facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Νεκροί 50 αργυροπελεκάνοι στη λίμνη Κερκίνη από τη γρίπη των πτηνών

Ανησυχία έχει προκαλέσει η επιβεβαίωση κρουσμάτων γρίπης των πτηνών σε 50 νεκρούς αργυροπελεκάνους της λίμνης Κερκίνης.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Σερρών Λεωνίδας Βαρούδης, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ3, το στέλεχος της γρίπης των πτηνών που προκάλεσε τον θάνατο των αργυροπελεάτων είναι το ήπιο στέλεχος Η5Ν8 που απειλεί την ορνιθοπανίδα και όχι τα Η1Ν1 ή Η5Ν1 που είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο και τα ζώα.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι πτηνοτρόφοι των Σερρών και κυρίως όσοι διατηρούν πτηνοτροφικές μονάδες σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τη λίμνη πρέπει για τον επόμενο μήνα τουλάχιστον να κρατήσουν μέσα στα κοτέτσια τα πτηνά που εκτρέφουν ώστε να αποκλειστεί η μετάδοση του ιού στη συστηματική πτηνοτροφία.

Δεν πρέπει να περάσει ο ιός από τα άγρια πτηνά στα πτηνά που εκτρέφονται. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει αύξηση των θυμάτων, αλλά και οικονομικά προβλήματα. Ο ίδιος επεσήμανε ότι το στέλεχος του συγκεκριμένου ιού δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Νεκροί 50 αργυροπελεκάνοι στη λίμνη Κερκίνη από τη γρίπη των πτηνών"

Μπορέλ: Ανησυχητικές αποφάσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας

Τα ζήτημα των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας και τις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ θίγει ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ στο μπλογκ του και, όσον αφορά στην Τουρκία, κάνει λόγο για βελτίωση στην Ανατολική Μεσόγειο, ωστόσο τονίζει ότι υπάρχουν «ανησυχητικές αποφάσεις» στο εσωτερικό της χώρας.

«Με τους υπουργούς της ΕΕ, συμφωνήσαμε ότι υπήρξε βελτίωση όσον αφορά τη συνολική ρητορική που χρησιμοποιήθηκε και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Ταυτόχρονα, έχουμε δει πολύ ανησυχητικές αποφάσεις στo εσωτερικό, ιδίως την καταστολή κατά του δημοκρατικού κόμματος της αντιπολίτευσης HDP και την απόσυρση από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης – nomen est omen – που αφορά στην προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών. Είχα μια μακρά συνομιλία με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών όπου συζητήσαμε αυτά τα θέματα και το Κυπριακό, μετά την πρόσφατη επίσκεψή μου στην Κύπρο» σημειώνει ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο Μπορέλ και η συνεργασία ΕΕ – Τουρκίας

Παράλληλα εκφράζει την πεποίθηση ότι η ΕΕ πρέπει να συνεχίσει να συνεργάζεται «ενεργά με την Τουρκία για να διασφαλίσουμε ότι θα αποκτήσουμε και θα διατηρήσουμε μια πιο εποικοδομητική στάση. Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, οι ηγέτες χαιρέτισαν την έκθεση που παρουσίασα ως Ύπατος Εκπρόσωπος μαζί με την Επιτροπή ως τη σωστή βάση για τα συμπεράσματά τους και συμφώνησαν ότι, δεδομένης της πιο εποικοδομητικής στάσης της Τουρκίας πρόσφατα, πρέπει να στοχεύουμε σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, από τη λειτουργία της τελωνειακής ένωσης, τη μετανάστευση συν άλλους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Το κάνουμε μέσω μιας σταδιακής, αναλογικής, αλλά και αναστρέψιμης προσέγγισης, εάν η Τουρκία επιστρέψει σε μια πορεία αντιπαράθεσης. Σε αυτήν τη σαφή βάση, θα εργαστώ τώρα ενεργά σε όλα τα σχετικά κομμάτια, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας για τη Διάσκεψη της Ανατολικής Μεσογείου και των ευρύτερων περιφερειακών πτυχών».

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος επισήμανε ότι «μια βασική περίπτωση όπου χρειαζόμαστε την Τουρκία να ενεργήσει με πιο εποικοδομητικό τρόπο είναι η Λιβύη. Μετά από δέκα χρόνια συγκρούσεων, ο λαός της Λιβύης έχει μια νέα ευκαιρία με τον σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας και την πολιτική μετάβαση σε εξέλιξη. Όλοι πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να χρησιμοποιήσουμε αυτό το παράθυρο ευκαιριών, όπως συζήτησα με τον πρωθυπουργό Αλ Ντμπεϊμπά, ο οποίος ηγείται της νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας».

Φάκελος ΗΠΑ

Σχετικά με τη σχέση με τις ΗΠΑ, σημείωσε ότι «αποτελούσε πάντα την πιο στρατηγική μας σχέση και επομένως έχει σημασία ότι υπάρχει πλέον σαφής επιθυμία να επενδύσουμε στη συνεργασία» εκφράζοντας ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ‘Αντονι Μπλίνκεν «περιέγραψε την ΕΕ ως εταίρο πρώτης επιλογής».

«Αυτή η θετική διάθεση επιβεβαιώθηκε επίσης στη συζήτηση μεταξύ των ηγετών της ΕΕ και του Προέδρου Μπάιντεν. Επαναβεβαίωσε, όπως έχει κάνει στο παρελθόν, το ενδιαφέρον και τη δέσμευση της διοίκησής του να ενισχύσει τη συνεργασία ΕΕ-ΗΠΑ, βάσει των κοινών δημοκρατικών αξιών και των κοινών μας συμφερόντων. Αυτό το θετικό μήνυμα και η δέσμευση επαναλήφθηκε από την πλευρά της ΕΕ. Το επόμενο καθήκον είναι να συμπληρώσουμε αυτήν την κοινή επιθυμία για διατλαντική δράση» ανέφερε ο κ. Μπορέλ.

Τέλος, τόνισε ότι «είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η συνεργασία ΕΕ-ΗΠΑ είναι σταθερή, ειδικά όταν βλέπουμε έναν κόσμο με απολυταρχικές δυνάμεις που επιδιώκουν να διεκδικούν όλο και περισσότερο».

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπορέλ: Ανησυχητικές αποφάσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας"

Δήμος Νέας Σμύρνης: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων Covid-19 τις τελευταίες μέρες

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων Covid-19 παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Νέα Σμύρνη, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου.

Πιο συγκεκριμένα την ώρα που τα κρούσματα την προηγούμενη Δευτέρα ήταν 138 (39 νοσηλευόμενοι και 99 σε καραντίνα) σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 176 (45 νοσηλευόμενοι και 131 σε καραντίνα).

«Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες μας: να μην συνωστίζονται στο Άλσος, τα πάρκα και τις πλατείες, να κρατούν αποστάσεις δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον και να φορούν μάσκα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Δήμου Νέας Σμύρνης.

 mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμος Νέας Σμύρνης: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων Covid-19 τις τελευταίες μέρες"

Το Facebook μπλόκαρε την Έλενα Ακρίτα για 30 ημέρες

Εκτός Facebook για 30 μέρες μένει η Έλενα Ακρίτα. Την είδηση ότι η δημοσιογράφος δεν θα μπορεί να σχολιάσει ή να δημοσιεύσει οτιδήποτε στη δημοφιλή πλατφόρμα γνωστοποίησε ο γνωστός μουσικός και φίλος της Έλενας Ακρίτα, Σταμάτης Κραουνάκης.

"Ωραία λοιπον 30 μέρες το facebook αφαιρεί το λόγο από την Elena Akrita κατόπιν παρεμβάσεως άθλιων. Είμαστε εδώ πάρα πολλοι 30 μέρες να αναρτούμε για λογαριασμό της. Γιατι Ετσι", έγραψε.

Σύμφωνα με το Facebook, η γνωστή αρθρογράφος αποκλείεται για ένα μήνα επειδή πέντε δημοσιεύσεις της «δεν ακολουθούσαν τους όρους της κοινότητας».

Το Facebook αναφέρει ότι πρόκειται για σχόλια και δημοσιεύσεις που έγιναν από τον Απρίλιο του 2020 έως και σήμερα, 29 Μαρτίου 2021.

Face_Akr

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Το Facebook μπλόκαρε την Έλενα Ακρίτα για 30 ημέρες"

Αίγυπτος: Αποζημίωση από την πλοιοκτήτρια εταιρεία του Ever Given θα διεκδικήσει το Κάιρο

Το Κάιρο θα διεκδικήσει αποζημιώσεις από την πλοιοκτήτρια εταιρεία του γιγαντιαίου πλοίου εμπορευματοκιβωτίων Ever Given, που απέκλεισε επί σχεδόν μια εβδομάδα τη διέλευση της Διώρυγας του Σουέζ, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ο ναύαρχος Μοχάμπ Μαμές, βοηθός του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

«Θα απαιτήσουμε αποζημιώσεις από την πλοιοκτήτρια εταιρεία για όλες τις συνέπειες από την ακινητοποίηση του πλοίου, για την χρήση όλων των ρυμουλκών, θα απαιτήσουμε το πλήρες κόστος», τόνισε ο βοηθός του Αιγύπτιου προέδρου σε θέματα ανάπτυξης λιμένων και της Διώρυγας του Σουέζ.

Παράλληλα επέρριψε την ευθύνη του περιστατικού στον καπετάνιο του πλοίου.

«Αυτό που συνέβη ήταν ευθύνη του καπετάνιου, το κανάλι μας είναι ασφαλές», σημείωσε.

Η προσάραξη του Ever Given από την περασμένη Τρίτη μέχρι νωρίτερα σήμερα, όταν και ολοκληρώθηκε η επιχείρηση αποκόλλησής του επιτρέποντας ξανά τη διέλευση της Διώρυγας, προκάλεσε τεράστια προβλήματα και ένα μποτιλιάρισμα τουλάχιστον 400 πλοίων, τα οποία περίμεναν σήμερα να μπορέσουν να διασχίσουν αυτή την σημαντική οδό για το θαλάσσιο εμπόριο που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τη Μεσόγειο.

Ο Αιγύπτιος ναύαρχος τόνισε πως η Αίγυπτος δεν πρόκειται να κάνει κατασκευαστικές αλλαγές στην Διώρυγα.

«…το κανάλι είναι απολύτως ασφαλές, όλα τα πλοία το διασχίζουν χωρίς προβλήματα, αν κάτι συμβεί, είναι πολύ σπάνιο», συμπλήρωσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αίγυπτος: Αποζημίωση από την πλοιοκτήτρια εταιρεία του Ever Given θα διεκδικήσει το Κάιρο"

Κύπρος: Στα 360 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού

Το Κυπριακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τον θάνατο δύο ανθρώπων και 360 νέα κρούσματα κορωνοϊού, που εντοπίστηκαν από 48.432 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Το ποσοστό θετικότητας ανήλθε στο 0,74%.

Παράλληλα, 185 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 49 σε σοβαρή κατάσταση.

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 44.991.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κύπρος: Στα 360 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού"

Γερμανία: Υποχρεωτικό για όλους τους επιβάτες πτήσεων από αύριο το τεστ κορωνοϊού

Από αύριο Τρίτη 30 Μαρτίου τίθεται σε ισχύ γενική υποχρέωση διαγνωστικού τεστ κορωνοϊού για όλους τους επιβάτες πτήσεων προς την Γερμανία.

Οι επιβάτες όλων των πτήσεων από όλες τις χώρες με προορισμό την Γερμανία θα πρέπει από αύριο να κάνουν διαγνωστικό τεστ στη χώρα αναχώρησης πριν απογειωθεί το αεροπλάνο. Όποιος δεν επιδεικνύει στην αεροπορική εταιρεία το αρνητικό αποτέλεσμα ενός διαγνωστικού τεστ δεν θα επιτρέπεται να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος.

Τα αυστηρότερα μέτρα που αποφασίστηκαν από την ομοσπονδιακή και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων αρχικά θα ισχύουν έως και στις 12 Μαΐου. Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού μέσω ταξιδιών για διακοπές. Αυτό το μέτρο θα προστατεύει επίσης και τους επιβάτες εντός του αεροσκάφους.

Εάν το τεστ είναι θετικό, τότε θα πρέπει ο επιβάτης να μπει σε καραντίνα με δική του ευθύνη ανάλογα με τους τοπικούς κανονισμούς. Υπήρχαν ήδη υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ για τους επιβάτες πτήσεων, αλλά μόνο για όσους επέστρεφαν από ορισμένες χώρες με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης, οι οποίες καθορίζονταν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

​Μόνο στην περίπτωση αυτή έπρεπε οι επιβάτες να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ πριν την είσοδο στην Γερμανία και πιο συγκεκριμένα οι επιβάτες οι οποίοι προέρχονταν από «περιοχές υψηλής συχνότητας κρουσμάτων με ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό λοιμώξεων και από περιοχές με νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού».

Πλέον το μέτρο θα ισχύει από αύριο για επιβάτες αεροσκαφών από όλες τις χώρες.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: Υποχρεωτικό για όλους τους επιβάτες πτήσεων από αύριο το τεστ κορωνοϊού"

Γιόχανσον: Επιτακτικό να κατασκευαστούν νέες δομές φιλοξενίας προσφύγων

«Πρέπει να δοθεί ευρωπαϊκή διάσταση στο μεταναστευτικό και δεν πρέπει να αισθάνεται καμία περιοχή και κανένα νησί ότι έχει αφεθεί στην τύχη του» τόνισε από τη Λέσβο η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα μέσα ενημέρωσης, ελληνικά και ευρωπαϊκά.

«Καταλαβαίνω, είπε, ότι υπάρχουν όρια στην υπομονή και ότι στη Λέσβο τα όρια αυτά κοντεύουν να εξαντληθούν. Γι' αυτό το λόγο είναι επιτακτικό να βρεθούν λύσεις και να κατασκευασθούν νέες δομές. Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, στα νησιά υπήρχαν 40 χιλιάδες μετανάστες που ζούσαν σε απαράδεκτες συνθήκες. Απαράδεκτες εξάλλου ήταν οι συνθήκες για τους ντόπιους κατοίκους των νησιών» είπε η κυρία Γιόχανσον.

Αναφερόμενη στο προσχέδιο του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου που έχει κατατεθεί προς συζήτηση, η Ευρωπαία επίτροπος είπε ότι γίνεται προσπάθεια να καλύψει τα προβλήματα και τις αδυναμίες που υπάρχουν. «Οι αιτούντες άσυλο, σημείωσε, πρέπει να έχουν δικαίωμα να περάσουν από μια γρήγορη και αποτελεσματική διαδικασία. Όσοι δικαιούνται άσυλο να τους καλωσορίσουμε και όσοι δεν δικαιούνται να επιστρέφουν στις χώρες καταγωγής τους ή στην Τουρκία. Η Τουρκία ειδικά σε αυτό το ζήτημα θα πρέπει να συνεργαστεί και να δεχτεί επιστροφές μεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο».

Αναφερόμενη στο θέμα των νέων δομών, η κυρία Γιόχανσον σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αυτές πρέπει να προχωρήσουν και ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν και πως ήδη η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διαθέσει για αυτές 250 εκατομμύρια ευρώ.

«Μιλώ με ανθρώπους που ζούνε στη Λέσβο και στη Σάμο, σημείωσε η Ίλβα Γιόχανσον και γνωρίζω ότι είναι νησιά που ζούνε από τον τουρισμό και δεν έχουν λάβει την απαραίτητη αλληλεγγύη. Παρενθετικά να σημειώσω πως στο νέο Σύμφωνο, έχουμε εντάξει έναν υποχρεωτικό μηχανισμό αλληλεγγύης. Δεν μπορούμε ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διαθέσουμε τα κονδύλια της μεταναστευτικής πολιτικής για την αποζημίωση των νησιωτών. Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, τρέχει στην Ευρώπη ένα πρόγραμμα ανάκαμψης πολλών εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες. Ευελπιστούμε πολύ σύντομα ότι θα επιστρέψει ο τουρισμός στα νησιά και ότι η Ευρώπη γενικότερα θα επιστρέψει στην κανονικότητα», κατέληξε η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Στην τοποθέτησή του, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι η Λέσβος και τα υπόλοιπα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, έχουν σηκώσει ένα δυσανάλογο βάρος. «Πρέπει να εξασφαλίσουμε, προσέθεσε ο υπουργός, ότι το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης δεν θα επιτρέψει ποτέ φαινόμενα δομών όπως η Μόρια. Αντίθετα, πρέπει να προβλέπονται ταχύτερες διαδικασίες και ασφαλείς δομές φιλοξενίας προς όφελος όλων. Παράλληλα θα πρέπει να προβλεφθεί ένας ασφαλής μηχανισμός μετεγκαταστάσεων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρώπη οφείλει ευγνωμοσύνη στους ακρίτες, τα δικαιώματα των οποίων επηρεάστηκαν από την κρίση, δυστυχώς όμως αυτό δεν αναγνωρίζεται επαρκώς από όλους», επισήμανε ο κ. Μηταράκης.

Σχετικά με το νέο σχέδιο μετανάστευσης, ο κ. Μηταράκης υποστήριξε: «Πετύχαμε να δημιουργήσουμε ένα αρραγές μέτωπο πέντε Μεσογειακών κρατών πρώτης υποδοχής. Στη Υπουργική Συνάντηση της Αθήνας, συζητήσαμε τις κοινές μας προτάσεις, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου. Επαναλάβαμε την ανάγκη πραγματικής ισορροπίας, μεταξύ αλληλεγγύης και ευθύνης, καθώς στην παρούσα μορφή του, το Σύμφωνο, δεν παρέχει επαρκείς διαβεβαιώσεις στα κράτη μέλη της πρώτης γραμμής».

Επίσκεψη στη Σάμο

Πριν από τη Λέσβο, η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ίλβα Γιόχανσον, συνοδευόμενη από τον υπουργό Μεταναστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη είχε μεταβεί στη Σάμο, την πατρίδα του Πυθαγόρα, την οποία είχε επισκεφθεί ως νέα αστυνομικός πριν 30 χρόνια.

Η κυρία Γιόχανσον σημείωσε ότι από το 2019, που ανέλαβε τη θέση της, η κατάσταση είναι βελτιωμένη από πλευράς συνθηκών διαβίωσης αλλά και έχει μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων- μεταναστών στα νησιά.

«Βλέπουμε το όλο θέμα με την ευρωπαϊκή ματιά, έτσι ώστε να μην αφήσουμε ένα μέλος Ευρωπαϊκής Ένωσης μόνο του σε αυτή την κατάσταση και ιδιαίτερα τα νησιά. Για αυτό και θέλουμε να έχουμε μία συνολική ευρωπαϊκή προσέγγιση και για το λόγο αυτό ξεκινάμε τη συζήτηση για το καινούργιο Σύμφωνο Μεταναστευτικής Πολιτικής» ανέφερε η κυρία Γιόχανσον.

Η Ευρωπαία επίτροπος σημείωσε ότι πρέπει οι μετανάστες να διαμοιράζονται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση τονίζοντας ότι «είναι ένα σημείο διαπραγμάτευσης αυτό στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα το συζητήσουμε επίσης για να δούμε τον μηχανισμό αλληλεγγύης, γιατί υπάρχει πίεση από το μεταναστευτικό- και αυτό είναι υπό διαπραγμάτευση στο νέο σύμφωνο μεταναστευτικής πολιτικής».

Αναφέρθηκε στο σύστημα καταγραφής μεταναστών στην Ελλάδα, λέγοντας ότι αν και η χώρα ζει στη δίνη της πανδημίας, διαθέτει είναι ένα πολύ ακριβές και καλό σύστημα ώστε η Ευρώπη ξέρει ποιος δικαιούται άσυλο και ποιος όχι.

Η κυρία Γιόχανσον με τον κ. Μηταράκη επισκέφτηκαν κατά την επίσκεψη τους στη Σάμο το νέο ΚΥΤ στη Ζερβού ενώ στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου Βασίλη Πανουράκη και τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου Γιώργο Στάντζο.

Ο κ. Μηταράκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισήμανε πως πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο Σύμφωνο Μετανάστευσης, τονίζοντας ωστόσο ότι τα όποια προβλήματα που αντιμετώπισαν τα νησιά μέχρι σήμερα, υπήρξαν επειδή δεν υπήρχε το Σύμφωνο. «Η Ευρώπη ακόμη, μετά τις συζητήσεις που ξεκίνησαν το 2016, δεν έχει καταλήξει στη θεσμοθέτηση της έμπρακτης αλληλεγγύης στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες που δέχονται μεταναστευτικές ροές. Το σύμφωνο χρειάζεται, αλλά ακόμη δεν έχουμε καταλήξει στο πλήρες κείμενο καθώς έχουμε πολλές αντιρρήσεις και πρέπει να εξασφαλίσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη. Και σε αυτό η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι σε κοινή πορεία» υποστήριξε ο υπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το σημερινό ΚΥΤ στο Βαθύ θα κλείσει τις επόμενες εβδομάδες ενώ για το νέο ΚΥΤ στη Ζερβού είπε πώς στόχος της κυβέρνησης θα είναι να παραμείνει άδειο.

Μετά την επίσκεψη στο Δημαρχείο της Σάμου αντιπροσωπεία πολιτών εξέφρασαν τις ενστάσεις τους ως προς το μέγεθος του νέου ΚΥΤ και ως προς το Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιόχανσον: Επιτακτικό να κατασκευαστούν νέες δομές φιλοξενίας προσφύγων"

Δημοσκόπηση Pulse: «Μηνύματα» στην κυβέρνηση – Οι απαντήσεις για χαλάρωση lockdown, εμβόλιο και πρόθεση ψήφου

Μοιρασμένες είναι οι εντυπώσεις του κόσμου αναφορικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την πανδημία του κορονοϊού σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ.

Παράλληλα οι πολίτες είναι προβληματισμένοι από τις μεταλλάξεις του κορονοϊου, ενώ οι περισσότεροι θεωρούν πως η έκρηξη των κρουσμάτων οφείλεται στην χαλάρωση του κόσμου απέναντι στα μέτρα.

Συντριπτικό είναι το ποσοστό αυτών που θέλουν να εμβολιαστούν και μάλιστα το αμέσως επόμενο διάστημα.  Στο ερώτημα της δημοσκόπησης της Pulse για το τι πρέπει να γίνει για την αντιμετώπισης της πανδημίας το μεγαλύτερο ποσοστό ζητά άμεσο άνοιγμα ενώ ζητούν να ανοίξει πρώτο το λιανεμπόριο.

Στο πολιτικό σκέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός ενώ η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου  βρίσκεται στο 12%.

Αναλυτικότερα σχετικά με την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, το 47% την αποτιμά θετικά (22% σίγουρα θετικά, 25% μάλλον θετικά), ενώ επίσης το 47% την αποτιμά αρνητικά (15% μάλλον αρνητικά, 32% σίγουρα αρνητικά).

Για τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ στη διαχείριση της πανδημίας, το 62% τους αποτιμά αρνητικά (24% μάλλον αρνητικά, 38% σίγουρα αρνητικά) και το 30% θετικά (12% σίγουρα θετικά, 18% μάλλον θετικά).

Μεγάλη είναι η ανησυχία για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού σύμφωνα με τη δημοσκόπηση καθώς το 59%, ανησυχεί για τις νέες μεταλλάξεις (30% πολύ, 29% αρκετά), το 20% μέτρια, ενώ μικρή είναι η ανησυχία του 15% των ερωτηθέντων (6% λίγο, 9% ελάχιστα έως καθόλου). Η ανησυχία για τις μεταλλάξεις είναι μεγαλύτερη στους άνω των 60 ετών ενώ λιγότερο ανήσυχη είναι η ηλικιακή ομάδα 17 έως 29 ετών.

Αναφορικά με τις αιτίες που οδήγησαν σε αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, το 42% εκτιμούν ότι οφείλεται στην μη εφαρμογή των μέτρων. Πιο συγκεκριμένα, το 24% εκτιμά ότι ευθύνεται η χαλαρή τήρηση μέτρων και περιορισμών, το 18% οι ανεπαρκείς έλεγχοι εφαρμογής των μέτρων και των περιορισμών, το 20% απαντά ότι στην αύξηση των κρουσμάτων συνέβαλαν οι διαδηλώσεις, το 10% οι νέες μεταλλάξεις και το 6% οι μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι.

Συντριπτικά υπέρ των εμβολίων είναι τα ευρήματα της έρευνας του ΣΚΑΪ και της Pulse. Το 82% απαντά ότι θα κάνει το εμβόλιο (61% σίγουρα ναι, 21% μάλλον ναι), ενώ οι αρνητικές απαντήσεις είναι μόλις 16% (8% μάλλον όχι, 8% σίγουρα όχι).

Όσον αφορά την άρση lockdown οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι, καθώς το 35% επιθυμεί άμεση χαλάρωση και το 34% μικρή παράταση και επανεξέταση των δεδομένων. Επίσης, ένα 17% είναι υπέρ της παράτασης των περιορισμών για όσο χρειαστεί.

Για το τι πρέπει να ανοίξει αρχικά το 42% εκτιμούν ότι πρώτα πρέπει να ανοίξει το λιανεμπόριο, το 30% επιθυμούν να ανοίξουν αρχικά τα σχολεία και το 14% οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

 

 

Στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα ελληνοτουρκικά το 41% εκφράζεται θετικά ενώ το 39% εκφράζεται αρνητικά.

Στο ερώτημα για το αν θα βοηθήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στα ελληνοτουρκικά οι απαντήσεις παρουσιάζουν ενδιαφέρον όπως φαίνεται στο γράφημα.

Για την πρόταση σύστασης προανακριτικής για τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών του 2015-16 σίγουρα συμφωνεί το 48% συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί ενώ το 30% διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί την πρωτιά με ποσοστό 43% έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 37% έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜεΡΑ25 με 3%, άλλο κόμμα λέει το 7,5% ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 10,5%.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Pulse: «Μηνύματα» στην κυβέρνηση – Οι απαντήσεις για χαλάρωση lockdown, εμβόλιο και πρόθεση ψήφου"

Πάτρα: Στο Θεατράκι, την ώρα που ο Χαρδαλιάς χτυπούσε "καμπανάκι"- ΦΩΤΟ

Βούλιαζε από κόσμο το Θεατράκι το απόγευμα της Δευτέρας, την ώρα που στην άλλη άκρη της Πάτρας, στο Νέο Λιμάνι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας με δηλώσεις του χτυπούσε καμπανάκι για ενδεχόμενη περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων.

Αρκετοί πολίτες, κυρίως νέοι και νέες επέλεξαν το δημοφιλές σημείο περιπάτου για την απογευματινή τους βόλτα, με αποτέλεσμα τις ακόλουθες εικόνες:

 
 
 
 

 thebest

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάτρα: Στο Θεατράκι, την ώρα που ο Χαρδαλιάς χτυπούσε "καμπανάκι"- ΦΩΤΟ"

«Καμπανάκι» Χαρδαλιά: Οριακή η κατάσταση στην Αχαΐα - «Τηρήστε τα μέτρα»

«Η κατάσταση στην Αχαΐα είναι οριακή, όπως εξίσου οριακή είναι και η κατάσταση στα νοσοκομεία». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα το απόγευμα στην Πάτρα, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για την αξιολόγηση της εξέλιξης της πανδημίας στην Αχαΐα. Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Αχαΐας, αλλά και της Δυτικής Ελλάδας, να μείνουν τις επόμενες ημέρες προσηλωμένοι στην τήρηση των μέτρων.

Επίσης, ανακοίνωσε τη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου, 16 γραμμών, μέσα στον Απρίλιο, το οποίο θα βρίσκεται σε εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, στο νέο λιμάνι Πάτρας. Όπως προσέθεσε, στο κέντρο θα γίνονται καθημερινά 900 εμβολιασμοί. Στη συνέχεια ο Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους του νέου εμβολιαστικού κέντρου.

Αργότερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων θα επισκεφθεί το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, συνοδευόμενος από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι κορωνοϊού, Χαράλαμπο Γώγο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νοσοκομείο, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα συνομιλήσει με μέλη της διοίκησης και του υγειονομικού προσωπικού, καθώς και με τους εργαζόμενους στις μονάδες ΜΕΘ και Covid-19.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Καμπανάκι» Χαρδαλιά: Οριακή η κατάσταση στην Αχαΐα - «Τηρήστε τα μέτρα»"

Κορονοϊός: Στις 19 Απριλίου αρχίζει τις παραδόσεις στην ΕΕ του εμβολίου της η Johnson & Johnson

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Johnson & Johnson θα αρχίσει να παραδίδεται στην Ευρώπη στις 19 Απριλίου, δήλωσε σήμερα η εταιρία στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το εμβόλιο ήταν, στα μέσα Μαρτίου, το τέταρτο στη σειρά για να λάβει το πράσινο φως από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, μετά τα εμβόλια των Pfizer-BioNTech, της Moderna και της AstraZeneca. Επί του παρόντος χορηγείται μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Νότια Αφρική, αλλά επίσης έχει εγκριθεί στον Καναδά.

Για να αυξήσει την παραγωγή του και να ανταποκριθεί στη ζήτηση, η Johnson & Johnson σύναψε αρκετές συμφωνίες τους τελευταίους μήνες με φαρμακευτικά εργαστήρια και υπεργολάβους στην Ευρώπη, οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για την παρασκευή του ή την τοποθέτησή του σε φιαλίδιο: πρόκειται για τις Sanofi στη Γαλλία, Catalent στην Ιταλία και η IDT Biologika στη Γερμανία.

Η δραστική ουσία, η οποία δίνει στο εμβόλιο την αποτελεσματικότητά του, θα προέρχεται από τις εγκαταστάσεις της Johnson & Johnson στο Λάιντεν της Ολλανδίας. Η ΕΕ η οποία έχει παραγγείλει 200 εκατομμύρια δόσεις από το αμερικανικό εργαστήριο (με επιλογή για 200 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις), αναμένεται να λάβει κατά το δεύτερο τρίμηνο περίπου 55 εκατομμύρια δόσεις, εξήγησε η Ούρσουλα φον ντε Λάιεν στα μέσα Μαρτίου, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η φαρμακοβιομηχανία, από την πλευρά της, δεν έχει δημοσιοποιήσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα των παραδόσεών της.

Το εμβόλιο βασίζεται σε έναν ιικό φορέα, σύμφωνα με μια τεχνολογία που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από την εταιρία, συγκεκριμένα κατά του ιού Έμπολα. Χρησιμοποιεί ως υποστήριξη έναν άλλο ιό, ελαφρώς μολυσματικό, μετασχηματισμένο για να προσθέσει γενετικές οδηγίες από ένα μέρος του ιού που ευθύνεται για την Covid-19. Μόλις βρεθεί μέσα στα κύτταρα, παράγεται μια τυπική πρωτεΐνη του SARS-CoV-2, εκπαιδεύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα να την αναγνωρίσει.

Το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι το πρώτο, μεταξύ αυτών που έχουν λάβει το πράσινο φως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που απαιτεί μόνο μία δόση αντί για δύο, και επιπλέον μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασίες ψυγείου. Ο φαρμακευτικός όμιλος δεσμεύτηκε να το πουλήσει σε τιμή κόστους.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορονοϊός: Στις 19 Απριλίου αρχίζει τις παραδόσεις στην ΕΕ του εμβολίου της η Johnson & Johnson"

Η ΔΟΕ ζητά να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί ποιο εμβόλιο θα κάνουν

Το όνομα της εταιρείας που θα εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί ζητεί η ΔΟΕ, καθώς και την παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων 2- 3 ημερών, τουλάχιστον, για να κατατεθούν οι υπεύθυνες δηλώσεις όσων εκπαιδευτικών επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Η ΔΟΕ ζητεί από το υπουργείο Παιδείας να ανακοινωθεί σε ποιας εταιρείας αδιάθετα εμβόλια αναφέρεται η εγκύκλιος, ώστε να υπάρχει σωστή ενημέρωση των εκπαιδευτικών και κάνει λόγο για «βεβιασμένη ενέργεια εκ μέρους του Υ.ΠΑΙ.Θ.» που «φανερώνει, δυστυχώς, ότι δεν υπάρχει οργανωμένος και μελετημένος σχεδιασμός για την κάλυψη των αναγκών όλων των εκπαιδευτικών να εμβολιαστούν με το εμβόλιο που επιθυμούν και για την, ουσιαστική, προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Η ΔΟΕ λέει ότι «οι σχολικές μονάδες (πλην αυτών της Ειδικής Αγωγής) λειτουργούν με τηλεκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αυτονόητο ούτε ότι βρίσκονται στα σχολεία τους ούτε ότι διαθέτουν όλον τον εξοπλισμό ώστε να ανταποκριθούν άμεσα σε τόσο ασφυκτικά χρονικά περιθώρια».

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Η ΔΟΕ ζητά να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί ποιο εμβόλιο θα κάνουν"

Καρδίτσα: Προϊόντα για πλημμυροπαθείς βρέθηκαν από την αστυνομία σε σπίτι αντιδημάρχου

Ένα... μικρό σούπερ μάρκετ εντόπισαν αστυνομικοί της Καρδίτσας, κατά τη διενέργεια έρευνας στην οικεία αντιδημάρχου, μετά από καταγγελία που έγινε πριν από λίγες ημέρες σχετικά με κατάχρηση τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία προορίζονταν για τους πλημμυροπαθείς του νομού.

Η έρευνα στο Ανθηρό Καροπλεσίου, όπου βρίσκεται το εν λόγω σπίτι, έγινε κατόπιν εντολής εισαγγελέα και παρουσία δικαστικού λειτουργού, ωστόσο η αστυνομία δεν έχει ενημερώσει επισήμως, ως είθισται, για την ακριβή ποσότητα των προϊόντων, τα οποία είχαν σταλεί από όλη την Ελλάδα, με σκοπό την ανακούφιση ανθρώπων που είχαν πληγεί σοβαρά από την κακοκαιρία «Ιανός».

Την υπόθεση, που βρίσκεται στο προανακριτικό στάδιο, χειρίζεται η αστυνομική διεύθυνση Καρδίτσας, ενώ η μείζων αντιπολίτευση του δήμου αναμένεται να τοποθετηθεί επί του θέματος σήμερα, αφού ο δήμαρχος Βασίλης Τσιάκος ακόμη δεν έχει πάρει θέση.

Ο Κώστας Γκαβογιάννης, δημοτικός σύμβουλος Καρδίτσας και επικεφαλής του συνδυασμού «Καρδίτσα από την Αρχή», εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητάει από τον δήμαρχο να αποσαφηνίσει τη θέση του και από την αστυνομία να προχωρήσει σε επίσημη ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό των ευρημάτων της έρευνας.

«Γιατί δεν βγήκε ο Δήμαρχος να μιλήσει ξεκάθαρα; Γιατί δεν πήρε θέση; Μήπως περιμένει κάτι; Φυσικά ένα δελτίο τύπου από την Αστυνομία θα ξεκαθάριζε αρκετά το τοπίο. Πέντε μέρες μετά και να μην έχει εκδοθεί; Αυτή η καθυστέρηση οδηγεί στο συμπέρασμα πως πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν αφορά πέντε πατάτες», αναφέρει μεταξύ άλλων.

makthes

Διαβάστε Περισσότερα » "Καρδίτσα: Προϊόντα για πλημμυροπαθείς βρέθηκαν από την αστυνομία σε σπίτι αντιδημάρχου"

Σουέζ: Μετά από το μεσημεριανό θρίλερ, το Ever Given ταξιδεύει χωρίς την βοήθεια ρυμουλκού

Η διαχειρίστρια εταιρία του πλοίου εμπορευματοκιβωτίων Ever Given επιβεβαίωσε ότι το πλοίο ταξιδεύει και πάλι - μάλιστα, χωρίς την βοήθεια ρυμουλκών -  στη Διώρυγα του Σουέζ  από τις  15.00 τοπική ώρα σήμερα, Δευτέρα, και ότι έφτασε  στη Μεγάλη Πικρή Λίμνη, όπου θα υποβληθεί σε πλήρη επιθεώρηση. «Δεν υπήρξαν αναφορές για ρύπανση ή ζημιά του φορτίου και οι αρχικές έρευνες αποκλείουν οποιαδήποτε βλάβη στη μηχανή ή στον κινητήρα ως αιτία της γείωσης», ανακοινωσε η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM).

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το μεσημέρι η αποκόλληση του πλοίου από τα αβαθή του Σουέζ εκτυλίχθηκε σε θρίλερ. Το τεράστιο σκάφος   συνάντησε λίγο πριν από το μεσημέρι ισχυρούς ανέμους με αποτέλεσμα να κλείσει και πάλι για λίγη ώρα την διώρυγα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το Vessel Finder, το  σκάφος πέρασε την την βόρεια έξοδο του καναλιού, με χαμηλή ταχύτητα και η Δοίκηση της εταιρείας που διαχειρίζεται την Διώρυγα ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει την επανέναρξη της λειτουργίας της από απόψε.

evergiven-22

Σημειώνεται πως η προσάραξη του τεράστιου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στη Διώρυγα του Σουέζ είναι πιθανόν να οδηγήσει σε απώλειες ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τις εταιρίες αντασφάλισης, σύμφωνα με τον οίκο Fitch Ratings.

Το μήκους 400 μέτρων Ever Given προσάραξε διαγωνίως στη Διώρυγα την περασμένη Τρίτη, κλείνοντας το συντομότερο θαλάσσιο πέρασμα μεταξύ Ευρώπης και Ασίας για εκατοντάδες πλοία που ανέμεναν να το διασχίσουν.

Το περιστατικό αυτό θα μειώσει τα κέρδη των παγκόσμιων αντασφαλιστικών εταιριών αλλά δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά το πιστοληπτικό τους προφίλ, ενώ οι τιμές για την αντασφάλιση στη ναυτιλία θα αυξηθούν περαιτέρω, όπως ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας.

Τα ναύλα για τα τάνκερ πετρελαϊκών προϊόντων σχεδόν διπλασιάστηκαν μετά την προσάραξη του πλοίου ενώ ο αποκλεισμός της Διώρυγας προκάλεσε αναταραχή στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες, απειλώντας με δαπανηρές καθυστερήσεις τις εταιρίες που ήδη προσπαθούν να διαχειριστούν τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω της COVID-19.

ever-given-ttt 

«Οι τελικές απώλειες θα εξαρτηθούν από πόσο θα χρειαστεί η εταιρία "διάσωσης" για να απελευθερώσει τελείως το Ever Given και από το πότε θα αποκατασταθεί η κανονική κίνηση των πλοίων αλλά ο Fitch εκτιμά ότι οι απώλειες μπορεί άνετα να είναι της τάξης των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ», ανέφερε ο οίκος.

Η πλοιοκτήτρια εταιρία και οι εταιρίες ασφάλισης του Ever Given είναι επίσης αντιμέτωπες με αξιώσεις ύψους εκατομμυρίων δολαρίων, όπως δήλωσαν πηγές του κλάδου στο Reuters την Τετάρτη. Ένα μεγάλο μέρος των απωλειών θα έχει πιθανόν αντασφαλιστεί από μια ομάδα διεθνών αντασφαλιστικών εταιριών, ανέφερε ο Fitch, προσθέτοντας ότι αυτό θα εντείνει τις πιέσεις στα κέρδη πρώτου εξαμήνου.

Οι παγκόσμιες αντασφαλιστικές εταιρίες είναι ήδη σε δύσκολη κατάσταση λόγω των φυσικών καταστροφών, όπως οι χειμερινές θύελλες στις ΗΠΑ και οι πλημμύρες στην Αυστραλία, καθώς και λόγω ζημιών που σχετίζονται με την πανδημία της COVID-19.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σουέζ: Μετά από το μεσημεριανό θρίλερ, το Ever Given ταξιδεύει χωρίς την βοήθεια ρυμουλκού"

Καιρός αύριο: Μίνι κακοκαιρία με βροχές και κρύο – Πού θα «χτυπήσει»

Χαλάει ο καιρός αύριο, Τρίτη (30.03.2021). Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι τοπικές βροχές αλλά και η υποχώρηση του υδράργυρου σε όλη τη χώρα.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, τη δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ στη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως στη δυτική Πελοπόννησο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Από το βράδυ τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη.
Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Μίνι κακοκαιρία με βροχές και κρύο – Πού θα «χτυπήσει»"

Self test: Οι πέντε εταιρείες που προκρίνονται για την προμήθειά τους

Πέντε από τις 30 εταιρίες που κατέθεσαν προσφορές για την προμήθεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό αναδείχθηκαν προσωρινοί ανάδοχοι και κλήθηκαν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά κατακύρωσης για το διαγωνισμό.

Πρόκειται για τις εταιρείες «ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΞΕΝΟΦΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ», «ΑΝΑΤS Ανώνυμη Εταιρεία Εμπορική-Φαρμακευτικών και Ιατροτεχνολογικών υλικών - Κατασκευαστική- Τεχνική-Βιομηχανική- Διαχείριση ακινήτων», «SWISS MED ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗ Β.ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (MARVIFARM)» και «ROCHE DIAGNOSTICS (HELLAS) ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ».

Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

«Αποδεχόμενοι την ανωτέρω ομόφωνη γνωμοδότηση της Επιτροπής Αποσφράγισης, Διενέργειας και Ποσοτικής Παραλαβής προσφορών στο πλαίσιο της υπ’ αριθ. 11879/24-03-2021 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την επείγουσα προμήθεια ταχέων διαγνωστικών τεστ με τη διαδικασία του self-testing για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που έχουν ανακύψει από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19, όπως αυτή διατυπώνεται στο υπ’ αριθ. 3/2021 από 29-03-2021 πρακτικό της και για τους λόγους που αναγράφονται σε αυτό, εγκρίνουμε:

1. Την αποδοχή των δικαιολογητικών κατακύρωσης της εταιρείας «ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΞΕΝΟΦΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ» που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της υπ’ αριθ. 11913 από 29-03-2020 (ΑΔΑ: Ω8ΔΗ46ΜΤΛΒ-Ν7Φ) Απόφασης Γ.Γ.Π.Π., διότι είναι σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που περιγράφονται στην παρ. 1.8. «Δικαιολογητικά κατακύρωσης» της υπ’ αριθ. 11879 από 24-03-2020 (ΑΔΑΜ: 21PROC008336343) πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

2. Την κατακύρωση του αποτελέσματος της υπ’ αριθ. 11879 από 24-03-2020 (ΑΔΑΜ: 21PROC008336343) πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τη προμήθεια ταχέων διαγνωστικών τεστ με τη διαδικασία του self-testing για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που έχουν ανακύψει από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 στην εταιρεία «ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΞΕΝΟΦΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ» και στην παρακάτω τιμή που βρίσκεται εντός της προϋπολογισθείσας δαπάνης και κρίνεται κανονική και συμφέρουσα για το ελληνικό Δημόσιο, ήτοι 2.500.000τμχ ταχέων διαγνωστικών τεστ με τη διαδικασία του self-testing, στην τιμή των 2,29€ και συνολική αξία 5.725.000,00€, υπό την αίρεση του προσυμβατικού ελέγχου νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

3. Την αποδοχή των δικαιολογητικών κατακύρωσης της εταιρείας «ΑΝΑΤS Ανώνυμη Εταιρεία ΕμπορικήΦαρμακευτικών και Ιατροτεχνολογικών υλικών- Κατασκευαστική- Τεχνική-Βιομηχανική- Διαχείριση ακινήτων» που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της υπ’ αριθ. 11913 από 29-03-2020 (ΑΔΑ: Ω8ΔΗ46ΜΤΛΒ-Ν7Φ) Απόφασης Γ.Γ.Π.Π., διότι είναι σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που περιγράφονται στην παρ. 1.8.«Δικαιολογητικά κατακύρωσης» της υπ’ αριθ. 11879 από 24-03-2020 (ΑΔΑΜ: 21PROC008336343) πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

4. Την κατακύρωση του αποτελέσματος της υπ’ αριθ. 11879 από 24-03-2020 (ΑΔΑΜ: 21PROC008336343) πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τη προμήθεια ταχέων διαγνωστικών τεστ με τη διαδικασία του self-testing για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που έχουν ανακύψει από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 στην εταιρεία «ΑΝΑΤS Ανώνυμη Εταιρεία Εμπορική-Φαρμακευτικών και Ιατροτεχνολογικών υλικών- Κατασκευαστική- ΤεχνικήΒιομηχανική- Διαχείριση ακινήτων» και στην παρακάτω τιμή που βρίσκεται εντός της προϋπολογισθείσας δαπάνης και κρίνεται κανονική και συμφέρουσα για το ελληνικό Δημόσιο, ήτοι 1.000.000 τμχ ταχέων διαγνωστικών τεστ με τη διαδικασία του self-testing, στην τιμή των 3,30€ και συνολική αξία 3.300.000,00€, υπό την αίρεση του προσυμβατικού ελέγχου νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

5. Την αποδοχή των δικαιολογητικών κατακύρωσης της εταιρείας «SWISS MED ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της υπ’ αριθ. 11913 από 29-03-2020 (ΑΔΑ: Ω8ΔΗ46ΜΤΛΒ-Ν7Φ) Απόφασης Γ.Γ.Π.Π., διότι είναι σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που περιγράφονται στην παρ. 1.8. «Δικαιολογητικά κατακύρωσης» της υπ’ αριθ. 11879 από 24-03-2020 (ΑΔΑΜ: 21PROC008336343) πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

6. Την κατακύρωση του αποτελέσματος της υπ’ αριθ. 11879 από 24-03-2020 (ΑΔΑΜ: 21PROC008336343) πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τη προμήθεια ταχέων διαγνωστικών τεστ με τη διαδικασία του self-testing για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που έχουν ανακύψει από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 στην εταιρεία «SWISS MED ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και στην παρακάτω τιμή που βρίσκεται εντός της προϋπολογισθείσας δαπάνης και κρίνεται κανονική και συμφέρουσα για το ελληνικό Δημόσιο, ήτοι 3.000.000 τμχ ταχέων διαγνωστικών τεστ με τη διαδικασία του self-testing, στην τιμή των 3,36€ και συνολική αξία 10.080.000,00€, υπό την αίρεση του προσυμβατικού ελέγχου νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

7. Την αποδοχή των δικαιολογητικών κατακύρωσης της εταιρείας «ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗ Β.ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (MARVIFARM)» που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της υπ’ αριθ. 11913 από 29-03-2020 (ΑΔΑ: Ω8ΔΗ46ΜΤΛΒ-Ν7Φ) Απόφασης Γ.Γ.Π.Π., διότι είναι σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που περιγράφονται 5 στην παρ. 1.8. «Δικαιολογητικά κατακύρωσης» της υπ’ αριθ. 11879 από 24-03-2020 (ΑΔΑΜ: 21PROC008336343) πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

8. Την κατακύρωση του αποτελέσματος της υπ’ αριθ. 11879 από 24-03-2020 (ΑΔΑΜ: 21PROC008336343) πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τη προμήθεια ταχέων διαγνωστικών τεστ με τη διαδικασία του self-testing για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που έχουν ανακύψει από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 στην εταιρεία «ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗ Β.ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (MARVIFARM)» και στην παρακάτω τιμή που βρίσκεται εντός της προϋπολογισθείσας δαπάνης και κρίνεται κανονική και συμφέρουσα για το ελληνικό Δημόσιο, ήτοι 1.000.000 τμχ ταχέων διαγνωστικών τεστ με τη διαδικασία του self-testing, στην τιμή των 3,45€ και συνολική αξία 3.450.000,00€, υπό την αίρεση του προσυμβατικού ελέγχου νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

9. Την αποδοχή των δικαιολογητικών κατακύρωσης της εταιρείας «ROCHE DIAGNOSTICS (HELLAS) ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ» που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της υπ’ αριθ. 11913 από 29-03-2020 (ΑΔΑ: Ω8ΔΗ46ΜΤΛΒ-Ν7Φ) Απόφασης Γ.Γ.Π.Π., διότι είναι σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που περιγράφονται στην παρ. 1.8. «Δικαιολογητικά κατακύρωσης» της υπ’ αριθ. 11879 από 24-03-2020 (ΑΔΑΜ: 21PROC008336343) πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

10. Την κατακύρωση του αποτελέσματος της υπ’ αριθ. 11879 από 24-03-2020 (ΑΔΑΜ: 21PROC008336343) πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τη προμήθεια ταχέων διαγνωστικών τεστ με τη διαδικασία του self-testing για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που έχουν ανακύψει από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 στην εταιρεία «ROCHE DIAGNOSTICS (HELLAS) ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ» και στην παρακάτω τιμή που βρίσκεται εντός της προϋπολογισθείσας δαπάνης και κρίνεται κανονική και συμφέρουσα για το ελληνικό Δημόσιο, ήτοι 1.900.000 τμχ ταχέων διαγνωστικών τεστ με τη διαδικασία του self-testing, στην τιμή των 4,00€ και συνολική αξία 7.600.000,00€, υπό την αίρεση του προσυμβατικού ελέγχου νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο.»

eggrafo-1
eggrafo-2
eggrafo-3
eggrafo-4
eggrafo-5

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Self test: Οι πέντε εταιρείες που προκρίνονται για την προμήθειά τους"

Κοζάνη: Κορονοπάρτι με τσίπουρα χωρίς μάσκες για «γαλάζια» τοπικά στελέχη

Mπορεί η Περιφερειακή Ενότητα και ο Δήμος Κοζάνης να καταρρίπτουν το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο σε αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού και το Μαμάτσειο Νοσοκομείο να ασφυκτιά, ωστόσο η δραματική αυτή κατάσταση φαίνεται πως δεν πτόησε μια παρέα φίλων και γνωστών τοπικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας να απολαύσει, χωρίς μάσκες και μέτρα, την Κυριακή το τσιπουράκι και τους μεζέδες, σε αυλή σπιτιού στην Ακρινή.

Μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Κοζάνης Γιώργος Αντωνιάδης, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κοζάνης Πέτρος Αθανασιάδης (ανεξαρτητοποιήθηκε πρόσφατα από το συνδυασμό του Κυριάκου Μιχαηλίδη), αλλά και άλλα μέλη του κυβερνωντος κόμματος που δηλώνουν συνεργάτες βουλευτικών γραφείων της περιοχής.

 

Μάλιστα, οι φωτογραφίες της εν λόγω “μάζωξης” αναρτήθηκαν στο Facebook, προκαλώντας δεκάδες σχόλια επιδοκιμασίας σχεδόν από τη… μισή τοπική Νέα Δημοκρατία και στελέχη της περιφερειακής αρχής, κάτι που, ασφαλώς, προκαλεί, επίσης, αλγεινή εντύπωση, την ώρα και τη στιγμή, μάλιστα, που η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνουν μια αγωνιώδη μάχη σε πολλά μέτωπα για την τήρηση των μέτρων και την αντιμετώπιση των δραματικών καταστάσεων που βιώνει η χώρα με την πανδημία του covid-19.

kozanimedia

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοζάνη: Κορονοπάρτι με τσίπουρα χωρίς μάσκες για «γαλάζια» τοπικά στελέχη"

H απάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη για το Πάσχα στην Κρήτη: «Μίλησα για την ανάγκη όλων μας»

Την απάντησή της για όσους βιάστηκαν να την κρίνουν για το «εμένα δεν θα με κρατήσει κανένας να μην πάω στην Κρήτη», έδωσε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Η δήλωση αυτή έγινε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ,  όταν ρωτήθηκε για το αν θα κάνει Πάσχα… στο χωριό. «Πρώτα ο Θεός, θα πάμε», είπε η κυρία Μπακογιάννη. Στην συνέχεια αναρωτήθηκε αν «το να πάει κάποιος στο χωριό του και να ψήσει έξω δεν είναι πολύ ασφαλέστερο από να μαζευτούν 10 άτομα μέσα σε ένα σπίτι στην Αθήνα;».

 

Η φράση της ωστόσο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις κι έτσι η Ντόρα Μπακογιάννη προχώρησε σε ανάρτηση στο Facebook, στην οποία αναφέρει: «Για όσους κόβουν και ράβουν, με τρόπο… καταπληκτικό, σας παραθέτω ολόκληρη την δήλωση μου. Μίλησα για την ανάγκη όλων μας. Σε κάθε περίπτωση, είναι αυτονόητο ότι οι λοιμωξιολόγοι έχουν τον πρώτο λόγο».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " H απάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη για το Πάσχα στην Κρήτη: «Μίλησα για την ανάγκη όλων μας»"

Λεωφόρος Κηφισού: Περιπολίες από ειδικά αυτοκίνητα της Περιφέρειας Αττικής – Τι είπε ο Πατούλης

Από τη Λεωφόρο Κηφισού ξεκίνησαν τη Δευτέρα (29.03.2021) τις περιπολίες τα κλειστά οχήματα οδικής ασφάλειας τύπου βαν της Περιφέρειας Αττικής. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, με στόχο την προάσπιση της οδικής ασφάλειας.

Πρώτη μέρα σήμερα στη Λεωφόρο Κηφισού για τα κλειστά οχήματα οδικής ασφάλειας τύπου βαν της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία ξεκίνησαν τις περιπολίες τους σε ένα δρόμο, ο οποίος πολύ συχνά αντιμετωπίζει κυκλοφοριακά προβλήματα

από μικρά συμβάντα όπως μικροσυγκρούσεις ή ακινητοποιημένα οχήματα που
δημιουργούν σημαντικές καθυστερήσεις.

Πρόκειται για μία καινοτόμα πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, ο οποίος μετέβη σήμερα στον Κηφισό και επόπτευσε την έναρξη λειτουργίας των οχημάτων, αλλά και την ασφαλή εκτέλεση της διαδικασίας.

«Επενδύουμε σε καινοτόμες δράσεις, σηματοδοτώντας μια νέα
εποχή στη βιώσιμη κινητικότητα και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Λεωφόρος Κηφισού: Πρεμιέρα για τα βαν της Περιφέρειας

Τα οχήματα ξεκίνησαν σήμερα (29.03.2021) τη λειτουργία τους, μετά από άρτια και ολοκληρωμένη εκπαίδευση και θα κάνουν περιπολίες σε όλο το οδικό δίκτυο με έμφαση στη μεγαλύτερη οδική αρτηρία της χώρας μας.

Τον κ. Πατούλη συνόδευαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, αρμόδιος
για θέματα της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών Θ. Κατσιγιάννης, η Εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Τεχνικών Έργων Ε.
Κοσμίδη και ο Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Κ. Λογοθέτης.

Επισημαίνεται πως τα ειδικά βαν είναι στελεχωμένα με καταρτισμένο προσωπικό και είναι εξοπλισμένα με πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων, τεχνικά συστήματα φωτεινής και ηχητικής προειδοποίησης, ασύρματη επικοινωνία, GPS, καθώς και πλήρη σειρά εργαλείων και υλικών πυρόσβεσης και απορρόφησης λιπαντικών από το οδόστρωμα. 

Τα οχήματα θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας το οποίο θα εποπτεύει και θα συντονίζει τις επιχειρήσεις.

Επιπλέον θα βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με τα συνεργεία αποκατάστασης
βλαβών του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να εκτελούν με
ασφάλεια το έργο τους, ενώ παράλληλα θα καταγράφουν οποιαδήποτε βλάβη ή
επικινδυνότητα που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τους χρήστες του οδικού δικτύου και θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μένει ανοιχτή η λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ).

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχεται για πρώτη φορά σε
δημόσιο αυτοκινητόδρομο.

Πατούλης για τις περιπολίες στη Λεωφόρο Κηφισού

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των οχημάτων ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης επισήμανε σε δηλώσεις του τα εξής:

«Επενδύουμε σε καινοτόμες δράσεις, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στη βιώσιμη κινητικότητα και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.

Τα τρία Βαν εξυπηρέτησης των πολιτών στη Λεωφόρο Κηφισού θα μπορούν
να παρέμβουν άμεσα όπου κριθεί αναγκαίο. Συγκεκριμένα θα μπορούν να
διευκολύνουν οχήματα τα οποία έχουν ακινητοποιηθεί λόγω έλλειψης καυσίμου, μπαταρίας, φθοράς ελαστικού κ.λπ., ώστε να μην παρεμποδίζεται επί μακρόν η κυκλοφορία και να μην προκαλούνται συμφορήσεις ή και ατυχήματα.

Το πρόγραμμα ξεκινάει πιλοτικά για το συγκεκριμένο σημείο αρμοδιότητάς μας και θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία που παρουσιάζεται έντονος κυκλοφοριακός φόρτος. Θα συνεχίσουμε να θωρακίζουμε με συγκεκριμένες δράσεις και με όσα μέσα διαθέτουμε τη ζωή των πολιτών», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Πατούλης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Λεωφόρος Κηφισού: Περιπολίες από ειδικά αυτοκίνητα της Περιφέρειας Αττικής – Τι είπε ο Πατούλης"

Κορωνοϊός: Στα 1.724 τα νέα κρούσματα - 738 οι διασωληνωμένοι, 65 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.724, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 255.755 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 72 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.162 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 65, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.945 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 738 (63.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.677 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 456 (ημερήσια μεταβολή +8.06%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 447 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των 1.724 κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα:

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 10
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 99
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 12
ΑΡΚΑΔΙΑΣ 4
ΑΡΤΑΣ 1
ΑΧΑΪΑΣ 80
ΒΟΙΩΤΙΑΣ 16
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 93
ΓΡΕΒΕΝΩΝ 2
ΔΡΑΜΑΣ 2
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 40
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 94
ΕΒΡΟΥ 10
ΕΥΒΟΙΑΣ 15
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 3
ΖΑΚΥΝΘΟΥ 7
ΗΛΕΙΑΣ 16
ΗΜΑΘΙΑΣ 13
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 29
ΘΑΣΟΥ 1
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 6
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 241
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 19
ΚΑΒΑΛΑΣ 11
ΚΑΛΥΜΝΟΥ 3
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 29
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 6
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 178
ΚΕΡΚΥΡΑΣ 4
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 4
ΚΙΛΚΙΣ 14
ΚΟΖΑΝΗΣ 44
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 24
ΚΩ 4
ΛΑΚΩΝΙΑΣ 2
ΛΑΡΙΣΑΣ 58
ΛΑΣΙΘΙΟΥ 2
ΛΕΣΒΟΥ 3
ΛΕΥΚΑΔΑΣ 3
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 13
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 1
ΜΗΛΟΥ 1
ΜΥΚΟΝΟΥ 2
ΝΑΞΟΥ 2
ΝΗΣΩΝ 6
ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 102
ΞΑΝΘΗΣ 3
ΠΑΡΟΥ 1
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 161
ΠΕΛΛΑΣ 23
ΠΙΕΡΙΑΣ 12
ΠΡΕΒΕΖΑΣ 1
ΡΕΘΥΜΝΟΥ 19
ΡΟΔΟΠΗΣ 6
ΡΟΔΟΥ 11
ΣΕΡΡΩΝ 19
ΣΠΟΡΑΔΩΝ 1
ΤΡΙΚΑΛΩΝ 11
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 14
ΦΛΩΡΙΝΑΣ 3
ΦΩΚΙΔΑΣ 4
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 9
ΧΑΝΙΩΝ 20
ΧΙΟΥ 3
ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ 52

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στην καθιερωμένη ενημέρωση ανέφερε στα φαινόμενα των θρομβώσεων και την πιθανή συσχέτιση το εμβόλιο της AstraZeneca είπε ότι συνεχίζει την έρευνα για 28 περιπτώσεις σε 17 εκατ. εμβολιασμούς.

«Είναι ένα εμβόλιο που αυτού του τύπου οι αναφορές (σ.σ. για τα περιστατικά θρομβώσεων) κλονίζουν την εμπιστοστύνη. Ο ΕΜΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι τα πλεονεκτήματα υπερτερούν από τις τυχόν παρενέργειες», είπε συγκεκριμένα και αναφέρθηκε σε 28 περιπτώσεις τέτοιου τύπου παρενεργειών σε σύνολο 17.000.000 δόσεων εμβολίων.

«Υπάρχει ένας βασικός μηχανισμός για να σκεφτούμε πώς μπορούμε να τον διαγνώσουμε και να τον αναστείλουμε», συμπλήρωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και πρόσθεσε ότι έχουν δοθεί και νέες οδηγίες προς τους επαγγελματίες υγείας. Και συνέχισε: «Τα θρομβωτικά επεισόδια που σχετίζονται με το εμβόλιο της Astrazeneca δεν διαφέρουν από τα θρομβωτικά επεισόδια που παρατηρούνται στον γενικό πληθυσμό και δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας για να γίνει το εμβόλιο».

Η ίδια είπε ακόμα πως έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που μπορεί να γίνει έγκαιρη διάγνωση για τέτοιου είδους επεισόδια αλλά και θεραπευτική αντιμετώπιση.

«Ελπίζουμε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα μπορέσουν να δώσουν σύντομα απαντήσεις για να επανέλθει η εμπιστοσύνη στο εμβόλιο της Astrazeneca για να επανέλθει η εμπιστοσύνη, καθώς είναι ένα ισχυρό όπλο».

Τι ισχύει με τις αλλεργίες

Επιπλέον, τόνισε πως οι εμβολιασμοί επιταχύνονται, λέγοντας: «Μια κοινή παρατήρηση είναι πως ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας έχει μεγάλο φόβο για τις αλλεργικές αντιδράσεις, όπως και οι γιατροί. Αυτός ο συνδυασμός οδηγεί πολλά άτομα στο να μην εμβολιάζονται. Ας θυμήσω ότι η μόνη περίπτωση που αντενδείκνυται ο εμβολιασμός, είναι αν ένα άτομο έχει εκδηλώσει σοβαρή αναφυλακτική αντίδραση κι έχει χρειαστεί νοσηλεία. Οι κοινές αλλεργίες, ειδικά τώρα με την άνοιξη, είτε σε φάρμακα, είτε στο καουτσούκ και το λάτεξ, δεν αποτελούν αντένδειξη για τον εμβολιασμό».

Στις 2 Απριλίου ανοίγουν τα ραντεβού για εμβολιασμούς στις ηλικίες 65 -69 ετών

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος ενημέρωησε πως σήμερα έγιναν ήδη 26.000 εμβολιασμοί και συνολικά έχουν γίνει 1.630.000. Πιο συγκεκριμένα, 1.065.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 10,14%, ενώ 565.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει και τις δύο δόσεις.

Ακολούθως, τόνισε πως από την 1η Απριλίου μπαίνουμε σε μια νέα φάση, καθώς θα ενεργοποιηθεί το σύνολο των εμβολιαστικών κέντρων και συγκεκριμένα πάνω από 1.000, με στόχο να γίνουν τον Απρίλιο 1.500.000 εμβολιασμοί.

Επιπλέον, τόνισε πως την περασμένη Παρασκευή, 26 Μαρτίου, άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού των πολιτών ηλικίας 70-74 ετών, με τον κ. Θεμιστοκλέους να μιλά για «εκπληκτική συμμετοχή», καθώς κλείστηκαν ήδη 230.000 ραντεβού!

Στην συνέχεια, τόνισε πως την Παρασκευή 2 Απριλίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 65-69.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 1.724 τα νέα κρούσματα - 738 οι διασωληνωμένοι, 65 θάνατοι"

«Πράσινο φως» για την υλοποίηση του έργου: Αθήνα – Σαλαμίνα με αυτοκίνητο χωρίς ferry boat

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα εξαιρετικά περίπλοκο αλλά ταυτόχρονα πολυπόθητο έργο που αφορά την μετακίνηση προς την Σαλαμίνα με αυτοκίνητο και όχι με ferry boat. Το έργο θα έχει κατασκευαστική διάρκεια 5 έτη και προϋπολογισμό 350 εκατομμύρια ευρώ. Τι περιλαμβάνει η περιβαλλοντική μελέτη.

Ένα έργο εξαιρετικά περίπλοκο, που έχει πραγματικά περάσει από ‘‘40 κύματα’’, μετά από πολλά χρόνια μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης το οποίο αφορά στην υποθαλάσσια οδική ζεύξη του Περάματος με την Σαλαμίνα.

Κατατέθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Μελέτη – Κατασκευή – Χρηματοδότηση – Λειτουργία – Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Έργου Μόνιμης Υποθαλάσσιας Οδικής Ζεύξης Νήσου Σαλαμίνας»  ώστε, μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, να προχωρήσουν τα προεπιλεγέντα σχήματα στην κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για τη συνέχεια του διαγωνισμού μέχρι τη συμβασιοποίηση του έργου. Το έργο θα έχει κατασκευαστική διάρκεια 5 έτη και προϋπολογισμό 350 εκατομμύρια ευρώ.


Η περιβαλλοντική μελέτη του έργου περιλαμβάνει αναλυτικά:

Το οδικό τμήμα σύνδεσης του Ανισόπεδου Κόμβου του Περάματος με τη Λεωφόρο Σχιστού συνολικού μήκους 4,5 χλμ, ώστε να παρακάμπτεται ο Δήμος Περάματος.

Την υποθαλάσσια ζεύξη με Οδική Σήραγγα μήκους 1 χλμ. από το Πέραμα έως το νησί του Αγίου Γεωργίου.

To οδικό τμήμα από το νησί του Αγίου Γεωργίου μέχρι το νησί της Σαλαμίνας και τις οδικές συνδέσεις με την πόλη της.

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης  δήλωσε σχετικά: «Ένα έργο δύσκολο, για το οποίο δούλεψαν συστηματικά οι Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, ένα έργο εξαιρετικά περίπλοκο, που έχει πραγματικά περάσει από ‘‘40 κύματα’’, μετά από πολλά χρόνια μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης, με την καθοδήγηση του Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή. Το έργο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, γιατί θα αναβαθμίσει όλη τη Δυτική Αττική και κυρίως, την ευρύτερη περιοχή του Περάματος, αλλά και της Σαλαμίνας.  Από τη μία πλευρά θα αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό το Πέραμα και από την άλλη θα αναβαθμίσει την ίδια τη νήσο της Σαλαμίνας, καλύπτοντας με ταχύτητα και ασφάλεια τις χιλιάδες καθημερινές μετακινήσεις από και προς  αυτήν».

 

Διαβάστε Περισσότερα » "«Πράσινο φως» για την υλοποίηση του έργου: Αθήνα – Σαλαμίνα με αυτοκίνητο χωρίς ferry boat"

Ανατριχιάζει η δράση του τραυματιοφορέα στο Παίδων: Φέρεται να ασελγούσε στα παιδιά ενώ ήταν ναρκωμένα

Ανατριχίλα προκαλεί η δράση του τραυματιοφορέα στο νοσοκομείο Παίδων, ο οποίος κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου κατά συρροή, κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κατά συρροή και κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star ο 61χρονος φαίνεται να έδρασε τον Ιανουάριο, όταν εργαζόταν στην καρδιολογική μονάδα του νοσοκομείου Παίδων. Αυτό που είχε κληθεί να κάνει προέβλεπε να κάθεται σε απόσταση δύο μέτρων από τους ανήλικους ασθενείς, έτσι ώστε σε περίπτωση που εμφανίσουν σπασμούς να τους κρατήσει τα πόδια.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις του προσωπικού του νοσοκομείου, ο άνδρας φέρεται πως εκμεταλλεύτηκε δύο ανήλικα κορίτσια ηλικίας 6 και 8 ετών, τα οποία ήταν σε νάρκωση, θωπεύοντάς τα. Μάλιστα το ένα κορίτσι μετά την ασέλγεια εμφάνισε και αιμορραγία. Αμέσως ειδοποιήθηκε η διεύθυνση του νοσοκομείου όπου διενήργησε ΕΔΕ και ο τραυματιοφορέας μεταφέρθηκε σε άλλη πτέρυγα. 

Τουλάχιστον 11 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων από το προσωπικό του νοσοκομείου, ανάμεσά τους γιατροί και νοσηλευτές, έχουν καταθέσει στις Αρχές. Όλες οι καταθέσεις του προσωπικού είναι πανομοιότυπες και αυτό αποτελεί σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο για την ενοχή του τραυματιοφορέα.  

Ο τραυματιοφορέας συνελήφθη μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του την περασμένη Παρασκευή όπου βρέθηκε ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.

Ο 61χρονος θα απολογηθεί την Τετάρτη στον ανακριτή.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανατριχιάζει η δράση του τραυματιοφορέα στο Παίδων: Φέρεται να ασελγούσε στα παιδιά ενώ ήταν ναρκωμένα"

Κορονοϊός – Τρίκαλα: Συναγερμός μετά από rapid test σε μεγάλο χωριό

Επί ποδός οι αρχές στα Τρίκαλα. Σύμφωνα με πληροφορίες καταγράφηκε συρροή κρουσμάτων κορονοϊού σε μεγάλο χωριό της περιοχής.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το Trikalavoice από τα Τρίκαλα σε περίπου 60 rapid test που διενεργήθηκαν το πρωί της Δευτέρας (29.03.2021) σε αυτό το χωριό του Δήμου Πύλης βρέθηκαν 8 κρούσματα του ιού! 

Οι κάτοικοι του χωριού είναι ανάστατοι, καθώς και αυτοί γειτονικών, μικρότερων, χωριών που κατεβαίνουν εκεί για ψώνια και για τις δουλειές τους. Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – Τρίκαλα: Συναγερμός μετά από rapid test σε μεγάλο χωριό"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news