facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει εμπλοκή του Βασίλη Παλαιοκώστα στη ληστεία της χρηματαποστολής στο Λαύριο!

Το ενδεχόμενο εμπλοκής του Βασίλη Παλαιοκώστα εξετάζουν, μεταξύ άλλων, οι αστυνομικές Αρχές σε ό,τι αφορά τη ληστεία –με λεία 1 εκατομμύρια ευρώ– της χρηματοποστολής στο Λαύριο.

Το σενάριο για εμπλοκή Παλαιοκώστα στη ληστεία στο Λαύριο προκύπτει, σύμφωνα με το Mega, τόσο από τον στόχο της εγκληματικής ενέργειας όσο και από τον τρόπο, με τον οποίο επιχείρησαν οι τέσσερις, περίπου, δράστες.

Υπενθυμίζεται πως στις 22 Φεβρουαρίου του 2009, μια μέρα πριν ξεκινήσει η δίκη του, ο Βασίλης Παλαιοκώστας δραπέτευσε εκ νέου από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο, μια απόδραση που τον έκανε γνωστό σχεδόν παγκόσμια.

Τι ψάχνει να βρει η ΕΛΑΣ για τους «καλά διαβασμένους» ληστές στο Λαύριο

Στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών της ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε χθες νωρίς το απόγευμα σε βάρος υπαλλήλων χρηματαποστολής έξω από πολυκατάστημα παιχνιδιών στο Λαύριο και λεία που ξεπερνά σύμφωνα με πληροφορίες το ένα εκατομμύριο ευρώ αναζητούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Για το λόγο αυτό αναζητούν αυτόπτες μάρτυρες αλλά και υλικό από κάμερες ασφαλείας. Όπως όλα δείχνουν οι τέσσερις δράστες ήταν πολύ καλά «διαβασμένοι». Φαίνεται πως γνώριζαν το δρομολόγιο της χρηματαποστολής η οποία είχε περάσει από διάφορες επιχειρήσεις και στο όχημα τη στιγμή της ληστείας βρίσκονταν το μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ο ένας εκ των δραστών που οδηγούσε ένα παλιό πράσινο ΙΧ αυτοκίνητο το στάθμευσε στο πίσω μέρος του οχήματος της χρηματαποστολής για να το εγκλωβίσει. Οι συνεργοί του με καλυμμένα χαρακτηριστικά, φορώντας ολόσωμες λευκές φόρμες και χειρουργικές μάσκες, και υπό την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής έξω από το κατάστημα το οποίο λειτουργούσε και θα μπορούσε ενδεχομένως το σκηνικό να γίνει μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών.

Μάλιστα για να αποφύγουν το ενδεχόμενο καταδίωξης ή απόπειρα διαφυγής είχαν σκάσει τα λάστιχα του οχήματος της χρηματαποστολής με μαχαίρι. Κατά τη ληστεία οι δράστες έριξαν μπογιά στο παρμπρίζ και τοποθέτησαν συσκευή που έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ άλλος δράστης κρατώντας καλάσνικοφ απείλησε τον οδηγό για να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει εμπλοκή του Βασίλη Παλαιοκώστα στη ληστεία της χρηματαποστολής στο Λαύριο!"

Πτολεμαΐδα: 18χρονη αγκάλιασε ηλικιωμένη και άρπαξε τα χρυσαφικά της

Αιφνιδιάστηκε μια 76χρονη στην Πτολεμαΐδα, όταν την αγκάλιασε ξαφνικά μια νεαρή κοπέλα που παρίστανε τη γνωστή της, αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι άρπαξε με μια αστραπιαία κίνηση από το λαιμό της μια αλυσίδα με χρυσό σταυρό αξίας 500 ευρώ και διέφυγε με αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας άνδρας.

Η κλοπή, που έγινε στις 17 Σεπτεμβρίου, εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Εορδαίας και ταυτοποιήθηκαν ως δράστιδα μια 18χρονη Ελληνίδα και ως συνεργός της ένας 34χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε η σχετική δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Έκλεψαν προϊόντα από μαγαζί

Μαζί με έναν άγνωστο συνεργό της που αναζητείται μπήκε μια Ελληνίδα σε ένα κατάστημα σε περιοχή της Ξάνθης και έκλεψαν διάφορα προϊόντα. Όμως, λίγο αργότερα η γυναίκα συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας που βρήκαν στην κατοχή της τα κλοπιμαία, τα οποία παρελήφθησαν από υπάλληλο του καταστήματος και την οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πτολεμαΐδα: 18χρονη αγκάλιασε ηλικιωμένη και άρπαξε τα χρυσαφικά της"

Ελεύθεροι οι Παλαιοχριστιανοί για την αρπαγή του βρέφους!

Οι Παλαιοχριστιανοί αφέθηκαν ελεύθεροι, έπειτα από την απολογία τους στον εισαγγελέα, καθώς κατηγορούνται για την αρπαγή του βρέφους τους.

Ο δικηγόρος της οικογενείας, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δήλωσε ότι οι γονείς δεν «άρπαξαν το βρέφος, καθώς τους ανήκει».

«Είναι δικό τους το παιδί. Αυτό που προκαλεί μεγάλη αίσθηση είναι ότι επί επτά ώρες τα ανήλικα τέκνα της οικογένειας των Παλαιοχριστιανών ταλαιπωρούνταν στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης ανάμεσα σε ανθρώπους οι οποίοι ήταν ασθενείς, κρατούμενοι και δεν είχαν τα απαραίτητα που πρέπει τα ανήλικα τέκνα να έχουν. Την υγειονομική περίθαλψη αλλά και την τροφή» τόνισε, μεταξύ άλλων, μπροστά στις κάμερες ο δικηγόρος.

Όσον αφορά στο σπίτι, όπου έγινε η έφοδος και η σύλληψη, ο κ.Θεοδωρόπουλος δήλωσε: «Ήταν προσωρινά μία οικία που είχαν δηλώσει ότι θα μένουν με τα τέκνα τους. Το σπίτι δεν είναι σε βουνό. Να ξεχάσετε πλέον ότι ο Μανώλης ο Παλαιοχριστιανός κατοικεί σε βουνό κι είναι ακατάλληλες οι συνθήκες για να ζήσουν τα παιδιά του. Είναι σε σπίτι που μπορεί να μεγαλώσει τα παιδιά του».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθεροι οι Παλαιοχριστιανοί για την αρπαγή του βρέφους!"

29 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Από Ω/18:00/27-09-2024 έως Ω/18:00/28-09-2024 εκδηλώθηκαν 29 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 23 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη έξι (6).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "29 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο"

Περιστέρι: Φωτιά σε παιδότοπο - Απεγκλωβίστηκαν παιδιά και γονείς

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε παιδότοπο στο Περιστέρι.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις με 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Σύμφωνα με τον Alpha, πυκνός μαύρος καπνός «έπνιξε» τον παιδότοπο στην Εθνάρχου Μακαρίου.

Μάλιστα, χρειάστηκε να γίνουν απεγκλωβισμοί παιδιών και γονέων.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν χρειάστηκε να στήσουν επιχείρηση κατάσβεσης, καθώς είχε περιοριστεί από εργαζομένους της επιχείρησης.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Περιστέρι: Φωτιά σε παιδότοπο - Απεγκλωβίστηκαν παιδιά και γονείς "

Καιρός αύριο: Θυελλώδεις άνεμοι με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά

Αλλάζει ραγδαία ο καιρός αύριο Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου από τη βορειοανατολική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και τοπικά πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ, από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια, την περιοχή των Κυθήρων και της Κρήτης.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από το απόγευμα στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειοανατολικό Αιγαίο, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά. Το απόγευμα ο καιρός στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα βελτιωθεί.

Στα δυτικά παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως το πρωί στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες και από το απόγευμα βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά και την Εύβοια, με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στα βορειότερα τμήματα.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 6 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά έως 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς, αλλά από το απόγευμα στα βόρεια θα σημειώσει πτώση.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία 5 με 6 και από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, από τις προμεσημβρινές ώρες βορειοδυτικοί 4 με 6, σταδιακά 7 με 8 και το βράδυ στο Θερμαϊκό τοπικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Το απόγευμα ο καιρός στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, από τις προμεσημβρινές ώρες βορειοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά στην κεντρική Μακεδονία 7 με 8 και στο Θερμαϊκό τοπικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως το πρωί στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στο Ιόνιο και την Ήπειρο έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε 6 με 7 και από το απόγευμα στον Κορινθιακό και στην περιοχή των Κυθήρων τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 και τοπικά στην ανατολική Στερεά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Στην Κρήτη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα 6 με 8 μποφόρ. Στις Κυκλάδες από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αρχικά γενικά αίθριος, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σταδιακά στα βορειότερα νησιά σποραδικές καταιγίδες οι οποίες το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, το βράδυ βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, από το βράδυ 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες μέχρι το απόγευμα, οπότε υπάρχει πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες βροχές στα ανατολικά.
Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, σταδιακά βορειοδυτικοί 4 με 6 ενισχυόμενοι από το απόγευμα σε 6 με 8 και στις Σποράδες τις βραδινές ώρες τοπικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Θυελλώδεις άνεμοι με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά"

Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινά πλήγματα - Αναμένεται σκληρή ιρανική απάντηση

Σκοτώθηκε στα πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Βηρυτό χθες, Παρασκευή, o αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Αμπάς Νιφορουσάν. Τις τελευταίες ημέρες τα χτυπήματα από το Ισραήλ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση ενώ δεν αποκλείει χερσαία επέμβαση στον Λίβανο. 

Η τελευταία εξέλιξη που εμφανίζει νεκρό τον αναπληρωτή διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης, ανοίγει νέο πεδίο ανησυχίας καθώς το Ιράν έχει ήδη προεδοποιήσει το Ισραήλ για σκληρή απάντηση, ειδικότερα διεμήνυσε ότι θα συνεχίσει τη σκληρή γραμμή μετά τη δολοφονία του Χασάν Νασράλα που έχει προκαλέσει οργή, με τον Αλί Χαμενεΐ να προειδοποιεί ότι το Ισραήλ θα μετανιώσει πικρά για την ενέργειά του.

Το χρονικό της δολοφονίας Νασράλα 

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα κοντά στη Βηρυτό, όπως ανακοίνωσε σήμερα το φιλοϊρανικό κίνημα, ένα πολύ σκληρό χτύπημα που σπρώχνει τον Λίβανο και τη Μέση Ανατολή προς το άγνωστο, σημειώνει το AFP.

Ο θάνατος του Χασάν Νασράλα, που θεωρείτο ο πιο ισχυρός άνδρας στον Λίβανο, κινδυνεύει να κλονίσει το κόμμα του, να αποσταθεροποιήσει τη χώρα και αποτελεί μεγάλη νίκη του Ισραήλ απέναντι στο Ιράν και στους συμμάχους του στην περιοχή.

«Ο Σάγεντ Χασάν Νασράλα ενώθηκε με τους μάρτυρες συντρόφους του (...) την πορεία των οποίων σχεδόν επί τριάντα χρόνια», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Χεζμπολάχ, ο πιο στενός σύμμαχος του Ιράν, ορκισμένου εχθρού του Ισραήλ.

Η ανακοίνωση ανέφερε πως ο γενικός γραμματέας της ισχυρής ένοπλης οργάνωσης σκοτώθηκε μαζί με άλλα μέλη της «σε ύπουλη σιονιστική επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού».

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε χθες, Παρασκευή, το Ισραήλ στο τέλος του απογεύματος στα νότια προάστια της Βηρυτού, όπου ο ισραηλινός στρατός είπε πως έθεσε στο στόχαστρο το αρχηγείο της ισλαμιστικής οργάνωσης.

«Ο Χασάν Νασράλα είναι νεκρός», δήλωσε νωρίτερα εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο Ναντάβ Σοσάνι, στο X.

Επικεφαλής της Χεζμπολάχ από το 1992, ο 64χρονος Χασάν Νασράλα, ήταν ένας πιστός σιίτης που αποτελούσε αντικείμενο πραγματικής λατρείας στη σιιτική κοινότητα του Λιβάνου Ο τόπος κατοικίας του εδώ και χρόνια ήταν απόρρητο μυστικό, ενώ σπανίως εμφανιζόταν δημόσια.

«Το μήνυμα είναι απλό: όποιον απειλεί τους πολίτες του Ισραήλ, ξέρουμε πως να τον φθάσουμε» προειδοποίησε ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου, ο στρατηγός Χερτσί Χαλεβί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, ο Αλί Καρακέ, που φέρεται να ήταν ο διοικητής του νοτίου μετώπου της Χεζμπολάχ, καθώς και άλλοι διοοκητές του κινήματος, σκοτώθηκαν δίπλα στον Χασάν Νασράλα κατά την επιχείρηση «Νέα τάξη».

Ο στρατός δήλωσε στη συνέχεια πως η "πλειονότητα" των υψηλόβαθμων στελεχών της Χεζμπολάχ έχουν «εξοντωθεί» σε ισραηλινές επιχειρήσεις τους τελευταίους μήνες.

Η επίθεση εναντίον του Νασράλα «ήταν πολύ πολύπλοκη. Αυτό δείχνει όχι μόνο τις τεράστιες τεχνολογικές δυνατότητες αλλά και σε ποιο σημείο το Ισραήλ κατάφερε να εισχωρήσει στη Χεζμπολάχ», εκτιμά ο Τζέιμς Ντόρσεϊ, ερευνητής στο Ινστιτούτο Μέσης Ανατολής του εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης.

«Υπάρχει ακόμη δρόμος να διανυθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, Ναντάβ Σοσάνι εκτιμώντας σε «δεκάδες χιλιάδες ρουκέτες» το οπλοστάσιο του κινήματος και λέγοντας πως η Χεζμπολάχ εξακολουθεί να έχει «την ικανότητα να εκτοξεύει πολλά πυρά ταυτόχρονα» στο Ισραήλ.

Το πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού κατέστρεψε δεκάδες κτήρια σύμφωνα με φωτογράφο του AFP και ώθησε στη φυγή χιλιάδες κατοίκους, εκ των οποίων μερικές οικογένειες κοιμήθηκαν στον δρόμο. Σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό των αρχών του Λιβάνου, τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Πολλές ώρες μετά το πλήγμα, στήλες καπνού υψώνονταν ακόμη από τα συντρίμμια.

Με χρηματοδότηση και εξοπλισμό από το Ιράν, η Χεζμπολάχ ιδρύθηκε το 1982 με πρωτοβουλία των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού του Ιράν.

Χωρίς να αναφέρει το όνομα του Χασάν Νασράλα, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλι Χαμενεΐ, δήλωσε: "η σφαγή ανυπεράσπιστων ανθρώπων στον Λίβανο" "απέδειξε την κοντόφθαλμη και ανόητη πολιτική των ηγετών του καθεστώτος-σφετεριστή".

Ο προκάτοχος του Χασάν Νασράλα, ο Αμπάς Μουσάουι, δολοφονήθηκε τον Φεβρουάριο του 1992 από ισραηλινή επιδρομή στην αυτοκινητοπομπή του στον νότιο Λίβανο. Η σύζυγος του και ένας από τους γιους του σκοτώθηκαν επίσης.

Παρά τα πλήγματα που εξαπολύει το Ισραήλ, το οποίο βομβαρδίζει αδιάκοπα τα προπύργια της Χεζμπολάχ, το κίνημα ανακοίνωσε σήμερα ότι εκτόξευσε ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ. Ωστόσο συχνά η μεγάλη πλειονότητα των ρουκετών αναχαιτίζονται.

Την περασμένη Δευτέρα, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε εκστρατεία σφοδρών και φονικών βομβαρδισμών εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, έπειτα από διασυνοριακές ανταλλαγές πυρών με τη λιβανέζικη οργάνωση.

Η Χεζμπολάχ άνοιξε μέτωπο εναντίον του Ισραήλ με την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, που ξέσπασε μετά την επίθεση μαχητών της συμμάχου της, παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Το Ισραήλ λέει ότι δρα για να σταματήσει τα πυρά της Χεζμπολάχ προς το βόρειο τμήμα του, που συνορεύει με τον νότιο Λίβανο, και να επιτρέψει με αυτό τον τρόπο την επιστροφή δεκάδων χιλιάδων κατοίκων που αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους.

Σήμερα ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως εξαπέλυσε πλήγματα «σε 140 στόχους της Χεζμπολάχ» από χθες βράδυ, και είπε πως σκότωσε έναν από τους διοικητές της σε αεροπορική επιδρομή στον νότιο Λίβανο.

Ένα νέο ισραηλινό πλήγμα στοχοποίησε επίσης τα νότια προάστια της Βηρυτού με αποτέλεσμα να χτυπηθεί ένα κτήριο, σύμφωνα με πηγή ασφαλείας.

Από τη Δευτέρα, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 700 ανθρώπων, στην πλειονότητά τους αμάχων σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου. Μέσα σε έναν χρόνο, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί υπερβαίνει τους 1.500, απολογισμός που είναι μεγαλύτερος εκείνου των 33 ημερών πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ το 2006.

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινά πλήγματα - Αναμένεται σκληρή ιρανική απάντηση"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024, προβλέπεται:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας)

χαρτης

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Διαβάστε Περισσότερα » " Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024"

Στις ράγες και πάλι τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Σέρρες

Aπό την Τρίτη 1 Οκτωβρίου επανέρχονται τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στο τμήμα μεταξύ Θεσσαλονίκης – Σερρών σύμφωνα με τη Hellenic Train.

Μετά την ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών και την παράδοση της γραμμής σε κυκλοφορία από τον Διαχειριστή Υποδομής ΟΣΕ τα δρομολόγια διαμορφώνονται ως εξής:

Θεσσαλονίκη – Σέρρες:

-Αμαξοστοιχία 3632 με ώρα αναχώρησης 5:55 από Θεσσαλονίκη

-Αμαξοστοιχία 1634 με ώρα αναχώρησης 15:15 από Θεσσαλονίκη

Σέρρες – Θεσσαλονίκη:

-Αμαξοστοιχία 3633 με ώρα αναχώρησης 9:15 από Σέρρες

-Αμαξοστοιχία 1635 με ώρα αναχώρησης 18:30 από Σέρρες

-Τα δρομολόγια 1634 και 1635 πραγματοποιούνται με λεωφορεία στο τμήμα Σέρρες – Δράμα. Το 1635, με αναχώρηση στις 17:07 από Δράμα.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Στις ράγες και πάλι τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Σέρρες"

Είπαν σε 80χρονη ότι πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα η κόρη της και της απέσπασαν 15.500 ευρώ – Συνελήφθη ένας 28χρονος

Εξιχνιάσθηκε, μετά έρευνα αστυνομικών του τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, περίπτωση τηλεφωνικής απάτης σε βάρος 80χρονης ημεδαπής, σε περιοχή των Γρεβενών, με το πρόσχημα έκτακτης ανάγκης χειρουργικής επέμβασης της κόρης της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 28χρονου αλλοδαπού, ο οποίος εισέπραξε από την 80χρονη το χρηματικό ποσό των 15.500 ευρώ, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ακόμη δύο συνεργών του, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, οι οποίοι είχαν το ρόλο του υποτιθέμενου ιατρού (ο άνδρας) και της κόρης (η γυναίκα).

Ειδικότερα, το πρωί της Πέμπτης η 80χρονη δέχτηκε τηλεφωνική κλήση στο σταθερό τηλέφωνο της οικίας της και έπειτα στο κινητό της από άγνωστο άνδρα, ο οποίος της συστήθηκε ως ιατρός νοσοκομείου και αφού προφασίστηκε ότι η κόρη της είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, απαίτησε την καταβολή χρηματικού ποσού δήθεν για το χειρουργείο, ενώ ταυτόχρονα άγνωστη γυναίκα προσποιούνταν την κόρη της 80χρονης.

Η 80χρονη πείσθηκε και καθ΄ υπόδειξη του υποτιθέμενου ιατρού, παρέδωσε έξω από την οικία της σε περιοχή των Γρεβενών το χρηματικό ποσό των 15.500 ευρώ στον 28χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είχε το ρόλο του εισπράκτορα.

Από το τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δύο άγνωστων ατόμων-συνεργών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.  

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Είπαν σε 80χρονη ότι πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα η κόρη της και της απέσπασαν 15.500 ευρώ – Συνελήφθη ένας 28χρονος"

Ε.Ε.: Σύσταση αποφυγής του εναέριου χώρου Ισραήλ και Λιβάνου

Οι ευρωπαϊκές αρχές συνιστούν στις αεροπορικές εταιρίες να αποφύγουν τους εναέριους χώρους του Λιβάνου και του Ισραήλ λόγω της «εντατικοποίησης των αεροπορικών πληγμάτων και της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας», όπως ανακοίνωσαν σήμερα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA) εξέδωσαν δελτίο «συνιστώντας (στις αεροπορικές εταιρίες) να μην δραστηριοποιούνται εντός των εναέριων χώρων του Λιβάνου και του Ισραήλ, σε όλα τα επίπεδα πτήσης», όπως γνωστοποίησε η EASA.

Εκτιμά πως η κατάσταση σε αυτές τις δύο χώρες είχε επιπτώσεις στην ασφάλεια του εναέριου χώρου.

Η σύσταση σε αυτό το στάδιο ισχύει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου αλλά μπορεί να επανεξεταστεί, να προσαρμοστεί ή να αποσυρθεί ανάλογα με την αποτίμηση της κατάστασης.

«Η EASA θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση προκειμένου να αξιολογήσει αν υπάρχει αύξηση ή μείωση των κινδύνων για τις αεροπορικές εταιρίες της ΕΕ, ως αποτέλεσμα της εξέλιξης της απειλής», ανέφερε.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ε.Ε.: Σύσταση αποφυγής του εναέριου χώρου Ισραήλ και Λιβάνου"

Διασώθηκαν 66 μετανάστες ανοιχτά της Κορώνης - Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές

Τέσσερα άτομα ηλικίας 24, 28, 29 και 38 ετών, τρεις από το Αφγανιστάν και έναν από το Ιράν, συνέλαβαν οι λιμενικοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας ως διακινητές των 66 μεταναστών που διασώθηκαν την Πέμπτη ανοιχτά της Κορώνης.

Το μικρό πλοίο στο οποίο επέβαιναν δήλωσε μέσω του 112 ότι ήταν σε κίνδυνο και έτσι ξεκίνησε μέσω του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσής τους, με τη συνδρομή παραπλέοντος φορτηγού πλοίου «ARGO 1» σημαίας Παναμά.

Το πλοίο είχε ξεκινήσει την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου από την Αλικαρνασσό με προορισμό την Ιταλία.

Το κόστος μεταφοράς τους εκτιμάτα από έξι έως οκτώ χιλιάδων ευρώ.

Στο λιμάνι της Καλαμάτας τους υποδέχθηκαν άτομα από τον Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Ερυθρό Σταυρό, αλλά και εθελοντές παρέχοντας τα απαραίτητα για τις πρώτες ώρες διαμονής στο χώρο των αποθηκών του λιμανιού.

Στο χώρο αυτό θα παραμείνουν για λίγες ημέρες έως ότου αποφασιστεί σε ποια δομή φιλοξενίας θα μεταφερθούν.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Διασώθηκαν 66 μετανάστες ανοιχτά της Κορώνης - Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές"

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο του Χασάν Νασράλα

Υστερα από 18 ώρες νωθρών διαψεύσεων και -κυρίως- σιωπής, η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της που κυκλοφόρησε στις 2:30 ώρα Ελλάδας, ότι ο ηγέτης της, Χασάν Νασράλα, είναι νεκρός.

Είχε προηγηθεί, στη 1:00 μμ, η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Στη δήλωσή της, η Χεζμπολάχ αναφέρει ότι θα συνεχίσει τη μάχη της κατά του Ισραήλ για την «υποστήριξη της Γάζας και της Παλαιστίνης και για την υπεράσπιση του Λιβάνου και του ακλόνητου και έντιμου λαού του».

«Ο Σεβασμιώτατος, ο Δάσκαλος της Αντίστασης, ο δίκαιος υπηρέτης, πέθανε για να είναι με τον Κύριό του», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Αμέσως μετά την δημοσιοποίησή της, το τηλεοπτικό δίκτυο που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ (Al Manar tv) ξεκίνησε να μεταδίδει απαγγελίες με στίχους από το Κοράνι.

Σχεδόν ταυτόχρονα και η Χαμάς ανακοίνωνε ότι θρηνεί τον θάνατο του Νασράλα, σημειώνοντας σε δήλωσή της ότι η «δολοφονία του του απλά θα δυναμώσει την αντίσταση».

Επίσης, ο ηγέτης των Σιιτών του Ιράκ, Μοκτάντα αλ-Σαντ, με ανάρτησή του στο X θρηνεί τον Νασράλα γράφοντας: «Έζησες περήφανα, πέθανες πεφήφανα».

Έκρυθμη κατάσταση στη Βηρυτό

Μαρτυρίες που μετέδιδε στις  το μεσημέρι το Reuters,  ανέφεραν πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης και πλήθη που φώναζαν συνθήματα όπως «Για σένα Νασράλα».

Τουλάχιστον 11 νεκροί και 108 τραυματίες

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε επίσης ότι οι νεκροί από το χτύπημα της Παρασκευής που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του Νασράλα, είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 11 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 108.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο του Χασάν Νασράλα"

Νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ανακοίνωσαν οι IDF

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σήμερα Σάββατο (28/9) σε μήνυμά του ότι ο αρχηγός της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα «εξολοθρεύτηκε» στο χτύπημα της Βηρυτού.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, ο Ισραηλινός Στρατός αναφέρει ότι μαζί με τον Νασράλα, σκοτώθηκε και ο διοικητής του λεγόμενου Νότιου Μετώπου της Χεζμπολάχ, Αλί Καράκι, μαζί με άλλους διοικητές.

Ο Νασράλα στοχοποιήθηκε ενώ βρισκόταν στο κύριο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού, ένα προπύργιο της Χεζμπολάχ γνωστό ως Ντάχιε. Το αρχηγείο είναι υπόγειο, κάτω από κτίρια κατοικιών στην Dahiyeh, λέει ο IDF.

«Το χτύπημα διεξήχθη ενώ τα κορυφαία στελέχη της Χεζμπολάχ βρίσκονταν στο αρχηγείο τους και συμμετείχαν στον συντονισμό τρομοκρατικών ενεργειών κατά των πολιτών του κράτους του Ισραήλ», λέει ο στρατός.

Ο Αρχηγός του Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Αντιστράτηγος Χέρζι Χαλέβι μετά τη δολοφονία του αρχηγού της τρομοκρατίας της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα λέει ότι το Ισραήλ θα φτάσει σε οποιονδήποτε απειλεί τη χώρα και τους πολίτες της.

«Δεν είναι το τέλος των εργαλείων στην εργαλειοθήκη. Το μήνυμα είναι απλό, σε όποιον απειλεί τους πολίτες του κράτους του Ισραήλ, θα ξέρουμε πώς να τους φτάσουμε», ανέφερε.

«Κατά τη διάρκεια της 32χρονης βασιλείας του Χασάν Νασράλα ως Γενικού Γραμματέα της Χεζμπολάχ, ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία πολλών Ισραηλινών πολιτών και στρατιωτών και τον σχεδιασμό και την εκτέλεση χιλιάδων τρομοκρατικών δραστηριοτήτων», ανέφερε η δήλωση.

«Ήταν υπεύθυνος για τη διεύθυνση και την εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλο τον κόσμο στις οποίες δολοφονήθηκαν πολίτες διαφόρων εθνικοτήτων. Ο Νασράλα ήταν ο κεντρικός λήπτης αποφάσεων και ο στρατηγικός ηγέτης της οργάνωσης».

Λίβανος: «Έχει χαθεί η επαφή με τον Νασράλα»

«Έχει χαθεί η επαφή» με τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, δήλωσε σήμερα στο AFP πηγή προσκείμενη στο σιιτικό κίνημα του Λιβάνου, χωρίς να επιβεβαιώσει τον θάνατό του, ο οποίος ανακοινώθηκε από το Ισραήλ.

«Έχει χαθεί η επαφή με τον Χασάν Νασράλα από χθες (Παρασκευή) το βράδυ», δήλωσε η πηγή αυτή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, ενώ λίγο νωρίτερα το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον αρχηγό της Χεζμπολάχ σε επιδρομή του χθες στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Το Ισραήλ επιστρατεύει τρία τάγματα εφέδρων

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι επιστρατεύει τρία τάγματα εφέδρων για να ενισχύσει την άμυνα της κεντρικής διοίκησής του, στις επιχειρησιακές περιοχές της οποίας περιλαμβάνεται η κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ενόψει περιόδου εβραϊκών εορτών, κατά τις οποίες συχνά κλιμακώνονται οι εντάσεις στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, όπου η σύγκρουση με Παλαιστίνιους μαχητές αναζωπυρώθηκε στη διάρκεια του συνεχιζόμενου πολέμου του Ισραήλ κατά του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

“Σύμφωνα με την εκτίμηση της κατάστασης, οι IDF (σ.σ.: ο ισραηλινός στρατός) καλεί τρία τάγματα εφεδρείας για επιχειρησιακές δραστηριότητες και για να ενισχύσουν την άμυνα στην Κεντρική Διοίκηση”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο στρατός, στην οποία δεν διευκρινίζει περαιτέρω.

Συνεχίζονται τα πλήγματα κατά της Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα νέα πλήγματα με στόχο την Χεζμπολάχ στον ανατολικό Λίβανο, μετά τον εντατικό βομβαρδισμό στη διάρκεια της νύχτας των νοτίων προαστίων της Βηρυτού, προπυργίου του σιιτικού κινήματος του Λιβάνου.

Ο ισραηλινός στρατός “πλήττει τώρα στόχους (…) που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ στην περιοχή της (κοιλάδας) Μπεκάα”, στον ανατολικό Λίβανο, αναφέρει ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία προσθέτει ότι σειρήνες συναγερμού ήχησαν στο βόρειο Ισραήλ, όπου η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι εξαπέλυσε ρουκέτες, μετά τα ισραηλινά πλήγματα στο προπύργιό της στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Στην πρώτη επίθεση που πραγματοποιεί μετά τα ισραηλινά πλήγματα τη νύχτα στα νότια προάστια της λιβανικής πρωτεύουσας, η Χεζμπολάχ στοχοθέτησε με ρουκέτες Fadi-1 το κιμπούτς Κάμπρι στο βόρειο Ισραήλ, σε απάντηση στις “βάρβαρες” επιθέσεις του Ισραήλ “σε πόλεις, χωριά και αμάχους” στον Λίβανο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Παράλληλα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ένας πύραυλος ερρίφθη από τον Λίβανο στο κεντρικό Ισραήλ και έπεσε σε ανοιχτό χώρο. Σύμφωνα με τον στρατό, δεν ήχησαν σειρήνες. Το περιστατικό βρίσκεται υπό εξέταση, πρόσθεσε ο ισραηλινός στρατός στην ανακοίνωσή του, στην οποία δεν διευκρίνισε περαιτέρω.

 
ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ανακοίνωσαν οι IDF"

Καιρός: Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Κυριακή, αφού το καλοκαιρινό σκηνικό που επικρατεί σήμερα Σάββατο (28.9.2024) θα δώσει τη θέση του σε ένα χειμωνιάτικο σκηνικό με πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού κάνοντας λόγο για μεταβολή του καιρού την Κυριακή και τη Δευτέρα με πολύ ενισχυμένους ανέμους, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ αναμένονται:

Α. Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, θα πνέουν από το μεσημέρι της Κυριακής στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια, την περιοχή των Κυθήρων και της Κρήτης.

Επισημαίνεται πως και στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα είναι πρόσκαιρα ενισχυμένοι.

Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται από το μεσημέρι της Δευτέρας (30.09.2024).

Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και πιο συγκεκριμένα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Γ. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται την Κυριακή (29.09.2024) στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου και τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα, η οποία θα είναι της τάξεως των 6 με 8 βαθμών Κελσίου. Ενδεικτικά σημειώνεται πως η θερμοκρασία τη Δευτέρα δεν θα ξεπεράσει στη Θεσσαλονίκη τους 21 βαθμούς και στην Αθήνα τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού"

Παραχώρηση Αττικής Οδού: Αναβάθμιση του αυτοκινητοδρόμου, μείωση διοδίων και του χρέους κατά €3,27 δισ.

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου με το οποίο κυρώνεται η σύμβαση παραχώρησης της Αττικής οδού για 25 χρόνια, έναντι ανταλλάγματος 3.270.000.000 ευρώ, ποσό που είναι το υψηλότερο στην ιστορία του ΤΑΙΠΕΔ.

Η σύμβαση περιλαμβάνει συγκεκριμένες προβλέψεις υπέρ των οδηγών – χρηστών της Αττικής οδού, για τη διασφάλιση της συντήρησης και την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Κυβέρνηση το οικονομικό αντάλλαγμα ύψους 3,27 δισ. ευρώ θα διατεθεί για τη μείωση του δημοσίου χρέους, το οποίο μόνο από αυτή τη συναλλαγή περιορίζεται σχεδόν κατά 1,5 μονάδα του ΑΕΠ.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Η σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού είναι η μεγαλύτερη από τις 9 συνολικά αποκρατικοποιήσεις που ολοκλήρωσε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τον τελευταίο χρόνο. Αποκρατικοποιήσεις που δίνουν ώθηση στην οικονομία, τις επενδύσεις, την απασχόληση. Η Αττική Οδός είναι ένα έργο κρίσιμο για την καθημερινότητα εκατομμυρίων κατοίκων και επισκεπτών της πρωτεύουσας. Η σύμβαση που κατατίθεται στη Βουλή διασφαλίζει την περαιτέρω αναβάθμιση του αυτοκινητοδρόμου και την σημαντική μείωση του δημοσίου χρέους. Είναι μια θετική εξέλιξη για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, το Δημόσιο και την εθνική οικονομία».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε: «Με τη νέα σύμβαση πραγματοποιείται ομαλά η μετάβαση στο νέο καθεστώς παραχώρησης και εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του συστήματος κυκλοφορίας στο λεκανοπέδιο της Αττικής, με υψηλό επίπεδο οδικής ασφάλειας. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνεται ότι και στην Ελλάδα, η συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα μπορεί να είναι διαφανής και επωφελής και για τα δύο μέρη. Δύναται, δηλαδή, να καλύπτει το δημόσιο συμφέρον, μέσω της άμεσης χρηματοδότησης, της λειτουργίας και της συντήρησης, ενώ ο ιδιωτικός τομέας αναλαμβάνει την εκμετάλλευση του οδικού άξονα. Μια σύμπραξη, με την οποία η χώρα μεγεθύνεται οικονομικά, αναπτύσσεται βιώσιμα και ισχυροποιείται ολόπλευρα».

Η σύμβαση προβλέπει ότι ο Παραχωρησιούχος (ΝΕΑ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ Μ.Α.Ε. και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.), θα αναλάβει για 25 έτη τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Αττικής Οδού. Πέραν του εφάπαξ οικονομικού ανταλλάγματος, ύψους 3,27 δισ. ευρώ, θα αποδίδει ετησίως στο ΤΑΙΠΕΔ ποσοστό 7,5% επί των πάσης φύσεως εσόδων από την εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου, ενώ κατά τη διάρκεια της παραχώρησης θα υλοποιήσει επενδύσεις και δαπάνες αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού ύψους 380 εκατ. ευρώ.

Η σύμβαση προβλέπει, επίσης, μείωση των διοδίων από 2,8 σε 2,5 ευρώ από τις 6 Οκτωβρίου, την ημέρα που θα γίνει η παράδοση του αυτοκινητοδρόμου από το Ελληνικό Δημόσιο στον Παραχωρησιούχο. Η μείωση αφορά τις εξής κατηγορίες οχημάτων: επιβατικά (Ι.Χ.), ελαφρά εμπορικά οχήματα και αυτοκίνητα με τροχόσπιτα.

Περιλαμβάνονται, επίσης, διατάξεις για τη διασφάλιση της επαρκούς συντήρησης, της εύρυθμης λειτουργίας του οδικού άξονα και της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος. Ο Παραχωρησιούχος θα αξιολογείται κάθε δύο έτη αλλά και μεμονωμένα επί των βασικών δεικτών απόδοσης (KPIs). Σε περίπτωση αδυναμίας επίτευξης των στόχων προβλέπεται η επιβολή χρηματικών ποινών και άλλες κυρώσεις ανάλογα με την υστέρηση στην προβλεπόμενη επίδοση.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραχώρηση Αττικής Οδού: Αναβάθμιση του αυτοκινητοδρόμου, μείωση διοδίων και του χρέους κατά €3,27 δισ."

Αλεξανδρούπολη: «Τον κρατούσαν εναλλάξ όσο τον κακοποιούσαν» - Πώς ο 5χρονος αποκάλυψε τη φρίκη που έζησε από δύο συνομήλικούς του

Tον εφιάλτη που καταγγέλλει ότι έζησε ο πεντάχρονος γιος του, από δύο συνομήλικους συμμαθητές του που τον βίασαν σε νηπιαγωγείο της Αλεξανδρούπολης κατά την διάρκεια του διαλείμματος, περιγράφει στο protothema.gr ο πατέρας του ανηλίκου. Μετά την καταγγελία που έκανε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης η οικογένεια του πεντάχρονου, η υπόθεση έχει περάσει στα χέρια της δικαιοσύνης, με τον πατέρα του ανηλίκου να εξηγεί πως το παιδί τους αποκάλυψε τη φρίκη που κατήγγειλε ότι βίωσε στα χέρια των συμμαθητών του. Την ίδια ώρα ελεύθεροι αφέθηκαν οι έξι συλληφθέντες για την υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμούΠρόκειται για δύο νηπιαγωγούς και τέσσερις γονείς. Οι πρώτοι κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και οι δεύτεροι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί τη Δευτέρα.

Οσα περιέγραψε ο πατέρας στο protothema.gr

«Είμαστε όλοι σε κατάσταση σοκ και το παιδί είναι σαν άρρωστο, έχει φοβηθεί πολύ» αναφέρει αρχικά ο πατέρας του πεντάχρονου, εξηγώντας ότι ο γιος του πήγε με τη μητέρα του το πρωί στο νηπιαγωγείο και όταν τον πήρε το μεσημέρι και γύρισαν στο σπίτι εκείνος δε μιλούσε καθόλου και δεν ήταν καλά ψυχολογικά.

«Το παιδί κοιμήθηκε και ξύπνησε το απόγευμα. Μου είπε ότι θέλει να πάει τουαλέτα και αμέσως μετά έτρεξε μέσα πάλι. Δε καθόταν, ήταν όρθιος. Τον ρώτησα τι έγινε και δε μου απαντούσε αρχικά. Είχε φοβηθεί πάρα πολύ, ενώ είναι πολύ ζωηρό παιδί, δε μιλούσε και δεν είχε διάθεση ούτε να φάει. Μου είπε "μπαμπά τσούζει" πίσω μου. Δε μου έλεγε το γιατί. Μετά από παρεκκλίσεις μου μου αποκάλυψε τη συνέβη», αναφέρει.

Ο πατέρας του πεντάχρονου περιγράφει στη συνέχεια όσα του ανέφερε ο γιος του για την επίμαχη ώρα που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού από δύο συμμαθητές τους. «Μου είπε μπαμπά σήμερα στο σχολείο βγήκαμε για διάλειμμα και δύο παιδιά με πήρανε μέσα στην τάξη. Με χτύπησαν, με έσπρωξαν και έπεσα. Τότε ο ένας ανέβηκε επάνω μου και κράτησε τα χέρια μου πίσω και άλλο παιδί κατέβασε το παντελόνι μου», αναφέρει, ενώ για ευνόητους λόγους δε γίνεται να αναπαραχθούν περισσότερες λεπτομέρειες για την καταγγελλόμενη σεξουαλική κακοποίηση.

«Ο γιος μου μου είπε ότι φοβήθηκε πάρα πολύ και δε μπορούσε ούτε να μιλήσει. Τον κρατούσαν εναλλάξ όσο τον κακοποιούσαν σεξουαλικά», σημειώνει. Αμέσως μετά την αποκάλυψη της φρίκης, ο πατέρας του πεντάχρονου πήγε να βρει τους γονείς των δύο παιδιών που κατηγορούνται ότι τον κακοποίησαν. «Η γυναίκα μου ρώτησε το ένα παιδί, τι έκαναν στο παιδί μας σήμερα στο σχολείο. Εκείνος γέλασε και απάντησε "τον γα...με δύο άτομα" ενώ η μητέρα του τον σταμάτησε και του είπε "εμείς θα λέμε ότι δε κάναμε τίποτα". Μετά πιάσαμε τους άλλους γονείς. Τους ρωτήσαμε και το παιδί τους γελούσε και το αρνήθηκε», επισημαίνει.

Χωρίς να χάσουν χρόνο, όπως λέει ο πατέρας του πεντάχρονου, πήγαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις. «Ο γιατρός είδε σημάδια στην επίμαχη περιοχή και ότι το παιδί ζορίστηκε και κάλεσαν την αστυνομία. Ήρθε ψυχολόγος και εξέτασαν το παιδί, έχουμε δώσει καταθέσεις και κάνουμε ότι μας λένε», προσθέτει, τονίζοντας ότι ο πεντάχρονος πήγαινε για δεύτερη χρονιά στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο και δεν είχε σημειωθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

«Πρώτη φορά είδα έτσι το παιδί μου, κατάλαβα αμέσως ότι κάτι έχει. Το πρωί της Παρασκευής, μόλις βγήκαμε από το νοσοκομείο πήγαμε στο νηπιαγωγείο και η διευθύντρια μας είπε να μη μιλήσουμε σε κάμερες και δημοσιογράφους. Πραγματικά αδιανόητο, είμαστε όλοι συγκλονισμένοι», καταλήγει.

Η νομική άποψη

Η δικηγόρος – ποινικολόγος που εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος, Ανθούλα Ανάσογλου, σε δήλωσή της στο protothema.gr αναφέρει τα εξής:

«Τελικά ζούμε σε μία χώρα δύο ταχυτήτων. Ο δημόσιος τομέας και ειδικά τα δημόσια σχολεία μας έχουν γίνει τόπος μάχης και πολέμου των ανήλικων. Πλέον η εγκληματικότητα έχει πέσει ηλικιακά και ακουμπάει δυστυχώς την νηπιακή ηλικία. Ένα πεντάχρονο νήπιο βιάστηκε μέσα στο νηπιαγωγείο που φοιτούσε. Και μάλιστα από συμμαθητές του. Ο πατέρας του παιδιού καταγγέλλει ότι είχε προειδοποιήσει την νηπιαγωγό καθώς και την διευθύντρια για την παραμέληση που είχαν τα ανήλικα από τους γονείς τους.

Πέντε χρονών παιδιά πήγαν στο σχολείο μόνα και γύριζαν μόνα. Δυστυχώς, όμως, οι εκπαιδευτικοί αδιαφόρησαν και δεν κάλεσαν την πρόνοια να ελέγξει τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών. Από που διδάχτηκαν αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις; Πως έβγαλαν από μέσα τους τετράχρονα νήπια τέτοια άγρια συμπεριφορά; Τι συμβαίνει στα σπίτια τους; Και που ήταν η νηπιαγωγός την ώρα αυτής της πράξης; Την ώρα που το παιδί έκλαιγε και φώναζε ως θύμα βιασμού. Να τονιστεί ότι οι οικογένειες είναι Έλληνες μουσουλμάνοι της Αλεξανδρούπολης. Η ψυχή του παιδιού έχει πληγωθεί και η πολιτεία οφείλει να σταθεί στο πλευρό του παιδιού με ηθική συμπαράσταση και φυσικά φροντίζοντας την άμεση εκπαίδευση του παιδιού σε άλλο σχολικό συγκρότημα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αλεξανδρούπολη: «Τον κρατούσαν εναλλάξ όσο τον κακοποιούσαν» - Πώς ο 5χρονος αποκάλυψε τη φρίκη που έζησε από δύο συνομήλικούς του"

Θεσσαλονίκη: Καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ βρέθηκαν σε επιχείρηση εμπορίας μετάλλων- Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες (27/09), στο πλαίσιο στοχευμένης δράσης από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά, ιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας μετάλλων, καθώς στον αύλειο χώρο της εταιρείας του βρέθηκαν στοιβαγμένα καλώδια χαλκού, τη νόμιμη κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Όπως γνωμάτευσε αρμόδιος υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ, πρόκειται για καλώδια παροχής ρεύματος προερχόμενα από τον ΔΕΔΔΗΕ, το συνολικό βάρος των οποίων ανέρχεται στα (650) κιλά και η αξία τους περί τα (3.000) ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ βρέθηκαν σε επιχείρηση εμπορίας μετάλλων- Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης"

Αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα: Η «διαμάχη» με τη μαθήτρια που την ξυλοκόπησε και η καταγγελία για bullying στο σχολείο

Σε κόντρα που είχε ξεσπάσει από τον περασμένο χρόνο μεταξύ του θύματος και συμμαθήτριάς της οφείλεται η επίθεση που οδήγησε στον τραυματισμό της 14χρονης στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με το Mega, υπήρχε καταγγελία για bullying από τους συμμαθητές της, από τον πατέρα της 14χρονης στη διεύθυνση του σχολείου.

Τότε, στην καταγγελία του, ο πατέρας του κοριτσιού είχε αναφέρει και το όνομα της 14χρονης που φέρεται να που πρωταγωνίστησε στον ξυλοδαρμό του θύματος. Η συγκεκριμένη μαθήτρια απομακρύνθηκε από το σχολείο. Για το εν λόγω ζήτημα φαίνεται, στη συνέχεια, να υπήρξαν και προστριβές με την οικογένειά της.

Ο πατέρας του 14χρονου θύματος, ωστόσο, στις 15 Σεπτεμβρίου γνωστοποίησε στη διεύθυνση του σχολείου ότι δίνονται διαδικτυακά ραντεβού με στόχο την επίθεση στην κόρη του. Το σχολείο δεν προέβη σε καμία προληπτική κίνηση.

Στον ξυλοδαρμό του παιδιού φέρεται να εμπλέκονται και μία 16χρονη συμμαθήτριά της, αλλά και μία 14χρονη που φοιτά σε άλλο σχολείο.

Γλυφάδα: «Νεαρός με τατουάζ τους έδινε οδηγίες να τη χτυπήσουν»

Την ίδια στιγμή, ανατριχιάζουν τα όσα είπε αυτόπτης μάρτυρας, που αντίκρισε όσα δεν κατέγραψαν οι κάμερες από τον ξυλοδαρμό του παιδιού. Στο σημείο, σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρχε ένας νεαρός με τατουάζ στα χέρια ο οποίος και ακολουθούσε την παρέα των παιδιών που επιτέθηκαν στη 14χρονη.

«Φεύγει η κοπέλα που δέρνει, τραβάει την άλλη από το μαλλί και τραβιούνται πιο πέρα. Είχε κάτι μπάζα, την τραβάει προς τα εκεί και πλακώνονται ξανά στο ξύλο. Πέφτουν άλλοι 4-5 πάνω της και την κλωτσάνε. Φώναζαν fight, fight, fight και μετά σταμάτησαν. Σαν να τους έδινε οδηγίες κάποιος», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε πως, «φαινόταν ότι ήταν αυτός που έδινε την κατεύθυνση. Ή πρέπει να είχε σχέση με την κοπέλα ή ο δάσκαλός της που της είχε μάθε πολεμικές τέχνες».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα: Η «διαμάχη» με τη μαθήτρια που την ξυλοκόπησε και η καταγγελία για bullying στο σχολείο"

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 25χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας- Επιτέθηκε και τραυμάτισε δύο άντρες και μία γυναίκα

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας-Τριανδρίας, συνελήφθη (στις 26/09), 25χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Το αιματηρό περιστατικό συνέβη στην οδό Μάρκου Μπότσαρη, στο ύψος της Δελφών. Όπως προέκυψε από την έρευνα, βραδινές ώρες της περασμένης Πέμπτης ο 25χρονος από κοινού με συνεργό του, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Τούμπας, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο δύο άντρες και μία γυναίκα, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν, εκ των οποίων τον έναν σοβαρά.

Επίσης, τραυματίσθηκε ο δράστης, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της πόλης. Η προανάκριση συνεχίζεται από την ανωτέρω Υπηρεσία.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 25χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας- Επιτέθηκε και τραυμάτισε δύο άντρες και μία γυναίκα"

Κορονοϊός: Πώς κλείνουμε ραντεβού και πού κάνουμε το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού για την περίοδο 2024 – 2025 με το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο. 

Το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά της COVID-19 (BioNTech/Pfizer, Comirnaty, JN.1) που έχει παραλάβει η χώρα μας, αναμένεται να θωρακίσει τον πληθυσμό μας τον ερχόμενο χειμώνα από τη νόσο που προκαλεί ο κορονοϊός και να προσφέρει προστασία σε ενήλικες και παιδιά ηλικίας από 6 μηνών και άνω.

Το εμβόλιο, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες που εξέδωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, χορηγείται σε ανοσοεπαρκή άτομα ηλικίας 5 ετών και άνω, σε μία εφάπαξ δόση.

Εμβόλιο COVID-19: Ποιοι πρέπει να το κάνουν

Οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμβολιασμών συστήνουν για την χρονική περίοδο 2024/25, τον εμβολιασμό έναντι της COVID-19 με το επικαιροποιημένο εμβόλιο JN.1 (mRNA Pfizer BionTech), των ατόμων εκείνων που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσο λόγω ηλικίας, υποκείμενου νοσήματος ή κατάστασης και συγκεκριμένα:

  • Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω
  • Άτομα ηλικίας 6 μηνών έως 59 ετών με υποκείμενα νοσήματα και καταστάσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρής νόσου
  • Άτομα με ανοσοκαταστολή
  • Έγκυες γυναίκες με υποκείμενα νοσήματα που αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρής νόσου
  • Επαγγελματίες υγείας

Σημείωση:

  • Το ελάχιστο προτεινόμενο μεσοδιάστημα από προηγούμενο εμβολιασμό ή νόσηση για τον εμβολιασμό με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για τη χρονική περίοδο 2024-2025 είναι τουλάχιστον 3 μήνες
  • Άτομα υγιή ηλικίας μικρότερης των 60 ετών εφόσον το επιλέξουν μπορούν να εμβολιαστούν
  • Επισημαίνεται ότι η διαθεσιμότητα αποτελεσματικής (επί του παρόντος) αντιϊκής θεραπείας για τη νόσο COVID-19 δεν υποκαθιστά τα οφέλη του εμβολιασμού
Συστάσεις για ανεµβολίαστα ή μερικώς εμβολιασµένα άτομα µε υποκείμενα νοσήματα εκτός της ανοσοκαταστολής
  • Σε ανεμβολίαστα άτομα, ηλικίας 5 ετών και άνω χορηγείται μόνο μια δόση του επικαιροποιημένου εμβολίου JN.1, ως βασικός εμβολιασμός
  • Σε ανεμβολίαστα άτομα, ηλικίας 6 μηνών ως 4 ετών χορηγούνται 3 δόσεις του επικαιροποιημένου εμβολίου JN.1 ως βασικός εμβολιασμός.
Σχήμα εμβολιασμού κατά της COVID-19 ατόμων ηλικίας 6 μηνών και άνω (µε μέτρια ή σοβαρή ανοσοκαταστολή)
  • Σε ανεμβολίαστα άτομα με μέτρια ή σοβαρή ανοσοκαταστολή ηλικίας 6 μηνών και άνω χορηγούνται 3 δόσεις του επικαιροποιημένου εμβολίου JN.1της BionTech/Pfizer ως βασικός εμβολιασμός
  • Σε άτομα ηλικίας 6 μηνών και άνω με μέτρια ή σοβαρή ανοσοκαταστολή που έχουν προηγουμένως μερικώς εμβολιαστεί με 1 ή 2 δόσεις, χορηγούνται 2 ή 1 δόση επικαιροποιημένου εμβολίου, αντίστοιχα, ώστε να συμπληρωθεί ο βασικός εμβολιασμός με 3 δόσεις
  • Σε άτομα ηλικίας 6 μηνών και άνω με μέτρια ή σοβαρή ανοσοκαταστολή που έχουν συμπληρώσει στο παρελθόν εμβολιασμό με 3 ή περισσότερες δόσεις εμβολίου χορηγείται μία δόση του νέου επικαιροποιημένου εμβολίου.
  • Στα άτομα αυτά ενδέχεται να χορηγηθούν επιπλέον δόσεις επικαιροποιημένου εμβολίου JN.1 σύμφωνα με την κρίση του θεράποντα ιατρού. Εάν χορηγηθεί επιπλέον δόση, θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 3 μήνες από τον προηγούμενο εμβολιασμό με επικαιροποιημένο εμβόλιο.
Συγχορήγηση αντιγριπικού εμβολίου µε το εμβόλιο κατά του κορoνοϊού

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μπορεί να χορηγηθεί ακόμη και την ίδια μέρα με το αντιγριπικό εμβόλιο – αλλά σε διαφορετικά ανατομικά σημεία – όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα πριν και μετά το αντιγριπικό εμβόλιο.

Έναρξη εμβολιασμών για τους πολίτες 12 ετών και άνω

Οι εμβολιασμοί με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για τους πολίτες 12 ετών και άνω ξεκίνησε στις 9/9/2024

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν το ραντεβού τους μέσω:

• Tης ηλεκτρονικής πλατφόρμας emvolio.gov.gr
• Ή στο Φαρμακείο

Από τις 30/8/2024

Έναρξη εμβολιασμών για τους πολίτες ηλικίας 5 έως 11 ετών

Οι εμβολιασμοί με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για τους πολίτες 5 έως 11 ετών ξεκίνησε στις 26/8/2024

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν το ραντεβού τους μέσω:

• Tης ηλεκτρονικής πλατφόρμας emvolio.gov.gr
• Ή στο Φαρμακείο

Από τις 9/8/2024

Έναρξη εμβολιασμών για τους πολίτες ηλικίας 6 μηνών ως 4 ετών

Η έναρξη των εμβολιασμών με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για τους πολίτες 6 μηνών έως 4 ετών θα γίνει στις 26/8/2024

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν το ραντεβού τους μέσω:

• Tης ηλεκτρονικής πλατφόρμας emvolio.gov.gr
• Ή στο Φαρμακείο

Από τις 9/8/2024

Προγραμματισμός Εμβολιασμού κατά της Covid-19, 2024-2025 µε το επικαιροποιηµένο εμβόλιο
  • Ραντεβού μπορούν να προγραμματίσουν παιδιά και ενήλικες ηλικίας 6 μηνών και άνω σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 μήνες μετά τον προηγούμενο εμβολιασμό ή νόσηση από κορονοϊό, ενώ ραντεβού μπορούν να προγραμματίσουν και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί στο παρελθόν
  • Οι πολίτες που έχουν προγραμματισμένο ραντεβού 1ης δόσης συστήνεται να επαναπρογραμματίσουν το ραντεβού τους με το επικαιροποιημένο εμβόλιο Pfizer JN.1
  • Οι πολίτες που έχουν προγραμματισμένο ραντεβού Αναμνηστικής δόσης συστήνεται να επαναπρογραμματίσουν το ραντεβού τους με το επικαιροποιημένο εμβόλιο Pfizer JN.1
iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Πώς κλείνουμε ραντεβού και πού κάνουμε το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο"

Κέρκυρα: Ομολόγησε η σύζυγος του 68χρονου (Φωτ. – Βίντεο)

Ομολόγησε η σύζυγος 49χρονη Ρωσίδα ότι μαχαίρωσε τον 68χρονο σύζυγος της.

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αιτια που την οδήγησαν σε αυτή την πράξη.

Τα κομμάτια του παζλ της δολοφονίας του 68χρονου άνδρα που εντοπίστηκε νεκρός από την γυναίκα και την 11χρονη κόρη του μέσα στο σπίτι τους στην Κέρκυρα προσπαθούν αν ενώσουν οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ.

Στο σημείο βρίσκεται ήδη ο ιατροδικαστής, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούν μέσα από καταθέσεις, μαρτυρίες και συλλογή στοιχείων να διαπιστώσουν το τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ειδικότερα, κατά την αυτοψία, στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού, οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα σε κάδο απορριμμάτων μία σακούλα η οποία περιείχε ρούχα της 11χρονης κόρης του ζευγαριού γεμάτα αίματα καθώς και ένα μαχαίρι.

Με δεδομένα τα παραπάνω, τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι δύο. Το πρώτο είναι πώς γέμισαν τα ρούχα της μικρής με αίματα και το δεύτερο είναι αν το μαχαίρι που εντοπίστηκε είναι το μαχαίρι του εγκλήματος. Ερωτήσεις που θα απαντηθούν σύντομα.

Το χρονικό και η ενδοοικογενειακή βία

Σημειώνεται πως η τραγωδία αποκαλύφθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν, περίπου στις 3.30 η κόρη του κάλεσε τις Αρχές και ανέφερε ότι ο πατέρας της επέστρεψε πριν λίγο στο σπίτι τους που βρίσκεται στο Πέραμα και είναι σοβαρά τραυματισμένος, πιθανόν μαχαιρωμένος, και έχει χάσει τις αισθήσεις του.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί όπου βρήκαν τον άνδρα πεσμένο στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας, σε ύπτια θέση, γυμνό με τραύμα κάτω από την αριστερή κλείδα.

Στον χώρο εκτός από την κόρη του, βρισκόταν και η σύζυγος του 68χρονου, ενώ, όπως προέκυψε από την έρευνα το ζευγάρι έχει απασχολήσει τις Αρχές τα τελευταία δύο χρόνια για θέματα ενδοοικογενειακής βίας.

Τα περαστικά ήταν τρία. Το πρωτο το 2022 όταν ο άνδρας έκανε μήνυση στην σύζυγο για ενδοοικογενειακή βία, και τα άλλα δυο το 2024 τον Ιανουαρίο και τον Φεβρουάριο με μηνύσεις και των δυο.

corfutvnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κέρκυρα: Ομολόγησε η σύζυγος του 68χρονου (Φωτ. – Βίντεο)"

Ανήλικοι χτύπησαν και λήστεψαν 23χρονο στην Ερμού - Του πήραν μια αλυσίδα

Σοκ για έναν 23χρονο φοιτητή στην Ερμού καθώς, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας (23/9), έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και ληστείας από ανήλικους, οι οποίοι του πήραν μια χρυσή αλυσίδα, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (28/9).

Ειδικότερα, σύμφωνα με το OPEN, μία ομάδα 16χρονων πλησίασε τον 23χρονο στην Ερμού αρχικά με καλές προθέσεις και συνομιλούσε μαζί του. Στη συνέχεια, όμως, οι 16χρονοι φανέρωσαν τις προθέσεις τους και ένας από αυτούς έβαλε τρικλοποδιά στον 23χρονο που έπεσε κάτω, οι υπόλοιποι άρχισαν να τον χτυπούν και τελικά του πήραν τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό του.

Το αξιοσημείωτο είναι πως το περιστατικό συνέβη στην Ερμού σε ώρα αιχμής, δηλαδή την ώρα που ο δρόμος είχε αρκετό κόσμο. Ωστόσο, εργαζόμενοι στις παρακείμενες επιχειρήσεις του εμπορικού δρόμου αλλά και καταστηματάρχες τόνισαν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται τέτοια περιστατικά, ενώ και οι ίδιοι φοβούνται να μιλήσουν μήπως στοχοποιηθούν από τις συγκεκριμένες ομάδες-συμμορίες.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ανήλικοι χτύπησαν και λήστεψαν 23χρονο στην Ερμού - Του πήραν μια αλυσίδα "

Μενίδι: Συνελήφθησαν τέσσερις 16χρονοι που επιτέθηκαν σε ανήλικο – «Σε παρακαλώ, σταμάτα να με χτυπάς» (βίντεο)

Τέσσερις 16χρονοι επιτέθηκαν σε ανήλικο το απόγευμα της Παρασκευής (27/9) στο Μενίδι και αφού το ξυλοκόπησαν και του έκλεψαν το ρολόι.

Μάλιστα, κατέγραφαν τις πράξεις τους σε βίντεο. Ο ανήλικος ακούγεται να λέει ενώ δέχεται τα ανηλεή χτυπήματα: «Σε παρακαλώ, σταμάτα να με χτυπάς, ζαλίζομαι», όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο που έφερε στο φως το STAR.

Πιο συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν στην οδό Δέδε. Εκεί, το θύμα δέχθηκε χτυπήματα στην κοιλιά, στο κεφάλι και το πρόσωπο, όταν οι τέσσερις 16χρονοι επιτέθηκαν στον συνομήλικό τους. Αφού τον άφησαν αιμόφυρτο, τράπηκαν σε φυγή.

Το παιδί κάλεσε την αστυνομία, η οποία μετά από έρευνα εντόπισε και συνέλαβε τους τέσσερις δράστες.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μενίδι: Συνελήφθησαν τέσσερις 16χρονοι που επιτέθηκαν σε ανήλικο – «Σε παρακαλώ, σταμάτα να με χτυπάς» (βίντεο)"

Κέρκυρα – Ανθρωποκτονία στο Πέραμα – Νεκρός 68χρονος.

Νεκρός βρέθηκε εντός του σπιτιού του ένας Κερκυραίος 68χρονος, στην περιοχή του Περάματος.

Τον άνδρα βρήκε νεκρό η σύζυγος του και ειδοποίησε με την κόρη της την Αστυνομία.

Ο άνδρας αρχικά έχει τραύμα στον ώμο και εξετάζεται να έγινε με αιχμηρό αντικείμενο.

Αυτή την ώρα στο σημείο βρίσκεται το Εγκληματολογικό, ενώ αναμένεται και ο Ιατροδικαστής.

Σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες έχει προσαχθεί η σύζυγος του άνδρα, και ανακρίνεται ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη.

corfutvnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κέρκυρα – Ανθρωποκτονία στο Πέραμα – Νεκρός 68χρονος."

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news