facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Εγκρίθηκε η τροπολογία για τα υπερκέρδη από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας

Με τις ψήφους της ΝΔ εγκρίθηκε η τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία θεσπίζεται Προσωρινός Μηχανισμός Επιστροφής Μέρους Εσόδων από τους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Την τροπολογία καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25. Παρών, ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ και Ελληνική Λύση.

«Προβλέπουμε την επέκταση του μηχανισμού φορολόγησης υπερκερδών και στον κλάδο της προμήθειας», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας που αιτιολόγησε την τροπολογία λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει δημιουργήσει μηχανισμό φορολόγησης των υπερκερδών στον κλάδο της παραγωγής, που μέχρι τώρα έχει αποδώσει περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία έχουν επιστρέψει σε λογαριασμούς ρεύματος. «Έχουμε υποχρεώσει, για πρώτη φορά, μετά την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, τους προμηθευτές, κάθε 20 του μηνός, να δηλώνουν ποια είναι η τιμή ηλεκτρικής ενέργειας του επόμενου μήνα. Επειδή είχαμε πολύ έντονες, και παραμένουν πολύ έντονες, οι μεταβολές στις τιμές χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας ,εξαιτίας βεβαίως, των μεταβολών στις τιμές του φυσικού αερίου, υπάρχει πιθανότητα δημιουργίας υπερεσόδων, υπερκερδών και στον κλάδο της προμήθειας», είπε ο κ. Σκρέκας.

«Υπολογίζουμε μια εύλογη τιμή λιανικής, βάσει της τιμής χονδρικής -της πραγματικής τιμής χονδρικής- υπολογίζουμε ποια είναι η τιμή χρέωσης από τους προμηθευτές και αν υπάρχει διαφορά μεταξύ εύλογης τιμής και τιμής χρέωσης, δηλαδή υπάρχει μια θετική διαφορά, αυτή την ανακτούμε σε ποσοστό κατ’ αρχήν 60% φέτος και αφήνουμε ένα υπολειπόμενο 40% το οποίο θα συμψηφιστεί με πιθανές διαφορές στα επόμενα τρίμηνα», είπε επίσης ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πρόσθεσε: «κλείνουμε την πόρτα και σε παραγωγούς και σε προμηθευτές στη δημιουργία υπερεσόδων, δηλαδή υπερκερδών. Όλα αυτά τα χρήματα τα εισπράττουμε πίσω και τα οδηγούμε στους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών και με αυτό τον τρόπο επιδοτούμε τους λογαριασμούς, διατηρώντας προσιτές τιμές».

«Η Κυβέρνηση και μαγειρεύει και καλύπτει τα υπερκέρδη και ο υπολογισμός της πλήττει το δημόσιο συμφέρον», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος και κατήγγειλε ότι «η Κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να αποτρέψει τα υπερκέρδη, στηρίζει την αισχροκέρδεια, γιατί μόνη της προτεραιότητα είναι να πηγαίνουν τα λεφτά στα ταμεία των ενεργειακών εταιρειών, που είναι ακόμα σήμερα».

Ομολογία αποτυχίας, χαρακτήρισε την τροπολογία η Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ Ευαγγελία Λιακούλη. «Γιατί τη φέρνετε αυτή την τροπολογία; Δεν είναι ομολογία αυτή ότι αποτύχατε να εισπράξετε; Φέρνετε σήμερα τροπολογία με την οποία μας λέτε ότι αλλάζετε τον τρόπο με τον οποίο θα εισπράττετε τα έσοδα, ενώ σας είπαμε ‘κλιμακωτό πλαφόν στην τιμή της λιανικής’», είπε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Η μόνη απάντηση που θα έπρεπε να έχετε δώσει από την πρώτη στιγμή, θα έπρεπε να ήταν το πλαφόν στη λιανική. Είναι καθαρή, ξεκάθαρη θέση, η οποία λύνει το πρόβλημα από τη ρίζα», είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Εδώ πραγματικά γελάμε», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης και πρόσθεσε: «Μόνο ο κ. Μυτιληναίος και οι επιχειρήσεις του, με το 7% της ενέργειας, εμφάνισαν κέρδη 9μηνου 300 εκατομμύρια ευρώ και η ΡΑΕ εκ μέρους σας υπολογίζει υπερκέρδη του συνόλου της αγοράς στα 300 εκατομμύρια ευρώ. Πραγματικά ως εδώ η υποκρισία απέναντι σε ένα λαό που έχετε εξαθλιώσει για να ταΐζετε τις αχόρταγες ορέξεις των δεκαπέντε επιχειρηματιών ολιγαρχών».

«Δίπλα στο ‘καλάθι της κοροϊδίας’, φέρνετε τροπολογία για τα υπερβάλλοντα έσοδα των προμηθευτών, που θα πάνε στο Ταμείο της πράσινης μετάβασης. Δηλαδή θα επιστραφούν πάλι στη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και υπογράμμισε πως «όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται η αιτία της ενεργειακής κρίσης και της φτώχειας -που είναι η απελευθέρωση, το χρηματιστήριο και το ακριβό ενεργειακό μίγμα σε βάρος της αξιοποίησης των εγχώριων ενεργειακών πηγών ενέργειας, που υλοποίησαν μαζί Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ταυτόχρονα εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση των εταιρειών ενέργειας σε περιόδους κρίσης, μέσα από ένα κυμαινόμενο χαράτσι μέσω των λογαριασμών του ρεύματος».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκρίθηκε η τροπολογία για τα υπερκέρδη από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας"

Πεντάγωνο: «Εγκλήματα πολέμου» οι ρωσικές επιθέσεις σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, ο στρατηγός Μαρκ Μάιλι, δήλωσε σήμερα ότι οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας συνιστούν «έγκλημα πολέμου».

Ο αμερικανός στρατηγός υποστήριξε ότι η ρωσική εισβολή έχει αποτύχει σε όλα τα μέτωπα και ως εκ τούτου η Μόσχα διεξάγει μια «εκστρατεία τρόμου» στην Ουκρανία.

Ωστόσο, ο στρατηγός Μάιλι ανέφερε πως δεν θεωρεί πολύ πιθανή μια στρατιωτική νίκη της Ουκρανίας επί της Ρωσίας στο εγγύς μέλλον, παρά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει ο ουκρανικός στρατός απέναντι στους εισβολείς.

Πιο πιθανή θεωρεί τη διπλωματική επίλυση της σύγκρουσης, ιδιαίτερα καθώς οι δυνάμεις της Ρωσίας εμφανίζονται στην παρούσα φάση «καθηλωμένες», όπως ανέφερε ο στρατηγός Μάιλι.

ΑΜΠΕ, Reuters, AFP /naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Πεντάγωνο: «Εγκλήματα πολέμου» οι ρωσικές επιθέσεις σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές"

Αυστηρή απάντηση Δένδια στην Τουρκία: Δεν δικαιολογεί τις επανειλημμένες απειλές η προεκλογική περίοδος (video)

Νέες ευθείες απειλές του Ερντογάν κατά της Ελλάδας, αυτή τη φορά από το Μπαλί της Ινδονησίας, λίγο πριν ολοκληρωθεί η Σύνοδος του G20. 

“Επιμένω ότι μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά” είπε, υποστηρίζοντας ότι είναι πολύ σημαντική αυτή η δήλωση, για να ξέρει η Ελλάδα τα όριά της. 

Η απάντηση ήρθε από τον Νίκο Δένδια, που υπογραμμίζει ότι οι απειλές Ερντογάν, αποδεικνύουν στους εταίρους την πραγματική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Λίγες μόνο ώρες μετά τις συναντήσεις του με τον Τζο Μπάιντεν και τον Εμμανουέλ Μακρόν, όπου για μια ακόμη φορά η Άγκυρα έγινε αποδέκτης προτροπής για αποφυγή εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο από τον Γάλλο πρόεδρο, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, από το Μπαλί, επανήλθε στο γνώριμο δρόμο της εμπρηστικής ρητορικής. Όπως δήλωσε: «Τέτοιες προσεγγίσεις, αυτή η στάση της Ελλάδας, αυτό που είπα, «μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» το είπα ευγενικά και δεν πρόκειται να με κάνει να κάνω πίσω. Ναι, “μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ”. Πρέπει να ξέρουν τα όρια τους. Σε αυτό το σημείο, είμαστε γείτονες, ξέρετε το νόμο της γειτονιάς».

Κάλεσε μάλιστα την Ελλάδα να μην ξεπερνά τα όριά της και να πάρει μαθήματα από την ιστορία, λέγοντας: «Εμείς σε αυτό το σημείο λέμε. Γείτονα! Κοίτα να ξέρετε τα δίκια του γείτονα. Μην τσακωνόσαστε μαζί μας. Πού είναι η Τουρκία πού είσαστε εσείς! Προσέξτε. Μπορείτε να γεμίσετε όσα νησιά θέλετε, τίποτα από αυτά δεν θα σας ωφελήσει».

Η απάντηση, δια στόματος υπουργού Εξωτερικών, ήρθε από τη Ρώμη, με το Νίκο Δένδια να επαναλαμβάνει τη δέσμευση της Αθήνας στη διεθνή νομιμότητα και να τονίζει: «Στην Τουρκία να είναι ουσιαστικά προεκλογική περίοδος, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι πειστική δικαιολογία για επανειλημμένες απειλές προς την Ελλάδα. Τις απορρίπτουμε ολοκληρωτικά αλλά είναι και χρήσιμες διότι αποδεικνύουν στους φίλους και συμμάχους μας στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και ολόκληρο τον κόσμο ότι η Τουρκία είναι μια χώρα που στον 21ο αιώνα απειλεί μια γειτονική χώρα κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών και θέλουμε την ξεκάθαρη καταδίκη αυτών των απειλών».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι σημείωσε με έμφαση ότι δεν τίθεται ζήτημα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία είναι μια από τις χώρες που έχουν υπογράψει τόσο τη συνθήκη της Λωζάνης το 1923 όσο και αυτή των Παρισίων το 1947. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μονομερείς ενέργειες ή απειλές δεν συμβάλλουν στη δημιουργία σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Όπως γνωρίζετε, η θέση της Ιταλίας, η θέση της ΕΕ, είναι ότι η κυριαρχία των ελληνικών νησιών του Αιγαίου δεν είναι να δυνατόν να αμφισβητηθεί».

Αυταρχικό ηγέτη χαρακτήρισε τον Ερντογάν ο Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος συναντήθηκε με Έλληνες στο Σικάγο, κάνοντας σαφές ότι θα επιμείνει στην απαγόρευση πώλησης μαχητικών στην Τουρκία. Ο Αμερικάνος Γερουσιαστής σχολίασε πως: «Ο Ερντογάν, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι μια πρόκληση. Είναι αυταρχικός, είναι πολεμοχαρής. Όσο είμαι πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, δε θα συμφωνήσω να πωληθούν F35 στην Τουρκία, δε θα έπρεπε να επιβραβεύουμε μία χώρα που είναι εχθρική στο γείτονά της».

Κρίσιμης σημασίας χαρακτηρίζει την επιβεβαίωση της στήριξης Ελλάδας και Κύπρου από τον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο η ελληνοαμερικανίδα βουλευτής Νέας Υόρκης, Νικόλ Μαλλιωτάκη, η οποία δήλωσε πως: «Στη Γερουσία σίγουρα έχετε έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο τον Γερουσιαστή Μενέντεζ που θα κρατήσει τη θέση του ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας. Αλλά και με τη Βουλή, που περνάει στους Ρεπουμπλικάνους, δεν νομίζω ότι αυτό θα υπάρξει διαφορά».

Την ίδια ώρα, το εντεινόμενο ζήτημα των μεταναστευτικών ροών στη Μεσόγειο σχολιάζει ο επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, ασκώντας κριτική στη στάση Γαλλίας και Γερμανίας: «Νομίζω ότι η Ευρώπη, όσον αφορά τη μετανάστευση, έχει αφήσει μόνες τους την Ιταλία και την Ελλάδα. Το Παρίσι και το Βερολίνο δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους. Η Ελλάδα και η Ιταλία δεν πρέπει να κατηγορηθούν για την προσπάθεια να ελέγξουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις αφίξεις».

Tο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διέταξε την Τουρκία να καταβάλει 5.000 ευρώ σε ίδρυμα ελληνικής εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη για παραβίαση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας της.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστηρή απάντηση Δένδια στην Τουρκία: Δεν δικαιολογεί τις επανειλημμένες απειλές η προεκλογική περίοδος (video)"

Ιράν: Απελευθερώθηκαν τα δύο ελληνικά τάνκερ – Ελεύθεροι οι Ελληνες ναυτικοί

Αίσιο τέλος έχει η υπόθεση με τα δύο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοια, τα οποία κρατούνταν υπό ομηρεία από την κυβέρνηση του Ιράν. Η ελληνική κυβέρνηση ήρθε σε συμφωνία με την ιρανική και τα πλοία απελευθερώθηκαν και ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τα ελληνικής σημαίας πλοία Delta Poseidon, της Delta Tankers, συμφερόντων του εφοπλιστή Διαμαντή Διαμαντίδη και Prudent Warrior, συμφερόντων του Σπύρου Πολέμη.

Η απόβαση στο Delta Poseidon είχε γίνει με ελικόπτερο από το οποίο κατέβηκαν επτά ένοπλοι, ενώ αντίστοιχη ήταν και η απόβαση με επτά ενόπλους στο πλοίο Prudent Warrior.  Eπρόκειτο για αντίποινα της ιρανικής κυβέρνησης στην ενέργεια της Ελλάδας να δεσμεύσει, στο πλαίσιο των διεθνών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, το δεξαμενόπλοιο «Lana» το οποίο ως «Pegas» ήταν αρχικά ρωσικών συμφερόντων και μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο, είχε καταπλεύσει στο αγκυροβόλιο της Καρύστου λόγω μηχανικής βλάβης τον περασμένο Απρίλιο.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η σημερινή μέρα είναι πολύ ευχάριστη για τους ναυτικούς μας, αλλά και για την Ελλάδα γενικότερα, αφού έλαβε τέλος μια δυσάρεστη και ιδιαιτέρως σύνθετη υπόθεση, μετά από συστηματικές προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στη σημερινή ευτυχή κατάληξη. Από την πρώτη στιγμή η ελληνική Κυβέρνηση κατέβαλε επίπονες προσπάθειες για να φτάσουμε σε αίσιο τέλος.
 Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω θερμά τους ναυτικούς των πλοίων για την υπομονή και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν όλες τις δύσκολες ημέρες που πέρασαν, αλλά και τις πλοιοκτήτριες εταιρείες των δυο πλοίων, για τη συνεργασία μας.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Λιμενικό Σώμα βρίσκονται και πάντα θα βρίσκονται στο πλευρό των ναυτικών μας, για κάθε πρόβλημα που μπορεί να τους προκύψει σε κάθε γωνιά της οικουμένης.

Η σημερινή θετική εξέλιξη, αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση της προσήλωσής μας στον σκοπό αυτό και της διαρκούς μας προσπάθειας να εξυπηρετούμε και να προστατεύουμε τα συμφέροντα της ελληνικής ναυτιλίας και των ναυτικών μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

in

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιράν: Απελευθερώθηκαν τα δύο ελληνικά τάνκερ – Ελεύθεροι οι Ελληνες ναυτικοί"

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες

Ψηφίστηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με το οποίο ενσωματώνεται στην ελληνική έννομη τάξη η Οδηγία για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση. Καταψήφισε το ΚΚΕ. «Παρών», δήλωσε το ΜέΡΑ25.

Λίγο πριν από την ψηφοφορία, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα της ολομέλειας, απευθύνθηκε «στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα και ανήκουν στους ΑμεΑ».

«Δεν θέλω αγαπητοί συμπολίτες μου να σας κοροϊδέψω και να σας πω ότι με την ενσωμάτωση αυτής της Οδηγίας, αυτομάτως η ζωή σας θα γίνει καλύτερη, γιατί αυτό δεν είναι αλήθεια. Η προσπάθεια για να γίνει η κοινωνία μας καλύτερη και να δώσουμε στους ΑμεΑ συμπολίτες μας το επίπεδο της ζωής που τους αξίζει και που οφείλουμε να τους δώσουμε, είναι μια πολύ δύσκολη προσπάθεια, συλλογική προσπάθεια, εκφεύγει πολύ του ρόλου ενός νόμου», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως πρόσθεσε ο υπουργός, είναι ζήτημα ανθρώπινης αξιοπρέπειας να τους δοθεί το επίπεδο ζωής που τους αξίζει: «Όταν η κοινωνία μας γίνει καλύτερη γι΄αυτούς τους συμπολίτες μας, θα γίνει καλύτερη και για εμάς, γιατί θα είναι δικαιότερη και πιο ανθρώπινη. Και αυτή τη μάχη, πιστεύω ότι τα κόμματα πρέπει στο σύνολό τους να την υποστηρίξουν» είπε. Η Οδηγία που ενσωματώνεται σήμερα στην ελληνική έννομη τάξη, με τα όποια μειονεκτήματα μπορεί να έχει, αποτελεί ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, συμπλήρωσε.

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατέθεσε σειρά νομοτεχνικών βελτιώσεων, στη βάση προτάσεων που είχε υποβάλει η ΕΣΑμεΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες"

Επιταγή Ακρίβειας: Ποιοι και πότε θα πάρουν τα 250 ευρώ – Για ποιους προβλέπεται διπλός «μποναμάς»

Μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, στις 20 Δεκεμβρίου, θα λάβουν οι δικαιούχοι τα 250 ευρώ της «επιταγής ακρίβειας», ενώ την ίδια ημέρα οι δικαιούχοι του Ελάχιστου εγγυημένου Εισοδήματος θα λάβουν 500 ευρώ και οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα το πάρουν προσαυξημένο κατά 50%.

Ειδικότερα, δικαιούχοι της «επιταγής ακρίβειας» είναι 2,3 εκατομμύρια ευάλωτοι πολίτες και συγκεκριμένα, μικροσυνταξιούχοι, δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος, ανασφάλιστοι υπερήλικες, δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και δικαιούχοι Επιδόματος Παιδιού. Μάλιστα οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα πάρουν διπλό «μποναμά», δηλαδή 500 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τον εξορθολογιμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας προβλέπεται ότι δικαιούχοι είναι όσοι:

    Το ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα για το φορολογικό έτος 2022 δεν υπερβαίνει τις 9.600 ευρώ (από 7.200 προηγουμένως)
    Το ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημά τους (το άθροισμα των φορολογητέων εισοδημάτων του υπόχρεου και του/της συζύγου/μέρους συμφώνου συμβίωσης) δεν υπερβαίνει τις 16.800 ευρώ (από 14.400 προηγουμένως)
    Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού που προκύπτει από την πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ έτους 2022 (φορολογικού έτους 2021), δεν υπερβαίνει το ποσό των 300.000 ευρώ (από 200.000 προηγουμένως)
    Είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και έχουν υποβάλλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2021.

Τα ποσά ανά κατηγορία δικαιούχων

- Το ύψος της ενίσχυσης ανά δικαιούχο είναι 250 ευρώ, ανεξάρτητα του αριθμού εξαρτώμενων μελών αυτού. Σε περίπτωση που και οι δυο σύζυγοι είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης, τότε η ενίσχυση καταβάλλεται και στους δυο δικαιούχους. Εάν ο δικαιούχος λαμβάνει σύνταξη και από τον e-ΕΦΚΑ και το ΓΛΚ, η ενίσχυση καταβάλλεται από τον ΕΦΚΑ.

- Όσον αφορά στην χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προς τους 174.000 περίπου δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, προβλέπεται ότι για τον Δεκέμβριο οι προνοιακές παροχές σε χρήμα προσαυξάνονται κατά 250 ευρώ.

- Προβλέπεται επίσης ότι η μηνιαία σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερήλικων χορηγούνται προσαυξημένα κατά 250 ευρώ στους 36.000 περίπου δικαιούχους. Διευκρινίζεται ότι αν ένας χαμηλοσυνταξιούχος του ΕΦΚΑ είναι ταυτόχρονα δικαιούχος αναπηρικού ή άλλου επιδόματος του ΟΠΕΚΑ , θα λάβει μόνο την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων.

- Με στόχο τη στήριξη των ωφελούμενων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, δηλαδή των νοικοκυριών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, τον Δεκέμβριο θα χορηγηθεί διπλή δόση, δηλαδή 500 ευρώ, στους περίπου 225.000 δικαιούχους του.

- Προβλέπεται επίσης η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση για τον Δεκέμβριο των οικογενειών που λαμβάνουν επίδομα παιδιού, η οποία αντιστοιχεί σε μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση επιδόματος παιδιού. Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί. Η έκτακτη δόση καταβάλλεται μέχρι 20 Δεκεμβρίου στους δικαιούχους του επιδόματος κατά το πέμπτο δίμηνο του 2022. Αντίστοιχη έκτακτη δόση καταβάλλεται στους λοιπούς νέους δικαιούχους του επιδόματος του 2022, μετά την έγκριση της αίτησής τους.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Επιταγή Ακρίβειας: Ποιοι και πότε θα πάρουν τα 250 ευρώ – Για ποιους προβλέπεται διπλός «μποναμάς»"

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές – Αναλυτική πρόγνωση

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο, Πέμπτη (17.11.2022) σε όλη τη χώρα. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά. Η θερμοκρασία θα ανέβει, ενώ δυνατοί νοτιάδες θα πνέουν στα πελάγη.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα δυτικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στα βορειοδυτικά πιθανώς τοπικά ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Στα βόρεια θα φτάσει τους 18 με 20 και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Από το απόγευμα στα νότια οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και κυρίως τη νύχτα μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές – Αναλυτική πρόγνωση"

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η χειρουργική επέμβαση της 39χρονης που τραυματίστηκε στην Κωνσταντινούπολη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η χειρουργική επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη η 39χρονη γυναίκα, η οποία τραυματίστηκε στην τρομοκρατική επίθεση, που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη.

Η γυναίκα έφτασε με τουρκικό ασθενοφόρο στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Τρίτης (15/11).

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε εισαγωγή στην Ορθοπαιδική Κλινική και για την αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας της έγιναν όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις.

Ο ιατρικός έλεγχος επιβεβαίωσε την ύπαρξη θραύσματος στο κάτω άκρο και κατάγματος κνήμης και κρίθηκε απαραίτητο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, η οποία και ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η χειρουργική επέμβαση της 39χρονης που τραυματίστηκε στην Κωνσταντινούπολη"

Μενέντεζ: Να φύγει οριστικά και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης από την Κύπρο

Ας φροντίσουμε να φύγει και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης από την Κύπρο, δήλωσε ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, επαναλαμβάνοντας ότι δεν πρόκειται να εγκρίνει την πώληση μαχητικών F-16 στην Τουρκία.

Διαδικτυακή εκδήλωση με αφορμή την 39η επέτειο από την μονομερή ανακήρυξη της «ανεξαρτησίας» του ψευδοκράτους διοργάνωσε η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, οι Γερουσιαστές Μενέντεζ, Κρις Βαν Χόλεν, Τζον Σαρμπάνης και Ντίνα Τάιτους, ο Προεδρικός Επίτροπος Φώτης Φωτίου, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ και εκπρόσωποι κυπριακών και ελληνικών ομογενειακών οργανώσεων.

Ο Γερουσιαστής και Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, δήλωσε περήφανος που είναι υποστηρικτής του κυπριακού ζητήματος, ζητώντας από όλους να φροντίσουν ώστε να φύγει και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης από την Κύπρο. Επανέλαβε, δε, ότι δεν πρόκειται να εγκρίνει την πώληση μαχητικών F-16 στην Τουρκία.

«Η συνεχιζόμενη προθυμία του Ερντογάν να επιβληθεί στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο σημαίνει ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ η Αμερική να σταθεί πλάι-πλάι με την Κυπριακή Δημοκρατία. Είμαι περήφανος που είμαι επί μακρόν υποστηρικτής του κυπριακού ζητήματος και των αγώνων για δεκαετίες για ασφάλεια και δημοκρατία στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως γνωρίζετε, είμαι πλήρως αφοσιωμένος στο θέμα της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας», τόνισε κατά την παρέμβαση του ο κ. Μενέντεζ.

Πρόσθεσε ότι χάρηκε όταν η κυβέρνηση Μπάιντεν το περασμένο φθινόπωρο πιστοποίησε ότι επιτρέπει στην Κύπρο να αγοράζει όπλα αμερικανικής κατασκευής.

«Είναι ένα σημαντικό επίτευγμα, αλλά υπάρχει ακόμα περισσότερη δουλειά που πρέπει να γίνει. Ο Ερντογάν συνεργάστηκε με τους πιο βάναυσους δικτάτορες στην Ιαπωνία και την Κίνα, τον Πούτιν και τη Ρωσία. Παρατηρεί ότι συμβαίνει στην Ουκρανία γιατί θέλει να κάνει το ίδιο στη βόρεια Κύπρο», ανέφερε.

«Είναι πιο ασταθής και απρόβλεπτος. Γι’ αυτό σήμερα η απειλή για την κατεχόμενη περιοχή είναι μια απειλή που πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη. Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να βάλουν κανένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 στα χέρια του Προέδρου Ερντογάν. Δεν θα εγκρίνω κανένα F-16 για την Τουρκία μέχρι να πραγματοποιήσει την επιθετική του εκστρατεία σε ολόκληρη την περιοχή», υπογράμμισε ο Μενέντεζ.

Τέλος, ανέφερε ότι υπάρχουν τόσα πολλά που οι Κύπριοι, οι κάτοικοι του Νιου Τζέρσεϊ και όλοι οι Αμερικανοί μπορούν να επιτύχουν μαζί εάν συνεργαστούν.

«Ας φροντίσουμε και κάθε τελευταίος Τούρκος στρατιώτης να φύγει οριστικά από το νησί της Κύπρου. Να φτιάξουμε μια Ανατολική Μεσόγειο ενωμένη και ειρηνική», σημείωσε.

Ο ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης εξέφρασε την εκτίμησή του για τη συμμετοχή του Γερουσιαστή Μενέντεζ στη διαδικτυακή συζήτηση.

Σημείωσε πως «ο ρόλος του στην προσέγγιση της Κύπρου και των ΗΠΑ ήταν ζωτικής σημασίας. Είμαστε μια μοναδικά ασφαλής σταθερή εξαίρεση σε αυτήν την πολύ ταραγμένη περιοχή. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη μέση των κατακλυσμικών εξελίξεων στην Ευρώπη».

Ο κ. Κασουλίδης έκανε αναφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία τονίζοντας πως «με τη δική μας τραγική εμπειρία από τη στρατιωτική εισβολή και την τουρκική κατοχή πάνω από το ένα τρίτο της επικράτειάς μας, είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε καλύτερα την τραγική κατάσταση στην Ουκρανία».

Στην παρέμβαση του ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Γκας Μπιλιράκης είπε μεταξύ άλλων πως «συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην παράνομη κατοχή της Κύπρου. Πρέπει να γίνει πολύ περισσότερη δουλειά. Όλοι οι Κύπριοι αξίζουν ένα τέλος στην παράλογη διαίρεση της πατρίδας τους».

Ο Γερουσιαστής Κρις Βαν Χόλεν ευχαρίστησε τον κ. Μενέντεζ που κρατάει «ζωντανή» την υπόθεση της δικαιοσύνης στην Κύπρο.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής, Κρις Πάπας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε τι συνέβη το 1974, τι συνέβη το 1983 με την ίδρυση της λεγόμενης “δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου”. Γνωρίζουμε τι έκαναν οι Τούρκοι, απομάκρυναν ανθρώπους από τις κοινότητές τους», είπε. Επίσης αναφέρθηκε στην παράνομη ενέργεια του Ερντογάν να ανοίξει την παραλία στα Βαρώσια.

Καθημερινή Κύπρου, ΚΥΠΕ 

Διαβάστε Περισσότερα » "Μενέντεζ: Να φύγει οριστικά και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης από την Κύπρο"

Πιθανή προβοκάτσια από τη Ρωσία, λέει ο Πολωνός πρωθυπουργός για το πυραυλικό πλήγμα

Είναι πιθανό το χθεσινό πυραυλικό πλήγμα σε χωριό της νοτιοανατολικής Πολωνίας να ήταν αποτέλεσμα προβοκάτσιας από τη ρωσική πλευρά, δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης (16/11) ο Πολωνός πρωθυπουργός.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι ο βομβαρδισμός ουκρανικών υποδομών κοντά στα σύνορα ήταν μια σκόπιμη πρόκληση που έγινε με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να προκύψει μια τέτοια κατάσταση», δήλωσε ο Ματέους Μοραβιέτσκι στο πολωνικό κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, δήλωσε νωρίτερα ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η έκρηξη που σκότωσε δύο ανθρώπους στην Πολωνία δεν προκλήθηκε από ουκρανικό πύραυλο.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι δεν ήταν δικός μας πύραυλος», είπε, σύμφωνα με το Interfax Ukraine, προσθέτοντας πως η Ουκρανία πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση στο σημείο της έκρηξης.

Την ίδια στιγμή το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Πολωνό πρέσβη στη Μόσχα, την επομένη της εκτόξευσης ενός πυραύλου που έπεσε στην Πολωνία, σε ένα συμβάν που ενίσχυσε τους φόβους για κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και τη διάχυσή του.

«Ο Πολωνός πρέσβης καλείται στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα στο Telegram, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Νωρίτερα το Κρεμλίνο κατηγόρησε την Πολωνία ότι αντέδρασε με «απολύτως υστερικό» τρόπο στο χθεσινό περιστατικό, όταν δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από έναν πύραυλο στην ανατολική Πολωνία.

Βαρσοβία και ΝΑΤΟ ανέφεραν σήμερα ότι πιθανότατα επρόκειτο για ένα «θλιβερό ατύχημα» που συνέβη από ουκρανικό πύραυλο και όχι, όπως αρχικά υπαινίχθηκαν ορισμένες αναφορές, από τη Ρωσία.

Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πιθανή προβοκάτσια από τη Ρωσία, λέει ο Πολωνός πρωθυπουργός για το πυραυλικό πλήγμα"

Νικόλ Μαλλιωτάκη: Το Κογκρέσο θα συνεχίσει να λέει «όχι» για τα F16 στην Τουρκία

Την βεβαιότητα ότι η διακομματική αντίθεση που επικρατεί στο Κογκρέσο για τα F16 θα συνεχιστεί, εκφράζει στην ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον, Λένα Αργύρη, η ελληνοαμερικανίδα βουλευτής της Νέας Υόρκης Νικόλ Μαλλιωτάκη η οποία επανεξελέγη με άνεση στην περιφέρεια της. Η κ. Μαλλιωτάκης μάλιστα λέει ότι δεν ισχύει η άποψη ότι μια Ρεπουμπλικανική Βουλή θα είναι πιο φιλική προς την Τουρκία.

Ανεξαρτήτως τελικής κατάληξης της τροπολογίας Πάπας, αυτό που επιτεύχθηκε είναι η αποστολή ενός αυστηρού μηνύματος προς την Τουρκία αλλά και τον Λευκό Οίκο ότι η πώληση ή η αναβάθμιση των F16, συναντά σημαντικά και μάλιστα διακομματικά εμπόδια στο Κογκρέσο σημειώνει επίσης στην συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση.

Η ελληνοαμερικανίδα βουλευτής της Νέας Υόρκης αναφέρει: «Ολόκληρη η διαδικασία έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο και έστειλε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στη κυβέρνηση ότι υπάρχει διακομματική αντίθεση τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία. Συνεργαζόμαστε με τον γερουσιαστή Μενέντεζ ως πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και εγώ συνεργάζομαι με τον Μάικ Μακόλ ο οποίος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στη Βουλή για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία σε μια τέτοια πώληση. Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε καλό, πολύ καλό σημείο. Και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την προστασία των συμμάχων μας».

Η Νικόλ Μαλλιωτάκης απορρίπτει την θεωρία που θέλει τους Ρεπουμπλικανούς να είναι πιο φιλικοί με την Τουρκία θυμίζοντας ότι το καλοκαίρι η τροπολογία Πάπας πέρασε στην ολομέλεια εξαιτίας της στήριξης του κόμματος της.

«Στη Γερουσία σίγουρα έχετε έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο τον Γερουσιαστή Μενέντεζ που θα κρατήσει τη θέση του ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας. Αλλά και με τη Βουλή, που περνάει στους Ρεπουμπλικάνους, δεν νομίζω ότι αυτό θα υπάρξει διαφορά.

Εξακολουθείτε να βλέπετε ότι η πλειοψηφία των μελών της Βουλής αντιτίθεται στην πώληση και όταν αυτή η τροπολογία ήρθε στην ολομέλεια μπορέσαμε να πάρουμε τις ψήφους των Ρεπουμπλικανών, ήταν αυτοί που τελικά βοήθησαν στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου. Οι Δημοκρατικοί δεν είχαν μόνοι τους τις ψήφους για να περάσουν αυτήν την τροπολογία. Ήταν οι ψήφοι των Ρεπουμπλικανών που ο Γκας Μπιλιράκης και εγώ μπορέσαμε να φέρουμε, πάνω από 60 ψήφοι, που την έκαναν τελικά να περάσει. Επομένως, ήταν πραγματικά μια διακομματική προσπάθεια και δεν θα είχε περάσει χωρίς διακομματική υποστήριξη».

Η επιβεβαίωση της στήριξης της Ελλάδος και της Κύπρου τόσο από τον Λευκό Οίκο όσο και από το Κογκρέσο στην σκιά της συνεχιζόμενης τουρκικής επιθετικότητας είναι κρίσιμης σημασίας αναφέρει η κ Μαλλιωτάκης.

«Ανησυχούμε πάντα όταν πραγματικά δεν ξέρουμε τι μπορεί να πει ή να κάνει ο τύπος (Ερντογαν) και συμπεριφέρεται επιθετικά και η ρητορική του είναι προβληματική. Αλλά νομίζω ότι γι’ αυτό ξέρετε, χρειαζόμαστε τα μέλη του Κογκρέσου και χρειαζόμαστε τη κυβέρνηση να επιβεβαιώσει την υποστήριξή της στους συμμάχους μας στην περιοχή».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νικόλ Μαλλιωτάκη: Το Κογκρέσο θα συνεχίσει να λέει «όχι» για τα F16 στην Τουρκία"

Ανατροπή βυτιοφόρου στη Λάρισα: Κίνδυνος έκρηξης - Έκλεισε η Εθνική Οδός (βίντεο)

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με την ανατροπή βυτιοφόρου με επικίνδυνο φορτίο στη Λάρισα. Το ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (16/11) στην Εθνική Οδό με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Σύμφωνα με το onlarissa, σε συναγερμό βρίσκονται όλες οι Αρχές, λόγω του εύφλεκτου υλικού που μετέφερε το βυτιοφόρο και αυτή την ώρα επιχειρούν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής 12 τόνων νερού.

Έχουν δημιουργηθεί ειδικές εγκαταστάσεις με ρίψη αφρού από μακριά διότι εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος έκρηξης. Βυτιοφόρο για την μετάγγιση του υλικού βρίσκεται καθ' οδόν στο σημείο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Κλειστή η Εθνική Οδός - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

λαρισα, ανατροπή βυτιοφορο

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώθηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Αναλυτικά:

Λόγω εκτροπής βυτιοφόρου οχήματος στον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας επί του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε, μέχρι νεωτέρας (έως ότου παύσουν οι λόγοι, λόγω ειδικού φορτίου του βυτιοφόρου).

λαρισα, ανατροπή βυτιοφορο

Παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών, με σκοπό την ομαλή εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

λαρισα, ανατροπή βυτιοφορο

Η Αστυνομία έχει αποκλείσει επίσης, τον παράδρομο του Μακρυχωρίου και απαγορεύει την έλευση οποιουδήποτε οχήματος στον συγκεκριμένο επαρχιακό δρόμο, καθώς τα οχήματα επιστρέφουν αναγκαστικά πίσω προς Λάρισας ή Τύρναβο.

λαρισα, ανατροπή βυτιοφορο

Επιπρόσθετα όλα τα φορτηγά και γενικά τα βαριά οχήματα υποχρεωτικά σταματάνε στα ΣΕΑ του Ευαγγελισμού.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ανατροπή βυτιοφόρου στη Λάρισα: Κίνδυνος έκρηξης - Έκλεισε η Εθνική Οδός (βίντεο) "

Χερσώνα: Το δωμάτιο της φρίκης - Ρώσοι βασάνιζαν Ουκρανούς και έβαζαν ηλεκτρικές ράβδους στα... γεννητικά όργανα

Μπροστά σε ακόμη ένα σκηνικό φρίκης στα ουκρανικά εδάφη βρίσκονται οι Αρχές στην απελευθερωμένη Χερσώνα. Το ευρημα έρχεται να προστεθεί στη σειρά κατηγοριών για θηριωδίες από τη Μόσχα.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, αποκαλύφθηκε ένα «δωμάτιο βασανιστηρίων», όπου δεκάδες άνδρες οδηγήθηκαν για να ξυλοκοπηθούν ακόμη και να υποβληθούν σε... ηλεκτροπληξία. Κάποιοι από αυτούς, δε, έχασαν τη ζωή τους από τις βαρβαρότητες.

Το δωμάτιο του τρόμου στη Χερσώνα λειτουργούσε σαν κέντρο κράτησης νέων, αλλά στα μέσα Μαρτίου οι Ρώσοι μετέτρεψαν τον χώρο σε φυλακή για άνδρες που αρνούνταν να συνεργαστούν με το καθεστώς του Κρεμλίνου.

Τρεις γείτονες και δύο κατατηματάρχες είπαν ότι άκουγαν ουρλιαχτά επί σειρά έξι βδομάδων ενώ έβλέπαν Ρώσους στρατιώτες να μπαίνουν στο κτίριο. Άλλοι μάρτυρες υποστήριξαν ότι έβλεπαν ανθρώπους να μπαίνουν στον χώρο με σακούλες στο κεφάλι, ενώ την ίδια στιγμή σοροί μεταφέρονταν από το σημείο.

«Δύο πτώματα κατέληξαν σε χώρο στάθμευσης πίσω από το κέντρο κράτησης» υποστηρίζει ο Μικολά Ιβάνοβιτς, του οποίου το μπαλκόνι «βλέπει» στο πίσω μέρος του κέντρου κράτησης.

«Έβγαιναν βαριά ξυλοκοπημένοι. Άλλες φορές σε πλήρη αποσύνθεση» δηλώνει άλλος μάρτυρας που διαθέτει περίπτερο έξω από τη φυλακή. «Έρχονταν εδώ και ζητούσαν οδηγίες. Δίναμε χρήματα για να πάρει ο κόσμος λεωφορείο» προσθέτει.

Οι άνθρωποι που ήταν υπευθυνοι του κέντρου δεν αποκάλυπταν ποτέ τα πρόσωπά τους ενώ ήταν ντυμένοι στα μαύρα.

Θύματα της ρωσικής βαρβαρότητας αποκαλύπτουν τον εφιάλτη που βίωσαν.

Ρώσοι στρατιώτες εισέβαλαν στο σπίτι του συνταξιούχου Βιταλί Σερντιούκ, στα τέλη Αυγούστου. Αφού έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι, πυροβόλησαν και οδήγησαν τον ηλικιωμένο στο κέντρο κράτησης όπου τον ξυλοκοπούσαν επί τέσσερις ημέρες.

Ο άνδρας βασανίστηκε άγρια επειδή ο γιος του υπηρέτησε στον ουκρανικό στρατό.

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες και από την περιγραφή του Ζένια Ντρέμο, ειδικού σε θέματα υπολογιστών.

«Τοποθετούσαν ηλεκτρική ράβδο στους όρχεις και στο μόριο των κρατουμένων» αποκαλύπτει ο άνδρας ενώ μιλά για 23 κελιά και υποθέτει πως θα μπορούσαν να κρατηθούν 180 άνθρωποι σε αυτά.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χερσώνα: Το δωμάτιο της φρίκης - Ρώσοι βασάνιζαν Ουκρανούς και έβαζαν ηλεκτρικές ράβδους στα... γεννητικά όργανα"

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα 17/11 για την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου (λίστα)

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα, στο μεγαλύτερο τμήμα στο κέντρο της πρωτεύουσας την Πέμπτη 17/11 λόγω των εκδηλώσεων για την 49η επέτειο εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Η Αστυνομία έχει ανακοινώσει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που έχουν ήδη ξεκινήσει από την Τρίτη 15/11 και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 18/11.

Ποιοι είναι οι κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα

Αναλυτικά, σύμφωνα με την αστυνομία, ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του Κέντρου της Αθήνας, ως εξής:

Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης, καθώς και διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, έως την 06:00 ώρα της Παρασκευής 18-11-2022, στους δρόμους:

  1. Στουρνάρη, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Εξαρχείων και της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου.
  2. 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.
  3. Πεζόδρομος Τοσίτσα.
  4. Πεζόδρομος Πολυτεχνείου.
  5. Μπουμπουλίνας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Στουρνάρη και της Λ. Αλεξάνδρας.
  6. Τζωρτζ, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Στουρνάρη και Καποδιστρίου.
  7. Μπόταση, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Στουρνάρη και Καποδιστρίου.
  8. Κάνιγγος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Στουρνάρη και Χαλκοκονδύλη.
  9. Σολωμού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου και της Πλ. Εξαρχείων.
  10. Καποδιστρίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μπόταση και Γ΄ Σεπτεμβρίου.
  11. Πλατεία Εξαρχείων.
  12. Χαλκοκονδύλη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου και της Πλ. Κάνιγγος.
  13. Αβέρωφ, στο τμήμα της μεταξύ των οδών 28ης Οκτωβρίου - Πατησίων και Μάρνης.
  14. Βερανζέρου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κάνιγγος και Μάρνης.
  15. Σπ. Τρικούπη, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της Πλ. Εξαρχείων.
  16. Σόλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ιπποκράτους και Πατούσα.
Πότε η διακοπή κυκλοφορίας την Πέμπτη 17/11

Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, την Πέμπτη 17/11/2022 από ώρα 06:00 καθώς και διακοπή της κυκλοφορίας αυτών από ώρα 12.00΄ της ιδίας μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων:

  1. Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.
  2. Πλατεία Ομονοίας.
  3. Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Σταδίου.
  4. Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.
  5. Πλατεία Συντάγματος.
  6. Β. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
  7. Λ. Βασ. Σοφίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.
  8. Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.
  9. Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.
  10. Γέλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Δορυλαίου και Π. Κόκκαλη.
  11. Π. Κόκκαλη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Γέλωνος και της Λ. Βασ. Σοφίας.
  12. Δορυλαίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. Σοφίας.
  13. Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.
  14. Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.
  15. Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Βασ. Αμαλίας.
  16. Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς), στο τμήμα της μεταξύ της Ιεράς Οδού και της Πλ. Ομονοίας.
  17. Αθηνάς, σε όλο το μήκος της.
  18. Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθηνάς και Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς).
  19. Τσόχα, σε όλο το μήκος της.
  20. Σούτσου, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Μαβίλη και της οδού Τσόχα.
  21. Ζαχάρωφ, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Αλεξάνδρας και Βασ. Σοφίας.
  22. Λ. Κηφισίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Κατεχάκη και Αλεξάνδρας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  23. Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Κατεχάκη και της οδού Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  24. Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Μεσογείων και Βασ. Σοφίας.
  25. Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Φειδιππίδου και Σπ. Μερκούρη και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  26. Λ. Βασ. Κων/νου, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισιά.
  27. Αρδηττού, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Βασ. Κων/νου.
  28. Βασ. Αλεξάνδρου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου.
  29. Βεντήρη, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου.
  30. Χατζηγιάννη Μέξη στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου.
  31. Ηριδανού, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου.
  32. Παπαδιαμαντοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Μιχαλακοπούλου και της Λ. Βασ. Σοφίας.
  33. Αιγινήτου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Παπαδιαμαντοπούλου.
  34. Λούρου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου.
  35. Λαμψάκου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου.
  36. Σεμιτέλου στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου.
  37. Κερασούντος, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου.
  38. Καρτάλη, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Έβρου.
  39. Λυκαονίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Έβρου.
  40. Αγγ. Πυρρή, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Έβρου.
  41. Ξενίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί, από την Τρίτη 15-11-2022 έως και την Πέμπτη 17-11-2022, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα 17/11 για την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου (λίστα) "

Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: 14χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά 7χρονο και 13χρονη

Ένα απίστευτο συμβάν σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου ένας έφηβος παρενόχλησε σεξουαλικά έναν 7χρονο και μια 13χρονη.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά βρίσκονται σε ειδικό χώρο φιλοξενίας οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα και αναμένουν- κατόπιν εισαγγελικης εντολής- να μετακινηθούν σε προνοιακή δομή. Στον χώρο φιλοξενούνται 37 παιδιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 7χρονος κατήγγειλε στη μητέρα του πως ο 14χρονος τον παρενόχλησε σεξουαλικά στο μπάνιο υπό την απειλή μαχαιριού. Εκείνη ειδοποίησε τον νονό του παιδιού, γιατί δεν μπορούσε να μεταβεί η ίδια. Εκείνος πήγε στο νοσοκομείο, βρήκε τον 14χρονο και, αφού λογομάχησαν, τον χτύπησε και εξαφανίστηκε.

Το συμβάν σημειώθηκε εντός του νοσοκομείου και έγινε αμέσως αντιληπτό από τους εργαζόμενους, οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία.

Μάλιστα, μετά την καταγγελία του 7χρονου, ακολούθηκε και καταγγελία 13χρονης πως ο 14χρονος είχε παρενοχλήσει και εκείνη σεξουαλικά.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για το νοσοκομείο, έδωσε εντολή να διενεργηθεί άμεσα ΕΔΕ.

Το Τμήμα Ανηλίκων ερευνά την καταγγελία και τα παιδιά -ο 7χρονος και η 13χρονη- θα εξεταστούν από ιατροδικαστή ενώ και τα 37 παιδιά, παρουσία παιδοψυχολόγου, θα δώσουν κατάθεση στις Αρχές ώστε να δουν αν υπάρχει κι άλλο αντίστοιχο περιστατικό. 

Σημειώνεται πως ο 14χρονος βρίσκεται στο Παίδων από τον περασμένο Ιούλιο, συμπληρώνοντας πέντε μήνες. Κατά πληροφορίες, έχει απομακρυνθεί από το σπίτι του λόγω κακοποίησης από τον πατέρα του.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: 14χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά 7χρονο και 13χρονη"

Άρση ασυλίας του Κλέωνα Γρηγοριάδη αποφάσισε η Βουλή

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κλέωνα Γρηγοριάδη, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, με 180 ψήφους υπέρ και 91 κατά σε σύνολο 271 ψηφισάντων βουλευτών.

Η αίτηση της εισαγγελικής αρχής για άρση της ασυλίας του βουλευτή μεταβιβάστηκε στη Βουλή μετά από μήνυση του επιχειρηματία, Γιάννη Αλαφούζου, για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του, εκ μέρους του Κλέωνα Γρηγοριάδη. Η Επιτροπή Δεοντολογίας, εισηγήθηκε κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια, την άρση της ασυλίας του βουλευτή, την οποία ζήτησε και ο ίδιος ώστε, όπως είπε, να λογοδοτήσει στον φυσικό του δικαστή.

Σε παρέμβασή του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης έκανε λόγο μεταξύ άλλων για «μαύρη μέρα για τον Κοινοβουλευτισμό» και ταυτόχρονα είπε πως «είναι μια καλή μέρα για να βάλουμε φρένο σε αυτόν τον ιδιαίτερα ολισθηρό δρόμο που έχει πάρει ο Κοινοβουλευτισμός».

 Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Γρηγοριάδης, κάλεσε το Σώμα να αναλογιστεί «πόσο καλά γνωρίζουν οι Έλληνες εφοπλιστές πόσο βρώμικη, ανήθικη και απάνθρωπη είναι η δουλειά που κάνουν, από το ξέσπασμα του πολέμου με το πετρέλαιο του κ. Πούτιν, που αρκεί να την περιγράψεις δημόσια για να σου κάνουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση […] Όμως, δυστυχώς για τους Έλληνες εφοπλιστές, δεν τους συκοφαντήσαμε. Τους αποκαλύψαμε στον ελληνικό λαό, όπως είχαμε χρέος να κάνουμε κι αν δεν τους αρέσουν οι αποκαλύψεις μας, θα πρέπει να βρουν έναν άλλον τρόπο -εντιμότερο και πιο ηθικό- για να κάνουν τη δουλειά τους. Ποια ήταν η αποκάλυψη του ΜέΡΑ25 που τόσο ενόχλησε τους Έλληνες εφοπλιστές; Ότι ενώ πριν από την έναρξη του ρωσοουκρανικού πολέμου μετέφεραν και διακινούσαν παγκοσμίως με τα καράβια τους, μόλις το 20% του πετρελαίου του κ. Πούτιν, ένα μόλις μήνα μετά βρέθηκαν να μεταφέρουν το 50%», είπε ο κ. Γρηγοριάδης.

Σε παρέμβασή της και η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα, κατηγόρησε τον πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής, Χαράλαμπο Αθανασίου ότι όταν εξεταζόταν η υπόθεση της άρσης ασυλίας του κ. Γρηγοριάδη, δεν προήδρευσε απλώς αλλά έβγαλε και απόφαση. Είπε επίσης ότι το πρόβλημα δεν αφορά μεμονωμένα τον κ. Αθανασίου, αλλά σύσσωμη στην συμπολίτευση καθώς, όπως υποστήριξε, κόπτεται σε αυτή τη διαδικασία, να δώσει τα διαπιστευτήριά της στον κ. Αλαφούζο.

Τόσο στον Γιάνη Βαρουφάκη και στις αναφορές του περί «μαύρης μέρας για τον Κοινοβουλευτισμό» όσο και στις αιχμές των δύο βουλευτών, απάντησε «για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις», όπως είπε, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, προεδρεύων της διαδικασίας στην Ολομέλεια και πρόεδρος της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δεοντολογίας, Χαράλαμπος Αθανασίου λέγοντας πως ο Κανονισμός δεν επιτρέπει στην Επιτροπή να εξετάζει τη βασιμότητα, νομική και ουσιαστική της κατηγορίας, παρά μόνο στην Ολομέλεια μπορεί να γίνει λόγος ενώ ο πρόεδρος οφείλει να ενημερώσει την Επιτροπή για την κατηγορία και δεν βάζει προσωπικές του απόψεις. Αυτό, όπως είπε ο κ. Αθανασίου, μπορούν να το βεβαιώσουν όλα τα μέλη όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στην Επιτροπή και απευθυνόμενοι στην πτέρυγα του ΜέΡΑ25 ανέφερε: «Δεν σας αρέσουν αυτά που θα πω, αλλά θα τα πω. Είναι άλλο η συκοφαντική δυσφήμιση με βάση το άρθρο 61 ότι ο βουλευτής έχει δικαίωμα γνώμης και ψήφου στη Βουλή. Εξαιρείται η συκοφαντική δυσφήμιση η οποία δεν αλλοιώνεται. Όσον αφορά την εξύβριση για την λέξη “καθάρματα” εμπίπτει στο άρθρο 62 παρ 3 και είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα εκεί. Αν είχατε την καλοσύνη να διαβάσετε το πρακτικό της Επιτροπής θα δείτε ότι κάνω τον διαχωρισμό στο 61 και στο 62».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Άρση ασυλίας του Κλέωνα Γρηγοριάδη αποφάσισε η Βουλή"

Nordic Monitor: Αστυνομικός της τουρκικής πρεσβείας έστησε κύκλωμα κατασκοπείας ψάχνοντας Γκιουλενιστές στην Ελλάδα

Κύκλωμα κατασκοπείας φέρεται να είχε στήσει Τούρκος αστυνομικός, συγκεντρώνοντας πληροφορίες στο πλαίσιο μυστικής επιχείρησης που διεξήγαγε η τουρκική κυβέρνηση στην Ελλάδα για τον εντοπισμό Γκιουλενιστών, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύει το Nordic Monitor.

Ειδικότερα, το απόρρητο έγγραφο που έστειλε η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας της Τουρκίας (Emniyet) στις 2 Σεπτεμβρίου του 2020 με παραλήπτες τουλάχιστον δώδεκα τουρκικά αστυνομικά τμήματα περιέχει πληροφορίες και στοιχεία που συγκέντρωσε ο Τούρκος αστυνομικός, από παρακολουθήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αστυνομικός ο οποίος ήταν αποσπασμένος στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, κατασκόπευε τουλάχιστον έξι επιχειρήσεις και 13 άτομα ενδιαφέροντος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων ένα εστιατόριο, μια αγορά λιανικής, ένα μεσιτικό γραφείο και ένα πρακτορείο ενοικίασης αυτοκινήτων.

Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις αντικείμενο κατασκοπείας και παρακολούθησης ήταν και οι σύζυγοι των ιδιοκτητών των προαναφερθέντων επιχειρήσεων, που φέρονται να είχαν διασυνδέσεις με το περίφημο δίκτυο Γκιουλέν (FETO).

«Η κατασκοπευτική δραστηριότητα δείχνει ότι η κυβέρνηση Ερντογάν όχι μόνο αγνοεί το νόμο σε μια γειτονική χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά παραβιάζει και τον νόμο που απαγορεύει στην τουρκική αστυνομία να διεξάγει τέτοιου είδους επιχειρήσεις» σχολιάζει το Nordic Monitor.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Nordic Monitor: Αστυνομικός της τουρκικής πρεσβείας έστησε κύκλωμα κατασκοπείας ψάχνοντας Γκιουλενιστές στην Ελλάδα"

Μη διαθέσιμες υπηρεσίες του gov.gr για ένα 10ωρο μεταξύ 18/11 και 19/11

Με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση των υποδομών της και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχωρά σε αναβάθμιση των υποδομών Ιδιωτικού Υπολογιστικού Νέφους Βάσεων Δεδομένων.

Η αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα από Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 23:00 έως και Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 9:00.

Κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα δεν θα είναι διαθέσιμες όλες οι υπηρεσίες του gov.gr που σχετίζονται με:

  • Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών Taxisnet (όπως υπηρεσίες Gov.gr, ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.),
  • Υπηρεσίες όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης,
  • Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως Taxisnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ κ.α..
  • Υπηρεσίες σχετικές με COVID-19.

Όπως και στις προηγούμενες εργασίες αναβάθμισης υποδομών, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη η επίπτωση από τη μη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μη διαθέσιμες υπηρεσίες του gov.gr για ένα 10ωρο μεταξύ 18/11 και 19/11"

ΕΟΦ: Προσοχή σε 8 ομοιοπαθητικά φάρμακα που διακινούνται από γνωστή ιστοσελίδα

Με επίσημη ανακοίνωσή του, ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για 8 συγκεκριμένα ομοιοπαθητικά προϊόντα που διακινούνται από συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με τη ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΟΦ, αποφασίστηκε η απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης 8 «ομοιοπαθητικών φαρμάκων, τα οποία προωθούνται μέσω της ιστοσελίδας www.konstantinioncentershop.com λόγω έλλειψης της προβλεπόμενης άδειας κυκλοφορίας βάσει του αρ. 17 της ΚΥΑ Δ. ΥΓ3α/Γ.Π. 32221 (ΦΕΚ 1049Β/2013)».

Η απαγόρευση διακίνησης-διάθεσης αφορά τα παρακάτω ομοιοπαθητικά φάρμακα, τα οποία προωθούνται μέσω της ιστοσελίδας www.konstantinioncentershop.com:
  1. Dr.Reckeweg R18 (cystophylin-Kidney and bladder drops)
  2. Dr.Reckeweg R60 (purhaemine-Blood purifier)
  3. Dr.Reckeweg R2 (aurin- essential aurea –Gold Drops)
  4. Dr.Reckeweg R7 (hepagalen-Liver and gallbladder drops)
  5. Dr.Reckeweg R43 (herbamine-asthma drops)
  6. Dr.Reckeweg R25 (prostatan- prostatitis drops)
  7. Dr.Reckeweg R192 (orala droppar losning)
  8. Dr.Reckeweg R40 (orala droppar losning)
Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για τα ομοιοπαθητικά φάρμακα

«Απαγόρευση διακίνησης-διάθεσης των παρακάτω ομοιοπαθητικών φαρμάκων, τα οποία προωθούνται μέσω της ιστοσελίδας www.konstantinioncentershop.com.

1) Dr.Reckeweg R18 (cystophylin-Kidney and bladder drops).
2) Dr.Reckeweg R60 (purhaemine-Blood purifier).
3) Dr.Reckeweg R2 (aurin- essential aurea –Gold Drops).
4) Dr.Reckeweg R7 (hepagalen-Liver and gallbladder drops).
5) Dr.Reckeweg R43 (herbamine-asthma drops).
6) Dr.Reckeweg R25 (prostatan- prostatitis drops).
7) Dr.Reckeweg R192 (orala droppar losning).
8) Dr.Reckeweg R40 (orala droppar losning).

ΑΠΟΦΑΣΗ

Έχοντας υπόψη:

1. Το άρθρο 6, παρ.ΙΙ του Ν. 1316/83 (ΦΕΚ 3 Α ́) «Ίδρυση, οργάνωση και αρμοδιότητες του Ε.Ο.Φ.», όπως αντικαταστάθηκε με τo άρθρο 25 του Ν. 3730/2008 (ΦΕΚ 262 Β ́).

2. Το άρθρο 17 παρ. 1 της ΚΥΑ 32221/2013 (ΦΕΚ1049Β/2013).

3. Το από 24/06/2022 Υπηρεσιακό Σημείωμα του Τμήματος Αξιολόγησης Φαρμάκων ΕΟΦ.

4. Την υπ’ αριθ. 93831/07-09-2022 απάντηση του Κωνσταντίνειου Ερευνητικού Κέντρου.

5. Το από 3/11/2022 Υπηρεσιακό Σημείωμα του Τμήματος Αξιολόγησης Φαρμάκων ΕΟΦ.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των παραπάνω ομοιοπαθητικών φαρμάκων , τα οποία προωθούνται μέσω της ιστοσελίδας www.konstantinioncentershop.com λόγω έλλειψης της προβλεπόμενης άδειας κυκλοφορίας βάσει του αρ. 17 της ΚΥΑ Δ. ΥΓ3α/Γ.Π. 32221 (ΦΕΚ
1049Β/2013).

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Η εταιρεία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των προϊόντων και να τα αποσύρει από την αγορά σε εύλογο χρονικό διάστημα και να ενημερώσει τον ΕΟΦ με το πέρας της διαδικασίας.

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΟΦ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Προσοχή σε 8 ομοιοπαθητικά φάρμακα που διακινούνται από γνωστή ιστοσελίδα"

Σύνοδος G20: Καταδικάζουν τον πόλεμο στην Ουκρανία οι περισσότερες χώρες – Τι αναφέρει το τελικό ανακοινωθέν

Τον πόλεμο στην Ουκρανία που συνεχίζεται καταδικάζει η πλειονότητα των χωρών μελών της G20 και αξιώνει την άνευ όρων απόσυρση της Ρωσίας. Παράλληλα όλα τα μέλη της ομάδας των 20 συμφωνούν στο ότι η σύγκρουση αυτή «υπονομεύει την παγκόσμια οικονομία».

Στο κοινό ανακοινωθέν που δόθηκε σήμερα, Τετάρτη (16/11) στη δημοσιότητα μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής που διεξήχθη στο Μπαλί της Ινδονησίας επισημαίνεται πως «τα περισσότερα μέλη καταδικάζουν έντονα τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Στην τελική δήλωση των ηγετών επισημαίνεται ότι η Ρωσία, η οποία είναι επίσης μέλος της G20, αντιτάχθηκε στην διατύπωση αυτή. Οι θέσεις που έλαβαν η Κίνα και η Ινδία, οι οποίες απείχαν από παρόμοια απόφαση του ΟΗΕ τον Μάρτιο, δεν έχουν μέχρι στιγμής διευκρινιστεί.

Ωστόσο τουλάχιστον τρεις διπλωμάτες σημείωσαν ότι η δήλωση, η οποία αναγνωρίζει ότι «υπήρχαν άλλες απόψεις και διαφορετικές εκτιμήσεις της κατάστασης και των κυρώσεων», υιοθετήθηκε ομόφωνα.

Τα μέλη της ομάδας, στα οποία περιλαμβάνεται η Ρωσία, υπογραμμίζουν επίσης στο κοινό τους κείμενο, ότι «η χρήση ή η απειλή της χρήσης πυρηνικών όπλων είναι απαράδεκτη».

«Είναι ζωτικής σημασίας να τηρείται το διεθνές δίκαιο και το πολυμερές σύστημα που διασφαλίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα. Αυτό περιλαμβάνει την υπεράσπιση όλων των σκοπών και αρχών που κατοχυρώνονται στον Χάρτη του ΟΗΕ και την τήρηση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», υπογραμμίζεται επίσης στην τελική ανακοίνωση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για να περιοριστεί η αύξηση της θερμοκρασίας
Κλιματική αλλαγή

Οι ηγέτες των μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο συμφώνησαν ακόμη να συνεχίσουν τις προσπάθειες για να περιοριστεί παγκοσμίως η αύξηση των θερμοκρασιών στον 1,5 βαθμό Κελσίου και να επιταχύνουν τις προσπάθειες για την σταδιακή κατάργηση της χρήσης άνθρακα.

Ακόμη συμφώνησαν για την προσεκτική διαβάθμιση του ρυθμού της αύξησης των επιτοκίων για να αποφεύγονται δευτερογενείς επιπτώσεις και προειδοποίησαν για «αυξημένη αστάθεια» στις νομισματικές κινήσεις, αν και η Ουκρανία ήταν το θέμα που κυριάρχησε στην σύνοδο κορυφής στο Μπαλί.

Η Ινδονησία, η χώρα που φιλοξένησε την σύνοδο κορυφής των ηγετών της G20, ήλπιζε στις αρχές του 2022 να μπορεί να επικεντρώσει την προεδρία της στις προσπάθειες συνεργασίας για την αποκατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας μετά την πανδημία της COVID-19.

Ωστόσο ο πόλεμος, που ξεκίνησε η Ρωσία τον Φεβρουάριο στην Ουκρανία, ανέτρεψε το πρόγραμμα αυτό, προκαλώντας πολλαπλές κρίσεις, κυρίως επισιτιστική και ενεργειακή, και βάθυνε τις διαιρέσεις μεταξύ των χωρών.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν το τμήμα του τελικού ανακοινωθέντος των ηγετών της G20 που συζητήθηκε περισσότερο κατά την σύνοδο κορυφής που διεξήχθη στο Μπαλί, δήλωσε σήμερα ο Ινδονήσιος πρόεδρος και κάλεσε όλες τις πλευρές να μην κλιμακώσουν περαιτέρω τις εντάσεις.

Ο Τζόκο Ουιντόντο, ο πρόεδρος της χώρας που φιλοξένησε την φετινή σύνοδο κορυφής των ηγετών της G20, χαρακτήρισε επίσης λυπηρή την χθεσινή έκρηξη πυραύλου στην Πολωνία. Ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι είναι απίθανο να προήλθε από τη Ρωσία.

Ο Ουιντόντο πρόσθεσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία προκάλεσε καταστροφή και τεράστιο ανθρώπινο πόνο και επιβάρυνε την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

SOS για την κλιματική αλλαγή

Οι ηγέτες στην σύνοδο κορυφής της G20 στο Μπαλί της Ινδονησίας συμφώνησαν επίσης σήμερα να συνεχίσουν τις προσπάθειες για να περιοριστεί παγκοσμίως η αύξηση των θερμοκρασιών στον 1,5 βαθμό Κελσίου και να επιταχύνουν τις προσπάθειες για την σταδιακή κατάργηση της χρήσης άνθρακα.

«Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για τον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου», αναφέρεται στη δήλωση των ηγετών που εκδόθηκε στο πέρας της συνόδου. «Αυτό θα απαιτήσει ουσιαστικές και αποτελεσματικές ενέργειες και δέσμευση από όλες τις χώρες», προστίθεται.

Στην δήλωσή τους οι ηγέτες κάλεσαν επίσης τους μετέχοντες στη συνεχιζόμενη διεθνή διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα COP27 που διεξάγεται στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου να «κλιμακώσουν επειγόντως» τις προσπάθειες στη σύνοδο κορυφής τους για το θέμα του μετριασμού και της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Οι ηγέτες των χωρών μελών της G20 αναφέρθηκαν επίσης στην δήλωσή τους στην ανάγκη να επιταχυνθούν οι «προσπάθειες για τη σταδιακή κατάργηση της παραγωγής ενέργειας από άνθρακα, με βάση τις εθνικές συνθήκες και αναγνωρίζοντας την ανάγκη για υποστήριξη προς δίκαιες μεταβάσεις».

Κατάλληλη διαβάθμιση του ρυθμού της αύξησης των επιτοκίων

Στο περιθώριο της συνόδου κορυφής, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν είχε δίωρη συνάντηση με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Κίνας Γι Γκανγκ, στις πρώτες δια ζώσης συνομιλίες που είχε με υψηλόβαθμο Κινέζο αξιωματούχο.

Η Γέλεν είχε πει πριν από την συνάντηση ότι ελπίζει να αποκτήσει νέα εικόνα για τα σχέδια πολιτικής της Κίνας και να εργαστεί για μια μεγαλύτερη οικονομική δέσμευση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Νγκόζι Οκόντζο-Ιουεάλα δήλωσε στο Reuters στο περιθώριο της συνόδου ότι αρκετές μεγάλες οικονομίες αντιμετωπίζουν πραγματικό κίνδυνο να διολισθήσουν σε ύφεση, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία, το αυξανόμενο κόστος τροφίμων και καυσίμων και ο εκτινασσόμενος πληθωρισμός επισκιάζουν τις παγκόσμιες προοπτικές.

Η Ινδονησία είχε ζητήσει ενότητα και να επικεντρωθεί η σύνοδος κορυφής στα προβλήματα όπως ο πληθωρισμός, η πείνα και οι υψηλές τιμές ενέργειες, τα οποία επιδεινώνονονται όλα από τον πόλεμο.

Στην τελική δήλωσή τους, οι ηγέτες σημείωσαν ότι η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει «ασύγκριτες πολυδιάστατες κρίσεις» που εκτείνονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία ως την εκτίναξη του πληθωρισμού, κάτι το οποίο αναγκάζει πολλές κεντρικές τράπεζες να συσφίξουν την νομισματική πολιτική.

Πέραν της συμφωνίας τους ότι θα συνεχίσουν να διαβαθμίζουν καταλλήλως τον ρυθμό της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής, οι χώρες μέλη της G20 επιβεβαίωσαν επίσης τη δέσμευσή τους να αποφύγουν την υπερβολική αστάθεια στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι «πολλά νομίσματα κινήθηκαν σημαντικά φέτος».

Όσον αφορά το χρέος, οι ηγέτες εξέφρασαν ανησυχία για την «επιδείνωση» της κατάστασης κάποιων χωρών μεσαίου εισοδήματος και υπογράμμισαν τη σημασία όλοι οι πιστωτές να μοιράζονται ένα δίκαιο βάρος.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύνοδος G20: Καταδικάζουν τον πόλεμο στην Ουκρανία οι περισσότερες χώρες – Τι αναφέρει το τελικό ανακοινωθέν"

Καλαμάτα: Την κατασπάραξαν σκυλιά και δυο μήνες μετά έχει μείνει άνεργη και οι πληγές παραμένουν ανοιχτές

Συγκλονίζει η 34χρονη μητέρα δύο παιδιών από την Καλαμάτα , Αγάπη Κωστέα η οποία δύο μήνες μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκε από αγέλη σκύλων την ώρα που έμπαινε στο προαύλιο χώρο του εργοστασίου για να δουλέψει, δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει το σοκ την ώρα που τα σκυλιά ορμούσαν με μανία πάνω της και τη δάγκωναν σε όλο της το σώμα.

Οι πληγές της αργούν να επουλωθούν καθώς τα τραύματα στο σώμα της είναι σοβαρά , η ψυχολογία της είναι κακή ενώ τα σκυλιά συνεχίζουν να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο προαύλιο του εργοστασίου.

«Παίρνω δύναμη από τα παιδιά μου και τον άντρα μου. Οι πληγές μου θα πάρουν χρόνο για να επουλωθούν ενώ τα δάχτυλα των ποδιών μου, δεν τα αισθάνομαι , είναι μουδιασμένα. Είναι δύσκολη η κατάστασή μου , κλαίω συνέχεια και φοβάμαι πολύ. Τα σκυλιά από ότι μαθαίνω συνεχίζουν να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα και η κατάσταση εκεί είναι σαν να μην συνέβη ποτέ αυτό το περιστατικό μένα που κινδύνεψα να χασω τη ζωή μου. Πηγαίνω συνέχεια στους γιατρούς , προσπαθώ να ξεπεράσω το σοκ αλλά είναι πολύ δύσκολο. Δεν έχω ξαναπάει στη δουλειά , είμαι άνεργη και δεν έχω το κουράγιο να ξαναπεράσω εκείνη την πόρτα του εργοστασίου» λέει στο protothema.gr η Αγάπη Κωστέα.

«Με κατασπάραξαν , φοβήθηκα για τη ζωή μου»

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε όταν δέχθηκε επίθεση από αγέλη σκυλιών στην Καλαμάτα είχε περιγράψει στο protothema.gr 34χρονη μητέρα δύο παιδιών, Αγάπη Κωστέα.

«Με κατασπάραξαν κυριολεκτικά. Έχω ράμματα στο σώμα μου, πληγές και αφόρητους πόνους. Δεν μπορώ να συνέλθω από το σοκ που έχω υποστεί, κλαίω και προσπαθώ να βρω την δύναμη να γυρίσω σπίτι μου, στα παιδάκια μου. Θέλω να τα αγκαλιάσω και δεν μπορώ, πονάω, έχω πληγές παντού. Δεν θέλω να με δουν σε αυτή την κατάσταση και τα στεναχωρήσω, θέλω να τις κρύψω τις πληγές μου» έλεγε στο protothema.gr κλαίγοντας η Αγάπη Κωστέα και συνεχίζει:

«Ούρλιαζα από τους πόνους την ώρα που με δάγκωναν. Δεν ήταν κανείς εκεί για να με ακούσει και να με βοηθήσει αμέσως. Όταν πάρκαρα το αμάξι μου και μπήκα μέσα στο προαύλιο του εργοστασίου έτρεξαν κατά πάνω μου αδέσποτα σκυλιά κι άρχισαν να με τραβάνε και να με δαγκώνουν. Με τραβούσαν από τα παππούτσια, τις κάλτσες, τα ρούχα, ούρλιαζα και γάβγιζαν αλλά δεν μπορούσε να με ακούσει κανείς. Φοβήθηκα για τη ζωή μου, είχα κουλουριαστεί και αυτά με κατασπάραζαν. Ώσπου κάποια στιγμή δύο κοπέλες από το εργοστάσιο με είδαν και έτρεξαν να βοηθήσουν. Αυτές με πήγαν στο νοσοκομείο με το αμάξι. Ήμουν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση κι όταν ήρθε ο άντρας μου στο νοσοκομείο και ειδε τις πληγές μου,σοκαρίστηκε κι αυτός».

«Δεν περίμενα να μου συμβεί αυτό το κακό. Ήταν η τρίτη μέρα στη νέα μου εργασία, τα σκυλιά αυτά είναι αδέσποτα και κυκλοφορούν μέσα στο εργοστάσιο , είναι επιθετικά αλλά κανείς δεν μιλάει . Φοβήθηκα πάρα πολύ για τη ζωή μου, δεν μπορώ να το πιστέψω ότι γλίτωσα. Παρακαλάω το Θεό να γυρίσω σπίτι, κοντά στα παιδιά μου» καταλήγει στο protothema.gr η 34χρονη μητέρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ 34ΧΡΟΝΗΣ

IMG_9270

IMG_9268

IMG_9269

IMG_9267

IMG_9264

IMG_9266

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Καλαμάτα: Την κατασπάραξαν σκυλιά και δυο μήνες μετά έχει μείνει άνεργη και οι πληγές παραμένουν ανοιχτές"

Κώστας Σκρέκας: Νέα επιβάρυνση στο ρεύμα κατά 1 λεπτό ανα κιλωβατώρα

Νέα επιβάρυνση στο ρεύμα, περίπου 1 λεπτό ανα κιλοβατώρα ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, προκειμένου όπως είπε να χρηματοδοτηθεί ένας μηχανισμός αντιστάθμισης κινδύνων.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Κώστας Σκρέκας ανέφερε ότι θα επιβληθεί μια νέα επιβάρυνση περίπου 1 λεπτό ανα κιλοβατώρα προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ένας μηχανισμός που θα χρησιμοποιείται για να αντιμετωπιστούν ανάλογες καταστάσεις όπως αυτές που βιώνουμε σήμερα, στο μέλλον.

Ο κ. Σκρέκας είπε πως μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 7 δισ. ευρώ για επιδοτήσεις στο ρεύμα. Από αυτά τα 2 δισ. προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα άλλα από τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, αλλά και τον μηχανισμό δημοπράτησης αερίων.

«Ήδη έχουν εισπραχθεί περίπου 2,5 δισ. ευρώ από τη φορολόγηση των υπερκερδών, ενώ βεβαιώθηκαν κι άλλα 400 εκ. ευρώ που θα εισπραχθούν αναδρομικά» είπε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο μπλακ άουτ, τα οποία σχεδιάζονται σε χώρες, ανέφερε πως στην Ελλάδα υπάρχει σχέδιο για να μη γίνει αυτό.

Αναφέρθηκε και στα μεγάλα χρέη που έχουν οι εταιρείες ενέργειας προς τους Δήμους, από την παρακράτηση των δημοτικών τελών. Συγκεκριμένα είπε πως αποτελεί ένα διαχρονικό πρόβλημα το οποίο η Κυβέρνηση προσπάθησε να λύσει και ήδη τον τελευταίο χρόνο οι οφειλές αυτές έχουν μειωθεί κατά 70-80%.

Ο κ. Σκρέκας μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε και στους υδρογονάνθρακες, λέγοντας πως μέσα στο 2023 θα γίνει η πρώτη δοκιμαστική γεώτρηση στα Ιωάννινα κι αν επαληθευτούν οι προβλέψεις, το κοίτασμα θα δώσει αυτονομία φυσικού αερίου στη χώρα μας για 10 χρόνια.

Τόνισε όπως πως το μεγάλο «στοίχημα» όμως είναι το κοίτασμα μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου, όπου εκεί αν επαληθευτούν οι προβλέψεις, η χώρα μας θα μπορεί να κάνει και εξαγωγές φυσικού αερίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κώστας Σκρέκας: Νέα επιβάρυνση στο ρεύμα κατά 1 λεπτό ανα κιλωβατώρα"

Μετρό: Ποιος σταθμοί θα μείνουν κλειστοί αύριο Πέμπτη

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω των εκδηλώσεων και της πορείας για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, αύριο Πέμπτη 17 Νοεμβρίου ο σταθμός «Μέγαρο Μουσικής» του μετρό θα κλείσει στις 15:00 και οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» θα κλείσουν στις 16:30.

Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς στάση, ενώ οι σταθμοί αναμένεται να ανοίξουν μετά την ολοκλήρωση της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία αργά το απόγευμα.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Μετρό: Ποιος σταθμοί θα μείνουν κλειστοί αύριο Πέμπτη"

Ρόδος: Συνελήφθη Τούρκος δεκανέας για διακίνηση μεταναστών – Η ομολογία και οι εξηγήσεις του

Ο Τούρκος δεκανέας έπεσε στα χέρια των ελληνικών αρχών και ομολόγησε ότι κρυβόταν πίσω από διακίνηση μεταναστών. Αίσθηση από την ομολογία του…

Ο Τούρκος δεκανέας που συνελήφθη στη Ρόδο από λιμενικούς για διακίνηση μεταναστών παραδέχτηκε τα όσα έκανε και έδωσε τις δικές του εξηγήσεις. Όπως είπε, κίνητρο για να ακολουθήσει το μονοπάτι της παρανομίας, ήταν τα χρήματα που θα κέρδιζε από τις μεταφορές απελπισμένων ανθρώπων από την Τουρκία στην Ελλάδα. Έβγαλε δίπλωμα, ήρθε σε συνεννόηση με ένα άτομο που όπως φαίνεται βρίσκεται στην κορυφή της εγκληματικής πυραμίδας και δέχτηκε να ξεκινήσει. Την τελευταία φορά όμως χάλασε το σκάφος και αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια. Έτσι έπεσε στα χέρια των ελληνικών αρχών, που προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι.   

Όπως είπε ο Τούρκος δεκανέας που υπηρετεί στην στρατοχωροφυλακή της πατρίδας του, μετέφερε 10 μετανάστες σε αυτό το ταξίδι, δύο γυναίκες, τέσσερις άνδρες και τέσσερα παιδιά. Όλοι τους αποβιβάστηκαν και το πρόβλημα στο σκάφος παρατηρήθηκε όταν πήρε το δρόμο της επιστροφής. Σε ερωτήσεις των λιμενικών τόνισε ότι τα χρήματα που κερδίζει από τη νόμιμη δουλειά του, είναι 411 ευρώ το μήνα. Ένα ποσό που όπως είπε δεν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, κατά τη διάρκεια του αρχικού ελέγχου, βρέθηκε πάνω του μια πολιτική ταυτότητα που εξετάζεται αν είναι η δική του. Στο λιμεναρχείο του νησιού κάθισε και απάντησε αναλυτικά σε όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν. Μίλησε για την πρόταση που του έγινε να μπει στην εγκληματική οργάνωση που παίζει κορώνα – γράμματα ανθρώπινες ζωές, τα κέρδη που θα εξασφάλιζε και όλα όσα έγιναν σε εκείνο το ταξίδι από τα τουρκικά παράλια μέχρι τη Ρόδο.

Πιο αναλυτικά το πρωί της 13ης Νοεμβρίου 2022 το λιμενικό ενημερώθηκε για την ύπαρξη ακυβέρνητου σκάφους στην θαλάσσια περιοχή Καλαβάρδων – Σορωνής. Σκάφος του λιμενικού, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, έσπευσε στην περιοχή και στις 06:30 της ίδιας ημέρας, εντόπισε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων ένα ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, χρώματος πορτοκαλί, το οποίο έφερε μια εξωλέμβια μηχανή, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, με ένα άτομο μέσα.

Ο Τούρκος δεκανέας και διακινητής μεταναστών οδηγήθηκε στο λιμεναρχείο όπου και συνελήφθη. Κατά την απολογία του παραδέχτηκε ότι μετέφερε παράνομα μετανάστες από την Ντάτσα προς την Ρόδο, τους οποίους αποβίβασε στην παραλία Φανών και επιχείρησε να επιστρέψει με το ταχύπλοο σκάφος του σε τουρκικά παράλια. Όμως χάλασε το σκάφος και αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια, καλώντας στον τηλεφωνικό αριθμό 112.

Εξεταζόμενος ισχυρίστηκε ότι έχει καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και υπηρετεί ως ειδικευμένος οπλίτης με βαθμό δεκανέα στην Jandarma στην τούρκικη στατοχωροφυλακή. Υπηρετεί, όπως είπε, σε στρατιωτική βάση στο Χάκαρι και ήλθε σκόπιμα στην Ρόδο για να μεταφέρει μετανάστες. Ισχυρίστηκε ότι έχει χρέη και ότι ο μισθός του στο στρατό είναι μικρός (8.000 λίρες το μήνα, δηλαδή 411,88 ευρώ).

Υποστηρίζει ότι πριν δύο εβδομάδες σε μία καφετέρια άκουσε έναν άνδρα να μιλά στο τηλέφωνο και να ψάχνει καπετάνιους. Τον πλησίασε και του είπε ότι ενδιαφέρεται και εκείνος του απάντησε ότι μπορεί να βγάλει πολλά λεφτά με δύο δρομολόγια. Έτσι εξέδωσε δίπλωμα ταχυπλόου σκάφους και έκανε δοκιμές.

Ξεκίνησε όπως είπε στις 12 Νοεμβρίου 2022 το βράδυ από την Ντάτσα από ένα λιμανάκι και το άτομο που γνώρισε μετέφερε με ένα άσπρο βαν τους μετανάστες, τους έβαλε πάνω στο σκάφος και εκείνος ξεκίνησε για την Ρόδο. Μετέφερε όπως είπε 10 μετανάστες, δύο γυναίκες, τέσσερις άνδρες και τέσσερα παιδιά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατική, πέρασαν δυτικά της Σύμης και βγήκαν στις Φάνες. Εκεί αποβίβασε τους μετανάστες στην παραλία και ξεκίνησε να επιστρέψει στην Τουρκία, όμως λίγα μέτρα μετά του χάλασε η μηχανή και κάλεσε το τηλέφωνο 112 για να ζητήσει βοήθεια. Οπως είπε, οι μετανάστες περίμεναν να τους παραλάβει κάποιος και δεν γνωρίζει πού θα πήγαιναν. Είπε ακόμη ότι θα ελάμβανε πέντε χιλιάδες ευρώ μόλις επέστρεφε το σκάφος.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: Συνελήφθη Τούρκος δεκανέας για διακίνηση μεταναστών – Η ομολογία και οι εξηγήσεις του"

Μπάιντεν: Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα ευθύνεται για την έκρηξη στην Πολωνία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε στους εταίρους της χώρας του στην G7 και στο ΝΑΤΟ ότι η πυραυλική έκρηξη χθες Τρίτη στην Πολωνία προκλήθηκε από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα, δήλωσε στο Reuters πηγή από τη Συμμαχία σήμερα.

Ο Μπάιντεν είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους στην Ινδονησία, όπου βρίσκεται για τη σύνοδο της G20, ότι είναι "απίθανο" η Ρωσία να εξαπέλυσε τον πύραυλο αυτό.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ δήλωσε σήμερα ότι το πλήγμα στην Πολωνία, όποια και αν είναι η προέλευσή του, «δεν θα σημειωνόταν χωρίς την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία» επισημαίνοντας την σφοδρότητα των ρωσικών βομβαρδισμών την ώρα του συμβάντος.

Την ώρα που η Πολωνία έκανε λόγο για πύραυλο «ρωσικής κατασκευής» και το Κίεβο κατηγόρησε την Μόσχα, που διαψεύδει, ο Ρίσι Σούνακ δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής της G20 στο Μπαλί ότι πρέπει να συνεχισθεί η έρευνα.

«Τίποτε από αυτά δεν θα είχε συμβεί χωρίς την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αυτή είναι η σκληρή και αδυσώπητη πραγματικότητα του πολέμου του Πούτιν», πρόσθεσε ο βρετανός πρωθυπουργός.

«Οσο θα συνεχίζεται, θα συνιστά απειλή για την ασφάλειά μας και για την ασφάλεια των συμμάχων μας και όσο θα συνεχίζεται, θα συνεχίζει και να καταστρέφει την παγκόσμια οικονομία», είπε.

«Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος στον κόσμο που να μην έχει αισθανθεί τις επιπτώσεις του πολέμου του Πούτιν», είπε αναφερόμενος στην εκτόξευση των τιμών της ενέργειας και των ειδών διατροφής.

Τόνισε ότι η Ρωσία εκτόξευσε χθες 80 πυραύλους κατά της ουκρανικής επικράτειας «την ώρα της διεξαγωγής της συνόδου της G20», πράγμα που δείχνει «πλήρη περιφρόνηση απέναντι σε ένα διεθνές σύστημα που βασίζεται σε κανόνες».

Νωρίτερα, ο νέος βρετανός πρωθυπουργός είχε συνομιλία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι παρουσία του καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό.

Για το θέμα του πλήγματος στην Πολωνία, Σούνακ και Τριντό «τόνισαν ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της έρευνας, η εισβολή στην Ουκρανία από τον Πούτιν ευθύνεται για τις βιαιότητες», ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Μπάιντεν: Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα ευθύνεται για την έκρηξη στην Πολωνία"

Δίκη για την φωτιά στο Μάτι: Αντέδρασαν οι συγγενείς των θυμάτων στη θέα των πιλότων των ελικοπτέρων της πυροσβεστικής

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις υποστήριξης της κατηγορίας από συγγενείς νεκρών, εγκαυματίες, πυρόπληκτους, της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των ονομάτων των μαρτύρων, μέλη των ακροατηρίου, εγκαυματίες και συγγενείς θυμάτων, αντέδρασαν έντονα, στην παρουσία στη δικαστική αίθουσα, των στελεχών της πυροσβεστικής και κυρίως των χειριστών των ελικοπτέρων οι οποίοι έχουν κληθεί ως μάρτυρες από το δικαστήριο, λέγοντας: «Που ήσασταν εκείνη την ημέρα; Εμείς ένα ελικόπτερο είδαμε μόνο».

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου ζήτησε από όλους να σεβαστούν τη διαδικασία, τονίζοντας: «Εδώ δεν ήρθατε για να βγάλετε ούτε τον πόνο ούτε την αγανάκτηση σας. Εδώ ήρθατε για να έχετε μία δίκαιη δίκη. Την αγανάκτηση σας θα την αφήσετε έξω από την πόρτα γιατί έτσι γίνονται οι δίκες, είναι σαν προσευχή».

Από την πλευρά, της υποστήριξης της κατηγορίας και συγκεκριμένα του δικηγόρου οικογενειών θυμάτων, Βασίλη Ταουξή, υποβλήθηκε αίτημα προκειμένου να καταθέσουν ως πρώτοι μάρτυρες οι πραγματογνώμονες του πυροσβεστικού σώματος οι οποίοι διορίστηκαν από τις εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση και βρίσκονται αρκετά κάτω στον κατάλογο των μαρτύρων.

«Υπάρχουν μάρτυρες που δεν έχουν κλητευθεί από το δικαστήριο σας. Θα ζητήσουμε από το δικαστήριο σας να κλητευθούν μέσω του κ. εισαγγελέα στην επόμενη συνεδρίαση», τόνισε ο συνήγορος οικογενειών θυμάτων, Βασίλης Καπερνάρος.

Το Δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Παρασκευή 18 Νοεμβρίου όταν και η υπεράσπιση θα υποβάλει ενστάσεις για τη νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκη για την φωτιά στο Μάτι: Αντέδρασαν οι συγγενείς των θυμάτων στη θέα των πιλότων των ελικοπτέρων της πυροσβεστικής"

Γκάγκα: Παγκόσμιο φαινόμενο οι ελλείψεις φαρμάκων

Για τη νοσηλεία της Ελληνίδας που τραυματίστηκε στην έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη καθώς και το τι συμβαίνει με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, τις ελλείψεις φαρμάκων και τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στα παιδιατρικά χειρουργεία μίλησε στις «Συνδέσεις» η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Mίνα Γκάγκα.

«Θεωρήσαμε ότι πρέπει να τη φέρουμε στη χώρα της. Αρχικά σκεφτήκαμε την Αλεξανδρούπολη. Μετά συνειδητοποιήσαμε ότι οι γονείς της είναι στη Θεσσαλονίκη, οπότε ήρθε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου έχει διαγνωστεί με ένα κάταγμα και το τραύμα. Θα μπει χειρουργείο μέσα στη μέρα και θα αναταχθεί το τραύμα και το ξένο σώμα που έχει, το θραύσμα δηλαδή που είναι στο πόδι της. Της ευχόμαστε περαστικά. Δεν εμπνέει ανησυχία», δήλωσε στην ΕΡΤ για την 26χρονη που τραυματίστηκε στην Κωσταντινούπολη.

Αναφορικά με το γεγονός ότι οι Τούρκοι ζήτησαν από το θύμα της τρομοκρατικής έκρηξης να πληρώσει τα έξοδα της νοσηλείας της ξεκαθάρισε ότι αυτό είναι κάτι που συνηθίζεται γιατί «είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν έχουμε τη διμερή συμφωνία που έχουμε με όλες τις χώρες της ΕΕ». Και όπως αποκάλυψε, τα έξοδα θα τα καλύψει το ελληνικό Δημόσιο.

«Στην ΕΕ μπαίνεις (σε νοσοκομεία) δωρεάν παντού, αλλά όχι με τις άλλες χώρες» επισήμανε η κ. Γκάγκα.

Μιλώντας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και τις αντιδράσεις από την ΕΙΝΑΠ υποστήριξε ότι «το νομοσχέδιο αυτό που επιχειρεί να κάνει και που θα κάνει είναι να δουλεύει περισσότερες ώρες στο δημόσιο νοσοκομείο. Δηλαδή κρατάμε όλη την πρωινή λειτουργία όπως ήταν μέχρι τώρα: χειρουργεία, εξωτερικά ιατρεία, φυσικά τη νοσηλεία των ασθενών. Υπάρχουν ήδη εδώ και πάρα πολλά χρόνια απογευματινά ιατρεία που λειτουργούν γιατί τα επιλέγουν κάποιοι ασθενείς που προτιμούν να λειτουργήσουν έτσι. Μπορεί με την ίδια λογική να λειτουργήσουν απογευματινά χειρουργεία, άρα περισσότερες ώρες στο δημόσιο».

Όπως είπε, «δύο πράγματα αλλάζουμε στο νομοσχέδιο. Οι ιδιώτες γιατροί μπορούν να έρθουν μέσα στο δημόσιο σύστημα και να εργαστούν σε μερική απασχόληση, όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες χώρες στο εξωτερικό».

Πρόσθεσε επίσης ότι το νέο νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ που προσφέρουν και που έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια μέσα στο σύστημα να μπορούν, εφόσον κάνουν τις υποχρεώσεις τους το πρωί και συμμετέχουν και στα ιατρεία ή τα απογευματινά χειρουργεία να βγουν περιορισμένα και με έλεγχο ένα δύο απογεύματα έξω.

«Έτσι δουλεύουν τα συστήματα στις περισσότερες χώρες και γι αυτό οι γιατροί μας φεύγουν σωρηδόν και φεύγουν στο εξωτερικό», τόνισε η κ. Γκάγκα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Γκάγκα: Παγκόσμιο φαινόμενο οι ελλείψεις φαρμάκων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news