facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Ο ΟΗΕ καλεί τη Ρωσία να αποσύρει αμέσως τα στρατεύματά της από την Ουκρανία

Την παραμονή της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε σήμερα ψήφισμα με το οποίο καλεί τη Ρωσία να αποσύρει αμέσως τα στρατεύματά της από τη γειτονική της χώρα, προκειμένου να επιτευχθεί μια «δίκαιη και βιώσιμη» ειρήνη στην περιοχή.

141 χώρες ενέκριναν το ψήφισμα, επτά καταψήφισαν (Ρωσία, Λευκορωσία, Συρία, Βόρεια Κορέα, Ερυθραία, Μαλί, Νικαράγουα) και 32 χώρες απείχαν (μεταξύ αυτών η Κίνα, η Ινδία και το Ιράν).
Όπως και οι προηγούμενες αποφάσεις, οι οποίες είναι μη δεσμευτικές, το κείμενο επαναλάμβανε «τη δέσμευση στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», «απαιτεί» την άμεση απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων και καλεί σε «τερματισμό των εχθροπραξιών».

Ωστόσο δεν κάνει αναφορά στο ειρηνευτικό σχέδιο δέκα σημείων το οποίο παρουσίασε τον Νοέμβριο ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η Ουκρανία αποφάσισε να μην υπάρχει αναφορά σε αυτό το ειρηνευτικό σχέδιο προκειμένου να καταφέρει το σχέδιο απόφασης να γίνει δεκτό με τις περισσότερες δυνατές ψήφους, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τουλάχιστον όσες τον Οκτώβριο, όταν 143 χώρες ψήφισαν υπέρ της απόφασης που καταδίκαζε την προσάρτηση από τη Ρωσία τεσσάρων ουκρανικών περιοχών.

θες Τετάρτη, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες είχε καταδικάσει εκ νέου τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την οποία χαρακτήρισε «προσβολή στη συλλογική μας συνείδηση» και τόνισε πως η πρώτη επέτειος από την έναρξη του πολέμου αποτελεί ένα «θλιβερό ορόσημο» για τον λαό της Ουκρανίας αλλά και για ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα.

Αναφερόμενος στις πυρηνικές απειλές της Μόσχας, ο Γκουτέρες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπογράμμισε: «Ακούσαμε έμμεσες απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων. Η αποκαλούμενη χρήση μη στρατηγικών (ή τακτικών) πυρηνικών όπλων είναι απολύτως απαράδεκτη. Είναι καιρός να απομακρυνθούμε από το χείλος του γκρεμού».

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΟΗΕ καλεί τη Ρωσία να αποσύρει αμέσως τα στρατεύματά της από την Ουκρανία"

Hellenic Train: Τροποποίηση δρομολογίων την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου

Λόγω εργασιών που πραγματοποιούνται από τον διαχειριστή υποδομής (ΟΣΕ ) στην γραμμή του Αεροδρομίου, αύριο Παρασκευή 24/2/2023, τα ακόλουθα δρομολόγια της γραμμής Άνω Λιόσια- Κορωπί, στο τμήμα Άνω Λιόσια- Μεταμόρφωση θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία της Hellenic Train, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα δρομολόγια:

2200 (Άνω Λιόσια-Κορωπί), με ώρα αναχώρησης 06:04 και
2232 (Άνω Λιόσια- Κορωπί), με ώρα αναχώρησης 15:04.μεταφορ

Τα ακόλουθα δρομολόγια της γραμμής Άνω Λιόσια- Κορωπί-Άνω Λιόσια, θα πραγματοποιηθούν με Λεωφορεία στο τμήμα Άνω Λιόσια- ΣΚΑ- Άνω Λιόσια.

2204 (Άνω Λιόσια – Κορωπί) και ώρα αναχώρησης 07:04
2208 (Άνω Λιόσια – Κορωπί) και ώρα αναχώρησης 08:04
2212 (Άνω Λιόσια – Κορωπί) και ώρα αναχώρησης 09:04
2236 (Άνω Λιόσια – Κορωπί) και ώρα αναχώρησης 16:04
2240 (Άνω Λιόσια – Κορωπί) και ώρα αναχώρησης 17:04
2244 (Άνω Λιόσια – Κορωπί) και ώρα αναχώρησης 18:04
2205 (Κορωπί – Άνω Λιόσια) και ώρα αναχώρησης 06:34
2209 (Κορωπί – Άνω Λιόσια) και ώρα αναχώρησης 07:34
2213 (Κορωπί – Άνω Λιόσια) και ώρα αναχώρησης 08:34
2237 (Κορωπί – Άνω Λιόσια) και ώρα αναχώρησης 15:34
2241 (Κορωπί – Άνω Λιόσια) και ώρα αναχώρησης 16:34
2245 (Κορωπί – Άνω Λιόσια) και ώρα αναχώρησης 17:34

Διαβάστε Περισσότερα » "Hellenic Train: Τροποποίηση δρομολογίων την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου"

Πρώτο ντιμπέιτ για τις εκλογές: Θέλουμε αποτέλεσμα κοντά στην αυτοδυναμία από την α' Κυριακή, λέει ο Οικονόμου - Τσαπανίδου: Θα είμαστε πρώτο κόμμα

Το πρώτο ντιμπέιτ των εκπροσώπων της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε στο Εrtnews και στην εκπομπή «Στο Κέντρο» με τον Γιώργο Κουβαρά.

Στην πρώτη τηλεμαχία στον δρόμο προς τις κάλπες, απέναντι στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μαζί με τον Γιώργο Κουβαρά οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Απόστολος Μαγγηριάδης και Σοφία Παπαϊωάννου.

Οι τρεις δημοσιογράφοι της ΕΡΤ έθεσαν τις ερωτήσεις τους προς τους δύο πολιτικούς σε δύο θεματικές: η πρώτη αφορούσε την Οικονομία, Κοινωνία, Θεσμοί και η δεύτερη τις επερχόμενες εκλογές. Στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας οι δύο πολιτικοί είχαν τη δυνατότητα να θέσουν τη δική τους ερώτηση ο ένας στον άλλο.

Παρακολουθήστετην εκπομπή



Οικονόμου: Ο κόσμος θα συγκρίνει το έργο των δυο κυβερνήσεων - Οι ενισχύσεις δόθηκαν χωρίς να εκθέσουν τη χώρα στις αγορές 

Ο κόσμος θα συγκρίνει το έργο των δυο κυβερνήσεων και θα αποφασίσει ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την τηλεμαχία με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου στην κρατική τηλεόραση.

Ο κ.Οικονόμου είπε ότι οι ενισχύσεις που δόθηκαν στου πολίτες τους στήριξαν και προήλθαν από το μέρισμα της ανάπτυξης και όχι από την υπερφορολόγηση. Προσέθεσε ότι με την πολιτική της κυβέρνησης ενισχύονται οι πολλοί με επιλογές που δεν εξέθεσαν τη χώρα στις αγορές και οι ενισχύσεις δόθηκαν για να σταθεί η χώρα μπροστά στο μεγαλύτερο κοκτέιλ κρίσης που γνώρισε ποτέ η χώρα.

Τσαπανίδου : «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα φέρει νόμο που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία» 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προστατεύσει την πρώτη κατοικία και αυτό το ξέρουν οι πολίτες και το παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός στην Βουλή, ανέφερε η Πόπη Τσαπανίδου στην πρώτη της τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου στην ΕΡΤ.

Ακολούθως υποστήριξε: «Ο πτωχευτικός νόμος της ΝΔ άλλαξε το πεδίο ώστε να μην υποχρεώνονται οι τράπεζες και τα funds σε διακανονισμό με τους ιδιοκτήτες. Εμείς ζητάμε η κυβέρνηση να αναστείλει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέχρι τις εκλογές ώστε να προστατευθούν τα ευάλωτα νοικοκυριά που έχουν μεγάλη ανάγκη. Αμέσως μετά ο ΣΥΡΙΖΑ θα θεσπίσει νόμο που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία και θα προβλέπει διαπραγμάτευση και δικαστική προστασία του δανειολήπτη».

Επί ΣΥΡΙΖΑ έγινε μεγάλη προσπάθεια να στηριχθούν οι άνθρωποι των απομακρυσμένων περιοχών.
 Με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις δομές πρωτοβάθμιες υγείας υγείας και το μεταφορικό ισοδύναμο που ήταν μια εμβληματική μεταρρύθμιση του αείμνηστου Νεκτάριου Σαντορινιού.
Έχουμε σχέδιο για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, για την ίδρυση παιδικών σταθμών σε περισσότερες περιοχές της χώρες, για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με περισσότερες δομές πρωτοβάθμιας υγείας, με στήριξη των συνταξιούχων.

Οικονόμου: «Να γιατί λέμε στους νέους να ψηφίσουν τη ΝΔ» 

Απαντώντας στο ερώτημα «γιατί να ψηφίσει ένας 17χρονος τη ΝΔ» ο κ.Οικονόμου απάντησε μεταξύ άλλων:

«Γιατί λέμε ότι αξίζει να δικαιούται να ζει σε μια ευημερούσα χώρα να διεκδικήσει να ζήσει όπως προσδοκά αυτός και οι γονείς του. Αυτό προσπαθεί να κάνει η ΝΔ για τη νέα γενιά σε όλα τα επίπεδα όπως στην Παιδεία αποδίδοντας δωμάτια στις εστίες και βιβλιοθήκες στους φοιτητές . Λέμε να δίνεται η δυνατότητα να συνδέεται το πανεπιστήμιο με τα ξένα πανεπιστήμια, λέμε να φέρουμε το κράτος πιο κοινά στην τεχνολογία και να φέρουμε επενδύσεις, λέμε να φροντίζουμε να βρίσκει σπίτι η νέα γενιά, λέμε να ζει σε μια πατρίδα πρωταγωνιστή. Γιαυτό του λέμε να ψηφίσει ΝΔ».

Τσαπανίδου: Δεν έχουμε πάρει απαντήσεις για τις παρακολουθήσεις

Απαντώντας σε ερώτηση αν η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τη Βουλή συνάδει με τον απαιτούμενο σεβασμό στους θεσμούς η Πόπη Τσαπανίδου ανέφερε:

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής γιατί δεν είναι απλή υπόθεση αυτό που έγινε με την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε τη μισή Ελλάδα.
Δεν έχουμε πάρει απαντήσεις για τους λόγους που έγιναν αυτές οι παρακολουθήσεις ή αν ακόμη συνεχίζουν να γίνονται.
Αποχωρήσαμε από τις ψηφοφορίες ως μια κίνηση συμβολισμού.
Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου θα είχε πέσει η κυβέρνηση την αμέσως επόμενη ημέρα.
Είναι επικίνδυνο να συνηθίσουμε ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί δεν θα λειτουργούν σωστά στη χώρα.

Οικονόμου: «Δεν κρυφτήκαμε και αναλάβαμε δράση για να ρίξουμε φως στο θέμα των παρακολουθήσεων» 

Στο ερώτημα εάν η ΝΔ έκανε ότι μπορούσε για να χυθεί φως στην υπόθεση παρακολουθήσεων, ο κ.Οικονόμου είπε ότι η υπόθεση αυτή "δοκίμασε τις αντοχές των θεσμών" και τόνισε ότι "δεν κρυφτήκαμε, αναλήφθηκε πολιτική ευθύνη, υπήρξαν παραιτήσεις, και αλλάξανε πράγματα στην ΕΥΠ, και δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να μην μείνει καμία σκιά. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος και όχι να επιδιώκουμε εντυπώσεις πριν την δικαστική διερεύνηση. Επισήμανε πως όταν "εργαλειοποιήθηκαν οι θεσμοί" κατέληξαν σε υποθέσεις, "όπως της κυρίας Σαββαΐδου που κατηγορήθηκε και στη συνέχεια η χώρα μας τιμωρήθηκε με πρόστιμο από το ευρωπαϊκό δικαστήριο, την υπόθεση Νοβάρτις που κανείς τελικά δεν παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη. Η δημοκρατία έχει κανόνες. Όταν βγουν όλα από το σκοτάδι τότε θα δει ο κόσμος τι ακριβώς ήταν αυτή η υπόθεση".

Ο κ.Οικονόμου αναφέρθηκε στην περιφερειακή Ελλάδα και είπε ότι εξελίσσεται ένα μοναδικό έργο επενδύσεων στην περιφέρεια. Είπε ότι στην Τρίπολη γίνεται επένδυση της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας, και στο Κιλκίς μεγάλη επένδυση από επιχείρηση με μπαταρίες. "Θα μειώνονται οι ανισότητες στην περιφέρεια με την κυβέρνηση αυτή. Η προηγούμενη κυβέρνηση όχι ανάπτυξη δεν έφερε αλλά όταν η Ευρώπη είχε 1,5% ανάπτυξη εδώ είχαμε 0,5%".

Ο κ.Οικονόμου κάλεσε την κ.Τσαπανίδου να την συνοδεύσει-όπως είπε- σε πολλά μέρη της χώρας που γίνονται επενδύσεις από το εξωτερικό "για να δείτε τι σημαίνει ανάπτυξη στην πράξη". Είπε ότι "εδώ και πολύ καιρό επιχειρείται ένας αχταρμάς από το ΣΥΡΙΖΑ" και αναφερόμενος στα θέματα διαφθοράς είπε ότι "η ουσία είναι πως η κυβέρνηση αυτή δεν κρύβει κανένα πρόβλημα, Το ζήτημα δεν είναι μόνο πως μηδενίζεις τη διαφθορά αλλά πως την αντιμετωπίζεις. Εμείς αντιδρούμε άμεσα κάνουμε παρεμβάσεις που δεν υπήρχαν στο παρελθόν, όπως στις περιπτώσεις της κ.Γεροβασίλη ή του κ. Φλαμπουράρη". Τόνισε επίσης ότι η πολιτική στήριξης των ανθρώπων να ρυθμίσουν τα "δάνεια τους ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας και θα τη δει ο κόσμος" ενώ κάλεσε την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει εάν ο ΣΥΡΙΖΑ "θα γκρεμίσει τον φράχτη του Έβρου ή όχι" λέγοντας ότι "για εμάς εκτός από τη στεριά, σύνορα έχει και η θάλασσα".

Τσαπανίδου: Βλέπουμε Πάτσηδες αντί για ανάπτυξη

Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο η Πόπη τσαπανίδου απάντησε αν θα βρεθούν σε ντιμπέιτ Μητσοτάκης – Τσίπρας;

Συγκρίνετε δύο καταστάσεις εντελώς ανόμοιες, μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ρύθμισε το χρέος, έφερε αναπτυξιακούς ρυθμούς και σας έδωσε τη δυνατότητα σήμερα εσείς να κάνετε όσα κάνετε ανέφερε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:  «Το 2018 είχαμε ρεκόρ 12ετίας στην ανάπτυξη.
Βλέπουμε “Πάτσηδες” αντί για ανάπτυξη, βλέπουμε "Νικολάου" που διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα. Πώς αισθάνεστε όταν βλέπετε τον κόσμο στα μάτια που τους έχετε πει μπαταχτσίδες στο παρελθόν που δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνεια τους και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να πάρουν χρηματοδότηση;
Και φράχτης υπήρχε επί ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο και συντηρήθηκε καθώς και τα ηλεκτρονικά συστήματα.
Θα σεβόμαστε τους πρόσφυγες στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.
Θα κάνουμε το ζήτημα ευρωπαϊκό γιατί αυτό είναι, κάτι που δεν κάνετε εσείς».

Δεν είναι ο πήχης μας η ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές είπε ο πήχης της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι η ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ και ότι το κυβερνών κόμμα θέλει από την πρώτη Κυριακή των εκλογών ένα αποτέλεσμα που να οδηγεί σε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία θα επιδιώξει μια  αυτοδύναμη κυβέρνηση και αυτό το έχουμε πει ξεκάθαρα στον Ελληνικό λαό
ανέφερε

Χαοτικές οι διαφορές μας με τη ΝΔ 

Από την πλευρά της η κα Τσαπανίδου είπε: «Ακούσατε ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος; Αστειεύεστε; Είναι δυνατόν; Μου κάνει εντύπωση η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να θέσει αυτό το ζήτημα. Ίσως το κάνει για να αποφύγει τη συζήτηση για τις εταιρείες που χειραγωγούν την κοινή γνώμη και έχουν πελάτη τον κ. Μητσοτάκη.
Παράλληλα , απέκλεισε το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας με τη ΝΔ λέγοντας ότι είναι χαοτικές οι διαφορές μας με την κυβέρνηση της ΝΔ.
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει τους λίγους και δίνει κουπόνια στους πολλούς.  Κυβέρνηση ηττημένων δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να υπάρξει γιατί δεν θα βγαίνουν τα κουκιά.  Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η νίκη στις εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης εκβιάζει για αυτοδυναμία με δεύτερες και τρίτες εκλογές. Τι σταθερότητα μπορεί να δώσει αυτό στην οικονομία; Δεν θα χρειαστούν δεύτερες και τρίτες εκλογές».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πρώτο ντιμπέιτ για τις εκλογές: Θέλουμε αποτέλεσμα κοντά στην αυτοδυναμία από την α' Κυριακή, λέει ο Οικονόμου - Τσαπανίδου: Θα είμαστε πρώτο κόμμα"

Qatargate: Αποφυλακίζεται ο σύντροφος της Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι με βραχιολάκι

Αποφυλακίζεται ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο Qatargate.

Είχε προηγηθεί νέα ακρόαση του Φραντσέσκο Τζόρτζι ενώπιον των βελγικών αρχών. Ερωτήματα εγείρει το γεγονός ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και ο φερόμενος ως εγκέφαλος του Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, βρέθηκαν στο ίδιο κελί για μερικές ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι ο Παντσέρι έχει κάνει συμφωνία με τις αρχές να δώσει πληροφορίες με αντάλλαγμα μείωση της ποινής του.

Αντιδράσεις έχει εγείρει το γεγονός, σύμφωνα με το οποίο ο Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Αντόνιο Παντσέρι μοιράζονταν το ίδιο κελί για μερικές μέρες.
Το κύριο ερώτημα που προκύπτει:

Πώς είναι δυνατόν οι Βεγικές Αρχές, οι οποίες ισχυρίζονται ότι δεν θέλουν να υπάρχουν επαφές μεταξύ ατόμων που έχουν πληροφορίες για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, επειδή μπορούν ακόμη και να αλλάξουν την «ιστορία», να βάζουν Παντσέρι και Τζόρτζι στο ίδιο κελί;

Υπενθυμίζεται, ότι ο Αντόνιο Παντσέρι έχει υπογράψει σύμφωνο με τις αρμόδιες αρχές δείχοντας ότι εχει μετανιώσει.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Qatargate: Αποφυλακίζεται ο σύντροφος της Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι με βραχιολάκι"

Τα δύο σενάρια για τον κατώτατο μισθό – Πιο κοντά στα 800 ευρώ

Aντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση του ύψους του νέου κατώτατου μισθού που θα ισχύσει από την 1η Απριλίου.

Οι κοινωνικοί φορείς έχουν ήδη καταθέσει τις προτάσεις τους και το υπουργείο Εργασίας περιμένει τώρα το πόρισμα του ΚΕΠΕ πριν η κυβέρνηση λάβει τις τελικές αποφάσεις της.

Ο ΣΚΑΪ αποκάλυψε τα δύο σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ το πρώτο σενάριο φέρει τον κατώτατο μισθό από την 1η Απριλίου μεταξύ 770-780 €.

Πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν πως η αύξηση του κατώτατου μισθού έχει ένα «σκαλοπάτι» το 775 των συντάξεων κάτω από το οποίο δεν γίνεται να πάει.

Παράλληλα υπάρχει και ένα δεύτερο σενάριο για ακόμη υψηλότερο κατώτατο μισθό το οποίο κάνει λόγο για αύξηση από 770-800 € με νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Τα δύο σενάρια για τον κατώτατο μισθό – Πιο κοντά στα 800 ευρώ "

Ρόδος: «Δεν θα σταματήσω να ψάχνω την αλήθεια» λέει ο 40χρονος που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον πατέρα του και 8 μήνες έπαιζε θέατρο

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι ο 40χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του πατέρα του στη Ρόδο, με τον ίδιο να καταγγέλλει πως έχει στιγματιστεί.Μιλώντας στο Live News ο Βαγγέλης Καρυώτης, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του πατέρα του και δεν έχει συλληφθεί ακόμα, δήλωσε πως δεν θα σταματήσει να ψάχνει την αλήθεια για τον πατέρα του.

«Είμαι πολύ καταβεβλημένος ψυχολογικά, είμαι πολύ χάλια και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως αισθάνομαι. Ζούμε σε μία μικρή κοινωνία στη Ρόδο κι έχω στιγματιστεί σαν άνθρωπος. Ψάχνω την αλήθεια για τον πατέρα μου και δεν θα σταματήσω», δήλωσε.

Η δικηγόρος του, Δέσποινα Γρύλλη, τόνισε στο MEGA πως αύριο θα λάβουν τα αντίγραφα της δικογραφίες και ανέφερε ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν την αθωότητα του 40χρονου, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: «Δεν θα σταματήσω να ψάχνω την αλήθεια» λέει ο 40χρονος που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον πατέρα του και 8 μήνες έπαιζε θέατρο"

Qatargate: Αποκάλυψη Παντσέρι για Καϊλή – Πήρε 250.000 ευρώ για να εκλεγεί

«Βόμβα» πυροδότησε ο Αντόνιο Παντσέρι για το Qatargate αφού υποστήριξε – στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τις βελγικές αρχές – πως η Εύα Καϊλή έλαβε από το Κατάρ 250.000 ευρώ για την προεκλογική της εκστρατεία το 2019.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος της προφυλακισμένης ευρωβουλευτή, αποκάλυψε τον ισχυρισμό του Αντόνιο Παντσέρι στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

«Αν λοιπόν πήρε αυτά τα χρήματα, είναι χρήματα τα οποία αφορούν παράβαση σε βαθμό πλημμελήματος σύμφωνα με ειδική διάταξη, δεν είναι δηλαδή δωροδοκία, δηλαδή πολύ μικρό αδίκημα», ο συνήγορος της κ. Καϊλή.

Επιπροσθέτως, ο κ. Δημητρακόπουλος, επιβεβαίωσε την γνησιότητα του εντάλματος που δημοσίευσε το Politico, που εμφανίζει την Εύα Καϊλή, ως πρόσωπο με κεντρικό ρόλο, στην υπόθεση Qatargate, ωστόσο όπως τονίζει ο ίδιος, συντάχθηκε με προχειρότητα.

«Την στιγμή που εκδίδεται αυτό το ένταλμα συλλήψεως, κατηγορία συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση η κ. Καϊλή δεν είχε. Βλέπετε πόσο πρόχειρα συντάχθηκε το ένταλμα συλλήψεως. Η κατηγορία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση έγινε πριν μια εβδομάδα που κατέθεσε ένας από τους μεγαλύτερους ψεύτες που ακούει στο όνομα Αντόνιο Παντσέρι», δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Qatargate: Αποκάλυψη Παντσέρι για Καϊλή – Πήρε 250.000 ευρώ για να εκλεγεί "

Καιρός αύριο: Νεφώσεις, ομίχλη και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια

Ο καιρός αύριο Παρασκευή (24.02.2023) θα «δώσει» τοπικές νεφώσεις και αυξημένη υγρασία. Λίγες ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες, κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στα βορειοανατολικά μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με ένταση έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 3 με 4 και το βράδυ στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 16 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα κυμανθεί σε υψηλές τιμές για την εποχή και θα φθάσει τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες θα είναι αυξημένες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και από το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βελτίωση από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, το βράδυ μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με λίγες ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: Ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά νεφώσεις τοπικά αυξημένες με λίγες ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία. Από το απόγευμα λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που κατά τόπους στην Κρήτη θα είναι αυξημένες.
Άνεμοι: Δυτικοί 2 με 4 μποφόρ και στις Κυκλάδες από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα Δωδεκάνησα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Τις πρωινές ώρες αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Νεφώσεις, ομίχλη και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια"

Σοφία Νικολάου: Πόρισμα του ΣΔΟΕ κρίνει ότι οι συμβάσεις που υπέγραψε, είναι απολύτως νόμιμες

Ολοκληρωμένο πόρισμα 169 σελίδων έχει συντάξει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και βρίσκεται στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα, το οποίο αθωώνει την πρώην γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία για τις συμβάσεις που υπογράφηκαν την περίοδο της πανδημίας, καθώς και το κρίσιμο έγγραφο της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, που έλεγξε τα πάντα, και αποφάνθηκε ότι όλες οι συμβάσεις είναι απολύτως νόμιμες.

Υπάρχουν επίσης και οι αναφορές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που βρήκε καθ' όλα νόμιμες τις συμβάσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από το συγκεκριμένο πόρισμα απομονώθηκαν και δημοσιεύτηκαν τέσσερις-πέντε, οι οποίες εμφανίζουν μια ασάφεια ως προς τις τιμές του υγειονομικού υλικού που πήρε μετά από διαγωνισμούς η Γενική Γραμματεία.

Η κυρία Νικολάου, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητά να μην συμπεριληφθεί το όνομά της στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Εύβοια, θα καταθέσει μηνύσεις κατά υπαλλήλων των ΣΔΟΕ, που έκαναν τη διαρροή. Για τους υπαλλήλους υπάρχει ήδη ποινική δικογραφία που συνέταξε ο προϊστάμενος της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρ. Μπαρδάκης.

Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι σήμερα μία υπάλληλος κλήθηκε σε απολογία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σοφία Νικολάου: Πόρισμα του ΣΔΟΕ κρίνει ότι οι συμβάσεις που υπέγραψε, είναι απολύτως νόμιμες"

Αντιμέτωπη με τον εισαγγελέα η χήρα Τράγκα – Κατηγορείται για ανακριβή δήλωση και μη υποβολή πόθεν έσχες

Εξηγήσεις για δυο βαρύτατα κακούργημα που αφορούν σε ανακριβή και μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες θα κληθεί να δώσει το επόμενο διάστημα η χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά. Σε βάρος της η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για τα συγκεκριμένα αδίκημα έπειτα από πόρισμα που της διαβίβασε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Στο πόρισμα αυτό αναφέρεται σύμφωνα με πληροφορίες ότι η χήρα του Γιώργου Τράγκα αν και ήταν υπόχρεη από το νόμο να υποβάλλει δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) εντούτοις για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα είτε δεν τις υπέβαλλε είτε τις υπέβαλλε αλλά αυτές ήταν ανακριβείς. Το αποτέλεσμα ήταν να μην δηλώσει περιουσιακά κατ έτος περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, η κ. Καρρά για το χρονικό διάστημα 2012 – 2016 υπέβαλλε ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες ενώ για το διάστημα από το 2016 έως το 2019 δεν είχε υποβάλλει καθόλου τη σχετική δήλωση. Μετά την απαγγελία της κατηγορίας σε βάρος της η χήρα του Γ. Τράγκα αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει τις εξηγήσεις της.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιμέτωπη με τον εισαγγελέα η χήρα Τράγκα – Κατηγορείται για ανακριβή δήλωση και μη υποβολή πόθεν έσχες"

Γυναίκα από τον Έβρο συνελήφθη στην Τουρκία - Γιατί την κατηγορούν

Γυναίκα από τον Έβρο συνελήφθη την Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου, στην Τουρκία.

Η γυναίκα είχε πάει στη γειτονική χώρα και επιστρέφοντας, συνελήφθη στο Τελωνείο Υψάλων, απέναντι από τους Κήπους καθώς, σύμφωνα με το evrosnews και όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, στο πορτ μπαγκάζ του ΙΧ της, μετέφερε λαθραία δύο μετανάστες από τη Συρία. Υπάρχουν αναφορές πως τα δύο άτομα αυτά ήταν Τούρκοι γκιουλενιστές.

Η γυναίκα, πάντως, δύο μέρες μετά, συνεχίζει να κρατείται ενώ σοβαρές κατηγορίες φέρεται να τη βαραίνουν.

Σημειώνεται πως για το θέμα έχει ενημερωθεί η ελληνική πλευρά και το ελληνικό Προξενείο της Αδριανούπολης ενώ γίνονται οι απαραίτητες προσπάθειες για να αφεθεί ελεύθερη. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Γυναίκα από τον Έβρο συνελήφθη στην Τουρκία - Γιατί την κατηγορούν"

Boυλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το «πόθεν έσχες» και την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Ψηφίστηκε σήμερα (23.02.2023) από την ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, για το πόθεν έσχες και την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Επί της αρχής, «ναι» στο νομοσχέδιο δήλωσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Καταψήφισαν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση. «Παρών» δήλωσε το ΜέΡΑ25. Απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχέση με το ζήτημα της δημοσιότητας των δηλώσεων των συζύγων των πολιτικών, η νομοτεχνική βελτίωση που επέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης ορίζει ρητά ότι οι Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης των πολιτικών, καθώς και των συζύγων, των εν διαστάσει συζύγων ή των προσώπων με τα οποία οι υπόχρεοι έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δημοσιοποιούνται στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής.

Επίσης, κατά τον έλεγχο των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης των πολιτικών προσώπων, συσχετίζονται και ελέγχονται με όμοιο τρόπο οι Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης των συζύγων, των εν διαστάσει συζύγων ή των προσώπων με τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

Με τις άλλες νομοτεχνικές βελτιώσεις που ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης:

-Στη Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης θα περιλαμβάνεται και κάθε οφειλή που προέρχεται από διοικητικά πρόστιμα, χρηματικές ποινές, φόρους και τέλη προς το Δημόσιο και τους ΟΤΑ, εισφορές προς Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και υπερβαίνει τις 5000 ευρώ.

-Σε σχέση με την επιλογή των δηλώσεων προς έλεγχο, ορίζεται ότι ο Γενικός Επίτροπος της Επικρατείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο μπορεί, μετά από καταγγελία ή και αυτεπαγγέλτως να παραγγείλει τη διενέργεια ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν υφίσταται αδικαιολόγητο περιουσιακό όφελος.

-Η διενέργεια του ελέγχου μπορεί να ανατεθεί σε ειδικό κλιμάκιο που αποτελείται από δικαστικούς υπαλλήλους της Γενικής Επιτροπείας της Επικρατείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

-Ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβιβάζουν στον Γενικό Επίτροπο στο Ελεγκτικό Συνέδριο επώνυμες καταγγελίες σε βάρος συγκεκριμένων υπόχρεων.

-Υπόχρεος που παραλείπει να υποβάλει ΔΠΚ εντός τις προθεσμίας ή υποβάλει ανακριβή ή ελλιπή ΔΠΚ τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και με χρηματική ποινή.

Ο Κώστας Τσιάρας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για παρελκυστική τακτική

Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας απευθύνθηκε στην εθνική αντιπροσωπεία. «Μολονότι υπήρχε ένα σοβαρό πλαίσιο, για πολλά χρόνια υπήρχε αμφιβολία ότι κάποια ζητήματα δεν εξετάζονται με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Στόχος μας είναι να εκσυγχρονίσουμε τη διαδικασία του ελέγχου των δηλώσεων πόθεν έσχες. Αυτό είναι βήμα προς τη διαφάνεια», είπε ο κ. Τσιάρας.

«Το γεγονός ότι ενσωματώθηκε σωρεία προτάσεων που είχαν υποβληθεί, κατά τη διαδικασία διαβούλευσης, κατά την ακρόαση των φορέων και από τα κόμματα, είναι δείγμα για το πώς αντιλαμβάνεται το υπουργείο το κοινοβουλευτικό και νομοθετικό έργο», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κ. Τσιάρας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για παρελκυστική τακτική, διότι βρίσκεται στην πολύ δύσκολη να απέχει επειδή σε μια σειρά θετικών νόμων δεν μπορούσε να εκφραστεί αρνητικά.

«Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο λύνει ζητήματα, συστηματοποιεί τη νομοθεσία σε ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα που αφορά τη νομοθεσία περί «πόθεν έσχες», εκσυγχρονίζει το νομικό πλαίσιο, αναβαθμίζει αναμφίβολα την ποιότητα ελέγχου και, προφανώς, διευκολύνει το ελεγκτικό έργο των αρμόδιων αρχών», είπε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας.

Αναφερόμενος στα θέματα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι οι διατάξεις ενισχύουν και τη έργο και τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα των Εντεταλμένων Ευρωπαίων Εισαγγελέων.

Μετά την κατάθεση των νομοτεχνικών βελτιώσεων, από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ζήτησε τον λόγο ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Καστανίδης. Ο κ. Καστανίδης δήλωσε ότι σωστά ο υπουργός επέφερε βελτίωση, σύμφωνα με την οποία θα υπάρχει δημοσιότητα για τις δηλώσεις πόθεν έσχες των συζύγων των πολιτικών.

Ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να κάνει δεκτή την τροπολογία που έχουν καταθέσει στο νομοσχέδιο βουλευτές του κόμματος του, για την υπαγωγή στην υποχρέωση δήλωσης πόθεν έσχες, στελεχών του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας που έχουν χειριστεί θέματα εξοπλιστικών προγραμμάτων και κοινών προμηθειών.

Ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης κατήγγειλε τον αποκλεισμό των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης από την επιτροπή ελέγχου των δηλώσεων.

Απαράδεκτο, χαρακτήρισε τον αποκλεισμό των άλλων κομμάτων από την επιτροπή ελέγχου και η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

«Με χαρά βλέπω ότι τελικά υποχωρήσατε και φέρατε τη διάταξη για τη δημοσιότητα των δηλώσεων των συζύγων των πολιτικών προσώπων, μετά την πίεση που ασκήθηκε», ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Παράλληλα όμως υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην δίνει απαντήσεις σε σημαντικά ζητήματα, όπως η υπόθεση της κ. Νικολάου ή το γεγονός ότι η περίπτωση του κ. Πάτση πέρασε «κάτω από τα ραντάρ» της επιτροπής ελέγχου. Ιδίως όμως, όπως τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης, η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει για τα δάνεια της ΝΔ και την πορεία αποπληρωμής τους.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος είπε ότι σήμερα έγινε ένα βήμα διαφάνειας, με ένα νομοσχέδιο που «χτίζει εμπιστοσύνη», ανάμεσα στους πολίτες και τους πολιτικούς.

Σχολιάζοντας τις βελτιώσεις που επέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης στις διατάξεις του νομοσχεδίου, ο κ. Κουμουτσάκος κάλεσε την αντιπολίτευση να κατανοήσει την ποιοτική αναβάθμιση του κοινοβουλευτικού έργου, αντί να επιχειρεί να παρουσιάσει, ως υποχώρηση, τον σεβασμό της κυβέρνησης στην κοινοβουλευτική διαδικασία. Αντίστοιχο σεβασμό, τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, δεν επιδεικνύει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που απέχει από τις ψηφοφορίες.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Boυλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το «πόθεν έσχες» και την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία"

Νωρίτερα η πληρωμή επιδομάτων ΟΠΕΚΑ - Πότε μπαίνουν τα λεφτά

Νωρίτερα ξεκινούν οι πληρωμές επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ λόγω της αργίας της Καθαράς Δευτέρας. Έτσι, οι δικαιούχοι επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ θα δουν μερικές ημέρες νωρίτερα τα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Αναλυτικά, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου πληρώνονται στους δικαιούχους μία σειρά από επιδόματα και παροχές από τον Οργανισμό.

  1. Επίδομα γέννησης
  2. Επίδομα ενοικίου
  3. Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής Ανασφάλιστων υπερηλίκων
  4. Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)
  5. Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα
  6. Επίδομα Ομογενών
  7. Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων και «Σύνταξη Υπερηλίκων του ν. 1296/1982».

Σημειώστε ότι τα χρήματα μπαίνουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων από την προηγούμενη - ανάλογα με την τράπεζα - δηλαδή, από το απόγευμα της Πέμπτης 23/2.

Προνοιακά επιδόματα

Ο ΟΠΕΚΑ καταβάλλει εννέα παροχές και προγράμματα που απευθύνονται σε άτομα με αναπηρία:

Επίδομα κίνησης Διατροφικό επίδομα σε νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος κ.λπ, πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με βαριά αναπηρία Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση Πρόγραμμα-οικονομικής-ενίσχυσης-παραπληγικών-τετραπληγικών-και-ακρωτηριασμένων-ανασφάλιστων-και-ασφαλισμένων-του-Δημοσίου, ενίσχυση ατόμων με συγγενή αιμολυτική αναιμία (μεσογειακή – δρεπανοκυτταρική – μικροδρεπανοκυτταρική κ.λπ.) ή συγγενή αιμορραγική διάθεση (αιμορροφιλία κ.λπ.), Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας (AIDS), πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης κωφών και βαρήκοων ατόμων, πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με αναπηρία όρασης, πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με εγκεφαλική παράλυση Οικονομική ενίσχυση ασθενών και αποθεραπευμένων χανσενικών και μελών των οικογενειών τους.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Νωρίτερα η πληρωμή επιδομάτων ΟΠΕΚΑ - Πότε μπαίνουν τα λεφτά "

Νίκος Κοκλώνης: Η ανάρτηση – απάντηση του γνωστού παρουσιαστή

Με ανακοίνωση του, την οποία ανήρτησε και στον λογαριασμό του στο Instagram, ο γνωστός παρουσιαστής και παραγωγός, Νίκος Κοκλώνης, απαντά σε δημοσίευμα που τον εμπλέκει σε υπόθεση που ερευνά η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. 

Αναλυτικά, ο Νίκος Κοκλώνης αναφέρει: “Σχετικά με το δημοσίευμα του Documento, στο οποίο αναφέρεται το όνομά μου και ότι ελέγχομαι για νομιμοποίηση εσόδων, διευκρινίζω ότι:

1) Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 20 χρόνια σε περισσότερες από 7 χώρες, έχοντας επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα, όπως και οι επιχειρήσεις μου, έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο.

2) Αναρωτιέμαι πώς το Documento γνωρίζει ότι ελέγχομαι από κάποια αρχή, ενώ σε εμένα, τον “ελεγχόμενο”, δεν έχει κοινοποιηθεί οτίδηποτε σχετικό.

3) Οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια στην ελληνική επικράτεια αφορούν τηλεοπτικές παραγωγές γνωστών τηλεοπτικών εκπομπών που μεταδίδονται από όλους σχεδόν τους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι τηλεοπτικές παραγωγές των επιχειρήσεων μου είναι διαθέσιμες σε όλους μέσω των σταθμών.

Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές, καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο.

4) Αποτελεί πάγια αρχή των εταιρειών μου και εμού να συνεργαζόμαστε και να διευκολύνουμε τις αρχές στην άσκηση του έργου τους. Αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον όποτε χρειαστεί.  

5) Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να διαβάλλει εμένα ή τις εταιρείες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζομένους, και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα. 

Επιπλέον, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις αναφορές για την εμπλοκή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην εταιρεία «BARKINGWELL PROGRESS», κοινοποιώντας και τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.

Νωρίτερα, σήμερα, έγινε γνωστό ότι η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος με επικεφαλής τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, προχώρησε σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας γνωστού τηλεοπτικού παραγωγού, καθώς και 7 φυσικών πρόσωπων και εμπλεκομένων εταιρειών (συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 21). Το “Documento” υποστήριξε ότι μεταξύ των εμπλεκομένων είναι ο Νίκος Κοκλώνης, ο οποίος έσπευσε να απαντήσει, διαψεύδοντας το σχετικό δημοσίευμα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα της Αρχής και το πολυσέλιδο πόρισμα του επικεφαλής της προέκυψε ότι ο εν λόγω τηλεοπτικός παραγωγός οφείλει στο δημόσιο από φόρους και λοιπά περίπου 22.000.000 ευρώ.

Κατά πληροφορίες, σύμφωνα με το πολυσέλιδο πόρισμα ο παραγωγός φέρεται να είχε στήσει τις εικονικές εταιρείες (15-16), ώστε να εμφανίζει ως συμβεβλημένους με αυτές τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους του. Μάλιστα, ένας Αλβανός φέρεται να εμφανίζεται σε όλες τις εταιρείες του, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η δέσμευση αποφασίστηκε από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ταυτόχρονα διαβιβάστηκε στον οικονομικό εισαγγελέα το πόρισμα της Αρχής για τη περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, τη διακρίβωση δηλαδή ή όχι αξιόποινων πράξεων στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα ο κ. Βουρλιώτης κατά πληροφορίες ζητάει σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού όσο και των άλλων εμπλεκομένων να ασκηθεί ποινική δίωξη, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νίκος Κοκλώνης: Η ανάρτηση – απάντηση του γνωστού παρουσιαστή"

Πετρούπολη: Ανήλικοι απείλησαν με ρόπαλα οδηγό λεωφορείου μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα - 4 συλλήψεις

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της Τετάρτης στην Πετρούπολη, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) τέσσερις ανήλικοι ημεδαποί, ηλικίας 15 και 16 ετών για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητικής βίας και περί όπλων.

Ειδικότερα, μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο «Αλκυών» στην Πετρούπολη χθες το απόγευμα, ομάδα αποτελούμενη από 15 άτομα, εκ των οποίων κάποιοι έφεραν ρόπαλα και ξύλινα αντικείμενα, προσέγγισαν 58χρονο ημεδαπό, οδηγό του λεωφορείου της φιλοξενούμενης ομάδας και τον απείλησαν.

Στη θέα των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που προσέτρεξαν στο σημείο, τα άτομα τράπηκαν σε φυγή και πέταξαν το ρόπαλο, τέσσερα ξύλινα μαδέρια και κουκούλα full face, τα οποία κατασχέθηκαν, ενώ οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τέσσερα άτομα που συμμετείχαν στην ανωτέρω ομάδα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πετρούπολη: Ανήλικοι απείλησαν με ρόπαλα οδηγό λεωφορείου μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα - 4 συλλήψεις"

Qatar Gate: Ερωτήματα για τη «συνύπαρξή» του Φραντσέσκο Τζιόρτζι με τον Παντσέρι στο ίδιο κελί

Δύσκολα φαίνεται ότι θα αφεθεί ελεύθερος ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο Qatar Gate, καθώς ολοκληρώθηκε η νέα ακρόασή του αλλά προκύπτουν νέα ερωτήματα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα ερωτήματα προκύπτουν από το γεγονός ότι ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι βρέθηκε στο ίδιο κελί για μερικές ημέρες με τον φερόμενο εγκέφαλο του Qatar Gate, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι έχει κάνει συμφωνία με τις Αρχές να δώσει πληροφορίες με αντάλλαγμα να μειωθεί η ποινή του, κάτι που σύμφωνα με τον δικηγόρο της Εύας Καϊλή, κρατάει την Ελληνίδα πολιτικό πίσω από τα κάγκελα.

Η νέα ακρόαση του Φραντσέσκο Τζιόρτζι ολοκληρώθηκε περίπου στις 13:00 (ώρα Ελλάδας), με τον δικηγόρο του να μην κάνει κάποια δήλωση πριν τη διαδικασία, ενώ μετά από αυτή αρκέστηκε να πει ότι όλα θα απαντηθούν το απόγευμα.

Το απόγευμα η εισαγγελία θα αποφασίσει αν θα συνεχιστεί η προφυλάκιση του Φραντσέσκο Τζιόρτζι ή αν θα αφεθεί ελεύθερος πιθανότατα με περιοριστικούς όρους. Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι πιθανότητες να αφεθεί ελεύθερος ο σύντροφος της Εύας Καϊλή είναι λίγες στην προκειμένη περίπτωση.

Το κύριο ερώτημα που προκύπτει για την περίπτωση να βρίσκονταν στο ίδιο κελί ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι και ο Αντόνιο Παντσέρι είναι πώς είναι δυνατόν να το επέτρεψαν αυτό οι βελγικές Αρχές, αφού τα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στο Qatar Gate μπορεί να συμφωνήσουν να αλλάξουν όσα θα καταθέσουν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Qatar Gate: Ερωτήματα για τη «συνύπαρξή» του Φραντσέσκο Τζιόρτζι με τον Παντσέρι στο ίδιο κελί"

Η Κομισιόν αναστέλλει τη χρήση του TikTok σε υπηρεσιακές συσκευές

Για να ενισχύσει την κυβερνοασφάλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το συμβούλιο εσωτερικής διοίκησης της Κομισιόν αποφάσισε να αναστείλει τη χρήση της εφαρμογής TikTok στις υπηρεσιακές συσκευές της, καθώς και στις προσωπικές συσκευές που είναι εγγεγραμμένες στην υπηρεσία κινητών συσκευών της Επιτροπής.

Το μέτρο αυτό αποσκοπεί στην προστασία της Επιτροπής από απειλές και ενέργειες κατά της κυβερνοασφάλειας, που είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν για κυβερνοεπιθέσεις κατά του υπηρεσιακού περιβάλλοντος της Επιτροπής, αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Οι εξελίξεις όσον αφορά την ασφάλεια άλλων πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα τελούν επίσης υπό συνεχή επανεξέταση.

Το μέτρο συνάδει με τις αυστηρές εσωτερικές πολιτικές της Επιτροπής για την κυβερνοασφάλεια όσον αφορά τη χρήση κινητών συσκευών για επικοινωνίες που σχετίζονται με την εργασία. Συμπληρώνει τις ήδη επί μακρόν συμβουλές της Επιτροπής προς το προσωπικό για την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών κατά τη χρήση πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και για τη διατήρηση υψηλού επιπέδου ευαισθητοποίησης σε θέματα κυβερνοασφάλειας στην καθημερινή του εργασία.

Η Επιτροπή δεσμεύεται να διασφαλίζει ότι το προσωπικό της προστατεύεται επαρκώς από αυξανόμενες κυβερνοαπειλές και κυβερνοπεριστατικά. Ως εκ τούτου, είναι καθήκον όλων να ανταποκρίνονται όσο το δυνατόν νωρίτερα σε πιθανές προειδοποιήσεις για θέματα κυβερνοασφάλειας.

Η σημερινή αναστολή χρήσης της εφαρμογής αποτελεί εσωτερική υπηρεσιακή απόφαση, αυστηρά περιορισμένη στη χρήση συσκευών εγγεγραμμένων στην υπηρεσία κινητών συσκευών της Επιτροπής.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Κομισιόν αναστέλλει τη χρήση του TikTok σε υπηρεσιακές συσκευές"

Βουλή: Άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισε η Ολομέλεια

Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Το αίτημα υπερψήφισαν 157 βουλευτές, 2 καταψήφισαν ενώ 12 δήλωσαν «παρών». Υπενθυμίζεται ότι από τις ψηφοφορίες της βουλής απέχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, η Βουλή αποφάσισε να απορρίψει τα αιτήματα άρσης ασυλίας για τους Βασίλη Κικίλια, Θάνο Πλεύρη και Χριστόφορο Μπουτσικάκη.

Μαντινάδες και προειδοποιήσεις

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για το εισαγγελικό αίτημα άρσης της ασυλίας του που σχηματίστηκε μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας της ΝΔ, υποστήριξε αρχικά ότι έχει στοχοποιηθεί από την πλειοψηφία λόγω των καταγγελιών του για διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Τη μακροσκελή του τοποθέτηση την διάνθισε με μαντινάδεςτη δύναμη στον άνθρωπο την δίνουνε οι φίλοι όπως το λάδι που κρατά τη φλόγα στο καντήλι») αλλά και με την προειδοποίηση προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας ότι «ψηφίστε τώρα αλλά ερχόμαστε με φόρα»

«Η ΝΔ επιχειρεί να με απονομιμοποιήσει ηθικά και πολιτικά»

«Μέσα από τις διαρκείς μηνύσεις η ΝΔ επιχειρεί να με απονομιμοποιήσει ηθικά και πολιτικά» είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει καμία τελεσίδικη απόφαση που να με καταδικάζει».

«Δικαιολογημένα φοβούνται την επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν θα τους κόψει απλά τη μάσα αλλά θα ζητήσει πίσω όσα αφαίρεσαν. Είναι δικαιολογημένη η εμπάθειά σας στο πρόσωπό μου και στο τμήμα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ» είπε σε άλλο σημείο για να τονίσει ότι ο ίδιος τους φίλους και τους συνεργάτες του.

Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε επίσης στις υποθέσεις του Ανδρέα Πάτση, Θέμη Χειμάρα, Σοφίας Νικολάου και Περικλή Μαντά ενώ για την υπόθεση του κ. Κώστα Μαραβέγια επανέλαβε τους ισχυρισμούς του περί προσπάθειας να χρηματοδοτηθεί επενδυτικός του φάκελος από τον αναπτυξιακό νόμο.

«Ο κ. Μαραβέγιας έβαλε την σύζυγό του να υποβάλλει αντ’ αυτού 2 φακέλους ενίσχυσης από τον αναπτυξιακό νόμο ύψους 2 εκατ. ευρώ για κέντρο αποκατάστασης και στέγη διαβίωσης ΑμεΑ» είπε ο κ. Πολάκης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βουλή: Άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισε η Ολομέλεια"

Κώστας Τσιάρας: «Δημοσιοποίηση και των δηλώσεων των συζύγων των βουλευτών στο πόθεν έσχες, τελεία και παύλα»

Θα γίνεται η δημοσιοποίηση των δηλώσεων πόθεν έσχες των συζύγων των βουλευτών, ξεκαθάρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, σε παρέμβασή του νωρίτερα στη συζήτηση που εξελίσσεται στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Ζητώ το λόγο για να διευκρινίσω ένα ζήτημα, για το οποίο βλέπω ότι παίρνει χώρο δημοσιότητας, αυτή τη στιγμή, με μια δυστυχώς παρελκυστική τακτική, η οποία επαναλαμβάνεται δυστυχώς συχνά, τελευταία», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης βάζοντας τέλος στα σενάρια ότι δεν θα δημοσιοποιούνται οι δηλώσεις των συζύγων των βουλευτών στις δηλώσεις πόθεν έσχες .

«Όταν νωρίτερα βρισκόταν στο βήμα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, του διευκρίνισα ότι η δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των συζύγων υπόχρεων, βεβαίως και θα δημοσιοποιείται. Παρόλα αυτά βλέπω να αναφέρεται ότι από την πλευρά της κυβέρνησης, υποτίθεται υπάρχει πρόθεση να μην συμβεί αυτό. Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά. Το δηλώσαμε, από την πρώτη στιγμή, ότι θα γίνεται δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των συζύγων των υποχρέων. Τελεία και παύλα», είπε ο Κώστας Τσιάρας. 
 
«Φέρτε τη νομοτεχνική»

Το λόγο πήρε στη συνέχεια, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ. «Κύριε Τσιάρα, εμείς σας το είπαμε απολύτως καλόπιστα εξ αρχής και εσείς καλόπιστα γνέψατε “ναι”. Για να γίνει όμως μια κουβέντα νόμος, χρειάζεται να φέρετε μια νομοτεχνική. Περιμέναμε μισή ώρα. Λέμε: “καθυστέρησε ο υπουργός”. Περιμέναμε μια ώρα. Λέμε: “καθυστέρησε ο υπουργός”. Μιάμιση ώρα, δύο ώρες, δύομισι, τρεις ώρες. Είμαστε εδώ. Καλόπιστα πάλι. Φέρτε τη νομοτεχνική, να σταματήσουμε και εμείς να έχουμε αμφιβολίες. Τη νομοτεχνική», είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

«Μάλλον περί άλλων τυρβάζετε»

«Κύριε Ζαχαριάδη, ενδεχομένως δεν έχετε παρακολουθήσει την πρακτική των συζητήσεων των νομοσχεδίων που αφορούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Γι΄ αυτό τον λόγο και μόνο μπορώ να σας καταλάβω. Διαφορετικά, θα έλεγα ότι μάλλον περί άλλων τυρβάζετε», απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Ό,τι έχουμε προαναγγείλει και ό,τι έχουμε πει, πάντα αποτυπώνεται στις νομοτεχνικές βελτιώσεις. Και όλα αυτά είναι ζητήματα που σε μια ζώσα κοινοβουλευτική διαδικασία, ξέρετε καλά, ότι θέλουν και τον χρόνο τους και το περιθώριο, προκειμένου να εξαντληθούν, με βάση τη διατύπωση, μέχρι και της τελευταίας λέξεως. Και προφανώς δεν είναι και το μόνο ζήτημα που διατυπώνεται, μέσα από μια νομοτεχνική βελτίωση. Ξέρετε έρχεται συνολικά και όχι μόνο για ένα ζήτημα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όλα αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευτεί θα αποτυπωθούν στις νομοτεχνικές βελτιώσεις», συμπλήρωσε ο Κώστας Τσιάρας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κώστας Τσιάρας: «Δημοσιοποίηση και των δηλώσεων των συζύγων των βουλευτών στο πόθεν έσχες, τελεία και παύλα»"

Στις 4 Μαρτίου ο πρώτος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ

Πρεμιέρα κάνει το επόμενο Σάββατο 4 Μαρτίου ο πρώτος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, με τη συμμετοχή 108.229 υποψήφιων κατηγοριών Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Χαρακτηριστική καινοτομία αυτού του μεγαλύτερου, στην 28χρονη πορεία της ανεξάρτητης αρχής, διαγωνισμού ο οποίος δεν περιλαμβάνει αριθμό θέσεων προς πλήρωση, ούτε φορείς που ζητούν προσωπικό, είναι η δημιουργία της λεγόμενης «δεξαμενής» επιτυχόντων, για μελλοντικές προκηρύξεις των εκάστοτε φορέων.

Σε δεύτερο στάδιο θα ακολουθήσει η απορρόφηση τους με την έκδοση σχετικών προκηρύξεων από τους φορείς, οπότε και θα υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής. Αρχής γενομένης της πλήρωσης 5.124 κενών θέσεων για τις εναπομείνασες ανάγκες του του 2022 καθώς και αυτές του 2023, πάντα των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ. Στο πλαίσιο του προγραμματισμού των προσλήψεων αυτής της περιόδου, από το σύνολο των θέσεων οι 3.502 αφορούν επιτυχόντες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), οι 1.565 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) και 57 θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ).

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη η πρώτη άμεση πλήρωση ενδέχεται να αφορά και 1.000 θέσεις επιπλέον, ενώ οι επιτυχόντες θα βρίσκονται στην υπηρεσία τους το αργότερο επτά μήνες μετά τις εξετάσεις.

Πάντως σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων (βάση των καταγεγραμμένων κενών οργανικών θέσεων των φορέων) την οποία υπέβαλε στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Βορίδης στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, απαιτείται η κάλυψη περίπου 16.000 θέσεων εργασίας σε φορείς του Δημοσίου. Θέσεις τις οποίες θα κληθούν να καλύψουν οι επιτυχόντες από την «δεξαμενή» καθώς θα τρέχουν προκηρύξεις για την κάλυψη τους.

Πώς θα διεξαχθούν οι εξετάσεις

Στο μεταξύ οι 108.229 υποψήφιοι, το ερχόμενο Σάββατο, θα προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα, 43 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας για να εξεταστούν σε δύο μαθήματα: Στις 09:00 στην Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας με μέγιστη διάρκεια εξέτασης τις 2 ώρες και 45 λεπτά και στις 14:30 στις Γενικές Γνώσεις, με διάρκεια εξέτασης 2 ώρες και 30 λεπτά. Και στα δύο μαθήματα οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα μία ώρα νωρίτερα. (Η αναζήτηση του Κέντρου που αντιστοιχεί στον κάθε υποψήφιο μπορεί να εντοπιστεί από την ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) με την εισαγωγή: ΑΦΜ, ή ΑΜΚΑ, ή αριθ. ταυτότητας)

Η εξέταση και των δύο μαθημάτων θα γίνει με την μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών. Στο πρώτο στάδιο, στο διαγωνιστικό οι υποψήφιοι πρέπει να απαντήσουν σε ερωτήσεις γνώσεων γενικού περιεχομένου, καθώς και σε δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας, η οποία αντικαθιστά την εργασιακή εμπειρία, που πλέον θα έχει σημαντικά μικρότερη βαρύτητα από άποψη μορίων. Στην δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας αξιολογούνται ο γλωσσικός και αριθμητικός συλλογισμός, οι δεξιότητες ανάλυσης, επίλυσης προβλημάτων και ιεράρχησης προτεραιοτήτων στον χώρο εργασίας, καθώς και χαρακτηριστικά που συνδέονται με την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα στην εργασία.

Οι συντελεστές βαρύτητας είναι 50% για κάθε μάθημα και επιτυχόντες θα είναι όσοι περάσουν τη βάση των 55 μονάδων για κάθε μάθημα/δοκιμασία και συνολικά.

Τα αποτελέσματα και οι προσλήψεις

Ακολούθως οι επιτυχόντες θα μπουν σε πίνακα βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα (πρώτο στάδιο), προκειμένου να συμμετάσχουν, σε δεύτερο στάδιο, σε προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων αντίστοιχων κλάδων/ειδικοτήτων σε φορείς του Δημοσίου – κεντρική διοίκηση, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ανεξάρτητες αρχές, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, υπό την εποπτεία υπουργείου και ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού.

Οι προσλήψεις ανά φορέα θα γίνονται με σειρά προτεραιότητας, βάση της βαθμολογίας των εξετάσεων, στην οποία θα προσμετρώνται επιπλέον τυπικά προσόντα (μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες κ.λπ.) και η εντοπιότητα.

Η αναλυτική κατανομή των θέσεων ανά φορέα, έδρα, κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα θα πραγματοποιηθεί με τις προκηρύξεις του δεύτερου σταδίου του διαγωνισμού, στον οποίο θα συμμετάσχουν όσοι επιτύχουν στο πρώτο στάδιο.

Στατιστικά στοιχεία για τις αιτήσεις συμμετοχής στον μεγάλο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό για 5.124 μόνιμες θέσεις σε δημόσιους φορείς, έδωσε στη δημοσιότητα το ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με αυτά, συνολικά υποβλήθηκαν υπερδιπλάσιες αιτήσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης από αυτές της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης

Η συντριπτική πλειονότητα των δηλώσεων προτίμησης των υποψηφίων ΠΕ αφορά τον κλάδο – ειδικότητα ΠΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών/ΠΕ Διοικητικοοικονομικών/Διοικητικών/Διοικητικού Προξενικού.

Αντίστοιχα, πρώτος με διαφορά στις προτιμήσεις των υποψηφίων ΤΕ είναι ο παρεμφερής κλάδος – ειδικότητα ΤΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών/ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού/Διοικητικού/Διοικητικού – Οικονομικού με 16.641 προτιμήσεις.

Σε πλήθος προτιμήσεων των υποψηφίων ΠΕ ακολουθεί ο κλάδος Οικονομικού, Νομικής Αρχαιολόγων και Γεωπόνων Περιβαλλοντολόγων Πληροφορικής, Κοινωνιολόγων, Μηχανικών Πολιτικών Μηχανικών και Ψυχολόγων.

Δημοφιλείς στους υποψηφίους ΤΕ είναι και οι κλάδοι – ειδικότητες Λογιστών, Οικονομικού Λογιστικού, Οικονομικού, Πληροφορικής και Γεωπονίας/Τεχνολόγων Γεωπονίας, Πολιτικών Μηχανικών και Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων/Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Σχετικά με την γεωγραφική κατανομή των υποψηφίων, περίπου οι μισές αιτήσεις προέρχονται από τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής και οι υπόλοιπες από τις λοιπές περιοχές της χώρας.

Σημειώνεται πως όσοι δεν συμμετείχαν στο διαγωνισμό ή δεν περάσουν τη βάση δεν θα έχουν ευκαιρία διορισμού μέχρι τον επόμενο γραπτό διαγωνισμό που θα διεξαχθεί αφού θα έχουν απορροφηθεί όλοι οι επιτυχόντες.

Αναφορικά με τους υποψηφίους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), παρότι η σχετική νομοθεσία προβλέπει συμμετοχή και αυτής της κατηγορίας εκπαίδευσης στον γραπτό διαγωνισμό, τελικά θα συνεχίσουν προς το παρόν να προσλαμβάνονται όπως και σήμερα, δηλαδή μέσω προκηρύξεων με σειρά προτεραιότητας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 4 Μαρτίου ο πρώτος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ"

Ρούλα Πισπιρίγκου: Παρατείνεται η προσωρινή κράτηση για 6 ακόμη μήνες

Παραμένει κρατούμενη η Ρούλα Πισπιρίγκου και για την υπόθεση της δολοφονίας της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αποφάσισε, ομόφωνα, την παράταση της προσωρινής της κράτησης για ακόμη 6 μήνες, μέχρι τη συμπλήρωση του 18μήνου.

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας έδωσε «μάχη» ενώπιον του δικαστηρίου ζητώντας από τους δικαστές να ανάψουν το «πράσινο φως» για την αποφυλάκιση της κατηγορούμενης με ή χωρίς περιοριστικούς, όρους μεταξύ των οποίων, και «βραχιολάκι» ενώ έστρεψε τα βέλη του στην πρόταση της εισαγγελέως για παράταση της προσωρινής κράτησης πέραν των 12 μηνών την οποία χαρακτήρισε «λιτή και δωρική» .

Ο συνήγορος υπεράσπισης αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο υποστηρίζοντας πως η εισαγγελική πρόταση «προσβάλει νομικά τη διαδικασία» ενώ σημείωσε πως «στα δικαστήρια δεν δικάζονται οι ποινικές διώξεις».

«Είναι αδιάφορο για ποιο λόγο κατηγορείται» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως πρέπει να αξιολογηθεί η «ζωντανή» ακροαματική διαδικασία καθώς «δεν είμαστε μια κοινωνία που λειτουργεί με το θυμικό».

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, που παρακολουθούσε από το εδώλιο, αναφέρθηκε αναλυτικά στα στάδια της έρευνας εκφράζοντας τη θέση πως η εντολέας του οδηγήθηκε στη φυλακή χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου λέγοντας, παράλληλα, πως βρέθηκε στο επίκεντρο «λαϊκού δικαστηρίου».

Επιχειρηματολογώντας ο κ. Κούγιας επικαλέστηκε ακόμη και το άρθρο που αφορά στην αναστολή εκτέλεσης της ποινή καταδικασμένων και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις περιπτώσεις των Λιγνάδη και Φιλιππίδη που, όπως είπε, «ήταν οι πρώτες τηλεδίκες» και παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι το εφετείο.

Ο συνήγορος της 34χρονης επανέλαβε πως πρόκειται για «πρωτοφανή υπόθεση».

«Είναι ντροπή για τη δικαιοσύνη αυτή η υπόθεση» ανέφερε συμπληρώνοντας πως αφορά «μία γυναίκα που λάτρευε την οικογένεια της, δεν έχει αγγίξει άνθρωπο και εμφανίζεται ως η δολοφονία τριών παιδιών».

«Ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα»

Η εισαγγελέας της έδρας είχε εισηγηθεί την παράταση της προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2023 οπότε και συμπληρώνεται το 18μηνο.

Στην πρόταση της η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε πως συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την παράταση της προσωρινής κράτησης πέραν των 12 μηνών κάνοντας λόγο για «ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που τελέστηκε, σύμφωνα με την κατηγορία, από τη μητέρα του θύματος» για το οποίο προβλέπεται ισόβια κάθειρξη.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρούλα Πισπιρίγκου: Παρατείνεται η προσωρινή κράτηση για 6 ακόμη μήνες"

Διασώθηκαν 18 μετανάστες νότια της Σάμου

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή Σαμιοπούλα νότια της Σάμου, για τον εντοπισμό τεσσάρων αγνοούμενων μεταναστών που επέβαιναν σε λέμβο, ενώ έχουν διασωθεί 18 άτομα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάποιος από τους επιβαίνοντες ειδοποίησε μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 ότι το σκάφος βρίσκεται σε δυσχερή θέση και ότι τέσσερα άτομα πήδηξαν στη θάλασσα.

Οι διασωθέντες μετανάστες μεταφέρονται στο Βαθύ της Σάμου ενώ στη θαλάσσια περιοχή είναι σε εξέλιξη έρευνες από ένα πλωτό του λιμενικού σκάφος της frontex και ελικόπτερο Super Puma για τον εντοπισμό των αγνοουμένων ατόμων. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν νότιοι άνεμοι 2 με 3 μποφόρ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Διασώθηκαν 18 μετανάστες νότια της Σάμου"

Κιβωτός του Κόσμου: Τι αναφέρει στο υπόμνημά του ο πατέρας Αντώνιος

Πολυσέλιδο υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων κατέθεσε σήμερα (23.02.2023) στις εισαγγελείς ανηλίκων ο πατέρας Αντώνιος, για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια και της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες,  για τα οποία έχει κληθεί σε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου μετά από καταγγελίες ενός 19χρονου και ενός 15χρονου πρώην φιλοξενούμενων στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ο πατέρας Αντώνιος, κατά πληροφορίες, στο πολυσέλιδο υπόμνημα του για την Κιβωτό του Κόσμου κάνει λόγο για ψευδείς καταγγελίες και ανύπαρκτη ποινική υπόθεση. 

Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «προφανείς σκοπιμότητες» για τις οποίες υποβλήθηκαν οι δύο αυτές καταγγελίες, επισημαίνοντας: «Λόγω προφανών σκοπιμοτήτων, μετά από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας, υποβλήθηκαν δύο, (τονίζεται ο αριθμός 2), καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης τη ΚΙΒΩΤΟΥ, που άκριτα υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνον Αρχές, Φορείς και Μέσα. Δυο καταγγελίες προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες. Μάλιστα, η επόμενη «αντέγραφε» τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης (!!!)».

Βάση των καταγγελιών αυτών στο υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων του πατέρα Αντώνιου τονίζεται πως «συντάχθηκαν αόριστα «κατηγορητήρια», χωρίς καν ειδικότερη περιγραφή των απαιτούμενων περιστάσεων, (τρόπου, χρόνου, μεθόδου), παρά την προφανή αντιφατικότητα τους». 

«Βέλη» στον πρώτο καταγγέλλοντα

Ταυτόχρονα, ο πατέρας Αντώνιος κάνει λόγο για «μεθοδευμένη δράση του πρώτου και κύριου καταγγέλλοντος» και τονίζει πως ο 19χρονος «εξακολουθεί, αφού περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του. Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών».

Την ίδια στιγμή ο πατέρας Αντώνιος κάνει λόγο για «ανύπαρκτη ποινική υπόθεση επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της ΚΙΒΩΤΟΥ», προσθέτοντας πως «παιδιά που ενυπόγραφα και με αποδείξεις διέψευσαν τον 19χρονο, υπέστησαν άγριο ξυλοδαρμό, από αγνώστους και απειλές να ανακαλέσουν».

Την ίδια στιγμή, ο πατέρας Αντώνιος επισημαίνει πως «μέχρι σήμερα πολλοί για προφανείς λόγους εκμεταλλεύονται το ζήτημα, σε βάρος των χιλιάδων παιδιών της δομής . Ευελπιστούμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει τώρα πλέον το καθήκον της, ανταποκρινόμενη επαρκώς στο έργο της». 

Πλέον, οι εισαγγελείς ανηλίκων αφού μελετήσουν και έγγραφες εξηγήσεις του πατέρα Αντώνιου και των άλλων υπόπτων θα αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων ή όχι για την Κιβωτό του Κόσμου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κιβωτός του Κόσμου: Τι αναφέρει στο υπόμνημά του ο πατέρας Αντώνιος"

Εως 120 δόσεις η ρύθμιση για κόκκινα δάνεια με εγγύηση δημοσίου

Χιλιάδες δανειολήπτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία είχαν πάρει δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα να βεβαιωθεί στην εφορία η αρχική τους οφειλή στην τράπεζα, έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν το χρέος τους σε έως 120 μηνιαίες δόσεις, κερδίζοντας διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων από 10% έως και 100%. Οι αιτήσεις θα πρέπει να γίνουν έως την 1η Αυγούστου 2023.

Οι εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου έχουν περιοριστεί δραστικά τα τελευταία χρόνια, μετά από πιέσεις της τρόικας στα χρόνια των μνημονίων. Δεν έχουν όμως εκλείψει. Ούτε και οι καταπτώσεις τους. Όταν ένα δάνειο εγγυημένο από το δημόσιο συνήθως σε ποσοστό 80% (χωρίς να αποκλείεται και το 100%) σταματά να εξυπηρετείται στις τράπεζες, αυτές απευθύνονται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την εξόφλησή του. Το δημόσιο εξοφλεί, αλλά το χρέος συνεχίζει να βαρύνει τον οφειλέτη καθώς βεβαιώνεται στα βιβλία εισπρακτέων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και η μη εξυπηρέτησή του συνοδεύεται από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, για τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί).

Η διάταξη νόμου η οποία περιλαμβάνεται στην τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τον εξωδικαστικό μηχανισμό έρχεται να συμπληρώσει προηγούμενες διατάξεις του 2020. Οι νέες διατάξεις, όπως αναφέρεται στο συνοδευτικό υλικό της τροπολογίας, αφορούν σε δανειολήπτες οι οποίοι δεν μπόρεσαν να εξυπηρετήσουν τις εν λόγω οφειλές τους κατά το χρονικό διάστημα από 8 Οκτωβρίου 2019 έως 1 Φεβρουαρίου 2023 σε δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Η διάταξη

Στο άρθρο 13 της τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών ορίζεται ότι:

1. Βεβαιωμένες οφειλές στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και στα Ελεγκτικά Κέντρα, σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ν. 4978/2022, Α'190, Κ.Ε.Δ.Ε.), που προέρχονται από επιχειρηματικά δάνεια και δάνεια φυσικών προσώπων, με εκδοθείσες έως και το έτος 2012 υπουργικές αποφάσεις παροχής της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου, κατ' εξουσιοδότηση του ν. 2322/1995 (Α' 143) ή παροχής της εγγύησης της εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ΑΕ» (πρώην «Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης ΑΕ») ή της εταιρείας με την επωνυμία «Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων ΑΕ (ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ)», όπως ισχύουν, τα οποία είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμα στα πιστωτικά ιδρύματα έως τις 7.10.2019, όπως αναγράφεται στο αίτημα κατάπτωσης των τραπεζών στις αρμόδιες Υπηρεσίες, δύνανται να ρυθμίζονται σε έως και εκατόν είκοσι (120) μηνιαίες δόσεις, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, εφόσον έχουν καταχωρισθεί στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων της Φορολογικής Διοίκησης από την 7η Οκτωβρίου 2019 μέχρι την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή σε ρύθμιση, με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν ως ακολούθως:

α) εφάπαξ με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%).

β) από δύο (2) έως και τέσσερις (4) μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό ενενήντα πέντε τοις εκατό (95%).

γ) από πέντε (5) έως και δώδεκα (12) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα πέντε τοις εκατό (85%).

δ) από δεκατρείς (13) έως και είκοσι τέσσερις (24) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%).

ε) από είκοσι πέντε (25) έως και τριάντα έξι (36) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%).

στ) από τριάντα επτά (37) έως και σαράντα οκτώ (48) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό σαράντα πέντε τοις εκατό (45%).

ζ) από σαράντα εννέα (49) έως και εξήντα (60) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%).

η) από εξήντα μία (61) έως και εβδομήντα δύο (72) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%).

θ) από εβδομήντα τρεις (73) έως και ενενήντα έξι (96) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%).

ι) από ενενήντα επτά (97) έως και εκατόν είκοσι (120) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%).».

2. Στις ρυθμίσεις του παρόντος δύνανται να υπάγονται, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, και οι οφειλές που προέρχονται από επιχειρηματικά δάνεια και δάνεια φυσικών προσώπων, με εκδοθείσες έως και το έτος 2012 υπουργικές αποφάσεις παροχής της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου κατ' εξουσιοδότηση του ν. 2322/1995 ή παροχής της εγγύησης της εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ΑΕ» (πρώην «Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης ΑΕ») ή της εταιρείας με την επωνυμία «Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων ΑΕ (ΤΕΜΠΜΕAΕ)», όπως ισχύουν, τα οποία έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα στα πιστωτικά ιδρύματα έως την 1η Φεβρουάριου 2023, όπως αναγράφεται στο αίτημα κατάπτωσης των τραπεζών στις αρμόδιες Υπηρεσίες, οι οποίες θα καταχωρισθούν στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων της Φορολογικής Διοίκησης μετά την καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής σε πρόγραμμα ρύθμισης, κατόπιν αίτησης στην αρμόδια υπηρεσία της Φορολογικής Διοίκησης για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής μέσα σε έξι (6) μήνες από την καταχώριση των οφειλών αυτών.

3. Οι οφειλές από τις άνω αιτίες που έχουν καταχωρισθεί στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων της Φορολογικής Διοίκησης πριν την 1η Φεβρουάριου 2023 και δεν έχουν υπαχθεί στις ρυθμίσεις του παρόντος, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχουν ενταχθεί στην πάγια ρύθμιση του ν. 4152/2013 (Α' 107), δύνανται να υπαχθούν στις ρυθμίσεις του παρόντος νόμου μέχρι την 1η Αυγούστου 2023 κατόπιν αίτησης στην αρμόδια υπηρεσία της Φορολογικής Διοίκησης για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εως 120 δόσεις η ρύθμιση για κόκκινα δάνεια με εγγύηση δημοσίου"

Δολοφονία υδραυλικού στη Νέα Ιωνία: Ίσως οι δράστες έφυγαν στην Αλβανία – Σκληροί ποινικοί με αρκετά μετρητά πάνω τους

Το ενδεχόμενο είτε να κρύβονται εκτός Αττικής είτε ακόμη να έχουν περάσει στη γειτονική Αλβανία, κάποιοι από τους εμπλεκόμενους στη δολοφονία του 39χρονου υδραυλικού στο καφέ με ναργιλέδες στη Νέα Ιωνία, εξετάζουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που χειρίζονται την υπόθεση.

Οι μέχρι στιγμής έρευνες έχουν δείξει ότι στο περιστατικό εμπλέκονται τα μέλη δύο διαφορετικών συμμοριών Αλβανών ποινικών, που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση ναρκωτικών και στην «προστασία» καταστημάτων.

Οι επτά άνδρες έφυγαν κακήν – κακώς από το σημείο, αφήνοντας πίσω τους ένα θηριώδες μαύρο τζιπ και τα… δακτυλικά τους αποτυπώματα. Ένα δεύτερο όχημα, που φέρεται να ανήκει σε αυτούς εντοπίστηκε στου Γκύζη και μεταφέρθηκε για εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας να αντλούν χρήσιμα συμπεράσματα από τα δύο τζιπ.

Κάπως έτσι, άλλωστε, έφτασαν στην ταυτοποίηση τους, ενώ όπως διαπιστώθηκε τόσο το αμερικανικό θηρίο όσο κι ένα γερμανικό μεγάλου κυβισμού τζιπ είχαν μισθωθεί μακροχρόνια πριν από 6 μήνες, με πλαστές ταυτότητες. Το γεγονός ότι πρόκειται για έμπειρους ποινικούς, που πιθανότατα είχαν πολλά μετρητά πάνω τους, αναγκάζει την ΕΛ.ΑΣ. να εξετάζει το ενδεχόμενο διαφυγής στην Αλβανία, απ’ όπου και κατάγονται.

Όσον αφορά τον 39χρονο υδραυλικό βρέθηκε κυριολεκτικά «στο λάθος μέρος, τη λάθος ώρα», καθώς πρόκειται για άτομο που δεν έχει κανένα ποινικό ενδιαφέρον. Ο άτυχος άνδρας ζούσε με τον αδερφό του στην περιοχή, ενώ όσοι τον γνώριζαν έκαναν λόγο για έναν ήσυχο άνθρωπο.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία υδραυλικού στη Νέα Ιωνία: Ίσως οι δράστες έφυγαν στην Αλβανία – Σκληροί ποινικοί με αρκετά μετρητά πάνω τους"

Έρευνα ΙΣΕ-ΓΣΕΒΕΕ: Ο μισθός φτάνει μόνο μέχρι τις 18 κάθε μήνα – Τι έδειξε για το «Καλάθι του νοικοκυριού»

Απαισιοδοξία είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τα ελληνικά νοικοκυριά σχετικά με την οικονομική ευρωστία τους για το 2023, όπως φαίνεται στη νέα έρευνα του ΙΣΕ-ΓΣΕΒΕΕ. Μάλιστα, η έρευνα έδειξε πως τα εισοδήματα των νοικοκυριών φτάνουν μόνο μέχρι τις 18 κάθε μήνα.

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων της ΓΣΕΒΕΕ με θέμα: «Εισόδημα – Δαπάνες Νοικοκυριών 2022», οι προσδοκίες των νοικοκυριών για το 2023 είναι αρνητικές λόγω των επιπτώσεων της ακρίβειας.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα νοικοκυριά εκδηλώνουν απαισιοδοξία ως προς τη μελλοντική οικονομική τους κατάσταση η οποία φαίνεται ότι τροφοδοτείται κυρίως από την ακρίβεια, καθώς στο ερώτημα εάν η αύξηση των τιμών έχει επηρεάσει τα νοικοκυριά των ερωτώμενων σε βαθμό να αναγκαστούν να μειώσουν δαπάνες για βασικές ανάγκες, το 56,7% απάντησε «πολύ», το 28,4% «λίγο», ενώ το 14,8% απάντησε αρνητικά. 
 
Πιο αναλυτικά, αναφέρονται τα εξής:

Η ετήσια έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για το εισόδημα και τις δαπάνες διαβίωσης των νοικοκυριών (11η κατά σειρά) το 2022 διεξήχθη υπό τις συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πολύμηνη κρίση ακρίβειας.

Οι ανατιμήσεις κυρίως στην ενέργεια που ξεκίνησαν από τα μέσα του 2021 και αυξήθηκαν εκθετικά το 2022 λόγω και των δυσμενών γεωπολιτικών εξελίξεων διαχύθηκαν σε όλο σχεδόν το εύρος της οικονομίας προκαλώντας ιδιαίτερα υψηλό πληθωρισμό.

Τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, ώστε να περιορίσει τις δυσμενείς επιπτώσεις των ανατιμήσεων στα εισοδήματα των νοικοκυριών, φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετά. Όπως προκύπτει από την έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών επιδεινώθηκε σημαντικά το 2022, ενώ οι προσδοκίες για το μέλλον σημειώνουν αρνητικό πρόσημο, καθώς πάνω από 1 στα 2 νοικοκυριά (51,9%) εκτιμούν ότι η κατάστασή τους θα επιδεινωθεί το 2023, κάτι που είχε να παρατηρηθεί από την ίδια έρευνα ττο 2018.

Εκτός από τις χαμηλές προσδοκίες που δημιουργεί η πληθωριστική κρίση, δύο είναι οι βασικές αρνητικές επιπτώσεις των ανατιμήσεων στα νοικοκυριά με βάση τα ευρήματα της έρευνας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.

Μεγάλες εισοδηματικές ανισότητες

Η πρώτη εντοπίζεται στη διεύρυνση των εισοδηματικών ανισοτήτων μεταξύ των νοικοκυριών με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, και των νοικοκυριών με υψηλά εισοδήματα. Συγκεκριμένα, το 30,1% των νοικοκυριών με εισόδημα έως 30.000 ευρώ δήλωσε πως το εισόδημά του μειώθηκε το 2022, έναντι 11% που δήλωσε ότι αυξήθηκε και 58,9% που δήλωσε ότι παρέμεινε σταθερό. Στον αντίποδα, το 22,7% των νοικοκυριών με εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ δήλωσε πως το εισόδημα του αυξήθηκε, έναντι 16,7% που δήλωσε πως το εισόδημά του μειώθηκε και 60,6% που δήλωσε ότι παρέμεινε σταθερό.

Δεδομένου ότι η εν λόγω επίπτωση παρατηρήθηκε και στις αντίστοιχες έρευνες του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημικής έξαρσης, η συνέχιση της τάσης αυτής αρχίζει να λαμβάνει διαστάσεις διαρθρωτικού προβλήματος. Μάλιστα, φαίνεται πως πλέον επηρεάζει έντονα και τα μεσαία εισοδήματα, καθώς σχεδόν 6 στα 10 νοικοκυριά (57,3%) δήλωσαν πως χρειάζεται να κάνουν περικοπές για να καλύψουν τα αναγκαία, ποσοστό σημαντικά αυξημένο σε σχέση τόσο με την έρευνα του 2021 (42,3%), όσο και με τις έρευνες του 2020 (47,9%) και του 2019 (48,7%). Επιπλέον, σταθερά υψηλό παραμένει το ποσοστό των νοικοκυριών που φαίνεται ότι διαβιεί σε συνθήκες ακραίας φτώχειας (11,9%).

Μισθός για 18 ημέρες

Η δεύτερη σημαντική επίπτωση σχετίζεται με την επιδείνωση που παρουσιάζουν τα ευρήματα της έρευνας αναφορικά με την μηνιαία επάρκεια του εισοδήματος των νοικοκυριών. Συγκεκριμένα, πάνω από 1 στα 2 νοικοκυριά (52,4%) δήλωσαν ότι το μηνιαίο εισόδημά τους επαρκεί για 18 ημέρες (μεσοσταθμικά) και συνδέεται με τις αυξήσεις των τιμών τόσο της ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και των ειδών διατροφής οι οποίες αποτελούν για σχεδόν 6 στα 10 νοικοκυριά τις κατηγορίες που έχουν τη μεγαλύτερη αρνητική επίδραση στο εισόδημά τους.

Τέλος, πάνω από 6 στα 10 νοικοκυριά δήλωσαν ότι το καλάθι του νοικοκυριού δεν έχει συμβάλει στην αποκλιμάκωση των τιμών, ενώ ως καταλληλότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας το 51,1% των νοικοκυριών θεωρεί πως είναι η αύξηση μισθών και συντάξεων και το 28,6% η μείωση φόρων και τελών στα καύσιμα.

Προσδοκίες για το 2023

Ιδιαίτερα αρνητικές προσδοκίες καταγράφονται στα νοικοκυριά για το 2023.

Συγκεκριμένα, πάνω από 1 στα 2 νοικοκυριά (51,9%) εκτιμούν ότι το 2023 θα χειροτερέψει η οικονομική τους κατάσταση, έναντι μόλις του 15,4% που εκτιμά ότι θα βελτιωθεί και του 29,3% που εκτιμά ότι θα παραμείνει η ίδια.

Η απαισιοδοξία που εκδηλώνουν τα νοικοκυριά ως προς τη μελλοντική οικονομική τους κατάσταση φαίνεται ότι τροφοδοτείται κυρίως από την ακρίβεια, καθώς στο ερώτημα εάν η αύξηση των τιμών έχει επηρεάσει τα νοικοκυριά των ερωτώμενων σε βαθμό να αναγκαστούν να μειώσουν δαπάνες για βασικές ανάγκες το 56,7% απάντησε «πολύ», το 28,4% «λίγο», ενώ το 14,8% απάντησε πως δεν το έχει επηρεάσει.

Οι αυξήσεις των τιμών τόσο της ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και των ειδών διατροφής αποτελούν για σχεδόν 6 στα 10 νοικοκυριά τις κατηγορίες που έχουν τη μεγαλύτερη αρνητική επίδραση στο εισόδημά τους και ακολουθούν οι αυξήσεις στην βενζίνη (28,5%) και στο πετρέλαιο θέρμανσης (23,2%).

Μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας

Ως καταλληλότερο μέτρο για την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων της ακρίβειας το 51,1% των νοικοκυριών θεωρεί πως είναι η αύξηση μισθών και συντάξεων και το 28,6% η μείωση φόρων και τελών στα καύσιμα.

Το 41,5% των νοικοκυριών αγοράζει προϊόντα από το καλάθι του νοικοκυριού έναντι του 52% που δεν το αξιοποιεί.

Το 61,6% των νοικοκυριών δήλωσε ότι το καλάθι του νοικοκυριού δεν έχει ή μάλλον δεν έχει συμβάλει στην αποκλιμάκωση των τιμών, έναντι του 33% που δήλωσε ότι έχει ή μάλλον έχει συμβάλει.

Τέλος, ιδιαιτέρως αρνητικά αξιολόγησαν τα νοικοκυριά κατά τον χρόνο διεξαγωγής της έρευνας γενικά τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ειδικότερα το 47,3% των νοικοκυριών τα αξιολόγησε ως ανεπαρκή, το 23,4% ως μάλλον ανεπαρκή, ενώ μόλις το 17,9% και το 7,9% αξιολόγησαν τα μέτρα ως μάλλον επαρκή και επαρκή αντίστοιχα.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα ΙΣΕ-ΓΣΕΒΕΕ: Ο μισθός φτάνει μόνο μέχρι τις 18 κάθε μήνα – Τι έδειξε για το «Καλάθι του νοικοκυριού»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news