facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

Την χρήση του εναέριου χώρου της Τυνησίας και αεροδρομίων για τουρκικά αεροσκάφη ζήτησε ο Ερντογάν!

Τη χρήση του εναέριου χώρου της Τυνησίας και αεροδρομίων φέρεται να ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν από τον Τυνήσιο πρόεδρο Κάις Σαϊέντ και σύμφωνα με πληροφορίες έλαβε θετική απάντηση.
Η κίνηση αυτή του Ερντογάν αποσκοπεί στην αποστολή μαχητικών αεροσκαφών στη χώρα αυτή, προκειμένου να πραγματοποιούν αποστολές βομβαρδισμού στη Λιβύη κατά του «Εθνικού Λιβυκού Στρατού» εάν τα πράγματα φτάσουν έως εκεί.
Το αίτημα αυτό του Τούρκου προέδρου έρχεται ως απάντηση στις αποστολές μαχητικών F-16 της αιγυπτιακής Αεροπορίας στην Λιβύη και τα οποία βομβάρδισαν στόχους του GNA.
Ο Ερντογάν θέλει τα αεροσκάφη του να βρίσκονται σε «ουδέτερο» έδαφος και όχι στη Λιβύη, όπου μπορούν να καταστραφούν από επίθεση αεροσκαφών της λιβυκής ή της αιγυπτιακής Αεροπορίας.
Έτσι το σενάριο αιγυπτιακά μαχητικά (ίσως και από τα ΗΑΕ) αεροσκάφη να βομβαρδίζουν στόχους του GNΑ απογειούμενα από την Αίγυπτο και τουρκικά από την Τυνησία, φαντάζει πλέον όχι ως απλό σενάριο, αλλά ως μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Την χρήση του εναέριου χώρου της Τυνησίας και αεροδρομίων για τουρκικά αεροσκάφη ζήτησε ο Ερντογάν!"

Καταστροφές στη Λήμνο από την κακοκαιρία – Ζημιές σε καταστήματα

Άφωνοι έμειναν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της περιοχής του Ρωμεικού γιαλού στη Μύρινα της Λήμνου αντικρίζοντας μέρος του προστατευτικού τοιχίου της παραλίας να έχει υποχωρήσει.

Οι σφοδροί νοτιάδες και τα τεράστια κύματα, προκάλεσαν αρκετές καταστροφές.

Έπεσαν τμήματα του προστατευτικού τοιχίου στην παραλία, ενώ προκλήθηκαν και καθιζήσεις σε διαφορά σημεία.




IMG_8419
IMG_8422
spasimo1
limnosreport
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταστροφές στη Λήμνο από την κακοκαιρία – Ζημιές σε καταστήματα"

Εκπρόσωπος Ανατολικής Λιβύης: «Ο Ερντογάν βρίσκεται σε χρονοδίνη»

Η συμφωνία για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης (GNA) θα πρέπει να μελετηθεί από τους εμπειρογνώμονες του λιβυκού Κοινοβουλίου, δήλωσε σήμερα ο Αρέφ Άλι Νάγιεντ, ειδικός απεσταλμένος της κυβέρνησης της ανατολικής Λιβύης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Sputnik.

Ο Νάγιεντ είναι απεσταλμένος του Αμπντάλα Θάνι, του επικεφαλής της κυβέρνησης που εδρεύει στο Τομπρούκ της ανατολικής Λιβύης και αντιτίθεται στην GNA, που εδρεύει στην Τρίπολη, με πρωθυπουργό τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ.

«Τέτοιες συμφωνίες είναι περίπλοκα έγγραφα που πρέπει να αποτελούν αντικείμενο μελέτης από τα αρμόδια και έμπειρα πρόσωπα (…), από ειδικούς και είναι αρμοδιότητα του Κοινοβουλίου να συνάπτει τέτοιες συμφωνίες. Δεν έχει καμία δουλειά ο Σάρατζ να συνάπτει τέτοιες συμφωνίες», είπε ο Νάγιεντ, επισημαίνοντας ότι οι συμφωνίες Λιβύης-Τουρκίας «φαίνεται να θεωρούν ότι δεν υπάρχει Κρήτη, ότι δεν υπάρχει Κύπρος και αυτό είναι μια τεράστια γεωγραφική καταστροφή».

Ο Νάγιεντ πρόσθεσε ότι δεν θέλει να εκφράσει καμία κρίση για τις λεπτομέρειες των συμφωνιών, δεδομένου ότι θα έπρεπε να μελετηθούν από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές και τους ειδικούς του υπουργείου Εξωτερικών. Πρόσφατα είχε δηλώσει ότι οι συμφωνίες αυτές είναι αντίθετες με το λιβυκό και το διεθνές δίκαιο, επειδή δεν επικυρώθηκαν από το Κοινοβούλιο του Τομπρούκ.

Ο προσωπικός απεσταλμένος του Αμπντάλα Θάνι επέκρινε τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπρ Ερντογάν, λέγοντας ότι ενεργεί σαν σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και η πολιτική του προκαλεί εντάσεις στην περιοχή της Μεσογείου.

«Δυστυχώς, ο Ερντογάν μοιάζει να βρίσκεται σε χρονοδίνη. Πιστεύει ότι είναι ο σουλτάνος Αβδούλ Χαμίτ και ενεργεί σαν Οθωμανός σουλτάνος προσπαθώντας να ανακτήσει τις οθωμανικές κτήσεις της περιόδου πριν από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια της Μεσογείου και της περιοχής και προκαλεί σημαντικές εντάσεις με πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Αιγύπτου, της Ελλάδας, της Κύπρου και άλλων χωρών της Μεσογείου», συνέχισε.

Ο Νάγιεντ εξέφρασε ανησυχία για ορισμένες δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι υπάρχουν ένα εκατομμύριο Λίβυοι τουρκικής καταγωγής -αναφερόμενος προφανώς στην οθωμανική καταγωγή τους. Ο Νάγιεντ χαρακτήρισε τον ισχυρισμό αυτό «προσβολή» για τους Λίβυους.

«Είμαστε όλοι Λίβυοι. Δεν κάνουμε διακρίσεις με βάση τη φυλή, επειδή αυτός είναι ένας ρατσισμός μιας περασμένης εποχής, της δεκαετίας του 1920 και ’30. Ίσως ο Ερντογάν να ακολουθεί τον ρατσισμό του Ατατούρκ, όμως εμείς δεν είμαστε ρατσιστές στη Λιβύη. Οι Άραβες, οι Τούρκοι, οι Τίμπου, οι Τουαρέγκ, οι Αμαζίγκ είναι όλοι ίσοι. Δυστυχώς, ο Ερντογάν προσπαθεί να κάνει διακρίσεις μεταξύ των Λίβυων και ουσιαστικά να εμφανίσει τους Λίβυους οθωμανικής καταγωγής σαν την πέμπτη φάλαγγα εντός της χώρας και ισχυρίζεται ότι έρχεται για να τους υπερασπιστεί!», τόνισε.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκπρόσωπος Ανατολικής Λιβύης: «Ο Ερντογάν βρίσκεται σε χρονοδίνη»"

Ίμια: Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής απείλησε να εμβολίσει Έλληνες ψαράδες - Δείτε βίντεο

Νέες προκλητικές συμπεριφορές από σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής κατέγραψαν Έλληνες ψαράδες στην περιοχή των Ιμίων.

Στο βίντεο που μετέδωσε ο Alpha φαίνεται ένα από τα τουρκικά σκάφη να κινείται με ταχύτητα προς το ελληνικό καΐκι και τελευταία στιγμή να κάνει στροφή προκειμένου να μην το εμβολίσει.

«Έμειναν τα παραγάδια κάτω και δεν μας άφηναν να δουλέψουμε. Όμως εμείς εκεί κόντρα γιατί είναι οι μέρες που ρίχνουν τα ψάρια πάνω στα Ίμια» δήλωσε ο ψαράς Βασίλης Λύρας από την Κάλυμνο.

Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτός ερχόταν με 40 μίλα πίσω από την πρύμνη. Ήρθε με τσαμπουκά και να κάνει φασαρία αλλά εμείς δεν φύγαμε. Αν κάναμε μια μπροστά θα γινόταν επεισόδιο. Μόλις πάμε στο 1 μίλι από τα Ίμια έχουμε τη σειρήνα να μας ενοχλεί».



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ίμια: Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής απείλησε να εμβολίσει Έλληνες ψαράδες - Δείτε βίντεο"

Τρίκαλα: Πώς έγινε το ατύχημα στο λούνα παρκ του Μύλου των Ξωτικών (βίντεο)

Παραλίγο τραγωδία να είχαμε χτες το βράδυ, παραμονή Χριστουγέννων στο Νο1 προορισμό της Ελλάδος, εκεί που καταφθάνουν χιλιάδες επισκέπτες, στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα στο Μύλο των Ξωτικών.
Τα μαγικά Χριστούγεννα και η πόλη του παραμυθιού και των ονείρων για μικρά παιδιά παραλίγο να γίνει κόλαση… και τρομακτικό παραμύθι με δυσάρεστη ιστορία.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του cyclades24.gr, παιχνίδι τρενάκι εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στο Μύλο των Ξωτικών.
Συγκεκριμένα, λίγα δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι των τριών παιδιών, συγκρούστηκε με τρενάκι το οποίο βρισκόταν σταματημένο στο κοντά στο τέλος της διαδρομής που Πιθανότατα οφείλεται σε λάθος χειρισμό του υπευθύνου που ήταν στην αρμοδιότητα του το συγκεκριμένο παιχνίδι.
Άμεσα στο σημείο έφτασαν αρκετά άτομα να απεγκλωβίσουν τα παιδιά και να αποσοβήσουν τα χειρότερα. Όπως ήταν λογικό, στο σημείο επικράτησε ένας πανικός με τα παιδιά να ουρλιάζουν και να κλαίνε. Μάλιστα ένα παιδί έπαθε κρίση πανικού μετά το μικροατύχημα.
Αυτό που θα πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι οι υπεύθυνοι κινήθηκαν με απόλυτο συντονισμό και στάθηκαν δίπλα στα παιδιά εκείνη την ώρα.
Αυτό που είναι κατακριτέο από πλευρά μας, είναι ότι το τρενάκι λίγα λεπτά μετά το ατύχημα διορθώθηκε και συνέχισε τις διαδρομές του σαν να μην είχε συμβεί απολύτως τίποτα.
Μεταφέρθηκαν αρχικά στο Ιατρείο του Μύλου των Ξωτικών και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Τρικάλων αλλά ευτυχώς δεν διατρέχουν κάποιο κίνδυνο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως από την Αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία και διενεργούνται έρευνες για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος.
Σημειώνεται ότι δεν υπήρχε κανένας τραυματισμός.
  
cyclades24
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρίκαλα: Πώς έγινε το ατύχημα στο λούνα παρκ του Μύλου των Ξωτικών (βίντεο)"

Ερντογάν από Τυνησία: Δεν έχει δουλειά η Ελλάδα με τη Λιβύη

Στην Τυνησία ταξίδεψε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συναντήθηκε με τον Τυνήσιο ομόλογό του, Καΐς Σαγιέντ.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των δυο ανδρών και σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί ξανά στο Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Λιβύη, αφήνοντας αιχμές και για τη στάση της Ελλάδας καθώς θεωρεί ότι δεν έχει καμία δουλειά με την Λιβύη.

«Το γεγονός πως υπάρχουν 500.000 πρόσφυγες στην ευρύτερη περιφέρεια, αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για την Τυνησία, το οποίο θέλουμε σύντομα να ξεπεράσουμε. Από αυτό το πρόβλημα, μπορεί να ενισχυθεί και η τρομοκρατία, μια κατάσταση που ενοχλεί τους ανθρώπους εδώ. Συζητήσαμε για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε για την επιστροφή του πολιτικού διαλόγου και την εκεχειρία στη Λιβύη» είπε αρχικά ο Ερντογάν, αναφερόμενος στο περιεχόμενο των συζητήσεών του με τον Σαγιέντ.

Συνεχίζοντας είπε πως «υπάρχει ένας αυξημένος ενθουσιασμός για τις κυρώσεις που επιβάλλονται σε βάρος της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα. Αλήθεια, τι δουλειά έχει η Ελλάδα με τη Λιβύη; Δεν έχει καμία δουλειά με την αποκλειστική οικονομική ζώνη. Η Λιβύη και η Τουρκία έχουν συγκεκριμένη σύνδεση μεταξύ τους, οι δυο χώρες έχουν δικαιοδοσία στην περιοχή αυτή».

«Η Λιβύη διαθέτει έναν νόμιμο πρωθυπουργό. Περάσαμε τη συμφωνία από την τουρκική εθνοσυνέλευση και θα ισχύσει κανονικά στο μέλλον. Δεν ήμασταν ποτέ εισβολείς. Αν δεχτούμε οποιαδήποτε πρόσκληση, θα την αξιολογήσουμε και θα πράξουμε ανάλογα. Αν λάβουμε πρόσκληση για αποστολή στρατευμάτων, θα το κάνουμε. Η Ρωσία και το Σουδάν τι δουλειά έχουν εκεί; Ο Χαφτάρ δεν είναι νόμιμος και οι δραστηριότητές του είναι παράνομες. Ο Σαράι αποτελεί το διεθνές ισοδύναμο».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν από Τυνησία: Δεν έχει δουλειά η Ελλάδα με τη Λιβύη"

Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία «Ζηνοβία» με κρύο, βροχές και χιόνια για ένα τριήμερο

Για ψυχρή εισβολή που θα προκαλέσει κακοκαιρία με αμιγώς χειμερινά χαρακτηριστικά από το βράδυ της Παρασκευής προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.

Η «Ζηνοβία», όπως ονοματίστηκε το νέο κύμα κκαοκαιρίας, θα προκληθεί από τις πολύ ψυχρές αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης που αναμένεται να κινηθούν προς τη χώρα μας από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής προκαλώντας σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και κακοκαιρία με αμιγώς χειμερινά χαρακτηριστικά το τριήμερο Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η πορεία των ψυχρών αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη και τη χώρα μας έως και τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας.



Σύμφωνα με το meteo.gr η κακοκαιρία Ζηνοβία θα εντοπίζεται κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, όπου εκτός από τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και χιονοπτώσεις οι οποίες θα επηρεάσουν κατά τόπους και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Παράλληλα, πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Ποια ήταν η Ζηνοβία

Η Ζηνοβία, σύμφωνα με τη wikipedia, ήταν βασίλισσα της Παλμύρας, ρωμαϊκής αποικίας στη σημερινή Συρία, που βασίλευσε από το 267 ή 268 μέχρι το 272 μ.Χ. Το πλήρες όνομά της είναι Σεπτιμία Ζηνοβία. Μετά τη δολοφονία του συζύγου της και κυβερνήτη της Παλμύρας, Οδαίναθού, η Ζηνοβία, κατέστησε τον εαυτό της βασίλισσα της Παλμύρας, παίρνοντας από μόνη της τον τίτλο της Αυγούστας και καθώς δεν ανεχόταν να παραμένει υποτελής στους Ρωμαίους, ξεκίνησε 269 μ.Χ. πόλεμο εναντίον τους. Εντυπωσιασμένος ο Αυτοκράτορας Αυρηλιανός από την εκθαμβωτική ομορφιά της Ζηνοβίας, αλλά και το θάρρος της, πρόσφερε σ’ αυτή την ελευθερία της. Στη Ρώμη, η έκπτωτη «βασίλισσα της ερήμου» παντρεύτηκε ένα Ρωμαίο συγκλητικό και πέρασε την υπόλοιπη ζωή της μέσα σε ανέσεις και πολυτέλεια στη ρωμαϊκή έπαυλή του κοντά στο σημερινό Τίβολι της Ιταλίας. Η ιστορία της θρυλικής βασίλισσας Ζηνοβίας έχει εμπνεύσει συνθέτες της όπερας, συγγραφείς και καλλιτέχνες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία «Ζηνοβία» με κρύο, βροχές και χιόνια για ένα τριήμερο"

Εμπρηστική επίθεση σε γραφεία του ΣΔΟΕ στα Πετράλωνα

Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό που αποτελείτο από πλαστικό μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό και κροτίδα, τοποθέτησαν και πυροδότησαν άγνωστοι χτες το βράδυ, έξω από το κτίριο που στεγάζεται το ΣΔΟΕ, στην οδό Αλκμήνης 111 στα Πετράλωνα.

Από την έκρηξη και την πυρκαγιά μικρής έκτασης που ακολούθησε μαύρισε η γκαραζόπορτα του κτιρίου.

Οι δράστες αναζητούνται.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Εμπρηστική επίθεση σε γραφεία του ΣΔΟΕ στα Πετράλωνα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news