facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Γαλλία: Επιπλέον 353 θάνατοι σήμερα και συνολικά 13.832

Στους 13.832 ανέρχονται οι άνθρωποι που πέθαναν από τον νέο κορονοϊό στη Γαλλία, καθώς σήμερα αναφέρθηκαν άλλοι 353 θάνατοι σε νοσοκομεία και 290 σε οίκους ευγηρίας και ιδρύματα, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής την υπηρεσιών υγείας Ζερόμ Σαλμόν.

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκε (κατά 121) και ανέρχεται στους 6.883.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 ανέρχονται στα 93.790.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Επιπλέον 353 θάνατοι σήμερα και συνολικά 13.832"

Κορωνοϊός - Τουρκία: Στους 1.101 οι νεκροί - Πάνω από 52.000 τα κρούσματα

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Τουρκία αυξήθηκε κατά 5.138 μέσα σε διάστημα 24 ωρών και άλλοι 95 άνθρωποι πέθαναν από κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 1.101, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Τα κρούσματα ανέρχονται στα 52.167.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του υπουργού στο Twitter, μέχρι σήμερα έχουν ιαθεί 2.965 άνθρωποι (οι 542 το τελευταίο 24ωρο) ενώ διενεργήθηκαν άλλα 33.170 διαγνωστικά τεστ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Τουρκία: Στους 1.101 οι νεκροί - Πάνω από 52.000 τα κρούσματα"

Κορωνοϊός: Εγκλωβισμένοι Έλληνες στον Ισημερινό – «Αν ήμασταν γόνοι εφοπλιστών στην Ικαρία…»

Σε «Γολγοθά» έχει μετατραπεί μία απλή διαδικασία ενός τηλεφωνήματος, όπως τονίζει ο Λεωνίδας Οικονομάκης των Social Waste, ο οποίος παραμένει εγκλωβισμένος στη Λατινική Αμερική
Εγκλωβισμένοι στον Ισημερινό βρίσκονται τρεις Έλληνες, οι οποίοι αδυνατούν να ταξιδέψουν προς τη χώρα μας, αφού οι μόνες πτήσεις που γίνονται είναι αυτές του επαναπατρισμού.
Όπως τονίζουν οι ίδιοι, η Ελληνική κυβέρνηση δεν διαθέτει χρήματα για πτήση από Εκουαδόρ, ούτε όμως μεσολαβεί ώστε να ταξιδέψουν με πτήσεις επαναπατρισμού άλλων ευρωπαϊκών χωρών αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τα έξοδα του ταξιδιού.
«Μας είπαν οτι η Ελλάδα δε θα κάνει πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων από Περού και Εκουαδόρ γιατί δεν έχει λεφτά- κάντε ό,τι καταλαβαίνετε…», αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο Λεωνίδας Οικονομάκης, μέλος του hip hop συγκροτήματος Social Waste. Ο ίδιος βρίσκεται με δύο άλλα άτομα στη χώρα της Νοτίου Αμερικής και δεν μπορούν να επιστρέψουν.«Κατα τα άλλα διαβάζουμε διθυράμβους για τον υπεξ κ. Δένδια που κάνει τα αδύνατα δυνατά για να επαναπατρίσει τους Έλληνες πολίτες που βρέθηκαν στο εξωτερικό…και ο γ.γ. πολιτικής προστασίας Χαρδαλιάς με ύφος νταή ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες που υποτίθεται πρέπει να προστατεύει», σημειώνει ακόμα.
Μιλώντας στο Ράδιο Λαμία, ο Λεωνίδας Οικονομάκης αναφέρει ότι «ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 7 πτήσεις, και έχουν μεταφερθεί στην Ευρώπη 2100 άτομα. Εμείς ακόμα περιμένουμε».
Όπως περιγράφει ο Λεωνίδας το μόνο που χρειάζεται, είναι ένα τηλεφώνημα της πρεσβείας που βρίσκεται στη Λίμα στην πρεσβεία της όποιας χώρας πραγματοποιεί πτήση επαναπατρισμού ώστε να μπουν τα ονόματα τους στη λίστα των επιβατών αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τα έξοδα της πτήσης αλλά και του ταξιδιού τους από τη χώρα που θα μεταφερθούν ως την Ελλάδα.Παρά την απλή διαδικασία, οι τρεις Έλληνες έχουν γίνει μπαλάκι ανάμεσα στους εμπλεκόμενους και δηλώνουν εξοργισμένοι με την ελληνική πολιτεία.
Το Ελληνικό κράτος, αντί να μας διευκολύνει, μας δυσκολεύει και ενώ η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας πανηγυρίζει για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων, στη δική μας περίπτωση δεν ασχολείται, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Λεωνίδας Οικονομάκης.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Λεωνίδα Οικονομάκη στα social media:
«-Δικαίωμα επαναπατρισμού, μερίμνη αρμοδίων ελληνικών αρχών, έχουν Έλληνες πολίτες, οι οποίοι έχουν ως μόνιμη κατοικία την Ελλάδα και, κατά την εκδήλωση της κρίσεως, βρέθηκαν στο εξωτερικό για αναψυχή ή για άλλου είδους παραμονή σύντομης διάρκειας.»
Το παραπάνω αποτελεί απόσπασμα από ανακοίνωση της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μάλτα, όπως ανακοινώθηκε στο ιστολόγιο του ΥπΕξ (23/03/2020). Φανταζόμαστε οτι ισχύει και για όλες τις υπόλοιπες πρεσβείες της Ελλάδος ανα τον κόσμο, αφού ο επαναπατρισμός είναι νόμιμο δικαίωμα, και δεν της «κάπνισε» της πρεσβείας στη Μάλτα να βγάλει αυτή την ανακοίνωση πρωτοβουλιακά…
Εμάς, η κρίση του κοροναϊού έτυχε να μας βρει στον Ισημερινό. Βρισκόμασταν ήδη εδώ όταν ξέσπασε και όταν έκλεισαν τα σύνορα σε Ισημερινό και Ε.Ε. Όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις επιστροφής στην Ευρώπη ακυρώθηκαν (ανάμεσα σε αυτές και οι δικές μας) και οι μόνες πτήσεις που πραγματοποιούνται είναι οι λεγόμενες ανθρωπιστικές/επαναπατρισμού. Για να συμπεριληφθεί κάποιος/α σε αυτές όμως, θα πρέπει να κινητοποιηθεί η αρμόδια πρεσβεία/προξενείο του/ης και μόνο. Ο Ισημερινός εδώ και τέσσερις βδομάδες έχει επιβάλει ίσως τα πιο αυστηρά σχετικά μέτρα πρόληψης στον κόσμο: απαγορεύεται η κυκλοφορία σε λεωφορεία, τρένα και αεροπλάνα, για να πάει κάποιος από μια πόλη σε μια άλλη θα πρέπει να έχει ειδική άδεια από τις αρχές και…να βρεί πρόθυμο ταξί όπου και αυτό με τη σειρά του θα πρέπει να βγάλει ειδική άδεια. Επίσης, απο τις 14:00 και έπειτα απαγορεύεται ΕΝΤΕΛΩΣ η κυκλοφορία. Ούτε sms ούτε υπεύθυνες δηλώσεις προβλέπονται.
Γνωρίζοντας οτι έχουμε δικαίωμα επαναπατρισμού επικοινωνήσαμε με τις αρμόδιες διπλωματικές αρχές, για να το διεκδικήσουμε. Η Ελλάδα δεν έχει Πρεσβεία στον Ισημερινό και υπεύθυνη είναι η Πρεσβεία στη Λίμα του Περού. Στον Ισημερινό υπάρχει μόνο ένας «επι τιμή» πρόξενος. Επικοινωνήσαμε αρχικά με τον πρόξενο στον Ισημερινό και στην συνέχεια και με την Πρεσβεία στο Περού. Η πρώτη απάντηση που λάβαμε, παρότι οι διπλωμάτες και στη Λίμα και στον Ισημερινό δείχνουν να κάνουν φιλότιμες προσπάθειες να μας εξυπηρετήσουν, ήταν η εξής:
«Μας είπαν οτι η Ελλάδα δε θα κάνει πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων από Περού και Εκουαδόρ γιατί δεν έχει λεφτά- κάντε ό,τι καταλαβαίνετε…»
Είμαστε 3 Έλληνες εδώ, οπότε η μόνη λύση είναι να μπούμε σε πτήση επαναπατρισμού που οργανώνει κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, για οπουδήποτε αυτή η πτήση πάει «μερίμνη των ελληνικών αρχών» και αφού φτάσουμε στην Ευρώπη, να συνεργαστούν οι σχετικές πρεσβείες (της Λίμα και της Μαδριτης πχ.) για να μας επαναπατρίσουν, όπως οφείλουν και όπως έχουμε δικαίωμα.
Αμ δε! Αρχικά, οι ελληνικές αρχές μας ενημερώνουν οτι την πτήση προς την Ευρώπη, εφόσον και αν τελικά μας βάλουν σε κάποια, θα πρέπει να την επωμιστούμε εμείς (γύρω στα 450€ τα οποία αν δεν έχουμε, μπορούμε να τα χρεωθουμε σε μορφή δανείου και να τα πληρώσουμε αφότου επιστρέψουμε), και στη συνέχεια, όταν και αν με το καλό φτάσουμε σε κάποια Ευρωπαϊκή πόλη, ξανά θα πρέπει κάνουμε «ό,τι καταλαβαίνουμε.» Οι εκεί διπλωματικές αρχές δεν πρόκειται να ασχοληθούν για τον τρόπο επιστροφής μας στην Ελλάδα.
Κατα τα άλλα διαβάζουμε διθυράμβους για τον υπεξ κ. Δένδια που κάνει τα αδύνατα δυνατά για να επαναπατρίσει τους Έλληνες πολίτες που βρέθηκαν στο εξωτερικό…και ο γ.γ. πολιτικής προστασίας Χαρδαλιάς με ύφος νταή ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες που υποτίθεται πρέπει να προστατεύει (τώρα του ξαναφτιάχνουν προφίλ τα 11 εκατομμύρια που ξόδεψε σε διαφημίσεις η κυβέρνηση που δεν έχει λεφτά). Υπενθυμίζουμε για πολλοστή φορά και στον κ. Nikos Dendias και στον κ Χαρδαλιά οτι ο επαναπατρισμός είναι δικαίωμα, και αυτό διεκδικουμε, δεν είναι χάρη.
Υ.Γ.: Αν κάποιος/α δικηγόρος γνωρίζει πως θα πρέπει να κινηθούμε νομικά στην περίπτωση της άρνησης του δικαιώματός μας στον επαναπατρισμό, παρακαλώ να μας στείλει μήνυμα.
Φανταζόμαστε οτι το ίδιο πρόβλημα θα αντιμετωπίζουν και άλλοι Ελληνες πολίτες που είχαν την ατυχία να τους βρει η κρίση αυτή ενώ ταξιδεύουν…Στη δική μας περίπτωση ειμαστε ήδη στην Τρίτη εβδομάδα από όταν ζητήσαμε επίσημα τον επαναπατρισμό μας (24/03/2020).
Υ.Γ2: Για να προλάβουμε τους κακοπροαίρετους: στην επαρχία Pastaza της Αμαζονίας που βρισκόμασταν δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑ κρούσμα του ιού μέχρι που φύγαμε για την πρωτεύουσα το Κίτο όπου σήμερα βρισκόμαστε κλεισμένοι σε ένα ξενοδοχείο (το ταξίδι για να φτάσουμε ως εδω ήταν μια μεγάλη περιπέτεια που θα σας διηγηθουμε καποια άλλη στιγμή). Σε κάθε περίπτωση, φυσικά και δεχόμαστε επιστρέφοντας να μπούμε σε ατομική καραντίνα 14 ημερών…
Υ.Γ3: Στις πτήσεις επαναπατρισμού, προτεραιότητα έχουν οι πολίτες της χώρας που τις οργανώνει. Καθώς η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να κάνει τέτοια πτήση, εμείς περιμένουμε να περισσέψει κάποια θέση σε πτήση άλλης χώρας, μήπως και χωρέσουμε κάπου. Επαναλαμβάνουμε οτι οι διπλωμάτες σε Λίμα και Κίτο έχουν δείξει διάθεση να βοηθήσουν, το πρόβλημα όμως είναι κεντρικό: το ΥΠΕΞ επιχειρεί να κάνει και τον επαναπατρισμό ατομική ευθύνη η οποία βασίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αρκεί κάποιος/α να έχει χρήματα να πληρώσει…
Υ.Γ4: Στο ίδιο ξενοδοχείο είχε αποκλειστεί και ένα ζευγάρι από την Κόστα Ρίκα (πλέον έχουν επαναπατριστεί). Μας ρώτησαν εάν η Πρεσβεία μας, μας πληρώνει τη διαμονή μέχρι να μας επαναπατρίσει, όπως συμβαίνει με εκείνους…Τους απαντήσαμε ότι η οδηγία που πήραμε από τις Ελληνικές αρχες ήταν σαφής :
«να κάνουμε ό,τι καταλαβαίνουμε…»
Αν βέβαια ήμασταν γόνοι εφοπλιστών στην Ικαρία ίσως τοτε τα πράγματα να ήταν διαφορετικά για μας…
Βαγγέλης Δασκαλάκης
Λεωνίδας ΟικονομάκηςEvangelos Delta
alfavita
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Εγκλωβισμένοι Έλληνες στον Ισημερινό – «Αν ήμασταν γόνοι εφοπλιστών στην Ικαρία…»"

Τουρκία: Επιχειρεί να μεταφέρει σε Ελλάδα και Ευρώπη μετανάστες με κορονοϊό

Μετανάστες με κοροναϊό επιχειρεί να προωθήσει η Toυρκία σε Ελλάδα και Ευρώπη σε μία νέα άνευ προηγουμένου προκλητική ενέργεια. Μάλιστα μόλις προ ημερών ο τούρκος υπουργός εσωτερικών είχε προαναγγείλει το νέο προκλητικό τουρκικό σχέδιο. Είχε πει ότι «…»η Τουρκία βρήκε τον τρόπο να μειώνει τα κρούσματα στο έδαφος της…τα στέλνει αλλού»….».

Το σχέδιο της Τουρκίας έχει μπει σε εφαρμογή τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, καθώς έχουν εξακριβωθεί συγκεντρώσεις μεταναστών στα Δυτ. Παράλια Μ. Ασίας, ασθενείς με COVID-19, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από camps του εσωτερικού της Τουρκίας με λεωφορεία , πολλοί από αυτούς ήταν στο ΠΑΖΑΡ ΚΟΥΛΕ.

Η Τουρκία, όπως είναι πρόδηλο, θα επιχειρήσει να μεταφέρει σε Ελλάδα και Ευρώπη εν μέσω πανδημίας μετανάστες με οργανωμένο σχέδιο.

Και σ’ αυτή την περίπτωση δε η στρατοχωροφυλακή και η τουρκική αστυνομία παίζουν τον ίδιο ρόλο που έπαιζαν και στον Έβρο. Κατευθύνουν δηλαδή και οδηγούν τους μετανάστες, ακολουθώντας πιστά τις εντολές του υπουργού εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόιλου.



Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και από επικοινωνίες στο διαδίκτυο, οι μετανάστες καθοδηγούνται να αγοράσουν βάρκες και να περάσουν στην Ελλάδα.

Πηγές του ελληνικού «Πενταγώνου» τονίζουν ότι η προκλητική υπέρπτηση το απόγευμα στη Λέσβο – αλλά και λίγο αργότερα στον Έβρο – είναι πολύ πιθανόν να οφείλεται στο γεγονός ότι και πάλι αποκαλύφθηκαν οι ενέργειες της Άγκυρας και «πιάστηκε για ακόμη μία φορά με τη γίδα στην πλάτη».



Σημειώνεται ότι το απόγευμα οι Τούρκοι προχώρησαν σε πέντε υπερπτήσεις δύο σε Λέσβο και Χίο και έπειτα στον Βόρειο Έβρο.

Είναι τόσο μεγάλο το κάζο των Τούρκων με την αποκάλυψη των προθέσεων τους και την άμεση ενεργοποίηση των Ελληνικών δυνάμεων ΛΣ ΕΛΚΑΤ, ΕΛ.ΑΣ. και Ενόπλων Δυνάμεων, που δεν δίστασαν να κατεβούν στα 5000 πόδια Βορείως Λέσβου όπου επιχειρούσε το Α/Φ της FRONTEX ( Βρετανικό) και να το παρενοχλήσουν.

Είναι ολοφάνερα η απελπισία, οι σπασμωδικές ενέργειες και η αναποτελεσματικότητα της Τουρκίας στο θέμα COVID-19.

Πλέον όμως οι Ελληνικές Δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή και με το νέο δόγμα που ακολουθεί η ηγεσία τους, να δημοσιοποιούνται και να ξεσκεπάζονται άμεσα με στοιχεία οι προκλητικές ενέργειες και τα σχέδια των Τούρκων, δυσκολεύει αφάνταστα την Άγκυρα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Επιχειρεί να μεταφέρει σε Ελλάδα και Ευρώπη μετανάστες με κορονοϊό"

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Περιορισμένος ο αριθμός των θανάτων για ακόμη μια ημέρα

Ορισμένα ενθαρρυντικά σημάδια καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στην Ιταλία ως προς τον αριθμό των νεκρών. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού φτάνει τους 152.271 ενώ οι νεκροί τους 19.468.

Την ίδια στιγμή, 32.534 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Την προηγούμενη ημέρα το σύνολο κρουσμάτων ήταν 147.577 και είχαν χάσει την ζωή τους 18.849 άνθρωποι, ενώ 30.455 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 619 ασθενείς ενώ καταγράφηκαν 4.694 νέα κρούσματα και 2.079 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 3.381 ασθενείς και, συνολικά, 28.144 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 68.744 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στη Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 57.592 και οι νεκροί 10.511 . Στην Εμίλα Ρομάνια τα κρούσματα είναι 19.635 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.481. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 13.768, με 831 νεκρούς.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα (743 κρούσματα) ενώ σημειώθηκαν 49 περισσότεροι θάνατοι σε σύγκριση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο .

Οι εισαγωγές στη μονάδα εντατικής θεραπείας (για όγδοη συνεχή ημέρα) ,όπως και στα νοσοκομεία, συνεχίζουν να περιορίζονται.

Οι δε θεραπευμένοι ξεπερνούν τις δυο χιλιάδες .

Όπως επεσήμανε η Ιταλική Πολιτική Προστασία, τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να υπάρξει εφησυχασμός, για τουλάχιστο άλλες τρεις εβδομάδες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός στην Ιταλία: Περιορισμένος ο αριθμός των θανάτων για ακόμη μια ημέρα"

Τι ισχύει για το κλείσιμο Κτηματολογικών Γραφείων – Υποθηκοφυλακείων (ΦΕΚ)

Η κυβέρνηση δημοσίευσε την απόφαση για «επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των έμμισθων, άμισθων υποθηκοφυλακείων, των κτηματολογικών γραφείων Ρόδου, Κω – Λέρου, των κτηματολογικών γραφείων Πειραιά, Θεσσαλονίκης, καθώς και των κτηματολογικών γραφείων και υποκαταστημάτων του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο», στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 11.4.2020 έως και 27.4.2020».
Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ  εδώ.
Συγκεκριμένα:
1. Την προσωρινή μερική απαγόρευση λειτουργίας των έμμισθων και άμισθων υποθηκοφυλακείων, καθώς και των κτηματολογικών γραφείων Ρόδου, Κω-Λέρου, των κτηματολογικών γραφείων Πειραιά, Θεσσαλονίκης, καθώς και των κτηματολογικών γραφείων και υποκαταστημάτων του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο», στο
σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 11.4.2020 έως και 27.4.2020, κατά τα αναφερόμενα στην από 9.4.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 ως ακολούθως:
α) Απαγορεύονται οι κάθε είδους συναλλαγές, καθώς
και ο έλεγχος των αρχείων,
β) αναστέλλεται κάθε προθεσμία σχετική με τη μεταγραφή, εγγραφή, καταχώριση αιτήσεων και πράξεων ή
τη λήψη πιστοποιητικών και αντιγράφων και η παραγραφή κάθε συναφούς αξιώσεως.
2. Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται:
α) οι διοικητικές λειτουργίες των έμμισθων υποθηκοφυλακείων, των κτηματολογικών γραφείων Ρόδου, Κω-Λέρου,
των κτηματολογικών γραφείων Πειραιά, Θεσσαλονίκης,
καθώς και των κτηματολογικών γραφείων και υποκαταστημάτων του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» και
β) η λειτουργία των ενεχυροφυλακείων σύμφωνα με
το ν. 2844/2000 (Α’ 220) για μία (1) εργάσιμη ημέρα την
εβδομάδα κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, σύμφωνα με απόφαση του Προϊσταμένου του καθ’ ύλην αρμόδιου Υποθηκοφυλακείου, Κτηματολογικού Γραφείου ή
Υποκαταστήματος του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»,
που τοιχοκολλάται στην είσοδο της Υπηρεσίας και αναρτάται στην ιστοσελίδα της, εφόσον διαθέτει.
Άρθρο Δεύτερο
Για όλο το προσωπικό που απασχολείται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στα έμμισθα και άμισθα υποθηκοφυλακεία και στα κτηματολογικά γραφεία Ρόδου,
Κω-Λέρου, στα κτηματολογικά γραφεία Πειραιά, Θεσσαλονίκης, καθώς και στα κτηματολογικά γραφεία και
υποκαταστήματα του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»,
εφαρμόζονται κατ’ αναλογία τα οριζόμενα στις διατάξεις
των άρθρων 4 και 5 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του
κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της
διάδοσης του» (Α’ 55), όπως κυρώθηκε με το άρθρο 2
του ν. 4682/2020 (Α’ 76).
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι ισχύει για το κλείσιμο Κτηματολογικών Γραφείων – Υποθηκοφυλακείων (ΦΕΚ)"

Σοκ στις ΗΠΑ! Ξεπέρασε την Ιταλία στους νεκρούς -19.600 θύματα και πάνω από μισό εκατομμύριο τα κρούσματα

Οι ΗΠΑ, με καταγεγραμμένους περίπου 19.600 νεκρούς από την πανδημία του νέου κορονοϊού, ξεπέρασαν σήμερα για πρώτη φορά την Ιταλία σε αριθμό θυμάτων, σύμφωνα με τον απολογισμό του πρακτορείου Reuters, ωστόσο υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η πανδημία ενδέχεται να φτάνει στην κορύφωσή της.

Η Ιταλία, με 19.468 νεκρούς βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση και η Ισπανία στην τρίτη, με 16.353. Ωστόσο ο πληθυσμός των ΗΠΑ είναι πενταπλάσιος εκείνου της Ιταλίας κει επταπλάσιος σε σύγκριση με εκείνον της Ισπανίας.

Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες αναφέρονται γύρω στους 2.000 θανάτους καθημερινά στις ΗΠΑ.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, κατά την καθημερινή ενημέρωση του Τύπου, είπε ότι ο αριθμός των νεκρών, των εισαγωγών στην εντατική και των νέων κρουσμάτων εξακολουθεί να μειώνεται.

Ωστόσο μέσα στις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν άλλοι 783 θάνατοι στην Πολιτεία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 8.627.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας προειδοποιούν ότι οι νεκροί στις ΗΠΑ μπορεί να φτάσουν ακόμη και τους 200.000 αν αρθούν πρόωρα τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων και κλεισίματος των επιχειρήσεων.

Τα μέτρα αυτά, που έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής σε 42 από τις 50 Πολιτείες, επέφεραν βαρύ πλήγμα στο εμπόριο και κάποιοι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι οι απώλειες θέσεων εργασίας μέχρι το τέλος του μήνα θα φτάσουν τα 20 εκατομμύρια, εκφράζοντας αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι δυνατόν να παραταθεί το κλείσιμο των επιχειρήσεων και η απαγόρευση των ταξιδιών.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ στις ΗΠΑ! Ξεπέρασε την Ιταλία στους νεκρούς -19.600 θύματα και πάνω από μισό εκατομμύριο τα κρούσματα"

Επαγγελματικό Επιμελητήριο: Να συμπεριληφθούν όλοι οι ΚΑΔ στην μείωση ενοικίου

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, καλεί την κυβέρνηση «να συμπεριλάβει στη μείωση του ενοικίου όλους τους πληττόμενους ΚΑΔ ως ένα μέτρο στήριξης μέχρι να περάσει ο εφιάλτης του κορονοϊού» όπως σημειώνεται σε σημερινή ανακοίνωση.

«Για να υπάρχουν προοπτικές επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας», σημειώνει το επιμελητήριο, «πρέπει να βοηθηθούν από την πολιτεία οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες. Και η μείωση του ενοικίου αυτή τη δύσκολη περίοδο μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη “ανάσα” για τη δύσκολη συνέχεια».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Επαγγελματικό Επιμελητήριο: Να συμπεριληφθούν όλοι οι ΚΑΔ στην μείωση ενοικίου"

Διπλασιάζεται ο αριθμός των λαϊκών αγορών που λειτουργούν στην Αττική από την Δευτέρα 13 Απριλίου

Νέα μέτρα για τις λαϊκές αγορές ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, από την Δευτέρα 13 Απριλίου θα διπλασιαστεί ο αριθμός των λαϊκών αγορών που λειτουργούν στην Αττική, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες και να μην προκαλείται συγχρωτισμός.

Στις 111 που λειτουργούν σήμερα θα προστεθούν επιπλέον 111 παράλληλες λαϊκές αγορές, που θα λειτουργούν τις ίδιες ώρες αλλά σε άλλα σημεία του κάθε δήμου.

Η σχετική λίστα με τις, συνολικά, 222 λαϊκές αγορές τις οδούς και τις ημέρες διεξαγωγής τους έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Δείτε τις εδώ

Τέλος ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον κορονοϊό αναστέλλεται για δέκα ημέρες η λειτουργία των εξής τεσσάρων λαϊκών αγορών:

Mικράς Ασίας, δήμου Νεάπολης – Συκεών, Παραλίας Διστόμου, Χατζηκυριάκειου (Καλλίπολη) και Βαβάκη, δήμου Χαϊδαρίου.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλασιάζεται ο αριθμός των λαϊκών αγορών που λειτουργούν στην Αττική από την Δευτέρα 13 Απριλίου"

Ισραήλ και ΗΑΕ ενισχύουν τον Χαλίφα Χαφτάρ στη Λιβύη

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) προμηθεύουν τον αρχιστράτηγο Χαλίφα Χαφτάρ με ένα εξελιγμένο ισραηλινό σύστημα αεράμυνας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα τουρκικά ένοπλα μη ένοπλα επανδρωμένα αεροσκάφη, που έχουν παραχωρηθεί στην κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας που έχει έδρα την Τρίπολη, γράφει αραβικό δημοσίευμα.

Τα ΗΑΕ θεωρούνται ως ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης υπό τον Χαλίφα Χαφτάρ, προκειμένου να λάβει τον έλεγχο της πρωτεύουσας, που εδώ και ένα χρόνο αντιστέκεται.

Πηγές της ιστοσελίδας The New Arab που έχει έδρα το Λονδίνο, αναφέρουν ότι τα ΗΑΕ κατέληξαν σε συμφωνία με το Ισραήλ, αυξάνοντας τη συνεργασία τους χωρίς να έχουν επίσημες σχέσεις, προκειμένου να τροφοδοτήσουν τον Χαφτάρ ένα προηγμένο σύστημα αεράμυνας που παράγεται από ισραηλινή εταιρεία.

Ήδη, το σύστημα αυτό έχει μεταφερθεί στην Αίγυπτο, όπου εκεί θα εκπαιδευτούν αξιωματικοί του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, σε αναμονή της μεταφοράς του στη Λιβύη.



Τα ΗΑΕ, γράφει το δημοσίευμα, έχουν στείλει όπλα, πυρομαχικά και αεροσκάφη για να υποστηρίξουν την επίθεση του Χαφτάρ στην πρωτεύουσα, Τρίπολη, παρέχοντας περίπου 3.000 τόνους εξοπλισμού μόνο τον Ιανουάριο του 2020.

Αρκετές αναφορές σχετικά με τη μυστική βοήθεια του Ισραήλ στον Χαφτάρ εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια, όπως εκπαίδευση των πολιτοφυλακών που πολεμούν υπέρ του Χαφτάρ «στον πόλεμο του δρόμου» από τον ισραηλινό στρατό το 2019.

Τα ΗΑΕ έχουν κάνει, επίσης, συμφωνίες με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, τη Μοσάντ, για να παραδώσουν στις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ στρατιωτική βοήθεια, όπως τουφέκια ελεύθερου σκοπευτή και εξοπλισμό νυχτερινής όρασης.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Ισραήλ και ΗΑΕ ενισχύουν τον Χαλίφα Χαφτάρ στη Λιβύη"

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: 72 νέα κρούσματα - Στους 93 οι νεκροί

Στα 2.081 έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, καθώς ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα 72 νέα. Τρεις νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο με αποτέλεσμα οι νεκροί να φτάσουν τους 93.

Από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 535 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 796 με έπαφή με ήδη γνωστά κρούσματα.

Την ίδια ώρα 75 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 15 εξήλθαν από την εντατική.

Ο μέσος όρος ηλικίας όσων βρίσκονται σε ΜΕΘ είναι τα 67 έτη και το 77% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι άνω των 70.

Από τις 93 ανθρώπους που έχουν χάσεις τη ζωή τους από τη νόσο, οι 26 είναι γυναίκες και υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων είναι τα 72 έτη.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί εργαστηριακά 37.344 δείγματα.



Σχετικά με τις εικόνες εξόδου των πολιτών που παρατηρούνται, λόγω και του καλού καιρού, ο κ. Τσιόδρας υπενθύμισε ότι η αξιολόγηση γίνεται με καθυστέρηση περίπου 15 ημερών και αυτό θα χρησιμοποιηθεί ως κριτήριο και για την επάνοδο από τα περιοριστικά μέτρα.

Αν τώρα δεν συμπεριφερθούμε σωστά, αν πούμε «τελείωσε» και πανηγυρίσουμε, σε 15 ημέρες θα δούμε τις συνέπειες, τόνισε ο κ. Τσιόδρας και συμπλήρωσε: Με επιστημονικό τρόπο θα βγούμε από αυτό το δρόμο με τις στροφές και θα μπούμε στη λεωφόρο της κανονικότητας.

Ο κ. Τσιόδρας συμβούλεψε επίσης τους πολίτες να συμπεριφέρονται στους εξωτερικούς χώρους «σαν να είναι σε εσωτερικό χώρο», τηρώντας αποστάσεις.

Σε σχέση με τα φάρμακα κατά του κορωνοϊού, ο κ. Τσιόδρας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα από τον επιστημονικό κόσμο για την αποτελεσματικότητα όσων ήδη δοκιμάζονται και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα είναι παρούσα σε όλες τις εξελίξεις.

Αύριο, αντί της καθιεωρωμένης ενημέρωσης από τον κ. Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδιαλιά, θα υπάρξει γραπτή ανακοίνωση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Τσιόδρας: 72 νέα κρούσματα - Στους 93 οι νεκροί"

Η νέα διαδικασία για κλειδάριθμο στο Taxis μέσω SMS και email (ΦΕΚ)

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση σχετικά με την εγγραφή νέων χρηστών και επανεγγραφή χρηστών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες TAXISnet.
Άρθρο 1
Διαδικασία εγγραφής στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες των νέων χρηστών του TAXISnet
Για την εγγραφή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες των νέων χρηστών του TAXISnet απαιτείται η υποβολή σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης στο δικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. (www.aade.gr), στην οποία ο ενδιαφερόμενος δηλώνει το όνομα (username) και τον κωδικό πρόσβασης (password) που επιθυμεί να έχει ως χρήστης του συστήματος.
Στην ίδια αίτηση ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει επίσης τα στοιχεία επικοινωνίας του (σταθερό τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο καθώς και e-mail).
Για την ολοκλήρωση της εγγραφής είναι απαραίτητη η απόδοση κλειδαρίθμου, ο οποίος δύναται να χορηγείται είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία του φορολογούμενου στη Δ.Ο.Υ είτε, σε περίπτωση φυσικών προσώπων, και εξ αποστάσεως, μέσω κινητού τηλεφώνου και e-mail.
Σε περίπτωση επιλογής από τον φορολογούμενο της εξ αποστάσεως απόδοσης κλειδαρίθμου, ο φορολογούμενος οφείλει να συμπληρώσει επιπλέον στην αίτηση, τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας που εξυπηρετεί τον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει στην αίτησή του, καθώς και τον αριθμό λογαριασμού ΙΒΑΝ που διαθέτει στον πάροχο υπηρεσιών πληρωμής, με τον οποίο συνεργάζεται.
Για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας απόδοσης κλειδαρίθμου εξ αποστάσεως, όπου προβλέπεται και εφόσον επιλεγεί από τον φορολογούμενο, απαιτείται η επαλήθευση, μέσω διαδικτυακής υπηρεσίας ελέγχου, των στοιχείων της αίτησης με τα στοιχεία που διαθέτει, αντίστοιχα, ο πάροχος υπηρεσιών πληρωμών ή/και ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας που έχει δηλώσει ο φορολογούμενος στην αίτηση του, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στο άρθρο 3 της παρούσας. Αν δεν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία, ως ανωτέρω, ο φορολογούμενος δεν δύναται να παραλάβει τον κλειδάριθμο εξ αποστάσεως, αλλά μπορεί να διεκπεραιώσει την παραλαβή του κλειδαρίθμου αυτοπροσώπως στη Δ.Ο.Υ.
Σε περίπτωση παραλαβής του κλειδαρίθμου από τη Δ.Ο.Υ, ο φορολογούμενος λαμβάνει σημείωμα στο οποίο αναγράφονται ο Α.Φ.Μ., η
ημερομηνία και η ώρα υποβολής της αίτησης καθώς επίσης και η προθεσμία μέσα στην οποία πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής.
Άρθρο 2
Αυτοπρόσωπη παραλαβή κλειδαρίθμου στη Δ.Ο.Υ.
Ο φορολογούμενος μεταβαίνει στο τμήμα Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης οποιασδήποτε Δ.Ο.Υ., εφόσον πρόκειται για Φυσικό Πρόσωπο, ή αποκλειστικά στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., εφόσον πρόκειται για μη Φυσικό Πρόσωπο, για την έγκριση της αίτησής του. Απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία του φορολογούμενου στη Δ.Ο.Υ., εφόσον πρόκειται για Φυσικό πρόσωπο, ή του νομίμου εκπροσώπου, εφόσον πρόκειται για μη Φυσικό Πρόσωπο.
Απαιτούμενο στοιχείο για την παραλαβή του κλειδαρίθμου είναι ο Α.Φ.Μ. και το έγγραφο ταυτοποίησης (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο κ.λπ.) του Φυσικού Προσώπου ή του νομίμου εκπροσώπου του μη Φυσικού Προσώπου, το οποίο πρέπει να είναι καταχωρημένο στο Υποσύστημα ΜΗΤΡΩΟΥ TAXIS.
Εξαιρούνται της αυτοπρόσωπης παρουσίας, τα Φυσικά Πρόσωπα για τα οποία ο νόμος ορίζει εκπρόσωπο (ανήλικο, φορολογικό εκπρόσωπο για τον κάτοικο εξωτερικού, δικαστικό συμπαραστάτη κ.λπ.), καθώς και για τις μη εγκατεστημένες στην Ελλάδα επιχειρήσεις της ΕΕ. Για τα Φυσικά Πρόσωπα που εκ του νόμου εκπροσωπούνται, προσέρχεται ο εκπρόσωπός τους, τα στοιχεία του οποίου πρέπει να υπάρχουν καταχωρημένα στο Υποσύστημα ΜΗΤΡΩΟΥ TAXIS.
Για την περίπτωση που ένα Φυσικό Πρόσωπο ή ο νόμιμος εκπρόσωπος του μη Φυσικού Προσώπου, αδυνατεί να προσέλθει στη Δ.Ο.Υ. για να παραλάβει τον κλειδάριθμο και να ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής, προσκομίζεται Ειδικό Πληρεξούσιο για τη συγκεκριμένη διαδικασία εγγραφής χρονικής διάρκειας τεσσάρων μηνών. Εφόσον η αίτηση εγκριθεί, εκδίδονται δυο βεβαιώσεις, εκ των οποίων στη μια αναγράφεται ο κλειδάριθμος και χορηγείται στον φορολογούμενο, η δε δεύτερη, στην οποία δεν αναγράφεται ο κλειδάριθμος, υπογράφεται από τον φορολογούμενο ή το πρόσωπο που παρέλαβε τη βεβαίωση, σύμφωνα με τα ανωτέρω, και τηρείται σε
ειδικό φάκελο στο αρχείο της Δ.Ο.Υ.
Για τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις σε άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η διαδικασία ολοκληρώνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, χωρίς τη διαμεσολάβηση Δ.Ο.Υ. Δεν απαιτείται, επίσης, προσέλευση σε Δ.Ο.Υ. για την ειδική κατηγορία των αλλοδαπών συναλλασσόμενων με τα Τελωνεία, οι οποίοι δεν υποχρεούνται να έχουν Α.Φ.Μ., αλλά αριθμό EORI, σύμφωνα με τις διατάξεις της ΑΥΟ 5024905/3083/Α0019/30.06.2009. Ο κλειδάριθμος αποστέλλεται στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οποία δηλώθηκε στην αίτηση εγγραφής.
Άρθρο 3
Παραλαβή από φυσικά πρόσωπα κλειδαρίθμου εξ αποστάσεως
Για την παραλαβή του κλειδαρίθμου εξ αποστάσεως, ελέγχεται η ταυτότητά του μέσω της «Διαδικτυακής Υπηρεσίας Ελέγχου ΙΒΑΝ ΑΦΜ», με τον πάροχο υπηρεσιών πληρωμών που έχει υποδείξει στην αίτηση εγγραφής του και, σε περίπτωση ταύτισης, ακολουθεί η διασταύρωση των εξής:
Α) Μέσω της «Διαδικτυακής Υπηρεσίας Ελέγχου ΑΦΜ Ταυτότητας Κινητού τηλεφώνου» με την εταιρία παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας που έχει υποδείξει ο φορολογούμενος.
Στην περίπτωση αυτή, τα στοιχεία της αίτησης Α.Φ.Μ., τύπος και αριθμός ταυτότητας και αριθμός κινητού τηλεφώνου διασταυρώνονται ηλεκτρονικά μέσω ασφαλούς σύνδεσης με την εταιρία παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας που έχει υποδείξει ο φορολογούμενος και μετά τον απαιτούμενο αυτόματο έλεγχο, επιστρέφεται η πληροφορία ότι ο ΑΦΜ ή ο ΑΔΤ ταυτότητας και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου «ταυτίζονται» ή «δεν ταυτίζονται» με αυτά που διαθέτει η συγκεκριμένη εταιρία στο Μητρώο πελατών της. Προς τον σκοπό αυτό, θεσπίζεται με την παρούσα έννομη, υποχρέωση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας να προβαίνουν στην αναγκαία επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών τους.
ή
Β) Μέσω της «Διαδικτυακής Υπηρεσίας Ελέγχου ΑΦΜ Κινητού τηλεφώνου», με τον πάροχο υπηρεσιών πληρωμών που έχει υποδείξει ο φορολογούμενος.
Στην περίπτωση αυτή, διασταυρώνονται μέσω διαλειτουργικότητας τα στοιχεία της αίτησης (ο Α.Φ.Μ. και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου) με αυτά που διαθέτουν οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών. Μετά τον απαιτούμενο αυτόματο έλεγχο, επιστρέφεται η πληροφορία ότι ο ΑΦΜ και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου «ταυτίζονται» ή «δεν ταυτίζονται» με αυτά που διαθέτει ο πάροχος υπηρεσιών πληρωμών.
Για την ανάγκη υλοποίησης των ελέγχων δημιουργούνται από την ΑΑΔΕ οι ακόλουθες εφαρμογές διαλειτουργικότητας:
i) «Διαδικτυακής Υπηρεσίας Ελέγχου ΑΦΜ Ταυτότητας Κινητού τηλεφώνου», στην οποία έχουν πρόσβαση οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα και
ii) «Διαδικτυακής Υπηρεσίας Ελέγχου ΑΦΜ Κινητού τηλεφώνου», στην οποία έχουν πρόσβαση οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα.
Οι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών χρησιμοποιούν τα στοιχεία που τους διαβιβάζονται ηλεκτρονικά από την ΑΑΔΕ, αποκλειστικά και μόνο για την υλοποίηση της διαδικασίας επαλήθευσης των στοιχείων των φορολογουμένων/υποψηφίων χρηστών, σύμφωνα με τα προαναφερθέντα και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαγράφουν τα διαβιβασθέντα δεδομένα από τα αρχεία τους.
Σε περίπτωση επιβεβαίωσης της κατοχής του συγκεκριμένου αριθμού κινητού τηλεφώνου από τον φορολογούμενο κατά τα προαναφερόμενα, το σύστημα TAXISnet αποστέλλει αυτόματα: με ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail που συμπληρώθηκε από τον υποψήφιο στην αίτηση εγγραφής, το πρώτο μέρος του κλειδαρίθμου και μέσω sms, το δεύτερο μέρος του κλειδαρίθμου
Σε περίπτωση μη επιβεβαίωσης των απαιτούμενων στοιχείων για την εξ’ αποστάσεως εγγραφή του φορολογούμενου, ο φορολογούμενος ακολουθεί την εναλλακτική διαδικασία για την αυτοπρόσωπη παραλαβή του κλειδαρίθμου στη Δ.Ο.Υ.
Άρθρο 4
Ενεργοποίηση Λογαριασμού Χρήστη (User Account)
Ο λογαριασμός του φορολογούμενου (χρήστη του TAXISnet) ενεργοποιείται ηλεκτρονικά, με τη χρήση τριών (3) κωδικών: του ονόματος χρήστη (username) και του κωδικού πρόσβασης (password) που συμπλήρωσε ο φορολογούμενος κατά την υποβολή της αίτησης εγγραφής του καθώς και του κλειδαρίθμου, τον οποίο παρέλαβε είτε αυτοπροσώπως στη Δ.Ο.Υ. είτε μέσω sms και e-mail, κατά τα προαναφερόμενα.
Κατά τη διαδικασία ενεργοποίησης, το σύστημα TAXISnet ζητά από τον χρήστη να αλλάξει τον αρχικό του κωδικό πρόσβασης (password), για λόγους ασφάλειας.
Άρθρο 5
Διαδικασία επανεγγραφής
Στην περίπτωση που ο φορολογούμενος απωλέσει τον κωδικό πρόσβασης, η ανάκτησή του γίνεται με τη χρήση του κλειδαρίθμου. Σε περίπτωση που έχει απωλέσει και τον κλειδάριθμο, πρέπει να υποβάλει νέα αίτηση εγγραφής και ακολουθείται η ως άνω διαδικασία.
Άρθρο 6
Έναρξη ισχύος και μεταβατικές διατάξεις.
1. Oι ρυθμίσεις της παρούσας δεν επηρεάζουν τους υφιστάμενους χρήστες του TAXISnet.
2. Η παρούσα απόφαση ισχύει από τη δημοσίευση της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και εφαρμόζεται για όλες τις αιτήσεις εγγραφής νέων χρηστών του TAXISnet και για τις αιτήσεις επανεγγραφής που υποβάλλονται εφεξής.
3. Για τις εκκρεμείς, κατά την έναρξη ισχύος της παρούσας, αιτήσεις, οι φορολογούμενοι δύνανται είτε να παραλάβουν αυτοπροσώπως τον κλειδάριθμο από τη Δ.Ο.Υ, είτε να υποβάλουν νέα αίτηση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα, για την απόδοση του κλειδαρίθμου εξ αποστάσεως.
4. Η ΠΟΛ.1178/2010 (ΦΕΚ 1916 Β’/9.12.2010) εφαρμόζεται συμπληρωματικά, για όσα θέματα δεν ρυθμίζονται ειδικά στην παρούσα.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Η νέα διαδικασία για κλειδάριθμο στο Taxis μέσω SMS και email (ΦΕΚ)"

Κορωνοϊός: Συγχαρητήρια στον Βασίλη Κικίλια από τον επικεφαλής του ΠΟΥ Ευρώπης

Τα εύσημα στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και στους συνεργάτες του, απένειμε, μέσω Twitter, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε.

Αφορμή στάθηκε η συνέντευξη του υπουργού Υγείας στο πρακτορείο Reuters, στην οποία δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση είδε νωρίς τον επερχόμενο κίνδυνο της κρίσης της Δημόσιας Υγείας και έλαβε έγκαιρα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού, λαμβάνοντας υπόψη πρώτα και πάνω απ’ όλα τις ζωές των Ελλήνων και την αξία της ανθρώπινης ζωής, έναντι της οικονομίας.


IMG_0822
Bloomberg - Κορωνοϊός: Η Ελλάδα δείχνει τον σωστό τρόπο διαχείρισης της κρίσης
Η πανδημία του Covid-19 έχει αφήσει έκθετες «φτωχές» ηγεσίες και διακυβερνήσεις παγκοσμίως. Από την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τις ΗΠΑ, οι πολιτικοί περίμεναν πάρα πολύ καιρό πριν πάρουν τα δραστικά μέτρα που απαιτούνται για την προστασία των πολιτών τους.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον αρθρογράφο του Bloomberg Φερντινάντο Τζουλιάνο, αποτελεί μια αξιοσημείωτη -και ίσως εκπληκτική- εξαίρεση σε αυτή την τάση. 

Η κυβέρνηση επέβαλε σοβαρά μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης σε πολύ προγενέστερο στάδιο της πανδημίας του κορωνοϊού, σε σχέση με άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης. Προς το παρόν, αυτή η ταχεία αντίδραση βοήθησε την Ελλάδα να αποφύγει την τραγική κρίση της υγειονομικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν τα πλουσιότερα κράτη.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Συγχαρητήρια στον Βασίλη Κικίλια από τον επικεφαλής του ΠΟΥ Ευρώπης"

Κομοτηνή: Ρομά έστησαν γλέντι αρραβώνων εν μέσω κορονοϊού! Αποκαλυπτικό βίντεο στο “Μαζί σου”

Αρραβώνας – υγειονομική “βόμβα” στον καταυλισμό των Ρομά στην Κομοτηνή. Χειραψίες, χοροί και… μοίρασμα φαγητού σε πιατέλες εν μέσω κορονοϊού. Τι δήλωσε ένας από τους πρωταγωνιστές του βίντεο στην εκπομπή “Μαζί σου”.

Σε μια… άλλη διάσταση φαίνεται πως ζουν κάποιοι Ρομά στην Κομοτηνή, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, έστησαν γλέντι αρραβώνων!

Σε αποκλειστικό βίντεο που εξασφάλισε η εκπομπή του ΣΚΑΪ “Μαζί σου” με την Τατιάνα Στεφανίδου, φαίνονται πάρα πολλοί Ρομά να είναι σε έναν μικρό αλλά και σε κλειστό χώρο, να χορεύουν, να ανταλλάζουν χειραψίες, να είναι ο ένας πάνω στον άλλον. Φυσικά το οποιοδήποτε ερώτημα για μάσκες, αντισηπτικά, γάντια είναι απλά αστείο.

Μάλιστα ο πατέρας του γαμπρού κοιτώντας προς την κάμερα ζητά “συγγνώμη” από τον Δήμαρχο, καθώς ο… γιος δεν μπορούσε να περιμένει και ήθελε να πάρει την νύφη, λέγοντας πως αυτά είναι τα έθιμα των Ρομά.

“Ο κορονοϊός δεν μας σταματά”

Επαναλάμβανε ξανά και ξανά πως “ο κορονοϊός δεν μας σταματά”, την στιγμή που η ασθένεια αφήνει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

Κάπου εδώ αξίζει να σχολιαστεί πως η πλευρά του γαμπρού διαπραγματευόταν το… χρηματικό ποσό για να γίνει το προξενιό, σαν να πρόκειται για κάποιο αντικείμενο.

Όταν τέλος πάντων συμφωνήθηκε το τελικό ποσό, δεν παρέλειψαν να τηρήσουν το έθιμο και να κάνουν χειραψία για 1 λεπτό και 45 δευτερόλεπτα!

Η χαρά τότε ήταν μεγάλη, και φυσικά η σκέψη για τον κορονοϊό… καμία. Βγήκαν κεράσματα προς όλους, άπλωναν χέρια προς πιατέλες, ακουμπούσαν μύτες, στόματα και μετά ξανά τα χέρια στην πιατέλα, γλέντια, χοροί κτλ.

Όλα αυτά δεν παρέλειψαν να τα δείξουν σε ζωντανή μετάδοση στο Facebook, για να δώσουν το… παράδειγμα.



Ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος!

Βλέποντας λοιπόν πολλοί άνθρωποι τις σκηνές αυτές, μαθεύτηκε στην πόλη. Τηλεφώνησε λοιπόν στον πατέρα του γαμπρού, που μιλάει στο βίντεο, τόσο ο Δήμαρχος Κομοτηνής όσο και ο Ταξίαρχος της Αστυνομίας στην περιοχή, καθώς τον γνωρίζουν προσωπικά, αφού ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου!

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου, καθώς η εκπομπή “Μαζί σου” επικοινώνησε μαζί του, ζήτησε συγγνώμη και χαρακτήρισε όλο αυτό ένα λάθος, απλώς τα παιδιά… βιάζονταν!

“Το ίδιο γίνεται και στις τράπεζες”

Το “Μαζί σου” δεν σταμάτησε εκεί και επικοινώνησε και με τον Δήμαρχο Γιάννη Γκαρανη, ο οποίος ανέφερε πως αμέσως στάλθηκε αστυνομία.

Όπως είπε, μετά την επικοινωνία που είχε με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλό του σταμάτησε αμέσως ό,τι γινόταν, καθώς η αστυνομία έφτασε μετά από ένα τέταρτο στο σημείο και δεν βρήκε κανέναν.

“Το ίδιο βλέπουμε να γίνεται και στις πόλεις, βλέπουμε ουρές στις τράπεζες” είπε ο Δήμαρχος, κάνοντας μια σίγουρα άστοχη δήλωση.

“Δεν τολμάει κανείς να πει κάτι”

Το “Μαζί σου” μίλησε και με κάτοικο της περιοχής, ο οποίος ανέφερε πως τους άκουγαν να γλεντούν, αλλά κανείς δεν τολμά να πει κάτι.

Μάλιστα τόνισε πως αυτό κράτησε ώρες πολλές, όπως κάνουν πάντα. “Δεν πρέπει να γίνονται αυτά τα πράγματα, δεν επιτρέπονται, αλλά δεν ακούνε”.

Υποστήριξε επίσης ότι η αστυνομία δεν κάνει τίποτα γι αυτά, και πως δημιουργείται μια επικίνδυνη κατάσταση.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κομοτηνή: Ρομά έστησαν γλέντι αρραβώνων εν μέσω κορονοϊού! Αποκαλυπτικό βίντεο στο “Μαζί σου”"

Κορωνοϊός - Βρετανία: Πάνω από 900 νεκροί σε μία ημέρα - Ανάμεσά τους 11χρονο παιδί

Δραματικές είναι οι στιγμές που βιώνει η Βρετανία, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται κατακόρυφα, μετά και το αρνητικό ρεκόρ της Παρασκευής με πάνω από 950 θανάτους.

Το Σάββατο, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, καταγράφηκαν άλλοι 917 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 9.875.

Το τραγικό είναι ότι ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ένα 11χρονο αγόρι, σύμφωνα με την Daily Mail.

Από τα θύματα του κορωνοϊού, 33, ηλικίας από 29 μέχρι 94 ετών, δεν είχαν υποκείμενα νοσήματα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Βρετανία: Πάνω από 900 νεκροί σε μία ημέρα - Ανάμεσά τους 11χρονο παιδί"

Λάρισα: Σε κέντρο αποκατάστασης 16 ασθενείς από την περιοχή Ν. Σμύρνης

Μεταφέρθηκαν από την περιοχή της Νέας Σμύρνης της Λάρισας, οι 16 από τους 20 συνολικά ασθενείς με κορωνοϊό σε Κέντρο Αποκατάστασης της πόλης, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της καραντίνας που υλοποιείται στην περιοχή για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η μεταφορά έγινε με λεωφορείο από την συνοικία που βρίσκεται σε καραντίνα, μετά από συντονισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και κλιμακίου του ΕΟΔΥ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Σε κέντρο αποκατάστασης 16 ασθενείς από την περιοχή Ν. Σμύρνης"

Συναγερμός στο Θριάσιο: 84χρονος διεγνώσθη θετικός αφού πέθανε

Σε αναστάτωση βρίσκεται το Θριάσιο Νοσοκομείο μετά την είδηση ότι άφησε την τελευταία του πνοή στην Παθολογική ασθενής που είχε διαγνωστεί με κορονοϊό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, το βράδυ της Παρασκευής ένας 84χρονος δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και άφησε την τελευταία του πνοή στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου, μέσα σε ένα τετράκλινο δωμάτιο, στο οποίο βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή άλλοι τρεις ασθενείς.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννακός, έγινε εργαστηριακός έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι ο ασθενής ήταν θετικός στο κορονοϊό. «Νοσηλευόταν από τις 31 Μαρτίου χωρίς να αντιμετωπίζεται ως περιστατικό κορονοϊού. Εκτέθηκαν ασθενείς και όλο το προσωπικό της παθολογικής κλινικής. Φαίνεται ότι οι συγγενείς του ήταν σε καραντίνα και δεν τον επισκέπτονταν στο Νοσοκομείο. Γίνεται ανίχνευση και εργαστηριακός έλεγχος σε προσωπικό και ασθενείς.

Είναι ανάγκη σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται στα νοσοκομεία να γίνεται εργαστηριακός έλεγχος για κορονοϊό. Πολλές φορές ξεγελάνε με τα συμπτώματα. Γι΄ αυτό πρέπει να υπάρχει σε επάρκεια υγειονομικό υλικό σε όλα τα τμήματα και τις κλινικές των νοσοκομείων», τονίζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Πάντως, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας φθάνει τους 93. Ωστόσο, μένει να φανεί τι θα ανακοινώσει στις 18:00 ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στο Θριάσιο: 84χρονος διεγνώσθη θετικός αφού πέθανε"

Γιώργος Πατούλης στον ΘΕΜΑ 104,6: Έσπασαν τα λουκέτα στο Πάρκο Τρίτση για να κάνουν βόλτες

Σε μια σοβαρή καταγγελία που, όπως είπε, δείχνει ότι ορισμένοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο κίνδυνος με τον κορωνοϊό δεν έχει περάσει έκανε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Πατούλης «το απόγευμα της Παρασκευής έσπασαν λουκέτα, πήραν πινακίδες και εκατοντάδες άτομα έκαναν συνάθροιση που διαλύθηκε με ήρεμη παρέμβαση αστυνομικών».

Κατά την εκτίμησή του, δε, η συνάθροιση οργανώθηκε μέσω των social media ή με άλλο τρόπο μέσω διαδικτύου.

Ο περιφερειάρχης Αττικής σημείωσε ότι αυτή είναι η δεύτερη ένδειξη ότι ορισμένοι κινούνται «μάλλον ακούγοντας τα αισιόδοξα μηνύματα για τη χώρα χωρίς, όμως, να υπάρχει λήξη του κινδύνου» μετά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Περιφέρεια Αττικής για αύξηση κατά 18% της κίνησης σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής την περασμένη εβδομάδα.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιώργος Πατούλης στον ΘΕΜΑ 104,6: Έσπασαν τα λουκέτα στο Πάρκο Τρίτση για να κάνουν βόλτες"

Αύξηση των ελέγχων σε Αχαρνές και Φυλή ζητά το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ. “Δεν τηρούνται οι ειδικές ρυθμίσεις μετακίνησης και προστασίας”

Αύξηση των ελέγχων της αστυνομίας σε επιβάτες λεωφορείων σε Φυλή και Αχαρνές ζητά με επιστολή του το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Όπως επισημαίνουν, τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αυξημένη επιβατική κίνηση σε λεωφορειακές γραμμές που διέρχονται από τις περιοχές αυτές, όπως η Α10 και Β10 στο δήμο Αχαρναί και 735 στο δήμο Φυλής. Στις γραμμές αυτές δεν τηρούνται οι ειδικές ρυθμίσεις μετακίνησης και προστασίας «λόγω της ιδιαιτερότητας πολλών επιβατών» με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διασποράς του ιού.

Εκτός από τους ελέγχους, οι οδηγοί ζητούν συνεργασία της αστυνομίας στην περίπτωση που επιβιβάζονται σε λεωφορεία υπεράριθμοι επιβάτες καθώς και αύξηση των δρομολογίων των γραμμών αυτών ώστε να μη δημιουργούνται φαινόμενα συνωστισμού.

Η επιστολή του συνδικάτου προς τον κ. Χρυσοχοΐδη:


doxthi
Διαβάστε Περισσότερα » "Αύξηση των ελέγχων σε Αχαρνές και Φυλή ζητά το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ. “Δεν τηρούνται οι ειδικές ρυθμίσεις μετακίνησης και προστασίας”"

Υπουργείο Εσωτερικών: Απάντησε στον Σκουρλέτη για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

«Ας συμβιβαστεί ο κ. Σκουρλέτης με την αλήθεια», προτρέπει σε σχόλιό του το Γραφείου Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, απαντώντας σε δήλωση του τέως υπουργού και νυν γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα της αυτοδιοίκησης "Αντώνης Τρίτσης".

Στο σχόλιο κατηγορούνται η προηγούμενη κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Σκουρλέτης ως πρώην υπουργός Εσωτερικών, ότι «μοίραζαν υποσχέσεις χωρίς διασφαλισμένη χρηματοδότηση», ενώ «η σημερινή κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών διασφάλισαν χρηματοδότηση και για τα προηγούμενα έργα, αλλά και για ολόκληρο το νέο πρόγραμμα, ύψους 2,5 δισ. ευρώ».

«Οι πολίτες και ο χώρος της Αυτοδιοίκησης γνωρίζουν πολύ καλά την αλήθεια. Ας εξοικειωθεί με την αλήθεια, έστω για μια φορά, και ο τέως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει στο σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών.

Τι είχε πει νωρίτερα ο Σκουρλέτης

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος του Τάκη Θεοδωρικάκου, δηλώνοντας συγκεκριμένα: «Μετά την ανακοίνωση του νέου ονόματος για το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», το οποίο πλέον θα ονομάζεται «Αντώνης Τρίτσης», ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε χθες τον Πρωθυπουργό για τα 20 μεγαλύτερα έργα του Προγράμματος «ΦιλόΔημος», αναφέροντας ψευδώς ότι η χρηματοδότησή τους εξασφαλίζεται, πλέον, με το νέο πρόγραμμα.

Η μεθοδική αποδόμηση του «ΦιλόΔημου» συνεχίζεται αλλά, αυτή τη φορά, το θράσος ξεπερνάει κάθε όριο: Πρόκειται για 20 έργα με υπογεγραμμένες δανειακές συμβάσεις μεταξύ του κάθε δικαιούχου ΟΤΑ και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Έργα που στη συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν δημοπρατηθεί και πολλά έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί.

Ο κ. Θεοδωρικάκος θα πρέπει, λοιπόν, να εξηγήσει πως γίνεται να εγγράφονται έργα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, να υπογράφονται δανειακές συμβάσεις μεταξύ ΟΤΑ και Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, να δημοπρατούνται και να συμβασιοποιούνται έργα, αφού πρώτα έχουν περάσει από τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, χωρίς να υπάρχει χρηματοδότηση, όπως ισχυρίζεται».

Και πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι απλή και δεν σχετίζεται με το υποτιθέμενο κενό χρηματοδότησης: Η κυβέρνηση, εκτός από την αλλαγή του ονόματος, προχωρά και σε ακόμα μία καθοριστική αρνητική αλλαγή ως προς τη διαχείριση του προγράμματος. Αναθέτει την αξιολόγηση των αιτημάτων των ΟΤΑ σε μια Επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν ιδιώτες, με μια αόριστη και ασαφή ιδιότητα «εμπειρογνώμονα». Αυτή είναι η «ικανή και αναγκαία συνθήκη» για χρηματοδοτήσεις με όρους αδιαφάνειας και πελατειακής λογικής. Της ίδιας λογικής που οδήγησε στην οικονομική καταβαράθρωση και στα μνημόνια.

Αυτό είναι το «νέο» που προσφέρουν οι κυβερνώντες, πρωτίστως στην παράταξή τους. Εκμετάλλευση των θεσμικών εργαλείων του δημοσίου για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, υποκειμενισμό στις χρηματοδοτήσεις, γκεμπελικές μεθόδους. Δεν τους πτοεί ούτε η κρίσιμη περίοδος που διανύουμε κι αυτό είναι ίσως ακόμη πιο ανησυχητικό για όσα έπονται. Η κυβέρνηση επιμένει σε έναν αδιέξοδο δρόμο, σε μια απαράδεκτη πρακτική».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργείο Εσωτερικών: Απάντησε στον Σκουρλέτη για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»"

Νέες τουρκικές απώλειες στη Λιβύη: «Κάηκε» στον αέρα Bayraktar TB2 από τις δυνάμεις του Χ. Χαφτάρ

Συνεχίζονται οι απώλειες για τους Τούρκους στη Λιβύη, ένα τουρκικό Bayraktar TB2, στην περιοχή Tarhuna καταρρίφθηκε από τις δυνάμεις του στρατηγού Χ. Χαφτάρ. Να υπενθυμίσουμε ότι και πριν από λίγες ημέρες είχε καταρριφθεί ένα ακόμα τουρκικό drone.

Πλέον οι Τούρκοι μετράνε 19 απώλειες σε drones από πυρά των δυνάμεων του Χάφταρ.

Tαυτόχρονα είχαμε βομβαρδισμό από μαχητικά του Λιβυκού Εθνικού Στρατού κατά τουρκικής βάσης.

Την ίδια περίοδο η Τουρκία συνεχίζει να στέλνει Σύρους μισθοφόρους για να πολεμήσουν στον πόλεμο στη Λιβύη.

Αξιόπιστες πηγές ενημέρωσαν το Συριακό Παρατηρητήριο ότι μια νέα παρτίδα τουλάχιστον 150 στρατιωτών της υποστηριζόμενης από την Τουρκία οργάνωσης «Σουλτάνος ​​Μουράτ», μεταφέρθηκε τις τελευταίες ημέρες από το κέντρο της πόλης Αφρίν στα σύνορα με την Τουρκία, ενώ μια άλλη παρτίδα δεκάδων άλλων Σύρων μισθοφόρων από τις πόλεις Jarabulus και Al-Bab κατευθύνθηκε στο σημείο συγκέντρωσης στην περιοχή Hawar Kellis.

Σχεδόν 300 μισθοφόροι που συνδέονται με τον "Σουλτάνο Μουράτ", την "ταξιαρχία Suqour al-Shamal" και το "Al-Sham Corps" έφθασαν στη Λιβύη χθες Παρασκευή.

Κατά συνέπεια, ο αριθμός των Σύρων μισθοφόρων που έφτασαν στην Τρίπολη μέχρι σήμερα, αυξήθηκε σε περίπου 5.050, ενώ περίπου 1.950 άλλοι έφθασαν στην Τουρκία για να παρακολουθήσουν εντατικά μαθήματα κατάρτισης πριν μεταβούν στο λιβυκό έδαφος.

Η αποστολή νέων παρτίδων Σύρων μισθοφόρων στη Λιβύη συμπίπτει με τη δολοφονία μεγάλου αριθμού μισθοφόρων σε μάχες με τις δυνάμεις του Χαφτάρ στις περιοχές της Λιβύης. Οι ακτιβιστές του Συριακού Παρατηρητηρίου έχουν τεκμηριώσει τη δολοφονία 17 μαχητών που υποστηρίχθηκαν από την Τουρκία στη Λιβύη τις τελευταίες ώρες , ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θανόντων που υποστηρίζει η Τουρκία στη Λιβύη σε 182.

Οι απώλειες προέρχονται από τις οργανώσεις "al-Mu'tasim Division, Sultan Murad, Ταξίαρχος Suqur Al-Shamal, Al-Hamzat και Suleiman Shah".

Σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πηγές του SOHR, οι θάνατοι αυτοί αφορούν συγκρούσεις στις πρώτες γραμμές στην περιοχή του Salah Al-Din στο νότιο τμήμα της Τρίπολης, στο Al-Ramlah κοντά στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, στην περιοχή του έργου Al-Hadabah, στη Misrata και σε άλλες περιοχές στη Λιβύη.

Ουσιαστικά τρέμει η Άγκυρα την κατάληψη της Τριπόλεως, όχι μόνο γιατί θα χάσει την πρόσβαση στα λιβυκά πετρέλαια και τα χρήματα του Σαράι, αλλά γιατί η συμφωνία για την δημιουργία ΑΟΖ στην Α.Μεσόγειο θα πάει στην κυριολεξία περίπατο.

Ταυτόχρονα έχουμε κινητικότητα και από το Κάιρο.

Η Αίγυπτος παρέλαβε στο Κίελο της Γερμανίας το 3ο υποβρύχιο U-209/1400 και προετοιμάζεται για τα τουρκικά σχέδια στην Μεσόγειο.

Η ναυπήγηση του 4oυ υποβρυχίου έχει επίσης ολοκληρωθεί και τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν οι δοκιμές του.

Εντωμεταξύ το Υπουργείο Εσωτερικών της κυβερνήσεως του (GNA) προειδοποίησε ότι η διακοπή της παροχής πόσιμου ύδατος από τις πολιτοφυλακές του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ στην πρωτεύουσα Τρίπολη, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ζωή όλων.

Οι δυνάμεις του GNA ανακοίνωσαν επίσης χθες την άφιξη ενός πλοίου από την Αίγυπτο στο λιμάνι του Tobruk, το οποίο αποβίβασε 40 κοντέινερ στρατιωτικών προμηθειών στις πολιτοφυλακές του Χαφτάρ.

Όλα δείχνουν ότι φτάνουμε στο τέλος της κατοχής της Τριπόλεως και τότε Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρος αφού ακυρωθεί πρώτα η συμφωνία Λιβύης -Τουρκίας, θα δημιουργήσουν απερίσπαστες τον αγωγό που πολλοί πολεμούν υπόγεια και δεν θέλουν με τίποτα, με πρώτο το Βερολίνο που στηρίζει αναφανδόν τον Ερντογάν μαζί με χώρες του Κόλπου.

Στο παιχνίδι της διατήρησης της εξουσίας του Σαράι και το Κατάρ.

Ο επικεφαλής της Πρεσβείας του Κατάρ στην Τρίπολη, Σάλεμ Μοχάμεντ Κάριμ, παραδέχτηκε ότι το Κατάρ υποστηρίζει το GNA, δήθεν για την εδραίωση της ασφάλειας και την επίτευξη σταθερότητας στη χώρα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Qatari Asharq, ο Σάλεμ Μωάμεθ Κάριμ ανέφερε: "Λυπούμαστε για την έλλειψη ουδετερότητας της Αιγύπτου στην κρίση της Λιβύης και την υποστήριξή της προς έναν αξιωματικό του οποίου η μόνη μέριμνα είναι η κατάληψη της εξουσίας".

Ο κ. Karim κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να εφαρμόσει το εμπάργκο όπλων σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, υποστηρίζοντας ότι το να περιοριστεί η κατάσταση μόνο από την θάλασσα είναι λάθος κατά της "νόμιμης και αναγνωρισμένης κυβέρνησης του GNA, η οποία έχει το δικαίωμα να ενισχύσει τις αμυντικές ικανότητές της σε ολόκληρη τη χώρα.

Όσον αφορά την υποστήριξη που παρέχει το Κατάρ και η Τουρκία στο GNA κατά των δυνάμεων του Χαφτάρ ο Karim δήλωσε: «Το GNA, χάρη στον Αλλάχ και τις δυνάμεις υποστήριξης του, κατάφερε να αποτρέψει την πρόοδο των δυνάμεων του Χαφτάρ και δεν τις επέτρεψε να εισέλθουν μέχρι τώρα στην Τρίπολη.

Ταυτόχρονα, κατάφερε να εδραιώσει τις σχέσεις της με τις αδελφικές και φιλικές χώρες. Το GNA είναι η νόμιμη και αναγνωρισμένη κυβέρνηση που δικαιούται να υπογράφει συνθήκες και μνημόνια συμφωνίας και να αγοράζει όπλα για να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Είναι μια νόμιμη κυβέρνηση που αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη και δεν κάνει τίποτα μυστικό. Μέσω της υποστήριξης που έλαβε, κατόρθωσε να σταματήσει τις φιλοδοξίες αυτού του δικτάτορα».

Ο πρέσβης του Κατάρ ξέχασε βέβαια να αναφέρει τα καραβάνια των Σύρων μισθοφόρων Τζιχαντιστών που στηρίζει και η κυβέρνηση του, την τρομοκρατία και την διασπάθιση των λιβυκών κεφαλαίων από το πετρέλαιο, προς όφελος της Τουρκίας και του Κατάρ.

Ξέχασε επίσης να αναφέρει σκοπίμως τα εγκλήματα που διαπράττονται κατά των φυλών της Λιβύης από τις δυνάμεις του Σαράι, και τις κινήσεις κατάληψης ουσιαστικά λιβυκού εδάφους από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με την δημιουργία ναυτικής και αεροπορικής βάσης.

Στην Τρίπολη και την Μισράτα πολεμούν Τουρκογενείς Λίβυοι όπως ο Σαράι, με την αμέριστη βοήθεια της Τουρκίας και του Κατάρ.

Για πόσο ακόμα όμως θα αντέξουν, αφού οι δυνάμεις του Χαφτάρ ( που δεν είναι ουσιαστικά τακτικός στρατός) έχουν φτάσει μερικούς δρόμους πριν το κέντρο της πόλης και τώρα τους έκοψαν και το νερό;

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες τουρκικές απώλειες στη Λιβύη: «Κάηκε» στον αέρα Bayraktar TB2 από τις δυνάμεις του Χ. Χαφτάρ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news