facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

24 συλλήψεις μετά την εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Σε 24 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία μετά την εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το απόγευμα της Τρίτης (07.09.2021).

Τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια που γράφουν «κράτος εμπρηστής», ενώ κρέμασαν και ένα πανό, φωνάζοντας συνθήματα για την καταστροφή του συντελέστηκε σε μεγάλο μέρος της χώρας από τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές.

Σύμφωνα πληροφορίες η εισβολή έγινε από περίπου 30 άτομα που μάλιστα επιχείρησαν να φτάσουν στο γραφείο του υπουργού Κώστα Σκρέκα. 

 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "24 συλλήψεις μετά την εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας"

Διαθέσιμα στα φαρμακεία από την Τετάρτη 8/9 τα δωρεάν self-test για τους μαθητές

Από αύριο Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου θα προμηθεύονται οι μαθητές όλων των βαθμίδων έξι δωρεάν self test από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Yπουργείου Παιδείας.

Πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου,το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν. Ακολούθως, το self test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Το Yπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι «ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες». Ειδικότερα, βεβαίωση self test «οφείλουν να φέρουν οι μαθητές, που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω), ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου). Οι εμβολιασμένοι μαθητές δε δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος», εξηγεί το υπουργείο.

Η δωρεάν διάθεση self tesr από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορεί κανείς να δει συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων: https://www.minedu.gov.gr/news/49873-2-9-2021-emvoliasmos-enanti-tou-koronoioy-sars-cov-2-paidion-kai-efivon-synitheis-erotiseis-apantiseis-sxetika-me-to-emvolio

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαθέσιμα στα φαρμακεία από την Τετάρτη 8/9 τα δωρεάν self-test για τους μαθητές"

ΠΟΜΙΔΑ: Να καταργηθεί ο συμπληρωματικός φόρος του ΕΝΦΙΑ

Την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ ζήτησε η ΠΟΜΙΔΑ να εισηγηθεί στον πρωθυπουργό η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, εν όψει της ομιλίας του στη ΔΕΘ.

Στην επιστολή της, η ΠΟΜΙΔΑ επεσήμανε τις σύμφωνες θετικές εισηγήσεις του ΙΟΒΕ και της Επιτροπής Πισσαρίδη, ως προς την άμεση ευεργετική επίδραση της κατάργησής του συμπληρωματικού φόρου στην ανοικοδόμηση, την εθνική Οικονομία και την κοινωνία γενικότερα, αλλά και τη δημοσιονομική δυνατότητα κατάργησής του, που πηγάζει από την αύξηση και την επέκταση του συστήματος των αντικειμενικών αξιών σε πάμπολλες περιοχές της χώρας.

Έτσι, όπως αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ, θα περιοριστεί εν μέρει η σφοδρή λεηλασία της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, που εκδηλώνεται και στη φορολογία εισοδήματος και με πολλές άλλες και συνεχώς αυξανόμενες επιβαρύνσεις.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΜΙΔΑ: Να καταργηθεί ο συμπληρωματικός φόρος του ΕΝΦΙΑ"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Τετάρτη 08 Σεπτεμβρίου 2021

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Τετάρτη 08 Σεπτεμβρίου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

·         Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Θάσου, ΠΕ Έβρου, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης)

·         Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

·         Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)

·         Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λήμνου, ΠΕ Λέσβου)

·         Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)

·         Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Περιφερειακές Ενότητες Κυκλάδων)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Τετάρτη 08 Σεπτεμβρίου 2021"

Νεαρός με κορονοϊό το «έσκασε» από νοσοκομείο στην Πάτρα – «Καμπάνα» 5.000 ευρώ για παραβίαση καραντίνας

Με τη βαριά "καμπάνα" του προστίμου έρχεται αντιμέτωπος ο... θαρραλέος νεαρός που το "έσκασε" το πρωί της Τρίτης από το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, ενώ νοσηλευόταν με κορονοϊό.

Ο 20χρονος εντοπίστηκε λίγη ώρα μετά και αφού στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο, τώρα καλείται να πληρώσει πρόστιμο 5.000 ευρώ καθώς παραβίασε τα μέτρα της καραντίνας.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news κινδύνευε η υγεία του αφού ήταν απαραίτητη η υποβοήθησή του με οξυγόνο.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα η Εισαγγελία και οι Αρχές, ενώ o ασθενής εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης σε σπίτι.

Ο άνδρας περίπου 20 ετών αντιδρούσε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην κλινική covid, ενώ μάλιστα προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν συγγενικά του πρόσωπα τα οποία τον προσέγγιζαν με όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Όμως φαίνεται πως δεν πείστηκε, με αποτέλεσμα να φύγει από το Νοσοκομείο. Τώρα θα συνεχίσει τη νοσηλεία του και μόλις αναρρώσει θα κληθεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Νεαρός με κορονοϊό το «έσκασε» από νοσοκομείο στην Πάτρα – «Καμπάνα» 5.000 ευρώ για παραβίαση καραντίνας"

Κορονοϊός: Ψηφίστηκε η τροπολογία για τους εμβολιασμούς των υγειονομικών – Τα βαριά πρόστιμα

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η κυβερνητική τροπολογία για τους εμβολιασμούς των υγειονομικών κατά του κορονοϊού και τις αυστηρές διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα σε όσους εκδίδουν ή εμφανίζουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

ΣΥΡΙΖΑ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση δεν στήριξαν τις προωθούμενες διατάξεις, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών», ενώ το ΚΙΝΑΛ απείχε απο τη διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι η τροπολογία προβλέπει την επιστροφή των υγειονομικών στο σύστημα του ΕΣΥ με την πρώτη δόση εμβολίου.

Τα βασικά σημεία της τροπολογίας:

-Αίρεται η αναστολή καθηκόντων που επιβάλλεται στην περίπτωση μη εμβολιασμού εργαζομένων με την πραγματοποίηση της πρώτης ή της μοναδικής δόσης, με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του εμβολιαστικού κύκλου στον προβλεπόμενο χρόνο, αντί με τη συμπλήρωση 14 ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.
-Επιβάλλεται υποχρέωση εμβολιασμού με την πρώτη ή τη μοναδική δόση έως τις 30 Σεπτεμβρίου, στους φοιτητές προγραμμάτων σπουδών των Σχολών Επιστημών Υγείας των Α.Ε.Ι., στους σπουδαστές των Ι.Ε.Κ. και των Κολλεγίων, οι οποίοι συμμετέχουν σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διεξάγεται σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., πανεπιστημιακά νοσοκομεία και ιδιωτικές δομές υγείας.
-Στον εργοδότη που απασχολεί ανεμβολίαστο υγειονομικό προσωπικό επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ για κάθε παράβαση και έως 50.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής 20.000 ευρώ για κάθε παράβαση και έως 200.000 ευρώ.
-Τα ίδια πρόστιμα επιβάλλονται και στους ιδιώτες υπόχρεους που εργάζονται στις δομές ως ελεύθεροι επαγγελματίες και παραβιάζουν τις διατάξεις περί υποχρεωτικού εμβολιασμού.
-Στους ελεύθερους επαγγελματίες (π.χ ιδιωτικά ιατρεία και φαρμακεία) οι οποίοι παραμένουν ανεμβολίαστοι επιβάλλονται επιπλέον: Καταγγελία αυτοδικαίως και αζημίως για το Δημόσιο κάθε σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία. Αναστολή της δυνατότητας ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και εκτέλεσης ηλεκτρονικών συνταγών.
-Επιβάλλεται, πέρα από τις άλλες κυρώσεις, διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ: α) σε όποιον αποπειράται ή πετυχαίνει την έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού, ενώ δεν έχει εμβολιαστεί, ή βεβαίωσης νόσησης, ενώ δεν έχει νοσήσει, και β) στον υπάλληλο ή σε οποιονδήποτε έχει ανατεθεί εμβολιαστικό έργο και συμμετέχει στην έκδοση ψευδούς πιστοποιητικού εμβολιασμού.
-Εκτός από ποινικές ευθύνες και απόλυση επιβάλλεται στον υπάλληλο 5.000 ευρώ πρόστιμο για κάθε ψευδή εμβολιασμό που εμπλέκεται. Πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβάλλεται και σε όποιον επιδιώξει να λάβει παρανόμως πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.
-Καθορίζονται ως ανώτατα όρια χρέωσης για μοριακό έλεγχο (ΡCR) τα 40 ευρώ για την ανάλυση και τα 20 ευρώ για την δειγματοληψία, ενώ για το rapid test τα 10 ευρώ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Ψηφίστηκε η τροπολογία για τους εμβολιασμούς των υγειονομικών – Τα βαριά πρόστιμα"

ΝΙΜΤΣ: Υπέβαλε την παραίτηση του ο διοικητής του νοσοκομείου – Τι είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Ο διοικητής του ΝΙΜΤΣ υπέβαλε, πριν από λίγες ημέρες, την παραίτησή του από την διοίκηση του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής έχει επικαλεστεί «προσωπικούς λόγους» για την παραίτηση του, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει γίνει δεκτή.

Για το γεγονός αυτό τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος αλλά και για τις αναστολές στους ανεμβολίαστους γιατρούς.

Ο κ. Γιαννακός ανέφερε ότι «Στο ΝΙΜΤΣ ο διοικητής είναι ανεμβολίαστος και κυκλοφορεί στους διαδρόμους ανενόχλητος», ενώ τόνισε ότι το Υπουργείο Άμυνας έχει ζητήσει την παραίτηση του διοικητή, επειδή ήταν ανεμβολίαστος.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΟΕΔΗΝ ονομάτισε και τα νοσοκομεία που λειτουργούν ακόμη με ανεμβολίαστους υγειονομικούς και ανέφερε τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, Άγιο Ανδρέα και το Ρίο, το ΔΑΦΝΙ και το ΝΙΜΤΣ.

Τέλος, είπε » υπάρχουν τεράστια κενά στα νοσοκομεία που δεν έχουν λυθεί. Δεν ήταν καθόλου έτοιμο το υπουργείο να εφαρμόσει αυτό το μέτρο».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΙΜΤΣ: Υπέβαλε την παραίτηση του ο διοικητής του νοσοκομείου – Τι είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ"

Συσκευασίες πιπεριού ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων της, διενήργησε δειγματοληψία σε λευκό πιπέρι και κατόπιν εργαστηριακής εξέτασης του δείγματος, ανιχνεύτηκε η παρουσία της αλλεργιογόνου ουσίας σινάπι (μουστάρδα), η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «πιπέρι λευκό τριμμένο αποξηραμένο» με την εμπορική ονομασία «Master Chef» σε πλαστική κλειστή συσκευασία 560 γρ, με αριθμό παρτίδας 01878106317 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 10/2023, το οποίο συσκευάζεται στην Ελλάδα για την ΜΑΡΤ ΚΑΣ και ΚΑΡΥ Α.Ε.Ε., Λ. Κηφισού 98 και Π. Ράλλη, ΤΚ 18233, Αγ. Ι. Ρέντης, από την ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Β.Ε. «ΗΛΙΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ», Αγ. Ι. Ρέντη 157 και Αιτωλοακαρνανίας 1, ΤΚ 18541 Πειραιάς.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στο σινάπι (μουστάρδα) και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν (φωτογραφίες κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.

euro2day

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Συσκευασίες πιπεριού ανακαλεί ο ΕΦΕΤ"

ΕΕ: Επταετή χρηματοδότηση 14,2 δις ευρώ σε Τουρκία και άλλες υπό ένταξη χώρες

Τα κράτη μέλη της ΕΕ έδωσαν σήμερα το τελικό πράσινο φως σε σχεδόν 14,2 δισεκατομμύρια ευρώ προενταξιακής χρηματοδοτικής βοήθειας για την περίοδο 2021-2027 υπέρ της της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Ισλανδίας, του Κοσόβου, του Μαυροβουνίου, της Βόρειας Μακεδονίας, της Σερβίας και της Τουρκίας.

Αυτή η υποστήριξη θα βοηθήσει τους δικαιούχους να πραγματοποιήσουν μεταρρυθμίσεις με στόχο τη μελλοντική ένταξη στην Ένωση. Οι δικαιούχοι θα υποστηριχθούν στη διεξαγωγή των απαραίτητων πολιτικών, θεσμικών, νομικών, διοικητικών, κοινωνικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να συμμορφωθούν με τις αξίες της Ένωσης και να ευθυγραμμιστούν προοδευτικά με τους κανόνες, τα πρότυπα, τις πολιτικές και τις πρακτικές της Ένωσης.

Η βοήθεια στο πλαίσιο του Μηχανισμού Προενταξιακής Βοήθειας ΙΙΙ θα βασίζεται τόσο σε προσέγγιση βάσει επιδόσεων όσο και στην αρχή του δίκαιου μεριδίου. Αυτό σημαίνει ότι η βοήθεια θα διαφοροποιηθεί σε έκταση και ένταση ανάλογα με τις επιδόσεις των δικαιούχων. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στις προσπάθειες που καταβάλλονται στους θεμελιώδεις μεταρρυθμιστικούς τομείς (κράτος δικαίου και θεμελιώδη δικαιώματα, δημοκρατικοί θεσμοί και μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, καθώς και οικονομική ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα).

Πως θα γίνει η αξιοποίηση των κεφαλαίων

Ταυτόχρονα, θα εφαρμοστεί μια αρχή δίκαιου μεριδίου για να διασφαλιστεί ότι το εύρος και η ένταση της χρηματοδότησης λαμβάνει υπόψη όχι μόνο την απόδοση των δικαιούχων, αλλά και τις ανάγκες και τις ικανότητές τους, προκειμένου να αποφευχθεί ένα δυσανάλογα χαμηλό επίπεδο βοήθειας σε σύγκριση με άλλους και να εξασφαλιστεί πρόοδος από όλους τους δικαιούχους.

Προβλέπεται επίσης ότι το εύρος και η ενίσχυση της βοήθειας μπορούν να ρυθμιστούν σε περίπτωση σημαντικής οπισθοδρόμησης ή διαρκούς έλλειψης προόδου από έναν δικαιούχο στους βασικούς τομείς μεταρρύθμισης. Σε τέτοιες περιπτώσεις, τα κεφάλαια θα μπορούσαν να μειωθούν αναλογικά και να ανακατευθυνθούν χωρίς να υπονομευθεί η υποστήριξη για τη βελτίωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της στήριξης της κοινωνίας των πολιτών.

Μετά τη σημερινή επίσημη υποστήριξη του Συμβουλίου, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πρέπει επίσης να ολοκληρώσει τη διαδικασία επιβεβαίωσης. Η έγκριση του κανονισμού αναμένεται τον Σεπτέμβριο.

 ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΕ: Επταετή χρηματοδότηση 14,2 δις ευρώ σε Τουρκία και άλλες υπό ένταξη χώρες"

Κορωνοϊός: Στα 2.807 τα νέα κρούσματα - 388 οι διασωληνωμένοι, 38 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα  νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού  που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.807, εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 605.158 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 144 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.764 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 38, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.971 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 388 (60.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 82.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 349 (89.95%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 39 (10.05%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.015 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 229 (ημερήσια μεταβολή +24.46%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 233 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 2.807 κρουσμάτων covid-19 έχει ως εξής:

119 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

74 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

27 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

108 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

152 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

68 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

77 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

10 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

336 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

39 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Άνδρου

50 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

114 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

35 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

30 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

33 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

31 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

20 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

49 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

87 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

72 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Θάσου

14 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

17 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ικαρίας

38 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

76 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

21 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Καρπάθου

25 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

38 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

47 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

31 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

50 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

15 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

84 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

22 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

19 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

9 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

25 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

51 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

25 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

5 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

58 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

66 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

35 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

43 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

26 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

6 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

5 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου

30 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

29 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας

34 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

27 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

19 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

119 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 2.807 τα νέα κρούσματα - 388 οι διασωληνωμένοι, 38 θάνατοι"

Καιρός αύριο: Άστατος με βροχές και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Παραμένει άστατος ο καιρός αύριο Τετάρτη (08.09.2021) με βροχές σε αρκετές περιοχές και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασία.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό στην κεντρική Μακεδονία, τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες,

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις.

Οι βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και μόνο στο βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Τετάρτη (08.09.2021) από την ΕΜΥ για όλη την Ελλάδα
 
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μετά το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Ανατολικοί 3 με 5 και από αργά το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Μετά το μεσημέρι στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν κυρίως στις Σποράδες και την Εύβοια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 25 και στα νότια έως 29 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Άστατος με βροχές και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες"

Σταδιακή άρση του απαγορευτικού απόπλου

Σταδιακή άρση του απαγορευτικού του απόπλου σε πολλές ακτοπλοϊκές γραμμές, λόγω μερικής εξασθένησης των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Από το λιμάνι του Πειραιά τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό γίνονται κανονικά, ενώ στις 12 το μεσημέρι αναχώρησε για Πάρο-Νάξο-Θήρα το BLUE STAR DELOS και για Σύρο-Τήνο-Μύκονο το BLUE STAR PAROS. Επίσης στη μία το μεσημέρι αναχώρησε κανονικά από τον Πειραιά, το SPEEDRUNNER για Σέριφο-Σίφνο-Μήλο.

Από το λιμάνι της Ραφήνας θα πραγματοποιηθούν δύο δρομολόγια το απόγευμα. Στις 4:30 θα αναχωρήσει το SUPER FERRY για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο και για τον ίδιο προορισμό το "Θεολόγος Π" στις 5:30.

Τέλος, τα δρομολόγια στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη δεν εκτελούνται μετά από απόφαση του πλοιάρχου.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους Λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ/skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Σταδιακή άρση του απαγορευτικού απόπλου"

Κορονοϊός: Έρευνες για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και σε Κοζάνη και Καβάλα – Τι γίνεται στη Δράμα

Μετά το σκάνδαλο με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα, μια νέα παρόμοια υπόθεση βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όπως γνωστοποίησε ο διοικητής του νοσοκομείου Κοζάνης Στέργιος Γκανάτσιος, η έρευνα αφορά σε δύο με τρεις περιπτώσεις.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, το ένα αφορά μια νοσηλεύτρια, της οποίας το πιστοποιητικό έχει εκδοθεί από τον Παλαμά Καρδίτσας, ενώ τα άλλα δύο, ενός γιατρού και μιας νοσηλεύτριας δόθηκαν από Κέντρο Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Kozanimedia, πρόκειται για νοσηλεύτρια από την Κοζάνη, ηλικίας 45-50 ετών, η οποία αρχικά δεν επιθυμούσε να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και στη συνέχεια προσκόμισε πιστοποιητικό εμβολιασμού από το κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας, υποστηρίζοντας ότι μετέβη εκεί επειδή είχε αρκετούς γνωστούς.

Ο διοικητής του Μαμάτσειου Στέργιος Γκανάτσιος ανέφερε στο τοπικό μέσο πως «ούτως ή άλλως όλα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού όλων των εργαζόμενων υπόκεινται σε εξονυχιστικό έλεγχο», ενώ ο εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων Δημήτρης Ντέντης, ανέφερε πως υπάρχει θέμα προς έρευνα και μόνο, αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Κορονοϊός: Έρευνες για πλαστά πιστοποιητικά στην Καβάλα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, 10 πιστοποιητικά νόσησης κατατέθηκαν από το προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας τον τελευταίο μήνα, όλα μέσα από τις διαδικασίες του Νοσοκομείου, όπως αναφέρει ο διοικητής του, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης. Ο διοικητής του νοσοκομείου θα προχωρήσει στην διαδικασία επιβεβαίωσής τους, προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση.

Δράμα: Επιχειρούν να νοσήσουν για να μην εμβολιαστούν

«Αν κλείσουν τα κενά του νόμου που εκμεταλλεύονται οι αντιεμβολιαστές και αν δοθεί η δυνατότητα να παρεμβαίνουν τοπικά οι Ιατρικοί Σύλλογοι σε περιπτώσεις παρατυπιών ή παρανομιών των μελών τους, θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα των πλαστών πιστοποιητικών νόσησης, το οποίο προκαλεί και λανθασμένα επιδημιολογικά στοιχεία», σύμφωνα με τη γενική γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου. Μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας, τόνισε ότι στην περιοχή της Δράμας υπάρχει έντονο αντιεμβολιαστικό κίνημα το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται ότι καθοδηγείται νομικά. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι υπάρχει κλιμάκωση των ανθρώπων που δεν επιθυμούν τα εμβολιαστούν οι οποίοι από τα πλαστά πιστοποιητικά περνούν τώρα στην προσπάθεια να κολλήσουν τον ιό για να νοσήσουν.

 news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορονοϊός: Έρευνες για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και σε Κοζάνη και Καβάλα – Τι γίνεται στη Δράμα"

Καιρός – Κλέαρχος Μαρουσάκης: Προσοχή στη Βόρεια Εύβοια – Διήμερο με βροχές και καταιγίδες

Σε ετοιμότητα θα πρέπει να βρίσκονται ο κρατικός μηχανισμός και οι κάτοικοι στην Βόρεια Εύβοια, καθώς για μια ακόμη φορά αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, στη Βόρεια Εύβοια θα σημειωθούν υψηλά ποσοστά βροχής που σε συνδυασμό με τις πρόσφατες φωτιές αυξάνουν τον κίνδυνο πλημμυρών.

Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, στην πρόγνωσή για το καιρό μιλά για αλλαγή του καλοκαιρινού σκηνικού που – τουλάχιστον για τις επόμενες δύο μέρες – θα δώσει σημαντικά ποσοστά βροχής στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας.

Οι ισχυρές βροχές αναμένεται να επηρεάσουν αρκετές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας που βρέχονται από τα δυτικά τμήματα του Αιγαίου. Ωστόσο, οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο είναι τα ανατολικά – νοτιοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη βορειοανατολική Στερεά.

 

 Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ

Ισχυρές βροχές αναμένονται το επόμενο διήμερο σε αρκετές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας που βρέχονται από τα δυτικά τμήματα του Αιγαίου μιας και το βαρομετρικό χαμηλό που έχει ενισχύσει την βαροβαθμίδα (διαφορά βαρομετρικής πίεσης) μέσα στο Αιγαίο και που προκαλεί σήμερα τους πολύ θυελλώδεις βοριάδες, καθώς θα μετατοπιστεί πιο ανατολικά θα δημιουργήσει μία ζώνη σύγκλισης γύρω από τις Σποράδες, το Πήλιο και τα βόρεια τμήματα της Εύβοιας. Η ζώνη αυτή σύγκλισης και καθώς θα αλληλεπιδράσει με την τοπογραφία αυτών των περιοχών θα προκαλέσει μια ζώνη έντονων και με διάρκεια βροχοπτώσεων στα ανατολικά – νοτιοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, στις Σποράδες, την Εύβοια και την βορειοανατολική Στερεά όπως φαίνεται και στον επισυναπτώμενο χάρτη βροχόπτωσης.

Με δεδομένες και τις συνθήκες όπως διαμορφώθηκαν μετά και τις πυρκαγιές, θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα από αυτή την εξέλιξη.

Καλή συνέχεια σε όλες και σε όλους!»

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Κλέαρχος Μαρουσάκης: Προσοχή στη Βόρεια Εύβοια – Διήμερο με βροχές και καταιγίδες"

Και από παιδιάτρους ο εμβολιασμός παιδιών άνω των 12 ετών

Πράσινο φως για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 χρόνων από τους παιδιάτρους.

Αυτό αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη που είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Συμμετείχαν φορείς, εκπρόσωποι των επιστημονικών παιδιατρικών εταιριών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.

Έτσι, το εμβόλιο θα μπορεί να γίνεται και στα ιδιωτικά ιατρεία από τους 3.500 παιδιάτρους της χώρας.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, να οργανώσει άμεσα την υλοποίηση του σχεδίου. Στόχος είναι να ενταχθούν οι ιδιώτες παιδίατροι στη μεγάλη εμβολιαστική εκστρατεία για τη θωράκιση των παιδιών και εφήβων.

Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση αυτή είναι ότι με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν οι εμβολιασμοί παιδιών ηλικίας άνω των 12 ετών.

Άλλωστε λίγο νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προανήγγειλε ότι θα μπουν στο παιχνίδι του εμβολιασμού και οι παιδίατροι, ώστε να πείσουν τους γονείς με τις γνώσεις τους, να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Οι ελπίδες στα παιδιά και στους εφήβους

Εξάλλου, στους εφήβους εναποθέτει πλέον η κυβέρνηση τις ελπίδες της για το τείχος ανοσίας και μόλις χθες η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στην καταλυτική σημασία που έχει ο εμβολιασμός των παιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο στα παιδιά δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά καθώς όσα είναι ανεμβολίαστα κινδυνεύουν να νοσήσουν και να διασπείρουν τον κορονοϊό στην κοινότητα, καθίσταται αναγκαία η θωράκισή τους, πολλώ, δε, μάλλον, που σε μια εβδομάδα ανοίγουν τα σχολεία.

Το ζήτημα του εμβολιασμού των παιδιών και των εφήβων, με τη συμβολή των περίπου 3.500 παιδιάτρων της χώρας, έχει τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων των αρμόδιων αρχών ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού, οπότε δόθηκε το “πράσινο φως” να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στους ανήλικους.

Οι παιδίατροι κάνουν έτσι κι αλλιώς το 75% των εμβολίων στα παιδιά στα ιατρεία τους. Είχαν, μάλιστα, προτείνει οι ίδιοι στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να κάνουν και αυτό το εμβόλιο.

Πιο συγκεκριμένα είχαν ζητήσει να συγκεντρώνουν τα ραντεβού ανά εβδομάδα και να λαμβάνουν από συγκεκριμένα σημεία, πχ νοσοκομεία ή μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, τον αριθμό των απαραίτητων εμβολίων.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Και από παιδιάτρους ο εμβολιασμός παιδιών άνω των 12 ετών"

Απίστευτο περιστατικό στην Κρήτη – Μπήκαν στο γάμο… 25 με ένα πιστοποιητικό!

Απίστευτες είναι οι καταστάσεις που εκτυλίσσονται στην Κρήτη σε σχέση με τους ελέγχους για τα πιστοποιητικά εμβολιασμών στα κέντρα μαζικής εστίασης.

Με δεδομένο ότι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων δεν νομιμοποιούνται να ζητούν ταυτότητες στην είσοδο για λόγους προσωπικών δεδομένων, η παρατυπία ή σωστότερα παρανομία είναι πολύ εύκολη.

Έτσι σε γάμο όπου ο γαμπρός μπήκε σε ρόλο «ελεγκτή» για να διαπιστώσει τη νομιμότητα της εκδήλωσης του, διαπίστωσε πως εντός του χώρου της δεξίωσης είχαν μπει τουλάχιστον 25 ανεμβολίαστοι χρησιμοποιώντας ένα και μόνο πιστοποιητικό που είχε γίνει … «φέιγ βολάν».

Ασφαλώς οι επαγγελματίες του χώρου ζητούν την διασφάλιση τους με κάποιο τρόπο, ενώ δηλώνουν πως αν δεν βρεθούν ουσιαστικές λύσεις για την προστασία των ίδιων και των επιχειρήσεων τους, αντίστοιχα φαινόμενα όχι μόνο θα συνεχίζονται αλλά θα πολλαπλασιάζονται.

creta24

Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο περιστατικό στην Κρήτη – Μπήκαν στο γάμο… 25 με ένα πιστοποιητικό!"

Δεν μπορεί να εμβολιαστεί γιατί φαίνεται ότι πέθανε πριν από 18 χρόνια

Προσπαθεί τα τελευταία 18 χρόνια να αποδείξει το αυτονόητο: ότι ζει! Ο Γιάννης Διαμαντής, για το κράτος υπάρχει μόνο όταν πρέπει να υποβάλει φορολογική δήλωση καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση θεωρείται νεκρός.

Η απίστευτη ιστορία έγινε γνωστή σήμερα όταν εκείνος και η σύζυγος μίλησαν στον Αnt1 περιγράφοντας τον «Γολγοθά» που ανεβαίνουν όλα αυτά τα χρόνια.
«18 χρόνια πάμε όπου μπορούμε και ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον», περιέγραψε η σύζυγός του, εξηγώντας ότι, παρά το γεγονός ότι ο άνδρας της κάνει φορολογική δήλωση -όλα αυτά τα χρόνια- δεν υπάρχει πουθενά αλλού.

Την ίδια ώρα δεν μπορεί να εμβολιαστεί και επειδή εργάζεται κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του. Ο δυο τους κάνουν το παν για να εμβολιαστεί. Έχουν μάλιστα απευθυνθεί και στο γραφείο του Πρωθυπουργού, από όπου και αναμένουν απάντηση.

«Στείλαμε mail στο γραφείο του πρωθυπουργού για να κάνω το εμβόλιο. Δεν μπορώ να ψηφίσω, αλλά κάνω φορολογική δήλωση», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Γ.Διαμαντής, εξηγώντας πως «παρακαλάμε να κάνουμε το εμβόλιο, γιατί με απειλούν ότι αν δεν κάνω το εμβόλιο θα με απολύσουν».

Όπως εξήγησε, το πρόβλημα του έγινε γνωστό όταν πριν από 18 χρόνια όταν πήγε να ψηφίσει και του είπαν πως «δεν μπορεί» και τότε διαπίστωσε ότι ήταν «πεθαμένος».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δεν μπορεί να εμβολιαστεί γιατί φαίνεται ότι πέθανε πριν από 18 χρόνια"

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Όσοι αρνούνται τη διασωλήνωση να υπογράψουν και να φύγουν

Όλοι θα συναντήσουμε τον κορονοϊό, είτε εμβολιασμένοι είτε ανεμβολίαστοι, ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στον ΣΚΑΙ και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αν θέλει να τον συναντήσει χωρίς άμυνα, θα υποστεί τις επιπτώσεις της βλακείας του».

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε και στα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης κορονοϊού και είπε: «Υπάρχει προσπάθεια από πολλούς να βρουν έναν άλλον τρόπο για να εμφανιστούν ότι νόσησαν ή εμβολιάστηκαν, επειδή δε θέλουν να πράξουν αυτό που θα βοηθήσει και την υγεία τους είναι αληθές», σημείωσε. Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε ένα μέτρο για όσους έχουν την υποχρέωση σε εμβολιασμό, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια στη διαδικασία. «Αυτό μπορεί να διασφαλιστεί με έναν σχετικά απλό τρόπο, δηλαδή ανεμβολίαστος που έχει υποχρέωση εμβολιασμού και διαγιγνώσκεται θετικός, να πρέπει να επιβεβαιωθεί η διάγνωση με PCR τεστ για να καταγραφεί ως ασθενής από μια δεύτερη δημόσια δομή».

Τόνισε πως μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί δύο περιστατικά που αφορούν δημόσιες δομές: «Όποιος προσπαθήσει να εξαπατήσει το σύστημα, αργά η γρήγορα θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ανοησία του, γιατί η πιθανότητα να συναντήσουμε τον ιό όλοι μας, είτε εμβολιασμένοι είτε ανεμβολίαστοι, είναι περίπου βεβαιότητα εφεξής. Αν θέλει να τον συναντήσει χωρίς άμυνα, θα υποστεί τις επιπτώσεις της βλακείας του, γιατί περί βλακείας πρόκειται». 

Σχετικά με τις περιπτώσεις ασθενών που αρνούνται να διασωληνωθούν, σχολίασε ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που δημιουργεί μεγάλη δυσκολία στο νοσηλευτικό προσωπικό: «Πρώτον, έχουμε παράλογες απαιτήσεις σαν αυτές που είδαμε στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού κι εδώ θα πω πως προς πάσα κατεύθυνση ότι όποιος δεν επιθυμεί να νοσηλευτεί, μπορεί να υπογράψει, να αναλάβει την ευθύνη της πράξης του και να αποχωρήσει. Κανείς δεν εισάγεται με το ζόρι στο νοσοκομείο. Όποιος επιθυμεί να μην ανανηφθεί, μπορεί πάλι να το υπογράψει και να γίνει σεβαστό αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Δεν μπορεί όμως οι γιατροί που βρίσκονται μέσα στα νοσοκομεία να συνεργάζονται και να διαβουλεύονται με τον δικηγόρο του και τον αστρολόγο του. Επίσης, δεν επιτρέπεται την επομένη, ο οποιοσδήποτε σε οποιαδήποτε νοητική κατάσταση και αν βρίσκεται, να απειλεί και να βρίζει συναδέλφους, οι οποίοι δίνουν την ψυχή τους για ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά τους. Και η πολιτεία πρέπει να προστατέψει τους γιατρούς που εργάζονται και αντιμετωπίζουν περιστατικά Covid από κακόβουλες ενέργειες, οι οποίες δυστυχώς υπάρχουν».

Τέλος, σχολίασε και τον εμβολιασμό του Παύλου Πολάκη λέγοντας πως: «Περιμένω να μας πει τα επιστημονικά στοιχεία που είδε για να το πείσουν να τον εμβολιαστεί, όπως έλεγε τον Μάιο. Αυτό έλεγε. Αλλιώς πρέπει να πει ότι με υποχρέωσαν».  

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Όσοι αρνούνται τη διασωλήνωση να υπογράψουν και να φύγουν"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news