facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Τζιτζικώστας για Βόρεια Μακεδονία: Είναι εθνική ήττα -Εκλογές ή δημοψήφισμα

Δεν αποτελεί λύση αλλά εθνική ήττα η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ εκτιμά ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονία Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τονίζει μάλιστα πως η μόνη λύση είναι να την κρίνει ο ελληνικός λαός, είτε με εκλογές, είτε με δημοψήφισμα.

Αναλυτικά η δήλωση Τζιτζικώστα:

«Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια δεν αποτελεί λύση, αλλά εθνική ήττα. Υποχωρώντας στο όνομα και αναγνωρίζοντας στα Σκόπια μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζεται το εθνικό συμφέρον. Με δεδομένο ότι αυτή η απαράδεκτη ‘συμφωνία’ δεν αποτελεί κυβερνητική πρόταση, αλλά πρόταση μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, η μόνη λύση είναι να την κρίνει ο λαός, είτε με εκλογές, είτε με δημοψήφισμα».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τζιτζικώστας για Βόρεια Μακεδονία: Είναι εθνική ήττα -Εκλογές ή δημοψήφισμα"

Μέρισμα 0,35 ευρώ για τους μετόχους του ΟΤΕ

Τη διανομή μερίσματος 0,35 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της ΟΤΕ Α.Ε., η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα.
Ως ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος ορίστηκε η 28η Ιουνίου, με την καταβολή να ξεκινάει στις 4 Ιουλίου.
Οι μέτοχοι του ΟΤΕ, επίσης, ενέκριναν το νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
  • κ. Mιχαήλ Τσαμάζ, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό μέλος
  • κ. Παναγιώτης Ταμπούρλος, Αντιπρόεδρος, Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος
  • κ. Χαράλαμπος Μαζαράκης, Εκτελεστικό μέλος
  • κ. Srinivasan Gopalan, Μη εκτελεστικό μέλος
  • Δρ. Robert Hauber, Μη εκτελεστικό μέλος
  • κ. Michael Wilkens, Μη εκτελεστικό μέλος
  • κα. Kyra Orth, Μη εκτελεστικό μέλος
  • κ. Ανδρέας Ψαθάς, Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος
  • κ. Ιωάννης Φλώρος, Μη εκτελεστικό μέλος
  • κ. Παναγιώτης Σκευοφύλαξ, Μη εκτελεστικό μέλος

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Μέρισμα 0,35 ευρώ για τους μετόχους του ΟΤΕ"

Λεβέντης σε Τσίπρα: Θα κάνω ό,τι μπορώ για να ακυρωθεί η συμφωνία

Τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων ενημέρωσε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, μετά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την Ένωση Κεντρώων, ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Βασίλη Λεβέντη του είπε πως έκανε ό,τι καλύτερο για τη χώρα και τον ενημέρωσε ότι για την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ υπάρχουν δυο αιρέσεις: Πρώτον, τη συνταγματική αναθεώρηση και δεύτερον την επικύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή της γειτονικής χώρας. Μετά από αυτά, είπε ο πρωθυπουργός θα επικυρώσει τη συμφωνία η ελληνική Βουλή.

Ο Βασίλης Λεβέντης από την πλευρά του, είπε στον πρωθυπουργό την πάγια θέση της Ένωσης Κεντρώων για την παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» και προσέθεσε ότι το κόμμα του θα κάνει ό,τι μπορεί για να ακυρώσει αυτή τη συμφωνία.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Λεβέντης σε Τσίπρα: Θα κάνω ό,τι μπορώ για να ακυρωθεί η συμφωνία"

Κοτζιάς για Σκοπιανό: Καλή η συμφωνία, κακή η αντιπολίτευση

«Η συμφωνία είναι καλή. Κακή είναι η αξιωματική αντιπολίτευση. Κακή και ανιστόρητη, εκτός πραγματικότητος, είναι η σημερινή ηγεσία της ΝΔ. Θέλει να διχάσει χώρα προκειμένου να μην φανεί ο εσωκομματικός της διχασμός», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για επίτευξη συμφωνίας με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Ο υπουργός Εξωτερικών αντέδρασε λίγα λεπτά μετά τη δήλωση του επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τόνισε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν νομιμοποιείται να υπογράψει μία κακή συμφωνία.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοτζιάς για Σκοπιανό: Καλή η συμφωνία, κακή η αντιπολίτευση"

Μητσοτάκης: Κακή η συμφωνία για Βόρεια Μακεδονία-Δεν νομιμοποιείται ο Τσίπρας να την υπογράψει [βίντεο]

Ως κακή συμφωνία την οποία δεν νομιμοποιείται να υπογράψει ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων.
Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι ο κ. Τσίπρας «δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα υπογράφοντάς μια συμφωνία η οποία δεν έχει την στήριξη της ίδιας της κυβέρνησής του». Προϊδέασε δε ότι θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας (σ.σ. θα γίνει δεκτός αύριο, Τετάρτη στις 09:30 από τον Προκόπη Παυλόπουλο) γι’ αυτή την «πρωτοφανή εξέλιξη» όπως την χαρακτήρισε.
Αναλυτικά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε τα εξής:
«Ύστερα από 6 μήνες μυστικής διπλωματίας, ο κ. Τσίπρας συμφώνησε με τον κ. Ζάεφ να υπογράψει μια διακρατική συμφωνία για την επίλυση της εκκρεμότητας με την γείτονα χώρα. Το έκανε, αφού περιφρόνησε τον Ελληνικό λαό και τις ευαισθησίες του. Και αφού αγνόησε προκλητικά σύσσωμη την αντιπολίτευση και τη Βουλή.
Θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος: Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα υπογράφοντάς μια συμφωνία η οποία δεν έχει την στήριξη της ίδιας της κυβέρνησής του. Αυτό δεν έχει προηγούμενο στην Ελληνική πολιτική και συνταγματική ιστορία και συνιστά προσβολή του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος. Θα ενημερώσω άμεσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θεσμικό εγγυητή του πολιτεύματος, για αυτή την πρωτοφανή εξέλιξη.

Για την ουσία της συμφωνίας, και με βάση αυτά που μέχρι τώρα γνωρίζουμε και ακούσαμε από τον κ. Τσίπρα, έχω να πω μόνο τούτο: Αποδοχή της “μακεδονικής γλώσσας” και της “μακεδονικής εθνότητας” συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση.
Η λύση που συμφωνήθηκε είναι μια κακή συμφωνία. Έρχεται σε αντίθεση με την πλειονότητα των Ελλήνων. Αυτό κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται ή ακόμα χειρότερα δεν τους ενδιαφέρει να το αντιληφθούν. Είναι οι ίδιοι που στο παρελθόν δεν είχαν καμία αντίρρηση να ονομάζεται η γειτονική χώρα Μακεδονία σκέτο.
Επιπλέον μία κακή συμφωνία προσφέρει έδαφος σε περιθωριακά στοιχεία να πλειοδοτήσουν σε κάλπικό εθνικισμό, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει σχεδόν παντού στην Ευρώπη.
Αρκετές πληγές πρέπει να επουλώσουμε ως χώρα. Δεν χρειάζεται να ανοίξουμε άλλη μία, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα. Δική μου προτεραιότητα είναι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στη διαφύλαξη της ενότητας του Ελληνικού λαού. Επαναλαμβάνω: Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς.
Το πρόβλημα των Σκοπίων δεν μπορεί να μετατραπεί σε πρόβλημα της Ελλάδας. Καλώ τον κ. Τσίπρα να μην υπογράψει αυτή τη συμφωνία».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Κακή η συμφωνία για Βόρεια Μακεδονία-Δεν νομιμοποιείται ο Τσίπρας να την υπογράψει [βίντεο] "

Χωρίς ταξί η Αθήνα -Ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία

Χειρόφρενο από τις 6 π.μ. της Τετάρτης (13 Ιουνίου) τραβούν οι οδηγοί ταξί, οι οποίοι προκήρυξαν 24ωρη απεργία, καταγγέλλοντας πως οι θεσμοί επιθυμούν «να βγάλουν εισιτήριο επιστροφής στην Uber».

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) προειδοποιεί με επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Οι εκπρόσωποι των αυτοκινητιστών αναφέρουν ότι «την κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρείες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό ζήτησαν οι θεσμοί και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ».

Όπως συμπληρώνουν, «η ελληνική κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης αρνήθηκαν μια τέτοια προοπτική, ωστόσο είναι σε δύσκολη θέση, αφού τέθηκε ζήτημα ακόμα και μη συμφωνίας για την αξιολόγηση».

Τονίζουν επίσης πως «η έλλειψη σεβασμού από διεθνείς και εγχώριους νταβατζήδες της τουριστικής βιομηχανίας όχι μόνο στους νόμους του ελληνικού Κράτους, αλλά και στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συνιστούν προσβολή και χτύπημα κάτω από τη ζώνη».

Το ΣΑΤΑ υπογραμμίζει πως «ξεκινάμε με 24ωρη απεργία, από τις 13/6/2018 (6 π.μ) η οποία θα επαναλαμβάνεται μέχρι να κλείσει οριστικά το ζήτημα».

Καταλήγοντας, το Συνδικάτο ζητεί συγγνώμη από το επιβατικό κοινό, αλλά όπως τονίζει «δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να διεκδικήσουμε με απεργία την επιβίωσή μας».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς ταξί η Αθήνα -Ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία"

Κουτσούμπας σε Τσίπρα: Με αυτή τη συμφωνία παραμένει το «σπέρμα» του αλυτρωτισμού

Με τη συμφωνία που επετεύχθη ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια για το ονοματολογικό, παραμένει το «σπέρμα» του αλυτρωτισμού, επισήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στον Αλέξη Τσίπρα.

Αυτό έγκειται στην αποδοχή από την ελληνική κυβέρνηση των θέσεων των Σκοπίων περί «Μακεδόνα πολίτη» και «μακεδονικής γλώσσας», εξήγησε ο γ.γ. του ΚΚΕ στον πρωθυπουργό, όταν ο τελευταίος επικοινώνησε μαζί του προκειμένου να τον ενημερώσει για τη συμφωνία.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε στον πρωθυπουργό ότι, με τη συγκεκριμένη συμφωνία, ο ίδιος και η κυβέρνησή του δίνουν συστατική επιστολή στην ΠΓΔΜ για την ένταξη της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Από αυτήν την άποψη, δίνει “πράσινο φως” στην ανασφάλεια και την αποσταθεροποίηση στην περιοχή, σχολίασε.

Ακόμη επισήμανε ότι όλοι οι όροι είναι στον αέρα, μέχρι να ολοκληρωθεί το χρονοδιάγραμμα και η διαδικασία που προβλέπει η συμφωνία.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουτσούμπας σε Τσίπρα: Με αυτή τη συμφωνία παραμένει το «σπέρμα» του αλυτρωτισμού "

Διάγγελμα Ζόραν Ζάεφ: «Θα κάνουμε δημοψήφισμα για την αλλαγή του ονόματος σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» – Ποιο το ερώτημα (Βίντεο)

«Θέλετε να εισέλθουμε σε ΕΕ και ΝΑΤΟ με το όνομα Βόρεια Μακεδονία»; Η συμφωνία θα τεθεί σε δημοψήφισμα είπε ο Ζόραν Ζάεφ και ενημέρωσε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης για την έκβαση των διαπραγματεύσεων. Περιστοιχισμένος από το υπουργικό του συμβούλιο ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, πραγματοποίησε διάγγελμα για τη συμφωνία με την Αθήνα.

Βόρεια Μακεδονία είναι το όνομα της γείτονος που ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου προς τους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.

Ο Ζόραν Ζάεφ δηλώνει ότι δεν υφίσταται πλέον FYROM (ΠΓΔΜ) και παρουσίασε τα δικά του επιχειρήματα θέλοντας να πείσει την κοινή γνώμη της γείτονος ότι πέτυχε την καλύτερη δυνατή συμφωνία.

Η συμφωνία με την Ελλάδα για το ονοματολογικό ενδέχεται να επισφραγιστεί το επόμενο Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε ο Ζάεφ.

Ο Ζάεφ είπε επίσης ότι η συμφωνία εγγυάται την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και κάλεσε την αντιπολίτευση να την στηρίξει.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ζάεφ, μετά και τις επαφές του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία.

«Η χώρας μας δεν έχει περισσότερες γενιές να χάσει. Μετην επίλυση του ζητήματος θα γίνουμε μέλος του ΝΑΤΟ, η σημαία μας θα κυματίζει στον 30ο ιστό μπροστά στο ΝΑΤΟ» τόνισε και πρόσθεσε:

«Εχουμε μια ιστορική λύση. Με την απόφαση ενισχύουμε τη μακεδονική ταυτότητα. Μακεδόνες, προστατευμένοι και ενισχυμένοι για πάντα. Τέρμα πια το πΓΔΜ. Δεν υπάρχουν πλέον διεθνείς συμφωνίες όπου αποφεύγεται η μακεδονική γλώσσα. Ένα αξιοπρεπές και γεωγραφικά ακριβές όνομα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας (με μετάφραση, σε όλες τις γλώσσες). Μακεδονική, χωρίς υποσημειώσεις. Η υπηκοότητα είναι Μακεδόνες / πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Τα κέρδη μας είναι ανεκτίμητα – μια ενισχυμένη ταυτότητα και εγγύηση για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία. Η συμφωνία προβλέπει την επιβεβαίωση της μακεδονικής γλώσσας στα Ηνωμένα Έθνη. Αγαπητοί πολίτες, αυτή είναι η σωστή λύση! Τον πήραμε μέσα από μια αφοσιωμένη και πατριωτική δέσμευση. Όλες οι λεπτομέρειες είναι μπροστά στο κοινό. Μετά την επικύρωση, η Ελληνική Δημοκρατία θα στείλει επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, όπου θα ενηημερώνει ότι οι δύο χώρες δεν θα αμφισβητείται ότι δεν υπάρχουν εμπόδια για την χώρα να λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ».

Σημεία από την ομιλία του:

Εχουμε μια ιστορική λύση. Με την απόφαση ενισχύουμε τη μακεδονική ταυτότητα. Μακεδόνες, προστατευμένοι και ενισχυμένοι για πάντα.

Τέρμα πια το πΓΔΜ. Δεν υπάρχουν πλέον διεθνείς συμφωνίες όπου αποφεύγεται η μακεδονική γλώσσα.

Ένα αξιοπρεπές και γεωγραφικά ακριβές όνομα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας (με μετάφραση, σε όλες τις γλώσσες).

Μακεδονική, χωρίς υποσημειώσεις. Η υπηκοότητα είναι Μακεδόνες / πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Τα κέρδη μας είναι ανεκτίμητα – μια ενισχυμένη ταυτότητα και εγγύηση για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία

Η συμφωνία προβλέπει την επιβεβαίωση της μακεδονικής γλώσσας στα Ηνωμένα Έθνη.

Αγαπητοί πολίτες, αυτή είναι η σωστή λύση! Τον πήραμε μέσα από μια αφοσιωμένη και πατριωτική δέσμευση. Όλες οι λεπτομέρειες είναι μπροστά στο κοινό.



pentapostagma
Διαβάστε Περισσότερα » "Διάγγελμα Ζόραν Ζάεφ: «Θα κάνουμε δημοψήφισμα για την αλλαγή του ονόματος σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» – Ποιο το ερώτημα (Βίντεο)"

Διάγγελμα Τσίπρα: Τα Σκόπια συμφώνησαν να αλλάξουν το όνομά τους σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας

Οι γείτονες μας συμφώνησαν να αλλάξουν το όνομά τους σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, ανέφερε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, αναφέροντας ότι θα ισχύει για όλες τις χρήσεις κάτι που σημαίνει ότι θα αλλάξουν το συνταγματικό τους όνομα.

Σημείωσε ότι «η αλλαγή του ονόματος θα υλοποιηθεί τόσο σε ότι αφορά τις διεθνείς και διμερείς τους σχέσεις όσο όμως και στο εσωτερικό», δηλαδή το όνομα αυτό θα ισχύει erga omnes – έναντι όλων, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, γεγονός που συνεπάγεται ότι οι γείτονές μας ανέλαβαν την υποχρέωση να αναθεωρήσουν σχετικά το Σύνταγμα τους.

Με τη Συμφωνία, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, «επιτυγχάνεται ένας σαφής διαχωρισμός μεταξύ της Ελληνικής Μακεδονίας και των Βόρειων Γειτόνων μας και μπαίνει οριστικό τέλος στον αλυτρωτισμό που ενέχει η σημερινή Συνταγματική τους ονομασία».

Ο ίδιος δήλωσε περήφανος και ευχαριστημένος για τη συμφωνία. Για τον Έλληνα πρωθυπουργό αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία όχι μόνο για τη χώρα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. «Με τη συμφωνία αυτή η Ελλάδα εδραιώνεται στα Βαλκάνια ως χώρα που επιθυμεί τη φιλική συνύπαρξη των λαών».

Δείτε το βίντεο:



Ολόκληρο το τηλεοπτικό μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα προς τον ελληνικό λαό:



«Ελληνίδες, Έλληνες,

Πριν από λίγη ώρα και μετά από πολύμηνες και επίμονες διαπραγματεύσεις, καταφέραμε να καταλήξουμε σε Συμφωνία με τον Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, για την επίλυση της χρόνιας διαφοράς μας σε ότι αφορά την ονομασία της Γείτονος.

Εδώ και πάνω από εβδομήντα χρόνια, από την ίδρυση του γειτονικού ομόσπονδου Κράτους της Γιουγκοσλαβίας, και ιδιαίτερα μετά την ανεξαρτητοποίησή της το 1992, η γειτονική χώρα έφερε την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικειοποίηση της βαριάς πολιτισμικής κληρονομιάς της ελληνικής Μακεδονίας.

Θέλω να σας ενημερώσω ότι προκειμένου να αποκατασταθούν σχέσεις εποικοδομητικής συνεργασίας και ειλικρινούς φιλίας ανάμεσα στους λαούς μας και προκειμένου η Ελλάδα όχι μόνο να δεχθεί αλλά και να πρωτοστατήσει στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική των γειτόνων μας, οι τελευταίοι συμφώνησαν να αλλάξουν τη Συνταγματική τους ονομασία για όλες τις χρήσεις και έναντι όλων.

Συμφώνησαν να μετονομάσουν τη χώρα τους σε Δημοκρατία της Severna Makedonija (Σεβέρνα Μακεντόνιγια), δηλαδή στη γλώσσα μας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Η αλλαγή του ονόματος θα υλοποιηθεί τόσο σε ότι αφορά τις διεθνείς και διμερείς τους σχέσεις όσο όμως και στο εσωτερικό.

Με δυο λόγια το όνομα αυτό θα ισχύει erga omnes – έναντι όλων, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, γεγονός που συνεπάγεται ότι οι γείτονές μας ανέλαβαν την υποχρέωση να αναθεωρήσουν σχετικά το Σύνταγμα τους.

Με τον τρόπο αυτό και υπό τους όρους που προβλέπονται στην συμφωνία οι 140 χώρες που σήμερα αναγνωρίζουν τους γείτονες μας ως Μακεδονία, θα τους αναγνωρίζουν εφεξής με το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Έτσι επιτυγχάνεται ένας σαφής διαχωρισμός μεταξύ της Ελληνικής Μακεδονίας και των Βόρειων Γειτόνων μας και μπαίνει οριστικό τέλος στον αλυτρωτισμό που ενέχει η σημερινή Συνταγματική τους ονομασία.

Την ίδια στιγμή -και ίσως αυτό να έχει τη μεγαλύτερη ιστορική βαρύτητα και αξία για την Ελλάδα- στη Συμφωνία που καταλήξαμε, για πρώτη φορά προβλέπεται ότι οι Βόρειοι Γείτονές μας δεν έχουν και δεν μπορούν να διεκδικήσουν στο μέλλον καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό της Μακεδονίας.

Ο όρος Μακεδόνας της ελληνικής ιστορικής κληρονομιάς, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό διαχωρίζεται ρητά και κατηγορηματικά από τον όρο Μακεδόνας όπως τον χρησιμοποιούν και στη βάση του οποίου αυτοπροσδιορίζονται οι πολίτες της γειτονικής μας χώρας.

Στο ίδιο πλαίσιο η Συμφωνία αναγνωρίζει τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ από το 1977 για την καταγραφή της γλώσσας των γειτόνων μας ως Μακεδονικής γλώσσας, με την πρόσθετη, όμως, και σαφή διατύπωση ότι αυτή ανήκει στην οικογένεια των νοτιοσλαβικών γλωσσών,

γεγονός που, όπως ρητά αναγνωρίζεται, την διαχωρίζει απολύτως από την ελληνομακεδονική γλωσσική κληρονομιά και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Η συμφωνία επίσης προβλέπει ότι η υπηκοότητα που θα αναγράφεται στα ταξιδιωτικά έγγραφα των γειτόνων μας δεν θα είναι: Μακεδόνας σκέτο, όπως μέχρι σήμερα, αλλά: Μακεδόνας / Πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας.

Η Ελλάδα θα αναγνωρίζει την υπηκοότητα των γειτόνων πολιτών ως «πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας».

Αλλά πέραν αυτών, μεγάλη σημασία έχει και το γεγονός ότι συμφωνήσαμε οι γείτονές μας στην επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση να αναλάβουν την υποχρέωση να αφαιρέσουν από το Σύνταγμα τους οποιαδήποτε αναφορά θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως αλυτρωτική.



Συγκεκριμένα:

Απαλείφονται οι αναφορές σε Μακεδονική Μειονότητα καθώς και στην ανάγκη προστασίας της.

Αντικαθίσταται το άρθρο για την προστασία των συνόρων με απάλειψη των προβληματικών σημερινών αναφορών

Τέλος αφαιρούνται οποιεσδήποτε έστω και έμμεσα ιστορικές – αλυτρωτικές αναφορές από το προοίμιο του Συντάγματός τους.

Με τον κ. Ζάεφ καταλήξαμε επίσης σε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την υπογραφή – κύρωση και θέση σε ισχύ της Συμφωνίας.

Η συμφωνία αφού υπογραφεί από τους Υπουργούς Εξωτερικών θα πρέπει να κυρωθεί από την Βουλή των Γειτόνων μας.

Στη συνέχεια η Ελλάδα θα υποστηρίξει απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας, με την ΕΕ στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Και ταυτόχρονα θα υποστηρίξει την αποστολή πρόσκλησης από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ για ένταξή της στον οργανισμό.

Και οι δύο αυτές προσκλήσεις θα τελούν υπό την αίρεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης της Συνταγματικής Αναθεώρησης, που κατοχυρώνει την χρήση του ονόματος έναντι όλων.

Με απλά λόγια εφόσον η Συνταγματική Αναθεώρηση δεν ευδοκιμήσει τότε αυτοδικαίως ακυρώνεται η πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και δεν εκκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Η Ελλάδα τέλος θα κυρώσει την μεταξύ μας Σύμβαση στο ελληνικό κοινοβούλιο θέτοντας την σε ισχύ, καθώς και το Πρωτόκολλο ένταξης των Γειτόνων μας στο ΝΑΤΟ, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στη γειτονική χώρα.

Με τον τρόπο αυτό η χώρα μας διασφαλίζει πλήρως και απόλυτα τα συμφέροντα της και δεν απεμπολεί το σχετικό διαπραγματευτικό της πλεονέκτημα.



Ελληνίδες, Έλληνες,

Είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι η Συμφωνία αυτή αποτελεί μια μεγάλη διπλωματική νίκη αλλά και μια μεγάλη ιστορική ευκαιρία.

Η Ελληνική κυβέρνηση υπερασπίστηκε στο ακέραιο όλες τις κόκκινες γραμμές της, όλες τις κόκκινες γραμμές της εθνικής μας θέσης, όπως αυτή διαμορφώθηκε τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια.

Το σημαντικότερο όμως όλων, είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική ευκαιρία που αφορά όχι μόνο το έθνος μας, αλλά συνολικότερα τη περιοχή μας.

Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για τα Βαλκάνια, και τους λαούς μας.

Κλείνει οριστικά μια διένεξη που υπονόμευσε τον κοινό βηματισμό και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Και ανοίγει ένα παράθυρο στο μέλλον.

Ένα παράθυρο αλληλεγγύης, φιλίας και συνεργασίας, ευημερίας και συνανάπτυξης μεταξύ των λαών μας.

Με τη Συμφωνία αυτή η πατρίδα μας εδραιώνεται ως ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και ως πραγματικός πυλώνας σταθερότητας σε μια βαθειά πληγωμένη περιοχή.

Σε μια περίοδο που χώρες γύρω μας βυθίζονται στον εαυτό τους, χτυπημένες από το μικρόβιο του εθνικισμού,

η Ελλάδα πρωταγωνιστεί και πάλι στα Βαλκάνια,

ως η χώρα που ανοίγει δρόμους για την ειρηνική επίλυση διαφορών και τη δημιουργική συνύπαρξη των λαών.

Και είμαι βαθιά περήφανος για αυτό.

Και πέρα από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και εσωτερικούς υπολογισμούς,

Σήμερα μπορούμε όλες οι ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες να είμαστε περήφανοι.

Όχι μόνο για την ιστορία και την πολιτισμική μας κληρονομιά που με τη Συμφωνία κατοχυρώνουμε,

Όχι μόνο για το εθνικό μας παρελθόν, αλλά και για το παρόν και το μέλλον μας.

Το μέλλον μιας ισχυρής Ελλάδας, φάρου πολιτισμού, ιστορίας αλλά και αξιών,

Μιας Ελλάδας Πυλώνα σταθερότητας στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Ευρώπη.

Αυτή την Ελλάδα οραματιζόμαστε και σήμερα κάνουμε ένα ιστορικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.



Σας ευχαριστώ»

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Διάγγελμα Τσίπρα: Τα Σκόπια συμφώνησαν να αλλάξουν το όνομά τους σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας"

Το κείμενο της συμφωνίας ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης από τον Αλ. Τσίπρα

Τηλεφωνική επικοινωνία για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είχαν το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πηγές της Ν.Δ., ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να του αποσταλεί άμεσα ολόκληρο το κείμενο της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, δεδομένου ότι οι βασικές παράμετροι έχουν γίνει ήδη γνωστές μέσω διαρροών ή και δηλώσεων των κ.κ. Κοτζιά, Ζάεφ και Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε λόγο για εκ των υστέρων ενημέρωση και αναμένεται αργότερα να κάνει δήλωση.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Το κείμενο της συμφωνίας ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης από τον Αλ. Τσίπρα"

Μόνον με τις ψήφους της κυβέρνησης περνούν τα προαπαιτούμενα

Ψηφίστηκε επί της αρχής από την κυβερνητική πλειοψηφία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης. Το πολυνομοσχέδιο καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση (ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΧΑ, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων).

Νωρίτερα, κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου, εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων, ο Δημήτρης Καβαδέλλας δήλωσε «παρών» προκαλώντας έκπληξη, ακόμη και στο προεδρείο, καθώς ο ειδικός αγορητής του κόμματος, Μάριος Γεωργιάδης, είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη συνεδρίαση ότι «η Ένωση Κεντρώων καταψηφίζει με χέρια και με πόδια» το νομοσχέδιο.

Ο προεδρεύων, Νίκος Μανιός, ρώτησε τον κ. Καβαδέλλα αν το «παρών» που εκφώνησε είναι δήλωση ψήφου της Ένωσης Κεντρώων ή δήλωση παρουσίας του βουλευτή. Μετά από λίγο, ο ειδικός αγορητής, Μάριος Γεωργιάδης, εισήλθε στην αίθουσα και δήλωσε ότι η Ένωση Κεντρώων καταψηφίζει το νομοσχέδιο, όπως έχει δηλώσει εξ' αρχής. Ο προεδρεύων έκανε δεκτή τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη και ζήτησε να διορθωθεί το πρακτικό της ψηφοφορίας.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Μόνον με τις ψήφους της κυβέρνησης περνούν τα προαπαιτούμενα"

Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο 2019 η δεύτερη δίκη του Ρουβίκωνα για το «ντου» σε υπουργεία και πρεσβείες

Αναβολή για τον Ιανουάριο του 2019 πήρε σήμερα η εκδίκαση μιας ακόμη υπόθεσης που αφορά στη δράση του «Ρουβίκωνα» με κατηγορούμενους 12 πρόσωπα που φέρονται ως μέλη του. Οι 12 κατηγορούμενοι είχαν παραπεμφθεί σε δίκη με απευθείας κλήση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για διακεκριμένες φθορές, διατάραξη ομαλής λειτουργίας δημοσίων υπηρεσιών, παράνομη βία και διατάραξη κοινής ειρήνης. Τελικά, δόθηκε αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης τους για τις 15 Ιανουαρίου.

Οι παραπάνω κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στους κατηγορούμενους αφορούν σε σειρά ενεργειών του «Ρουβίκωνα». Μεταξύ αυτών, η εισβολή στον «Ευαγγελισμό» και συγκεκριμένα σε γραφείο γιατρού του νοσοκομείου, οι παράνομες είσοδοι στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Οικονομίας, οι «παρεμβάσεις» για διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ σε νοικοκυριά και οι διαμαρτυρίες στην οικία του Γερμανού πρέσβη, στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας και στα δικαστήρια Λάρισας

Για την υπόθεση αυτή, η έρευνα κατέληξε σε παραπομπή των «12» κατόπιν παραγγελίας της εισαγγελέως Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η οποία είχε ζητήσει τη συνένωση των δικογραφιών που είχαν σχηματιστεί το προηγούμενο διάστημα για δράσεις και ενέργειες του Ρουβίκωνα.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα, είχε αναβληθεί για τις 27 Ιουνίου από το Τριμελές Αυτόφωρο Δικαστήριο η άλλη δίκη, αυτή των 20 μελών του «Ρουβίκωνα» που συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σε βάρος των 20 συλληφθέντων ο εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα και συγκεκριμένα για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, διέγερση, απείθεια και άρνηση δακτυλοσκόπησης.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρίσκονταν περίπου 50 άτομα προς υποστήριξη των συλλήφθεντων, ενώ η μεταγωγή τους πραγματοποιήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο 2019 η δεύτερη δίκη του Ρουβίκωνα για το «ντου» σε υπουργεία και πρεσβείες"

Αγοραστός: Ζητώ συγγνώμη που πίστεψα τον Υπουργό Εσωτερικών

«Ζητώ δημόσια συγγνώμη που πίστεψα τον Υπουργό Εσωτερικών όταν είπε ενώπιον όλων των Περιφερειαρχών ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο για ν’ αποσυναρμολογήσει τις Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες. Όπως προκύπτει από το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-22, όχι μόνο δεν προτίθεται να τις αποσυναρμολογήσει αλλά αυξάνει τον προϋπολογισμό τους».

Αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σήμερα στην κοινή συνεδρίαση Επιτροπών της Βουλής επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων – Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022».

«Στο Μεσοπρόθεσμο δεν υπάρχει καμιά αναφορά στον «Κλεισθένη 2». Και πάλι διαψεύστηκε ο αρμόδιος Υπουργός», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και επισήμανε: «Μεταρρύθμιση με δόσεις δεν γίνεται, μεταρρύθμιση γίνεται μια φορά και δυνατά».

Θέλουν να βάλουν βαρίδια στο θεσμό των Περιφερειών για να τον τραβήξουν προς τα κάτω

Αναφερόμενος στην υποχρεωτική δέσμευση του συνόλου των αποθεματικών ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδας και την κεντρική διαχείρισή τους από το Υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Κ. Αγοραστός έκανε λόγο για «επιτροπεία νέου στυλ στην Αυτοδιοίκηση» και είπε με έμφαση:

«Είναι προφανές ότι δεν αντέχουν το καλύτερο κι αναφέρομαι στις Περιφέρειες που δεν χρωστούν, κάνουν συνετή διαχείριση, ξέρουν να συνεργάζονται, ξέρουν να φτάνουν στο αποτέλεσμα, ξέρουν να έχουν υπερκομματικό πατριωτισμό. Θέλουν να βάλουν βαρίδια στο θεσμό των Περιφερειών για να τον τραβήξουν προς τα κάτω, ενώ έχουν εμμονή με την ακόμη μεγαλύτερη γραφειοκρατία και το να «φορτώνουν» το κεντρικό κράτος και τον προϋπολογισμό με αχρείαστες υπηρεσίες».

Η «επόμενη ημέρα» θα είναι η νέα δοκιμασία για τους πολίτες

«Η «επόμενη ημέρα» θα είναι η νέα δοκιμασία για τους πολίτες», εκτίμησε ο κ. Κ. Αγοραστός και διατύπωσε την πρόβλεψη ότι «καθώς δεν υπάρχει ελληνικό σχέδιο από την κρίση, θα συνεχιστεί η μετρολογία του μνημονίου ανεξάρτητα αν λέγεται μνημόνιο ή όπως αλλιώς.

Οι πολίτες υποφέρουν, το καλάθι της νοικοκυράς αδειάζει, η πατρίδα πονά. Η εξαθλίωση δεν οδηγεί στην έξοδο από την κρίση. Ορατότητα κανονικότητας μηδέν γιατί επιστροφή στην κανονικότητα σημαίνει επανάκτηση της ανεξαρτησίας της χώρας επί του οικονομικού πεδίου», είπε χαρακτηριστικά.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγοραστός: Ζητώ συγγνώμη που πίστεψα τον Υπουργό Εσωτερικών"

Τσακαλώτος: Ποτέ δεν είπα ότι η λιτότητα τελείωσε - Χουλιαράκης: Τελειώνει η μεγάλη εποχή της λιτότητας

Ο ένας στην ανατολή και ό άλλος στη δύση. Με άλλα λόγια πώς το αφήγημα του Μαξίμου για «καθαρή έξοδο» μπερδεύει ακόμη και τους αρμόδιους υπουργούς που καλούνται να το υποστηρίξουν ή να μας το «σερβίρουν»: Ποτέ δεν είπα ότι η λιτότητα τελείωσε, λέει ο Τσακαλώτος με τον Χουλιαράκη να ισχυρίζεται πως τελειώνει η μεγάλη εποχή της λιτότητας.

Οι αναφορές των δύο ηγετικών στελεχών του υπουργείου Οικονομικών έγιναν με διαφορά λίγων λεπτών στην αίθουσα της Ολομέλειας όπου συνεδριάζουν οι αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές για το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης.

Ωστόσο, δεν είναι οι μόνες αντιφατικές αναφορές που δείχνουν ότι ακόμα και τα κυβερνητικά στελέχη δυσκολεύονται να αναπτύξουν με απόλυτο συντονισμό το αφήγημα του Μεγάρου Μαξίμου περί καθαρής εξόδου και επιστροφής στην κανονικότητα.

Στην ίδια συνεδρίαση λίγες ώρες νωρίτερα η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου ανέφερε πως «σε δύο μήνες βγαίνουμε οριστικά και καθαρά από την επιτροπεία. Δεν υπάρχουν άλλα προαπαιτούμενα ή αξιολογήσεις» παρά το γεγονός ότι τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο υπουργός Οικονομικών έχουν μιλήσει για μεταμνημονιακό καθεστώς εποπτείας.

Γ. Χουλιαράκης:
Λαμβάνοντας τον λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης ανέφερε ότι η αντιπολίτευση έχει υποπέσει σε τέσσερις παρανοήσεις για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2019 – 2022. Ο ίδιος επιχείρησε να καταρρίψει την κριτική για τα υπερπλεονάσματα που καταγράφονται στο Μεσοπρόθεσμο υποστηρίζοντας ότι θα επιτευχθούν παρά την θέληση της κυβέρνησης που διατηρεί τον στόχο για πλεονάσματα 3,5%.

«Ο πρώτος μύθος ισχυρίζεται ότι το μεσοπρόθεσμο βάζει ως στόχο σημαντικά πλεονάσματα πάνω από 3,5%. Η αλήθεια είναι ότι η πρόβλεψη είναι 3,96% το 2019, 4,15% το 2020, 4,53% τα 2021 και 5,19% για το 2022. Αυτά αποτελούν τις υπεραποδόσεις και όχι τον στόχο που επιλέγει η κυβέρνηση που παραμένει στο 3,5%» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι ο πίνακας που εμφανίζει τα πλεονάσματα αποτελεί το βασικό σενάριο της κυβέρνησης χωρίς νέα μέτρα: «Όταν το βασικό σενάριο υπολείπεται του στόχου η πολιτική πρέπει να είναι περιοριστική. Όταν το υπερβαίνει η κυβέρνηση μπορεί να ακολουθήσει επεκτατική πολιτική.

Η πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών για πρώτη φορά από το 2010 επιτρέπει την επέκταση». «Δεν πρόκειται για παροχές. Είναι μέτρα μόνιμα που θα προϋπολογιστούν στους προϋπολογισμούς 2019-22 και αθροιστικά σωρεύονται στα 3,6 δις ευρώ. Από αυτά τα 2,3 δις ευρώ αφορούν μόνιμες μειώσεις φόρων και το άλλο ένα τρίτο σε μόνιμες αυξήσεις δαπανών σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη ανάγκη για μείωση παιδικής φτώχιας, καταπολέμηση ανεργίας κ.α.» ανέφερε ο κ. Χουλιαράκης. Ο ίδιος διέψευσε ότι τα υπερπλεονάσματα προκαλούνται από την προνομοθέτηση μείωσης συντάξεων και αφορολόγητου καθώς ανέφερε ότι για τα επίμαχα δημοσιονομικά μέτρα έχουν ήδη υπολογιστεί ισόποσα αντίμετρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε πως η διατήρηση πλεονασμάτων 3,5% δεν ισοδυναμεί με αιώνια λιτότητα αναφέροντας ότι «διατήρηση πλεονασμάτων και επέκταση είναι εφικτή».

Οι αναφορές του κ. Χουλιαράκη περί τέλους λιτότητας προκάλεσε την αντίδραση του ΚΚΕ με τον κ. Θανάση Βαρδαλή να ασκεί κριτική στους παριστάμενους υπουργούς.

«Ποτέ δεν είπα ότι η τελείωσε η λιτότητα, είπα ότι την μειώνουμε» αντέδρασε ο κ. Τσακαλώτος από το υπουργικά έδρανα με τον βουλευτή του ΚΚΕ να του εξηγεί «δεν μίλησα για εσάς αλλά για τον κ. Χουλιαράκη».

Πάντως, ο κ. Τσακαλώτος εμφανίστηκε για άλλη μια φορά με ειρωνική διάθεση προς τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη αναφορικά με το κυβερνητικό πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε «όταν βγείτε κυβέρνηση θα πάτε στην Μέρκελ και θα της ζητήσετε μείωση πλεονασμάτων, κατάργηση ιδιωτικοποιήσεων και Υπερταμείου. Και θα σας πει «καλώς τα παιδία». Good luck»

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσακαλώτος: Ποτέ δεν είπα ότι η λιτότητα τελείωσε - Χουλιαράκης: Τελειώνει η μεγάλη εποχή της λιτότητας"

Σοβαρές καταγγελίες Μαυραγάνη: «Επτά αστυνομικοί τη νύχτα για όλο το Αγρίνιο!»

Ο νέος Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, άνοιξε τα χαρτιά του παρουσιάζοντας το διεκδικητικό του πλαίσιο.

Σε μια σειρά από καταγγελίες για τα κακώς κείμενα στην τοπική αστυνομία, αναφορικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, οι συνάδελφοί του, προχώρησε χθες κατά τη διάρκεια της πρώτης του μεγάλης συνέντευξης, λίγες ημέρες μετά την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, ο Χρήστος Μαυραγάνης, μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» με τον Νίκο Αγγελόπουλο.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μαυραγάνης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα αναφορικά με την αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή, υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας και ιδιαίτερα από τις 2 έως τις 6 τα ξημερώματα, σε όλο το φάσμα του Δήμου Αγρινίου, περιπολούν μόλις επτά αστυνομικοί, ενώ χαρακτήρισε υπερβολικά τα μέτρα τάξης στα οποία απασχολούνται αστυνομικοί στην περιοχή κατά τη διάρκεια αθλητικών αναμετρήσεων και άλλων διαφόρων εκδηλώσεων, κυρίως πολιτικής φύσεως.

«Καλούμε τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός καθώς έχουμε φαινόμενα εξαπάτησης με διάφορα προσχήματα που επικαλούνται οι απατεώνες. Ζητάμε πεζές και εποχούμενες περιπολίες και όχι μόνο μέτρα. Καθημερινά, από τις 2 μέχρι τις 6 τα ξημερώματα, όλο τον Δήμο Αγρινίου, έναν από τους μεγαλύτερους σε έκταση Δήμους της χώρας, αστυνομεύουν μόνο επτά συνάδελφοί μου. Την ίδια στιγμή υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή καθώς δεν υπάρχουν οχήματα για περιπολίες. Δεν μπορεί το οτιδήποτε να βαπτίζεται ως έκτακτο μέτρο και να απασχολείται τεράστια αστυνομική δύναμη και από όμορες διευθύνσεις και επί ώρες χωρίς λόγο να φυλάμε κτίρια. Επειδή έχω υπηρετήσει στο τμήμα αθλητικής βίας, τα μέτρα που λαμβάνονται στο Αγρίνιο, κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών του Παναιτωλικού, χωρίς μάλιστα μετακινήσεις θυμίζουν μέτρα σε παιχνίδι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού. Επίσης, καταγγέλλω ότι αν και προβλέπεται βάσει της σχετικής νομοθεσίας, οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, δεν γνωρίζουν το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των υπηρεσιών τους, κάτι που είναι παράνομο. Και οι αστυνομικοί είναι άνθρωποι, έχουν οικογένειες και θέλουν να φτιάχνουν το καθημερινό τους πρόγραμμα. Έτσι όμως δεν γίνεται. Την ίδια στιγμή, αρκετές φορές, συνάδελφοι βάζουν ρεφενέ για να επιδιορθώσουν ζημιές σε οχήματα πολλές φορές σαν να κάνουν επαιτεία ακόμα και για την αγορά χαρτιού ή μελανιών» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Μαυραγάνης, με αναφορές επίσης για το νέο μισθολογικό των αστυνομικών που έρχεται να περικόψει επιπλέον τις αποδοχές των ενστόλων.

sinidisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Σοβαρές καταγγελίες Μαυραγάνη: «Επτά αστυνομικοί τη νύχτα για όλο το Αγρίνιο!»"

Έκλεισε η συμφωνία για το Σκοπιανό - Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Περιλαμβάνει συνταγματική αναθεώρηση και erga omnes - ΒΙΝΤΕΟ

Έκλεισε η συμφωνία για το Σκοπιανό. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αυτή τη στιγμή ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

"Ήρθα ξαφνικά καθώς δεν μπορούσα να προγραμματίσω το σημερινό ραντεβού. Αυτή η επίσκεψη είναι για καλό σκοπό γιατί πριν από λίγο καταλήξαμε σε συμφωνία με την ΠΓΔΜ η οποία καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που είχε θέσει η ελληνική πλευρά. Έχουμε μια καλή συμφωνία που περιλαμβάνει και συνταγματική αναθεώρηση και erga omnes, η οποία προβλέπει και αλλαγές στο Σύνταγμα στα σημεία εκείνα που υπήρχαν αναφορές που δείχνουν αλυτρωτισμό αλλά με αυτή τη συμφωνία διασφαλίζεται η ιστορική κληρονομιά η παρακαταθήκη της αρχαίας Μακεδονίας" είπε ο κ. Τσίπρας.

"Είστε ο πρώτος που ενημερώνω μετά την τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον κ.Ζάεφ, θα ενημερώσω τους πολιτικούς αρχηγούς και στη συνέχεια θα ζητήσω από τον πρόεδρο της βουλής να διοργανωθεί ειδική συνεδρίαση ώστε να ενημερώσω την εθνική αντιπροσωπεία" πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:



enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκλεισε η συμφωνία για το Σκοπιανό - Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Περιλαμβάνει συνταγματική αναθεώρηση και erga omnes - ΒΙΝΤΕΟ"

Επίθεση με βαριοπούλες στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στο Κολωνάκι

Περίπου δέκα άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία, επιτέθηκαν, λίγο μετά τις 16:00, στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στο Κολωνάκι.

Οι δράστες, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατούσαν βαριοπούλες, πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση στο κτίριο της οδού Μασσαλίας.
4481481
Αρχικά έσπασαν με τις βαριοπούλες την τζαμαρία και στη συνέχεια πέταξαν φυλλάδια με συνθήματα υπέρ του μέλους της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αμέσως μετά έφυγαν από το σημείο τρέχοντας, ενώ η αστυνομία, που διενεργεί έρευνες για τους δράστες, δεν έχει προχωρήσει σε κάποια προσαγωγή έως αυτή την ώρα.
44814834481486448148844814954481493448148944814924481484
4481482
newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με βαριοπούλες στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στο Κολωνάκι"

Παπανάτσιου: Μόνο για τον φετινό ΕΝΦΙΑ οι νέες αντικειμενικές αξίες

Μόνο για τον ΕΝΦΙΑ του 2018 θα ισχύσουν οι νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Για τις υπόλοιπες φορολογίες (φόροι μεταβίβασης, δωρεών, γονικών παροχών κ.λπ.) φέτος θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι παλαιές αντικειμενικές τιμές.

Αυτό διευκρίνησε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο.

Η κ. Παπανάτσιου υπογράμμισε ότι «μέχρι το τέλος του 2018 δεν θα γίνει εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών για τους υπόλοιπους φόρους, η εφαρμογή είναι μόνο για τον ΕΝΦΙΑ.

Σε άλλες περιπτώσεις θα αρχίσουν να ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου του 2019».

Διαβάστε Περισσότερα » "Παπανάτσιου: Μόνο για τον φετινό ΕΝΦΙΑ οι νέες αντικειμενικές αξίες"

Δημήτρης Καμμένος για Σκοπιανό: Είναι μια μεγαλειώδης και ιστορική ήττα

«Αν δώσουμε στα Σκόπια τον όρο Μακεδονία και την μακεδονική γλώσσα, είναι μια μεγαλειώδης και ιστορική ήττα της Ελλάδας», ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος.

Επανέλαβε την θέση του κόμματος του «όχι σε οποιαδήποτε χρήση του όρου Μακεδονία, όχι στη μακεδονική γλώσσα».

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες σχετικά με την διαπραγμάτευση, ο Δημήτρης Καμμένος ανέφερε, «για εμένα η μεγαλύτερη ήττα είναι η γλώσσα και η ταυτότητα. Τους δώσαμε περισσότερα από όσα φαντάζονταν.

Σε ό,τι αφορά στη στάση των ΑΝΕΛ ο κ. Καμμένος είπε ότι πρώτα θέλει να δει τη συμφωνία και στη συνέχεια θα μπορέσει να απαντήσει εάν το κόμμα θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση. Τα οικονομικά φτιάχνουν, τα εθνικά δεν φτιάχνουν, συμπλήρωσε ωστόσο. Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ συμφωνία με τον όρο Μακεδονία.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα μπορούσε το Σκοπιανό, ναι είναι θέμα για χωρίσουν οι δρόμοι, των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Καμμένος, ανέφερε ότι μπορεί να είναι μέσα στη λίστα των λόγων για να χωρίσουν οι δρόμοι ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημήτρης Καμμένος για Σκοπιανό: Είναι μια μεγαλειώδης και ιστορική ήττα"

Η απάντηση του Σάκη Ρουβά για τη δέσμευση λογαριασμών του

Τη δίκη του απάντηση δίνει ο τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς αναφορικά με τη δικαστική διένεξη με την εταιρεία Progressive PR που είχε ως αποτέλεσμα τη δέσμευση των προσωπικών του λογαριασμών. Ο ίδιος υποστηρίζει οτι δεν έχει πραγματοποιηθεί ουδεμία επίδοση δικογράφων και θα υπάρξει απόλυτα συνεπής, όπως σε όλες του τις συνεργασίες.

Η απάντηση του Σάκη Ρούβα

«Αναφορικά με το δελτίο τύπου και τα σχετικά δημοσιεύματα, τα οποία κυκλοφόρησαν με θέμα τη δικαστική διένεξη με τη μέχρι πρότινος συνεργάτιδά μου εταιρεία Progressive PR, δηλώνω ότι, μέχρι στιγμής, ουδεμία επίδοση δικογράφων έχει πραγματοποιηθεί, προκειμένου να λάβω γνώση των επικαλούμενων απαιτήσεων και των σχετικών νομικών ενεργειών.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, όπως σε όλες τις μέχρι σήμερα συνεργασίες μου, έτσι και στη συγκεκριμένη, έχω υπάρξει απόλυτα συνεπής και έχω τηρήσει πλήρως τις υποχρεώσεις μου.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία ως μόνη αρμόδια πια θα επιληφθεί για την εν λόγω υπόθεση αλλά και για την προστασία της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψής μου και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων μου. Επιφυλάσσομαι, δε, για κάθε υλική ή ηθική ζημία υποστώ.


Αθήνα, 12.6.2018
Σάκης Ρουβάς»

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η απάντηση του Σάκη Ρουβά για τη δέσμευση λογαριασμών του"

Αυτή είναι η νέα κλίμακα του ΕΝΦΙΑ

Αλλάζει ο ΕΝΦΙΑ και οι φόροι μεταβίβασης ακινήτων σε 3.972 περιοχές στην Ελλάδα λόγω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών.

Το υπουργείο Οικονομικών επιχείρησε με τρεις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ να ακυρώσει τις επιβαρύνσεις που έρχονται λόγω των νέων τιμών ζώνης, ωστοσο ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες θα πληρώσουν φουσκωμένο ΕΝΦΙΑ.

Σημειώνεται ότι υπεγράφη σήμερα η υπουργική απόφαση για τον καθορισμό των νέων αντικειμενικών αξιών ενώ μέχρι αύριο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και η τροπολογία για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

Παρά τις αλλαγές 946.671 ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν φέτος να πληρώσουν αυξημένο ΕΝΦΙΑ έως και πάνω από 200 ευρώ. Ειδικότερα σε σύνολο 10.216 περιοχών:

- σε 3.792 αυξάνονται
-σε 2.122 μειώνονται και
-σε 4.302 μένουν σταθερές

Για τον ΕΝΦΙΑ

διευρύνεται το άνω όριο του πρώτου κλιμακίου του κύριου φόρου από τα 500 στα 550 ευρώ
διευρύνεται το όριο του τρίτου κλιμακίου από τα 1000 στα 1050 ευρώ

αυξάνεται το αφορολόγητο όριο για το συμπληρωματικό φόρο από τα 200.000 ευρώ στα 250.000 ευρώ

Με βάση τις αλλαγές στις τιμές ζώνης αλλά και τις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του φετινού ΕΝΦΙΑ προκύπτουν οι παρακάτω μεταβολές στον λογαριασμό του φόρου:
  • για 48.961 φορολογούμενους θα προκύψει αύξηση πάνω από 200 ευρώ
  • αύξηση από 50 έως 200 ευρώ, θα έχουν τα εκκαθαριστικά 160.001 φυσικών προσώπων
  • αύξηση από ένα έως 50 ευρώ θα έχουν τα εκκαθαριστικά για 737.709
  • μειωμένα θα είναι τα εκκαθαριστικά για 1.470.962 των φυσικών προσώπων.
  • αμετάβλητα θα είναι για 3.995.181 ιδιοκτήτες

Τα νέα κλιμάκια έχουν ως εξής:

  •  0-550 ευρώ τιμή ζώνης: 2 ευρώ
  • 551-750 τιμή ζώνης: 2,8 ευρώ
  •  751-1.050 τιμή ζώνης: 2,9 ευρώ
  •  1.001-1.500 τιμή ζώνης: 3,7 ευρώ
  •  1.501-2.000 τιμή ζώνης: 4,5 ευρώ
  •  2.001-2.500 τιμή ζώνης: 6 ευρώ
  •  2.501-3.000 τιμή ζώνης:7,6 ευρώ
  •  3.001-3.500 τιμή ζώνης: 9,2 ευρώ
  •  3.501-4.000 τιμή ζώνης: 9,5 ευρώ
  •  4.001-4.500 τιμή ζώνης: 11,1 ευρώ
  •  4.501-5.000 τιμή ζώνης: 11,3 ευρώ
  •  5.001 και πάνω τιμή ζώνης: 13 ευρώ
newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτή είναι η νέα κλίμακα του ΕΝΦΙΑ"

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία που υπέγραψαν Τραμπ και Κιμ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επαναλαμβάνει την δέσμευσή του για την «πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου», σύμφωνα με το κοινό κείμενο το οποίο υπεγράφη σήμερα στην Σιγκαπούρη από τον ίδιο και τον Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια της «ιστορικής» συνάντησης κορυφής.

Στο κείμενο δεν γίνεται αναφορά στην απαίτηση της αμερικανικής πλευράς για «πλήρη, επαληθεύσιμη και μη αναστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση», φόρμουλα που σημαίνει την εγκατάλειψη των πυρηνικών όπλων και την αποδοχή επιθεωρήσεων, αλλά επαναλαμβάνεται μία παλαιότερη πιο αόριστου χαρακτήρα δέσμευση, σύμφωνα με την φωτογραφία του κειμένου που έχει στην διάθεσή του το AFP (Γαλλικό Πρακτορείο).



Δείτε το έγγραφο της συμφωνίας:


Photographs of the document signed by Trump and Kim indicate the leaders agreed to "work toward complete denuclearization of the Korean Peninsula" https://cnn.it/2sRd6ot 

«Ο πρόεδρος Τραμπ δεσμεύθηκε να παράσχει εγγυήσεις ασφαλείας» στην Βόρεια Κορέα, αναφέρεται στο κείμενο, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τι αναφέρει η κοινή ανακοίνωση

Η κοινή ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του προέδρου Κιμ Γιονγκ Ουν της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας κατά την συνάντηση κορυφής της Σιγκαπούρης.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κρατικών Υποθέσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας είχαν μία πρώτη, ιστορική συνάντηση κορυφής στην Σιγκαπούρη στις 12 Ιουνίου 2018.

Ο πρόεδρος Τραμπ και ο πρόεδρος Κιμ Γιονγκ Ουν προχώρησαν σε μία συνολική, εις βάθος και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα που άπτονται της εγκαθίδρυσης νέων σχέσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας και της οικοδόμησης ενός διαρκούς και σταθερού καθεστώτος ειρήνης στην Κορεατική Χερσόνησο. Ο πρόεδρος Τραμπ δεσμεύτηκε να παράσχει εγγυήσεις ασφαλείας στην ΛΔ της Κορέας και ο πρόεδρος Κιμ Γιονγκ-Ουν επανέλαβε την σταθερή και ακλόνητη δέσμευση για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

Πεπεισμένοι ότι η εγκαθίδρυση νέων σχέσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΛΔ της Κορέας θα συμβάλουν στην ειρήνη και την ευημερία στην Κορεατική Χερσόνησο και τον κόσμο, και αναγνωρίζοντας ότι η οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης μπορεί να προωθήσει την αποπυρηνικοποιηση της Κορεατικής Χερσονήσου, οι πρόεδροι Τραμπ και Κιμ Γιονγκ-Ουν δηλώνουν τα εξής:

1. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΛΔ της Κορέας δεσμεύονται στην εγκαθίδρυση νέων σχέσεων ΗΠΑ-ΛΔ της Κορέας σύμφωνα με την επιθυμία των λαών των δύο χωρών για ειρήνη και ευημερία.

2. Οι ΗΠΑ και η ΛΔ της Κορέας θα ενώσουν τις προσπάθειές τους για την οικοδόμηση διαρκούς και σταθερού καθεστώτος ειρήνης στην Κορεατική Χερσόνησο.

3. Επαναδιατυπώνοντας την Δήλωση της Πανμουντζόν, της 27ης Απριλίου 2018, η ΛΔ της Κορέας δεσμεύεται να εργασθεί για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

4. Οι ΗΠΑ και η ΛΔ της Κορέας δεσμεύονται για την αποκατάσταση των λειψάνων των αιχμαλώτων πολέμου και των αγνοουμένων, συμπεριλαμβανομένου του επαναπατρισμού εκείνων που έχουν ταυτοποιηθεί.

Εχοντας αναγνωρίσει ότι η συνάντηση κορυφής ΗΠΑ-ΛΔ της Κορέας - της πρώτης στην ιστορία- υπήρξε ένα καθοριστικό γεγονός μεγάλης σημασίας και ξεπερνώντας δεκαετίες εντάσεων και εχθρότητας ανάμεσα στις δύο χώρες και για την έναρξη ενός νέου μέλλοντος, ο πρόεδρος Τραμπ και ο πρόεδρος Κιμ Γιονγκ-Ουν δεσμεύονται να εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις αυτού του κοινού ανακοινωθέντος πλήρως και ταχέως. Οι Ηνωμένες πολιτείες και η ΛΔ της Κορέας δεσμεύονται να έχουν επακόλουθες διαπραγματεύσεις υπό τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και έναν αντίστοιχα υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ΛΔ της Κορέας στην πλησιέστερη δυνατή ημερομηνία για την εφαρμογή των αποτελεσμάτων της συνάντησης κορυφής ΗΠΑ-ΛΔ της Κορέας.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ των Ηνωμένων Πολιτειών και ο πρόεδρος Κιμ Γιονγκ-Ουν της Επιτροπής Κρατικών Υποθέσεων της Λαϊκής Δμοκρατίας της Κορέας δεσμεύθηκαν να συνεργασθούν για την ανάπτυξη νέων σχέσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΛΔ της Κορέας και για την προώθηση της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στην Κορεατική Χερσόνησο και τον κόσμο.

12 Ιουνίου 2018

Νήσος Σεντόσα

Σιγκαπούρη


real
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι περιλαμβάνει η συμφωνία που υπέγραψαν Τραμπ και Κιμ (ΒΙΝΤΕΟ)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news