facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Ερντογάν: Υπέγραψε το πρωτόκολλο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Το πρωτόκολλο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ υπέγραψε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες το τουρκικό κοινοβούλιο είχε επικυρώσει την προσχώρηση.

Μετά και την υπογραφή του Τούρκου προέδρου, δημοσιεύτηκε στη τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τέθηκε σε ισχύ ο νόμος για την έγκριση της κύρωσης του πρωτοκόλλου προσχώρησης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον χαιρέτισε απόψε την υπογραφή από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν του πρωτοκόλλου προσχώρησης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

«Χαιρετίζουμε την έγκριση από την Τουρκία της επικύρωσης (του πρωτοκόλλου) για την προσχώρηση της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Με αυτήν επιτυγχάνεται ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ», έγραψε ο Κρίστερσον σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

ΑΜΠΕ, Reuters/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Υπέγραψε το πρωτόκολλο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ"

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Την ενοχή της πρότεινε η εισαγγελέας για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της κόρης της Τζωρτζίνας, ζήτησε η Εισαγγελέας της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Ευαγγελία Σπυριδωνιδου.

Στο δια ταύτα της μαραθώνιας πρόταση της η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να κηρυχθεί ένοχη η κατηγορούμενη καθώς εμφανίστηκε πεπεισμένη χωρίς αμφιβολία πως με τις ενέργειες της η Ρούλα Πισπιρίγκου προκάλεσε το θάνατο του παιδιού της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου παρακολουθούσε χωρίς καμία αντίδραση από το εδώλιο την εισαγγελέα όρθια να της απευθύνει το δριμύ κατηγορώ . Στο πλευρό της κατηγορούμενης ήταν η οικογένεια της ενώ λίγο πιο πίσω ο Μάνος Δασκαλάκης άκουγε με προσοχή την εισαγγελική πρόταση . Κιγο όμως πριν ολοκληρωθεί η πρόταση αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα.

Η εισαγγελέας κατακεραύνωσε τη Ρούλα Πισπιρίγκου την οποία κατηγόρησε ότι προσπάθησε να ανασκευάσει τους αρχικούς ισχυρισμούς που είχε προβάλει στο απολογητικό της υπόμνημα σε μια προσπάθεια να αναιρέσει τις αντιφάσεις που προέκυψαν από τις περιγραφές αλλά και αυτές της αδελφής της.

Προέκυψε , σύμφωνα με την εισαγγελέα , ότι «το κρίσιμο χρόνο ήταν δίπλα της μόνο η κατηγορούμενοι το χέρι που έδωσε τη κεταμίνη στη Τζωρτζινα είναι αυτό της κατηγορουμένης».
«Το παιδί έζησε έναν πραγματικό εφιάλτη» ανέφερε και πρόσθεσε «Είναι σεβαστό να λέει ότι θέλει για την υπεράσπιση της η λογική όμως δεν μπορεί να ακολουθήσει ούτε τις αντιφάσεις της ούτε τα ψέματα της».

Μάλιστα τόνισε πως η κατηγορούμενη «δεν ήταν σε θέση να περιγράψει τα επεισόδια του παιδιού αλλά θυμόταν αν έφαγε ή δεν ήπιε στη ΓΑΔΑ; Τα λόγια των αστυνομικών ήξερε να μας τα πει το πως ήταν το παιδί της δεν θυμόταν….» ανέφερε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για πολλές αντιφάσεις.

Η εισαγγελική λειτουργός φιλοτέχνησε το προφίλ της κατηγορούμενης επικαλούμενη την απολογία της.

«Δυστυχώς η πραγματική ζωή η ζωή ξεπερνά το πιο ευφάνταστο το σενάριο» είπε η εισαγγελεας φανερά φορτισμένη.«Ακόμα και στην απολογία της, το μυαλό της είναι να θίξει Δασκαλάκη. Πουθενά δεν έχει την έννοια της, το θάνατο τιυ παιδιού της. Αυτή που είχε χάσει ένα παιδί έξι μηνών, είχε διάθεση να πηγαίνει στα ξενοδοχεία και να παίζει κρυφτούλι με συγγενείς της. Δεν κλαίνε μόνο οι Ρομά, οι γύφτισσες, κλαίνε όλοι. Δεν υπάρχει μάνα που να μην κλαίει πάνω από το κεφάλι παιδιού της. Δε θέλω να θυμηθώ όλες αυτές τις μάνες σύμβολα που έχασαν παιδιά τους.

Δεν ήθελε να την λυπηθούν οι νοσηλεύτριες; Εδώ στην απολογία της γιατί έκλαιγε; Δεν της είπε Ηλιάδης να μην κλαίει. Είναι δυνατόν ουτε τη στιγμή της αποσωλήνωσης, που αυτό το ψυχάκι κάνει ένα βήμα προς ζωή να μην συγκινείται. Αναρωτιέμαι εδώ μπροστά τι ήθελε να αποδείξει και έκλαιγε;» είπε η εισαγγελέας σε έντονο ύφος στην κατηγορούμενη, λίγο πριν φύγει από τη δικαστική αίθουσα.

«Πως να εκφράζει συναίσθημα η κατηγορούμενη όταν είναι αυτή που οδήγησε το παιδί στο θάνατο, του στέρησε το οξυγόνο; Το δύσκολο δεν είμαι εάν το έκανε, το πιο δύσκολο και παράλογο και δεν το χωράει ανθρώπινος νους είναι για ποιο λόγο οδηγήθηκε παιδί στο θάνατο; Ήταν λαμπερό παιδί, όμορφο παιδί….».

Μάλιστα, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Καραμανδάνειο, είπε υπήρχε καθυστέρηση στην ενημέρωση των γιατρών. «Πόση ψυχραιμία να βλέπεις το παιδί και να μην αντιδράς;! Είναι δυνατόν να έχει πάθει το παιδί της ανακοπή και να λέει θα πάω να ξεκουραστώ! Που τα έχει δει αυτά η κατηγορούμενη; Την ψυχή του παιδιού της τη φρόντισε ποτέ;» είπε και κατέληξε καταδεικνύοντας το κίνητρο:

«Πετυχαίνει δυο φορές την επιστροφή του Δασκαλάκη με τις απώλειες».«Εδώ ήρθε βέβαια κι έκλαιγε! Τόσο μας έχει σφυγμομετρήσει; Ότι θα μας συγκινήσει; Δεν υπάρχει πιο σκληρός αποχωρισμός από το θάνατο του σπλάχνου σου! Αυτό την ξινίζει! Πως να εκφράσει το συναίσθημα όταν αυτή είναι που στέρησε τη ζωή από το παιδί της!» είπε συγκινημένη και συνέχισε: «Δεν είδα ένα χρόνο τη συγκίνηση της μέσα στη δικαστική αίθουσα. Μιλούσε για τη Τζωρτζίνα όπως ο διευθυντής του σχολείου της, δεν υπήρχε κάτι παραπάνω για το νεκρό παιδί της. Ισχυρίστηκε ότι δεν άφησε ποτέ το παιδί; Άραγε ξέχασε την ημέρα που την άφησε σε συγγενείς της και πήγε σε ξενοδοχείο ενώ όλοι την έψαχναν; Για το Καραμανδάνειο μας είπε ότι πίστεψε πως το παιδί είχε κάτι ψυχολογικό από ένα καβγά που είδε και είδε εφιάλτη. Όμως στους γιατρούς δεν είπε για εφιάλτη!».

Σύμφωνα με την εισαγγελέα η κατηγορουνενη περίγραψε τον σύζυγο της ως «άνθρωπο στο τρίτο υπόγειο», αλλά όπως είπε η εισαγγελέας, «ξέχασε ότι αυτόν τον άνδρα, αυτού του επιπέδου έκανε τα πάντα για να τον έχει μαζί της. Δε ζήτησε να χωρίσει για να λυτρωθεί. Ήθελε να μείνει μαζί του αν και την απάτησε, την εξευτέλισε κι εκείνη έμεινε εκεί. Τον ήθελε κοντά της».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Την ενοχή της πρότεινε η εισαγγελέας για το θάνατο της Τζωρτζίνας"

Προφυλακίστηκαν οι 2 αστυνομικοί που εκβίαζαν και απειλούσαν οικοδόμους και καταστηματάρχες στη Σαλαμίνα

Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι δύο αστυνομικοί που εκβίαζαν καταστηματάρχες και εργολάβους στη Σαλαμίνα.

Πρόκειται για ένα υπαρχιφύλακα ηλικίας 42 ετών και έναν αστυφύλακα ηλικίας 37 ετών. Όπως προέκυψε από την έρευνα των αδιάφθορων, ο αστυφύλακας προέβαινε σε πράξεις εκβίασης και δωροληψίας απαιτώντας χρηματικά ποσά και ανταλλάγματα από ιδιοκτήτη καταστήματος, καθώς και από εργαζόμενο σε οικοδομή. Επίσης ειδοποιούσε ιδιοκτήτες καταστημάτων για επικείμενους ελέγχους που θα πραγματοποιούνταν από αρμόδιες ελεγκτικές δημόσιες, όπως η εθνική αρχή διαφάνειας και ο ΕΦΚΑ.

Συνολικά εντοπίζονται τουλάχιστον δύο περιπτώσεις εκβίασης και δωροληψίας, απειλώντας να τους βεβαιώσει πρόστιμα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να πιστοποιήσουν 11 καταστηματάρχες που είχαν πέσει θύματα του. Ο δεύτερος αστυνομικός που συνελήφθη και φέρει το βαθμό του υπαρχιφύλακα, διαπιστώθηκε πως προέβαινε σε πράξεις εκβίασης και δωροληψίας σε βάρος εργαζόμενών σε οικοδομικές εργασίες, ενώ προκύπτουν και αποχρώσες ενδείξεις συμμετοχής του, σε πράξεις εκβίασης και δωροληψίας, σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο εν λόγω αστυνομικός, συνήθως κατά την εκτέλεση πρωινής περιπολίας, αναζητούσε στην ευρύτερη περιοχή της Σαλαμίνας εργοτάξια και οικίες που πραγματοποιούνταν οικοδομικές εργασίες και προέβαινε σε ελέγχους, είτε μόνος του, είτε με τον εκάστοτε συνοδό του, απαιτώντας από τους οικοδόμους να του καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά, ενώ σε διαφορετική περίπτωση τους απειλούσε με επ’ αυτοφώρω σύλληψή τους.

Προέκυψαν, δύο τουλάχιστον περιπτώσεις εκβίασης και δωροληψίας από οικοδομικές εργασίες. Στην πρώτη εξ’ αυτών, στις 05-12-2023, απαίτησε και έλαβε το χρηματικό ποσό των τριακοσίων ευρώ 300€ , από αγνώστων στοιχείων εργολάβο, όπου λάμβαναν χώρα οικοδομικές εργασίες σε διώροφο κτίσμα στην περιοχή Αιάντειο Σαλαμίνας, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, στις 15-12-2023, απαίτησε και έλαβε από μια γυναίκα 500 ευρώ, προκειμένου να παραλείψει τον αστυνομικό έλεγχο στις για οικοδομικές εργασίες που έκανε στην οδό Λέσβου στην περιοχή Ζορμπαλά Σαλαμίνας.

Πώς προδόθηκαν οι αστυνομικοί

«Έχε το νου σου σήμερα», με αυτές τις λέξεις ένας από τους επίορκους αστυνομικούς που συνελήφθη για εκβίαση στη Σαλαμίνα, ενημέρωσε έναν από τους καταστηματάρχες που έπαιρνε «ταρίφα», πως επίκειται έλεγχος στο κατάστημα του. Μάλιστα τον ενημέρωσε, την ώρα που βρισκόταν περιπολικό και πήγαινε στο λιμάνι για να παραλάβει στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Το τηλεφώνημα έγινε στις 18:12 το απόγευμα της 20ης Ιανουαρίου.

Αστυνομικός: Ε, είμαι ο…από την αστυνομία, μ’ ακούς;

Καταστηματάρχης: Ναι, ναι, ναι

Αστυνομικός: Ε, έχε λίγο υπόψη σου σήμερα

Καταστηματάρχης: Ναι

Αστυνομικός: Ντάξει;

Καταστηματάρχης: Ναι, έχουμε τίποτα;

Αστυνομικός: Ναι, ναι, ναι, Ε απλά πολύ εμπιστευτικά, μη βγει, μη βγεί παραέξω.

Καταστηματάρχης: Εντάξει, εντάξει

Αστυνομικός: Εντάξει αυτό, στο λέω. Τώρα πάω να τους πάρω

Καταστηματάρχης: Ευχαριστώ ναι

Αστυνομικός: Εε, απλά έχει λίγο υπόψη σου, κοφτα όλα σήμερα.

Σε άλλη περίπτωση, στις 10 Ιανουαρίου ο ίδιος αστυνομικός ενημερώνει τηλεφωνικά ιδιοκτήτη εστιατορίου σχετικά με επικείμενοι έλεγχο του ΕΦΚΑ στην επιχείρηση του. Χαρακτηριστικά του λέει, «ε τι ήθελα να σου πω; Μπαίνει τώρα ο ΕΦΚΑ, τώρα είναι στο φέρι μποτ και έρχεται».
200 ευρώ την εβδομάδα

Το ποσό των 200 ευρώ κάθε εβδομάδα, αποσπούσε ο 38χρονος Αστυφύλακας, από τον ιδιοκτήτη του κοκτέιλ μπαρ, τον οποίο εκβίαζε από το 2021. Ο υπεύθυνος της επιχείρησης, αναγκάστηκε να ενδώσει, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι δεν θα βεβαιωθούν πρόστιμα από τις αρχές ή από άλλες ελεγκτικές υπηρεσίες. Έχοντας ήδη πληρώσει μεγάλα ποσά στον επίορκο αστυνομικό, ο ιδιοκτήτης του μπαρ, όταν είδε τον αστυνομικό να τον εκβιάζει για ακόμα μια φορά, δεν ενέδωσε στις πιέσεις για περισσότερα χρήματα, παρά το γεγονός ότι ο Αστυφύλακας τον απείλησε ότι θα δεχθεί αστυνομικούς ελέγχους και θα βεβαιώσει πρόστιμα στην επιχείρηση. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, οικοδόμος που πραγματοποιούσε εργασίες στο νησί, δέχτηκε… «επίσκεψη» από τον 38χρονο, ο οποίος απαίτησε εκβιαστικά το ποσό των 300 ευρώ μετά τη λήξη της βάρδιας του, όμως και εκείνος δεν ενέδωσε στις πιέσεις.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., διαπιστώθηκε, ότι ο Αστυφύλακας, είχε ενημερώσει στις 9 Σεπτεμβρίου νυχτερινό κέντρο για την άφιξη κλιμακίου της Εφορίας στο νησί, με σκοπό να πραγματοποιήσει ελέγχους για Φ.Π.Α.. Την 1η Οκτωβρίου, προειδοποίησε εστιατόριο στο Αιάντειο για επικείμενο έλεγχο του ΕΦΚΑ, ενώ στις 20 Οκτωβρίου, ενημέρωσε άλλο εστιατόριο στη Σαλαμίνα για ελέγχους σε μαγαζιά για κάπνισμα και βιβλία. Το Σάββατο, όταν οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι ο Αστυφύλακας, ενημέρωνε για έλεγχο της Εθνικής Αρχή Διαφάνειας, προχώρησαν στην επιχείρηση σύλληψης.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Προφυλακίστηκαν οι 2 αστυνομικοί που εκβίαζαν και απειλούσαν οικοδόμους και καταστηματάρχες στη Σαλαμίνα"

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πρώτη η Νέα Δημοκρατία αλλά η ακρίβεια «ροκανίζει» το ποσοστό της

Πρώτη στην πρόθεση ψήφου παραμένει η Νέα Δημοκρατία, ωστόσο η καλπάζουσα ακρίβεια… ροκανίζει το ποσοστό της, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Metron Analysis για το MEGA, αλλά και από τις δημοσκοπήσεις των εταιρειών MRB για το OPEN και Marc για τον ΑΝΤ1. 

Στη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Metron Analysis για το MEGA, σε δείγμα 1.303 ατόμων, το διάστημα 17 – 23 Ιανουαρίου 2024, καταγράφεται φθορά στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι όσον αφορά στην αντιμετώπιση ζητημάτων της καθημερινότητας, όπως η ακρίβεια και η αύξηση της εγκληματικότητας. 

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει απώλειες πάνω από 2%, καθώς από 30,9% στην προηγούμενη δημοσκόπηση υποχωρεί στο 28,2%. Ο ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά υποχωρεί στη ζώνη των «μονοψήφιων» ποσοστών με 9,7, ενώ το ΠΑΣΟΚ «κατοχυρώνεται» ως δημοσκοπική αξιωματική αντιπολίτευση, με μια μικρή υποχώρηση από το 11,4% στο 11% και το ΚΚΕ εμφανίζει μικρή άνοδο στο 8,2%.

Αντίστοιχα, άνοδο εμφανίζει στον χώρο της ακροδεξιάς και τη Ελληνική Λύση, στο 6,6%, την ώρα που η Νέα Αριστερά εμφανίζει μια μικρή άνοδο στο 2,4%.

Ενδιαφέρον έχουν και οι μετακινήσεις. Η ΝΔ έχει τις μεγαλύτερες απώλειες ψήφου προς την Ελληνική Λύση, ο ΣΥΡΙΖΑ προς την Νέα Αριστερά, το ΠΑΣΟΚ προς το ΚΚΕ.

Η τελική εκτίμηση ψήφου που κάνει αυτή τη στιγμή η δημοσκόπηση της Metrion Analysis έχει τη Νέα Δημοκρατία στο 35,2%, πιο κάτω από το 38% του Δεκεμβρίου, το ΠΑΣΟΚ στο 13,7% (14% τον Δεκέμβριο), το ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί στο 12,1%, το ΚΚΕ να ανεβαίνει στο 10,3%. Είναι μια εικόνα που δείχνει ότι γύρω από τη δεύτερη και την τρίτη θέση θα δοθεί μια πραγματική μάχη όταν γίνουν εκλογές.

Στο χώρο της ακροδεξιάς προβλέπει άνοδο της Ελληνικής Λύσης και βλέπει Σπαρτιάτες και Νίκη σε οριακές θέσεις. Αντιθέτως, βλέπει την Πλεύση Ελευθερία να διατηρεί ποσοστό εισόδου στη Βουλή, το ΜέΡΑ25 να μένει εκτός και τη Νέα Αριστερά να είναι στο όριο.

Δυσαρέσκεια των πολιτών και αρνητική εικόνα

Η πρώτη διαπίστωση της δημοσκόπησης είναι ότι αυξάνεται το ποσοστό των ανθρώπων που πιστεύουν ότι τα πράγματα πάνε προς τη λάθος κατεύθυνση, που ανεβαίνει ξανά στο 60%, την ώρα που το ποσοστό αυτών που πιστεύουν ότι πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση υποχωρεί στο 34%, αντιστρέφοντας μια τάση βελτίωσης της συνολικής εικόνας.

Αυτή η γενικότερα αρνητική εικόνα για τα πράγματα αποτυπώνεται και στην υποχώρηση του δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης, δηλαδή του μέσου όρου ανάμεσα στο ισοζύγιο της αξιολόγησης της σημερινής οικονομικής κατάστασης της χώρας και του ισοζυγίου της πρόβλεψης για την οικονομία, στο -41.

Αυτό ενισχύεται και από το ποια προβλήματα υπογραμμίζουν οι πολίτες. Έτσι, στις αυθόρμητες απαντήσεις για τα πιο σημαντικά προβλήματα της χώρας, η ακρίβεια βρίσκεται στην κορυφή, με 44%, ακολουθεί η συναφής ως προς το περιεχόμενο οικονομία με 26%, με πιο κάτω την ανεργία, την εγκληματικότητα και την ανασφάλεια /ανεπάρκεια της κυβέρνησης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν όμως και τα προβλήματα στην αντιμετώπιση των οποίων η κυβέρνηση έχει αποτύχει. Έτσι, η κυβέρνηση έχει τις χειρότερες επιδόσεις στο θέμα της εγκληματικότητας, όπου το ισοζύγιο θετικών και αρνητικών γνωμών είναι ιδιαίτερα αρνητικό (-66%), στη δημόσια υγεία (-59%), στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού (-59%) και στην αντιμετώπιση της διαφθοράς (-54%). Αντιθέτως, καλή βαθμολογία δίνουν οι πολίτες στην προσέλκυση τουρισμού, στην ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, στην αμυντική θωράκιση της χώρας και στην εξωτερική πολιτική.

Ιδιαίτερα αρνητικές είναι οι γνώμες των πολιτών για την αντιμετώπιση του προβλήματος του πληθωρισμού, με το 77% των ερωτωμένων να έχουν αρνητική γνώμη και μόλις το 14% να θεωρεί ότι όντως κάτι κάνει η κυβέρνηση. Αυτό είναι αναμενόμενο, εάν δούμε πόσο απασχολεί την κοινωνία το συνεχιζόμενο κύμα ακρίβειας, ιδίως σε προϊόντα όπως τα τρόφιμα.

Αντίστοιχα, αποτυχημένη θεωρούν οι ερωτώμενοι την κυβέρνηση στο θέμα της εγκληματικότητας. Οι αρνητικές γνώμες για την κυβερνητική διαχείριση του προβλήματος φτάνουν το 77% και μόνο το 11% έχει κάπως θετική γνώμη, αποτυπώνοντας και ένα ευρύτερο αίσθημα ανασφάλειας που αρχίζει και δημιουργείται.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η άποψη των πολιτών για το ζήτημα των ατομικών δικαιωμάτων, ένα θέμα που έχει πάρει το τελευταίο διάστημα και διεθνείς διαστάσεις ύστερα από το σφυροκόπημα της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με ζητήματα κράτους δικαίου. Το 48% των ερωτώμενων είχαν αρνητική γνώμη για τον τρόπο που χειρίζεται τα ατομικά δικαιώματα η κυβέρνηση και μόνο το 30% υποστηρίζει ότι τα πάει καλά η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο θέμα. Στοιχείο που δείχνει ότι η προσπάθεια του πρωθυπουργού να παρουσιάσει ένα «φιλελεύθερο» πρόσωπο δεν εισπράττεται ως τέτοια από την κοινή γνώμη.

Φθορά και στο προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η σχετική φθορά αποτυπώνεται και στη μικρή υποχώρηση των θετικών γνωμών για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, από το 44% στο 42% με τις αρνητικές να φτάνουν το 53%. Και εδώ αποτυπώνεται χαμηλό ποσοστό θετικών γνωμών για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, που φτάνει μόλις το 16%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο πολιτικός με τις περισσότερες θετικές γνώμες στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό παρότι έχει και αρκετές αρνητικές γνώμες. Δεύτερος πρωθυπουργός σε δημοτικότητα αναδεικνύεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας, που φαίνεται ότι πέραν της διεύρυνσης της επιρροής του ΚΚΕ, έχει και θετικές γνώμες ως πρόσωπο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει 37% θετικές γνώμες και 56% αρνητικές, μπροστά από την Ζωή Κωνσταντοπούλου με 32%.

Στο χώρο της άκρας δεξιάς ο Κυριάκος Βελόπουλος φαίνεται πως κατοχυρώνει μια θέση που αποτυπώνεται και στο 24% των θετικών γνωμών. Αντιθέτως, ο Στέφανος Κασσελάκης εξακολουθεί, ακόμη και τώρα που πια είναι ένα οικείο πρόσωπο και όχι ένας άγνωστος πολιτικός, εξακολουθεί να έχει χαμηλή δημοτικότητα στο 22%, όσο παίρνει και ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

Ενδιαφέρον έχει πώς κινείται η δημοτικότητα των πολιτικών ανάλογα με την πολιτική τοποθέτηση των ερωτώμενων. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έχει την πιο υψηλή δημοτικότητα στους αριστερούς αλλά και στους κεντροαριστερούς, με τον πρωθυπουργό και τον Νίκο Ανδρουλάκη να τον περνούν μόνο στους κεντρώους, κεντροδεξιούς και δεξιούς.

Αντιθέτως, ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται του Νίκου Ανδρουλάκη μόνο στους αριστερούς, ενώ στους κεντροαριστερούς τον φτάνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Νίκος Ανδρουλάκης τα πιο υψηλά ποσοστά του στους κεντροαριστερούς και τους κεντροδεξιούς. Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την κορυφαία του επίδοση στους κεντροδεξιούς, με 81% όμως σε όσους δηλώνουν «δεξιοί» υποχωρεί στο 62%.

Όταν, όμως, ερχόμαστε στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, τότε φαίνεται ότι στο φόντο των συνολικών συσχετισμών, ο πρωθυπουργός διατηρεί ένα πολύ καθαρό προβάδισμα με μια μικρή υποχώρηση στο 41%. Μεγαλύτερος αντίπαλός του παραμένει ο… κανένας, αφού αυτή η επιλογή παίρνει το 32%, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης έχει μόνο 6% και 5% ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ως προς τις ερωτήσεις για τους κομματικούς συσχετισμούς, στην ερώτηση για τα όρια εκλογικής επιρροής, που μετράει εάν υπάρχει έστω και μικρή πιθανότητα να ψηφίσει κάποιος ένα κόμμα, στην κορυφή βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 49% και ακολουθεί η ΝΔ, με 47%, ενώ έχει ενδιαφέρον ότι είναι ελαφρά περισσότεροι αυτοί που θα μπορούσαν να ψηφίσουν το ΚΚΕ (28%) από ό,τι τον ΣΥΡΙΖΑ (27%).

Αυτό δείχνει ένα σοβαρό πρόβλημα για την εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ένα εντυπωσιακό 73% δηλώνει ότι δεν θα τον ψήφιζε σε καμία περίπτωση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πρώτη η Νέα Δημοκρατία αλλά η ακρίβεια «ροκανίζει» το ποσοστό της"

Γάλλοι αγρότες απέκλεισαν λεωφόρους και πέταξαν τα προϊόντα στους δρόμους

Οι Γάλλοι αγρότες απέκλεισαν λεωφόρους και πέταξαν κιβώτια με εισαγόμενα προϊόντα σήμερα, αξιώνοντας την ανάληψη επείγουσας δράσης για τις χαμηλές τιμές παραγωγού, τους κανονισμούς για την πράσινη μετάβαση και τις πολιτικές του ελεύθερου εμπορίου, καθώς οι κινητοποιήσεις, που ολοένα και διογκώνονται, μετατοπίζονται κοντύτερα στο Παρίσι.

Οι αγρότες λένε πως οι διαμαρτυρίες, που διανύουν τώρα τη δεύτερη εβδομάδα τους αφότου ξεκίνησαν στα νοτιοδυτικά, θα συνεχιστούν για όσο διάστημα τα αιτήματά τους δεν ικανοποιούνται, θέτοντας την πρώτη μεγάλη πρόκληση για τον νέο πρωθυπουργό Γκαμπριέλ Ατάλ.

«Όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν στο τραπέζι», δήλωσε ο Αρνό Γκεγιό, ο επικεφαλής της ένωσης Jeunes Agriculteurs (Νέοι Αγρότες) σε δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε σχετικά με πληροφορίες ότι οι αγρότες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν να διαταράζουν την κυκλοφορία στο Παρίσι, από αύριο κιόλας.

Οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποίησαν την κυβέρνηση ότι περιφερειακές συνδικαλιστικές ενώσεις αγροτών κάλεσαν τα μέλη τους να συγκεντρωθούν στη γαλλική πρωτεύουσα, έγραψαν η εφημερίδα Le Parisien και μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV.

Ο χρόνος πιέζει ακόμα περισσότερο τη γαλλική κυβέρνηση, διότι «υπάρχει κίνδυνος τα συνδικάτα να ξεφύγουν, εάν η αναμονή είναι πάρα πολύ μεγάλη», προειδοποίησαν οι υπηρεσίες πληροφοριών σε ένα σημείωμα που περιήλθε στη γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, κρίνοντας «πραγματικούς τους κινδύνους για διατάραξη της δημόσιας τάξης».

Καθώς ο Ατάλ συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικολογικής Μετάβασης και Οικονομίας με στόχο να ανακοινώσει συγκεκριμένες προτάσεις αύριο, οι αγρότες χρησιμοποίησαν δεμάτια από σανό και τρακτέρ για να αποκλείσουν κεντρικές λεωφόρους κατά μήκος της Γαλλίας, της μεγαλύτερης αγροτικής παραγωγού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Έχουμε πάντα περισσότερους κανόνες για να ακολουθούμε, μας ζητούν πάντα όλο και περισσότερα και κερδίζουμε όλο και λιγότερα. Δεν μπορούμε να ζούμε από τη δουλειά μας πλέον», δήλωσε ο 61χρονος Ζαν Ζακ Πεσκερέλ από το συνδικάτο Calvados Coordination Rurale.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, κιβώτια με ντομάτες, λάχανα και κουνουπίδια, που σύμφωνα με μια ομάδα αγροτών ήταν εισαγόμενα, διασκορπίστηκαν κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Α7, που συνδέει τη Μασσαλία και τη Λυόν, τη δεύτερη και τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας αντίστοιχα. Στη νοτιοδυτική άκρη του Παρισιού, δεκάδες τρακτέρ πραγματοποίησαν πορεία τις πρωινές ώρες αιχμής.

Οι αγρότες οργάνωσαν 77 μπλόκα σχεδόν παντού στη Γαλλία, σύμφωνα με μια καταμέτρηση της ένωσης FNSEA. Στην περιοχή της Ιλ ντε Φρανς η FNSEA και οι Jeunes agriculteurs κάλεσαν τα μέλη τους να συγκεντρωθούν αύριο «στους μεγάλους οδικούς άξονες περιμετρικά της πρωτεύουσας».

«Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της κυβέρνησης», από την οποία εξαρτάται «να κάνει τα πάντα για να αποφευχθεί μια παράλυση της χώρας», εκτίμησε ο Αρνό Γκεγιό.

Η πανίσχυρη αγροτική ένωση FNSEA αργά χθες το βράδυ παρέδωσε στην κυβέρνηση έναν κατάλογο με τα αιτήματά τους, μεταξύ άλλων την καλύτερη εφαρμογή ενός νόμου που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τις τιμές παραγωγού.

Επιπλέον, το συνδικάτο τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των φοροαπαλλαγών στο ντίζελ για τα αγροτικά οχήματα, της άμεσης καταβολής των γεωργικών επιδοτήσεων από την ΕΕ, των εγγυήσεων στις αποζημιώσεις ασφάλισης που σχετίζονται με την υγεία και το κλίμα και της άμεσης βοήθειας στους οινοπαραγωγούς και τα αγροκτήματα βιολογικών προϊόντων.

«Επείγουσες απαντήσεις χρειάζονται», δήλωσε ο επικεφαλής του FNSEA Αρνό Ρουσό.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Γάλλοι αγρότες απέκλεισαν λεωφόρους και πέταξαν τα προϊόντα στους δρόμους"

Δημοσκόπηση Marc: Πιο ουσιαστική αντιπολίτευση από το ΠΑΣΟΚ – Ναι στα μη κρατικά πανεπιστήμια

Οι πολίτες είναι υπέρ της λειτουργίας στην Ελλάδα για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc.

Στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στην ερώτηση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, «συμφωνώ» δηλώνει το 37,6% και «μάλλον συμφωνώ» το 18,5%, αθροιστικά δηλαδή ποσοστό 56,1%. «Μάλλον διαφωνώ» δηλώνει το 8,8% και «Διαφωνώ» το 32,1% αθροιστικά 40,9%.

 

 

Η ίδια ερώτηση όταν γίνεται σε άτομα που έχουν σπουδάσει σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού, «συμφωνώ» δηλώνει το 45,7% και «μάλλον συμφωνώ» το 19,3%. «μάλλον διαφωνώ» το 7,7% και «διαφωνώ» το 25%.

Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης, θετικές και μάλλον θετικές γνώμες έχει το 14,9% και 27,5% αντίστοιχα, ενώ μάλλον αρνητική ή αρνητική το 22,6% και το 33,3% αντίστοιχα.

Όσο για το πιο κόμμα κάνει την πιο ουσιαστική αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 15,7% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 9,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 9%, η Ελληνική Λύση με 6,4%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,2% και οι Σπαρτιάτες με 1,8%.

 

 

Στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 29,7% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,1%, το ΚΚΕ με 7,5%, η Ελληνική Λύση με 5,6%, οι Σπαρτιάτες με 2,5%, η Νίκη με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,4%, το ΜέΡΑ25 με 2,3%, η Νέα Αριστερά με 1,9%. Αδιευκρίνιστη η ψήφος του 15,2%.

 

 

Στον οικονομικό τομέα και στο ερώτημα που οφείλεται η ακρίβεια και οι αυξήσεις στην αγορά το 39% κάνει λόγο για κερδοσκοπία επιχειρήσεων και καρτέλ, το 24,9% στην κυβερνητική πολιτική, το 24,5% στην ενεργειακή κρίση και στον πόλεμο και το 10,8% στους ελλείπείς ελέγχους στην αγορά.

 

  

 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Marc: Πιο ουσιαστική αντιπολίτευση από το ΠΑΣΟΚ – Ναι στα μη κρατικά πανεπιστήμια"

ΕΟΔΥ: 73 θάνατοι από CoViD και 8 από γρίπη

Σημαντική Υποχώρηση της διασποράς του κορωνοϊού, με βαριές όμως απώλειες - λόγω της έξαρσης των προηγούμενων εβδομάδων - και αυξημένη επίπτωση της εποχικής γρίπης, αποτυπώνεται στο εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ.

Την εβδομάδα 15 - 21 Ιανουαρίου, καταγράφηκαν 73 θάνατοι ασθενών με CoViD, με διάμεση ηλικία τα  87 έτη. Καταγράφηκαν, επίσης, 69 διασωληνωμένοι και 842 εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της χώρας. 

Από τα δεδομένα του ΕΟΔΥ προκύπτουν και 8 νέοι θάνατοι από γρίπη.

Την ίδια εβδομάδα, η συχνότερη υπο-παραλλαγή του κορωνοϊού ήταν η JN.1 (50%), ακολουθούμενη από την EG.5 ή Eris (30%).

Με βάση τα νεότερα δεδομένα, στη χώρα μας έχουν καταγραφεί συνολικά 38.534 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία, η Ελλάδα κατέχει διεθνώς τη 14η θέση, με 358 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους.

               Δείκτες CoViD

15-21 Ιανουαρίου 2024

8-14  Ιανουαρίου 2024

Νέοι θάνατοι  73 103
Διασωληνωμένοι  69 68
Νέες εισαγωγές 842 1.162 
 
Γρίπη - RSV

Καταγράφηκαν 19 νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, και 8 νέοι θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. H θετικότητα RSV στα δείγματα sentinel ΠΦΥ παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Λύματα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα είναι αρνητικό στο σύνολο των περιοχών που ελέγθηκαν.

Πτωτική τάση παρατηρήθηκε σε οκτώ από τις εννέα περιοχές, ενώ σταθεροποίηση παρατηρήθηκε σε μία περιοχή.

Καθαρά πτωτική τάση παρατηρήθηκε στην Αττική (-60%), στα Ιωάννινα (-58%), στα Χανιά (-51%), στη Θεσσαλονίκη (-47%), στον Βόλο (-40%) και στη Λάρισα (-39%), ενώ οριακή ήταν η μείωση στην Αλεξανδρούπολη (-27%) και στην Ξάνθη (-20%).

Σταθεροποίηση παρατηρήθηκε στο Ηράκλειο (-6%).

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΟΔΥ: 73 θάνατοι από CoViD και 8 από γρίπη "

Δημοσκόπηση MRB: Ισόπαλοι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές

Ισόπαλοι εμφανίζονται το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία MRB για το OPEN, σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων το διάστημα 22 – 24 Ιανουαρίου 2024. Το προβάδισμα της διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, ενώ η Ελληνική Λύση εμφανίζεται ιδιαίτερα ενισχυμένη να ξεπερνά το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της MRB, στην πρόθεση ψήφου στις Ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 27,1% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με 9,1%. Η Ελληνική Λύση εμφανίζεται στην τέταρτη θέση με 7,1% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 7%. Η Πλεύση Ελευθερίας καταγράφεται στο 3%, η Νίκη στο 2,8%, οι Σπαρτιάτες στο 2,1%, το ΜέΡΑ25 στο 2,1% και η Νέα Αριστερά στο 2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 25%.

 

 

Στο όριο του στατιστικού λάθους καταγράφεται η διαφορά μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές. Στην πρόθεση ψήφου της έρευνας, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 29,1%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 10,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,5%. Το ΚΚΕ καταγράφει 7%, η Ελληνική Λύση 6,4%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 3%, η Νίκη στο 2,7%, οι Σπαρτιάτες στο 2,5%, η Νέα Αριστερά στο 2%, το ΜέΡΑ25 στο 1,9% και η αδιευκρίνιστη ψήφος στο 22%.

Στην εκτίμηση ψήφου, τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 37,3%, το ΠΑΣΟΚ στο 13,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 13,5%, το ΚΚΕ στο 9%, η Ελληνική Λύση στο 8,2%, η Πλεύση στο 3,8%, η Νίκη στο 3,5%.

Τι λένε οι πολίτες για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB το 48,7% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι συμφωνούν με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ενώ το 48,2% δηλώνει ότι διαφωνεί. Πιο συγκεκριμένα το 27,8% δηλώνει ότι «συμφωνεί σίγουρα» και το 20,9% ότι «μάλλον συμφωνεί», ενώ την ίδια ώρα το 8,7% μάλλον διαφωνεί και το 39,5% «σίγουρα διαφωνεί».

Σε σχέση με τον Δεκέμβριο που πρωτομετρήθηκε από την MRB η αποδοχή για το συγκεκριμένα θέμα, υπάρχει σημαντική αύξηση στην αποδοχή των πολιτών που ξεπερνά το 8%. Σε κάθε περίπτωση η κοινωνία μοιάζει διχασμένη και δεν έχει αποδεχτεί πλήρως τον γάμο.

Ισχυρή διαφωνία για την υιοθεσία των παιδιών

Την ίδια στιγμή, πολύ μικρότερη είναι η αποδοχή των πολιτών αναφορικά με την υιοθεσία παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια στο πλαίσιο ενός πολιτικού γάμου. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση το 54,6% των πολιτών «σίγουρα διαφωνεί» και το 10,2% μάλλον διαφωνεί (σύνολο διαφωνίας 64,8%).

Από την άλλη πλευρά μόλις το 30,1% των πολιτών δηλώνει ότι είναι υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια. Αναλυτικότερα το 17,1% συμφωνεί σίγουρα και το 13% συμφωνεί. Είναι σαφές ότι η άρνηση αντιστρέφεται και η πτώση 4 μονάδων στην άρνηση από την προηγούμενη μέτρηση περισσότερο έχει να κάνει με την ερώτηση που δεν περιλαμβάνει το ζήτημα της παρένθετης μητέρας.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Μαύρο αντιστάσεις τόσο στον γάμο όσο και στην τεκνοθεσία υπάρχουν και εντός των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Το 53% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος δηλώνει ότι διαφωνεί με τον γάμο ενώ αντίθετα το 67% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ ισχυρίζεται ότι «θέλει τον γάμο».

Την ίδια στιγμή, το 48,9% των συμμετεχόντων θεωρεί ότι το δικαίωμα της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια υπονομεύει τον θεσμό της παραδοσιακής οικογένειας, ενώ το 46,4% διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί.

Τα σημαντικότερα προβλήματα των πολιτών

Από την δημοσκόπηση προκύπτει επίσης πως η ακρίβεια είναι μακράν του δευτέρου το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών καθώς το 60,3% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι είναι ένα από τα δύο σημαντικότερα ζητήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητά του.

Ακολουθούν σε απαντήσεις η υγεία (24,4%) το ύψος των εισοδημάτων (22,2%), η εγκληματικότητα (20,5%), η παιδεία (15,4%) και έπεται η οικονομική ανάπτυξη της χώρας (14,9%).

Μεγαλύτερη ευθύνη για την ακρίβεια

Οι πολίτες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση θεωρούν σε ποσοστό 41% ότι την μεγαλύτερη ευθύνη για την ακρίβεια την έχει η κυβέρνηση και ακολουθούν πολυεθνικές εταιρείες (24,9%), supermarket και καταστήματα (13,3%), και διεθνές περιβάλλον (10,1).

Η αξιολόγηση των μέτρων στήριξης

Σε ερώτηση για την αξιολόγηση των μέτρων στήριξης της κυβέρνησης με βάση της δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, το 70,9% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει λάβει λιγότερα μέτρα από αυτά που της επιτρέπει η κατάσταση της Οικονομίας της χώρας, ενώ 16,5% λένε ότι έχει πάρει όσα μέτρα της επιτρέπει και 7,6% λένε ότι έχει πάρει περισσότερα μέτρα από ότι της επιτρέπει η κρατική οικονομία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση MRB: Ισόπαλοι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές"

Χαλκίδα: «Συνευρέθηκα ερωτικά με τον Σάκη, νόμιζα πως ήταν ο άντρας μου» - Τι είπε στην απολογία της η 39χρονη

Φως σε μια πτυχή της σχέσης της με τον 43χρονο ξυλουργό πριν από περίπου 15 χρόνια, έριξε κατά τη χθεσινή της απολογία η 39χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία του στη Χαλκίδα το περασμένο Σάββατο. Σύμφωνα με τον Alpha, η γυναίκα αναφέρθηκε σε μια ερωτική επαφή που είχε με τον ξυλουργό το 2008 και η οποία, έτσι όπως εξελίχθηκε στη συνέχεια, τη στιγμάτισε.

Όπως είπε «με τον Σάκη γνωριστήκαμε μέσω του συζύγου μου. Λίγες ημέρες πριν το γάμο μας, στις 14 Οκτωβρίου του 2008, ο Σάκης ήρθε στο σπίτι που φτιάχναμε για να τοποθετήσει μία ντουλάπα. Εκείνη την ημέρα, ήμουν πιεσμένη από τις προετοιμασίες του γάμου, και σε συνδυασμό με έναν μικροκαβγά που είχα με τον άνδρα μου, ήμουν στεναχωρημένη. Ζητούσα στήριξη την οποία πίστεψα ότι βρήκα στο πρόσωπο του Σάκη. Προσπαθούσε υποκριτικά να με παρηγορήσει και να με βοηθήσει. Μου ζήτησε να πιούμε ένα ποτό. Αφού είχαμε καταναλώσει 3-4 ποτά με οδήγησε στον καναπέ του σαλονιού και άρχισε να με φιλάει. Του ζήτησα να σταματήσει γιατί σε λίγες μέρες θα παντρευόμουν και ήξερε ότι αγαπάω τον άνδρα μου που, όπως έλεγε, ήταν φίλος του. Του ζήτησα να φύγει, όπως και έγινε».

Στη συνέχεια κι ενώ είχε πάει να ξαπλώσει, κάποιος άνδρας μπήκε στην κρεβατοκάμαρά της και, θεωρώντας πως ήταν ο σύντροφός της, συνευρέθηκαν ερωτικά. «Επειδή είχα ζαλιστεί από το ποτό, πήγα στην κρεβατοκάμαρα για να ξαπλώσω. Λίγη ώρα αργότερα ένιωσα έναν άνδρα πάνω μου και πίστεψα ότι είναι ο σύζυγός μου. Τον ρώτησα ήρθες; Και είπε ναι. Στη συνέχεια τον ρώτησα αν θέλει να ανοίξω το φως γιατί ήξερα ότι αρέσει στον άντρα μου να με βλέπει και είπε όχι. Ήμουν μισοκοιμισμένη και υπό την επήρεια του αλκοόλ. Δεν αντέδρασα, αλλά κατά τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης φώναξα το όνομα του άνδρα μου. Τότε ο Σάκης απάντησε: "ποιος, ο Σάκης είμαι". Τότε σηκώθηκε, ντύθηκε και έφυγε από το σπίτι. Σηκώθηκα ταραγμένη και προσπαθούσα να καταλάβω τι είχε συμβεί».

Η 39χρονη είπε στην απολογία της πως αποφάσισε να μην αποκαλύψει στον σύζυγό της τα όσα φέρεται να είχαν συμβεί με τον 43χρονο, καθώς φοβόταν τις πιθανές αντιδράσεις. «Λίγες ημέρες μετά τηλεφώνησα στον Σάκη. Βρεθήκαμε στο μαγαζί του συζύγου μου, ενώ αυτός έλειπε. Εκεί με διαβεβαίωσε πως το περιστατικό θα έμενε μεταξύ μας».

Τρία χρόνια μετά τον γάμο, ωστόσο, ο σύζυγός της, έλαβε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που τάραξε την καθημερινότητά τους. «Αρχές του 2011, ο σύζυγός μου δέχθηκε μία ανώνυμη κλήση. Του έλεγε να με μαζέψει και να προσέχει ποιον βάζει στο σπίτι του. Με ρώτησε αν είχε συμβεί κάτι ανάμεσα σε μένα και τον Σάκη. Του είπα όχι, αλλά δεν πείστηκε. Για 1,5 χρόνο ζήσαμε έναν εφιάλτη γιατί ο σύζυγός μου ζήλευε και άφηνε υπονοούμενα συνεχώς. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα ηρέμησε και για δέκα χρόνια ήμασταν ευτυχισμένοι» ανέφερε.

Αρκετά χρόνια μετά, το 2021, έσκασε ένα δεύτερο τηλεφώνημα, το οποίο έφερε εκ νέου αναστάτωση στο γάμο της και την οδήγησε σε ψυχοθεραπείες, όπως ανέφερε. «Τέλη καλοκαιριού του 2021, δέχθηκε πάλι ένα τηλεφώνημα με το οποίο τον ενημέρωναν πως εγώ με τον Σάκη έχουμε εξωσυζυγική σχέση, Τότε, ξεκίνησε πάλι ο εφιάλτης. Με πίεζε να του πω την αλήθεια, του αποκάλυψα το περιστατικό και του είπα πως από τότε δεν είχε ξανασυμβεί. Αποφάσισα να μιλήσω στον Σάκη για να μάθω τον λόγο που με διέβαλε, μιλώντας σε τρίτους για τη συνεύρεσή μας, και για να μιλήσει στον σύζυγό μου και να του εξηγήσει τι είχε συμβεί πριν πολλά χρόνια. Ο Σάκης αρνήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες του. Λίγο καιρό μετά ο σύζυγός μου συναντήθηκε με τον Σάκη και του ζήτησε να μείνει μακριά μας. Έκτοτε, η ζωή μας άλλαξε. Ο άνδρας μου ένιωθε απατημένος και προδομένος. Είχαμε συνεχώς εντάσεις και καυγάδες. Άρχισα να αισθάνομαι μόνη μου, να κλαίω και να αυτοτραυματίζομαι. Ζήτησα βοήθεια από τον πνευματικό μου. Επισκέφθηκα νευρολόγο και ψυχίατρο και στα τέλη του 2022 ξεκίνησα συνεδρίες και έλαβα αγωγή για έξι μήνες την οποία διέκοψα μόνη μου. Τον Μάιο του 2023 πήγα σε άλλον ψυχίατρο, διέκοψα για λίγο και ξεκίνησα εντατικά από τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους» ήταν οι ισχυρισμοί της 39χρονης».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χαλκίδα: «Συνευρέθηκα ερωτικά με τον Σάκη, νόμιζα πως ήταν ο άντρας μου» - Τι είπε στην απολογία της η 39χρονη"

Καιρός αύριο: Πέφτει η θερμοκρασία την Παρασκευή – Βοριάδες έως και 8 μποφόρ στο Αιγαίο

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο, με λίγες τοπικές νεφώσεις στη Θράκη, το ανατολικό και νότιο Αιγαίο. Μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στο βορειοδυτικό Αιγαίο τις πρωινές ώρες 7 με 8 και από το απόγευμα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα κυμανθεί στα βόρεια από -03 (μείον 3) έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 01 έως 17 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη Θράκη.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία 5 με 6 και τις πρωινές ώρες 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στην Εύβοια τις πρωινές ώρες 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις και μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, στα νότια 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, στα ανατολικά και τις Σποράδες 5 με 6 και τις πρωινές ώρες 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Πέφτει η θερμοκρασία την Παρασκευή – Βοριάδες έως και 8 μποφόρ στο Αιγαίο"

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης – Αποσύρεται από την πολιτική, θα εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης όπως έκανε ο ίδιος γνωστό το μεσημέρι της Πέμπτης (25/1).

H ανακοίνωση που έκανε ο ίδιος στο Facebook

Στην ζωή έρχεται η ώρα που ένας κύκλος κλείνει κι ένας νέος ανοίγει.

Έχω την τιμή να απολαμβάνω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών 24 χρόνια έχοντας εκλεγεί έντεκα φορές Βουλευτής ανελλιπώς από το 2000. Διετέλεσα τέσσερεις φορές μέλος της κυβέρνησης με τρεις διαφορετικούς Πρωθυπουργούς τους οποίους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου.

Όλα αυτά τα χρόνια πορεύτηκα έχοντας βαθιά μέσα μου το αίσθημα της προσφοράς στην πατρίδα και την κοινωνία. Υπηρέτησα τον εθνικό στόχο η Ελλάδα να διακρίνεται στην Ευρώπη τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό. Προώθησα μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις που σήμερα αποτελούν πετυχημένα παραδείγματα. Υπηρέτησα τις θέσεις ευθύνης με απόλυτο σεβασμό στην διαφάνεια και το δημόσιο χρήμα. Συνεργάστηκα με άξιους κρατικούς λειτουργούς χωρίς κομματικές παρωπίδες.

Ποτέ δεν κρύφτηκα στα δύσκολα και πάντα ανέλαβα τις ευθύνες μου κάποιες φορές με προσωπικό και πολιτικό κόστος. Έχοντας πάντα ήσυχη τη συνείδησή μου.

Το πιο σημαντικό όμως υπήρξε η σχέση που δεκαετίες τώρα έχω κτίσει με τους πολίτες. Μια σχέση άμεση βασισμένη στην ειλικρίνεια. Σας ξέρω με τα μικρά σας ονόματα και για μένα δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από το να με φωνάζουν με το μικρό μου όνομα. Πάντοτε έλεγα ότι στην πολιτική δεν κάνεις ψηφοφόρους αλλά φίλους και έτσι πορευτήκαμε.

Πάντα πίστευα ότι η προσφορά στον τόπο δεν γίνεται μόνο από τα βουλευτικά έδρανα ή μια υπουργική καρέκλα. Ιδιαίτερα σήμερα, που έχει περάσει η εποχή των μεγάλων κρίσεων και των ισχυρών συγκρούσεων, η πατρίδα έχει ανάγκη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Έχοντας θητεύσει δύο φορές στο Υπουργείο Ναυτιλίας, με την εμπειρία του ναυτιλιακού δικηγόρου, αλλά και ως ένας άνθρωπος της θάλασσας, πιστεύω ακράδαντα ότι ο χώρος αυτός έχει απεριόριστες δυνατότητες για την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας. Πάντα πίστευα άλλωστε ότι η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο την επιτυχία της στον χώρο της ναυτιλίας και η προσωπική μου συμβολή σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στην πολιτική δράση.

Με αυτές τις σκέψεις παραδίδω τη βουλευτική μου έδρα.

Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την εμπιστοσύνη μέσα από την καρδιά μου!

Λίγο μετά την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέδωσε ανακοίνωση και εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση του πρώην βουλευτή, ωστόσο πρόσθεσε πως με αυτή, έδειξε πως «για κάποιους η πολιτική δεν είναι μονόδρομος, ούτε ισόβιο επάγγελμα».

Η δήλωση του πρωθυπουργού

«Με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, εκτός από την πολιτική συμπόρευση επί δεκαετίες, μάς συνδέει και προσωπική φιλία. Στα 25 χρόνια της διαδρομής του, πολιτεύθηκε με συνέπεια και στήριξε την παράταξη ως βουλευτής και υπουργός. Τιμώ το έργο του.

Με την σημερινή του απόφαση, την οποία άκουσα με λύπη, δείχνει ότι για κάποιους η πολιτική δεν είναι μονόδρομος, ούτε ισόβιο επάγγελμα. Ο Μιλτιάδης, επέλεξε ο ίδιος τη στιγμή που θα κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή του. Του εύχομαι κάθε επιτυχία και τον ευχαριστώ για τη συνεργασία και τη φιλία.».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης – Αποσύρεται από την πολιτική, θα εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα"

Εύβοια: Εξωσχολικοί βανδάλισαν σχολείο στην Χαλκίδα – Μεγάλες καταστροφές (εικόνες)

Απίστευτες είναι οι εικόνες στο δεύτερο γυμνάσιο – λύκειο Χαλκίδας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evima.gr άγνωστοι μπήκαν τα μεσάνυκτα στο σχολείο και προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές.

Όπως φαίνεται και στις παρακάτω οι αποκλειστικές εικόνες του evima.gr μπήκαν στις αίθουσες, και ρήμαξαν τα πάντα, έβαλαν φωτιές, κατέστρεψαν θρανία και ότι υπήρχε από ηλεκτρονικό υλικό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φαίνεται πως έχουν κλέψει πέντε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Το σχολείο τελεί υπό κατάληψη εδώ και τρεις ημέρες. Εντός του σχολείου βρίσκονται συνεργεία παρουσία της δημάρχου Έλενας Βάκα και γίνεται καταγραφή των ζημιών.

Αποκλειστικές εικόνες

evima 

Διαβάστε Περισσότερα » " Εύβοια: Εξωσχολικοί βανδάλισαν σχολείο στην Χαλκίδα – Μεγάλες καταστροφές (εικόνες)"

Εξεταστική για Τέμπη: «Το δυστύχημα οφείλεται σε λάθος του σταθμάρχη» – Τι κατέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train

Σε σφάλμα του σταθμάρχη αποδίδεται, βάσει της εσωτερικής έρευνας της Hellenic Train, το σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Μαουρίτσιο Καποτόρτο, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας στην εξεταστική επιτροπή για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών»

«Από τα διαθέσιμα δεδομένα προκύπτει ότι ο σταθμάρχης απέστειλε την επιβατική αμαξοστοιχία στην ίδια γραμμή με το εμπορευματικό τραίνο, στο ύψος της Λάρισας» είπε ο κ. Καποτόρτο, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Λ. Τσαβδαρίδη. Τόνισε επίσης ότι σύμφωνα με τις διαδικασίες ασφαλείας στην Ελλάδα, και στα δύο τραίνα επέβαιναν από δύο πιστοποιημένοι μηχανοδηγοί, οι οποίοι «γνώριζαν όλους τους κανονισμούς, και σεβάστηκαν όλες τις σιδηροδρομικές διατάξεις».

Σε ερώτηση για τους ιατρικούς λόγους βάσει των οποίων ο μηχανοδηγός της επιβατηγής αμαξοστοιχίας είχε λάβει άδεια ασθένειας 40 ημερών το 2017, ο κ. Καποτόρτο είπε ότι από τα αρχεία «προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος απείχε λόγω ασθενείας αλλά δεν τεκμηριώνεται για ποιο λόγο […] Διαπιστώσαμε από τα αρχεία ότι απείχε για το αναφερόμενο διάστημα και στη συνέχεια εξετάστηκε από γιατρό για να μπορέσει να επιστρέψει στα καθήκοντά του».

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Μαμουλάκη εάν η Hellenic Train έχει ευθύνη για το δυστύχημα, ο κ. Καποτόρτο απάντησε αρνητικά.

Ερωτηθείς από τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μ. Αποστολάκη για το αίτιο της πυρκαγιάς που προκλήθηκε κατά τη σύγκρουση των δύο συρμών, είπε ότι απευθύνθηκε σε διεθνούς φήμης εμπειρογνώμονα και ότι επρόκειτο για ανάφλεξη των υγρών ψύξης των μετασχηματιστών που φέρουν οι αμαξοστοιχίες, οι οποίες έτρεχαν η μία με 150 χλμ και η άλλη με 80 χλμ κατά τη στιγμή της επαφής τους. Η κα Αποστολάκη ζήτησε επίσης από τον κ. Καποτόρτο να προσκομίσει τα μητρώα συντήρησης των δύο συρμών

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξεταστική για Τέμπη: «Το δυστύχημα οφείλεται σε λάθος του σταθμάρχη» – Τι κατέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train"

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Η κατηγορούμενη ενώ έχει χάσει, ήδη, δυο παιδιά κάνει αναρτήσεις στα σόσιαλ και ενδιαφέρεται αν ο κ. Δασκαλάκης φορά τη βέρα του»

Φορτισμένη ήταν η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η οποία ξεκίνησε την αγόρευσή της σχετικά με την ενοχή ή όχι της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας. Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στη νοσηλεία της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο, σημειώνοντας πως δεν προέκυψε από τις εξετάσεις ότι είχε κάποιο πρόβλημα. «Ήταν ήπια τα συμπτώματα», ανέφερε.

Η εισαγγελική λειτουργός, ωστόσο, δικαιολόγησε την ανησυχία του παιδιού λόγω της κατάστασης που βίωνε μετά την απώλεια των δυο αδελφών της αλλά και εξαιτίας της επεισοδιακής σχέσης των γονιών της για την οποία είχε ενημερωθεί από τη μητέρα της. «Είχε δηλητηριάσει το παιδί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η κατηγορούμενη ενώ έχει χάσει, ήδη, δυο παιδιά κάνει αναρτήσεις στα σόσιαλ και ενδιαφέρεται αν ο κ. Δασκαλάκης φορά τη βέρα του. Τι κάνει ο κ. Δασκαλάκης έξω που κυκλοφορεί ενώ το παιδί νοσηλεύεται… Έχει ανησυχία αν φοράει βέρα και δηλώνει παντρεμένος στο φέισμπουκ… Έχει βάλει το παιδί της σε μια θέση να απολογείται γιατί ζητά να δει τον μπαμπά της . Μαγνητοφωνεί το παιδί και λέει ευθαρσώς στο παιδί ότι τη φέρνει σε δύσκολη θέση…

Και αναρωτιόμαστε γιατί το παιδί ήταν σε αυτή την κατάσταση, πεταγόταν το βράδυ και της έλεγαν για παιδοψυχολόγο;

Είναι φυσιολογικό ενώ νοσηλευόταν να της λέει γιατί το κανείς αυτό σε εμένα και τον μπαμπά;

Το πρώτο τηλεφώνημα που κάνει εκείνο το πρωί πριν την πάει στο νοσοκομείο είναι στο δικηγόρο της να του πει πως το παιδί νοσηλεύεται που το ήξερε;» τόνισε η εισαγγελέας οποία χαρακτήρισε ηρωίδα την Τζωρτζίνα. «Η Τζωρτζινα ήταν δυνατό παιδί πραγματική ηρωίδα…», είπε και συνέχισε:

«Είναι δυνατό να μην πάρεις αμέσως τον πατέρα του παιδιού σου ότι μπήκε στο νοσοκομείο; Να παίρνεις το δικηγόρο σου πρώτα; Υποτίθεται τρόμαξε τόσο πολύ που έφυγαν όπως ήταν από το σπίτι! Μετά από λίγο έφυγε να πάρει ρούχα! Το παιδί νοσηλευόταν και κάθισε η θεία και όχι ο πατέρας! Σε ποια ζυγαριά μπαίνουν αυτά τα δυο; Πώς επιλέγουμε δηλαδή τη θεία αντί του πατέρα; Τι θα λέγαμε μετά αν πάθαινε κάτι το παιδί; Η μητέρα πήγε να πάρει τα πράγματα από το σπίτι, ο πατέρας είναι έξω γιατί δεν τον θέλει το παιδί και είναι μέσα η θεία;».

Σε έντονο ύφος απάντησε στον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι δεν έπρεπε να συνεχιστεί η ΚΑΡΠΑ από τον εντατικολόγο καθώς υπήρχε κίνδυνος το παιδί να γίνει παραπληγικό κάνοντας λόγο για «λάσπη» σε βάρος του.

«Αλίμονο στην κοινωνία μας αν ζητάμε από τους γιατρούς να σταματούν την ανάνηψη γιατί δεν θα είναι τέλειοι άνθρωποι! Ποιος θα το κρίνει αυτό;! Ποιος θα κρίνει αν οι άνθρωποι ΑΜΕΑ δεν είναι τέλειοι άνθρωποι; Και η κατηγορούμενη είπε πως ήθελε πίσω το παιδί της και δεν την ένοιαζε. Πως κρίνουμε και πετάμε λάσπη σε αυτόν τον άνθρωπο; Πως είναι δυνατό να λέγεται αυτό; Εγώ τον συγχαίρω τον κ. Χασαπόπουλο!» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Είναι ευτύχημα που επανήλθε η μικρή Τζωρτζίνα. Ο κ. Χασαπόπουλος απέδειξε ότι ήταν ένας γιατρός και άνθρωπος με Α κεφάλαιο».

Η εισαγγελέας εξέφρασε τη θέση πως δεν καθυστέρησαν οι γιατροί να επέμβουν αλλά η Ρούλα Πισπιρίγκου να ειδοποιήσει ότι το παιδί έχει πρόβλημα.

«Είδε το παιδί να ανασηκώνεται, να βγάζει ένα ρόγχο και χτυπούσε το κουδούνι. Πήγε στο γραφειο των γιατρών δίχως να φωνάξει, δίχως να κάνει φασαρία και ανακοινώνει απλώς πως χτυπάει το οξύμετρο. Τη σοβαρότητα της κατάστασης κατάλαβαν οι γιατροί μόλις είδαν τη νοσηλεύτρια να βγαίνει έντρομη» περιέγραψε τονίζοντας πως δεν επέχει σημασία τι ώρα ειδοποιήθηκε ο εντατικολόγος . «Ο κ. Χασαπόπουλος το παιδί το επανάφερε… Γνωρίζουμε τι ώρα ενημερώθηκε ακριβώς και τι ώρα ο Δασκαλάκης; Γνωρίζουμε αν ένας από τους δυο ενημερώθηκε πιο νωρίς; Η κατηγορούμενη δε θυμάται χρόνους… το παιδί ήταν εντός του νοσοκομείου. Υπήρχε εξειδικευμένο προσωπικό να ξεκινήσει ΚΑΡΠΑ. Ο αναισθησιολόγος βρήκε ένα παιδί νεκρό. Ο Χασαπόπουλος είπε ότι βρήκε αρκετό σάλιο που εμπόδιζε την ανάνηψη γεγονός που του φάνηκε ανεξήγητο» ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός και συνέχισε μιλώντας για την κατάσταση του παιδιού . «Η κατηγορούμενη ή την είχε αντιληφθεί, γιατί είδε και ένα τίναγμα όπως στη Μαλένα και δεν την νοιάζει, ή δεν την αντιλήφθηκε» είπε η εισαγγελέας και πρόσθεσε: «Η κυρία κατηγορούμενη δεν ακούστηκε! Δεν την άκουσε κανείς! Οι γιατροί είπαν ότι έλειπε το ρινικό οξυγόνο από τη μύτη του παιδιού. Εκείνη είπε ότι μπορεί να μετακινήθηκε από το τράνταγμα. Πριν βγει από το δωμάτιο γυρίζει στο παιδί της να δει αν έχει το οξυγόνο; Όχι δε γυρίζει. Πηγαίνει στο γραφείο των γιατρών και το παιδί είναι μόνο του. Δεν είχε τη μαμά του να το αγκαλιάσει, να το κουνήσει, κάτι! Μας είπε ιατρικές πράξεις δεν κάνω, αλλά δεν ούρλιαξε, δεν έκανε τίποτα!».

Η εισαγγελέας, στη συνέχεια, διάβασε μηνύματα που είχε ανταλλάξει το ζευγάρι εστιάζοντας σε αυτό του Μάνου Δασκαλάκη που έλεγε «κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε μια απώλεια;». «Τι εννοεί ο κύριος Δασκαλάκης; Εγώ όταν το διάβασα ανατρίχιασα! Κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό το μήνυμα! Γιατί δεν τον πήρε να τον βρίσει;», είπε.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Η κατηγορούμενη ενώ έχει χάσει, ήδη, δυο παιδιά κάνει αναρτήσεις στα σόσιαλ και ενδιαφέρεται αν ο κ. Δασκαλάκης φορά τη βέρα του»"

Ιερώνυμος για παιδιά ομόφυλων ζευγαριών: Η Εκκλησία θα περιμένει να μεγαλώσουν και εάν επιθυμούν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν

«Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο ερώτημα, τί θα κάνει η Εκκλησία με τη βάπτιση των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο το πρωί της Πέμπτης (25.01.24), ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε για τη βάπτιση των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών: «πρέπει να επιστρέψουμε ξανά στην παράδοση. Αν η βάπτιση γίνεται στη μικρή ηλικία των παιδιών, είναι διότι μέσα στην Εκκλησία είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το παιδί μεγαλώνει μέσα σε ένα περιβάλλον χριστιανικών αρχών. Επομένως, δεν χρειαζόταν κατήχηση, γιατί γινόταν εντός του περιβάλλοντος».

Και συνέχισε: «Τώρα που αλλάζουν τα πράγματα, δεν είμαστε κατά των παιδιών. Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους. Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, απαντώντας για το ίδιο θέμα είπε πως «δεν έχω να προσθέσω τίποτα, τα είπε όλα ο Μακαριώτατος».

Σημειώνεται πως η συνάντηση των δύο εκκλησιαστικών ηγετών και των μελών της συνοδείας του Σεβασμιωτάτου διήρκεσε σαράντα λεπτά και συζητήθηκαν θέματα της τρέχουσας εκκλησιαστικής επικαιρότητας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Σεβασμιώτατος κ. Ελπιδοφόρος  έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι πολιτικές ηγεσίες των δύο χωρών δείχνουν τον σωστό δρόμο, ότι οι ΗΠΑ και η Ελλάδα συμπορεύονται προς όφελος των δύο πλευρών. Ασφαλώς η Εκκλησία προηγήθηκε αυτής της συμπορεύσεως, γιατί πάντοτε συμπορευόμαστε. Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι η Εκκλησία της πατρίδας μας, όλων των ομογενών. Όπως αγαπούμε την πατρίδα, αγαπούμε και την Εκκλησία της. Οι ομογενείς είναι πάντοτε στη διάθεση του Μακαριωτάτου και της Εκκλησίας της Ελλάδος, στις καλές αλλά και τις δύσκολες μέρες. Όπως στις φυσικές καταστροφές, τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, αλλά και στις χαρές της πατρίδας μας, είμαστε πάντοτε στο πλευρό της Εκκλησίας και της Ελλάδας».

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος δήλωσε: «Θα ήθελα να συμφωνήσω με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο και να τονίσω ότι αυτού του είδους οι συναντήσεις, η ανταλλαγή απόψεων, η συνεργασία αυτή ωφελεί και τη δική μας πλευρά και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής. Υπάρχει ένα κοινό σημείο που πρέπει να το τονίσουμε ιδιαίτερα, ότι ο χώρος ο οποίος μας συνδέει τις δύο Εκκλησίες, είναι το Πατριαρχείο. Αυτή είναι η καρδιά της Ορθοδοξίας και θα πρέπει να παλεύουμε να εργαζόμαστε, ώστε αυτή η συνεργασία και η ενότητα να αποβαίνει προς όφελος της Εκκλησίας και της πατρίδας μας».

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την τρέχουσα επικαιρότητα, ο Μακαριώτατος υπογράμμισε πως η «ελευθερία στον άνθρωπο είναι πολύ σπουδαίο πράγμα κι αυτό πρέπει να το λαμβάνουμε όλοι υπόψη. Και η Εκκλησία, αλλά και η Πολιτεία. Ούτε η Εκκλησία πρέπει να έχει την ξιφολόγχη έτοιμη, αλλά ούτε και η Πολιτεία να θέλει να βάλει δεσμά σε οποιοδήποτε χώρο μέσα στην πατρίδα μας».Στην ίδια ερώτηση ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος τόνισε: «Συμφωνώ απολύτως με τον Μακαριώτατο με όσα είπε. Γιατί το ίδιο Ευαγγέλιο διαβάζουμε, το ίδιο Ευαγγέλιο, διδάσκουμε και δε θα μπορούσε να υπάρχει κάποια διαφορετική άποψη σε αυτό το θέμα».

Τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής συνόδευαν ο Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA κ. Σαββας Τσίβικος, η Αντιπρόεδρος της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής κυρία Αννίτα

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιερώνυμος για παιδιά ομόφυλων ζευγαριών: Η Εκκλησία θα περιμένει να μεγαλώσουν και εάν επιθυμούν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν"

Γ. Πιτσιλής για το «πάρτι» φοροδιαφυγής σε γάμο: Βλέπουμε τα πάντα

Η ΑΑΔΕ παρακολουθεί τα πάντα. Αυτό ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, με αφορμή την τρανταχτή υπόθεση φοροδιαφυγής σε γάμο, όπου δεν υπήρχαν παραστατικά/αποδείξεις για τίποτα.

Ερωτηθείς για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο κ. Πιτσιλής, σχολίασε: «Παρακολουθούμε τα πάντα. Καταγράφεται κάποιες φορές μία αναντιστοιχία εικόνας στα social media με τη φορολογική εικόνα».

Πρόσθεσε ότι υπάρχει ειδική ομάδα που παρακολουθεί τα social media, τονίζοντας με νόημα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής: «Έχουμε τον τρόπο και βλέπουμε».

Πώς πέφτουν στη φάκα της ΑΑΔΕ όσοι φοροδιαφεύγουν

Ήδη από πέρυσι η ΑΑΔΕ έχει προχωρήσει σε εκτεταμένους ελέγχους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να εντοπίσει το «μαύρο χρήμα» που διακινείται συστηματικά.

Ειδική ομάδα ελεγκτών με την ονομασία «Τμήμα Προτεραιοποίησης Υποθέσεων Ελέγχου και Ανίχνευσης Τάσεων Παραβατικότητας, Μηχανογραφικής Υποστήριξης και Αναφορών», έχει επιφορτισθεί με το συγκεκριμένο καθήκον και κάνει φύλλο και φτερό το Facebook, το Instagram, το Tik Tok και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Βασικός στόχος είναι ο εντοπισμός φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων που πωλούν αγαθά και υπηρεσίες χωρίς να εκδίδουν παραστατικά αλλά και φορολογούμενων που δεν δηλώνουν τα ποσά που λαμβάνουν για την προβολή συγκεκριμένων προϊόντων.

Σύμμαχος στην όλη διαδικασία είναι ένας ειδικός αλγόριθμος που «τρέχει» συνδυαστικές διασταυρώσεις αποκαλύπτοντας λαβράκια φοροδιαφυγής. Βέβαια η ΑΑΔΕ δεν κάθεται να ανοίγει τα προφίλ και τους λογαριασμούς του κάθε πολίτη και να ερευνά τι φωτογραφίες ανεβάζει, εάν ανεβάζει φωτογραφίες από πισίνες ή από πολυτελή αυτοκίνητα. Εκεί που εστιάζει είναι σε εκείνους τους λογαριασμούς, όπου υπάρχει επιχειρηματική δραστηριότητα και εκεί ανακαλύπτει αποκτηθείσα φορολογητέα ύλη που στη συνέχεια αποφέρουν έσοδα για τα κρατικά ταμεία.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Πιτσιλής για το «πάρτι» φοροδιαφυγής σε γάμο: Βλέπουμε τα πάντα"

Αλμυρός Βόλου: Ενταση μεταξύ αγροτών και αστυνομίας – Τους «μπλόκαραν» τα ΜΑΤ

Αποφασισμένη να μην επιτρέψει στους αγρότες να κλείσουν την Εθνική Οδό είναι η Κυβέρνηση και σήμερα στον Αλμυρό επικράτησε ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομίας. 

Επικεφαλής της δύναμης των ΜΑΤ, μια κλούβα των οποίων έκλεισε την πρόσβαση των αγροτών προς την εθνική οδό, ήταν ο αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Ντιζές, που ήρθε σε αντιπαράθεση με τους διαμαρτυρόμενους. 

Οι αγρότες “κατέβηκαν” με γεωργικά μηχανήματα και η δύναμή τους μπορεί να μην είναι ισχυρή, αλλά οι συνδικαλιστές του Αλμυρού θεωρούνται από τους δυναμικότερους στη Θεσσαλία. 

Δεν έδειξαν να αιφνιδιάζονται με το “μπλόκο” που έστησε η αστυνομία για να αποτρέψει δικό τους μπλόκο στην Εθνική Οδό και το σκηνικό διαδραματίστηκε μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα, όπου είχαν παραταχθεί δυνάμεις της αστυνομίας από Μαγνησία, Τρίκαλα και Καρδίτσα.

gegonota

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλμυρός Βόλου: Ενταση μεταξύ αγροτών και αστυνομίας – Τους «μπλόκαραν» τα ΜΑΤ"

«Βόμβα» από το Συμβούλιο της Επικρατείας για αυθαίρετα: Αντισυνταγματική η τακτοποίηση

Ζήτημα συνταγματικότητας στην τακτοποίηση αυθαιρέτων σε κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών βάζει θέτει το Συμβούλιο της Επικρατείας, παραπέμποντας το θέμα για τελική κρίση στην Ολομέλεια του ακυρωτικού δικαστηρίου.

Ειδικότερα, με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματική την τακτοποίηση αυθαιρέτων στους κοινόχρηστους, υποχρεωτικώς ακάλυπτους χώρους κτιρίων, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου. Επισημαίνεται πως αφορά κατά κύριο λόγο τον κήπο του οικοπέδου που περιβάλλει το κτίριο, το δώμα, την ταράτσα, την πιλοτή, την είσοδο του κτιρίου.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το ζήτημα αντιβαίνει στις συνταγματικές αρχές του κράτους δικαίου και του σεβασμού και προστασίας της αξίας του ανθρώπου, εφόσον θεμελιώδης επιδίωξη του κράτους δικαίου είναι η πραγμάτωση του Δικαίου στην Πολιτεία.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » " «Βόμβα» από το Συμβούλιο της Επικρατείας για αυθαίρετα: Αντισυνταγματική η τακτοποίηση"

Καστοριά: Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες

Σε μπλόκο στην είσοδο της πόλης της Καστοριάς από την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Αντιπεριφέρεια Καστοριάς την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου , αποφάσισαν να προβούν οι αγρότες της Καστοριάς, στην γενική συνέλευση του πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, αλλά και εκπρόσωποι αγροτών από το Βόϊο και τα Γρεβενά.

Στο ψήφισμα που εξέδωσαν οι αγρότες προτάσσουν το δημογραφικό, τη μετανάστευση και την ανεργία, ως κυρίαρχα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και σημειώνουν πως “μόνο ο πρωτογενής τομέας μπορεί αυτή την στιγμή να συγκρατήσει και, με προϋποθέσεις, να επαναπατρίσει τους νέους”. Στο ψήφισμα γίνεται λόγος για την κλιματική αλλαγή και κρίση, την έλλειψη υποδομών και τη βίαιη απολιγνητοποίηση, που εντείνουν τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, και για “αδιαφορία της κυβέρνησης” και για “υποβάθμιση του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης”.

Σε επόμενη συνέλευση οι αγρότες θα αποφασίσουν για τα επόμενα βήματά τους, όπως οι περεταίρω κινητοποιήσεις σε συνεργασία με τους αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας και την πιθανότητα συμμετοχής τους στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις κατά την διάρκεια της agrotica 2024 στη Θεσσαλονίκη.

Οι αγρότες με το ψήφισμά τους, απευθύνονται στο σύνολο του πολιτικού συστήματος της χώρας και ζητούν:

1) Έργα υποδομής: φράγματα(Νεστορίου, Διποταμίας), αρδευτικά δίκτυα (Νεστορίου Διποταμίας, Γέρμας, Πενταβρύσου, Αμουδάρας-Βοτανίου-Αμπελοχωρίου, Βογατσικού), αναδασμοί, παράλληλα έργα αναδασμών, αγροτική οδοποιία.

2) Μείωση του κόστους παραγωγής (πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές).

3) Εξάλειψη των ελληνοποιήσεων σε όλα τα προϊόντα με προτεραιότητα τα μήλα τα φασόλια το γάλα και το κρέας.

4) Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ που αφορά τους καύσωνες για τα φασόλια, το προανθικό στάδιο για τα μήλα, τις σύγχρονες ασθένειες και το εμβολιακό καθεστώς στην κτηνοτροφία, το δευτερογενές αίτιο που αποτελεί δικαιολογία για την μη αποζημίωση των πληγέντων.

5) Στελέχωση του ΕΛΓΑ και διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του.

6) Δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για τους εργάτες γης, με δικαίωμα στην επιδοτούμενη εργασία.

7) Αναμόρφωση του ΕΦΚΑ για κάλυψη ασθενειών- ατυχημάτων των αγροτών.

8) Αποζημίωση των μηλοπαραγωγών με βάση το πόρισμα του ΕΛΓΑ για την περιφερειακή ενότητα Καστοριάς.

9) Άμεση έκδοση των πορισμάτων για τα Φασόλια τις φακές τα καπνά.

10) Ένταξη στις κρατικές οικονομικές ενισχύσεις (ΚΟΑ, πρώην ΠΣΕΑ) των σιτηρών, καλαμποκιών, τριφυλλιών, αρωματικών φυτών, αμπελιών, πατάτας και ρεβιθιών.

11) Αναμόρφωση της ΚΑΠ μετά από διαβούλευση με τους φορείς των αγροτών.

12) Πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης (πρασίνισμα- οικολογικά σχήματα) σύμφωνα με το 2022.

13) Ένταξη όλων των επιλαχόντων των σχεδίων βελτίωσης της Δυτικής Μακεδονίας λόγω της βίαιης απολιγνητοποίησης.

14) Απαγόρευση των εγκαταστάσεων ΑΠΕ σε γεωργικές εκτάσεις-βοσκοτόπους και εγκατάστασή τους στις στέγες των κτηρίων.

15) Αποπεράτωση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης της Δυτικής Μακεδονίας.

16) Μη ένταξή των αγροτών στα επιμελητήρια.

17) Μη ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καστοριά: Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες"

Γεωργιάδης: «Να ελεγχθούν από την εισαγγελία οι λογαριασμοί του Πολάκη – Στον έλεγχο του ΚΕΕΛΠΝΟ βρέθηκαν εικονικά τιμολόγια»

Τον έλεγχο των λογαριασμών του πρώην υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη από την εισαγγελία, ζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Πέμπτης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε στην εκπομπή πως «στον έλεγχο που διενεργήθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ τα μόνα εικονικά τιμολόγια που βρέθηκαν είναι σχετιζόμενα με τον κ. Πολάκη».

«Αν μιλήσω με τον Πολάκη για τον ΚΕΕΛΠΝΟ στη Βουλή μετά θα πρέπει να τον πάρει ο εισαγγελέας», είπε ο υπουργός αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να ελεγχθούν οι λογαριασμοί του κ. Πολάκη από την εισαγγελία. Αυτή η εικόνα του αδέκαστου και αδιάφθορου Πολάκη θα πρέπει να τελειώσει. Όταν τολμήσει και μου κάνει ερώτηση στη Βουλή θα τα καταθέσω όλα στο κοινοβούλιο για να ξέρει ο κόσμος τι γίνεται.

Διαφωνούσε η αρμόδια υπηρεσία και ο κ. Πολάκης έβαζε την υπογραφή του για να περάσουν τιμολόγια. Στην συγκεκριμένη εταιρεία βγαίνει τώρα η εφορία και λέει: ‘αυτά τα τιμολόγια είναι εικονικά, είναι ψεύτικα δηλαδή’. Επειδή μας το παίζει πολύ αθώος και αδέκαστος και αδιάφθορος που θα μας βάλει όλους φυλακή. Ξαναλέω πως στον έλεγχο του ΚΕΕΛΠΝΟ τα μόνα εικονικά τιμολόγια που βρέθηκαν είναι τιμολόγια σχετιζόμενα με τον Πολάκη».

Το ΚΕΕΛΠΝΟ έβγαλε πόρισμα ότι για την δική μου περίοδο είναι όλα τέλεια, δεν υπάρχει η παραμικρή σκιά, ενώ για την περίοδο Πολάκη η εταιρεία η οποία έλεγε ο ίδιος να πληρώνεται παράνομα -η εταιρεία φύλαξης του ΚΕΕΛΠΝΟ- ότι έχει εικονικά τιμολόγια»

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Γεωργιάδης: «Να ελεγχθούν από την εισαγγελία οι λογαριασμοί του Πολάκη – Στον έλεγχο του ΚΕΕΛΠΝΟ βρέθηκαν εικονικά τιμολόγια»"

Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: Εξοργιστική και «εκτός γραμμής» της σχετικής έκθεσης, η απάντηση της Κομισιόν για την υπόθεση Μπελέρη

Ως «ευρωπαϊκή» χαρακτήρισε την υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της ευρωομάδας της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πολιτική κατάσταση στην Αλβανία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η κ. Ασημακοπούλου ανέφερε ότι «τη Δευτέρα δόθηκε δεύτερη αναβολή στην υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος κρατείται προφυλακισμένος εδώ και οκτώ μήνες με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων με το ποσό των 340 ευρώ» και υπενθύμισε ότι «η αναβολή αφορά στο αίτημά του να λάβει περιορισμένη άδεια με σκοπό την ορκωμοσία του, όπως απαιτεί ο σεβασμός στο τεκμήριο της αθωότητας, αλλά και το δικαίωμά του σε μία δίκαιη δίκη που πηγάζει από το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Η ευρωβουλευτής επισήμανε πως «αυτό ζήτησε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, όχι επειδή ο Φρέντι Μπελέρης ανήκει στην ελληνική εθνική μειονότητα της Αλβανίας αλλά επειδή πρόκειται για μια ευρωπαϊκή υπόθεση σεβασμού του κράτους δικαίου σε μια υποψήφια προς ένταξη χώρα».

Και στη συνέχεια, η εκπρόσωπος Τύπου της ευρωομάδας της ΝΔ υπογράμμισε: «Δεν είναι μια διμερής υπόθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Αλβανία, και αυτό δεν το αναφέρω επειδή είμαι Ελληνίδα ευρωβουλευτής. Η υπόθεση Μπελέρη είναι μια ευρωπαϊκή υπόθεση, όπως προκύπτει από το Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το δικό μας ψήφισμα, της 12ης Ιουλίου 2023, καθώς και από τις συστάσεις της χθεσινής 17ης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ΕΕ-Αλβανίας. Και ως ευρωπαϊκή υπόθεση σαφώς έχει επιπτώσεις και στην ενταξιακή διαδικασία της Αλβανίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

Η κ. Ασημακοπούλου έκλεισε την παρέμβασή της, απευθυνόμενη στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το ερώτημα: «Απέναντι σε αυτή την ευρωπαϊκή υπόθεση, κύριοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την οποία γίνεται λόγος και στην ετήσια Έκθεσή σας του 2023 για την Αλβανία, ποια είναι η ευρωπαϊκή αντιμετώπιση;».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: Εξοργιστική και «εκτός γραμμής» της σχετικής έκθεσης, η απάντηση της Κομισιόν για την υπόθεση Μπελέρη"

Κάτω Αχαΐα: Πυροβόλησαν πρόσφατα αποφυλακισμένο άνδρα που εμπλέκεται σε υποθέσεις ναρκωτικών

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης (24.01.2024) στην Κάτω Αχαΐα όπου σημειώθηκε σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς. 

Ένας 43χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί αφού είχε καταδικαστεί για υποθέσεις ναρκωτικών γύρω στις 23.40 το βράδυ επέστρεφε στο σπίτι του στην Κάτω Αχαΐα σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news. 

Ενώ ο άνδρας βρισκόταν έξω από την περίφραξη του σπιτιού του, τον πλησίασε ένα μαύρο αυτοκίνητο με οδηγό έναν άγνωστο άνδρα ο οποίος έβγαλε ένα πιστόλι, το έστρεψε προς το μέρος του 43χρονου και, μέσα από το αυτοκίνητο και από κοντινή απόσταση, τον πυροβόλησε τρεις φορές και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Από τους πυροβολισμούς ο άνδρας τραυματίστηκε στη μέση με ένα από τα τραύματα να είναι διαμπερές. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας και στη συνέχεια στο Π.Γ.Ν.Π. Ρίου για περαιτέρω νοσηλεία.
Στο σημείο ανευρέθηκαν δύο κάλυκες πυροβόλου όπλου των 9 mm και μία παραμορφωμένη βολίδα από φυσίγγιο πυροβόλου όπλου. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του δράστη βρίσκεται σε εξέλιξη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κάτω Αχαΐα: Πυροβόλησαν πρόσφατα αποφυλακισμένο άνδρα που εμπλέκεται σε υποθέσεις ναρκωτικών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news