facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Ομολόγησε ο 20χρονος που χτύπησε τον Μπουτάρη: «Θόλωσα, μου άναψαν τα λαμπάκια με αυτά που είχε πει για την Γενοκτονία»

Ενας 20χρονος και ένας 36χρονος συνελήφθησαν για την επίθεση το Σάββατο το βράδυ στον Γιάννη Μπουτάρη.

Ο 20χρονος ομολόγησε λέγοντας «θόλωσα που τον είδα, μου άναψαν τα λαμπάκια με αυτά που είχε πει για το Γενοκτονία και άρχισα να τον χτυπάω».

Ο 36χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για κλοπές.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας που ενήργησε την προανάκριση, οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται κατά περίπτωση για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απρόκλητη σωματική βλάβη και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που εμπλέκονται στο επεισόδιο και εξετάζεται ο βαθμός συμμετοχής τους στην επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Η αστυνομία, μεταξύ άλλων, αξιοποίησε και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο και έχει ταυτοποιήσει πολλούς από τους δράστες της επίθεση, οπότε αναμένονται και άλλες προσαγωγές. Παράλληλα συλλέγονται πληροφορίες και από συλλόγους των ποντιακών οργανώσεων που από την πρώτη στιγμή έχουν καταδικάσει την επίθεση.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ομολόγησε ο 20χρονος που χτύπησε τον Μπουτάρη: «Θόλωσα, μου άναψαν τα λαμπάκια με αυτά που είχε πει για την Γενοκτονία» "

Hurriyet για Μπουτάρη: Έδειραν τον δήμαρχο που συμπαθεί τους Τούρκους

Η επίθεση και ο ξυλοδαρμός του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη πρόσφερε την ευκαιρία στα ΜΜΕ της γειτονικής Τουρκίας, σε μία περίοδο που ακόμα και η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους, να αναπαράγουν τα απαράδεκτα γεγονότα που συνέβησαν στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Σε μία ημέρα που η Τουρκία εμφανίζεται παγκοσμίως υπόλογη για τα εγκλήματα που διετέλεσε απέναντι στον μαρτυρικό λαό των Ποντίων, τα τουρκικά ΜΜΕ βρήκαν «πάτημα» να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, παρουσιάζοντας το σκηνικό ντροπής που διαδραματίστηκε στη Θεσσαλονίκη, με θύμα τον Δήμαρχο της πόλης και με αφορμή τη γιορτή για τη Γενοκτονία.

Η «Hurriyet» στην ηλεκτρονική της έκδοση, έχει «ανεβάσει» στα πρώτα θέματα τον ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης «είναι γνωστός για τις θετικές του απόψεις αναφορικά με τους Τούρκους και τον Ατατούρκ», ενώ τον φώναζαν «αδελφέ».

Το τουρκικό Μέσο ανέφερε στο ρεπορτάζ ότι οι «φανατικοί Έλληνες» που επιτέθηκαν στον Μπουτάρη, του φώναζαν ότι μίλησε θετικά για τους Τούρκους και τον Ατατούρκ και απαίτησαν να αποχωρήσει. Ακολούθως περιέγραψαν τα γεγονότα και την επίθεση και προσθέτουν: «Ο Μπουτάρης είχε προτείνει να μετονομαστεί σε οδός Ατατούρκ ο δρόμος που γεννήθηκε« ο Τούρκος ηγέτης, υπενθυμίζοντας τη φράση του δημάρχου «οι Τούρκοι είναι αδέρφια μας».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Hurriyet για Μπουτάρη: Έδειραν τον δήμαρχο που συμπαθεί τους Τούρκους"

Δύο συλλήψεις για την επίθεση στον Μπουτάρη -Εχουν γίνει ταυτοποιήσεις, αναμένονται και άλλες

Δύο άτομα έχουν συλληφθεί στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ως ύποπτοι για συμμετοχή στην επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ.

Η αστυνομία, μεταξύ άλλων, αξιοποίησε και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο και έχει ταυτοποιήσει πολλούς από τους δράστες της επίθεσης, για αυτό αναμένονται και άλλες προσαγωγές. Για την πορεία των ερευνών συνεχής είναι η ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας της αστυνομίας, ενώ συλλέγονται πληροφορίες και από συλλόγους των ποντιακών οργανώσεων που από την πρώτη στιγμή έχουν καταδικάσει την επίθεση. Ο Γιάννης Μπουτάρης πήρε στις 10.00 το πρωί της Κυριακής εξιτήριο από το Ιπποκράτειο όπου είχε νοσηλευθεί για προληπτικούς λόγους προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο συλλήψεις για την επίθεση στον Μπουτάρη -Εχουν γίνει ταυτοποιήσεις, αναμένονται και άλλες "

Δεκαοκτώ συλλήψεις για τη σπείρα των λαθραίων τσιγάρων - Πάνω από 16 εκατ. τσιγάρα και 15 τόνοι καπνού

Σε δεκαοκτώ συλλήψεις έχει προχωρήσει η Οικονομική Αστυνομία για την υπόθεση των παράνομων καπνικών προϊόντων που βρέθηκαν στο παράνομο εργοστάσιο τσιγάρων που εντοπίστηκε χθες στα Μεσόγεια.

Επίσης, έχουν κατασχεθεί μεταξύ άλλων πάνω από 16 εκατ. τσιγάρα και φίλτρα, 15 τόνοι καπνού και μηχανήματα ολοκληρωμένης γραμμής παραγωγής και τυποποίησης τσιγάρων.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι στις εγκαταστάσεις λειτουργούσαν τρεις σύγχρονες τσιγαρομηχανες και μεγάλες ποσότητες πρώτων υλών για την Παρασκευή των απομιμητικων τσιγάρων.

Επίσης, συνεχίζεται η καταγραφή των ευρημάτων στην αποθήκη καθώς και η έρευνα για την ταυτοποίηση όλων των μελών του κυκλώματος.

Εκτιμάται ότι το παράνομο καπνεργοστάσιο ήταν σε λειτουργεία τους τελευταίους τουλάχιστον επτά μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο και πάλι ύστερα από έρευνα της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε υπαίθριο πάρκινγκ στον Ασπρόπυργο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες λειτουργούσε παράνομο συσκευαστήριο καπνού. Πράγματι, κρυμμένους μέσα σε νταλίκες με βουλγαρικές πινακίδες, οι αστυνομικοί εντόπισαν 14 τόνους χύμα καπνού και μηχανήματα παρασκευής τσιγάρων, ενώ τα πέντε άτομα που βρέθηκαν να ξεφορτώνουν καπνό από την καρότσα ενός φορτηγού συνελήφθησαν.

Το περιστατικό από ό,τι απεδείχθη, αποτελούσε έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των ερευνών που ξεκίνησαν το 2016 από τη Θεσσαλονίκη για την εξάρθρωση ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα παρασκευής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων διεθνώς.

Οι επικεφαλής του φέρονται να συνδέονται με τη «μαφία» του τσιγάρου σε Ιταλία, Βουλγαρία και Ρουμανία, και να είχαν υπό τον έλεγχό τους τα πρωτοφανή σε μέγεθος και οργάνωση εργοστάσια παραγωγής λαθραίων τσιγάρων, που ήρθαν στο «φως» και τον Μάιο του 2017 στον Ασπρόπυργο

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεκαοκτώ συλλήψεις για τη σπείρα των λαθραίων τσιγάρων - Πάνω από 16 εκατ. τσιγάρα και 15 τόνοι καπνού"

Η συμφωνία με τους θεσμούς για αξιολόγηση υπαλλήλων και απολύσεις

«Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία της τέταρτης αξιολόγησης για τη Δημόσια Διοίκηση, καθώς οι θεσμοί αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει συντελεστεί στις σχετικές μεταρρυθμίσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ειδικότερα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στα ζητήματα που αφορούν το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, (ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε πρόσφατα και αναμένονται άλλοι δύο εντός του 2018), και την Αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Ιουνίου.

Ακόμη, έγινε αποδεκτή η πρόταση της ελληνικής πλευράς για επαναφορά του κανόνα προσλήψεων- αποχωρήσεων στον λόγο 1/1, για το έτος 2019, από 1/3 (μία πρόσληψη για κάθε τρεις αποχωρήσεις) που ισχύει φέτος.

Αναφορικά με την επιλογή επιτελικών στελεχών στη Δημόσια Διοίκηση, το υπουργείο αναφέρει ότι καταγράφηκε η σημαντική πρόοδος που έχει επιτευχθεί στις διαδικασίες επιλογής Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, συμφωνήθηκε ο οδικός χάρτης και για τις διαδικασίες επιλογής Προϊσταμένων Διευθύνσεων και Τμημάτων, ενώ επισημάνθηκε «το απολύτως αντικειμενικό, αδιάβλητο και αξιοκρατικό της διαδικασίας».

Σχετικά με τους Διοικητικούς και Τομεακούς Γραμματείς, αποφασίστηκε από κοινού η εκπόνηση μελέτης από ειδικούς εμπειρογνώμονες προκειμένου να αναλυθούν τεχνικά σημεία της διαδικασίας και να διασφαλιστεί στον απόλυτο βαθμό η επιτυχής ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης.

Συμφωνήθηκε, επίσης, η δημιουργία ενός σύγχρονου, νομοθετικού πλαισίου, για τις Ανεξάρτητες Αρχές, στη βάση των βέλτιστων, ευρωπαϊκών πρακτικών.

Τέλος, επισημάνθηκε η σημαντική εξέλιξη στο πεδίο της κωδικοποίησης της νομοθεσίας με τη δημιουργία της Εθνικής Πύλης για την κωδικοποίηση και ενιαίων προτύπων σε όλα τα στάδια της νομοθετικής διαδικασίας όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Η συμφωνία με τους θεσμούς για αξιολόγηση υπαλλήλων και απολύσεις"

Γιλντιρίμ: Μην περιμένετε προνομιακή μεταχείριση για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς

Η Ελλάδα δεν πρέπει να αναμένει προνομιακή μεταχείριση για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς εφόσον παραβίασαν την τουρκική νομοθεσία, τονίζει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής» ο τούρκος πρωθυπουργός μιλά για την ένταση στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η θεμελιώδης πηγή της έντασης είναι η ελληνική αντίληψη που θεωρείο ολόκληρο το Αιγαίο συνολικά ελληνική θάλασσα».

Την ίδια στιγμή απορρίπτει τις αιτιάσεις περί παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή περιορισμούς της ελευθερίας του Τύπου και διαβεβαιώνει ότι η Άγκυρα παραμένει αξιόπιστος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιλντιρίμ: Μην περιμένετε προνομιακή μεταχείριση για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς "

«Πάγος» από ΔΝΤ στην τεχνική συμφωνία Τσακαλώτου- Eυρωπαίων

Αποστάσεις κρατά το ΔΝΤ από την Τεχνική Συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και ευρωπαίων δανειστών, παρά την πλειάδα σκληρών δεσμεύσεων που περιλαμβάνουν τα προαπαιτούμενα για να κλείσει η 4η και τελευταία αξιολόγηση.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ του Σαββάτου το Ταμείο, μιλά μεν για «πρόοδο», αλλά τονίζει πως «θα συνεχίσει τις συζητήσεις με την Κυβέρνηση από τα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ τις προσεχείς ημέρες, εστιάζοντας σε ορισμένα εναπομείναντα ζητήματα στους τομείς των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων». Όπερ έστιν μεθερμηενευμόμενον ότι ούτε στους στόχους για τα πλεονάσματα, ούτε στο θέμα των μεταρρυθμίσεων που ζητά, έχει ικανοποιηθεί πλήρως ως τώρα.

Εκτός από την κυβέρνηση, ανοικτούς λογαριασμούς έχει το ΔΝΤ και «με τους επίσημους πιστωτές της Ελλάδας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι εγγυήσεις για την ελάφρυνση του χρέους, η οποία είναι απαραίτητη για ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ». Προειδοποιεί δηλαδή ότι ο χρόνος τελειώνει, αλλά αποφάσεις για το χρέος δεν βλέπει.

Οι συναντήσεις στο Χίλτον τελείωσαν, αλλά Αποφάσεις για το χρέος δεν διαφαίνονται. Αντιθέτως, σε ένα μήνα έρχονται οι αποφάσεις για το καθεστώς της μεταμνημονιακής παρακολούθησης που θα εφαρμοστεί στην χώρα μας.

Όπως είπε ο κύριος Τσακαλώτος, ανακοινώνοντας την Τεχνική Συμφωνία «ίσως την Τετάρτη ή Πέμπτη να έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το χρέος, πώς δηλαδή έχει πάει η συζήτηση ανάμεσα στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ. Στις 21 Ιουνίου θα συζητηθεί και η μεταμνημονιακή παρακολούθηση».

Τι συμφωνήθηκε στο Χίλτον

Για τα μέτρα που συμφωνήθηκαν, ο κύριος Τσακαλώτος είπε πως «χρειάστηκε να βάλουμε νερό στο κρασί μας», αλλά έδειξε γενικά ικανοποιημένος.

Στα μέτρα που συμφωνήθηκαν περιλαμβάνονται:

1.Νέο Μεσοπρόθεσμο 2018-2022, όπου θα αποτυπώνονται οι δεσμεύσεις για υψηλά πρωτογενή πλεόνασματα με περικοπές συντάξεων από το 2019 και μειώσεις αφορολογήτου το 2020. «Τα συμπεφωνημένα θα τηρηθούν», «πλήρης εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης», «δεν υπάρχει αλλαγή πολιτικής» στο Ασφαλιστικό, ήταν οι ξεκάθαρες διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του οικονομικού επιτελείου και της υπουργού Εργασίας, στις συναντήσεις στο Χίλτον.

2.«Σταδιακή» αύξηση των αντικειμενικών αξιών και αλλαγή του ΕΝΦΙΑ. Όπως αποκαλύπτει το ΘΕΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί, οι νέες ξεκινήσουν θα ισχύσουν από τον ΕΝΦΙΑ φέτος αλλά οι αυξήσεις θα φανούν το 2019!

3.Εργασιακά: πλήρης εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Συμφωνήθηκαν οι όροι για μονομερή προσφυγή στη διαιτησία (που ευνοεί τους εργαζομένους), αλλά θα ενισχυθεί ιδιαίτερα και η μεσολάβηση (που έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα κι όχι δεσμευτική ισχύ). Συμφωνήθηκε ότι, με βάση τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ, θα κρίνεται ο βαθμός αντιπροσωπευτικότητας στις κλαδικές συμβάσεις και εάν τελικά αυτές θα έχουν καθολική ισχύ σε έναν κλάδο ή όχι (μόνον αν η υπογραφή κλαδικής καταλαμβάνει το 51% των εργαζομένων στον κλάδο).

4.Ενέργεια: προχωρά η δπάσπαση της ΔΕΠΑ σε εμπορία και δίκτυα, ώστε οι δύο εταιρείες να διατεθούν προς αποκρατικοποίηση. Επίσης θα προχωρήσει η διαδικασία πώλησης των λιγνιτικών μονάδων.

5. Κοινωνική Πολιτική: για να «χρυσώσει» τα μέτρα λιτότητας και τις φοροαπαλλαγές, συμφωνήθηκε από 1ης Ιανουαρίου του 2019 να καταβάλλεται επίδομα στέγασης 70-210 ευρώ το μήνα, για την κάλυψη μέρους είτε του ενοικίου, είτε της δόσης του στεγαστικού δανείου εφόσον ο δικαιούχος δεν έχει ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη.

6. Εξωδικαστικός συμβιβασμός: Εντάσσονται και χρέη που «γεννήθηκαν» έως 31-12-2017. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα καλύψει και ιδιωτικά χρέη που έχουν ιδιοκτήτες μέλη εταιριών (πχ χρέη επαγγελματιών από στεγαστικό δάνειο κλπ) εφόσον επηρεάζουν την λειτουργία της επιχείρησης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πάγος» από ΔΝΤ στην τεχνική συμφωνία Τσακαλώτου- Eυρωπαίων"

Νέα πρόκληση από την Αγκυρα: «Μην κάνει κανείς λάθος υπολογισμούς στο Αιγαίο»

Κλιμακώνοντας και πάλι τις απειλές ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ προειδοποίησε την Ελλάδα, χωρίς να την κατονομάσει, να μην κάνει «λάθος υπολογισμούς» στο Αιγαίο.
Επιθεωρώντας τις δυνάμεις που μετείχαν στην άσκηση «Λευκή Φουρτούνα» στην ανατολική Μεσόγαιο και το Αιγαίο -κι ενώ η χώρα του ετοιμάζεται για τις κρίσιμες εκλογές του ερχόμενου μήνα-  ο Τούρκος στρατηγός είπε ότι «εάν υπάρξει ανάγκη για το καθήκον για την Πατρίδα και το Έθνος θα το εκτελέσουμε χωρίς δισταγμό».
 «Ειλικρινά λέμε ότι θέλουμε να ενεργούμε σεβόμενοι τις σχέσεις καλής γειτονίας, το Διεθνές Δίκαιο, τις διμερείς συμφωνίες και το Θαλάσσιο Δίκαιο... Αναλαμβάνουμε δράση στην Αφρίν [της Συρίας κατά των Κούρδων], στα ανατολικά, τα νοτιανατολικά κι αν χρειαστεί στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο, αν προκύψει ανάγκη θα εκπληρώσουμε το καθήκον μας. Ως εκ τούτου, κανείς να μην κάνει λάθος υπολογισμούς στο θέμα αυτό», διεμήνυσε από το κατάστρωμα τουρκικής φρεγάτας, όπου έφθασε με ελικόπτερο.
Σημειωτέον ότι πριν από δέκα μέρες ο Ακάρ σε ομιλία του προς τους Τούρκους στρατηγούς τόνισε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα μέτρα τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο για να προστατεύουν τα δικαιώματα της Τουρκίας και «δεν θα επιτρέψουν τη δημιουργία τετελεσμένων».
«Από την πλευρά μας», τόνισε, «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε το Αιγαίο να είναι θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας. Πάντως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με αποφασιστικότητα προστατεύουν σε όλες τις θάλασσές μας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες. Δεν θα επιτρέψουν ποτέ τη δημιουργία τετελεσμένων.»
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα πρόκληση από την Αγκυρα: «Μην κάνει κανείς λάθος υπολογισμούς στο Αιγαίο» "

Στα ύψη η βενζίνη: Σε Βουλγαρία και Τουρκία γεμίζουν οι Έλληνες οδηγοί

Ενα ξέφρενο ράλι καταγράφεται το τελευταίο δεκαπενθήμερο στην τιμή της βενζίνης. Η απλή αμόλυβδη… έσπασε το «φράγμα» των 1,60 ευρώ το λίτρο στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) και των 1,80 ευρώ το λίτρο στις Κυκλάδες. Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι καταναλωτές που περνούν τα σύνορα για να προμηθευτούν καύσιμα από τις γειτονικές Βουλγαρία και Τουρκία, σε αισθητά χαμηλότερες τιμές από αυτές της Ελλάδας.

Μιλώντας στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ο πρόεδρος του Σωματείου Πρατηριούχων Καυσίμων Ξάνθης, Βασίλης Ευστρατίου, τόνισε πως ο κλάδος αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα, καθώς, λόγω της ανοδικής πορείας που ακολουθεί η τιμή της βενζίνης, οι κάτοικοι της περιοχής επιλέγουν να βρεθούν -σε λιγότερο από μία ώρα- στο κοντινότερο χωριό της Βουλγαρίας για να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ τους.

Κατά τα λεγόμενά του, ενώ οι τιμές της απλής αμόλυβδης στην Ελλάδα ξεπερνούν τα 1,60 ευρώ το λίτρο, στη γειτονική Βουλγαρία κυμαίνονται κοντά στο 1,05 ευρώ το λίτρο. «Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουμε παρατηρήσει μια πτώση στην κατανάλωση της βενζίνης της τάξεως του 50%», πρόσθεσε ο κ. Ευστρατίου. Μάλιστα, μέσα σε ένα εξάμηνο έβαλαν «λουκέτο» 7 πρατήρια στην περιοχή (από τα 58 που ήταν συνολικά έμειναν πλέον 51). Σε αντίστοιχα πτωτικά επίπεδα (50%) είναι στην Ξάνθη και η κατανάλωση του πετρελαίου κίνησης, το οποίο πωλείται κοντά στο 1,4 ευρώ το λίτρο, όταν στη Βουλγαρία διατίθεται 1,02 ευρώ το λίτρο.

Πάντως, αυτήν την τάση προμήθειας καυσίμων που παρατηρείται όλο και πιο συχνά τις τελευταίες ημέρες σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίες είναι πολύ κοντά στα σύνορα, επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), Γιώργος Ασμάτογλου, μιλώντας στον «Ε.Τ.» της Κυριακής. Πρόσθεσε, δε, ότι έχουν καταγραφεί και κρούσματα διακίνησης καυσίμων από την Τουρκία στην Κομοτηνή, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα που δήθεν μετέφερε ξυλεία, ενώ μία δεξαμενή καυσίμων καταλάμβανε το μεγαλύτερο τμήμα του φορτίου.

Για αυτά και αρκετά άλλα ζητήματα που αφορούν στην εξυγίανση της αγοράς καυσίμων, ο κ. Ασμάτογλου, αν και έχει ζητήσει, επανειλημμένως, από τις αρχές του 2018, ραντεβού με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, δεν έχει καταφέρει ακόμη να τον συναντήσει. Σε γενικές γραμμές, πάγια θέση της ΠΟΠΕΚ είναι πως θα πρέπει να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για την εφαρμογή των μέτρων πάταξης του λαθρεμπορίου σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων.

Τα χαράτσια
Την τελευταία διετία ο κλάδος των καυσίμων έχει περάσει διά πυρός και σιδήρου… Τα διαδοχικά χαράτσια επηρέασαν τη διαμόρφωση των τιμών τους. Υπενθυμίζεται πως ο ΦΠΑ από 01.06.2016 ανέρχεται στο 24%. Από το συγκεκριμένο μέτρο εξαιρούνται μέχρι τις 30.6.2018 τα εξής πέντε νησιά: Σάμος, Λέσβος, Χίος, Κως και Λέρος. Συνεπώς, από 01.07.2018 θα αυξηθεί και σε αυτά ο ΦΠΑ από 17% που είναι σήμερα σε 24%. Επειτα, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) σε βενζίνες και πετρέλαια διαμορφώνεται σε 700, 410 ευρώ/1.000 λίτρα, αντίστοιχα από 01.01.2017.

Από την ανάλυση του γραφήματος προκύπτει ότι στις αρχές Μαΐου 2016 η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης κυμαινόταν στο 1,39 ευρώ το λίτρο. Ενα μήνα αργότερα, δηλαδή αμέσως μετά την αύξηση του ΦΠΑ, «σκαρφάλωσε» στο 1,43 ευρώ το λίτρο. Σημαντική αύξηση (8,4%) καταγράφηκε και κατά την επιβολή του ΕΦΚ. Για την ακρίβεια, από 1,43 ευρώ το λίτρο που ήταν στις 02.12.2016 βρέθηκε στα 1,55 ευρώ το λίτρο στις αρχές του 2017.

Αξίζει να επισημανθεί πως η μερίδα του λέοντος, σχεδόν 1 ευρώ, στην τελική τιμή της βενζίνης αφορά σε φόρους και τέλη, λιγότερο συμβάλλουν στη διαμόρφωσή της η τιμή του διυλιστηρίου και το εκτιμώμενο περιθώριο των πρατηριούχων και των εταιριών εμπορίας.

Οι φορείς της αγοράς, βλέποντας στις εξελίξεις στον κλάδο, κρούουν «καμπανάκι» για μείωση της φορολογίας στα καύσιμα, καθώς τόσο οι ίδιοι οι πρατηριούχοι όσο και οι καταναλωτές έχουν φθάσει στα όριά τους έπειτα από 8 συναπτά έτη Μνημονίων.

Λάδι στη φωτιά των… τιμών έχει ρίξει και η κρίση στο Ιράν
Πέραν της βαριάς φορολογίας… λάδι στη φωτιά ρίχνουν και οι πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις. Η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να επαναφέρει τις κυρώσεις κατά του Ιράν, εκτιμάται πως θα περιορίσει περαιτέρω την παγκόσμια προσφορά πετρελαίου, η οποία ήδη συρρικνώθηκε κατά το τελευταίο έτος – μετά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ (Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών) με άλλες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες.

Τα γεγονότα σε αυτό το «μέτωπο» και οι επιπτώσεις τους στην ελληνική αγορά έχουν θορυβήσει τα στελέχη του κλάδου. Σκεπτόμενοι την… επόμενη μέρα φοβούνται πως ενδεχόμενη διακοπή της συνεργασίας με το Ιράν θα επιφέρει αύξηση της τιμής των καυσίμων από τους έτερους προμηθευτές μας. Κατ’ επέκταση, η επικράτηση αυτού του σεναρίου θα εκτοξεύσει και την τιμή της λιανικής πώλησης. Κι αυτό, ενώ η Ελλάδα έχει ήδη την τέταρτη ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη, με μέση τιμή 1,587 ευρώ το λίτρο, όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Προηγούνται οι Ολλανδία (1,639 ευρώ το λίτρο), Δανία (1,604 ευρώ το λίτρο) και Ιταλία (1,592 ευρώ το λίτρο).

Στο μεταξύ, η τιμή του αργού πετρελαίου τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται πολύ κοντά στα επίπεδα των 80 δολαρίων το βαρέλι, όταν πέρυσι -αντίστοιχη χρονική περίοδο- δεν ξεπερνούσε τα 50 δολάρια το βαρέλι. Στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού, όμως, οι προβλέψεις για το 2018 έχουν γίνει με τιμή πετρελαίου στα 52,6 δολάρια το βαρέλι. Σύμφωνα, δε, με το ΔΝΤ, κάθε αύξηση 5 δολαρίων πάνω από το βασικό σενάριο τιμής προκαλεί μείωση του ΑΕΠ κατά 0,4%. Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεται κανείς πως η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που έχει θέσει η κυβέρνηση εξελίσσεται σε… όνειρο θερινής νυκτός.

eleftherostypos
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα ύψη η βενζίνη: Σε Βουλγαρία και Τουρκία γεμίζουν οι Έλληνες οδηγοί"

Κέρκυρα: Χειροπέδες στον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο για το ζήτημα των απορριμμάτων

Στη σύλληψη του δημάρχου Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζου και του αντιδημάρχου, καθαριότητας, Σπύρου Ασπιώτη, προχώρησε το πρωί της Κυριακής η αστυνομία, με εντολή εισαγγελέα για το ζήτημα των απορριμμάτων. 

Ο λόγος, ότι παρουσία τους και με εντολή τους στο Τεμπλόνι, τα απορριμματοφόρα επιχείρησαν να εναποθέσουν σκουπίδια στο κλειστό δεύτερο κύτταρο της εγκατάστασης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των κατοίκων που προχώρησαν σε μήνυση.

Ο δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος

Nikolouzos_kostas


Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι των κατοίκων επικοινώνησαν με την Εισαγγελία προκειμένου να καταγγείλουν ότι παρανόμως η Υπηρεσία Καθαριότητας επιχειρεί να ρίξει σκουπίδια σε χώρο που δεν επιτρέπεται, αφού τα κύτταρα έχουν κλείσει και έχουν μπει σε διαδικασία αποκατάστασης, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις η προσαγωγή των δύο αυτοδιοικητικών παραγόντων στο κτίριο της Αστυνομίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή την ώρα σχηματίζεται δικογραφία, ενώ δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί το αν πρόκειται για προσαγωγή σε επίπεδο διερεύνησης υπόθεσης ή έγιναν συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Εκτός από τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, έχει προσαχθεί και ένας κάτοικος, σύμφωνα με πληροφορίες, για λεκτική επίθεση.

Στο πλευρό Νικολούζου και Ασπιώτη έχουν σπεύσει οι δημοτικοί σύμβοουλοι με δικηγορική ιδιότητα Γ. Καρύδης, Ν. Ράλλης και Κ. Ασπιώτης καθώς και ο δικηγόρος του Δήμου κ. Δεσεγγρίνης.


corfupress


Διαβάστε Περισσότερα » "Κέρκυρα: Χειροπέδες στον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο για το ζήτημα των απορριμμάτων"

ΚΕΔΕ για Τσίπρα: Μισεί την αυτοδιοίκηση -Ανίκανη & διεφθαρμένη η κυβέρνηση

Οξύτατη επίθεση στον πρωθυπουργό με επίκεντρο την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύει η ΚΕΔΕ κατηγορώντας τον ότι «μισεί την Αυτοδιοίκηση….καθώς του έχει μείνει απωθημένο η αποδοκιμασία της υποψηφιότητας του για Δήμαρχος της Αθήνας, πριν μερικά χρόνια». Μάλιστα, η ΚΕΔΕ ζητά «να αντιληφθεί ότι είναι πρωθυπουργός μιας ευρωπαϊκής χώρας, και όχι της Βενεζουέλας….Εμείς δεν θα ανεχθούμε άλλο τις προσβολές και τις ανήθικες επιθέσεις, της πιο ανίκανης και διεφθαρμένης κυβέρνησης που γνώρισε η χώρα. Να γνωρίζει ο κ. Πρωθυπουργός πως όσα εκλογικά συστήματα κι αν αλλάξει, ένα πράγμα δεν θα μπορέσει να αλλάξει: το εκλογικό αποτέλεσμα και την επερχόμενη ήττα του. Όση λάσπη και να ρίξει, δεν θα καταφέρει να απαξιώσει την αυτοδιοίκηση, το μόνο θεσμό που στήριξε πραγματικά τους πολίτες στα χρόνια της κρίσης», καταλήγει η ΚΕΔΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ υπό τον τίτλο:

Η σημερινή Κυβέρνηση μισεί την αυτοδιοίκηση

Ο κ. Πρωθυπουργός απέδειξε με τη σημερινή του ομιλία στα μέλη του κόμματος του, ότι μισεί την Αυτοδιοίκηση.

Προφανώς του έχει μείνει απωθημένο η αποδοκιμασία της υποψηφιότητας του για Δήμαρχος της Αθήνας, πριν μερικά χρόνια.

Όμως δεν μπορεί ένας θεσμός όπως η αυτοδιοίκηση αλλά και οι τοπικές μας κοινωνίες, να είναι δέσμιοι των απωθημένων οποιουδήποτε.

Ο κ. Τσίπρας στο παρελθόν μας αποκάλεσε βλαχοδήμαρχους. Σήμερα μας «αναβάθμισε», χαρακτηρίζοντας μας αγάδες και εκφραστές ενός διεφθαρμένου συστήματος.

Του επιστρέφουμε τις κατηγορίες.

Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δεν ταιριάζουν σε έναν πρωθυπουργό που οφείλει να ενώνει τους Έλληνες.

Αντίθετα, αναδεικνύουν την έλλειψη ήθους των σημερινών κυβερνώντων. Αλλά είναι μάταιο να αναζητείς ήθος σε πολιτικούς που υποσχέθηκαν τα πάντα στους πάντες, προκειμένου να κλέψουν πρόσκαιρα την εξουσία.

Ο κ. Πρωθυπουργός είναι προφανές ότι θέλει να διαλύσει την αυτοδιοίκηση, γιατί δεν μπορεί να την ελέγξει. Προωθεί με «μπροστινό» τον κ. Σκουρλέτη ένα νομοσχέδιο, που οδηγεί τους δήμους σε ακυβερνησία. Θέλει να λειτουργούν τα δημοτικά συμβούλια όπως οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και οι δήμοι, να ελέγχονται ασφυκτικά από το Κεντρικό Κράτος. Ενώ ο ίδιος λειτουργεί όπως ο λύκος της λαϊκής παροιμίας, που χαίρεται στην αναμπουμπούλα.

Προφανώς δεν έχει ακόμη αντιληφθεί ότι είναι πρωθυπουργός μιας ευρωπαϊκής χώρας, και όχι της Βενεζουέλας.

Δεν έχει ακόμη αντιληφθεί, ότι στην Ευρώπη ευημερούν τα κράτη και οι κοινωνίες που προωθούν την αποκέντρωση και την αυτοδιοικητική διακυβέρνηση, που επιτρέπουν στις εκλεγμένες ηγεσίες των δήμων, να μπορούν να εφαρμόζουν το πρόγραμμα για το οποίο ψηφίστηκαν. Αυτό το μοντέλο είναι δημοκρατία.

Το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» ανέδειξε το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης και πίσω από τα ευγενικά χαμόγελα του κ πρωθυπουργού κρύβεται η πιο αντιδημοκρατική, καθεστωτική νοοτροπία που γνώρισε ποτέ η χώρα.

Ας ψάξει ο κ. Πρωθυπουργός στα στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης του, τους εκπροσώπους του διεφθαρμένου κατεστημένου. Τους πραγματικούς υπηρέτες των συμφερόντων των δανειστών της χώρας και της υποθήκευσης της δημόσιας περιουσίας της. Αυτούς που ξεπουλούν πίσω από κλειστές πόρτες, το όνομα της Μακεδονίας.

Εμείς δεν θα ανεχθούμε άλλο τις προσβολές και τις ανήθικες επιθέσεις, της πιο ανίκανης και διεφθαρμένης κυβέρνησης που γνώρισε η χώρα.

Να γνωρίζει ο κ. Πρωθυπουργός πως όσα εκλογικά συστήματά κι αν αλλάξει, ένα πράγμα δεν θα μπορέσει να αλλάξει: το εκλογικό αποτέλεσμα και την επερχόμενη ήττα του.

Όση λάσπη και να ρίξει, δεν θα καταφέρει να απαξιώσει την αυτοδιοίκηση, το μόνο θεσμό που στήριξε πραγματικά τους πολίτες στα χρόνια της κρίσης.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΕΔΕ για Τσίπρα: Μισεί την αυτοδιοίκηση -Ανίκανη & διεφθαρμένη η κυβέρνηση"

Αλβανοί εθνικιστές κατέβασαν και έσκισαν ελληνική σημαία: «Τα «Ελληνικά κουρέλια» ποτέ δεν θα υψωθούν στην Αλβανία!»

Το γνωστό γνωστό Κίνημα για την «Ηνωμένη Αλβανία» που σπονσονάρεται από το ΑΚΡ ανακοίνωσε ότι «συνεχίζει την απολύμανση του εδάφους από ελληνικά σύμβολα στη νότια Αλβανία, στην οποία συνεχίζονται οι επιτυχείς δράσεις».
Συγκεκριμένα φωτογραφίες σε αλβανικό ιστοσελίδα δείχνουν κτίριο στο χωριό Βουλιαράτες του Δήμου Δρόπολης στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση πριν μερικές ημέρες για την 104η επέτειο της υπογραφής του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας (17 Μαΐου 1914), με το οποίο οι Μεγάλες Δυνάμεις και η Αλβανία αναγνώριζαν την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.
Από το κτίριο αυτό οι Αλβανοί φέρονται να αφαίρεσαν την ελληνική σημαία (;) την οποία και έσκισαν ως ένδειξη ότι κάθε τι ελληνικό απαγορεύεται στην περιοχή της Βόρειας Ηπείρου. Αυτό που είναι σίγουρο είναι η εκστρατεία εκφοβισμού των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών καθώς και η εξαφάνιση όλων των ελληνικών συμβόλων  από εθνικιστές τους συγκεκριμένου κινήματος.  
Οι Αλβανοί εθνικιστές ανέφεραν ότι στις 12 Μαΐου 2018 στο χωριό αυτό πραγματοποιήθηκε εκδήλωση «για την δήθεν «αναβίωση της Βορείου Ηπείρου» ενώ έγιναν και εκκλήσεις από Έλληνες προφανώς της περιοχής με αφορμή την εκδήλωση , απειλώντας άμεσα τους Αλβανούς». 
Ο δε ηγέτης του κινήματος «Ηνωμένη Αλβανία» Καστριότ Μπερισάι δήλωσε προκλητικά ότι «τα «Ελληνικά κουρέλια» ποτέ δεν θα υψωθούν στην Αλβανία».
Όλα αυτά με την ένοχη ανοχή της αλβανικής αστυνομίας και κυβέρνησης που «νίπτει τα χείρας της» , καταγράφοντας απλά περιστατικά χωρίς να κάνει τίποτα.




iellada
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλβανοί εθνικιστές κατέβασαν και έσκισαν ελληνική σημαία: «Τα «Ελληνικά κουρέλια» ποτέ δεν θα υψωθούν στην Αλβανία!»"

ΚΕΔΕ-«Κλεισθένης 1»: Ο Σκουρλέτης λέει ψέματα -Αυτά έχουμε προτείνει (έγγραφα)

Σειρά εγγράφων αποφάσεων, παρατηρήσεων στον «Κλεισθένη 1», μελέτη του ΙΤΑ) δημοσιοποιεί η ΚΕΔΕ σε απάντηση των όσων είπε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης κατά την ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν κατέθεσε καμία πρόταση.

«H ΚΕΔΕ απαντά με αλήθειες στα ψέματα του υπ. Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη. Έχουμε καταθέσει εδώ κι ενάμιση χρόνο ολοκληρωμένες προτάσεις για τη μεταρρύθμιση του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ. Και προσθέτει: «Η ΚΕΔΕ συμμετέχει με υπευθυνότητα στο δημόσιο διάλογο για την αλλαγή του Καλλικράτη και τη μεταρρύθμιση του Κράτους, εδώ και δυο χρόνια περίπου. Στο διάλογο αυτό έχουμε καταθέσει στο Υπουργείο συγκεκριμένες προτάσεις, επικυρωμένες από δυο συνέδρια της ΚΕΔΕ σε Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα, αλλά και μια ολοκληρωμένη μελέτη , που εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Σκουρλέτης δεν έλαβε υπόψη του καμία από τις προτάσεις και θέσεις της ΚΕΔΕ. Μας αγνόησε επιδεικτικά , προφανώς γιατί διακατέχεται από άκρατη αλαζονεία και καθοδηγείται από κομματικό καιροσκοπισμό. Παρουσίασε ένα νομοσχέδιο, τον Κλεισθένη 1, που δεν αποτελεί θεσμική μεταρρύθμιση και δεν λύνει τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση. Το μόνο που αλλάζει είναι το εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στο απαράδεκτο αυτό νομοσχέδιο η αυτοδιοίκηση με συντριπτική πλειοψηφία απάντησε με ένα κατηγορηματικό ΟΧΙ. Το 92 τοις εκατό των δημοτικών συμβουλίων της χώρας ζήτησε απόσυρση του νομοσχεδίου. Αν ο κ. Σκουρλέτης είχε δημοκρατικές ευαισθησίες, θα λάμβανε υπόψη του τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Δεν έχει όμως. Παράλληλα , παραδώσαμε στον κ. Υπουργό ένα ολοκληρωμένο κείμενο θέσεων κι απόψεων , πάνω στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου πού μας παρουσίασε αλλά και τις αλλαγές που προτείνουμε. Ζητήσαμε επίσης να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος πάνω στις θέσεις μας αυτές. Όμως ο κ. Σκουρλέτης μας αγνόησε και πάλι, προφανώς γιατί δεν τον ενδιαφέρει να βελτιώσει το νομοθέτημα μου, αλλά γιατί βιάζεται να αλλάξει το εκλογικό σύστημα. Για μια ακόμη φορά το κομματικό συμφέρον, μπαίνει πάνω από το συμφέρον της χώρας. Θα κριθεί για την επιλογή του αυτή. Όμως δεν έχει το δικαίωμα να λέει ψέματα και να ισχυρίζεται, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος του, ότι η ΚΕΔΕ δεν παρουσίασε προτάσεις και θέσεις. Γνωρίζει καλά ότι και θέσεις του καταθέσαμε αλλά και μελέτη. Στα ψέματα Σκουρλέτη η αυτοδιοίκηση απαντά με αλήθειες. Θα ενημερώσουμε απευθείας τα πολιτικά κόμματα αλλά και τον ελληνικό λαό για το σχέδιο Σκουρλέτη να διαλύσει τους Δήμους, το Κράτος, τις ζωές μας. Επισυνάπτουμε τα κείμενα της ΚΕΔΕ που αποδεικνύουν τα ψέματα του κ. Σκουρλέτη», καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ.

MEΛΕΤΗ ΙΤΑ

ΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ 1

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΕΔΕ-«Κλεισθένης 1»: Ο Σκουρλέτης λέει ψέματα -Αυτά έχουμε προτείνει (έγγραφα)"

Βρετανία: Ερχεται το παρκάρισμα... εξ αποστάσεως -Βάσει νέου νόμου

Οι οδηγοί στη Βρετανία θα μπορούν από τον ερχόμενο μήνα να απαλλαγούν από τον μπελά του παρκαρίσματος, καθώς βάσει νέου νόμου που εισάγεται στη χώρα, θα μπορούν να σταθμεύουν το όχημά τους εξ αποστάσεως με τη χρήση μιας εφαρμογής στο κινητό τους ή ενός κουμπιού στο κλειδί του αυτοκινήτου τους.

Οι πολιτικοί επιδιώκουν η απόφασή τους αυτή για την προώθηση των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό να διευκολύνει όσο το δυνατόν περισσότερο τη δοκιμή και τη χρήση στη Βρετανία των νέων τεχνολογιών στην οδήγηση με στόχο την ανάπτυξη μιας βιομηχανίας που θα εξυπηρετεί μια παγκόσμια αγορά, η αξία της οποίας αναμένεται να ανέλθει σε 900 δισεκατομμύρια στερλίνες (άνω του ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ) ως το 2025.

Τα αυτοκίνητα που είναι εξοπλισμένα με υπερηχητικούς αισθητήρες και αυτοματοποιημένο και συνδεδεμένο λογισμικό μπορούν να εκτελέσουν έναν αριθμό λειτουργιών, μεταξύ των οποίων και το παρκάρισμα, μετά το πάτημα ενός κουμπιού την ώρα που ο οδηγός στέκεται έξω από το όχημα.

Η βρετανική κυβέρνηση ελπίζει ότι τα νέα αυτά εργαλεία θα κάνουν ευκολότερο το παρκάρισμα σε μικρούς χώρους και ότι οι υπολογιστές μπορούν να βελτιώσουν την ακρίβεια που απαιτείται για την εκτέλεση της ενέργειας αυτής, την ώρα που οι αξιωματούχοι αναζητούν τρόπους για να επιτρέψουν την είσοδο της νέας αυτοματοποιημένης τεχνολογίας στους δρόμους της Βρετανίας.

"Θα συνεχίσουμε να αναθεωρούμε τους νόμους μας για την οδήγηση, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι οι οδηγοί μπορούν να επωφεληθούν από τις δυνατότητες που τους προσφέρουν τα νέα αυτά εργαλεία με ασφάλεια", δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Τζέσε Νόρμαν.

Οι Βρετανοί υπουργοί ελπίζουν ότι έως το 2021 θα έχει επιτευχθεί η κυκλοφορία στους δρόμους της Βρετανίας των αυτοκινήτων που λειτουργούν πλήρως χωρίς οδηγό, ενώ ένας αριθμός αυτοκινητοβιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων των Jaguar, Land Rover και Nissan έχουν ήδη πραγματοποιήσει δοκιμές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανία: Ερχεται το παρκάρισμα... εξ αποστάσεως -Βάσει νέου νόμου "

Ανοίγουν οι διαδικασίες για αποζημιώσεις στην Ασπίς και από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα στο ζήτημα της ενεργοποίησης του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής (ΕΚΖ). Ήδη έχουν συγκροτηθεί οι απαραίτητες ομάδες εργασίας υπό τον συντονισμό της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, με την συμμετοχή στελεχών από την Τράπεζα της Ελλάδος και την εκκαθαριστική αρχή του Ομίλου Ασπίς.

Αυτο αναφέρει, μεταξύ άλλων, ανακοίνωση του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια επισημαίνοντας και τα παρακάτω :

Υπενθυμίζουμε ότι η ενεργοποίηση του ΕΚΖ, το οποίο συστήθηκε με τον νόμο 3867/2010, αποτελεί πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας ήδη από την επομένη της ψήφισής του, διότι μόνο με αυτόν τον μηχανισμό οι ζημιωθέντες ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια θα αποζημιωθούν με ικανοποιητικό τρόπο.

Οι ασφαλισμένοι της Commercial Value έχουν ήδη αποζημιωθεί σε ικανοποιητικό ποσοστό αλλά και αυτοί αναμένουν την κάλυψη του 70% από το ποσό το οποίο υπολείπεται του κεφαλαίου που δικαιούνται.

Είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε για άλλη μια φορά την απόλυτη απουσία της κυβέρνησης από την διαδικασία, ιδιαίτερα όσον αφορά το ζήτημα των ασφαλισμένων οι οποίοι με εντελώς άδικο τρόπο έχουν βρεθεί εκτός των καταστάσεων δικαιούχων ασφάλισης. Παρά τις επαναλαμβανόμενες οχλήσεις μας το Υπουργείο οικονομικών αρνείται κάθε συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου μας, επικαλούμενο συνεχώς φόρτο εργασίας. Ο Σύλλογός μας όμως θα επιμείνει για την αποκατάσταση αυτής της τεράστιας αδικίας, μέχρις εσχάτων και με κάθε κυβέρνηση.
Αποτελεί επίσης απορίας άξιον για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν απαντάει στην για δεύτερη φορά κατατεθειμένη ερώτηση του κόμματος της ΝΔ μέσω της οποίας ζητούνται συγκεκριμένες απαντήσεις για όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους ασφαλισμένους. Αγνοεί τους ζημιωθέντες, αγνοεί και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και ενώ είναι υποχρεωμένη να απαντήσει εντούτοις δεν το κάνει διότι δεν προβλέπονται κυρώσεις…
Οι εξελίξεις στο θέμα των ανακοπών και των εφετείων είναι αρχικά ενθαρρυντικές καθώς οι πρώτες αποφάσεις που έχουμε πάρει είναι θετικές για τους ασφαλισμένους. Βέβαια είναι ακόμα νωρίς, πιο ασφαλή συμπεράσματα θα έχουμε τους επόμενους μήνες όπου αναμένονται οι εκδόσεις εκατοντάδων αποφάσεων.
Οι επόμενες καταβολές προς τους δικαιούχους ασφάλισης θα γίνουν εντός των επομένων ημερών, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί ακόμα μία καταβολή εντός του μηνός Μαΐου.
Ο Σύλλογός μας θα σας κρατάει ενημερωμένους για όλες τις εξελίξεις, ενώ για άλλη μια φορά σας υπενθυμίζουμε την ελάχιστη υποχρέωσή σας προς τον αγώνα μας (συνδρομή 40€ τον χρόνο) μέσω της οποίας παραμένουμε ζωντανοί και πρέπει οπωσδήποτε να παραμείνουμε ζωντανοί μέχρι δικαίωσης και του τελευταίου ασφαλισμένου. Μην ξεχνάτε όσα έχουμε καταφέρει όλοι μαζί ενωμένοι κάτω από ισχυρά αντίξοες συνθήκες. Ο καλός αγώνας συνεχίζεται με δυνατή θέληση και ενότητα μεταξύ μας.
Με εκτίμηση

Το ΔΣ του Συλλόγου

asfalisinet
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοίγουν οι διαδικασίες για αποζημιώσεις στην Ασπίς και από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής"

Κέρκυρα:Παραδίδει τα… όπλα η Υπηρεσία Καθαριότητας-Τέλος στην αποκομιδή

Ανακοίνωση εξέδωσε η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κέρκυρας στην οποία αναφέρει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει την αποκομιδή των απορριμμάτων, καθώς η εναπόθεση και η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών έχει σταματήσει. Μάλιστα στην σχετική αυτή ανακοίνωση δίνει και οδηγίες προς τους πολίτες για το πώς θα διαχειριστούν τα σκουπίδια τους.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ:
Η εναπόθεση απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, καθώς και η αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών στο Κέντρο Διαλογής Ανακύκλωσης έχει σταματήσει.
Η Yπηρεσία Καθαριότητας δεν δύναται να συνεχίσει την αποκομιδή των απορριμμάτων. Προκειμένου λοιπόν να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει, παρακαλούμε τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις για τα ακόλουθα :
  • Να γίνεται προσεκτικός διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, μεταλλικές συσκευασίες) από τα υπόλοιπα απορρίμματα. Να φυλάσσονται στις οικίες/επιχειρήσεις και να απορριφθούν στους μπλε κάδους αφού ξεκινήσει η αποκομιδή και καθαριστούν οι εστίες συσσωρευμένων απορριμμάτων. Έτσι διαφυλάσσουμε την ανακύκλωση, λιγοστεύουμε τον όγκο και  βοηθάμε στην γρήγορη  ομαλοποίηση της κατάστασης.
  • Οι επιχειρήσεις, επιπλέον, πρέπει να προβαίνουν στη δεματοποίηση των υλικών συσκευασίας και να τα αποθηκεύουν σε δικούς τους χώρους
    • Η αποθήκευση των υπόλοιπων απορριμμάτων να γίνεται σε ανθεκτικές σακούλες,καλά κλεισμένες. Τα υπολείμματα τροφίμων ή οργανικών ουσιών θα πρέπει να συλλέγονται χωριστά από τα υπόλοιπα απορρίμματα (χαρτιά, γυαλιά, πλαστικά, κονσέρβες) και να φυλάσσονται όσο το δυνατόν περισσότερο στο σπίτι .
    • Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να μεριμνούν ώστε τα οργανικά υπολείμματα να διαχωρίζονται, να συσκευάζονται και να διατηρούνται σε χώρους δροσερούς κατά προτίμηση κλιματιζόμενους(ψυγεία), όσο το δυνατόν περισσότερο.
    • Οι γυάλινες συσκευασίες (μπουκάλια, βαζάκια) μπορούν να πετιούνται στους μπλε κώδωνες, γιατί συλλέγονται χωριστά και δεν οδηγούνται στο ΧΥΤΑ ή στο κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Τεμπλονίου, που είναι αποκλεισμένα. Σε περίπτωση που κάποιος κώδωνας είναι γεμάτος, να ενημερώνουν στο τηλ.8011119999
Όταν ξεκινήσει η αποκομιδή, θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση – ενημέρωση σχετικά με την διαχείριση της κατάστασης ανά περιοχή.
startmedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Κέρκυρα:Παραδίδει τα… όπλα η Υπηρεσία Καθαριότητας-Τέλος στην αποκομιδή"

Επιτακτικός ο έλεγχος για ηπατίτιδα C σε όσους έχουν γεννηθεί από 1945 έως 1980

Αλλάζει το «τοπίο» σε ότι αφορά την ηπατίτιδα C στην Ελλάδα, όχι μόνο με την εδώ και λίγες εβδομάδες πρόσβαση των πολιτών χωρίς ραντεβού για εξέταση και θεραπεία σε 26 νοσοκομεία της χώρας, αλλά και με την πρόσβαση περισσότερων ασθενών στις νέες θεραπείες, καθώς επίσης και με την «υποχρεωτική» εξέταση σε άτομα που έχουν γεννηθεί μεταξύ 1945-1980.

Σε συνέντευξη του στο Πρακτορείο Fm ο καθηγητής Παθολογίας-Γαστρεντερολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Επιτροπής Υλοποίησης και Παρακολούθησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση της Ηπατίτιδας C, Γιώργος Παπαθεοδωρίδης, αναφέρει ότι «ο ΕΟΠΥΥ έχει στείλει εντολή στην ΗΔΙΚΑ, η οποία προβλέπει ότι όταν οποιοσδήποτε γιατρός καταχωρεί επίσκεψη ατόμου που έχει γεννηθεί μεταξύ 1945-1980, θα βγαίνει ειδοποίηση ότι αυτός ο ασθενής πρέπει να ελεγχθεί για ηπατίτιδα C».

Όπως εξηγεί ο καθηγητής, ο λόγος είναι ότι με βάση τις επιδημιολογικές μελέτες και τις καταγραφές, φαίνεται ότι πάνω από το 60% των λοιμώξεων που έχουμε στην Ελλάδα, είναι σε άτομα του γενικού πληθυσμού που έχουν γεννηθεί αυτές τις δεκαετίες, όπου δεν υπήρχαν καλές νοσηλευτικές ή ιατρικές πρακτικές, οι οποίες όμως πλέον έχουν αλλάξει.

Οι ειδικές ομάδες που χρήζουν ελέγχου

Και το ερώτημα για το ποιοι άλλοι πρέπει υποχρεωτικά να ελέγχονται εύλογο: «Όσοι έχουν συμπεριφορές που μπορεί να τους έχουν εκθέσει σε κίνδυνο, δηλαδή έχουν κάνει χρήση ενέσεων, καθώς και μεταγγίσεις αίματος ή παραγώγων του πριν το 1992. Επίσης άτομα που έχουν υποστεί μεταμόσχευση οργάνου πριν το 1992, ή είχαν πολλαπλές νοσηλείες πριν τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Υποχρεωτική είναι η εξέταση και για όποιον σε ένα απλό τσεκ-απ βρει αυξημένα, τα απλά ηπατικά ένζυμα, τις τρανσαμινάσες, καθώς επίσης και για ειδικές ομάδες όπως είναι οι αιμοκαθερόμενοι, όσοι έχουν άλλες λοιμώξεις όπως hiv, ή όσοι εκτίθενται με παρόμοιες συμπεριφορές και στον ιό της ηπατίτιδας C». Η σύσταση είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι, έστω μία φορά στη ζωή τους να προσθέσουν στο απλό τσεκ-απ που κάνουν, μία εξέταση, το αντίσωμα της ηπατίτιδας C, λέει ο κ. Παπαθεοδωρίδης.

Οι αδιάγνωστοι το μεγάλο στοίχημα

Η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών εδώ και λίγες εβδομάδες για εξέταση και θεραπεία έναντι της ηπατίτιδας C σε ηπατολογικά ιατρεία, χωρίς ραντεβού σε 26 νοσοκομεία της χώρας είναι από τις πρώτες ενέργειες του εθνικού σχεδίου, σύμφωνα με τον καθηγητή. Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν κάποια πρώτα συμπεράσματα από το πρόγραμμα αυτό, ο κ. Παπαθεοδωρίδης απαντά ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς. Ωστόσο, επισημαίνει ότι το μεγάλο στοίχημα δεν είναι οι ασθενείς που γνωρίζουν ότι πάσχουν και δεν είχαν πρόσβαση ή είχαν δυσκολίες στην πρόσβαση σε ηπατολογικά ιατρεία.

Aδιάγνωστοι σχεδόν οι 8 στους 10 ασθενείς με ηπατίτιδα C

«Το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος είναι οι αδιάγνωστοι που υπολογίζεται ότι ξεπερνούν το 75% των ασθενών, δηλαδή περισσότεροι από 75.000 άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν ηπατίτιδα C και δεν το γνωρίζουν. Άρα η μεγάλη μας προσπάθεια είναι να αυξήσουμε τη διάγνωση και ως εκ τούτου αυτοί που θα διαγνωστούν θα έχουν και εύκολη πρόσβαση».

Πάνω από 98% επιτυχία στην εκρίζωση του ιού από τις νέες θεραπείες

Υπάρχει μία λανθασμένη αντίληψη, κατάλοιπο από τις παλαιότερες θεραπείες πριν το 2014, που δεν πετύχαιναν σε όλους τους ασθενείς, ήταν ενέσιμες, είχαν παρενέργειες κι έτσι υπήρχε ένας φόβος και μία δικαιολογημένη άρνηση από πλευράς ασθενών, αναφέρει ο κ. Παπαθεοδωρίδης. Πλέον όμως, όπως εξηγεί, οι θεραπείες είναι πολύ εύκολες. Είναι δισκία και οι πιθανότητες τους για εκρίζωση του ιού ξεπερνούν το 98% και χωρίς παρενέργειες, όταν παλαιότερα οι πιθανότητες επιτυχίας ήταν 50% .

Προσπάθειες για να παίρνουν τις νέες θεραπείες οι ασθενείς όλων των σταδίων

Μέχρι πέρσι τον Ιούλιο στις νέες θεραπείες είχαν πρόσβαση κατά κύριο λόγο οι ασθενείς που είχαν κύρωση και όσοι είχαν σοβαρή βλάβη στο συκώτι, δηλαδή όσοι ήταν ένα στάδιο πριν την κύρωση, οι οποίοι είχαν πάρει τις παλιές θεραπείες και είχαν αποτύχει, δηλώνει ο καθηγητής. «Από πέρσι τον Ιούλιο όμως μετά από μία αρκετά πετυχημένη διαπραγμάτευση στη χώρα μας, έπεσε το κόστος των φαρμάκων κι έτσι μπορούμε με τα ίδια χρήματα να θεραπεύουμε πολύ περισσότερους ασθενείς». Δηλαδή πλέον μπορούν όλοι οι ασθενείς να πάρουν τις νέες θεραπείες ρωτάμε τον κ. Παπαθεοδωρίδη. «Όχι. Πρέπει ο ασθενής να έχει από μέτρια βλάβη και πάνω, στο συκώτι. Ελπίζουμε όμως από το Σεπτέμβριο που λήγει περσινή διαπραγμάτευση με τις φαρμακευτικές, λόγω της 14μηνης διάρκειας της, να αρθούν τα εμπόδια αυτά, και να έχουν πρόσβαση όλοι οι ασθενείς».

«Κάνουμε θόρυβο για την Ηπατίτιδα C»

Όπως αναφέρει ο καθηγητής, μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσει μία μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία σε ΜΜΕ και social media από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης του Ήπατος, με την υποστήριξη του συλλόγου ασθενών Προμηθέας και υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, με τίτλο «Κάνουμε Θόρυβο για την Ηπατίτιδα C». Όσον αφορά τα επόμενα βήματα που ετοιμάζει η Επιτροπή Υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου για την Ηπατίτιδα C, σύμφωνα με τον κ. Παπαθεοδωρίδη, είναι ειδικά προγράμματα παρέμβασης σε χρήστες, κρατούμενους, σε μονάδες μεσογειακής αναιμίας, αιμοκάθαρσης και γενικότερα σε ειδικές ομάδες που θα ξεκινήσουν από το Σεπτέμβριο

*Ο Γιώργος Παπαθεοδωρίδης είναι καθηγητής Παθολογίας-Γαστρεντερολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος της Επιτροπής Υλοποίησης και Παρακολούθησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση της Ηπατίτιδας C, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος και διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Λαϊκό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιτακτικός ο έλεγχος για ηπατίτιδα C σε όσους έχουν γεννηθεί από 1945 έως 1980"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news