facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Παρέλαση 25η Μαρτίου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας – Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Λόγω της μαθητικής παρέλασης στην Αθήνα για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Μαρτίου έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς και λεωφόρους του Δήμου Αθηναίων.

Οι οδηγοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με αρκετούς κλειστούς δρόμους στο κέντρο της Αθήνας τόσο την Κυριακή όσο και τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024.

Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, από την 10.00 ώρα της 24-3-2024 έως πέρατος των εκδηλώσεων, καθώς και απαγόρευση της στάσης – στάθμευσης αυτών, από την 06.00 ώρα έως πέρατος των εκδηλώσεων στις κατωτέρω λεωφόρους και οδούς, ως εξής:

  • Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λεωφ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σέκερη και της Λ. Βασ. Αμαλίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πλ. Συντάγματος.
  • Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
  • Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λεωφ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λεωφ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πλ. Συντάγματος.

Παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς, λεωφόρους και πλατείες κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Επισημαίνεται ότι τη Δευτέρα (25/3) θα διεξαχθούν μαθητικές παρελάσεις σε Δήμους της Αττικής κατά τις οποίες η Τροχαία θα λάβει τα αναγκαία κυκλοφοριακά μέτρα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέλαση 25η Μαρτίου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας – Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί"

ΠΑΤΡΑ: Τράβαγαν από τα μαλλιά 14χρονη! Στόχος “παρέας” συμμαθητών

Κι άλλο περιστατικό bullying και ενδοσχολικής βίας σημειώθηκε αυτή τη φορά σε γυμνάσιο της νότιας Πάτρας, με θύμα όπως καταγγέλλει η μητέρα του παιδιού, ένα 14χρονο κορίτσι.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η μητέρα του κοριτσιού  το παιδί της δέχεται bullying από τις αρχές της σχολικής χρονιάς (από τον Οκτώβριο και μετά) από συγκεκριμένη ομάδα μαθητών, αγοριών και κοριτσιών.

Όμως το περιστατικό που ξεχείλισε το ποτήρι σημειώθηκε στο προαύλιο του σχολείου όταν ένα άλλο κορίτσι, που είναι σε αυτή την ομάδα που της κάνει bullying, την έπιασε από τα μαλλιά και της επιτέθηκε.

Ωστόσο, αντί να βρει το δίκιο της, σύμφωνα πάντα με τη μητέρα του κοριτσιού, δέχτηκε την αποβολή από την διεύθυνση του σχολείου, μαζί με τον μικρότερο αδελφό της που την ώρα του συμβάντος έσπευσε να την υπερασπιστεί.

«Είναι μια κατάσταση που συμβαίνει εδώ και μήνες τώρα. Μια ομάδα παιδιών λένε στο κορίτσι μου διaφορά για την οικογένεια της και την κοροϊδεύουν σε καθημερινή βάση.  Έχουμε ειδοποιήσει τον διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για το τι γίνεται, αλλά δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα.

Έφτασαν πλέον στο σημείο να αποβάλουν τα δικά μου παιδιά που είναι τα θύματα αυτής της κατάστασης, ενώ και εγώ και η ίδια έχω δεχθεί στο παρελθόν απειλές από γονείς των παιδιών αυτών».

Η μητέρα του 14χρονου κοριτσιού,  είναι αποφασισμένη αυτή τη φορά να φτάσει το όλο θέμα στα άκρα και ετοιμάζεται να πάει στoν Εισαγγελέα Ανηλίκων για να καταγγείλει τόσο το συμβάν, όσο και την συμπεριφορά της σχολικής κοινότητας στα παιδί της, υποβάλλοντας μηνύσεις.

gnomip

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΑΤΡΑ: Τράβαγαν από τα μαλλιά 14χρονη! Στόχος “παρέας” συμμαθητών"

Πυροβολισμοί τα ξημερώματα στη Συγγρού: Άγνωστοι άνοιξαν πυρ σε νυχτερινό κέντρο – Η σύνδεση με την έκρηξη στην κάβα της Καλλιθέας!

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην ΕΛ.ΑΣ. για πυροβολισμούς στην Λεωφόρο Συγγρού!

Πιο αναλυτικά, τις πρώτες πρωινές ώρες, άγνωστοι δράστες από κατεύθυνση που δεν έχει εξακριβωθεί άνοιξαν πυρ στοχεύοντας την κεντρική είσοδο του νυχτερινού κέντρου LUX στη Λεωφόρο Συγγρού.

Από τους πυροβολισμούς προκλήθηκαν φθορές στην πόρτα του μαγαζιού καθώς και σε σταθμευμένο ΙΧ. Την προανάκριση έχει αναλάβει το τμήμα Εκβιαστών.

Πώς συνδέονται Συγγρού και Καλλιθέα

Η υπόθεση θα απασχολήσει τις Αρχές καθώς το νυχτερινό κέντρο, στο οποίο εμφανίζεται η διάσημη τραγουδίστρια Κατερίνα Λιόλιου, ανήκει στον ιδιοκτήτη της κάβας στην οποία έγινε η μεγάλη έκρηξη στην Καλλιθέα πριν λίγες μέρες!

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροβολισμοί τα ξημερώματα στη Συγγρού: Άγνωστοι άνοιξαν πυρ σε νυχτερινό κέντρο – Η σύνδεση με την έκρηξη στην κάβα της Καλλιθέας!"

Ομάδα ατόμων ξυλοκόπησε άνδρα του ΕΚΑΒ έξω από το νοσοκομείο Κορίνθου και τράπηκε σε φυγή – Παρέμβαση Γεωργιάδη

Ένταση σημειώθηκε σύμφωνα με το KorinthosTv, το απόγευμα του Σαββάτου στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όταν – για άγνωστη αιτία- ομάδα ατόμων προσέγγισε τον άνδρα του ΕΚΑΒ και του επιτέθηκε, τραυματίζοντας τον.

Για το συμβάν ενημερώθηκε η αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ωστόσο οι δράστες είχαν τραπεί σε φυγή.

Στον τραυματία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Παρέμβαση Άδωνι Γεωργιάδη

Άμεσα παρενέβη ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με το περιστατικό του ξυλοδαρμού του διασώστη του ΕΚΑΒ.

Σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Υγείας τονίζει «απαράδεκτο γεγονός έδωσα εντολή το ΕΚΑΒ να προβεί σε όλες τις δυνατές νομικές ενέργειες. Ευχαριστώ την ΕΛΑΣ για την άμεση παρέμβασή της. Περαστικά στον διασώστη μας».

Διαβάστε Περισσότερα » "Ομάδα ατόμων ξυλοκόπησε άνδρα του ΕΚΑΒ έξω από το νοσοκομείο Κορίνθου και τράπηκε σε φυγή – Παρέμβαση Γεωργιάδη"

Συνελήφθη ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο δήμαρχος Χειμάρρας, Γκέργκι Γκόρο. Πρόκειται για τον δήμαρχο που όρισε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Η σύλληψη του Γκέργκι Γκόρο έρχεται έπειτα από πολλές καταγγελίες για «κατάχρηση καθήκοντος» και «αποξένωση περιουσίας». 

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι η εξέλιξη αυτή με τη σύλληψη Γκόρο που είχε αρνηθεί να παραιτηθεί μέχρι τώρα, διευκολύνει τους χειρισμούς του Ράμα, ενώ το Δικαστήριο της Αλβανίας είχε επισημάνει ότι είναι παράνομη η παραμονή του στη θέση του Δημάρχου. Παράλληλα και η Αθήνα αντιδρούσε στην παραμονή Γκορο στη θέση του δημάρχου ενώ ειχε χάσει και τις εκλογές.

Ίσως δεν είναι  τυχαία η στιγμή της σύλληψης καθώς πριν λίγες ημέρες ο Ράμα διόρισε τον μειονοτικό πρωην βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Τάβο ως περιφερειάρχη Αυλώνας που έχει ετσι και την εποπτεία και διαχείριση του δημου Χειμάρρας.

Πιθανότατα η αλβανική πλευρά ελπίζει ότι με τη «λαθροχειρία» αυτή, που ενώ ο Γκόρο υφάρπαξε τον δήμο Χειμάρρας από την νικητή των εκλογών Μπελέρη, η παρουσία ενός άλλου μειονοτικού ο οποίος βεβαίως δεν εχει ουδεμία σχέση με την Χειμάρρα και την ΟΜΟΝΟΙΑ, του Τάβου, θα κατευνάσει τις ελληνικές αντιδράσεις.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα himara.gr, η σύλληψή του έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου δημάρχου Χειμμάρας, Φρέντη Μπελέρη. Ο Γκόρος και ένα άλλο άτομο που ταυτοποιήθηκε ως Mihallaq Bonjaku συνελήφθησαν, ενώ άλλα τρία τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό. Έτσι, αναφέρεται ότι οι συλλήψεις σχετίζονται με τη στρατηγική επενδυτική ιδιότητα του Artan Gaçi, συζύγου της πρώην υπουργού Εξωτερικών και πρώην υπουργού Άμυνας της Αλβανίας, Olta Xhaçka.

Από την άλλη, ο Mihallaq Bonjaku, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε κλαπεί η περιουσία του, ή μάλλον ένα μέρος της περιουσίας, για το οποίο ο Artan Gaçi, είχε κηρυχθεί στρατηγικός επενδυτής και είχε ξεκινήσει την κατασκευή πολυτελούς θερέτρου. Όπως δηλώνει, η περιουσία του ήταν περιφραγμένη και δεν του επέτρεπαν να μπει μέσα.

Ο Γκέργκι Γκόρο συνελήφθη σε μπαρ στις Δρυμάδες, ενώ την ώρα της σύλληψής του ήταν παρών και εισαγγελέας.

Να σημειωθεί πως παρέμεινε στη θέση του ως δήμαρχος Χειμάρρας παρόλο που έχασε τις τοπικές εκλογές στις 14 Μαΐου από τον Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 2,6 χρόνια φυλάκιση για εξαγορά ψήφων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Συνελήφθη ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο"

Καιρός αύριο: Βροχές μόνο στη Δυτική Ελλάδα, συννεφιά στην υπόλοιπη χώρα

Ο καιρός αύριο Κυριακή 24 Μαρτίου θα είναι καλός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα δυτικά νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Κρήτη κυρίως στα ορεινά από το μεσημέρι.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα
να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι 5 με 6 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Στην Κρήτη αρχικά αίθριος αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πιο πυκνές.
Ανεμοι: Στα νησιά Ανατολικού Αιγαίου 4 με 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές μόνο στη Δυτική Ελλάδα, συννεφιά στην υπόλοιπη χώρα"

Οριστική «φραγή» στη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία – Το «ποινολόγιο» και οι αποβολές για μπούλινγκ

Μέτρα αποκλεισμού των κινητών τηλεφώνων των μαθητών από τα σχολεία σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα, με αποβολή απειλούνται και οι μαθητές εκείνοι οι οποίοι θα εκθέτουν συμμαθητές τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Alpha, το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να βάλει οριστική φραγή στην χρήση των κινητών τηλεφώνων μέσα στα σχολεία σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα ολοένα αυξημένα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού και ψηφιακής βίας.

Όσοι μαθητές αναρτούν βίντεο τα οποία είτε γελοιοποιούν είτε κακοποιούν είτε απλά να προβληματίζουν και να φέρνουν σε δύσκολη θέση τους συμμαθητές τους θα αποβάλλονται από το σχολείο.

Η απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία δεν είναι κάτι καινούργιο ωστόσο τηρείται ελάχιστα από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου παρά τις υποδείξεις των καθηγητών.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, μέσα από καταγγελίες έχει διαπιστωθεί πως το κινητό τηλέφωνο είναι το βασικό εργαλείο μερίδας μαθητών προκειμένου να κάνουν επίδειξη ισχύος στην σχολική κοινότητα.

Έτσι, το Υπουργείο Παιδείας, μελετώντας τις επιτυχημένες πρακτικές άλλων χωρών στις εκπαιδευτικές μονάδες έχει δημιουργήσει ένα «ποινολόγιο» με διαβαθμισμένες ποινές αναλόγως το παράπτωμα. Στόχος είναι να βελτιωθεί και η επίδοση των μαθητών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Οριστική «φραγή» στη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία – Το «ποινολόγιο» και οι αποβολές για μπούλινγκ"

ΝΔ: «Για ό,τι συμβεί στην παρέλαση τη 25ης Μαρτίου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την απόλυτη πολιτική ευθύνη»

«Ο μηχανισμός των υπογείων της Κουμουνδούρου υποκινεί με κάθε τρόπο σε επεισόδια εν όψει των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Είναι ξεκάθαρο και συνάμα θλιβερό, ότι το μόνο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χυδαία εργαλειοποίηση του δυστυχήματος των Τεμπών. Παίζουν τα ρέστα τους στην δημιουργία νέων «αγανακτισμένων» και μπαχαλοποίησης.

Οι δεκαετίες και οι ηγεσίες τους αλλάζουν, αλλά επιμένουν στις ίδιες καταδικασμένες συνταγές.

Οι πολίτες έχουν και γνώση και μνήμη και δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουν.

Για ό,τι συμβεί έχουν την απόλυτη πολιτική ευθύνη»

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: «Για ό,τι συμβεί στην παρέλαση τη 25ης Μαρτίου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την απόλυτη πολιτική ευθύνη»"

Έξοδος τριημέρου 25ης Μαρτίου: Αναχωρούν και οι τελευταίοι εκδρομείς – Σε ισχύ έκτακτα μέτρα της Τροχαίας

Αρκετοί είναι οι εκδρομείς, που επέλεξαν να εκμεταλλευτούν και αυτό το τριήμερο, για μία κοντινή απόδραση. Αυξημένη ήταν η κίνηση από νωρίς στο λιμάνι του Πειραιά, με τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τις Κυκλάδες να είναι ψηλά στις προτιμήσεις των εκδρομέων. Αυξημένα είναι και τα μέτρα της Τροχαίας, για την ασφαλή μετακίνηση όσων επιλέξουν να ταξιδέψουν οδικώς. Μόνο το τελευταίο 24ωρο, εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα πάνω από 82.000 οχήματα.

Αυξημένη η κίνηση στις Εθνικές Οδούς αλλά χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση. Σε ισχύ είναι τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την ασφαλή μτακίνηση των εκδρομέων.

Σύμφωνα με την τροχαία από τις 6 χθες το πρωί (22/03) έως τις 6 σήμερα το πρωί (23/03) από τα διόδια Αφιδνών στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας πέρασαν 37.311 οχήματα.

Τις ίδιες ώρες, από τα διόδια Ελευσίνας στην Εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου πέρασαν 44.716.

H αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή και εκτός  των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας σε ισχύ βρίσκεται  η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων για σήμερα Σάββατο 23 Μαρτίου από ώρα 08:00 έως 13:00 μετά το μεσημέρι.

Το ίδιο μέτρο θα τεθεί σε ισχύ και τη Δευτέρα που είναι μέρα επιστροφής (25 /03) από ώρα 15:00 έως 21:00 το βράδυ.

Η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε ετοιμότητα από χθες( Παρασκευή 22/ 03) με αυξημένα μέτρα στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων.

Τα μέτρα εντάσσονται στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και περιλαμβάνουν πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας και ειδικότερα:

-αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής,

-αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,

-αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,

-ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης,

-αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.),

-κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις,

-παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες και

-ενημέρωση των πολιτών μέσω των Γραφείων Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Παράλληλα, θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

Προς τον σκοπό αυτό συνεργεία ειδικών τροχονομικών ελέγχων θα δραστηριοποιηθούν σε εναλλασσόμενα σημεία του οδικού δικτύου, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων σε παραβάσεις όπως:

-οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,

-υπερβολική ταχύτητα,

-χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση,

-μη χρήση προστατευτικού κράνους – ζώνης ασφαλείας,

-αντικανονικές προσπεράσεις και υπερβάσεις διπλής διαχωριστικής γραμμής κ.λπ.,

-μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας, όπως καθισμάτων, ζωνών ασφαλείας κ.λπ., κατά τη μεταφορά παιδιών με οχήματα,

-οδήγηση οχημάτων από ανηλίκους και άτομα που δε διαθέτουν άδεια ικανότητας οδήγησης,

-οδήγηση για επίδειξη ικανότητας,

-κυκλοφορία οχημάτων, τα οποία δεν έχουν υποβληθεί σε τακτικό ή έκτακτο τεχνικό έλεγχο εντός της καθοριζόμενης προθεσμίας,

-φθαρμένα ελαστικά και

-αντικανονική κίνηση οχημάτων στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.).

Καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της Χώρας.

Οι συστάσεις της αστυνομίας για ασφαλείς μετακινήσεις

Η αστυνομία, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστά στους πολίτες:

Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

Να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.

Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.

Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.

Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.

Να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός κ.λπ.).

Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.

Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έξοδος τριημέρου 25ης Μαρτίου: Αναχωρούν και οι τελευταίοι εκδρομείς – Σε ισχύ έκτακτα μέτρα της Τροχαίας"

Επέτειος 25ης Μαρτίου: Υψώθηκε στη Χίο η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία

Υψώθηκε το μεσημέρι του Σαββατου (23.03.2024) με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, μία τεράστια Ελληνική σημαία,  στο λιμάνι της Χίου.

Η Ελληνική σημαία, δύο ημέρες πριν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, μεταφέρθηκε στο νότιο λιμενοβραχίονα συνοδευόμενη από πομπή των σπουδαστών της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου. 

Με πληροφορίες από το chios.in.

Φωτογραφίες και βίντεο: chiosin.gr και chiosphotos.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Επέτειος 25ης Μαρτίου: Υψώθηκε στη Χίο η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία"

Συνελήφθη άνδρας στην Ηγουμενίτσα – Μετέφερε παράνομα οικογένεια που εισήλθε από την Αλβανία

Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες το μεσημέρι οι αστυνομικοί εντόπισαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος ένα ζευγάρι αλλοδαπών με τα δύο ανήλικα τέκνα τους.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, διακριβώθηκε ότι ο κατηγορούμενος, έναντι αμοιβής -200- ευρώ, παρέλαβε την παραπάνω οικογένεια, η οποία είχε εισέλθει νωρίτερα παράνομα στη χώρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, προκειμένου να την προωθήσει στο εσωτερικό της χώρας.

Κατασχέθηκαν το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Άπαντες οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

dropolinews

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνελήφθη άνδρας στην Ηγουμενίτσα – Μετέφερε παράνομα οικογένεια που εισήλθε από την Αλβανία"

Αυτοί είναι οι τρομοκράτες που αιματοκύλισαν τη Μόσχα - Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε τη φωτογραφία τους

Φωτογραφία με τους δράστες της επίθεση στη Μόσχα το βράδυ της Παρασκευής έδωσε στη δημοσιότητα ο ISIS (Ισλαμικό Κράτος) που ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό.

Μέσω μιας ανάρτησης του ενημερωτικού του δικτύου, Amaq, στο Telegram, το ISIS κοινοποίησε μια φωτογραφία όπου απεικονίζονται οι τέσσερις δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Ρωσία.

Στο μακελειό στη Μόσχα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 143 άνθρωποι και τραυματίστηκαν πολλοί ακόμα.

Στην ανάρτηση αναφέρεται πως η επίθεση στη Ρωσία διαπράχθηκε στο πλαίσιο του «πολέμου που μαίνεται» μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και των χωρών που πολεμούν το Ισλάμ.

«Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν σε μεγάλη συγκέντρωση χριστιανών στην πόλη Κρασνογκόρσκ, στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας, Μόσχας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες και προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στον τόπο πριν αποσυρθούν με ασφάλεια στις βάσεις τους», σημειώνει η ανακοίνωση σε άλλο σημείο.

Μοσχα, ISIS, Ισλαμικό κράτος

Με αυτό τον τρόπο το Ισλαμικό Κράτος απαντά, στην ουσία, στην αρχισυντάκτρια του Russia Today, η οποία τόνισε πως «δεν είναι δουλειά του ISIS, αλλά των Ουκρανών, το αιματοκύλισμα»

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Αυτοί είναι οι τρομοκράτες που αιματοκύλισαν τη Μόσχα - Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε τη φωτογραφία τους "

Πάτρα: Επιθέσεις με μαχαίρι και κλοπές από ανήλικα – «Φοβόμαστε για τη ζωή μας» καταγγέλουν κάτοικοι

«Φοβόμαστε για τη ζωή μας». Κραυγή αγωνίας από κάτοικους του Αγίου Βασιλείου Πατρών, που τους τελευταίους μήνες έχουν έρθει αντιμέτωποι με την επιθετική και παραβατική συμπεριφορά Ρομά που διαμένουν στην περιοχή.

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ «ΚΑΚΟΥ»

Το κακό όπως καταγγέλλεται στην «Πελοπόννησο» άρχισε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης κατασχεμένης πολυκατοικίας στον κόμβο Κουρτέση, όπου διέμεναν οικογένειες Ρομά. Εκτοτε μια εξ αυτών μίσθωσε διαμέρισμα σε ακίνητο που βρίσκεται στην παραλιακή ζώνη.

Από τότε άρχισαν τα πρώτα προβλήματα, με τους περιοίκους όπως λένε «να χάνουν τον ύπνο» τους καθώς καταστρατηγήθηκαν οι ώρες κοινής ησυχίας, ενώ συνεχείς ήταν οι διενέξεις των ενοίκων του διαμερίσματος με επισκέπτες ομόφυλούς τους.

Η κατάσταση όμως άρχισε να «αγριεύει», όταν κατεγράφησαν περιπτώσεις κλοπών και επιθέσεων, ακόμα και με μαχαίρι, με δράστες παιδιά ηλικίας από 10 έως 14 ετών.

«Δεν πρόκειται για άτομα που μπορούν να αφομοιωθούν, δεν μπορούν να προσαρμοστούν. Εχουν επιτεθεί με μαχαίρι και μάλιστα σε άνδρες μέρα μεσημέρι, μέσα σε καφενείο έχουν χτυπήσει άνθρωπο. Οσο για τη διατάραξη κοινής ησυχίας ούτε λόγος, δεν σέβονται τίποτα μέχρι τις 5 το πρωί, φασαρία, μουσική στη διαπασών», λέει στην «Πελοπόννησο» η κ. Αθηνά που, για ευνόητους λόγους, επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της.

ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Μέσα σε διάστημα μιας ώρας, όπως καταγγέλλεται από κατοίκους της περιοχής, δυο ανήλικα προσέγγισαν δυο γυναίκες επιχειρώντας να τους αφαιρέσουν χρήματα. Μάλιστα, στη μια περίπτωση, το ένα παιδί δεν δίστασε να την αγκαλιάσει με το πρόσχημα ότι «φοβάται». Ακολούθως, κατευθύνθηκαν σε καφενείο της περιοχής όπου όπως λέγεται, άνευ λόγου και αιτίας επιτέθηκαν σε άνδρα χτυπώντας τον στο πρόσωπο και στη συνέχεια, υπό την απειλή μαχαιριού, αποπειράθηκαν να ληστέψουν διερχόμενο. Λίγα λεπτά αργότερα επιτέθηκαν σε ηλικιωμένο, αρπάζοντάς τον από τονλαιμό με σκοπό την αρπαγή χρημάτων και τέλος έκλεψαν γυναίκα σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ.

Την επομένη σημειώθηκε κλοπή σε μίνι μάρκετ, με δράστες τρεις ανήλικους μέλη της ίδιας οικογένειας. Για τα περιστατικά βίας και κλοπών έχουν κατατεθεί μηνύσεις από τα θύματα στην Αστυνομία, ενώ συνεχής είναι η παρουσία αστυνομικών στην περιοχή. Κάτοικοι δε, έχουν ενημερώσει με έγγραφες αναφορές τον Δήμο και την Εισαγγελία Πατρών.

«Εχουμε φέρει πάρα πολλές φορές το ‘’100’’για διατάραξη κοινής ησυχίας. Μάλιστα απείλησαν ενοικιαστές που διαμένουν στο ίδιο ακίνητο να φύγουν, με σκοπό να μεταφερθούν εκεί και οι υπόλοιπες οικογένειες Ρομά» λέει κάτοικος της περιοχής. Σε έλεγχο κλιμακίου της Πολεοδομίας, κατόπιν καταγγελιών κατοίκων, διαπιστώθηκε, όπως υποστηρίζεται, σωρεία παραβάσεων στο ακίνητο, ιδιοκτήτης του οποίου φέρεται να είναι συγγενικό πρόσωπο του επιχειρηματία στον οποίο άνηκε η πολυκατοικία στον κόμβο Κουρτέση.

pelop

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Επιθέσεις με μαχαίρι και κλοπές από ανήλικα – «Φοβόμαστε για τη ζωή μας» καταγγέλουν κάτοικοι"

Απίστευτο: Τι ζήτησε ο Κασσελάκης στο στρατόπεδο της Θήβας;

Αν νομίζετε ότι με τον «στρατιώτη πυροβολικού» Στέφανο Κασσελάκη τα έχουμε δει και τα έχουμε ακούσει όλα, κάνετε μεγάλο λάθος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Political ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να ζήτησε προσωπικό γυμναστή να τον προπονεί μέσα στο στρατόπεδο της Θήβας…
Ναι καλά διαβάσατε.

Ο πρόεδρος Στέφανος ζήτησε από τον διοικητή της μονάδας να βρεθεί κάποιος personal trainer για να τον γυμνάζει!

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ο διοικητής απευθύνθηκε στους υπόλοιπους στρατεύσιμους και ζήτησε να μάθει αν υπάρχουν άτομα που να είναι τελειόφοιτοι του ΤΕΕΦΑ (Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού).

Βρέθηκαν λοιπόν 10 στρατιώτες που είχαν σπουδές γυμναστή και τους έγινε η σχετική πρόταση, αλλά κανείς εξ αυτών δεν αποδέχθηκε να κάνει τέτοιο πράγμα…

Μιλάμε για ασύλληπτες καταστάσεις που αν ισχύουν εκθέτουν ανεπανόρθωτα και τον ίδιο και το κόμμα του.
Μάλιστα όπως αναφέρει η Political ο Κασσελακης κοιμάται σε ξεχωριστό θάλαμο μόνος του και όχι μαζί με τους υπόλοιπους έφεδρους.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » " Απίστευτο: Τι ζήτησε ο Κασσελάκης στο στρατόπεδο της Θήβας;"

Αμεσοδρασίτες «τσίμπησαν» Ρομά που έκλεβαν χαλκοσωλήνες και καλώδια στην Ηλιούπολη

Χειροπέδες σε δυο Ρομά που είχαν κάνει… γιουρούσι σε κτίριο στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 2 στην Ηλιούπολη με σκοπό να αφαιρέσουν χαλκοσωλήνες και καλώδια, πέρασαν άνδρες της Άμεσης Δράσης.

Οι αστυνομικοί λελαβαν σήμα από το κέντρο μετά από τηλεφώνημα γυναίκας, που διαπίστωσε την παρουσία δυο ατόμων μέσα στο κτίριο «μελαχρινούς, μετρίου αναστήματος, με μούσι και μαύρα ρούχα» όπως τους περιέγραψε.

Μάλιστα είχε αντιληφθεί την παρουσία τους το χώρο και τρεις ημέρες νωρίτερα. Στο σημείο μετέβησαν Αμεσοδρασίτες και έκαναν έλεγχο στο κτίριο, με τους δυο υπόπτους να τρέπονται σε φυγή.

Οι αστυνομικοί τους κατεδίωξαν και κατάφεραν να του ακινητοποιήσουν στην συμβολή των οδών Κωσταντινουπόλεως και Μεσσηνίας.

Στην κατοχή των υπόπτων, ενός 30χρονου με αρχικά Β.Κ και ενός 22χρονου με αρχικά Δ.Π, εντοπίστηκαν σωλήνες και καλώδια που είχαν αφαιρέσει από εγκατάσταση λέβητα που υπήρχε στο υπόγειο του κτιρίου καθώς και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, όπως φαίνεται στην  φωτογραφία που εξασφάλισε το «Law and Order».

roma ilioupoli 2

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αμεσοδρασίτες «τσίμπησαν» Ρομά που έκλεβαν χαλκοσωλήνες και καλώδια στην Ηλιούπολη"

Έφτασαν τους 143 οι νεκροί από το μακελειό στη Μόσχα – Σχεδόν 200 οι τραυματίες

Τραγωδία δίχως τέλος στη Μόσχα, με τους νεκρούς από την τρομοκρατική επίθεση σε αίθουσα συναυλιών να ανέρχονται πλέον σε 143, σύμφωνα με τη Μαργκαρίτα Σιμόνιαν, δημοσιογράφο της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης και επικεφαλής του Russia Today, χωρίς να δίνει κάποια πηγή για την πληροφορία αυτή.

Νωρίτερα, η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας έκανε λόγο για 115 νεκρούς, ενώ υπάρχουν αναφορές στους Times του Λονδίνου για σχεδόν 200 τραυματίες.

Τόσο η επιτροπή όσο και ο κυβερνήτης της Μόσχας είπαν ότι αναμένουν να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων καθώς οι διασώστες συνεχίζουν να απομακρύνουν ερείπια από το σημείο της επίθεσης.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία η αιτία θανάτου ήταν τραύματα από σφαίρες και δηλητηρίαση από προϊόντα καύσης». Η επιτροπή είπε επίσης ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν «εύφλεκτο υγρό» για να βάλουν φωτιά στην αίθουσα συναυλιών ενώ βρίσκονταν ακόμη μέσα άνθρωποι. «Αυτή τη στιγμή διεξάγονται βαλλιστικές, γενετικές και δακτυλικές εξετάσεις».

Σε χωριστή ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας ανέφερε ότι τουλάχιστον τέσσερα παιδιά νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, ενώ κρατικά ΜΜΕ επικαλούμενα αξιωματούχους υγείας ανέφεραν ότι μεταξύ των νεκρών είναι και τρία παιδιά. Το υπουργείο Υγείας της περιφέρειας της Μόσχας κατονόμασε τα 41 από τα τουλάχιστον 93 θύματα και στη λίστα αυτή το νεότερο είναι 33 ετών και το μεγαλύτερο σε ηλικία 71.

Οι έρευνες στα συντρίμμια και το «έμφλεκτο υγρό»

Οι έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων στα συντρίμμια της αίθουσας συναυλιών θα πάρουν αρκετές ημέρες, όπως ανέφερε ο κυβερνήτης της περιοχής της Μόσχας.

«Οι διασώστες εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο στον χώρο (…) Άλλα 20 πτώματα βρέθηκαν κάτω από τα συντρίμμια. Οι έρευνες θα συνεχιστούν περαιτέρω, τουλάχιστον για κάποιες ημέρες», έγραψε στο Telegram ο κυβερνήτης Αντρέι Βορόμπιοφ.

Την ίδια ώρα, η Ερευνητική Επιτροπή έκανε σήμερα γνωστό πως οι δράστες της επίθεσης εναντίον της αίθουσας συναυλιών χρησιμοποίησαν «αυτόματα πυροβόλα όπλα» και έβαλαν φωτιά στο κτίριο με τη βοήθεια ενός «εύφλεκτου υγρού».

«Έχει καθοριστεί πως οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν ένα εύφλεκτο υγρό για να βάλουν φωτιά στην αίθουσα συναυλιών όπου βρίσκονταν θεατές», μεταξύ των οποίων υπάρχουν τραυματίες, ανέφερε οι ερευνητές στο Telegram, προσθέτοντας πως κατέσχεσαν «αυτόματα όπλα» τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε αυτήν την επίθεση.

Οι «επαφές» στην Ουκρανία

Η υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι ύποπτοι της τρομοκρατικής επίθεσης που διαπράχθηκε την Παρασκευή σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, είχαν «επαφές» στην Ουκρανία και σχεδίαζαν να διαφύγουν εκεί.

«Αφού διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση, οι εγκληματίες σχεδίαζαν να διασχίσουν τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα και είχαν κατάλληλες επαφές στην ουκρανική πλευρά», αναφέρει η FSB σε ανακοίνωσή της, την οποία επικαλέστηκε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η FSB προσέθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο αυτό, ότι η επίθεση είχε σχεδιαστεί προσεκτικά.

Παράλληλα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε επικαλούμενο την ανακοίνωση της FSB ότι τέσσερις φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης κατευθύνονταν στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία όταν συνελήφθησαν νωρίς σήμερα το πρωί και είχαν επαφές στην ουκρανική πλευρά.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ενώ η Ουκρανία έχει αρνηθεί ήδη από χθες οποιαδήποτε ανάμειξη.

Δεκάδες συλλήψεις

Ο επικεφαλής της FSB ενημέρωσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι συνελήφθησαν 11 άτομα, μεταξύ των οποίων και τέσσερις τρομοκράτες που συμμετείχαν άμεσα στην επίθεση στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall.

Νωρίτερα, συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση, μετά την καταδίωξη οχήματος από την αστυνομία, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο βουλευτής Αλεξάντερ Κινστάιν.

Άλλοι ύποπτοι διέφυγαν σε κοντινό δάσος πεζή, πρόσθεσε ο ίδιος.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έφτασαν τους 143 οι νεκροί από το μακελειό στη Μόσχα – Σχεδόν 200 οι τραυματίες"

Κύκλωμα μαστροπείας: Θύμα «σπάει» τη σιωπή του – «Έτσι με παγίδευσαν στα 15 μου, φώναζα στις Αρχές για βοήθεια και δεν με άκουγαν»

Στο φως το σκοτεινό κύκλωμα μαστροπείας με τις ανήλικες. Πρόσωπα – «κλειδιά» στην όλη υπόθεση που προκαλεί σοκ στην κοινωνία, «έσπασαν» τη σιωπή τους στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Αίσθηση προκαλούν τα όσα είπε ένας πελάτης για τη δράση των ανηλίκων, ενώ εξαιρετικά αποκαλυπτική είναι και η συνομιλία της Αγγελικής Νικολούλη με μια ανήλικη που έπεσε θύμα του κυκλώματος.

Αναφερόμενη στο κύκλωμα μαστροπείας, η Αγγελική Νικολούλη σχολίασε: «Οι μαρτυρίες μιλούν για κάποια πρόσωπα που δεν τα αγγίζει κανείς για κάποιο λόγο.

Είναι συνδετικοί κύκλοι των κυκλωμάτων και παρασύρουν τις μαθήτριες, τους δίνουν και ναρκωτικά σαν να είναι καραμέλες. Γιατί δεν τους ψάχνετε αυτούς του τύπους; Για καθίστε… Το να πάει κάποιος με μία ενήλικη πάει στην ευχή, όταν πηγαίνει με ανήλικα σε ξενοδοχεία, κάποιος δεν ενημερώνει; Η αστυνομία δε βλέπει τι γίνεται; Στο Μεταξουργείο, στου Γκύζη και σε άλλες περιοχές;» και πρόσθεσε:

«Και αυτά τα ξενοδοχεία διαφημίζονται; Και έχουν ανήλικες μέσα; Παιδιά που έχουν εξαφανιστεί έχουν περάσει από αυτά τα ξενοδοχεία και δεν έχει ενημερώσει κανείς; Μπράβο στην αστυνομία που ”χτυπά” τέτοια κυκλώματα αλλά ”χτυπήστε” τα εκεί που πρέπει. Θεωρούν ”εγκέφαλο” μόνο την 25χρονη και την προφυλάκισαν, οι άλλοι είναι έξω. Ή συνεννοούνται οι αστυνομικές Αρχές με τις δικαστικές και έχουμε ένα αποτέλεσμα σαν κοινωνία ή είμαστε ξέφρενο αμπέλι».

«Έτσι με παρέσυραν από τα 15 μου»

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η συνομιλία της Αγγελική Νικολούλη με μια ανήλικη που έπεσε θύμα του κυκλώματος που παρασύρει μικρά κορίτσια στον σκοτεινό κόσμο της πορνείας και των ναρκωτικών. «Είμαι 15 χρόνων, πηγαίνω σχολείο και μένω με την οικογένειά μου», λέει χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για τα όσα ισχυρίζεται κάποιος «πελάτης» ότι του είχε συστηθεί ως 19 χρονών απάντησε:

«Ψέματα λένε… Τα λένε για να σώσουν τους εαυτούς τους. Δεν είχα χρησιμοποιήσει κάποιο σάιτ γνωριμιών ποτέ. Ίσως κάποια άλλη κοπέλα χρησιμοποιεί τα στοιχεία και τη φωτογραφία μου. Την είχα καταγγείλει την αγγελία στην αστυνομία καιρό τώρα. Ήταν περίπου ενεργή για ένα χρόνο η αγγελία, αλλά τη διέγραψαν πριν από μερικές εβδομάδες. Τη δουλειά αυτή την έκανα δύο χρόνια.

Με είχαν παρασύρει τα κυκλώματα αλλά τώρα θα βρω μια δουλειά κανονική. Αυτή η Λέλα με έμπλεξε. Μου έλεγε ”Κοίτα τους μεγάλους άνδρες που έχουν λεφτά, άσε τα πιτσιρίκια, δεν είναι για σένα”. Εκείνη έπαιρνε χρήματα και από μένα και από τους πελάτες. Μου είχε γνωρίσει έναν πελάτη και πήγαινα μαζί του από τα 15 μου για περίπου ένα χρόνο. Είχα φτάσει να παίρνω 150 – 200 ανά επαφή.

Με πήγαιναν στο… στο Γκάζι. Εκεί πάνε και άλλα ανήλικα κορίτσια. Έδειχνα ψεύτικη ταυτότητα. Πλέον, δεν έχω όμως καμία ανάμειξη», λέει χαρακτηριστικά.

«Φώναζα στις Αρχές για βοήθεια και δεν με άκουγαν»

Στην κάμερα της εκπομπής μίλησε η γιαγιά δύο κοριτσιών που είχαν χαθεί καθώς έφευγαν από τη δομή όπου διέμεναν. «Έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης και από εκεί ξεκίνησε το δράμα. Φεύγανε από τη δομή, μιλούσαν όταν έβγαιναν με παρέες.

Η μια κατέληξε να την εκμεταλλεύονται και να την εκδίδουν. Εκεί μέσα υπήρχαν και άλλα κορίτσια που ήταν έτσι γιατί τα λέγανε μεταξύ τους. Εγώ πήγα στην Εισαγγελία να τα καταγγείλω και  μου λέγανε δεν πειράζει θα ξαναγυρίσει».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ακριβώς απέναντι από τη δομή υπάρχει αστυνομικό τμήμα και μπορούσαν να δουν ότι συνέβαινε.

«Βλέπανε όσους πήγαιναν στα κάγκελα και τις έπαιρναν. Και στη δομή όμως υπήρχε φύλακας που τις άφηνε να βγαίνουν. Οι υπεύθυνοι μας είπαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι. Για αυτό κάλεσα εσάς και όταν το δημοσιοποιήσατε την άφησαν. Πρέπει δηλαδή να το δημοσιεύσει μια εκπομπή για να γίνει κάτι;», λέει χαρακτηριστικά.

Με απόγνωση στη φωνή κάνει μια έκκληση να μην περάσει κανείς άλλος όσα πέρασε εκείνη. «Να μην το περάσει άλλος γονιός αυτά που περάσαμε εμείς. Και κάτι προς τα νέα παιδιά. Ανοίχτε τα μάτια σας, κοιτάξτε τη ζωή που έχετε μπροστά σας».

«Θα σας πω εγώ ποιοι τους δίνουν τα ναρκωτικά»

Στην προσπάθειά της η εκπομπή να ρίξει φως στη σκοτεινή υπόθεση του κυκλώματος που παρασύρει και εκμεταλλεύεται ανήλικα κορίτσια επικοινώνησε με μία μητέρα που έζησε τον εφιάλτη της κόρης της και τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα με τα όσα αποκάλυψε.

«Έδωσα μεγάλο αγώνα από τη στιγμή που κατάλαβα ότι είχαν μπλέξει το κορίτσι μου. Δεν είμαι μόνο εγώ. Είναι και οι άλλοι γονείς που είδαν τα παιδιά τους να παγιδεύονται σε ναρκωτικά, πορνεία…

Το μόνο που μπορώ να πω, είναι πως αλλού είναι το βουνό και δεν το αγγίζει κανείς. Το πρόβλημα ξεκινάει από τους αθίγγανους. Από αυτούς παίρνουν ναρκωτικά και τα δίνουν στα παιδιά. Μετά η πορνεία για τα κορίτσια, όπως και οι κλοπές για τα αγόρια είναι μονόδρομος για να βρουν λεφτά. Παντού στη μέση είναι αθίγγανοι…», λέει χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πώς κατάλαβε ότι η κόρη της είχε μπλέξει δήλωσε πως της το είπε η ίδια γιατί έχουν καλή σχέση.

«Τα κορίτσια αυτά που τα μπλέξανε, είναι καλά παιδιά. Όλες είχαν τα όνειρά τους. Έχω μιλήσει μαζί τους και μου είπαν ότι μετά από όλα αυτά  σκέφτονται ακόμα και να δώσουν τέλος στη ζωή τους… Τους έκλεψαν τη ζωή τους όλοι αυτοί… Μιλάμε για καλά κορίτσια, θύματα της εφηβικής τους αφέλειας.

Απλά όλοι αυτοί οι βρωμεροί και οι τσατσάδες που είναι μπλεγμένοι, έψαχναν όμορφα και αφελή θύματα και τα βρήκαν. Τους έταζαν λούσα, ρούχα, ακριβά κινητά, καλή ζωή. Ό,τι δεν μπορούσαν να τους δώσουν οι γονείς τους και τα παρέσυραν», κατέληξε.

«Τη γνώρισα σαν ενήλικη σε site»

Το «Τούνελ» εντόπισε και μίλησε με έναν από τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών. Ο «πελάτης» όπως ο ίδιος δηλώνει σε δημοσιογράφο της εκπομπής, ανέφερε πως δεν έχει καμία σχέση με το κύκλωμα και πως η σχέση του με την ανήλικη ήταν καθαρά επαγγελματική.

«Δεν έχω καμία εμπλοκή αγαπητέ μου, εγώ απλώς ένας πελάτης είμαι, εμπλοκή σημαίνει συνέργεια. Θέλω να το εμπεδώσετε αυτό που σας λέω. Είχαμε συνευρεθεί, είχαμε επαγγελματική σχέση, όταν εκείνη παρουσιαζόταν, όμως, ως 19χρονη. Και συνεχίζει να παρουσιάζεται ως 19χρονη.

Εάν ψάξετε λίγο στα site θα δείτε ότι η κοπέλα έχει ενεργές αγγελίες που δηλώνει ότι είναι 19 χρόνων. Δηλαδή αυτό το ότι κάποιος την εκδίδει, δεν ισχύει. Δε βάζει κάποιο άσχετο τηλέφωνο, είναι το προσωπικό της. Γιατί δεν το ψάχνει αυτό το Ανηλίκων;», ανέφερε εμφανώς φορτισμένος ο κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του στο κύκλωμα.

Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ο τρόπος που ήρθε σε επαφή με την ανήλικη, την οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει ως «μαστροπό».

«Αρχικά, ξεχνάμε το ανήλικη. Δε μιλάμε πως μου συστήθηκε απλά, έδειξε και μία πλαστή ταυτότητα φίλης της. Για τέτοια οργάνωση μιλάμε. Από ένα site τη γνώρισα εγώ. Εάν θα θεωρούσα κάποιον μαστροπό, θα ήταν η ίδια, πρώτη απ’ όλες. Αυτή μου πρότεινε άλλες. Επειδή υπήρχε μία χρονική διάρκεια στη γνωριμία μας και είχαμε φτάσει και σ’ ένα άλλο επίπεδο συνομιλίας, το έκανε και από την καλή της την καρδιά γιατί οι άλλες ήταν άφραγκες.

Εφόσον κάνατε τον κόπο να βρείτε εμένα και το τηλέφωνό μου, καλό θα είναι να ψάξετε να βρείτε και αυτή που το παίζει θύμα… Ακόμα και με το Δίκαιο των ανηλίκων, αν δεν κάνω λάθος, θα έπρεπε να έχουν συλληφθεί, εφόσον εξακολουθούν να κάνουν κάτι παράνομο. Εάν θέλετε να βρείτε τη λύση, σταματήστε να θεωρείτε ότι είναι θύματα κάποιες, δεν είναι καθόλου θύματα, θύτες είναι», κατέληξε.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύκλωμα μαστροπείας: Θύμα «σπάει» τη σιωπή του – «Έτσι με παγίδευσαν στα 15 μου, φώναζα στις Αρχές για βοήθεια και δεν με άκουγαν»"

Λαύριο: Συναγερμός σε ΕΥΠ και Λιμενικό – Εντόπισαν σκάφος με εκατομμύρια χάπια

Σε μια σημαντική εξάρθρωση κυκλώματος Αιγυπτίων, τα μέλη της οποίας διακινούσαν χάπια προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης (21.03.2024) η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) και το Λιμενικό.

Στελέχη της ΕΥΠ και του Λιμενικού Λαυρίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, προχώρησαν στην εξάρθρωση του κυκλώματος έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών για σκάφος σημαίας του Ηνωμένου Βασίλειου μέσα στο οποίο εντοπίστηκαν 500 χαρτοκιβώτια βάρους 3,15 τόνων, που περιείχαν συνολικά 3.750.000 κάψουλες-χάπια (δραστικής-φαρμακευτικής ουσίας BREGABALIN NERVIGESIC).

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για αντιεπιληπτικά φάρμακα παυσίπονα.

Το σκάφος εντοπίστηκε έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών που προήλθαν από την ΕΥΠ, για την δράση κυκλωμάτων Αιγυπτίων που δρουν και δραστηριοποιούνται εντός της ελληνικής επικράτειας.

Κατόπιν εισαγγελικής εντολής το σκάφος παραμένει δεσμευμένο μαζί με το φορτίο του στο λιμάνι του Λαυρίου, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Λαύριο: Συναγερμός σε ΕΥΠ και Λιμενικό – Εντόπισαν σκάφος με εκατομμύρια χάπια"

Τέμπη: Έρευνες για νέα στοιχεία στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν 300 κυβικά χώμα ξεκινούν οι τεχνικοί σύμβουλοι – Εντολή για φύλαξη του χώρου

Στην αποκάλυψη ότι οι τεχνικοί σύμβουλοι που έχουν οριστεί από τις οικογένειες των θυμάτων από τα Τέμπη θα ξεκινήσουν έρευνες στο σημείο όπου μεταφέρθηκαν 300 κυβικά χωμάτων και φυσικού πεδίου, με σκοπό να εντοπίσουν νέα στοιχεία, προχώρησε ο νομικός σύμβουλος, Γιώργος Ηλιόπουλος.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις μετά την αποκάλυψη ότι με τη συμπλήρωση τριών εικοσιτετραώρων της τραγωδίας 30 φορτηγά απομάκρυναν και μετέφεραν σε ιδιωτικό οικόπεδο τουλάχιστον 300 κυβικά χώμα από τα πρώτα βαγόνια της τραγωδίας και στη συνέχεια μπάζωσαν το σημείο. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι συρμοί χαρακτηρίστηκαν ως «άχρηστοι», εγείροντας ωστόσο σοβαρά ερωτήματα, καθώς μπορεί τα αρμόδια κλιμάκια που επιχειρούσαν στο πεδίο να είχαν οδηγηθεί στον εντοπισμό υλικών που προκάλεσαν την έκρηξη, ανθρώπινων μελών ή άλλων αποδεικτικών στοιχείων.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Ηλιόπουλο, νομικό σύμβουλο και πατέρα τραυματία, αναμένεται να ξεκινήσει νέα έρευνα στον χώρο όπου -παρανόμως όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς των θυμάτων- μεταφέρθηκε το χώμα, με την ελπίδα ότι ένα χρόνο και σχεδόν ένα μήνα μετά τη σύγκρουση θα εντοπιστούν αναλλοίωτα στοιχεία, τα οποία θα βοηθήσουν περαιτέρω την έρευνα και, κυρίως, για τα ακριβή αίτια της φονικής έκρηξης στα Τέμπη.

«Ήδη έχει δοθεί εντολή από τον ανακριτή στην Τροχαία να φροντίσει για τη φύλαξη του χώρου, όπου και εκεί θα διεξαχθούν έρευνες για τον εντοπισμό όποιων στοιχείων είμαστε σε θέση μετά από τόσο μεγάλο διάστημα να εντοπίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος, με τον ίδιο να συμπληρώνει ότι «δεν υπήρχε κανένα στοιχείο για τη μεταφορά στη δικογραφία. Είναι μια ιδιωτική έκταση στην οποία πράγματι οδηγήθηκε τμήμα των συντριμμιών και φυσικό έδαφος από το πεδίο της σύγκρουσης, όπου βέβαια εντελώς αναρμόδια και οδηγήθηκαν και φιλοξενούνται».

Το μεσημέρι της Παρασκευής συγγενείς και δικηγόρος κατέθεσαν στον αρμόδιο εφέτη ανακριτή τη συμπληρωματική έκθεση, στην οποία όπως υποστηρίζουν, επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις για την ύπαρξη ξυλολίου, καθαρότητας 95%. «Επιβεβαιώνεται η αρχική μας εκτίμηση του τεχνικού μας συμβούλου, κ. Κοκοτσάκη ότι η έκρηξη οφείλεται στη χημική ουσία του ξυλολίου, του βενζολίου και των υπολοίπων που είχαν εντοπιστεί από το Χημείο του Κράτους», δήλωσε ο Γιώργος Ηλιόπουλος.

Η διαδικασία αυτή ακολουθήθηκε σε εξειδικευμένο εργαστήριο και με αλγόριθμο ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για τη βελτίωση της ευκρίνειας στα βίντεο όπου απεικονίζεται η στιγμή της μεγάλης έκρηξης. «Με πολύ πιο ξεκάθαρο τρόπο εμφανίζεται όλο το φαινόμενο της πυρόσφαιρας και της φωτιάς που οφειλόταν ακριβώς σε αυτή. Έχει γίνει χρήση φασματοσκοπίου έχει γίνει αναλυτική ανά καρέ ανάλυση των βίντεο», υποστήριξε ο κ. Ηλιόπουλος, ενώ κατέληξε, αναφέροντας: «Αυτό που μπορούμε να συμπεράνουμε με ασφάλεια είναι ότι πράγματι επιχειρήθηκε από την πρώτη στιγμή να αλλοιωθούν στοιχεία».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέμπη: Έρευνες για νέα στοιχεία στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν 300 κυβικά χώμα ξεκινούν οι τεχνικοί σύμβουλοι – Εντολή για φύλαξη του χώρου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news