facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Aιτωλοακαρνανία: χτύπησε τη γυναίκα του με τούβλο στο κεφάλι-αυτή νοσηλεύεται, αυτός αναζητείται

Κάθε 45 λεπτά η αστυνομία δέχεται μία καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ επεσήμανε ότι θα δημιουργηθεί ένα «safe house» σε κάθε περιοχή.

Ο αριθμός των περιστατικών είναι σοκαριστικός και εξαίρεση δεν αποτελεί η Αιτωλοακαρνανία με συμβάντα να καταγράφονται σε καθημερινή βάση.

Σοβαρό υπήρξε μάλιστα σημερινό που φέρεται να διαδραματίστηκε τις απογευματινές ώρες σε χωριό της περιοχής του Αιτωλικού του οποίου το Αστυνομικό Τμήμα ενεργεί την προβλεπόμενη προανάκριση.

51χρονος φέρεται-κατά τη διάρκεια καυγά- να τραυμάτισε με τούβλο στο κεφάλι τη σύζυγο του η οποία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου ενώ υποβλήθηκε σε αξονική στο νοσοκομείο Αγρινίου.Ευτυχώς δεν φέρει σοβαρό τραύμα.

Η ίδια σοκαρισμένη αλλά και το νοσηλευτικό ίδρυμα ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές που κινητοποιήθηκαν άμεσα και έσπευσαν στην οικία του ζευγαριού αλλά δεν εντόπισαν τον άνδρα.

Αναζητείται πλέον ενόσω σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και ενδοοικογενειακή βία.

agrinionews

Διαβάστε Περισσότερα » "Aιτωλοακαρνανία: χτύπησε τη γυναίκα του με τούβλο στο κεφάλι-αυτή νοσηλεύεται, αυτός αναζητείται"

Θεσσαλονίκη: Αθώος ο πατέρας που κατήγγειλε η ανήλικη κόρη του ότι την απειλούσε να διακόψει την εγκυμοσύνη της

Αθώος κρίθηκε ο 57χρονος που κάθισε στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ύστερα από καταγγελία της 16χρονης κόρης του ότι την απειλούσε προκειμένου να την αναγκάσει να διακόψει την εγκυμοσύνη της. Το δικαστήριο τον αθώωσε για την πράξη της ενδοοικογενειακής απειλής που του είχε απαγγελθεί.

«Εξεδήλωσε την εύλογη αγωνία του για το παιδί του, όπως όλοι οι γονείς. Η αγωνία του είναι ότι θα αλλάξει ριζικά η ζωή του ανήλικου παιδιού του. Ήταν πολύ ψύχραιμος. Δεν προέκυψε ότι ο πατέρας απηύθυνε στην ανήλικη απειλές ότι θα την αναγκάσει να κάνει έκτρωση», ανέφερε, νωρίτερα, στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας, ζητώντας την απαλλαγή του. Είχε προηγηθεί καταγγελία της 16χρονης στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

«Φοβάμαι πως θα είμαι η επόμενη Κυριακή»

Αυτή ήταν μία μόνο από τις συνολικά 9 υποθέσεις για περιστατικά, συνδεόμενα με ενδοοικογενειακή βία ή απειλή, που εισήχθησαν σήμερα με την αυτόφωρη διαδικασία το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Είχε προηγηθεί η καταδίκη σε συνολική φυλάκιση 19 μηνών, με 3ετή αναστολή, ενός άνδρα, 51 ετών, που κρίθηκε ένοχος επειδή έσκασε το λάστιχο του αυτοκινήτου τής πρώην συζύγου του. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, μεταξύ άλλων, για φθορά ξένης περιουσίας παραβίαση περιοριστικού όρου που του είχε επιβληθεί για μη προσέγγιση της παθούσας σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων.

«Τον είδα από το μπαλκόνι να περνάει κάτω από το σπίτι μου με το φορτηγό. Μπήκα αμέσως μέσα γιατί φοβάμαι για τη ζωή μου και των παιδιών μου. Είμαι σίγουρη ότι το έκανε αυτός» ανέφερε η καταγγέλλουσα η οποία εξέφρασε φόβους για τη ζωή της. «Έχει ορκιστεί ότι θα σκοτώσει εμένα και τα παιδιά. Φοβάμαι ότι θα είμαι το επόμενο θύμα όπως η κοπέλα στην Αθήνα» ανέφερε, τονίζοντας ότι μετά από προηγούμενα περιστατικά βίας που κατήγγειλε, οι αστυνομικοί της εγκατέστησαν στο κινητό τηλέφωνο την εφαρμογή «panic button».

ΑΠΕ ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Αθώος ο πατέρας που κατήγγειλε η ανήλικη κόρη του ότι την απειλούσε να διακόψει την εγκυμοσύνη της"

Κέρκυρα: Ελεύθερος με περιοριστικούς ορους ο 17χρονος για το επεισόδιο στο Σαρόκο.

Κέρκυρα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 17χρονος για το επεισόδιο στο Σαρόκο.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 17χρονος μαθητής για το επεισόδιο στην πλατεία Σαρόκο το μεσημέρι της Τετάρτης που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 3 ατόμων.

Η απολογία του κράτησε αρκετές ώρες ενώ στο πλευρό του ο μαθητής είχε την μητέρα του που ήρθε από το εξωτερικό όπου εργάζεται.

Σύμφωνα με τον Δικηγόρο του Ιωάννη Ανδρέα Ρίγγα ο 17χρονος υποστήριξε ότι δεν υπήρξε καμία σκοπιμότητα από μέρους του τονίζοντας μάλιστα ότι θα προτιμούσε να πάθει κακό ο ίδιος από το να βλάψει κάποιον άλλον. 

corfutvnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κέρκυρα: Ελεύθερος με περιοριστικούς ορους ο 17χρονος για το επεισόδιο στο Σαρόκο."

Το νέο εγχειρίδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: Θα διατίθενται περιπολικά και ασφαλείς χώροι διαμονής για τα θύματα

Μετά τη νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε νέο «εγχειρίδιο» για την αντιμετώπιση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Το έγγραφο τεσσάρων σελίδων τιτλοφορείται ως «Ενέργειες ανταπόκρισης σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας» και υπογράφεται από τον ίδιο τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Δημήτρη Μάλλιο.

Η διαταγή περιέχει διευκρινίσεις επί του οδηγού που είχε εκδοθεί τον Αύγουστο του 2022, όσον αφορά τον τρόπο που οι αστυνομικοί θα διαχειρίζονται περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Στο έγγραφο αναφέρονται οι ενέργειες που πρέπει να γίνονται σε κάθε στάδιο, ενώ εμπεριέχονται χρήσιμες συμβουλές για την επικοινωνία με τους εμπλεκομένους στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Ο εν λόγω οδηγός θα απευθύνεται και στο ευρύ κοινό, με ιδιαίτερη στόχευση στα θύματα που προσέρχονται να καταγγείλουν σχετικά αδικήματα.

Εκτενής αναφορά γίνεται στη διάθεση περιπολικού. Αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «στις περιπτώσεις αυτόφωρης διαδικασίας, η διάθεση οχήματος για την αναζήτηση και σύλληψη του δράστη πραγματοποιείται από την υπηρεσία που επιλαμβάνεται της προανακρίσεως», καθώς και ότι,η διάθεση του οχήματος θα γίνεται με μέριμνα των επικεφαλής των Κέντρων Επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακόμα αναφέρεται: «η ίδια ως άνω διαδικασία διάθεσης οχήματος ακολουθείται και στην περίπτωση μεταφοράς του θύματος σε ιατροδικαστική υπηρεσία ή όπου αλλού απαιτείται».

Υπογραμμίζεται και η δέσμευση της ΕΛ.ΑΣ. για εξασφάλιση ενός ασφαλούς χώρου διαμονής για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, το σχέδιο για επέκταση του Panic Button, ενώ για την καλύτερη δυνατή αξιολόγηση καταγγελιών το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διατάσσει να ενημερώνονται για όλες τις υποθέσεις και ανώτεροι αξιωματικοί.

Το εγχειρίδιο της ΕΛ.ΑΣ.

1. Ως γνωστόν, προς υποβοήθηση του έργου των Υπηρεσιών, που εμπλέκονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο στη διαχείριση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, διαβιβάστηκε, με την ανωτέρω (α) σχετική, στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Σώματος ο “Οδηγός Αστυνομικής Ανταπόκρισης στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας”, προκειμένου να διανεμηθεί στο σύνολο του αστυνομικού προσωπικού, που υπηρετεί σε Υπηρεσίες, οι οποίες χειρίζονται τις εν λόγω υποθέσεις.

2. Επιπροσθέτως, το Τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης/ΑΕΑ, λαμβάνοντας υπόψη αφενός τις τροποποιήσεις που επήλθαν στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αφετέρου τη σύσταση των επιχειρησιακών Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, προέβη στην κατάρτιση του “Εγχειριδίου Αστυνομικής Ανταπόκρισης σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας”, κατόπιν και της συνδρομής του κ. Εισαγγελέα Ενδοοικογενειακής Βίας και Ανηλίκων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά. Το υπόψη Εγχειρίδιο διαβιβάστηκε, ομοίως, με την ανωτέρω (β) σχετική, στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Σώματος.

3. Τόσο στον “Οδηγό Αστυνομικής Ανταπόκρισης στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας” όσο και στο “Εγχειρίδιο Αστυνομικής Ανταπόκρισης σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας” περιλαμβάνονται βασικές διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας αναφορικά με την ενδοοικογενειακή βία, παρατίθενται ενδεδειγμένες δικονομικές και υπηρεσιακές ενέργειες, ανά στάδιο ανταπόκρισης και αστυνομικής Υπηρεσίας που επιλαμβάνεται, ενώ εμπεριέχονται χρήσιμες συμβουλές για την επικοινωνία με τους εμπλεκομένους στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

4. Ενόψει εφαρμογής του Ν. 5090/2024, ο οποίος αφορά στον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου για την πρόληψη και την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, κρίθηκε σκόπιμη η κατάρτιση ενός σύντομου Οδηγού χειρισμού υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας, ο οποίος βασίζεται και αποτελεί σύνοψη ενεργειών του ως άνω αναφερόμενου Οδηγού (επισυνάπτεται).

5. Σκοπό του εν λόγω σύντομου Οδηγού αποτελεί η υπενθύμιση των ενεργειών που ήδη περιγράφονται αναλυτικά στον Οδηγό, αλλά και η σύνοψή τους για την υποβοήθηση του έργου του αστυνομικού προσωπικού που εμπλέκεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο στη διαχείριση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

6. Στην ίδια βάση και στο πλαίσιο βέλτιστης ενημέρωσης του κοινού και ιδιαίτερα των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας ως προς τα δικαιώματά τους και τη διαδικασία που ακολουθείται κατά την αντιμετώπιση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας από το αστυνομικό προσωπικό, κρίθηκε ομοίως σκόπιμη η κατάρτιση αντίστοιχου σύντομου οδηγού. Ο εν λόγω Οδηγός θα απευθύνεται στο ευρύ κοινό, με ιδιαίτερη στόχευση στα θύματα που προσέρχονται να αναφέρουν/καταγγείλουν σχετικά αδικήματα (επισυνάπτεται).

7. Περαιτέρω και στο πλαίσιο της βελτιστοποίησης των ενεργειών για την αρτιότερη αστυνομική ανταπόκριση σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, παρακαλούμε όπως:

α. σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας ορισθεί ανώτερος Αξιωματικός στον βαθμό τουλάχιστον του Αστυνομικού Υποδιευθυντή (μετά αναπληρωτή) για την παρακολούθηση/συντονισμό-καθοδήγηση ενεργειών, οι οποίες αφορούν στις περιπτώσεις/περιστατικά/υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας. Στοιχεία ορισθέντων Αξιωματικών και αναπληρωτών αυτών να αποσταλούν στη Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης/ΑΕΑ, έως την 6/4/2024 και ώρα 12.00’.

β. σε περίπτωση που επιλαμβάνεται εποχούμενη περιπολία της Άμεσης Δράσης, το περιστατικό
ενδοοικογενειακής βίας παραπέμπεται κατά προτεραιότητα στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της κατά τόπο αρμόδιας Διεύθυνσης Αστυνομίας, κατόπιν ενημέρωσης/επικοινωνίας με τον Επικεφαλής του Γραφείου. Στην περίπτωση που ο Επικεφαλής δηλώνει κώλυμα χειρισμού (λόγω π.χ. εξέτασης/διερεύνησης έτερου περιστατικού την ίδια χρονική στιγμή) παραπέμπεται στον Αξιωματικό Υπηρεσίας του οικείου Αστυνομικού Τμήματος, κατόπιν ενημέρωσης και κατεύθυνσης από τον ως άνω ορισθέντα ανώτερο Αξιωματικό.

γ. σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που χειρίζεται το οικείο Α.Τ., ο αστυνομικός που επιλαμβάνεται της υποθέσεως, επικοινωνεί με το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της κατά τόπο αρμόδιας Διεύθυνσης Αστυνομίας προς υποβοήθηση του έργου του και ενημερώνει τον Διοικητή της Υπηρεσίας, ο οποίος σε περίπτωση αυτόφωρης διαδικασίας θα είναι παρών. Περαιτέρω, ο Διοικητής θα ενημερώνει τον ως άνω ορισθέντα ανώτερο Αξιωματικό και τον αρμόδιο Εισαγγελέα προς υποβοήθηση του προανακριτικού έργου, είτε πρόκειται για αυτόφωρη διαδικασία, είτε για περίπτωση εγκλήματος που δεν συνιστά αυτόφωρο κακούργημα.

δ. στις περιπτώσεις αυτόφωρης διαδικασίας, η διάθεση οχήματος για την αναζήτηση και σύλληψη του δράστη πραγματοποιείται από την Υπηρεσία που επιλαμβάνεται προανακρίσεως, όπως προαναφέρθηκε. Σε περίπτωση κωλύματος ή/και αν συντρέχουν επιχειρησιακοί λόγοι, η διάθεση οχήματος θα πραγματοποιείται με μέριμνα του ως άνω ορισθέντα ανώτερου Αξιωματικού και του Επικεφαλής του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου (ΣΕΚ), όσον αφορά στη Γ.Α.Δ.Α., και του Επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρήσεων, όσον αφορά τη Γ.Α.Δ.Θ. Στη λοιπή επικράτεια, θα διατίθεται κατόπιν ενημέρωσης και οδηγιών/κατευθύνσεων από τον ως άνω ορισθέντα ανώτερο Αξιωματικό.

ε. η ίδια ως άνω διαδικασία διάθεσης οχήματος, ακολουθείται και στην περίπτωση μεταφοράς του θύματος σε Ιατροδικαστική Υπηρεσία ή όπου αλλού απαιτείται στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας και των ληφθέντων μέτρων για την προστασία του θύματος. Στην περίπτωση που απαιτείται ιατροδικαστική εξέταση, θα χορηγείται σχετική παραγγελία στο θύμα και αν δεν την παραλαμβάνει, θα καταχωρείται σχετική εγγραφή στο σώμα αυτής.

στ. αναφορικά με τα μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, λαμβάνεται μέριμνα από τον ως άνω ορισθέντα ανώτερο Αξιωματικό για την εξασφάλιση ασφαλούς χώρου διαμονής έως ότου ολοκληρωθεί η αυτόφωρη διαδικασία του αδικήματος. Προς τούτο, θα αξιοποιούνται μεταξύ άλλων, υφιστάμενες πρόσφορες εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας διερευνώντας παράλληλα και τη δυνατότητα εξασφάλισης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία ή/και άλλες Δομές. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, και εφόσον εξαντληθεί κάθε άλλη δυνατότητα εξασφάλισης ασφαλούς διαμονής όπως προαναφέρθηκε, θα παρέχεται διαμονή σε ξενώνα ή ξενοδοχειακή μονάδα με οικονομική επιβάρυνση της Ελληνικής Αστυνομίας. Για το σκοπό αυτό, η Διεύθυνση Υποστήριξης/ΑΕΑ να προβεί στις δικές της περαιτέρω ενέργειες λόγω αρμοδιότητας. Μετά τη λήξη της αυτόφωρης διαδικασίας, η εξασφάλιση ασφαλούς χώρου διαμονής θα δύναται να συνεχίζεται με μέριμνα του ως άνω ορισθέντα ανώτερου Αξιωματικού για όσο διάστημα διαρκεί ο κίνδυνος για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα του θύματος. Στις περιπτώσεις δε, που το θύμα δεν επιθυμεί να κάνει χρήση του εν λόγω χώρου διαμονής και παραμένει στην οικία του, με μέριμνα του ως άνω ορισθέντα ανώτερου Αξιωματικού, θα λαμβάνονται τα κατά την κρίση του ενδεικνυόμενα μέτρα για την ασφάλεια του θύματος.

ζ. στις περιπτώσεις χρήσης του “Panic Button”, αλλά και των εν εξελίξει περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας για τα οποία καλείται το “100”, o Επικεφαλής ΣΕΚ σε συνεργασία/επικοινωνία με τον ορισμένο Αστυνομικό Διευθυντή αποστέλλουν πλήρωμα οχήματος της Άμεσης Δράσης (για Αττική και Θεσσαλονίκη) και των Ρ/Τ Διευθύνσεων (για την περίπτωση περιστατικών ανά την ελληνική επικράτεια).

η. στην κατάθεση του θύματος (κατά περίπτωση) και στη σχετική εγγραφή του περιστατικού στο ΒΑΣ, να αναφέρεται εγγράφως ότι:

i. ενημερώθηκε το θύμα για τη δυνατότητα μεταφοράς στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία για εξέτασή του και (δεν) δέχτηκε,

ii. ενημερώθηκε το θύμα και δόθηκε σχετικό έντυπο υλικό για τις υφιστάμενες δομές ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και αρωγής,

iii. ενημερώθηκε για τη δυνατότητα παροχής “Panic Button”, όπου αυτό υφίσταται και βάσει των προϋποθέσεων λειτουργίας (π.χ. έξυπνη κινητή συσκευή),

iv. ενημερώθηκε το θύμα για τη δυνατότητα φύλαξης σε ασφαλή χώρο και (δεν) δέχτηκε.

θ. δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην εγγραφή στο Β.Α.Σ. των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, και έτερων περιστατικών κατ’ έγκληση διωκόμενων που αφορούν ενδοοικογενειακές σχέσεις, όπως αυτές ορίζονται στη σχετική νομοθεσία, πλην όμως δεν συνιστούν ενδοοικογενειακή βία και δεν επιθυμεί το θύμα να υποβάλλει έγκληση (π.χ. εξύβριση, φραστικό επεισόδιο). Οι εν λόγω εγγραφές θα συγκεντρώνονται σε καθημερινή βάση από τον κατά περίπτωση Διοικητή Υπηρεσίας (π.χ. ΓΑΕΒ ή Α.Τ.) προς ενημέρωση του ως άνω ορισθέντα ανώτερου Αξιωματικού, ο οποίος με τη σειρά του θα υποβάλλει στη Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης/Α.Ε.Α συνολική κατάσταση σχετικών εγγραφών κάθε Δευτέρα,
αρχής γενομένης την 15/04/2024.

8. Στα Γραφεία των κ.κ. Υπουργού και Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης υποβάλλεται η παρούσα προς ενημέρωση. Ομοίως προς ενημέρωση, κοινοποιείται σε λοιπούς αποδέκτες.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Το νέο εγχειρίδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: Θα διατίθενται περιπολικά και ασφαλείς χώροι διαμονής για τα θύματα"

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία αυξάνονται κατά 50% οι αμοιβές ιατρών και γραμματέων των ΚΕΠΑ

Η Δόμνα Μιχαηλίδου και ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου, υπέγραψαν την ΚΥΑ που επιτρέπει αύξηση κατά 50% στις αμοιβές των γιατρών και των γραμματέων των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι η πρώτη φορά που δίνεται αύξηση στις αμοιβές των ιατρών από τότε που συστάθηκαν τα ΚΕΠΑ το 2011.

Επίσης, σημειώνεται ότι τα ποσά, μετά την αύξηση, προσαυξάνονται κατά τρία ευρώ ανά περιστατικό που εξετάζεται εκτός έδρας του εξετάζοντος ιατρού.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας της κυβέρνησης για την αναβάθμιση των υπηρεσιών των ΚΕΠΑ και την επιτάχυνση της διαδικασίας αξιολόγησης της αναπηρίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, υπεγράφη πρόσφατα ΚΥΑ, με την οποία θα προκηρυχθούν νέες θέσεις ιατρών, υπερδιπλασιάζοντας τον συνολικό αριθμό τους, αλλά και προσθέτοντας νέες ειδικότητες.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε τα εξής: «Για πρώτη φορά, ενισχύουμε το προσωπικό των ΚΕΠΑ 13 χρόνια, μετά τη σύστασή τους. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν μόνο 500 ιατροί στα ΚΕΠΑ. Ο περιορισμένος αριθμός τους σε σχέση με τον μεγάλο αριθμό των συμπολιτών μας που περιμένουν να περάσουν από την Επιτροπή Αξιολόγησης έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές να καθυστερεί η διαδικασία πιστοποίησης της αναπηρίας. Με σκοπό τη γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία, αυξάνουμε κατά 50% την αμοιβή των ιατρών των ΚΕΠΑ, ώστε να καταφέρουμε να αυξήσουμε και τη συμμετοχή τους. Για την κυβέρνησή μας, αλλά και για εμένα προσωπικά, που και ως υφυπουργός Εργασίας ασχολήθηκα εντατικά με την αναπηρία, σκοπός μας είναι να βελτιώνουμε συνεχώς την καθημερινότητα των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Να τους διασφαλίζουμε την ίση συμμετοχή στην κοινωνία, στην αγορά εργασίας και, φυσικά, ποιότητα ζωής τόσο στους ίδιους, όσο και στις οικογένειές τους. Με μία σειρά από παρεμβάσεις, συνεχίζουμε να σπάμε τον φαύλο κύκλο του κοινωνικού αποκλεισμού. Είμαστε δίπλα σε όλες και όλους. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία αυξάνονται κατά 50% οι αμοιβές ιατρών και γραμματέων των ΚΕΠΑ"

Σύμβαση 717: Ελεύθερος με εγγύηση 900 χιλ. ευρώ μετά την απολογία του ο ένατος κατηγορούμενος από την ΕΡΓΟΣΕ

Με την επιβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 900 χιλιάδων ευρώ αποχώρησε ελεύθερος από το γραφείο της Ευρωπαίας Ανακρίτριας ακόμη ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ που απολογήθηκε για την μη ολοκλήρωση των κρίσιμων έργων για τον σιδηρόδρομο της σύμβασης 717.

Ο ένατος κατηγορούμενος από την ΕΡΓΟΣΕ που προσήλθε ενώπιον της δικαστικής λειτουργού σε απολογία για βαριές κατηγορίες που αφορούν το έργο για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου , αφέθηκε ελεύθερος με την σύμφωνη γνώμη της δικαστικής λειτουργού και της Ευρωπαίας Εντεταλμένης Εισαγγελέα με την υποχρέωση καταβολής , εντός συγκεκριμένου χρονικού ορίου, 900 χιλιάδων ευρώ καθώς και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύμβαση 717: Ελεύθερος με εγγύηση 900 χιλ. ευρώ μετά την απολογία του ο ένατος κατηγορούμενος από την ΕΡΓΟΣΕ"

Δημοσκόπηση Alco: «Όχι» σε εκλογές λένε οι πολίτες – «Αγκάθι» για την κυβέρνηση τα Τέμπη αλλά σταθερά πρώτη η ΝΔ με ποσοστό 29% – 33%

Η δημοσκόπηση της Alco έγινε για λογαριασμό του Alpha, από τις 2 μέχρι τις 5 Απριλίου σε δείγμα 1.000 ανθρώπων, με «φόντο» τις Ευρωεκλογές.

Μεταξύ άλλων, η δημοσκόπηση έδειξε ότι ένας στους τρεις θα ψήφιζε στις Ευρωεκλογές, κάτι διαφορετικό από αυτό που ψήφισε τον Ιούνιο του 2023…

Στην ερώτηση αν η πρόταση δυσπιστίας επηρέασε την απόφαση των πολιτών για τις ευρωεκλογές, «καθόλου» απάντησε το 37% «αρκετά» το 20% και 19% απάντησε «λίγο».

Στην ερώτηση για το ποια κόμματα κέρδισαν από τη διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας, το 23% απάντησε ότι βγήκε κερδισμένο το ΠΑΣΟΚ ενώ το 20% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κέρδισαν δηλαδή τα δύο πρώτα κόμματα της αντιπολίτευσης…

Όσο για το ποια κόμματα έχασαν, οι πολίτες απάντησαν σε ποσοστό 42% ότι έχασε η ΝΔ, το 27% απάντησε ότι έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ και 22% το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή 4 στους 10 πιστεύουν ότι ηττημένο από αυτή τη συζήτηση είναι το κυβερνών κόμμα.

Σε ερώτηση για το αν πείστηκαν οι πολίτες πως δεν υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης για τα Τέμπη, το 75% λέει όχι, ναι απάντησε το 14% και το 11% απάντησε «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Στην ερώτηση: Συμφωνείτε να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και να πάμε σε εκλογές με διεθνείς παρατηρητές, όπως είπε ο Στέφανος Κασσελάκης;

Το 57% απάντησε ότι διαφωνεί και το 26% ότι συμφωνεί.

Πρόθεση και εκτίμηση ψήφου

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco, η πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές, διαμορφώνεται ως εξής:

25,6 ΝΔ, 12,3 ΣΥΡΙΖΑ, 11,4 ΠΑΣΟΚ, 8% ΚΚΕ και 2,2% οι Σπαρτιάτες.

Τα ποσοστά της ΝΔ εμφανίζουν πτωτική πορεία με απώλειες προς την Ελληνική Λύση ενώ πολλοί είναι και αναποφάσιστοι.

Όσο τώρα για την εκτίμηση ψήφου, οι πολίτες απάντησαν ως εξής:

ΝΔ 29 – 33%, ΣΥΡΙΖΑ 14 με 16%, ΠΑΣΟΚ 12 με 14%, ΚΚΕ 8 με 10% και Σπαρτιάτες 2 με 4%

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Alco: «Όχι» σε εκλογές λένε οι πολίτες – «Αγκάθι» για την κυβέρνηση τα Τέμπη αλλά σταθερά πρώτη η ΝΔ με ποσοστό 29% – 33%"

70 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Το τελευταίο 24ωρο, από τις 18.00 της Κυριακής (7/4) έως τις 18.00 της Δευτέρας (8/4) εκδηλώθηκαν 70 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Από αυτές, οι 57 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 13.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική κάνει έκκληση προς τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " 70 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα"

Καιρός αύριο: Αίθριος με βοριάδες σε Ιόνιο και Αιγαίο

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές και βελτίωση το απόγευμα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και στο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς και στα νησιά τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στην Κρήτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση από το μεσημέρι. Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα νοτιότερα νησιά με πιθανότητα τοπικών βροχών και βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στις Σποράδες τοπικά έως 5 μποφόρ. Το βράδυ μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Αίθριος με βοριάδες σε Ιόνιο και Αιγαίο"

ΑΑΔΕ: Τι απαντά στα περί αποστολής εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ σε πλημμυροπαθείς στη Λάρισα

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε σημερινό (8.4.2024) δελτίο τύπου διευκρίνισε σχετικά με δημοσιεύματα για την αποστολή εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ σε πλημμυροπαθείς της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα η ΑΑΔΕ αναφέρει πως, η διαδικασία απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ προβλέπεται στο άρθρο 3 παρ. 6 του ν. 4223/2013, όπως αυτό τροποποιήθηκε τελευταία φορά με το άρθρο 54 του ν. 5087/2024.

Για καταστροφές από 1.7.2023 και μετά, η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ χορηγείται:

α) για τα κτίρια μετά του αναλογούντος οικοπέδου και

β) για τα αγροτεμάχια και τα κτίσματα επί αυτών που βρίσκονται σε πληγείσες περιοχές, και πληρούν τις προϋποθέσεις απόδειξης της επικινδυνότητας ή ακαταλληλότητας ή καταστροφής κατά περίπτωση, και είναι διαθέσιμες γι’ αυτά οι προβλεπόμενες στο νόμο
βεβαιώσεις.

Με βάση τις αιτήσεις απαλλαγής που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα Αρωγή, η ΑΑΔΕ προχώρησε συνολικά σε απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ 2024 σε 11.230 ΑΦΜ, για 15.706 δικαιώματα ιδιοκτησίας επί κτιρίων μετά του αναλογούντος οικοπέδου και σε 25.432 ΑΦΜ για 86.456 δικαιώματα ιδιοκτησίας επί αγροτεμαχίων.

Αναλυτικά, δόθηκαν απαλλαγές ως εξής:

Υπενθυμίζεται ότι όσοι πολίτες δεν έλαβαν απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για ακίνητά τους που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές από 1.7.2023 και μετά, μολονότι πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, επειδή δεν υπέβαλαν αίτηση απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ στην πλατφόρμα Αρωγή, μπορούν να υποβάλουν αίτηση απαλλαγής στην αρμόδια ΔΟΥ της φορολογικής του κατοικίας, προσκομίζοντας τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα με την απόφαση Α. 1272/2019.

Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί στην ψηφιακή πύλη myAADE, στην εφαρμογή «Τα Αιτήματά μου», στη διαδρομή Κεφάλαιο / Αίτηση χορήγησης μείωσης ή απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Τι απαντά στα περί αποστολής εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ σε πλημμυροπαθείς στη Λάρισα"

Χειροπέδες σε καθηγητή στην Αλεξανδρούπολη για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας του – Την κυνηγούσε στο σχολείο

Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση υπέβαλε μαθήτρια σε βάρος καθηγητή στην Αλεξανδρούπολη, με τον εκπαιδευτικό να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Αστυνομικό Τμήμα με τη διαδικασία της προσαγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μαθήτρια Γυμνασίου συστηματικά -όπως κατήγγειλε- παρενοχλούνταν σεξουαλικά από τον συγκεκριμένο καθηγητή, ο οποίος είναι περίπου 55 ετών, και επιχειρούσε να τη θωπεύσει σε ευαίσθητα σημεία, ενώ της μιλούσε με απρέπεια προσβάλλοντας τη γεννετήσια αξιοπρέπειά της.

Η ίδια βρήκε το θάρρος και εκμυστηρεύτηκε σε συγγενικό της πρόσωπο τον εφιάλτη που ζούσε, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί άμεσα στο Τμήμα Ασφαλείας της Αλεξανδρούπολης όπου και υπέβαλε τη σχετική μηνυτήρια αναφορά.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές είναι πολύ πιθανό ακόμη και εντός ωρών η προσαγωγή να μετατραπεί σε σύλληψη, καθώς δεν αποκλείεται στα αυτιά των αστυνομικών να φτάσουν πληροφορίες και για άλλα περιστατικά με πρωταγωνιστή τον ίδιο καθηγητή. Και επειδή η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, ο ίδιος έχει προσλάβει ήδη δικηγόρο ώστε να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

thesstoday

Διαβάστε Περισσότερα » "Χειροπέδες σε καθηγητή στην Αλεξανδρούπολη για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας του – Την κυνηγούσε στο σχολείο"

Βόλος: Ξυλοκόπησε μαθητή με ειδικές ανάγκες και το «σκάσε», πηδώντας τα κάγκελα

Ακόμη ένα περιστατικό ενδοσχολικής βίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας, με τον Βόλο να βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο για τους λάθους λόγους. Ειδικότερα, μαθητής του 3ου ΕΠΑΛ, επιτέθηκε και χτύπησε με γροθιές και λακτίσματα συμμαθητή του με ειδικές ανάγκες.

Στο σημείο προσέτρεξαν άμεσα οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, προκειμένου να χωρίσουν τους δύο μαθητές, ενώ ο θύτης κατάφερε να τραπεί σε φυγή, πηδώντας τα κάγκελα. Οι μαθητές που παρακολούθησαν το βίαιο αυτό συμβάν, ενημέρωσαν τους καθηγητές και τη λυκειάρχη για την ταυτότητα του δράστη.

Για το συμβάν έχει ενημερωθεί και ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης. 

thenewspaper

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Ξυλοκόπησε μαθητή με ειδικές ανάγκες και το «σκάσε», πηδώντας τα κάγκελα"

Αμπελόκηποι: Κοπέλα δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από 59χρονο - Της χίμηξε και άρχισε να την φιλάει

Σεξουαλική επίθεση δέχθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (7/4) μία κοπέλα 20 ετών στην οδό Πανόρμου στους Αμπελοκήπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν τη στιγμή που η 20χρονη, κινούμενη επί του πεζοδρομίου, πλησίασε έναν 59χρονο προκειμένου να ζητήσει μία πληροφορία.

Τότε ο άνδρας ξαφνικά της χίμηξε, την αγκάλιασε και άρχισε να την φιλά με την κοπέλα να αντιστέκεται σθεναρά και να βάζει τις φωνές.

Τελικά κατάφερε να του ξεφύγει και να καλέσει την ΕΛΑΣ. Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και, μετά από υπόδειξη της 20χρονης, εντόπισαν τον 59χρονο και του πέρασαν χειροπέδες.

Ο συλληφθείς μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Αμπελοκήπων και, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για «προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας» και για «κατοχή πορνογραφικού υλικού» καθώς στο κινητό του εντοπίστηκαν γυμνές φωτογραφίες γυναικών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Αμπελόκηποι: Κοπέλα δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από 59χρονο - Της χίμηξε και άρχισε να την φιλάει"

Κανονικά οι πτήσεις την Τρίτη, παράνομη η στάση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Η 4ωρη στάση εργασίας που είχε εξαγγείλει η Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ) για την Τρίτη 9/4/24, από τις 08:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι, κηρύχθηκε παράνομη μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Ως εκ τούτου, σημειώνει, όλες οι πτήσεις θα εκτελεστούν κανονικά. Η ΥΠΑ τονίζει ότι προτεραιότητά της είναι η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού παράλληλα με την υποστήριξη του εγχώριου τουριστικού προϊόντος, κάτι στο οποίο θα πρέπει να συνεισφέρουν με σύνεση και υπευθυνότητα όλοι οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κανονικά οι πτήσεις την Τρίτη, παράνομη η στάση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας"

Πλημμυροπαθείς της Λάρισας λαμβάνουν εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ καταγγέλλει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β. Κόκκαλης

Εκκαθαριστικά σημειώματα ΕΝΦΙΑ, αναρτώνται για τους πλημμυροπαθείς πολίτες της Π.Ε. Λάρισας, παρά την τροπολογία για απαλλαγή των ακινήτων σε περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω της πλημμύρας, καταγγέλλει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κοκκαλης.

Σε δήλωσή του σημειώνει πως  «με έκπληξη, πλημμυροπαθείς ιδιοκτήτες ακινήτων, διαπίστωσαν ότι αναρτήθηκαν εκκαθαριστικά σημειώματα ΕΝΦΙΑ για το 2024, με ημερομηνία πληρωμής της πρώτη δόσης έως και τα τέλη Απριλίου, για κτίρια που έχουν καταστραφεί ή είναι ακατάλληλα για χρήση.

Έχει προκληθεί μέγιστη αναστάτωση και ανησυχία στους πλημμυροπαθείς ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς στην ήδη δυσμενή οικονομική κατάσταση που βιώνουν και την πληθώρα εκκρεμοτήτων καταβολής των δικαιούμενων ενισχύσεων τους, καλούνται να καταβάλουν και τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων για ακίνητα που δικαιούνται νόμιμη απαλλαγή καταβολής του ΕΝΦΙΑ.

Δεδομένου ότι η κατάσταση δημιουργεί έντονα ερωτήματα και προβληματισμούς και απαιτούνται ξεκάθαρες απαντήσεις και λύσεις, θα φέρω άμεσα στη Βουλή το θέμα με την κατάθεση σχετικής ερώτησης. Όσο για την κυβέρνηση των «αρίστων» έχω μόνο μία λέξη: Ντροπή!» καταλήγει.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλημμυροπαθείς της Λάρισας λαμβάνουν εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ καταγγέλλει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β. Κόκκαλης"

Κολωνός: Έφεση κατά της αθώωσης της μητέρας της 12χρονης

Έφεση κατά της αθώωσης της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό άσκησε η Εισαγγελία Εφετών για μία από τις δύο κακουργηματικές πράξεις που την βάρυναν, φέρνοντας την 37χρονη γυναίκα ξανά αντιμέτωπη με κακουργηματική κατηγορία στην δευτεροβάθμια δίκη.

Κατά την εισαγγελική κρίση δεν είναι ορθή η απόφαση του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου που με οριακή πλειοψηφία 4 προς 3 αθώωσε την γυναίκα από την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας. Η απόφαση είχε ληφθεί με την ψήφο των ενόρκων.

Η έφεση αφορά μόνο το αδίκημα της μαστροπείας και όχι την δεύτερη κακουργηματική κατηγορία που βάρυνε την μητέρα του κοριτσιού, για πορνογραφία από την οποία το ΜΟΔ την απάλλαξε με ομόφωνη απόφασή του.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία Εφετών, η γυναίκα πρέπει να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για την κατηγορία που αφορά την εκπόρνευση του παιδιού της, καθώς «δεν αξιολογήθηκαν επαρκώς» από το ΜΟΔ τα «αποδεικτικά στοιχεία» της δικογραφίας.

Να σημειωθεί πως η πρόταση της Εισαγγελέως της Έδρας όσο αφορά την μητέρα του παιδιού ήταν να καταδικαστεί τόσο για την μαστροπεία όσο και για την πορνογραφία.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Κολωνός: Έφεση κατά της αθώωσης της μητέρας της 12χρονης"

ΕΛ.ΑΣ: Συνελήφθη 57χρονος – Απειλούσε τη 17χρονη κόρη του να διακόψει την εγκυμοσύνη της

Συνελήφθη 57χρονος στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από καταγγελία ότι απειλούσε τη 17χρονη κόρη του προκειμένου να την αναγκάσει να διακόψει την εγκυμοσύνη της.

Τον κατήγγειλε μαζί με τη μητέρα της

Στην καταγγελία προχώρησε η ανήλικη μαζί με την μητέρα της και εν διαστάσει σύζυγο του 57χρονου, όταν χθες το πρωί πέρασαν την είσοδο του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή και παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛ.ΑΣ: Συνελήφθη 57χρονος – Απειλούσε τη 17χρονη κόρη του να διακόψει την εγκυμοσύνη της"

Τζόνι Βαβούρας: Η πρώην σύζυγός μου εδώ και 10 χρόνια μου κάνει ψευδείς μηνύσεις για ενδοοικογενειακή βία

Με αφορμή την καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία στην οποία προχώρησε και αργότερα ανακάλεσε η σύζυγος του Γιάννη Γιοκαρίνη, ο Τζόνι Βαβούρας αποκάλυψε τη δική του προσωπική εμπειρία.

Ο γνωστός μουσικός, Τζόνι Βαβούρας σχολίασε σήμερα (07.04.2024) στην πρωινή εκπομπή του Open, «Πρωινό Σου Σου» την περίπτωση του φίλου και συνεργάτη του Γιάννη Γιοκαρίνη και ανέφερε πως εδώ και δέκα χρόνια βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του.

«Ο Γιάννης Γιοκαρίνης είναι φίλος μου και συνεργάτης πολλά χρόνια, δεν είχα ποτέ γνώση ότι έχει βίαιη συμπεριφορά. Μου είναι πολύ δύσκολο να το πιστέψω αυτό το πράγμα», σχολίασε αρχικά και πρόσθεσε «Σε κάθε ιστορία υπάρχουν πάντα δύο πλευρές. Κι επειδή έχω περάσει έναν πολύ δύσκολο γάμο με ένα πολύ δύσκολο διαζύγιο, καταλαβαίνω πως ένας άνθρωπος μπορεί να βγάλει τον άλλο άνθρωπο εκτός εαυτού», τόνισε.

«Αν δεν ξέρεις και τις δύο πλευρές και δεν είσαι μέσα, πολλά εικάζεις, αλλά λίγα γνωρίζεις. Έχω περάσει προβλήματα με την πρώην σύζυγό μου. Εγώ τρέχω χρόνια στα δικαστήρια για πράγματα που δεν έχουν συμβεί» ποτέ, εξήγησε ο Τζόνι Βαβούρας.

Ο Τζόνι Βαβούρας είπε στη συνέχεια: «Είναι ένα όπλο που χρησιμοποιούν πολλές γυναίκες για να εκδικηθούν τους άντρες τους. Αν κάνει καταγγελία μια γυναίκα, πάντα φταίει ο άντρας. Η πρώην σύζυγός μου μου κάνει ψευδείς μηνύσεις για οικογενειακή βία εδώ και μια δεκαετία. Η δικαιοσύνη δεν ασχολείται με το πρόβλημα σε βάθος, και δυστυχώς την πληρώνει ο άντρας. Αναγκάζεσαι να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τζόνι Βαβούρας: Η πρώην σύζυγός μου εδώ και 10 χρόνια μου κάνει ψευδείς μηνύσεις για ενδοοικογενειακή βία"

Σόιμπλε για Βαρουφάκη: Ο Ντάισελμπλουμ έγραφε πως ποτέ ένας υπουργός Οικονομικών δεν προκάλεσε τόσο μεγάλη ζημιά στη χώρα του σε τόσο σύντομο διάστημα

Περίοπτη θέση κατέχει στα απομνημονεύματα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε η πολύκροτη διαπραγμάτευση του 2015, με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Οικονομίας της Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη. Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» της Κυριακής, ο Σόιμπλε αφιερώνει ένα ξεχωριστό, ολόκληρο κεφάλαιο στον πρόεδρο του MέΡΑ25.

«Αυτή την κρίση προκάλεσε σε μεγάλο βαθμό ο άνθρωπος, ο οποίος κατά την κυβερνητική αλλαγή ανέλαβε ως υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας να υλοποιήσει το σχέδιο», θυμάται ο Σόιμπλε, τονίζοντας ότι «ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν οικονομολόγος, γνωστός για την ειδίκευσή του στον τομέα της θεωρίας των παιγνίων, ωστόσο τους όρους του παιχνιδιού δεν τους καταλάβαινε ή τους αγνοούσε συνειδητά».

Για την παρουσία του πρώην υπουργού Οικονομικών στο πρώτο του Eurogroup ο τότε υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας αναφέρει: «Η πρώτη του εμφάνιση στο Eurogroup, κατά την οποία εν είδει πανεπιστημιακής διάλεξης μάς εξήγησε πόσο ανίδεοι είμαστε όλοι, διέλυσε εξαρχής οποιαδήποτε καλή διάθεση και αποδείχθηκε καταστροφική για την περαιτέρω συνεργασία. Οι προκλητικές απόψεις και οι εσκεμμένα αντισυμβατικοί του τρόποι πήγαιναν χέρι χέρι στην περίπτωση του Βαρουφάκη. Αποκήρυξε την προηγούμενη πολιτική ως έναν συνδυασμό “τοξικών λαθών” και της είχε ήδη δείξει το μεσαίο του δάχτυλο δημοσίως. Ένας υπουργός με αέρα ποπ σταρ, που με άφηνε παγερά αδιάφορο. Τα έβρισκα όλα αυτά σαχλά, σε μεγάλη απόσταση από τη σοβαρότητα του κύκλου των υπουργών Οικονομικών και την ένταση που απαιτούσε η περίσταση».

Σε ό,τι αφορά την αργοπορημένη, πρώτη επίσκεψη του Γιάνη Βαρουφάκη στο Βερολίνο, ο «τσάρος» της γερμανικής οικονομίας γράφει:

«Από τους σημαντικότερους ευρωπαίους ομολόγους του, ήμουν επιδεικτικά ο τελευταίος που επισκέφθηκε. Όταν τελικά ήρθε στο Βερολίνο, με συμβούλευσαν οι συνεργάτες μου να αποφύγω μια κοινή δημόσια εμφάνιση εξαιτίας των χιλιοτραγουδισμένων επικοινωνιακών ικανοτήτων του. Εγώ, όμως, επέμεινα στο συνηθισμένο πρωτόκολλο των επισκέψεων, δηλαδή μπροστά στη σημαία και με συνέντευξη Τύπου.

Μάλιστα, εν συνεχεία υποστηρίζει ότι: «ο Βαρουφάκης εμφανίστηκε συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Όταν μου εξήγησε διεξοδικά ότι στην κυβέρνησή του, με εξαίρεση τον ίδιο, ήταν όλοι άσχετοι και τόνισε, μάλιστα, πως ο ίδιος δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, παρενέβη ο Τσακαλώτος και είπε “Εγώ ξέρω”. Αυτό με έκανε να αντιδράσω, λέγοντας ότι προφανώς εκείνος είναι ο επιβλέπων. Από αυτή την ανταλλαγή απόψεων αυτό που μου έμεινε, και θα μπορούσε να είναι κι ένα συμπέρασμα για τη σύντομη θητεία του Βαρουφάκη, είναι το «συμφωνούμε πως διαφωνούμε». Αν και ο Βαρουφάκης, ο οποίος ήθελε πάντα να έχει την τελευταία λέξη, προσέθεσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου ότι “ούτε καν σε αυτό συμφωνούμε”».

Τέλος, ο Σόιμπλε αναφέρεται στην άποψη που είχε για τον Γιάνη Βαρουφάκη ο τότε πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Στο σχετικό εδάφιο με την αποστροφή της Λαγκάρντ περί ανάγκης να επιστρέψει ο διάλογος μεταξύ ενηλίκων στο δωμάτιο, υπογραμμίζει πως ουδέποτε διάβασε μια πιο «εξοντωτική ετυμηγορία για έναν συνάδελφό του, από αυτήν του Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρώην επικεφαλής του Eurogroup, για τον Βαρουφάκη: “Ποτέ ένας υπουργός Οικονομικών δεν προκάλεσε τόσο μεγάλη ζημιά στη χώρα του σε τόσο σύντομο διάστημα”», αναφέρει χαρακτηριστικά στα απομνημονεύματά του.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σόιμπλε για Βαρουφάκη: Ο Ντάισελμπλουμ έγραφε πως ποτέ ένας υπουργός Οικονομικών δεν προκάλεσε τόσο μεγάλη ζημιά στη χώρα του σε τόσο σύντομο διάστημα"

Σοβαρό περιστατικό σε νοσοκομείο της Άρτας: Ασθενής σε αμόκ απειλούσε με ψαλίδι – Αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα

Σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα στο Γενικό Νοσοκομείο της Άρτας όπου ασθενής, σε κατάσταση αμόκ, απείλησε το προσωπικό με ψαλίδι.

Η αστυνομία πυροβόλησε στον αέρα για να μπορέσει να τον συλλάβει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέφερε ο ΣΚΑΪ, το υγειονομικό προσωπικό ενημέρωσε τον ασθενή ότι θα μεταφερθεί από την παθολογική στην πνευμονολογική κλινική, με αποτέλεσμα να αντιδράσει πολύ έντονα.

Στη συνέχεια ο ασθενής βρήκε ένα ψαλίδι στον χώρο και άρχισε να απειλεί γιατρούς και νοσηλευτές, που ματαίως προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν.

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία, που προσπάθησε, για αρκετή ώρα, να πείσει τον ασθενή να αφήσει το ψαλίδι, κάτι που κατέστη αδύνατο.

Μετά από μία απειλητική κίνηση προς τους αστυνομικούς και ορισμένους νοσηλευτές, πυροβόλησαν στον αέρα.

Τελικώς, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον άνδρα και τον συνέλαβαν.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοβαρό περιστατικό σε νοσοκομείο της Άρτας: Ασθενής σε αμόκ απειλούσε με ψαλίδι – Αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα"

Στις 7 Μαΐου μεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας

Tην Τρίτη 7 Μαΐου μεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, λόγω του ότι η 1η Μαΐου συμπίπτει με ημέρα της μεγάλης Εβδομάδας.

Ήδη το υπουργείο Εσωτερικών έχει κοινοποιήσει τη σχετική απόφαση στους αρμόδιους φορείς.

1-MAH

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Στις 7 Μαΐου μεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας"

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Χτύπησαν άγρια στο κεφάλι οπαδό του Άρη – «Φέρε το πανό»

Επίθεση από δύο άτομα που φορούσαν κράνη και τον χτύπησαν, ενώ βρισκόταν έξω από το σπίτι του στην οδό Καραϊσκάκη στη Θέρμη Θεσσαλονίκης δέχτηκε ένας 23χρονος οπαδός του Άρη.

Το θύμα της επίθεσης είχε μόλις επιστρέψει στο σπίτι του από το παιχνίδι του Άρη με τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Κυριακής. Ένας εκ των δραστών τον τράβηξε από τον αυχένα και ο άλλος του έριξε σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο.

Ο πρώτος δράστης του είπε «φέρε το πανό» και ταυτόχρονα τον χτύπησε με γροθιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Οι δράστες μετά την επίθεση επιβιβάστηκαν σε δύο μοτοσυκλέτες που τους ανέμεναν συνεργοί και οι οποίες δεν έφεραν πινακίδες κυκλοφορίας και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το θύμα της επίθεσης δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει, εάν ήταν οπαδοί συγκεκριμένης ομάδας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Χτύπησαν άγρια στο κεφάλι οπαδό του Άρη – «Φέρε το πανό»"

Λάρισα: Μαθητής δημοτικού έπεσε θύμα επίθεσης από συμμαθητές του – «Τρίτη φορά που έφαγε μπουνιές στο πρόσωπο» καταγγέλλει ο πατέρας!

Ένα περιστατικό ενδοσχολικής βίας, που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες δεν είναι μεμονωμένο, συνέβη σε Δημοτικό Σχολείο του Αμπελώνα με θύμα ένα ανήλικο παιδί.

Πιο συγκεκριμένα ένας ανήλικος μαθητής Δημοτικού δέχτηκε επίθεση από συμμαθητές του με χτυπήματα στο πρόσωπο μέσα στο σχολείο.

Μόλις οι γονείς αντίκρισαν τα τραύματα του παιδιού το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας, όπου οι γιατροί έδωσαν μάλιστα και έγγραφη γνωμάτευση η οποία βρίσκεται στη διάθεση των αρχών.

Ο πατέρας του παιδιού αναφέρει ότι κανείς από τους γονείς των ανήλικων μαθητών δεν προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του, δείχνοντας «τεράστια αδιαφορία». Επίσης είναι «εξοργισμένος από την αντίδραση δασκάλων και διευθυντή» γιατί από ό,τι φαίνεται «δεν ενημέρωσαν κανέναν», αλλά και γιατί πρώτα από όλα «επέτρεψαν να συμβεί μέσα στο σχολείο μια τέτοια επίθεση». Μάλιστα όπως τονίζει ήταν η τρίτη φορά που δέχτηκε το παιδί μπουνιές στο πρόσωπο. Όλα τα στοιχεία της υπόθεσης είναι ήδη στη διάθεσή της Αστυνομίας.

eleftheria

Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Μαθητής δημοτικού έπεσε θύμα επίθεσης από συμμαθητές του – «Τρίτη φορά που έφαγε μπουνιές στο πρόσωπο» καταγγέλλει ο πατέρας!"

Χτύπησε αστυνομικούς, καταδικάστηκε σε 36 μήνες και αποφυλακίστηκε σε 3!

Συνελήφθη μετά από επίθεση σε βάρος αστυνομικών, κατείχε παράνομα όπλο, γεννήθηκε ή το 1993 ή το 1997 στο Αφγανιστάν και αντί να εκτίσει ποινή φυλάκισης 36 μηνών, αποφυλακίστηκε στους 3 μήνες.

Μοιάζει πλέον με κακόγουστο αστείο, το οποίο έχει αντίκτυπο στην κοινωνία, ο τρόπος με τον οποίο άτομα που έχουν καταδικαστεί για σοβαρά αδικήματα, αφήνονται ελεύθερα έχοντας εκτίσει ποινές λίγων μόνο ημερών. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το DEBATER, ένας άνδρας Αφγανικής υπηκοότητας αφέθηκε ελεύθερος από τις φυλακές της Άμφισσας λόγω των «μεροκάματων» που έκανε εντός φυλακής.

Ο άνδρας που έχει δηλώσει ως τόπο διαμονής ένα διαμέρισμα στην οδό Μενάνδρου στην Ομόνοια, φυλακίστηκε στις 9 Φεβρουαρίου. Είχε συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου κατηγορούμενος για , βία κατά υπαλλήλων, απείθεια, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος υπαλλήλων κατά συρροή, τελεσμένη και σε απόπειρα.

Παράλληλα του είχαν ασκηθεί διώξεις για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 32 μηνών. Ο άνδρας λοιπόν αυτό, με το συγκεκριμένο ποινικό μητρώο, αποφυλακίστηκε την 1η Απριλίου «κατόπιν ευεργετικού υπολογισμού (30) ημερομισθίων καθώς και 7 ημερών κατ΄ άρθρο 105Β παρ.4 εδ.ζ του Π.Κ».

Το πιο αστείο από, αν μπορεί να υπάρξει αστείο σε μια τέτοια περίπτωση, είναι πως τα δικαστικά έξοδα και η χρηματική ποινή που του είχε επιβληθεί θα σταλούν αρμοδίως για βεβαίωση, μόνο που ο άνδρας από το Αφγανιστάν, δεν έχει Α.Φ.Μ.

debater

Διαβάστε Περισσότερα » "Χτύπησε αστυνομικούς, καταδικάστηκε σε 36 μήνες και αποφυλακίστηκε σε 3!"

Ακριβές οι προμήθειες στις συναλλαγές – Τι χρεώνουν οι τράπεζες για κάθε μας κίνηση

Η επίσκεψη του πελάτη σε τραπεζικό κατάστημα, προκειμένου να κάνει κάποια συναλλαγή, η οποία προσφέρεται και ηλεκτρονικά, είναι από πανάκριβη έως και απαγορευτική. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, οι τράπεζες επιβάλλουν χρεώσεις σε μία μεγάλη γκάμα καθημερινών συναλλαγών που κάνουν οι πελάτες, προκαλώντας σε πολλές περιπτώσεις γκρίνιες και αγανάκτηση.

Μάλιστα πριν από καιρό η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου να μειωθούν οι συναλλαγές, αλλά εκ του αποτελέσματος, φάνηκε ότι η παρέμβαση αυτή ήταν «σταγόνα στον ωκεανό».

Σε αυτό το κλίμα έχει πολυδιαφημιστεί το IRIS, ένα εργαλείο που αναμφίβολα είναι εξαιρετικά χρήσιμο και κυρίως δωρεάν, ωστόσο δεν καλύπτει το σύνολο των αναγκών των πολιτών.

Μία συνήθης ανάγκη είναι ένας εργαζόμενος να λαμβάνει τον μισθό του σε μία τράπεζα, και να έχει πιστωτική κάρτα που έχει εκδοθεί από κάποια άλλη και βέβαια πληρώνεται μέσα από εκείνη. Σε αυτή την περίπτωση ο εν λόγω πελάτης, προκειμένου να εξασφαλίσει τα απαραίτητα χρήματα ώστε να πληρώσει τον λογαριασμό της κάρτας, είναι αναγκασμένος να κάνει μεταφορά χρημάτων μεταξύ των λογαριασμών του στις δύο τράπεζες.

Το κόστος της παραπάνω κίνησης συνήθως φτάνει περίπου τα 4 ευρώ ανά συναλλαγή, εφόσον πρόκειται για άμεση μεταφορά. Για κάποιες τράπεζες οι εν λόγω χρεώσεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο 6μηνο. Το IRIS για μεταφορά ενός πελάτη στον εαυτό του δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Για παράδειγμα, ένας πελάτης τράπεζας έχει εισόδημα από τρεις διαφορετικές πηγές (μισθός, ενοίκιο, μέρισμα) και πληρώνει την κάρτα του στην 4η τράπεζα, τότε θα πρέπει να πληρώνει συνολικά 12 έως 15 ευρώ για τις τρεις συναλλαγές. Και όταν αυτό επαναλαμβάνεται κάθε μήνα, γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο κόστος.

Οι τράπεζες, από την πλευρά τους, κάνοντας καμπάνια κατά καιρούς, αναφέρουν ότι οι προμήθειες που πληρώνουν οι έλληνες πελάτες, είναι σημαντικά χαμηλότερες σε σχέση με τους Ευρωπαίους.

Αυτό σε μεγάλο βαθμό είναι μεν αλήθεια, αλλά αυτό που αποκρύπτεται είναι οι διαφορετικές συνθήκες που υπάρχουν στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, τα επιτόκια καταθέσεων στην Ευρώπη είναι κατά πολύ υψηλότερα σε σχέση με την Ελλάδα, ενώ η πρόσβαση των δανειοληπτών στο τραπεζικό σύστημα στη χώρα μας είναι πολύ πιο δύσκολη, από ό,τι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Επίσης, κάτι που μάλλον είναι δύσκολο να το καταλάβει κάποιος είναι ότι, εάν κάποιος από το εξωτερικό κάνει ένα έμβασμα στην Ελλάδα, η Τράπεζα που αποστέλλει το ποσό δεν λαμβάνει καμία προμήθεια, ενώ αντίθετα η τράπεζα υποδοχής στην Ελλάδα λαμβάνει. Επίσης ιδιαίτερα ακριβή είναι η αποστολή εμβάσματος στο εξωτερικό.

Ας δούμε μερικές χαρακτηριστικές προμήθειες:

  1. Αναλήψεις μετρητών με χρεωστικές κάρτες από ΑΤΜ άλλη τράπεζας από 0,60 έως 0,75 ευρώ. Για αναλήψεις σε ξένο νόμισμα η προμήθεια μπορεί να φτάσει και τα 4 ευρώ.
  2. Η ετήσια συνδρομή ανανέωσης χρεωστικής κάρτας έως και 20 ευρώ.
  3. Για παροχή αντιγράφου κινήσεων σε συγκεκριμένη διεύθυνση, η μηνιαία χρέωση ανέρχεται έως και 1,5 ευρώ ανά αποστολή.
  4. Για την υπηρεσία ειδοποιήσεων (Alerts), μέσω των e-mail είναι δωρεάν, ενώ για τα sms η χρέωση είναι από 0,2 ευρώ ανά sms έως 20 ευρώ ανά έτος.
  5. Για άμεσες χρεώσεις με χρέωση λογαριασμού αναλόγως του Οργανισμού (μεμονωμένες ή επαναλαμβανόμενες – πάγιες) η χρέωση κυμαίνεται από 0 έως 0,60 ευρώ ανά συναλλαγή.
  6. Για εξερχόμενη μεταφορά πίστωσης 5.000 ευρώ εντός SEPA (Ενιαίος Χώρος Πληρωμών σε Ευρώ / Single European Payments Area η προμήθεια είναι από 12 έως 17 ευρώ ανά συναλλαγή μέσω τραπεζικού καταστήματος και από 1 έως 1,40 ευρώ ανά συναλλαγή μέσω internet / mobile banking).
  7. Για εισερχόμενη μεταφορά πίστωσης 5.000 ευρώ εντός SEPA η προμήθεια κυμαίνεται από 3 έως 4 ευρώ.

Οι προμήθειες αλλάζουν στις δύο τελευταίες περιπτώσεις, εφόσον η μεταφορά είναι με υψηλή προτεραιότητα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακριβές οι προμήθειες στις συναλλαγές – Τι χρεώνουν οι τράπεζες για κάθε μας κίνηση"

Βούλα: Εφιάλτης για ηλικιωμένο ζευγάρι – Ληστές τους έδεσαν και τους κλείδωσαν σε αποθήκη

Εφιαλτικές στιγμές στα χέρια δύο αδίστακτων ληστών έζησε ηλικιωμένο ζευγάρι στην Βούλα, το βράδυ της Κυριακής 7 Απριλίου.

Οι δράστες που κατάφεραν να μπουν στην μονοκατοικία επί της οδού Βασιλέως Παύλου από ανασφάλιστο παράθυρο, ακινητοποίησαν με βίαιο τρόπο το ζευγάρι, 86 ετών ο άνδρας και 73 ετών γυναίκα.

Οι διαρρήκτες, τους έδεσαν στο κεφάλι και στα πόδια και στη συνέχεια τους κλείδωσαν στην αποθήκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ERTnews, ξήλωσαν ένα χρηματοκιβώτιο, άρπαξαν ό,τι υπήρχε μέσα, επιχείρησαν να ανοίξουν κι ένα δεύτερο χωρίς να τα καταφέρουν και στη συνέχεια διέφυγαν.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου νοσηλεύονται, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους. Το ζευγάρι είναι σε σοκ.

cnn

Διαβάστε Περισσότερα » "Βούλα: Εφιάλτης για ηλικιωμένο ζευγάρι – Ληστές τους έδεσαν και τους κλείδωσαν σε αποθήκη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news