του και το team που τον προπονεί να προσέξει πάρα πολύ. Εξήγησε πως ακόμα και αν ο τενίστας περάσει ήπια την νόσο κανείς δεν του διασφαλίζει ότι δεν θα έχει επιδράσεις σε κάποιο οργανικό του σύστημα τόσο μεγάλες που να του διακινδυνέψει την καριέρα του.

Πρόσθεσε πως οι ειδικοί έχουν δει ανθρώπους να αρρωσταίνουν με ήπιο τρόπο και να παθαίνουν είτε καρδιακά προβλήματα, είτε αρρυθμίες ή οτιδήποτε με σοβαρές επιπτώσεις και μάλιστα χρόνιες. «Συνεπώς αυτή καθεαυτή η δήλωση είναι ατυχής και πιστεύω ότι κάποιος από την ομάδα θα πρέπει να προσέξει την ατομική υγεία αυτού του αθλητή που μας κάνει περήφανος με τις επιδόσεις του» είπε χαρακτηριστικά. 

Υπογράμμισε πως το δεύτερο μέρος των δηλώσεων αφορά τον αντίκτυπο που έχουν καθώς αποτελεί ένα ίνδαλμα καθώς και το νόημα αυτών.   Τόνισε πως το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι απόψεις είναι η κρατούσα άποψη μεγάλης μερίδας νέων. Ότι δηλαδή εγώ θα το ξεπεράσω δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει η κοινωνία και εξήγησε ότι αυτό δεν θα πρέπει να το αναζητούμε από τους νέους ως ευθύνη καθότι σε αυτή την ηλικία δεν περισσεύει η περίσκεψη και η γενικότερη ώριμη γνώση και σκέψη και διατύπωση 

«Τις ευθύνες θα πρέπει να αναζητήσουμε σε όλους μας διότι αφήνουμε γιους, ανιψιούς, ξαδέρφια εγγόνια να λειτουργούν με ένα τρόπο όπου το εγώ είναι το επίκεντρο όλων ενώ το εσείς δεν έχει καμιά σημασία» είπε ενδεικτικά.

Επεσήμανε πως αυτό είναι το επικίνδυνο σε αυτές τις δηλώσεις και πρόσθεσε: «Είμαι της γνώμης ότι χρειάζεται ένα mentoring ανατροφής αλλά και εμπειριών ζωής πάρα πολύ καλό ώστε κανείς να ωριμάζει και να έχει αυτό που λέμε συναισθηματική εξυπνάδα και ενσυναίσθηση και σε αυτό είμαστε υπεύθυνοι όλοι και δεν είναι υπεύθυνοι οι νέοι μας». 

Αναφέροντας ότι ο Τσιτσιπάς έχει προσπαθήσει πολύ στην ζωή του και μας κάνει περήφανος όλους, προέτρεψε τον ίδιο τον αθλητή, καθώς και την ομάδα που έχει την ευθύνη της υγείας του να προσέξει πολύ ατομικά καθώς με ήπια νόσηση από τον κορωνοιό μπορεί να προκαλέσει χρόνια προβλήματα σε κάποιο σύστημα του αθλητή. Όπως είπε ο καθηγητής είναι σημαντικό να είναι υγιής και να μας κάνει περήφανος σε κάτι που ξέρει να κάνει.  

Θα του έλεγα να είναι πιο προσεχτικός σε αυτά που εκφράζει επειδή αποτελεί πρότυπο και επηρεάζει νέους σημείωσε επιπροσθέτως.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Τζανάκης για Τσιτσιπά: Πρέπει να τον προσέχει το ιατρικό του τιμ "

Υπουργείο Υγείας: «Ναι στη συμμετοχή ανεμβολίαστων μα αιτία στον μαζικό αθλητισμό σε ποσοστό 5%»

Η Πολιτεία έδωσε το «πράσινο φως» για συμμετοχή μικρού ποσοστού ανεμβολίαστων ενάντια στον κορονοϊό σε διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού εφόσον τηρούνται συγκεκριμένα κριτήρια.

Οι ανεμβολίαστοι ενάντια στον κορονοϊό για ιατρικούς ή ηλικιακούς λόγους θα μπορούν να συμμετάσχουν σε διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού -όπως οι αγώνες δρόμου- από την 1η Σεπτεμβρίου και σε ποσοστό 5% εφόσον όμως οι συμμετέχοντες είναι πάνω από 300 άτομα, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

«Μετά από αίτημα του Υφυπουργείου Αθλητισμού η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης (19/8/2021), σχετικά με τη διεξαγωγή αγώνων μαζικού αθλητισμού (με περισσότερους από 300 αθλητές) από 1/9/2021 να συμμετέχουν μόνο εμβολιασμένοι κατά ποσοστό τουλάχιστον 95% και έως ποσοστό 5% να επιτρέπονται ανεμβολίαστοι ώστε να μην στερείται το δικαίωμα συμμετοχής σε όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους ή λόγω ηλικίας. Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να έχουν αρνητικό PCR 48 ωρών ή rapid test 24 ωρών».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργείο Υγείας: «Ναι στη συμμετοχή ανεμβολίαστων μα αιτία στον μαζικό αθλητισμό σε ποσοστό 5%»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news