facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Τουρισμός για όλους 2023 - 2024 με αλλαγές στα κριτήρια δικαιούχων voucher

Αλλαγές στα κριτήρια στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2023 - 2024». Αφορά σε ευρύτερα και στοχευμένα κοινωνικά κριτήρια, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Τουρισμού με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου του με θέμα «Διατάξεις για την Ενίσχυση της Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης».

Ειδικότερα, προβλέπεται η μεταφορά αδιάθετων ποσών του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2022-2025», ώστε να διασφαλιστεί «συντομότερα και πιο αποτελεσματικά» ως προς την απορρόφηση και υλοποίηση του Β’ κύκλου του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», με ευρύτερα και στοχευμένα κοινωνικά κριτήρια, όπως σημειώθηκε. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη ανακοίνωση για το πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις voucher διακοπών.

Υπενθυμίζεται ότι στο δημοφιλές πρόγραμμα του υπουργείου Τουρισμού μπορούν όλοι όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια να κάνουν αίτηση, ωστόσο τα voucher των 150 και 200 ευρώ μοιράζονται με κλήρωση.

Τουρισμός για Όλους 2023: Πώς η αίτηση για το voucher διακοπών

Μπαίνοντας στην πλατφόρμα tourism4all (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ), θα σας ζητηθούν οι κωδικοί Taxisnet και ο ΑΦΜ, ενώ θα χρειαστείτε ένα e-mail και έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Πώς κάνετε αίτηση βήμα-βήμα:

  • Καταχωρίζετε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.
  • Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος - ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
  • Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
  • Καταχωρίζετε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.
Τουρισμός για Όλους 2023: Ποια τα εισοδηματικά κριτήρια

Για να μπορέσετε να κάνετε αίτηση και να μπείτε στην κλήρωση, πρέπει είστε ενήλικα φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και να εμπίπτετε στα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια:

Ατομικό εισόδημα (+μονογονεϊκές οικογένειες)

  • Χωρίς τέκνα ορίζεται ως ανώτατο εισόδημα τα 16.000 ευρώ.
  • Με 1 τέκνο τα 17.500 ευρώ εισόδημα.
  • Με 2 τέκνα τα 19.000 ευρώ εισόδημα.
  • Με 3 τέκνα τα 21.000 ευρώ εισόδημα.
  • Για τους πολύτεκνους ορίζεται 26.000 ευρώ εισόδημα.

Οικογενειακό εισόδημα (Έγγαμοι+σύμφωνο συμβίωσης)

  • Χωρίς τέκνα ανώτατο εισόδημα είναι τα 28.000 ευρώ.
  • Με 1 τέκνο τα 29.500 ευρώ εισόδημα.
  • Με 2 τέκνα τα 31.000 ευρώ εισόδημα.
  • Με 3 τέκνα τα 33.000 ευρώ εισόδημα.
  • Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ εισόδημα.

Αποκλείονται από την κλήρωση:

  • οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2022-2023 και 2023-2024 των Ο.Α.Ε.Δ. και Δ.ΥΠ.Α., αντιστοίχως, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι,
  • οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι - ωφελούμενοι του προγράμματος «Evia-Samos Pass» ή συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.
Τουρισμός για Όλους 2023: Οι δικαιούχοι voucher 200 ευρώ

Όπως ίσχυε πέρσι, μέσω του προγράμματος χορηγείται οικονομική διευκόλυνση ύψους 150 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις, κατόπιν σχετικής τους ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης. Ειδικώς για ΑΜΕΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ, η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε 200 ευρώ. Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Τουρισμός για όλους 2023 - 2024 με αλλαγές στα κριτήρια δικαιούχων voucher "

Το Ιράν προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι «δεν θα γλιτώσουν από τη φωτιά» αν δεν σταματήσουν τα αντίποινα του Ισραήλ στη Γάζα

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν προειδοποίησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι «δεν θα γλιτώσουν από αυτή τη φωτιά» αν δεν τερματιστούν τα αντίποινα του Ισραήλ εναντίον των μαχητών της Χαμάς τη Λωρίδα της Γάζας.

«Το λέω ειλικρινά στους Αμερικανούς πολιτικούς, που τώρα χειρίζονται τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη, ότι δεν βλέπουμε θετικά μια διεύρυνση του πολέμου στην περιοχή. Όμως αν η γενοκτονία στη Γάζα συνεχιστεί, δεν θα γλιτώσουν από αυτήν τη φωτιά», είπε ο Ιρανός υπουργός στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με θέμα το Μεσανατολικό.

Το Ισραήλ ορκίστηκε ότι θα εξολοθρεύσει τη Χαμάς, που ελέγχει τη Γάζα, σε αντίποινα για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στην οποία σκοτώθηκαν 1.400 άνθρωποι και δεκάδες άλλοι απήχθησαν. Το Ισραήλ πλήττει τη Γάζα από αέρος, την έχει αποκλείσει και προετοιμάζεται για χερσαία επέμβαση. Οι παλαιστινιακές αρχές λένε ότι περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα.

Σύμφωνα με τον Αμίρ-Αμπντολαχιάν, η Χαμάς είπε στο Ιράν ότι είναι έτοιμη να απελευθερώσει τους άμαχους ομήρους, προσθέτοντας ότι ο κόσμος θα πρέπει να πιέσει για την απελευθέρωση 6.000 Παλαιστινίων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν είναι έτοιμη να παίξει τον ρόλο της σε αυτήν την πολύ σημαντική ανθρωπιστική προσπάθεια, μαζί με το Κατάρ και την Τουρκία. Φυσικά, η απελευθέρωση των 6.000 Παλαιστίνιων κρατουμένων είναι άλλη μια απαίτηση και υποχρέωση της διεθνούς κοινότητας», πρόσθεσε ο Ιρανός υπουργός.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Ιράν προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι «δεν θα γλιτώσουν από τη φωτιά» αν δεν σταματήσουν τα αντίποινα του Ισραήλ στη Γάζα"

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Απόλυτη κυριαρχία για τη ΝΔ, κατρακυλάει ο ΣΥΡΙΖΑ – «Αρνητική» η αξιολόγηση στον Κασσελάκη

Την απόλυτη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας αποτυπώνει η δημοσκόπηση που διενήργησε η Metron Analysis για το MEGA, το διάστημα 18 έως 24 Οκτωβρίου 2023 σε πανελλαδικό δείγμα 1.301 ατόμων, την ώρα που τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να… κατρακυλούν.  

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Νέα Δημοκρατία στην εκτίμηση ψήφου κινείται στο 38% – πολύ κοντά δηλαδή στο αποτέλεσμα των πρόσφατων εθνικών εκλογών, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στο 15,2%, με τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, να αξιολογείται αρνητικά από το 72% των ερωτηθέντων.  

Στην πρόθεση ψήφου της έρευνας, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30% διατηρώντας διαφορά 18 μονάδων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ που κινείται στο 12%, ενώ το ΠΑΣΟΚ τρίτο με 10,6% και το ΚΚΕ με 8,1%.

Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά ΝΔ με το δεύτερο κόμμα που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στις 22,8 μονάδες. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 38% (από 40,6% στην προηγούμενη μέτρηση), ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 15,2% (από 17,8%), ενώ το ΠΑΣΟΚ παραμένει τρίτο αν και «τσιμπάει» ποσοστά, κινούμενο στο 13,4% (από 11,8%). Ακολουθούν το ΚΚΕ σημαντικά ανεβασμένο με 10,25 (από 7,7%), η Ελληνική Λύση (6,9% από 4,4%) η ΝΙΚΗ (3,2%) η Πλεύση (3,7%) και το ΜέΡΑ 25 που δείχνει να μπαίνει στη Βουλή με 3,5%. Αντιθέτως, εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν οι Σπαρτιάτες που πέφτουν στο 2,7%.


Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, την έκπληξη κάνει ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος πέρασε πρώτη φορά στην πρώτη θέση με 47% θετικές γνώμες και 45% αρνητικές. Στη δεύτερη θέση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με 44% θετικές και 54% αρνητικές. Ακολουθεί ο Ν. Ανδρουλάκης (40% θετικές – 53% αρνητικές) ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, είναι στην 6η θέση με 65% αρνητικές και 25% θετικές γνώμες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα ως προς τις συσπειρώσεις – μετακινήσεις ψηφοφόρων. Η ΝΔ διατηρεί υψηλότατο βαθμό συσπείρωσης στο 84,2%, όπως και το ΠΑΣΟΚ με 81,8%. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται μόλις στο 64,7% με διαρροές προς ΚΚΕ (7,8%) και ΠΑΣΟΚ (6,5%).

Αξιολόγηση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

Το 59% αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση ενώ το 36% την αξιολογεί θετικά. Εντύπωση προκαλεί ωστόσο ότι το 85% αξιολογεί αρνητικά τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι μόλις 9% που αξιολογεί θετικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από 7 στους 10 (ποσοστό 72%) αξιολογούν αρνητικά την άσκηση αντιπολίτευσης από τον Στέφανο Κασσελάκη έναντι 16% που την κρίνει θετικά (λίγο πάνω από το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Metron Analysis: Απόλυτη κυριαρχία για τη ΝΔ, κατρακυλάει ο ΣΥΡΙΖΑ – «Αρνητική» η αξιολόγηση στον Κασσελάκη"

Μητσοτάκης σε Αμπάς: Νόμιμος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού η Παλαιστινιακή Αρχή – Τρομοκρατική οργάνωση η Χαμάς

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Mahmoud Abbas, είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη σταθερής ροής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, ενώ επανέλαβε το μήνυμα που απηύθυνε και στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη στο Κάιρο για την καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε, εξάλλου, την ευκαιρία να υπογραμμίσει εκ νέου τη θέση της Ελλάδας ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση και ότι δεν εκπροσωπεί τον Παλαιστινιακό λαό.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι ο κ.Μητσοτάκης επεσήμανε ότι ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού είναι η Παλαιστινιακή Αρχή και τόνισε τη διαχρονική στήριξη της Ελλάδας στη λύση δύο κρατών.

Επανέλαβε, τέλος, ότι μόνο μια πολιτική λύση σε αυτή τη βάση μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους και τη σταθερότητα στην περιοχή.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης σε Αμπάς: Νόμιμος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού η Παλαιστινιακή Αρχή – Τρομοκρατική οργάνωση η Χαμάς"

Φουκουσίμα: Δύο εργάτες μολύνθηκαν από διαρροή ραδιενεργού νερού στον πυρηνικό σταθμό

Δύο εργάτες που εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού σε αγωγό του κατεστραμμένου πυρηνικού σταθμού Νταΐτσι της Φουκουσίμα μολύνθηκαν από διαρροή ραδιενεργού νερού και εισήχθησαν σε νοσοκομείο.

Όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρία TEPCO (Tokyo Electric Power Company) οι δύο υπάλληλοι (ηλικίας περίπου 20 και 40 ετών) διακομίστηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Φουκουσίμα και παραμένουν υπό ιατρική παρακολούθηση παρότι δεν έχουν εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα.

Το ατύχημα συνέβη χθες Τετάρτη όταν οι εργάτες εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού σε αγωγό του Προηγμένου Συστήματος Επεξεργασίας Υγρών (Advanced Liquid Processing System ή ALPS) που φιλτράρει το νερό που χρησιμοποιείται για την ψύξη του εναπομείναντος πυρηνικού καυσίμου στον σταθμό.

Ένας εύκαμπτος σωλήνας έφυγε από τη θέση του, με αποτέλεσμα να ξεπηδήσουν περίπου 100 χιλιοστόλιτρα (ml) του ραδιενεργού υγρού, το οποίο μόλυνε τους υπαλλήλους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας.

Σε έναν εκ των δύο εργατών ανιχνεύθηκαν 6,6 μιλισιβέρτ (mSv) ακτινοβολίας βήτα, πάνω από προβλεπόμενο όριο ασφαλείας των 5 mSV. Η TEPCO υπογραμμίζει ότι οι δύο υπάλληλοι δεν φορούσαν τον αδιάβροχο προστατευτικό εξοπλισμό που απαιτείται για την εκτέλεση εργασιών στον σταθμό.

Υποβλήθηκαν σε διαδικασία απολύμανσης στις εγκαταστάσεις του σταθμού, αλλά τα επίπεδα ακτινοβολίας δεν υποχώρησαν σημαντικά ακόμη και σχεδόν εννέα ώρες μετά το ατύχημα. Απολυμάνθηκαν εκ νέου στο νοσοκομείο, όπου θα παραμείνουν υπό ιατρική παρακολούθηση για διάστημα τουλάχιστον δύο εβδομάδων, ανέφερε η εταιρία TEPCO.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φουκουσίμα: Δύο εργάτες μολύνθηκαν από διαρροή ραδιενεργού νερού στον πυρηνικό σταθμό"

Γ. Στουρνάρας στην ΕΡΤ: Υπερβολικές οι αυξήσεις στις συντάξεις των δικαστικών – Να το δει προσεκτικά η κυβέρνηση

Αντίθετη με τη δημοσιονομική πειθαρχία που χρειάζεται η χώρα χαρακτήρισε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στο μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά, την πρόσφατη απόφαση του μισθοδικείου για τα αναδρομικά στους δικαστικούς και τις αυξήσεις στις συντάξεις τους.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ανέφερε ότι η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο της αρετής. Και αυτός δεν είναι άλλος από «την δημοσιονομική υπευθυνότητα και σταθερότητα» αλλά «και να κάνουμε μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα για να γίνουμε παραγωγικοί».

Ωστόσο τόνισε ότι «σε αυτό δεν συνάδει η τελευταία απόφαση που ελήφθη από από το Μισθοδικείο και από το Δικαστικό Σώμα για τις αυξήσεις υπερβολικές, κατά την άποψή μου, των συντάξεων των δικαστικών. Αυτό είναι κάτι που πρέπει η κυβέρνηση να το δει πάρα πολύ προσεκτικά. Θα έλεγα ότι ο μόνος κίνδυνος που βλέπω εσωτερικά είναι κοινωνικές ομάδες με μεγάλη δύναμη επιβολής να αποφασίζουν για τα δικά τους μισθολογικά ζητήματα ερήμην των δημοσιονομικών αναγκών της χώρας».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Στουρνάρας στην ΕΡΤ: Υπερβολικές οι αυξήσεις στις συντάξεις των δικαστικών – Να το δει προσεκτικά η κυβέρνηση"

Καιρός αύριο: Τοπικές λασποβροχές με ζέστη και ομίχλη – Αναλυτική πρόγνωση

Ζεστός και μουντός θα είναι ο καιρός αύριο Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου. Τοπικά θα εκδηλωθούν βροχές, ενώ για άλλη μία ημέρα θα έχουμε σκόνη από τη Σαχάρα. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και τα δυτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 24 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, με πιθανότητα ασθενών βροχών στη Θράκη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και το απόγευμα πρόσκαιρα στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και το απόγευμα πρόσκαιρα στις δυτικές Κυκλάδες τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 και στην Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με λίγες τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 26 και στα νότια έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Τοπικές λασποβροχές με ζέστη και ομίχλη – Αναλυτική πρόγνωση"

Δίκη Πισπιρίγκου: «Θα έπρεπε να γίνει εκτεταμένος γονιδιακός έλεγχος μετά τους θανάτους των τριών παιδιών»

Οι απώλειες των τριών κοριτσιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, σε συνδυασμό με το πρόβλημα υγείας της ίδιας που έχει μειωμένη λειτουργία καρδιάς, αλλά και περιστατικό αιφνίδιου θανάτου από καρδιολογικό πρόβλημα 50χρονου συγγενούς από την πλευρά της πατρικής οικογένειας, θα έπρεπε να έχει δώσει έναυσμα για εξειδικευμένες γονιδιακές αναλύσεις στην οικογένεια Δασκαλάκη, συμπεριλαμβανομένων των γονιών των παιδιών, ώστε να εντοπιστούν γονιδιακές μεταλλάξεις, υποστήριξε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο καθηγητής Γενετικής σε πανεπιστήμιο των Σκοπίων Todor Arsov, που εξετάστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης.

«Αν έχουμε πολλαπλούς θανάτους σε μία οικογένεια για τους οποίους αναρωτιόμαστε αν είναι εγκληματική ενέργεια, θα έπρεπε να έχουμε μία γενετική αυτοψία» είπε ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, στην έρευνα «δεν αρκεί να κοιτάξεις μόνο το DNA αλλά ολόκληρη τη γενετική εικόνα» ώστε να έχεις «ολόκληρο το βιβλίο». Ο καθηγητής, μάλιστα, μιλώντας για τον γονιδιακό έλεγχο, έφερε ως παράδειγμα και την περίπτωση της χολιγουντιανής ηθοποιού Αντζελίνα Τζολί.

«Συνδρομή διαφόρων ιατρικών θεμάτων»

Για την Τζωρτζίνα ο μάρτυρας ανέφερε πως υπήρχε συνδρομή διαφόρων ιατρικών θεμάτων που έδωσαν κλινική εικόνα με επεισόδια επιληψίας, αρρυθμίες, λοίμωξη κλπ.

Σε ερώτηση από την πλευρά της υπεράσπισης όσον αφορά γενετικό έλεγχο της καρδιάς που έγινε στην Τζωρτζίνα εννέα μήνες πριν πεθάνει, ο μάρτυρας απάντησε πως το ίδιο το γεγονός (του ελέγχου) δηλώνει πως υπήρχε πρόβλημα.

Συνήγορος υπεράσπισης: Ήρθαν εδώ γιατροί και δήλωσαν ότι η Τζωρτζίνα, ενώ έχει επιληπτικά επεισόδια, αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα και της χορηγούνταν βαριά φάρμακα, «ήταν καλά». Συμφωνείτε εσείς με αυτό;

Μάρτυρας: Η όλη κατάσταση δίνει εικόνα ενός βαριά αρρώστου παιδιού.

Ένταση με την πρόεδρο του Δικαστηρίου

Νωρίτερα, με την έναρξη της διαδικασίας, ο συνήγορος ζήτησε τον λόγο και είπε πως θέλει να κάνει τοποθέτηση για την «συμπεριφορά της προέδρου εις βάρος της κατηγορουμένης». Σε έντονο ύφος ο κ. Κούγιας μίλησε σχετικά με όσα ακολούθησαν την αποχώρηση του από την υπεράσπιση, αναφέροντας ότι η πρόεδρος συμπεριφέρεται στην εντολέα του «λες και δεν έχει την ιδιότητα της κατηγορουμένης και γίνεται μία δίκη στο Ειρηνοδικείο που πρέπει να υπάρχει τυπικά ένας συνήγορος».

Σχολίασε επίσης πως στις τρεις συνηγόρους που διορίστηκαν, δεν δόθηκε όλο το υλικό της δικογραφίας και της επ’ ακροατηρίω διαδικασίας και συνέχισε: «Πλην μίας που πήγε να επισκεφθεί την κατηγορουμένη, οι συνήγοροι δεν κατανόησαν τον ρόλο της υπεράσπισης ενός ανθρώπου που βαρύνεται με κακουργήματα, δεν ζήτησαν αντίγραφο δικογραφίας παρά μόνο το κατηγορητήριο και την ανακριτική απολογία της κατηγορουμένης και ήρθαν εδώ χωρίς να αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους, να καλύψουν τυπικά την θέση. Και εσείς κ. πρόεδρε ζητήσατε από την κατηγορούμενη να απολογηθεί χωρίς να σας ενδιαφέρει αν έχει συνεργασία με τις συνηγόρους που της διορίσατε».

Αναφερόμενος στην χθεσινή συνεδρίαση, κατά την διάρκεια της οποίας η πρόεδρος έλεγξε τους λόγους που επικαλέστηκε ο κ. Κούγιας και η συνεργάτης του για την αδυναμία παράστασης μετά τον εκ νέου διορισμό τους από την Ρούλα Πισπιρίγκου, ο συνήγορος είπε: «Χθες παίρνατε τηλέφωνο τον οδοντίατρο της συνεργάτιδας μου για να δείτε αν όντως είχε πρόβλημα και εν συνεχεία στο Πρωτοδικείο στην Ξάνθη για να ελέγξετε αν ήμουν εκεί. Τι είστε; Χωροφύλακας; Η συμπεριφορά αυτή είναι ακραία και αντιδεοντολογική».

Πρόεδρος: Έχετε αίτημα;

Συνήγορος υπεράσπισης: Δεν έχω. Αν είχα θα το έλεγα. Γνωρίζω ελληνικά.

Πρόεδρος: Διορίσαμε συνηγόρους όπως υποχρεούμαστε με βάση τον κατάλογο και δόθηκε δικογραφία στις συνηγόρους.

Συνήγορος υπεράσπισης: Δεν πληροφορηθήκατε πως πήραν μόνο το κατηγορητήριο και την απολογία;

Πρόεδρος: Όχι! Θα πληροφορηθώ εγώ τι πήραν οι συνήγοροι;

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 8 Νοεμβρίου.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκη Πισπιρίγκου: «Θα έπρεπε να γίνει εκτεταμένος γονιδιακός έλεγχος μετά τους θανάτους των τριών παιδιών»"

Μοσχάτο: Επίθεση με μολότοφ στο 2ο Λύκειο – 8 συλλήψεις ανηλίκων

Επίθεση με τρεις βόμβες μολότοφ πραγματοποίησε μια ομάδα περίπου 10 ατόμων το μεσημέρι της Πέμπτης (26/10) στο 2ο Λύκειο στο Μοσχάτο.

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της επίθεσης με μολότοφ στο Λύκειο στο Μοσχάτο ενώ δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός.

Η αστυνομία που κλήθηκε στο σημείο πραγματοποίησε 8 συλλήψεις ανηλίκων για παράβαση του νόμου περί όπλων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μοσχάτο: Επίθεση με μολότοφ στο 2ο Λύκειο – 8 συλλήψεις ανηλίκων"

50 θάνατοι ασθενών με CoViD, 56 διασωληνωμένοι, 1.065 εισαγωγές

Αυξητικά εξακολουθούν να παραμένουν τα επίπεδα των δεικτών της πανδημίας παρά τις μικρές αυξομειώσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, όπως καταγράφονται στο σημερινό επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ. Ο αριθμός των νέων θανάτων λόγω CoViD στα νοσοκομεία της χώρας έφτασε τους 50 με διάμεση ηλικία τα 87 έτη, οι εισαγωγές ασθενών με CoViD τις 1.065, ενώ 56 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι.

O συνολικός αριθμός θανάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 37.774.

Στο εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο δεν καταγράφηκαν νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ούτε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Ακολουθεί ο σχετικός πίνακας:

               Δείκτες CoViD

 16-22

Οκτωβρίου

 9-15  Οκτωβρίου

Νέοι θάνατοι 50 51
Διασωληνωμένοι  56 53
Νέες εισαγωγές 1.065 1.082
 
Παραλλαγές

Η συχνότερη παραλλαγή εξακολουθεί να παραμένει η XBB.1.5 ή Κράκεν (47%), ακολουθούμενη από την EG.5 ή Eris (27%) και την ΧΒΒ.1.16 ή Αρκτούρος με 17%.

Έχουν καταγραφεί επίσης συνολικά 76 θετικά δείγματα της υπο-παραλλαγής BA.2.86 ή Pirola. Η εν λόγω υπο-παραλλαγή έχει ανιχνευτεί έως τώρα σε 20 χώρες και θεωρείται πλέον ότι έχει παγκόσμια διασπορά.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "50 θάνατοι ασθενών με CoViD, 56 διασωληνωμένοι, 1.065 εισαγωγές "

Αγόρια στο ντους: δικαιώθηκε η εκπαιδευτικός που πρόβαλε την ταινία σε μαθητές

Πόσοι, άραγε, θυμούνται ότι τον προηγούμενο Μάιο μία εκπαιδευτικός διασύρθηκε μετά από τη σχετική καταγγελία γονέων και τη δημοσίευση του θέματος ότι τάχα πρόβαλλε σε μαθητές σε δημοτικό σχολείο του Ζωγράφου ταινία με δήθεν “ακατάλληλο, σεξουαλικής υφής”, περιεχόμενο; Μάλλον πολύ λίγοι.

Και όμως, για κάποιες ημέρες εκείνη η υπόθεση ήταν ίσως το Νο1 θέμα συζήτησης στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στα social media. Οι “κίτρινες” εκπομπές της τηλεόρασης έκαναν θραύση, κάποιες εφημερίδες επίσης ενώ τα περισσότερα δημοσιεύματα είχαν ένα και μοναδικό στόχο: Την εκπαιδευτικό που που δήθεν δεν έκανε τη δουλειά της όπως προβλέπεται.

Πέντε μήνες μετά, και μετά τη σχετική ΕΔΕ που είχε αρκετά μεγάλη (πολύμηνη) διάρκεια η εκπαιδευτικός απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία με τη βούλα της υπηρεσίας της. Το λογικό δηλαδή που στην Ελλάδα όμως δεν είναι πάντα αναμενόμενο.

Όπως όλοι καταλάβαμε, η εκπαιδευτικός επέλεξε την ταινία “Αγόρια στο Ντους” με ειδικούς κωδικούς στην ψηφιακή πλατφόρμα κινηματογραφικών ταινιών “CINEDU” του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου η δημουργία της οποίας χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους και ήταν κατάλληλη για όλες τις ηλικίες αφού στην Ελλάδα δεν είχε λάβει δείκτη καταλληλότητας και στην Σουηδία είχε κριθεί κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.

Πρόβαλε την ταινία (η οποία έχει προβληθεί αναρίθμητες φορές σ’ όλη την Ευρώπη και σε παιδιά μικρότερης ηλικίας από αυτά που την προέβαλε εκείνη) και στη συνέχεια συζήτησε με τους μαθητές και τις μαθήτριές της για το περιεχόμενο.

Το θέμα, της σχεδιασμένης για παιδιά, αυτής σουηδικής ταινίας δεν ήταν άλλο από το δικαίωμα των παιδιών να έχουν φίλους και να μεγαλώνουν ελεύθερα και με αυτοεκτίμηση, ανακαλύπτοντας τον εαυτό τους ψύχραιμα, πέρα δηλαδή από την πολλές φορές παράλογη και φοβική παρεμβατικότητα γονέων και ενηλίκων που προβάλλουν δικά τους άγχη πάνω στα παιδιά.

news247

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγόρια στο ντους: δικαιώθηκε η εκπαιδευτικός που πρόβαλε την ταινία σε μαθητές"

Χάος στο Ελευθέριος Βενιζέλος – Δεν λειτουργούν μηχανήματα για τον έλεγχο των διαβατηρίων, τεράστιες ουρές επιβατών

Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται αυτή τη στιγμή στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, και συγκεκριμένα στο τμήμα ελέγχου των διαβατηρίων για τις πτήσεις εκτός Σένγκεν που φτάνουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που καταγράφει το newsit.gr τα μηχανήματα αυτόματου ελέγχου σε αυτό τον τομέα του Ελ. Βενιζέλος βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Οι αστυνομικοί που βρίσκονται στον έλεγχο των διαβατηρίων κάνουν το παν για να εξυπηρετήσουν τις εκατοντάδες επιβάτες που φτάνουν με πτήσεις στο αεροδρόμιο, ωστόσο φαίνεται ότι δεν επαρκούν.

Λόγω της μεγάλης καθυστέρησης υπάρχει εκνευρισμός στους επιβάτες που ζητούν την άμεση επαναλειτουργία των μηχανημάτων για την αποσυμφόρηση του χώρου.

Δείτε τις εικόνες

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χάος στο Ελευθέριος Βενιζέλος – Δεν λειτουργούν μηχανήματα για τον έλεγχο των διαβατηρίων, τεράστιες ουρές επιβατών"

Γάζα: «Η Χαμάς μπλοκάρει τους δρόμους και δεν αφήνει κόσμο να φύγει» - Τι λέει κάτοικος της Γάζας σε στρατιώτη του Ισραήλ

Συνομιλία Ισραηλινού στρατιωτικού αξιωματούχου με κάτοικο της Γάζας, αποκαλύπτει ο Ισραηλινός Στρατός (IDF). Στο ηχητικό απόσπασμα που δημοσιεύτηκε στο Twitter, ο Ισραηλινός ζητά από τον κάτοικο να εκκενώσει την περιοχή για να προστατεύσει τον εαυτό του και να κατευθυνεί προς τα νότια της Λωρίδας της Γάζας, στο Χαν Γιουνίς.

«Πήγαινε άμεσα προς τα εκεί, μην θέσεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο» φέρεται να λέει ο Ισραηλινός, με τον κάτοικο της Γάζας να του απαντά πως δεν μπορεί να το κάνει, καθώς «όλοι οι δρόμοι είναι μπλοκαρισμένοι».

«Πού είναι μπλοκαρισμένοι οι δρόμοι και ποιος του μπλόκαρε; Η Χαμάς ρωτά ο Ισραηλινός στρατιωτικός, με τον κάτοικο να απαντά καταφατικά: «Ναι... Μας στέλνουν όλους πίσω στα σπίτια μας... Είδα κόσμο να πηγαίνει προς τα εκεί και να τον στέλνουν πίσω στα σπίτια του... Πυροβολούν προς τον κόσμο που προσπαθεί να φύγει...».

Το Γερμανικό Πρακτορείο σημειώνει πως η πληροφορία αυτή δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή. Εντούτοις τουλάχιστον 700.000 άνθρωποι έχουν ήδη διαφύγει προς νότο, σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Ο ΟΗΕ αναφέρει πως 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπισθεί εξαιτίας των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Γάζα: «Η Χαμάς μπλοκάρει τους δρόμους και δεν αφήνει κόσμο να φύγει» - Τι λέει κάτοικος της Γάζας σε στρατιώτη του Ισραήλ"

28η Οκτωβρίου: Αναβλήθηκαν για αύριο οι διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τη Θεσσαλονίκη – Ποιος ο λόγος

Αναβλήθηκαν για αύριο οι σημερινές διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την πόλη της Θεσσαλονίκης, ενόψει της στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, λόγω καιρικών συνθηκών.

Αυτό έγινε γνωστό από την Πολεμική Αεροπορία.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "28η Οκτωβρίου: Αναβλήθηκαν για αύριο οι διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τη Θεσσαλονίκη – Ποιος ο λόγος"

Συνελήφθη επιχειρηματίας με οφειλές άνω των €540.000 στο Δημόσιο

Εντοπίστηκε και συνελήφθη, από αστυνομικούς του τμήματος αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πρωινές ώρες χθες, 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν 37 καταδικαστικές αποφάσεις.

Οι αποφάσεις αφορούν σε οικονομικής φύσης αδικήματα και συγκεκριμένα στα αδικήματα, της απάτης κατά συρροή, της έκδοσης ακάλυπτων επιταγών, της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και εισφορών υπέρ του Δημοσίου και της υπερημερίας αγοραστή γεωργικών προϊόντων κατά συρροή.

Οι πράξεις αυτές τελέστηκαν στη Θεσσαλονίκη κατά τα έτη 2016-2022, όταν ο συλληφθείς υπήρξε διαχειριστής εταιρείας, η οποία συγκαταλέχθηκε στην επικαιροποιημένη λίστα μεγαλοοφειλετών νομικών προσώπων της Α.Α.Δ.Ε, με χρηματικό ποσό οφειλής που ξεπερνάει τις 540.000 ευρώ.

Ο 40χρονος άντρας, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη επιχειρηματίας με οφειλές άνω των €540.000 στο Δημόσιο "

Μαίρη Χρονοπούλου: Απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι της στην Παιανία 20 μέρες μετά τον θάνατό της-Τι απαντά «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Πέμπτης (26.10.2023) στο σπίτι που ζούσε η Μαίρη Χρονοπούλου στην Παιανία, ωστόσο οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο δεν εντόπισαν το παραμικρό.

Σύμφωνα με την εκπομπή Super Κατερίνα, τα ξημερώματα χτύπησε ο συναγερμός στο σπίτι που τόσο αγαπούσε η Μαίρη Χρονοπούλου στην Παιανία.

Στο σημείο μετέβησαν δύο αστυνομικοί που ήταν σε βραδινή περιπολία για να δουν τον χώρο, ωστόσο δεν παρατήρησαν κάποια παραβίαση – διάρρηξη και απώλεια αντικειμένων.

«Ο φίλος και δικηγόρος της Μαίρης Χρονοπούλου, λίγες ημέρες μετά τον θάνατό της είχε καταθέσει αίτημα σφράγισης του σπιτιού προκειμένου να καταγραφεί η περιουσία της και στα αντικείμενα μέσα στον χώρο, στο ενδεχόμενο να αφαιρέσουν ή να κλέψουν κάποιοι τα αντικείμενα της ηθοποιού», ανέφερε η δημοσιογράφος του Alpha.

Κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας: «Δεν υπάρχει διάρρηξη, δεν υπάρχει τίποτα. Πήγε περιπολικό της αστυνομίας μετά από κλίση της εταιρίας η οποία έχει αναλάβει την ασφάλεια του σπιτιού, ωστόσο δεν βρέθηκε τίποτα. “Ουδείς, ουδέν, ουδέποτε”, γράφει η ανακοίνωση της αστυνομίας», ανέφερε ο χαρακτηριστικά ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Τι απαντά «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Ανακοίνωση σχετικά με την απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου στην Παιανία εξέδωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως: «Οι πόρτες είχαν παραβιαστεί και υπήρχαν διακριτά σημάδια της διάρρηξης, καθώς ο χώρος ήταν αναστατωμένος, και υπήρχαν αντικείμενα άτακτα ριγμένα στον χώρο.

Ο συναγερμός είχε αφαιρεθεί βίαια και είχε τοποθετηθεί σε ένα κουβά με νερό, προκαλώντας του βραχυκύκλωμα».

Δείτε την ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού:

“Ξημερώματα Τρίτης 24 Οκτωβρίου, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ειδοποιήθηκε για εισβολή από την ενεργοποίηση του συναγερμού, που είναι τοποθετημένος στο σπίτι, πως στο σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου στην περιοχή της Παιανίας, πραγματοποιήθηκε διάρρηξη από αγνώστους.

Στην περιοχή αλλά και γύρω από το σπίτι, πραγματοποιούνταν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται, συχνές περιπολίες από γνωστή εταιρεία security, και μόλις έγινε η εισβολή ενημερώθηκαν άμεσα οι Αστυνομικές Αρχές αλλά και «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η παρέμβαση των Αστυνομικών αρχών έγινε ταχύτατα, καθώς κατέφθασαν στο σπίτι σε χρονικό διάστημα 8 λεπτών από την ενημέρωσή τους, γεγονός που διασφάλισε να μην γίνουν περισσότερες φθορές στο σπίτι αλλά και την περιουσία της εκλιπούσης, Μαίρης Χρονοπούλου. Οι πόρτες είχαν παραβιαστεί και υπήρχαν διακριτά σημάδια της διάρρηξης, καθώς ο χώρος ήταν αναστατωμένος, και υπήρχαν αντικείμενα άτακτα ριγμένα στον χώρο.

Ο συναγερμός είχε αφαιρεθεί βίαια και είχε τοποθετηθεί σε ένα κουβά με νερό, προκαλώντας του βραχυκύκλωμα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπέβαλλε άμεσα, έγκληση κατά παντός υπευθύνου για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας για ποινικά κολάσιμες πράξεις. Έκτοτε, οι Αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές διερευνούν το συγκεκριμένο περιστατικό”.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαίρη Χρονοπούλου: Απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι της στην Παιανία 20 μέρες μετά τον θάνατό της-Τι απαντά «Το Χαμόγελο του Παιδιού»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news